Page 1

Forside af Anne Sofie L. 3.b

ATTENTUS 2018

Risskov Gymnasium


Kære elever og medarbejdere på Risskov Gymnasium Vinteren kan ramme hårdt, men til jeres held og helt sikkert også store glæde, er endnu en udgave af ATTENTUS nu kommet på gaden. I anledningen af at Valentines Day ligger lige om hjørnet, har vi valgt at inkorporere kærlighed, farven rød og en hel masse ekstra livsglæde. Vi håber at bladet kan lune en smule i de kolde måneder, men med en vinterferie i vente er der vel næppe meget, der kan slå humøret ud af kurs? ATTENTUS overlever nu på tredje år, og vi er, ligesom med alle vores andre udgivelser, ovenud stolte af denne 9. udgave af vores kære blad. Hertil kan vi blære os over titlen som skolen allerstørste udvalg med hele 42 aktive medlemmer - udelukkende elever. Vi er stolte over at gå på en skole, hvor elevengagementet er så stort, som det er her på RiG - godt gået! En anden ting, som er godt gået, er at alle 3.g’erne (håber vi) nu er på den gode side af den stygge og frygtede SRP - en opgave, der er blevet kendt som bl.a. SRPik, Sur Røv Projekt og ‘SRPisse lang og pisse kedelig’. De kære 2.g’ere er ved at være klar til de berømte studieture, hvor al frugten fra gymnasietiden skal høstes og nydes. Husk at få det meste ud af det mens I er der, for lige pludselig sidder man igen i S19 og har biologi en kold tirsdag morgen. Vores små 1.g’ere er så småt ved at føle sig godt tilpas på skolen, og det er dejligt at se. I har stadig lang vej endnu, så hold humøret højt, og nyd at I ikke behøver at stræbe i alle fagene endnu. Derimod kan 3.g’erne nu så småt begynde at se lyset for enden af tunellen efter 2,5 års slid og hårdt arbejde. Dog er der en hel masse gode ting at se frem til såsom galla, sidste skoledag, revy, kanotur og en enkelt sidste RAPTUS. Dette blad dækker alt fra gode idéer og nytårsfortsæt til tips til skiferier og studieture samt de selvfølge altid tilbagevendende populære street style og side 9 indslag. Du kan glæde dig til at læse om scoretips til RAPTUS, dateinspiration til galla, opskrifter, bucketlists og testamenter - der er ikke det, ATTENTUS ikke omfatter. Vi fra redaktionen ønsker alle RiGs elever og personale en god start på året, og god vind i alt det måtte bringe. God læsning! Frederik Vahle /Redaktør


ATTENTUS adj. (adv.-e) med komp.
 og sup. [attendo] 
 
 1) Spændt, anspændt, heraf spændt på noget, 
 OPMÆRKSOM 
 
 2) At have sine sanser eller sine opfattelsesevne rettet mod én bestemt ting


2
 0
 1
 8

R
 E
 D
 A
 K
 T I
 O
 N
 E
 NINDHOLD LEDER ORDFORKLARING REDAKTIONEN INDHOLD STREET STYLE - TATTOO EDITION TESTAMENTET OVER ALLE TESTEMANTER NYTÅRSFORSÆTTER HOW TO: RØVSLIKKERI KOGT MED X SIDE 9 KÆRLIGHEDSQUIZZEN OPTURS RÅD TIL EN OPTURS STUDIETUR SKOLENS STØRSTE STEMME HØRT PÅ TOILETTET KØDMARKEDET PÅ RIG TERMOMETERET BUCKETLIST FOR 3.G’ERE HVOR PASSER DU IND I MÆNGDEN? BEST BUDDY TRÆNINGSGUIDE NU FÅR DU LOV TIL AT SE DIT LIV FUCKE OP SÅDAN SCORER DU TIL RAPTUS FIKS DEN PERFEKTE SKIFERIE VALENTINESDAG OVERLEV DEN STORE LEDE OPGAVE #MITRIG HOROSKOPET MAKE RIG GRET AGAIN

Layout af Alberte Elisabeth Nilsson 3.f og Anne Sofie L. Knudsen 3.b


E L Y T N S O I T T E I E D R E T S O O T T A T ta L a ve

f An

ne

e2 Sofi

a .b, Y

li c, O in 2.

via 2

.c

sm

FAMILY FIRST <33 Nichlas’ stil bærer præg af noget simpelt og råt med en vis sentimentalitet og dybere betydning bag. Hans nuværende (og kommende) tattoos skal gerne være i de sorte/gråtonede nuancer og rigtig gerne med en betydning bag, som har værdi for ham. Begge hans tattoos har symbolsk betydning, som omhandler hans kære familie; hans mors hjerte og en intern sætning, som går i familien om; “at flyve fra reden”. Dette er blot begyndelsen for Nichlas’ tatoveringsamling. Nichlas er fuld af ambitioner for nye motiver og planlægger og overvejer nøje de næste skridt for hans kropskunst.

Nichlas Piilgaard 2.b

ÆGTE VIKING Den bedste måde at beskrive Rakels tatovering ville være “nordisk minimalisme.” Til dem, der måske ikke var vildt gode til geografi i folkeskolen, så er det altså Island, som Rakel har fået tatoveret på håndleddet. Hele Rakels familie bor nemlig på Island, og efter fem års grundig overvejelse endte hun med denne minimalistiske hyldest til hendes nordiske rødder. Rakels outfit er helt clean og simpelt med sort fra top til tå, hvor hendes tatovering og næsepiercing tilføjer en mere rå kant til hele hendes look. Det er enkelt, og det er mega cool, bedre bliver det ikke. Rakel Helgadóttir 2.Y


Je

ns

3 rup o P

.c

#mycalvins Bag nogle tatoveringer gemmer der sig en sød anekdote, en symbolsk betydning eller som i visse tilfælde blot en afmærkning af noget, man sent vil glemme. Her kommer Jens’ søde skildpadde ind i billedet. For efter at være på udveksling i Australien, hvor han dog hurtigt returnerede til kolde Danmark lidt for tidligt, for at have bagt liiidt for lækre brownies (hvor vennerne som konsekvens af dette blev sendt til en allboys-kostskole). Men denne begivenhedsrige udveksling har dog senere kommet til at pryde Jens’ bagdel, i form af en sød lille skildpadde der ryger (en cigaret jo). Tatoveringen har dog en sød betydning, da den er en lille hyldest til genforeningen mellem vennerne efter det uheldige brownie-incident. Han har forresten selv tegnet den, og i hans fritid kan du finde ham på A-bar eller bærende et altid stilfuldt outfit.

RÅ’n’RETRO

Emma Bechtold 3.y

På billedet ser vi to af Emmas tatoveringer, som begge står i naturens tegn. På hendes arm har hun tre små træer, som symboliserer hende og hendes to brødre, og på låret har hun et bundt bonderoser. Hun elsker selv at tegne og designe motiverne og kan godt lide retro-tatoveringer. Hun har valgt den mere klassiske stil med hendes bonderoser på låret der er i sort og hvid. Det sorte og hvide er med til at give tatoveringen et rigtigt old school look, som Emma specielt er glad for. ATTENTUS fangede Emma efter idræt, hvilket resulterede i et Outfit of the Day bestående af et par lækre NIKE tights og en gul sweat. Men med de fede tattoos under tøjet, kan Emma udstråle total coolness selv efter et idrætsmodul.


Testamentet over alle testamenter Vi i ATTENTUS har lagt mærke til, at der er et par elever eller 100, som endnu ikke heeeelt har fundet ud af, hvordan man skal begå sig, når man går på Risskov Gymnasium. Derfor har vi taget os den frihed at skrive et lille testamente, hvori vi skærer det ud i pap, hvad man må, og hvad man IKKE må.

og fremmest er det virkelig på tide, at folk 1 Først fatter, at man skal være stille på STILLEterrassen. Der burde indføres eftersidning for dem, der spiller musik eller larmer deroppe.

er for RiG-elever, og KUN RiG3 RAPTUS elever! Overtrædelse burde medføre bortvisning fra alle kommende fester til den elev, som har taget sine kiksede HHX-venner med. øv.

kan godt være, at I selv føler jer seje, når I 2 Det render rundt med en klinge i underoverlæben, men vi andre gider absolut ikke at rende rundt og finde jeres klamme, aflagte stykker snulle. Brug skraldespandene, tak. Vi foreslår en straf på 10 kr. til RASfonden.

4 Apropos RAPTUS, er det totalt uacceptabelt, at vi ikke kan finde ud af at hygge os uden at komme op og slås. Mega barnligt. Måske straffen kunne være et par timer med børnehaveklassen på Ellevang, så I kan lære at opføre jer ordentligt?

kantinekøen! Det er dårlig stil at få din 5 Respekter ven, som står forrest i kantinekøen, til at købe en chilibagel med skinke og ost (varmet) til dig. Det kaldes køkultur, og straffen kunne passende være samfundstjeneste bag disken i kantinen.

7 3.g’erne har kæmpet hårdt og godt i 2 lange år for at kunne kalde sig 3.g’ere. Det må I, som 1. og 2.g’ere, i det mindste respektere ved at holde jer langt væk fra moshen til final countdown. Hvis ikke, kan I få lov til at ligge under os næste gang, hvor den bliver sat på :)

6 Ja, en morgensmøg er sgu lækker, men ikke når man kommer på cykel og skal møve sig igennem en klump af 1. og 2.g’ere, som fylder det hele. Hvis du er én af dem som dette drejer sig om, burde du være taxachauffør for skolens resterende elever.

8 Endnu en opsang til vores kære put-g’ere (1.). I har 1.g-terrassen, vi har 3.g-terrassen. Lær det. Spis eller bliv spist.

