Page 1

Tagsági

útmutató

ÚTMUTATÓ AZ RCI WEEKS HASZNÁLATÁHOZ


Üdvözöljük az RCI üdülések világában

2


4 ‑ 7 A csereérték bemutatása

8 ‑ 9 A deponálás bemutatása

10 ‑ 11 Hogyan cserélheti el a hetét

Üdvözli Önt az RCI, a világ vezető csereüdülési szolgáltatója. A saját üdülője (amelyben megvásárolta a tulajdonjogát) partnerüdülői kapcsolatban áll velünk, azon célból, hogy Ön és a többi üdülésijog-tulajdonos könnyedén üdülhessen szerte a világon. Ön elcseréli a saját hetét egy másik tag hetével – ezt hívjuk üdülési cserének. A világszerte több mint 4000 partnerüdülőnek köszönhetően az RCI bárhová eljuttatja Önt. Legyen szó akár egy luxus tengerparti üdülésről, jól megérdemelt téli napsütésről vagy egy last minute útról, Ön dönt. Ez az útmutató részletes és átfogó információkat tartalmaz, és megmutatja, hogy miként használhatja fel az RCI tagságát üdülési álmainak megvalósítására.

12 ‑ 13 Online regisztráció

14 ‑ 15 Fedezzen fel többet az RCI Travellel

16 ‑ 17 További tagsági előnyök

20 ‑ 21 Gyakran ismételt kérdések

22 További információk

23 Kapcsolat

3


4


Csereérték bemutatása Deponáláskor az RCI egy csereértéket rendel hozzá a hetéhez. Ez a deponálási csereérték. A cserefolyamat során a hét deponálási csereértékét összevetheti a rendelkezésre álló egyes hetek csereértékével, és eldöntheti, hogy mely csereüdülések felelnek meg az Ön számára. Az ezen cserehetekhez tartozó érték a cserélési csereérték.

Látogasson el az RCI.com oldalra, és tegyen egy próbát!

Az RCI.com weboldalon található új deponálási kalkulátor segít megmutatni azt, hogy az időzítés milyen hatással van a deponálási csereértékre. Továbbá a következő szolgáltatásokat nyújtja: • Lehetővé teszi az üdülés kezdő időpontjának és a lakóegység méretének megadását, illetve megjeleníti az Ön hetének csereértékét még a deponálás előtt. • Kiszámítja a deponálandó hét csereértékét.

Hogyan számítják ki a deponálási csereértéket? BESOROLÁS, KERESLET, KÍNÁLAT ÉS KIHASZNÁLTSÁG

LAKÓEGYSÉG TÍPUSA ÉS MÉRETE

A DEPONÁLÁS IDEJE

ÜDÜLŐK BESOROLÁSA

IDŐSZAK

Besorolás: A deponálás típusa, például üdülő, lakóhajó vagy jármű. Kereslet: Minél több tag érdeklődik az Ön deponálása iránt, annál nagyobb a deponálás csereértéke. Kínálat: Az Önéhez hasonló deponálások száma. Kihasználtság: Az Önéhez hasonló deponálások, amelyeket más tagok erősítettek meg.

A lakóegység típusa és mérete befolyásolja a csereértéket.

Csere esetén deponáljon a hete kezdő időpontját megelőző 2 év és 9 hónap között, így garantáltan a deponálási csereérték 100%-át kapja meg.

A tagok által kitöltött véleménykártyák pontszámai szintén részét képezik az üdülők besorolásának.

Helyszíntől függően az év egyes időszakai többet érnek, mint más időszakok.

5


Hozza ki a legtöbbet a csereértékből Mi történik, ha a kívánt csereüdülés csereértéke kisebb a deponálásom csereértékénél? Ha az adott csereüdülés csereértéke kisebb a deponált hét csereértékénél, akkor Ön deponálási jóváírást* kap, amelyet egy későbbi csereüdüléshez vagy deponálások összevonásához használhat fel. A deponálási jóváíráshoz tartozó utazási időkeret megegyezik az eredeti deponálás időkeretével.

