Page 1

NR. 5 » MAJ 2016 TILLÆG: MESTERSIDER

FAGBLADET for Frisører & Kosmetikere med Trend • Ind- og udland • Inspiration • Reportage


COLOR.ME by KEVIN.MURPHY


Kevin Murphy lancerer helt ny farveserie i Danmark

COLOR.ME

UENDELIGE MULIGHEDER MED COLOR.ME COLOR.ME ER EN FARVE UDEN AMMONIAK OG PPD. EN HÅRFARVE MED HONNING, GRANATÆBLE OG BASSIASMØR, HVIS SAMMENSÆTNING ER SKÅNSOM MOD HÅRET OG HÅRBUNDEN OG MED ET RESULTAT, DER OVERGÅR ALLE FORVENTNINGER.

COLOR.ME er resultatet af KEVIN.MURPHY’s vision om en sammensmeltning af styling, mode og hårfarve. Denne kompakte farveserie giver kvalitetsresultater kombineret med et naturligt udseende og optimal farvevirkning. En avanceret blanding teknologi og ingredienser ”fra jorden” fugter, forynger og giver en utrolig glans, uden at gå på kompromis med miljøet. “Det, der er inde i tuben, er lige så vigtigt som den farve, der kommer ud af den”. Vi har valgt, at lave en permanent hårfarve, der ikke indeholder PPD og ammoniak. Vi har beriget farvecremen med Bassiasmør, Granatæble, Aloe Vera og Honning. Produktkvaliteten er utrolig vigtig for mig – grå hår skal kunne dækkes 100 %. Flertonet effekt og et lille fleksibelt sortiment var egenskaber, som efter min mening var et absolut must.” –Kevin Murphy.

KEVIN.MURPHY introducerer

COLOR.ME

• Den Nyeste Teknologi • Maksimal Lysning • 100 % Dækning Af Grå Hår • Tone-i-tone-farvning • Mørkere Farvning • Perfekt Farvebalancering • Nemme Farvekorrigeringer • Pastelfarvning

Kevin Murphy forhandles af:

ICON Hairspa • Juliesmindevej 12 • 4180 Sorø • Tlf.: +45 57 66 03 00 • E-mail: info@iconhairspa.dk • www.iconhairspa.dk


FRIHED TIL AT SKABE DIN EGEN VERDEN


Frihed skabes gennem muligheden for at træffe valg. Lige nu har vi 14.478 produkter at vælge imellem. Skab din egen kreative verden hos os, præcis som du ønsker den. Vi har altid åbent. Velkommen ind på www.headbrands.dk.


INDHOLD 12

Inspirationsaften med YOUR HAIR ASSISTANT

I forbindelse med lanceringen af Davines’ nye styling serie...

16

Demoaften med ICON HAIRSPA & KIMOLI

Icon Hairspa havde inviteret Naja Kim og Kristinn Oli, der tilsammen hedder...

20

The Darryn Pitman imponerede danske frisører & barberer

Den kendte frisør/barber The Darry Pitman besøgte Danmark den...

s. 26

Essential Looks Made to Create

24

Forebyggelse

26

Essential Looks Made to Create

Så skete der noget helt nyt i vores hus hos dofk Fyn.

IdHAIR & Schwarzkopf Professional inviterer til en aften med...

IdHAIR & Schwarzkopf Professional inviterer til en aften med legende kreativitet, kunstfærdige frisurer og autentiske looks i samarbejde med Team Buch.

30

Wella gjorde Randers frisørlaug klar til at lave sommerhår

Knap 50 skønne frisørmestre, elever og svende deltog i arrangement...

36

38

Step by Step

Små tips og tricks, der giver en fejlfri make-up til ældre.

Økonomi kursus fik nogle ”højt op at flyve”

Den 5. og 6. april 2016 afholdt dofk Fyn kursus i vores hus på Faaborgvej.

41

s. 12

s. 44

Jesus Oliver i top form på Fyn

Endnu engang var vi heldige at få besøg af Jesus Oliver og HAIR COSMETIC.

42

Hvad gør du, når din kunde rammes af hårtab?

En meget spændende aften med en masse information om: hårtab...

s. 16

s. 20

Redaktionen / udgiver påtager sig intet ansvar for manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret. Ligeledes ikke for fejl i anvisninger m.m. Tekst og fotos er beskyttet af copyright.


permavent dk

H NY

ED

Nyt unikt design Vi lancerer et helt nyt design, som vil give de individuelle løsninger, unikke muligheder for et endnu bedre arbejdsmiljø. • • • • • •

Mindre el-forbrug Effektiv udsugning Nemmere rengøring Billigere installation Længere holdbarhed Flot design

Havrevænget 10 • 7870 Roslev Phone: + 45 9740 6133 salg@permavent.dk • permavent.dk

Se vores artikel omkring: ”Forkæl dine medarbejdere uden skat” Frisørrevisor har mange års erfaring med frisør branchens økonomiske udfordringer og muligheder. Med vores store indsigt i netop dine nøgletal, tilbyder vi individuel økonomisk sparring og rådgivning til en bedre drift og vækst af din salon.

Frisørrevisor giver dig og din salon målrettet og individuel rådgivning inden for områderne: • Regnskab og revision

• Investering

Så uanset hvilket resultat du gerne vil opnå, er vi din klippestærke samarbejdspartner, der hjælper dig med at gribe mulighederne og indfri dine mål.

• Budgetter

• Værdiansættelse

• Bogføring, løn og administration

• Køb og salg af salon

• Skatter, moms og afgifter

• Generationsskifte • Etablering af salon

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 7


KONGRES 2016

I weekenden den 30. april og 1. maj blev der i dofk afholdt kongres på Hotel Opus i Horsens. Der er 2 år mellem hver kongres, så derfor er der altid mange emner, der tages op. I år var der flere ting, som har været et issue gennem de seneste 2 år, som blev evalueret, bl.a. samarbejdet med SKAT og Arbejdstilsynet og kampagnen Rigtig Frisør/Rigtig Kosmetiker. På kongressen blev der også drøftet fremtid. Alle var enige om, at fokusområdet frem til næste kongres skal være at få flere medlemmer. Der er ingen tvivl om, at vi i dofk har ”de rigtige varer på hylden”. Vi skal bare blive bedre til at sælge den. Alle var enige om, at det kan vi og det skal vi hjælpe hinanden med. Flere tiltag er i støbeskeen, så det bliver spændende at følge. Der blev også talt OK 2017. Der er ingen tvivl om, at der venter nogle spændende, men også krævende forhandlinger. Derfor blev det også igen pointeret, hvor vigtigt det er, at I som medlemmer kommer med jeres ønsker til de kommende forhandlinger. I dofk tager vi allerede fat på det indledende arbejde lige efter sommerferien. Derfor kan jeg blot gentage mig selv: Hvis I har udfordringer/gode ideer til, hvordan jeres hverdag kunne blive bedre for jer og jeres medarbejdere, så tøv ikke med at kontakte os. På alle sektionskontorerne vil vi hellere end gerne have input fra jer til de kommende forhandlinger.

SIDE 8 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

Denne gang havde Hovedbestyrelsen også fremsat forslag om, at man som indehaver skal have den 4 årige uddannelse eller som minimum have en assistent ansat med den 4 årige uddannelse, hvis man ønsker at blive medlem af dofk. Dette forslag blev enstemmigt vedtaget. Derfor stilles der nu krav om, at fagligheden skal være i top, for at kunne blive medlem af dofk. Hovedbestyrelsen har simpelthen valgt at lytte til de mange medlemmer, som har ytret sig på sociale medier om, at det er forkert, at alle og enhver kan kalde sig ”rigtig frisør/kosmetiker”. Det er nu ikke længere muligt fra den 1. maj i år. Dette viser om noget, at vi i dofk lytter til de debatter, som foregår derude. Hovedbestyrelsen består jo af ganske almindelige frisørmestre som jer, der heldigvis har turde tage et politisk ansvar på sig, og dermed er jeres talerør. Det er dejligt, at der stadig er nogle, der vil gøre den indsats, og jeg kan betro jer, at arbejdet med dette er yderst spændende. Jeg synes, at vi har haft en fantastisk kongres denne gang. Alle ”ville hinanden”, selvom man ikke kendte hinanden. Der var en fantastisk stemning på kryds og tværs, uanset hvor man kom fra. Der er ingen tvivl om, at hvis vi kan få denne entusiasme for faget og for hinanden til at brede sig yderligere, så står vi rigtig stærkt. Det skal være det, der arbejdes for de kommende 2 år.

Connie Mikkelsen Formand


DET ÅRLIGE REJSE- OG STUDIELEGAT FRISØRFAGETS FAGLIGE ORDNING UDDELER SLUT JUNI 16 REJSELEGATER, HVER PÅ KR. 5.000 SOM STØTTE TIL STUDIER.

LEGATET SKAL BENYTTES TIL FØLGENDE: 1. Kursus på inden- og udenlandske frisørskoler eller virksomheder, der er anerkendt af organisationerne i det pågældende land. 2. Virksomheds- og studiebesøg i udlandet. 3. Deltagelse i de af organisationerne anerkendte åbne internationale konkurrencer. Ansøgning om et legat stiles til Faglig Ordning senest den 1. juni 2016, hvorefter Faglig Ordnings hovedledelse på sit ordinære møde den 14. juni 2016 tager stilling til legatuddelingen.

Ansøgning sendes til Frisørfagets Faglige Ordning, der har to adresser.

I tilfælde, hvor der i et år ikke er ansøgt om alle 16 legater, kan hovedledelsen i et følgende år udvide antallet af legater.

Mesteransøgere til: dofk Håndværkets Hus Island Brygge 26 Postboks 1985 2300 København S eller scan til bon@dofk.dk Tlf. 63 15 74 40

For at opnå legatet skal ansøgeren i mindst 12 mdr. have stået som medlem af organisationerne, der danner Faglig Ordning. Et medlem, som har modtaget legat, kan først bevilges nyt legat to år senere. På vores hjemmeside dfkf.dk eller dofk. dk kan du finde et ansøgningsskema til at søge legatet. Du er også velkommen til at ringe eller skrive, for at få skemaet tilsendt.

