Page 1

tanssin näyttämö kulttuuritalo wiljami OHJELMISTO | SYKSY 2021

#RIMPPAREMMI #TANSSITEATTERI #REMMIKLUBI #FADESAWAY #REDDESERT #STREAM #LEVOTONMA A #SYKSY2021


Meille tanssi, teatteri, musiikki ja taide ovat kaiken sydän ja sielu. Tanssin kautta olemme me ja ilmaisemme pohjoisia juuriamme, nykyhetkeä ja sen ilmiöitä. Kerromme tarinoita, kauniita ja rumia. Joskus olemme röyhkeitä ja toisinaan vakavia, useimmiten kuitenkin todella hauskoja. Välittyköön kaikesta mitä teemme riemu ja rakkaus taiteeseen ja esiintymiseen. Toivomme, rakas yleisö, että voit kanssamme vahvistaa pohjoista identiteettiä osallistumalla tanssin kokemiseen ja tuntea sen saman tunteen palon, joka meitä kaikkia lopulta yhdistää. Tervetuloa nauttimaan pohjoisen tanssin voimasta ja tanssitaiteen eri sävyistä!

Kuva: Antti Kurola

TANSSITEATTERI RIMPPAREMMI on Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri. Juuremme ulottuvat 1970-luvulle jolloin toimintamme alkoi Tervolassa kansantanssiyhtyeenä. Tänä päivänä esityksissämme kansantanssin karhea ilmaisuvoima yhdistyy nykytanssin virtaavuuteen. Musiikki on vahvasti läsnä kaikessa mitä teemme. Tuotamme Rovaniemellä tanssitaidetta Kulttuuritalo Wiljamissa. Ohjelmistomme koostuu omista tuotannoista, yhteistuotannoista sekä vierailevista esityksistä. Olemme yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen toimijoista.


Ohjelmisto TANSSIN NÄYTTÄMÖ | KULTTUURITALO WILJAMI ELOKUU 2021 LA 21.8. klo 19:00 Remmiklubi LA 28.8. klo 19:00 Red Desert SYYSKUU 2021 LA 18.9. klo 19:00 S T R E A M & Levoton maa LOKAKUU 2021 PE 8.10. klo 19:00 PE 22.10. klo 19:00 LA 23.10. klo 19:00 PE 29.10. klo 19:00

Fades Away Fades Away Fades Away Remmiklubi

MARRASKUU 2021 PE 19.11. klo 12:00 Fades Away PE 19.11. klo 19:00 Fades Away LA 20.11. klo 19:00 Fades Away JOULUKUU 2021 TO 16.12. klo 19:00 Remmiklubi LIPUT: www.lippu.fi Peruslippu 25 € Työtön 13 € Eläkeläinen 22 € Ryhmä 21 € (min. 10 hlö) Pyörätuoli 22 € Ovelta tuntia ennen esitystä 28 € Opiskelija 13 € Maksuvälineenä käteinen ja kortti, meillä käy myös Kaiku-kortti. Meillä katsoja saa valita paikkansa katsomosta, ja parhaat paikat varataan ennakkoon. Muista siis ostaa liput ajoissa ja varata itsellesi eturivin paikat! Esitysten peruuntuessa palautamme lippujen hinnan katsojille.

ESITYSPAIKKA:

Kulttuuritalo Wiljami, Urheilukatu 1 Pääsy myös pyörätuolilla. Parkkipaikat maksullisia Urheilukadulla. Esitykset: K-18

PYSTYBAARI WILJAMI avoinna esitysiltoina klo 18 alkaen Rimpparemmin Pystybaari Wiljami tarjoilee kuohuvat, punkut, valkkarit, oluet ja limpparit vaikka istumapaikalle saakka. Nauti illasta ja nosta käsi pystyyn kun kaipaat täydennystä. Meillä lasi on aina puoliksi täynnä.


ESITTÄVÄN TAITEEN KLUBI-ILTA

Kuvat: Antti Kurola ja Sanaseura


Remmiklubi LA 21.8.2021 • PE 29.10.2021 • TO 16.12.2021 • Klo 19:00 (K-18) Remmiklubi on esittävän taiteen klubi-ilta. Haluamme kutsua paikallisia esittävän taiteen tekijöitä työstämään uusia matalan kynnyksen tuotantoja kanssamme Kulttuuritalo Wiljamin lavalle. Illat sisältävät aina yllätyksiä, emmekä halua etukäteen liikaa paljastaa illan sisältöjä, joten sinun on tultava paikalle! Illoissa yhdistetään Rimpparemmin ydinosaamista tanssia ja musiikkia sekä muita esittävän taiteen elementtejä. Iltoja vauhdittaa tietysti esityksienkin ajan palveleva Rimpparemmin Pystybaari Wiljami.