Mi történik, ha olyan üdülésre szeretnék cserélni, amelynek a csereértéke nagyobb a saját deponálásom csereértékénél? Ha deponálási jóváírással vagy több deponálással rendelkezik, akkor egy külön díj fejében összevonhatja azokat egy összevont deponálássá, így növelheti eredeti deponálásának csereértékét.

Csereérték-védelem:

Példa:

20 Deponálásának csereértéke

15 Üdülésének cserélési csereértéke

5

Deponálási jóváírás

Példa:

5

Deponálási jóváírás

15

Egy másik deponálás

20 Összevont deponálás csereértéke

 a le kell mondania a csereüdülését, akkor a csereértékH védelem* szolgáltatásnak köszönhetően visszatérítjük a foglaláshoz használt csereérték 100%-át. Ne feledje, vásároljon csereérték-védelmet már a csereüdülése foglalásakor. Hívjon minket a 06 1 481 4709-es számon, vagy látogassa meg az RCI.com oldalt. *További információkért lapozzon a 22. oldalra

6


További információkért látogasson el ide:

rciweeks.eu/hu /welcome

7


A deponálás bemutatása A deponálással kezdődik minden!

Az Ön tulajdonjoga egy deponálható hét. Amikor Ön és más tagok deponálják a heteiket a csererendszerbe, még szélesebb választék áll mindenki rendelkezésére, így az Ön számára is.

A korai deponálással maximalizálhatja a csereértékét (6. oldal)! Ha a hete előtti 2 év és 9 hónap között deponál, megnövelheti a cserelehetőségeit.

A csereüdülések* foglalásának első lépése a hete deponálása. Ezt a hete kezdő időpontja előtti 2 év és 2 hét közötti időszakban teheti meg.

Ha a birtokolt hét 2014. augusztus 15-én kezdődik, akkor Ön már 2012. augusztus 16-án deponálhatja a hetét nálunk. Legkésőbb a hete kezdő időpontja előtt 14 nappal deponálhat. Miután deponálta a hetét, elcserélheti azt a kezdő időpont előtti 1 év (2013. augusztus 1.) és a kezdő időpont utáni 2 év (2016. augusztus 31.) közötti időszakban.

Példa:

Deponálási időszak: 2 év ‑ 14 nap

Utazási időszak: 3 év

2 évvel korábban

8

1 évvel korábban

A birtokolt hét kezdő időpontja

1 évvel később

2 évvel később


Meg voltunk lepve, hogy mennyire könnyen tudtuk online deponálni a hetünket. Életünk legcsodálatosabb üdülését töltöttük el Mexikóban. DAVID ÉS HELEN WRIGHT RCI Weeks tagok 2007 óta

A deponálások két kategóriába esnek a birtokolt hét típusától függően: Rögzített időbeosztású deponálások: A rögzített időbeosztású deponálás azt jelenti, hogy Ön ugyanazon lakóegységet és hetet birtokolja minden évben ugyanaWbban az üdülőben. A rögzített időbeosztású deponálással rendelkező legtöbb tagunk közvetlenül deponálhat az RCI-nél.

Változó időbeosztású deponálások: A változó időbeosztású deponálásnál az Ön üdülési hete évente változik. Vegye fel a kapcsolatot a saját üdülőjével, és szerezze be a lakóegysége és a hete sorszámát, mielőtt deponálna az RCI-nél.

Hogyan deponálhatja a hetét Mielőtt deponálna, győződjön meg arról, hogy megfizette a hetéhez tartozó karbantartási díjakat. A díjakkal kapcsolatban közvetlenül a saját üdülőjét keresse. A hete deponálásához egyszerűen jelentkezzen be a fiókjába az RCI.com oldalon, vagy hívjon minket a 06 1 481 4709-es számon.

*További információkért lapozzon a 22. oldalra

9


Hogyan cserélheti el a hetét A cserefolyamat egyszerű, ha ismeri a folyamat működését. Csak kövesse az alábbi 4 lépést az üdülése lefoglalásához.