Svendeansøgere til: Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund Vermundsgade 1 2100 København Ø eller scan til la@forbundet.dk Tlf. 35 83 18 80 Evt. forespørgsler kan rettes til organisationerne.

INVITATION TIL FORMANDSSKIFTE 13. juni 2016

ntr Ce

et

or gv

ej

ng

æ nv

ab

se

Ro

Fa

Frisør og Kosmetiker huset, Faaborgvej 41 A, 5250 Odense mandag den 13. juni 2016 fra kl. 13.00 - 16.00.

um

I forbindelse med oldermandsskiftet i dofk Fyn og Fyns Frisør- & Kosmetikerlaug den 1. juli 2016, afholdes reception i

Med venlig hilsen Dofk Fyns bestyrelse

Fa ab

or gv

ej

Vi skal her sige farvel til oldermand Jens Behrndtz og takke ham for 32 ½ år som oldermand på Fyn og samtidig byde vor nye oldermand Linda Wetterstein velkommen på posten.

0 E2

fra

2

l5

se

r kø

Frisør og Kosmetiker huset, Faaborgvej 41 A, 5250 Odense


dofk Jylland Formand: Connie Mikkelsen cm@dofk.dk Dytmærsken 14, 2. th. 8900 Randers Tlf.: 86 43 48 11

dofk København Formand: Denis Rasmussen dr@dofk.dk Smallegade 10, 1. 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 87 28 04 dofk Fyn Formand: Jens Erik Behrndtz jens@dofk.dk Fåborgvej 41 A 5250 Odense SV Tlf.: 63 17 34 40

dofk Sjælland Formand: Pia Hansen pia@dofk.dk Energivej 3 4180 Sorø Tlf.: 58 53 30 55

MATERIALEFRIST: Annoncer, artikler og læserbreve, 3 uger forud.

ANSVARSHAVENDE UDGIVER: Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere

ANNONCER: Helle Jensen - helle@ff.dk Svend Jensen - svend@ff.dk

FORSIDE Hair: Christiano Lanza

NEW with vibrachrom

TM

Photography: Vita Grodzitska

oming soon

Stylist: Olya Grodzitska

What is art if not a state of being?

Makeup: Natasha Strilchuk

REDAKTION John Petersen - jp@dofk.dk Svend Jensen - svend@ff.dk

NR. 5 » MAJ 2016 TILLÆG: MESTERSIDER

FAGBLADET for Frisører & Kosmetikere med Trend • Ind- og udland • Inspiration • Reportage

FAGBLADET dofk ISSN 2245-8700

DOFK - HÅNDVÆRKETS HUS Islands Brygge 26 2300 København S. Tlf: 63 15 74 40 Fax: 32 63 04 52 Man - tor: kl. 9.00 - 14.30 Fredag: kl. 9.00 - 13.00 Email: dofk@dofk.dk www.dofk.dk

Dueoddevej 14 7400 Herning Tlf: 97 22 48 85 Fax: 97 22 01 80 www.reprohuset.dk - www.ff.dk

MILJØMÆR SK

ING KN

MASK WITH VIBRACHROMTM IS THE NEW COLOUR CONDITIONING SYSTEM DELIVERS MORE SHINE AND LONG LASTING COLOUR THE INNOVATIVE SPIRIT OF DAVINES LABORATORIES COMBINE NATURE WITH THE LATEST TECHNOLOGIES IN COSMETICS AND TEXTILES.

OPLAG: FAGBLADET dofk udkommer i 5.232 eksemplarer omkring d. 15. i måneden, alle årets måneder undtagen juli.

NOR DI

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Connie Mikkelsen

5041 0546 XXXX XXXX


ZenzTherapy Alternative Color

”The new generation of professional hair color” ICON Hairspa lancerer nu 19 helt nye og højaktuelle farvenuancer samt helt nyt flot farvekort med yderligere 30 costum formularer (farver man kan blande sig til). Vi lærer af fortiden - for at skabe fremtiden. Alle nye nuancer er nu blevet beriget med ny farveteknologi - Unique Molecule Performance “UMP”. Unik ydeevne af farvemolekyler. Unique Molecule Performance “UMP” tillader farvemolekylerne i ZenzTherapy Alternative Color at udvikle deres fulde potentiale. Kombinationerne i den nye farvecreme, som er blevet beriget med ekstra Jojobaolie, keratin protein og antioxidanter tillader, at de individuelle farvemolekyler binder sig optimalt til hinanden. På denne måde opnås et mere intenst, levende og dækkende farveresultat. ZenzTherapy Alternative Color er et alternativt farvesystem som bygger på den filosofi, at det vi undlader at tilsætte vores farver er lige så vigtigt som det vi tilsætter. ZenzTherapy Alternative Color er et udtryk for det bevidste og alternative valg inden for permanent hårfarvning. Et farvesystem, der er afstemt efter langt de fleste forbrugeres forventninger; - Et farvesystem uden Ammoniak, PPD og Resorcinol.

ZenzTherapy forhandles af:

ICON Hairspa Juliesmindevej 12 4180 Sorø

Tlf.: +45 57 66 03 00 E-mail: info@iconhairspa.dk Web: www.iconhairspa.dk


SALONSUPPORT PRÆSENTERER

YOUR HAIR ASSISTANT

I FORBINDELSE MED LANCERINGEN AF DAVINES’ NYE STYLING SERIE YOUR HAIR ASSISTANT, INSPIREREDE DET INTERNATIONALE TEAM HUUB OG KIRSTEN GODT 70 FRISØRER I TORVEHALLERNE, VEJLE, D. 17. MARTS 2016.

UD MED FLADJERNET Ifølge Salonsupport.dk er hår som en ”accessory”, man kan bruge til at udtrykke sig med. Your Hair Assistant er skabt for, at man kan genopdage føntørringen som en udtryksform til, at forvandle sine kunder og deres hår. SIDE 12 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

Ikke fordi man ikke må lave glat hår, men det kan man også lave med en god børste. Så ud med fladjernet og ind med børsterne og føntørrerne igen. ”I USA er det meget udbredt at man går til frisøren ”bare” for at få stylet sit hår. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men her skal vi altså også have gang i noget mere styling.” Fortalte Kirsten.

BÆREDYGTIGE PRODUKTER Det er den prisvindende hårstylist Angelo Seminara, i samarbejde med Davines’ laboratorie, som står bag udviklingen af denne styling serie, som blev lanceret her i Danmark i januar 2016. Der lægges stor

Huub Eysink

T

rods megen sygdom var omtrent 70 frisører mødt op for at lade sig inspirere af Davines’ internationale Artistic Team: Huub Eysink fra Holland og Kirsten Demant fra Danmark. De to stjerner har tidligere arbejdet sammen på diverse workshops, men aldrig stået alene sammen på scenen før. Huub og Kirsten er begge to nogle charmerende mennesker, med stor passion for deres fag, og var derfor velfungerende i sit samarbejde på scenen. Huub talte selvfølgelig engelsk, og Kirsten vekslede lidt mellem dansk og engelsk, så alle kunne følge med.

Kirsten Demant

Tekst og foto af: Bettina Damgaard, Reprohuset

vægt på bæredygtighed og gode natur lige råvarer. Serien indeholder produkter som benyttes til de 3 stadier: forberedelse, styling og finishing.

UNGDOMMELIG GLAM Lige nu er ”glam” ret trendy, men det skal være lidt mere ungdommeligt, med mere volumen og knap så stringent, som glam tidligere har været. Kirsten gav tips til hvordan man kan lette arbejdet med touperingen, ved at starte ca. 10 cm nede på længderne og køre børsten opad i en C-form 4-5 gange, på hver inddeling. Det giver et bedre hold og man bruger færre kræfter end hvis man starter helt nede ved


spidserne. Et andet godt råd er også at lave zigzag inddelinger, som gør at håret falder flottere ind i hinanden bagefter.

>

YOUR HAIR IS ON FIRE! Huub stylede en flot langthårsopsætning og var gavmild med sprayen, og lavede sjov med modellen på scenen. Han fik det til at ligne, at der kom røg op af modellens hår. ”Oh my God, your hair is on fire” jokede Huub. Han driller tit sine kunder, fordi det skaber en afslappet stemning, får smilet frem og giver kunden en mindeværdig oplevelse hos frisøren, samtidig med at arbejdet også bliver lidt sjovere.

FARVESPIL På scenen denne aften så vi flotte farver fra a New Colour, Finest Pigments og Mask, som var blendet flot ind i modellernes hår. Der var flere smukke røde efterårsfarver, en flot grå, en champagnefarvet, samt skønne forårsfarver som gul og grøn. En deltager spurgte Kirsten om den gule farve ville falme og blive fesen med tiden. ”Den gule farve falmer ikke, den er kommet for at blive – den er simpelthen næsten umulig at få ud af håret igen.” Lød det fra Kirsten, som synes at den stærke gule farve er mega cool i lyst askfarvet hår. De forskellige farvers blandingsforhold, fif og tips til vedligehold, blev velbeskrevet for de lutter ører frisører.

AFBLEGNING AF HÅR

” Du kan sagtens flade hår med en føntørrer og en god børste”

Et andet punkt som blev vendt denne aften var afblegning. Det kan være super farligt, hvis man ikke ved præcis hvordan man håndterer processen. Huub og Kirsten fortalte flere skræmmehistorier, om kunder som har fået forbrændinger og mistet alt håret, i saloner som ikke har haft styr på sagerne. En hollandsk frisør har ladet afblegningsproduktet sidde i en kundes hår i 6 timer, selvom den kemiske proces stopper med at virke efter 40 min. Alt kundens hår var ødelagt og faldt af. En dansk frisør har pakket en ung kundes hår ind i plastik og varmet det under tørrehjelmen for hurtigere afblegning. Den unge piges hår faldt af, hun fik en 3. grads forbrænding, hun lå på hospitalet i 3 mdr. og hendes hår vokser aldrig ud igen. Det er vigtigt at håret får ilt under en blegningsproces, og ikke for meget varme. Hvis et uheld som dette sker for dig, kan du lige så godt lukke din salon med det samme, så pas på derude og sæt dig ordentligt ind i tingene.