LA 21.8. klo 19 | Remmin lyhärit live-musiikilla Kesän kynnyksellä 2021 julkaistiin Rimpparemmin YouTubekanavalla koronakevään tuotoksena kuusi tanssilyhytelokuvaa. Nyt elokuvat pääsee katsomaan isolta kankaalta ja vieläpä livemusiikin säestyksellä. Tätä iltaa et halua jättää välistä! Elokuvaa, musiikkia ja tanssia Tanssiteatteri Rimpparemmin omintakeisella tyylillä.

PE 29.10. klo 19 | Rimpparemmi ja Sanaseura esittävät Mitä syntyy Rimpparemmin ja Sanaseuran yhteisen työskentelyn tuloksena? Kun sanataide kohtaa liikkeen ja tanssin estetiikan? Syntyykö musiikki sanasta vai sana musiikista? Lokakuussa Remmiklubi esittää rovaniemeläistä osaamista sanan, tanssin ja musiikin voimin yhdessä Sanaseuran kanssa.

TO 16.12. klo 19 | Remmiklubin Jouluspecial Voittaako joulupukki seitania vai kinkkua bingossa? Miltä maistuu remmin jouluglögi? Piparkakun tuoksuista kulttuuria ja esityksiä pikkujouluhengessä. Tervetuloa aloittamaan joulunvietto Rimpparemmin seurassa.


Fades Away 8.10.–20.11. 2021 (K-18) MimoArt Company, Tanssiteatteri Minimi, Tanssiteatteri Rimpparemmi

Fades Away on veteen pohjautuva visuaalinen ja fyysinen näyttämöteos, joka heijastelee yksilön valintojen ja toiminnan yhteyttä maailman ekologiseen tilaan. Katsojan sielunmaailman kanssa samassa rytmissä virtaava teos koskettaa vahvalla läsnäololla ja inhimillisellä otteella, muistuttaen samalla kaiken katoavaisuudesta. Fades Away leikittelee maagisten visuaalisten lavakuvien ja arkirealistisen komiikan välillä, jossa teatterin illuusio rikotaan ja rakennetaan kerta toisensa jälkeen uudelleen. MimoArt Companyn omalakinen poikkitaiteellinen ajattelu kaihtaa totuttuja genremäärittelyjä. Teos yhdistää taitavasti nykytanssia, butoa, fyysistä miimiä ja -teatteria sekä klovneriaa. Teoksen omintakeinen liikekieli yhdessä vaikuttavan visuaalisuuden ja äänimaailman kanssa rakentavat katsojien eteen oivaltavan, monitasoisen ja kokonaisvaltaisesti koskettavan elämyksen. Teos on sanaton.

Fades Away on MimoArt Companyn kolmiosaisen WATER TRILOGY -teossarjan toinen osa. Teoksen toteutuksesta vastaa kansainvälinen, poikkitaiteellinen työryhmä. MIMOART COMPANYN, TANSSITEATTERI MINIMIN ja TANSSITEATTERI RIMPPAREMMIN yhteistuotantona toteutettava teos saa ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa 1.10.2021, jonka jälkeen se nähdään Kuopiossa 2.10.–12.11.2021 ja Rovaniemellä 8.10 –20.11.2021.


Kuva: Kai Kuusisto


Kuvat: Mikko Makkonen

Red Desert LA 28.8.2021 klo 19:00 (K-18) Mia Jaatinen co.

Ne, jotka kulkevat aavikolla, tuntevat ja aistivat lihallaan, keräävät luita, juoksevat ajattomina ja vapaina. Huutaen ja iloiten ne juhlivat sitä voimaa, joka usein vaiennetaan. Red Desert -teoksessa esiintyjät asettuvat tutkimaan aggression eri kehollistumia sekä naiseuden kuvastoja. Teoksessa aggressio moninaisuudessaan toimii lähtökohtana virtuoosiselle liikemateriaalille, kehollisuuksille ja kompositiolle. Teos käsittelee aggressiota


ruumiillisena tapahtumana, energiana, suuntana, tunnelmana sekä universaalina ja dynaamisena ilmiönä, joka resonoi esiintyjien kokemushorisonttia vasten. Teoksen maailma on inspiroitunut Clarissa Pinkola Estésin kirjasta Naiset, jotka kulkevat susien kanssa (1992), joka käsittelee villinaisen arkkityyppejä myyteissä ja kertomuksissa.

