Page 1

NR. 12 » DECEMBER 2016 TILLÆG: MESTERSIDER

FAGBLADET for Frisører & Kosmetikere med Trend • Ind- og udland • Inspiration • Reportage


F

O

V b V u

• • •

JENNIFER ANISTON is the living proof

Jennifer Aniston – Medejer og talsmand for Living Proof siden 2012

Living Proof forhandles af: Icon Hairspa A/S • Juliesmindevej 12 • 4180 Sorø • www.iconhairspa.dk • Tlf.: +45 57 66 03 00 • E-mail: info@iconhairspa.dk


VERDENSNYHED HOS ICON HAIRSPA SKØNHED OG GENIAL VIDENSKAB Rent videnskabeligt har vi opfundet og patentanmeldt to nye Living Proof-molekyler, som er langt mere effektive end traditionelle silikone- og oliebaserede teknologier.

FORSKELLEN

• Vores patenterede videnskab.

OFPMA – VORES MOLEKYLE SOM GIVER SUNDT HÅR

PBAE – VORES MOLEKYLE SOM GIVER FYLDIGT HÅR Det lille molekyle med den store effekt, der skaber friktion og tilfører struktur og volumen til selv meget fint hår.

Vi har opdaget en ny og mere effektiv form for hårpleje, som er langt bedre end branchens almindelige silikonebaserede produkter. Vores patenterede molekyle, OFPMA, danner et delikat tyndt og usynligt beskyttende skjold rundt om det enkelte hårstrå.

• Fleksibel fylde uden brug af klistrede harpiks komponenter • Fyld og volumen, så fint og glat hår bliver tykt og lækkert • Nyt liv og fylde uden at tynge håret

• Snavs- og fedtafvisende, så håret forbliver renere i længere tid • Beskytter mod fugtighed og giver et sundere hår • Tilfører hårstråene glans, styrke og beskyttelse

Skønhedsbranchen tror også på vores produkters dokumenterede effektivitet. Living Proof produkterne har vundet mere end 85 priser indtil nu. Living Proof omtales jævnligt i traditionelle skønhedsmagasiner og nye medier, herunder på toneangivende skønhedsblogs og YouTube.

PRISER OG PRESSEOMTALE


FREMTIDENS SALONKONCEPT ADVICE PEOPLE LØFTER DIN SALON OP PÅ ET HELT NYT NIVEAU I BRANCHEN INDENFOR SALG, KUNDESERIVCE OG RÅDGIVNING

BETAL OS FØRST NÅR DU HAR TJENT DINE PENGE IND KONTAKT OS OM FORUDSÆTNINGERNE

Alle Advice People koncepter og metoder er beskyttet med Copyright ©

ld_advicepeople_annonce_august2016_02.indd 1

02/09/2016 11.51


Salon Concept®

Live Streaming

KØRER DU DIN SALON PÅ AUTOPILOT? Advice People Salon Concept® er målrettet til de ledere, som vil gøre en forskel i hverdagen og skabe en bedre salon! Konceptet er sammensat af struktur, metoder og konkrete arbejdsgange, som hjælper teamet og bidrager til dokumenteret udvikling af salg, kundeservice og rådgivning i alle størrelser og typer af saloner. Kreativitet, følelser og personlighed er en naturlig del af konceptet. Advice People Salon Concept® er et koncept og ikke et salgskursus.

Hvad venter du på? Kontakt os på 2030 2080 for et uforpligtende møde

ld_advicepeople_annonce_august2016_02.indd 2

02/09/2016 11.51


INDHOLD 12

dofk afholder arbejdsweekend

56 medlemmer af dofk, fordelt på 18 laug var mødt frem.

14

På besøg hos CKE Beauty System

Stjerne makeup artist Diego Schober fra Make Up Factory i Tyskland har været på besøg i Danmark.

16

Til kvinden der tror på sig selv

Salonsupport indbød, i slutningen af november, til Davines kursus på det smukke Hindsgavl Slot.

19

Salon International s. 40 inspiring business Det giver et helt specielt kick at være til stede på verdens største frisørmesse.

Flyv til varmere himmelstrøg

Kun 20 min. kørsel fra Malaga Lufthavn ligger dette skønne lejlighedskompleks.

20

Svendeprøven i efteråret

24

Red Carpet

30

“Schulle” og “Trolle” tryller hos Frisørland i Vejle

Frisør: 2 sølvmedalje, 28 bronzemedaljer. Kosmetiker: 3 sølvmedaljer, 12 bronzemedaljer.

Kom med på den røde løber med showet ”Run Way To Reality”.

Frisørland inviterede til kursusaften med Rogue Barber Brotherhood/ Birds.

s. 14

s. 50

34

Step-by-step

36

Flot hår til kvinden i sin bedste alder

Lidt over 130 frisører havde denne onsdag aften fundet vej til IdHAIRs store auditorium. .

49

50

s. 24

s. 30

Make up til fedtet og uren hud.

Åbent hus med klippesession

Der var lagt op til en kreativ aften med Pernille og Mette fra Vaerk.

Aktivitetskalender

Kalender for nationale og internationale arrangementer.

Redaktionen/ udgiver påtager sig intet ansvar for manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret. Ligeledes ikke for fejl i anvisninger m.m. Tekst og fotos er beskyttet af copyright.


LEDER

I

nden vi ser os om er året 2016 historie og vi kan tage hul på et nyt og spændende 2017. Der er ingen tvivl om, at der er mange opgaver der skal løses i det nye år, hvilket vi i dofk glæder os til. Først og fremmest de kommende overenskomstforhandlinger, som du jo stadig via telefon og mail kan nå at ”byde ind på”. Derudover så har vi en vigtig opgave i at få udbredt, at skal vi bibeholde den 4-årige uddannelse og det faglige høje niveau, der ligger i den uddannelse, ja så er det mere vigtigt end nogensinde, at vi står sammen. Det nytter ikke, at man står som uorganiseret udenfor fællesskabet, og brokker sig over alle useriøse saloner, som der skyder op alle vegne. Nej, så må man ind i kampen med alle os andre, så vi sammen kan vise, at vi i HELE branchen fortsat ønsker at blive taget seriøst, når vi taler om frisørfaget. Det skal vi arbejde for, og dette budskab er vigtigt til dem, der er udenfor fællesskabet!

ERHVERVSLEJELOVEN En af de sejre, som Håndværksrådet netop har klaret for os, er at få et lovforslag forkastet, som omhandlede at udlejer kunne lave tidsbegrænsede lejeaftaler. Det har været en sej kamp. Mange timers arbejde via mails og telefoner samt et foretræde for Erhvervs/Vækst og Eksportministeriet på Christiansborg (hvor jeg selv havde fornøjelsen at være med) skulle der til, før vi havde overbevist nogle af ja-partierne om, at de skulle stemme nej til dette forslag. Men det lykkedes, og jeg er meget stolt af at være en del af Håndværksrådets bestyrelse. Denne aktion viser nemlig, at meget kan lade sig gøre, når vi står sammen om tingene. Hvis det ikke var lykkes, ja så havde alle udlejere mulighed for at tilbyde små erhvervsdrivende huslejekontrakter på 3-5 år. Det ville for det første betyde, at det

SIDE 8 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

ville blive utroligt svært at få banklån til etablering, da man jo allerede efter 3-5 år igen skulle forhandle en ny kontrakt, og hvor udlejer jo bare kunne sætte huslejen væsentligt op, fordi han/hun nu kunne se, at man havde fået gang i en god forretning. Det ville også betyde, at skulle det uheldige ske, at man efter måske 2 år var nødt til at sælge sin salon, så ville man ikke kunne få noget for den, da den nye køber jo reelt kun havde 1 til 2 år tilbage af huslejekontrakten, og derefter ikke ville vide, hvad den nye husleje ville blive. Dermed ville det ikke være særligt attraktivt at investere i en sådan salon, hvis man da overhovedet kunne låne penge til det. Denne forkastning af forslaget er en stor sejr for alle små virksomheder.

BARSELSORDNING FOR SELVSTÆNDIGE Gennem Håndværksrådet har vi utrættelig gennem mange år arbejdet for en Barselsordning for Selvstændige. Som I ved, så lykkedes det også, men kun for en kort periode. Vi har efterfølgende lagt et stort pres på landets politikere for at finde et alternativ til den ordning, som de nedlagde efter ca. 6 måneder. Vi har skrevet, mailet, været til møder og har haft foretræde, men her er flertallet af landets politikere ikke helt på linje med os. De forstår os godt, siger de, men det udmønter sig desværre bare ikke i kolde kontanter, som kan hjælpe den dag, hvor man som selvstændig gerne vil nyde sin nyfødte på lige fod med alle andre i dette land. Men lidt positivt er der dog i finansloven. Fleksibiliteten bliver noget større. Og hvad vil det så sige? Det betyder, at man som selvstændig fremover vil have mulighed for at kunne arbejde 25 % og være 75% på barsel, hvor det før hed 50/50. Dette kan uden tvivl være en god ordning for mange, som på den måde stadig kan være ind over på salonen. Men det er ikke godt nok, og hvis politikerne tror, at

Connie Mikkelsen Formand

de har lukket munden på os, så må de tro om igen. Vi kæmper videre, og tror også på, at det lykkes. Til slut vil jeg på dofk´s medarbejdere og egne vegne ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og positivt nytår. Husk at vi på kontorerne aldrig er længere væk end en telefonopringning, og vi vil hellere end gerne hjælpe jer. Så hjælp os med at udbrede de gode historier om dofk, for dem er der heldigvis rigtig mange af. Vi kæmper for jer. Ses i 2017!


Living Proof - endelig i Danmark Look & Learn aften med Michael Shaun Corby ”Vores produkter virker, fordi vi løser problemer med patenterede videnskabelige løsninger i stedet for at dække problemerne til med silikone” Michael Shaun Corby Silikonefri hårprodukter betyder mindre vask og styling, mindre skade på håret og frigiver mere tid til dig og din livsstil … Kom og oplev Living Proof Global Creative Director Michael Shaun Corby fortælle om, og style med, produkterne. Michael Shaun er en højt profileret frisør fra Los Angeles, der gennem sin imponerende 25-årige karriere, har et utal af kendisser på sin kundeliste. Michael Shauns arbejde har prydet utallige internationale magasiner; Allure, Elle, Harpers BAZAAR, Cosmopolitan, Los Angeles Times og InStyle for blot at nævne nogle få, og har ligeledes en del musikvideoer og tv-shows på samvittigheden. Michael Shaun Corby er en meget underholdende frisør og vi garanterer, at han kan få smilet frem hos langt de fleste.

Hvad tilbyder vi denne aften:

Look & Learn med Living Proof Global Creative Director Michael Shaun Corby. Få svar på hvorfor serien er så banebrydende og se og hør hvordan Michael Shaun styler langthårsmodeller med serien.

UNDERVISERE: Living Proof Global Creative Director Michael Shaun Corby (Engelsk)

DATO/STED:

30. januar 2017, Aarhus på Scandic City 31. januar 2017, København på Scandic Sydhavn

TIDSPUNKT:

Kl. 18.30 velkommen med en lille forfriskning Slut kl. ca. 21.00

PRIS:

Kr. 495,- ex. moms

Kontakt din salgskonsulent eller ICON Hairspa for tilmelding på Tlf.: 57 66 03 00 Bemærk - din tilmelding er bindende!


VORES KONTORER

dofk sekretariatet Direktør: John Petersen jp@dofk.dk Islands Brygge 26 2300 København S Tlf.: 63 15 74 40

dofk Jylland

Formand: Connie Mikkelsen cm@dofk.dk Dytmærsken 14, 2. th. 8900 Randers Tlf.: 86 43 48 11

dofk København

Formand: Denis Rasmussen dr@dofk.dk Smallegade 10, 1. · Box 68 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 87 28 04

dofk Fyn

Formand: Linda Wetterstein linda@dofk.dk Fåborgvej 41 A 5250 Odense SV Tlf.: 63 17 34 40

dofk Sjælland

Formand: Pia Hansen pia@dofk.dk Energivej 3 4180 Sorø Tlf.: 58 53 30 55

MATERIALEFRIST: Annoncer, artikler og læserbreve, 3 uger forud.

ANSVARSHAVENDE UDGIVER: Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere

ANNONCESALG: Helle Jensen - helle@ff.dk Svend Jensen - svend@ff.dk

FORSIDE Hair: Sassoon Acadamy international Photography: Benjamin Vnuk Make-Up: Daniel Koleric Styling: Lucie Perrier

NR. 12 » DECEMBER 2016 TILLÆG: MESTERSIDER

FAGBLADET for Frisører & Kosmetikere med Trend • Ind- og udland • Inspiration • Reportage

FAGBLADET dofk ISSN 2245-8700

DOFK - HÅNDVÆRKETS HUS Islands Brygge 26 2300 København S. Tlf: 63 15 74 40 Fax: 32 63 04 52 Man - tor: kl. 9.00 - 14.30 Fredag: kl. 9.00 - 13.00 Email: dofk@dofk.dk www.dofk.dk

Dueoddevej 14 7400 Herning Tlf: 97 22 48 85 Fax: 97 22 01 80 www.reprohuset.dk - www.ff.dk

MILJØMÆR SK

ING KN

REDAKTION John Petersen - jp@dofk.dk Svend Jensen - svend@ff.dk

OPLAG: FAGBLADET dofk udkommer i 5.232 eksemplarer omkring d. 15. i måneden, alle årets måneder undtagen juli.

NOR DI

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Connie Mikkelsen

5041 0546 XXXX XXXX


MESTERBREV W

innie Kjær fra Frisør Kjær i Hadsund har netop afsluttet Økonomikurset og har nu gennemført Leder-, Økonomi, Markedsføring og Arbejdsmiljøkurset og har således fået sit Mesterbrev. HJERTELIG TILLYKKE.

rev

Mesterb

i Kjær Winnav n N

jær Frisør Kn

Salo rbrev k Meste vet dans smetikere r, erhver ko e 4 kurse ige frisører og nståend nd de tæ ne lvs af r se førelse ation fo organis d gennem nmarks Har me et af Da autoriser rsus u Lederk ikursus Økonom rsus miljøku ds ej rb A kursus førings ds ke ar M

Så er det snart status igen! Se vores artikel. Frisørrevisor har mange års erfaring med frisør branchens økonomiske udfordringer og muligheder. Med vores store indsigt i netop dine nøgletal, tilbyder vi individuel økonomisk sparring og rådgivning til en bedre drift og vækst af din salon.

Frisørrevisor giver dig og din salon målrettet og individuel rådgivning inden for områderne:

Så uanset hvilket resultat du gerne vil opnå, er vi din klippestærke samarbejdspartner, der hjælper dig med at gribe mulighederne og indfri dine mål.

• Investering

• Regnskab og revision • Budgetter • Bogføring, løn og administration • Skatter, moms og afgifter • Værdiansættelse • Køb og salg af salon • Generationsskifte

København Brøndby T. 4355 0505 Frederiksberg T: 3888 0824

Nordjylland Aalborg T: 9818 3344 Mors T: 7213 3300

Sjælland Slagelse Hillerød

Midtjylland Randers Hadsten Aarhus Viborg

T: 8912 5000 T: 8698 3455 T: 8936 1212 T: 8725 5300

Sydjylland Kolding Esbjerg Tønder

T: 7550 1766 T: 7515 1733 T: 7472 3737

T: 5816 6600 T: 4824 4824

Lolland / Falster Nykøbing T: 5444 5455 Fyn Odense

T: 6613 0331

• Etablering af salon

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 11


DOFK AFHOLDER

ARBEJDSWEEKEND 56 MEDLEMMER AF DOFK, FORDELT PÅ 18 LAUG VAR MØDT FREM, OG VAR MED TIL AT GØRE WEEKENDEN FANTASTISK PÅ ALLE MÅDER.

Af Jesper Tollak

S

å kom weekenden hvor alle laugsbestyrelser i Jylland mødtes, for at lære nyt, blive opdateret på udviklingen i vores branche, samt at sparre med hinanden. Traditionen tro, skulle Odder Park Hotel danne rammen om denne weekend. Connie og jeg tilrettelægger weekenden ud fra de ønsker de forskellige laug kommer med til vores midtvejsmøder. På den måde er vi sikre på, at de ting der skal arbejdes med, har in-

SIDE 12 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

teresse og er aktuelle for vores branche.

så alle igen havde mulighed for at sparre/ lære af hinanden.

Vi startede lørdagen med general info fra vores verden, og som altid var der livlig debat. Heldigvis. Det viser at alle de fremmødte brænder lige så meget for faget som Connie og jeg. Vi bruger nemt over 3 timer, på denne øvelse, hvilket viser et kæmpe engagement fra alle deltagere.

Søndag morgen blev deltagerne delt op i 3 hold, som så cirkulerede mellem 3 workshops.

Lørdagen sluttede med lidt godt at spise, hvor laugene blev delt, på kryds og tværs,

I den første workshop, havde vi besøg af Jannie Ilum Gade og Sanne Dollerup fra firmaet Kundemagneterne, som arbejder sammen om at videreudvikle, forbedre og konkretiserer en lavpraktisk og videnskabelig metode til at tiltrække kunder i stedet for at jage dem. Fantastisk.


Den anden workshop bestod af Thomas Falther og Martin Rasmussen fra firmaet Nem-HR, som tilbyder at administrere dine ansøgninger om offentlige ydelser (barselsrefusion), så du har tid til at passe din virksomhed! Hvor fedt lyder det lige! Og, det virker, og tilmed til en fornuftig pris! Sidste workshop havde Connie og jeg. I denne, blev gruppen yderligere delt i 3, så de kunne arbejde med gode ideer til vores forestående overenskomstforhandlinger.

Der kom rigtig mange forslag på bordet, om hvad man kunne ønske sig, til at gøre hverdagen lettere, og hvad man var villig til at give i bytte. Dejligt at både medlemmer med ansatte og enkeltstående bidrog aktivt til vores ”idebank”. Connie samlede alle forslagene, som så vil blive forelagt overenskomstudvalget.

dem? Så få dem i det mindste til at dø af grin”, hvilket vi næsten gjorde.

HERFRA SKAL LYDE EN TAK TIL ALLE DELTAGERE FOR EN RIGTIG GOD WEEKEND.

Vi sluttede weekenden med et foredrag af Rune Green, ekspert i humor. ”Du vil kunne glæde dig selv, dine kollegaer og din chef dagligt. Hvis du hellere vil dræbe

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 13


PÅ BESØG HOS CKE BEAUTY SYSTEM

STJERNE MAKEUP ARTIST DIEGO SCHOBER FRA MAKE UP FACTORY I TYSKLAND HAR VÆRET PÅ BESØG I DANMARK

Foto: Jan Laugesen, Tekst: Charlotte Kaee Westerled

C

KE Beauty System har gen nem flere år præsenteret Make up Factory for den danske skønhedsbranche - og de sidste 5 år har vi med stolthed afholdt kurser med den topmotiverede Diego Schober. Absolut passion og kompromisløst engagement er de karakteristiske træk, der beskriver den måde, hvorpå makeup artist Diego Schober giver udtryk for sine kreationer. Kreativ energi har været den drivende kraft i hans liv. Den har gjort ham til en fremragende og succesfuld kunstner gennem mere end 20 år. Diego er født i Ecuador, vokset op i München og han begyndte sin kunstneriske karriere som stylist i denne by. Han er uddannet frisør - og med succes gennemførte han sin makeup artist uddannelse i Berlin hos den kendte makeup artist Beni Durrer.Under Diego’s besøg var der arrangeret to dage med kurser for fuld udblæsning. Her fortalte Diego først om Make up Factory og derefter viste han forskellige makeup-teknikker.

SIDE 14 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

Efter frokost arbejdede kursisterne sammen to og to, mens Diego gik rundt og gav gode råd og idéer til, hvad der kunne forbedres. Det var utroligt at se, hvor stor en forskel de små rettelser i hverdagens teknikker kan gøre - alle kursisterne roste kurset til skyerne. Der blev bl.a. undervist i flere forskellige makeup teknikker. I år var der især fokus på modellering af ansigtet, så der blev tryllet med meget mørke skygger, som kan forme ansigtet og skjule evt. skavanker. Diego fortalte, at når man anvender high-end makeup som Make up Factory, er der ingen grænser for, hvad man kan kreere. Serien omfatter alt fra kraftige pang-farver til de helt neutrale. Make up Factory er dermatologisk testet og god til allergikere.Der var fokus på flere hotte trends som bl.a. contouring og strobing samt vintage makeup i let stil. Vintage makeuppen kom til at fuldende en meget smuk festmakeup - og håret blev også sat.

Diego deler glædeligt ud af sin erfaring. Han viste bl.a. en god teknik ved påføring af mascara, hvor en serviet forsigtig strammes ud over det lukkede øjenlåg. Derved kunne mascaraen påføres helt ned til øjenvippekanten, hvorefter der laves et løft af vipperne uden brug af en vippecurler.


Kreativ energi har været den drivende kraft i hans liv. Den har gjort ham til en fremragende og succesfuld kunstner gennem mere end 20 år.

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 15


TIL KVINDEN DER TROR PÅ SIG SELV - MEN IKKE NØDVENDIGVIS SNAKKER HØJT SALONSUPPORT INDBØD, I SLUTNINGEN AF NOVEMBER, TIL DAVINES KURSUS PÅ DET SMUKKE HINDSGAVL SLOT I MIDDELFART.

Tekst: Svend Jensen Foto: Helle Jensen

F

ørst blev gæsterne bespist med virkeligt lækre anretninger og tilhørende vin/vand inden det gik løs i de tilstødende lokaler. Her kunne Kirsten, Lene og Christina byde velkommen til en spændende aften bygget over Davines seneste kollektion – REBEL. Hvad vil være mere passende end at se en video med manden bag REBEL – Angelo Seminara, Davines kreative direktør (han er også lige blevet kåret som “British Hairdresser of the Year”). Denne video forklarer fint visionen bag REBEL og hvad ønsket eller formålet er.

En af sætningerne der hænger ved er: “Don’t bother me, and I won’t bother you…!”. Pigerne der kan bære disse frisurer kendetegnes som selvsikre, med stor tro på egne værdier – men ikke nødvendigvis pigen der snakker højt… Stilen i REBEL er meget feminin og kundevenlig, men stadig super cool. Kirsten og Lene, der har arbejdet med Salonsupport og Davines i mange år, har nøje studeret materialet og kommer med deres danske fortolkning af kollektionen. På scenen vises flere modeller der hver skal præsentere de mange typer der er gemt i Davines REBEL collection. Vi møder bl.a. den unge festivalpige, der let

skal kunne style sit hår uanset om hun har god tid på badeværelset eller vælter ud af teltet dagen derpå. En anden type er den modige pige med attitude der tør vælge det flotte “murstensmønter” i det lange hår. Effekten er kun lavet i den yderste del af håret, så kunden kan vælge at få klippet denne del af, hvis hun ikke længere ønsker dette look (kan evt. også afrenses). Et tredje look har en reminiscens til 70ernes Olivia Newton John fra Grease – hvor hun spiller Sandie og har det flotteste permanentede hår. Her er der også virkelig kælet for detaljerne. Der er krøllet frem og tilbage, i alle mulige retninger, for at skabe et stærkt og naturligt look. FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 17


Håret er farvet, men ikke helfarvet. Tilhørerne får forklaret vigtigheden af at have længde nok til frisuren og bliver opfordret til at sætte gang i permanent til kunderne igen. Herefter kommer det ene spændende look efter det andet, både kort- og langhårede. Fælles for alle looks er at de alle er meget klædelige til trods for det noget barske navn – REBEL. De korte pager er ikke så korte at de mister form, og de lange frisurer har stadig egen identitet og visuelt udtryk. Alle modeller blev grundigt forklaret ud fra kollelktionens klippe- og farveteknikker samt de mange produkter der blev anvendt. Kirsten og Lene besvarede også spørgsSIDE 18 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

mål fra salen, og når det virkelig krævede ekspertise blev en gammeldags flipchart og spritpen taget i brug. For at understrege den vigtige sammenhæng mellem frisure og make up, forklarer Christina det kosmetiske arbejde til hver enkelt model, alt sammen kreeret ved hjælp af produkter fra serien Delilah. F.eks. skal festivalpigen vælge en make up der er opbygget så den kan holde til kys og kram og måske også en gang regn, og pigen der er +40 bliver opfordret til at lægge vægt på den blå liner. Der var også plads til at sætte “billeder” på disse make up typer for bedre at kunne omsætte dem til handling. Her hørte vi udtryk som: Champagne, roser, jordbær, kokos og bambus i børsten,

sengekantslækkert, øjenvipper der udtoner eller smusher – og selvfølgelig også tips og tricks til hvordan man gør det altsammen. Dette område med make up vakte en del interesse og de mange spørgsmål der ikke kunne besvares under kurset klarede Christina i pausen og efter showet. Til slut kunne Kirsten og Lene stolt lave en finalepræsentation af alle aftenens modeller. Hver model holdt sin “opskrift” foran sig til stor glæde for de mange frisører der flittigt fotograferede med deres mobiltelefoner. Aftenen var en stor success, og alle kunne forlade slottets smukke omgivelser glade og tilfredse, og med masser af inspiration til den stærke og selvsikre kvinde.


FLYV TIL

VARMERE HIMMELSTRØG KUN 20 MIN. KØRSEL FRA MALAGA LUFTHAVN LIGGER DETTE SKØNNE LEJLIGHEDSKOMPLEKS MED HELE 3 POOLS + BØRNEPOOL OG FITNESS.

L

ejligheden er på 90 m2 + en stor terrasse på 23 m2. Lejligheden ligger med udsigt til Middelhavet, bjergene Sierra de Mijas og golfbanen Torrequebrada. Lejligheden er indrettet i spansk/dansk stil.

LEJLIGHEDEN INDEHOLDER: • 2 soveværelser, hver med dobbeltseng. Der er desuden 1 gæsteseng og 1 barneseng til rådighed.

• 2 badeværelser m. toilet og brusekabine. I det ene badeværelse er der desuden jacuzzi.

• Bryggers m. vaskemaskine, tørretumbler, tørrestativ, strygebræt og strygejern.

• Køkken m. køle / fryseskab, komfur, ovn, emhætte, mikroovn, elkedel, toaster og kaffemaskine.

Lejligheden har aircondition, som køler og ventilerer om sommeren, og giver varme om vinteren.

• Stue m. spisebord og 6 stole, 2 lænestole, 3-personers sofa, sofabord, fladskærms-TV m. satellitmodtager, trådløst internet, DVD afspiller, radio og CD afspiller.