9 Der er nok mange, som bliver overrasket over denne oplysning, men skolens borde er desværre ikke multifunktionelle, og burde ikke blive brugt som skraldespande efter hver pause. Tag jeres skrald med jer, ellers bruger vi jer som skraldespande. #trashy

10 Pyha, det var en masse ting vi ikke må, hva? Af Frederik 3.c og Vivi 3.b

Men én ting vi alle må, og som vi er gode til, er at behandle hinanden ordentligt - så bliv ved med det <3333


Sofie Kücken 2.c og Sofie Riis 2.f

ATTENTUS 
 nytårsforsætter

Vi kender allesammen godt det med, at vi halv-berusede nytårsaften beslutter os for at genopfinde hele vores liv, og endelig blive den person, som vi har drømt om at blive. Meeeeeen er det egentlig ikke fedest at have et nytårsforsæt, som faktisk kan overkommes og udleves? Jo, det tænker vi også. Vi har derfor lavet tre nytårsforsætter, som du rent faktisk har en chance for at indleve i 2018. You’re welcome. Vi har vist alle prøvet at vågne op en morgen efter en fest eller en tur i byen, og fortryde nogle af de ting, som vores “fulde-jeg” tænkte, var en mega god ide lige at gøre eller skrive til en anden person. Det er ikke fedt, og det bliver bare pinligt for vores “ædru-jeg” det næste lange stykke tid. Derfor skal dit nytårsforsæt selvfølgelig være, at skære ned på mængden af alkohol, sådan at du kan holde dig ude af alle de pinlige situationer. Vi siger ikke at du skal drikke færre gange, bare at du skal udelade de sidste shots, som lige i det berusede øjeblik virkede som en rigtig god ide. Det er faktisk ret smart. Det er faktisk videnskabeligt bevist at sex gør mennesker gladere, men det er bare ikke alle som har lyst eller tid til at have en fast kæreste, og betyder det bare at alle singler skal være triste? Nej selvfølgelig ikke! Dit nytårsforsæt skal derfor være at finde en ven, som du kan hygge lidt med, når du har brug for at være lide gladere. Er i kærester? Nej. Er i sammen så snart tiden og lysten er der? Ja. Er der følelser tilknyttet? Nej. Må man kysse med andre? Ja. Er det fedt? JA! Sådan er kriterierne for den kommende hyggeven, du skal på jagt efter i 2018. Vi ved alle at gymnasietiden er en enestående og ubeskrivelig periode i vores liv, som vi aldrig får tilbage. Dette nytårsforsæt går derfor ud til de nye 1g’ere såvel som de mere erfarne 2g’ere og 3g’ere. Ligemeget om det er livet på gym som kræver tilvænning, eller det er stressen om den kommende SRO, eller måske angsten for livet efter gym, så er det nu der skal scores! Der er så småt kun 1 RAPTUS-feste tilbage, så hvorfor ikke lave nogle vilde og mega nice scoringer? Sikke et fantastisk og overkommeligt nytårsforsæt! Det er nu du skal slå til! Kom så - scor, scor, scor!!


= s v ø R : o t

i r e il k k

et t vide er, a t e å eau ar f om h å alle niv s , e n p ver .g'er for 3 ips til ele t l e i le t pec get. S er er nog o n g eli j. H er. pluds en frygt e karakter e g i l e der god ”. M Du må nu acceptere, at du bevæger dig t bety semester vej til de e d , j ne “sidste på h n å ind i en risikabel zone, hvor der kan e e terer r os i det an hjælp k a r forekomme tab af ikke-skolerelateredea k de sk som og år i nu befin relationer. t k pun at v Stand f gange, utal a

w o H

1

Til dig i bunden af skalaen - der er håb Svar på alle ‘spurgt’-spørgsmål

Der vil altid være spørgsmål til alle elite-fedterne, men frygt ej, der vil samtidig også være spørgsmål, som vil gå ubesvaret hen, fordi de bare er FOR NEMME. Dette er nu dit territorium. Alle ved godt at jorden er rund, men derfor skader det ikke lige at gøre opmærksom på, at man også deler det synspunkt. Her vinder du opmærksomheds-point.

Fokuser på et fag om dagen

Priority is the key to success. 4 modulers lektier er simpelthen urealistisk for dig. Derfor skal du bare vælge et fag og læse lektier til det. Så kan du tage dig sammen i ét fag og spille Tetris i de andre. Men husk, at hvis du læser dansk mandag, så tag samfundsfag tirsdag. Differentier dig.

Sæt dig ved siden af en klog person/klassens notetager - det smitter

...og hvis det ikke smitter, så er der da en chance for, at du lige skimmer klogeågens notater, og så kan man lige stjæle en nøglesætning eller to.

Til dig helt i toppen - du kan nå nye højder

2

Du må aldrig:

Der er grænser for galskaben. Regel nummer 1 fortalte, at du muligvis vil miste venner i karakterræset. Men ATTENTUS føler et ansvar over for vores læsere, så til stjerneeleven starter vi lige med et tip til, hvad du ikke skal gøre, for fortsat at kunne deltage i det sociale fællesskab.

Krydse den gyldne grænse Tricket er at finde den gyldne grænse. Hvor er grænsen? Vi kan fortælle, at du har krydset den gyldne grænse, hvis du hører dig selv sige “Hvad skal man gøre, hvis man er færdig med opgaven?”. Så får du garanteret nogle onde blikke fra dine klassekammerater.

Du må til gengæld gerne:

Søg uden for studieplanen Hvis du virker interesseret i faget som helhed, virker du totalt overlegen. Brug derfor 5 minutter derhjemme på at søge på haletudsens livscyklus og spørg derefter din NG- eller biologilærer, hvad han/hun har at sige om emnet. Så høster du kæmpe interessepoint. Vær enig i alt hvad læreren siger Det er ligemeget, at du ikke har fået ordet, bare sig “JA”, “rigtigt”, og “helt enig” imens læreren snakker. Det er næsten ikke irriterende.

Æbler er yt, kage er in! Ovenstående billede viser et klassisk trick fra Nanna Frøkjærs(3.u) side af. Dette er dog et elite-fedte-trick og kræver personligt og økonomisk overskud! Men til gengæld et trick der virker HVER GANG!! ;)


Til dig, der ikke er fagligt anlagt - der er en vej udenom
 - Fedtevejen Sig hej og farvel til læreren. Lærerne er helt pjattet med elever, der er høflige og

lige sætter den sidste bemærkning ind. Det er derfor godt lige at markere sig i starten og i slutningen af et modul. Specielt i sprogfagene giver det ekstra fedtepoint at lære sig selv nogle gode, men nemme gloser. Her er nogle yderst brugbare vendinger til de spanske og tyske fedtere:

Hej, hvordan går det: Hej

“Hola (lærerens navn), ¿qué tal?” “Hallo (lærerens navn), wie gehts?”

Hello

Tak for i dag/undervisningen:

Guten Tag

Sziaztok

“Gracias por hoy (lærerens navn)” “Danke für die unterricht (lærerens navn)” Og den helt dyre, God weekend, ses i næste uge: “Fin de semana (lærerens navn), nos veremos la semana próxima” “Schönes Wochenende (lærerens navn), wir sehen uns nächste woche” Ni hao Kommentér på lærerens nye frisure/jakke/cykelhjelm. Spørg i det hele taget om lidt for personlige ting. Så ved læreren i det mindste, at du er der og deltager i klassens debat. At debatten ikke er faglig må være sekundært. Lad som om at du ved det hele. Ræk hånden op. Når du bliver taget, så bare sig “Nej, det var det du lige sagde”. Så virker du som om, at du har vildt meget styr på det, og læreren rent faktisk stjal din pointe. Hola

Gå direkte til den enkelte lærer Her er et par hurtige tips og tricks til hvordan, du charmerer dig ind på den enkelte lærer. Bjarne(matematik og fysik): Bjarne har en forkærlighed for far-jokes og fremmedsprog. Grin med på hans jokes og måske endda flet din egen far-joke ind. Ellers fyr et par gloser af ovenstående fremmedsprog - der er 110% chance for, at han kommer med et svar, og selvom du ikke forstår det, så virk imponeret(det kommer nok af sig selv, for hans sprogevner er ret imponerende). Kirsten(historie, filosofi): Kirsten er ellevild med rejser og hendes “filo-klasse” - Lucky you, hvis du er en del af den!! Spørg om hun har været ude og rejse for nylig, og om hun oplevede noget historisk spændende på turen - hun elsker at dele ud af sine oplevelser. Poul Eriksen(NG og religion): Meget simpelt: øjenkontakt eller meld dig ind i miljørådet. Christian Jensen Mortensen aka. CJ(historie, samf, EØ): CJ er glad for at fortælle om sin lille guldklump: Valdemar(søn)! Spørg om Valdemar har lavet ballade på det seneste, klassisk privatlivs-fedteri! Astrid Frøhlich Staanum(Fysik og matematik): Du skinner, hvis du er god til at omskrive formler i fysik C. Birgitte Madsen(religion og engelsk): Vi har fået et par citater fra Birgitte: “Indse ting” og “Svar uden om spørgsmålet”. Disse citater kan godt virke komplekse, og vi har endnu ikke selv forstået dem, men hvis du får indsigt i disse er du sikret et klokkeklart 12-tal! FRI TIL TOLKNING!

3

Personlig relation er ALT, der findes ikke en fedtfri vej til 12-tallet!!

Af Laura Knakkergaard og Johanne Bro Lindblad

“Altid hils når du møder læreren på gange og opbyg interne jokes, selvom det er max cringe!”


