Page 1

33

MESSULEHTI

Hengen ja Tiedon Messut Helsingissä 10.-11.10.2015 Suomalainen Yhteiskoulu, Isonnevantie 8, Helsinki

Yliluonnollista - ONKO SITÄ?

Mindfulness Meediotilaisuus UFOT Taikurinäytös Maya Ilo ja irtipäästäminen Salatiede Tarpeeton rakkaus Sinkut ja seksi Musiikkiesityksiä Tarot Shufilainen mystiikka Damanhur: Maailman 8. ihme IsisSofia AaveData Suomalaiset voimapaikat Numerologia Ajatusjooga Kristallireiki Astrologia Eläinten sielullinen maailma Avoinna: La klo 10-18 Iltaojelma 18.30-21.00 Su klo 10-18 Pääsyliput: Aikuiset 13 € Lapset (7-12) 5 € Eläkeläiset ja työttömät, opiskelijat, varusmiehet,(alennusoikeus todistettava) 10 € Narikka 2 €. Kahvila. Ruokailumahdollisuus. Maksullinen pysäköinti koulun pihalla. Maksuvälineeksi käy vain käteinen.


HENGEN JA TIEDON MESSUT Helsingissä 10. - 11.10.2015 • ”Yliluonnollista - onko sitä?” Messulehti 2015 4 Messuinfo 5 Näytteilleasettajat aakkosittain 5-10 Näytteilleasettajat paikoittain 11 Valonkantajat: Välähdyksiä suomalaisesta salatieteestä – Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti 12 Mikä tekee ihmisestä skeptikon? Tapani Riekki (Skepsis ry) 12 Pilkettä kulmassa ja silmässä valoa – Taikuri Kim Wist 13 Ihminen, aivot ja henkisyys – Pirkko Appelberg 13 Rajatiedon stipendejä - info ja hakuohjeet 14 Maya-astrologian workshop – Marko Palojärvi 14 Psykometria, esineistä ja energioista lukeminen – Harriet Piekkola 15 Tasapainon tie – avain energisyyteen – Seppo Laaksonen 16 Pyhiinvaellus – Aki Cederberg 17 Kalevalainen runolaulupolku: Maailman synty ja pohjoisia ääniä – Anne-Marie Arma Keckman 18 Elämä henkisenä harjoituksena – Mili Kaikkonen 19 Irtipäästämisen ilo ja rikkaus – Sampo Manninen VAPAAEHTOISET 20 Ihmisen harha ja todellisuus – Juha Korhonen MESSUAVUSTAJAT 21 Sydämen pyhä olemus – Jenni Annanolli Messuille avustajaksi mukaviin tehtäviin? 22 Esihistorialliset voimapaikat Suomessa – Hannu Piekkola Jos kiinnostuit, ota yhteys sähköpostilla studiorajatieto@gmail.com tai 23-24 Messuohjelma Facebookissa (Hengen ja Tiedon messut) 25-26 Kerroskartat Teemme yhteistyötä myös erilaisten 26 Kutsu vapauteen – Kylli Kukk seurojen, yhdistysten yms kanssa, joten ota yhteyttä, mikäli on kiinnostusta kerätä 27 Tarot ja tämä päivä – Tuula Huhtala suurempi talkooporukka. Messuilla on 27 Mindfulness ja seksuaalisuus – Anup Takarautio tarjolla monenlaisia tehtäviä. 28 Tarpeeton rakkaus - avain ihmeiden maailmaan – Veli Martin Keitel 29 Nuoruus ja tietoisuuden evoluutio – Jeremy Qvick 30 Viitteitä vieraan älyn ohjaamien UFOjen olemassaolosta – Ilkka Keso 31 Ufot todellisia - ”aikuisten oikeesti?” – Tapani Koivula 32 Damanhur - laboratorio tulevaisuutta varten – Poiana Issopo (Anne Gjeitanger) 33 Mielen vaikutus kehoon – Vesa Vuorinen 34 Tie vapauteen - uskomus- ja tunnetyöskentelyn avulla kohti parasta – Suvi Bowellan 35 Quantum Touch - resonoi itsesi terveeksi – Tarja Miettinen 36 Miracle Harmonia – Isissofia välittää tapahtuman suoraan Äitijumala Sofialta 37 Korkeimman valon voima omassa kehityksessä ja parantumisessa – Lucia Grail 38 Mediaalinen tapahtuma, viestejä henkimaailmalta transsityöskentelynä – Tarja Senne 39 Hyväksy tunteesi, vapauta itsesi- workshop – Marianne Uimonen 39 Maisa Tikka: Sielukas lauluääni saattaa kuulijan oman sydämensä kuulemisen äärelle 40 Kanssaluojaksi Valkean Veljeskunnan työhön – Terttu Seppänen 40 Eläinten sielullinen maailma – Terhi Jansson 41 Reiki ja tiede – Johanna Blomqvist Ajan tasalla olevat tiedot näytteilleasettajista, sekä muuta 42-46 Lauantaiseminaari Hämeenlinnassa 8.8. 2015 messuihin liittyvää löydät kotisivuiltamme www.rajatieto.fi

2

www.rajatieto.fi


Tervetuloa messuille! YLILUONNOLLISTA – ONKO SITÄ? Messuilla voin kohdata kiinnostavia ihmisiä, kuunnella esitelmiä ja tutkiskella omaa suhtautumistapaani joskus outoihin ja kummallisiinkin asioihin. On kiinnostavaa pohtia, mitä kukin yliluonnollisella tarkoittaa. Onko ilmiö yliluonnollinen, jos emme löydä sille mitään loogista selitystä? Voi myös kysyä: eikö kaikki ole luonnollista - ja vaatiiko ymmärtäminen myös henkilökohtaisia kokemuksia? Valmiiksi määritellyssä maailmassa jää kovin vähän tilaa selittämättömälle. Rationaalisuus on päivän sana, mutta ihmisenä oleminen on muutakin. Minulle on opetettu pienestä pitäen, mikä on kaunista ja mikä rumaa, mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta, mikä työtä ja mikä huvia... Sellaista maailmaa on helpohko hallita ja olo siinä on suhteellisen turvallinen; pidän kaukosäätimen kädessä ja vaihdan kanavaa, jos ohjelma ei miellytä. Asiat ovat siististi omissa lokeroissaan ja siellä ne pysyvät, jos pysyvät... Jokaisella meistä on omat kokemuksemme, emmekä aina näe asioita samalla tavalla. Kysymys on näkökulmasta, näkijästä ja kokijasta. Voin kuunnella, oppia ja hyväksyä; kaikkeen en silti löydä lopullista ja yksiselitteistä vastausta. En silti halua keskeyttää tutkimusmatkaani logiikan keinojen riittämättömyyden vuoksi. Niin lokakuisilla Helsingin messuilla kuin jo elokuisessa Hämeenlinnan seminaarissa on mahdollisuus tutustua ilmiöhin, jotka paljastavat ja koettelevat käsityskyvyn rajoja. Parhaimmillaan voi löytää avaimia mielensä lukkoihin, havaita uskomustensa luomia esteitä ja vapautua. Oman totuuteni saan onneksi kohdata ja löytää ihan itse. Yhdistyksemme tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia, vaan tarjota uusia näkökulmia. Onnistuessamme olemme kaataneet turhia raja-aitoja ja rakentaneet rajatiedon yhteistyöhön entistä avoimemman ja vuorovaikutuksellisemman ilmapiirin. Tero Säilä Rajatiedon Yhteistyö ry:n puheenjohtaja P.S. Ota yhteyttä, jos koet, että paikkakunnallasi olisi tarvetta rajatiedon tapahtumalle ja haluaisit, että sellainen järjestettäisiin! Kannattaa myös muistaa, että toimitilamme StudioRajatieto Helsingin Malminkartanossa on käytettävissä alan toimijoille vuokratta ja vapaaehtoisella ovirahalla. Yhdistyksellämme on maksuton verkkojulkaisu Ääretön; ikkuna rajatiedon maailmaan. Linkin lehteemme löydät kotisivuiltamme: www.rajatieto.fi

HENGEN JA TIEDON MESSULEHTI 2015 (painos 12 000 kpl) Julkaisija: Rajatiedon Yhteistyö ry, rtytoimitus@gmail.com, www.rajatieto.fi Ulkoasu/taitto: Anni Salminen & Vandora Ky Paino: Karprint Oy www.rajatieto.fi

3


Rajatiedon Auttava Puhelin päivystää

messuinfo MESSUTOIMISTO

Messuasioissa messuasiak­kaita, näytteilleasettajia ja messuavustajia palvelee messujen vapaaehtoisten joukko. Tule ja ”nykäise” hihasta, kun on mitä tahansa messuihin liittyvää kysyttävää.

ENNEN MESSUJA

Messujen ilmoittautumisia voi jättää sähköpostilla, puhelimitse, postitse tai lyhyissä tiedusteluilla messujen Facebookin kautta. Sähköposti: htmessut@gmail.com Facebook: Hengen ja Tiedon messut Postiosoite: Rajatiedon Yhteistyö ry, Luutnantinpolku 7, 00410 Helsinki Katso myös ajankohtaiset tiedot osoitteesta www.rajatieto.fi.

MESSUILLA

Pystytysaikana sisääntuloaulassa. Messujen aikana 1. kerroksen luokassa 12 ja 2. kerroksen infotiskillä juhlasalin oven vieressä.

torstaisin ja sunnuntaisin klo 18.00-22.00 numerossa 0 4 0 913 1038

NARIKKA

Messuvieraille on naulakko sisääntuloaulassa (2 €). Näytteilleasettajille on varattu naulakko ruokalan takana olevalle käytävälle. Narikkapalveluita tänä vuonna hoitaa Rajatiedon Yhteistyö ry.

LAPSIPARKKI

Toisen kerroksen oikeanpuoleisen käytävän päässä oleva lapsiparkki on maksuton ja tarkoitettu 3-8 vuotiaille lapsille, VAIN aikuisten seurassa. Tervetuloa!

ENSIAPU ja PELASTUSTIET

Messuilla päivystää ensiaputaitoinen henkilö. Ota tarvittaessa yhteys messutoimistoon tai infopisteisiin. Pidä pelastus- ja hätäpoistumistiet vapaina ja noudata henkilökunnan ohjeita aina poikkeustilanteissa. Huomioi piha-alueen opastukset pysäköinnistä messujen aikana. Tupakointi on kielletty koko koulun alueella, mukaan lukien piha-alueet!

LIPPUHINNASTO KUULUTUKSET JA INFOTAULUT

Molempina päivinä kuulutetaan vain kaksi kertaa, jotta messuohjelma ei häiriintyisi. Päivän ohjelma on luettavissa infotauluilta, samoin kuulutusajat. Näytteilleasettajien ilmoitukset kiinnitetään niille tarkoitetuille paikoille. Muualle laitetut ilmoitukset poistetaan.

MESSULEHTI

Messulehden saatavuus: • Lehteä voi lukea kotisivuillamme ­www. rajatieto.fi menemällä messujen sivuille. • Painettua lehteä on saatavilla joiltakin messujen näytteilleasettajilta ympäri Suomea. • Jakelupisteet ovat myös nähtävillä kotisivuiltamme. Messulehteä voi tilata: • Sähköpostitse htmessut@gmail.com • Lehden voi myös noutaa jakelupisteistämme kuten esimerkiksi Edenin Puutarha, Uudenmaankatu 33.

KAHVILA JA RAVINTOLA­ PALVELUT

Hima&Sali Ravintola 1. krs. Messuvieraita palvelee ravintola Hima&Sali. Ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa ja tarjoaa niin lounasannokset kuin kahvilatuotteetkin ensimmäisen kerroksen ravintolassa molempina messupäivinä. www.himasali.com

4

Yhden päivän lippu 13 € Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet; alennusoikeus osoitettava) 10 € Lastenlippu (7-12 vuotiaat) 5 € Ryhmäliput (väh. 10 henkilöä) 10€/päivä/hlö Miniseminaarilippu (luokat 2C ja 4T) 15 €/ seminaari. Näytteilleasettajien asiakaslipun hinta yhdelle päivälle on 10 €. Hinnat sisältävät 24% ALV. Huomioithan, että paikanpäällä liput voi maksaa ainoastaan käteisellä. Lippuja myydään myös ennakkoon 17.8.2015 alkaen Rajatiedon Yhteistyö ry:n toimesta.

Voit keskustella rajatiedosta, kertoa sen synnyttämistä ongelmista tai vain kertoa kokemuksistasi. Etsimme päivystäjiä Rajatiedon Auttavaan Puhelimeen. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä numeroon 040 913 1038 Rajatiedon Yhteistyö ry RAP-toimikunta

man kohdalta lähtevä paikallisliikenteen bussi 45 ja Elielinaukiolta, päärautatieaseman vierestä lähtevät seutulinjan bussit 231, 248, 270, 315, 339, 345, 360-364. Jokerilinja 550 liikennöi Vihdintien liikenneympyrän kautta. Huopalahden rautatieasemalla pysähtyvät lähijunat A, E, L, M, S ja U. Asemalta on noin kilometrin kävelymatka messupaikalle. Raitiovaunu 10:n päätepysäkiltä on noin puolen kilometrin matka. Helsingin seudun joukkoliikenteen maksullinen palvelunumero on 010 0111. Hintatiedot, aikataulut ja linjakartat nähtävissä sivuilla www.hsl.fi

TAKSI

Helsingin taksin voi tilata numerosta 0100 0700 ja ennakkovarauksen numerosta 0100 0600. Numeroiden hintatiedot osoitteessa www.taksihelsinki.fi Lähin taksitolppa löytyy Etelä-Haagasta Palokaivoinaukiolta, Kauppalantien ja Tunnelitien risteyksestä. Yhteystiedot 0100 6281.

AUTOJEN PYSÄKÖINTI

Koulun alueella pysäköinti 3 euroa/auto/pv (myös näytteilleasettajat). Varsinkin lauantaina koulun piha-alueet ovat ajoittain täynnä, joten messuille kannattaa LIPUNMYYNTI tulla julkisilla liikennevälineillä. Ennakkomyynti alkaen 17.8.2015: Näytteilleasettajien pysäköinti on maksulista Pääsyliput ja miniseminaariliput voi tilata joko messujen aikana. Perjantaina messujen sähköpostilla htmessut@gmail.com (tilaaja, pystytyksen ajan pysäköinti on maksutonta, osoite, haluttu lippu ja määrä) tai numeroista samoin messujen jälkeen klo 18.00 jälkeen 044 0100 964 sekä 045 110 7345. Ryhmänjohmessujen purkamisen aikana. taja ja autonkuljettaja veloituksetta. Messuilla: RAHALIIKENNE • Pääsyliput sisäänkäynnin yhteydessä. Ainoa maksutapa messuilla on käteinen. • Miniseminaariliput Rajatiedon Yhteistyö Messupaikan välittömässä läheisyydessä ei ole ry:n infopisteestä 2. kerroksen aulasta. pankkiautomaattia, mikä kannattaa huomioi• Maksuvälineenä käy vain käteinen. da mahdollisia osallistumisia ja hankintoja suunnitellessa. Lähimmät automaatit ovat JULKINEN LIIKENNE Tunnelitie 5 K-kaupan yhteydessä sekä Mannerheimintie 168 VVO:n talon kohdalla. Vihdintiellä Talontien pysäkki on lähinnä Varaa käteistä riittävästi messuille mukaan. koulua. Siinä pysähtyvät Kampin metroasewww.rajatieto.fi


NÄYTTEILLEASETTAJAT AAKKOSITTAIN Aatma Kirjakauppa ja Antikvariaatti 249-255 Aavedata luokka 3D Airikka Tarja/Valkoinen Liekki luokka 26 osa 4 Tmi Aito Käsityö/Janina Hurkala luokka 32 osa 1 Akupunktio- ja kiinalainen hoito Yulan Niu luokka 34 ja paikat 294-295 Alanen Päivi 177 AnimalHelp.fi / Terhi Jansson luokka 37 paikat 1-2 Ananda Seva ry luokka 3S ja paikat 300-301 Annanolli Jenni ja Timo 170-171 Appelberg Pirkko 227-228 Arin parantavat kädet luokka 26 osa 4 Avril Psychic luokka 26 osa 3 Basam Books Oy 266-269 Biokustannus Oy 140-145 Creation by Sirpa Kukkonen 109-111 Elonpyörä ry 146-148 Elämän Hehku/Kati Löfman luokka 26 osa 2 EMM´s Wellness Oy/Eeva Merger 112-114 Energiahuone Marianne/Marianne Uimonen luokka 36 osa 6 Enkelimaa/Matti Kuusela 214-216 Ennustaja Raili luokka 3A osa 3 Era Nova Bookshop Oy 242-248 Esko Jalkanen - Luonnonvoimat Yhdistys ry luokka 28 & 204-208 Esoteeriset Alkemistit ry 100-106 Fagerström Marja-Leena 3J Forever Business Owners Anu ja Pentti Harju 279-280 Galactic Light luokka 38 Ghost Investigation Finland luokka 3D Glass Design Seija Auvinen 137-139 Gopalan Hunaja 157-158 Haavisto Heli T3O 3. kerroksen taidenäytteilytila Happy pH Oy luokka 1L osa 2 Harju Anu Ja Pentti 279-280 Healing Rooms Finland ry luokka 33 osa 1 Heaven on Earth 222-223 Healthangel/Marja-Leena Fagerström 3J Heikkilä Mikko 219-220 Helsingin SRF-mietiskelypiiri 292-293 Helsingin Summit Lighthouse ry luokka 3F Huhtala Tuula 379-380 IIKA Books 2T-2U IloistaVirtaa/Laura Juusela luokka 26 osa 1 Jumalattarien Luomisshoppi luokka 32 osa 2 Juottonen Arja 3F Juvonen Pirjo 384 Kalajoki Olli luokka 32 osa 4 Karatas-Seura ry 327-328 Kaskimäki Päivi luokka 31 osa 1 paikka 1 Kelttikorut 925 luokka 24 Kivigalleria J&J luokka 1H Koivula Tapani 389 Kotipellontila Terho Tapaninaho 117-121 Kristus – Valo 188-190 Kustannus Oy Taivaankaari 256-259 Kuusela Matti 214-216 Lahtinen Päivi 331-332 Launis Marja 304-305 Laurila Tarja luokka 32 osa 5 Lotus Room 213 Luonnon Aarreaitta 229-230

Luukkonen Raija 385-386 Mai Niemi Finnish Fairytale luokka 3L paikat 3-4 Mehubaari 122-124 Metsälilja Marianne 329 Mikkoskopia/Mikko Vapa 172-176 Minä Olen -lehti 238-241 Minä Olen -messut 238-241 Mäkelä Hannamari 387-388 Nordin Ull-Britt luokka 3a osa 5 Nouseva Aurinko luokka 3c OnenessSuomi luokka 1L osa 1 Open Sky Cafe luokka 33 osa 2 Optisalt Europa OÜ 349 Orgonisaatio 115-116 Parantava Kosketus / Saija Ranttila 322 Parapsykologian ja Informaatiofysiikan Instituutti luokka 3D PRASAD 334-335 Puustjärvi Vieno luokka 3N Quantia luokka 39 ja paikka 302 Rajatiedon Yhteistyö ry - 2. krs. Messuinfo Rauhallisuuden meri 231-234 Reuel Tmi / Arje Sakari Silander 377 Ritari Minna 298-299 Runa Gard / Heli Levänen 364-365 Runotalo Oy / Sari Lehtimäki 13-14 Rusi Jaana luokka 3L osa 5 Ruusu-Risti ry 260-265 Ruusu-Ristin kirjallisuusseura ry 260-265 Sahari Stiina luokka 32 osa 6-7 Sahari Tarja luokka 32 osa 6-7 Salakirjat / Jon Hällström 326a-b Schildt Jarna 310-311 Selfcon / Jaakko Muhonen 370-371 OÜ Siberi Seeder T3S (taidenäyttely 3. krs.) Silander Arje Sakari 377 Sisäisen Viisauden Koulu Universus 160-163 Skepsis ry 107-108 SofiaLight – IsisSofian Parantava Taide ja SofiaShop 2. krs. aula Suomen Amma-keskus ry 2R-2S Suomen Energiahoitajat Oy luokka 25 osa 2 Suomen Falun Dafa yhdistys ry luokka 3G Suomen Kansanparantajaseura ry luokka 11 Suomen Quantum Touch luokka 1B Suomen Parapsykologinen Tutkimusseura luokka 3D Suomen Spiritualistinen Seura ry 381-383 Suomen Urantia-seura ry ja Urantia-säätiö 372-374 SynerKi luokka 23 osa 2 Sähkö- ja Maasäteilyntutkijat ry luokka 31 osa 1 paikka 2 Tenhunen Aki 163-169 Teosofinen Seura ry luokka 3K Thai-hieronta 195-196 Thai-hieronta/Ruchida Yodking luokka 36 osa 1 Thelén Stella 151 Toikka Timo 191-194 ULTRA-lehti 125-136 Urho Timo luokka 37 osa 6 Valo Tuomas T3K Valon Sydän- henkisen kasvun keskus ry luokka 25 & 212 ViisasVapaus 2. krs. aula Yläkuu kustannus 341-343 www.rajatieto.fi

NÄYTTEILLEASETTAJAT PAIKOTTAIN NARIKKA

Rajatiedon Yhteistyö ry

Näytteilleasettajien ja messuvieraiden vartioidut vaatesäilytyspalvelyt tuottaa teille Rajatiedon Yhteistyö ry.

Messuinfo

Messuilla teitä palvelee messu-info 1. kerroksen aulassa. Ennen messuja voit lähettää tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen htmessut@gmail.com

1. KERROS - LUOKKAHUONEET

Luokka 11 Suomen Kansanparantajaseura ry Kansanperinteen taitajat Pj Pentti Salmela Koulutie 7, Haapajärvi, 040 759 4125 Sihteeri Kaija Jaakkola kaijajaa@dnainternet.net Matomäentie 73, 29200 Harjavalta, 050 516 7944 www.suomenkansanparantajaseura.net

Luokka 12 Rajatiedon Yhteistyö ry / messutoimisto

Uskonnollisesti, ideologisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka järjestää Hengen ja Tiedon messuja Helsingissä ja Tampereella sekä pitää yllä Rajatiedon Auttavaa Puhelinta sekä rajatiedon kirjastoa. Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki www.rajatieto.fi

Luokka 1B Suomen Quantum Touch

Kivut pois. Quantum-Touch® eli Kvanttikosketus on tehokas ja monipuolinen energiahoito, jonka vaikutuksen kokee jo ensimmäisellä hoitokerralla. Tervetuloa tutustumaan. 0400 764 910 www.kvanttikosketus.com Facebook: kvanttaajat

Luokka 1G Näytteilleasettajien tietoiskut la klo 11.00 – 18.00 ja su klo 11.00 – 17.00

Luokka 1H Kivigalleria J&J

Hoitavia kiviä, chakrakiviä, horoskooppikiviä. Kivikoruja ja korukiviä sekä myös himalajan vuorisuolatuotteita ja kivideodoranttia. www.kivigalleria.fi

Luokka 1K 1 Suomen Astrologinen Seura ry

Astrologian harrastajien seura. Järjestämme astrologisia esitelmiä, kursseja, pienryhmiä, ja seminaareja. Oma astrologinen lainakirjasto, neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Astro Logosjäsenlehti. Messuosastolla astrologia minitulkintoja tekemässä Soile Naskali ja Elina Kokkoniemi. Ruusulankatu 7, 00260 Helsinki 044 043 3403 sas.hallitus@gmail.com www.suomenastrologinenseura.fi

Luokka 1L 1 Oneness Suomi

Oneness Suomi edistää Suomessa ja koko maailmassa tapahtuvaa tietoisuuden

5


avautumista korkeammille tasoille, mielen ohjauksesta sydämen ohjaukseen. Eräs päätavoite on: Yhteyden vahvistaminen omaan Jumaluuteen / Sydämen ääneen. Messujen ajan välitämme maksutonta Deekshaa, tietoisuutta kohottavaa Ykseyden siunausta, tukemaan muutosta ja läsnäoloon siirtymistä. Tervetuloa! info@onenesssuomi.fi www.onenesssuomi.fi

2 Happy pH Oy

Toimintamme perustuu kehon ja mielen uudelleen ravitsemiseen ja pHtasapainoajatukseen. pH-tasapaino on yksi luonnon syy-seuraus-ilmiö. Kivihaankuja 2, 00310 Helsinki 045 20 20 280, info@happyph.fi www.happyph.fi

Luokka 1M-1N Seminaaritila

Monipuolisia luentoja messujen molempina päivinä klo 12-18.

Luokka 1P Näytteilleasettajien tietoiskut la klo 11.00 – 18.00, su klo 11.00 – 17.00

1. KERROS - KÄYTÄVÄPAIKAT

100-106 Esoteeriset Alkemistit ry

Henkiseen kasvuun ja itseoivallukseen tähtääviä luentoja ja kursseja. Esoteerisia jalokiviä hoitoon. Chakra- ja auraluentaa. Poikkikuja 4, 34800 Virrat janmikaelmaros@gmail.com www.esoteerisetalkemistit.fi

107-108 Skepsis ry

Skepsis ry on 1987 perustettu yhdistys, tarkoituksena edistää paranormaaleja ilmiöitä koskevien väitteiden objektiivista ja puolueetonta tieteellistä tutkimusta. Tieteidentalo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki info@kepsis.fi www.skepsis.fi

109-111 Creation by Sirpa Kukkonen Tuotteet: käsinmaalatut luonnontekstiilit, silkki, pellava, villa, huiveja, ponchoja, puseroita, Korut: käsinmaalattua silkkiä, keramiikkaa, kiviä. Sirpa Kukkonen 050 544 6422 Facebook: sirpakukkonen

Creation by Sirpa Kukkonen

117-121 Kotipellontila Terho Tapaninaho Monipuolista luomuruokaa Sonasundintie 144, 10210 Inkoo 040 766 3198, terhok.tapaninaho@gmail.com

122-124 Mehubaari

Messuilla tuorepuristetut smoothiet ja tuoremehut. Tervetuloa!

125-136 ULTRA-lehti

Ultra on tunnetuin ja ensimmäinen rajatiedon aikakaus-lehti. 12 numeroa vuodessa. Osastolta myös uutuuskirjat, CD:t, DVD:t ja tarotit. Salojärventie 36, 17950 Kylämä tilaukset@ultra-lehti.com www.ultra-lehti.com

137-139 Glass Design Seija Auvinen

Enkelienergiaa: Käsintehtynä lasista Arkki-, energia- ja chakraenkelit, vaikuttavat korut, korusetit, chakrakorut 3/5-ulotteiset sekä taulut. Kiesitie 3, 15540 Villähde 050 536 7948, info@glassdesign.fi www.glassdesign.fi

140-145 Biokustannus Oy

Uusia ja käytettyjä kirjoja: elämisen taito, henkinen kasvu, astrologia, buddhalaisuus, teosofia. Tiibet-tuotteita. Suitsukkeita. Mannerheimintie 79, 00270 Helsinki Avoinna: ma-pe 15-17, la 11-14 09 637 248 www.biokustannus.com

146-148 Elonpyörä ry

Kirjakauppa ja lainasto. Avoinna to 16-18, la 11-14 Suomen vanhin esoteerinen kirjakauppa. Asiantuntevaa palvelua vuodesta 1970. Vilhonvuorenkuja 20, 00500 Helsinki 09 637 248 www.elonpyora.net

115-116 Orgonisaatio

Orgon-laitteita kodin, yksilön ja ympäristön energian harmonisointiin ja yleiseen energisoimiseen. 040 311 2093, jukka@orgonisaatio.fi www.orgonisaatio.fi

6

170-171 Jenni ja Timo Annanolli

HeartMath® & Awakening the Illuminated Heart® Drunvalo Melchizedek HeartMath Instituutti - sertifioidut ohjaajat Jenni ja Timo Annanolli HeartMath Instituutin missio on tasapainottaa ihmisten fyysinen, mentaalinen ja emotionaalinen keho sydämen intuitiivisella ohjauksella. Vuodesta 1991 HeartMath Instituutti on tutkinut ja kehittänyt luotettavia, tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia työkaluja jotka auttavat ihmisiä tekemään yhteyden heidän sydämen ja mielen välillä, sekä syventämään yhteyttä toisiinsa. www.heartmath.org Awakening the Illuminated Heart -kurssi on Drunvalo Melchizedekin elämäntyötä ihmisen tietoisuuden luonteesta. Nämä opit ovat yksinkertaisin, helpoin ja suorin tapa jonka Drunvalo on esittänyt korkeampiin tietoisuuksiin nousemisesta. www.journeytothesacredheart.com www.drunvalo.net

172-176 Mikkoskopia

Mikkoskopia tekee elävän ja kuivan veren analyysejä sekä OneCoin-kryptovaluuttaliiketoimintaa. www.vapaa.info

151 Stella Thelén

Meedio-parantaja (mm. henkioppaat, edelliset elämät, tulevaisuus). Lasitie 17, 15820 Lahti 050 344 1033, stella.thelen@gmail.com www.mennyt-tuleva-stella.webs.com

157-158 Gopalan Hunaja

Gopala - Terveyttä luonnosta. Tervetuloa onnellisten mehiläisten kultaiselle aikakaudelle! Messupuodistamme löydät omien mehiläistemme keräämää hunajaa, myös jännittävinä makuyhdistelminä, suoraan Niinikosken metsistä. Tarjolla myös luonnon antibioottia eli propolista, mehiläisvahavoiteita, kuusenpihkatuotteita, pakuria ja muuta monenlaista! Toni Latva-aro www.gopala.com

160-162 Sisäisen Viisauden Koulu Universus 112-114 EMM´s Wellness Oy / Eeva Merger

Hoitavat terapiakivet, fengshui-modulit ja -patsaat, hierontapallot ja luonnon saippuat, kaula- ja korvakorut sekä paljon erikoiskiviä. Lisäksi oman pesän hunaja! Jelmusantie 6, 01750 Vantaa 050 401 0343 Karen Seija seijakit@elisanet.fi

Kristallia-Reiki ja kristalli-hoidon kurssit. Kristallien ja hoitovälineiden myynti ja neuvonta. Kaia-Liisa ja Andres Reinut Niine 9, Tallinna +372 524 7227, info @universus.ee www.universus.ee

163-169 Aki Tenhunen www.rajatieto.fi

177 Selvänäkijä Päivi Alanen

Aleksis Kiven katu 20 A, 33210 Tampere 045 129 6806 0700-81888 (2,37e/min+pvm) www.reikihoitola.net

188-190 Kristus – Valo

Pyhän Hengen kosketus: rukousta sairauksien ym. puolesta. kristus-valo@elisanet.fi

191-194 Timo Toikka

Messujen edullisimmat divarikirjat. Passinkuja 2A, 09120 Karjalohja 040 522 4970, timo.toikka@me.com

195-196 Thai-hieronta

Ajan tasalla olevat tiedot näytteilleasettajista, sekä muuta messuihin liittyvää löydät kotisivuiltamme www.rajatieto.fi


Energiahoidot ja koulutukset www.suomenenergiahoitajat.fi

Luokka 26 13-14 Runotalo Oy

Poikkea poimimassa Runotalon voimapuutarhan hiekkapoluilta oma voimarunosi ja tilaamassa ilmainen Voimakirje sähköpostiisi. Samalla voit ostaa voimakortteja ja ilmoittautua aarrekartta- tai voimakurssille. Tule sinäkin kulkemaan oman sydämesi polkuja. Sari Lehtimäki 040 0872726 talo@runotalo.net verkkokauppa www.runotalo.net

2. KERROS - LUOKKAHUONEET

1 IloistaVirtaa / Laura Juusela 2 Elämän Hehku / Kati Löfman 3 Avril Psychic

Psychic readings and Healing, courses and events avrilpsychic@gmail.com www.avrilpsychic.wix.com/avrilpsychic

4 Arin parantavat kädet

Koulutettu hieroja, energiahoitaja, meedio, jäsenkorjaaja. Esoteeriset varpuhoidot, esittelyt, kurssit sekä myynti. Teen messuilla minihoitoja varvulla, poistan esim. kodistasi maasäteilyn tai chakrapuhdistusta. Myös pieniä näytehoitoja esim. niska-hartia hierontaa ja energiahoitoa ym. Toimintaa: Ryttylä, Riihimäki, Vantaa ja Hamina www.parantavatkadet.fi

4 Valkoinen Liekki

Luokka 23 1 Tähtitieto / Vesiriikonen

Järjestää luento-, seminaari-, keskustelu-, ja koulutustilaisuuksia. Harjoittaa tutkimus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa. Messuilla selvänäkökonsultaatiot, Veda Pulse ja HA -terapiat! Kankaanpääntie 94, 04500 Kellokoski (09) 291 7075, 0400 468 207 yhdistys@tahtitieto.fi www.tahtitieto.fi

2 SynerKi

Tohtori Beckin itsehoitolaitteet. Monroe Instituutin Hemi-Sync® musiikkiäänitteet: rentoutukseen, keskittymiseen, uneen, meditointiin ja tietoisuuden kehittämiseen. Superfoods. Kellosaarenkatu 4 A, 00180 Helsinki 041 510 1771 mail@SynerKi.fi www.SynerKi.fi, www.BobBeck.info

Luokka 24 Kelttikorut 925

Upeat historialliset kelttikorut parhaasta 925 hopeasta ja pronssista. 040 510 4053 www.kelttikorut.com

Luokka 25 1 Valon Sydän- henkisen kasvun keskus ry Auravalokuvausta + selvänäköinen tulkinta, teemalukemuksia, tarot- ja numerologista konsultointia, energiahoitoa (myös TFT ja Matrix). Tutustu kurssi- ym. tarjontaamme uusituilla kotisivuillamme! Lundinkatu 7 C 26, 06100 Porvoo 050 5344 643 (varm.ark. 15-18) valonsydan@gmail.com www.valonsydan.fi

2 Suomen Energiahoitajat Oy

Tarja Airikka Enkeliviestejä, kanavointia ja minihoitoja (intialainen päänhieronta, Enkelireiki ym.) Tietoiskut la ja su, jolloin yleisömeediotilaisuus sekä meditaatiot korkeampaan itseesi. Luontaishoidot, kurssit ja henkinen valmennus: Helsinki, Vantaa ja Hamina. Regressioterapiaa, modernia vyöhyketerapiaa, Enkeli- ja energiahoitoja ym. Tutustu: www.star-angels.webs.com

Luokka 28 Esko Jalkanen Luonnonvoimat Yhdistys ry

Saariniemienkatu 3, 00530 Helsinki toimisto@eskojalkanen.net www.eskojalkanen.net Luokka 28: Luokassa maksuttomia yliaistillisia mittauksia. Paikat 204-208: Lapin voima-aineita, varpuja, tetraedrejä sekä Tiina Lindholmin ja Esko Jalkasen kirjoja.