Området er meget børne- og handicapvenligt med elevatorer. Læs mere på www.dofk.dk under Medlemsfordele mht. priser og booking.

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 19


SVENDEPRØVEN I

EFTERÅRET 2016 FRISØR: 2 SØLVMEDALJE, 28 BRONZEMEDALJER, 37 ROS OG ALLE ØVRIGE ELEVER BESTOD PRØVEN KOSMETIKER: 3 SØLVMEDALJER, 12 BRONZEMEDALJER OG 4 ROS

FRISØR Svendeprøverne i efteråret 2016 er afviklet. 148 elever deltog i prøven – heraf 140 kvinder og 8 mænd. – alle bestod

prøven For at bestå frisørfagets svendeprøve skal alle discipliner bestås med mindst karakteren 2,00.

BESTÅET MED SØLVMEDALJE Elev

Skole

Elev hos

Stine Thorkelin-Eriksen, Vejle

Hansenberg

Centersalonen v./ Mona Breinbjerg Nielsen, Aftensang 20, 6040 Egtved

Thea Vester, Glostrup

NEXT – København

Saxkjær A-Huset ApS v./ Islands Brygge 79F, 2300 København S

Elev

Skole

Elev hos

Maria Louise Møller Christoffersen, Haslev

EUC Sjælland

House Of Hair v./ Lisette Lillelund, Odinsvej 1, 4640 Fakse

Signe Riis Hansen, Fredericia

Hansenberg

Salon & v./ Judith Ankerstjerne, Prinsessegade 31, 7000 Fredericia

Thomas Boj Johnsen, Egtved

Hansenberg

Art Hair Brørup ApS v./ Michelle Andersen, Søndergade 6 St, 6650 Brørup

Sofie Kastberg Kristensen, Lemvig

Herningsholm

Hairn Style v./ Louise Kristensen, Heldumvej 14, 7620 Lemvig

Katrine Vibekka Jørgensen, Varde

Herningsholm

Zazu Hair By Tina K v./ Tina Kristiansen, Sønderskovvej 83, 6800 Varde

Danny Buskbjerg Nielsen, Brønshøj

NEXT – København

Zimmer & Sonne I/S v./ Mette Zimmer, Frederiksborggade 46 st tv, 1360 København K

Michelle Nyland, Søborg

NEXT – København

Frisør Englehår v./ Mette E. Hansen, Herlev Hovedgade 99, 2730 Herlev

Catia Seir Luplau, Greve Strand

NEXT – København

Cosmo Hairdesign v./ Camilla Kaarsberg. Stampe, Hvidovrevej 275, 2650 Hvidovre

Benedikte Moesgaard Idskou, København V

NEXT – København

Salon Stender v./ John Stender, Reberbanegade 3, 2300 København S

Charlotte Hoffgaard, Greve Strand

NEXT – København

Frisør Ole ApS v./ Jan Echkardt Felfel, Vestergade 7, 2635 Ishøj

Josephine Brixen Hansen, København SV

NEXT – København

Stender Strøget v./ John Erik Thomsen, Østergade 53, 1100 København K

Sarah Lillevang Søndergaard, Hellerup

NEXT – København

Zenz Nørrebro ApS v./ , Ndr Frihavnsgade 52, 2100 København Ø

Margaret Limbana Garcia Rodriguez, Hillerød

NEXT – København

CPH West v./ GVU-elev, Vejlebrovej 45, 2635 Ishøj

Nilüfer Sen, Holbæk

NEXT – København

next København v./ GVU, Vejlebrogade 52, 2642 Ishøj

Natasja Rossing Hansen, Tåstrup

NEXT – København

Tilgreen v./ Heidi Tilgreen Nielsen, Taastrup Hovedgade 119, 2630 Tåstrup

Camilla Louise Osei, København Ø

NEXT – København

Mugshot v./ Mike Nielsen, Herluf Trolles Gade 26A, 1052 København K

Amalie Sofie Holmqvist, Svendborg

Syddansk Erhvervsskole

Moii v./ Anja Wadstrøm, Mageløs 10, 5000 Odense C

Mathilde Maibjerg Hjarnegaard, Odense M

Syddansk Erhvervsskole

Holten Coiffure/ Peter Holten West, Skt. Anne Gade 4, 5000 Odense C

Josefine Hviid Pawsø, Kerteminde

Syddansk Erhvervsskole

Argento Blå Gade ApS v./ Jimmy Egelund Nielsen, Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ

Malene Frederiksen, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Salon De Luxe v./ Ulla Lundsby, Adelgade 86, 5400 Bogense

Julie Haugaard Tagmose Nielsen, Hobro

Tech College Aalborg

Hårklip ApS v./ Bente Holst Sørensen, Kastetvej 48, 9000 Ålborg

Omid Bolourchi Ghavi, Nørresundby

Tech College Aalborg

Poul M - Friis v./ Aalborg Storcenter, Nytorv 27, 9000 Ålborg

Rikke Bank, Silkeborg

TRADIUM

Frisør Poul M v./ Poul M. Hansen, Tværgade 4, 8600 Silkeborg

Nadia Borrisholt, Holstebro

TRADIUM

Luises Klip-Inn v./ Luise Knudsen, Vesterled 10, 7830 Vinderup

Sabina Kromand Dockweiler, Viborg

TRADIUM

Hear By v./ Tina Dalsgaard, Tapdrupvej 59, 8800 Viborg

Julie Gudum Iversen, Arden

TRADIUM

Din Frisør v./ Charlotte Pedersen, Adelgade 26A, 9500 Hobro

Jannie Maigaard Mikkelsen, Nykøbing M

TRADIUM

Cutin Care v./ Charlotte Albreht Sørensen, Algade 18, 7900 Nykøbing M

Rikke Carøe Simonsen, Ålestrup

TRADIUM

Frisør & Wellness Hos Høeg v./ Anne Mette Laursen, Randersvej 66 F, 8800 Viborg

BESTÅET MED BRONZEMEDALJE

SIDE 20 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


BESTÅET MED ROS Elev

Skole

Elev hos

Caroline Engelbredt Tiedt, Næstved

EUC Sjælland

St.Tropez v./ Tina Bergmann, Kattebjerg 3, 4700 Næstved

Lotte Julius Nielsen, Kolding

Hansenberg

Wellness By Kunstklipperiet A/S v./ Annemette Sørensen, Nørregade 29, 7100 Vejle

Louise Sindberg Nielsen, Vejen

Hansenberg

Salonunik v./ Pia Petersen, Palmealle 2, 6000 Kolding

Wicki Rohr, Esbjerg V

Herningsholm

Hår Galleriet v./ Pia Birk Doktor, Torvegade 13, 6700 Esbjerg

Maria Drensborg, Viborg

Herningsholm

Klipperiet I/S Berit Halborg Nielsen og Liane S. Nielsen, Vestergade 6, 7800 Skive

Kathrine Pedersen, Ringkøbing

Herningsholm

Ane K Frisøren I Søndervig v./ Ane Kirstine Madsen, Nygade 21 A, 6950 Ringkøbing

Rikke Kristoffersen, Hampen

Herningsholm

Hair Choiche v./ Bilal Hassan, Bredgade 55 st, 7400 Herning

Charlotte Jensen, Ølsted

NEXT – København

Studio 17 v./ Lene Olsen, Kongensgade 17M, 3550 Slangerup

Freja Nicoline Ovesen, Køge

NEXT – København

Sandbäck ApS, v./ Pia Hartvig Hansen, Vestergade 15,, 4600 Køge

Lærke Sophie Buch Vording, Helsingør

NEXT – København

Klippestuen v./ Wivi Gade Nielsen, Strandvejen 157E, 3060 Espergærde

Mia Westergaard, Gentofte

NEXT – København

next København v./ GVU, Vejlebrogade 52, 2642 Ishøj

Tanja Krog Delgren, Allinge

NEXT – København

Klip & Z v./ Nete Tamdrup, Østergade 36, 3700 Rønne

Nielsine Sebora Lone Broberg, Nuussuaq

NEXT – København

Salon Mariia v./ , Postboks 377, 3900 Godthåb

Mette Daldorph, København K

NEXT – København

Kaj & Peter Hair Company v./ Thomas B.F. Lauritsen, Hvidovrevej 166, 2650 Hvidovre

Filine Emilie Berlau, Lyngby

NEXT – København

Frisør Kenneth Berlau v./ Kennet Berlau, Buddinge Hovedgade 281A, 2880 Bagsværd

Patricia Joseffa Gade Stüczen, Hillerød

NEXT – København

Michaeljan ApS v./ Michael Skovby, Nordre Frihavnsgade 20, 2100 København Ø

Liv Willers Laursen, Gentofte

NEXT – København

Frisør Marianne Zangenberg, Ordrupvej 123, 2920 Charlottenlund

Cecilie Lindell Kiær, Vanløse

NEXT – København

Moldow Allerød Aps v./ Flemming Moldow, M D Madsensvej 1C, 3450 Allerød

Gina Plambæk, Måløv

NEXT – København

RB Hairshop ApS v./ Vibeke Rogren, Egedal Centret 78, 3660 Stenløse

Maria Ina Mikkelsen, København S

NEXT – København

Green Generation ApS v./ Anne-Sophie Villumsen, Grønnegade 36, 1107 København

Ann-Sofie Birkedal Larsen, Køge

NEXT – København

Hair Shop v./ Anette Karms, Torvet 13, 4600 Køge

Betina Malissa Kromann, København V

NEXT – København

Stuhr I/S Frederiksberg Centret v./ Elmer Stuhr, Falkoner Alle 21, 2000 Frederiksberg

Emilie Therkildsen, Ballerup

NEXT – København

Headquarters v./ Hanne Thomsen, Odensegade 22, 2100 København Ø

Ann Sofie Nedergaard Christensen, Hvidovre

NEXT – København

Søren Hauch v./ Søren Hauch, Valkendorfsgade 13, 1151 København K

Anna Eriksen Redin, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Bellacci Frizisto ApS v./ Rico Bellacci, Vestergade 102 St, 5000 Odense C

Anne Katrine Martinsen, Ejby

Syddansk Erhvervsskole

Shape Intercoiffure v./ Bettina Kingo, Bredgade 49 st, 5560 Årup

Sandra Soffia Medum Thimm, Thisted

Tech College Aalborg

Frisør Lynge I/S v./ Morten Lynge,, Storegade 5, 7700 Thisted

Cathrine Østerlund Hillgren, Sulsted

Tech College Aalborg

Hair By Rytter v./ Heidi Rytter Hartmann, Jens Bangs Gade 6, 9000 Ålborg

Atila Andersson, Hjørring

Tech College Aalborg

Hos Højhus Aps v./ Rikke Højhus, Østergade 30 St dør 12, 9800 Hjørring

Pernille Lykke Hansen, Farsø

Tech College Aalborg

Askepot v./ Heidi Nielsen Munk, Vestergade 11, 9620 Ålestrup

Pernille Kolding Sørensen, Ålborg

Tech College Aalborg

Hårklip ApS v./ Bente Holst Sørensen, Kastetvej 48, 9000 Ålborg

Rikke Hylleberg Larsen, Viborg

TRADIUM

ID 4 U VIBORG APS, SCT. MATHIAS CENTRET 302, 8800

Amanda Sinkbæk Biel, Hjortshøj

TRADIUM

Fasson ApS v./ Britt Schjødt Nielsen, Lystrup Centervej 85, 8520 Lystrup

Josephine Bodenhoff Bruun, Spentrup

TRADIUM

Salon Josephine Aps v./ Rene Jimmi Bak, Hobrovej 134, 8920 Randers NV

Sofie Winkler Kaldahl, Farsø

TRADIUM

Klipo Kjær v./ Elin Kjær Rask, Nørregade 13, 9640 Farsø

Julie Christine Kitzberg, Randers C

TRADIUM

Centerfrisøren v./ Pernille Roger Pedersen, Østergade 3C, 8370 Hadsten

Anna Hvid Mogensen, Ringkøbing

TRADIUM

Søren Lund v./ Søren Lund, Algade 13, 6950 Ringkøbing

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 21


KOSMETIKERFAGET: 23 elever deltog i prøven – alle kvinder. 3 elever bestod med karakteren sølvmedalje, 12 elever bestod med karakteren bronzemedalje og 4 elever bestod prøven med karakteren ROS

For at bestå kosmetikerfagets svendeprøve, skal eleven opnå gennemsnitskarakteren på mindst 2,00 i alle 8 discipliner.

BESTÅET MED SØLVMEDALJE Elev

Skole

Elev hos

Line Sand Jensen, Frederiksberg

Syddansk Erhvervsskole

Relax Wellness v./ Anni Diedrichsen, Borgegårdsvej 1, 4600 Køge

Louise Kaasing Rasmussen, Skagen

Tech College Aalborg

Den syvende himmel v./ Birgitte Dannervig, Tordenskjoldsgade 3A, 9900 Frederikshavn

Sara Skov Hosseini, Århus V

Tech College Aalborg

Skinrepair v./ Sussie Vestergaard, Silkeborgvej 56, 8000 Århus C

BESTÅET MED BRONZEMEDALJE Elev

Skole

Elev hos

Selima Utsijeva, Greve Strand

NEXT – København

Skindifferenz v./ Tina Balle Svendsen, Frederiksberg Alle 44, 1820 Frederiksberg C

Rebekka Krüger Gottlieb Rasmussen,

NEXT – København

BLicious v./ Vivian Sommer, Lyngby Hovedgade 9C, 2800 Lyngby

Sara Rossing Persson, Slangerup

NEXT – København

Beauty Avenue - v./ Nisreen Kanaan, Forhåbningsholms Alle 3, 1904 Kbh.