MIA JAATINEN on rovaniemeläislähtöinen, monipuolisesti taiteen kentällä toimiva freelance-tanssitaiteilija. Tanssitaiteilijana Miaa kiinnostaa leikitellä erilaisten esiintyjäntyöllisten praktiikoiden, kuten improvisatoristen liiketehtävien, asetetun materiaalin, partneroinnin sekä muuntuvien olemisen tapojen välillä. Oman taiteellisen työnsä lisäksi Mia työskentelee MMM-kollektiivissa, Tanssi ja Liike Ry:ssä sekä tanssiryhmä Kinetic Orchestrassa esiintyen niin kansainvälisillä kuin kotimaisillakin festivaaleilla. Mialla on myös vankka kokemus tanssinopettajana, ja hän on opettanut eri tasoisia ja eri ikäisiä tanssin harrastelijoita sekä ammattilaisia eri puolella Suomea. Red Desert teoksen osatuotantotaho on helsinkiläinen Kinetic Orchestra.


S T R E A M Kuva: Mikko Lampinen

S T R E A M & Levoton maa LA 18.9. 2021 klo 19:00 (K-18) Pori Dance Company ja Tanssiteatteri Minimi

S T R E A M (Pori Dance Company ja Tanssiteatteri Minimi) on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella. Viiden tanssijan nykytanssiteos käyttää arjessa tutuksi tullutta reaaliaikaista videokuvausta tuodakseen tanssin yksityiskohdat lähemmäs kuin koskaan. Kamera poimii liikkeen keskeltä paljaalle silmälle paljastumattomia yksityiskohtia yksittäisestä hikipisarasta pieneen kosketukseen. Taidokkaan ryhmän virtaavan liikkeen keskeltä paljastuu rinnakkainen, pienten hetkien maailma. Itse itselleen live-striimin kautta rinnakkaismaailman luova teos on ajankuva ihmisestä maailmassa, jonka arjessa teknologia korvaa sanan. Videotaiteen ja nykytanssin keinoin teos hakee mahdollisuutta kokea informaatiotulva esteettisenä – muodostaa luontosuhde virtuaaliseen.


Levoton maa Kuva: Mikko Lampinen

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa (Tanssiteatteri Minimi) on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen. Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin – samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvät jako ”meihin” ja ”heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi. Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

PORI DANCE COMPANY (perustettu v. 1989) on tanssiryhmä, jonka keskeisiä tavoitteita on edistää suvaitsevaisuutta ja inhimillisiä arvoja tanssin – sen monimuotoisuuden, muovautuvuuden ja kauas ammentavien juurien kautta. Pori Dance Company vie eteenpäin sanomaa kehollisuudesta, jonka kautta on mahdollista tutkia ja tunnustella fyysisyyden ja mielikuvituksen rajoja. Moniaineksisten elämysten luomisessa ryhmän tavoite on pyrkiä kompromissittomaan lopputulokseen ja tarjota katsojille vireää, ajassa vahvasti elävää taidetta. TANSSITEATTERI MINIMI (perustettu v. 1989) on Kuopiossa toimiva ammattitanssiteatteri ja monialainen esittävän taiteen yhteisö. Se tuottaa teoksia, jotka tasapainoilevat fyysisen teatterin, tanssin, sirkuksen ja kehollisten esittävien taiteiden rajapinnoilla. Minimi pyrkii työllistämään sekä freelance-taiteilijoita että hakeutumaan yhteistyöhön tanssiryhmien, teattereiden ja taidealojen eri organisaatioiden kanssa. Se kasvattaa taide-elämysten saavutettavuutta julkisiin tiloihin suunnattujen teosten myötä ja toimimalla aktiivisena kiertueteatterina.


TURVALLISESTI TAPAHTUMAAN Huolehdimme turvallisuudestasi ja haluamme varmistaa, että jokainen katsoja voi nauttia tanssista ja esittävästä taiteesta Tanssiteatteri Rimpparemmin esityksissä. Seuraavia suosituksia noudattamalla teemme parhaamme, että katsojat ja katsojien läheiset sekä me esiintyjät ja muut toteuttajat pysymme terveinä. • Käytä suojamaskia kun vierailet Wiljamissa järjestettävissä tapahtumissa. • Tule tapahtumaan vain täysin terveenä, kotiin kannattaa jäädä pienienkin oireiden ilmetessä. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. • Käytä käsidesiä ja pese kädet usein.

Tanssiteatteri Rimpparemmi www.rimpparemmi.fi Lisätiedot ja yhteydenotot: myynti@rimpparemmi.fi +358 50 511 5055

Profile for Tanssiteatteri Rimpparemmi

Tanssin Näyttämö Kulttuuritalo Wiljami  

Tanssiteatteri Rimpparemmin ohjelmisto syksy 2021

Tanssin Näyttämö Kulttuuritalo Wiljami  

Tanssiteatteri Rimpparemmin ohjelmisto syksy 2021

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded