Page 1

NR. 12 « DECEMBER 2012 TILLÆG: MESTERSIDER

De unge viser vejen

På scenen er de morgendagens stjerner!

Håndværk af ypperste kvalitet Guldsmykker, pels, brokade og hårkunst på scenen!

FAGBLADET for Frisører & Kosmetikere med Trend • Ind- og udland • Inspiration • Reportage


ENTRUST Y O U R T O

B E A U T Y

P R O F E S S I O N A L S

Opdag det

hemmelige ritual

bag de dyrebare olier.

PROFESSIONEL OLIEBEHANDLING En skræddersyet blanding af dyrebare olier og sanselige teksturer til ethvert behov. Behandlingen giver håret ekstra næring samt utrolig glans og blødhed.

TILBYD MYTHIC OIL I DIN SALON!

E X C L U S I V E LY

I N

L’ O R É A L

P R O F E S S I O N N E L

S A L O N S


indhold indhold

Forside:

Hair: Tracey Hughes Colour: Tracey Hughes Photography: Amber Toms Make-Up: Sue Marshall Fashion Stylist: Kate Carnegie Forside:

juni - juli 2010

December 2012

SIDE 12 | SVENDEPRØVER FORÅR 2010 |

SIDE 30 | ÅRHUSFRISØRER HOS IDHAIR |

Svendeprøverne i foråret 2010 er afviklet. 318 deltog

19 saloner med personale fra Århus Frisørlaug besøgte

SIDE i8prøven | GOOD DAY | mænd. Til de – heraf HAIR 304 kvinder og 14

SIDE | HÅNDVÆRK AF YPPERSTE IdHAIR36 i Lystrup. Efter lidt hyggespisning indfandt de KVALITET |

Hvad kannyuddannede glattejernet gøre for blev din forretning frisører der uddelt 4 sølvmedaljer, uden at du løfte en 69 finger? 28 behøver bronzemedaljer, ros, mens 20 elever ikke bestod

Deryderst var både guldsmykker, pels,i brokade og hårkunstogpåvar scenen, spændte frisører sig IdHAIR showroom daklar københavnske håndværkere til at lade sig inspirere og imponere..

prøven. Alle kosmetiker-elever, bestod svendeprøverne.

SIDE 12 | KEMIDAG FOR FRISØRER |

SIDE DE UNGE VISER VEJEN | SIDE 30 32 || INDKØB SAMLET ÉT STED |

Den 12. SIDE november Jens Skovgaard Lauritsen, Når Intercoiffure går på scenenAbena er det gør, at med16 bød | STYLEMASTERS | EtYoung samarbejde med virksomheden kontorchef i Arbejdstilsynet. stjerner. Frisørmesterforening kan samle Terence Renati, skaberen af Terence Renati hårpleje sor- morgendagens lemmer af Danmarks timent er et ikon i frisørbranchen. Med en karriere der indkøbet af handsker og papirvarer ét sted. SIDE spænder 22 | TAG PROBLEMER I OPLØBET | SIDE 32 | SACO DANMARK | over 40 års succesfuld salondrift, berømtheder Undgå personalesager helt kan man ikke,seminarer men megetogkan Young går på scenen er det i klientellet, konkurrencearbejde, shows, Når SIDE 40Intercoiffure | BRANCHENYT | tages i opløbet. morgendagens og sidst men ikke mindst, sin eget verdenskendte Tidens nyestestjerner. og mest aktuelle produkter findes lige her i produktserie.

frisørfaget. Slå op på siderne, hvor du som frisør kan læse

SIDE 26 | SVENDEPRØVER 2012 |

SIDE | AKTIVITETSKALENDER | om de 43 nyeste produkter, og samtidig finde alle kontakt-

2 sølvmedaljer, 41 bronzemedaljer, 63 ros og 5 elever 2. oplysninger - 3. feb. Aktivitet med Hår og Skønhed, Oslo. SIDE 20 | FESTLIGT FORMANDSSKIFTE | på forhandlerne. bestod ikke Jensprøven. E. Behrndtz valgte på kongressen midt i april at stoppe som formand for Danmarks Frisørmesterforening. Ny formand blev Connie Mikkelsen og mange havde valgt at lægge vejen forbi for at sige farvel til Jens og goddag til Connie.

SIDE 26 | DAVID GLOVER EFTER FYRAFTEN | Danmarks Frisørmesterforening og Syddansk Erhvervsskole præsenterede i samarbejde med ICON Hairspa, den verdenskendte australske hairstylist David Glover. En onsdag, efter fyraften på Center for Hår og Wellness i Odense mødte mange fynske medlemmer op.

40

34

Alternative Hair Show

Alternative Hair Show i Royal Albert Hall er den perfekte afslutning på en inspirerende og lærerig oktober weekend i London!

40

Branchenyt bringer dig de seneste produktnyheder inden for kosmetiker- og hårprodukter...

16

Terence Renati’s passion for hår startede tilbage i 1950’erne. Læs hans histore her i Frisørfaget

Branchenyt bringer dig de seneste produktnyheder inden for kosmetik- og hårprodukter.

26

120 frisører var mødt op, efter fyraften, til inspiration og mode med David Glover

18

ArbejdsweekendMange havde valgt at

20

lægge vejen forbi, da der

79 frisørmestre samlet på Odder Park Hotel, til den årligefor blev afholdt reception Arbejdsweekend for laugsbestyrelser.

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 4

FRISØRFAGET 2010 JUNI-JULI SIDE 6

FAGBLADET dofk Frisørfaget ISSN 0901-2737 ISSN 0901-2737

afgående formand Jens E. Behrndtz og ny formand Connie Mikkelsen.

Officielt medlemsorgan for Danmarks organisation for Officielt medlemsorgan for selvstændige frisører og kosmetikere Danmarks Frisørmesterforening Ansvarshavende redaktør: Connie Mikkelsenredaktør: Ansvarshavende Connie Mikkelsen Ansvarshavende udgiver: Danmarks organisation for Ansvarshavende udgiver: selvstændige frisører og kosmetikere Danmarks Frisørmesterforening Redaktion: Redaktion: John Petersen John Petersen jp@dffrisor.dk jp@dofk.dk Svend Jensen Svend Jensen svend@ff.dk svend@ff.dk DF - Håndværkets Hus Islands Brygge 26 2300 København S. DOFK - Håndværkets Hus Islands Tlf:63 15Brygge 74 40 26 2300 København S. Fax: 32 63 04 52 Tlf: 63 15 74 40 Man - tor: kl. 9.00 - 14.30 Fax: 32 63 04 52 Fredag: kl. 9.00 13.00 - 14.30 Man - tor: kl. -9.00 Email: df@dffrisor.dk Fredag: kl. 9.00 - 13.00 Email: dofk@dofk.dk www.frisormester.dk www.dofk.dk Annoncer: Annoncer: Helle Jensen Jensen - helle@ff.dk Helle - helle@ff.dk Svend Jensen - svend@ff.dk Svend Jensen - svend@ff.dk

REPROHUSET Dueoddevej 14 7400 Herning 14 Dueoddevej Tlf: 97Herning 22 48 85 7400 Tlf:Fax: 979722 488085 22 01 Fax: 97 22 01 80- www.ff.dk www.reprohuset.dk www.reprohuset.dk - www.ff.dk Oplag: Oplag: Frisørfaget udkommer 5.144 FAGBLADET dofki udkommer i 5.232 eksemplarer omkring eksemplarer omkring d. 15. d. 15. i måneden. i måneden. Materialefrist: Materialefrist: Annoncer, artikler og læserbreve, Annoncer, artikler og læser3 uger forud. breve, 3 uger forud. Fotograf: Fotostudiet Fotograf: i Odense Tlf.: 66 18 77 18 Fotostudiet i Odense Tlf.: 66 18 77 18 udgiver påtager Redaktionen/ sig intet ansvar for manuskripter, fotos Redaktionen/ udgiver på- og lign. indsendt uopfordret. tager sig intet ansvar for Ligeledes ikke for fejl i manuskripter, fotos og lign. anvisninger m.m. indsendt uopfordret. Ligeledes for fejl Tekst og ikke fotos eri beskyttet af copyright. anvisninger m.m. Tekst og fotos er beskyttet af copyright. Medlem af: Medlem af:


bliv smuk med

colourscience Nimue colourscience kombinerer avancerede formler med nytænkende emballage. Serien er banebrydende med unikke ingredienser og videnskabelige formler, som er baseret på 5 basis ingredienser, inklusiv mikro pudder af halv-ædelstene. Nimue Colourscience mineral pudder indeholder ikke talkum. Hele serien er uden parfume og parabener! Colourscience serien indeholder:

treatment foundation

treatment mineral powder treatment lip colour treatment lip gloss

Industrivej 32 7430 Ikast Tlf.: +45 24 52 50 34 email: info@nimueskin.dk

uden parfume og parabener

l l l l

nimueskin.dk botanicalextracts.dk kalaharispa.dk find os på

SÆT KRYDS I DIN KALENDER

-VI HAR SÅ MEGET VI VIL VISE DIG! Nyt år - nye muligheder Vi starter 2013 med en tur rundt i det Danske land for at præsentere dig for alt det nye.

Vi gennemgår nyheder og funktioner, så du opnår en endnu bedre udnyttelse af din løsning. Vi ser frem til at besvare dine spørgsmål og høre dine forslag, så vi sammen kan udvikle en bedre brancheløsning. Vi starter kl. 18.00 med at byde på lidt til ganen. Herefter vil vi præsentere vore nyheder og efterfølgende åbner vi op for en dialog på baggrund af spørgsmål og forslag.

Vi ser frem til at møde dig: Mandag d. 21. januar i Aalborg Tirsdag d. 22. januar i Aarhus Mandag d. 28. januar i Kolding Tirsdag d. 29. januar i Odense Mandag d. 04. februar i Næstved Tirsdag d. 05. februar i København I er meget velkomne til at tage en kollega med! Af hensyn til location, mad og drikke, er tilmelding til vore arrangementer obligatorisk.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 5


GLÆDELIG JUL

I

nden vi ser os om, er året 2012 et overstået kapitel. Derfor er det naturligt at kigge tilbage på, hvad 2012 bød på.

I marts lykkedes det at komme i mål med en fornuftig overenskomst. Frisørfaget har ligesom så mange andre brancher også mærket en afmatning. Derfor var det vigtigt for dofk, at nå i mål med et resultat, som gjorde, at vores mestre kunne klare skærene, og dermed også bevare arbejdspladserne på salonerne. Til gavn for alle kom vi i mål. Året 2012 har også budt på store udfordringer omhandlende arbejdsmiljøet i vore saloner. Vi har ved talrige møder med Arbejdstilsynet, arbejdet på at komme med input ude fra det virkelige liv på salonerne, således at de personer, der ikke er vant til at have deres gang derude, kan forstå, hvordan de forskellige ting fungerer. Vi har sammen med AT og DFKF udarbejdet en arbejdsplan, som vi næsten er nået i mål med. Som jeg har sagt så mange gange før, så er vi som mestre lige så interesseret i et godt arbejdsmiljø og sunde medarbejdere, som DFKF er. Senest er møderækken

afsluttet med en temadag afholdt af Miljøstyrelsen og Arbejdstilsynet, hvor al ekspertise var tilstede indenfor vores område. Budskabet denne dag var, at alle gravide medarbejdere roligt kan arbejde på vores saloner, selvfølgelig under forudsætning af at alle de påbudte værnemidler er tilstede. Det største problem vi har i branchen, er vores hyppige kontakt med vand. Derfor kan det ikke siges tit nok: Tag jeres forholdsregler! Spørgsmålet om tilskud til elever er nu afklaret, idet vi ved, at det frem til 31. dec. 2012 udgør 70.000 kr., hvorefter det i 2013 falder til 33.000 kr. I 2014 vil det helt forsvinde. Mange spørgsmål går i øjeblikket på, om eleven også skal være startet på salonen inden 31. dec. for at være sikker på det store tilskud. Nogle udmeldinger lyder på, at man blot skal have skrevet under på en uddannelsesaftale, og derefter kan man vente op til 3 mdr. med at begynde på salonen. Da vi endnu ikke er klar over, hvad der er rigtigt, så anbefaler vi, at man starter op på salonen inden 31. dec. Så er man i alle tilfælde sikker på de 70.000 kr.

ul J g i l e d G læ Connie Mikkelsen Formand

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 6

Endelig vil jeg anbefale jer alle at gå ind på vores hjemmeside www.dofk.dk under ”medlemsfordele”. Klik ind under ”Rabatportalen” og se alle de medlemsrabatter du kan opnå på alt muligt, f. eks. benzin/diesel, dankortterminaler, rejser, fi tness, IT/telefon, forsikringer og meget andet. Der er helt sikkert penge at spare! Til sidst vil jeg ønske jer og jeres personaler en rigtig glædelig jul samt et godt og positivt nytår. Vi glæder os herfra til at tage hul på et nyt og spændende 2013.


Start det nye år

2013

sammen med

og få den Så længe lager haves.

nye Iphone 5

eller

Ipad

GRaTIS Kontakt 6611 2044

Tlf. 6611 2044 · coss.dk


Good Hair Day

Tekst: Anne Deppe

– Every day Hvad kan glattejernet gøre for din forretning uden at du behøver løfte en finger?