Josephine Sophie Dalby Kjeldsen, Søborg

NEXT – København

Kurhotel Skodsborg A/S v./ Marianne Elsass, Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Camilla Juel Jensen, Tåstrup

NEXT – København

House Of Beauty ApS v./ Susanne Bjerre, Taastrup Hovedgade 83, 2630 Tåstrup

Nadia Helena Hellemann, Gentofte

NEXT – København

Well-Come Fitness K/S v./ Claus Hildebrandt, Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup

Nadja Bang, København NV

NEXT – København

Art Of Wellness v./ Mette K. Jensen, Lyngby Hovedgade 74, 2800 Lyngby

Lisa Kragh Axelsen, København S

NEXT – København

Greenskin.Dk Øst v./ Malene Katz, Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø

Katrine Winther Aksglæde, København N

NEXT – København

Marias Hudplejeklinik v./ Maria Tang, Lyngby Hovedgade 26C, 2800 Lyngby

Maj-Britt Diemer, Kolding

Syddansk Erhvervsskole

Vejen Hudpleje v./ Mette H. Thomsen, Lindetorvet 1, 6600 Vejen

Pernille Jensen, Ålborg

Tech College Aalborg

Skin Og Fashion v./ Carina Lythje, Bispensgade 15 1, 9000 Ålborg

Ditte Andersen, Holstebro

Tech College Aalborg

Bianca Pure Skin v./ Bianca Ståhl, Sct Jørgens Bakke 17, 7500 Holstebro

Elev

Skole

Elev hos

Julie Nørgaard Hansen, København N

NEXT – København

Greenskin.Dk Øst v./ Malene Katz, Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø

Rikke Quistorff Jensen, København S

NEXT – København

Keep Shining v./ Lillian Schmidtsdorff, Annasvej 4 St th, 2900 Hellerup

Line Aakjær Bernard, Slangerup

NEXT – København

Clinique Camille v./ Camille Arndt, Holbergsgade 11 Kld, 1057 København K

Lara Kamal Allan, Vejle

NEXT – København

Beauty Spot v./ Susanne Stjerne, Jernbanegade 23, 3600 Frederikssund

BESTÅET MED ROS

SIDE 22 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


VI ØNSKER DE NYBAGTE FRISØRSVENDE OG KOSMETIKERE TILLYKKE MED RESULTATET - Frisør og Kosmetikerfagets Fællesudvalg

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 23


GHD INSPIRATIONSSHOW:

RED CARPET KOM MED PÅ DEN RØDE LØBER MED SHOWET ”RUN WAY TO REALITY”. BRUGBARE SALONVENLIGE OG INSPIRERENDE OPSÆTNINGER FRA FASHION WEEK TIL DINE KUNDER, TIL ALLE JULENS FESTER.

Foto: Heidi Sinnet/Stylize, Tekst: Anne Deppe / Dofk

I

SoHo, i hjertet af København, inviterer ghd til show forud for vinterens fester og julefrokoster. Ca. 30 deltagere er mødt op til dette intime arrangement, og Iphones og kameraer er allerede placeret i skødet på alle de fremmødte, da efterspørgslen på opsætninger så småt er begyndt at banke på ude i salonerne.

FASHION WEEK På scenen i dag er Mette Sandgaard, Creative educator, og Pernille Holmskov, Education Manager hos ghd. Pernille byder velkommen: ”En af tendenserne vi ser på runwayen i øjeblikket er faktisk at der tages udgangspunkt i modellens eget hår, frem for at alle modeller har eksempelvis helt glat hår. Denne tendens giver et meget bedre hold i håret og langt mere karaktér end hvis alle bliver stylet SIDE 24 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

med ens hestehale. Vi skal kigge på hvad vi kan gøre med det hår vi har foran os og se på hvad der passer til den enkelte person. Det har vi også gjort i aften”.

man pandehåret være og bølger håret omkring pandehåret, det kan også give en fed kontrast.

De første to modeller er på scenen, og der bliver formet og bølget. Især den ene model trækker meget opmærksomhed, da hun egentlig har lang hår, men håret sættes op som om hun har en page, det er virkelig flot, og henleder tankerne på ”The great Gatsby”. Salen er helt enige om at Mille (modellen) bør skynde sig ud og få klippet en page så snart hun er færdig som model i aften. Der bliver taget ”step-by-step” billeder og allerede nu er det tydeligt at publikum får nye ideer med hjem til salonen. Publikum spørger, hvad man gør hvis en kunde ønsker denne opsætning, men har et kort pandehår, hvortil Pernille svarer at så lader

De næste to modeller kommer på scenen, og her arbejdes der med wet look. ”Wet look ser megacool ud på modellerne, og jeg gad godt selv prøve det, men jeg tør ikke” siger Pernille og griner: ”men ideen om wet-look har jeg ført videre i min styling. Halvdelen af arbejdet ligger i hvad vi gør ved håret inden stylingen. For at vi kan få håret til at gøre det det skal, så skal vi starte fra vasken. Her bruger vi rootlift. Vi kan have nok så god en teknik, hvis håret ikke er godt forberedt. Så kan det være helt lige meget. Derfor kommer mine modeller altid med helt nyvasket hår, det beder jeg dem om. Og de skal ikke være flinke lige at have kommet en hårkur i, det skal

WET LOOK


HAR I EGENTLIG EN PRIS FOR EN MINI-OPSÆTNING I JERES SALON?”

LÆS MERE

bare være nyvasket. Det samme gælder jo opsætninger i salonen, ”daggammelt hår” kan være vidt forskelligt fra person til person, derfor skal vi være specifikke i hvad vi forventer af vores kunder for at gøre arbejdet lettere og resultatet endnu bedre. Min forberedelse fylder 75% af arbejdet, opsætningen fylder 25%. Men jeg er også lidt en kontrolfreak.” slutter Pernille af. Mette supplerer ”ja, enten elsker man opsætning eller også hader man det, men mange af dem der hader det, gør det fordi håret glider ud af fingrene på dem, fordi forberedelsen ikke er på plads”.

SALGSBART LOOK TIL KUNDEN ”Når dine kunder kommer ind i din salon, så kan de ikke se på æsken til glattejernet eller krøllejernet hvad det kan gøre for håret. Det skal du vise. Du gør styleren salgsbar ved at vise kunden hvordan

hun kan bruge den og hvor simpelt det er, ligesom vi viser jer i aften hvad 7 store passager og en god afkøling kan gøre ved et hår. Når kunden har set slutresultatet, så gider hun godt investere i en god styler, fordi så giver det mening, men hun skal vises derhen, og det kan du gøre ved at afslutte klipningen med lige at give lidt ekstra på opsætningen, eller ved at tilbyde en mini-opsætning.”

INGEN GRATIS-ARBEJDE Pernille spørger salen: ”Har i egentlig en pris for en mini-opsætning i jeres salon? I ved, sådan en hurtig en hvor man lige bruger et kvarter-tyve minutter på at lave noget fedt hår? Det skulle i overveje at tilføje, for vi går en tid i møde, hvor kunden gerne vil styles lidt ekstra, uden at det bliver en hel opsætning vi er ude i. Jeg har den holdning at vi ikke skal gøre noget vi

ikke får betaling for, men derfor kan det også være nødvendigt at justere i vores services, sådan så vi imødekommer de nye behov bedre.”

TIDSPRES ER GODT Der bliver arbejdet godt med fylde ind i modellernes hår. Mette fortæller: ”nogen gange nuldrer vi lidt for meget med kundens hår i salonerne, når vi skal lave opsætning, og så ender håret med at blive for pænt. Derfor er det godt vi er lidt pressede på tiden derude, ikke stress, men lidt pres, for så holder vi tempoet oppe og håret bliver ikke for nusset eller for stylet.” Pernille går helt tæt på modellen med lakken for at opnå ”wet look” effekten. ”Lakken kan både være din værste fjende eller din bedste ven når det kommer til opsætning” griner Pernille og fortæller: ”jeg bruger ikke ret FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 25


SIDE ## · FAGBLADET dofk 2016 · [MM]


meget lak, jeg blev afskrækket i min læretid. Det vigtigste er at bruge noget med ordentligt hold i”.

HÅRETS HISTORIE ”Når din kunde skal have lavet en opsætning, så spørg godt ind til hvor hun skal hen. Det er en hel historie der skal arbejdes ind i håret. Skal hun til fadølsfest eller til julemiddag på de bonede gulve? Hvor skal hun hen? Drikker hun en Martini når hun kommer? Vil hun gerne se supersprød ud, uden at ligne en der er på vej til kirkebryllup?” siger Pernille og arbejder videre på sin 3. model, som har fået snoet håret op: ”Nogen mente jeg var inspireret af Mgala (den lille pige fra filmen ”Den eneste ene”)” griner hun.

SILD I HÅRET Mette arbejder med sildebenseffekt i modellens hår, og er i gang med at

skabe en opsætning der kunne få sin egen rolle i ”Game of Thrones”. Yndigt og vildt på samme tid. Salen er begejstrede for looket, og et kort øjeblik kunne man fortryde sin moderigtige lange page, og ønske sig op på en hest i Ringenes Herre med det hår. Virkelig flot hår der ligner noget der tager en måned at lave. Pernille slutter sin sidste model af med at sætte et simili-smykke i håret, for at slutte opsætningen af: ”Det er et stykke der er knækket af en gammel halskæde, som jeg havde liggende. Alle frisører burde have en kasse med sådan nogle gamle ting liggende i salonen, sådan så man ikke ender med at putte perler i håret. Perler er simpelthen så overvurderede. Skal du giftes? Nej? Så skal du heller ikke have perler i! Det skal ikke være for pænt”.

Modellerne går på scenen og looksene er færdige. Alle aftenens looks ser ikke ”for lavede” ud, selvom de er enormt smukke. Der er taget udgangspunkt i modellens, eget hår og der er både funk, struktur og kant i opsætningerne, også selvom de er pæne og meget meget smukke. Håret er inspireret af den ”un-done” bølge der hersker, og rigtig mange kunder i salonerne er ikke til at håret ser alt for stylet ud. Inspirationen er både hentet fra Abba, Mgala, Game of Thrones, den norske kult TV-serie ”SKAM” og naturligvis den røde løber og fashion week. Selvom aftenen slutter sent, er der med stor sandsynlighed mange af aftenens deltagere, der lige går hjem og arbejder lidt videre efter afenens inspirations-indspark. Vi takker ghd for et godt og inspirerende (og sjovt) arrangement i SoHO.

DET ER EN HEL HISTORIE DER SKAL ARBEJDES IND I HÅRET.”

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 27


FERIE I SKØNNE DANMARK FRA 1. MARTS HAR ALLE DOFK MEDLEMMER MULIGHED FOR BOOKE FERIE ELLER WEEKEND I ET DOFK EJET SOMMERHUS/ LEJLIGHED ET STED I DANMARK Ferieboligerne er ejet af dofk Sjælland og dofk Jylland. Medlemmer af disse afdelinger har fortrinsret til at booke frem til 1. marts. SPØRGSMÅL OG EVENTUEL RESERVATION: Dofk Sjællands hus, ring 58 53 30 55 • Bornholm Dofk Jyllands lejligheder, ring 86 43 48 11 • Gl. Skagen • Rømø Du kan læse mere, se priser og billeder af ferieboligerne på vores hjemmeside: www.dofk.dk under medlemsfordele.

BORNHOLM Huset er nyrenoveret. Har en dejlig opholdsstue, køkken med alt hvad man har brug for, samt opvaskemaskine. Badeværelse, 3 soveværelser med i alt seks sengepladser. Der er skiftedag: søndag. Faciliteter bl.a.: Tv, internet og cykler.

GL. SKAGEN Der er 4 sovepladser, fordelt på 2 værelser med en dobbeltseng i hvert værelse. Derudover er der sammenhængende køkken og stue, samt et badeværelse. Lejligheden er beliggende på 1. sal. Gåafstand til ”Solnedgangspladsen” er ca. 10 min. Der er skiftedag: lørdag.

RØMØ I naturskønne omgivelser på Rømø, ligger denne dejlige og lyse ferielejlighed. Arkitekttegnet og af højeste kvalitet. Lejligheden ligger tæt på havnebyens hyggelige maritime miljø ved Vesterhavet. Der er skiftedag: lørdag.