Af Therese Rostgaard Johansen og Natalie Maria Simonsen

KOGT MED X!!! Hvis der er noget, alle RiG elever gør, er det at koge! Og inden for kogeområdet er te eller kaffe noget af det, som RIG elever gør mest af hvis ikke er det tid til at begynde! Det er nemlig det hele værd, selvom vi alle ved, at det er møjtræls at vente på, at elkedlen koger. Imens du nyder den laaange ventetiden, kan du passende læse denne elevvenlige vejledning til den mest ekstravagante kop te eller kaffe, der nogensinde er lavet. Du skal bare følge de nedenstående steps, som er udarbejdet af den mest kompetente redaktion inden for teverdnen. Hvis du forsigtigt følger alle skridtene i vejledningen, kan du ende med det mest fabelagtige kogte vand/te/kaffe, du nogensinde har smagt. OKAY venner, nu skal vi fandme koge! Afhængigt af hvilke urter du putter i din te, kommer du nok også til at sejle, og ikke kun koge. MEN det går jo hånd i hånd! (Don’t do drugs) Ingredienser: Aqua (gerne kogt) Instant kaffe eller et tebrev Afhængig af, om du mangler lidt ekstra sødt eller lidt fløde (;)) i dit liv, kan du jo altid vælge at tilføje lidt til din kop varme krammer i form af te/kaffe. OG så kan man jo sige, at din kop te og eller kaffe er færdig. ATTENTUS anbefaler, at man drikker en stærk kop kaffe, før man skal have timer nede i underverdenen, hvor en mild kop te kan være tilstrækkelig, hvis man har sig et lille dansk modul. NYD DET, især her i den kolde tid


1 stk. baby, 1 stk. alderspræsident, 2 stk. sexbombs

SIDE 9

Frederik Vahle og Isabella Bastar, 3.c

Rasmus Søegaard, 3.c: Alder: 20 somre og vintre Højde: Højere end din far! Vægt: 77 kg. ren muskelmasse Kæreste: Ja Fritidsinteresse: Erotisk fodbold Stilling: Butterchurner Det tænder jeg på: Spejle ;) Hvilke tre ting vil du tage med på en øde ø?: De tre B’er Bajer, Bold og øhhh… Bajer Beskriv dig selv med få ord: En 12-årig dreng fanget i en 20-årig ung mands krop

Helene Duck Kjaer, 3.c: Alder: 18 års berigelse til verden Højde: 8,25 Marabou plader høj Vægt: Nok til at jeg kan bænkes Kæreste: No thanks Fritidsinteresse: Erotisk dans Stilling: Snow Angel Det tænder jeg på: Navnet Christian Hvilke tre ting vil du tage med på en øde ø?: Netflix, Will Smith og Chokolade Beskriv dig selv med få ord: Dansemus med en forkærlighed for tequila

“Vil du og dine venner/veninder være næste udgaves frække side 9 piger? -Så henvend jer til Isabella Bastar eller Frederik Vahle, 3.c, på lectio, facebook eller i kantinekøen”


Sarah & Laura F. 2.u

Kærligheds Quizzen


Opturs råd til Nu hvor studieturene så småt nærmer sig, er der nok en del, som begynder at planlægge, hvordan man enestående chance for at lære hinanden lidt bedre at kende - hvis ikke meget bedre!

1. Mød op til skoleaktiviteterne Vi ved godt, at det måske ikke er det fedeste at være taget 4+ timer væk i fly, for så at rende rundt og kigge på gamle ting på en masse uinteressante museer. Men der findes ikke en større moodkiller end en sur lærer - så skulle det da lige være to sure lærere. Så selvom kl. kun er 9. og du har jetlag, eller bare hellere vil sove længe, så gælder det bare om at møde op alligevel. Måske er det ikke så kedeligt som du lige umiddelbart troede det ville

2. Pak fornuftigt Måske skal i et sted hen, hvor det virker tiltalende at finde de fineste klæder frem, og rende rundt i dem. Og selvom man absolut ikke skal gå på kompromis med at føle sig godt tilpas og måske endda lidt lækker, så er der simpelthen ikke noget værre end ømme fødder og at fryse om aftenen, fordi man ikke lige fik pakket den sweater. Så giv det lige lidt ekstra eftertanke. 3. Tjek vejrudsigten Seriøst, gør det.

4. Medbring spil eller andre sociale aktiviteter Selvom en del af fritiden sikkert vil være øremærket til shopping, så er det stadig vigtigt at huske at bruge tid med sin klasse. Og i et sådan tilfælde, så er Uno eller Cards Against Humanity simpelthen en vinder. Det er et hyggeligt samlingspunkt og en god måde at blive rystet sammen på, og desuden den perfekte måde at slappe af og komme ned i gear efter en lang dag.

5. Husk kamera Det er altså bare lidt fedt at have en visuel måde at tænke tilbage på de mange minder, som skabes på sådan en tur.

OBS: Hvis pengene er små, og det kniber med at få sparet sammen til studieturen eller ekskursionen i 3.g, så kan man søge økonomisk støtte hos RAS. Der vil typisk blive sendt en besked ud på lectio, når man kan søge støtte fra fonden.


Skrevet af Luna Rodríguez, 3.c

en opturs studietur bedst bruger sin fritid på turen. Det er en helt speciel oplevelse at rejse med sin klasse, og ikke mindst en
 Derfor får I her nogle tips og tricks fra to berejste og erfarne 3.g’ere 9. Lad ikke det hele gå op i druk Selvom druk kan være sjovt, så skal man stadig være frisk til resten af turen, så det går ikke at ligge med tømmermænd hver morgen. En enkelt øl skader ikke så meget, men måske skulle man lige genoverveje, om det nu virkelig er en god ide at bruge hver nat på en natklub i stedet for at få noget ro og søvn. Og hvis man nu endelig gerne vil ud og have det lidt sjovt, så kan det stærkt anbefales at tage på vandpibecafé (især hvis man skal til Washington DC og derfor slet ikke får nogen mulighed for at drikke i løbet af turen).

6. Sæt dig ind i de ting du skal se De fleste vil nok blive mødt med et nogenlunde stramt program, som indeholder mange skolerelaterede aktiviteter. Og for at det ikke skal blive alt for kedeligt og intetsigende, så kan det være en god ide at bruge lidt tid på at læse om tingene og sætte sig ind i, hvad man skal ud og se hjemmefra. Det kan ofte gøre det lidt mere interessant, hvis man har lidt baggrundsviden, så man ikke bare render forvirret rundt og ikke ved, hvad

8. Vær klar på noget spontant Selvom det kan være fordelagtigt at være velforberedt og have en klar ide om, hvordan man vil disponere sin tid, så kan nogle af de vildeste og fedeste oplevelser nogle gange godt komme, når man begiver sig ud i noget spontant. Så tag en ven (eller en flok venner) under armen, og gå en tur uden at have et bestemt mål. Måske støder I på en eller anden spøjs mulighed og får lyst til at prøve den af.

7. Planlæg din fritid Når du så endelig får fri, eller har en pause midt på dagen, så er det som regel en god ide at vide, hvad man gerne vil lave. Og selvom shopping måske står højt på listen, så kan det anbefales ikke at bruge al sin fritid på det, da der sikkert er mange spændende ting at udforske der, hvor man nu er endt henne. Og jo bedre forberedt man er på, hvad man gerne vil nå at opleve, des flere ting kan man nå.


Skolens største stemme Elevrådsformanden Lasse Panduro er for mange måske et velkendt ansigt på Risskov Gymnasium. Han møder dig med et smil og er altid i godt humør, men hvad har han egentlig at byde på som den elev med mest magt på hele skolen? Dyk ned i artiklen og få et indblik i Lasse Panduros hensigter og ambitioner.

Jeg møder Lasse lige ude foran 3.g-terrassen, han er klar til at blive interviewet, så vi sætter kursen mod et tomt lokale, hvor vi kan få ro til en god snak. Vi sætter os ned og starter stille og roligt på interviewet. Hvis du kort skulle beskrive dig selv som person, hvilke ord ville du så sætte på dig selv? Jamen øh, jeg er meget glad og en troværdig person, vil jeg sige! Også er jeg meget engageret i, hvad der sker på skolen. Det er sgu da svært at sætte ord på det her, øh ja. Jeg er meget målrettet og meget ekstrem! Hvad er dine ambitioner for den her skole, og hvordan føltes det at komme til magten som en helt uerfaren spiller? Det er vigtigt for mig at forbedre de ting, som jeg ser som nødvendige og hele tiden gå ind og kigge på de problemstillinger, som nu er gældende for så at få udarbejdet den bedste løsning ud fra den problemstilling, der nu er stillet. Nu er jeg jo lige kommet med i miljørådet, som for mig er noget, der er helt vildt vigtigt. Og vigtigst af alt er det helt klart noget, som kan forbedres! Fokus på Glæde! Det er for mig super vigtigt, at alle går rundt og har det godt her på Risskov, og så elsker jeg at have medbestemmelse. En af Lasses helt store mærkesager, da han tilbage i foråret stillede op som elevrådsformand, var RAS (Risskov amtsgymnasiums støttefond), og det er stadig noget, som den ambitiøse elevrådsformand vægter højt.

5 hurtige om Lasse

Jeg har allerede lagt nogle planer med aktivitetsudvalget, så vi kan tjene nogle flere penge til elever, som ikke har råd til studieture eller huer. På den måde kan disse elever få et tilskud, da det jo er vigtigt, at ingen går og føler sig udenfor. Hvad tror du, at der fik dig til at vinde sidste års tætte valg over Christian Hansen? Det er svært at sige! Jeg var jo ikke kendt i elevrådet jeg har faktisk aldrig været i elevrådet før, haha. Så jeg ved det ikke , men enten var det fordi, at eleverne på skolen ikke gad at have, at det var Christian, eller fordi jeg måske kendte lidt flere på gymnasiet. Det er sgu svært at sige. Lasse, du er også en mand, der er kendt for dine musikalske evner! Hvis jeg siger musiker eller statsminister, hvad siger du så? Så siger jeg musiker, 100 procent! Der er ligesom ikke nogen tvivl, da det er min passion, og det er, hvad jeg vil, og det jeg elsker at lave. Og for at runde det hele af havde Lasse lige et par søde ord til sine medmennesker her på Risskov Gymnasium. Hold hovedet oppe! Det bliver kun værre! Det handler egentlig bare om at holde ud, når det bliver hårdt, for det bliver det uden tvivl! Og så er det bare med at holde ud i den periode, så skal det nok blive godt igen. Men nyd det så længe det varer, selvom det er hårdt. Lige pludselig er det forbi, og efter det er forbi, vil man nok stadig se tilbage på det og huske de gode tider. Det var alt fra Lasse Panduro, en mand med høje ambitioner for vores gymnasium og ikke mindst en sand hyggefætter!

19 år gammel Medlem af bandet Fløde Junkien Hader når folk siger avocado Dårlig vane med at tage middagslure lidt for ofte Drikker alt for meget danskvand

Skrevet af: David Alexander Dinesen 2.c


HØRT PÅ TOILETTET i 2018 Når jeg er på drengetoilettet,
 skal tiden udnyttes fuldt
 ud med at promovere 
 mig selv

Okay drenge, vi gør det. Ærligt, jeg tror på det. Vi nakker dem, hver og én chilibagel

DUDE hjælp lige, jeg giver en sandwich for dine samf-noter

Ham fra b kysser mega dårligt

Jeg var inde på drengetoilettet i dag før alle andre mødte, det er helt anderledes indrettet end pigernes

Hvor mange uger er der til skiferie, hvis vi har uge tre nu, og det er i uge 7?