”D

et er jo ikke bare et glattejern, det er jo efterhånden alt andet end det”. Ordene k ommer fra scenen, hvor GHD’s kreative team skaber det ene kunstværk efter det andet – og det er alt andet end kedelige glatte frisurer.

GHD inviterede dofk til show, og 70 frisører mødte op. Forventningerne var høje, men alligevel formåede GHD at skabe en fantastisk stemning og inspirere så meget at jeg, selvom jeg var sent hjemme, måtte hjem og prøve teknikkerne af på mit eget hår. Heldigvis var vi mange der var væbnede med iPhones og kameraer så vi kunne gense alle de inspirerende looks, da vi kom hjem.  På scenen står GHD’s ART-team, bestående af Mette Boll Petersen, Annie Sinnbeck, Maiken Lund Christoffersen og Ofia Seghaou, bevæbnede med hver deres glattejern, ligesom cowboys. ART-cowboys.  Mette fra teamet fortæller hvordan de jævnligt mødes i teamet, og udvikler fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 8

nye teknikker, samler inspiration og opfinder nye styles. Der bliver hverken klippet eller farvet på scenen, ingen sakse og hårtotter, til gengæld er der masser af magisk styling. Alle modeller har fået lagt den samme lækre signatur make-up: røde diva-læber og fuld fokus på øjnene. ”Hvad står GHD for?”. Sikkert noget højteknologisk. Mette fortæller leende at GHD står for ”good hair day (every day)”. Keep it simple.  GHD vil i dag inspirere os til at komme væk fra det det pjuskede tilfældige hår, der har præget modescenen de seneste sæsoner, og i stedet fokusere på shine, rene linjer som ikke er tilfældige, men derimod et mere klassisk hår. På modescenen ser vi det klassiske look vende stærkt tilbage på podiet hos alle de store modehuse. Mode, hår og styling går hånd i hånd, og vi skal genfinde det klassiske hår, de klassiske frisurer, og de rene linjer, men med et frækt twist og en lækker krølle. 12 modeller kommer på scenen. Vi ser undercut, flettede extensions, smukke

fletninger, fletninger der er lavet til dekorative knuder på siden af hovedet, og klassisk page med bukkede spidser. Shine og volume-kontrol produkter har en tendens til at gøre håret lidt fedtet, derfor har GHD udviklet specielt styling-produkter, som fx Volume Foam, der virker helt fantastisk på håret og efterlader håret smukt, let og fyldt med volumen uden at fedte. Reaktionen på det færdige look var ikke til at tage fejl af, publikum var forført. Efterhånden som ART-teamet styler sig igennem de smukke modeller, sidder vi flere og flere i salen med åben mund og polypper. Nej, det er ikke bare et glattejern, det er virkelig alt andet end et glattejern. Det er mere magi, end det er et apparat, der var tiltænkt glatte frisurer. Vi ser krøller, teknikker, selv korthårsfrisurer der bliver forvandlet til de smukkeste kreationer, som enhver ville vende sig om efter, hvis man så looket på gaden. På den der ”åh, hvor-er-det-næsten-irriterende-lækkerthår” måde.


”Hvad står GHD for?”. Sikkert noget højteknologisk. Mette fortæller leende at GHD står for ”good hair day (every day)”.

fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 9


Alle vil have et GHD glattejern, men ofte kender salonernes kunder ikke til den verden af muligheder, som glattejernet åbner, når man har hørt glattejernet bippe to gange, fordi det er klar til at skabe. Kurset klæder frisørerne på til, at give kunderne en helt unik ekstra service med i købet: nemlig et minikursus i, hvordan kunden selv kan lave de lækre hollywood-krøller derhjemme, hvordan fyren med det korte hår kan bruge glattejernet til at ligne modellen fra side 18 i Euroman på 5 minutter. Og hvordan den enlige mor kan bruge glattejernet til at skabe unikke bølger, selvom hun har tre børn, der også skal gøres klar om morgenen. Et glattejern er ikke bare et glattejern. Med de rette teknikker, og med en beslutning om at give hver eneste kunde der træder ind i din salon en ekstra gave med i købet, lærer du dine kunder at bruge det glattejern de har købt hos dig, og kunden vil vente med spænding på den næste klipning, både fordi hun vil fortælle dig om sin succes med den teknik du lærte hende sidste gang, og fordi hun glæder sig til at høre hvilke guldklumper du mere kan ryste ud af dit ekspert-ærme. fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 10

Lær din kunde 1 krølle ad gangen, din kunde vil elske dig for det, og hun vil måske anbefale dig til sit netværk, netop fordi du åbner en verden for hende, der vil gøre hendes hverdag lidt lettere, hendes hår meget smukkere og hendes veninder lidt misundelige. dofk deltog i workshoppen dagen efter sammen med 15 andre frisører, hvor vi lærte grundteknikkerne at kende. Vi var meget overraskede over hvor enkelt det var når først vi kom i gang. Turen hjem fra workshoppen føltes som en evighed, og det kunne slet ikke gå stærkt nok med at komme hjem og teste vores nye viden om glattejernsteknikker. Tak til GHD Art-team. Et team der er sammensat af mange forskellige typer, som på hver deres unikke måde, var enormt inspirerende, kreative og gode til at lære fra sig. Glattejern er aldrig blot et glattejern, særligt ikke efter denne aften. Good hair day – every day.


HAR DU ELEVER i SALONEN?

WOMEN´S DOGMA

Få dine elever “klippeklar” på bare 10 dage NYT!!! NU OGSÅ I ÅRHUS JYLLAND

Intensiv 10 dages klippekursus med Palle Freese Hair Construction 27.feb - 8.marts 2013

VI har opnået fantastiske resultater gennem vores intensive elevkurser. Eleverne udvikler sig på rekordtid, da kurset er meget intensiv, struktureret og resultatorienteret. Book nu! så er din elev klar til forårets travle periode i salonen.

WOMAN’S D O G M A

10 dages intensiv træning i damearbejde Deltager krav

9-12 mdr. læretid eller mere

Kursusforløb

10 dages intensivt damekursus ialt mulighed for 120 timers kursus

Kursus indhold

Eleven bliver trænet i klip, brushing og stylings teknikker

Opnåeligt niveau Målsætning

Eleven vil blive klar til at betjene damekunder i samtlige kategorier

Pris

12.500,- ex.moms pr. deltager Betales i 2 rater Første rate betales ved tilmelding

Elevkursus 2013

27.feb - 8.marts begge dage incl.

EFTERUDDANNELSE 2013 WEEKENDKURSUS / 06.- 07.april i Kolding

Lørdag kl.15.00-19.00 / Demo team Hair Construction Søndag kl.09.30-17.00 / Hands-on på modeller Pris / 4795,- excl. moms incl. bog dvd. og frokost søndag

OBSERVER/

Lørdag kl.15.00-19.00 / look and learn observer Pris / 1995,- excl. moms incl. bog og dvd

MASTER CLASS/ 14.april i København 28.april i Hjørring

Søndage kl.09.30-17.30 Intensiv 1 dags seminar hvor du / i ser klipninger og samtidig når i at klippe 3 klipninger hver på hoved Pris / 2895,- excl. moms incl.kursusmaterialer og frokost

Booking og info Hair Construction Tel. 75 53 80 08 lukket mandag ! Mobil tel. Palle Freese 28 35 80 26 e-mail: pf@hairconstruction.com


MILJØSTYRELSENS OG ARBEJDSTILSYNETS

KEMIDAG FOR FRISØRER

DEN 12. NOVEMBER BØD JENS SKOVGAARD LAURITSEN, KONTORCHEF I ARBEJDSTILSYNET, VELKOMMEN TIL EN HEL DAG MED DEN NYESTE VIDEN OM KEMISKE STOFFER I FRISØRFAGET. INFORMATIONSDAGEN BLEV AFHOLDT SAMMEN MED MILJØSTYRELSEN, OG TRODS DET NOGET TUNGE EMNE VAR DET LYKKEDES DEM AT TRÆKKE MANGE FRA BRANCHEN TIL: DER VAR IKKE MANGE LEDIGE PLADSER I LOKALET.

Af konsulent Jens Prebensen

D

agens emner dækkede meget bredt det kemiske arbejdsmiljø: der var indlæg om statistik og gode råd fra Arbejdstilsynet, kosmetiklovgivning, arbejdsskader, kemiske frisørprodukter i forhold til gravide og den seneste forskning inden for eksem og allergi i frisørfaget. Og indlægsholderne fra myndighederne, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Videncenter for Frisører og Kosmetikere og Videncenter for Allergi sørgede for kompetent indføring i emnerne. Det er vist ikke for meget at påstå, at de, der ved mest om det kemiske arbejdsmiljø i salonerne, var til stede i salen. Selv om der blev talt meget om de kemiske stoffer – det var jo dagens tema – så var det ikke dem, der blev udpeget til dagens skurk. Niels Ebbehøj, overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, sagde det meget rammende: vi skal have lært frisørerne at arbejde med vand. Det er nemlig det våde arbejde med vand og sæbe, der er den største risikofaktor i udviklingen af håndeksem blandt frisører. Kemien i produkterne spiller også en rolle, men meget kan undgås, hvis hænderne beskyttes mod vand og sæbe med gode handsker, som bruges rigtigt. Er huden ikke hel, fordi den er udtørret gennem kontakt med vand, og bruger du ikke handsker, så har de kemiske stoffer gennem sprækker og revner direkte adgang ind i huden, hvor de kan give dig kontakteksem. Hårde fakta fra forskningen viser, at 50 % af alle tilfælde af kontakteksem stammer fra vådt arbejde.

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 12

Er der blandt de kemiske stoffer allergene stoffer, sætter de gang i immunsystemet, og over tid får du en allergisk reaktion. Og har du én gang fået en allergisk reaktion, vil du altid kunne få det igen. Huden glemmer aldrig en allergi, slog professor Jeanne Duus Johannesen fra Videncenter for Allergi fast. Niels Ebbehøj kom også med et andet budskab, som vil få mange af dofk’s medlemmer og ansatte i salonerne til at ånde lettet op: der er intet grundlag for at tro, at gravide frisører er mere udsatte for at skade deres ufødte børn end gravide i andre brancher. Niels Ebbehøj satte en tyk streg under, at der er en masse kemiske frisørprodukter, der ikke skader de gravide. Der er dog nogle få produkter, hvor der er en lille usikkerhed om deres skadelighed. Men bruger man handsker og udsugning, er der ikke påvist nogen overrisiko. Se, det var vigtige budskaber for alle deltagerne at tage med hjem og give videre til deres kollegaer! Alt i alt en vellykket dag som Arbejdstilsynet og Miljøstyrelsen skal have stor ros for at have arrangeret.


NYT HÅR?

Hårtab Møder du også kunder i din salon, der er kede af høje tindinger eller begyndende måne? Kontakt Toftild og få en uforpligtende snak om, hvordan du kan hjælpe dine kunder med en naturtro løsning. Toftild har et stort udvalg af alternative hårløsninger og mange års erfaring inden for området.

Scan koden og tilføj Toftilds telefonnummer til dine kontakter.

Budolfi Plads 9 9000 Aalborg tlf. 98 10 32 11 info@parykker.dk parykker.dk

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 13


Mackinder Hair

EN Kendis besøger Fyn Mandag den 19. november 2012 kunne dofk Fyn byde velkommen til 54 fynske frisører, til EN Kendis besøger Fyn 2012.

T

ina og Stephen´s besøg i Frisør og Kosmetiker Huset er 4. besøg i rækken, en besøgsrække som er aftalt til fremover at skulle finde sted 2 gange årligt. Nogen vi så måske spørge, er det ikke for ofte – men nej, som flere sagde da kursusdagen var slut, Tina og Stephen er bare de bedste vi kan få, de udvikler sig hele tiden og bliver bedre og bedre. fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 14

Med sig havde Tina og Stephen en Hollandsk frisør der helt var på højde med Tina og Stephen. Fotoserien viser tydligt det flotte arbejde der blev udført.


shOw Og faglige visninger leverandørpresentasjOner nOrdisk cup i frisering nm i frisering, make-up Og negledesign skOlekOnkurransen pivOt pOint cup

Hår & Skjønnhet

2013

OslO spektrum 2. - 3. februar

Velkommen til

en inspirerende opplevelse i vintervakre Oslo

For mer informasjon se: www.hogs.no og Facebook

[ 1963 - 2013 NM 50 ÅR ]

NC 2013 NORDISK CUP I FRISERING

OslO spektrum, 2. - 3. februar

[ 1963 - 2013 NM 50 ÅR ]

NC 2013

Norske frisør- og wellness virksomheder i samarbejde med Nordisk Frisørmesterforbund NORDISK CUP ønsker dig velkommen til Nordisk Cup 2013 i konkurrencefrisering Regler rekvireres og tilmelding sker via dofk på telefon 63 15 74 40 / bon@dofk.dk Tilmeldingsfrist 10. januar 2013


Qhair

besøger Kalundborg Der var noget at byde på da Qhair var forbi Kalundborg Frisørlaug tirsdag den 6. november. Af Kikki, Kalundborg Frisørlaug

G

æstefrisør Mette Schmidt, har til dagligt salon i Vejle. Mette er en pige med mange jern i ilden, hun har i år bl.a. deltaget i kursus hos Vidal Sassoon, hun var en del af Fashion week, hvor hun stylede for Ole Yde, Anne Sofie Madsen, Day og Freya Dalsjös. Der udover arbejder Mette hos Dennis Knudsen, sidste torsdag-lørdag i hver mdr. Joy Eilsø, uddannet make-up artist i Hollywood, gav tips inden for hendes område. Joy arbejder freelance for bl.a. Tv2, har været med til at lave musikvideoer, og har tidligere arbejdet for Dennis Knudsen. Pt. er Joy make-up manager for Face Stockholm, her i Danmark.

fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 16

Make-up’en blev gennemgået fra inderst til yderst, og der var mange brugbare tips til frisører, som yder den service til kunderne. Klip, farve og langhårs modeller præsenterede Qhairs fornemmelser for hårmoden fremover. Langhårsopsæt var præget af tidens super kreative flet og kreb. Aftenens modeller viste også klip i korte længder med flotte farvenuancer. Specielt det lyse, naturligt look. Kalundborg Frisørlaug takker Qhair for en inspirerende aften, med hår og make-up for en hver smag.


