Brochure LICHTING RITCS Films

Page 1

LICHTING RITCS 2024

AUDIOVISUELE KUNSTEN

Programma RITCS Films
Beeld: Animatiefilm ‘Canned’

RITCS Films #1

Compromis - Documentaire - 10 min

Welke gevoeligheid ontstaat wanneer de transactie tussen sekswerker en klant niet meer rond seks, maar rond intimiteit, warmte en liefde draait? Wanneer je als professional emotionele intimiteit moet aanbieden in plaats van pure lichamelijkheid, wanneer je als klant zo hard zoekt naar affectie en warmte dat je er geld voor geeft? Een eindwerk van: Liza De Maeyer (Regie) Calder Cosyn (Cinematografie)

Invasif - Animatiefilm - 5 min

Abigail moet wegens een verzendfoutje de klantenservice bellen. Alleen heeft ze telefoonangst en durft ze niet te bellen. Abigail is ook niet alleen in haar strijd; ze wordt vergezeld door een zwarte entiteit genaamd Sticky, die haar angsten vertegenwoordigt. En hij zal alles doen om haar tegen te houden de klantenservice te bellen. Een eindwerk van: Dina Hendrick

Verdronken Land – Documentaire - 17 min

Aan het einde van de Oosterschelde, tegen de achtergrond van twee iconen van de moderniteit, tussen eb en vloed, volgen we een schatgraver en een visser. Als gast in het landschap opzoek naar een verdronken verleden. Een eindwerk van: Lau Sevenhans (Editing)

Twee livings - Documentaire - 16 min

Voor de twaalfjarige Laurien betekent gescheiden ouders leven tussen twee huizen, maar haar grootste droom is één gezamenlijke thuis. Een eindwerk van: Marlies Machielsen (Regie) Judit Coffyn (Editing)

Click click, click click – Documentaire – 15 min

Camila maakt zich klaar voor een nieuw leven, ze is zwanger. Een vorige miskraam tekent een onzekerheid over haar lichaam. Ze piekert over een potvis die aanstrand na het verlies van een jong. Een tegen natuurlijk beeld, een grote dood.Wanneer de scans goed gaan en haar jonge zoon verwonderd is van het fenomeen zwangerschap, lijkt ze als mama steeds antwoorden te hebben. Een eindwerk van: Rosie Mondy (Regie)

Kom kijken

Di. 25.06.24

Wo. 26.06.24 14:00 18:00

Info & tickets

RITCS Films #1

RITCS Films #1

Reserveer je tickets via ritcs.be/agenda

CINEMA RITCS CINEMA
RITCS
Beeld: ‘Compromis’

RITCS Films #2

Impact Per Drager - Documentaire - 16 min

Een film over de zoektocht en recreatie van herinneringen, in hoeverre deze tast- en buigbaar zijn. Een eindwerk van: Hannes Van Hemelrijck (Regie) Yasmine Stappers (Editing)

Vie - Fictie - 16 min

Vie staat aan het begin van haar leven. Ze denkt om te gaan studeren in Gent en smeedt leuke plannen om met haar vriendin om op kot te gaan. Dit tot haar hartritmestoornis terug de kop opsteekt en haar moeder zich terug zorgen begint te maken. Een eindwerk van: Robin Peys (Regie)

Beef For Climate - Animatiefilm - 4 min

Vier koeien denken dat ze de schuld krijgen van de klimaatcrisis, waarna ze elk op hun manier reageren en er ruzie en paniek ontstaat. Een eindwerk van: Mona Dhertefelt

Say My Name - Documentaire - 24 min

We volgen Shakiro, een influencer, die haar leven probeert op te bouwen in België na enkele moeilijke tegenslagen in Kameroen. Een eindwerk van: Nina Leeuwerck

Ultima Thule - Fiction - 15 min

‘Ultima Thule’ is a psychological drama that follows the story of Tuli, a young man trapped in the monotony of his self-imposed schedule. His life takes an unexpected turn when he encounters a girl at a bar, disrupting his meticulously planned existence. As Tuli ventures into uncharted territory, he discovers newfound emotions and experiences that challenge his perception of life. However, his journey is fraught with uncertainty as he grapples with the consequences of breaking free from his routine. Will Tuli find fulfillment in spontaneity, or will he retreat back into the safety of his structured life? ‘Ultima Thule’ explores the complexities of human connection, self-discovery, and the courage it takes to embrace change.

A graduation film by: Vitalii Taranenko (Editing)

Di. 25.06.24

Wo. 26.06.24 16:00 20:00

Info & tickets

RITCS Films #2

RITCS Films #2

Reserveer je tickets via ritcs.be/agenda

Kom kijken
CINEMA RITCS CINEMA RITCS
Beeld: ‘Vie’

RITCS Films #3

Tijgerstrepen - Documentaire - 20 min

In ‘Tijgerstrepen’ reizen we mee met een jonge vrouw doorheen diverse landschappen. Terwijl zijzelf opgaat in de zoektocht naar een uitgestorven dier probeert de maker dichter tot bij haar te komen. Een eindwerk van: Florence Boone (Regie)

Presence - Fictie - 5 min

Deze videoclip, verweven met een kortfilm, verkent hoe een angststoornis de mentale strijd van een vrouw beïnvloedt en de impact hiervan op haar relatie. We volgen haar innerlijke gevecht en de uitdagingen die ze tegenkomt, terwijl ze steun vindt bij haar partner.

Een eindwerk van: Anaëlle Maeyens (Cinematografie)

In Andere Woorden - Documentaire - 21 min

Deze slice-of-life film vertoont een dag uit het leven van Cass, een autistische techno muziek-maakster, en hoe zij het leven anders ervaart dan de “normale” mensen. Een eindwerk van: Ayzo Engele Algera (Editing)

Canned - Animatiefilm – 5 min

Sam wordt gepest op school. Zoekend naar een veilige omgeving zet hij een visbokaal uit de klas op zijn hoofd. Het gevoel van onveiligheid blijft hem echter achtervolgen en Sam probeert steeds dieper in de bokaal te kruipen. Maar er is niet genoeg plaats voor zijn hele lichaam. Hierdoor wil Sam kost wat kost zijn lichaamsgewicht controleren en schraapt hij elke extra gram van zijn lijf. Een eindwerk van: Hasse Van Overbeke (Animatiefilm)

PECKERHEAD - Fictie - 21 min

Wanneer een vriendengroep met autopech strandt op een boerderij, ontmoet Oskar Justine. Tussen de perenbomen lijkt iets moois te bloeien. Een eindwerk van: Ante Pask (Regie)

Kom kijken

Di. 25.06.24

Wo. 26.06.24 18:00 14:00

Info & tickets

RITCS Films #3

RITCS Films #3 CINEMA RITCS

Reserveer je tickets via ritcs.be/agenda

CINEMA RITCS

Beeld: ‘PECKERHEAD’

Beeld: ‘TOKYO TOY BOY’

RITCS Films #4

JUDY1964 - Animatiefilm - 5 min

Judy is fascinated by the new toy gun commercial, but when she stumbles upon her parents’ real firearm, things take a dangerous turn. Een eindwerk van: Marie-Hélène Van Thuyne (Animatiefilm)

Nooit rust - Documentaire - 25 min

Een documentaire over het dak -en thuislozenbeleid in de Kempen. Een eindwerk van: Céline Schauvliege (Regie) Jacob van Paassen (Editing)

UPPER - Fictie - 15 min

Waiting for an asteroid to pass through the sky, two friends play around a remote landscape, driven by a curious urge to constantly aim higher.

A graduation film by: Lennert Madou (Directing)

TOKYO TOY BOY - Documentaire - 25 min

Kazuho, een complex figuur van 24 jaar, staat centraal in de documentaire “Tokyo Toy Boy”. Zijn verleden als host boy in een criminele wijk te Tokio heeft een blijvende invloed op zijn bestaan, waarbij echo’s van zijn turbulente geschiedenis blijven spelen in zijn leven. Terwijl er een verlangen naar de dood prominent aanwezig is, blijft Kazuho zoeken naar een reden om verder te gaan naar de volgende dag. Een eindwerk van: Esli Balatova (Regie) Naadia Roeland (Editing)

Kom kijken

Di. 25.06.24

Wo. 26.06.24 20:00 16:00

Info & tickets

RITCS Films #4

RITCS Films #4

Reserveer je tickets via ritcs.be/agenda

CINEMA RITCS CINEMA RITCS

Beeld: ‘Taking Care of Plants’

RITCS Films #5

Taking Care of Plants – Fictie - 35 min

A science fiction short film about a young socially anxious “influencer”, Lotus, who has isolated herself in an apartment building that is floating in outer space. She has been living her futuristic life on autopilot, stuck in a codependent relationship with her A.I. system, Lexi, until a blackout forces her to face her fear of people and interact with her fellow tenants. A graduation film by: Sofie Dujardin (Directing)

Professor Asselbergstraat 3 (werktitel) - Luca Trouwborst

Hybride Docu-Fictie – 20 min

Een film over de zoektocht naar herinneringen van mijn overleden grootvader en het huis waarin deze herinneringen zich afspelen. Een eindwerk van: Luca Trouwborst (Regie), Esther Kromah (Cinematografie)

A Single Day - Animatiefilm - 5 min

Opa houdt van orde en regeltjes. Wanneer zijn nauwkeurige routine bij elke vergeetachtige vergissing uit elkaar valt, verandert zijn huisje in een chaos van vormen en kleuren die hij wanhopig onder controle probeert te krijgen, tot dit niet meer lukt. Een eindwerk van: Janne Willockx (Animatiefilm), Nyle Rousseau (Sound Design)

Kom kijken

Di. 25.06.24

Wo. 26.06.24 22:00 11:00

Info & tickets

RITCS Films #5

RITCS Films #5

Reserveer je tickets via ritcs.be/agenda

CINEMA RITCS CINEMA RITCS

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.