>>

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 13


” Pas på din

kropsholdning når du klipper”

TILPAS DIN KLIPNING

SJOVE NYTTIGE TIPS

Kirsten forklarede vigtigheden af, at man kigger grundigt på den individuelle kunde. Selvom man har et mål, så man kan tilpasse klipningen både efter kundens hoved, ansigt og eventuelle skævheder. En af modellerne, som Kirsten havde med på scenen, havde skæve skuldrer, hvorfor Kirsten beholdte lidt mere længde, i den side hvor skulderen sad lavest. På scenen lavede Huub en smart kort klipning, som giver kunden mulighed, for let at ændre sit look. Korthårede piger har ofte ikke mange forskellige måder at sætte håret på. Men ved at klippe pandehåret i forskellige længder, kan kunden vælge om det skal sidde lige ned, eller til den ene eller anden side.

Huub gjorde opmærksom på, at man som frisør skal passe på sin kropsholdning, når man står og klipper sin kunde. Det kan godt være at det kommer til at se lidt mistænksomt ud, hvis man står med spredte ben lige foran sin kunde, som Huub gjorde på scenen til stor begejstring for både model og tilskuere. Men pointen er god – overvej hvordan du arbejder bedst samtidig med at du skåner din ryg, nakke, arme og ben.

spurgte begejstret ind til hele hans privatliv. Han sagde så at kundens læber så lidt tørre ud, så han ville gerne forkæle hende med en ny og gratis læbebehandling. Han gik ud bagved og fandt en alm. hudcreme, smurte den på hendes læber og bad hende holde et stykke papir mellem læberne indtil det var tørret ind. ”Så fik han da lidt arbejdsro og samtidig en ekstra taknemlig kunde” grinede Kirsten.

Kirsten havde også en sjov lille historie, om hvordan man kan få en irriterende og snaksaglig kunde til at tie stille. En tidligere kollega til Kirsten, havde en gang en kunde, som var ret pågående og hun

Alt i alt en hyggelig, intim og lærerig aften sammen med Davines’ to professionelle frisører, som lavede flot hår og samtidig kunne fortælle en god historie, med en pointe vel at mærke.

SIDE 14 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ


DOFK ANBEFALER DANA A-KASSEN KUN FOR SELVSTÆNDIGE

LAD OS SIKRE DIG OG DIN VIRKSOMHED WWW.DANA.DK/DOFK - TEL 38 38 75 00

4 GRUNDE TIL AT VÆLGE DANA 1. D  INE ANSATTE ER IKKE MEDLEM HOS OS 2. VI HAR UDELUKKENDE FOKUS PÅ DIG SOM SELVSTÆNDIG 3. VI HAR 40 ÅRS ERFARING OG SAMARBEJDER MED DOFK 4. VI KOMMER TIL DIG - HVIS DU VIL VIDE MERE OM OS


DEMOAFTEN MED

ICON HAIRSPA & KIMOLI

ICON HAIRSPA HAVDE INVITERET NAJA KIM OG KRISTINN OLI, DER TILSAMMEN HEDDER KIMOLI, TIL AT AFHOLDE DEMOAFTEN FOR OVER 100 FRISØRER I AARHUS, TIRSDAG AFTEN DEN 5. APRIL 2016.

Trine har debut på scenen.

Tekst og foto af: Bettina Damgaard, Reprohuset

D

er var fyldt godt op i konferencelokalet på Hotel Scandic denne tirsdag aften i Aarhus. Kimoli, som til daglig har salon på Vesterbrogade i København, havde brugt hele dagen på, at forberede sig selv og modellerne til denne demoaften med Icon Hairspa. Temaet var salonhår, til både damer og herrer, med hensigt på at frisørerne ville kunne gå hjem og bruge tipsene fra denne aften, allerede dagen efter i deres egne saloner. ”Der vil være en enkelt model med blåt hår, som jeg vil lave en klipning på, derudover vil alle modellerne se naturlige ud med helt almindelige sa-

SIDE 16 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

lonfarver” Lød det fra Islandske Kristinn under showets indledning.

salonen åben i lidt over 2 år, og med stor startsucces.

LIDT OM KIMOLI

HELE 13 MODELLER

Kimoli er et bredtfavnende team, som ud over deres arbejde i salonen, styler flere af de største navne i musikbranchen, og også altid er til at finde under Copenhagen Fashion Week. Desuden arbejder de på TV-shows, photo shoots og for mange danske magasiner. Kombinationen af den daglige udførelse af håndværket, deres arbejde i mode- og musikbranchen, samt undervisning af kolleger, sikrer, at de konstant holder tempoet og inspirationen på højeste niveau. De har nu haft

Naja og Kristinn måtte kridte skoene for at nå, at få alle 13 modeller færdige til kl. 21 som planlagt. Det var som tidligere nævnt både dame- og herremodeller, og der var fokus på salonhår og ikke podiehår. Naja og Kristin havde heldigvis fået hjælp til farverne fra Icons tekniske team, med undtagelse af den blå model. Samt hjælp fra Trine, deres egen assisterende stylist, bl.a. til en langthårsopsætning oppe på scenen, hvor hun i stedet for at flette – slog lette knuder på håret. Kimo-


Dette hår er tonet med hair painting.

li’s frisørelev, Elisabeth, er uddannet fra Nicci Welsh Make-up Academy, og stod dermed for make-uppen denne aften.

frisurer, farver og stylinger. Så udnyt det” Lød det opfordrende fra Naja.

UDNYT DINE FORCER

”I 90’erne havde man den holdning at en rigtig frisør ikke brugte klippemaskine, men det holder heldigvis ikke længere. En dygtig frisør kan finde ud af at fade godt og bruge maskinen” sagde Kristinn under fremvisningen af en herremodel. Naja tilføjede at de i salonen bruger alle redskaber og alle teknikker, selvfølgelig under kontrol. Hun fortalte også hvor kraftig en maskine hun bruger, hvorefter Kristinn jokede med at, det også er sådan

Naja der selv er asiat, kender rigtig godt til asiatisk hår og får derfor rigtig mange asiatiske kunder. Hun kunne især mærke et boom af asiatiske kunder, efter at have fået rigtig gode anmeldelser af en asiatisk kunde på nettet. ”Har du nogle styrker, så udnyt det og gør det til en kernekompetence. Hvis man selv har tykt og mørkt hår eller fx krøller, så kan man selv relatere til kundens udfordringer med forskellige

BRUG OGSÅ MASKINEN

>

en man bruger til at klippe får med på Island.

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 17


••70’erne •• 70’erne •• HERRETENDENSER

DAMETENDENSER

INSPIRATION PÅ INSTAGRAM

For tiden er der mange herrer som bliver klippet helt kort på siderne og får lidt længde på toppen. Kimoli er meget inspireret af den amerikanske klipning ”flat top”, men med lidt justeringer for at gøre den mere moderne. En anden tendens er at vi nærmest skal ligne vores forældre, som de så ud i 70’erne. ”Det bløde svampehår med pandehåret klippet op, ligesom vores fædre havde det, og vi synes det så kikset ud dengang. Nu kommer det tilbage, og det er cool, og samtidig ikke for street til et jakkesæt” sagde Kristinn.

Pagehår, pandehår og bløde kanter, summer godt op om dametendenser, i salonen for tiden. ”Igen er det 70’erne, som giver inspiration til tiden trends, se bare Gucci og Prada reklamerne” fortalte Naja. En ny farveteknik, som hedder hair painting, bliver gladelig brugt i salonen på Vesterbrogade i København. Med hair painting kan du manuelt styre toningen i håret, idet du nærmest maler det på. Det lysner håret lidt langsommere end normal hårfarve, men det giver også et mere naturligt smukt look.

For Kimoli er det blevet et dagligt værktøj at søge ny inspiration på Instagram. Flere og flere benytter Instagram til at vise hvad de kan, da det i dag ikke er nok at have et godt ry, man er også nød til at vise igennem billeder og videoer hvad man dur til. Billeder taler for sig selv, og efter en håndsoprækning kunne vi også konstatere, at ca. halvdelen af de 100 fremmødte frisører i forvejen fulgte Kimoli på Instagram. Du kan altså bruge Instagram både til at markedsføre dig selv, men også til at søge ny inspiration.

SIDE 18 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ


GADESKILTE SOMMERTILBUD

+

N

NU KU

, 9 9 9 KR. s kl. mom eks

PAKKETILBUD

1 stk. gadeskilt + 2 stk. plakater (50x70 cm.) efter eget valg. Spar 33% / Før pris kr. 1.518,Nu kun kr. 999,- ekskl. moms. Tilbuddet gælder indtil 31.08.2016. Se alle plakaterne og bestil på

WWW.FF.DK Dueoddevej 14 · 7400 Herning Tlf. 9722 4885 · www.reprohuset.dk

Tast kuponkode: SOM16 for at få adgang til tilbuddet.

SE MANGE FLERE GODE TILBUD TIL DIN FRISØRSALON PÅ

WWW.FF.DK


THE DARRYN PITMAN

IMPONEREDE DANSKE FRISØRER & BARBERER

EN VELOPLAGT DARRYN VISTE FINGERFÆRDIGHEDER BÅDE MED SAKS OG MASKINE, UNDER SIT FØRSTE BESØG I DANMARK, SOM REPRÆSENTANT FOR DET FREMADSTORMENDE HERREBRAND DEAR BARBER.

D

en kendte frisør/barber The Darryn Pitman besøgte Danmark den 17. og 18. april, hvor han viste sine kunster for danske frisører og barberer i Ikast og København. Darryn Pitman er ambassadør for flere kendte internationale brands som Dear Barber herreprodukter, Wahl klippemaskiner og Matakki sakse. Desuden er Darryn British Master Barber Ambassadør og underviser, i ISA Training Artistic Team.

SIDE 20 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

Besøget denne gang, som var Darryn’s første i Danmark, var som repræsentant for det fremadstormende herrebrand Dear Barber. Firmaet Frisørshopping i Odense havde i samarbejde med Dear Barber inviteret samtlige saloner som fører Dear Barber produkter til en demonstration, hvor Darryn viste sine kundskaber på 3 herremodeller. Demonstrationerne blev afholdt hos Trend-Cut i Ikast og A Cut Barbershop på Frederiksberg,

hvor indehaverne var begejstrede over at kunne lægge lokaler til. De fremmødte fik en veloplagt Darryn at se, som imponerede med sine fingerfærdigheder. Sikke en fart den mand kunne få på sine fingrer/hænder, både med en saks og en klippemaskine. Alle deltagerer var efter demonstrationen enige om, at de både havde fået ny inspiration indenfor herrearbejde og ikke mindst haft en


Artiklen fortsætter >> FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 21


underholdende oplevelse i de 3 timer, som demonstrationen varede. Darryn Pitman har i løbet af de seneste 12 år vundet hele 36 priser indenfor herreklip og barbering. Han er på Instagram og har over 16.000 følgere som @thedarrynpitman.

SIDE 22 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

Georg Harmens som driver firmaet Frisørshopping fortæller, at det ikke er sidste gang vi ser Darryn i Danmark. Sammen med Dear Barber vil der blive flere demonstrationer, hvor saloner som fører Dear Barber vil få dette ekstraordinære tilbud. Dear Barber er et ret nyt brand indenfor Mens Grooming, og allerede det

første året efter lancering, vandt Dear Barber prisen som Grooming Brand of the year, ved den store engelske barbermesse.


Hartoke_ad_maj_2015.qxp_Layout 1 04/05/2016 14.24 Side 1

IT’S TIME...

Dear Barber er kvalitetsprodukter til mænd, pakket ind i lækker maskulin og tiltrækkende emballage til særdeles attraktive videresalgspriser. Dear Barber er en lille serie til mænd indeholdende hårprodukter, samt produkter til barbering og skægpleje Dear Barber er uden parabener og skrappe ingredienser. Godkendt til GRØN SALON. Med Dear Barber får du meromsætning og tilfredse kunder. Attraktivt introduktionstilbud – kontakt Frisørshopping for information

Godkendt til Grøn Salon

Hartoke Trading

Faaborgvej 245

5250 Odense SV

Tlf. 4035 8810

info@hartoke.dk


FOREBYGGELSE SÅ SKETE DER NOGET HELT NYT I VORES HUS HOS DOFK FYN

Af Linda Wetterstein

3

friske og ambitiøse unge mennesker, med masser af energi, kom 2 mandage forbi Faaborgvej. De ville lære os alle, at forebyggelse af arbejdsskader skal være sjovt - det viste sig, at det var det. Vi skulle bl.a. ligge på gulvet, spjætte med både arme og ben - stå op ad en væg med en bold og samtidigt bevæge os på den helt rigtige måde! Vi skulle massere hinanden, her blev var vi delt op, i mænd og kvinder. Det hele var virkelig sjovt, der

SIDE 24 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

blev grint en masse, og samtid fik vi en masse fif, så vi ikke bliver slidt op af vores fysiske job. Der er mange ting der spiller ind, når man vil prøve noget nyt, og vi er altid spændte på, hvordan vores medlemmer tager imod et nyt initiativ, og går de hjem med noget, de kan bruge i hverdagen. Det blev en succes! teamet sluttede begge deres dage af med spørgeskemaer, og vi må sige, at det var meget rosende ord, de fik med sig hjem.

Jeg kan kun varmt anbefale:

ader Forebyggelse af arbejdssk skal være sjovt!


MESTERBREVSKURSER 2016

FYN

JYLLAND

KØBENHAVN

SJÆLLAND

BLIV EN BEDRE LEDER Leder 1

5. + 6. sep.

12. + 13. sep.

Leder 2

26. + 27. sep.

10. + 11. okt.

9. aug.

16. aug

Tilmelding senest: Underviser:

Kate Sørensen, Erhvervspsykolog

Pris:

Kr. 7.800,-

OPTIMERE DRIFTEN I DIN VIRKSOMHED Økonomi Tilmelding senest: Underviser:

7. + 8. nov.

10. + 11. okt.

11. okt.

13. sep.

Thomas Hedegaard, Kvist & Jensen A/S

Pris:

Kr. 3.900,-

ARBEJDSMILJØ - BLIV KLÆDT PÅ TIL OPGAVEN Arbejdsmiljø

10. okt.

30. maj

21. nov.

Tilmelding senest:

12. sep.

19. maj

24. okt.

Underviser:

Pia Børsting, Børsting Consult

Pris:

Kr. 1.600,-

LÆR AT MARKEDSFØRE DIN VIRKSOMHED Markedsføring

24. okt.

12. sep.

Tilmelding senest:

26. sep.

15. aug.

Underviser:

Jesper Christensen, Vangsgaard Reklame A/S

Pris:

Kr. 1.600,-

ANDRE KURSER Konflikthåndtering

20. + 21. juni

Tilmelding senest:

23. maj

Underviser:

Kate Sørensen, Erhvervspsykolog

Pris:

Kr. 3.900,-

Undervisningssted og tilmelding: Fyn: Jylland: København: Sjælland:

Frisør- & Kosmetikerhuset, Odense, Tlf. 63 17 34 40 Kursuslokalet, Randers, Tlf. 86 43 48 11 Smallegade 10, 1., Fr.berg, Tlf. 38 87 28 04 Energivej 3, Sorø, Tlf. 58 53 30 55

Alle medlemmer i dofk kan tilmelde sig de enkelte kurser uanset hvilken sektion man er medlem i.

• Se kursusomtale på www.dofk.dk • Tilmelding til kurserne er bindende • Mødetid dagskurser - kl. 9.30 - 17.00 • Mødetid todagskurser - 1. dag kl. 9.30 - 2. dag kl. ca. 16.00 • Priser er inkl. fortæring, kursusmateriale og overnatning (leder- og økonomikurser). • dofk udsteder kursusbevis

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 25


ESSENTIAL LOOKS MADE TO CREATE

COLLECTION SS2016 IDHAIR & SCHWARZKOPF PROFESSIONAL INVITERER TIL EN AFTEN MED LEGENDE KREATIVITET, KUNSTFÆRDIGE FRISURER OG AUTENTISKE LOOKS I SAMARBEJDE MED TEAM BUCH.

Tekst: Anne Deppe (Reprohuset). Fotograf Heidi Sinnet / Stylize.

”F

risører finder inspiration overalt, og skaber sine egne metoder til at iværksætte en unik vision”. Med ESSENTIAL LOOKS 01/2016 sætter Schwarzkopf Professional frisørernes kreativitet i centrum, og har udviklet looks, der fusionerer pangfarver og dristige klipninger, men også mere diskrete looks, der fremhæver kundens naturlige skønhed.” stod der i pressemeddelelsen. I aften skal vi se ESSENTIAL LOOKS ”Made to Create” udført af Team Buch og Team Schwarzkopf Professional. Der er rift om pladserne til aftenens arrangement. 80 personer er mødt op, ekstra stole skal findes frem, og der er venteliste fordi efterspørgslen er så stor. Lene Øxenholt byder velkommen. Hun er

SIDE 26 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

ansat i IdHAIR, men er tidligere Schwarzkopf-pige. Lene har lavet ESSENTIAL LOOKS i over 15 år og kender alt til det kæmpe stykke arbejde bagved udarbejdelsen af looksene. Det kommer vi mere ind på i løbet af aftenen, fortæller Lene, og byder velkommen til Team Buch, der indtager scenen.

TREND: URBAN SPORT ”Vi frisører skal huske at vi arbejder i modeindustrien, og at mode ikke er til diskussion, det kan vi godt have en tendens til at glemme, og derfor er ESSENTIAL LOOKS så vigtigt et redskab for os” starter Jesper ud og præsenterer sit første team på scenen, som skal vise aftenens første kollektion fra ESSENTIAL LOOKS: Urban Sport. Rasmus, Stella og Wicki går på sce-

nen med hver deres model, som alle tre har aqua-farver i håret. Allerede inden frisørerne går i gang med deres klipning og styling ryger smartphones i vejret blandt publikum. Der er god stemning og begejstring i lokalet allerede. Wicki Buch, som udover at være topstylist, også er Jesper Buch’s kone, har taget modellen Frederik med. Frederik er en af Wickis kunder, og han sagde straks ja til modeljobbet, den eneste betingelse han havde var at der skulle knald på farverne. Stylist Rasmus Højfelt har taget modellen Rosiana med, som for to måneder siden var skaldet. Nu stråler hun i lokalet med en dyb blå farve og en knivskarp klipning.