Ved du godt, at man kan fylde to vandflasker op på samme tid ved vandautomaten?

“Kan man bare tage hen til lægen, hvis man vil have en klamydiatest?”

Så du lige de der drenge til volleyturneringen, maks livsglæde

I det mindste har jeg ikke kysset med en på 15


Kødmarkede

Foråret nærmer sig med hastige skridt, og med det følger årets GALLAAFTEN. Det er selvfølgelig en lidt kedelig aften, hvis man ikke har nogen at dele den med, så står du i den kritiske situation, at du som 3.g’er stadig ingen gallapartner har, så har vi fundet 4 friske 1.- og 2.g’ere, der er klar på opgaven. Det er jo selvfølgelig ikke helt uden en pris, og hver har selvfølgelig sine krav.

Nicoline Brandt Due Alder: 17 år Klasse: 2.c Højde: 164 Hvad skal man gøre for at få dig som gallapartner? Altså mad er jo altid en god idé, men jeg tror sgu ikke, man skal lægge så meget effort i det. Hvad søger du i en gallapartner? Jamen, det gør ikke noget at være god på billeder, vel? Jeg tror, det vigtigste i en gallapartner er, at han er sød og kan lave noget ballade. Hvad skal din gallapartner vide om dig? Jeg kan godt lide at lave ballade og have det sjovt. Det skal ikke bare være sådan “okay, nu skal vi danse og se seriøse ud”. Det skal også være hyggeligt.

Clement Leopold Garvang Kløverhus Alder: 18 Klasse: 2.u Højde: 188 Hvad skal man gøre for at få dig som gallapartner? Man skal starte med at spørge pænt, og så skal man være interessant, tror jeg. En sandwich med karry og kylling ville nok overtale mig til at være din gallapartner Hvad søger du i en gallapartner? Hvis jeg skulle til galla, vil jeg håbe, at det bliver med en, som jeg nemt vil kunne snakke med, både under “gallaen” og resten af året. Hvad skal din gallapartner vide om dig? Hvis du inviterer mig, så skal jeg nok “dress” op den dag.


edet på RiG Emily Thestrup 1.u og Caroline Højgaard 1.a

GALLAPARTNER SØGES

Sarah Munk Gravesen Alder: 17 Klasse: 1.a Højde: 175 Hvad skal man gøre for at få dig som gallapartner? For at få mig som gallapartner skal du være sød og snakkesalig - og så må man da gerne se godt ud. Hvad søger du i en gallapartner? Jeg søger egentlig ikke noget i en gallapartner i og med, at det ikke er mit galla. Jeg prøver bare at hjælpe, hvor jeg kan hehe, men jo, han skal helst være over 175 cm. Hvad skal din gallapartner vide om dig? Min gallapartner skal vide, at jeg er meget udadvendt. Jeg er en meget smilende og glad pige - jeg snakker rigtig meget, hehe.

Sebastian Joseph Rasmussen Bracken Alder: 17 Klasse: 1.a Højde: 176 Hvad skal man gøre for at få dig som gallapartner? Jeg skal have et gavekort til kantinen på 100kr, samt 5 tarteletter Hvad søger du i en gallapartner? Hun skal være til at holde ud, og maks 1,75 i stiletter Hvad skal din gallapartner vide om dig? “Jeg kan godt danse vals - eller nej, lanciers?” Og jeg kan også være mega “fancy”.

Hvis du kan lide, hvad du ser, så skriv en besked til vedkommende over facebook eller på Lectio. De glæder sig til at høre fra jer. ;)


TERMOMETERET Livsglædeugen! En helt uge dedikeret til glæde, fest og sjov. 
 Hvad mere har man brug for??!!

Kantinen har næsten ikke haft 
 sygedage det sidste halve år! 7-9-13 og lad aldrig pesten ramme igen!

SRP-karakteren offentliggøres Jaja, tillykke til 12-talspigerne og 12talsdrengene... men helt ærligt, 4 er altså 
 også en god karakter. TILLYKKE for at
 have gennemført. Det er præstationen i 
 sig selv, der er værd at fejre!

3.g’ernes afsluttende AT-forløb Hvis afleveringerne, træningsprøverne 
 og SRP-karrakteren ikke har taget modet
 fra en, forsvinder det i hvert fald nu. 
 Vi krydser fingre for, at overemnet bare 
 bliver en my spændende.

Vinterferie og SKITUR. Det er en mørk og stormfuld tid, men rundt om hjørnet venter familieturen til syden, de festlige nætter eller den famøse SKITUR! Pas på 
 jer selv nede i det italienske, og få skabt nogle gode historier til de blå bøger!

Fredagscafé og Raptus Klassikerne at se frem til! Nu går vi den sidste halvdel af skoleåret i møde, og dermed også de sidste fester. Det skal nydes, og der er ingen undskyldninger for ikke at få stanky legs!

Dagene bliver lysere, men det er stadig 
 skide mørkt. Det deprimerende mørke 
 forsvinder langsomt... men det går virkelig 
 virkelig langsomt. Vi drømmer os væk til 
 sol og sommer!

SRO og træningsprøver Den berygtede SRO og de frygtede træningsprøver får os til at banke panden 
 mod muren. Husk på, at det snart er
 overstået og ingen endnu er døde heraf.

Julen er slut - sjask vådt vejr. Julen er slut, juleglæden forsvundet, gaverne brugt op, chokoladen fra kalenderne spist og juleanden har givet 5 kg på sidebenene. Gider man at træne for at få det væk? Nej, sgu!

Anne Sofie Lindberg Knudsen 3.b


Bucketlist for 3.g’ere Så er 3.g’erne snart nået ved vejs ende, og det er både en lettelse, men også vemodigt. Derfor har vi opstillet en liste over alle de ting, som du skal have nået inden dit sidste år på RiG er omme!

- Bruge alt for mange penge til en fredagscafé - Tage en Brian-dag/LARS LARS-dag/hyggedag/pjækkedag - Skrive en 6 timers aflevering på 1,5 time (måske lidt dumt at afprøve nu) - Blackout til Raptus - Chilibagel med skinke og ost - varmet fra kantinen - Brugt et helt modul på at se madlavnings videoer på facebook eller youtube - Drikke sig liiiiidt for fuld til forfesten in Raptus - Købt frokosttilbuddet hos Vejlby Pizzabar i stedet for at tage til time - Tage en lur på stilleterrassen (højst sandsynligt uden succes, for der er aldrig stille) - Mødt i skole med tømmermænd - Lukket bøffen - Kommet for sent til time pga kantinens lange køer - Scoret en 1.g’er (eller en 2.g’er) - det er ydmygende men sjovt - Været meldt ind i mindst ét udvalg igennem din gymnasietid - Taget på Bøffen i et mellemmodul - Været aaaalt for pinlig/fuld over for dine lærere i baren til Raptus - Spillet bordfodbold om øl til en fredagscafé (men aldrig til Raptus!) - Lært en lærer bedre at kende - Fået et 12-tal (måske ved at gøre ovenstående ;)) - Prøvet et stykke af det meget kontroversielle og omdiskuterede snus

Frederik Vahle 3.c, Cecilie Al-Lamadani 3.c og Luna Rodriquez 3.c


TAG TESTEN HER! Af: Sarah 1.a, Victor 1.a, Oline, 1.a og Klara 1.v

Bliv klogere på om du passer ind på dit gymnasium. Vi har undersøgt stereotyperne forbundet med diverse gymnasier i Aarhus.! Du har lige fået tema til kommende gym-fest at vide – hvad gør du? • Jeg prøver ikke alt for hårdt, men vil gerne have en ok udklædning • Jeg møder op i et vildt flot outfit… der ikke har noget med temaet at gøre. • Jeg bruger penge jeg ikke har i Billig Billy (all-in på udklædning) • Jeg går ikke op i hvad jeg tager på

Hvad beskriver bedst dig? • God stil, voksen, selvstændig og ledertype • Normal tøjstil, elsker sociale arrangementer • Kan være nørdet, elsker at være omringet af drenge • Hipster/cool, skiller mig ud fra mængden

Hvad laver du fredag efter skole? • I gang med at planlægge aftenens LAN-party i kælderen • Ryger hjemmerullede smøger og daffer rundt i Aarhus • Tager direkte på Bøffen efter skole • Gør klar til forfest inden byen !

Dit GO-TO outfit er? • Ikke noget der skiller sig voldsomt meget ud. • Klassisk. Som pige: designertaske, pels, LalaBerlin. Som dreng: bare dyre mærker fx Gucci. • Tøj fra genbrug og lave Dr. Martens og denim jeans. • Joggingtøj, headset, nogen gange router under armen

!

Hvad slags alkohol drikker du? • Tuborg, Royal, DP, Harboe • Alt der kan blandes med energidrikke • Rødvin • Breezers eller vodka (kun Belvedere eller GG) !

Hvad er din politiske holdning? • Jeg stemmer selvfølgelig rødt (Enhedslisten) • Jeg hælder nok mest til rød blok • Det er jo en selvfølge at stemme blå blok? • Jeg interesserer mig ikke for politik – har travlt med World Of Warcraft

!


Hvor går du typisk i byen? • Jeg går ikke så meget i byen men hvis så Sharks • Vinstuen, Le Coq eller Under Masken • Kupé eller et sted der ikke er tomt på en torsdag • Irish pub eller G-bar !

Hvilken slags musik vil du høre/sætte på til fester? • Yung Lean, Jazz eller indie-rockbands • Noget som alle kender og kan synge med på fx TOP 100 • Kinky fætter er altid god. • Crazy Frog juicy remix 10 hour edition

Hvad kan du bedst lide i skolen? • Fag hvor man kan lære at tjene og regne med penge • Fag hvor man har kittel på, ellers fag hvor man kan spille LOL uden læreren opdager det • Fag hvor ens kulturelle indsigt bliver forøjet • Kan bedst lide aktiviteter som Bingo, Musical, at være i udvalg osv. Hvad er dine fremtidsplaner? • Finder jeg ud af hvis jeg består… • Jeg skal naturligvis være ingeniør eller datamatiker • At blive fuldtids-hipster måske musiker/kunstner og få en altan • Iværksætter. Jeg vil være min egen chef!

Jeg fik flest…! Blå: Du trives rigtig godt i miljøet på RIG. Du har måske ikke de vildeste planer for fremtiden, men du sætter din lid til sociale arrangementer og fællesskab. Desuden mener du nok at bøffen og tarteletter er guds gave til menneskeheden. Grønne: Det er ikke til at sige om du gik forkert, første dag, eller du bare er blevet hjernevasket af dine HHX-venner. Men bare rolig, selvom du måske burde være på den anden side af vejen, har vi det tilfælles med HHX at Bøffen altid vinder. Orange: Du er stor fortaler for alt, der starter med genbrug. Billig (sofistikeret) rødvin går du aldrig galt i byen med, og du er helt klart den mest kreative af dine venner. Du overvejer at få lavet en næsepiercing og/eller dreadlocks. Lyserøde: Ofte befinder du dig omgivet af tomme pizzabakker og energidrikke. At socialisere sig, er ikke noget du gør meget af – derfor regner du med et job foran en skærm. !

RIG! HHX! Katten! HTX!


Mangler du at smide det sidste juleflæsk, og har du gennem hele juleferien tænkt “2018 kommer til at blive MIT år. NU er det nu jeg melder mig ind i Fitness World”? VENT! Vi har en endnu bedre måde, hvorpå DU kan blive smækker-lækker. Og det bedste af det hele er; det er helt gratis! Du kan tage din ven eller veninde under armen, og få the best year of YOUR life! Følg med, når vi tager dig i hånden, og viser dig, hvordan DU får trimmet din krop med vores Best-buddy-træningsguide!

Øvelse 1: Denne øvelse gavner begge parter, da den ene part får taget sig et godt squat, og den anden part får styrket lårbasserne. Alt dette imens man får sig et godt grin og lærer noget om samarbejde. Alt i alt en skøn og ukompliceret øvelse.

Øvelse 3: I denne øvelse øges sværhedsgraden en smule, og kræver en hel del teknisk kunnen fra begge parter. Øvelsen styrker mavemusklerne på den part, som har benene løftet fra jorden. Den anden part får strukket godt ud i kroppen, og fra begge parter på billedet kunne man måske igen ønske mere udstrakthed. En god og udfordrende øvelse, som får vendt lidt op og ned på det hele.

Øvelse 2: Denne øvelse er meget æstetisk flot, og øger venskabsbåndet mellem de to parter. Man får lige strukket godt ud i både arme og ben, samtidig med man får holdt lidt i hånden. Eventuelt kunne man ønske et par mere strakte ben end det ses på billedet, men det tager man bare i sit helt eget tempo. Igen en skøn og flot øvelse.

Øvelse 4: Denne fjerde øvelse er igen meget æstetisk smuk, og kræver en god balance. Igen får man virkelig styrket sammenholdet, og man får selvfølgelig også et smil på læben. Udstraktheden er, beklageligvis, igen ikke helt top dollar, men det kommer, jo flere gange man laver øvelsen. Øvelsen er igen super fin og god.


Øvelse 5: Denne øvelser er super god til at få vredet og strukket ryggen. Giver et godt smil på læben. På samme tid får man lige holdt lidt i hånden igen, hvilket også gør den idéel at lave med din søde kæreste<333 (hvis man har sådan en). Vores konklusion er, at det er en super fin og søde lille udstrækningsøvelse.

Øvelse 7: Denne øvelse kræver nogle stærke lårbasser (som vi ville have fået os, hvis vi havde lavet øvelsen lidt oftere:):)). Meningen er, at man tager nogle gode squats, mens man holder hinanden i armene. Godt for fællesskabet og godt for kroppen. Derfor vil vi sige, at det er en yderst effektiv øvelse, som man kommer i godt humør af.

Øvelse 6: Igen en øvelse, som kræver orden i balancen. Den kræver, at man er god rent motorisk, og kan koordinere sine bevægelser super godt. På billedet ses dog desværre ikke nogle særligt velkoordinerede bevægelser, da denne øvelse som nævnt er relativt krævende. Men så er den på den anden side udfordrende, og det er jo også godt. Alt i alt en af de helt gode øvelser, dog med en lidt højere sværhedsgrad.

Øvelse 8: Lidt i samme dur som øvelse 7, dog kræver denne øvelse en smule mere balance. Igen har vi at gøre med en øvelse, som styrker fællesskabsånden, og det er jo bare skønt. Øvelsen her styrker lår (og kræver god balance, fandt vi ud af). Denne ottende og sidste øvelse, er også skøn og forholdsvist ukompliceret. Thumbs up.

Det var alt hvad vi havde for denne gang, vi håber det bringer glæde, god form og grin:):):). Og selvfølgelig, håber vi det skaber lidt luft i budgettet, nu hvor der ikke behøver at bruges penge på et meget, meget, meget dyrt medlemskab i Fitness World. Så grib din best buddy’s hånd, hop i træningstøjet og husk - hvor der er vilje er der vej og if you can dream it you can do it. Alma 1.f og Nikoline 1.u


Nu får du lov til at se dit liv fucke op. Men tør du? Af Marlene Deding

Det kan være svært at gå gennem overgangen fra barn til voksen. For nogle lykkedes det godt, for andre er det en hård tid. Så hård, at man til sidst ønsker at flygte fra sit eget liv ind i en verden med fest, mænd og alkohol, et hav af ubetalte regninger og missede eksaminer. I dokumentaren ”POV: Næsten voksen”, som blev sendt på DR3 i år 2015, får vi netop eksemplet på, hvordan overgangen kan være mildest talt fucked up. Dokumentaren følger den 22-årige Emma, som er HF-studerende, gennem hendes hverdag - helt tæt på. Vi er ikke kun ”fluen på væggen”, men oplever hendes liv gennem egne øjne, bogstaveligt talt. Hele dokumentaren optages nemlig med et såkaldt go pro kamera opsat i steadicam. Præmissen er, at vi aldrig ser Emma, men får lov til at høre hendes stemme og opleve hendes liv, som havde det været dit eget. Men tør du? Tør du opleve, at der bliver smidt med telefonen, skreget og pisset i opgangen af en lejlighed, alt sammen på grund af, at Emma (altså ”du”) ikke lige orker, at skulle være en rigtig voksen? Dokumentaren starter in media res, lige på og hårdt, i Emmas køkken, hvorefter den første reallyd og form for introduktion er sætningen: “HF. Ad. Men altså… Jeg har ikke kommet til mine timer på HF, og derfor er jeg så blevet selvstuderende, og så kan man ikke få udbetalt SU. Så lige nu har jeg ingen penge.” En kommentar fra Emma, som allerede her giver os en fornemmelse af hende som karakter. Emma er træt af livet, og at alt tilsyneladende går imod hende. Selv når Emma opdager, at hun har misset sin afsluttende eksamen, for at blive færdig med HF, går hun i et totalt raseri, kaster sin telefon ned i gulvet og fortæller, hvordan det ”udelukkende” må være kontorets skyld, at hun ikke kendte datoen til denne eksamen. Dette er ikke den eneste situation, hvor vi oplever Emmas adfærd som temperamentsfuld og ikke mindst doven. Vi følger nemlig både Emmas økonomi, kærlighedsliv, uddannelse og drukliv for åbent tæppe. Nogle områder de fleste nok havde forsøgt at skjule overfor resten af verden, for det går i hvert fald op ad bakke for Emma. Men netop dét, at vi er vidne til et så kaotisk liv, gør dokumentaren langt mere opsigtsvækkende. ”Du” er single. Tager i byen og er pisse ligeglad med, at du hverken har råd til at betale din husleje eller få f yldt køleskabet op med andet end vin.
 I ”POV: Næsten voksen” er der hverken brugt effektlyde, Voice of God, slow motion eller Mickey Mousing for at skabe yderligere spænding og dramatiske effekter. I stedet forsøger dokumentaren at fange os, ved at skabe illusionen af, at vi oplever den sande virkelighed. Dokumentaren bruger derfor mest kontinuitetsklipning, sløring af personer i offentligheden og lange indstillinger, så alt virker mindre uredigeret og virkeligt. Vi følger Emmas liv over en længere periode, og dermed oplever vi flere vinkler fra hendes side, hvor der specielt lægges vægt på appelformen patos. Dokumentaren er nemlig meget følelsespræget. Vi ser Emma i meget intime og svære situationer, for Emma lever et lidt usædvanlig liv. Hun forsøger, at flygte fra hverdagsproblemerne med alkohol og undskyldninger til både søster og mor. Måske med en forhåbning om, at det faktisk virker. Emma ligger i hvert fald ikke skjul på, at hun ikke er klar til at tage ansvar, for det er ikke sjovt at være voksen. Det er ikke sjovt, at søge job: ”Så skal man ud med 45 ansøgninger, nej 200 ansøgninger, for måske bare at få et eller andet.”