MESTERBREVSKURSER LEDERKURSUS - BLIV EN BEDRE LEDER DATO 6. + 7. feb. 2017 13. + 14. marts 2017 11. + 12. sep. 2017 9. + 10. okt. 2017

Underviser Kate Sørensen, Erhvervspsykolog PRIS TILMELDINGSFRIST

STED/TILMELDING

Kr. 7.800

7. jan. 2017

Randers, tlf. 86 43 48 11

Kr. 7.800

14. aug. 2017

Sorø, tlf. 58 53 30 55 København, tlf. 38 87 28 04

ØKONOMI - OPTIMER DRIFTEN I DIN VIRKSOMHED Underviser Thomas Hedegaard, Kvist & Jensen A/S PRIS TILMELDINGSFRIST

DATO 29. + 30. maj 2017

kr. 3.900

29. april 2017

6. + 7. nov. 2017

kr. 3.900

7. okt. 2017

STED/TILMELDING Sorø, tlf. 58 53 30 55 København, tlf. 38 87 28 04 Randers, tlf. 86 43 48 11

ARBEJDSMILJØ - BLIV KLÆDT PÅ TIL OPGAVEN Underviser Pia Børsting, Børsting Consult PRIS TILMELDINGSFRIST

DATO

STED/TILMELDING

12. juni 2017

kr. 1.600

29. maj 2017

Randers, tlf. 86 43 48 11

27. nov. 2017

kr. 1.600

26. okt. 2017

Sorø, tlf. 58 53 30 55 København, tlf. 38 87 28 04

MARKEDSFØRING - LÆR AT MARKEDSFØRE DIN VIRKSOMHED DATO

Underviser Jesper Christensen, Vangsgaard Reklame A/S PRIS TILMELDINGSFRIST

20. marts 2017

Kr. 1.600

20. feb. 2017

23. okt. 2017

Kr. 1.600

7. okt. 2017

STED/TILMELDING Sorø, tlf. 58 53 30 55 København, tlf. 38 87 28 04 Randers, tlf. 86 43 48 11

KURSER FOR ENKELTSTÅENDE BOOST DIN SALON - OG DIG SELV

Underviser Kate Sørensen, Erhvervspsykolog (dag 1 - 3) & Pia Børsting, Børsting Consult (dag 3) DATO PRIS TILMELDINGSFRIST STED/TILMELDING 3. + 4. april 2017 Kr. 5.500 1. marts 2017 Randers, tlf. 86 43 48 11 8. maj 2017 18. + 19. sep. 2017 23. okt. 2017

Kr. 5.500

17. aug. 2017

Sorø, tlf. 58 53 30 55 København, tlf. 38 87 28 04

BOOST DIN SALON - OG DIN ØKONOMI DATO 9. okt. 2017

Underviser Thomas Hedegaard, Kvist & Jensen A/S PRIS TILMELDINGSFRIST kr. 1.600

18. sep. 2017

STED/TILMELDING Randers, tlf. 86 43 48 11

ANDRE KURSER

KONFLIKTHÅNDTERING DATO 27. + 28. marts 2017

Underviser Kate Sørensen, Erhvervspsykolog PRIS TILMELDINGSFRIST Kr. 3.900

27. feb. 2017

STED/TILMELDING Sorø, tlf. 58 53 30 55

Alle medlemmer i dofk kan tilmelde sig de enkelte kurser uanset hvilken sektion man er medlem i. Læs mere om kurserne på vores hjemmeside. FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 29


“SCHULLE” OG “TROLLE” TRYLLER HOS FRISØRLAND I VEJLE

FRISØRLAND INVITEREDE TIL KURSUSAFTEN MED ROGUE BARBER BROTHERHOOD/ BIRDS

Tekst og foto: Svend Jensen

E

n kold novemberaften med vinterens første lille snelag kunne Frisørland åbne dørene til ”BarberTour” med den internationale klub ”Rogue Barber Brotherhood/Birds”. Heldigvis var der dejlig varmt indenfor og alle gæster blev modtaget med dejlig mad og drikke forud for det spændende arrangement. Da alle var godt forsynet, bød Lotte Bak Andersen fra Frisørland velkommen, og kom med et godt oplæg til aftenens spændende arrangement. Mænd - masser af mænd - nu med hår og rigelig ”male grooming” samt alt i produkter til at style den moderne mand. Aftenens teknikere var Anne Mette Schultz ”Schulle” og Troels Bruun ”Trolle”, og med sig havde de 10 mandlige modeller – nogen færdige til præsentation og andre igen blev færdiggjort på scenen.

SIDE 30 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

Schulle og Trolle gennemgik detaljerne for hver enkelt model og svarede flittigt på spørgsmål fra salen. Især spørgsmål angående klippemaskine kontra saks og kam blev drøftet ivrigt. Et andet emne var det at lave den perfekte “fade” eller graduering i nakkehåret. Alt sammen blev grundigt gennemgået teknik for teknik. I de “stille stunder”, mens der blev klippet på scenen, fyldte Schulle og Trolle tiden ud med tips og tricks samt mange gode historier og erfaringer. Hos publikum var der også god aktivitet. Mens de lyttede opmærksomt blev maskiner, værktøj og produkter fra Frisørland delt rundt til gennemsyn. Til sidst blev der også givet råd om hvordan man får gang i ”male grooming”, både hvad teknikker og produkter angår.

DER ER PENGE I MÆND... Mange indretter deres eget “mens corner”, gerne med retroudstyr, føntørrer og klippemaskiner der hænger klar til brug. De der har pladsen til det, investerer også gerne i ekstra vaskeudstyr, så mændene også tilbydes vask og pleje af det lange skæg. Et spændende område hvor der ligger en lille guldgrube og venter for den opmærksomme frisør. Mænd vil gerne forkæles og er også villige til at betale for det. Frisørland har med deres motiverende kursus ramt plet i en tid hvor mange frisører tørster efter mere omsætning. Mange af deltagerne gav da også udtryk for lysten til at sætte endnu mere fokus på herrehår og produkter til herrer i salonen.


FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 31

LOTTE, FRA FRISØRLAND, LEDTE BEGIVENHEDERNE OG PRÆSENTEREDE DE SPÆNDENDE PRODUKTER FOR PUBLIKUM.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE


PRODUKTER TIL DET PERFEKTE HERREHÅR FINDES I FRISØRLANDS EKSKLUSIVE HERRESERIE GO247, DER BL.A. BESTÅR AF SHAMPOO, CONDITIONER, GELÉ OG FLERE FORSKELLIGE VOKSE.

SIDE 32 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


INTERVIEW MED

SCHULLE OG TROLLE

HVORFOR ER I MED I ROGUE BARBER BROTHERS/BIRDS? Schulle - Jeg elsker at klippe herrehår. Og det er fedt at være med til at højne frisørfaget, at gøre alle dygtige. Vi er nødt til at følge med og fastholde afstanden til de frisører der sælger en klipning til 100 kr. Trolle - Det at være med i noget internationalt giver mig mulighed for at sparre med andre dygtige frisører fra mange forskellige lande. Det giver virkelig meget at få nye input på den måde.

HVOR HAR I STÅET I LÆRE? Trolle - Jeg har stået i lære i Carls Barbershop i København. Schulle - Jeg har stået i lære i Assens. Salonen findes ikke længere og derefter var jeg hos Steen Nedergaard.

ER DER LIDT BIKERMENTALITETOVER ROGUE BARBER BROTHERS/BIRDS? Trolle - Vi kører på cykel og i bil. Det ikke fordi man skal have en motorcykel for at være med. Det er mere en familie end en “rockerklub”, vil jeg sige. Schulle - Vi har vores veste, vores navne og der er også en præsident for vores klub. Vi har også supporters som hjælper klubben, som ikke direkte er i frisørfaget. Det er et frisørfællesskab hvor vi støtter hinanden.

BETYDER DET NOGET AT I HAR FORSKELLIG FAGLIG BAGGRUND, NÅR I ARBEJDER SAMMEN INTERNATIONALT? Trolle - Der er forskellige måder at klippe på, men det er faktisk kun med til at højne fagligheden. Vi blander det - ligesom en stor lagkage med mange lag - vi lærer af hinanden, og vi motiverer hinanden. Schulle - Jeg har fx indrettet en side i min salon netop tilegnet herrerne. De synes det er helt vildt fedt at have deres eget hjørne. I klubben tænker vi kvindelige medlemmer også meget over, hvordan vi taler med eller til mændene. Vi trækker fx ikke håndklædet op om hovedet eller gør tingene enormt feminint. I det hele taget tænker vi lidt mere over, hvordan vi behandler ham, det skader jo ikke at byde på en øl, rom eller en whisky.

HVORFOR BLIVER DE TILBUDT ØL ELLER SPIRITUS? Schulle - Det er en gammel tradition. En barbershop er sted, hvor du som mand ikke kun bliver klippet. Her kan du hygge og hænge ud med de andre. De taler sammen - også selv om de ikke kender hinanden. Men det kommer de til. Trolle - Præcis - vi har mange kunder, som bare kommer forbi og siger hej, og fortæller, hvordan dagen er gået. Vi er ikke bare en salon der tilbyder en behandling, som noget der bare skal overstås. Det er noget som mændene ser frem til. De kommer gerne før tiden, og bliver også lidt længere på grund af stemningen.

ER DU NØDT TIL, SOM KVINDE, AT ÆNDRE “SPROG”? Schulle - Ja, det er jeg. Jeg taler anderledes med de mandlige kunder, end jeg gør med kvinderne.

ER DER PENGE I MÆND? Begge - Ja, masser af penge! Schulle - Det er bare at fortælle dem, hvad de skal bruge, og så gør de det. Vi forklarer også, hvorfor vi bruger produkterne, og selvfølgelig også hvordan de skal bruge dem. Så går resten af sig selv. Trolle - Det er igen det med, at mænd ikke har fået lov til at gå op i, hvad de selv vil have. Det har ofte været noget konen eller kæresten har bestemt. Nu er en helt ny verden af muligheder åbnet sig for dem. Der er kommet flere barbershops, og det er blevet mere ok, at manden selv styrer det at gå til frisøren, og også selv købe sine egne produkter. Schulle - De vil gerne selv. Så er det jo vores opgave at give dem mulighederne, og skabe det rum der skal til. De forventer vi laver noget fedt og anderledes hår til dem, så er det jo også okay for os at forvente, at de køber nogle produkter med hjem.

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 33


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

MAKEUP: Make up Factory fra www.beautysystem.dk MAKEUP ARTIST: Nanna Høgild FOTOGRAF: FotoFyn v. Jan Ole Laugesen MODEL:Lea Maria Levin

SIDE 34 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


STEP-BY-STEP

MAKE UP TIL FEDTET OG UREN

HUD

SMÅ TIPS OG TRICKS, DER GIVER EN FEJLFRI MAKE-UP

1

2

Inden jeg lægger makeup renser jeg huden for evt. urenheder og makeuprester. For at fugte og pleje bruger jeg Dr. med. Christine Schrammek´s Hyaluron Performance Serum, der absorberes øjeblikkeligt. Som base har jeg brugt Make up Base der er en transparent gele som udglatter og øger holdbaren af foundation. Oil-free Foundation nr. 34 er lagt med Multitalent Powder and Foundation Brush, som kan anvendes både til foundation og til pudder. Oil-free Foundation er specielt velegnet til uren hud som også kan blive blank, da den indeholder olieabsorberende ingredienser, hyaluronsyre og vitamin E.

3 For at dække røde plamager og uregelmæssigheder, anvendes Corrector Stick nr. 01. Den har en grønlig tone der mindsker synligheden af rødt, og indeholder anti-inflammatorisk Tea Tree olie og nærende ingredienser.

dækket lidt ekstra, og Compact Powder nr. 02 fordeles med en blød pudderbørste. Mineral Fixing Powder nr. 01 giver et flot mat look og forlænger holdbarheden.

6 For at fremhæve kindben og give

brynet lægges den nye highlighter Cashmere Shimmer Mousse, som giver et utroligt flot lift af brynet.

9 Min model har meget kraftige bryn som fixeres med Eye Brow Gel nr. 01.

en frisk glød lægges Blusher nr. 13.

7 På den øverste del af kindbenet påføres et fint lag Illuminating Skin Perfector, der reflekterer lyset og fremhæver kindbenene.

8 Som øjenskygge anvendes Mono

Eye Shadow nr. 89 på hele øjenlåget, til og med globelinjen, hvorefter der formes med nr. 09. Som en tredje tone lægges 02B for at give dybde. Herefter blendes det godt sammen. Nr. 89 og 09 er brugt under nederste vippekant. Lige under

10 Volumizing Lash Primer giver fylde og nærer vipperne. Den lægges under Lash Explosion for extrem volume og længde.

11 Color Perfection Lip Liner nr. 15

bruges først og læberne fyldes ud med Color Flash Lip Tint, som er en tonet læbepomade med plejende ingredienser og solfaktor. hele makeupén gives et let spray med Hydro Balance Fixing Spray. Det færdige look.

4 Camouflage Cream nr. 14 lægges

på områder der trænger til at blive dækket lidt ekstra, og Compact Powder nr. 02 fordeles med en blød pudderbørste.

5

Camouflage Cream nr. 14 lægges på områder der trænger til at blive

Før

Efter FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 35


SIDE 36 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


FLOT HÅR TIL KVINDEN I SIN

BEDSTE ALDER

LIDT OVER 130 FRISØRER HAVDE DENNE ONSDAG AFTEN FUNDET VEJ TIL IDHAIRS STORE AUDITORIUM, HALL OF KNOWLEDGE, HVOR DE BLØDE BIOGRAFSTOLE VENTEDE.