DESIGN PROFESSIONEL lancerer nu ’ONE DUST’ styling pulver - saltvandsspray i pulverform! Dust er perfekt DESIGN PROFESSIONEL lancerer nu ’ONE DUST’ styling pulver - saltvandsspray i pulverform! Dust er perfekt DESIGN PROFESSIONEL ’ONEbåde DUST’ styling pulver - saltvandsspray i pulverform! Dust er af perfekt til at skabe fylde, strukturlancerer og hold.nuVirker i nyvasket hår, men kan også anvendes til opfriskning til at skabe fylde, struktur og hold. Virker både i nyvasket hår, men kan også anvendes til opfriskning af dagen efter.struktur Det ultra pulver absorberer fugten ihår, håret og kan separerer det, så håret ser friskt ogaf tilhåret at skabe fylde, oglette hold. Virker både i nyvasket men også anvendes til opfriskning håret dagen efter. Det ultra lette pulver absorberer fugten i håret og separerer det, så håret ser friskt og fyldigt ud – samt får en silkemat finish. håret dagen efter. Det ultra lette pulver absorberer fugten i håret og separerer det, så håret ser friskt og fyldigt ud – samt får en silkemat finish. Slut med og tyndt hår,silkemat der klasker sammen og ikke kan fylde… DUST er det perfekte redskab både til kort og fyldigt ud –fintsamt får en finish. Slut med fint og tyndt hår, der klasker sammen og glasflaske ikke kan fylde… DUST der er det både til kort og langt hår.fintProduktet en lækker designet med pumpe, gørperfekte produktetredskab lettere at dosere korrekt. Slut med og tyndtkommer hår, der iklasker sammen og ikke kan fylde… DUST er det perfekte redskab både til kort og langt hår. Produktet kommerfordeles i en lækker designet glasflaske med pumpe, derpumpen gør produktet lettere at dosere korrekt. Brugsanvisning: Produktet ved hårbunden i det tørre hår. Tryk let på og spray produktet ensartet langt hår. Produktet kommer i en lækker designet glasflaske med pumpe, der gør produktet lettere at dosere korrekt. Brugsanvisning: vedhårhårbunden i det tørre hår. Trykkommer let på pumpen og spray produktet ved hårbunden Produktet – del gernefordeles det lange ind i sektioner, så produktet ind til bunden. Anvend 4 - 10ensartet pump, Brugsanvisning: Produktet fordeles ved hårbunden i det tørre hår. Tryk let på pumpen og spray produktet ensartet ved hårbunden – del gerne det lange hår ind i sektioner, så produktet kommer ind til bunden. Anvend 4 - 10 pump, alt efter hårets tykkelse og længde. ved hårbunden – del gerne det lange hår ind i sektioner, så produktet kommer ind til bunden. Anvend 4 - 10 pump, alt efter hårets tykkelse og længde. alt efter hårets tykkelse og længde. Se flere informationer: www.design-professionel.dk eller kontakt kontoret på tlf.: 86 24 90 55     Se flere informationer: www.design-professionel.dk eller kontakt kontoret på tlf.: 86 24 90 55      Se flere informationer: www.design-professionel.dk eller kontakt kontoret på tlf.: 86 24 90 55     


ARBEJDSWEEKEND

I JYLLAND

WEEKENDEN DEN 3. – 4. NOVEMBER VAR 79 FRISØRMESTRE SAMLET PÅ ODDER PARK HOTEL, TIL DEN ÅRLIGE ARBEJDSWEEKEND FOR LAUGSBESTYRELSER.

Af Jesper Tollak, dofk Jylland

D

et blev 2 dage hvor der blev talt, lyttet og grinet meget, og alle havde mulighed for at tage en masse med sig videre, ikke kun i arbejdslivet, men også på det personlige plan.

Kate Holm Sørensen startede søndagen med foredraget ”Positivt Lederskab - sådan skaber du bedre resultater”, hvor vi blev præsenteret for benhårde facts og konkrete værktøjer.

Connie Mikkelsen indledte lørdagen med at informere om politiske og faglige tiltag inden for faget, hvilket skabte en livlig debat og en masse spørgsmål.

Kate er fast underviser på Lederkurset for Sektion Jylland, og det er altid enormt lærerigt når hun står for undervisningen.

Senere på lørdagen var Page Design forbi, og der kunne stilles spørgsmål vedr. de sidste ting man ude i laugene, ikke havde helt på plads til de nye laugshjemmesider. Der var flertal for at hjemmesiderne går ”live” den 1. december 2012, og vi har alle store forventninger til projektet. FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 18

10.30 var det så Rikke Aavad og Lone Egeberg Stilling fra Tradium i Randers der var på. Under temaet ”Hvordan fremtidssikrer vi frisøruddannelsen” kom der en masse informationer omkring vores uddannelse, og Tradiums bud på at optimere denne. Der var virkelig noget man kunne tage med til de lokale uddannelsesvalg, hvoraf flere var repræsenteret.

Vi sluttede weekenden af med et fantastisk foredrag v/ Stig Rossen ”Livet skal ikke leves på autopilot”, og jeg skal da love for at det gav stof til eftertanke. At dømme ud fra tilbagemeldingerne, har det været en rigtig god weekend, med en masse input og socialt samvær, hvilket også er den følelse Connie og Jeg sidder med, så vi ser allerede nu frem til Midtvejsmøderne i 2013, hvor emnerne/ønskerne til Arbejdsweekenden for laugsbestyrelser bliver drøftet.


Julog Nytå ytårs rs

Vi ha r e t n yt di re k t e t e l e f o n n um m e r t i l Ca rl m l un d h dk , s å du e n k e lt k a n a f g iV e di n be s t i l l i n g : 78 77 05 46 M e d exten s io ns s k a be r du l e t g l a M o urø s hå rl æ n g de , he rl i g e o p s æ t n i n g e r e l l e r Ma s e r a f vo l uM e n .

hår!

Alt om hår!

Som frisør finder du det meste til håret hos os: extensions, tapehår, clip-it, hårdele, trenser, hår i bundt, parykker, hårerstatninger, hair support, plejeprodukter, øjenvipper, make-up samt mange forskellige kurser til vores produktsortiment. Vil du afgive en ordre, bestille kataloger eller booke kurser – ring på 78 77 05 46 så hjælper vi dig. c ar l M l un dh dk / te l e f o n : 7 8 7 7 0 5 4 6

info@carlmlundh.dk www.carlmlundh.dk

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 19


SHOW MED SACO Copenhagen Mandag d. 4 marts Det Ny Teater kl 19:00 dørene åbnes kl 18:00

København Frisørlaug præsenterer SACO Copenhagen I det Ny Teater d. 14 marts. Biletter kan kun købes hos København Frisørlaug pris 280,00 kr. DOFK København Telefon: 3887 2804 Email: kbh@dofk.dk

SACOs overbevisning,

at ønsket om at tilegne sig ny viden udspringer af ønsket om at nå sine mål. I en branche i konstant udvikling afhænger de resultater, man opnår, af ens viden og ekspertise. Uddannelse er nøglen, hvis man ønsker at udvikle sine kompetencer og sin evne til at opnå succes. SACO ønsker at skabe et miljø, der er inspirerende og samtidig fremmer medarbejdernes personlige udvikling. Gennem uddannelse deler vi ud af vores omfattende viden og tilbyder det højeste uddannelsesniveau, der er skræddersyet til dig og dit team.

Saco åbnede salon & akademy i centrum af København 2012, oplev noget af det bedste klippeteknik/style. SACO har salon & akademy i 6 lande med London som nerve, mere info www.sacohair.dk


FORNEM FRANSK ORDEN TIL

(LOKAL) FRISØRMESTER Frisørmester Tonni Adjal, der også er formand for Charlot tenlund Vinclub, har på Den Fr anske Ambassade fåe t overr ak t den fornemme fr anske orden Che valier dans l’Ordre Nationale du Mérite. Ordenen er opre t te t af den afdøde legendariske pr æsident Charles de Gaulle i 1963 til personer, som fremhæ ver fr ankofili ( fr ansk venlighed) i udl ande t.

C

harlottenlund Vinclub har igennem de seneste 10 år haft succes med at arrangere besøg af velestimerede franske vinslotte, såsom Château Margaux, Mouton Rothschild, Leoville Poyferré, Pichon-Longueville Comtesse, La Conseillante, m.fl. – arrangementer som alle har været kombineret med en oplevelse af Fransk gastronomi. Det sene-

ste i rækken, afholdt i oktober, er Château Angelus. Danmark blev dermed det land i verden hvor de afholdt deres allerførste smagning, efter at vinslottet havde opnået klassifikation A (højeste ranking i Saint Emilion). Også i sin salon, Art et Coiffure, har Tonni Adjal ladet sin forkærlighed for det franske skinne igennem, bl.a. i indretning, interiør og valg af magasiner og aviser.

Tonni Adjal er blevet tildelt denne fornemme orden ved et dekret af 9. maj 2012. Den store begivenhed blev fejret ved en reception på Den Franske Ambassade på Kgs. Nytorv, torsdag den 8. november, hvor venner og familie var til stede. Medaljen blev overrakt af Den Franske Ambassadør Véronique Bujon-Barre, på vegne af den Franske præsident.

TÆNK I EN IT-LØSNING

DER ER DESIGNET TIL NETOP DIG! En Online kalender, der virker selv om Internettet går ned. En løsning der automatisk bogfører dagens omsætning. - også ved flere afdelinger Automatiske udsendelser af SMS - og mailbeskeder. Altid friske nøgletal og statistikker. Din kalender med på din Smartphone.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 21


Tag problemer i

opløbet med et overenskomstkursus Undgå personalesager helt k an man ikke, men meget k an tages i opløbet, hvis frisørerne er bedre inde i overenskomst og lovgivning som arbejdsgivere. Rost kursus sk aber overblik – og besvarer spørgsmål.

Af Bo Vestergaard

S

mag på ordet: Overenskomst. Vend det i munden et par gange. Det lyder ikke sexet, og mange forbinder det måske med et nødvendigt onde at kende til, fordi det er her relationen arbejdsgiver-medarbejder er formaliseret. Hverdagen fungerer fint, alle er glade, og så tænker ikke alle over, at der kan opstå en uenighed, hvor overenskomstens ord må granskes. Det er imidlertid vigtigt at være forberedt før konflikten, stor eller lille, opstår. Det er man bevidst om hos dofk, der arrangerer kurser om netop overenskomsten. Senest har der været afholdt et dagskursus i Randers, hvor underviseren tog deltagerne igennem de typiske faldgruber, man vil opleve som arbejdsgiver både før og under en ansættelse – samt ved ophør af forholdet.

Lov over overenskomst Hun lægger særligt vægt på to aspekter. At opsigelser altid skal være saglige, og at man ikke opsiger gravide eller andre, der er beskyttede af lovgivning. Og så handler det altså ikke kun om frisørernes overenskomst - den er nemlig ikke mere kompliceret end så mange andre overenskomster – men i lige så høj grad om lovgivning, der står over overenskomsten. Det kan være ligebehandlingsloven, virksomhedsoverdragelsesloven eller erhvervsuddannelsesloven. fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 22

- Det handler ofte om små virksomheder, hvor alle er gode venner, lige indtil én bliver opsagt, forklarer underviseren, som mener, at frisører primært skal være opmærksomme på opsigelser af gravide eller kvinder på barsel. - Det er dét emne, jeg bruger mest tid på at rådgive om, fordi det er så stor en belastning for en lille virksomhed at have gravide og medarbejdere på barsel, men også at få medarbejdere tilbage efter et år på barsel, fordi det første halve år eller mere går med at genopbygge en kundekreds.

Svar på mange spørgsmål Gravide medarbejdere eller medarbejdere på barsel er et vilkår i et fag med så mange yngre kvinder. Det skal man have i baghovedet som arbejdsgiver. Hvordan er det nu med sygemeldinger, løn under sygdom, graviditetsorlov og krav til en opsigelse? Strømmen af informationer til kursusdeltagerne er massiv, men ikke for massiv, og hele tiden er der mulighed for at stille spørgsmål, hvilket mange benytter sig af, og det leder igen til hvordan overenskomst og lovgivning fungerer i praksis. En af dem, som lytter koncentreret, er Lone Grønkjær, som er indehaver Kridthøj Frisørsalon, der ligger i Aarhus-forstaden Højbjerg.

- Det er gammel viden, men alligevel er det nyt, fordi det er anderledes at høre det fra et menneske, frem for at skulle læse overenskomsten selv og finde punkter. Ofte tror man, man er godt inde i overenskomsten, men så kommer der alligevel faldgruber, erkender hun. Lone Grønkjær har særligt opmærksomheden rettet mod oplysningerne om barsel, da hun har to medarbejdere på barsel. - Jeg skal lige være sikker på, at jeg gør det rigtige, og så er der lavet elementer om i overenskomsten, både i henhold til pension og barsel. Samtidig vil jeg gerne vide, hvordan det er med arbejdstider under de udvidede åbningstider. Hvad man må, og hvad man ikke må, fortæller hun i en kort pause.

Går ikke på kompromis med regler Tomas Zier er kvalitetschef i frisørkæden ID4U, der har fire saloner - i København, Aarhus, Viborg og Vejle - med i alt knap 40 medarbejdere. Han har ansvaret for salg og service, herunder også de personalemæssige forhold, hvor han assisterer butikscheferne. - Jeg håndterer mange ansættelser, men også opsigelser, forklarer Tomas Zier, som også har den kollega, der tager sig af ansættelseskontrakter, med på kurset. For ham er det vigtigt at være tilstrækkeligt


der lyttes intenst og tages notater under overenskomstkurset i randers, hvor der var særligt fokus på udfyldelse af ansættelsesbeviser – samt ikke mindst overvejelser i forbindelse med ansættelse og afskedigelse.

inde i de spilleregler, der gælder i forhold til de ansatte. alt skal gå rigtigt til, når det gælder overenskomsten og medarbejdernes fagforening. - vi er ikke til de nemme løsninger, der balancerer på grænsen af lovgivningen. alle regler skal overholdes, og vi går meget op i, at vi yder det optimale som arbejdsgiver. derfor er det dejligt med et kursus, som det dofk afholder her, understreger tomas Zier.

et gavnLigt kUrsUs han har tidligere selv været lønmodtager, men på kurset har han fået større forståelse for håndtering af sager og det pres, en arbejdsgiver kan opleve. - der findes mennesker, der ikke har reelle hensigter over for sin arbejdsgiver. det er lidt skræmmende, hvor mange der kommer med alle mulige ”finurligheder”, siger tomas Zier. helt konkret fik han vigtig viden med sig hjem om sygemeldinger og afslag på jobansøgninger. - nu ved jeg mere om, hvad vi må og ikke må. hvordan man formulerer sig korrekt. det har virkelig været et gavnligt kursus. meget godt.

FeJL kan koste dYrt Underviseren er vant til at læse overenskomster og lovgivningstekster, men for andre kan det være en svær opgave. der-

for er hun glad for at kunne skabe et bedre overblik med kurset. - man får en viden om de vigtigste ting, en mindre arbejdsgiver skal være opmærksom på, for man kan ikke bare slå op i overenskomsten, som er svær at læse. vores selvstændige er ofte en ung frisørassistent, der lige pludselig gerne vil stå alene og have sit eget, og så ansætter hun en medarbejder, uden at vide noget om det administrative, men der er meget at vide som arbejdsgiver, hvis man ikke skal gå fra hus og hjem, fordi man har lavet en fejl. og er et overenskomstkursus så tørt som titlen antyder? nej, ikke ifølge deltagerne i sektion jyllands kursus i november. - det er et super kursus, men titlen kunne være bedre, så ville flere komme med, var der bred enighed om, da kursisterne evaluerede dagen. der bliver løbende afholdt overenskomstkurser – følg med på www.dofk.dk under kurser. frisørerne er dygtige fagfolk med fokus på håndværket, men de er også ofte arbejdsgivere. viden om overenskomsten er at betragte som en forsikring. der er måske ikke altid brug for den i det daglige arbejde i salonen, men pludselig kan den afværge en truende konflikt. derfor kurset, som prioriteres højt. - det er for at hjælpe frisørerne, fordi me-

strene får en viden om overenskomstforholdene. generelt, når man har en salon og alle er gode venner, tænker man ikke over det. det er først, når der opstår en situation med uenighed, at man gør det, siger dofkformand connie mikkelsen. hun erkender, det kan være en voldsom oplevelse, når man som arbejdsgiver står med en konflikt, mindre eller større, og netop derfor er det vigtigt, at man er ”klædt på”. helt undgå sager om eksempelvis barsel i et kvindefag som frisørfaget kan man ikke, men indsigt betyder meget. - også at lære medlemmerne, at forholdene kan være mere komplicerede, end de tror. det er ikke altid, at moral og etik følges ad med jura. de skal kunne finde ud af at skille det ad. - samtidig vil vi da gerne have medlemmerne ind i huset, så de lærer os at kende. det gør det nemmere at ringe til os, for vi er ikke længere end et telefonopkald væk.

Formand: Moral og etik ikke det samme som jura dofk vil klæde medlemmerne på – før uenigheder opstår.

fagbladet dofk 2012 · december · side 23


MESTERBREVSKURSER Kursuslokalet, Randers, tlf. 86 43 48 11 Kurser

Dato

Tilmelding senest

Pris i alt

Underviser

Optimére driften i din virksomhed Økonomi

11. + 12. marts 2013

22. feb. 2013

Kr. 3.400

Thomas Hedegaard Kvist & Jensen A/S

Kr. 6.800

Kate Sørensen Erhvervspsykolog

Bliv en bedre leder Leder 1 Leder 2

29. + 30. april 2013 27. + 28. maj 2013

12. april 2013

Arbejdsmiljø - bliv klædt på til opgaven Arbejdsmiljø

13. maj 2013

22. april 2013

Kr. 1.500

Pia Børsting AM Gruppen A/S

Lær at markedsføre din virksomhed 10. juni 2013

Markedsføring

23. maj

Kr. 1.500

Jesper Christensen Vangsgaard Reklamebureau

Hotel Kirstine, Næstved, tlf. 58 53 30 55 Kurser

Dato

Tilmelding senest

Pris i alt

Underviser

Økonomi

18. marts 2013 8. april 2013

18. feb. 2013

Kr. 3.000

Jørn Lund, Virksomhedsrådgiver

Frisør og Kosmetiker Huset, Odense SV., tlf. 63 17 34 40 Kurser

Dato

Tilmelding senest

Pris i alt

Underviser

Økonomi

21. jan. 2013 6. feb. 2013

2. jan. 2013

Kr. 3.000

Jørn Lund, Virksomhedsrådgiver

Praktiske oplysninger: • • •

Se kursusomtale på www.dofk.dk Tilmelding til kurserne er bindende Mødetid dagskurser - kl. 9.30 - 17.00

• • •

Mødetid todagskurser - 1. dag kl. 9.30 - 2. dag kl. ca. 16.00 Priser er inkl. fortæring, kursusmateriale og overnatning (lederkurser). dofk udsteder kursusbevis

Alle medlemmer i dofk kan tilmelde sig de enkelte kurser uanset hvilken sektion man er medlem i. Praktiske oplysninger: Se kursusomtale på www.frisormester.dk Tilmelding til kurserne er bindende - Mødetid dagskurser - kl. 9.30 - 17.00 Mødetid todagskurser - 1. dag kl. 9.30 - 2. dag kl. ca. 16.00 Priser er inkl. fortæring, kursusmateriale og overnatning (lederkurser). DOFK udsteder kursusbevis

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 24


En kendis fra Fyn

Gitte Kofoed Den 7. november var det igen vores egen fynske Gitte Kofoed - en kendis fra Fyn, der besøgte Frisør og kosmetiker Huset i Odense. Af Jens E. Behrndtz

S

iden begrebet en Kendis besøger Fyn blev opfundet, har vi afholdt en del aftenarrangementer, og det må siges at være en stor succes. Normalt til disse sammenkomster har vi satset på ca. 40 deltagere når det er en formiddag vi mødes, men alle de seneste aftenarrangementer har samlet langt over 50 personer. Igen denne gang, har det været nødvendig at sætte flere på venteliste, da vi ganske enkelt ikke kan være flere i huset hvis alle skal kunne se noget, samt have mulighed for at kunne hygge sig med lidt mad ved opstarten.

Fagligt udvalg vil derfor når næste sæson planlægges vurdere, om der skal afholdes flere aftenarrangementer, da det tilsyneladende er det mange ønsker. Fotoserien viser hvad der var Gittes opfattelse af hvad der rører sig lige nu. fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 25


Svendeprøven

efteRÅRet 2012

FRISØR: 2 sølvmedaljer,

41 bronzemedaljer, 63 ros.

SI VF ER NDEBREV I S Ø R F A G E T

KOSMETIKER: 2 ros

MARIA JACOBSEN BESTÅET MED RO

S

FriSør

S

vendeprøverne i efteråret 2012 er afviklet. 200 elever deltog i prøven – heraf 190 kvinder og 10 mænd. for første gang i flere år, bestod alle prøven. for at bestå frisørfagets svendeprøve skal alle discipliner bestås med mindst karakteren 2,00.

Jens Erik Behrntz Faglig Udvalgs form and

FRISØR- & KOSME TIK Bevidner herved at den ERFAGETS FÆLLESUDVALG ne person har gennem i henhold til lov om ført frisøruddannelse erhvervsuddannelse r jvf. lovbekendtgørelse n nr. 140 af 9. februar 2010

Bestået med sØlvmedAlJe

2 011

elev

skole

elev hos

Maria Schou Nielsen, Års

Tech College Aalborg

Frisør Vinterberg v./ Pia Nielsen, Himmerlandsgade 87, 9600 Års

Dorte Fogh Nielsen, Ålestrup

TRADIUM

Klippegalleriet Kristina Skovgaard Kjemstrup, Vestergade 14, 9610 Nørager

Bestået med BroNZemedAlJe elev

skole

elev hos

Camilla Wendelboe Nielsen, Greve Strand

Cph West - Frisørskolen

Klippestuerne A/S v./ Abdelkader Ghazouani, Falkoner Alle 27, 2000 Frederiksberg

Pinghong Chanphuang, Holbæk

Cph West - Frisørskolen

Frisørskolen For Storkøbenhavn v. 2400 København NV

Sif Boe Wille, Frederiksberg

Cph West - Frisørskolen

Cha Cha Cha A/S v./ Cherif El-Ayouty, Holte Midtpunkt 23, 2840 Holte

Saymanee Erichsen, Lyngby

Cph West - Frisørskolen

Frisørskolen For Storkøbenhavn, Glentevej 61, 2400 København NV

Louise Victoria H. Andersen, Tåstrup

Cph West - Frisørskolen

Salon Chic v./ Charlotte Dam, Stengårds Alle 15B, 2800 Lyngby

Katrine Blicher Collin, Rødovre

Cph West - Frisørskolen

Frisørmester v./ Marianne Zangenberg, Ordrupvej 102, 2920 Charlottenlund

Sasja Volck Hansen, Brøndby

Cph West - Frisørskolen

Frisør Vangedal v./ Susanne Vangedal, Humlebæk Center 3A, 3050 Humlebæk

fagbladet dofk 2012 · deCeMbeR · SIde 26


Svendeprøven eFerÅreT 2012 - FriSør Bestået med BroNZemedAlJe elev

skole

elev hos

Anemone Paarup-Mortensen, København V

Cph West - Frisørskolen

Rodian & Rodian ApS v.Gammel Mønt 31, kld., 1117 København K

Stine Bo Rasmussen, Tåstrup

Cph West - Frisørskolen

Klippestudiet v./ Hanna Buch, Nørregade 4, 4030 Tune

Sarah Højgaard Dunning, Birkerød

Cph West - Frisørskolen

Havrilo, Allerød v./ Bettina Havrilo, Allerød Stationsvej 2, 3450 Allerød

Michelle Mari Keil, Tåstrup

Cph West - Frisørskolen

Salon Wind v./ Sina Wind Andersen, Centerholmen 16 2, 2670 Greve Strand

Mikkel Emil Jensen, Frederikssund

Cph West - Frisørskolen

Z-Hair v./ Denis Rasmussen, Godthåbsvej 13B, 2000 Frederiksberg

Nadia Kathrine S. Massalkhi, Valby

Cph West - Frisørskolen

Frisørsalon Guys And Dolls v./ Bjørn Hirtsgaard, Bjergegade 17, 3000 Helsingør

Katrine Aaholm Rasmussen, København Ø

Cph West - Frisørskolen

Aqua Theis Hoffgaard v./ Theis Hoffgaard, Gothersgade 56, 1123 København K

Trine Kjær Nielsen, Ølstykke

Cph West - Frisørskolen

New Hair Design v./ Helle Merwad, Overbølen 1, 2sal, 2670 Greve Strand

Sara Munk Kronow, Tåstrup

Cph West - Frisørskolen

Salon Unmack Aps Tåstrup Stationscenter v. 2630 Tåstrup

Michael Pedersen, Nykøbing F

EUC Sjælland

Ungt Hår v./ Peter Sukstorf, Østrigsvej 46, 4800 Nykøbing F

Sarah Caroline Krog-Nielsen, Kalundborg

EUC Sjælland

Salon Alex v./ Alex Nielsen, Centret 4B, 4470 Svebølle

Marianne Bettina Frederiksen, Gørlev Sjælland

EUC Sjælland

Beauty By Sisters v./ Heidi Müller, Skolegade 1, 4291 Ruds-Vedby

Mia Berg Sørensen, Fakse

EUC Sjælland

Guldlok v./ Louise Grosen Bille, Kirketorvet 2A st, 4640 Fakse

Annemarie Dyrekær Dienel, Næstved

EUC Sjælland

Klipperiet Afd. 1 v./ Dan Hansen, Jernbanegade 7, 4800 Nykøbing F

Randi Eskildsen, Løgumkloster

EUC SYD

Karen Gad Svendsen v./ Karen Gad Svendsen, H C Davidsens Vej 15, 6270 Tønder

Ann Sørensen, Kolding

Hansenberg

Hair By Hand ApS v./ Carina Larsen, Adelgade 12, 6000 Kolding

Dorthe Damm Johansen, Broager

Hansenberg

Salon Delux v./ Dorthe Damm Johansen, Østergade 12, 6230 Rødekro

Anna Sand Daasbjerg, Skive

Herningsholm Erhvervsskole

Klippehjørnet v./ Kristian Laursen, Østergades Butikstorv 3, 7870 Roslev

Hannah-Louise Hansen, Herning

Herningsholm Erhvervsskole

Trend Cut v./ Rikke Iversen, Strøget 32, 7430 Ikast

Stephanie Guldbrandt Nielsen, Skjern

Herningsholm Erhvervsskole

Salon K v./ Kirsten Olesen, Østergade 16, 6900 Skjern

Camilla Nyrup Christensen, Kjellerup

Herningsholm Erhvervsskole

Frisør Bech St. Sct. Hans Gade ApS, St. Sct. Hans Gade 8A, 8800 Viborg

Mathilde Korsholm Hansen, Give

Herningsholm Erhvervsskole

Frisør Ladegaad Aps v./ Maja Ladegaard Jensen, Vestergade 10, 7323 Give

Karina Førslev Jensen, Give

Herningsholm Erhvervsskole

Frisørhuset v./ Johanne Kjær, Borgergade 11, 7323 Give

Diana Mohammad, Holstebro

Herningsholm Erhvervsskole

Brinks A/S v./ , Nørregade 46, 7500 Holstebro

Marlene L. Hvolgaard-Hansen, Svendborg

Syddansk Erhvervsskole

STEEN FRANK APS v./ Steen Frank, Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ

Line Søholm Knudsen, Odense N

Syddansk Erhvervsskole

Østergaard Intercoiffure, Pantheonsgade 22 st, 5000 Odense C

Kathleen Llopis, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Kieler Salonen v./ Erik Kramer, Allégade 48, 5000 Odense C

Musette Maria Annika Steen, Ringe

Syddansk Erhvervsskole

Quest v./ Dorte Løstrup Knudsen, Ansgargade 1, 5000 Odense C

Nanna Brøndum Hansen, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Trend Of Hair Tarup ApS v./ Søren Nielsen, Rugvang 36-40, 5210 Odense NV

Sisse Bang, Frederikshavn

Tech College Aalborg

Klippestuen v./ Mette Karlsen, Danmarksgade 32C, 9900 Frederikshavn

Nanna Børglum Pedersen, Ålborg

Tech College Aalborg

Frisør Møller & Hertzberg v./ Peter Møller, Fischersgade 6 A, 9670 Løgstør

Camilla Lundbøl Jensen, Års

Tech College Aalborg

Frisørensen Jørgen Sørensen, Himmerlandsgade 64, 9600 Års

Sandra Dahl Haarup, Silkeborg

TRADIUM

Salon Sylvia Zülfiye Kavakli v./ Zülfiye Kavakli, Nygade 30, 8600 Silkeborg

Ann Sophie Nørskov, Århus C

AARHUS TECH

Identita ApS v./ Per Bøge, Klostertorvet 6, 8000 Århus C

elev

skole

elev hos

Sofie Emilie Kilde Müller, Kokkedal

Cph West - Frisørskolen

Tika House Of Hair v./ Karin Skov Hansen, Lundebjerg 2, 2740 Skovlunde

Sezen Rakipovska, København N

Cph West - Frisørskolen

Stender Nivå v./ Elisabeth Drost, Nivå Center 24, 2990 Nivå

Jeanet Camilla Unn Rantala, Ballerup

Cph West - Frisørskolen

Salon Chic v./ Charlotte Dam, Stengårds Alle 15B, 2800 Lyngby

Natasja Grandahl N. Hansen, Rødvig Stevns

Cph West - Frisørskolen

Sandbäck ApS, v./ Pia Hartvig Hansen, Vestergade 15,, 4600 Køge

Kamilla Bangsbostrand Enna, Skovlunde

Cph West - Frisørskolen

New Hair Design v./ Helle Merwad, Overbølen 1, 2sal, 2670 Greve Strand

Henriette Paldan, København SV

Cph West - Frisørskolen

Frisørskolen For Storkøbenhavn, Glentevej 61, 2400 København NV

Shahnaz Sangin, København Ø

Cph West - Frisørskolen

Frisørskolen For Storkøbenhavn, Glentevej 61, 2400 København NV

Camilla Damkjær Petersen, Hillerød

Cph West - Frisørskolen

Slotsfrisøren v./ Karin Sjelle, Frederiksværksgade 1A st th, 3400 Hillerød

Marie Martha Kistina Olsen, København SV

Cph West - Frisørskolen

Elsamarria Coiffuree v./ V/Dee Henneberg, Kongevejen 13A, 2791 Dragør

Marie Schulz Jensen, Frederiksberg

Cph West - Frisørskolen

Søren Hauch v./ Søren Hauch, Valkendorfsgade 13, 1151 København K

Camilla Rosengaard, Slangerup

Cph West - Frisørskolen

Spagetti.Hairdesign.Com, Lyngby Hovedgade 47 1, 2800 Lyngby

Jane Vidtfeldt Andersen, Dragør

Cph West - Frisørskolen

Salon Flash v./ , A.P. Møllers Allé 9C, 2791 Dragør

Nancy Klenz Jørgensen, København N

Cph West - Frisørskolen

Stender Ii ApS v./ Katarina Knattrup, Rødovrecengtrum 244, 2610 Rødovre

Charlotte Amalie Friis Jensen, Hedehusene

Cph West - Frisørskolen

Reinholdt Intercoiffure , Rødovre Centrum 246, 2610 Rødovre

Anne Holm Fruensgaard, Frederiksberg C

Cph West - Frisørskolen

Cha Cha Cha A/S v./ Cherif El-Ayouty, Holte Midtpunkt 23, 2840 Holte

Bestået med ros

fagbladet dofk 2012 · deCeMbeR · SIde 27


Svendeprøven EFTERÅRET 2012 - Frisør Bestået med ros elev

Skole

Elev hos

Angelica Sabine Broch, Hvidovre

Cph West - Frisørskolen

Aagaard Hair Academy, Nørre Voldgade 6, 1358 København K

Lisa Fendrich Holm, Ishøj

Cph West - Frisørskolen

Kaj & Peter Hairconstruction v./ Kaj Lauritsen, Bytorvet 5A, 2620 Albertslund

Kamilla Scharffenberg Jeilman, Lyngby

Cph West - Frisørskolen

Stuhr Virum I/S v./ , Skovridergårdsvej 71, 2830 Virum

Kathrine Werdelin Jensen, København SV

Cph West - Frisørskolen

Coiffure I/S v./ Christina Thomsen, Skomagergade 4, 4000 Roskilde

Simone Ancker Jørgensen, Tåstrup

Cph West - Frisørskolen

Salon Lady & Sir v./ Mille & Haverberg, Nygade 6, 4300 Holbæk

Elisabeth J. Solmunde, København S

Cph West - Frisørskolen

Claire-Palma ApS, Ny Østergade 5, st., 1101 København K

Pernille Amter, Kastrup

Cph West - Frisørskolen

Isabella W v./ Isabella Wellsjus, Amagerbrogade 133, 2300 København S

Helene Thaulov Andersen, Varde

EUC Esbjerg

Hair Fiction v./ Gitte Sørensen, Sletten 47, 6800 Varde

Mette Harboe H. Christiansen, Maribo

EUC Sjælland

Klipperiet Afd. 1 v./ Dan Hansen, Jernbanegade 7, 4800 Nykøbing F

Mia Bidstrup Resell, Rønne

EUC Sjælland

Salon Madison v./ Camilla Sommer Nielsen, Storegade 57, 3790 Hasle

Ann Kristine Pedersen, Rønne

EUC Sjælland

Saxo v./ Rikke Dehn, Slagtergade 11, 3700 Rønne

Jean Valentin Jakobsen, Køge

EUC Sjælland

Jt Klip v./ Tonni Lauritsen, Ølbycenter 11, 4600 Køge

Ditte Vita Hansen, Fuglebjerg

EUC Sjælland

Klipperiet Afd. 1 v./ Dan Hansen, Jernbanegade 7, 4800 Nykøbing F

Stina Fønsskov Andersen, Haslev

EUC Sjælland

Centrum Salonen Inge-Lise Jørgensen, Vestergade 11B, 4690 Haslev

Anette Andresen Petersen, Bylderup - Bov

EUC SYD

Iben T. v./ Iben Thaysen, Møllegade 12, 6400 Sønderborg

Susan Diana Jacobsen, Egernsund

EUC SYD

Teddys Salon Teddy Petersen, Sundgade 61, 6320 Egernsund

Simone Klyver, Vejle

Hansenberg

Obsession v./ Carola Palm Nielsen, Dæmningen 51 st, 7100 Vejle

Ditte Christine Høj, Kolding

Hansenberg

Palmesalonen I/S v./ , Palmealle 2, 6000 Kolding

Kristina Johnsen, Redsted M

Hansenberg

Holk Intercoiffure v./ Dorte Holk, Gl. Kongevej 46, 6000 Kolding

Sasja Larsen Lange, Kolding

Hansenberg

Kig Ind Klip v./ Britta Dam Jacobsen, Klostergade 2, 6000 Kolding

Louise Ranthe Møller, Vejle

Hansenberg

Cassiopeia I/S v./ Winnie B. Skyum, Vissingsgade 6B, 7100 Vejle

Mette Fertig Nielsen, Kolding

Hansenberg

Salon L & W I/S, Rendebanen 6, 6000 Kolding

Melanie Møller Nielsen, Vejle

Hansenberg

Salon Royal v./ Lene Bodilsen, Torvegade 1, 7100 Vejle

Christina Østergaard Fischer, Herning

Herningsholm Erhvervsskole

Dalgårhus v./ Poul M. Hansen, Dalgas Plads 7 B, 7400 Herning

Sophie From, Herning

Herningsholm Erhvervsskole

Frisør Morgenhår v./ Maria Wiche, Viborgvej 55, 7400 Herning

Jeaneth L. Hvidberg-Pedersen, Holstebro

Herningsholm Erhvervsskole

Hairzone v./ Anne Nyborg, Struervej 17, 7500 Holstebro

Nadja Anette Bjørn Nielsen, Thyholm

Herningsholm Erhvervsskole

Frisette v./ Mona Birkebæk Fredsøe, Borgergade 4, 7752 Snedsted

Mouafak Bahjat Merza Qaidi, Odense SV

Syddansk Erhvervsskole

Centersalonen ApS v./ , Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ

Birgitte Møllebjerg Borne, Odense SV

Syddansk Erhvervsskole

HÅRSAKSEN v./ Susanne Borne, TALLERUPVEJ 29, 5690 Tommerup

Anne-Sofie Hansen, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Køster Hair Artist v./ Marianne Køster Arriga, Faaborgvej 128, 5250

Line Bruntse Pedersen, Glamsbjerg

Syddansk Erhvervsskole

Valborg v./ Valborg Grave, Østergade 39, 5610 Assens

Katrine Kjølby Holst Sommer, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Salon Helle v./ Helle Schæfer, Åsum Bygade 6, 5240 Odense NØ

Sabine Borel Ammitzdorf, Fjenneslev

Syddansk Erhvervsskole

Pathuel v./ Ingeborg Pathuel, Rosengade 6, 4200 Slagelse

Freja Pedersen, Odense C

Syddansk Erhvervsskole

Frisør Dorte B Eriksen v./ Dorte Eriksen, Højbyvej 44, 5260 Odense S

Camilla Rytter Andersen, Ålborg

Tech College Aalborg

Salon Hårfix v./ Lisa Pedersen, Nygårdsvej 1, 9260 Gistrup

Charlotte Kirch Rasmussen, Vadum

Tech College Aalborg

Poul M Aalborg Storcenter, Thorsgade 3, 9200 Ålborg SV

Line Maria Nielsen, Fjerritslev

Tech College Aalborg

Frisør Lynge v./ Morten Lynge, Storegade 5 st th, 7700 Thisted

Susanne Kristensen, Ålborg

Tech College Aalborg

Maria S v./ Maria Sørensen, Vingårdsgade 13, 9000 Ålborg

Ann Mogensen, Åbybro

Tech College Aalborg

Salon Tiffany v./ Tina D. Schmidt, Jernbanegade 36, 9460 Brovst

Signe Nørgaard Rump, Sindal

Tech College Aalborg

Centerfrisøren Metropol v./ Asger Jensen, Østergade 30 st, 9800 Hjørring

Christine Brendt Kolding, Sæby

Tech College Aalborg

Galleri Hair ApS v./ Louise Hounsgaard, Hadsundvej 140A, 9000 Ålborg

Christine Kruse Øland Jensen, Frederikshavn

Tech College Aalborg

Salon Noble v./ Hanne Aagaard Danielsen, Østergade 31, 9400 Nørresundby

Sanne Kilde Steen, Sæby

Tech College Aalborg

Salon Femina v./ Lone Christensen, Østergade 1, 9320 Hjallerup

Katrine Lykke Hansen, Farsø

TRADIUM

Klipo Kjær v./ Elin Kjær Rask, Nørregade 13, 9640 Farsø

Rebeen Gaf, Skive

TRADIUM

Id4u ApS v./ , M.P.Bruuns Gade 25, 8000 Århus C

Line Gjættermann Elsborg, Hadsten

TRADIUM

Centerfrisøren v./ Pernille Roger Pedersen, Østergade 3C, 8370 Hadsten

Anni Sandvad Pedersen, Randers NØ

TRADIUM

Salon Hair v./ Lillian Nielsen, Ågade 12, 8370 Hadsten

Marlene Dragsbæk Linnet, Børkop

AARHUS TECH

Stub By Stub v./ Susanne Stub, Søndergade 23, 7100 Vejle

fagbladet dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 28


KOSMeTiKerFAGeT 32 elever deltog i prøven – heraf 31 kvinder og 1 mand. 2 elever bestod prøven med karakteren ROS. Alle øvrige bestod prøven.