212 Valon Sydän - Henkisen kasvun keskus ry Tutustu toimintaamme luokassa 25.

213 Lotus Room

Energiahoidot: Pranic Healing, Reiki, Kristallihoito, Chakraskannaus. Bemer fysikaalinen verisuoniterapia. Alkaviva UltraWater vesi-ionisaattorit. Pietarinkatu 11, 00140 Helsinki 0400 524 087 info@lotusroom.fi www.lotusroom.fi

214-216 Enkelimaa / Matti Kuusela

Henkisen kasvun kirjallisuus, meditaatiot, energiahoito, kaukohoito Rahakamarinkatu 6 G 81, 00240 Helsinki 040 524 3612 matti@hopeasulka.com www.enkelimaa.fi

219-220 Mikko Heikkilä

Tarot-tulkintoja. Myynnissä tarot-kirjoja: Intuitiivinen tarot-kirja ja Rakkaus ja tarotkirja. 050 591 7163 mikko@tarottulkinta.fi www.tarottulkinta.fi

222-223 Heaven on Earth

Henkiparannus ja kanavointi Anu Väisänen ja TAPYO www.facebook.com/highwayto.heaven.9

227-228 Pirkko Appelberg www.pirkkoappelberg.net

229-230 Luonnon Aarreaitta

Korkealaatuiset kotimaiset, lisäaineettomat luonnontuotteet pihkasta, tervasta, turpeesta ja mehiläisvahasta sekä luonnonyrttiteet, shampoot ja saippuat. Riikka Levonen 050 374 2743 luonnonaarreaitta@gmail.com www.luonnonaarreaitta.fi

Luokka 2C Miniseminaarit (maksullisia)

231-234 Rauhallisuuden meri

2. KERROS - KÄYTÄVÄPAIKAT

Päätoimittaja Anja Toivanen 0400 219 711 anja.toivanen @minaolen.com www.minaolen.fi

la klo 12.00-17.45 ja su klo 12.00 – 17.45

Rajatiedon Yhteistyö ry - 2. krs. Messuinfo

Hengen ja Tiedon messujen info palvelee messuasiakkaita myös toisen kerroksen aulatilassa aivan juhlasalin oven vieressä. Tervetuloa kysymään messuista, ohjelmasta ja näytteilleasettajista kanssamme. Messujen miniseminaariliput löydät myös täältä. Lippujen hinta on 15 euroa (vain käteinen käy) Ennakolippujen tilaukset 17.8. alkaen sähköpostilla htmessut@gmail.com.

204-208 Esko Jalkanen - Luonnonvoimat Yhdistys ry

Saariniemienkatu 3, 00530 Helsinki toimisto@eskojalkanen.net www.eskojalkanen.net Luokka 28: Luokassa maksuttomia yliaistillisia mittauksia. Paikat 204-208: Lapin voima-aineita, varpuja, tetraedrejä sekä Tiina Lindholmin ja Esko Jalkasen kirjoja. www.rajatieto.fi

238-241 Minä Olen -lehti

238-241 Minä Olen -messut 6.-7.2.2016 Finlandia-talo, Helsinki

Paikkamyynti (alkaa syyskuussa): Anu Rautkari p. 040-5750778, anu@minaolen.com Messulehden ilmoitukset: Eeva Timonen, p. 045 235 2305, eeva@minaolen.com, Luennoitsijat: Kirsi Kyllönen 045 319 6561 kirsi.minaolen@gmail.com KehoMieliHenki -Minä Olen -messut on Finlandia-talolla, 6.-7.2.2016, järjestettävä kehon, mielen ja hengen hyvinvoinnista sekä ihmisen ja maailman henkisestä kasvusta kiinnostuneiden kohtauspaikka. Tarjolla monipuolista tietoa ja ja positiivisia avartavia näkymiä tasapainoiseen elämään. Uudenajan teemoihin liittyviä luentoja ja workshoppeja sekä musiikillisia elämyksiä. www.minaolenmessut.fi

242-248 Era Nova Bookshop Oy

7


Jo vuodesta 1983 kirjallisuutta henkiseen kasvuun ja syvempään ihmiskäsitykseen sekä kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon. Musiikkia rauhoittumiseen, intuitiokortteja, kiviä, DVD:itä ym. tykötarpeita. Kasarminkatu 2, 00140 Helsinki 09 632 500, eranova@eranova.fi www.eranova.fi

www.myaloevera.fi/aloeteam/kotisivu

2. KERROS AULA

294-295 Akupunktio- ja kiinalainen hoito Yulan Niu

SofiaLight

IsisSofian Parantava Taide, SofiaShop ja Kultaisen Aikakauden keskus

292-293 Helsingin SRF-mietiskelypiiri

SRF-piiri järjestää meditaatiotilaisuuksia ja retriittejä ”Joogin omaelämäkerran” kirjoittajan Paramahansa Yoganandan opetusten mukaisesti. 045 132 6242, mietiskely@gmail.com www.yogananda.fi www.yogananda-srf.org

Merimiehenkatu 31, 00150 Helsinki 09-656 052 www.ruusuristi.fi Ruusu-Ristin kirjallisuusseura ry Kirjallisuusseura tukee Ruusu-Risti työtä kirjallisella alalla. Merimiehenkatu 31, 00150 Helsinki

266-269 Basam Books Oy

Basam Books on helsinkiläinen kirjakustantamo, joka julkaisee mm. Viisas elämä -sarjaa ja tarjoaa teoksia niin ammattikuin yksityiskäyttöön. Hämeentie 155, 00560 Helsinki 09 7579 3839, bs@basambooks.fi www.basambooks.fi

271-274 Sielunpeili-lehti 276-278 Via Akatemia - Kirjeopisto Via Rajajoogan opetus luonteen jalostamiseksi ajatusjoogakouluissa.

Uusi Safiiri

Integraalihenkisyyden Aikakauskirja Kirjeopisto Via, Savonlinna, Terttu Seppänen 050 567 9630, terttu.seppanen@via.fi Via-Akatemia/Uusi Safiiri, Kerimäki, (015) 543 112, via.akatemia@via.fi, uusi.safiiri@via.fi www.via.fi

279-280 Forever Business Owners Anu ja Pentti Harju Esittelyssä ja myynnissä Foreverin ravintolisät, mm. Aloe Vera Gel-juomat, ARGI+ L-arginiini-vitamiinivalmiste sekä aloe vera -pohjaiset ihonhoitotuotteet. Kouvola. 0400 796 251 Anu 050 344 6699 Pentti harju.aloe@mail.com www.aloeteam.fi

8

Luokka 32

Ks Luokka 34 paikka 4

298-299 Minna Ritari

Kirjamyynti: James Van Praagh: Sielun ViisasVapaus seikkailut - taival läpi fyysisten ja henkisten Vaikuttajien Uuden Ajan puolue ulottuvuuksien Sielun seikkailut on käsikirja 249-255 Aatma Kirjakauppa ja jokaiselle, joka on joskus kyseenalaistanut sen, Antikvariaatti mistä he tulevat, miksi ovat täällä ja minne he Filosofia, idän uskonnot, jooga, henkinen kuoleman jälkeen menevät. Kansainvälisesti kasvu, psykologia, teosofia, kansanperinne, tunnettu meedio James Van Praagh jakaa kivet, kristallit, tarot, DVD:t, korut, suitsukkeet, intuitiivisia 30 vuoden kokemuksiaan nettikauppa ja kustantamo. kommunikoinnistaan hengen maailman kanssa Eteläinen Rautatiekatu 16, 00100 Helsinki ja vie sinut henkiselle matkalle löytääksesi 09 693 3339, info@aatma.fi oman sielusi ainutlaatuisen luomuksen, ja www.aatma.fi tutkimaan sen moninaisia seikkailuja sielun matkatessa maailmojen välillä. James jakaa 256-259 Kustannus Oy Taivaankaari ainutlaatuiset kokemuksensa hengen Kirjankustantamo. Kohti eheämpää maailmasta ja vastaa tärkeimpiin kysymyksiin ihmiskuvaa. elämästä materiaalisen maailman tuolla puolen. Vaihdetie 6, 10300 Karjaa 040 526 1524 taivaankaari@taivaankaari.fi www.ritarihuone.com www.taivaankaari.fi

260-265 Ruusu-Risti ry

044 045 2299, smy@maasateily.com www.maasateily.com

2E-2H Amritam

Soivia kulhoja, musiikkia, buddhalaisia rituaaliesineitä, taidetta, koruja, vaatteita, mattoja. Vironkatu 9, Helsinki (varastomyymälä, asiointi ajanvarauksella) 040 412 4888, 0400 465 891 ebhutia @welho.com www.amritam.fi

2R-2S Suomen Amma-keskus ry

Tietoa Äiti Amman opetuksista ja hyväntekeväisyydestä sekä toiminnasta Suomessa. Myynnissä kirjoja, videoita, musiikkia, koruja, suitsukkeita yms. c/o Jarmo Tupamäki, Torivoudintie 12 B 8, 00640 Helsinki 044 547 7048, ammacenter@amma.fi www.amma.fi

2T-2U IIKA Books Turku. www.iika.fi

3. KERROS - LUOKKAHUONEET

Luokka 31 Osa 1 paikka 1 Päivi Kaskimäki

Selvänäkijä, maya-astrologi, kurssit, teemamatkat, vastaanotto Tampereella ja eri kaupungeissa sekä puhelintulkinnat. Tampere. 040 500 0050, paivikaskimaki@gmail.com www.paivikaskimaki.com

Osa 1 paikka 2 Sähkö- ja Maasäteilyntutkijat ry

Sähkö- ja Maasäteilyn tutkijat ry tutkii ja jakaa tietoa sähkömagneettisten kenttien ja eri maasäteilylajien haittavaikutuksista sekä kouluttaa uusia varvun käyttäjiä. c/o Timo Kalliola Metsäkulmantie 123, 04630 Sääksjärvi www.rajatieto.fi

1 Tmi Aito Käsityö

Käsitöitä luonnonmateriaaleista ja kiviä. Janina Hurkala Majamäentie 18, 04500 Kellokoski 050 327 1062, info@aitokasityo.com www.aitokasityo.com

2 Jumalattarien Luomisshoppi

Tuotamme kauniita pyhiinvaellusmatkoja, kanavoituja sielun ja hengen voimauttamia hoitoja ja Jumalatar-/Kristusvalosi kuvauksia Jumalatar Äiti Sekhmetin, Äiti Marian, Jeesuksen Kristuksen (Sanandana) ja Isä Ptah’n ohjauksessa ja pyhässä läsnäolossa. Tuula Jaatinen 0500 505 829 www.LCC-Spotlight.com

3 Tmi Biotar / Elina Tarnanen

Luomuihonhoitotutteet, ravintolistä ym. Maistattelua – tarjouksia – arvontaa Petäjävuori 30, 02540 Kylmälä 0500 639 709, elna.tarnanen@kolumbus.fi www.biotar.palvelee.fi

4 Olli Kalajoki

Selvänäkijä, meedio, psykometrikko ja regressioterapeutti. Kirkkonummi. 0400 763 307, olli.kalajoki@saunalahti.fi

5 Tarja Laurila

Luomutuotteiden myyntiä, lyhyt tulkintoja elämän kriisitilanteissa, parantavat kädet. 040 703 4404

6-7 Tarja Sahari & Stiina Sahari

Selvänäkijä, tarot-tulkintoja, regressioterapia, kurssitusta. www.tarjasahari.fi Tarja Sahari 040 515 1554 (ajanvaraukset) 0700 9-3008 (2,32 eur/min + ppm) tarjasahari@gmail.com Stiina Sahari 040 515 0213 (ajanvaraukset) 0700-9-3009 (2,32 eur/min + ppm)

Luokka 33 1 Healing Rooms Finland ry

Healing Rooms tarjoaa ilmaista rukousta parantumisen puolesta kristilliseltä pohjalta. Tule kohtaamaan Pyhä Henki! PL 86, 02601 Espoo info@healingrooms.fi www.healingrooms.fi

2 Open Sky Cafe

Open Sky Cafe tarjoaa intuitiivisia sanomia, parantamista ja unien tulkintaa. openskycafe@gmail.com www.openskyglobal.com

4 Akupunktio- ja kiinalainen hoito Yulan Niu


Hoitomenetelminä perinteiset kiinalaiset: akupunktio, akuhieronta, kuivakuppaus, yrttilääkintä, ruokavaliohoito, Guasha. Tervetuloa tutustumaan! Ks. myös paikat 294-295 09 449 147, yulan_niu@hotmail.com www.kiinalainenhoito.fi

Luokka 34 4 Akupunktio- ja kiinalainen hoito Yulan Niu Hoitomenetelminä perinteiset kiinalaiset: akupunktio, akuhieronta, kuivakuppaus, yrttilääkintä, ruokavaliohoito, Guasha. Tervetuloa tutustumaan! Ks. myös paikat 294-295 09 449 147, yulan_niu@hotmail.com www.kiinalainenhoito.fi

Luokka 36 1 Thai-hieronta Ruchida Yodking Thai massage, welcome!

6 Energiahuone Marianne

Luokka 37 Paikat 1-2

Intuitiivista energiahoitoa ja kanavointia; Hoitavaa energiaa ja viestejä sielultasi. Hoidot messuilla 25€/25min Marianne Uimonen 040 552 1128, marianneui@hotmail.com www.energiahuone.fi

Yhteyden saa myös 0700-391 737 (2,29 €/min + ppm). Astrologia- ja tarot-tulkintoja myös ajanvarauksella.

Luokka 3B Somsola

Suomen laajimpia valikoimia kiviä, kivikoruja, kivisisustusesineitä: energiatyöskentelyyn, sisustukseen, taskuun, iloksi, lahjaksi. Aurachakrakuvausta ja tulkintaa. Sari McGlinn´in kivikurssit ja kirjat. Myös laaja verkkokauppa. Harmoniahuone, Sari McGlinn, kurssit Somsolan kautta. Kurssien tiedot: www.harmoniahuone.com. Sisäisen hyvinvoinnin ohjaus, regressio, reiki, läsnäoloa rakkaudessa ja ykseydessä meditaatio-illat, kivillä hoitamisen kurssit. Kalevankatu 9, 00100 Helsinki 040 595 7124, info.somsola@gmail.com www.somsola.com

Luokka 3C Nouseva Aurinko

Henkisen uudistumisen keskus Auravalokuvausta tulkintoineen, selvänäköisiä minilukemuksia, Auramed-analyysejä, oheistuotteita ym. Tervetuloa tulemaan tutustumaan toimintaamme! Korppaanmäentie 6, 00300 Helsinki 09 458 4764, nouseva@aurinko.fi www.aurinko.fi

Animal Terhi Jansson

Luokka 37 1-2 AnimalHelp.fi

Enkelienergiahoitoja tulkinnalla, oppilaiden näytehoitoja. Selvänäkijä-meedio Terhi Jansson Helsinki 046 885 2545, info @animalhelp.fi www.animalhelp.fi TULEVA KERROTAAN Rantakartanontie 7 i 214, 00910 Helsinki 0440 151 470

Galactic Light / Tri Lucia Grail

Aavedata on suomalainen yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimen muodostavat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo. Kohteen analysoiduista tuloksista teemme jakson YouTube- kanavallemme.  aavedata@aavedata.com Instagram & Twitter @Aavedata www.aavedata.com youtube.com/aavedata

Selvänäkijä, astrologi. Tarot-tulkintoja ja selvänäköä messuilla. Puh. 041 458 3068

Suomen Parapsykologinen Tutkimusseura perustettiin Helsingissä vuonna 1938. Nykyään seura järjestää mm. yleisöluentoja, keskustelupiirejä, kursseja, meedioistuntoja jne. Messuilla voit tutustua tarkemmin toimintaamme ja historiaamme, liittyä seuran jäseneksi, tai tulla keskustelemaan yleisesti paranormaaleista ilmiöistä. Myynnissä myös alan kirjallisuutta (mm. Orvo Raippamaan ’Tiettömällä tiellä’) - tervetuloa tekemään löytöjä. info@paratutkimusseura.org www.paratutkimusseura.org

Falun Dafa (Falun Gong) on Qigongmenetelmä mielen ja kehon harjoittamiseen. Siihen kuuluu viisi rauhallista liikesarjaa sekä kirjoja. Opetus ja harjoittaminen ovat maksuttomia. Klanettitie 9 B 25, 00420 Helsinki 040 358 3621, sinikkasuontakanen@gmail.com www.falundafa.org

Luokka 3A

5 Ull-Britt Nordin

Suomen Parapsykologinen Tutkimusseura

Suomen Falun Dafa yhdistys ry

Luokka 3D

Ennustusta ja selvänäköä 0700 701 313 (2,29 €/min + ppm) 040 591 5880 (ajanvaraus klo 19-21)

Jarl Fahlerin vuonna 1965 perustama organisaatio, jonka tarkoituksena on tutkia parapsykologisia ilmiöitä ja kokemuksia, hankkia tietoa ja välineitä näkymättömien todellisuuksien tutkimiseksi, sekä edistää näihin asioihin liittyvää kansainvälistä kulttuurivientiä ja matkailua. Instituutin toiminnanjohtajana toimii tällä hetkellä Carla Arrieta ja puheenjohtajana Jani Lassila. Instituutti ei vain etsi paranormaalia, se myöskin pyrkii tekemään maailmasta hieman paranormaalimman! Whatsapp, Viber & gsm +358 40 2500 350 parapsykologian.instituutti@gmail.com www.sites.google.com/site/parapsykologia/ Facebook: Parapsykologian.instituutti Twitter: paratutkimus

Luokka 3G

Luokka 39 Quantia

3 Ennustaja Raili

Parapsykologian ja Informaatiofysiikan Instituutti

Suuren valkoisen veljeskunnan opetuksia violettiliekistä, ylösnousemuksen polusta, enkeleistä. PL 146, 00511 Helsinki 050 354 2307, summit.lighthouse@kolumbus.fi www.summitfin.fi

Luokka 38

Maiju Saariniemi

G.I.F on vuonna 2010 pääkaupunkiseudulla perustettu ryhmä, joka tutkii selittämättömiä, kummitteluksi luokiteltavia ilmiöitä. Facebook: GhostInvestigationsFinland

Luokka 3F Helsingin Summit Lighthouse ry

6 Timo Urho

Voimakkaita henkisen kehityksen kursseja ja matkoja eri maiden pyhille paikoille, muinaisen Atlantiksen viisauden hyödyntäminen – Pyhän äänen ja värähtelyn hyödyntäminen, äänirautojen käyttö, Atlantiksen Reiki, Vihreän Säteen Reiki, Melchizedek Menetelmä, Avalonin viisaudet, Egyptin viisaudet, Pyhä Feminiininen, ym. Puh: +44 7979 645 757 lucia.grail888@gmail.com www.galacticlight.com

Ghost Investigations Finland

Luokka 3K Teosofinen Seura ry

Aavedata

www.rajatieto.fi

Teosofinen seura on totuuden etsijäin vapaa yhtymä, joka edistää veljeyttä ja pyrkii palvelemaan ihmiskuntaa. Vironkatu 7 C 2, 00170 Helsinki 09 135 6205, teosofinen.seura@netti.fi www.teosofinenseura.fi

Luokka 3L 3-4 Mai Niemi Finnish Fairytale

9


331-332 Päivi Lahtinen

5 Jaana Rusi

www.prasad.fi

Suomen ensimmäinen Lenormand-tulkitsija. Konkreettisia ennustuksia elävästä elämästä. Astrologisia tulkintoja ajanvarauksella. Virusmäentie 9, 20300 Turku 040 857 6512, mail@lucetia.eu www.lucetia.eu

Luokka 3N Kirologi Vieno Puustjärvi

Kirologia on universaalinen koodijärjestelmä ihmisen persoonallisuuteen ja elämän suuntaan. Hyvä itsetuntemus on portti onnelliseen elämään. Aleksanterinkatu 20, 00170 Helsinki vieno.puustjarvi @kolumbus.fi www.kolumbus.fi/vienopuustjarvi GSM 050-566 5704

Luokka 3S Ananda Seva ry

Selvänäkijä. 040 533 4368

3. KERROS - ESIINTYJIEN PÖYDÄT

334-335 PRASAD 341-343 Yläkuu kustannus

Kuun vaikutus- kirjat, Wanhan ajan Kuukalenteri 2015, riimusauva- kalenterit, uusia kirjoja. Anne Pöyhönen 050 535 3321, anne.poyhonen@ylakuu.com www.ylakuu.com

349 Optisalt Europa OÜ

Ravintolisät Venäjän puhtaan luonnon kasveista. Toimimme näiden tuotteiden yksinedustajana Virossa. Vahtriku tee 1-15, 11912 Tallinn +372 5192 6880, info@optisalt.eu www.optisalteuropa.eu

3. KERROS - TAIDEKAHVILA BASAARI

Meditaatio-opetusta, retriittejä, joogaopettajakoulutusta, henkistä kirjallisuutta. 364-365 Runa Gard/Heli Levänen Damaskuksentie 9, 00560 Helsinki Runa Gardin animaterapia palveluita ja 050 584 6896, anandaseva @anandaseva.fi voimaeläintulkintoja. Totuttuun tapaan myös www.anandaseva.fi Athene Nocturnan uniikkeja, käsintehtyjä koruja aidoista kivistä ja kristalleista, 3. KERROS - KÄYTÄVÄPAIKAT maalattuja energiasulkia, julisteita voimaeläin 300-301 Ananda Seva ry maalauksista ja monia muita kanavoituja Katso muu toiminta luokan 3S tiedoista. kädentöitä. Espoo. 045 614 3881, athenenocturna@gmail.com 302 Quantia www.runagard.fi Katso esittely luokan 39 tiedoista.

Pirjo Juvonen

Tarot-tulkinnat: 0440 797 243

384 Pirjo Juvonen

Tarot-kortti tulkintaa. Meriviitantie 6 B 14, 02330 Espoo 050 597 8143, pirjo.juvonen@saunalahti.fi

385-386 Raija Luukkonen

Savesta tehdyt ikonit ja enkelit, myös lasia. Petäjävedentie 2178, 41800 Korpilahti 040 738 0584

387-388 Hannamari Mäkelä

Kirja ”Kuudennen Auringon aika” ja pyhä geometria-aiheiset printit. www.kuudennenauringonaika.fi www.hannamarimakela.com

389 Tapani Koivula

Tapani Koivula, ufotutkija, kirjailija ja arkkitehti. Myytävänä hänen kirjojaan, jotka kertovat ufoista, parapsykologiasta ym. paranormaaleista ja yliluonnollisista ilmiöistä - sekä niiden soveltamisesta henkiseen kehitykseen ja arkielämään. Facebook: kosminen.kosketus

3A-3B Gopalan Toffee 3F Arja Juottonen

Näkijä, meedio, terapeuttinen energiaparantaja, ennustaja. Menneet elämät, sielunpolku, ihmissuhteet tai elämän ongelmatilanteet selvenevät. Itä-Vantaa. 050 542 3650, maailmanyhteys @gmail.com www.maailmanyhteys.net

304-305 Marja Launis

370-371 Selfcon / Jaakko Muhonen

3J Marja-Leena Fagerström / Healthangel

310-311 Jarna Schildt

372-374 Suomen Urantia-seura ry ja Urantia-säätiö

3. KERROS - TAIDENÄYTTEILY

Käsinmaalattuja silkkejä chakran ja sateenkaaren väreissä. Villasta huovutettuja joogamattoja. 0400 466 142, marja.launis@hotmail.com www.ilonpiiri.fi Käsinmuotoiltua kivitavaraa, keramiikkaa; enkeleitä, käyttökeramiikkaa, keijuja, yksisarvisia, tonttuja... Kaivotie 4, 49220 Siltakylä 050 3800 543, jarna.schildt @gmail.com www.jarnaschildt.fi

322 Parantava Kosketus

Saija Ranttila. Selvänäköiset tulkinnat www.parantavakosketus.com

326a-b Salakirjat

Jon Hällström Salakirjat tarjoaa suomalaisen historian, kansanperinteen ja esoterian kirjallisuutta. salakirjat@gmail.com www.salakirjat.net

327-328 Karatas-Seura ry

Seura edistää G. I. Gurdjieffin opetuksiin liittyvän aineiston säilymistä, tallentamista ja tutkimusta, sekä julkaisee alan suomenkielistä kirjallisuutta. It. pitkäkatu 37 B 29, 20700 Turku karatas-seura@mail.com www.karatas-seura.net

329 Marianne Metsälilja

Tarot-, astrologia- ja unitulkinnat. 050 599 7070

10

384

Eteläinen Heikelintie 12 K 20, 02700 Kauniainen. 044 595 7476 fax (09) 547 3738 mai.niemi @welho.com www.mainiemi.com, www.maifashiontales.fi

Sydäntietoisuus, ykseystietoisuus, vuosikurssit, kirjat ja CD-levyt. Sumeliuksenkuja 4 H, 02450 Sundsberg 045 631 3316, jaakko.muhonen@selfcon.fi www.selfcon.fi

Seura on Urantia-kirjan lukijoiden muodostama järjestö. Kirja on uusi näkemys maailmankaikkeudesta ja ajanmukainen kertomus Jeesuksen elämästä ja opetuksista. urantia-seura@urantia.fi saatio.urantia.fi

377 Reuel Tmi / Arje Sakari Silander

Nimianalyysit, oman Enkelinimen kanavointi, kristallilaitteet. Järjestämme rummutukset, enkeli-illat, energiahoidot, DNA-ohjelmointi, ryhmien ohjaukset ja luennot. Varaa jo nyt aika nimianalyysiin tai tilaa netistä. Helsinki. 045 634 9000, arjesilander@reuel.name www.reuel.name

378-379 Tuula Huhtala

Tarot-tulkintoja. 041 707 1920, www.tarot-tuula.fi

Numerologinen tulkinta syntymäkellonajasta, syntymäpäivästä, etunimestä, tai teemat vuosille 2016-2017. Saatavana myös muita tulkintoja. Tervetuloa! 040 572 3850, nice2flow@gmail.com

T3K Tuomas Valo

Myyn pieneen hintaan mandalataulujani ja kuvio- ja geometriakirjojani, joissa on myös suuri hengentieteellinen sanasto ja myyn taidekortteja. Kirjani valaistumisenkuviot II on osin myös aikuisten värityskirja. Liusketie 3 F 141, 00710 Helsinki 044 047 1474, tuomas.valo@pp1.inet.fi

T3O Heli Haavisto T3S OÜ Siberi Seeder

Luonnolliset ja orgaaniset tuotteet Siperian sembrasta: terveys, kauneus, pitkäikäisyys, ”Venäjän Soivat Seetripuut” tavaramerkin virallinen edustaja Suomessa. Madise, Padise vald, Harjumaa 76716 Eesti +372 50 60 260, info@siberiseeder.ee www.siberiansembra.fi

381-383 Suomen Spiritualistinen Seura ry 4. KERROS Seuran toiminnan tarkoitusena on tukea henkistä kehitystä jokapäiväisessä elämässä auttamalla ihmisiä tiedostamaan henkisyytensä ja sen kehittämismahdollisuudet. Karjalankatu 2 A 2. krs., 00520 Helsinki 044 770 0695 (päivystys ke klo 16-18) hespiri@gmail.com, www.henkinenkehitys.fi www.rajatieto.fi

Luokka 4T Miniseminaarit (maksullisia ellei toisin ilmoiteta) la klo 12.00-17.45 ja su klo 12.00 – 17.45


PERTTU HÄKKINEN & VESA IITTI: VALONKANTAJAT – VÄLÄHDYKSIÄ

SUOMALAISESTA SALATIETEESTÄ Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti luennoivat teoksestaan Valonkantajat (Like, 2015), joka on ensimmäinen populaarihistoriallinen syväsukellus maamme rikkaaseen esoteeriseen hengenelämään. Valonkantajista sanottua:

“Toimittaja­muusikko Perttu Häkkisen ja kääntäjä Vesa Iitin yhteistuumin kirjoittama perusteellinen teos lähestyy Suomen esoteerista menneisyyttä henkilöhistoriallisten välähdysten kautta. Aihepiiri on paikoitellen korkea­ lentoista, mutta kaksikon elävä kirjoitustyyli saa asiaan perehtymättömänkin pysymään mukana. Vankka asiantuntemus ja mehevät “...Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti ovat tehneet anekdootit takaavat lukunautinnon.” ­ komean, kummallisen ja karnevalistisen kulttuuriteon, joka varmaan huvittaa viisaita ske– Jyväskylän Ylioppilaslehti Jylkkäri ptikoita ja suututtaa hauraampia hengellisen polun vaeltajia. Suosittelen opusta lämpimästi kaikille, jotka pitävät hyvästä journalismista, “Mieleni tekisi luonnehtia teosta jonkinlaiseksi tykkäävät mehuja tursuvasta kielenkäytöstä, okkulttisen maailman Alibiksi tai Seiskaksi, eivätkä ikihyviksi hämmenny siitä, että joku mutta se tuntuisi vähättelevältä, eikä tarkoihihhuli nyt välillä saattaa väittää olevansa ”Ju- tukseni ole suinkaan vähätellä kirjan ansioita.”­ mala, Jeesus ja Perkele samassa kehossa”.” – Taikalyhty – ­A.W. Yrjänä “Vaikka Valonkantajat ei ole virheetön teos, on “Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti ovat tehneet va- vaikea kuvitella, että parempaa ja luettavamkuuttavaa kenttätyötä tutustuessaan laajaan paa tämän aiheen yleisesitystä Suomessa hetmäärään aiheeseen liittyviä teksti­- ja arkistoai- keen ilmestyisi.” ­ neistoja sekä haastatellessaan suuren joukon – Rumba salatieteilijöitä tai heidän läheisiään. Teoksessa käsitellyt henkilöt, liikkeet ja tapahtumasarjat “Täydellinen rippilahja kummipojalle.” avaavat näköaloja esiteltyjä tapauksia laajempiin ilmiöihin: teosofiaan ja antroposofiaan, ­– Maria Veitola magiaan ja sen rituaaleihin, selvänäköisyyteen  ja ennustamiseen sekä myyttisen menneisyyden rakentamiseen...Ehkä yksi jos toinenkin akateemista kiinnostuksenkohdettaan pähkäilevä opiskelija tai tutkija löytää tutkimuskohteensa tätä teosta lehteillessään.” ­ “Valonkantajien taustalla on pitkällinen valmistelutyö, ja teos sekä kokoaa yhteen paljon hankalasti tavoitettavaa aineistoa, että kirjoittaa kokonaan uutta henkisten vaihtoehtokulttuurien historiaa.” – ­Helsingin Sanomat

– Tiina Mahlamäki, FT, Dosentti, uskontotieteen yliopistonlehtori, Turun yliopisto

PERTTU HÄKKINEN Perttu Häkkinen (s. 1979) on filosofian maisteri, tietokirjailija ja toimittaja, joka toimittaa mm. viikoittaista suosittua keskusteluohjelmaa YLE Puheessa. www.valonkantajat.org

JUHLASALILUENTO 2. krs La klo 15.00 - 15.50

Perttu mukana Yliluonnollista–

onko sitä?