Tekst og Foto: Charlotte Rytter

T

it handler kurser om det nyeste nye og går helt til kanten på moden og endda udover. Men måske netop derfor er IdHAIRs +40 kurser altid godt besøgte, for det handler lige så meget om hverdagen i salonen med modeller, som repræsenterer den brede befolkning. Kurset emmer af hygge, men også læring og seriøsitet. Et hurtigt kig backstage cementerer ligeledes dette; at det var kvinder i deres bedste alder og det avancerede strikketøj var også med for at afbøde lidt for den uundgåelige ventetid, der er som hårmodel. Mørket sænkede sig og kurset gik i gang. I februar overtog IdHAIR distributionen af Schwarzkopf Professional i Danmark, og det havde også sit indspark til showet, for nu kunne der tilbydes endnu flere produkter, som netop passer til den midaldrende generation. Lene Øxenholt og Linda Quebec tryllede på scenen og viste modeller, som gik fra det frisuremæssige ordinære til en frisure som indrammede ansigt og personlighed og foryngede dem. En af pointerne var, at det er vigtigt, at man værdsætter alderen og arbejder ud fra den, så man tilpasser frisuren. Og disse principper blev med IdHAIRs Hair Paint og Hair Paint Free samt Schwarzkopfs Igora Royal arbejdet videre ind i de anvendte farver. Aftenen bød nemlig på alt lige fra sarte pink til colabrune farver samt en opløftning af de naturlige grå nuancer med Igora Royal SilverWhite.

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 37


Sidstnævnte neutraliserer de eventuelle gule nuancer i det modne, naturligt grå hår og giver det hvide og sølvfarvede hår køligere toner. Lene og Linda forklarede løbende, hvordan man kunne konvertere farveopskrifterne mellem de forskellige farvesystemer. Og skulle der efterfølgende være den mindste tvivl om konverteringen, gjorde Linda klart, at man altid er velkommen til at ringe til IdHAIRs hotline, som er en unik service i branchen. Efter nogle timer i den mørke sal kunne frisørerne forlade Lystrup med energi og inspiration til at pleje og forandre +40 segmentet i deres saloner.

SIDE 38 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


NY HJEMMESIDELØSNING DET BEHØVER IKKE AT VÆRE HVERKEN SVÆRT ELLER DYRT Få en hjemmesideløsning der fungerer til både computer, tablets og smartphones, og som du selv let og hurtigt kan opdatere.

SALON HAIR

Style

FRISØRER NYHEDER PRODUKTER TIDSBESTILLING KONTAKT

SALON HAIR Style

SALON HAIR

Style

FRISØRER NYHEDER PRODUKTER TIDSBESTILLING KONTAKT

FRISØRER NYHEDER PRODUKTER TIDSBESTILLING KONTAKT

NÅR DET PASSER DIG

Med en CMS løsning fra Reprohuset kan du selv nemt skifte billeder og rette i teksten på din hjemmeside, så indholdet altid er up-to-date – Det eneste du skal bruge er en computer med internetadgang – Så er du kørende. KONTAKT OS OG HØR MERE.

RING TIL OS PÅ TLF. 97 22 48 85 Så vi kan fortælle dig om mulighederne. Lad os lave et oplæg og et prisoverslag til dig på “DIN NYE HJEMMESIDE”.

Dueoddevej 14 · 7400 Herning

Vi glæder os til at høre fra dig.

Tlf.: 97 22 48 85 www.reprohuset.dk


SALON INTERNATIONAL INSPIRING BUSINESS

SIDE 40 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER


Tekst: Svend Jensen, foto: Helle Jensen

D

et giver et helt specielt kick at være til stede på verdens største frisørmesse. Man kan ikke undgå andet end at komme i godt humør og få lyst til mere i branchen. Hver eneste stand eller scene byder på live demos der på nærmeste hold viser tips og tricks. Hvis man ønsker lidt information mødes man med det største smil og mange gange en grundig forklaring på selv tekniske spørgsmål. Alle er i supergodt humør og klar til at give den fuld i gas i tre dage. Men det er ikke kun det der foregår på scenen og de mange stande der vækker opsigt og glæde. Det er også særdeles interessant blot at betragte de mange messegæster strømmende til fra hele verden.

Hver især bidrager de med deres personlige look og udgør tilsammen et stort mix af street og puls. Det er også spændende at se de mange messegæsters interesse i hvad der foregår på standene. Fælles for alle uanset om man er gæst eller udstlller er den store passion for faget. I år kunne man blot med indgangsbilletten besøge ikke mindre end 6 store scener sprængfyldt med gratis inspiration. Kun den store Live Stage opkræver entré for deres shows. I år var disse shows flyttet til et endnu større område. De dyre billetpriser til trods, er det dog stadig et tilløbsstykke af format når dørene åbnes til de helt store shows. Ja, endda allerede inden - for selv med en betalt billet i hånden står man gerne i kø en halv til en hel

time inden det er muligt af få sin plads. Til gengæld kan så se frem til at tilbringe næsten 2 timer tæt på det ypperste frisørbranchen kan tilbyde. Måske synes du at det er de samme navne der står som trækplastre år efter år, men når man sidder i salen og ser et frisørteam på 1015-20 eller måske flere frisører, så bliver man hurtigt klar over den internationale klasse rækker langt længere end navnet på plakaten. Sammen med godt 1000 andre sætter man sig ekstra godt tilrette og nyder de gode shows.

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 41


PATRICK CAMERON

PATRICK CAMERON

PATRICK CAMERON

PATRICK CAMERON

PATRICK CAMERON - GODDESS

D

ette års show fra Patrick Cameron - Goddess - præsenterede ikke mindre end 13 skønne “gudinder”, hvoraf de 10 blev skabt på scenen for øjnene af det måbende publikum. Hvis man ikke har set ham “trylle” på scenen før, bliver man intet mindre end bjergtaget af denne mands evner med langt hår.

hår blomst til en Game of Thrones-inspireret Mohawk, det handler mest om blød konsistens og fantastiske former. Gang på gang fremhævede Patrick nødvendigheden i at holde frisurerne lette og simple, både af hensyn til kunden og frisøren.

”Jeg tror, enhver kvinde ønsker at føle sig som en gudinde,” forklarede han. ”Hun ønsker at føle sig sexet.”

“Se hvor let det er - det er også hvad jeres kunder ønsker. De vil have noget, der ser ud som om de selv har lavet det, men med en professionel kant.”

Alt om gudinde-temaet formidler romantik og skønhed, fra en overraskende enkel

Ved hjælp af nøje tilpasset musik og flot koreografi fra modellerne, skabte Patrick

SIDE 42 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

Cameron endnu en kollektion så smuk og elegant, så man kun kan lade sig rive med og beundre. Publikums reaktion efter den glamourøse finale bekræftede da også den stærke motivation og inspiration.

PATRICK CAMERON ”ENHVER KVINDE ØNSKER AT FØLE SIG SOM EN GUDINDE. HUN ØNSKER AT FØLE SIG SEXET.”


PATRICK CAMERON

PATRICK CAMERON PATRICK CAMERON FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 43


TONI & GUY

TONI & GUY

TONI & GUY

TONI & GUY - DUALITY

E

TONI & GUY

t fuldstændigt udsolgt show fra Toni & Guy - Duality - førte publikum på en rejse gennem det erfarne teams mange kreative ideer, hentet fra adskillige brands, tendenser fra catwalks jorden over samt ikke mindst toptunede frisører der forstår at uddanne og inspirere alt og alle inden for hår og mode.

En anden afdeling af deres show var mere henvendt eller adresseret til art work opgaver. Denne del af kollektionen var igen opdelt i 3 dele, The Wick som mest af alt minder om teknikkerne fra kurveflet, Helix, en blanding af punk og georgiansk stil og den tredje The Killick, en blanding af hestehaler, små knuder og fletteteknikker.

dyb kirsebærrød, stærk rapsgult, ferskenpastel og stålgråt.

I år kunne man - ligesom hos kollegerne fra Sassoon - se en spændende sporty tendens med forskellige modige længder og struktur, dog med ét fælles tema - karakter.

Herefter indtog farvespecialisterne fra Toni & Guy scenen. Ved hjælp af deres nyeste teknikker fremviste de modeller fra stort set hele farvepaletten, med f.eks

Som vanligt blev der afsluttet med en flot finale hvor de mange modeller blev forenet med det tekniske team på scenen til store klapsalver fra publikum.

SIDE 44 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

Før den sidste afdeling med klippeteknikker blev mændene sendt på scenen. Her var der også kælet for detaljerne med alt i male grooming, begyndende med fortolkninger af den klassiske fade til pandehår med længde og bevægelse.

TON


TONI & GUY TONI & GUY

TONI & GUY

EAMONN BOREHAM INTERNATIONAL EDUCATION MANAGER, TONI & GUY

”IT’S ALL ABOUT FREEDOM AND INDIVIDUALITY.”

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 45


SASSOON

SASSOON SASSOON

SASSOON - POETICA

M

ed den ydmyge internationale kreative direktør, Mark Hayes, i spidsen, leverede et topmotiveret team fra Sassoon deres seneste kollektion - Poetica. Han forklarede detaljerne og ideerne i kollektionen og ved hjælp af understøttende billeder på storskærmene kom vi gennem hele deres paraply af farve- og klippeteknikker. Inspirationen havde de blandt andet hentet fra østens Kina, Japan og Korea og blandet det med den moderne sportskultur. Det kom der en helt ny generation ud af med typer de selv har givet navne som techno nomades, offbeat courtesans og virtual vagabonds. Ofte har man set Sassoons kollektioner være præget af velkendte stramme linier og former. De er der stadig, men der blev også vist flere kundevenlige frisurer, skabt med frihåndsteknikker, med flotte afslutninger i længderne og en flot lethed i hårets fylde.

SIDE 46 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

SASSOON

Farverne i deres kollektion indeholdt alt fra lavendel og soft pink, til de violette og sorte nuancer. På scenen så vi flere stærke teams forklare kollektionens mange forskelligheder i både klip- og farve. Hvert indslag blev akkompagneret af en flot præsentation af modeller. Musikken understregede også den 70’er inspirerede rock’n roll feeling der kendetegner hele kolletionen. ”Vi er kendt for vores fremragende uddannelse med både kreativitet og kommerciel appel. Vi er glade for at have været i stand til at bringe dem sammen på scenen på samme tid for første gang.” sagde Mark Hayes.

MARK HAYES

INTERNATIONAL CREATIVE DIRECTOR, SASSOON

” SALON INTERNATIONAL IS THE PERFECT ARENA FOR OUR INTERNATIONAL CREATIVE TEAM”


SASSOON SASSOON SASSOON

SASSOON

SALON INTERNATIONAL 2017 Arrangørerne kan se tilbage på en veloverstået messe og glæde sig til at åbne dørene endnu en gang 14.-16. oktober 2017. De lover at de nye tiltag med flere boder, informationsstande og gratis shows og vil være til næste år. Vi ses!

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 47


7. FEBRUAR KL. 18.30 (MAD FRA KL.18)

INSPIRATION MED ZENZ For mesteren der ønsker inspiration og netværk NB: Ved udeblivelse vil man blive opkrævet 300,- da der kun er 40 pladser.

ZENZ ORGANIC CREATIVE TEAM - INSPIRATION AFTEN GIVER DELTAGERNE NY INSPIRATION TIL FLETTE-TEKNIKKER OG KLIPPE-TEKNIKKER. En inspirerende og lærerigt aften, som viser de nyeste tendenser. I dag er der mange måder at være og udvikle sig som frisør på. Vi lever i et moderne samfund, midt i storbyen, hvor tøjmode, makeup og hår, går hånd i hånd. Når vi skaber tidens tendenser inden for hårmode, skal vi kigge os omkring for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Tilmelding hos dofk, København, tlf. 38 87 28 04 eller kbh@dofk.dk Mad fra kl. 18.00, hvorfor tilmelding er nødvendig Vel mødt i Smallegade 10 - kl. 18.30! Denis Rasmussen Oldermand i dofk, København

KØBENHAVN


ÅBENT HUS MED

KLIPPESESSION DER VAR LAGT OP TIL EN KREATIV AFTEN MED PERNILLE OG METTE FRA VAERK.

D

et er første gang vi har klippesession på 1. sal i Smallegade, så det var med spænding, vi gik aftenen i møde. Vi har i bestyrelsen valgt at det skal være gratis at komme til klippesession men udeblivelse koster. Mark Martens-Anderson leverede lamper, så der var ordentligt lys, og man kunne se det der blev klippet. Medlemmerne kom i mellem kl. 18:30 og 19:00 og nød en bagel. Der var en god og hyggelig stemning imellem de 29 frisørmestre, som mødte

op for at se de 2 piger trylle med håret. Det må man sige de gjorde, ingen var i tvivl om at de havde styr på deres teknikker og skarpe klipninger. De klippede 4 modeller og havde 2 færdige modeller med.

Stor tak til Pernille og Mette fra Vaerk. Tak også til de fremmødte for opbakningen til noget nyt.

Man må sige at de er godt oplært fra tidligere i at står på en scene og vise flot håndværk.

• Nytårskur mandag den 9. januar 2017

Det var en fornøjelse at kigge på, og samtidig glæde sig over de nye ”unge” frisører der skal til at sætte dagsordenen. Der blev også snakke meget om koncepter, priser, klippekapper og kundebehandling. Jeg vil glæde mig til disse aftener i fremtiden.

Jeres oldermand i København Denis Rasmussen

HUSK DE NÆSTE 2 ÅBENT HUS ARRANGEMENTER I SMALLEGADE: • Zenz tirsdag den 7. februar 2017

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 49


AKTIVITETSKALENDER 2017

Kalender for nationale og internationale arrangementer

dofk Fyn | 2017 * arr. foregår i Frisør og Kosmetiker Huset, Odense

26.-27. feb.

Professional Beauty London: www.professionalbeauty.co.uk

17.-20. mar.

Cosmoprof, Bologna, Italien: www.cosmoprof.com

23. + 24. jan.