Svendeprøven eFTerÅreT 2012 - KOSMeTiKer

Bestået med ros elev

skole

elev hos

Thilde Søborg Bagger, Helsingør

Cph West - Frisørskolen

Creme De La Creme ApS v./ Karin Foged, Stengade 54, 3000 Helsingør

Louise Callesen Johnsen, Fredericia

Syddansk Erhvervsskole

Comwell Kellers Park P/S v./ Gita Grauslund, H.O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop

For at bestå kosmetikerfagets svendeprøve, skal eleven opnå gennemsnitskarakteren på mindst 2,00 i alle 8 discipliner.

Vi ønsker de nybagte frisørsvende og kosmetikere tillykke med resultatet! frisørfagets fællesudvalg

fagbladet dofk 2012 · deCeMbeR · SIde 29


De unge viser

vejen

Når Young Intercoiffure går på scenen er det morgendagens stjerner, der viser, hvad de kan. På det Ny Teater i København viste de både stor kreativitet og fornem teknik.

Af Jette Damgaard. Foto: Harry Nielsen

Y

oung Intercoiffures show i efteråret på Det Ny Teater hed I CANDY, temaet var pasteller, og de unge frisører måtte frit fortolke emnet. 23-årige Michael Bolthér tænkte på is. Hans model skulle ligne en isvaffel med forskellige farver kugler på hovedet, og modellen ved siden af kom til at lige en softice med krymmel på toppen. Inspirationen kom fra en kunstudstilling og et billede af Marilyn Monroe med en softice på hovedet. I det hele taget er de unge frisører i Young Intercoiffure vildere og mere kreative end fagbladet dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 30

de mere etablerede show-frisører. Det mener i hvert fald Barbera Groenewegen, der er Balmains internationale PR Manager. ”Vi sponsorerer de unge, fordi de er fremtiden. Men også fordi vi på Balmain får nye ideer fra dem. De tør mere og tænker mere ud af boksen, og det kan vi bruge, når vi udvikler nye produkter,” fortæller hun. Som PR Manager rejser hun over hele verden, og hun er meget imponeret over niveauet i Danmark. ”Det er mere råt end i for eksempel Frankrig, hvor alt skal være skinnende, blødt og

smukt. Men det er råt med teknik på højt niveau. I elsker struktur i håret, og det er meget trendy. Men sådan er det generelt, når jeg kigger på danske piger – de er modige og meget trendy,” roser hun.

Man lærer af pres For 23-årige Michael Bolthér er det en stor udfordring at gå på scenen, men han virker nu meget rolig, som han står og bakser med det ekstra hår i grønt og gult, der skal formes til iskugler. ”Det er fedt at blive udfordret, og med Young Intercoiffure får vi lov at prøve ting, man ikke laver i salonen,” fortæller han.


Selv om teamet består nogle af de dygtigste unge frisører i Danmark, kan det godt være nervepirrende at gå på scenen foran andre frisører. Men det lærer man at tackle, fortæller 27-årige Lisbeth Hansen, der skal vise klippeteknik. ”Vi har haft så meget at se til, at jeg ikke har nået at tænke på, om jeg er nervøs. Vi er blevet briefet godt, og kommer lige fra et foredrag om, hvordan man kommunikerer fra scenen. Man skal tænke over, hvordan man står, så alle kan se, og man skal huske på førstehåndsindtrykket,” forklarer hun. Både Lisbeth Hansen og Michael Bolthér

klarer det flot på scenen. Selv om iskuglerne driller, bevarer Michael roen og kører den hjem på charmen. ”Jeg har været med i teamet siden januar, og det har rykket mig meget kreativt. Jeg havde salon-mentalitet, da jeg kom ud. Det her er en god måde at teste på, om man kan lide at arbejde med shows - og det kan jeg,” fortæller han. Lisbeth Hansen mener også, at man lærer at tænke hurtigt og samarbejde, når man er med i Young Intercoiffure. ”Man bliver presset på andre måder, fordi man er nødt til at tænke hurtigt, når man

står back stage. Modellerne skal ind til tiden, og det er ikke altid, at tingene går efter planen. Og så er vi tit to om en model, og jeg lærer meget af at se de andre arbejde,” fortæller Lisbeth Hansen. Lisbeth Hansen og Michael Bolthér er også enige om, at det er godt for karrieren, at man kan skrive på CV ´et, at man har været med i Young Intercoiffure.

Fakta: Fondation Guillaume Young Intercoiffure Denmark er en underafdeling af Intercoiffure. Teamet ledes af frisør Sasscha Hirtsgaard fra Guys & Dolls i Helsingør. fagbladet dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 31


Saco Danmark

- Jan og Betty på scenen i London d o f k m ø dt e m a n g e da n s k e r e på d e t t e å r s S a lo n I n t e r n at i o n a l i Lo n d o n . H e r i b l a n dt va r B e t t y Ch r isto f f e r s e n o g Ja n H o lc k f r a S ac o I n t e r n at i o n a l. Vi fa n g e d e d em i e n l e d i g st u n d u m i d d e l ba r t m e l l em to sh ow s . Richard Ashford underviser personalet hos Saco i København

H

vorfor saco i Danmark? Jan - Vi har kendt Richard Ashford og Saco gennem de seneste 20 år, men fulgt ham og hans teknikker i snart 7 år fra han forlod Vidal Sassoon og startede Saco. Richard kom for 4 år siden og spurgte om vi ville være en del af Saco. Vi blev allerførst meget beærede over tilbudet, vi var jo begge på det tidspunkt med i et fantastisk firma - Stuhr Men & Women - og her havde vi jo med Saco muligheden for at være med i noget internationalt. Det krævede store overvejelser før vi kunne træffe et valg. Den beslutning blev til virkelighed med åbningen af Saco i København februar 2012.

Betty - Grunden til at vi valgte at gå med Saco skyldes også deres ekstremt høje niveau. Som dansk frisør er man via sin uddannelse allerede blandt de dygtigste fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 32

skulptører, så derfor vidste vi at vi skulle stile højt, hvis vi ville videre. Det kan Saco indfri. Intet er overladt til tilfældigheder. Der er filosofi og struktur bag hver eneste klipning for at sikre det perfekte look. Vi er i dag 9 dygtige frisører i salonen, men vi ved at vi med dette koncept kan løfte niveauet endnu højere og vise noget der ikke er set i Danmark endnu. Jan - Vi føler med det vi har gjort, at vi nu er rykket op i superligaen inden for hår. Det er så spændende - det kunne vi kke sige nej til. Betty - Ja at stå på scenen på Salon International er virkelig en fantastisk oplevelse. Backstage mærker vi også den professionalisme der ligger i det at være en del af et stort international team. Vi arbejder sammen med mange andre dyg-

tige frisører på tværs af flere lande, det er sjovt og meget inspirerende. Jan - Det er et andet flow, end det vi er vant til. Saco laver shows verden over, og er derfor hele tiden i gang med forberedelserne til den næste show. Vi skal hele tiden levere, og det højner selv sagt niveauet. Hvordan bliver dette koncept modtaget af de danske frisører? Jan - Helt fantastisk. Vores personale har allerede gjort det til deres egen passion. Betty og jeg elsker at undervise i akademiet, og vores personale elsker at være en del af alt dette. Vi har fået ansvaret for Skandinavien, og vores mål er også at være repræsenteret i storbyer som Oslo og Stockholm, slutter de to travle danske (internationale) frisører.


Projekt1_Layout 1 11/12/12 12.39 Side 3

VINTER VILDSKAB · VANDVITTIGE PRISER

RESTEN AF DECEMBER MÅNED TILBUDENE STARTER PÅ FREDAG

SPAR op til 70%

BESØG WWW.FF.DK OG BESTIL BLANDT DE MANGE EKSTRA GODE TILBUD TIL DIN SALON BEMÆRK TILBUDET GÆLDER KUN FOR MEDLEMMER AF DOFK RABAT KODE: DOFK2012 Kun via hjemmesiden www.ff.dk Koden er gyldig ind til 31.12.2012

FRISØRPLAKATER · RAMMER · GADESKILTE · TRYKSAGER KALENDERKORT · VISITKORT · TIDSBESTILLINGSKORT · FLYERS · ROLL-UP · HJEMMESIDER · MOBIL WEB


Alternative Hair Show

30 års “galskab” i den gode sags tjeneste Alternative Hair Show i Royal Albert Hall er den perfekte afslutning på en inspirerende og lærerig oktober weekend i London! Intet andet sted er så mange af verdens absolut star team samlet på én gang. Sassoon, Saco, Mahogani, Tigi, Carlo Bay, Laszlo Hajas og Trevor Sorbie for blot at nævne nogle få. Af Frode Stangeland

H

vad er det, der trækker dem til frivil ligt hvert år? En velgørende orga nisation som har det mål at samle midler til forskning inden for bekæmpelse af leukæmi, og siden 1983 har showet genereret mere end 80 millioner kr. i kampen mod en kræft, som rammer børn. Men dette forum med galskab og legesyge omkring de valgte temaer er måske lige så vigtigt? For den ekstreme avant garde, vi taler om, udført på en udsøgt smagfuld

fagbladet dofk 2012 · December · SIDE 34

måde af hænder og hoveder, har skubbet grænserne i mange år. Og sjældent har vi set frisører stråle mere end når de modtager bifald fra de 5500 tilskuere på gulvet og fra de endeløse gallerier oppe mod taget i denne storslåede koncertsal. “Legends” var dette års tema, den mest legendariske af alle, og beskytter af showet i årenes løb, Vidal Sassoon, blev hædret på scenen. Han døde i maj, 84 år, og hans

børn, Elan og Eden, modtog på vegne af deres far en pris og et stående bifald fra publikum. I år var der også en pris fra en fotokonkurrence udskrevet af AIPP (Det Internationale forbund for magasiner). Catarina Di Biase fra Heading Out i Australien vandt fotokonkurrencen. Spanske Lluis Llongueras modtog æresprisen ”International Legend Award” for sin strålende karriere gennem 50 år.


Håndværk af ypperste

kvalitet

Der var både guldsmykker, pels, brokade og hårkunst på scenen, da københavnske håndværkere viste deres bedste værker frem for blandt andre HKH Prinsesse Benedikte ved Laugenes årlige opvisning.

Af Jette Damgaard. Foto: Harry Nielsen

D

et er en oplevelse i sig selv at komme ind i Moltkes Palæ i København. Det statelige hus er over 300 år gammelt, og her har boet både kongelige og adelige, inden det i 1930 blev købt af Haandværkerforeningen.

Huset er en perfekt ramme for Laugenes årlige opvisning, hvor håndværk af ypperste kvalitet bliver vist frem, og det giver en helt royal stemning, når man skal gå igennem højloftede rum med tunge krystallysekroner på vej mod scenen. Det føles fuldstændigt som at være på et palads, og protektor for laugenes årlig opvisning er da også HKH Prinsesse Benedikte, der selv var til stede ved opvisningen.

Det er tredje gang, at de københavnske håndværkerlaug holder en fælles opvisning for at sætte fokus på dansk beklædningshåndværk og smykkekunst. Det er nemlig brancher, som det bliver sværere og sværere at overleve i, fordi billige produkter strømmer ind over Danmark. Det betyder også, at der bliver færre og færre elevpladser, og det er alarmerende, hvis der også fremover skal findes håndværkere, der sætter kvalitet og faglighed højt. Med opvisningen fik de forskellige brancher vist, at både tøj, pels, hatte, smykker og frisurer er ren kunst, når det bliver udført af dygtige håndværkere.