1 Deponálás Deponálja a hetét korán, és kapjon minél nagyobb csereértéket! Deponáljon az RCI.com oldalon, vagy hívjon minket a 06 1 481 4709-es számon. Miután deponált, elkezdheti a keresést!

10


2

3

4

Csere keresése

Csere megerősítése

Utazási szolgáltatások

Ha megtalálta a tökéletes üdülést, egyszerűen erősítse meg azt a cserefolyamat lezárásához. A megerősítő levelet e-mailben vagy postai úton küldjük el Önnek.

Engedje, hogy partnerünk, az RCI Travel† szervezze meg az utazását. Repülőjegyek, autóbérlés, hajókörutak, utazási biztosítás és még sok minden más. A foglaláshoz hívjon minket még ma.

Látogassa meg a honlapunkat, és kérjen cserét. Ha nem találja a keresett üdülést, indítson folyamatos keresést. Vagy hívjon minket a 06 1 481 4709-es számon, mondja el, hogy hová és mikor szeretne utazni, és megbeszéljük a lehetőségeket.

Ne felejtsen el csereérték-védelmet* vásárolni!

*További információkért lapozzon a 22. oldalra

További információkért lapozzon a 22. oldalra

11


Regisztráljon online, és fedezze fel az RCI világát

Egyre több tagunk fedezi fel az RCI.com oldalon való regisztráció előnyeit A nap 24 órájában és a hét 7 napján ez a legjobb hely, ahol elkezdheti tervezni az üdülését. Itt megismerheti a honlapunk használatának nagyszerű előnyeit és az üdüléstervezést segítő új online eszközöket. Látogasson el a honlapunkra még ma, és legyen tagja az RCI közösségének. Mire vár?

12


1

2

3

Az RCI.com oldalon való regisztráció előnyei

Segítünk megtervezni a következő üdülését

Maradjon kapcsolatban az RCI-vel

Az online regisztráció egyszerű, íme néhány ok, amiért érdemes még ma regisztrálnia:

  A következő üdülésének megtalálása egyszerű, ha a kényelmes keresési szűrőket használja

  Írjon üdülői értékelést, töltsön fel saját képeket, és tekintse meg mások véleményét**

  Ingyenes regisztráció

  Ismerje meg az RCI 4000 üdülőjét az online üdülőkatalógusban található fényképek, videók, interaktív térképek, helyi időjárási adatok és élménybeszámolók segítségével

  Nézze az RCI TV-t – most még gazdagabb tartalmat kínálunk az üdülőkről és az úti célokról

  Csere foglalása online, és 10 €* megtakarítása   Hét deponálása   Deponálások összevonása   Hozzáférés exkluzív online ajánlatokhoz   Plusz üdülések foglalása   Last minute ajánlatok foglalása   Cserék folyamatos keresésének indítása   Csereérték-védelem vásárlása online a lelki nyugalom érdekében   RCI Travel szolgáltatások   Váltás RCI Platinum tagságra, és jogosultság további exkluzív előnyökre

  Tekintse meg az üdülőkhöz és úti célokhoz tartozó személyes ajánlatokat   Tekintse meg az üdülési terveit és a korábbi üdüléseit

  Látogassa meg a Facebook és Twitter oldalunkat, valamint a blogunkat az RCI.com/connect oldalon   Böngéssze az RCI.com oldalt az App Store alkalmazással

  Használja az online kalkulátort a deponálási csereérték kiszámításához   Használja az üdülési tervezőt a korábbi cserélési csereértékek megtekintéséhez   Tekintse meg a legújabb üdülői ajánlatokat   Mentse a kedvenc kereséseit, és érje el azokat később gyorsabban

Adja meg az e-mail címét, és rendszeresen elküldjük Önnek a Weeks számlakivonatát!

  Használja az online segédanyagokat, ha segítségre van szüksége

*További információkért lapozzon a 22. oldalra. **Az élménybeszámolók jelenleg csak angol nyelven érhetők el.