ESSENTIAL LOOKS er fra midt 90’erne”

Jesper fortæller:” ESSENTIAL LOOKS er fra midt 90’erne. Vi er en gruppe ambassadører, der mødes to gange årligt i Hamburg og bliver præsenteret for det næste koncept forud for lanceringen. Vi kigger på Haute Couturen, den der dikterer moden 8 måneder før den udkommer i H&M, den der ikke er til diskussion. Men det vi lever af er ikke Haute Couture, og det gør I heller ikke, vi lever af gademoden. ESSENTIAL LOOKS gør arbejdet for os, så vi ikke skal gætte hvad moden er. Det er vores opgave at kigge i gadebilledet og tage inspirationen fra gaden og gøre den lækker. Et hår der er halvt brændt af med væsker hjemme i mors køkken er ikke lækkert, men ideen bag kan sagtens være vildt inspirerende, og vi tager ideen og gør den salgs-bar og lækker” fortæller Jesper og fortsætter: ”Det mest typiske spørgsmål vi får fra kunden er spørgsmålet om hvad der er moderne. Et tarveligt spørgsmål. Vi skal pludselig have et svar til noget vi ikke kan svare på, og så begynder rigtig mange af os at digte. Med ESSENTIAL LOOKS har vi et værktøj hvor vi med 100% sikkerhed kan

sige hvad der er moderne. Dette værktøj er motorvejen indenfor mode, og så er der en masse subkulturer, men her går du altså aldrig galt i byen, tværtimod er du helt fremme ved frontlinjen”

ET GUDEVÆRKTØJ ESSENTIAL LOOKS bogen er et utrolig smukt stykke værktøj fyldt med flotte optagelser og billeder. Og præcis ligesom når du køber en Lego-borg, så følger manualen med, trin for trin, til hvordan du bygger borgen. Eller laver looket. Fra A-Z. ”Det er et gudeværktøj som fjerner tvivlen og usikkerheden” fortæller Jesper og uddyber: ”Sammen med bogen får du en App hvor du kan downloade trend-reports, og du kan selv ligge billeder ind af det du selv synes er fedt, billeder af dine egne looks, og pludselig har du din egen private platform.”

FAGBLADET dofk 2014 · [MM] · SIDE ##


Håret i Freecreation skal ikke virke for gjort eller for lavet” Tilbage til scenen, hvor vi er i fuld gang med at se resultatet af Urban sport. Sport og fashion wear smelter mere og mere sammen. Fashion wear begynder at bruge de samme materialer som sportswear, og vi kan ikke længere se tilfældige ud når vi dyrker sport. Jesper kigger rundt i salen og spørger: ”Hvor mange herinde har sports-wear på? Sneakers? Elastik i tøjet?” Næsten alle i salen kan genkende at vi ikke slipper udenom sporten når vi kigger i vores egen garderobe derhjemme. Heller ikke selvom det tætteste vi er kommet på sport på det seneste, er at betale endnu et ubrugt årsabonnement til fitnesscenteret. Salen sidder i dyb koncentration og kigger med. Der er rigtig mange spørgsmål til farverne, og Lene supplerer og byder ind, mens farvekortet går rundt blandt publikum. Jesper er nede på jorden og meget inspirerende at lytte til. Udover at fortælle om kollektionerne, giver han helt konkrete tips til hvordan vi bliver bedre som frisører i hverdagen. ”Tag en model ind en gang imellem og leg lidt med farSIDE 28 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

verne, uden at du skal til show eller prøve eller andet. Kun fordi du gerne vil udforske en retning eller en farve, det er her du bliver dygtig” siger Jesper. Første kollektion er klar, modellerne går af scenen. De er iført casual sporty wear, makeuppen er simpel, og farverne minder om vinterbadning på Grønland, rene naturlige dybe farver. ”det er i hvert fald den følelse jeg får når jeg ser de smukke farver her” slutter Jesper af.

TREND: FREECREATION Anden kollektion er klar. Freecreation. Peter, Jesper og Rasmus går på scenen med deres tre modeller, og Jesper fortæller om kollektionen: ” Denne kollektion hædrer at det er trendy at have et kreativt virke. Flere og flere i dag kalder sig for kunstnere, og selvom du arbejder som revisor eller advokat, er du oftest kunster ved siden af på hobbyplan, det er en del af den selvpersonificeringskultur vi lever i i dag. Freecreation handler om at få æstetikken 100% på plads og henvender sig til den kvalitetsbevidste

kundegruppe der ved hvad de vil have. Trenden er utrolig udtryksfuld og lægger op til at du blander alle elementer i et mix and match. Det er vigtigt at understrege at ESSENTIAL LOOKS ingen alder har, vi udelukker ingen med dette værktøj. Fashion er en progression, det er flydende og stille og roligt, det tager tid at ændre moden. Ved siden af er der nogle enkelte designere der larmer lidt, den type designere kan skubbe lidt til den del af fashion, som er lidt bange for hvad de må og ikke må. Fashion skal jo også sikre deres business, og nogen gange skal vi rystes lidt for at komme videre, derfor er det vigtig at vi har dem der skubber lidt til det hele” siger Jesper og afslutter ”håret i Freecreation skal ikke virke ”for gjort” eller ”for lavet”, det er vigtigt at det ser naturligt lækkert ud. ”

TREND: FUTURE WAVE Salen er begejstrede, og klapper og fotograferer på livet løs mens modellerne går af scenen. Vi er klar til sidste kollektion for i aften, nemlig Future Wave. ”Gå en tur igennem Københavns gader, og


du vil opdage at der er virkelig meget kedeligt hår i gadebilledet. Ind i mellem er der nogle styles der fanger jeres opmærksomhed og skiller sig lidt ud. I 8 ud af 10 tilfælde er det krøller. Det må gerne krølle!” indleder Jesper og griner: ”Jeg siger ikke I skal gå ud og permanente gud og hver mand, men I skal permanente de steder det er rigtigt at gøre, for permanent kan være virkelig rigtigt”. Jesper deler en historie fra hans egen hverdag: ” Christopher (popsanger med krøllet hår. Red.) er jo en guldgrube for os. En dag kom der en 15-16årig dreng ind i salonen, hvor der stod rigtig mange damer inde, og drengen siger at han helt vildt godt kunne tænke sig at blive permanentet. Ham skal vi tage virkelig alvorligt, for det kræver et stort mod. Det endte

med at han fik det vildeste garn, det så fantastisk ud!” afslutter Jesper. Modellerne på scenen har fantastiske bølger og krøller i håret, smartphones blitzer salen op, og der bliver igen stillet rigtig mange spørgsmål fra salen. Kreativiteten summer i lokalet, både fra scenen og fra publikum. ”Hvis man skal overleve i dette fashion univers, så er man nødt til at have en god portion humor, ellers går man simpelthen ned. Det er enormt sårbart at vise sit kreative til andre” fortæller Jesper, mens han laver Dolly Parton Cowgirl look på sin model Ann, der har fået Ice and Strawberry farve i håret. Ann er selv tekniker, men er stand-in for en model i dag. Hun ser fantastisk og sassy ud med sine bølgede bubblegum lokker.

”Lige en sidste ting” siger Jesper: ”Når I arbejder med krøller, så tænk fugt fugt fugt og atter fugt, det er enormt vigtigt! Dette var vores bud på Future Waves, vi håber I har nydt aftenen og har fået en masse inspiration med hjem!” Der er ingen tvivl om at alle har fået noget med hjem, udover ESSENTIAL LOOKS bogen og klippeteknikker og farver. Inspiration og underholdning i højsædet.

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 29


WELLA GJORDE KLAR TIL

SOMMERHÅR WELLA GJORDE RANDERS FRISØRLAUG KLAR TIL AT LAVE SOMMERHÅR

Af Lise Hørbye Bach

K

nap 50 skønne frisørmestre, elever og svende deltog i arrangementet med Wella på Tradium i Randers. Wella viste deres bud på sommerens klipninger og farver. Stine og Lasse fra Wella viste noget fantastisk brugbart hår, alle kom hjem med noget de kunne bruge i deres dagligdag i salonen. Randers frisørlaug takker Wella og medlemmerne for dejlig stor opbakning til dette arrangement.

SIDE 30 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ


12., 13. og 14. september i Haderslev · Aalborg · Herning

LAV EN FRISØRAFTALE med dig selv

DU KAN GODT BEGYNDE AT GLÆDE DIG dofk Jylland har i samarbejde med Design Professionel booket en række super inspirerende frisører til vores årlige sommerturné. Hvem, hvornår og hvordan får du at vide, når vi kommer lidt tættere på – men sørg for at holde kalenderen åben 12.-14. september! Læs mere på dofk.dk

dofk_7912_sommerturne-annonce.indd 1

03/05/16 12.44


Sentience Sentience is all about feeling and sensing.

It is created through the shape and balance in both cut and the placement of the colour.

SIDE 32 ¡ FAGBLADET dofk 2016 ¡ MAJ


I use an anchored formulation method with toners to achieve fast deposits. The placement of colour is achieved using back-to-back sections, toning in ribbons and the surface of pre-lightened hair.

- Christiano Lanza

Hair: Christiano Lanza Photography: Vita Grodzitska Stylist: Olya Grodzitska Makeup: Natasha Strilchuk FAGBLADET dofk 2016 ¡ MAJ ¡ SIDE 33


S H E R I F

M E H M E T

EVERYDAY MAN

COLLECTION

SIDE ## · FAGBLADET dofk 2014 · [MM]


Hair: Sheriff Mehmet & Mike Taylor Photography: Kale Friesen Stylist: Greg Robins Makeup: Jacky Hachey FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 35


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Make-up til ældre Makeup: Make up Factory fra www.beautysystem.dk Fotograf: Kitty Reedorf Makeup artist: Sarah Mellor Model: Susanne Petersen

SIDE 36 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ


STEP-BY-STEP

SMÅ TIPS OG TRICKS, DER GIVER EN FEJLFRI MAKE-UP

1

Make Up Base fra Make up Factory fordeles jævnt på hele ansigtet. CC Foundation nr. 35 lægges på med en Multitalent Powder & Foundation Brush, for at skabe et naturligt blødt look.

2

Cover Up Concealer Set bruges under øjnene for at skjule mørke rande, til rødme ved næsefløjen, og til at dække små ujævnheder.

3 Der pudres let med Mineral Fixing Powder.

4 På kinderne og ved kindben bruges

Sun Teint Powder. Den er exceptionel god til at skabe en frisk glød til huden.