Ægte kunst En kæde behøver ikke sidde rundt om halsen, en smuk hat kan godt sidde som en skulptur højt på hovedet, og sportstøj kan være eksklusiv haute couture, når det bare er lækkert og smukt nok. fagbladet dofk 2012 · december · SIDE 36

Frisørerne og kosmetikerne var repræsenteret ved Oldermand Peter Adamsen, der tog imod både HKH Prinsesse Benedikte og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vesteager, der holdt en flot tale.

Bag scenen var det Intercoiffure Danmark, med art director Betina Frank, Line Bomholdt, Per Knudsen, Karen Kjærgaard, Steen Frank, Kim Tønnesen, Ole Wagner og Rikke Capaldi, der stod for hår og make-up. Og specielt da modellerne kom på scenen i tøj fra Det Kongelige Teaters skræddere, kunne man se, hvor vigtig styling er. Her lykkedes det de dygtige frisører og stylister at få moderne frisurer og makeup til at spille perfekt sammen med kostumer fra rokoko-tiden.


Fakta 1:

Fakta 2:

Hvad er et laug? Et laug er en traditionsrig organisation for byerhvervene, som blev indført allerede i Middelalderen.

De var med Formålet med Laugenes årlige opvisning er at sætte fokus på de kunstneriske håndværksfag ved at vise og synliggøre individuelt designet, tilskåret, tilrettet og syet tøj, pelsværk, specialformede hatte og håndlavede smykker med individuelt særpræg.

Laugene var fra begyndelsen en organisation af ligeberettigede, selvstændige næringsdrivende inden for et bestemt erhverv i den pågældende by. Enhver, som ville slå sig ned i en by, var forpligtet til at lade sig optage i fagets laug. Laugene havde ret og pligt til at sikre, at antallet af mestre ikke oversteg, hvad der var brug for i byen. Derfor havde de også kontrollen med uddannelsen af nye svende.

I 2012 deltog repræsentanter fra frisørlauget, skræddelauget, buntmagerlauget samt modister, Kopenhagen Fur og guldsmedebranchen. Derudover var der deltagere fra flere skoler, blandt andet CPH West (beklædning) og Institut for Ædelmetal.

fagbladet dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 37


FÅ 500 kr Kan du anbefale dofk til andre? Hverv et nyt medlem - og få et gavekort til værdi af 500 kroner til IMERCO Det eneste du skal gøre er, at anbefale en salon/klinik at blive medlem i dofk. Når det nye medlem er blevet registreret og har betalt sit indmeldelsesgebyr modtager du automatisk et gavekort på 500 kroner til IMERCO. Udfyld nedenstående kupon og send den til dit sektionskontor.

Salonnavn: ____________________________________

Navn: ____________________________________

Adresse: ____________________________________

Postnr./ By: ____________________________________

Tlf.: _____________________ Har anbefalet nedenstående:

Salonnavn: ____________________________________

Navn: ____________________________________

Adresse: ____________________________________

Postnr./ By: ____________________________________

CVRNR.: _____________________

Tlf.: _______________________

Jeg er indforstået med at gavekortet først udløses, når den anbefalede har indmeldt sig og betalt indmeldelsesgebyr.

Underskrift: ______________________________________ Indsendes til dit lokale sektioner. Du kan også udfylde blanketten på nettet. Alternativt kan du også sende en mail til dofk@dofk.dk – mailen skal indeholde ovenstående oplysninger.


ÆRESMEDLEM

JOHN JUUL MORTENSEN BLEV I FORBINDELSE MED DOFK FYNS GENERALFORSAMLING UDNÆVNT TIL ÆRESMEDLEM På bestyrelsens vegne foreslog oldermand Jens E. Behrndtz, at generalforsamlingen udnævnte John Juul Mortensen til æresmedlem af dofk Fyn, med følgende motivering: Udnævnelsen skal ses ud fra vurderingen, for hans virke i organisationsarbejde siden sin start som selvstændig frisørmester i 1969. De første år var han ikke så aktiv i dette regi - men det kom, og det begyndte da han i 1989 indtrådte i fagligt udvalg. Den 24. oktober 1990 indtrådte John i sektion Fyns bestyrelse og det blev senere til en plads i såvel DF’s hovedbestyrelse og overenskomstudvalg. Den 25. november 1999 valgte John at udtræde af disse tillidsposter. - men der gik ikke mange år før han fortrød dette, hvilket medførte at han ved generalforsamlingen den 22. november 2006 blev genindvalgt i den fynske sektionsbestyrelse.

John har indtil generalforsamlingen 2011 været viceoldermand i dofk Fyn, og indtil generalforsamlingen i år, formand for fagligt udvalg, ligesom han helt frem til 2012 har siddet i dofk’s hovedbestyrelse og overenskomstudvalg. Bestyrelsen har sat meget pris på Johns indsats for de fynske frisørmestre, og det er alene hans alder, der gør at han ikke kan fortsætte i bestyrelsen – da han i henhold til vedtægterne ikke kan genvælges – hvilket bestyrelsen føler ikke er det rigtige, da John fortsat driver en af Danmarks største saloner, samt han er meget aktiv i både bestyrelsesarbejde og fagligt udvalg. Generalforsamlingen var enig i udnævnelsen, hvorefter John Juul Mortensen fik overrakt hædersprisen.

MESTERBREVE UDDELT I

JYLLAND

P

å det seneste lederkursus den 29. og 30. oktober 2012 hos dofk, Sektion Jylland, blev der uddelt mesterbrev til: Annette Holm Pedersen, Struer HJERTELIG TILLYKKE!

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 39


#1 ARGAN FOR YOU

En fugtgivende plejeserie med Argan olie. Argan olien genfugter i dybden, som giver et friskt og glansfyldt hår. Olien indeholder bl.a. E-vitamin som styrker og beskytter håret. Kontakt: CARL M LUNDH på tlf. 78 77 05 46

#2 Eucalyptus Shampoo og Conditioner

Svanemærket shampoo og conditioner til daglig brug med økologisk koldpresset Avocadoolie, Aloe Vera og en mild duft af Eucalyptus. Styrker hovedbund og hår, som bliver sundt, vitalt og glansfuldt. Giver styrke og vitalitet til fint eller træt hår - naturligt såvel som kemisk behandlet. Stimulerer blodcirkulationen og giver fornyet energi til hårsækkene. Virker antiseptisk, affedtende og tilfører samtidig fugt. Velegnet til hår som føles tungt eller har tendens til at blive fedtet. Eucalyptus Shampoo vejl. udsalgspris kr. 199,- Eucalyptus Conditioner vejl. udsalgspris kr. 219,Kontakt: Icon på tlf: 57 66 03 00

#3 Topprofessionel kunderådgivning

Du har mulighed for at rådgive dine kunder med din iPad med Hairtools’ mobilbestillingsbogen. Tag din iPad med hen til kunden eller ind i behandlingsrummet – og slip for at udskrive kundekortet. Du kan se kundens tidligere behandlinger og skrive dagens behandling ind. Kontakt: Hairtools på tlf: 70 11 10 09

branchenyt december 2012

#1

#2

#3 #4

#4 Great Sexy Hair News

Shampoo og conditioner findes nu uden Sulfat, Gluten & Parabener - Healthy Sexy Hair : Nu med Soja, kakao og argan olie. 200 ml - 169,Kontakt: IdHair på tlf: 86 74 28 22

#5 Wavestyler

Bevægelse i frisuren på en anderledes måde. Nem og effektivt. Giver lidt mindre bevægelser. Varme grader fra 130-230 Kontakt: Coss på tlf: 66 11 20 44

#6 MYTHIC OIL HAIRCARE

Kultproduktet bliver for alvor en realitet, da Mythic Oil blev udvidet med en komplet hårplejeserie. Med en blanding af exceptionelle dyrebare olier, tilfører Mythic Oil Haircare håret med legendarisk glans og enestående pleje. Prøv hemmeligheden, og håret vil efterlades næret, blødt og medgørligt. Udover shampoo, conditioner og maske til hjemmebrug, byder serien p eksklusive salonbehandlinger. Kontakt: Loreal på tlf: 43 24 64 20

#7 WHITE.BUG fra KEVIN.MURPHY

Color.Bug fra Kevin.Murphy er unik, tidssvarende og sjov make-up til håret. Nu fås den også i WHITE. Gør din hårfarve lysere og bliv mere blond for en dag.Nem at anvende, påfør WHITE.BUG i det færdigstylede hår - direkte ovenpå et styling produkt. WHITE.BUG tilfører tekstur og volumen. Opnå flotte pastelfarver med de eksisterende farver. Kontakt: Icon på tlf: 57 66 03 00 fagbladet dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 40

#5 #6 #7


#8

#8 Great Sexy Hair News

#9

Shampoo og conditioner findes nu uden Sulfat, Gluten & Parabener - Curly Sexy Hair : Nu med Jojoba olie, Panthenol og protein. 200 ml - 169,Kontakt: IdHair på tlf: 86 74 28 22

#9 Strait therapy

Så er Schwarzkopf Professional på banen med et nyt, spændende udglatningssystem Strait Therapy, der giver glat hår i 6 måneder. Mon ikke du har et par krølhårede kunder, der gerne vil være fri for at bruge glattejern og få naturligt, udseende glat hår? Behandlingen udføres KUN hos frisører, og højtopløselige produktbilleder kan du som altid downloade fra vores hjemmeside. Kontakt: Bella Vista på tlf: 86 80 48 11

#10 Deep waver

CERA/ DEEPWAVE. Giver max. Effekt og fylde Varmegrader fra 130- 230 Kan anvendes til extention max 200 grader “memory hair” max 160 grader HURTIG OG EFFEKTIV MÅDE AT FÅ HELT NYT LOOK Kontakt: Coss på tlf: 66 11 20 44

#11 Great Sexy Hair News

Shampoo og conditioner findes nu uden Sulfat, Gluten & Parabener - Big Sexy Hair : Nu med Botanisk ekstrakt, Vitamin B3 og citrongræs. 200 ml - 169,Kontakt: IdHair på tlf: 86 74 28 22

#10 #11 #12 #13

#12 Den ultimative hudbeskyttelse

SPF 40 er hidtil det mest avancerede videnskabelige solbeskyttelsesprodukt fra Nimue Skin Technology. SPF40 dækker alle hudens behov – under og efter udsættelse for sol. SPF40 fokuserer på bredspektret UVA/UVB beskyttelse og anti-age egenskaber, som hjælper med at reducere de tydelige tegn på skader fra solen. SPF40 er ideelt til daglig brug og er med sin matte finish et effektivt kompliment til Nimue’s dermacosmeceutiske hudplejeserie. Kontakt: Vera Søgaard på tlf: 24 52 50 35

#13 Nyt produkt fra Curly Sexy Hair - Curl Reactivator Spray

CURL REACTIVATOR er et vægtløs styling produkt, der genaktiverer krøller og hjælper med til at forme dem uden at skulle re-diffuse håret. Curl Reactivator forlænger tiden mellem hver vask og giver øjeblikkelig, uimodståelige krøller, der holder hele dagen. Spray på tørt, naturligt krøllet eller permanentet hår og få genoplivet trætte krøller samt give bounce og definition. 250 ml - 169,-. Kontakt: IdHair på tlf: 86 74 28 22

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 41


#14 EAsY spRiAl cURlERs.

Spiral krøller alle kan lave lave. Fugt blot håret, gerne med stylings produkt for effektiv hold Andvend krogen + spiral curlers Håret tørres- og så er der spiral krøller. Må ikke udsættes for høj varme max. 45-50grader Kontakt: Coss på tlf: 66 11 20 44

#14

#15 JOmFRU ARGAN OliE - 100 % REN EkstRA FiN ARGAN OliE.