13


Fedezzen fel többet az RCI Travellel Mindezt megkaphatja partnerünktől, az RCI Traveltől† Ne feledje: az RCI Travel teljes körű utazási szolgáltatásokat kínál a tökéletes üdülés érdekében.   R  epülőjegyek – az RCI Travel† a világ vezető légitársaságaival működik együtt.   U  tazási biztosítás – elengedhetetlen, hogy rendelkezzen biztosítással, ha valamilyen váratlan dolog történik. Nagyszerű árak az RCI Travel† jóvoltából.   H  otelek – a reptéri hotelektől a városlátogatásokig, az RCI Travel† mindent biztosít.   A  utóbérlés – az RCI Travel† kiváló minőségű járműveket kínál versenyképes áron.

Életre szóló kalandok Tökéletes választás azoknak, akik kalandot keresnek, és a világ legcsodálatosabb úti céljait szeretnék felfedezni. Válasszon egy szafarit Kenyában, egy fantasztikus utazást Pekingből Borneóra, vagy valami mást a sok közül!

Pihenjen egy hajókörúton Az RCI Travel† számos hajótársasággal áll kapcsolatban, amelyek a legnagyobb tengerhajózási élményeket kínálják, miközben Ön számos úti célt fedezhet fel egyetlen utazáson.

  B  elépőjegyek – kerülje el a sorbanállást! Vásárolja meg belépőjegyeit most számos programra.   J  egyiroda – a legjobb színházi előadások, sportrendezvények, koncertek, különleges események és szórakoztató műsorok.

Hívjon minket

a foglaláshoz! †További információkért lapozzon a 22. oldalra

14


15


Tapasztalja meg az RCI tagság összes előnyét

Bevezető ajánlat!

Kedvezmény az első Plusz üdüléséből!*

Hívjon minket még ma a foglaláshoz!

16


Az RCI tagság a csereüdüléseken kívül további előnyöket is biztosít. Számos lehetőséget kínálunk fantasztikus úti célok felfedezésére. Plusz üdülések A Plusz üdülések olyan heti üdülések RCI partnerüdülőkben, amelyekért nem kell elcserélnie a hetét. Készpénzzel foglalhatja le őket, akárcsak egy normál szállodai szállás esetében. Ettől eltekintve a Plusz üdülések pont olyanok, mint az RCI csereüdülések – ugyanazt a tágas üdülői stílusú szállást, előnyöket és kényelmi szolgáltatásokat kapja, amelyeket egy RCI üdüléstől elvárhat.

Inkább

a nyomtatott üdülői katalógust lapozgatná?

Last minute ajánlatok A last minute ajánlatok kiváló értéket képviselnek, ha Ön rövid időn belül el tud utazni. Nagyszerű értékű üdülőkből válogathat lakóegység-méretenként rögzített árakkal, az úti céltól vagy az üdülő minősítésétől függetlenül, ha a bejelentkezési időpont előtt 45 nappal foglal.

Rendelje meg online az

rci-order.com oldalon.

A last minute ajánlatok csak bizonyos üdülőkben állnak rendelkezésre.

Üdülői ajánlatok RCI tagként Ön exkluzív ajánlatokra jogosult egyes üdülőkben, például étkezési ajánlatok, kedvezményes kirándulások és még sok minden más. Látogassa meg az rciresortoffers.com/hu oldalt, és tudjon meg többet.

Vendégigazolványok Mi is lenne jobb módja az RCI tagság kihasználásának a fantasztikus üdülési élmények családdal vagy barátokkal való megosztásánál? A vendégigazolványok* pontosan ehhez segítik Önt hozzá.

Az RCI Platinum* tagság a legmagasabb szintű RCI tagság, amely számos további értékes előnyt és megtakarítást

biztosít a normál RCI tagság szolgáltatásai mellett. A Platinum tagsággal kapcsolatos kapcsolatos további információkért látogasson el az RCI.com weboldalra.