 VESA IITTI Vesa Iitti (s. 1972) on filosofian ylioppilas, kääntäjä ja tietokirjailija.

-paneelissa Su klo 16.30 - 17.50 Seminaaritila 1M, 1.krs

www.rajatieto.fi

11


TAPANI RIEKKI (SKEPSIS): MIKÄ TEKEE IHMISESTÄ SKEPTIKON? Miksi yksi uskoo Jumalaan, toinen energiahoitoihin ja kolmas ei mihinkään? Luottaako skeptikko vahvemmin analyyttiseen vai intuitiiviseen ajatteluun, ja onko tässä yksi ero yliluonnolliseen uskovien ja skeptikoiden välillä? Luento valaisee mm. näitä kysymyksiä tuoreimman aivotutkimuksen pohjalta. Esityksessä käsitellään kognitiivisen psykologian ja aivotutkimuksen tuloksia liittyen kysymykseen miksi toiset eivät usko yliluonnolliseen ja toiset uskovat. Tutkimusten perusteella näyttäisi olevan useita yksilöllisiä eroja siinä, miten käsittelemme tietoa, jotka tekevät toisista ihmisistä skeptisempiä yliluonnollisten ilmiöiden suhteen kuin toisista. Luottavatko skeptikot enemmän analyyttiseen, eli hitaaseen ja tietoiseen päättelyyn perustuvaan ajatteluun kuin yliluonnolliseen uskovat ihmiset?

Entä minkälaista roolia intuitio näyttelee yliluonnolliseen uskovien ihmisten ja skeptikoiden ajattelussa? Minkälaisia ongelmia voi ilmetä, jos ajattelu painottuu vahvasti vain toiseen ääripäähän? Esityksessä tuodaan esiin useita yksilöllisiin tiedonkäsittelyyn liittyviä tutkimustuloksia aivotutkimuksesta persoonallisuus piirteisiin, jotka lisäävät ihmisten taipumusta olla skeptinen tai uskova. Luennon loppuun on varattu aikaa keskustelulle ja yleisön kysymyksille.

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1. krs La klo 14.00 - 14.50

TAPANI RIEKKI Psykologian tohtori, aivotutkija Tapani Riekki on tutkijatohtori ja valmentaja, joka auttaa ihmisiä oivaltamaan mielen toimintaa. Ajatteluun, päätöksentekoon ja sosiaaliseen neurotieteeseen erikoistunut Tapani mittaa ja analysoi aivoja, koska haluaa auttaa ihmisiä pärjäämään paremmin elämässä.

KIM WIST: PILKETTÄ KULMASSA JA SILMÄSSÄ VALOA

Taikuri Kim Wist vastaa omalla tavallaan eli taikuriesityksensä välityksellä tämänkertaisten Hengen ja Tiedon messujen teemaotsikon kysymykseen: Yliluonnollista onko sitä?

TAIKURIESITYS Seminaaritila 1M, 1. krs La klo 13.00 - 13.50 (vapaaehtoinen oviraha)

TAIKURI KIM WIST Kim Wist on Suomen kysytyimpiä taikureita, kaksinkertainen lähitaikuuden Suomen mestari, joka on toiminut Suomen Taikurit ry:n puheenjohtajana vuodesta 1998 lähtien. www.kimwist.com

12

www.rajatieto.fi

”Itse olen jo useamman kerran nähnyt taikuri Kim Wistin esityksiä ja olen joka kerran ollut lumoutuneena tuon illuusion äärellä, joka minulle on ollut tarjolla. On sanottu, että oleellinen tekijä, mikä erottaa eritasoiset mestarit toisistaan, on heidän huumorinsa taso. Tule ja arvioi näkemäsi ja kuulemasi! Olemme Suomessa, mutta Kimin esitys on kansainvälisellä tasolla.” – Ari-Pekka Hyrkäs Rajatiedon Yhteistyö ry:n varapuheenjohtaja


PIRKKO APPELBERG: IHMINEN, AIVOT JA HENKISYYS Miksi etsimme henkisyyttä? Ihminen on osa luontoa. Samalla kun ihminen on menettänyt kokonaisvaltaisen kosketuksen itseensä, ihminen on menettänyt yhteyden myös luontoon. Ihminen käyttäytyy itseään kohtaan samalla tavoin kuin hän käyttäytyy luontoa kohtaan - on hyväksikäyttöä ja stressiä... Ihminen on kadottanut perusluonteensa. Meillä on kyky laajemman tietoisuudentason kokemiseen. Me kaikki olemme jossain vaiheessa elämäämme olleet yhteydessä tähän tietoisuuden tasoon ja tunnistamme tämän tilan aivoissamme. Meidän käyttäytymisemme ja tekomme riippuvat siitä, mikä on tietoisuuden tasomme. Meidän energiatasomme muuttuu riippuen tietoisuuden tasostamme ja siitä, onko epäilys tai pelko osana ajatteluamme. Kuinka voimme kasvattaa tietoisuuden tasoamme? Anna itsellesi visio ja ryhdy toimiin saavuttaaksesi visiosi. Tosin jos annat liian helpon vision itsellesi, niin kasvua ei tapahdu. Vision tulee olla positiivinen ja yhteydessä yhteiseen päämäärään, mikä on ”yhteinen hyöty”.

Aivot ovat tietoisuuden tyyssija, mutta kiireinen elämä, valtava informaation tulva ja aivojen yksipuolinen käyttö ovat tehneet meistä kykenemättömiä hyödyntämään suunnatonta kapasiteettiamme. Ihminen on kadottanut perusluonteensa. On tärkeää muistaa, että meillä on valinnan vapauden voima käytössämme. Aito henkinen pyrkimys on, että ihminen pääsee alkuperäiseen, luonnollisen luonteen tilaan, missä koemme ykseyden. Se on tila, missä koemme olevamme yhteydessä toisiimme samanarvoisina ja kukoistamme kuin yksi puu. Fysiologisesti tämä tarkoittaa tilaa, missä kaikki aivojen kerrokset ovat yhdistyneet , kun peruselämän mahdollistaja Aivorunko, tunne-elämän Limbinen systeemi ja Neocortexin luovuus ovat kaikki liittyneet yhdeksi. Uusi ihminen on palannut luonnolliseen olemisen tilaan.

MINISEMINAARI Luokka 4T, 4. krs Su klo 12.00 - 13.45 (liput 15 euroa)

RAJATIEDON STIPENDEJÄ

RAJATIEDON STIPENDEJÄ Rajatiedon Yhteistyö ry on jakanut vuosittain enintään 1700 euron edestä stipendejä jo vuodesta 1993 rajatiedon tutkimustoimintaa varten. Stipendejä ovat voineet hakea sekä yksityishenkilöt että yhteisöt. Luettelon yhdistyksen aiemmin jakamista stipendeistä löydät jaettujen stipendien luettelosta (www.rajatieto.fi)

Stipendien hakeminen ja myöntäminen

Vuonna 2015 Rajatiedon Yhteistyö ry jakaa 1000 euroa yhdelle tai useammalle hakijalle rajatiedon tutkimusstipendinä sekä 1000 euroa yhdelle tai useammalle hakijalle rajatiedon yleisstipendinä. Stipendit luovutetaan Hengen ja Tiedon messuilla sunnuntaina 11.10.2015. Stipendit myönnetään rajatiedon tutkimus- ja kehittämistoimintaan. • Stipendiä voivat hakea sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt. • Hakemukseen on liitettävä selvitys hakijan aikaisemmasta toiminnasta (tutkimukset, julkaisut, artikkelit ym.) sekä tutkimussuunnitelma ja selvitys tutkimustyön tämänhetkisestä vaiheesta. • Stipendin saajan tulee antaa selvitys stipendin käytöstä seuraavan vuoden messuihin mennessä.

Kenties meissä ei olekaan perisyntiä vaan sisällämme on alkuperäinen Jumaluus. Luennon jälkeen keskustelemme eri tietoisuuden tasoista ja vielä lopuksi tuomme asian käytännön tasolle aivoaaltovärähtelyharjoituksella. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Kuva: Marko Palojärvi

PIRKKO APPELBERG Asuin 20 vuotta Englannissa, missä tutustuin korealaiseen Dahn Joogaan. Vaikean ja kokemuksellisen taipaleen jälkeen minusta tuli Dahn Jooga opettaja. Mummoni huoneentaulu ”Vaikeuksien kautta tie onneen vie” ei koskaan nuorempana puhutellut minua, vaan ajattelin sen kovin vanhanaikaiseksi, kunnes huomasin, että minustakin tuli ”vanhanaikainen”. Nyt olen asunut täällä Suomessa jo viisi vuotta ja ohjaan Dahn Joogaa, mitä kutsun nimeltä Body Brain Energy. Teen myös Bi-Aura energiahoitoja. Energia on eteenpäin vievä voima, kun koemme elämämme avoimen sydämen kanssa. www.pirkkoappelberg.net

Hakemukset tulee lähettää 9.9.2015 mennessä osoitteella: Rajatiedon Yhteistyö ry / Stipenditoimikunta Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki Lisätietoja antaa Stipenditoimikunta. www.rajatieto.fi

13


MARKO PALOJÄRVI: MAYA-ASTROLOGIAN WORKSHOP Kukin meistä on luova yksilö, joka on vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Haluat varmasti tietää enemmän, miten tämä vuorovaikutus tapahtuu ihmisten välillä? Kun tunnet oman maya-merkkisi ja -sointusi energiat, sekä miten ne vaikuttavat yhdessä muiden kanssa, olet tietoisempi eri ihmisten tavasta toimia. Voit ennakoida mahdollisia haasteita heidän kanssaan. Miniseminaarin ensimmäinen tehtävä on opetella laskemaan oma maya-merkki ja -sointu. Yhdessä nämä muodostavat oman mayanimen, joka muodostuu merkin väristä, aurinkomerkistä ja soinnusta. Seuraavaksi käymme läpi sielunperheen keskellä olevan merkin ympärillä olevien merkkien merkitys ja vaikutus omaan merkkiin. Lisäksi käymme läpi niitä vaikutuksia, mitä oman ja muiden merkkien välillä on havaittavissa. Osa on helppoja ja toiset taas haastavampia. Kaiken perustana on oman merkin tutkiminen ja siihen perehtyminen.

Maya-astrologian paras alue, missä se toimii parhaiten, on kahden ihmisen välisen dynamiikan tutkiminen. Esimerkiksi oman perheenjäsenten ja sukulaisten välinen tarkastelu avaa joitakin asioita, miksi kukin käyttäytyy ja toimii tietyllä tavalla. Omaksumalla tämä tieto pystyt soveltamaan tätä tietoa myös parisuhteen alueella, kuten tunnistat toisen luontaisen toiminta­tavan ja vahvuudet. Toinen merkittävä asia on löytää oma voima ja piilossa oleva sieluntehtävä tällä matkalla maapallolla. Itsetuntemuksen myötä kasvaa myötäelämisen taito ja kyky huomioida muut ympä-

rillä olevat tavalla, joka kannustaa myös itseä tekemään kaikki omassa elämässään parhaansa mukaan myös huomioida toinen. Mayojen viisaus sisältää tämän kaiken kiteytettynä yhteen lauseeseen: In lake’ch - Olen toinen sinä.

MINISEMINAARI Luokka 2C, 2. krs La klo 16.00 - 17.45 (liput 15 euroa)

MARKO PALOJÄRVI Maya-astrologi Olen tutkinut ja kouluttanut jo usean vuoden ajan maya-astrologiasta kiinnostuneita henkilöitä. Mayan lisäksi tietotaitoa löytyy astrologiasta, numerologiasta sekä taroteista. Useimmat tuntevat minut Hengen ja Tiedon messujen kautta. Maya-astrologia kertoo tzolkinin ja José Argüellesin kehittämän 13 kuun kalenterin avulla niistä energioista, joiden vaikutuksessa olet tänne maapallolle tullut. Kukin 20:sta erilaisesta aurinkomerkistä ja 13:sta soinnusta täydentävät pyhän tzolkin-kalenterin 260 päivän kierron. http://koti.mbnet.fi/maya

HARRIET PIEKKOLA: PSYKOMETRIA, ESINEISTÄ JA ENERGIOISTA LUKEMINEN

Psykometria tarkoittaa paranormaalia kykyä, jonka avulla henkilö voi lukea kädessään pitämästään esineestä sen omistajaan tai esineeseen liittyviä tietoja. Psykometria tarkoittaa sielullista mittaamista. Arvoituksellinen kyky ”lukea” jostakin esineestä sen menneet, nykyiset ja tulevat vaiheet. Saadaan kosketus värähtelyihin, joita esineisiin on jäänyt matkan varrella. Tarkoituksena omien tietolähteiden etsiminen, energiakenttä sisältää kaikki koke-

14

mukset, tunteet -salatutkin, päällämme olevat vaatteetkin kertovat menneisyytemme tarinaa. Alitajuinen energia saa yhteyden, tuntea toisen energiakentän ja värähtelyn. Psykometria, kuten muidenkin henkisyyteen liittyvien työskentelytapojen tarkoituksena on auttaa ihmistä itse oivaltawww.rajatieto.fi

maan ja käyttämään herkkyyttään, itsensä kehittämiseen, ymmärtämiseen sekä hyvän elämän rakentamiseen. Antamalla itselleen luvan uuden kokemiseen, ottamaan uusia askeleita omassa elämässään, sillä kukaan muu ei voi elää toisen elämää. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja sinä olet osa maailmankaikkeuden energiaa, sinä


vaikutat kaikkeen ja kaikki vaikuttaa sinuun, siksi on hyvä oppia tulkitsemaan, ymmärtämään energioita ja tulla tietoiseksi miten ne vaikuttavat. Me olemme yksilöllisiä ja myös meidän energiajälkemme on ainutlaatuinen. Fyysinen taso, ns. poliisikuvaus eli asioiden kuvaaminen näkemällä, kuulemalla, haistamalla, koskettamalla. Psyykkinen taso, ilmeitten, eleitten ja ulkoisten olemuksen, energioiden antamaa tietoa. Mediaalinen taso, yhteys oppaaseen.

MINISEMINAARI Luokka 2C, 2. krs. La klo 12.00 - 13.45 (liput 15 euroa)

Psykometrian avulla voit oppia hakemaan tietoa energiaa lukemalla. Psyykikko lukee asioita telepaattisesti, ihmisen aurasta tai hänen esineisiin jättämästään energiavärähtelyistä (ns. psykometria). Psyykikolla ei ole jatkuvaa yhteyttä henkimaailmaan. Teemme harjoituksia pareittain, tehden käytännön harjoituksia näkö- ja tuntoaisteilla, käytämme myös erilaisia apuvälineitä. Jokaisessa ihmisessä on herkkyyttä, anna itsellesi lupa kokea, nauttia oivalluksista ja saada tietoa. Mitä sinun energiasi kertovat?

MINISEMINAARI Luokka 2C, 2. krs. Su klo 12.00 - 13.45 (liput 15 euroa)

SEPPO LAAKSONEN: TASAPAINON TIE – AVAIN ENERGISYYTEEN Toiset ihmiset väsyvät tai stressaantuvat helpommin kuin toiset. Joinakin päivinä arjesta suoriutuminen vaatii enemmän. Kyse on meidän omasta energian tasapainostamme, siitä miten saamme säilytettyä tasapainomme arjen haasteissa. Aina se ei vaan onnistu, mutta onneksi voimme opettaa itsemme pysymään paremmin tasapainossa. Energian tasapaino tuottaa meille iloa, luovuutta, avoimuutta ja auttaa meitä tunnistamaan intuitiomme – keskitymme siis rakkauteen pelon sijasta. Harjoittelemalla tunnistamaan omaa henkisyyttämme ja fyysisyyttämme, opimme siirtymään epätasapainosta takaisin tasapainon tilaan. Epätasapainoisessa tilassa olemme väsyneitä, onnettomia, tai muuten tyytymättömiä oloomme. Se saa meidät käyttäytymään arvaamattomasti, pelokkaasti tai jopa hyökkäävästi. Tunnistamalla oman epätasapainotilan ajoissa se ei ehdi saamaan meistä valtaa, vaan pystymme pysymään rakkauden tilassa eli tilassa, jossa olemme onnellisia ja luovia. Tasapainossa uskallamme ottaa uusia haasteita vastaa ja saamme paljon enemmän aikaiseksi. Tasapainon tilassa myös sanat alkavat kommunikoimaan puolestamme. Yhtäkkiä tiedämme, mitä sanoa ja tehdä. Lisäksi oikeita asioita alkaa tapahtumaan ympärillämme, sillä ajatuksemme ja asen-

teemme muuttuu. Tämä on tasapainon merkitys meissä. Kun meillä on rohkeutta olla avoimia ja aistia sekä hyväksyä kaikki mahdolliset vaihtoehdot ilman reunaehtoja, olemme tasapainossa ja yhteydessä intuitioomme ja tiedämme, mitä tehdä. Asiat ovat yhtäkkiä helppoja, kun olemme täysin läsnä, tässä ja nyt. Tasapaino on meille ja hyvinvoinnillemme erittäin tärkeää. Tasapainoisen tilan saavuttaa keskittämällä siihen huomion ja kokemalla. Tärkeintä ei ole mitä tehdään, vaan miten tehdään. Tämä on tasapainon tie. Tasapaino on energiaa. Tasapainoa haettaessa on hyvä muistaa energiakeskuksemme eli chakrat. Seitsemän päächakraamme (juuri-, sakraali-, solar plexus, sydän-, kurkku-, kolmas silmä eli otsa- ja kruunuchakra) kaipaavat jatkuvasti huomiotamme. Niiden avulla saamme kiinwww.rajatieto.fi

HARRIET PIEKKOLA Mediaalinen Voimavarakouluttaja ®, Meedio, Selvännäkijä Ihmisten auttaminen on lähellä sydäntäni, elämäntehtäväni. Elämän matkallani olen ollut monenlaisessa koulussa ihmisten kanssa. Jokainen vaihe elämästäni on kasvattanut minua vahvasti ihmisenä ja sen myötä olen oppinut ymmärtämään elämää sen kaikkine vaiheineen. Meedion työtä olen tehnyt noin 15.vuotta, yksityisistuntoja, yleisömeediotilaisuuksia, luentoja, workshopeja ja koulutuksia. Olen kouluttautunut Suomessa ja Englannissa. harriet.piekkola@luukku.com www.harrietpiekkola.fi

JUHLASALILUENTO 2. krs La klo 16.00 - 16.50 nitettyä huomiomme oikeisiin asioihin eli persoonallisuuteen, haluihin, tekemiseen, rakkauteen ja emootioon, kommunikointiin, luovaan kokonaisuuden näkemiseen ja yhteyteen. Chakrat ohjaavat meidät ajattelemaan näitä edellä mainittuja asioita. Työstämällä nämä asiat itsessämme tasapainoon, meillä on rohkeutta olla avoimessa ja pelottomassa tilassa. Usein jo oikeiden asioiden ajattelu riittää muuttamaan tilaamme, joka vastaavasti muuttaa ympäristöämme ja ihmisten suhtautumista meihin.

15


SEPPO LAAKSONEN Seppo Laaksonen on energian näkijä, kokija, tuntija ja välittäjä. Entisenä brändiasiantuntijana ja yritysjohdonkonsulttina hän on tottunut tarkkailemaan ihmisiä ja heidän välittämänsä sanoman energiaa. Seppo toimii myös energiaterapeuttina ja -mentorina. Hänen mukaansa kaikki on energiaa ja sen tasapaino ratkaisee, miten voimme sekä fyysisesti että henkisesti. Energian tasapaino ratkaisee myös sen, miten arkemme ja tapaamisemme sujuvat. seppo@tunnen.fi www.tunnen.fi

AKI CEDERBERG: PYHIINVAELLUS Pyhiinvaellus merkitsee kaipuuta todelliseen tietoon ja ymmärrystä siitä että tämänkaltaisen tiedon oivaltaminen vaatii omakohtaista kokemusta. Intialaisessa esoteriaperinteessä pyhiinvaelluksella on keskeinen asema, mutta mitä pyhiinvaellus voi merkitä länsimaalaiselle nykyihmiselle? Lukemattomat mystikot ovat laulaneet tätä totuutta aikojen alusta alkaen, ja se on sittemmin ikuistettu useiden kulttuurien ja uskontojen pyhiin teksteihin ja symboliikkaan. Nykyihminen on sen yleensä unohtanut. Tuo totuus ei ole mikään konsepti, ajatusrakennelma tai filosofinen näkemys vaan ilmestyksenomainen, autuaaksi tekevä tieto. Tuota tietoa on kutsuttu muun muassa ”heräämiseksi”, ”valaistumiseksi” tai ”gnosikseksi”, ja siihen on aikojen saatossa pyritty esoteerisilla ja hengellisillä harjoituksilla, psykoaktiivisilla aineilla, seksillä ja lukemattomilla muilla tavoilla. Jos ihminen halua muutoin kuin pintapuolisesti ymmärtää jotain, hänen pitää päästä kosketusetäisyydelle tavoittelemansa asian kanssa. Oivallus ja tieto eivät edellytä uskoa tai ideologiaa - itse asiassa usko ja ideologia saattavat vain hämärtää niitä. Myös kirjoitettu sana voi antaa oivalluksen ja tiedon, mutta syvällisen tiedon saa vain omakohtaisesti osallistumalla. Tieto pitää suodattaa omilla aisteilla, se ei aukea vain järkeilyllä. Se vaatii henkilökohtaista kokemista. Tieto aktivoituu vain osallistumalla ja käyttämällä sitä. Tämänkaltaisen tiedon omaksuminen vaatii pyhiinvaelluksen. Pyhiinvaelluksen tarkoitus on tietoisesti heittäytyä kokemusten virtaan, irrottautua

tutun maailman kahleista ja astua todellisuuteen, jossa totutut säännöt eivät päde. Intialaisessa esoteriaperinteessä pyhiinvaelluksella (joka kulkee nimellä yatra) on keskeinen asema, mistä kertoo lukuisat ikivanhat temppelit ja niille alati matkustavat ihmisvirrat. Temppeleiden ja pyhien paikkojen sijainti ei suinkaan ole sattumanvarainen: niihin liittyy aina jokin luonnon maamerkki, esimerkiksi joki, järvi, vuori tai puu. Luonto ilmentää jumaluutta ja pyhät paikat ovat ylitsemenopaikkoja, jossa aikaan sidottu ja ikuinen kohtaavat. Entä mitä pyhiinvaellus voi merkitä eurooppalaiselle nykyihmiselle, jonka suhde omiin perinteisiinsä on vähintäänkin pirstoutunut? Mitkä ovat omia pyhiä paikkojamme? Miten niitä tulisi lähestyä? Tutkimalla intialaista esoteriaperinnettä voimme löytää peilin, jonka kautta voimme selvemmin nähdä oman suhteemme luontoon ja pyhyyteen, ja löytää uudelleen omat temppelimme ja luonnonpyhäkkömme. Paikoissa, joissa muinainen perinne yhä elää tai ruumiillistuu, etsijän on mahdollista nähdä välähdyksiä ajattomasta totuudesta ja samalla myös omasta sisimmästään. Luennolla tullaan käsittelemään pyhiinvaellusta niin intialaisessa kuin eurooppalaisessa kontekstissa.

JUHLASALILUENTO 2. krs La klo 17.00 - 17.50

16

www.rajatieto.fi

AKI CEDERBERG Aki Cederberg on helsinkiläinen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä. Cederberg on kirjoittanut kirjan Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat 2013). Hän on myös yksi Radio Wyrd podcastin toimittajista (www.radiowyrd.fi). Ihmisen elämässä perimmäinen totuus tai ylivertainen tieto on pohjimmiltaan äärimmäisen yksinkertainen. Paradoksaalisesti se saattaa silti olla niin ylevä tai ankara, että se on vaikea ymmärtää. Usein oivallus on miltei käsiemme ulottuvilla mutta silti saavuttamattomissa, vaikka kannammekin sitä kaiken aikaa sisällämme. www.akicederberg.com


Lauantaina klo 11.10 - 11.50 Musiikkiesitys Kalevalainen runolaulupolku; ”Maailman synty ja pohjoisia ääniä” Anne-Marie Arma Keckman Kalevalainen runolaulupolku johdattaa kuulijan vanhan symboliikan ja luonnonelementtien kautta matkaamaan omaan keskukseensa - tuntemaan, näkemään, kuulemaan ja hiljentymään - olemaan yhtä ajattomuuden virrassa! Rakas Ystäväni, kanssa matkakulkijani, pannos nyt käsi kätehen, haka toisehen hakahan lauloaksemma hyviä, parahia pannaksemma! Kuulla noiden kultasien, teitä mielitehtosien, kansassa kasuavassa, nuorisossa nousevassa! Vyöltä vanhan Väinämöisen, alta ahjon Ilmarisen, Joukahaisen jousentiestä, päästä kalvan Kaukomielen… Matka on paras kuva tähän, mitä eteesi tuon, tai pikemmin polku. Ei varsinainen valtaväylä vaan se salattu, pieni, hieman jo metsittynyt, hädin tuskin näkyvissä oleva. Siellä sun äitisi sulle lauloi, isäsi kaskuja kertoi. Ajatus juoksi vapaana ja mieli oli kepeenä kuin pieni pilvivene..., hieman kuin sinne, taivaanrannan taa, tahdon sua johdattaa, houkutellen, kolkutellen, rummutellen ja laulellen

kuin kutsuen takaisin tuon kauniin osan sieluasi: avaa sydämesi lentämään! Ja kutsu Se takaisin. Tähän kohtaan lainaan arvoituksellisen kuvan, jonka kansamme silloinen henki on eteemme maalannut: ”Kaari kaunis taivahalla, kaaressa vesipisara. Pisarassa pieni lampi. Lammessa vene punainen. Venehessä miestä kolme, mitä miekkoset tekevät? Jalopeuroja pesevät…” Tulen esittämään vanhoja suomalaisia runoja laulaen sovitettuna shamaanirummuille sekä haltioitumaan hetkestä Antin ja Sinun kanssasi! Tervetuloa yhdessä tälle matkalle, tähän hetkeen, omaan sisimpääsi! Mukana runoissa läsnä ovat: AKKA, MAANLUOJAT, TAIVAANTAKOJAT, TULENTEKIJÄT, METSÄNLEPYTTÄJÄT, VILLI PORO, PÄÄSKYLÄINEN … ja ehkä muutama muukin Haltija. Luvassa on siis muinaissuomalaista runoutta itämaisin höystöin ja siperialaisen kurkkulaulun siivittämänä! Tule kanssamme haltioitumaan, äänen ja loitsun lumoon.

ANNE-MARIE ARMA KECKMAN Taidemaalari, lauluntekijä, yhteisöpedagogi tahtijatuli@gmail.com

JUHLASALI MUSIIKKIESITYS 2. krs La klo 11.10- 11.50 Kuva: Marko Palojärvi

Anne-Marie Arma on harrastuneisuutensa kautta ”uinut moneen verkkoon”, josta hän kutoo maailmankuvaansa myös muille ihmeteltäväksi! Luonto ja taiteet, mutta myös henkiset arvot, ovat olleet läsnä hänen elämässään jo lapsesta saakka, jolloin hän löysi oman rauhansa kiipeämällä luonnonhelmassa puunlatvaan tai puron rantaan laulamaan ja kokemaan yhteyttä sen suuremman kanssa. Nyt vuosien vieriessä taiteen opiskelun ja tekemisen kautta hän tahtoo rakentaa teoillaan ja taiteellaan siltaa ammentaen vanhasta jo osittain unohtuneestakin ajasta tähän hetkeen! Kalevalan ja Kantelettaren runot sekä suomalaiset kansanlaulut ovat olleet yksi hänen mielenkiinnon kohteistaan, mutta myös muiden kansojen myytit mm. maailmansynnystä. Hänen lopputyönäyttelynsä Vapaassa Taidekoulussa 2004 ohjasi Shamaani Johannes Setälä, jolloin he tekivät Helsingin kaupungin Kirjasto- ja kulttuurilautakunnan apurahan turvin myös taidekasvatusprojektin, jossa lapset tutkivat taiteen eri keinoin mm. Maailmansyntyrunoa. Anne-Marie Arman tärkein elämäntehtävä on kuitenkin ollut saada olla äiti omalle kolmelle nyt jo aikuiselle lapselleen. Armaa tämänkertaisilla messuillamme on säestämässä intohimoinen perkussionisti, äänimaisemataiteilija ja kurkkulaulaja Antti ”Kosmo” Lippo. Hän tuo taianomaisen tunnelmansa lähi-itämaisilla ja afrikkalaisilla rummuilla sekä munniharpuilla. Molemmat taiteilijat omaavat sukujuuret Perämeren seudulta, ”muinaisten Jatulien” mailta!

www.rajatieto.fi

17


MILI KAIKKONEN: ELÄMÄ HENKISENÄ HARJOITUKSENA Millainen on henkinen ihminen? Pitääkö meidän jatkuvasti pyrkiä kohti jalompaa ihmisyyttä? Luennolla puhutaan inhimillisyydestä ja elämästä lempeänä ja todellisena henkisenä harjoituksena, jossa arki on pyhää ja teoria muuntuu käytännöksi. Henkinen kasvu, intuitio, positiivinen ajattelu, kanavointi, maailmankaikkeus, universaali rakkaus, ykseys, korkeampi tietoisuus... Ja toisaalta jooga, meditaatio, mindfulness, raakaruoka, lähiruoka, eettinen muoti ja luomutuotteet. Henkisyys ja tiedostavat valinnat ovat viime vuosien aikana siirtyneet Suomessakin marginaalista naistenlehtiin ja kahvipöytiin. Elämme maailmassa, jossa itsensä kehittämiseen ja henkiseen kasvuun liittyvät teemat eivät ole enää piilossa esoteeristen kirjakauppojen hyllyissä, vaan työmatkalaiset lukevat intuitionkehittämisoppaita ja kuuntelevat läsnäoloharjoituksia julkisissa kulkuneuvoissa ja lapsillekin on omaa joogaa. On ikään kuin olisimme oivaltaneet, että vaikka emme voi aina vaikuttaa olosuhteisiin, omaa tapaamme katsoa maailmaa ja suhtautua siihen voimme kuitenkin tarkistaa. Hyvä niin. Kirjoitan keväällä 2015 julkaistun kirjani Vaiheessa: Elämä henkisenä harjoituksena

(Basam Books) esipuheessa seuraavasti: ”En erityisesti edes pidä sanasta henkisyys, sillä se ilmentää erillisyyttä. Kuka määrittää, milloin ihminen on henkinen ja milloin ei? Tekeekö kirjojen lukeminen, kursseilla käyminen tai jatkuva asioista puhuminen meistä henkisempiä kuin toisista? Täytyykö meidän rakentaa kuva ideaalista henkisestä ihmisestä ja tavoitella sitä, vai voisiko olla niin, että jos pysähdymme katsomaan, henkisyys on itse asiassa elämää? Mikä voisi olla parempi henkinen harjoitus kuin elämä kaikkine kommervenkkeineen, iloineen, suruineen, haasteineen ja ihmisineen? Jos oikeasti pysähdymme kuuntelemaan, voimme ehkä kuulla viisautta mitä arkisimmissa keskusteluissa ja huomata, että vaikka käyttämämme sanat ovat erilaisia, ihmisyyden ytimessä läpikäydyt asiat ovat universaaleja.” Onko tosiaan niin, että ajan hengen mukaisesti henkisyydestäkin on tullut suorituskes-

keistä ja meidän tulee väsymättä pyrkiä kohti ideaalia, mitä se sitten tarkoittaakaan? Onko niin, että niin maailmankaikkeuden metsä vastaa kuin sinne ajatuksinemme ja uskomuksinemme huudamme, ja saamme aina sitä mitä olemme tilanneet – siksi pelot, epävarmuudet ja muut elämän kommervenkit on kitkettävä pois? Tai voisiko kuitenkin olla niin, että oma inhimillisyytemme ja arkemme ovat itsessään arvokkaita, haastavia ja palkitsevia henkisiä harjoituksia, jotka tarjoavat meille joka päivä mahdollisuuden toteuttaa oppeja ja filosofiaa käytännössä? Miten voimme rakastaa silloinkin kun emme rakasta ja hyväksyä silloinkin kun emme hyväksy? Elämä ja jaettu ihmisyys: Rujoa, kaunista, lempeää, julmaa, rakkaudellista ja kipeää. Sitä se on, ihmisenä oleminen - usein niin turhauttavaa, mutta kuitenkin niin palkitsevaa. Elämää ei voi kontrolloida, mutta siihen voi suhtautua uteliaisuudella. Mikä on totta tänään, voi olla jo toisin huomenna.