Advanced Kendis: Mackinder Hair kl. 10.00-16.00 *

28. feb. + 7. mar. Demo aften: Trine Birkerod, Fredericia kl. 19 * 1. mar.

Advanced Kendis: Louise Hartmann, Ringe kl. 10.00-16.00 *

6. + 20. mar.

Demo aften: Jesper Dyrby, Odense kl. 19.00 *

31. mar - 2. apr. Beauty International, Düsseldorf: www.beauty.de

13. mar.

En Kendis: Søren Hedegaard kl. 10.00-13.00 *

1.-2. apr.

Make-up artist design show, Düsseldorf: www.make-up-artist-show.de

3. apr.

Advanced Kendis/ Brude og Partylooks: Berit Kloster, København kl. 10.00-16.00 *

17. - 18. sep.

VM i Paris: www.omchairworld.com

12. jun.

Garden party kl. 10.00-16.00 *

dofk Sjælland | 2017 dofk Jylland | 2017 17. jan.

25. jan.

Viborg og omegns Frisørlaug: Morgenmøde kl. 8.15 på Cafe Reborn, Viborg - Hårklinikken Århus kommer på besøg. Vestjysk Frisørlaug: Kursus med Katrine Bjerring og Sara på Hotel Vestjyden i Skjern kl. 18.15. Pris 300 kr. pr. person.

17. jan.

Inspirationsaften om hårdele med Carl M Lund i Energiens Hus, Energivej 3, Sorø. Pris 150,- pr. pers. Tilmeld 5853 3055 senest 16/12 2016

29. jan.

Lolland Falsters frisørlaugs: Chicago på Det Ny Teater + spisning 300,- kr. Tilmelding Gert Morgensen 5495 8283 senest 28. nov. Indbetaling: Reg: 0705 Kontonr: 2885600287 (Oplys navn og antal ved indbetaling)

29. jan.

Holbæk Frisørlaug: Førstehjælpskursus i hjertestop med frokost i Vommevad forsamlingshus kl. 9:30. Pris for kursus og frokost 550,- pr. pers. Gerne med ægtefælle/samlever og/eller personale. Tilmelding seneste 9/12 2016 ved indbetaling på: Regnr. 1726 kontonr. 5300 003 879 Tilmelding er bindende (oplys salonens navn og antal) Konflikthåndteringskursus v. Kate Holm Sørensen hos dofk Sjælland, Energivej 3, Sorø. Tilmelding på 5853 3055

30. jan.

Grenaa frisørlaug: Trend klip og farve aften med Wella, kl. 19 i Kulturhuset Grenaa. Pris 300,- inkl. kaffe og kage. Tilmelding senest d. 17/1 til Shape 8632 4380

8. feb.

Sønderborg og Omegns Frisørlaug. Jeanne Deleuran fra Salon Rosted i samarbejde med firma A CURRA viser farveteknikker på Hotel Comwell kl, 18

27-28 mar.

Grenaa frisørlaug: Benjamin Higgins fra HairConstruction viser herrehår kl. 19 i Kulturhuset Grenaa. Pris 300,- inkl. kaffe og kage. Tilmelding senest d. 1/3 til Shape 8632 4380

dofk København | 2017

8. mar.

15. mar.

Frisørlauget Nordvest: Frisørshow med Palle Freese og Design Professionel. Hall of Fame, Holstebro. Tilmelding tlf. 9785 0321

9. jan.

Nytårskur for alle medlemmer af dofk, København i kontoret i Smallegade 10, 1. sal, 2000 Frederiksberg kl. 18.00-20.30. Tilmelding tlf. 3887 2804 / kbh@dofk.dk.

22. mar.

Sønderborg og Omegns Frisørlaug. Generalforsamling

7. feb.

22. mar.

Viborg og omegns Frisørlaug: Morgenmøde kl. 8.15 på Cafe Reborne, Viborg – Dorthe Brixen,

Zenz Organic Creative Team – Inspirationsaften for frisørmestre: flette- og klippeteknikker og hvor de nyeste tendenser vises i dofk, Københavns kontor Smallegade 10, 1. sal, 2000 Frederiksberg kl. 18.30-20.30. Mad fra

Salon Hårtoppen, Viborg, fortæller om parykker til kræftpatienter. 25. mar.

Aarhus frisørlaug: Generalforsamlig kl. 15 med middag bagefter,

SIDE 50 · FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER

kl. 18. Tilmelding tlf. 3887 2804 / kbh@dofk.dk


SALON

PRODUKTER

TIDSBESTILLING

Style

HAIR

FRISØRER

NYHEDER

SALON

TIDSBESTILLING

KONTAKT

Style

HAIR

AR

JANU

R

TS

MAR

TS

L

Ring og få et godt tilbud på, rensning, montering og reparation, af punktudsugning. Samt montering af kontrolvagt, som arbejdstilsynet forlanger på alle udsugningsanlæg, hvor der arbejdes med kemikalier.

2015

MISSING ANN. 02-D

KONTAKT

SALON HAIR

NYHEDER

PRODUKTER

FRISØRER

NYHEDER

PRODUKTER

TIDSBESTILLING

KONTAKT

JUNI

AR

FEBR

dag, d.

dag, d.

Dueoddeve

R MBE

DECE

/ kl.

j 14 - 7400

Herning

EM SEPT

BER

VEM NO

kl.

dag, d.

T GUS

T GUS

R OBE

OKT

dag, d.

BER

/

AU

AU

MAR

Tidsbestilling

dag, d.

JULI

JULI

UA

SERVICEYDELSER

JANU

JUNI

Kurt Becher Tlf. 23 61 11 14

MAJ

Vi renser, måler og monterer punktudsugningsanlæg i hele Danmark og sørger for, at det opfylder Arbejdstilsynets krav.

APRI

MISSING ANN. 02-D

dag, d.

M 1 T 2 O 3 dag T ndlovs 4 F Gru 5 M 1 L T 2 O 1 3 T 2 F 4 1 F L 5 2 S L S 1 6 3 M S M 2 7 O 4 1 T M T 3 8 L T 5 2 O TS S O 4 9 F 1 6 3 T O M T M 5 S 10 L 2 7 15 T 4 16 F T F T 11 S 3 8 16 F M årsdag 5 27 L O L O 12 T Nyt M 4 9 17 L T 1 6 38 S T S T 13 F T 5 S 10 18 S O 2 7 49 M M F 16 F 14 L O 11 19 M T 3 8 M 510 T T L 27 L S 15 r T 12 20 T F 4 9 nge T 611 O O S eko 38 S 16 M F 13 21 O L 5 T Helligtr 10 O 712 T T 49 M M 17 L 16 T 14 S 22 T 11 T 813 F F F 510 T 18 S 27 O 15 M 12 F F 914 L L L 611 O 19 M 38 T 16 TS 13 LT L 10 SF S 7 15 20 T 49 12 S 17 O 14 M S 11 M M 813 F 16 T 21 O 510 L 18 15 M T vn M 12 T T 914 L 17 F 22 tela T 611 S 19 16 TS Fas O T 13 O O 10 18 L 23 F 712 M 15 O 20 17 T O 14 T M T 11 19 S 24 L 813 T 16 T 21 18 F T 15 F T F 12 20 M 25 S 914 O 17 F 22 19 L 16 LT O F L 13 21 T M 10 18 L 26 23 15 S 20 S 17 L T S 14 22 O F T 11 27 19 S 24 16 M 21 18 S F M 15 23 T L O 28 12 20 25 17 T 22 M 19 M L 16 24 F S T T 13 29 21 T 18 O 26 23 20 T S 17 O M F 30 T 14 22 O L 27 19 T 24 1 21 M 18 T T L O 15 23 T S 28 20 F 25 2 22 T 19 F O T 16 24 F S M 29 21 L 3 26 23 O 20 L T F 17 25 L M T S 30 22 S 4 27 24 1 S T 21 F L 18 T O 26 S 31 M 23 M 5 28 25 2 F 22 L S 19 O 27 M T 24 T T 6 29 3 L 26 23 S 20 M T 28 O 25 O F T 7 30 T 4 27 24 1 T 21 M T L O 8 F 26 T 5 28 25 2 O 22 T F S 9 27 F L T 6 29 3 26 T 23 O L M 10 F 28 L S 7 T 30 27 4 F 24 T 1 T S 11 L 29 S M 8 O 31 28 5 L 25 F 2 M 12 30 T 9 T M 6 S L 3 T 26 13 31 T O 10 F 7 L M 4 27 O 1 14 T 11 L O 8 S T 5 28 T 2 15 F 12 S T 9 M O 6 29 F 3 16 L 13 M F 10 T T 7 30 O L 4 17 S 1 L 14 T 11 O F 8 T 31 S 5 L 18 M 2 15 O 12 L 16 T 9 F M 19 T 3 S 16 T 13 S 27 F 10 L T 20 O 4 17 M F 14 M 38 L 11 S O 21 T 5 O 18 T L 15 T 49 S 12 T 16 M 22 F 19 O S 16 T O 510 M 13 F 27 T 23 L 20 T M 17 F T 611 T 14 L 38 O 24 S 21 T 18 L F 712 O 15 S 49 T 25 M 22 O S 19 L 813 T 16 510 F M 26 T 23 T 20 M S 914 F 17 T 611 L 27 O 24 F 21 T L M 18 O 712 S 15 28 T 25 L 22 O S T 19 T 813 M 16 29 F 26 S 23 T O M 20 F 914 T 30 17 L 27 M 24 FO T T 21 L 10 18 31 S 15 L 28 T 25 O 22 T S 11 19 M 16 S 29 O 26 T 23 F 12 20 M T 17 M T T 30 T 27 F F 24 29 L 13 21 26 O 18 T 23 O F 28 L L F 30 25 S 14 T 22 27 19 O 24 L 29 T S L 26 31 F M S 15 23 28 30 20 T 25 S S M L 27 T M 16 29 24 31 21 F 26 M T M 28 O T 17 25 30 22 L 27 T O 29 T O 18 26 23 S 28 O T 30 T F 19 27 29 24 M F F L 30 28 20 25 T L L 31 S 29 21 26 O S M 30 22 27 T M T 23 31 28 F O 24 29 L T 25 30 S F 26 31 27 28 29

R UA FEBR

KONTAKT N/C indeklima - Hvidovre Tlf. 36 49 17 74 Mobil 40 68 17 74 re bed

Rune Becher Tlf. 23 25 85 24

MAJ edag

Kontakt os:

F Sto 1 L 2

www.frisørudsugning.dk

L APRI

500 stk. kr. 499,-

SALON

Kasseapparater og kortbetaling

– Hvor længe tør du vente på besøg fra SKAT?

:

Henvendelse til Reprohuset Tlf. 9722 4885

kl.

kl. kl.

7400 Herning

/ /

dag, d. dag, d.

kl.

kl.

kl.

22 4

Dueoddevej 14 -

/ /

dag, d.

/ /

dag, d. dag, d.

kl. kl.

Hayir le

on sal 7 tlf.: 9

dag, d.

/ /

dag, d.

Tidsbestilling:

Vælg et standard, eller få designet dine egne kort dag, d.

RUBRIKANNONCER Kr. 9,50 pr. mm. Rubrikannoncer sendes til helle@reprohuset.dk

TIDSBESTILLINGSKORT St

885

Opfylder SKATs regler

• 8 varegrupper • Op til 5.000 varenumre • Inkl. pengeskuffe • Ikke større end et A4-papir • Rapporter daglig og periode • Super, enkel betjening • Dansk vejledning og gratis telefonsupport • Salg og leasing fra kr. 280,–/mdr.

K. A. Engros • www.KAengros.dk • 70 26 26 40

PUNKTUDSUGNING

KALENDERKORT PRISER

250 stk. 1.250,- excl. moms og fragt. 500 stk. 1.495,- excl. moms og fragt. 1000 stk. 2.500,- excl. moms og fragt.

Style

HAIR

Se flere produkter på www.ff.dk

1.250,-

NY HJEMMESIDE ...

DET BEHØVER IKKE AT VÆRE SVÆRT

Få en hjemmesideløsning der fungerer til computer, tablets og smartphones, som du selv let kan opdatere.

FRISØRER

Style

Pris: 5.000,- (for dofkmedlemmer)

LÆS MERE PÅ WWW.FF.DK

ELLER RING: 9722 4885

FAGBLADET dofk 2016 · DECEMBER · SIDE 51


#1 METALLIC EYE COLOR FLUID Metallic Eye Color Fluid har en cremet og blød tekstur. Den holder ekstrem lang tid, og har en høj dækkeevne. Den kan bruges alene, som top coat, som liner for at lave highlights, og så kan den blandes med de øvrige farver. Der findes 4 farver i alt.

BRANCHENYT December 2016

Kontakt: CKE Beauty System på tlf: 66157010

#2 TAILORS 3 IN 1 Tailors 3-in-1 er det ultimative valg indenfor pleje til mænd. Produktet giver kunden en men løsning til en travl hverdag. Produktets unikke gel konstistents kan bruges til barbering, bodywash og shampoo til håret. Indeholder mælkeproteiner der fugter og renser huden og hovedbunden, mens bambus ekstrakt styrker håret. Kontakt: Brands4hair Aps på tlf: 44664440

#3 KEVIN MURPHY COLOR.ME PALETTE OG PRECISIONS FARVE PENSEL

#1

Nu kan du farve som en sand kunstner, med dette sæt, som er specielt designet til frihånds “Hair paint”. PALETTEN er konstrueret i letvægtsmateriale med plads til produkt på brættet, så arbejdsgangen bliver nemmere. PENSLEN er fleksibel og smal og sikrer en ensartet og jævn påføring af nyheden FREESTYLE.LIGHTENER.