Üdüléstervezés Az RCI.com oldalon található RCI katalógus a végső szó az üdüléstervezésben. A kiadványban több mint 4000 üdülő található az RCI cserehálózatából – üdülői képekkel, videókkal, élménybeszámolókkal és még sok minden mással! Tekintse meg a kizárólag RCI tagoknak szóló Endless Vacation magazint, amely segít a következő üdülése kiválasztásában.

*További információkért lapozzon a 22. oldalra

17


Egy üdülés legyen pihentető... ... tegye is

azzá!

Az RCI rugalmas tagsági lehetőségeket kínál, amelyekkel

Ön továbbra is élvezheti a nagyszerű üdüléseket, és pénzt

takaríthat meg!

Hívjon minket még ma a 06 1 481 4709-es számon, és tudjon meg többet az exkluzív ajánlatainkról és a tagsága meghosszabbításáról.


Gyakran ismételt kérdések

20


K: Muszáj ugyanabban az évben üdülnöm, amelyben a hetemet deponáltam? V: Nem, deponálhatja a hetét idén, majd bármikor elcserélheti azt a hete kezdő dátumát követő két évben. K: Változik a hetem deponálási csereértéke deponálás után? V: Nem, hacsak nem cserél a deponálás használatával, majd lemondja azt. A deponálási csereérték attól függően csökken, hogy a kezdő dátum előtt mennyi idővel mondja le a cserét (ha nem vásárolt csereérték-védelmet). Minden egyéb esetben a deponálási csereértéket a deponáláskor határozzuk meg, és az tovább már nem módosul. K: Hogyan növelhetem a deponálásom csereértékét? V: Konkrét deponálásonként ugyan nem növelheti a csereértéket, de maximalizálhatja azt, ha a hete kezdő dátuma előtti 2 év és 9 hónap közötti időszakban deponál. K: Vásárolhatok nagyobb csereértéket a deponálásomhoz? V: Nem, a deponálási csereérték nem vásárolható meg.

K: Lemondhatok-e egy megerősített cserét? V: Igen, de kérjük, hogy mielőbb értesítsen minket a lemondásról telefonon, írásban vagy az RCI.com oldalon. Ha a megerősített csere kezdő dátuma előtt megkapjuk a lemondását, akkor Ön jogosult kérni egy másik cserét. Azonban ekkor újabb cseredíjat kell fizetnie, és a csereértéke csökkenni fog, kivéve, ha csereérték-védelmet vásárolt, amely esetben a csereértéke 100%-át térítjük vissza. K: Hogyan módosíthatom a kapcsolattartási adatokat? V: Hívja RCI tanácsadóját a 06 1 481 4709-es számon. K: Hány Plusz üdülést és last minute ajánlatot vehetek igénybe egy évben, és ezek mikor foglalhatók? V: Annyi Plusz üdülést és last minute ajánlatot foglalhat, amennyit csak szeretne, és ezek egész évben rendelkezésre állnak. Az ajánlatok a szabad kapacitások erejéig érvényesek. A kapcsolódó feltételeket kell alkalmazni. K: Az RCI tulajdonában van az az üdülő, amelyben üdülési joggal rendelkezem? V: Nem, az RCI nem birtokol üdülőket. Az Ön üdülője partnerüdülővé válik annak érdekében, hogy tagjaink az RCI összes előnyét kihasználhassák.

A részletek a nyomdába adás időpontjában (2013. január) érvényesek.

21


További információk Foglalási feltételek Az ajánlatok a szabad kapacitások erejéig érvényesek, és a foglalásokra a tagsági feltételek vonatkoznak. Tranzakciós díjak fizetése szükséges – további információkért hívjon minket. A részletes tagsági feltételekért látogassa meg az RCI.com oldalt.

Deponálások összevonása Tranzakciós díj fizetése szükséges – további információkért hívjon minket.

Deponálási jóváírások A deponálási jóváíráshoz az eredeti deponálással egyező utazási időszak tartozik. Vagyis, ha 2014. december 31-ig érvényes deponálást használ fel a cseréhez, és deponálási jóváírást kap, akkor ezen jóváírást 2014. december 31-ig további cserékre válthatja be.

Online foglalási kedvezmény A foglalásonkénti kedvezmény csak akkor érvényes, ha az üdülését online foglalja le vagy tartja foglalásban az RCI.com oldalon. Az RCI fenntartja a jogot arra, hogy a kedvezményt bármikor módosítsa vagy visszavonja.

Plusz üdülési kedvezmény új tagoknak A Plusz üdülési kedvezmény a szabad kapacitások függvényében áll rendelkezésre, és az ajánlatra a foglalási feltételek vonatkoznak. A kedvezmény kétszer használható fel kizárólag teljes árú Plusz üdülések foglalásakor, és az ajánlatot a tagság első hat hónapjában igénybe kell venni. Kizárólag a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető.

Csereérték-védelem A részletes feltételekért látogassa meg az aboutrci.co.uk/ protection oldalt. Tranzakciós díj fizetése szükséges – további információkért hívjon minket. Vegye figyelembe, hogy a biztosítás csak a csereérték visszaállítására vonatkozik, a Plusz üdülésekre vagy az egyéb termékekre és szolgáltatásokra nem. Cserehetenként egyetlen díj

22

fizetendő. Kizárólag a csereértéket állítjuk vissza. Semmilyen díj vagy költség – beleértve, de nem korlátozva a cseredíjakat, a karbantartási díjakat vagy bármilyen utazási és/vagy szállítási költséget – nem téríthető vissza.

Hét deponálása A deponálással Ön lemond az üdülési jogáról, és beleegyezik abba, hogy azt az RCI korlátozás nélkül felhasználja bármilyen üzleti célra, beleértve, de nem korlátozva a többi RCI tag cserekérelmének teljesítését, ellenőrző látogatásokat, promóciókat, bérléseket, értékesítéseket, marketinget, illetve az RCI saját belátása szerint bármilyen egyéb célt, például az egyéb csere- vagy szállásrendszerekben való használatot.

RCI Travel RCI Travel: Az RCI Travel tulajdonosa és üzemeltetője az ICE Europe Ltd (cégjegyzékszám: 3793955, székhely: c/o ICE, Suite 8, Buckingham Parade, The Broadway, Stanmore, Middlesex, UK, HA7 4EB) kereskedelmi név: Our Holiday Centre), amely teljes körű ABTA és ATOL biztosítással rendelkezik, és az RCI Travel márkanevet az RCI Europe-tól kapott licenc alapján használja. Az RCI Europe nem nyújt utazási szolgáltatásokat, és nem vállal felelősséget az RCI Travel által értékesített termékekért és szolgáltatásokért. Az RCI Travel ajánlatait kizárólag Magyarországon élő tagok vehetik igénybe. †

Vendégigazolványok Az igénybe vevő félnek legalább 21 évesnek kell lennie. Mielőtt a vendégigazolványt átadná a vendégnek, hívja RCI tanácsadóját. Tranzakciós díj fizetése szükséges – további információkért hívjon minket.

RCI Platinum Az RCI fenntartja a jogot, hogy bármikor megváltoztassa vagy módosítsa az elérhető kedvezményeket. Egyes kedvezmények a szabad kapacitások erejéig érvényesek. A részletes feltételekért látogasson el az aboutrci.co.uk/platinum/terms oldalra.


Kapcsolat  ívja segítőkész munkatársainkat a 06 1 481 4709H es számon, és aktiválja a tagságát még ma. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 9:00 és 17:00 óra között.

 a bármilyen kérdése vagy kérése van, H forduljon ügyfélszolgálati csapatunkhoz: rcihungary@europe.rci.com.

Regisztráljon az RCI.com oldalon, és kezelje a fiókját a nap 24 órájában és a hét 7 napján.Látogassa meg az

rciweeks.eu/hu /welcome oldalt, és tudjon  meg többet a tagságáról.


Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 9:00 és 17:00 óra között.

EUC907 MGWKS HG

Hívjon minket a 06 1 481 4709-es számon, vagy látogassa meg az RCI.com oldalt!

ÚTMUTATÓ AZ RCI WEEKS HASZNÁLATÁHOZ  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you