JUHLASALILUENTO 2. krs Su klo 13.30 - 14.50

Mili mukana Yliluonnollista

– onko sitä?

-paneelissa Su klo 16.30 - 17.50 Seminaaritila 1M, 1.krs

18

MILI KAIKKONEN Henkisen kasvun ohjaaja, kirjoittaja ja radiojuontaja Mili Kaikkonen on henkisen kasvun ohjaaja, kirjoittaja ja puhuja, jonka intohimona on lempeä, suorituskeskeisyydestä ja kiiltokuvista vapaa henkisyys. Mili tunnetaan myös Radio Helsingin Vaiheessa –ohjelman juontajana, luennoitsijana ja suosittuna henkilökohtaisena intuitiivisena ohjaajana. Hänen esikoiskirjansa ’Vaiheessa: Elämä henkisenä harjoituksena’ (Basam Books) julkaistiin keväällä 2015. www.milikai.com

www.rajatieto.fi

Kuva: Jenni Kauppila


SAMPO MANNINEN: IRTIPÄÄSTÄMISEN ILO JA RIKKAUS Ihan liian usein pidämme kynsin hampain kiinni jostakin sellaisesta, mikä on jo tehnyt tehtävänsä ja josta meidän olisi suorastaan välttämätöntä päästää irti. Vasta tämä irtipäästäminen voi vapauttaa meidät kasvamaan ihmisinä ja ottamaan ne tärkeät askeleet omalla onnellisuuden polullamme. Onko se edes mahdollista? On. Todellakin Koko elämämme on uskomusta. Kaikki se mitä meille on opetettu ja mitä olemme omaksuneet, ohjaa meitä vanhoja malleja vahvistaviin valintoihin. Usein nämä vanhat uskomukset ovat suorastaan traumatisoivia ja laittavat meidät toistamaan samoja virheitä kerta toisensa jälkeen. Tuntuu, että emme ole oppineet mitään virheistämme. Kun minä aikoinaan lähdin etsimään itseäni, olin todella huolella ”kahvilla”. Olin työhullu yrittäjä, joka uskoi työnteon autuuteen: Onni tulee kun teen vielä vähän enemmän töitä. En usko että olin yksin uskomukseni kanssa, niin hyvin sama malli näytti toistuvan yhteiskunnassa. Vaan eipä tuo onni ilmestynyt sieltä nurkan takaa. Kokeilin tahtomattani burnouttia ja sen jälkeen jälleen työnteon lisäämistä mutta vieläkään ei syttynyt isoa lamppua otsalohkon sisällä. Taisi olla piuha irti. Maailmankaikkeus päätti kuitenkin tarjoilla minulle energiakokemuksia ja johdatti siten minut tutkimaan uusia ulottuvuuksia, joista minulla ei ollut aikaisemmin mitään tietoa. Matkani kulki Meditaation ihmeelliseen maailmaan ja kohti tietoisuuden uutta hahmottamista. Mielen pintarakenne alkoi saada rinnalleen toisen ulottuvuuden, nimittäin tiedostamattoman mielen. Tämä tiedostamaton mieli ohjaa käyttäytymistämme yli 95% osuudellaan ja on usein meiltä täysin piilossa. Tiedostamattoman mielen alueella ovat kaikki ne uskomukset ja kokemukset, jotka ovat muokanneet meistä sitä mitä olemme nyt. Nämä menneet tapahtumat

saavat meidät ymmärtämään maailman kovin yksipuolisesti ja toimimaan tavalla joka ei ole meille hyväksi. On aivan ensiarvoisen tärkeää tulla tietoiseksi näistä rakenteista ja tuoda näkyväksi kaikki se (yleensä kura) mitä kannamme sisällämme. Vasta sitten voimme tehdä näille asioille jotain ja lopulta vapautua niiden tuomista rajoitteista antaen samalla itsellemme mahdollisuuden hypätä seuraavalle askelmalle omalla oivalluksen polullamme. Meditaatio on yksi tärkeimmistä välineistä, jonka avulla voimme oppia kuulemaan sisäistä ääntämme ja tulemaan tietoiseksi asioista, jotka ohjaavat toimintaamme. Meditaatio avaa meille mahdollisuuden oman tietoisuutemme laajentamiseen ja se on myös erinomainen työkalu oman terveytemme vaalimiseen ja eheyttämiseen, olipa kysymys sitten henkisestä tai fyysisestä terveydestä. Meditaatio vaikuttaa väistämättä molempiin. Kaikki ne stressitekijät mitä kannamme mukanamme, loistavat meditaatiossa poissaolollaan. Itse asiassa meditaatio on täydellinen vastavoima stressille. Se avaa meille mahdollisuuden päästää irti kaikista menneisyyden taakoista ja vapauttaa itsemme kokemaan maailma uusin silmin, itse asiassa uusin aistein. Meditaatiossa teemme tuttavuutta todellisen minämme kanssa, ilman kuorrutuksia, ilma kuvitelmia, ilman uskomuksia. Saamme mahdollisuuden rauhoittua ”tosiasioiden” äärelle samalla kun ajatusten mölinä vähitellen hiipuu taka-alalle. Maailma alkaa vähitellen

www.rajatieto.fi

JUHLASALILUENTO 2. krs Su 15.00 - 15.50 näyttämään erilaiselta, monet pinnalliset asiat alkavat menettämään merkitystään ja tilalle nousee tasapainoa ja rauhaa. Jep, näin siinä käy. Ai että mitä sitten pitää tehdä? Istua hiljaa ja vain olla. Olla läsnä itselle ja muutoksen mahdollisuudelle. Se ei todellakaan ole sen vaikeampaa, kokeile vaikka. SAMPO MANNINEN Henkinen Valmentaja Sampo on pitkän linjan yritysviestinnän tekijä ja saanut kohdata matkoillaan yli 50 maassa erilaisia ihmiskohtaloita ja elämäntilanteita. Elämä on herättänyt Sampon pohtimaan olemisen todellista luonnetta ja sitä, mikä elämässä on oleellista. Nykyisin Sampo valmentaa niin yksityisiä kuin yrityksiäkin löytämään oman sisäisen voimansa ja vapautumaan uskomusten taakasta. sampomanninen@mac.com www.sampomanninen@mac.com

19


JUHA KORHONEN: IHMISEN HARHA JA TODELLISUUS Ihminen on monimutkainen rakennelma erilaisia olemuspuolia. Ihminen ulottuu Kristus- tasolta (ensimmäinen rakkauden taso) aina fyysiseen maailmaan saakka. Me olemme rakentuneet useista eri fyysisistä kehoista korkeisiin henkisiin olemisen tiloihin. Kaikki se, mitä me näemme peilistä, on harhaa tai unta, johon meidän tulee luoda todeksi todellinen itsemme. Uni jota elämme, on henkinen koulu, jonka tavoitteena on saavuttaa mestaruus. Tämä mestaruus ei kuitenkaan ole mikä tahansa mestaruus, joka voidaan saavuttaa aineen maailmassa. Se on tulemista mestariksi pyyteettömässä rakkaudessa. Mitä meiltä sitten vaaditaan voidaksemme tulla mestariksi näin kovatasoisessa haasteessa? On muistettava, että me elämme joka päivä ihmisen hahmossa ja oman persoonamme oppiläksyjen maailmassa - juuri tämä tekee koulustamme erityisen haastavaa. Olosuhteet, joissa työskentelemme, ovat kaikkea muuta kuin helpot. Haasteinamme on oman egomme lisäksi myös lukuisia muita häiriötekijöitä, joita ovat esimerkiksi muut ihmiset ja heidän halunsa, melu, liikenne, päihteet ja media. Miksi ne ovat meille haasteita? Siksi, koska ne vievät meitä koko ajan pois läsnäolosta ja tästä hetkestä. Nämä asiat on annettu elämäämme juuri haastamaan meitä keskittymään olennaiseen. Keskeistä on kyetä elämään joka hetki syvässä olemisen ja läsnäolon tilassa. Tätä tilaa voidaan kutsua myös rakkauden tilaksi. Rakkauden tilan saavuttaminen vaatii meiltä ihmisinä tietoista tahtomista ja keskittymistä. Meille paljon helpompaa ja luontevampaa olisikin vain liihottaa siellä täällä elämämme eri osa-alueilla. Ympäristössä, jossa elämme, ei vaadi ponnisteluja voidaksemme suuttua, pelätä tai olla rauhattomia. Valtamedia suoltaa loputtomasti tarkasti valikoituja ja yksipuolisia uutisia, jotka ylläpitävät ihmisen vääristynyttä luontoa. Median kertoma tarina ei kerro meille mitään uutta - ainoastaan henkilöt vaihtuvat ja kertomus säilyy samana. Aina on joku pettänyt jotakuta tai joku ei ole tyytyväinen johonkin tai jollakin on uusi auto. Suuria uutisia, jotka vie meidät pois todellisuudesta. Kaikki elämämme tapahtumat ja kokemukset eivät ole olemassa ainoastaan siksi, että kärsisimme ja ihmettelisimme elämäämme ja sen kurjuutta. Ne ovat omaa luomustamme ja heijastusta meistä ulos. Kohtaamme omia heijastuksiamme joka päivä kaikissa eri muodoissaan. Jos joku suuttuu meille, on se vain heijastus omasta suuttumuksestamme ja vihastamme. Jos annamme jonkun kävellä ylitsemme tai käyttää meitä hyväkseen emme silloin arvosta itseämme. Silloin kun kohtaamme jonkun traagisen

20

asian, kohtaamme itse asiassa omat pelkomme. Mikä on sitten todellista harhan sijaan? Meille todellista on pyyteetön rakkaus, joka on läsnä kaikessa ja kaikissa yhtä aikaa. Pyyteetön rakkaus oli meille läsnä eilen, on läsnä nyt ja tulee olemaan läsnä vielä huomennakin, sillä kaikki eri ajat ovat tässä hetkessä juuri nyt. Pyyteetön rakkaus on synnyttänyt meidät. Me olemme yksi pieni hiukkanen tai pisara suuresta pyyteettömän rakkauden valtamerestä. Pyyteetön rakkaus on koko ajan mukanamme ja sisällämme sielumme sopukoissa, odottaen, että vain tartumme kiinni ja vedämme sen kuvainnollisesti tänne fyysiselle tasolle, omaan elämäämme ja tietoisuuteemme. Meidän tehtävänämme on siis löytää todellinen itsemme ja tulla yhdeksi sen kanssa. Tästä syystä elämme täällä maan päällä ja siksi tämä kaikki hullunmylly on rakennettu kokemusmaailmaamme. Me ihmiset ja koko henkisten auttajien joukko näkee loputonta vaivaa Sisällämme asuvan jumaluutemme vuoksi. Tämä kaikki siksi, että pyyteetön rakkaus tahtoo kehittyä yhä suuremmaksi rakkaudessa. Me ihmiset hänen osasinaan kannamme sisällämme loputtoman tahdon kehittyä yhä paremmiksi - tahdon, joka kuitenkin puhkeaa kukkaan vasta kun saamme otteen omaan sisäiseen olentoomme. Tämä periksiantamaton tahto heijastuu selvästi meissä, jotka tahdomme kehittää itseämme jossain asiassa paremmiksi. Kaikki mikä meillä on täällä aineen tasolla, on heijastusta pyyteettömästä rakkaudesta. Ihminen on kuitenkin kääntänyt kaiken päälaelleen ja muuttanut sen pyyteelliseksi. Meidän pitää kuitenkin aina muistaa se, että kaiken tämän harhan keskellä, jossa elämme, on kuitenkin myös paljon hyvää ja oikeaa. Sisällämme asuva jumaluutemme etsii koko ajan yhteyttä tai väylää alemman minämme luokse, voidakseen alkaa ravita sitä totuudella ja rakkaudella. Sisäinen olentomme on koko ajan ulottuvillamme, jos vain tahdomme tarttua siihen ja tuoda todellisuuden ulottuvillemme.

www.rajatieto.fi

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1. krs La 15.00 - 15.50

SEMINAARI: HENKISEN KEHITYKSEN VAIHEET

• Ihmisen kolme keskeisintä oppiläksyä • Verhottu totuus ja valaistuminen • Vihkimykset ja niiden haasteet • Mestaroituminen Henkinen polku pitää sisällään paljon haasteita ja koettelemuksia. Juha raottaa omia kokemuksiaan ja niitä haasteita, joita hän on kohdannut pyrkimyksessään kehittyä vihkimyksen polulla. Vihkimyksen polku onkin kovin haaste, jonka itselleen voi ihmisenä asettaa. Se haastaa meitä löytämään todellisen itsemme ja voittamaan itsekkyytemme. Niitä, jotka tahtovat kehittyä tarvittavaan mittaan, mestarit kuitenkin tukevat ja ohjaavat oikeaan suuntaan.

MINISEMINAARI Luokka 2C, 2. krs La klo 14.00 -15.45 (liput 15 euroa)

MINISEMINAARI: IHMISEN HENKISEN KEHITYKSEN VAIHEET 2 Tässä pureudutaan syvemmälle ihmisen kolmeen päävihkimykseen ja niiden haasteisiin. Kuulijoiden on mahdollista myös kysellä ja kertoa omista kokemuksistaan. Tehdään myös harjoituksia, jolla päästään sellaiseen henkiseen tilaan, jossa kehittyminen henkisesti on helpompaa.


JUHA KORHONEN Näkijä, kirjailija Juha Korhonen, 39, on mies Ihmisen kultaisen kirjan takana (Walmari kustannus 2014). Jyväskylästä kotoisin oleva hengentieteen tutkija on ollut monessa mukana. Harjoittaen erilaisia henkisiä suuntauksia, Juha on kulkenut polkuaan tutkien ja tarkastellen sekä omaa että koko ihmiskunnan kehitystä. Juhalle aukesi muutama vuosi sitten selvänäköisyys. Juha kokee elämäntehtäväkseen opastaa muita henkisen polun kulkijoita omalla taipaleellaan. walmarikustannus@gmail.com Rakkauden.ajatukset.fi

Median kertoma tarina ei kerro meille mitään uutta - ainoastaan henkilöt vaihtuvat ja kertomus säilyy samana. Aina on joku pettänyt jotakuta tai joku ei ole tyytyväinen johonkin tai jollakin on uusi auto. Suuria uutisia, jotka vie meidät pois todellisuudesta.”

Kuva: Marko Palojärvi

JENNI ANNANOLLI: SYDÄMEN PYHÄ OLEMUS Miniseminaari sydämen pyhästä olemuksesta, ylösnousemuksesta ja sen työkaluista, ihmisen sisäisestä teknologiasta ja MerKaBa:sta Drunvalo Melchizedekin työn mukaan. Jos joku sanoo sinulle ”Katoamattomuuden linnoitetussa kaupungissa, kehossamme on lootus, ja tuossa lootuksessa on pieni tila: mitä sellaista se sisältää, että haluaisin tietää siitä?” Sinun tulee vastata: ”Yhtä laaja kuin avaruus ulkopuolellasi, on tuo pieni tila sydämessäsi; taivas ja maa löytyvät siitä, tuli ja ilma, aurinko ja kuu, salamat ja tähtikuviot, kaikki mikä kuuluu sinulle täällä alhaalla ja kaikki mikä ei kuulu, kaikki se on kerätty tuohon pieneen tilaan sydämeesi.” — Chandogya Upanishad 8.1.2-3. 1990-luvulla ylösnousseet mestarit antoivat tämän tiedon sydämestä ja ylösnoususta neljälle naiselle Amerikassa, mutta ihmiskunta ei ollut vielä valmis tuntemaan sydämen hienovaraisia energioita ja kursseille tuli vain naisia. Miehet ja loogiset naiset eivät olleet valmiita, eivätkä tulleet kursseille. Tämä tuotti ongelmia, sillä tarvitsemme tasapainon naisten ja miesten kesken ylösnousemusta varten. Joten ylösnousseet mestarit päättivät muuttaa oppimisjärjestystä ja vaihtaa tiedon MerKaBasta ensimmäiseksi asiaksi. Tämä tarkoitti sitä, että ylösnousemuksen tieto alkoi ensimmäisenä pyhästä geometriasta ja MerKaBasta ja vasta paljon myöhemmin siirtyi tietoon sydämestä. Mutta elämme nyt aikaa jolloin ihmiskunta on valmis tekemään ylösnousemuksen työn alkuperäisellä tavalla, jossa aloitetaan sydämen pyhästä paikasta ja tieto MerKaBasta tulee viimeisenä. Drunvalo Melchizedek on tutkinut ja opiskellut noin 70 eri uskontoa ja henkistä

MINISEMINAARI Luokka 4T, 4. krs Su klo 16.00 - 17.45 (liput 15 euroa) traditiota elämänsä aikana. Hän on tullut siihen lopputulokseen, että monilla traditioilla, uskonnoilla ja salaseuroilla on hyvin iso ongelma. Tämä on se että heidän oppiensa mukaan ylösnouseminen kestäisi liian kauan tähän nykyaikaan katsottuna ja on tehty liian monimutkaiseksi nykyihmisille. Drunvalo tarjoaa yksinkertaisen tavan ihmisen ylösnousemusta ja tietoisuutta varten. Nämä ydinasiat ylösnousemuksesta on koottu neljään päivään ja tarkoitettu kaikille ihmisille avoimesti, katsomatta uskontoon tai omiin traditioihin. Elämme aikaa jolloin voimme edetä tietoisuudessa paljon nopeammin kuin ennen ja ymmärrämme sydämen hienovaraiset energiat tavalla, joka ei ollut mahdollista ennen. Viimeisen 13 000 vuoden syklin aikana ihmiskunta ei ollut valmis ymmärtämään oppeja joita voimme avoimesti oppia tänä päivänä. Tarvitsimme salaisia kouluja ja guruja jotka säilyttivät tietoa ylösnousemuksesta tätä päivää varten. Nyt olemme ihmiskuntana valmiita edistymään, muistamaan todellisen olemuksemme ja ylösnousemuksemme. Drunvalo Melchizedekin The School of Remembering® tarjoaa nämä opit nykyaikaisille länsimaisille ihmisille yksinkertaisesti ja avoimesti. www.rajatieto.fi

JENNI ANNANOLLI Awakening the Illuminated Heart® -opettaja ja HeartMath® -valmentaja Jenni Annanolli on sertifioitu Awakening the Illuminated Heart® -kurssin opettaja Drunvalo Melchizedekin The School of Remembering® mysteerikoulussa. Jenni toimii myös HeartMath® valmentajana miehensä kanssa. jenni.annanolli@gmail.com www.journeytothesacredheart.com Tulen esittämään miniseminaarissa tietoa joka perustuu Drunvalo Melchizedekin työhön sydämen pyhyydestä ja salaisuudesta. Puhun sydämen pyhästä tilasta, ylösnousemuksesta ja sen työkaluista, ihmisen sisäisestä teknologiasta ja MerKaBasta. Tunnen iloa että voin tuoda tätä tietoa suomenkielellä ja toivon sydämessäni että tämä seminaari voi auttaa Sinua muistamaan sinun oman pyhän sydämesi tarkoituksen ja johtaa sinut omaan ylösnousemukseesi.

21


HANNU PIEKKOLA: ESIHISTORIALLISET VOIMAPAIKAT SUOMESSA – VIESTEJÄ MENNEISYYDESTÄ Jätinkirkot Pohjanmaalla, Kemiönsaaren kiviröykkiöt, Nuuksion arvoitukselliset paasit sekä kivien riimumerkit kertovat sivilisaatiosta, joka perusti elämänsä tähtitaivaan tarinaan. Kuu, tähdet ja auringon asema tarjosivat elämän salaisuudet ja johdattivat yhteisöjen elämää eteenpäin – enemmän kuin oma mieli. Kiviröykkiöt ja riimut yhdistävät kaukaisen menneisyyden ja lähihistorian. Pohjoiset alueet ovat lähellä magneettista napaa. Kivissäkin on sama magneettinen lataus, joten maaperämme on ainutlaatuinen. Suomen kivistö on vielä hyvin monipuolinen ja Suomi on vetänyt aina puoleensa ihmisiä, jotka haluavat löytää luonnon salaisuuksia. Olen tekemässä kirjaa esihistorian voimapaikoista, – juosten metsässä kuin hirvi pitkin ja poikin, merkiten GPS-laitteella laskelmin, kuvin ja aistein kaikkea merkillistä kivistä, kivimuodostelmista ja niiden riimukuvioista. Hyvin äkkiä löytää säännönmukaisuuden, mistä kohdin aurinko nousee ja laskee eri vuodenaikoina. Aurinko nousee vuosituhannesta toiseen suurin piirtein samasta asemasta samaan vuodenaikaan saman kukkulan takaa. Pyhimpiä päiviä olivat juhannus ja talvipäivänseisaus, syyskauden alkua unohtamatta. Nämä pyhät tapahtumat toimivat ihmisen kalenterina, ajanmäärityksenä, mutta myös jokavuotisina merkkeinä jumalille. Hyvin paljon on pitänyt samaa paikkaa polkea ja tutkia, ennen kuin kivet puhuvat ja kiven spiraalinen rakenne avautuu. Kuten eläimet ja koirammekin vaistoavat maaäidin ja sen syleilyn yöpuulle asettuessaan, niin myös ihminen haki turvaa maaäidistä ja tarkkaan valitsi pyhät paikkansa niin, että energia oli otollinen. Piti ensin asettua aloilleen, jotta saattoi kokea. Jokaista auringonlaskua myös kunnioitettiin. Ihmiset ajattelivat aurinkoa, – mikä se oikeastaan on? Pyöreä ja mitä se tuo tullessaan? Mikä on sen aura? Mikä tuo elämän maan päälle: fotonit, kirkkaat ja korkealla jatkuvana virtana loistavat. Tämä spiraalinen virta on kuin suurensuuri enkeli, joka siivillään on ottanut meidät suojaansa ja kantaa meitä eteenpäin.

22

Kuu, mikä kuu on? Mitä se kertoo? Kuinka se elää, kun sitä katsoo paljain silmin? Kuinka siitä ovat paistaneet aina kasvot, joskus hymyilevät, joskus taas surulliset. Sekin jatkaa matkaansa. Kuin aallot meren, se vetää meitä puoleensa. Mikä valtava maapallo! Iso horisontti, avaruudessa auringon ja kuun välissä, sininen meri. Sininen energia. Valtamerillä on tärkeä värähtelevä vaikutus, siksi emme oikein tiedäkään, mihin suuntaan maapallo kallistaa suuntaansa. Kaikilla luontoyhteyden voimilla on avainasema henkisessä eheytymisessä ja elämänpolun matkan tarkoituksessa. Kaikki kaupunkien pöly, kaikki lika ja melu sotkee joskus ihmisen mieltä. Onni syntyy yksinkertaisista asioista. Se tulee joskus kuuhulluudesta, kuulkaas. Ei ole mitään muuta, se on musiikkia korvillenne. Kuulla kuuta, kuulla, heijastaa sitä mikä auringosta tulee eteenpäin. Ottaa kuun musiikki suojaksi ja antaa sen virittää koko päivä. Kuten kitaristi virittää kitaraansa, jotta sillä on oikea sointi. Ei tarvitse poistua siitä fotonikentästä missä olemme saadaksemme yhteyden maailmankaikkeuteen. Ehkä luonto on ikuista matkaa rakkauden tiellä. Näiksi sanoiksi voidaan pukea kiviröykkiöiden ja jätinkirkkojen tarina eikä Helsingistäkään tarvitse mennä Nuuksiota kauemmaksi: nähdä fibonacci-spiraaleiksi rakennetut auringonnousun ja -laskun juhlapaikat; ne saavat sanattomaksi suurella matemaattisella ja henkisellä kauneudellaan! Luennon ja tulevan kirjan tarkoituksena on avata meidän kaikkien silmät näkemään Suomi ja sen metsien sisään kätkenyt aarteet.

www.rajatieto.fi

MINISEMINAARI ”Matka voimapaikoille” Luokka 4T, 4. krs Su klo 14.00 - 15.45 (liput 15 euroa)

JUHLASALILUENTO 2. krs Su klo 17.00 - 17.50

HANNU PIEKKOLA professori Kiinnostus astrologian ja henkiseen kasvuun on ollut palava nuoruudesta asti, mutta vasta avautuminen elämäniloon ja ominaisuuteen on avartanut sydämeni. Aikaisemmat kirjani Kalevala – matkaopas tähtiin ja Yrttien ylivoimaa kertovat Kalevalaisuudesta tähtikertomuksena sekä yrteistä osana ihmisen yksilöllistä terveyttä. Seuraava matka itseeni ja elämän opetuksiin on ollut Suomen esihistoriallisten paikkojen salaisuuksien tutkinta astro-arkeologisin silmin ja oman kokemisen kautta. hereticum@mail.com www.hereticum.com


•Yliluonnollista - onko sitä?•

Lauantai 10.10.2015

11.00 - 11.10

Avaussanat – Rajatiedon Yhteistyö ry

Juhlasali 2 krs.

11.00 - 11.05

Sunnuntai 11.10.2015

Aurat eli sädekehät.Henki-ilmestykset eli apparitiot.

HENGEN JA TIEDON MESSUT 10. - 11.10.2015

ptestesia Telestesia Henkikirjoitus

kronisiteetti on psykiatri C. G. Jungin luoma Ennustukset - Enneunet - Ennenäyt ite, joka tarkoittaa merkitsevää yhteensattua. Se viittaa tilanteisiin, joissa kaksi tai useampi iinsa näennäisesti liittymätön asia tapahtuu rinkain. Tapahtumilla ei ole kausaalista yhteyttä, tta niitä yhdistää symbolinen merkitys

mediumistiset ilmiöt)

Parapsyykkiset ilmiöt A ESP (Aistien ulkopuolinen havaitseminen, engl. extra sensory perception eli yliaistillinen havainnoi lyhenne ESP, joskus: psi-gamma)Ajatuksensiirto kahden henkilön välillä (telepatia, kreikan tele, kauka OHJELMA Apportti-ilmiöt pathos, tunteminen).Selväaistiminen eli tapahtuman havaitseminen ilman tunnettuja aisteja (ransk. clairvoy Unet (esimerkiksi enne- ja selväunet ce, selvänäkeminen).Kryptestesia eli piilossa olevan esineen havaitseminen.Dermo-optinen havaitseminen Teletemportaatio näkeminen ilman silmiä.Telestesia eli etäällä näkymättömissä olevan kohteen havaitseminen ilman tunnett

UFOT Suoraääne

Päivän avaussanat – Rajatiedon Yhteistyö ry

aisteja11.10 (engl. remote viewing)- Kalevalainen Psykoskopia eli kyky ja siihen liittyvien henkilöiden menneis 11.10 -esineen 11.25 Musiikkiesitys – Maisa Tikka - 11.50 Musiikkiesitys runolaulupolku; kertoa ”Maailman synty ja pohjoisia ääniä”(psykometria). Tunnonsiirto eli kyky siirtää oma tuntoaisti johon destä ilman tunnetuin aistein saatua tietoa 11.25 - 11.50 Rajatiedon stipendien jako Anne-Marie Arma Keckman esineeseen. Ajallinen selväaistiminen (ajallinen ESP). Ennaltatietäminen,Yhteistyö tulevien Rajatiedon ry tapahtumien kertomin 12.00 12.50 Kylli Kukk – Kutsu vapauteen johtamatta niitä olemassa olevasta tiedosta (prekognitio). Retrokognitio eli menneisyyttä koskeva paran 12.00 - 13.20 Tie vapauteen – uskomus- ja tunnetyöskente- maali13.00 tietäminen.B Psykokinesia eli esineisiin, eliöihin ja tapahtumiin vaikuttaminen ilman tunnettuja kein lyn avulla kohti parasta – Suvi Bowellan - 13.50 Korkeimman Valon voima omassa kehityksessä parantumisessa – Lucia (PK, psykokineesi, kreikan japsykhe, henki, ja Grail kinesis, liike; joskus: psi-kappa).Muutokset esineiden muodo 13.30 - 14.50 Elämä henkisenä harjoituksena tai rakenteessa. liikuttaminen ajatusten voimalla sekä liikkeen tai tapahtumien ohjaaminen pelkk Mili Kaikkonen 14.00 - 14.50 Esineiden Tarpeeton rakkaus - avain ihmeiden maailmaan – Veli Martin Keitel ajatusten voimalla.Levitaatio eli ilmaankohoaminen, leijunta, kohteiden nostaminen ajatusten voimalla. K 15.00 - 15.50 Irtipäästämisen Ilo ja Rikkaus kosiirto esineiden kaukosiirtäminen ajatusten (teleportaatio).Apportit eli esineiden ilmestymin Sampo Manninen 15.00eli - 15.50 Valonkantajat: ­Välähdyksiä suomalaisesta voimalla salatieteestä – Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti tyhjiin tiloihin tai kulkeminen kiinteän aineen lävitse.Räyhähenget (poltergeistit). Suora mentaalinen yht 16.00 - 16.50 Damanhur: A Laboratory for the Future eläviin järjestelmiin eli vaikuttaminen biologisiin järjestelmiin pelkkien ajatusten voimalla (Bio-PK).Ajat Anne Gjeitanger 16.00 - 16.50 Tasapainon tie – avain energisyyteen Seppo Laaksonen valokuvaus. C Etäältä esineisiin, eliöihin ja tapahtumiin vaikuttaminen ilman tunnettuja keinoja. Henki-ilm 17.00 - 17.50 Esihistorialliset voimapaikat Suomessa– tykset17.00 eli -apparitiot. Kummittelut (esimerkiksi ääni-, lämpö- ja näkövaikutukset).Yhteyden ottaminen ku viestejä menneisyydestä – Hannu Piekkola 17.50 Pyhiinvaellus – Aki Cederberg leiden18.30 henkiin (kanavointi ja muut mediumistiset ilmiöt).Rajakokemukset. Ruumiistapoistumiskokemuk - 21.00 Tapyo ja Anu: Taivas Maan päälle (engl. OBE). Unet(vapaaehtoinen (esimerkiksi enne- ja selväunet). Hypnoosi. Aurat eli sädekehät. Yllä lueteltujen ilmiöid oviraha) ulkopuolella on vielä joukko muita paranormaalin tutkimuksen kohteita, kuten jälleensyntyminen ja epä (esimerkiksi lämpöja näkövaikutukset). Lauantai 10.10.2015 ääni-,Henki-ilmestykset Seminaarit (1Meli 1. apparitiot. krs) Sunnuntai 11.10.2015 valliset parantamismenetelmät. Kummittelut (esimerkiksi ääni-, lämpönäkövaikutukset). Apportti-ilmiöt Teleportaatio kertominen niitä olema 12.00 -tapahtumien 12.50 Nuoruus ja tietoisuuden johtamatta evoluutio 12.00 - 12.50 Viitteitä vieraan älyn ohjaamien UFOjen , tulevien Jeremy Qvick olemassaolosta – Ilkka Keso olevasta tiedosta (prekognitio). Retrokognitio eli menneisyyttä koskeva paranormaali tietäminen.B Psyko nesia 13.00 eli esineisiin, eliöihin ja tapahtumiin vaikuttaminen keinoja (PK, kreik 13.00ilman - 13.50 tunnettuja Mielen vaikutus kehoon – Vesapsykokineesi, Vuorinen - 13.50 Taikurinäytös – Kim Wist (vapaaehtoinen oviraha) psykhe, henki, ja kinesis, liike; joskus: psi-kappa). Muutokset esineiden muodossa tai rakenteessa. Esineid 14.00 - 14.50 Ufot todellisia - aikuisten oikeesti? 14.00 - 14.50 Mikä tekee ihmisestä skeptikon? liikuttaminen ajatusten Riekki voimalla ohjaaminen Tapani Koivulapelkkien ajatusten voimalla. Tapani / Skepsis sekä liikkeen tai tapahtumien vitaatio eli ilmaankohoaminen, leijunta, kohteiden nostaminen ajatusten voimalla. Kaukosiirto eli esineid 15.00 - 16.20 Mediaalinen tapahtuma, Viestejä 15.00 - 15.50 Henkisen kehityksen vaiheet kaukosiirtäminen ajatust.. Kryptestesia eli piilossa olevan esineen havaitseminen. Dermo-optinen havaitse henkimaailmalta transsityöskentelynä. Juha Korhonen EVP/ITC (transkommunikaatio) Valolla, Ilolla ja Rakkaudella. nen eli näkeminen ilman silmiä.Telestesia eli etäällä näkymättömissä olevan kohteen havaitseminen ilman t Tarja Senne 16.00 - 16.50 Quantum Touch – resonoi itsesi terveeksi nettuja aisteja (engl. remote Tarja Miettinenviewing). Kryptestesia eli piilossa olevan esineen havaitseminen.Psykoskopia 16.30 - 17.50 Yliluonnollista – onko sitä? -paneelisaatua tietoa (p kyky kertoa esineen ja siihen liittyvien henkilöiden menneisyydestä ilman tunnetuin aistein Mili Kaikkonen, Perttu Häkkinen, IsisSofia 17.00 - 17.50 MindFullness ja seksuaalisuus kometria). Tunnonsiirto eli kyky siirtää oma tuntoaisti johonkin esineeseen. Ajallinen selväaistiminen (a Anup Takarautio linen ESP). Ennaltatietäminen, tulevien tapahtumien kertominen johtamatta niitä olemassa olevasta tiedo (prekognitio). Retrokognitio eli menneisyyttä paranormaaliSunnuntai Magnetokinesia...vaikuttaminen biolo Lauantai 10.10.2015 Miniseminaaritkoskeva (liput 15€/tilaisuus) 11.10.2015 siin järjestelmiin pelkkien ajatusten voimalla (Bio-PK).Ajatusvalokuvaus. C Etäältä esineisiin, eliöihin ja 12.00 - 13.45 Psykometria, esineistä ja energioista 12.00 - 13.45 Psykometria, esineistä ja energioista pahtumiin vaikuttaminen keinoja.Henki-ilmestykset eli apparitiot. Kummittelut (esimerki 2C, 2. kerros lukeminen ilman – Harriettunnettuja Piekkola 2C, 2. kerros lukeminen – Harriet Piekkola ääni-, lämpö- ja näkövaikutukset).Yhteyden ottaminen kuolleiden henkiin (kanavointi ja muut mediumist 12.00 - 13.45 Miracle Harmonia – IsisSofia välittää 12.00 - 13.45 Ihminen, aivot ja henkisyys (esimerkiksi selvänäkö) ilmiöt).Rajakokemukset. Ruumiistapoistumiskokemukset (esimerkiksi enne- ja selväun 4T, 4. kerros tapahtuman suoraan Äitijumala Sofialta 4T, 4. (engl. kerros OBE).Unet Pirkko Appelberg Hypnoosi.Aurat eli sädekehät. Teletemportaatio, Orgaaninen ”magnetismi”- Materialisaatio A ESP (Aist 14.00 - 15.45 Henkisen kehityksen vaiheet - 2 14.00 - 15.45  Virittäydy runsauteen ulkopuolinen eli yliaistillinen 2C, 2. kerros havaitseminen, Juha Korhonen engl. extra sensory perception 2C, 2. kerros Suvi Bowellan havainnointi, lyhenne ESP, j kus: psi-gamma)Ajatuksensiirto kahden henkilön välillä (telepatia, kreikan tele, kaukana, pathos, tuntemine 14.00 - 15.45 Korkeimman Valon voima omassa 14.00 - 15.45 Matka voimapaikoille Selväaistiminen tapahtuman havaitseminen ilman tunnettuja (ransk. 4T, 4. kerros elikehityksessä ja parantumisessa – Lucia Grail 4T, 4. kerros aisteja Hannu Piekkola clairvoyance, selvänäkemine Dermo-optinen havaitseminen...Dematerialisaatio- Psykokinesia- Monadistiset ilmiöt - Kummittelut Aura 16.00 - 17.45 Maya-astrologian workshop 16.00 - 17.45 Tarot ja tämä päivä parapsykologiaan kuuluva ilmiö. Sillä tarkoitetaan elollisia olentojaTuula ympäröivää energiakenttää, joka joid 2C, 2. kerros Marko Palojärvi 2C, 2. kerros Huhtala kin mukaan on mahdollista nähdä tai tuntea synnynnäisen kyvyn tai harjoituksen kautta. Usein auraa kuv 16.00 - 17.45 Avaudu ihmeille mielen ja tunteiden 16.00 - 17.45 Sydämen pyhä olemus laan moniväriseksi harsoksi tai– Veli munan kentäksi, joka näkyy olennon ympärillä. värit, tarkkuu 4T, 4. kerros hallinnan kautta Martin muotoiseksi Keitel 4T, 4. kerros Jenni Annanolli muoto vaihtelevat eri yksilöstä ja ajankohdasta toiseen. Auroihin liitetään yleensä chakrat eli kehon energ www.rajatieto.fi keskukset, joiden toimintakyvyn vaihtelut aiheuttavat muutoksia aurassa. Auroista on arvioitu muun23 mua persoonallisuutta sekä terveydentilaa. Selvänäkijoiden mukaan sairaudet voidaan havaita jopa kuukausia

Materialisaatio

Ennustukset - Enneunet - Ennenäyt

Modernissa New Agessa aurojen otaksutaan olevan sähkömagneettisia kenttiä, jotka voidaan nähdä esimerkiksi kirliankuvauksen avulla. Joidenkin mukaan kenttien muodostamia värejä on mahdollista nähdä myös paljaalla silmällä.

Rajakokemukset.

Etiäiset Psykokinesia Ruumiistapoistumiskokemukset Poltergeist (engl. OBE). Unet (esimerkiksi enne- ja selväunet). Hypnoosi. Kaukonäkö Kummittelut Monadistiset ilmiöt Kummittelut Yhteyden ottaminen kuolleiden henk Apparatiot

Kognitiiviset ilmiöt Yhteyden ottaminen kuolleiden henkiin (kanavointi ja muut mediumistiset ilmiöt) Selväaistiminen

Prekognitio Levitaatio Rajakokemukset. ESP

Telepatia Energopsykokinesia Telepaattiset ilmiöt

Tapahtumilla ei ole kausaalista yhteyttä, mutta niitä yhdistää symbolinen merkitys. Pyrokinesia


HENGEN JA TIEDON MESSUT 10. - 11.10.2015

Lauantai 10.10.2015

•Yliluonnollista - onko sitä?•

Tietoiskut

Sunnuntai 11.10.2015

11.00-11.50 1G, 1. krs

Kristalli-Reiki - uusi ja voimakas hoitomenetelmä – Kaia-Liisa Reinut, Sisäisen Viisauden Koulu Universus

11.00-11.50 1G, 1. krs

Being a Citizen of the Spiritual Community of Damanhur – Anne Gjeitanger Esitys pidetään englanniksi

11.00-11.50 1P, 1. krs

Numerologia henkisen kasvun välineenä Annina Kyrklund, Valon Sydän

12.00-12.50 1G, 1. krs

Ajatusjooga Terttu Seppänen, Via ry

11.00-11.50 1P, 1. krs

Manifest through the Chakras with Nature Spirits (the missing link in manifestation and law of attraction) – Avril Psychic

12.00-12.50 1P, 1. krs

Mistä astrologinen kartta kertoo? Soile Naskali, Suomen Astrologinen Seura ry

12.00-12.50 1G, 1. krs

Isä taivas, äiti maa… Minä Olen Tarja Airikka, Valkoinen Liekki

13.00-13.50 1G, 1. krs

Jumalasta juopuneet, shufilainen mystiikka itseparannuksena – Jan Mikael Maros, Esoteeriset Alkemistit ry

12.00-12.50 1P, 1. krs

Nopea apu kipuun, pelkoon ja jännitykseen Annina Kyrklund, Valon Sydän

13.00-13.50 1P, 1. krs

Henkimaailma mukana elämässä – Marjo Peltonen, Suomen Spiritualistinen Seura ry

14.00-14.50 1G, 1. krs

Ylluonnollinen on luonnollista Kalevi Riikonen, Tähtitieto ry

14.00-14.50 Yleisömeediotilaisuus 1P, 1. krs Arin parantavat kädet 15.00-15.50 1G, 1. krs

Saint Germain - uuden ajan mestari Helsingin Summit Lighthouse ry

15.00-15.50 1P, 1. krs

Pyhän Hengen parantava voima - luento ja demo – Juha Kärnä, Healing Rooms Finland

16.00-16.50 1G, 1. krs

Eläinten sielullinen maailma Terhi Jansson, AnimalHelp

16.00-16.50 Paramahansa Yoganandan opetuksen 1P, 1. krs mukainen ohjattu meditaatio Helsingin SRF-mietiskelypiiri

13.00-13.50 Matka ykseyteen - ykseyden matkan 1G, 1. krs haasteita, mahdollisuuksia ja kokemuksia. Jaakko Muhonen, Selfcon 13.00-13.50 1P, 1. krs

Elämän virtaa pH-tasapainosta Rauno Moilanen, Happy pH Oy

14.00-14.50 1G, 1. krs

Saint Germain - uuden ajan mestari Helsingin Summit Lighthouse ry

14.00-14.50 1P, 1. krs

Pyhän Hengen parantava voima - luento ja demo – Juha Kärnä, Healing Rooms Finland

15.00-15.50 1G, 1. krs

Walking the spiritual path – Ananda Sevan acarya James Gormier

15.00-16.50 ViisasVapaus muuttaa maailmaa – tule 1P, 1. krs kuulemaan kuinka Uuden Ajan puolue toimii. Mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin. Lue lisää www.viisasvapaus.fi Stefanus Jakovlev, ViisasVapaus ry 16.00-16.50 Yleisömeediotilaisuus - Oviraha 5 € Tarja Airikka & Ari, Valkoinen Liekki

17.00-17.50 1G, 1. krs

Hyväksy tunteesi, vapauta itsesi Marianne Uimonen, Energiahuone Marianne

17.00-17.50 1P, 1. krs

Parapsykologian ja Informaatiofysiikan Instituutti

Reiki ja tiede – FT Johanna Blomqvist,

Muu ohjelma Luokka 3D, 3. kerros La 11.00 - 11.45 Mitä on konsientiologia? Melanie Messner La 12.00 - 12.45 Kasvien salaiset voimat – Jasmin Nevala La 13.00 - 13.45 Norjan sotilastiedustelun entisen työntekijän haastattelu ufoista ja parapsykologiasta Jani Lassila

VAPAAEHTOISET MESSUAVUSTAJAT

La 14.00 - 14.30 Ghost Investigations Finland esittäytyy Iltapäivällä: Aavedata

Messuille avustajaksi mukaviin tehtäviin? Jos kiinnostuit, ota yhteys sähköpostilla studiorajatieto@gmail.com tai Facebookissa (Hengen ja Tiedon messut)

Su 12.00 - 12.45 Kuolemanrajakokemukset – Lääkäri Matti Kiviluoto Su 13.00 - 13.45 Parapsyk. Tutkimusseuran edesmenneen sihteerin Orvo Raippamaan ajattelu – Bey Heng

Aavedatan löydät luokasta 3 D, 3. kerroksesta

24

OHJELMA

Su 14.00 - 14.45 Psykobiofysiikka – tiedettä tieteen rajoilla Parapsykologi Jan Fjellander Su 15.00 - 15.30 Ghost Investigations Finland esittäytyy Iltapäivällä: Aavedata

www.rajatieto.fi


1. krs

2. krs

www.rajatieto.fi

25


3. krs

KYLLI KUKK: KUTSU VAPAUTEEN Joogit ovat laulaneet mantroissaan jo tuhansien vuosien ajan siitä, kuinka noustaan pimeydestä valoon, tietämättömyydestä tietoisuuteen, kuolevaisuudesta kuolemattomuuteen. Tutkitaan yhdessä, miten voidaan vapautua mielen ja kehon kahleista. Useimmat meistä viettävät kiireistä, meluisaa ja kovin kolhivaa elämää. Teknistynyt yhteiskunta luo meille valtavasti uusia yhteyksiä, mutta harvemmin omaan itseemme. Kannamme älypuhelimia ja taulutietokoneita mukanamme ja käytämme verkon sosiaalista mediaa pitääksemme muut alituisesti tietoisina olinpaikastamme ja senhetkisistä ajatuksistamme. Teemme vauhdikkaita statuspäivityksiä ja kommentoimme niitä vetävin sanankääntein. Suuntaamme huomiomme ja energiamme ulospäin ja samalla ajaudumme yhä kauemmaksi itsestämme. Mitä jos kääntäisimme kiihkeän teknoenergian sisäänpäin? Mitä jos alkaisimme lähettää kehollemme positiivisia pikaviestejä ja kysellä: ”Mitä kuuluu?” Katsoisimme sielun syvyyksiin ja tekisimme statuspäivityksemme siellä. Aina kun tunnistaisimme myötätunnon pilkahduksen tai hyvyyden tuulahduksen sydämessämme, klikkaisimme ”Tykkään!” Sen sijaan, että olemme koko ajan online ja toisten tavoitettavissa, voisimme olla läsnä itsellemme. Kun ymmärrät olevasi itse kaikkein läheisin ja

26

rakkain ihminen maan päällä, lakkaat kohtelemasta itseäsi kaltoin. Ihmisen sydän on suunniteltu ilmaisemaan kauneutta, rakkautta, kepeyttä ja anteeksiantoa. Taolainen filosofi Laotse julisti ihmisen tehtävän ytimekkäästi: ”Rakasta, palvele ja muista.” Ai mitä pitää muistaa? No rakastaa ja palvella! Tulet näkemään, kuinka esteet väistyvät onnellisuuden tieltä. Jokainen hetki on täynnä valoa ja iloa, kun vain avaudut niille. KYLLI KUKK Fysioterapeutti, joogaopettaja, Joogakoulu Shantin perustaja Kylli Kukk on Virosta kotoisin oleva, Suomessa 23 vuotta asunut joogaopettaja, joka on viimeiset 11 vuotta emännöinyt Joogakoulu Shantia. Kylli yllyttää elämään suurella sydämellä ja avaralla mielellä sekä tutustumaan elämäsi tärkeimpään ihmiseen – itseesi! Oletko valmis katsomaan itseäsi ja elämääsi uusin silmin? www.jooga.fi, www.shantia.fi www.rajatieto.fi

JUHLASALILUENTO 2. krs La klo 12.00 - 12.50


TUULA HUHTALA: TAROT JA TÄMÄ PÄIVÄ Keskustelua miten tarotit sopivat nykypäivään, miten niitä voidaan käyttää arjen apuna ja voimavarana. - Mitä eroa on tulkinnalla ja ennustamisella? - Tarot meditoinnin apuvälineinä. - Vinkkejä miten voit itse käyttää taroteja. - Workshop-näytös ja avointa keskustelua.

MINISEMINAARI Luokka 2C, 2. krs. Su klo 16.00 - 17.45 (liput 15 euroa)

TUULA HUHTALA Tarot tulkitsija, kirjailija www.tarot-tuula.fi

ANUP TAKARAUTIO: MINDFULNESS JA SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1.krs La klo 17.00 - 17.50 SEKSUAALISUUS

Anup on mukana myös Lauantaiseminaarissamme Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015

Kuinka syventää tietoisuutta, kun biologinen vietti eli seksuaalisuus vie huomion? Ollessamme tasapainoisessa mielentilassa emme useinkaan tule ajatelleeksi tietoisuustaitoja eli mindfulnessia ja seksuaalisuutta. Vakaa mieli on kuitenkin monesti vain hetkellinen ylellisyys ja jonkin vastoinkäymisen tai muutoksen tapahtuessa olemme sekaisin ajatuksissamme. Elämme vastakohtaisuuksien maailmassa, jossa seksuaalisuus on monesti joko häpeällistä tai sitten ylitsevuotavan pornograafista. Iltapäivälehdet ja tv pakkosyöttävät meille kauniita, myyviä ihanteita, paljasta pintaa ja hyvänolon tunnetta. Visuaalisuuden ollessa 90% aistiemme havainnoimiskyvystä olemme suuren osan päivästämme todellisuudessa yhteydessä ulkopuoliseen seksuaalisuuteen, emmekä sisäiseen. Vanhempiemme ja ympäristön asenne seksuaalisuuteen välittyy meille. Lapsuutemme aikana keräämme kaiken informaation syvälle mielemme muistilokeroihin. Tämän hetken seksuaalisuutemme saakin pohjansa lapsuutemme toisinaan traumaattisista kokemuksista. Koska sotien traumat ovat vieläkin syvällä kansan muistissa, myös nämä muistot vaikuttavat kykyymme antautua hellyyteen ja intimiteettiin, jotka ovat kaksi seksuaalisuuden peruspilaria. Olemme biologisen seksuaalisen vetovoiman ja henkisen kehittymisen yhdistelmiä. Yrittäessämme olla vain toista olemme puolinaisia. Kun alamme ymmärtää omaa tämän hetken seksuaalisuuttamme suhteessa lapsuudessamme saamiimme esikuviin, avautuu tie syvempään tietoisuuteen. Tietoisuutemme ei ole vain toteutumaan pyrkivissä tulevaisuuden unelmissamme, vaan nykyhetken läsnäolossa

ja alati omaa menneisyyttämme heijastelevassa solumuistissamme. Parisuhteessa on mahdollista olla sekä seksuaalisesti romanttinen että meditatiivinen. Häähumun ja -matkan jälkeinen arki on rankkaa seksuaalisen kiinnostuksen laantuessa. Alkaessamme ymmärtää ja toteuttaa oikeaa mindfulnessia ajatuksiemme pyörteissä, löydämme kumppanistamme peilin omalle sielullemme ja seksuaalisuus nousee biologiselta tasolta henkisyyteen. Voimme valita oikean suunnan sekä sisäiselle että ulkoiselle rakkaudelle. Nykyisin monet meistä elävät myös yksin ja seksuaalisuus on säästöliekillä. ”Parisuhdeleikeissä” tapahtuneet epäonnistumiset ovat ehkä aiheuttaneet tilanteen, jossa seksuaalisuus sivutetaan tai sitä kompensoidaan muilla tavoin. Jotkut laittavat koko energiansa työelämään saaden rahallista ja ego-keskeistä tyydytystä, mutta onko tämä todellakin sitä, mitä haluamme? Mindfulness seksuaalisuudessa on harmonisuuden huomioimista, jossa sekä terävä mieli että lämmin sydämellisyys voivat kohdata. Tämä kohtaaminen alkaa aina kysymyksellä itsellesi; oletko aito? Teitkö kaiken mahdollisen, jotta elämäsi olisi toiveittesi summa? Oikea itsesi huomioiminen on samalla hyväksyvää että paljastavaa. Emme tuomitse, vaan www.rajatieto.fi

ymmärrämme heikkoutemme ja ennen kaikkea mahdollisuutemme - alkaen samalla ottaa todellisia askeleita kohti yhtenäistä fyysis-henkistä itseämme.

ANUP TAKARAUTIO Anup on opiskellut kahden vuosikymmenen ajan Englannissa, Intiassa ja Hollannissa Encounter/sexuality, Rebirthing ja Primal therapy menetelmiä. www.isness.fi

27


VELI MARTIN KEITEL: TARPEETON RAKKAUS AVAIN IHMEIDEN MAAILMAAN Me kaikki tarvitsemme rakkautta - vai tarvitsemmeko? Tarve lähtee puutteesta ja rakkauden puute on todellisuudessa lapsuuden pettymyksiin pohjautuva harha. Pura illuusio tarpeisiin pohjautuvasta rakkaudesta ja ihmeitä alkaa tapahtua... Oletko kokenut tilan, jossa asiat virtaavat omalla painollaan ja elämä tarjoilee sen mitä tarvitset, ilman että sinun tarvitsee ponnistella? Tästä kokemuksesta käytetään nykyään usein ilmausta ”flow”, joka kirjaimellisesti tarkoittaa virtausta. Mistä tämä virta tulee ja miksi se aina taas katoaa? Virtauksen tukkeutuessa tuntuu että esteitä ja vastoinkäymisiä on joka paikassa. Väitän, että virran tukkii lipsahtaminen vastaanottamisen tilasta tarvitsemisen tilaan... Pieni lapsi rakastaa ja ottaa vastaan rakkautta luonnollisesti, aidosti, estottomasti. Lapselle rakkaudeton maailma on alun alkaen mahdoton käsite. Useimmat meistä ovat kadottaneet yhteyden tähän terveeseen osaan itsestämme. Olemme kasvaessamme kohdanneet maailman, josta rakkautta näyttää puuttuvan - jossa rakkaus pitää ansaita, jossa rakkaudesta pitää kilpailla. Rakkauden menettämisen illuusio ja sen jättämät kipeät arvet ovat iskostaneet meihin pelon menettämisestä ja siitä seuraavan tarpeen pitää kiinni ihmisistä ja esineistä joita rakastamme. Rakkaus ei kuitenkaan koskaan karkaa minnekään, se ei ole koskaan hylännyt meitä. Hylkääjiä ovat ainoastaan ihmiset, joihin olemme kiinnittyneet kuvitellessamme rakkauden olevan riippuvainen heidän läsnäolostaan. Yleensä tämäkin hylkääminen on oma tulkintasi, johon tarpeeksi uskomalla (jota tarpeeksi pelkäämällä) luot olosuhteet hylkäämiskokemuksen toteutumiselle fyysisessä maailmassa. Kuten sinä, minäkin olen kokenut rakkauden näennäisen menettämisen aiheuttaman valtaisan kivun ja siltä suojautuessani padonnut rakkauden virtauksen. Etsiessäni keinoja itseni eheyttämiseen olen myös tavoittanut yhteyden kadonneeseen sisäiseen lapseeni, joka on täydellisen kaunis, täydellisen rakastava ja rakastettava. Olen kokenut, kuinka ihmeellisesti elämä alkaa virtaamaan, kun uskallan päästää irti ”tarpeellisesta rakkaudesta”. Minun ei pidä hallita tai omistaa rakkauden ”kohdetta”, rakastaminen pelkästään riittää. ”Vastarakkauden” kaipaus on voima, joka todellakin käy rakkautta vastaan. Rakkaus muuttuu niin helposti tarpeeksi, etkä edes

28

itse huomaa sitä. Päästäminen irti tarpeista purkaa dualistisen illuusion ja antaa kaikkialla jatkuvasti olevan todellisen, ei-dualistisen rakkauden palata elämäsi valoksi; majakaksi, joka johtaa sinut pois karikoista. ”Mutta kun se kaipaus on niiiiin voimakas”, saatat ajatella. Niin, vuosikymmenien ajan rakennettu illuusio ei purkaudu helposti. Kun kaipaus, pettymys tai mustasukkaisuus sattuu, elämä antaa sinulle tilaisuuden selvittää, mistä tuo kipu oikeasti johtuu. Voit löytää tien valoon kulkemalla kivun lävitse. Haluan kertoa sinulle keinoista, joita itse olen löytänyt padon purkamiseen. Kerron johdatuksesta ja yliluonnollisista ilmiöistä, joita olen kokenut kun olen päässyt virtaan. Nämä ihmeet ovat myös sinun ulottuvillasi. Ensimmäinen askel on se, että tahdot seurata sydäntäsi, tahdot oppia ulos kaksinaisuuden illuusiosta.

MINISEMINAARI Luokka 4T, 4. krs La klo 16.00 - 17.45 (liput 15 euroa)

MINISEMINAARI: AVAUDU IHMEILLE MIELEN JA TUNTEIDEN HALLINNAN KAUTTA Miniseminaarissa menemme syvemmälle luennon aiheeseen, pohjautuen osallistujien kysymyksiin. Pienten harjoitusten ja keskustelun kautta opettelemme tunnistamaan virheellisiä mielen ohjelmointeja ja emotionaalisia traumoja, joita purkamalla voimme lisätä virtausta ja johdatusta elämässämme.

www.rajatieto.fi

JUHLASALILUENTO 2. krs. La klo 14.00 - 14.50

VELI MARTIN KEITEL Kouluttaja-muusikko-kirjailija Veli Martin Keitel on vuodesta 1997 asti pitänyt luentoja eri puolella Suomea ja ulkomailla, aiheina mm. Englannin peltokuviot, muinaiset myytit, pyhä geometria ja sisäisen lapsen parantaminen. Hän on tehnyt peltokuvioista kolme videodokumenttia ja julkaissut kaksi myyttiseen maailmankuvaan paneutuvaa kirjaa. Hiljattain häneltä on ilmestynyt myös yläsävellaulua sisältävä CD ”Äänivallin tuolla puolen”. martinkeitel@gmail.com martinkeitel.net


JEREMY QVICK: NUORUUS JA TIETOISUUDEN EVOLUUTIO Jokainen meistä voi kehittää sisäistä havainnointikykyään sekä ymmärtää ja havaita miten ajattelumme, tunteemme ja halumme toimivat. Ihmisellä on sisällään suuri määrä luovaa potentiaalia kehittää oman, ainutlaatuisen henkisen tien ja omiin kokemuksiinsa perustuvan totuuden. Luento antaa eväitä sisäisen tietoisuuden kehittämiseen ja henkisyyden kokemiseen ulko- ja sisämaailmassa. Ihmiskunta on kehittynyt viimeisen sadan suudessa, jolloin jokainen tekniikka ja tievuoden aikana hurjasti. Teknologisessa, toisuus totuudesta on yksilöllinen. kaupallisessa ja tieteellisessä maailmassa Seminaarissa en opeta valmiiksi tekniityöskennellään luovasti koko ajan luoden koita, joita jokainen voi toistaa vanhaan tauusia keksintöjä ja toimintapoja. Mikäli ha- paansa, vaan otetaan askel kohti tulevailuamme henkisen työskentelyn pysyvän suutta, nuorilta tulevaa työskentelyä. ajanhengessä, on senkin toimintatapoja ja Tällainen työskentely perustuu omaan kotietoisuutta henkisyydestä kehitettävä. Me kemukseen, oman sisäisen maailmansa hanuoret emme enää niele valmiiksi pureskel- vainnointiin ja sisäisten havaintojen taustaltuja totuuksia, opettajien antamia dogmeja la toimivien voimien löytämiseen. Nämä oikeaoppisista meditaatioista ja luonteen ke- voimat pitävät järjestyksessä edellä mainitut hittämisestä. ajatus-, tunne- sekä tahtoelämämme. Niihin Ihmisen on otettava henkinen kehitys tutustuminen auttaa ymmärtämään tunneomalle vastuulleen ja omalla luovuudella ja ajatusmallejamme, arvomaailmaamme, työstettävä tietoisuuttaan, jotta ymmärtäisi mielipiteitämme sekä reaktioitamme. mikä on milloinkin hänelle parhaaksi. Elämä Tänä päivänä ei mielestäni ole enää oleelpelkästään usvaisessa intuitilista kuulla joltakulta mistä ossa ei kuitenkaan riitä tälesimerkiksi negatiiviset laiseen muutokseen. Hentunteemme tulevat, vaan SEMINAARI kinen opiskelu, kirjojen ja tietää kuinka voimme itse seminaarien muodossa on Seminaaritila 1M, 1. krs löytää vastaukset näihin tärkeää, jotta löytäisi oikysymyksiin. Jokainen Su klo 12.00 - 12.50 kean kielen ymmärtääkmeistä voi itse löytää tien seen havaintojansa. Kuioman sisäisen maailman tenkin mikäli haluaa kokea kohtaamiseen ja ymmärmaailmaa syvemmin täytyy tämiseen. olla valmis luopumaan ehdottomista totuukEinsteinin ja monien filosofien tavoin on sista ja lähteä liikkeelle oikealla ennakkoluu- kyse juuri siitä, että löytää oikean kysymyklottomalla asenteella. sen, oikean paikan tietoisuudessaan, johon Jos opimme ymmärtämään miten ajatte- katsoa ja jota ihmettelemällä, havainnoilu-, tunne- ja tahtoelämämme toimii ja mitä malla voi päästä syvempiin tietoisuuden tisiellä on, jos kehitämme mielen silmämme, loihin. Luento voi päätyä kokemukseen tosisäisen totuudentuntomme niin tarkaksi, del lis est a its est ämme ja sis äis est ä että oikeasti ymmärrämme sisäistä maail- voimastamme, joka antaa maailmalle mermaamme, voimme sen jälkeen alkaa puhu- kityksen ja elämällemme tarkoituksen. Tuo maan henkisen maailman kohtaamisesta ja sisäinen luova voima on meidän jokaisen hengentieteellisten taitojen kehittämisestä, ulottuvilla kunhan olemme valmiita ottaemme ennen sitä. Ihminen elää samanaikai- maan vastuun ja vapauden omasta henkisesti subjektiivisessa ja objektiivisessa todelli- sestä kehityksestämme.

www.rajatieto.fi

JEREMY QVICK Vapauden filosofi ja hengentieteen opiskelija Olen 26-vuotias mies, tutustunut laaja-alaisesti maailman henkisiin liikkeisiin, meditaatioon sekä tietoisuuden havainnointiin ja kehittämiseen. Henkinen kotini on rosenkreutzelaisissa liikkeissä kuten antroposofiassa ja teosofiassa. Intohimoni on tutustua monenlaisiin ihmisiin ja luoda yhteisöjä, joissa meditatiivis-sosiaalinen työskentely kohti korkeampia maailmoja ja haavojemme muuntamista olisi mahdollista. jeremy.qvick@gmail.com www.jeremyqvick.com

29


ILKKA KESO: VIITTEITÄ VIERAAN ÄLYN OHJAAMIEN UFOJEN OLEMASSAOLOSTA Millaisia todisteita UFOjen olemassaolosta on olemassa? Mihin suuntaan ufoilmiö näyttää kehittyneen? Mihin UFOjen taustalla olevat tahot pyrkivät? Millaisia vaikutuksia vieraalla älyllä on ollut planeetallamme, ja mikä on tilanteemme tällä hetkellä? Tässä UFOilla tarkoitetaan vieraan älyn ohjaamia avaruusaluksia, jotka ovat useimmiten kiekon, sikarin tai kolmion muotoisia fyysisiä aluksia, tai sitten valopalloja. Jos tällaisia on olemassa, miksi näitä ei oteta haasteena, ja tutkita uuden, nykyistä paremman teknologian kehittämiseksi kopioimalla jo tehtyjä keksintöjä? Olisiko UFOjen teknologialla maailmaa mullistava taloudellinen, tieteellinen tai sotilaallinen merkitys? Mihin suuntaan UFOtutkimus näyttäisi kehityksen nyt olevan kulkemassa, onko muutos näköpiirissä? Skeptisesti ajatteleva ihminen voisi olettaa, että tällaisia UFOja ei ole, koska niistä on niin kauan puhuttu, ilman että mitään parempaa selvyyttä on koskaan tullut julkisuuteen. Taloudellisessa tai sotateknisessä kehitystyössä mukana olevat ymmärtävät, että kaikki olennaisesti aikaisempaa paremmat keksinnöt muuttavat maailmaa, ja se, joka pystyy niitä ensimmäisenä soveltamaan, saa tietynasteisen yliotteen omalla alallaan. Kovassa kilpailutilanteessa ei paljon kysellä, miten ja mistä mikäkin keksintö ilmaantui, kunhan se ei ole kilpailevien tahojen saatavilla. Evl. Corson kirja ”The Day after Roswell” kuvaa selkeästi, miten UFO-teknologiaa voidaan hallinnoida ja salaa syöttää talouselämän voimakkaimpien yritysten hyödynnettäväksi. Corso väittää, että juuri näin on myös tapahtunut.

TERVETULOA KANNELLE!

22.8.2015 Ufotutkijoiden kansainvälinen seminaariristeily

Uudet, ylivoimaiset keksinnöt tuovat mukanaan yleensä taloudellista ja sotilaallista valtaa. Kiina oli 1400-luvulle tultaessa maailman ylivoimaisesti kehittynein valtio. Kiina rakensi suuren laivaston, ja kartoitti kehittyneen tieteensä tukemana koko maailman, mukaan luettuna Pohjois- ja Etelä-Amerikan sekä Australian ja Etelämantereen rannikon. Paavi jakoi ”löytämättömät” alueet n. 1480 onnistuneesti Espanjan ja Portugalin kesken, ei jumalaisen johdatuksen avulla – kuten annettiin ymmärtää – vaan, koska hänellä oli hallussaan kiinalaisten maailmankartta, aivan kuten Kristoffer Kolumbuksellakin. Tänä päivänäkin Brasilia puhuu portugalia, muut Etelä-Amerikan valtiot espanjaa (kirja Menzies: ”1421 – The Year China discovered the World”). Italia, Paavin johdolla piti salassa suurenmoisen kirjaston, jonka kopion kiinalaiset heille lahjoittivat, ja uskotteli muulle Euroopalle, että ns. renessanssi oli käynnistynyt Italiassa, tuottaen jatkuvana virtana uusia keksintöjä. Tämä toimintatapa tuotti Italialle suurta vaurautta ja eräänlaisen teknologisesti johtavan valtion aseman Euroopassa. Uusia kek sintöjä voit iin my ydä useammalle, keskenään kilpailevalle taholle, ja kaikilla oli tarve olla italialaisten kanssa hyvissä väleissä. UFOtutkimus on vuosikymmeniä sisältänyt samoja piirteitä kuin edellä mainittu Italian renessanssi. USA päätti Roswellin tapauksen yhteydessä kesä-heinäkuussa 1947 kiistää saaneensa haltuunsa mitään UFOa. Ilmavoimien eliittilaivueen tiedustelu-upseeri erehtyi muka luulemaan jokapäiväistä säähavaintopalloa tuntemattomaksi ”lentäväksi lautaseksi”. CIA järjesti 14.1.1953 ”Robertson-paneelin”, jossa keskusteltiin UFO-tilanteesta ja päätettiin kiistää UFOjen olemassaolo sekä tehdä naurunalaiseksi kaikki pyrkimykset tehdä asiassa vakavaa tutkimusta. Viralliseksi linjaksi julkisuuteen tuli, että UFOja

www. fufora. fi

30

www.rajatieto.fi

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1.krs La klo 12.00 - 12.50 ei ole olemassa. Todellisuudessa USA suurin resurssein otti haltuunsa jokaisen UFOn hylyn, joka jonnekin oli pudonnut. Usein riitti, että paikalliset lahjottiin. Joskus tarvittiin kohdemaan sotilaallisten tahojen voitelua. Vaihtoehtona oli myös kovaotteinen ilmavoimien yksikkö, joka saapui paikalle, ja otti hylyn haltuunsa joko paikallisilta tai jopa aluksen alkuperäiseltä miehistöltä. ILKKA KESO Ilkka Keso on koulutukseltaan upseeri ja tietokoneasiantuntija. Hän on toiminut mm. Puolustusvoimien Sähköteknisessä koulussa elektronisen sodankäynnin opettajana, ja myöhemmin tietoturva-asiantuntijana virustorjunnan piirissä lähes 30 vuotta. Ilkka on myös Suomen Ufotutkijat ry:n hallituksen jäsen.


TAPANI KOIVULA: UFOT TODELLISIA ”AIKUISTEN OIKEESTI?”

Näin kysyi minulta pari vuotta sitten serkkutyttöni (samassa paketissa juristi, ammattikääntäjä ja Miss Suomi - toinen perintöprinsessa, usko tai älä!). Yhtä yleistä on minulle usein tehty kysymys: ”Uskotko ufoihin?” Vastaan yleensä: ”En usko vaan tiedän, että osa ufoista ja avaruusolennoista on todellisia.” Itse asiassa tämä selvisi minulle jo ufotutkimusteni alussa 1960-luvun lopulla. Aktiivinen 45-vuotinen ufotutkijan urani on vahvistanut ja syventänyt tätä näkemystäni, ja kiinnostavimpia ovat olleet kymmenet kontaktihenkilöt, jotka ovat kuvailleet yhteyksiään erilaisiin avaruusolentoihin. Nykyisin olen enemmän epäileväinen orb-hysteriaan, joka on vallannut ne suomalaiset, jotka ensi kertaa elämässään valokuvaavat kännykkäkameroillaan. Suurin osa heidän kuvaamistaan valopalloista on pölyhiukkasia ja lumihiutaleita, jotka syntyvät linssin hahmottaessa ne tarkkuusalueen ulkopuolella säännöllisiksi valopalloiksi. Tuntuu välillä, ettei näillä ”totuudenetsijöillä” ole rehellistä valmiutta kohdata totuutta sellaisena kuin se näyttäytyy. On toki ylevämpää kuvitella, että juuri hän on saanut enkelipalloja kameraansa... Aito totuudenetsijä haluaa myös tietää, mitä ufot ovat. Ufot (tunnistamattomat lentävät kohteet) voi ymmärtää kapea-alaisesti outoina valoina ja tuntemattomina lentolaitteina tai osana paranormaaleja ilmiöitä, henkimaailmaa ja henkistä kehitystä. Vasta kun ufohavaintoa on kriittisesti tutkittu ja pystytty eliminoimaan ns. normaalit selitykset (tunnetut tekniset laitteet tai luonnonilmiöt), voidaan pohtia, saattaisiko ufon selityksenä olla meille tuntemattomien elollisten olentojen lentolaite. Kuten Suomessa vieraillut ufotutkija Nick Pope (toiminut Britannian puolustusministeriön virallisena ufotutkijana) totesi, että ufoissa kiinnostavampaa kuin pelkät valot ja alukset ovat älyllisesti ohjattujen ufo-alusten kuljettajat. Itse oivalsin tämän jo vuonna 1971, jolloin kohtasin ensimmäiset kontaktihenkilöt.. Tänä päivänä koen voimakkaasti, että tältä pohjalta tutkittuina ufot ovat omalta osaltaan johtaneet elämäni henkiseen eheytymiseen. Lähes puoli vuosisataa jatkuneiden aktiivisten ufotutkimusteni jälkeen olen vakuut-

tunut, että osa ufoista edustaa vieraita sivilisaatioita ja niiden olentoja. Olen ehkä enemmän kuin kukaan toinen suomalainen ufo-tutkija perehtynyt tämän kaltaisiin kontaktitapauksiin. Syy, miksi miehet ovat ufotilaisuuksissa enemmistönä, kun muuten rajatiedon seminaareissa käy eniten naisia, johtuu ufoaiheen yksipuolisesta käsittelystä. Monelle miehelle ufot ovat kiehtova jatke poikavuosina alkaneesta autojen ja muiden kiiltävien kulkupelien harrastuksesta. Heti kun ufojen yhteydessä puhutaan muistakin para­ normaaleista ilmiöistä ja kontaktiviesteistä, myös naiset kiinnostuvat aiheesta sankoin joukoin. Moni ei edes tiedä, että ufojen yhteydessä on vastaanotettu ja kirjattu kymmeniätuhansia sivuja viestejä. Parhaimmillaan, viisaimpien olentojen teksteinä ne ovat aivan samaa tasoa kuin muut henkiset ja hengelliset tekstit, joiden vastaanottamista kutsutaan yleisesti kanavoinniksi. Monien avaruusolentojen mukaan olemme evoluutiokokeilu, jossa älylliselle olennolle on annettu vapaa tahto. Luoja apulaisineen (mukaan luettuina avaruusolennot) on halunnut selvittää, syntyykö kehitystä tästä alkuasetelmasta. Monet hälyttävät viestit ovat viime aikoina ilmoittaneet, että suuri osa ihmiskunnan edustajista on käyttänyt väärin vapaata tahtoaan. Olemme kulkemassa kohti katastrofeja, jotka aiheutuvat mm. luonnon tuhoamisesta. Nämä viestit, joita on saatu toisen maailmansodan ja ydin­energian käyttöönoton jälkeen, ovat kaiken aikaa lisääntyneet. Ne olivat osittain syynä myös väitöskirjani aiheen valintaan (ekologinen rakentaminen). Aivan viime aikoina on myös väitetty (Wilcock, Cannon ym.), että vuoden 2012 jälkeen olemme siirtyneet uuteen aikaan, jossa ihmiskunnalla on paremmat mahdollisuudet välttää elämän tuhoutuminen. On kerrottu, että mm. meidän DNA:tamme on muutettu, ja että tänne on lähetetty kehittyneiltä planeetoilta sieluja, joilla ei ole taakkanaan tämän planeetan karmaa. Meidän on nyt myös mahdollista siirtyä uuteen ulottuvuuteen, pois nykyisestä 3. ulottuvuudesta, joka on itsekkään egon ja karman rajaamaa elämäntapaa. Nämä ovat löytöjäni, joista kerron ufo-

www.rajatieto.fi

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1.krs Su klo 14.00 - 14.50 k irjoissani “Ufojen kosminen viesti ” (WSOY 1988) ja ”Kosminen kosketus” (UFO-Finland 2013). Tässä seminaarissa voitte tehdä kysymyksiä myös muille ufotutkijoille ja kontaktihenkilöille ym. kokijoille.

Kuva: Ultra-lehti/Tuulamaria Kangaslampi

TAPANI KOIVULA ufotutkija, kirjailija, arkkitehti Olen arkkitehti. Samaan aikaan yliopisto-opintojen aloittamisen kanssa perehdyin ufoihin ym. paranormaaleihin ilmiöihin. Ympyrä on sulkeutunut: Valmistelen samalle Oulun yliopiston arkkitehtiosastolle väitöskirjaa ekologisesta rakentamisesta. Samaan aikaan on valmistunut henkinen ufokirjani, ”Kosminen kosketus”, jossa kerron, millaisen totuuden olen löytänyt näiden vuosikymmenien aikana. tapani.koivula@gmail.com

31


POIANA ISSOPO: DAMANHUR –

LABORATORIO TULEVAISUUTTA VARTEN Damanhur on henkinen ekokylä Alppien juurella Italiassa 40 km Torinosta pohjoiseen. 15 kilometrin alueella Valchiusellan rehevän laakson ympärillä elää erittäin aktiivinen, monikielinen 600 ihmisen yhteisö. Damanhurilla on oma perustuslaki, kulttuuri, taide, valuutta, kouluja sekä tieteen ja teknologian sovellusalueita – sekä voimakas näkemys, jonka mukaan valaistumisen voi saavuttaa ainoastaan kollektiivisesti; että me kaikki tarvitsemme muita peileiksemme sekä ryhmän jossa kasvaa. Damanhur perustettiin vuonna 1975 Falco Tarassacon (Oberto Airaudi, 1950-2013) innoittamana. Hänen valaistunut ja käytännöllinen näkemyksensä on synnyttänyt hedelmällisen todellisuuden, joka perustuu solidaarisuuteen, jakamiseen, rakkauteen ja kunnioitukseen ympäristöä kohtaan. Viimeisten 40 vuoden aikana Damanhur on vähitellen laajentunut YK:n palkinnon saaneeksi kestävä k si ekoyhteisöksi. P ysyen uskollisena Falcon alkuperäiselle näkemykselle yhteisöstä, joka perustuu eettisiin ja henkisiin arvoihin, Damanhur on herättänyt huomiota eri puolilla maailmaa eräänlaisena laboratoriona, jossa kokeillaan kestäviä elämäntapoja harmoniassa luonnon ja sen elementtien ja voimien kanssa. Damanhur tunnetaan ehkä parhaiten erikoislaatuisesta maanalaisesta taide- ja arkkitehtuuriteoksestaan, katedraalista, joka tunnetaan nimellä ”Ihmiskunnan Temppelit”. Sitä on luonnehdittu kansainvälisessä televisiossa ”Maailman Kahdeksanneksi Ihmeeksi”, ja siellä käy vuosittain tuhansia vieraita. Tämä kompleksi kaivettiin kokonaan käsin vuoren sisään. Temppeli on koristeltu mosaiikeilla, lyijylasilla, veistoksilla, seinämaalauksilla ja muilla taideteoksilla, ja se on omistettu jokaisessa ihmisessä olevan jumalallisen kipinän heräämiselle. Damanhurin kansalaiset asuvat 25 erillisellä yhteisöalueella, joita innoittavat Falcon alkuperäinen positiivisen ajattelun, monimuotoisuuden edistämisen, muutoksen omaksumisen ja unelmien tavoittamisen opit huumorintajulla ja seikkailunhalulla. Joka päivä damanhurlaiset harjoittavat näitä filo-

32

JUHLASALILUENTO 2. krs. Su klo 16.00 - 16.50 sofioita käytännössä toimiessaan kaikilla alueilla taiteesta, kulttuurista, perhe-elämästä, työstä ja politiikasta hienojakoisten energioiden tutkimukseen. Muutoksen, huumorin ja elämän kunnioituksen merkitystä korostaakseen monet Damanhurin kansalaiset ottavat itselleen eläin- ja kasvinimen, joita he käyttävät päivittäin. Samalla kun yksilöä aina rohkaistaan lahjojensa ja ”palvelemistapojensa” harjoittamiseen, Damanhurin asukkaat ovat yhtä mieltä siitä, että yhteisö kokonaisuutena on yhtä tärkeä. Yksilö on sekä ”minä” että ”me”. Yhtenä yhteisönä damanhurlaiset (ja kaikki jotka haluavat liittyä siihen) oivaltavat itsensä Henkisenä Kansana (Popolo Spirituale). Tämän kollektiivisen henkisen harjoituksen ytimessä on Meditaatiokoulun vihkimys, joka johtaa jokaisen asukkaan elämänmittaisen itsen tutkiskelun ja olemassaolon tarkoituksen etsinnän prosessin lävitse. Tässä auttaa muinaisten maagisten perinteiden opiskeleminen ja luonnon rytmien juhlinta. Tällä polulla jokainen oppii kehittämään lahjojaan ja voittamaan heikot kohtansa (ja auttamaan muita tekemään samoin). Damanhurin asukkaat viljelevät luonnonmukaista ruokaa ja rakentavat talonsa vihreiden rakennusperiaatteiden mukaisesti. Jotkut kansalaiset ovat perustaneet yrityksiä uusiutuvan energian, ekovaatetuksen, ruoantuotannon jne. alueilla. Damanhurlaiset suosivat luonnonmukaisia parannusmenetelmiä ja holistista näkemystä terveydestä, tiedettä ja koululääketiedettä hylkäämättä. Päämääränä on arvostaa elämää sen kaikissa muodoissa, vaikuttaen samalla ympäristöön niin vähän kuin mahdollista. Silloin kun on tarkoituksenmukaista, edistynyttä ja innovatiivista teknologiaa käytetään arvokkaana liittolaisena terveyden edistämiseen ja luonnon suojelemiseen. Se, mikä erottaa Damanhurin useimmista muista intentionaalisista yhteisöistä, on aktiiwww.rajatieto.fi

TIETOISKU Luokka 1G, 1. krs Su klo 11.00 - 11.50 vinen tieteen, tutkimuksen ja henkisen filosofian sovellusten käyttäminen harmoniassa planeetan kanssa. Tämän lisäksi on vielä eräs ilmiö, joka tekee Damanhurista todella uniikin: Se on paikka, jossa neljä kahdeksastatoista maailmanlaajuisesta Synkronisesta Linjasta risteävät. Itse maa hengittää. Kivet, puut ja kasvit värähtelevät pranaa. Kaikki tuntuu olevan hienovaraisen energisoitunutta. Kun käy Damanhurissa, vierailun vaikutuksena on selvä ihmishengen kohoaminen. www.damanhur.org www.thetemples.org

POIANA ISSOPO Norjalaisen Anne Gjeitangerin (syntynyt 1963) Damanhur-nimi on Poiana Issopo (Hiirihaukka Iisoppi), ja hän on ollut Damanhurin yhteisön asukas vuodesta 2007 alkaen. Poiana on henkinen parantaja, joka on saanut koulutuksensa Damanhurin Parantajakoulussa. Tällä hetkellä hän toimii yhtenä Damanhurin lähettiläänä Skandinavian maihin. Aiemmin hän on saanut koulutuksen ja kokemusta journalismissa ja kustannusalalla, ja hän on kirjoittanut kymmenen kirjaa, joissa tutkitaan mysteeriä sekä erittäin tarpeellista feminiinisyyden nousua.


DAMANHUR: A LABORATORY FOR THE FUTURE Damanhur is a spiritual eco-village nestled in the alpine foothills north of Piedmont, Italy, between Turin and Aosta. In a 15-kilometer area surrounding the lush, green valley of Valchiusella lives a very active, multilingual community of 600 people. Damanhur has its own Constitution, culture, art, music, currency, schools and uses of science and technology - and a strong idea that illumination can only be achieved collectively; that we all need the others as our mirrors and a group in which to grow. Damanhur is perhaps best known for its extraordinary subterranean work of art and architecture, a cathedral known as the Temples of Humankind. It has been profiled on international television as the ”Eighth Wonder of The World” and attracts thousands of visitors every year. This complex was entirely dug by hand into the heart of the mountain. Decorated with mosaics, stained glass, sculptures, wall paintings and other works of art, it is dedicated to the awakening the divine spark present in every human being.

VESA VUORINEN: MIELEN VAIKUTUS KEHOON Lääketieteen tutkijat ovat todenneet, että mieli sekä sairastuttaa että parantaa kehoa ja että lumelääkkeet auttavat käytännössä yhtä hyvin kuin kemialliset lääkkeet, jos ihminen uskoo käyttävänsä kemiallisia lääkkeitä. Ihmeiden oppikurssin mukaan muuta mahdollisuutta ei ole, koska keho on mielen jatke. Yleisesti on tiedossa, että esimerkiksi stressi ja jännitystilat aiheuttavat ihon punotusta ja allergioita, mutta vähemmän ollaan tietoisia siitä, miten kokonaisvaltainen vaikutus mielellä on kehoon. Lääketieteessäkin on edelleen vallalla sellainen käsitys, että ajatukset syntyisivät aivoissa ja että mieli sisältyisi aivoihin. Viime vuosina on kuitenkin saatu vahvoja kokemuksia ja todisteita siitä, että keho on täysin riippuvainen mielestä ja että tietoisuus onkin aivojen ulkopuolella. Tanskan, Englannin ja USA:n koululääketieteen edustajien suorittamien tutkimusten mukaan stressi on osallisena 80 - 90 %   kehon sairauksista, kuten korkea verenpaine, levottomuus, masennus, unettomuus, hedelmättömyys, nivelreuma. Pelko erittää stressihormoneja, jotka estävät solujen uusiutumisen ja immuunijärjestelmän toimimisen ja keho sairastuu. Pelkoa ovat kateus, murehtiminen, saituus, epäily yms. Tutkijoiden mukaan jopa 90 % potilaista käyttää turhaan mielialalääkkeitä ja siten saavat ihan turhaan lukuisia sivuoireita. Stressiin on olemassa maksuton ”lääke” - meditointi, joka vaikuttaa kehoon täysin päinvastaisesti. Verenpaine laskee sekä syke, aineenvaihdunta ja hengitys hidastuvat, koska mieli rauhoittuu. Tulokset on todettu yhtä hyviksi sekä uskonnollisessa että ei-uskonnollisessa meditaatiossa. Meditoinnista on tehty satoja tutkimuksia ja sen myönteiset vaikutukset ovat moninaiset. Uskon ja ajatuksen voima ohjaa geenejämme eivätkä geenit meitä. Pelkkä uskominen

ohittaa kehon biologisen sääntelyn! Siksi kenenkään ei välttämättä tarvitse alistua ns. perinnöllisiin sairauksiin. Syntymästään saakka sokea nainen koki liikenneonnettomuuden seurauksena sairaalassa ruumistairtautumisen. Hänen sydämensä pysähtyi ja aivosähkökäyrä näytti pelkkää viivaa, jolloin ei ole aivotoimintaa. Sairaalahuoneen katonrajasta hän seurasi, kun lääkäri ja hoitajat yrittivät elvyttää hänen kehoaan. Myöhemmin hän kertoi yksityiskohtaisesti, mitä huoneessa oli tapahtunut. Tämän perusteella tutkijat totesivat, että tietoisuutta on aivojen ulkopuolella. Ihmeiden oppikurssi selventää olennaisesti kehon riippuvuutta mielestä. Sen mukaan ajatukset syntyvät mielessä ja mieli ei sijaitse aivoissa. Keho on mielen jatke ja aivot ovat mielen vastaanotin. Tästä seuraa, että kaikki kehon sairaudet johtuvat mielestä – poikkeuksetta. Mutta mielellä on myös kehon sairauksia parantava vaikutus. Koska sairaudet ovat mielen aiheuttamia, vain mielessä tapahtuva muutos ja sen aikaansaama muutos omissa tuntemuksissa ovat tärkeitä. Monissa tapauksissa on viisasta käyttää yhdessä oikeamielistä parantamista ja muita vaihtoehtoisia tai koululääketieteen hoitomuotoja. Jos jokin lääke saa sinut voimaan paremmin, se johtuu siitä, että alitajuinen mielesi hyväksyy sen. Mielessä tapahtuva muutos on seurausta jonkinasteisesta psykoterapiasta. Mieli paranee, kun mielestä poistetaan raskas syyllisyyden mielenvikainen taakka. Anteeksiantaminen ja paraneminen on yksi ja sama www.rajatieto.fi

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1. krs Su klo 13.00 - 13.50

asia. Kaikki paraneminen on seurausta jonkinlaisesta anteeksiannosta. Koska keho on mielen jatke, myös keho pyrkii paranemaan, kun mieli on ensin parannettu. On tärkeää, että mieli vapautetaan kaikista menneisyyden kielteisistä kokemuksista, murehtimisista, odotuksista, kaunan kantamisesta ja kaikista muista asioista, jotka järkyttävät mielenrauhaa.

VESA VUORINEN Kirjailija, Totuuden etsijä ja henkisen tien kulkija vesa-matias.vuorinen@pp.nic.fi

33


SUVI BOWELLAN: TIE VAPAUTEEN – USKOMUS- JA TUNNETYÖSKENTELYN AVULLA KOHTI PARASTA Varhain omaksutut ajattelumallit ja merkittävät elämänkokemukset muokkaavat elämämme olosuhteita usein täysin tiedostamattamme. Purkamalla elämää rajoittavat ehdollistumat voimme muokata elämämme olosuhteita hyvinkin nopeasti kohti toiveitamme. Miten omaan mieleen ja tunne-elämään voi vaikuttaa myönteisellä tavalla? Miksi ihmeessä elämä menee niinkuin menee? Miksi tietyt kaavat toistuvat ja kierrämme samaa kehää, vaikka haluamme muutosta? Miksi toiset porskuttavat menemään kultalusikka suussaan ja toiset kampailevat vuodesta toiseen päästäkseen elämässä eteenpäin? Ymmärrys siitä, että luomme omaa todellisuuttamme ajatuksillamme ja tunteillamme on tuttu valtaosalle henkisyydestä ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneista. Lienee päivänselvää, että hyvät ajatukset ja tunteet edistävät onnellisuutta ja hyvinvointia. On helppo todeta toiselle: “Keskity positiiviseen”, mutta kuinka ihmeessä se onnistuu jos oma mieli pistää kapuloita rattaisiin? Kehotus ajatella positiivisesti saattaa nostaa karvat pystyyn, sillä omien ajatusten ja tunteiden hallitseminen ja sitä kautta oman todellisuutensa muokkaaminen kohti toivomaansa on helpommin sanottu kuin tehty, ellei käytössä ole hyviä työkaluja. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi mitä kaikkea mieleesi on taltioitunut jo ennen kouluikää? Mitä kaikkea olet omaksunut ympäristöstäsi jo ennen kuin osasit muodostaa puhetta? Millaisia totuuksia elämästä, itsestäsi, muista ihmisistä, ja esimerkiksi siitä mikä on mahdollista tai mahdotonta, olet sisäistänyt jo ennen kuin osasit kriittisesti valita mitä tietoa haluat ottaa osaksi käyttöjärjestelmääsi? Lapsuudessa omaksuttu tieto taltioituu mielemme syväkerroksiin ja vaikuttaa sieltä käsin siihen millaista elämää luomme itsellemme. Alitajuntaa tai solumuistia voisi ver-

VIRITTÄYDY RUNSAUTEEN – MINISEMINAARI

rata tietokoneen kovalevyyn, jolle on taltioituna kaik k i elämämme kokemukset, merkittävät tunnereaktiot ja omaksumamme uskomukset. Emmekä edes synny tyhjinä tauluina: niin sanottujen menneiden elämien kokemukset ja geneettinen perimämme vaikuttavat siihen millaista informaatiota meihin on taltioutunut. Miksi tämän ymmärtäminen on tärkeää? Siksi että kaikki tämä ohjelmointi - uskomukset, tunteet ja traumojen jättämät jäljet - värähtelee henkilökohtaisessa kentässämme vetäen puoleensa ­samankaltaista energiaa. Ulkoinen todellisuutemme on sisäisen maailmamme heijastusta. Ellet pidä siitä mitä näet, muutostyö on syytä aloittaa sisältäpäin. Mistä sitten lähteä liikkeelle tässä muutostyössä? Kun jokin elämässä tökkii, asian ytimestä löytyy yleensä rajoittavia uskomuksia, kuormittavia tunteita ja vanhoja traumoja. Elämässä sattuu ja tapahtuu, eikä kukaan meistä säästy kolhuilta. Mitä suurempi tunnelataus johonkin kokemukseen liittyy, sitä varmemmin se taltioituu osaksi energioitamme ja kehoamme. Onneksi tänä päivänä tarjolla on lukuisia menetelmiä, joilla voi lähteä työstämään omaa uskomusmaailmaansa ja vapauttamaan kehoon painettuja tunteita ja traumoja. Eheytymisen myötä pääsemme askel askeleelta lähemmäs todellista itseämme, sitä ikuista osaa itsestä, joka on säilyttänyt viattomuutensa, uskoo kaiken olevan mahdollista, luottaa itseensä ja siihen että elämä on hyväntahtoista.

MINISEMINAARI Luokka 2C, 2. krs Su klo 14.00 - 15.45 (liput 15 euroa)

Miten voit tietoisesti ohjata mieltäsi tuomaan sinulle sen mitä haluat? Kun otat käyttöösi tietyt yksinkertaiset työkalut, käsissäsi on nippu avaimia joilla saat maailmankaikkeuden tuomaan sinulle haluamasi ja voit kääntää toivottomaltakin tuntuvan tilanteen voitoksesi.

Mitkä ovat ne avaimet, jotka voit ottaa heti käyttöösi saadaksesi elämäsi soljumaan vaivattomammin? Kokemuksemme, uskomuksemme ja tunteemme muokkaavat todellisuuttamme, mutta myös tietoisen mielensä voi ottaa käyttöön siten, että se palvelee omien toiveiden toteutumista sen sijaan, että se harhailee päämäärättömästi tai pahimmillaan sabotoi luomisyrityksiämme. Muutoksen ja epävarmuudenkin täyttäminä aikoina voit valjastaa maailmankaikkeuden voimat tasoittamaan tietäsi ja vauhdittamaan unelmiesi toteutumista. Tässä miniseminaarissa saat käyttöösi todistetusti toimivan tietoisen luomisen starttipaketin tiivistetyssä ja helposti ymmärrettävässä muodossa.

34

www.rajatieto.fi

JUHLASALILUENTO 2. krs Su klo 12.00 - 13.20 Kun löydämme pikkuhiljaa aidon itsemme kaikkien ehdollistumien alta ja ryhdymme kuuntelemaan sielumme laulua, ihmeitä alkaa tapahtua. Synkronistiset tapahtumat lisääntyvät ja huomaamme että meitä autetaan. Löydämme rohkeuden elää elämäämme omasta totuudestamme käsin sen sijaan, että velvollisuudentunne, syyllisyys tai pelot ohjaisivat valintojamme. Opimme rakastamaan itseämme ja uskallamme päästää muita ihmisiä sydämeemme ja rakastaa heitä syvästi. Olemme vapaita seuraamaan sydämemme viitoittamaa polkua.

SUVI BOWELLAN Kouluttaja, henkinen valmentaja, energiaterapeutti Suvi Bowellan on monelle itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle tuttu kouluttajana, energiahoitajana, valmentajana sekä kirjoittajana. Suvi toi vuonna 2010 Suomeen hoitomuodon nimeltään ThetaHealing® ja on opettanut menetelmän useille sadoille ihmisille Suomessa ja Virossa. Yksityisvastaanotollaan Suvi auttaa vuosittain satoja ihmisiä pääsemään eroon elämää rajoittavista ajatusmalleista, eheyttämään tunteitaan ja kohentamaan terveyttään. suvi@suvibowellan.com http://suvibowellan.com


TARJA MIETTINEN: QUANTUM TOUCH – RESONOI ITSESI TERVEEKSI Quantum Touch on kvanttihoito, joka perustuu ajatukseen siitä, että emme ole vain tämä fyysinen keho. Meidän energiakenttämme koostuu useista kehoista, joista osa on kiinteämpiä kuin toiset ja siten fyysisille silmille helpommin havaittavia. Jokainen energiakeho on toistaan hieman suurempi ja vaikeammin aistittavissa. Jokaisella energiakeholla, kuten myös elimillä, on oma värähtelytaajuutensa. Mitä Quantum Touch – kvanttihoidossa sitten tapahtuu? Quantum Touch on hoitomuoto, jonka tulokset saattavat näyttää toisinaan lähes ihmeiltä. Luut siirtyvät oikeaan asentoon, ihottumat häviävät, erilaiset säryt katoavat tai lievenevät oleellisesti, asentovirheet korjaantuvat ja tulehdukset sekä verenkiertohäiriöt paranevat. Kuitenkin hoidossa on oikeastaan kyse aivan perusfysiikasta: Värähtelytaajuudesta sekä kehon omasta kyvystä korjata itsensä. Kun ihminen sairastuu tai voi huonosti, heijastuu tämä hänen kehonsa värähtelykentässä. Hoitaja voi silloin antamalla mallin oikeasta värähtelytaajuudesta saada hoidettavan kehon energiakentän kopioimaan tämän malli-värähtelytaajuuden. Korkeampi värähtelytaajuus saa kehon solut värähtelemään korkeammalla taajuudella ja sillä tavoin kehon parantamaan itse itsensä. Quantum-Touch hoidossa hoidettavan ei tarvitse riisuutua, vaan hoito tapahtuu vaatteet yllä. Hoidettava voi maata hoitopöydällä, vaikkakin esimerkiksi tukirangan hoito suositellaan tehtävän hoidettavan istuessa tai seistessä. Hoitaja koskettaa vain kevyesti hoidettavaa hoidettavasta kohdasta, nostaa oman värähtelytaajuutensa vaadittavalle tasolle ja antaa tämän värähtelytaajuuden kopioitua hoidettavan kehoon. Hoidettava voi tuntea kehonsa reagoinnin hoitoon esimerkiksi kihelmöintinä, kylmyytenä, lämpönä tai jopa siirtyvänä kipuiluna pitkin kehoa.. Hoidon vaikutus yllättää usein hoidettavan. Vaikka hoitajan kädet ovat tavattoman keveät, hoidettava saattaa tuntea, kuinka hänen kehonsa on ikään kuin pakotettu liikkumaan. Toisinaan tuo liike on todella aivan fyysistä liikettä, mutta varsin usein liikettä ei näy ulospäin. Kyseessä on silloin energiakehon reagoimisesta ja paranemisesta. Quantum Touch Suomessa Richard Gordon kehitti yhdessä Bob Rasmussenin kanssa Quantum Touch eli suomeksi kvanttikosketus- tai kvanttihoidon vuosina 1978-1990. Ensimmäinen kirja hoitomuodosta julkaistiin 1999 Quantum Touch, the Power to Heal. Vuonna 2000 valmistuivat ensimmäiset hoitajat Yhdysvalloissa ja sen jälkeen Kvantti-kosketushoito levisikin nopeasti ympäri maailmaa. Tänä

päivänä hoitajia Quantum Touch - hoitajia on yli 40 maassa. Suomessa Quantum Touch –kvanttihoitoa on opetettu vuodesta 2008 lähtien. Tutustuin Quantum-Touch hoitomuotoon sattumalta syksyllä 2007 ja koska totesin sen jo pinnallisen esittelyn perusteella olevan jotain ainutlaatuista, päätin opiskella sen perinpohjin. Lisämotivaatiota antoi se, että hoitomuodon perustaja opetti itse hoitomuotoa. Niinpä sitten valmistuinkin vuonna 2008 ensimmäisenä Suomessa QuantumTouch – hoitajaksi ja puolta vuotta myöhemmin opettajaksi. Hoitomuoto oli niin inspiroiva, että toivoin mahdollisimman monen oppivan sen. Myös mieheni, insinööritaustastaan huolimatta tai juuri sen vuoksi, opiskeli Quantum Touch -kouluttajaksi. Vuonna 2012 valmistuimme molemmat Quantum Touch Level2-tason kouluttajiksi ja olemmekin ainoita Pohjoismaissa, joilla on oikeus kouluttaa Quantum Touch opettajia. Quantum Touch-kvanttihoidosta samoin kuin esimerkiksi Reikihoidosta on niin maailmalla kuin Suomessakin kehitetty erilaisia muunnoksia. Alkuperäisen Kvanttihoidon eli Quantum-Touch:in taitajia on kuitenkin Suomessa jo paljon. Työkseen kvanttihoitoja tekeviä on noin sata ja opettajia kuusi. Heidän lisäkseen on suuri määrä hoitajia, jotka yhdistävät Quantum Touch – hoidon esimerkiksi reikiin, hierontaan, jäsenkorjaukseen sekä muihin hoitomuotoihin. Alkuperäinen Quantum Touch (puhekielessä kvanttihoito) on tehokas, turvallinen ja lempeä hoitomuoto, jossa hoitotulos, paraneminen, voidaan saavuttaa yllättävän nopeasti- muutamassa minuutissa- tai pidemmän ajan kuluessa. Oleellista ei ole, kuinka nopeasti hoitotulos saavutetaan, vaan, että se tapahtuu aina kehon omilla ehdoilla. Samoin kuin kaikki energiahoidot, myös Quantum Touch –kvanttihoito, ei korvaa lääketieteellistä hoitoa vaan täydentää sitä. Tämän ymmärtäminen kuuluu jokaisen kvanttihoitajan perusopetukseen. Jos siis sinulla on jatkuvaa kipua tai terveyteen liittyvä ongelma, johon et ole saanut lääketieteen ammattilaiselta apua, niin suosittelen lämpiwww.rajatieto.fi

mästi kokeilemaan Quantum Touch –kvanttihoitoa. Saatat yllättyä iloisesti. Suomen Quantum Touch –hoitajat löydät osoitteesta www.kvanttikosketus.com Helsingin Hengen ja Tiedon messuilla osa heistä tekee hoitoja luokassa 1B.

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1. krs La klo 16.00 - 16.50

TARJA MIETTINEN Certified Quantum-Touch® Level1&2 Instructor and Level1 Mentor www.ikira.fi

35


MIRACLE HARMONIA – ISISSOFIA VÄLITTÄÄ TAPAHTUMAN SUORAAN ÄITIJUMALA SOFIALTA ”Rakas lapseni, sinun tiesi on ollut kovin haastava elämä elämän jälkeen. Minä en enää voi katsoa kuinka raskaasti kuljet ja olet aina huolissasi. Tahdon vapauttaa sinut taakoistasi loistavaksi menestyjäksi. Minun enkelini tekevät sen IsisSofian välityksellä. Hän välittää sinulle Minun Valoani ja Armoani ja johdattaa sinut Vapauteen. Sinun täytyy vain antautua ja uhrata huolesi minulle, tämä on ainoa mitä sinulta pyydän. Niin, ja sinun tulee tietenkin saapua tähän tilaisuuteen. Tule avoimin mielin ja kiitollisella asenteella. Näin saat kaikkein parhaimman kokemuksen, joka kantaa sinua parempaan tulevaisuuteen. Et ole enää pieni ahdistunut olento vaan loistava, vapaasti hengittävä jumala aineessa.” – Äitijumala Sofia

Rakas Ystävä, minullekin tämä Miracle-tapahtuma on ennenkokematon. Siksi on voi ISISSOFIA kertoa siitä mitään enempää. Sen tiedän varTaiteilija, parantaja, Äitijumalan maksi, että enkeleitä on auttamassa meitä ja Valonlähettiläs minun tapani on aina suojata kaikki osallisTakanani on 29 vuoden ura armolahjan tujat Arkkienkeli Mikaelin kanssa. saaneena parantajana ja henkisenä Koska Äiti kehottaa osallistujaa antauopettajana. Välitän ihmiskunnalle tumaan, niin tahdon hieman valaista, mitä se todella tarkoittaa. Antaumus on Äidin Parantavaa Taidetta kuten Voimaenkelit ja Äidin muotokuva. Maalausten kautta mukaan sitä, että luopuu järjen asettamista virtaa parantava voima, ne ovat kuin rajoitteista ja luottaa elämän kantavuuteen ottaen Viisauden käyttöön. Viisaus on kor- ovia Valomaailmaan. Vastaanotan myös Äitijumalan opetuksia ja kirjoja kuten keamman itsemme jumalaista tietämistä ja siihen kuuluu, että järki on vain Viisauden ValoKirjan, joka ’hyvän elämän sisäistämisen ja käytäntöön saattamisen maallinen ”työkalu”, käyttöväline. Järki on opaskirja’ sekä Henkelitie-kirjasarjan, rajoittava, maallinen ja siihen kuuluva krijoka on työn alla, henkisen IsisSofia tiikki on äärimmäisen negatiivinen asenne. -tehtävänimeni kautta. Ihmiskunnan Mutta ystäväni, mehän emme ole negatiiviRauha ja Rakkaus ovat sydämenasioitani! sia, vaan syvästi rakastavia ja hyväksyviä! Tule kokemaan kanssani tämä tuleva www.parantavataide.fi ihana Äitijumala Sofian Armon osoitus meille ihmisille, Hänen lapsilleen. Kutsun sinut mukaan täydellä sydämellä! Rakkaudella IsisSofia.

IsisSofia mukana

Yliluonnollista

MINISEMINAARI Luokka 4T, 4. krs La klo 12.00 - 13.45 (liput 15 euroa)

36

– onko sitä?

-paneelissa Su klo 16.30 - 17.50 Seminaaritila 1M, 1.krs

www.rajatieto.fi

IsisSofia


LUCIA GRAIL: KORKEIMMAN VALON VOIMA OMASSA KEHITYKSESSÄ JA PARANTUMISESSA Valon vapauttava kyky on voimakas voima. Kun valo kohtaa pimeyden, se vetää puoleensa pimeyttä ja paljastaa sen päivänvaloon. Nyt on aika, jotta tätä valoa voidaan voimistaa ja tuoda se omaan käyttöömme puhtaalla ja keskitetyllä tavalla, jota ei ole nähty muinaisten Atlantiksen aikojen jälkeen. Luennolla ja miniseminaarissa tulen antamaan työkaluja joiden avulla voimme yhdistyä Korkeimpaan Valoon ja tuoda se itseemme, ja kuinka voimme käy ttää tätä Jumalallista Ain Soph –valoa omaksi parhaaksemme ja muiden auttamiseksi. Tulet saamaan vihkimyksen tähän Korkeimman Valon voimaan suoraan Ark k ienkeli Melchizedekiltä ja hänen puolisoltaan Valon Ladylta – Lady Lucialta, oppimaan parannusmenetelmän sekä itsesi, toisten että planeettamme parantamiseksi. Arkkienkeli Melchizedek on Jumalallisen yhteyden arkkienkeli, enkelten kuningas. On kuvattu, että hän on “kuin Kristus enkelikunnalle” sillä Hän istuu Jumalallisen rajattoman olomuodon sekä meidän rajallisen todellisuutemme välissä. Hän on 12. säteen, kuninkaallisen purppuran, Jumalallisen yhteyden säteen suojelija. Tähän säteeseen liittyy pyhä geometria, väri, ääni, pyhä matematiikka, muoto, Jumalallisen ykseyden liekki. Hänen pyhät symbolinsa ovat malja ja sateenkaari. Graalin malja on ihmisen keho jossa Henki voi olla, ja Sateenkaarisilta on yhdistynyt säteiden järjestelmä, Jumalallinen Valo laskeutuneena todellisuuteemme. Hän on Melchizedekin Ritarikunnan Ylipappi – Ritarikunnan joka sai alkunsa Atlantiksella. Melchizedek on aina palvellut Korkeinta Valoa Ain Sophia – suurinta ja puhtainta Jumalallisen ilmausta rohkaisten ihmiskuntaa yhdistämään uskomuksensa ja tunnistamaan tämä universaali totuus. Ain Soph edustaa Jumalallisen Korkeinta Valoa, sillä Jumalallinen on valoa sanan jokaisessa merkityksessä. Aikakausien läpi kulttuureita ja uskontoja on inspiroitu universaalilla totuudella, että Jumalallinen on Valo ja että tämä valo elää meissä jokaisessa. Tämän yhteyden ja resonanssin kautta se voidaan ankkuroida ja manifestoida ai-

JUHLASALILUENTO 2. krs La klo 13.00 - 13.50

neeseen sellaisella voimalla että aikanaan aine itsessään tulee valoksi, Jumalalliseksi, ja kaikki ovat jälleen yhtä. Ain Soph on siten ’valon ja rakkauden’ valoa jota ihmiskuntaa on ohjattu käyttämään aikojen alusta lähtien, mutta puhtaimmalla ja voimakkaammalla tavalla. Se on valoa jota kaikki elävät olennot näkevät kuolemansa hetkellä. Se on auringon, kuun ja tähtien valoa, valoa joka on luotu sähköllä ja tulella, se on oivaltamisen valoa jota näemme kun näemme ja oivallamme totuuden. Tämä valo, Jumalallinen läsnäolo, on kaikkialla ja kaikissa, jopa kaikkein pimeimpinä aikoina elämässämme. Se on aina kanssasi ja osa olemustasi, mutta nyt on aika jotta tämä lahja voidaan todella tuntea, nyt on aika jotta sitä voidaan ilmentää ja sen kanssa tehdä työtä. Valon vapauttava kyky on voimakas voima. Kun valo kohtaa pimeyden, se vetää puoleensa pimeyttä ja paljastaa sen päivänvaloon. Niin tulemme tietoisiksi tunteista, joita olemme ehkä kantaneet pitkään ilman, että olemme olleet niistä tietoisia. Samoin kehossa olevat pimeyden kristallisoituneet muodot aiheuttavat erilaisia oireita, jotka tulevat erillisiksi fyysisestä ja alkavat vapauttamaan energioita tuoden parannusprosessin, joka ei olisi ollut mahdollinen ilman valon läsnäoloa. Nyt on aika jotta tätä valoa voidaan voimistaa ja tuoda se puhtaalla ja keskitetyllä tavalla, jota ei ole nähty muinaisten Atlan-

www.rajatieto.fi

tiksen aikojen jälkeen. Nyt on aika sen ankkuroitua olemukseesi, vahvistua ja tiivistyä, jotta voit käyttää sitä omassa parannuksessasi, kehityksessäsi ja hyvinvoinnissasi – jotta se voi auttaa sinua Uuteen Sarastukseen ja sen avulla auttaa muitakin.

MINISEMINAARI Luokka 4T, 4. krs La klo 14.00 - 15.45 (liput 15 euroa)

LUCIA GRAIL Tri, PhD Lucia Grail on Englannissa asuva kansainvälinen henkisen tiedon ja kehityksen opettaja ja kirjailija, kaukohoitaja, ja järjestää henkisiä ryhmämatkoja eri maihin, mm. Egyptiin, Englantiin, Peruun, Mt Shastalle ja Maltalle. Lucia kantaa Melchizedekin ja Valon Ladyn valoa. Kurssien keskeisiä teemoja ovat mm. Valon ja rakkauden lisääminen jokaisessa, työskentely äänirautojen ja värähtelyn, kristallikallojen sekä Vihreän Säteen kanssa, Pyhä Feminiininen sekä Atlantiksen ja Egyptin muinaisten viisauksien ottaminen käyttöön. info@galacticlight.com www.GalacticLight.com

37


TARJA SENNE: MEDIAALINEN TAPAHTUMA,

VIESTEJÄ HENKIMAAILMALTA TRANSSITYÖSKENTELYNÄ. VALOLLA, ILOLLA JA RAKKAUDELLA. Transsityöskentelyssä Tarjan kehon henkienergiakenttä siirtyy sivuun ja hän antaa tilaisuuden Korkeille hengen energioille. Silloin on mahdollisuus antaa tietoa/viestejä henkimaailmasta esimerkiksi ohjeita elämään, ja voidaan myös tämän aikana ohjata hoitavia energioita yleisöön Kristus-energiassa, sen mukaan kuin se on sallittua. Meillä kaikilla on mahdollisuus saada tietoa korkeamman taajuuden olennoilta ja entiteeteiltä. Voimme lukea ahkerasti henkistä kirjallisuutta ja rukoilla/meditoida joka päivä. Näin kehitymme korkeampiin taajuuksiin. Meedion avulla voimme saavuttaa yhteyden henkimaailmaan jo tässä tilaisuudessa. Taivastaajuuden hierarkiat ovat valtavat, ja Kristuksen toimiston työntekijät, enkelit, ovat valmiina joka hetki auttamaan rakkaudella. Tarjan meediotilaisuudessa hänen kauttaan on suotu korkeiden taajuuksien kautta tulevia henkiä tai enkeleitä. Tarjan oma henkinen keho transsitilanteessa on muutaman metrin päässä hänen fyysisestä kehostaan, eikä hän transsin aikana puutu millään tavalla tapahtumaan. Tällainen toiminta vaatii täydellistä luottamusta meedion ja hengen välillä. Siksi Tarja varmistaa alkutoimillaan, että häneen tuleva henki tunnustaa Kristuksen ja tulee Kristus-energiasta, koska tämä suojaa kaikelta negatiivisuudelta. Vain harvat meediot kykenevät transsityöskentelyyn. Meedioita on hyvin erilaisia. Jotkut ovat vasta aloittelevia, jotkut pitemmälle ehtineitä. Todella huippumeedioiksi ei voi kehittyä yhden elämän aikana. Tämän vuoksi he ovat todella vanhoja sieluja. Aloittelevia meedioita ei pitäisi aliarvioida, teitä on monia. Tilaisuuden ohjelma rakentuu myös lopullisesti paikan päällä kyseisten energioiden ohjaamana, se ei suinkaan ole meedion määrättävissä, vaan Korkean henkimaailman. Henkimaailma päättää ohjelman sisällöstä aina tilaisuuden mukaan. Joskus ohjelma

käsittää pelkästään hoitoja, tai yhdistelmän hoitotapahtumista ja esimerkiksi tiedonantoja joidenkin ihmisten elämän ongelmakohdista. Koska Tarja on myös transsitaiteilija, kuuluisia kuvataiteilijoita ilmentyy hänen kauttaan maalaamaan. Usein tulleita on Monet, Picasso ja myös suomalaisia taiteilijoita on ilmentynyt hänen kauttaan. Pääasia on, että taiteilijoiden luonne tulee esiin, ei niinkään maalaus, vaan viestinä se, että kuolemaa ei ole. Energiataajuus on tämän aikakauden tuloksena niin muuttunut, että kieliongelmia ei tunneta henkimaailmassa. Henkiyhteydessä ei tarvitse huolehtia siis maallisesta tulkista. Joskus syvätranssissa Tarjakin saattaa puhua tai laulaa pienen pätkän esimerkiksi ranskaksi, vaikkei osaa sanaakaan ranskaa, kuten Monet´in maalatessa unikkotaulua. Transsiyhteyttä voidaan verrata radiovastaanottimeen, joka viritetään määrätylle taajuudelle yhteyden saamiseksi. Tarjan tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkihoitoa poismenneiltä alan henkiauttajilta, sekä toisen taajuuden Kristus-energian tunnustavilta auttajilta, kuten Ze-er. Toisen taajuuden energiat pystyvät virittäytymään maan energioihin ja siten toimimaan auttajina universumien limittäisyyksien vuoksi. Hän on noin kolmimetrinen ihmisen näköinen entiteetti. Tulethan tilaisuuteen hiukan ennen alkua, ovet suljetaan tilaisuuden alkaessa. Tuo mukanasi rakkaudellinen avoimuus. Tilaisuutta ohjaa enkelienergiassa Valon, Ilon ja Rakkauden Enkeli Caroline.

”Tarjan tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkihoitoa poismenneiltä alan henkiauttajilta”

38

www.rajatieto.fi

SEMINAARI Seminaaritila 1M, 1.krs Su klo 15.00 - 16.20

TARJA SENNE Selvänäkijä, meedio/transsimeedio, energia- ja henkihoitaja, taiteilija ja transsitaiteilija. Anetjärvi on kaunis hiekkarantainen järvi Posiolla Lapin Läänissä. Tarja syntyi 21.7.1957 saman nimiseen kylään, jossa hänen vanhempansa ja isovanhempansa elivät. Lapin luonto asettui syvälle hänen sieluunsa suon tuoksuineen ja sinisen hämärän tunnelmineen. Jo aivan lapsena Tarjan henkiset kyvyt puhkesivat toimintaan. Alun taiteilijauralle toivat postikortit, joista hän on myös tunnettu. Henkinen toiminta alkoi varsinaisesti Vääksyssä, jossa hän nykyisin asuu miehensä Juhani Sennen kanssa. Tarjasta on ilmestynyt kirja, josta voi lähemmin tutustua häneen. (ULTRA-lehti tai www.sennet.fi.) tarja.senne@tuotesuunnittelu.fi www.sennet.fi tai www.sennekortit.fi


MARIANNE UIMONEN: HYVÄKSY TUNTEESI, VAPAUTA ITSESI – WORKSHOP Tunteensa hyväksymällä on mahdollista päästä lähemmäs aidointa itseään, omaa sieluaan. Itsensä ja tunteensa hyväksyminen joka hetkessä tuo rentoutta ja vapautta elämään ja energiat virtaavat vapaammin koko kehossa ja energiakentässä.

MARIANNE UIMONEN Intuitiivinen energiahoitaja ja kouluttaja Marianne tekee intuitiivista energiahoitoa, kanavointeja, henkistä mentorointia, vetää meditaatioita ja pitää kursseja. Kaikkia hänen tekemiään asioita yhdistää lempeys, rakkaus ja halu ymmärtää koko elämänkirjoa. marianneui@hotmail.com www.energiahuone.fi

Ihmiset ovat koko elämänsä ajan oppineet kätkemään tunteensa, jopa itseltään. Meitä ohjaavat opitut käyttäytymis- ja ajatusmallit, joiden takia emme uskalla tuntea ja ilmaista tunteitamme vapaasti. Tämä aiheuttaa tukoksia kehoomme, energiakanaviimme ja energiakenttäämme. Tukokset ilmenevät erilaisina kipuina ja mielen ahdistuksina. Näistä malleista on kuitenkin mahdollista vapautua, ja löytää paremmin omaa syvintä itseämme. Omat tunteensa tiedostamalla ja hyväksymällä on mahdollista avautua yhä enemmän itselleen ja elämälle. Kun tunteet tiedostetaan ja niiden tunteminen sallitaan, energia virtaa vapaammin ja on helpompaa olla yhteydessä syvimmän itsemme, sielumme kanssa. Elämästä tulee rennompaa ja vapaampaa kun antaa itselleen luvan tuntea ja olla oma itsensä, joka hetkessä.

TIETOISKU Luokka 1G, 1. krs La klo 17.00 - 17.50

Workshopissa harjoitellaan sen hetkisten tunnetilojen tiedostamista ja hyväksymistä ja tunteiden tuntemisen vapautta. Workshop koostuu alustuksesta, tunneilmaisusta ja ohjatusta meditaatiosta.

MAISA TIKKA: SIELUKAS LAULUÄÄNI SAATTAA KUULIJAN OMAN SYDÄMENSÄ KUULEMISEN ÄÄRELLE Maisa Tikalla on teatterialan koulutus ja hän on osallistunut useiden esitysten, produktioiden sekä myös pienoisoopperoiden ohjaamiseen. Omaten kyvyn hahmottaa kokonaisuuksia hän on ollut luomassa monia performansseja sekä musisoinut eri kokoisissa yhtyekokoonpanoissa. Maisan sävellykset ovat herkkiä ja yksinkertaisen kauniita, mutta samalla kokonaisvaltaisella tavallaan eheyttäviä. Hänen tekemissään, mieleen jäävissä musiikikappaleissa, joista mainittakoon mm. Love is Healing, Love More ja Divine Mother, voi aistia henkisen autuuden kaipauksen ja ymmärryksen, joka pohjautuu syvälliseen uskoon, toivoon ja elämän luottamukseen kuljettaessa lävitse vaikeidenkin olosuhteiden. Heleän kirkkaalla ja selkeällä lauluäänellä on osoittautunut olevan ihmeen sy-

vällinen vaikutus kuulijaan. Tärkeiden perusasioiden äärelle johdattavan, meille tarjolla olevan tunnelmallisen laulun ja kitaransoiton kera tule Sinäkin värähtelemään SYK:n juhlasaliin, sunnuntain päivänavaukseen.

MAISA TIKKA Maisa Tikka on helsinkiläinen teatteri- ilmaisun ohjaaja, elämäntaiteilija, muusikko, laulaja ja lauluntekijä, joka on opiskellut laulua paitsi Suomessa niin myös Saksassa ja Intiassa. www.rajatieto.fi

JUHLASALI MUSIIKKIESITYS 2. krs Su klo 11.10 - 11.25

Maisa Tikka

39


TERTTU SEPPÄNEN:

KANSSALUOJAKSI VALKEAN VELJESKUNNAN TYÖHÖN

TIETOISKU

”AJATUSJOOGA” Luokka 1G, 1. krs La klo 12.00 - 12.50

Voidakseen kehittyä kanssaluojaksi Valon voimien, Hyvyyden voimien tai Valkean Veljeskunnan työhön, on ensin puhdistettava oma tunne- ja ajatusolemuksensa epäharmonioista. Ihmistä ympäröivää ilmapiiriä sanotaan auraksi. Sen laatuun vaikuttavat ajatukset ja tunteet, joita ihmisellä on vallitsevina mielessään ja tajunnassaan. Yksinkertaistetusti sanoen rauhallisen ihmisen aura on rauhallinen ja se säteilee rauhaa. Kun taas masentunut ihminen heijastaa ympärilleen alakuloisuutta. Ajatus on säteilyvirtojen, hienojen ja herkkien sähköenergioiden väreilystä tiivistynyt, kosmisen ajatussäteilyn koostuma, ikäänkuin olio. Nämä ajatuskoostumat liikkuvat kaikkeudessa ja sieltä kulkeutuvat ihmisten tajuntoihin sen mukaan, minkä tyyppisiä ajatuskoostumia kyseisessä tajunnassa tavallisesti on. Tajuntansa sisältöä ihminen voi omilla valinnoillaan positivisoida. Se tapahtuu valitsemalla tietoisesti positiivisia ajatuksia ja tunteita, siis sallimalla positiivisten tunteiden ja ajatusten olla tajunnassa ja estämällä pääsy muilta. Ajatusjoogassa opimme vähitellen vahvistamaan positiivisuutta silloinkin, kun jokin negatiivinen tunne ja ajatus yrittää palata yhä uudelleen. Tunnejumittumista on mahdollista aikaa myöten päästä eroon ajatusharjoitusten avulla. Modernissa psykologiassakin on suuntauksia, joissa opetetaan valitsemaan positiivisia ajatuksia ja tunteita ja näin positivisoimaan omaa persoonallista olemusta. Voimakas positiivinen aura on hyvä suojamuuri sekä omasta psyykestä nousevaa että ulkomaailmasta tulevaa negatiivisuutta ja epäharmoniaa vastaan. Aivan tavallisetkin positiiviset lauseet, affirmaatiot ja mantrat auttavat pitämään omaa mieltä ja psyykeä harmonise-

na. Henkisen Tien viisaustraditiot opettavat kuitenkin, että vahvemman suojan henkisen Tien kulkija saa, kun pyrkii tietoisesti Valkean Veljeskunnan yhteyteen, jumalyhteyteen tai kosmiseen tietoisuuteen. Valkealla Veljeskunnalla tarkoitetaan niitä naisia ja miehiä, jotka työskentelevät valkeiden voimien (hyvyyden voimien) puolesta joko maan päällä fyysisessä kehossa eläen tai henkisillä tasoilla henkikehossa eläen. He ovat oppineet elämään hyvyyden voimien elähdyttämää elämää kuljettuaan läpi ihmiskehityksensä tien. He ovat kasvaneet henkisesti tiedon avaimien omistajiksi. Tällä tarkoitetaan sitä, että he ovat omassa henkisessä kehityksessään sulautuneet jumaluuteen, yhtyneet korkeampaan Minäänsä tai sisäiseen Mestariinsa. Heitä kutsutaan Vihityiksi, Adepteiksi tai Mestareiksi ja he antavat saamaansa viisautta opetuksissaan oppilailleen. Ajatusjooga on rajajoogaa, joka johtaa luonteenjalostumisen kautta ykseyteen ja tietoiseen jumalyhteyteen - Valkean Veljeskunnan yhteyteen. Ajatusjoogaharjoituksella voi aloittaa Valkean Veljeskunnan auran vetämisen omaan valvetajuntaansa. Ajatuksia toistellaan hiljaa mielessä kurkulla ikään kuin puhuen, vaikkakin suu kiinni. Lauseen sisältöön keskittyminen on tärkeää. Sisällön mukainen mielikuva tehostaa ajatusten voimistumista. Päivittäin riittää ajatusharjoituksiin käytettäväksi ajaksi korkeintaan 15-20 minuuttia, sekin useammassa erässä toisteltuna.

TERHI JANSSON: ELÄINTEN SIELULLINEN MAAILMA

TERTTU SEPPÄNEN Terttu Seppänen on ajatusjoogan opettaja ja psykologi, joka on perehtynyt akateemisen psykologian lisäksi ihmisen henkiseen kasvuun sekä itäisten että läntisten viisaustraditioiden sekä nykyhenkisyyden pohjalta. terttu.seppanen@via.fi Lisätietoa www.via.fi. www.facebook.com/via.akatemia

Huom. harjoitustekstissä mainitut nimet Kristus ja Buddha tarkoittavat tässä yhteydessä vihkimysasteita, eivät historiallisia henkilöitä. Mietiskelyohjelma yhteyden rakentamiseksi Valkeaan Veljeskuntaan: Valkean Veljeskunnan Adeptien, Kristuksen ja Buddhan rauhan, tasapainon ja autuuden aura täyttää nyt heti sinut kokonaan. Valkean Veljeskunnan Adeptien, Kristuksen ja Buddhan rauhan, tasapainon ja autuuden aura on täyttänyt sinut kokonaan ja ympäröi sinua hyvin tiiviinä ja voimakkaana. Sinä tunnet, että koko olemuksesi ja valvetajuntasi on täyttynyt Valkean Veljeskunnan Adeptien, Kristuksen ja Buddhan rauhalla, tasapainolla ja autuudella. Sinä olet hyvin rauhallinen, tasapainoinen ja onnellinen. (Kirjeopisto Via, I opetuskirje)

TIETOISKU Luokka 1G, 1. krs La klo 16.00 - 16.50

Ovatko eläimet lähellä sydäntäsi? Eläimillä, kuten meillä ihmisilläkin on oma sielullinen maailmansa. Ne syntyvät tähän maailmaan kokemaan, oppimaan ja auttamaan, samalla tavoin kuin mekin. Niiden fyysinen olemus on vain erilainen meidän ulkonäköömme verrattuna. Eläimetkin syntyvät, kuolevat ja uudestisyntyvät samalla kiertokululla niin kuin mekin. Niillä on omat tehtävänsä ja ne kokevat tunteensa omalla, lajikohtaisella tavallaan. Me ihmiset emme pysty puhumaan emme-

40

kä ymmärtämään lemmikkejämme samalla kielellä. Onneksi osa meistä ihmisistä on kiinnostunut oppimaan kommunikoimaan lemmikkiensä kanssa ja löytänyt keinon ymmärtää omia lemmikkejään paremmin. Eläinkommunikaation avulla on pystytty löytämään ongelmiin syy ja ratkaisewww.rajatieto.fi

maan ne. Se antaa hienon mahdollisuuden tehdä yhteistyötä lemmikkinsä kanssa ja oppia ymmärtämään sen ajattelumaailmaa ihan uudella tavalla. Ovathan lemmikit meille perheenjäseniä ja todella rakkaitakin! Moni lemmikin omistaja on kiinnostu-


nut lemmikkinsä hyvinvoinnista, sielullisesta maailmasta, menneistä elämistä, yhteisen polu n merk it yk sestä. Niiden sielullinen maailma on kiehtonut meistä monia, ja tieto lemmikin kanssa koetuista menneistä elämistä antaa meille mahdollisuuden ymmärtää, miksi kyseinen lemmikki on tuntunutkin niin tutulta ensikohtaamisesta lähtien. Lemmikin kuoltua on lohdullista saada viesti siltä meedion välityksellä ja kokea se tuttu yhteys rakkaaseen lemmikkiinsä.