I dokumentaren er identifikationen med Emma enorm stor, for kameraet tillader os, at vi er hende. Blot ved brugen af ”betydningsløse” klip, såsom at se Emma på vej til en fest med en øl i hånden, formår vi at komme så tæt på Emma, så vi får medfølelse med Emma, forarges vi eller lufter vores fordomme og er glade for, at det ikke er os, som i virkeligheden er Emma. For Emma har et fucked up liv, som hun selv siger. Emma (“du”) skylder to gange husleje og er træt af HF: ”Jeg vil bare gerne være færdig med det. Jeg gider ikke mere. Jeg er så træt af det. Det har bare været de mest fucking to mest nederen år i mit liv. Jeg hader det her lort.” Og mere fucked up, fordi ”du” ser, hvordan Emma til en fest kysser med en fremmed mand, som hedder Anders og derefter tager hjem til én som hedder Sune, selvom Emma egentlig savner din ekskæreste helt vildt. Dokumentaren er opdelt i 4 afsnit ved brug af tekstskilte, som passer til de efterfølgende sekvenser. 2. afsnit er: Kærlighed. Ekskæresten f ylder en stor del i dokumentaren. Emma påstår, at alt begyndte at gå mildest talt ad helvede til, da hendes daværende kæreste slog op. Da han var i hendes liv, havde hun styr på det hele. Men ikke nok med, at Emma kun snakker om ekskæresten, så får vi også lov til at se ham, for han kommer nemlig op til Emmas lejlighed i midten af dokumentaren. Vi ser en masse arkivfotos, altså en samling af billeder af Emma og ekskæresten, – Emmas ansigt er dog blevet slørret. Men vi oplever også, hvor fjantet og forlegen Emma bliver, da ekskæresten ser de mange ubetalte regninger på hendes bord. Kærlighedslivet er dog ikke kun det, som er problematisk i Emmas liv. Emma er nødsaget til at fremleje sin lejlighed for at tjene penge, hvilket gør, at hun nu lejer et værelse hos sin mor som 22-årig. Og det gør det heller ikke bedre, at storesøsterens liv står i stor kontrast til Emmas, da hun har styr på alt det, Emma ikke har styr på. Storsøsteren har ikke samme økonomiske problemer og negativ indstilling til tingene, og hun forstår faktisk slet ikke, hvorfor at Emma ikke bare finder sig et job. Det synliggøres derfor implicit, at det er dovenskab og ansvarsløshed, der er til forskel mellem disse to søskende. Emma har ingen magt over, hvad det er, vi får af udsnit af hendes liv, hvilket gør den til en deltagende dokumentar. Dette betyder dog også, at dokumentaren forsøger, at tage os med om bag kulisserne, ved at vi får lov til at være vidner til disse intime situationer. Der tegnes på den måde et billede af 22-årige Emma, der på en gang er doven og ligeglad. En 22-årig, som flygter fra det, som virker uoverskueligt, dropper at arbejde og køber vin, så der ikke står mere end 50 kr. på kontoen. Selvom det er pinligt for Emma, så får vi seere lov til at se, at Emma tropper op til sin kommune, hvor hendes ønske om kontanthjælp bliver afvist. Vi får nærbilleder af Emma, som tager euforiserende stoffer op af sin taske, og vi ser vinkler, som ikke skjuler det mindste, heller ikke når Emma (”du”) står og pisser i en opgang. Dokumentaren har både dårlig kvalitet og belysning, men netop det gør, at dokumentaren virker mere autentisk og mindre poleret. I slutningen af dokumentaren oplever vi dog andet end en verden med kærestesorger, druk og pengeproblemer. Der sker nemlig en ændring, nærmest en drastisk vending i Emmas liv. I sidste del skal Emma til dansk eksamen, selvom hun ikke har deltaget i dansktimerne i det sidste halve år af sin HF. Hun møder op til eksamen, og kommer ud af døren med et 10-tal. Modsat i begyndelsen af dokumentaren føler Emma, at hun pludselig er kommet et skridt eller to tættere på voksenlivet: ”Ejj.. Nogle gange når jeg tænker på, hvad jeg sådan har lavet… Hvordan jeg bare virkelig sådan har levet i sådan en alkoholrus. Jeg synes i hvert fald, at jeg har lært en masse lektier, og måske bare blevet en lille smule mere voksen.” Emma føler ikke at hendes liv så fucked mere, og måske er det heller ikke. Men kan du sige, om du også føler dig et skridt tættere på voksenlivet, hvis du tør opleve Emmas liv med egne øjne? Sådan scorer d Line 2.f og Frida 2.z

Christopher Børre Lauring 3.b Hvordan er den bedste måde at komme i kontakt med ens target? Hvis du har fundet en rigtig sød pige og gerne vil score hende til RAPTUS, så finder man først lige ud af, hvem hun er, og så får man øjenkontakt med hende og sender hende et lille smil. Bare opføre sig casual. Nævn 3 ting, der er vigtigt at have i orden inden en scoring? Charme, selvtillid og lækkert hår. De tre S’er, ikke? Hvornår ved man, at den er hjemme? Hvis man nu har haft noget kontakt på dansegulvet og lige har fået uddelt nogle søde komplimenter, og hun smiler til dig. Ja, så kommer det sgu lidt af sig selv. Hvad er din ynglings scorereplik? Altså hvis du gerne vil have pigen, så skal du bare være dig selv og måske udvise lidt ekstra selvtillid. Ellers så bare lav den gode: “du er så lækker, at jeg har glemt min scorereplik”, så griner de altid, og du har fået skabt kontakt.

Mathias Birkedal 2.x Hvordan er den bedste måde at komme i kontakt med ens target? Det er at smile og så lige vinke. Nævn 3 ting, der er vigtigt at have i orden inden en scoring? Udseende, selvtillid og at kende personen. Hvornår ved man, at den er hjemme? Det er, når alle ens venner står rundt om en og siger åhhh Hvad er din ynglings scorereplik? “Roser er røde. Violer er blå. Du er flot at se på” Har du et target? Nej, men altså hvis man er sød og smilende, så er det da en god start.

Sofie Hammer 2.f:

Hvordan er den bedste måde at komme i kontakt med ens target? Altså nok at ramme floor og så bare danse lidt tættere. Så laver man lige snigeren. Nævn 3 ting, der er vigtigt at have i orden inden en scoring? Se godt ud, nok godt lige at fyre et tyggegummi, og så er det vigtigt ikke at have sved på overlæben. Hvornår ved man, at den er hjemme? Jamen jeg tror helt klart, at det er noget med noget øjenkontakt, der er i spil der. Så får man lige blikket fra ham, måske en lille blinker og så er den hjemme. Hvad er dit bedste score move? Jamen jeg går op på terrassen. Så kigger jeg lige ud over havet, og så får jeg øje på en lækker sild. Så trækker jeg fiskestangen op og haps, så kommer han baskende hjem (skal føles når det siges). Har du et target? Der er vel altid et target, man skal aldrig udelukke nogen;) En lille hemmelighed er, at jeg faktisk har et crush på en lækker rødhåret gut. Du ved godt, hvem du er.


du til RAPTUS;))

Fiona Bracken 3.a

Hvordan er den bedste måde at komme i kontakt med ens target? Man skal helt klart vise sine fede dance moves. Ikke nødvendigvis frækt, men vise at man tør danse. Og så komplimentere den anden person. F.eks. “Wow du har godt nok pænt hår”. Nævn 3 ting, der er vigtigt at have i orden inden en scoring? Håret, outfittet og smilet. Hvornår ved man, at den er hjemme? Det gør man, når man spørger ham, om man godt må kysse ham, og han så siger ja;) Hvad er din ynglings scorereplik? Gjorde det ondt da du faldt ned fra himlen? Har du et target? Oscar 3.a;)

Amanda Frost 1.b Hvordan er den bedste måde at komme i kontakt med ens target? Det er godt lige at have fået nogle øl og så nærmer man sig lidt og får lidt øjenkontakt. Nævn 3 ting, der er vigtigt at have i orden inden en scoring? Ånde, føle sig godt tilpas og barbering. Hvornår ved man, at den er hjemme? Altså man kan jo føle den på ham ik;) Hvad er din ynglings scorereplik? Op på disken med dusken, så skal du få den, så du kan huske den. Har du et target? Helst modne fyre eller hvad aften lige bringer;)

Lasse Illeborg 1.u og Johan Mørk Pedersen 1.u Hvordan er den bedste måde at komme i kontakt med ens target? L: “Det er noget der ligger meget i ens moves” J: “Man skal kigge ud over mængden og så måske spotte en eller anden, en 6/10 er helt fin” L: “Jeg tænker, at man lige skal gå ud foran spejlet først og så lige finde ud af, hvad der ser godt ud” J: “Ja og så lige fyre et drake move og så sige til hende “vil du have en øl søde smukke pige? Nævn 3 ting, der er vigtigt at have i orden inden en scoring? L: “Man skal lige tjekke håret inden” J: “Ja, man skal lige tjekke for hår mellem tænderne. Helt klart ikke hår mellem tænderne og så ånde. Helt klart ånde” Hvornår ved man, at den er hjemme? L: “Hvis hun giver dig, det der smil. Det er aromaen. Det ligger i kemien” J og L: “Ja, man skal finde følelsen. Altså den ligger instinktivt om den er der eller ikke” Hvad er din ynglings scorereplik? J: “‘Kommer du her tit?’. Ja, den er faktisk god” L: “Selvironi er altid godt.” Har du et target? J: “Du ved hvem du er Astrid fra spansk;)”


3. f La ur a eo g an n Al be rte ,J oh

Fiks den perfekte skiferie i

2018 med

ATTENTUS

Når du har husket alt skiudstyret, mangler du stadig 100 ting og sager - derfor denne nyttige artikel - fra ATTENTUS til dig. Gode råd og tips sikrer, at du kan fikse den helt perfekte skiferie.

Inden I tager afsted: - Hold et værelsesmøde - så I kan forventningsafstemme alt fra økonomi til gæstfrihed på værelset - ellers bliver det akavet, når ingen har taget højtaler med, og I sidder i akavet stilhed. - Tag lidt mad og drikke med. Ja, selvfølgelig kan I købe det meste dernede, men når du den første aften taber i sten/saks/papir og skal lave aftensmad, er det altså lidt lækkert, at du bare kan finde pasta og tun op ad tasken og stille den første flaske “stemningsvand” på bordet, i stedet for at skulle stå i kø med alle de andre ved købmanden. Vigtigst af alt KAFFE OG PISTEGUF!!! - Tjek at I har alt fra pakkelisten i denne artikel og husk at pak op til flere udgaver af ATTENTUS, så du har noget lækkert læsestof til turen. - Sænk forventningerne og din idé om acceptable standarder. Måske vil der være mug på badeforhænget og æg på gulvet, måske vil der ikke. Vær forberedt på det værste (så kan det kun blive bedre), og lad det ikke forhindre dig at have det fedt. - Sørg for at have de helt sprøde playlister klar, vi har selvfølgelig sørget for de bedste playlister til at sætte stemningen efter en lang skidag - se nedenstående QR-koder.