Make-up til ældre

7 Derefter bruges paletten Mat Eye

Colors på nedre øjenlåg fra yderst og ind mod næsen. Denne lette grå farve giver ro i øjenskyggen. I indre øjenkrog bruges den lyseste farve for at få øjet til at syne mere åbent, og for at gøre looket mere friskt. I den ydre krog bruges den mørkeste farve fra paletten til at skabe lidt ekstra dybde.

8 Der lægges en fin liner ved vipper-

nes øverste kant med Kajal Definer nr. 04.

9 Dream Eyes Mascara giver en virkelig god volume til vipperne.

11 Læberne fyldes ud med Defining

Lip Liner nr. 81 og efterfølgende Lip Color (læbestift) nr.11. Til sidst bruges Hydro Balance Fixing spray jævnt over hele ansigtet, for at give holdbarhed og fugt til makeuppen. Det færdige look.

Se 10 år yngre ud!

10 Øjenbrynene tegnes op med Eye Brow Powder nr. 04.

5

Der påføres Rosy Shine Blusher nr. 257 oven på kindbenet for at give lidt ekstra shine.

6 Som primer for øjenskyggen bruges

Sensitive Eye Shadow Base. Mat Eye Shadow Mono nr. 60 lægges i globelinjen for at definere øjets form. Den tones blødt op mod brynet.

Før

Efter FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 37


ØKONOMI KURSUS HOS DOFK FYN FIK NOGLE

”HØJT OP AT FLYVE”

Af Linda Wetterstein

Den 5. og 6. april 2016 afholdt dofk Fyn økonomi kursus i vores hus på Faaborgvej.

D

et var et par dejlige dage. Jeg tror, at de unge kvinder som deltog på kurset, synes at det var sort snak til at starte med, men om det var vores kursusleder; Statsautoriseret revisor Thomas Hedegaard, eller om det var vores danske astronaut; Andreas Mogensen, der fik deltagerne til at se ”lyset” kan man jo kun gisne om, men de deltager der hilste på Andreas fik i hvert fald en andeledes afslutning på dagen, end vi andre der passede vores sengetider.

SIDE 38 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ

Alle var enige om, at økonomikurset var, et par dejlige lærerige dage med Thomas Hedegaard, som er en meget tålmodig mand og god til at få alle med.


HEADBRANDS - NORDENS STØRSTE FRISØRGROSSIST

INSERAT

HEADBRANDS FORSÆTTER PÅ SIN FANTASTISKE REJSE, NU GENNEM HELE NORDEN, MED FLERE KUNDER OG KONSTANT ØKONOMISK VÆKST.

6

år er gået siden HeadBrands fandt en niche i branchen, slog porten op og begyndte at sælge frisørprodukter ud fra devisen: Valgfrihed. ”Seks fantastiske år og hvilken rejse” siger Fredrik Gelkner, der for godt syv år siden, sammen med Mikael Nilsson, etablerede HeadBrands ud fra en enkel forretningsmodel, om at alle frisører, selv skulle kunne vælge hvilken og hvor mange produkter de ville købe af gange. Konceptet blev en kæmpe succes fra starten af, og er i dag etableret i samtlige fire nordiske lande samt Grønland og Færøerne.

lyder det fra Fredrik Gelkner, som også fortæller at der hele tiden sker fornyelser hos Headbrands. ”Vi har kunder i hele Danmark, hvoraf nogle af dem handler via vores hjemmeside, andre via vores sælgere og resten via telefonen og vores danske kundeservice. Og bestiller kunden sine varer inden kl. 14.00, sender vi varerne samme dag, så vi kan også prale af at have branchens hurtigste levering.” lyder det fra Fredrik Gelkner. ”Styrken ved dette er, at vi når ud til alle typer af frisører, lige fra den lille frisør langt ude på landet til de store saloner i storbyen.”

HeadBrands har godt 14.478 produkter på hylderne, som strækker sig fra 40 brands med hårpleje- og stylingprodukter til tilbehør og salonmøbler. Kunderne kan købe alt fra shampooer, kure og balsamer til føntørrer, elastikker, møbler og øvelseshoveder. Og leveringen sker fra dag til dag helt fragtfrit.

Kundeservicen er i top, den er dansk og den er sammen med pak & pluk super vigtig for virksomheden. Derudover har HeadBrands teknikere ansat, så man som frisør kan få svar på alle spørgsmål. HeadBrands har også et uddannelsesteam fra alle fire nordiske lande, som er specialister, ud over undervisere, i alt lige fra farvetekniker til barberklipninger, plus tilbyder uddannelsesrejser til fx Milano, London og New York.

”Vi lytter meget til vores kunders ønsker, og vi har udfordret vanetænkningen”

Til juni kan HeadBrands fejre sin 6 års fødselsdag, og har været på det danske marked siden 2013. Udviklingen går stærkt og fra en virksomhed der startede med 3 ansatte, kan HeadBrands nu stolt tælle godt 75 ansatte, der gør sit bedste for at stille kunderne tilfredse hver evig eneste dag. Til juni udkommer også HeadBrands 3. katalog, som er større og flottere end nogensinde. Nye brands og produkter er kommet til, og alle i firmaet glæder sig til at præsentere det til alle saloner og frisører landet over. Kodeordet i HeadBrands er teamspirit, ærlighed og dynamik. HeadBrands er bygget op som en flad virksomhed, hvor alle har mulighed for at byde ind og være med til at skabe positive resultater. Og målet for fremtiden lægger Fredrik Gelkner ikke skjul på ”vækst er nøgleordet, med vægt på at forædle og styrke relationerne til allerede eksisterende kunder samt markedsføring til nye potentielle frisørkunder.

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 39


AKTIVITETSKALENDER 2016

Kalender for nationale og internationale arrangementer

16. nov.

Aalborg frisørlaug: Fyraftensmøde m. spisning, ProLøn og skoledebat på Okideen kl. 18.30

11. - 12. sep Mondial Coiffure Beauté Paris, Frankrig: www.salonmcb.com

dofk Fyn | 2016 * arr. foregår i Frisør og Kosmetiker Huset, Odense 13. jun.

Reception, kl. 13.00-16.00 *

12. sep.

Advandced Kendis: Jesper Dyrby, Odense, kl. 10-16 *

21. sep.

En Kendis aften: Berit Kloster, kl. 19-21.30 *

27. sep.

Demo aften/ langthår: Louise Hartmann, Ringe, kl. 19 *

5. okt.

En Kendis: Sascha Hirtsgaard, København, kl. 10-13 *

25. okt.

Demo aften: Ali Celik, Odense, kl. 19 *

dofk Jylland | 2016

31. okt.

Advanced Kendis: Zoom by Zoom *

30. maj

7. dec.

Hyggeaften med vinsmagning kl. 19-21 *

15. - 17. okt. Salon International, London: www.salonexhibitions.co.uk

30. okt.

13. sep.

DM på Hansenberg i Kolding

Hjørring Frisørlaug: Id Hair viser smart hår i Metropolen i Hjørring. Invitation kommer, se også facebookgruppen Thisted og Nykøbing M. Frisørlaug: Loreal viser klip, farve og styling på Vilsund Færgekro kl. 19.30. Tilmeld til Sanne 4231 9646 / Hanne 9798 1918/hvnielsen60@gmail.com senest 10/9. Pris 350,-

dofk Sjælland | 2016 Efterårs Tour i samarbejde med ID Hair og Team Buch. Vi starter med lidt mad kl. 18.30. Tilmelding til kontoret på tlf. 5853 3055. 5. sep.

Hotel Scandic I Roskilde

Aalborg frisørlaug: Fyraftensmøde m. spisning, Nem-HR og Admind på Okideen kl. 18.30

6. sep.

Kong Valdemar i Vordingborg

7. sep.

Hotel Fredensborg i Rønne

25. okt.

Aalborg frisørlaug: Fyraftensmøde m. spisning, Swedbank og Hairtools på Okideen kl. 18.30

25. sep.

Oldermands og kasseremøde i Energiens Hus kl. 9.30

2. nov.

Thisted og Nykøbing M. Frisørlaug: Demo v. Palle Freese på Vilsund Færgekro kl. 19.30. Tilmeld til Hanne 9798 1918 / hvnielsen60@ gmail.com senest 25/10. Pris 400,-

19. sep.

BESTIL PÅ WWW.FF.DK / RING 97224885

29. aug.

Skovtur, Filantropisk laug

Tidsbe

stilling:

dag, d.

/

dag, d. dag, d.

Pakketilbudet indeholder opsætning og print af visitkort. Opsætning består af 30 min. grafisk arbejde, af en timepris på 700,-. Hvis det, sammen med dine rettelser, tager mere end 30 min. vil du blive faktureret pr. påbegyndt kvarter.

Dueod devej 14 -

kl.

/

SALON dag, d.

299,-

kl.

/

/

OPS PRINÆTNING T FR A KUOG N

kl.

/

dag, d.

dag, d.

kl.

/

dag, d.

dag, d.

kl.

/

kl.

HAIR

S t ykll.e

/ 9722 4885 tlf.: kl.