#15

Super olie til hud-og hårpleje. Anti rynke/ aldring egenskaber. Forebygger strækmærker. Revitaliserer hudens celler. Antibakterielle egenskaber. Neutraliserer frie radikaler Kontakt: Roberts Frisørartikler på tlf: 36 17 47 97

#16 REdkEN iNtROdUcERER twO smOOth 03

Two Smooth er en plejende styling og Redken’s første serum til håret der giver et endnu blødere hår ved hjælp af den unikke kombination af to eksklusive serum. Produktet består af et rigt, hydrofobisk serum kombineret med koncentreret Intra-Cylane. Den eksklusive teknologi blødgører håret, samt tæmmer fly-aways og bekæmper krus. Kontakt: Redken på tlf: 43 24 64 20

#17

#17 dEN 1. kERAtiNBEhANdliNG

#16

L’Oréal Professionnel har netop lanceret sin første genopbyggende og styrkende keratin-behandling. Baseret på ProKeratin og Incell, bliver hårets yderste lag genopbygget med modstandsdygtighed, og hårfiberen får tilført ny styrke. Serien går derved målrettet ind og kompenserer for tab af keratin, og derved substans, i håret. Indeholder shampoo, conditioner, maske, creme og eksklusiv salonbehandling. Kontakt: Loreal på tlf: 43 24 64 20

#18 FOUR iN ONE

Dette 4 i 1 krøllejern skaber et resultat som er unikt på markedet. Der er fire forskellige størrelser jern til et og samme skaft. Dette giver mulighed for at lave alt fra - smalle spiralkrøller til løse naturlige fald i håret. 4 IN ONE krøllejernet er lavet af Titanium der er ionisk ladet for at bevare håret blødt og glansfuldt. 4 IN ONE har variabel og regulerbar varmestyrke med automatisk sluk funktion. 4 IN One har indbygget infrarød varmekilde som sikrer jævn og konstant varmefordeling. 4 IN One har et ergonomisk og “NONSLIP” håndtag som sikrer et fast og godt greb. Varmer op til 230 grader Celsius (450 Fahrenheit). 4 IN ONE er udstyret med en varmebeskyttet ledning og en varmebeskyttende styling handske. God fornøjelse med 4 IN ONE Kontakt: Icon tlf: 57 66 03 00

#19 EGO BOOst “hAiR pOwER iN A pOd”

Ego er det mest visionære indenfor hårstyling, og opvarmede curlere har helt sikkert udviklet sig, med indførelsen af ego boost. Revolutionerer rutinen og forvandler din hårstil, så den passer til alle dine egoer. De bløde touchcurlere er nemme og klar til brug på få sekunder, og de leverer hurtige og fabelagtige resultater, samt giver dig utrolig alsidighed i alle hårtyper. Kontakt: IdHair på tlf: 86 74 28 22 fagbladet dofk 2012 · deCeMbeR · SIde 42

#18 #19


aktivitetskalender 2013

2. - 3. feb.

8. - 11. mar.

16. - 18. mar.

Kalender for nationale og internationale arrangementer

dofk Sjælland | 2013 29. jan.

Kalundborg Frisørlaug: Goldwell

29. jan.

Roskilde Holbæk og Køge Laug: Domoaften med Stuhr på Restaurant Håndværkeren Roskilde kl. 18.30 Pris: 350.Alle medlemmer med personale er velkommen. Deltagelse fra andre end de 3 laug, skal ringe til Lone Jørgensen for tilmelding tlf. 4632106

7. feb.

Midt og Vestsjællands Frisørlaug: Salgsmotivation, version 2 med konsulent Jørn Lund, samt fra Art of Hair i Svendborg Sine og hendes dygtige svend Stine. kl. 18.30 på Hotel Frederik II, Slagelse. Tilmelding på 5783 0708. Deltager pris 250,- kr.

26. feb.

Kalundborg Frisørlaug: Generalforsamling

5. mar.

Roskilde Frisørlaug: Ordinær generalforsamling på Restaurant Håndværkeren Roskilde kl. 18.30

9. apr.

Kalundborg Frisørlaug: Rikke Capaldi

Aktivitet med Hår og Skønhed, Oslo

COSMOPROF, Italien www.cosmoprof.com

Top Hair International, Düsseldorf www.top-hair-international.com

dofk København | 2013 8. jan. 28. - 29. sep.

Hair Trend, Messe Center Herning www.hairtrend.dk

dofk Jylland | 2013 6. feb.

Fredericia Laug: Generalforsamling på hotel Kronprins Frederik kl. 19. Tilmelding senest 28/1-13 til Trine Birkerod 7592 0826 / mae.west@hairtools.dk. Lauget er vært med mad fra kl. 19 til 20.

9. - 10. mar.

Delegeretmøde, Hotel Opus i Horsens

16. - 20. mar.

Kursusrejse til Team Gandini

dofk Fyn | 2013

5. feb.

Åbent hus for alle medlemmer den første tirsdag i hver måned i dofk’s kontor i Smallegade 10, kl. 18.00-20.30. Læs mere på www.dofk.dk Åbent hus for alle medlemmer den første tirsdag i hver måned i dofk’s kontor i Smallegade 10, kl. 18.00-20.30. Læs mere på www.dofk.dk

4. mar.

Demonstration og show i Det Ny Teater kl. 19.00 – SACO v/Jan Holck

5. mar.

Åbent hus for alle medlemmer den første tirsdag i hver måned i dofk’s kontor i Smallegade 10, kl. 18.00-20.30. Læs mere på www.dofk.dk Åbent hus for alle medlemmer den første tirsdag i hver måned i dofk’s kontor i Smallegade 10, kl. 18.00-20.30. Læs mere på www.dofk.dk Demonstration og show i Det Ny Teater kl. 19.00 – MORE FUNK v/ Hasse Kliem og Morten Lynge

2. apr.

8. apr.

* arr. foregår i Frisør og Kosmetiker Huset, Odense

28. jan.

En Kendis: Line Bomholt, København, kl. 10 – 13 *

28. jan.

Demo aften: Anja Wadstrøm, Odense, kl. 19.00 *

29. jan.

Demo aften: Linda Wetterstein, Tommerup, kl. 19 *

30. jan.

Demo aften: Jesper Dyrby, Odense, kl. 19 *

25. feb.

En Kendis: Søren Hedegaard, København, kl. 10 – 13 *

6. mar.

En kendis Aften: Valborg Grave, Assens, kl. 19 – 22 *

11. mar.

Advanced Kendis: Tina og Stephen Mackinder, København, kl. 10 – 16 *

10. jun.

Garden Party: Kenneth Godskesen, Odense, Susanne Esbensen, Odense og Vibeke Arensbak, kl. 10 – 14 *

dofk Jylland Formand Connie Mikkelsen cm@dofk.dk Dytmærsken 14, 2. th. 8900 Randers Tlf.: 86 43 48 11 · Fax: 86 43 81 10 Email: jylland@dofk.dk Ma. - To. kl. 8.30 - 15.30 Fredag kl. 8.30 - 13.00

dofk Fyn Formand Jens Erik Behrndtz jens@dofk.dk Fåborgvej 41 A 5250 Odense SV Tlf.: 63 17 34 40 · Fax: 65 92 65 14 Email: fyn@dofk.dk Ma. + On. + To. kl. 8.30 - 14.30 Tirsdag kl. 8.30 - 19.00 Fredag Lukket

dofk Sjælland Formand Ole Olsen ole@dofk.dk Jernbanegade 8, 1. 4200 Slagelse Tlf.: 58 53 30 55 · Fax: 58 50 01 88 Email: sjaelland@dofk.dk Ma. - Tor. kl. 9.00 - 14.30 Fredag kl. 9.00 - 13.00

dofk København Formand Peter Adamsen peter@adamsen.nu Smallegade 10, 1. · Postboks 68 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 87 28 04 · Fax: 38 87 75 36 Email: kbh@dofk.dk Ma. - To. kl. 9.00 - 14.30 Fredag kl. 9.00 - 13.00


RUBRIKANNONCER

7

Kr. 9,50 pr. mm. Rubrikannoncer sendes til helle@reprohuset.dk

Kasseapparat Euro-500 handy

- Overholder Told & Skat's krav - Prisbelønnet design - Ekspedienter med navn - 57 mm kundebon med logo - Mål: H-13.5, B-17.5, D-31 cm - Nem betjening

3.495,-

+ moms

www.posnet.dk

Tlf. 96 18 19 30

www.frisørudsugning.dk

Kasseapparat og dankort

Husk at få dit punktudsugningsanlæg renset og målt årligt af de jyske fagmænd, som servicerer i hele Danmark.

Opfylder SKAT’s regler

• 8 varegrupper • Op til 5.000 varenumre • Incl. pengeskuffe • Apparatet fylder som et A4 papir • Rapporter daglig og periode • Super enkel betjening • Alt er på dansk • Alt leveres klar til brug • Salg og leasing, fra kr. 280,- pr. mdr. • Gratis telefon-support • Landsdækkende

www.Kaengros.dk 70 26 26 40

Rune Becher Tlf. 23 25 85 24

Kurt Becher Tlf. 23 61 11 14

Hvor længe tør du vente på at SKaT besøger dig? www.f-s.dk

Csaba Becher Tlf. 61 70 88 21

PermaVent

– for et bedre arbejdsmiljø Design- og prisrigtig punktudsugning i høj kvalitet. Ring og aftal et uforpligtende besøg, så laver vi et tilbud der passer til netop dit behov.

MANGLER DU TIDSBESTILLINGSKORT? VI LAVER DIT DESIGN, MED SKRÆDDERSYET TIDSBESTILLING ELLER EN STANDARD DU SELV VÆLGER.

500 STK. FRA 299 KR. HENVENDELSE TIL REPROHUSET Tel. +45 9722 4885

Havrevænget 10 . 7870 Roslev . T: 97 40 61 33 . www.permavent.dk

FÅ DIN RUBRIKANNONCE MED I FAGBLADET dofk Ring på tlf. 9722 4885 eller send en mail til helle@reprohuset.dk

FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 44


SERVICEYDELSER PUNKTUDSUGNING Ring og få et godt tilbud på, rensning, montering og reparation, af punktudsugning. Samt montering af kontrolvagt, som arbejdstilsynet forlanger på alle udsugningsanlæg, hvor der arbejdes med kemikalier.

På selskabets ekstraordinære generalforsamling blev det nye navn og logo endelig vedtaget, hvilket betyder, at design frisørerne har skiftet navn til DESIGN PROFESSIONEL AMBA. Hvorfor DESIGN ”PROFESSIONEL”!? Mest fordi, at selskabet er stiftet af de professionelle og for de professionelle, og vores hovedaktiviteter ligger hos dem.

KONTAKT N/C indeklima - Hvidovre Tlf. 36 49 17 74 Mobil 40 68 17 74

Vi – som selskab – arbejder for at frisørmestrene skal få mest ud af deres frisørvirksomhed uden at de skal gå på kompromis med kvaliteten eller service. I dag er selskabet åbent for alle. Så hvad enten man som frisørmester søger en hovedleverandør eller en leverandør af enkelte produkter, så kan man frit vælge. Det vil sige, at du kan købe produkter hos os som i alle andre frisørselskaber uden nogen form for bindinger.

FÅ DIN RUBRIKANNONCE MED I FAGBLADET dofk Ring på tlf. 9722 4885 eller send en mail til helle@reprohuset.dk

For de der gerne vil have det mest mulige ud af AMBA’et kan vi naturligvis også tilbyde, at blive andelshaver. For DESIGN PROFESSIONEL er din succes vigtigere end noget andet…

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

KØBENHAVN

SJÆLLAND

FYN

MIDTJYLLAND

Brøndby Tlf. 4355 0505

Slagelse Tlf. 5816 6600

Odense Tlf. 6613 0331

Randers Tlf. 8912 5000

Frederiksberg

Hillerød

Projekt1:Layout 1 482403/12/12 Tlf. 3888 0824 Tlf. 4824

9:26

Hadsten

Side Tlf. 869813455

SYDJYLLAND Århus Tlf. 8936 1212

Bjert Tlf. 7557 2064 Esbjerg Tlf. 7515 1733

Frisør Revisorerne

Registrerede Revisorer FRR

Vi kender din branche www.frisorrevisorerne.dk

Efteruddannelse 2013 www.denne-vej.dk FAGBLADET dofk 2012 · DECEMBER · SIDE 45


iPhone & iPad APPs GLOBElife presents new HAIR APPs!

Download “FOR FREE” GLOBElife’s APPs

GLOOBE.biz HAIR

BEAUTY BAZAR

VIP HAIRCUT

TOPHAIR STYLISTS

The search engine specialized in hair fashion. A reference point for the sector professionals of the whole world. Companies, Distributors, Hair Stylists, Photographers, Models, Magazines, etc.

The App of Beauty Bazar, you can see all the products inside your Device.

Photos of the 100 most trendy hairstyles created for VIP by the best stylists in the world.

The most complete App to find NAMES and ADDRESSES of the best 350 TOPHAIRSYLISTS of Italy.

ETI s.r.l. - Via dei Paceri, 84/B - 47891 FALCIANO (Rep. San Marino) - Tel. 0549 941990 - email: info@globelife.com


Opdag det Students need the best, hemmelige ritual Students need the best, because they are the future of our world! bag de dyrebare olier.

because they are the future of our world!

NEW! NEW! Ask your Distributor! Ask your Distributor!

PROFESSIONEL OLIEBEHANDLING DISTRIBUTED BY: DISTRIBUTED BY: TILBYD MYTHIC OIL I DIN SALON! www.terencerenati.com

email: enquiries@terencerenati.com

NO PETROLATUM, NO PARABENS, NO LANOLIN, NO ANIMAL PRODUCT, NO ANIMAL TESTING, NATURAL PRESERVATIVES

www.terencerenati.com

email: enquiries@terencerenati.com

NO PETROLATUM, NO PARABENS, NO LANOLIN, NO ANIMAL PRODUCT, NO ANIMAL TESTING, NATURAL PRESERVATIVES

TR_FF_12_12_02


DEMAND THE BEST! ASK FOR RENATI BY NAME

DISTRIBUTED BY:

www.terencerenati.com

email: enquiries@terencerenati.com

NO PETROLATUM, NO PARABENS, NO LANOLIN, NO ANIMAL PRODUCT, NO ANIMAL TESTING, NATURAL PRESERVATIVES

TR_DK_11

Nr 12 2012  

Dette er dofk FAGBLAD fra december måned 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you