Page 1

PLUSZ ÜDÜLÉSEK MÁR 359 €-TÓL HÁTOLDAL

9

KEMPINGEZÉS A CANVAS�SZAL

10

KERESÉS AZ RCI.COM OLDALON

2 0 1 4 . TAVA Z / N/YÁ R 2013.SŐSZ TÉL

JÁT É K | ÉJÁTÉK T E L || VÁ ÉTEL S Á|RVÁSÁRLÁS L Á S | P I H| EPIHENÉS N É S | F|EFELFEDEZÉS LFEDEZÉS

Strandok ajándéka ÚTMUTATÓNK A LEGJOBB STRANDOKHOZ

MAGYAR KALAND

40 ÉV ÜDÜLÉS

MEGÜNNEPLÉSE


Jól

döntött... Senki más nem kínál ilyen sokféle csereüdülési lehetőséget!

Az RCI tagja a Wyndham Exchange and Rentals hálózatnak, ami azt jelenti, hogy a partnervállalatainkkal közösen kínálunk még több változatos és különböző cserelehetőséget a hangulatos falusi házaktól kezdve, egészen a luxusvillákig.*

EGYSZERŰ TERVEZÉS. EGYSZERŰ FOGLALÁS. LÁTOGASSA MEG AZ RCI.com OLDALT, VAGY HÍVJA A 06 1 481 4709 SZÁMOT MÉG MA Feltételek: *Az RCI normál tagsági feltételei érvényesek. A partnervállalatokkal közösen nyújtott csereüdülési lehetőségek a szabad kapacitások függvényében állnak rendelkezésre, és azokra külön foglalási feltételek érvényesek.


Az RCI februárban ünnepelte a 40. sikeres évfordulóját – Ön nélkül nem sikerült volna mindez! Ezért, hogy megköszönjük Önnek, amiért hozzájárult a 40. születésnapunk eléréséhez, ajándékokat sorsolunk ki az RCI nagy 40 éves nyereményjátékában! Ne hagyja ki – a nagyszerű nyereményekért és a részvételi feltételekért lapozzon a 4. oldalra. Miközben bejegyzi a naptárába az előttünk álló év üdüléseit, biztosan tudja, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az RCI Points tagságából? Észrevettük, hogy egyes tagjaink hagyják lejárni a pontjaikat, mivel nem tudnak elutazni a használati évükben – vagy egyszerűen csak nem veszik észre, hogy a lejárati dátumok közelednek... Ezért személyre szabtuk az RCI számlakivonatot, így figyelmeztetve Önt a közeledő lejárati dátumra. Sőt, még több megoldást vezettünk be a pontjai felhasználására, így most minden eddiginél több lehetősége van az üdülésre az RCI-nél. Ha szeretné tudni, hogy miként hozhatja ki a legjobb értéket az RCI tagságából, akkor lapozzon a 14. oldalra. Most csak annyit kell tennie, hogy eldönti, merre szeretne utazni. A feleségem finn, így a gyönyörű vidéki üdülések nálunk nagy családi kedvenccé váltak, és egy ilyen üdülés immár a 2014es üdülési naptárunkban is szerepel. Sok minden változott, amióta 1974ben a legelső tagjainkat elküldtük üdülni a családjukkal együtt. Azonban egyetlen dolog maradt a régiben: a teljes elkötelezettségünk Ön iránt – és ez soha nem is fog megváltozni.

Sean Lowe az RCI európai, közel-keleti, afrikai és indiai képviseletének ügyvezető igazgatója

40

A történetünk

ÉV ÜDÜLÉS

MEGÜNNEPLÉSE

Az RCI idén február 4-én ünnepelte az üdülési álmok valóra váltásának 40. mesés évfordulóját. Íme néhány emlékezetes mérföldkő, amely segített a tagsági élmény formálásában.

1974

Az RCI 453 taggal létrehozza az első irodáját Indianapolisban

2000

1975

Megjelenik az első üdülőkatalógus

2004 Az RCI a

1976

Mexikóban megnyílik az első, Egyesült Államok területén kívüli iroda

1977

Tíz további iroda nyílik meg szerte a világon

1986

1990

1991

30. születésnapját és a 3 millió tagját ünnepli

2008 Az RCI továbbfejlesztett online keresési funkciókat vezet be, és üdvözli a 4000. üdülőt a hálózatában

Megnyílik a londoni iroda

1980-as évek

Elindul a Holiday Magazin – mostani nevén Endless Vacation Megnyílik a portugál telefonos ügyfélszolgálati központ és a görögországi iroda Megnyílik a központi iroda Ketteringben (Northamptonshire, Egyesült Királyság)

1996

Elindul az RCI.com webhely

1999

Megnyílik az európai tagok telefonos ügyfélszolgálata Corkban

Jelentkezzen be az RCI.com még ma!

Elindul az RCI Points, az első globális pontalapú csererendszer

2009

Elindul az RCI TV, az első online videohálózat üdülésijogtulajdonosoknak

2010

Bevezetjük az RCI Platinum tagságot, amely exkluzív előnyök új szintjét kínálja

2012 Az RCI bemutatja az RCI.com mobilkészülékekre optimalizált változatát

2014 Az RCI.com új külsőt kap a még jobb online keresési és foglalási élmény érdekében

oldalon, vagy hívjon minket

TAGSÁGI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06 1 481 4709 RCI TRAVEL: 06 1 777 9056 KÜLDJE EL NEKÜNK A TÖRTÉNETEIT: EV@RCI.com

40 ÉV ÜDÜLÉS

| ENDLESS VACATION 3

TAG S ÁG I H Í R E K

Üdvözöljük!


TAG S ÁG I H Í R E K

40

NAGY

éves nyereményjáték

Sok nyereményt nyerhet a nagy 40 éves nyereményjátékunkban…

5 x INGYENES csere

5 x RCI Platinum tagság Egy évig

5 x Tag & Track csomag (tagandtrack.com)

A részvétel nem is lehetne egyszerűbb! Egyszerűen jelentkezzen be az RCI.com oldalon 2014. május 26. előtt, és bekerül a sorsolásba. Sok szerencsét! A részletes feltételekért látogasson el az rcitc2.com oldalra.

A pályázat nyertesei Gratulálunk az őszi/téli számunkban meghirdetett „A legszínesebb üdülésem“ című fotópályázat nyerteseinek.

1.

ELSŐ DÍJ: Robert Engels, Belgium. „Málta egy életteli és vidám sziget. Ez a kép egy hangulatos kikötőben készült, amely rengeteg élénk színű halászhajóval („luzzu“) volt tele.“

MÁSODIK DÍJ: Andrea Maria Genna, Olaszország HARMADIK DÍJ: Pekka és Virpi Pirhonen, Finnország

Az RCI magazinja, az Endless Vacation évente kétszer jelenik meg az RCI Europe kiadásában. Az eredeti cikkek és írások kizárólag a kiadó írásos engedélyével másolhatók vagy továbbíthatók. Az RCI Europe semmilyen felelősséget nem vállal a kiadványban megjelenő anyagokból származó esetleges veszteségekért és következményekért. Bár minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy az Endless Vacation magazinban szereplő információk pontosságát garantáljuk, az esetleges hibákért vagy hiányosságokért nem tudunk felelősséget vállalni. A részletek a nyomdába adás időpontjában érvényesek (2014. március). Az ajánlatokra külön feltételek vonatkoznak, és azok a szabad kapacitások függvényében állnak rendelkezésre. © RCI Europe 2014. Az RCI nagy 40 éves nyereményjátéka: A részletes feltételekért látogassa meg az rcitc2.com oldalt. Az írásos feltételek külön kérésre is rendelkezésre állnak – írjon levelet a következő postai címre: The Editor, RCI, Kettering Parkway, Kettering, NN15 6EY, Anglia, Egyesült Királyság. A szervező az RCI Europe, bejegyzett székhely: Kettering Parkway, Kettering, NN15 6EY, Anglia. A szervező fenntartja a jogot, hogy hasonló értékű helyettesítő nyereményt ajánljon fel, ha a feltüntetett nyeremények nem érhetők el. A nyereményjátékban legalább 21 éves európai és közel-keleti tagok vehetnek részt. Tagonként egy (1) részvétel lehetséges. A nyeremények nem ruházhatók át. A nyeremények nem válthatók át készpénzre. A részvétel ingyenes, és vásárlás nem szükséges. A játékban nem vehetnek részt a Wyndham Worldwide és leányvállalatainak alkalmazottai és közvetlen hozzátartozói. A nyereményjátékok 2014. április 14. 9:00 órától 2014. május 26. 23:59 percig (GMT) tartanak. Az ezután beérkező jelentkezéseket nem fogadjuk el. A nyerteseket június 9-én sorsoljuk ki, és a nyerteseket telefonon/e-mailben értesítjük. Tagsági azonosítónként csak egyetlen bejelentkezéses részvétel lehetséges. Többszörös részvétel nem fogadható el. Az RCI nem vállal felelősséget az elveszett, késedelmes, hibásan címzett vagy hiányos jelentkezésekért, és/vagy az olyan jelentkezésekért, amelyek küldése vagy fogadása technikai vagy egyéb okok miatt nem lehetséges. A postai elismervény nem igazolja a jelentkezés RCI-hez történő beérkeztét. A szervező fenntartja a jogot a nyereményjáték visszavonására, meghosszabbítására vagy módosítására. A nyertesek hozzájárulnak a nevük nyilvánosságra hozatalához, illetve engedélyezik, hogy a szervező azt jövőbeni reklám- és promóciós célokra használja fel további kompenzáció nélkül. A nyereményjátékokra az angol

4 2 0 1 4 . TAVA S Z / N YÁ R |

40 ÉV ÜDÜLÉS


Eltelt ugyan négy évtized, azonban az RCI és az alapítónk, Christel DeHaan közötti kapcsolat szorosabb, mint valaha. Christel 16 évvel ezelőtt hozta létre a Christel House Charity szervezetet, amely az RCI választott jótékonysági intézménye. 2003-ban indítottuk útjára az éves RCI Christel House Open nevezetű rendezvényt, amelyet a világ legnagyobb, többnapos jótékonysági golfeseményének tartanak. A versenyeknek köszönhetően fantasztikus, 8,2 millió dollárnyi adomány gyűlt össze, amelyből a jótékonysági szervezet élelmiszert, ellátást, oktatást és jövőt biztosít a hátrányos helyzetű gyermekeknek szerte a világon. Christel a következőket mondta el: „A Christel House tartós átalakításra, és nem átmeneti ellátásra koncentrál. Különbség van ugyanis aközött, hogy ma halat adunk egy embernek, vagy

Christel DeHaan (középen) az RCI egyesült államokbeli globális központjában az európai marketingcsapat tagjaival, Kate Karagholival (balra) és Jo Hobbsszal.

megtanítjuk őt horgászni, és ezáltal képessé tesszük arra, hogy ellássa saját magát és családját a jövőben.“ További információkért látogassa meg a christelhouse.org webhelyet.

Átlátható út az előnyökhöz Gondolkodott már az RCI Platinum tagságváltáson vagy a tagsága megújításán? Minden egyes megvásárolt RCI Platinum tagság után INGYENES golftagságot kap az Open Fairways jóvoltából egy évig, 145 € értékben. Plusz – a golfpartnereinek sem kell sárgulniuk az irigységtől. Ossza meg az előnyöket, és élvezze a két környi golfmeccset egyetlen kör áráért, vagy kapjon 50% kedvezményt a greenfee

díjakból, Ön és legfeljebb hét vendég esetén. Több mint 1500 helyszín közül választhat, az első osztályú pályákat is beleértve. Az RCI Platinum tagság további előnyöket biztosít, többek között gyógyfürdői kedvezményeket, elsőbbségi hozzáférést egyes üdülőkhöz, lakóegységváltásokat és még sok minden mást. A részletekért és a tagságváltáshoz jelentkezzen be az RCI.com oldalon.

jog előírásai érvényesek. A szervező döntése végleges. A részvétellel a résztvevők elfogadják a feltételeket. Cserék szabad kapacitása: A korábbi szabad kapacitásokkal kapcsolatos információk az üdülés tervezését segítik, és semmiképpen nem képviselnek vagy garantálnak egy esetleges cserekérelmet. A készletkínálat az ünnepnapok és az egyéb üdülési főszezonok alapján változhat. Főszezonban kevesebb szabad kapacitásra és nagyobb pontértékekre számítson. A feltüntetett adatok a 2013. november 29-i állapotokat tükrözik. Üdülői ajánlatok: Az ajánlatokat meghatározott üdülők állították össze, ezért további információkért forduljon közvetlenül hozzájuk. A kapcsolatfelvételkor tájékozódjon alaposan az ajánlatok pontos részleteiről. Az RCI kizárólag közvetítő fél, és nem vállal felelősséget a feltüntetett ajánlatokért vagy az ajánlatokban szereplő részletekért. RCI üdülői értékelések: Az értékelések rövidített formában szerepelnek, és az RCI.com oldalról származnak. A kiemelt üdülőkről szóló teljes élménybeszámolókért látogasson el az RCI.com oldalra. Nem minden itt feltüntetett információ vonatkozik Clubs tagokra. Az RCI Travel tulajdonosa és üzemeltetője az ICE Europe Ltd: (cégjegyzékszám 3793955, kereskedelmi név Our Holiday Centre, székhely c/o ICE, Suite 8, Buckingham Parade, The Broadway, Stanmore, Middlesex, Egyesült Királyság, HA7 4EB), amely teljes körű ABTA és ATOL biztosítással rendelkezik, és az RCI Travel márkanevet az RCI Europe-tól kapott licenc alapján használja. Az RCI Europe nem nyújt utazási szolgáltatásokat, és nem vállal felelősséget az RCI Travel által értékesített termékekért és szolgáltatásokért.

Az RCI még több üdülőt hoz el Önnek – és még szélesebb választékot kínál mesés úti célokból. 2013-ban több mint 150 üdülő csatlakozott az RCI csereüdülési hálózatához – közülük 21 Európában található. Íme egy kis ízelítő a legújabb üdülőkből.

Hotel Interstar (C395): Az osztrák síüdülőben, a SaalbachHinterglemmben található. Mivel Salzburg hegyei és első osztályú sípályák veszik körül, tökéletes választás egy nagyszerű szabadtéri üdüléshez. Hitit Ayaş Termal (D617): Törökországban található, és az ellentétek üdülését kínálja – egy termálfürdős üdülőről van szó, amely kevesebb, mint egy órányira fekszik Ankara városától, valamint az ország történelmi műemlékeitől és régészeti lelőhelyeitől.

Szeretnénk hallani a véleményét! Szeretnénk hallani a legjobb tippjeit és az RCI csereüdülési élményeit. Ön is 40. évfordulót ünnepel idén? Küldjön nekünk e-mailt az EV@RCI.com címre, vagy keresse a feltételekben szereplő címet, és írjon nekünk. A levélben adja meg a tagsági azonosítóját, a postacímét és a telefonszámát.

40 ÉV ÜDÜLÉS

| E N D L E S S VAC AT I O N 5

TAG S ÁG I H Í R E K

Negyven év barátság

ÚJ RCI távlatok


FELFEDEZÉS KEDVENC STRANDOK

STRANDOK AJÁNDÉKA

Az RCI 40. évfordulója alkalmából egész évben a mesés napsütés, a tenger és a homokos tengerparti üdülések állandó vonzerejét – és sokszínűségét – ünnepeljük. Í R TA : S H A N A L I E B M A N , C H R I S T I N E L O O M I S , M A R I B E T H M E L L I N , C L A R K M I T C H E L L , J E A N E T T E PA R K I N É S A D R I A N P H I L L I P S

A Famara Beach vadregényes partja, Lanzarote szigetén

6 2 0 1 4 . TAVA S Z / N YÁ R |

40 ÉV ÜDÜLÉS


Falesia Beach, Portugália – tökéletes választás evezéshez és vízi sportokhoz.

A NAPSÜTÉS ÉS A SZÖRF KEDVELŐI A fesztelen hangulatú Lanzarote minden hozzávalóval rendelkezik a tökéletes üdüléshez. Tenerifénél lazább stílusú úti cél ez; az egyedülálló holdbéli tájaival ideális helyszín, ahol a képzelet – legyen az fiataloké vagy időseké – vadul és szabadon szárnyalhat. A szigetre számos lenyűgözően aranyló és fehér homokú strand, családbarát látnivalók sora és rendkívül kreatív és kozmopolita stílus jellemző. Idilli sziget ez, ahol egész nap élvezheti a napsütést – Lanzarote strandjai valóban képeslapra illőek. A kékeszöld hullámok mosta apró öblöktől, a hatalmas szalagokként húzódó homokos partokon át, a vízi sportok űzésére ideális hullámzó tengerig, a sziget mindenben a strandok szerelmeseit szolgálja. A délkeleten fekvő Papagayo hibátlan, védett öblei – sőt, maga a Papagayo Beach is – természetvédelmi terület, és Playa Blancából érhető el a part menti vízi útvonalon. Az Orzola közelében, északon fekvő Caleton Blanco kristálytiszta lagúnáját fehér homokos strandok és sziklás öblök veszik körül, így tökéletes választás egy kellemes evezéshez. A vadregényesebb nyugati parton található Famara Beach hatalmas kiterjedésű terület, amelyet gyakran keresnek fel szörfösök, kite szörfösök, windszörfösök és piknikező családok.

A Balaton vidámsággal teli partja.

CSALÁDI SZÓRAKOZÁS A jó strandolós üdülés természetesen nem szólhat másról, csak a napsütésről, a homokról... és egy tóról. A „magyar tenger“ néven ismert Balaton Magyarországon több mint 80 km hosszan nyúlik el, és egy órányira található Budapesttől. Átlagos mélysége mindössze két méter, nyáron gyorsan felmelegszik, és megnyugtatóan gyermekbarát. A Balaton partját végig strandok tarkítják. A déli oldal sekélyebb, és kevesebb a nádas; a leginkább homokos partszakasz Siófokon és Balatonlellén található. A csendesebb északi part legjobbjai közé Gyenesdiás (Keszthely közelében), Szigliget és Balatonfüred strandjai tartoznak. Mire számíthatunk egy balatoni strandon? Mindenhol van lehetőség napozásra és evezésre, bérelhetőek vízi járművek, és válogathatunk a büfék kínálatából. Egyes strandokon csúszdák is találhatók, a legmodernebbek – mint például Siófok, ahol több üdülő található – pedig látványos wakeboardozási lehetőséget biztosítanak (a vízisízőt körpályán vontatják körbe a vízen). Az aktív üdülést kedvelők kerékpározhatnak a tó körül, míg azok, akik kevesebb erőfeszítéssel szeretnék felfedezni a környéket, élvezhetik a sétahajózásokat.

... és amik kimaradtak Látványos sziklás háttér a piros, a réz és az arany gyönyörű árnyalataiban – késő délután, amikor a nap lenyugszik, látogasson el a Portugáliában található Albufeira Falesia Beach nevű strandjára, a színek ekkor a legszebbek. A part nyugodt hullámokkal teli része tökéletes választás az evezéshez, illetve a vízre szálló szörfösök figyeléséhez – nagyszerű szórakozás ez, miközben magunkba szívjuk a napsugarakat. A Riviera Maya egy 120 kilométer hosszú karibi partszakasz a Yucatán-félszigeten, Mexikóban. Playa del Carmen városában a kalandorok barangolhatnak a környéken, vagy úszkálhatnak az édesvízi víznyelőkben, felfedezhetik a földalatti barlangokat, esetleg búvárkodhatnak a korallzátonyok mentén.

40 ÉV ÜDÜLÉS

| E N D L E S S VAC AT I O N 7


SZÁLLÁS MIÉRT IS NE PRÓBÁLNÁ KI EZEN ÜDÜLŐK EGYIKÉT? PONTÉRTÉKEK MÁR 17 500 PONTTÓL

LANZAROTE

Club Las Calas 1448

A világítótorony melletti strand és halászmóló.

MAGYARORSZÁG

FLORIDA Marco Resort & Club 1861 Csere elérhetősége

Használja az alábbi naptárakat, amelyek megmutatják az adott úti célok szezonális szabad kapacitásait.

Lanzarote J

F M Á M J

J A SZ O N D

Magyarország J

F M Á M J

J A SZ O N D

Florida J

F M Á M J

J A SZ O N D

Szabad kapacitások: Közepes Alacsony

Egyszerű tervezés. Egyszerű foglalás. További üdülői információkért, illetve a foglaláshoz jelentkezzen be az RCI.com* oldalon még ma.

Ha el tudja képzelni azt az aranyló homokú tengerpartot, amelyet nyugodt, azúrkék hullámok mosnak, és ahol zöldellő fák kapaszkodnak a parti fövenybe, akkor talán el tudja képzelni a törökországi Dilek-félsziget nemzeti parkjának strandjait is. Hűtse le magát Zeusz barlangjának természetes vizeiben, és figyelje a vaddisznókat, a lovakat és a különböző madárfajokat a déli parton.

találja. Feltételek: A pontértékek a 1861. üdülőn alapulnak– 1 hálószoba, 2014. július 20. és 27. Az ajánlatok a 2013. december 19-i időpontnak megfelelőek, a szabad kapacitások erejéig érvényesek, és bármikor megváltozhatnak. Cserék szabad kapacitása: Lapozzon az 5. oldalra.

40 ÉV

kagylókat. Keresse fel a Perzsa-öböl felé néző strandokat apálykor, és számtalan gyűjtőt láthat, akik elmerülve keresnek kagylókat. Látogasson el a Bailey-Matthews Kagylómúzeumba, amely a környéken található összes kagylótípust felvonultatja, vonzó kiállításokkal egyetemben. A nyári tömeg hiánya és a mély közösségi élmény igazi ajándék. „Nyáron sokkal inkább a szülővárosomra emlékeztet“ – meséli Melissa Rice, ingatlanbefektető. Jim Sprankle, a Ding’ Darling Wildlife Society elnöke egyetért. „Homokos strandokat találunk a világ minden táján“ – mondja – „de olyan emberekkel soha nem fogunk találkozni, mint amilyenek ezen a két szigeten találhatók“. Miféle emberekről van szó? Olyanokról, akik tudnak mosolyogni egy forgalmi dugót okozó határozatlan teknősön.

... és amik kimaradtak

*Az elérhetőségeket a 3. oldalon

8 2 0 1 4 . TAVA S Z / N YÁ R |

Egy nyári reggelen az autók megtorpantak a Sanibelt kisebb testvérszigetével, Captivával összekötő főút mindkét oldalán. Egy teknős állt meg az út kellős közepén. Senki nem dudált. Egy férfi egyszerűen kiszállt a teherautójából, felkapta a teknőst, majd óvatosan átvitte az úton. Talán ezért a laza stílusért éri meg leginkább nyáron felkeresni Sanibelt, ezt a Délnyugat-Florida partjainál fekvő szigetet, Fort Myers mellett. Sanibel több mint 24 kilométernyi gyönyörű stranddal rendelkezik, de a legjobb hely a naplementében való gyönyörködésre, a Turner Beach. Parkolóhely itt csak korlátozott számban áll rendelkezésre, így nem lesz nagy társasága, amint az aranyló napkorong alábukik a fehér homokú part és a sötétkék tenger mögött. Már ez a látvány önmagában megéri az utazást. Sanibel az elhelyezkedése miatt egyfajta hálóként fogja fel a tengeri

ÜDÜLÉS

Fuerteventura a legkevésbé lakott sziget a Kanári-szigetek közül, és eme nagy kiterjedésű területen a természet és a békés magány uralkodik. Látogasson el Corralejo városába, és fedezze fel a több mérföldnyi finom, puha homokú partot és a hullámos dűnéket a Parque Natural de las Dunas de Corralejo területén.

FOTÓK, ELŐZŐ OLDAL: ALAMY (3). EZEN AZ OLDALON: SUPERSTOCK (2), ALAMY, THINKSTOCK, 4 CORNERS IMAGES

TERMÉSZET ÉS NYUGALOM

Club Abbazia 2833


TAG JA I N K TÖ R T É N E T E I LOIRE-VÖLGY, FRANCIAORSZÁG

FRANCIAORSZÁG –

TERMÉSZETESEN

Jesus Serrano Sobrino az ideális vidéki kikapcsolódást ötvözte a könnyen elérhető kulturális és városi élményekkel egy Canvas üdülésen.

FOTÓK: SOBRINO CSALÁD (2)

J

esus és felesége, Maria Garcia Garcia, általában olyan kulturális jellegű úti célokat keresnek fel, ahonnan a város autóval könnyen megközelíthető, de ahol a vonzó tájak dominálnak. „Általában a Pireneusokban és az Alpokban üdülünk, és nem a strandokon“ – magyarázza Jesus. „Tavaly júliusban Franciaországba akartunk utazni, és az RCI tagságunknak köszönhetően egyszerű volt lefoglalni a Canvas egyik üdülőjét, a Loire-völgy szívében. Akkoriban egyáltalán nem ismertük a Canvas Holidays szolgáltatásait, így azt sem tudtuk, mire számítsunk. „Bár az üdülő, ahol tavaly voltunk, már nem áll rendelkezésre, annyira megtetszett, amit az első Canvas üdülőnkben találtunk, hogy idén júliusra is lefoglaltunk egy üdülést, ezúttal a Canvas Camping la Palombiere (R211) üdülőben (Sainte Nathalène, Franciaország).“ A Canvas által nyújtott élményből egy tökéletes üdülés kerekedett ki a spanyolországi Guadalajarából származó pár számára, akik immár 22 éve tagjai

az RCI-nek, miután vásároltak egy hetet a Dunas Club (2539) üdülőben, Fuerteventura szigetén. Jesus a következőket mondta el: „A Canvas Holidays luxusminőségű kempingezést kínál lakókocsiban, tökéletesen integrálva az élményt természetes erdőkkel és gyönyörű kilátással – mindezt bármely hotelhez vagy aparthotelhez képest több kényelmi szolgáltatással. Itt nagyobb

A Canvas Holidays luxusminőségű kempingezést kínál lakókocsiban... gyönyörű kilátással. – JESUS SERRANO SOBRINO ÉS MARIA GARCIA GARCIA

szabadságot élvezhetünk, mint a hagyományos üdülőkben. A legjobb dolog az volt, hogy az RCI főszezonban tudott nekünk helyet találni Franciaországban, ez pedig nem éppen egyszerű dolog.“ Sőt, a Canvas üdülői közel fekszenek az ország számos nagyvárosához, kulturális

helyszínéhez, valamint a múlt és jelen kincseivel teli történelmi településekhez is. A család számára a tavalyi üdülés fénypontjai a következők voltak: látogatás a Futuroscope vidámparkban Poitiers-ben, illetve a többi közeli település felfedezése, mint például Tours, Loches, Amboise és a Cointreau-völgy. Jesus annyira le volt nyűgözve, hogy nem vesztegette az idejét, egyből lefoglalt egy újabb Canvas családi üdülést az idei évre. Ahogyan ő fogalmaz: „Az első Canvas üdülőt lefoglaltuk, amit megláttunk, mivel most már tudjuk, hogy mennyi minden lehetséges egy Canvas üdülésen, és tudjuk azt is, hogy az üdülők elhelyezkedése ideális Franciaország városainak és vidéki tájainak felfedezéséhez, miközben mindezek mellett élvezhetjük a fantasztikus üdülés nyújtotta örömöt és kikapcsolódást.“

MESEBELI FRANCIAORSZÁG: (Belül) Jesus a feleségével (jobbra) és a lányával a Castillo de Villandry épületénél, a Loire völgyében. (Fő kép) Châteaux de Chambord.

40 ÉV ÜDÜLÉS

| E N D L E S S VAC AT I O N 9


FELFEDEZÉS RCI.COM KERESÉSI SZŰRŐK

KERESSEN, ÉS MEGTALÁLJA…

... kedvenc üdülési tevékenységeit izgalmas úti célokban, amelyekre talán soha nem is gondolt. Három tagunk elmeséli nekünk, hogy miért az RCI.com keresési szűrői a legjobb eszközök az üdüléshez.

N

incs sok szabad idő az életemben, és kevés időt szánok a tervezésre, ezért az RCI.com keresési szűrőit használom, mivel azokkal igazán gyorsan megtalálom a kívánt üdülést“ – magyarázza Rosemary Hutcheson, korábbi fogorvos, jelenleg az Aberdeeni Klinika fogászati ​​ igazgatója. Ő és férje, Gordon, 10 éve tagjai az RCInek, és üdülési joggal rendelkeznek a skóciai Hilton Craigendarroch (1003) üdülőben (Royal Deeside, Aberdeen). Azonban amióta az üdülőjük közelébe költöztek, Rosemary saját bevallása szerint boldog, hogy ő és Gordon igénybe vehetik az RCI cserelehetőségeit. „A keresési prioritásaink közé a golf, a kezdő időpont és az RCI Gold Crown díjak tartoznak, bár én magam jó néhány egyéb szűrőt is használok. Az RCI keresési szűrőinek használata valóban nagyon egyszerű.“

Kedvenc időtakarékos megoldás

1 0 2 0 1 4 . TAVA S Z / N YÁ R |

40 ÉV

ÜDÜLÉS

Tudván, hogy az üdülők és a lakóegységek szabad kapacitásai ingadoznak, Rosemary tisztában van a rendszeres keresések fontosságával, illetve azzal, hogy az új szűrők segítenek ebben. Ahogyan ő fogalmaz: „Ha nagyon szeretnék egy adott üdülést, és leszűkítem a feltételeket a keresési szűrők segítségével, majd mentem ezeket a Kedvencek közé, akkor legközelebb már úgy kereshetek, hogy nem kell ugyanezeket az adatokat ismét megadnom. Így rendszeresen szemmel tarthatom a készletkínálatot, ahogyan az változik az RCI rendszerében.“ A pár számára a keresési szűrő mindig is átjáróként szolgált az üdülőkatalógusba, ahol új üdülési élmények világa nyílt meg számukra. „Szeretjük azt a tényt, hogy a keresési szűrőknél javasolt úti célok jelennek meg, ahol új és izgalmas helyszíneken élvezhetjük az adott üdülési tevékenységeket. „A szűrőknek köszönhetően már jó néhány mesés és új golfhelyszínt fedeztünk fel. Márciusban például Floridában jártunk az RCI.com keresési javaslata alapján. Lelkes golfozók vagyunk, és a floridai pályák kiválóak, ráadásul nem is túl zsúfoltak. Szintén a keresési szolgáltatás vezetett el minket az eddigi legjobb üdülésünkhöz – ezúttal Dél-Afrikába, ahol golfoztunk, szafarin vettünk részt, és még sok más dolgot is kipróbáltunk. Nem csak a golf, az egész üdülés fantasztikus volt!

Nem az, aminek látszik

A readingi Dr. Glenys Hart és férje, Dr. Douglas Hart, több mint 30 éve RCI tagok. Egyik kedvenc keresési szűrőjük a strand – de nem azért, mert egész nap a homokos tengerparton szeretnek nyújtózkodni. Glenys, az informatikai kommunikációs háttérrel rendelkező egyetemi tanár és oktatási tanácsadó, már hozzászokott ahhoz, hogy a munkája az élet egyéb területein is segíti őt. Ahogyan ő fogalmaz: „A tengerpart nevű keresési szűrőt használom sík domborzatú tájak kereséséhez, mivel ha strand melletti szállást foglalok, akkor biztos lehetek abban, hogy nem fogunk valahol a hegyekben kilyukadni.“ „Már egy ideje használjuk az RCI.com keresési szolgáltatását, és nem tudok rá okot, hogy a többi tag miért is ne használná azt. Könnyen kezelhető eszköz, és ha rájövünk, hogy mennyi minden található az RCI.com oldalon, igazán tudjuk értékelni a számunkra megnyíló lehetőségeket, sőt,


biztosak lehetünk benne, hogy az üdülés minden igényünknek megfelelő lesz.“ Glenys ad néhány tippet ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az RCI.com keresési szűrőiből. „Ha több keresést végzünk, majd mentjük azokat, akkor fontos megjegyezni, hogy milyen szűrők vannak bekapcsolva – és ha új keresést indítunk, ugyanilyen fontos, hogy kikapcsoljuk a szűrőket“ – magyarázza. „Használjuk a térképeket, mivel azok megmutatják, hogy hány üdülő érhető el az adott úti célban, majd az üdülési típusok szűrője segítségével szűkíthetjük a rendelkezésre álló üdülők számát az adott tevékenységek szerint – ha mindezt kipróbáljuk, kellemes meglepetésben lehet részünk.“ „A bejelentkezési nap szűrője szintén hasznos számunkra, mivel rugalmasak vagyunk az utazási időpontok és dátumok tekintetében, ezért ha például kedden jelentkezünk be, a repülőjegyek is olcsóbbak lesznek. Mindig nézzük meg az RCI tagok élménybeszámolóit és a helyszínről készült videókat (ha vannak ilyenek), mivel jó betekintést kaphatunk az adott üdülőben és úti célban elérhető élményekbe.“

Különleges feltételek

„Immár körülbelül négy éve használom az RCI.com keresési szűrőit, és észleltem a fejlődést ez idő alatt. Most már olyan hatékonyan kereshetek, hogy szerintem magam is képes vagyok megoldani a dolgot, és nem kell az RCI-t hívnom telefonon. Mivel a feleségem, Rachael és én rendkívül pontosan körülírt igényekkel rendelkezünk, óriási segítség, hogy képesek vagyunk szűrni a keresési találatokat. Ráadásul a többi tag visszajelzése szintén segít nekünk a gyermekekkel kapcsolatos igényeink tekintetében. Stephen és Rachael 2004 óta tagjai az RCI-nek, de mivel a szülők szintén RCI tagok, Stephen értékeli a nagyon is különböző üdülési igényeket. „Voltunk közös üdülésen az RCI jóvoltából, és hozzáadott bónuszként értékeltük a nagymama és nagypapa gyermekmegőrző szolgáltatásait!“ – teszi hozzá Stephen. „Imádjuk az üdülési jogunkat. Azért vásároltuk, mert több helyet és nagyobb rugalmasságot szerettünk volna – akár csak arra, hogy leüljünk egy tányér babos pirítós mellé, ha a gyerekeknek nincs kedvük egy újabb étteremhez! Igazi otthon ez, távol az otthontól. Sőt, egy kaland, amelynek köszönhetően már eddig is rengeteg olyan új és mesés helyre jutottunk el, amelyről még csak nem is tudtuk, hogy létezik.“ PRIMARY

SECONDARY

TERTIARY

SZÁLLÁS MIÉRT IS NE PRÓBÁLNÁ KI EZEN ÜDÜLŐK EGYIKÉT? MÁR X CSERÉLÉSI CSEREÉRTÉKTŐL PONTÉRTÉKEK MÁR 35 500 PONTTÓL

UK PANEL HEADERS PRIMARY

SECONDARY

TERTIARY

Santa Barbara Golf & Ocean Club II 3489 UK Resort Name / Panel Title 0000

Royal Park Albatros Club 3941 UK Resort Name / Panel Title 0000 Üdülési tervező

Használja az alábbi naptárakat, amelyek megmutatják az egy adott régióban lévő üdülők foglalásához szükséges korábbi csereértékek átlagát, illetve a korábbi UK Resort name / panel title szabad kapacitásokat. J

F M Á M J

J A SZ O N D

15 18 16 12 15 14 17 15 12 10

The Mountainside at Silvercreek 1325

A két kis gyermek és a síszenvedély miatt a McGregor család számára sok olyan tényező merül fel az üdüléstervezés során, amelyben nem köthetnek kompromisszumot. Ilyen például a kétágyas apartman egy olyan síüdülőben, amely évközben kínál szabad kapacitásokat. A család két évvel ezelőtt a németországi Münchenbe költözött Stephen munkája miatt, ekkor kezdtek el együtt síelni. Azonban előfordul, hogy Stephen szigorú munkarendje és a gyermekek iskolai szünete korlátozza az üdülésre szánt időt. „Oly kevés foglalási időszak áll rendelkezésünkre az üdüléshez, és mivel a síüdüléseket kedveljük – mindannyian síelünk, és az Alpok immár a szomszédban van –, nincs annyi választási lehetőségünk, mint egy olyan párnak, akik tengerparti üdülést keresnek az év bármely időszakában“ – magyarázza Stephen.

8

12

Szabad kapacitások: Biztosak vagyunk abban, Nagyon A foglaláshoz szükséges hogy Ön is megtalálja a magas  Magas korábbi csereértékek átlaga keresett üdülést. Indítson  Közepes folyamatos keresést a  Alacsony

TUDTA?

honlapunkon, és mi keressük meg az üdülését Ön helyett, a nap 24 órájában UK Panel cross sell. UK és a hét 7 napján! Panel cross sell. UK Panel cross sell. UK Panel cross sell. UK Panel cross sell. UK Panel cross

Egyszerű tervezés. Egyszerű foglalás.

További üdülői

információkért, illetve Egyszerű tervezés a foglaláshoz jelentkezzen . Egyszerű be az RCI.com* oldalon foglalás.

még ma. További üdülői információkért, illetve a találja. foglaláshoz jelentkezzen be az RCI.com* oldalon még Feltételek: A pontértékek a 1325. üdülőn This bit is automatically bold: UK T+C’s6. és 13. alapulnak,1 hálószoba, 2014. december ma.

*Az elérhetőségeket a 3. oldalon

Az ajánlatok a 2013. december 19-i időpontnak *Az elérhetőségeket X. oldalon megfelelőek, a szabad kapacitásokaerejéig érvényesek, és bármikor megváltozhatnak. Cserék találja. szabad kapacitása: Lapozzon az 5. oldalra.