7400 H e

rning

Eksk

l. mo

ms o

g lev

ering

D! t BU in IL pr ETing + KKætn PAops

TRÆNGER DIT VISITKORT TIL EN OPGRADERING?

dofk København | 2016


JESUS OLIVER

I TOPFORM

PÅ FYN

Af Linda Wetterstein

E

ndnu engang var vi heldige at få besøg af Jesus Oliver og HAIR COSMETIC. De havde sat en dag af til os her på Faaborgvej 41A, Odense, den 4. april 2016. Jeg må virkelig rose HAIR COSMETIC – Jeg tror ikke de laver noget halvt. Teamet - Jesus Oliver og modellerne gjorde deres entré kl 11.30 (de skulle først på kl.19.15) i timerne op til start, blev der forberedt modeller, der blev farvet, klippet og planlagt ned til mindste detalje. HAIR COSMETIC og Jesus gjorde alt for, at vores medlemmer skulle føle, at de fik meget med hjem – og det fik de! Jesus Oliver præsenterede ikke mindre end 6 modeller for os, han havde selvfølgelig fået hjælp til farver af HAIR COSMETIC’S meget dygtige teknikker Elsebeth Klausen. Aftenens modeller var farvet med smukke glansfulde farver fra NYCE – en ammoniakfri oliebaseret farve med naturlige ingredienser. Frisurerne blev stylet med produkter fra NASHI – en serie

baseret på naturlige ingredienser og alle produkter er på positiv listen. HAIR COSMETIC sætter en stor ære i at styrke frisørenes færdigheder, tekniske såvel som kreative og har derfor igennem de sidste 4 år haft et tæt samarbejde med Jesus Oliver. Jesus kommer fra Spanien, han har boet i Italien, og de sidste år har han boet i England. Verdenen er hans arbejdsplads, han er lige nu på vej til Mexico, hvor han skal undervise og lave shows i en måned. Endnu engang tak for en helt fantastisk dag til HAIR COSMETIC og Jesus Oliver.

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 41


HVAD GØR DU, NÅR DIN KUNDE

RAMMES AF HÅRTAB? Af Linda Wetterstein

H

vad gør du, når din kunde rammes af hårtab? - Ja, det er et godt spørgsmål – vi inviterede vores medlemmer ind i Frisør og Kosmetiker Huset i Odense, til en spændende temaaften om hårtab. Aftenens vært var firmaet Carl M Lundh, hårleverandør til frisører. Firmaet har mange års erfaring inden for forskellige løsninger til ”mere hår” bl.a. parykker, hårdele, hårprodukter og specialuddannelser. Carl M Lundh er grundlagt i 1852, firmaet har siden starten været et svensk privatejet firma, men har fra 2005 været en del af den japanske Aderans-koncern – en af verdens førende virksomheder i hårerstatningsbranchen. Dette samarbejde styrkede firmaets muligheder yderligere med hensyn til forskning samt udvikling og produktion. Det var en meget spændende aften med en masse information om: hårtab på grund af Cytostatika-behandling og Alopeci, om selve sygdomsforløbet - og hvad der sker med håret, hvis man rammes af det. Hvordan griber hhv. kunde og frisør situationen an? Hvordan tager man imod og imødekommer en kunde, der lider af hårtab? Vi blev også klogere på, hvilke forskellige produkter findes til kunder med tyndt hår: hårdele og hårprodukter. Som frisør er der meget man kan tilbyde kunden, som ikke har den ønskede hårpragt, og der blev stillet en mange gode spørgsmål - og jeg tror alle blev klogere omkring hårtab den aften.

Tak til Carl M. Lundh

SIDE 42 · FAGBLADET dofk 2016 · MAJ


Kr. 9,50 pr. mm. Rubrikannoncer sendes til helle@reprohuset.dk

TIDSBESTILLINGSKORT

Vi renser, måler og monterer punktudsugningsanlæg i hele Danmark og sørger for, at det opfylder Arbejdstilsynets krav.

Hayir le

Casper Becher Tlf. 61 70 88 21

Rune Becher Tlf. 23 25 85 24

Kurt Becher Tlf. 23 61 11 14

Kasseapparater og kortbetaling

Opfylder SKATs regler

– Hvor længe tør du vente på besøg fra SKAT?

MISSING ANN. 02-D

Dueoddevej 14 -

kl.

kl.

/

/

dag, d.

dag, d.

kl.

kl.

/

/

dag, d.

dag, d.

kl.

/

/

dag, d.

dag, d.

kl.

kl.

kl.

/

/

Henvendelse til Reprohuset Tlf. 9722 4885

7400 Herning

885

7 tlf.: 9

dag, d.

500 stk. kr. 499,-

St

22 4

Tidsbestilling:

Vælg et standard, eller få designet dine egne kort

MISSING ANN. 02-D

www.frisørudsugning.dk

on sal

dag, d.

RUBRIKANNONCER

• 8 varegrupper • Op til 5.000 varenumre • Inkl. pengeskuffe • Ikke større end et A4-papir • Rapporter daglig og periode • Super, enkel betjening • Dansk vejledning og gratis telefonsupport • Salg og leasing fra kr. 280,–/mdr.

K. A. Engros • www.KAengros.dk • 70 26 26 40

KALENDERKORT

SERVICEYDELSER

HAR DU HUSKET AT BESTILLE I 2015?

PUNKTUDSUGNING

kl.

dag, d.

/

kl.

250 stk. 1.250,- excl. moms og fragt. 500 stk. 1.495,- excl. moms og fragt. 1000 stk. 2.500,- excl. moms og fragt.

R MBE

BER

EM SEPT

JULI

T GUS

AU

lse

rsende

s og fo

om excl. m

AR

Dueoddevej 14 · 7400 Herning Tlf. 9722 4885 · www.reprohuset.dk

JANU

AR JANU

FEBR

UA

R

JULI

MAR

T GUS AU

L

APRI

TS

TS

MAR

R

UA

FEBR

FR A

1.250,-

Herning

AP

RIL

HAIR

Style

PRISER

R OBE OKT

- 7400 oddevej 14

Due

Se flere produkter på www.ff.dk

DECE

BER

SALON

NO

JUNI

MAJ

2015

dag, d.

F Sto 1 L 2

re bed

MAJ edag

JUNI

dag, d.

VEM

dag, d.

NY HJEMMESIDE ...

DET BEHØVER IKKE AT VÆRE SVÆRT

HAIR

Style

FRISØRER NYHEDER TIDSBESTILLING

/

dag, d.

KONTAKT N/C indeklima - Hvidovre Tlf. 36 49 17 74 Mobil 40 68 17 74

PRODUKTER

dag, d.

M 1 T 2 O 3 dag T ndlovs 4 F Gru 5 M 1 L T 2 O 1 3 T 2 F 4 1 F L 5 2 S L S 1 6 3 M S M 2 7 O 4 1 T M T L 3 8 T 5 2 O T S O 4 9 S F 1 6 3 T O M T M 5 S 10 L 2 7 15 T 4 16 F T F T 11 S 3 8 16 F M årsdag 5 27 L O L O 12 T Nyt M 4 9 17 L T 1 6 38 S T S T 13 F T 5 S 10 18 S O 2 7 49 M M F 16 F 14 L O 11 19 M T 3 8 M 510 T T L 27 L S 15 r T 12 20 T F 4 9 nge T 611 O O eko S 38 S 16 M F 13 21 O L 5 T Helligtr 10 O 712 T T 49 M M 17 L 16 T 14 S 22 T 11 T 813 F F F 510 T 18 S 27 O 15 M 12 FO F 914 L LT L 6 19 M 38 11 L 16 TS 13 L 10 S S 712 T 15 O 20 T 49 F 17 14 S M S 11 M M 813 F 16 T 21 O 510 L 18 15 M T vn M 12 TS T 914 L 17 F 22 tela T 611 19 16 TS Fas O T 13 O O 10 18 L 23 F 712 M 15 O 20 17 T O 14 T M T 11 19 S 24 L 813 T 16 T 21 18 F T 15 F T F 12 20 M 25 S 914 O 17 F 22 19 L 16 LT O F L 13 21 T M 10 18 L 26 23 15 S 20 S 17 L T S 14 22 O F T 11 27 19 24 16 M 21 SF 18 S M 15 23 T L O 28 12 20 M 25 17 T 22 19 M L 16 24 F S T T 13 29 21 T 18 O 26 23 20 T S 17 O M F 30 T 14 22 O L 27 19 T 24 1 21 M 18 T T L O 15 23 T S 28 20 F 25 2 22 T 19 F O T 16 24 F S M 29 21 L 3 26 23 O 20 L T F 17 25 L M T 30 S 22 S 4 27 24 1 S T 21 F L 18 T 26 S O 31 M 23 M 5 28 25 2 F 22 L S 19 O 27 M T 24 T 6 T 29 3 L 26 23 S 20 M T 28 T O 25 O F 7 30 T 4 27 24 1 T 21 M T L O 8 F 26 T 5 28 25 2 O 22 T F S 9 27 F L T 6 29 3 26 T 23 O L M 10 F 28 L S 7 T 30 27 4 F 24 T 1 T S 11 L 29 S M 8 O 31 28 5 L 25 F 2 M 12 30 T 9 T 6 M S L 3 T 26 13 31 T O 10 F 7 L M 4 27 O 1 14 T 11 L O 8 S T 5 28 T 2 15 F 12 S T 9 M O 6 29 F 3 16 L 13 M F 10 T T 7 30 O L 4 17 S 1 L 14 T 11 O F 8 T 31 S 5 L 18 M 2 15 O 12 L 16 T 9 F M 19 T 3 S 16 T 13 S 27 F 10 L T 20 O 4 17 M F 14 M 38 L 11 S O 21 T 5 O T 18 L 15 T 49 S 12 T 16 M 22 F O 19 S TT 16 M O 5 13 F 27 10 T 23 L 20 M F 17 T 611 T 14 L 38 O 24 S 21 T L 18 F 712 O 15 S 49 T 25 M 22 O S 19 L 813 T 16 510 F M 26 T 23 T 20 M S 914 F 17 T 611 L 27 O 24 F T 21 L M 18 O 712 S 15 28 T 25 L O 22 S T 19 T 813 M 16 29 F 26 S T 23 O M 20 F 914 T 30 17 L 27 M FO 24 T T 21 L 10 18 31 S 15 L 28 T 25 O 22 T S 11 19 M 16 S 29 O 26 T 23 F 12 20 M T 17 M T T 30 27 F T 29 24 L FO 13 21 26 18 T 23 O F 28 L L F 30 25 S 14 T 22 27 19 O 24 T L 29 S L 31 26 F M S 15 23 28 30 20 T 25 S S M LM 27 T 16 29 24 31 21 F 26 M T M 28 O T 17 25 30 22 L 27 T O 29 T O 18 26 23 S 28 O T T 30 F 19 27 29 24 M F F L 30 28 20 25 T L L 31 S 29 21 26 O S M 30 22 27 T M T 23 31 28 F O 24 29 L T 25 30 S F 26 31 27 28 29

MISSING ANN. 02-D

SALON

PRISER

:

Tidsbestilling

Ring og få et godt tilbud på, rensning, montering og reparation, af punktudsugning. Samt montering af kontrolvagt, som arbejdstilsynet forlanger på alle udsugningsanlæg, hvor der arbejdes med kemikalier.