På ferien: - Tag altid på afterski! Det kan være fristende at springe det over og få en slapper inden den vilde aften. Men afterski er essensen af hele skiferien, og man ved aldrig, hvem man møder… 


- Hvis det ligner noget, som godt kunne være dit, så er det nok dit. At det så viser sig at være en andens orange hættetrøje, må være en mindre misforståelse. 


- Eksperimentér - hvad der sker i Sestriere, bliver i Sestriere. Som en klog person engang sagde: “Det er ikke griseri, jeg eksperimenterer bare”.
 - Lav en fælles pengepulje på værelset. Tag derfra, når I handler mad osv. Så undgår I et kæmpe MobilePay puslespil.
 - Vær en nice person. På værelset: Okay, fedt at du ikke behøvede at lave morgenmad. Okay, mega fedt du heller ikke behøvede at lave aftensmad. Men så tager du altså opvasken, ellers bliver du stemt hjem ved næste øråd Uden for værelset: Husk, at en fremmed bare er en fan du ikke har mødt endnu, så aldrig vær en idiot. Det næsten bedste råd af alle: Spil “kend dig selv”-spillet. Regler: Du lærer dig selv at kende ved at lave en en streg på armen, hver gang du drikker en kop stemningsvand og en stjerne under en streg, når maven siger fra og det kommer op igen. Så lærer du dig selv og dine grænser at kende og ved, hvad der skal til for at lave nye, personlige rekorder. Husk tuschen til byen, for det er en skide god samtalestarter.
 Husk, at du er på skiferie og ikke drukferie. Hvis du ikke ser pisterne, gør du det forkert. Og iøvrigt så er den tynde alpeluft number one kur mod de lede tømmermænd TØJ

Bytøj Skiundertøj Skisokker Skibriller Undertøj – altid ekstra Hjemmefutter Hyggetøj Halsedisse Skihandsker Inderhandsker Halstørklæde Bysko Vintersko Jakke til byen Hue/Pandebånd Hjelm Almindelige sokker Nattøj-varmt

KØKKEN

Karolines køkken Suppe The Neskaffe Kakao Pasta Ketchup Pesto Nudler Knækbrød Müslibar Rugbrød Slik osv.
 Viskestykke/ klud

TOILET

Shampoo/balsam Makeup Tandbørste Tandpasta Skraber Makeup-fjerner Deo Creme Solcreme Læbepomade Kropssæbe Vaskepulver Bind/tamponer Vatrondeller Vatpinde Håndklæde Plaster Plastikposer

DIVERSE

Passende piller Højtaler Dyne/Sovepose + pude Sengelinned Pas Sygesikring Penge Pung Håndbagage-taske Byen-taske Tusch Høretelefoner Høretelefons-deler Oplader Powerbank Køresygeting Depositum (100 Euro) Kortspil


Marie Holm og Sidse Søgaard

VALENTINESDAG Klar, parat, parring! Vi nærmer os den 14. februar, og I ved alle, hvad det betyder: <33VALENTINESDAG<33 Det her er måneden, hvor du smiler lidt ekstra til den søde i kantine-køen og lader den udkårne få den sidste chokoladebolle eller chilibagel. Men hvordan får man lige taget sig sammen til at steppe sig op til sit crush? Og hvordan undgår man egentlig at ryge i worst case scenario, friendzonen? Vi har i denne anledningen fået råd fra nogle af RiG’s mest erfarne kærlighedseksperter.

Kærlighedseksperternes råd <3 Hvordan scorer man dig? “Man skal kunne danse godt vil jeg sige, hvis man kan danse kan man score alle, ligemeget om man ligner Shrek eller sådan noget....Shrek kunne score mig, hvis han kunne danse” Hvordan kommer man ud af friendzone? “Jeg vil sige, man kan sgu ikke komme ud af friendzone… Jeg har set, hvad det kan gøre ved en person, det er forfærdeligt!” Bedste råd til at få en valentines date? “Der skal man være fucking romantisk, altså over the top… Komme i pink tøj og med chokolade og sådan noget der” ‘ - Johan 1.v

Hvordan scorer du? “Jamen først vil jeg nok snakke med pigen, god start. Jeg tror det hele kommer lidt af sig selv, og så bruger jeg mine magic tricks, som jeg holder for mig selv” Hvordan kommer man ud af friendzone? “Uha, det er faktisk sjovt for øhh, det er sket for mig et par gange… Hvis du først er kommet i den, er det lidt svært at komme ud” 3 ord der beskriver den perfekte date? “Sjov, spændende, excentrisk” - Carl William 1.a

Sådan overlever du valentinesdag uden en date eller kæreste:’) Er du også en af de 1,6 millioner danske singler, som heller ikke blev ramt af Amors-pil i år? *hulk hulk*... Men frygt ej my love, vi har her 5 single tips, der vil gøre din valentines dag mindst lige så saftig som alle andres. 
 Smut en tur i biffen med dine yndlings singlevenner for at se Fifty Shades Freed. 
 Forkæl dig selv, søde. Tag et langt varmt bad, sæt din yndlingsserie på og drik en reparationsbajer eller to i dit eget ensomme selskab. VALENTINESDAG Din bedste pick up line? “Har du en lighter i bukserne eller tænder du bare på mig?” Dit bedste råd til at få en valentines date? “Lave sådan en: ‘Hey det er snart valentinesdag, skal vi lave noget sammen for ikke at være alene?’ Og bagefter overraske med noget romantisk” 3 ord der beskriver den perfekte date? “God mad, god vin og god sex (men selvfølgelig ikke på første date)” - Amanda 2.a

Din bedste pick up line: “Hvis du var en terning, ville jeg kysse dig, kaste dig på bordet og håbe på 6” Hvordan scorer du? “Jeg scorer ved at bruge den fantastiske scorereplik…” Største nogo på en date? “Det er nok sådan noget med at være lidt for gentleman-agtig, altså lidt for fløde” Bedste råd til at få en valentines date? “Bag en hjertekage og giv den til den som man gerne vil på date med” - Victoria 1.v

Hvordan scorer du? “Med mine hofter som en mandelige shakira og mit gåpåmod” Hvad er dit bedste råd til at komme ud af friendzone? “Det er hidtil undervurderet, hvilken magt der er i at date personens mor/far, da de herfra vil blive tvunget til at spendere tid med dit vidunderlige selv, og dermed kan se hvor fantastisk du er” Dit bedste råd til at få en valentines date? “Spørg over en Kahoot med en hentydning i navnet - 9/10 gange virker den” - Anton Blom 3.y

Du er sikkert en af de heldige, der er på ferie, så forsøg dig i baren hos skiguiden eller vent til næste år, hvis han er et kæmpe nogo. 
 
 Brug dagen på at få lavet de afleveringer du endnu ikke har fået afleveret... 
 
 Det er okay at lade det være sorgens dag. Det er ikke rart at være single, så du behøver ikke at lade som om, at du er okay. Lad bare dagen være som den er - en helt almindelig onsdag.


OVERLEV DEN Fiona 3.a og Alberte 3.f

Ingen synes ægte at det er fedt, men vi skal alle igennem det - gymnasiets tre DHO, SRO og SRP og mere skal der næsten ikke til…. bum et sikkert 12-tal  1) Ram REMA1000 på den første skrivedag og indkøb et lækkert forrådskammer til de næste dage - uden haps går den slet ikke 2) Hvis du ikke kan finde ud af at skrive derhjemme, så tag en ven i armen og hop ned på Dokk1 eller dit lokale bibliotek, hvor du måske finder motivationen og inspirationen til koncentration og fordybelse 
 3) Overspringshandlinger er til tider nødvendige som pauser, men pas på at du ikke glemmer at skrive og den pludselig er 03 om morgenen, og du stadigvæk ser Game of Thrones


STORE LEDE OPGAVE hovedopgaver - derfor denne artikel. ATTENTUS giver dig 6 brugbare råd til 


4) Gør dine pauser lækre; skriv en sang om dine kvaler, bag og spis en kage, ryd op på værelset, rejs til Malta, gør lige som du vil. Det er i jo princippet fri fra skole og 4. modulers dage 5) Prioriter lidt frisk luft hver dag (evt frem og tilbage til bager eller købmand) - ellers går hovedet helt koldt

6) Dokumenter din rejse gennem den ulækre tid med opgaven - det er maks sjovt efterfølgende og virker som en mærkelig dagbog - nedenstående billeder er to eksempler på overlevede forløb med DHO, SRO og SRP


#MitRIG Hashtagget er allerede godt i gang med at blive brugt i dette skoleür, men vi ønsker, at I deler endnu flere af jeres gode minder med os med hashtagget #MitRiG pü alle jeres sociale medier!


HORO Stenbuk (22. december til 22. januar)

Vædder (21. marts til 20. april)

Kærlighed: <3 <3 <3 Ligesom du får tre hjerter i kærligheds-barometeret, får du også tre kærlighedsråd af ATTENTUS: Vær dig selv, pas dig selv og elsk dig selv. Sådan vil kærligheden helt sikkert finde dig en dag. Så selvom Nordstjernen står klart på din himmel må du ikke følge den! Lad din stjerne komme til dig.

Kærlighed: <3 <3 <3 <3 Orionsbælte står vinkelret i denne måned, det resulterer i en blomstrende kærlighedsmåned for dig, lad det ikke gå til spilde! I denne kolde tid, er det derfor vigtigt at du takker ja til aftaler med dine party-venner, selvom sengen og Netflix virker mere tiltrækkende. Så vil der ske spændende ting og sager. (læg særlig mærke til stjernetegnene Stenbuk og Tvilling, hvis du ønsker at få kærlighedsbarometeret helt op at ringe ;))

Succes: * Efter den længe ventede juleferie desværre er slut, er det svært at komme op på skole-hesten igen. Især er der en meteor, der irriterer stenbukkens bane i denne tid. Dette medfører, at din koncentration falder på Netflix under dynen i stedet for vigtige afleveringer. 2018 starter derfor uden meget succes, udover en rekordsættende mængde serier streamede på din Netflix.

Vandmand (21. januar til 18. februar)

Succes** Grundet at du i denne tid vil mærke mere varm og glad energi fra dine nærmeste, og måske en speciel one, så er dit fokus efter SRP, en lang ferie og masser af fester ikke lige i top. Derfor skal du passe på, at dine søde lærer ikke begynder at notere dit slack.