40 ÉV ÜDÜLÉS

| E N D L E S S VAC AT I O N 1 1


TAG JA I N K TÖ R T É N E T E I MAGYARORSZÁG

MAGYARORSZÁG VALAMI… ÚJ

A

mikor Bernice és Clive Stannard RCI tagok úgy döntöttek, hogy ezúttal kihagyják a „szokásos strandolós-vásárlós üdülést“, fogalmuk sem volt arról, hogy végül Magyarországon kötnek ki – arról meg végképp nem, hogy bele is szeretnek ebbe az országba. „Olvastuk ugyan a magyar borokról és sétákról szóló üdülési beszámolót az RCI magazinjában (2012. tavasz), de ez volt minden“ – idézi fel Bernice.

„Felhívtuk az RCI-t, hogy átbeszéljük az ötleteinket egy üdülési tanácsadóval, és végül rengeteg segítséget és bátorítást kaptunk, hogy ezúttal valami teljesen mást próbáljunk ki.“ A cheshire-i Warringtonból származó pár RCI Points tag. Bernice mintegy 30 évvel ezelőtt vásárolt üdülési jogot az algarvei Ourapraia Aparthotel (1514) üdülőben. Sokszor felkereste ezt az üdülőt, és engedte, hogy a család többi tagja is használja azt.

Alex tanácsa nagy segítség volt, és önbizalmat adott nekünk, hogy a saját terveink szerint haladjunk előre. A kirándulós napjainkon például találomra szálltunk fel buszokra, csak azért, hogy megtudjuk, merre mennek, majd miután leszálltunk, sétáltunk egyet, és megálltunk ebédelni, vagy rendeltünk egy teát süteménnyel... fantasztikus volt. – BERNICE STANNARD, RCI TAG

1 2 2 0 1 4 . TAVA S Z / N YÁ R |

40 ÉV ÜDÜLÉS

Kilépés a komfortzónából

Bernice és férje, Clive, úgy döntöttek, hogy ezúttal hagyják, hogy a sors irányítsa őket az üdüléstervezés során. Vagy inkább az RCI egyik üdülési tanácsadója, név szerint Alexandra Mrvova (a fenti képen), aki első kézből szerzett tapasztalatokkal rendelkezett Magyarországról, és látnivalókat, szabadidős lehetőségeket, valamint szállást tudott javasolni a párnak. „Szerencsések voltunk, hogy olyan kedves tanácsadóval beszélhettünk, mint Alex, aki ráadásul nagyon segítőkész is volt“ – meséli Bernice. „Eredetileg csak egy Points üdülést szerettünk volna lefoglalni, de Alex kijelentette, hogy lehetetlen Magyarországot meglátogatni anélkül, hogy meg ne néznénk Budapestet is. Így meghosszabbítottuk az utunkat 18 napra, hogy néhány napot a fővárosban tölthessünk. Alex számos tippet adott nekünk a hotelekkel kapcsolatban, később ezeket a hoteleket megkerestük az interneten, és lefoglaltuk a szállásunkat.“

FOTÓK: (FŐ KÉP) SHUTTERSTOCK

Az RCI üdülési tanácsadója, Alexandra Mrvova

Nincs ötlete, hogy milyen új úti célt keressen fel az üdülésén? Egy az eddigiektől teljesen eltérő üdülésre vágyó – RCI tag – pár megfogadta az RCI üdülési tanácsadójának javaslatát... és nem csalódott.


ÜDÜLÉSI MEGVILÁGOSODÁS: Stannardék (hátul, balra és jobbra) Magyarországon üdültek egy RCI üdülési tanácsadó javaslatára – és le voltak nyűgözve. Clive (jobbra fent) felfedezi a keszthelyi parkokat, miközben Bernice fagylaltozik (a szemközti oldalon, bal szélen). A budapesti magyar parlament (fő kép) Európa egyik legrégebbi jogalkotói épülete.

Bernice és Clive az üdülést a magyar fővárosban kezdte, ahol számos turisztikai látnivalót kerestek fel, és még egy hajókiránduláson is részt vettek a Dunán, a híres folyón, amely a korábban különálló Budát és Pestet választja el. „Imádtuk Budapestet, és az utunk lefelé a Dunán fantasztikus volt“ – meséli Bernice. „Sokat tanultam az ország történelméről, és amíg ott voltunk, annyi mindent néztünk meg, amennyit csak tudtunk. Mire felszálltunk a keszthelyi üdülőnk felé tartó vonatra, már készen álltam a pihenésre.“ Stannardék a Club Abbázia (2833) üdülőben szálltak meg, az RCI egyik partnerüdülőjében, a nyugatmagyarországi Keszthely szívében. A város népszerű üdülőhely, köszönhetően a Balaton nyugati partján való ideális elhelyezkedésének. A Balaton egyébként Közép-Európa legnagyobb tava, és önmagában is egy fő turistalátványosság. A Club Abbázia ideális helyen fekszik, mindössze néhány percre a tóparttól.

Szórakozás és kirándulás

„A Balaton egyszerűen elképesztő volt, számos hajókiránduláson vettünk részt“ – meséli Bernice. „Az egész

régió tele van gyönyörű tájakkal, és az üdülő mindössze öt perc sétára található a buszés vasútállomástól.“ Mivel a tömegközlekedési lehetőségek ennyire közel voltak – ezt az információt egyébként az RCI üdülési tanácsadójával, Alexszel folytatott beszélgetésükből tudták meg –, a párnak nem kellett autót bérelnie, így Bernice szerint igazán elengedhették magukat az üdülésen. „Alex tanácsa nagy segítség volt, és önbizalmat adott nekünk, hogy a saját terveink szerint haladjunk előre“ – magyarázza Bernice. „A kirándulós napjainkon például találomra szálltunk fel buszokra, csak azért, hogy megtudjuk, merre mennek, majd miután leszálltunk, sétáltunk egyet, és megálltunk ebédelni, vagy rendeltünk egy teát süteménnyel... fantasztikus volt. Teljesen kikapcsolódtunk, olyan volt, mintha kiléptünk volna a megszokott életünk monotonitásából.“ Stannardék a legjobban azt a tényt használták ki, hogy a tömegközlekedés 65 év felett ingyenes –, így nem csak helyi buszokra szálltak fel, hanem Keszthelyről