SALON

HAIR

Style

Få en hjemmesideløsning der fungerer til computer, tablets og smartphones, som du selv let kan opdatere.

KONTAKT SALON HAIR

Pris: 5.000,- (for dofkmedlemmer)

Style

FRISØRER NYHEDER PRODUKTER TIDSBESTILLING KONTAKT

FRISØRER NYHEDER PRODUKTER TIDSBESTILLING KONTAKT

LÆS MERE PÅ WWW.FF.DK ELLER RING: 9722 4885

FAGBLADET dofk 2016 · MAJ · SIDE 43


#1 BYE BYE PIDÓ

BRANCHENYT Maj 2016

3 nye produkter til bekæmpelse og forebyggelse mod lus. Vedligeholdelses shampoo, beskyttelses spray og bekæmpelses spray.

#1

Kontakt: Design Professionel på tlf.: 8624 9055

#2

#2 MY ORGANICS AFTER COLOR SHAMPOO & CONDITIONER

Der er kommet endnu to lækre produkter fra My Organics, After Color Shampoo & Conditioner. Produkterne er godkendt til Grøn Salon og organisk certificeret. Det naturlige valg til farvet hår. Kontakt: Frisørland.dk A/S på tlf.: 8727 1060

#3 ETI BARBERSHOP EDITION

For at fuldende barbershop-looket i salonen er denne føntørrer et must. 2000 watt ac motor, en hurtig føntørring, en cool sag. Kontakt: Frisørland.dk A/S på tlf.: 8727 1060

#4 DIVADERME VACATION

Vacation II er en anti-aging serum med selvbrunende effekt. Den er, som de øvrige Divaderme produkter baseret på 100% naturlige ingredienser og er dermed meget allergivenlig.

#3

Kontakt: Design Professionel på tlf.: 8624 9055

#5 TEXTILE CUDDLES

Textile cuddles - forkæl dit hår med hair cuddles. Vidunder-elastikken fra HH Simonsen®, der hverken knækker håret, giver hovedpine eller efterlader trykmærker, er nu kommet i en ny stof-version. Kontakt: HH SIMONSEN på tlf.: 7375 1000

#5

#6 TRUE DIVINITY - EPIC COLLECTION

Eksklusiv styling. True Divinity fra HH Simonsen er et eksklusivt og innovativt glattejern, der forener lækkert design, effektivitet og skånsomhed. Kontakt: HH SIMONSEN på tlf.: 7375 1000

#4 #6

SIDE 44 ## ·· FAGBLADET FAGBLADET dofk dofk 2016 2014 ·· MAJ [MM]


#7

#7 SHE HAIR EXTENSIONS

SHE tilbyder et bredt sortiment inden for extensions og er kendt for at kunne garantere både kvalitet og sikkerhed. Dette kvalitetshår fremstilles af Remy hår, hvor hvert et hårstrå følger samme retning som dit eget hår, og behandles for at beholde en naturlig blødhed og bøjelighed. Der anvendes kun 100% ægte hår. Kontakt: ICON Hairspa på tlf.: 5766 0300

#8

#8 MONGONGO LIP BUTTER

Mongongo Lip Butter er rig på essentielle fedtsyrer og vitaminer, der tilfører næring til tørre, sprukne læber. Specielt velegnet til brug på sol- og skiferier, da indholdet af Mongongokerne Olie yder naturlig beskyttelse mod UV-stråler. En viden Afrika’s folk har haft i tusinder af år!

#9

Kontakt: Heima Beauty Trading Company på tlf.: 2021 0245

#9 KARL BARBERCHAIR

#10

Barberstolen over dem alle. En super lækker herrestol med nedfældelig ryg, samt nakke- og benstøtte. Her opnår du suveræn komfort og coolness for alle pengene. Kontakt: Frisørland.dk A/S på tlf.: 8727 1060

#10 DREAM EYES MASCARA VANDFAST FRA MAKE UP FACTORY

Dream Eyes Mascara kan nu også tilbydes i vandfast version. Dream Eyes løfter vipperne og åbner øjnene, så de syner store og udtryksfulde. Den ikoniske børste gør det nemt at påføre mascara på selv de fineste vipper. Kontakt: CKE Beauty System på tlf.: 6615 7010

#11 OSMO BERBER OIL

Osmo Berber Oil er det perfekte produkt til dig, der ønsker at komme glansløst og tørt hår til livs. Serien består af shampoo, maske og olie. Kontakt: Design Professionel på tlf.: 8624 9055

#11 FAGBLADET FAGBLADET dofk dofk 2014 2016 · [MM] · MAJ ·· SIDE SIDE ## 45


#12 ARTERO EVO BLACK TITANIUM

En knivskarp saks til en knivskarp pris. Saksen er i ergonomisk design, super let materiale og i japansk håndlavet kvalitet. Fås i 5,5” og 6,0”.

#12 #13

Kontakt: Frisørland.dk A/S på tlf.: 8727 1060

#13 BOSS FØN - EPIC COLLECTION

Effektiv føntørring og et glat og glansfuldt resultat? Ja tak! HH Simonsen® har samlet to af deres stærkeste produkter i en genial sampak med en epic quick dry og den kraftige boss føn.

#14

Kontakt: HH SIMONSEN på tlf.: 7375 1000

#14 PURE ZODIAC DISK

Diske i smukt design, rene linjer og god kvalitet. Fås i højglans sort eller hvid. H: 110 x B: 100 x D: 44. Kontakt: Frisørland.dk A/S på tlf.: 8727 1060

#15 FLASHTOPP

En helt igennem genial ny reflekshætte, der giver mulighed for at lave op til 6 farver reflekser, uden farven kommer i berøring med hinanden. Se videoen på www.TRONTVEIT.com Kontakt: Trontveit ApS på tlf.: 6070 7311

#16 ETI SILENCE 3.0

#15

En super lækker føn med 2200 Watt ac longlife motor, i farven Dark Silver. ETI Silence 3.0 er lydsvag, let og kraftfuld. Kontakt: Frisørland.dk A/S på tlf.: 8727 1060

#17 IDHAIR ”ME”

IdHAIR har skabt den nye stylingserie Mé, der indeholder 11 innovative produkter, hvoraf alle er godkendt til grøn salon. Serien er en komplet professionel stylingserie i meget høj kvalitet, der er udviklet i samarbejde med frisører og forbrugere. IdHAIR’s Mé giver mulighed for at udfolde kreativiteten med disse 11 unikke produkter, f.eks. indeholder serien en nyskabende fibermousse. Mé er ligeledes en nem serie at have i salonen, idet samtlige produkter er farvekodede, så man let kan genkende produkterne og deres funktion. Kontakt: IdHAIR Company på tlf.: 8674 2822

SIDE 46 ## ·· FAGBLADET FAGBLADET dofk dofk 2016 2014 ·· MAJ [MM]

#16 #17


FERIE I SKØNNE DANMARK FRA 1. MARTS HAR ALLE DOFK MEDLEMMER MULIGHED FOR BOOKE FERIE ELLER WEEKEND I ET DOFK EJET SOMMERHUS/ LEJLIGHED ET STED I DANMARK Ferieboligerne er ejet af dofk Sjælland og dofk Jylland. Medlemmer af disse afdelinger har fortrinsret til at booke frem til 1. marts. SPØRGSMÅL OG EVENTUEL RESERVATION: Dofk Sjællands hus, ring 58 53 30 55 • Bornholm Dofk Jyllands lejligheder, ring 86 43 48 11 • Gl. Skagen • Rømø Du kan læse mere, se priser og billeder af ferieboligerne på vores hjemmeside: www.dofk.dk under medlemsfordele.

BORNHOLM Huset er nyrenoveret. Har en dejlig opholdsstue, køkken med alt hvad man har brug for, samt opvaskemaskine. Badeværelse, 3 soveværelser med i alt seks sengepladser. Der er skiftedag: søndag. Faciliteter bl.a.: Tv, internet og cykler.

GL. SKAGEN Der er 4 sovepladser, fordelt på 2 værelser med en dobbeltseng i hvert værelse. Derudover er der sammenhængende køkken og stue, samt et badeværelse. Lejligheden er beliggende på 1. sal. Gåafstand til ”Solnedgangspladsen” er ca. 10 min. Der er skiftedag: lørdag.

RØMØ I naturskønne omgivelser på Rømø, ligger denne dejlige og lyse ferielejlighed. Arkitekttegnet og af højeste kvalitet. Lejligheden ligger tæt på havnebyens hyggelige maritime miljø ved Vesterhavet. Der er skiftedag: lørdag.


W W W.DAVINES.COM W W W.FACEBOOK.COM/DAVINESOFFICIAL

NEW MASK with vibrachrom

TM

coming soon

What is art if not a state of being?

MASK WITH VIBRACHROMTM IS THE NEW COLOUR CONDITIONING SYSTEM THAT DELIVERS MORE SHINE AND LONG LASTING COLOUR THANKS TO THE INNOVATIVE SPIRIT OF DAVINES LABORATORIES TO COMBINE NATURE WITH THE LATEST TECHNOLOGIES IN COSMETICS AND TEXTILES.

Salonsupport.dk | 36 16 16 09

ADV_MASK_HAIRDRESSER_SINGLE_DENMARK.indd 1

18-04-2016 14:18:10

Nr. 5 2016  

Fagbladet dofk maj 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you