#3

Kontakt: ICON Hairspa på tlf: 57660300

#4 MY.ORGANISC RESURRECTION GOJI En regenererende og genopbyggende serie der fugter og styrker hårets fibre. Her findes shampoo, mask og leave-in cream, som giver en fantastisk ”healing” af håret.Produkterne indeholder Gojibær som er rig på antioxidanter og vitaminer, hvilke regenererer både hår og hud, og som sagt genopbygger hårfibrene.

#6

Kontakt: Frisørland på tlf: 87271060

#5 GHD CURVE® WAND PREMIUM GIFT SET En innovativ kegleformet syl til at skabe et råt og ’beachy’ look i alle hårlængder. Sammen med ghd curve® creative curl wand får du en smuk varmeresistent taske. Fuldend looket med en copper luxe Nails Inc neglelak, eksklusiv udviklet til ghd. Det hele er elegant pakket i en copper luxe gaveæske. #MostWanted

#4

Kontakt: ghd scandinavia på tlf: 86119902

#2

#6 ARGAN OXYGEN MASK Argan Active Oxygen Mask intensiv plejende hårmaske med solbeskyttelse.Giver volumen og har gode genopbyggende egenskaber Med en meget let og blomsterlignende note. Kontakt: Design Professionel på tlf: 86249055

SIDE 52 ## ·· FAGBLADET FAGBLADET dofk dofk 2016 2016 ·· DECEMBER [MM]

#5


#7

#7 GHD AIR® PROFESSIONEL HAIRDRYER I en smuk copper luxe farve. Avanceret ionteknologi, giver silkeblødt og blankt hår samt reducerer krus. Cool shot knap til at køle og fiksere frisurens form. Kraftfuld AC-motor, der giver en exceptionel hurtig tørretid, ergonomisk design for nem håndtering og aftageligt luftfilter for nem rengøring. #MostWanted. Kontakt: ghd scandinavia på tlf: 86119902

#8 GHD PLATINUM® STYLER GIFT SET ghd platinum reducerer risikoen for brud i hårets struktur med over 50 % og håret bliver 20 % mere skinnende og blankt. Sammen med ghd platinum® får kunden en smuk varmeresistent taske. Det hele er elegant pakket i en copper luxe gaveæske. Findes i en hvid eller sort variant. #MostWanted.

#1

#11

Kontakt: ghd scandinavia på tlf: 86119902

2

#9 FULL SHAMPOO, FULL CONDITIONER OG FULL THICKENING CREAM

#10

Prisvindende serie af produkter fra Living Proof, der skaber volume og bevægelse for selv det fineste, fladeste hår. Efterlader ikke flager i håret og gør ikke håret stift. Full giver volume som holder, selv når du kører fingrene igennem håret. Indeholder vores patenterede molekyle for sundt hår, OFPMA. Kontakt: ICON Hairspa på tlf: 57660303

#10 KEVIN MURPHY FREESTYLE.LIGHTENER Et lysningspulver der er specielt udviklet til frihånds, Ombre eller Hair-paint teknikker. Indeholder blandt andet KAOLIN som gør det muligt, at anvende produktet uden folie eller andet mellemlægspapir. Kan lysne op til 7 toner. Skaber naturlige solkyssede resultater. Giver dig max mulighed for at arbejde kreativt. Kontakt: ICON Hairspa på tlf: 57660300

#11 CERA HOTSTYLER Alle ved hvor svært det kan være at stå med en rundbørste samtidig med at skulle anvende en føntørre. Cera Hotstyler er en rundbørste med varme i, som let former håret i den style man ønsker og uden håret vikler sig fast. IONteknologi beskytter håret mod varmen. Findes i 3 størrelser: 32 mm, 38 mm og 45 mm.

#9

Kontakt: Salonsupport.dk på tlf: 36161609

#12 ARGAN OXYGEN SHAMPOO OG CONDITIONER

#8

Argan Active Oxygen Shampoo og Conditioner Repair Olie - intensiv pleje af skadet hår. Solbeskyttelse, fugtighed, pleje og reparation af spaltede Med en meget let og blomsterlignende note. Kontakt: Design Professionel på tlf: 86249055

FAGBLADET FAGBLADET dofk 2016 dofk ·2016 DECEMBER · [MM] ·· SIDE SIDE ## 53


9. JANUAR KL. 18.30 - 20.30

NYTÅRSKUR FOR ALLE MEDLEMMER AF DOFK, KØBENHAVN

KOM IND OG SNAK OM ÅRET DER ER GÅET OG DET NYE DER ER PÅ VEJ. Der vil være Champagne og smørrebrød, hvorfor tilmelding er nødvendig. Ring på 3887 2804 eller meld din ankomst på: kbh@dofk.dk Arrangementet kommer til at forgå på kontoret på Smallegade 10, 1 sal - Fra kl. 18:30 til 20:30 Vel mødt Denis Rasmussen Oldermand i dofk, København

KØBENHAVN


JAN

R

UA

AR

U JAN

R FEB

R

I

TS

I

14 - 7400 H

erning

G

j Dueoddeve

BER

kl.

TEM

/

SEP

dag, d.

kl.

ER

/

TOB

dag, d.

VEM

kl.

NO

/

BE

dag, d.

EM

kl.

DEC

/

OK

kl.

5 201 R

dag, d.

NO

kl.

BER

O

/

EM

/

ER

dag, d.

DEC

dag, d.

B KTO

kl.

VEM

/

BER

dag, d.

BER

kl.

AU

S

BER

EM EPT

M

JUN

/

UST

UST

G AU

R MA

IL APR

AJ

g: Tidsbestillin

dag, d.

I JUL

JUL

UA

AR

RU

FEB

RTS

MA

IL APR

MA

J

M 1 T 2 dag O ede g 3 re b sda to T dlov F S 4 run 1 F G L 5 M 2 16 L S 3 T ag 27 S M orsd O 4 O 1 kært g 38 M T T S gfreda 5 F T 2 an 49 T 16 O F L F 3 L 510 O ag 27 T L d e S L k 4 SF 1 611 T Pås kedag 3 S 8 s M S 5 O 2. på M 2 712 F L 4 M 16 9 T T M 3 8 TT S 3L 5 1 27 10 O O T S 4 914 S F 1 611 M 38 O T O g M TT a 5 1105 M L d 2 712 SF 49 T arts T lf g 1 e T F a 6 M 1116 T d m S 3 813 O him 510 F ytårs L F r. 2 N O K L 7 T 1127 O T M 4 914 T L 1 6 S 1 L 3 1 T 8 O 1138 T F TS 05 SF 5 S 1 2 7 1 2 S 49 M 1 O 16 F 1149 F L 16 M L 1 T M 3 8 1 T M 510 T 13 T 50 M L 27 L S 1 r 2 S e 1 2 F g 4 914 T 17 O T T on 611 O 38 S 1261 S M trek F 1138 M L 5 T Hellig 1105 O O O 712 T M T 4 1272 M T L 16 9 T 1149 T S 1116 T T 813 F FO T F 5 1283 T S 27 10 F 1250 O M 1127 F L F 9 LT O 4 L 611 1 T 1294 O M 38 1261 T L 3 1 L 0 S 8 L 1 1 S 712 T 15 O 2205 T TS 72 SF 49 F 1 4 1 2 S 1 9 S 116 M 1 O M 813 F ag 216 F 83 M L d 510 L 1 T 5 e M 1 s 2 M 2 T Pin M vn 1127 T T 20 T 2 L dag 914 L 2 e tela 9 S 611 S s s 1 F 6 a 27 T 121 T 24 O 2. pin T F 1138 O O 1105 S 238 S F 712 M 2205 M L 2 O 1272 O 1149 T TT 16 O M T 1 249 M L 813 1 T 216 T S 1283 T 2 T 1250 F 22 F F 1127 T 250 T S 914 O 27 O M 3 1294 F F 2 L 1261 L L F 1138 O 1105 T 26 238 T TS L 05 M 2 L 7 2 1 2 S L 1149 T 22 O T 4 SF 1116 F 27 2 1 2 9 S 8 S 2 M 123 M M 1250 F 262 O 8S 5 L 2 1127 L 2 T 2 M M 30 1294 T T M 27 T 1261 L T 1138 S 29 F 2361 S 238 T T 2205 O T O 2 F 1272 S O 30 T 1149 M L 27 249 O O 1 216 T T 2 L 1283 M T O 1250 T 22 S 28 250 T 2 TT 2 F F 9 3 1 7 F 2 M T 1261 O 24 F 29 3 6S 3 2 L 2 L 0 O 225 L 28 T F 1272 T M 30 S 7 4 L 4 2 S 2 S 1 S 2216 T 29 O L 1283 F T 31 M 5 T S 28 250 M 2 M 2227 F S 3 T 1294 L O 1 T 9 6 O M 2 3 T 2361 T 2238 L 2205 S M T 2 O F T 7 T 30 T 4 O 27 24 1 216 M 38 T T F 22 T 8L 5 S 5O 2 F 2 2 27 T 49 O S 16 F 2 F L T 9 2 L 6 3 2 M 238 O 510 T M 27 L F 2 L S S 310 T 27 4 TS 249 T 611 F T 3 L 2 S M 1 8 O 32 O M 28 5 T 250 F 712 L M 4 3 T 16 9 T T TS M 3 8 FO T 2361 L 5 13 O 27 10 F F T L 4 914 M 27 L 1 611 O 38 T L T O S L 8 5 1105 T 2 S 2 712 T TS 49 F F T 1 M S 6 O 1116 O 29 M 3 813 F 510 L L F 27 M T M 1127 T 30 O TS 4 914 L TT 1 L 6 1 S 38 1 O O T 1138 F 321 T 5 L 1105 S FO M 7 49 12 T O L 49 M 16 T F 1 1 M 1 1 L T 3 813 S 16 T 510 T 5 TS 27 F 1 L F 2 T 1 20 O S 4 914 O 17 F M 611 F 38 L 1261 M S L 1138 O M 5 O 1105 T TS L T 7 2 L 4 1 1272 T S 16 M 9 O 1149 T T 1116 F F 813 S T S 510 M 1283 O M 27 T 1250 F O 1127 L T L 914 M F M 611 T 1294 T 38 O 1261 L TT 38 TS 1 F 0 S 115 1 O L 712 O 2205 F 72 TS 49 T 1 F 4 M 1 2 O L M 1116 O S 19 T 813 T 2216 L 83 M 510 F 1 L 5 T 120 S 2 T 1127 T M 2 TS 914 F 2 F 9 T 611 L 1 27 O S 1261 O 24 F M 1138 F T 1105 L 2238 M L 712 S 2205 O 1272 T TS L 49 M T dag 1 O 1 L 1 1 2249 T 1. jule S 813 M 16 O 2216 T T 1283 F dag F 1250 S T S 1127 M 2350 O 2. jule M 914 T 2227 F O 1294 L T L 1261 M F M 1138 T 2361 T 1105 O 2238 L TT 05 TS 2 F 7 S 122 2 O L 1149 O 27 49 TS 1116 T 2 F 1 M 2 2 L M 1283 O S 26 T O 1250 T 28 1127 F 2350 M L 2227 T S T 1294 T M T 1261 F 29 F 1138 L 26 S 2238 O O M 2205 F T F 30 1272 L L 1149 S 27 249 T TS T L 16 M 2 O 8 L 1 31 2 F 5 120 M 23 O 28 TS 3205 S 2 2 T 9 S 7 M L 124 2 O 1261 T 29 3216 M TT 38 M 2 F 0 225 2 T 1272 O 0M 7T 3 2 T F 4 229 L 2216 O O 1283 T F 28 L 2350 O S T 2227 T 1294 F L 29 S 26 F M 2238 F 30 2205 L S M 27 L TS 4 1L 2 3 9 1 2 226 TS 8M 2 O 5 2 0 2 3 227 M 9T O 2 T 6 M 231 2238 T O T 30 F 27 249 O F L 28 2350 T L S 29 2361 F S M 30 27 M T 31 28 O 29 T 0 3 F 31

JUN

I

7 2200115

SÅ ER DET VED AT VÆRE TID! BESTIL KALENDERKORT 2017

AIR

Style

H N SALO

85 tlf.: 9722 48

A R F R E PRIS

, 0 5 2 KR. 1. ekskl. m

om

WWW.FF.DK rsen s og fo delse

PRISER

250 stk. 1.250,- ekskl. moms. 500 stk. 1.495,- ekskl. moms. 1.000 stk. 2.500,- ekskl. moms.

Dueoddevej 14 · 7400 Herning Tlf. 9722 4885 · ff@reprohuset.dk

BESTIL OG SE MANGE FLERE GODE TILBUD TIL DIN FRISØRSALON PÅ


N AT U R A LT EC H â„¢ I S P R O D U C E D W I T H E N E R GY F R O M R E N E WA B L E S O U R C ES

WISE PRESCRIPTIONS, NATURAL SOLUTIONS.

W W W. DAV I N E S.C O M W W W. FAC E B O O K .C O M / DAV I N E S O F F I C I A L

A4_NT_DK.indd 1

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

25-11-2016 14:29:21

Nr. 12 2016  

Fagbladet DOFK december 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you