Tyr (21. april til 21. maj)

Kærlighed: <3 <3 <3 <3 <3 Tillykke med fødselsdagen Vandmand! Du stråler på denne tid af året i takt med din fødselsdag, på trods af vintermørket. Selv undergangen lyser op, når du slentrer hen til din kemi-time. Og alle trænger jo til kompensation for den D-vitamin som de mangler fra solen… Måske du kunne dele lidt ud af din varme?

Kærlighed <3 <3 Et stjerneskud har netop tilsmilet dit stjernetegn, hvilket resulterer i en del interessante epoker for dig denne måned. Du kan enten lade denne sjældne mulighed gå til spilde eller omfavne den. Det betyder, at der i denne måned ikke er meget plads til kærlighedslivet, men derimod vil dine at lade dine faglige evner blomstre. Foråret er i sigte!

Succes: ** Hmmm… Mælkevejen har en høj fedtprocent og det gør det svært for dig at holde koncentrationen. Dine forældre ønsker at du skal tage dig sammen i skolen, men motiverer dig på den helt forkerte måde. Du er distraheret i din fødselsdagsmåned, så det skal nok gå bedre til foråret.

Succes**** Grundet det sjældne stjernetegn, der pryder himmelrummet, vil din succes i denne måned kunne overstige dine forventninger (i høj grad!). Din computer bliver din bedste ven, og dine stile vil være mere sofistikeret end nogensinde før! De tocifrede karaktere er i vente.

Fisk (19. februar til 20. marts)

Tvilling (22. maj til 21. juni)

Kærlighed: <3 Den kommende tid vil være påvirket af, at det er længe siden, at du virkelig har haft varmen. Du mangler ferie og sol. Din hud har aldrig været blegere. Derfor har du svært ved at give kærlighed til dig selv, hvilket resulterer i en kærlighedsløs tid. Stol på, at du har en værdi, selvom din hud er nærmest gennemsigtig.

Kærlighed<3<3<3<3<3 Du vælter rundt i alle de smukkeste stjerner i galaksen, som alle funkler for dig ;)) Du kan ikke få hænderne ned over de mest romantiske øjeblikke fra dansegulvet sidste RAPTUS - hvor det så ud til at dit stjernebillede ligger helt centralt på mælkevejen, så det hele lå lige inden for din rækkevide.

Succes: *** Et sort hul nærmer sig dit stjernebillede, hvilket bekymrer ATTENTUS-redaktionen. Hullet udvider sig, og stjæler alt din koncentration, der ellers skulle være brugt på afleveringer. Dog tyder det på, at hvis du spiser en forøget mængde citrus-frugter i marts, vil det sorte hul bevæge sig væk fra dit stjerne-nabolag.

Succes* Du skal ikke føle dig alt for ovenpå over din blomstrende kærlighedsliv. “All you need is love”? Ikkeee helt, you also need en god standpunktskarakter i mundtlig matematik og en færdiglavet 5 timers til i aften. Måske var de en god ide at skrue en tand ned for charmen, Tvilling?.


SKOPET Krebs (22. juni til 22. juli) Det Astrologiske Udvalg; Fiona 3.a, Anne Sofie 2.b, Olivia 2.c, Frida 1.d Kærlighed: <3 <3 <3 <3 Planeternes energi kan sandeligt mærkes på dit held i kærlighedslivet. Måske smiler Vægt (24. september til 23. oktober) ham eller hende den søde til dig i kantinekøen, eller Kærlighed: <3 <3 måske har du lavet rekordmange scoringer til RAPTUS Hmmm, du har ikke ligefrem held i dine love-cards i ligemeget hvad virker det til, at det hele bare kører for øjeblikket. Det må du se at få vendt om! Men, pas dog dig. lidt på til de festlige RAPTUS-fester. I din stressede hverdag skal du også tænke lidt på dig selv. Måske Succes: ***** bruger du for meget tid derhjemme foran skærmen om Det er ikke kun dit kærlighedsliv, der virker til at køre på fredagen, fremfor at forkæle dig selv lidt. "Maybe you skinner - efter en lang juleferie fyldt med komplet should go and love yourself" a little more. afslapning og tonsvis af flæskesteg føler du dig fuldstændigt fit for fight, når hverdagen og afleveringerne Succes: **** vender tilbage. Månen står i stenbukkens tegn, hvilket Dit liv derimod, ligger i et ret varmt hjørne i øjeblikket. betyder, at dette er den helt rigtige tid for dig til at sikre Det kører for dig jo! Lektierne, familien, arbejdet. No dig det ene 12-tal efter det andet til næste standpunkt. worries! Du fik tanket godt op med energi i juleferien, og nu er du klar og parat igen. Skidt pyt med de Løve (23. juli til 23. august) nytårsfortsæt, der alligevel ikke holder i sidste ende. Kærlighed: <3 Du kan altid løfte et par vægte eller gå et par trapper. Øv øv øv, kære løve, det virker ikke til at fungere med damerne (eller fyrene) for tiden. Det virker bare ikke til, at Skorpion (24. oktober til 23. november) du matcher med nogen på Tinder for tiden, men du må Kærlighed: <3 <3 <3 endelig ikke begynde at bebrejde dig selv. I stedet for at Kærlighed, åh kærlighed. Du er faktisk begyndt at fokusere på dit uheld med kærligheden, så fokuser på alt være ganske glad for at være single. Men, måske det fede, der foregår omkring dig; MGP-Café, RAPTUS skulle du stoppe op, og se dig omkring? Måske er der og skitur. Hold hovedet højt, og så skal kærlighedsén eller to, der har et godt øje til dig? Et godt tip ville planeten Venus nok snart træde ind i dit tegn. være, at tage din veninde/ven med ind og se Mr. and Mrs. Grey i bio'en engang i LOVE måneden. Succes: ** Juleferien er slut: Det er sgu egentligt også pænt øv. Du Succes: **** har svært ved at ryste ferie-mindsettet af dig, og det er Du bruger næsten al din tid på lektier og arbejde. kun forståeligt. Selvom det virker til at intet fungerer for Hvilket resulterer i, at du er på hjemmebane i skolen. dig for tiden, så må du ikke lade lektier og en evt. Men det er også godt, nu hvor standpunkt er lige om kommende SRO slå dig ud. Skynd dig at finde det (skrækkelige) hjørne. Husk nu, at du kun lever én motivationen inden fraværsprocenten begynder at blive gang, og at penge engang imellem også bare skal alt for høj. brændes af i kantinen.

Jomfru (24. august til 23. september) Kærlighed: <3 <3 Knas i forholdet? Eller måske har du ikke noget forhold at have knas i? Det virker til at det hele er gået lidt i stå for dig. Måske føler du dig ikke særlig tiltrækkende i øjeblikket, eller også mangler du inspiration til ting at lave med kæresten - ligemeget hvad må du ikke lade det slå dig ud. Se indad og find din indre ultimative charmør frem, så skal kærligheden nok snart finde sin vej til dig. Succes: ***** Nu hvor kærlighedslivet ikke fylder mere i din tilstedeværelse, har du haft langt mere tid og overskud til at fokusere på matematikprøver og fem timers afleveringer. Hvor du normalt ville have brugt lørdag aften sammen med kæresten, bruger du den nu på proteinsynteser og danmarkshistorie: og dette vil kunne ses på dine karakterer.

Skytte (24. november til 21. december) Kærlighed: <3 <3 <3 <3 Wuuhuu kærligheden kører for dig! Du kører på det rette track lige nu. Det love life du nogle gange har dagdrømt om, er (næsten) come true. Stjernerne viser, at du skal passe på, hvem du stoler på. Altid vær tro mod dig selv, og følg dit hjerte. Husk at nyd din egen tilstedeværelse og hyg dig. Måske er det også på tide at finde fitness kortet frem fra gemmeren igen. Succes: ** Oh no, skolen og lektierne kører ikke liiiiige pt. Du springer over hvor gærdet er lavest. Din tankegang ligger mere på Netflix end på den "gode karakter". Hvis du strammer lidt op, skal det nok gå. Sundhed var en af dine nytårsfortsæt. Keep on fighting og drik en masse ingefærshots! Healthy life = happy life.


MAKE RIG GREAT AGAIN 
 Skal synges til i en kælder sort som kuld 


Første vers 3.g som 1.g Ansvar er vort’ alles

Andet vers Du elev, som går på RIG Vi, dig ryd’ op bede

Hvis vi alle hjælpes ad

Tag nu bar’ dit klamme shit

RIG ik’ vil forfalde Ja, vi er lidt vrede Ryd nu op det sorte bord’ Fjern nu bare alt jers’ lort

Hvis man kig’gede lidt rundt Så man synet, det gør ondt

C-terass’ skal stråle

Vi skal alle være her

HHX vil måbe

Ryd nu oop efter jer!

Clara Overgaard og Stine Meldgaard, 2.b


AT T E N T U S

Risskov Gymnasium

#1 9. // Efterår udgave2015


Alberte Elisabeth 3.f

GOD FERIE 
 RISSKOV GYMNASIUM

Alberte Elisabeth Nilsson, Alma Nue Mikkelsen, Amalie Hartvigsen, Anne Sofie Lindberg Knudsen, Clara Overgaard, David Dinesen, Fiona Bracken, Frederik Vahle Andersen, Frida Sofie Brauner Lindgrav, Isabella Parisa Hesselgart Bastar, Johanne Bro Lindblad, Klara Sabalic, Laura Fau, Laura Knakkergaard, Line Kristiansen, Luna Rodríguez, Marie Holm Sørensen, Natalie Maria Simonsen , Nikoline Marie Bessing, Olivia Kaae Eriksen, Oline Nitschke, Oline Stubkjær, Sidse Søgaard, Sarah Munk Graversen, Sarah Villadsen Hübschmann, Sofie Iglsø Kücken Nielsen, Sofie Skovgaard Riis, Stine Meldgaard, Victor Bjerrum, Victoria Vestergaard Krog, Vivi Hoang, Yasmin Branco

Attentus vol 9  
Attentus vol 9  
Advertisement