Budapestre is vonattal jöttek vissza, ingyenesen! Eltöltöttek egy kis időt a közeli városban, Hévízen, amely természetes termáltaváról híres, és számos római fürdő található a partján. „Imádtuk Hévizet, háromszor is felkerestük, és az összes helyi szolgáltatást igénybe vettük“ – meséli Bernice. „Imádtam magát a várost és az üzleteket – és a finom kávét és süteményeket is!“ Stannardék részt vettek egy borkóstoló túrán, és számos nagyszerű étkezési lehetőséget fedeztek az útjuk során, de Bernice ételekhez fűződő legszebb emlékei a süteményekről szólnak. „Amikor hazajöttem, azt mondtam a gyerekeimnek, megvilágosodtam“ – meséli nevetve. „A sütik rendkívül finomak – bár gyakran nem igazán tudtuk, mit is kapunk, vagy mi is van ezekben, mégis mindig nagyon ízlettek.“ „És hasonló a benyomásunk Magyarországról is, amelyről nem sokat tudtunk korábban, mégis abszolút lenyűgözött minket, minden értelemben. Minden tiszta és érintetlen volt, az időjárás remek, az emberek kedvesek, és a meleg vizű források Hévízen fantasztikusak... Őszintén mondom, soha nem élveztem még üdülést ennyire.“

40 ÉV ÜDÜLÉS

| ENDLESS VACATION 13


Ne hagyja lenyugodni a napot A KÖVETKEZŐ POINTS ÜDÜLÉSÉN...

Számos lehetősége van, ha a pontjai hamarosan lejárnak

FOGLALJON LE EGY POINTS ÜDÜLÉST Tekintse meg az üdülőkatalógust, vagy indítson folyamatos keresést*, ha a kívánt üdülő jelenleg nem érhető el.

HOSSZABBÍTSA MEG A PONTJAIT

AJÁNDÉKOZZON ÜDÜLÉST

Azok a pontok, amelyeket nem használ fel az adott használati évben, automatikusan átkerülnek a következő használati évbe. Ha több időre van szüksége, csekély díj ellenében meghosszabbíthatja a pontjait egy harmadik évre.**

Ha nem tudja felhasználni a pontjait, akkor vásároljon RCI vendégigazolványt, így a barátai és a családja is élvezhetik a nagyszerű RCI üdüléseket.***


Az Önnek megfelelő üdülés megtalálása a legfontosabb dolog számunkra. Amennyiben hamarosan lejáró pontokkal rendelkezik, nem szeretnénk, ha lemaradna az üdüléséről!

Látogassa meg az RCI.com oldalt, kattintson a My Account („Felhasználói fiók“) fülre, és tekintse meg, hogy a pontjai lejárnak-e hamarosan. *Folyamatos keresés: Kizárólag Weeks üdülőknél érhető el. **Pontok megtakarítása: Ingyenes, ha a pontjai egy részét felhasználta annak a használati évnek a végig, amelyben a pontokat megkapta. Ellenkező esetben egy csekély tranzakciós díj van érvényben. A díjak teljes listájáért látogasson el az RCI.com oldalra. ***A vendégigazolvány címzettjének legalább 21 évesnek kell lennie. További információkért látogassa meg a www.rcipoints.eu/hu oldalt. A díjak teljes listájáért látogasson el az RCI.com oldalra.


Köszöntse

MÁR 359 €-TÓL HETENKÉNT*

az RCI Plusz üdülések világát... Egész évben, világszerte foglalhat RCI Plusz üdüléseket, a hetei vagy pontjai felhasználása nélkül. Foglaljon inkább készpénzzel, és tapasztalja meg ugyanazt a tágas szállást, előnyöket és kényelmi szolgáltatásokat, amelyeket egy RCI csereüdüléstől elvárhat.

GUTEN TAG!

BONJOUR!

CIAO!

1667. üdülő

R978. üdülő

2576. üdülő

4267. üdülő

3573. üdülő

Gemuender Ferienpark Salzberg

Park & Suites Prestige Val d’Europe

Cela Canet Malibu Village

Carpediem Roma Golf Club

Carpediem Assisi Living Club

739 € hetenként Jan. – dec.

1089 € hetenként Jan. – dec.

629 € hetenként Jan. – dec.

589 € hetenként Jan. – dec.

NÉMETORSZÁG

359 € hetenként Jan. – dec.

FRANCIAORSZÁG

OLASZORSZÁG

EGYSZERŰ TERVEZÉS. EGYSZERŰ FOGLALÁS. LÁTOGASSA MEG AZ RCI.com OLDALT, VAGY HÍVJA A 06 1 481 4709-ES SZÁMOT MÉG MA Nincs szükség deponálásra vagy cserére, illetve pontok használatára. A Plusz üdülések csak a szállást tartalmazzák, az utazást vagy az egyéb kiadásokat nem. *Az induló ár a(z) 1667. üdülőn alapul, 1 hálószobával (4 személyre), 7 éjszakára, indulás: 2014. 09. 13. Kiemelt üdülői árak: 1667. üdülő – 359 €, 1 hálószoba (4 személyre), 7 éjszaka, indulás: 2014. 09. 13; R978. üdülő – 739 €, stúdió (2 személyre), 7 éjszaka, indulás: 2014. 10. 04.; 2576. üdülő – 1089 €, 1 apartman (4 személyre), 7 éjszaka, indulás: 2014. 07. 26. 4267. üdülő – 629 €, 1 hálószoba (4 személyre), 7 éjszaka, indulás: 2014. 08. 29; 3573. üdülő – 589 €, 1 hálószoba (4 személyre), 7 éjszaka, indulás: 2014. 06. 28. Az összes ár a legközelebbi EUR értékre van kerekítve, és bármikor megváltozhat. Az észak-amerikai üdülőkhöz tartozó árakra helyi adók vonatkoznak. Az összes ajánlat érvényessége: A részletek a nyomdába adás időpontjának (2014. március) megfelelőek, a szabad kapacitások erejéig érvényesek, és bármikor megváltozhatnak. A szabad kapacitások főszezonokban és iskolai szünetek alatt korlátozottak lehetnek. A foglalások a szabad kapacitások erejéig érvényesek, és azokra a tagsági feltételek és a foglalási feltételek vonatkoznak. Fenntartjuk a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül módosítsuk, visszavonjuk vagy meghosszabbítsuk ezt az ajánlatot. HG0414/PTS

Endless Vacation magazin, 2014. Tavasz/Nyár - Hungarian Points Edition  
Endless Vacation magazin, 2014. Tavasz/Nyár - Hungarian Points Edition