Viestin välittäminen ja saaminen on aina kaunis ja herkkä tapahtuma. Se tuo suunnattomasti lohtua lemmikin omistajalle ja sisäistä rauhaa, kunnes saamme jälleen jakaa lemmikkimme kanssa yhteisen taipaleen, ja kokea sen meille antaman pyyteettömän rakkauden. Eläinten sielunmaailman kokonaisvaltainen ymmärtäminen antaa meille ymmärrystä niiden elämän merkityksestä, kierrosta ja kohtaamisten ainutlaatuisuudesta.

”Eläinkommunikaation avulla on pystytty

löytämään ongelmiin syy ja ratkaisemaan ne.”

JOHANNA BLOMQVIST: REIKI JA TIEDE Hengestä tietoa – ja tiedettä? Parapsykologia merkitsee tavalliselle kadunmiehelle hengen voittoa aineesta, tarkoitti se sitten yliaistillisia kykyjä, esineiden liikuttamista, kuoleman jälkeistä elämää tai selittämättömiä tekoja lähimmäisten terveydentilan parantamiseksi. Tiede ja sen menetelmät ovat tulleet tekniikan myötä lähemmäksi kansalaisia, yhä useampi on itse alkanut tutkia näitä asioita ja löytänyt sitä kautta työvälineeksi parapsykologian. Kirjaimellisesti parapsykologia tarkoittaa tutkimusaluetta, joka pyrkii lähestymään tieteellisesti väitettyjä psi-ilmiöitä. Eniten sen osa-alueista on viime aikoina julkisuudessa profiloitunut DMILS eli suomeksi parantaminen. Parantavia kykyjä jokaisella? Eräs Reikin ja monien muiden parantamismuotojen kantavia ajatuksia on, että meillä jokaisella on potentiaalia parantajaksi, kunhan näitä kykyjä harjoittaa tai onnistuu nostamaan esiin. Tiede on viime aikoina paljastanut ihmisellä olevan hämmästyttäviä kykyjä parantaa itsensä tahdon voimalla. Tämä tahto on joskus niin voimakas, ettei tarvita paljonkaan mielikuvitusta päästäkseen ajatukseen, että sillä voisi parantaa muitakin. Jossain vaiheessa historiaa ihmiset sitten havaitsivat, että parantamisesta todella on apua lähimmäisille. Vaikka selittämättömät paranemistapahtumat ja niiden innoittamana kehitetyt menetelmät ulottuvat kauas historian hämär i i n, nä iden asioiden t ut k i mus on tuoreempaa perua. Parantamista on tutkittu systemaattisesti Suomessakin, lähinnä Kuopion yliopistossa kunnes yliopiston fysiologian laitoksen silloinen johtaja Osmo Hänninen jäi eläkkeelle. Tuoreempaa tutkimusta aiheesta on tehty Suomen Akatemian ra-

TERHI JANSSON Selvänäkijä-meedio-eläinkommunikoija Olen ammatiltani lähihoitaja ja hyödynnän ammatillista osaamistani työskennellessäni energiahoitajana, selvänäkijänä ja meediona. Minulle on tärkeintä työssäni eettiset arvot, luotettavuus ja asiakkaan aito kohtaaminen. info@animalhelp.fi www.animalhelp.fi

TIETOISKU Luokka 1P, 1. krs La klo 17.00 - 17.50

julkaisemaan tutkimuksia tämäntyyppisistä aiheista. JOHANNA BLOMQVIST FT (fysiikka), hypnoosiohjaaja, Reiki-opettaja Helsinki IONS -ryhmän vetäjä www.johannablomqvist.com Energiavuo - Mindstream.fi - everything is energy... energiavuo@gmail.com

hoittaman tutkimushankkeen puitteissa, Turun yliopistossa. Viime aikojen tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että tietoisuudella saattaisi olla nykyisin tunnustettua aktiivisempi rooli meitä ympäröivässä todellisuudessa. Tämä on tuonut uutta nostetta alan tutkimukselle, ja maailmalla on nykyisin noin sata tieteellistä julkaisusarjaa, jotka ovat erikoistuneet www.rajatieto.fi

Sisäisen tiedon äärellä Reiki-hoidossa hoitaja kanavoi hoidettavaan ”universaalia elämänenergiaa”, ts. ottaa yhteyden universaaliin yhteiseen tietoon. Reikin ja muiden energiahoitomenetelmien kautta saadut kokemukset voivat auttaa meitä ymmärtämään paremmin mieltä, tietoisuutta ja myös parantamista ja olla osaltaan viemässä tiedettä eteenpäin. Reiki on ennen kaikkea sisäisen kasvun menetelmä ja henkilökohtaisessa kasvussa sisäisellä tiedolla – intuitiolla – ja sen kehittymisellä on roolinsa. Tähän liittyviä kokemuksia jakavia sekä tutkimusta tekeviä tahoja on yhä enenevässä määrin maailmalla ja myös Suomessa. Yksi isoimpia on USA:ssa toimiva IONS (Institute of Noetic Sciences, Sisäisen tiedon tutkimusinstituutti), jonka perusti vuonna 1973 astronautti Edgar Mitchell. IONS:lla on 50 maassa yli 220 keskusteluryhmää, Suomi mukaan luettuna, jotka tukevat henkilökohtaisessa ja kollektiivisessa kasvussa.

41


Lauantaiseminaari Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015

Lauantaiseminaari Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015 Rajatiedon Yhteistyö ry järjestää seminaaritilaisuuden Hämeenlinnassa 1893 rakennetussa Palokunnantalossa. Seminaari pidetään yläkerran juhlasalissa jonka yhteydessä toimii myös kahvila. Suojelupäätöksen jälkeen talo on remontoitu entiseen loistoonsa. Historiallisesti arvokas rakennus sijaitsee yhdessä Raatihuoneen kanssa nk. rantatorin tontilla keskeisellä paikalla Hämeenlinnan keskustassa osoitteessa Palokunnankatu 18. Sisäänpääsymaksu on 10 € (Maksuvälineenä käy vain käteinen) Iltaohjelmassa lisäksi (Tapyo ja meedio Anu) vapaaehtoinen oviraha. Tilaisuudessa on myös näytteilleasettajia. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan 15.7.- 31.7.2015 sähköpostitse osoitteessa rtytoimitus@gmail.com. Tilaisuuteen mahtuu 80 henkilöä.

Terve tuloa!

Seminaari­ tilaisuudessa esiintyvät: Juha Korhonen

Anup Takarautio

Anuirmeli Sallamo-Lavi Markku Siivola

Kalevi Riikonen

Tapyo ja meedio Anu

- Kansallishaltijoiden merkitys - Suomen uusi kansallishaltija - Väinämöisen pitkä tie - Vaihtuvat kansallishaltijat. Henkinen opettajakunta Opettajakunta on osa maan sisäistä hallintoa. Se on mielenkiintoinen ja mystinen osasto, joka koostuu valaistuneista, vihityistä ja mestaroituneista olennoista, jotka opettavat pitkälle päässeitä oppilaita hengessään, sekä ashrameissaan ympäri maapalloa. He opettavat ihmiskunnan tulevia johtajia ja edelläkävijöitä. Opettajakunnan pääopettajia ovat Paul Venetsialainen, Serapis Bey ja Väinämöinen. Opettajia on inkarnoitunut runsaasti keskuuteemme. Heitä ovat aikojen saatossa olleet sellaiset tunnetut opettajat kuten: Dalai lama, Sri Yukteswar giri, Paramahansa Yogananda, Pekka Ervast, Rudolf Steiner, Tapio Kaitaharju, Diana Cooper, Erkki Lehtiranta ja Eckhart Tolle.

42

Kuva: Lasse Ahonen

Juha Korhonen : Kansallishaltijat

Sinä voit löytää oman opettajasi sitä todella tahtoessasi. Kun luotat rakkauteen, löydät opettajasi. Kutsun tällaista opettajaa sydämen guruksi. Hän ilmestyy oppilaan elämään opettaen tälle tien valaistumiseen ja mestaroitumiseen. Hän tulee antamaan sen viimeisen sysäyksen, jonka me tarvitsemme saavuttaaksemme täydellistymisen. Guru asettuu oppilaan lähelle ja heijastaa tämän sydämestä ja sielusta kaiken sen yksiwww.rajatieto.fi

löllisen tiedon, jonka oppilas tarvitsee mennäkseen eteenpäin. Sydämen guru voi ilmestyä myös hengessään ja asettua oppilaan auraan oppaaksi joksikin aikaa. Kun oppilas on valmis, opettaja ilmestyy. Oppilaan kehityttyä kuuntelemisessa, voi opettaja heijastaa suoraan oppilaan tajuntaan kaiken tietoisuuden mitä oppilas tarvitsee. Kun koet olevasi valmis, kutsu jumalainen opettajasi lähellesi ja pyydä häntä ole-


Lauantaiseminaari Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015

maan oppaasi kurkottaessasi hengen maailmaan. Opettajasi voi antaa sinulle siunauksensa ja vuodatuksensa, jotta pääset eteenpäin. Siunaus tai vuodatus on puhdasta pyyteettömän rakkauden tietoisuutta ja valoa. Nämä vuodatukset ovat tärkeitä tajunnan nostoja, jolla voit kehittyä. Tunnista oma opettajasi. Ota hengessäsi yhteys häneen ja pyydä opettajaksesi ja oppaaksesi. Ilman ohjausta olet sokea näkemään omia heikkouksiasi. Opettajasi on valinnut sinut oppilaaksesi ja sinä hänet opettajaksesi. Valinta tapahtuu jo taivasmaailmassa ennen syntymääsi. Muistutan kuitenkin, että kaikki eivät tarvitse enää gurua, vaan me kaikki olemme täällä saavuttamassa oman elämämme mestaruutta. Jokainen meistä on saanut lahjan kehittyä henkisesti ja valaistua ja sitä kautta mestaroitua. Jokainen meistä kuitenkin tarvitsee apua, sillä yksin emme tätä tietä osaa kulkea mestaroitumiseen saakka. Juha Korhonen on kirjoittanut kirjan Ihmisen kultainen kirja, joka oli myös vuoden rajatietokirjaehdokkaana. Hän tekee myös henkisiä tulkintoja ja energiahoitoja. Juha on myös luennoitsijana tämän kesän Ultrapäivillä.

Anuirmeli Sallamo-Lavi : Muuntuneet tietoisuudentilat Muuntuneet tietoisuudentilat jollainen unikin on - ovat hyödynnettävissä olevia voimavaroja, kunhan vain haluaa valjastaa ne käyttöönsä. Ihmismielessä piilee valtavasti käyttämätöntä kapasiteettia, jota voi opetella hyödyntämään arkielämässä hämmästyttävän yksinkertaisin tekniikoin. Pitää vain haluta ja uskaltaa lähteä tälle loputtoman kiinnostavalle löytöretkelle omaan mieleen. Mielen hiljentäminen, itseymmärryksen syventäminen, kivun ja stressin hallinta kaikki tämä on mahdollista, kun opettelee yksinkertaisia tekniikoita, joista tällä luennolla saamme harjoitusten muodossa hieman tuntumaa. Luennon aikana tehdään erilaisia harjoitteita, joista saat aavistusta siitä, millainen vaikkapa itsehypnoosin ja henkimaailman aiheuttama transsimainen tila on.

Kirjailija ja kääntäjä Anuirmeli Sallamo -L avi on tunnettu myös henkimaailmaa sivuavissa aiheissa. Lisää Anuirmelin elämästä voit lukea kirjailija Heikki Saure kirjoittamasta kirjasta Matka yli ymmärryksen, joka saavutti heti ilmestyttyään suuren suosion. Helmikuussa 2011 julkaistu kirja kertoo kuinka Anuirmelistä tuli henkimaailman tulkki.

Anup Takarautio: Oikea Mindfulness ja rakkauselämä Kuinka ymmärtää ja muuttaa ruostuneita tapoja ja käyttäytymistä parisuhteessa/singlenä. ANUP TAKARAUTIO Henkinen valmentaja Anup meditoi ja opiskeli pitkiä jaksoja Intian Poonassa henkisen mestarin Oshon Ashramissa 80-luvulla Oshon vielä eläessä. 90-luvun alusta Anup muutti Suomesta Hollantiin opiskellen Humaniversityssä encounter-seksuaalisuus ja primaaliterapiaa. Anup on innovatiivinen henkisyyden tutkija, joka jakaa omaa kokemaansa oppilailleen. www.isness.fi

Olemme yksilökeskeisiä samalla kun maailma ympärillämme on muuttunut monimutkaisemmaksi. Maailmamme muuttuessa internetin aikakaudellamme tietot­eknisyyteen, voimme etsiä vastauksia niihinkin tarpeisiimme, joista vanhempamme eivät edes uneksineet. Ollessamme aikuisiän kynnyksellä, tiedämme, ainakin teoriassa, kaiken tarvittavan harmoniseen ja onnelliseen parisuhteeseen. Suuri osa nuorista aikuisista unelmoi tulevista häistään. Mutta tutkimusten mukaan joka www.rajatieto.fi

kolmas avioliitto on kariutunut jo kolmen vuoden sisällä. Tilanne on sama lähes koko läntisessä yhteiskunnassamme. Tämän hetken aikuisella on useampia suhteita kuin puoli vuosisataa sitten. Seksuaalisten suhteiden lukumäärä ei kuitenkaan kerro siitä, kuinka henkisesti vapauttavia tai tyydyttäviä ne ovat. Hollannissa tehdyn tutkimuksen mukaan ovat parisuhteessa elävät useammin intiimissä kanssakäymisessä kuin singlet. Keräämme jatkuvasti vaikutteita ja esiku-

43


Lauantaiseminaari Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015

via ulkomaailmasta. Lapsuuden ja teini-iän ihastumiset ja turhaumat luovat pohjan elinikäiselle suhtautumisellemme rakkauteen ja seksuaalisuuteen. Etsimme alitajuisesti menneisyyden ihanteita, turhautuen tämän päivän todellisuuteemme. Olemme ajatuksissamme riippumattomia samalla ollen ruostuneiden tapojemme uhreja. Mindfulness, myötätunto ja ystävällisyys voivat muuttaa asennoitumistamme rakkauteen, luoden uusia mahdollisuuksia täysipainoisempaan suhde-elämään.

Oman käyttäytymisen ja tunteitten huomioimisella käytännön tilanteessa on mullistava vaikutus: Olet vapautunut omista kahleistasi. Oikea mindfulness (Right mindfulness) auttaa jokahetkisessä arjessa ottamaan sen askeleen, joka on meille hyväksi. Rakkauselämä saa eloisuutta ja riippumatta siitä, oletko suhteessa, tai single, tunnet olevasi rehellinen ensin sisäiselle ja tätä kautta ulkoiselle rakkaudelle.

” Mindfulness,

myötätunto ja ystävällisyys voivat muuttaa asennoitumistamme rakkauteen, luoden uusia mahdollisuuksia täysipainoisempaan suhde-elämään.”

Markku Siivola: Unet sisäisen ja ulkoisen todellisuuden yhdistäjänä Unien tulkinta ei johda unien elävään ymmärrykseen, vaan pinnallisiin näennäisyhteyksiin. Unien saumaton yhteys päivätajunnan kanssa ei siten ole elävästi löydettävissä. Niitä on lähestyttävä aivan toisella tavalla; edettävä unien epäilijöiden ja uniuskovaisten välisellä ei-kenenkään-maalla kulkevalla oman tietämättömyytensä ymmärtämisen kapealla tiellä. Hengen kauppakujilla Henkisille poluille pyrkivä ei aluksi vielä erota mikä on hänen omaa, muodoista riippumatonta intuitiivista varmuuttaan, mikä ulkopuolisten ideologioiden hänessä synnyttämiä ajatusmuotoja. Niinpä hän vielä seuraa gurujen virittämiä virvatulia. Luullessaan olevansa totuuden etsijä hän on todellisuudessa mielenasenteen etsijä. Hän jatkaa meditaatiomuodosta ja rukouspiiristä toiseen etsien ulkoisia auktoriteetteja ja menetelmiä, jotka tarjoaisivat vaivattomimman tien häneen itseensä. Siten hän vieraantuu omasta sisäisestä itsestään ulkoisten ryhmätodellisuuksien piiriin. Ominta sisäistä itseä ovat unet. Niitä kannattaa kuunnella mieluummin kuin hengen kauppamiesten ulkoisia houkutuksia. Mutta miten kuunnella, kun samankaltaisessa kritiikittömän palvonnan ja itsepetoksen välineiksi joutumisen vaarassa ovat unetkin, joiden elävyys nujerretaan tulkinnoilla, olivatpa ne materialistisia, psykologisia, psykiatrisia, psykoanalyyttisia tai esoteerisia. Niin kauan kuin oivallus kaikkien tulkintojen epätarkkuudesta vielä puuttuu, antaa

44

unien monitulkintaisuus unennäkijälleen mahdollisuuden pönkittää omia päivätajuisia pyyteitään selittämällä unensakin tukevan niitä. Unien järjetön nerokkuus Unet eivät opasta eivätkä neuvo mitään. Ne eivät ole viestejä unennäkijälle eivätkä ratkaise mitään. Ne eivät omaa mitään omaa, korkeampaa tietoisuutta tai gurumaista viisautta. Ne ovat päin vastoin järjettömiä. Uni sinänsä ei tahdo mitään, se on vain ilmaisevaa sisältöä, pelkkä luonnon tosiasia, löydös, kuin sokeri diabeetikon veressä tai lavantautisen kuume. Vain me itse; meidän päivätajuntamme, voi käsittää ne varoituksiksi, mikä li olemme viisaita ja kykenemme tulkitsemaan luonnon vihjeitä. Silloin ne voivat olla suureksi avuksi. Kaikessa järjettömyydessään unet ovat ihmeellisiä, järjettömän nerokkaita, kaikista ihmisen luomista taideteoksista aidoimpia, ajan ja paikan ylittäviä hologrammikuvauksia unennäkijän ja hänen maailmansa todellisista suhteista. Ne ovat kuin madonreikiä ihmispsyyken sisäavaruuksiin, joihin ei pelwww.rajatieto.fi

MARKKU SIIVOLA uniryhmätyönohjaaja, psykiatrian erikoislääkäri Nuorena miehenä vuonna 1968 koki äkisti kaikkien ihmiskunnan keksimien totuuskäsitysten ja menetelmien täydellisen voimattomuuden johtaa aitoon ja syvään elämän ymmärtämiseen. Psykiatriksi erikoistumisen aikana koki psykiatrian virallisen näkemyksen ahdistavan kapeaksi. Näki ensimmäisen kerran vuonna 1980 kuinka on olemassa tapa joka voi auttaa ymmärtämään unia ilman tulkinnallista väkivaltaa. Siitä asti toiminut uniryhmätyönohjaajana saatellen mitä erilaisimpia ryhmiä kohti unien syvempää ymmärtämistä. siivola.org/markku


Lauantaiseminaari Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015

källä päivätajunnalla eikä millään tulkinnalla ole pääsyä. Yhteys käytäntöön Unien olemuksen luonnehdinnan lisäksi tämä luento kuvaa tapaa, minkä tukemana voi päästä erityisen lähelle unien elävää ydintä - jos aitoa totuudenhalua riittää ymmärtämään menetelmäriippuvuuden vaarat! Menetelmät voivat olla hyvä renki mutta aina huono isäntä. Tapa on unien omakohtaiseen oivaltamiseen luotu 5-10 ihmisen pienryhmäprosessi. Se ei sisällä mitään unientulkintajärjestelmää (joka johtaisi paremmintietävyyden luulotteluun). Siihen on sisäänrakennettu monia unennäkijää tulkinnoilta ja muilta häiriöiltä suojelevia (safety factor) ja unen elämyksellistä ymmärrystä edistäviä (discovery factor) tekijöitä. Se maksimoi unennäkijän vapauden päättää itse unensa merkitys. Koska se ei vaadi mitään tiettyä ammatillista kokemusta, koulutuspohjaa tai maailmankatsomusta, voivat uniryhmissä olleet aloittaa vuorostaan omat uniryhmänsä. Näin voidaan unet laajemmassa mitassa palauttaa asiantuntijoilta takaisin niiden varsinaisille asiantuntijoille: unennäkijöille itselleen.

Tapyo ja Anu : Taivas Maan Päälle Meedio Anu ja säveltäjä Tapyo esittelevat uuden tavan hoitaa ihmisiä henkiparannuksen ja kanavointien kautta ”Heaven On Earth” tilaisuuksissa. Heidän esityksissään yhdistyvät hoitava musiikki, henkilökohtaiset hoidot ja maailmankaikkeuden kyselytunti. Tapyo on musiikin ja parantamisen ammattilainen, joka on saanut koulutuksen USA:ssa ja Englannissa. Hän toimii Englannista käsin järjestäen vaikuttavia ”Heaven On Earth” yleisötapahtumia meedio Anun kanssa. Meedio Anu Väisänen ja parantavan musiikin säveltäjä Tapyo ovat luoneet uuden ja voimakkaamman tavan auttaa ja hoitaa ihmisiä henkiparannuksen ja kanavointien kautta. He yhdistävät tilaisuuksiinsa myös numerologiaan ja kanavointeihin perustuvan musiikin. ”Kudos” on järjestyksessään jo toinen Tapyon numerologiaan perustuva albumi ja niitä on soitettu ja testattu jo useille sadoille ihmisille uskomattomin tuloksin. Kuuntelijat ovat saaneet lauluista apua vaivoihinsa ja energiaa elämäänsä. Samalla Anu ja Tapyo ovat aloittaneet ”Maailmankaikkeuden Kyselytunti” hetket, jossa yleiso voi kysyä kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä. Ja vastaukset mullistavat niin maallisia kuin uskonnollisia uskomuksia ihmiselämästä ja sen tarkoituksesta sekä toisesta todellisuudesta, joka näkymättömänä ympäröi meitä.

Vapaaehtoinen oviraha. Tapyo ja Anu esiintyvät myös Hengen ja Tiedon mes­ suilla lauantaina 10.10

Kalevi Riikonen : Kosmisia viestejä – ajankohtaisia kysymyksiä? Mitkä toiveet ja tavoitteet Maa-planeetan ulkopuoliset tahot ovat asettaneet aikamme ”tähteläissanansaattajille”? Viestien sisältöjen kirjavuus ja tiedon tulva on kasvanut räjähdysmäisesti. Kuinka voit tunnistaa Sinulle tarkoitetun viestien linjan ja oikean sisällön? Aikakauden vaihtuminen velvoittaa aikaisempaa tietoisempiin omakohtaisiin valintoihin. Vuosikymmeniä sitten oli selvästi havaittavissa kolme toisilleen erilaista viestinnän päälinjaa. Varsinainen meediotoiminta keskittyi niihin aikoihin pääsääntöisesti fyysisestä kehostaan poistuneiden vainajasielujen yhteyksiin kolmella erilaisella muunnelmalla. Ensimmäinen versio toteutui kevyenä transsina. Toisessa muunnelmassa edesmennyt sielu otti enemmän tai vähemmän tilaa meediona toimivan auraenergiasta. Muun-

tuneen tietoisuuden aktiivitila saattoi vaihdella näissä kahdessa versiossa melkoisesti tilanteen ja käytettävissä olevan elämän­ energian määrän mukaan. Kolmas (todella harvoin käytetty), oli syvätranssiksi kutsuttu sieluenergioiden keskinäinen vaihtuminen. Ongelmana oli ja on edelleen se, etteivät kovin korkeat sielut ja tietoisuusenergiat voi kiinnittyä ratkaisevasti matalampaan energiakenttään. Sama suhteutus pätee mowww.rajatieto.fi

KALEVI RIIKONEN Kirjailija, kosminen kontaktihenkilö Ensimmäiset muistettavat moniulotteiset kokemukset alkoivat pienenä vauvana. Veto avaruuksiin ja kiinnostus tähtiin ilmeni jo varhaislapsuudessa. Sisäisen tiedonjanon paine piti elämän tarkoituksen ymmärtämisen koko ajan aktiivisena. Ennalta aavistamiset ja sisäiset kokemukset muodostuivat osaksi arjen elämää! Aika ajoin tiedostamattomasta pyrki tietoisuuteen eräänlainen pakkomielle suorittaa ”jokin tärkeä” tehtävä tämän kehollistuman kuluessa? Ufokosmiset asiat vetivät puoleensa magneetin tavoin etsimään lisää tietoa! www.tahtitieto.fi

45


Lauantaiseminaari Hämeenlinnan VPK-talolla 8.8.2015

nilta osin myös kaikkiin meitä ratkaisevasti korkeampiin ulottuvuuksien edustajiinkin nähden! Ufokosmiset kontaktit voivat todentua millä olevaisuuden ulottuvuuksilla hyvänsä, unitiloista fyysisiin muukalaisten tähtialuksilla matkustamisiin saakka. Koska lähestyjinä ovat Maan ulkopuoliset tai eri aikavyöhykkeistä (myös rinnakkaiset ulottuvuudet) saapuneet erilaiset älyllisen elämän edustajat, niin ihmiskehossa olevalta sieluta ja ymmärrykseltä kehotilassa ollessa, edellytetään tilanteen muuttumista aktivoituneen elämän magnetismin vaatimuksen mukaan. Näiden kahden laajemman toiminta-alueen välimaastoon jää ns. kanavointien tavattoman monivivahteinen ja kirjava viestinnän ja luovuuden mahdollisuuksien temmellyskenttä. Itse kanavoinnissa voidaan tuottaa musiikkia, taidetta moni eri versioin, luovaa liikuntaa, kuten tanssia ja useita muitakin mediaalisia yhtäaikaisia, toisiaan täydentäviä variaatioita. Paikallistilanteessa voi

käytettävissä olevat osa-alueet vaihdella kanavointijakson aikana, erilaisten muotojen välillä, viestinnässään ja saavutetussa tietoisuuden tasoissaan mielikuvituksen rajoja hipoen. Kanavoija ei aina itsekkään tiedä, tuleeko luova innoitus omasta itsestä vai onko sen todellinen alkuperä yksilöminuuden ulkopuolisissa tietoisuuden lähteissä. Joissakin tapauksissa käynnistys kanavointiin saadaan ulkopuolisista lähteistä, tai käynnistyksen virittää yksilön sisäinen yhteys korkeimpaan itseensä. Aikakauden vaihtuessa ihmismieltä korkeamman tiedon tulva tehokkuudessaan ja sisältöjensä värikkyydessä, on entisestäänkin nopeutunut viimeisten 30 vuoden aikana. Viestinnän luonne elää koko ajan hyvin voimakkaasti ajankohtaisista asioista, aina tulevien vuosikymmenien suuntaa antaviin ohjeistuksiin saakka. Viestinnän asiasisällön laatu, määrä ja tehokkuus ovat ennen kokemattoman kirjavaa tällä planeetalla. Siellä kontaktoidaan ja kanavoidaan kaikkea mah-

dollista, mitä ihmismieli suinkin voi luoda! Se, kuinka paljon viestinnän totuudesta ja todellisuudesta on puhtaampaa korkeammista yhteyksistä avautuvaa ja kuinka paljon siitä tulee pääsääntöisesti yksinomaan henkilön omasta alitajunnasta, ilmenee viestien sisältämän valoenergian nosteen voimasta. Erottelukyky on aikamme hengentien oppilaan kaikkein haastavin opeteltava tietotaito. Kuinka huolellinen ja hyvin keskittynyt vastaanottaja on toimiessaan monimu o t o i s e s s a y ht e y d e s s ä ä n i t s e n s ä ulkopuolisiin elämän virtoihin, lataa olevaisuuden tietoisuuden valoa viestinnän sisältöön. Tavaton erilaisten virikkeiden tulva on mitä haastavin erottaa tärkeämpi vähemmän merkittävästä, totuus osatotuuksista, tai jopa suoranaiset sulkevien voimien harhautusyritykset oikeasta tilannekohtaisesta todellisuudesta. Viime kädessä jokainen meistä on vastuussa omasta sielukehityksestään, omista valinnoistaan ja tehtävästään Maassa.

ÄÄRETÖN on Rajatiedon Yhteistyö ry:n ilmainen verkkolehti, jossa kirjoittajina on muitakin, kuin yhdistykset aktiivit. Lehden toimitus perustuu vapaaehtoistoimintaan. Kiinnostaako tulla mukaan? Lähetä sähköpostia rtytoimitus@gmail.com. Otamme myös jatkuvasti vastaan juttuehdotuksia, ideoita, vinkkejä! Äärettömän kolmeen ensimmäiseen numeroon voit tutustua osoitteessa www.issuu.com/rajatieto tai kotisivumme kautta www.rajatieto.fi. Rajatiedon Yhteistyö on myös Facebookissa: Rajatiedon Yhteistyö, StudioRajatieto ja Hengen ja Tiedon messut.

70 vuotta Hengen viisautta Suomen Spiritualistinen Seura

Tervetuloaa

Katso ohjelma, henkiparannus- ja meedioolaisuudet www.henkinenkehitys .fi

Suomen Spiritualissnen Seura ry Sininen Sali, Karjalankatu 2 A, 2. krs., 00520 Helsinki, Alppitalo

46

www.rajatieto.fi


MINÄ OLEN -MESSUT 6.-7.2.2016

KehoMieliHenki -Minä Olen -messut on Finlandiatalolla järjestettävä kehon, mielen ja hengen hyvinvoinnista sekä ihmisen ja maailman henkisestä kasvusta kiinnostuneiden kohtauspaikka. Tarjolla monipuolista tietoa ja positiivisia avartavia näkymiä tasapainoiseen elämään. Uudenajan teemoihin liittyviä luentoja ja workshoppeja sekä musiikillisia elämyksiä. www.minaolenkeskus.fi. Paikkamyynti Anu Rautkari 040-5750778,  anu@minaolen.fi 1.9.2015 alkaen.

minä

len O

onnellinen

Minä Olen - messut nyt Finlandia­talolla!

Uuden ajan Minä Olen -lehti tarjoaa henkisen tien kulkijoille elämää rikastuttavaa ja avartavaa luettavaa! Oman alansa koti- että ulkomaiset huippuosaajat tarjoavat lukijoillemme löytämiään aarteita, jotka auttavat kokonaisvaltaisen henkisyyden toteutumiseen omassa elämässä. Minä Olen -lehti ei ole sitoutunut mihinkään yksittäiseen uskontoon, filosofiaan tai ismiin. Minä Olen -lehti käsittelee henkisyyttä ja henkistä kasvua, erilaisia maailmankuvia, kehittyvää elämänymmärrystä, tieteellisiä tutkimuksia rajatiedon alalla, terveyttä, luontaishoitoja ja -terapioita, luomuruokaa ja -tuotteita, ympäristöarvoja - miten osaamme olla onnellisia elämässämme ja tehdä tästä maailmasta vielä paremman paikan elää. Minä Olen -lehti Mekaanikonkatu 19 A, 00880 Helsinki päätoimittaja Anja Toivanen anja.toivanen@minaolen.com / 0400 219 711


Tuntuuko kehosi väsyneeltä, sairasteletko

eikä edes lepo nosta energiatasoasi? Tule tutustumaan kehon pH-tasapainon merkitykseen, niin ymmärrät miksi näin on käynyt ja mitä voit itse tehdä tilanteen korjaamiseksi. Tervetuloa Hengen ja tiedon messuosastolle luokkaan 1L, josta löytyy pH-tuotteita, maistiaisia sekä verianalyysit.

Suomen Maasäteilyntutkijat ry Yhdistyksen tarkoituksena on maasäteilyksi kutsuttujen moninaisten ilmiöiden tutkiminen, määrittely ja kuvaaminen sekä niiden vaikutusten selvittely. Yhdessä, kautta maan. SMY on toiminut jo vuodesta 1980 alkaen.

Luokka 31 III krs Tervetuloa! www.maasateily.com

Happy pH Oy:n tarjontaan ovat esim. 1. Alkaliset vedet ja vesilaitteet 2. Luonnonmukaiset lisäravinteet pH-tasapainoon 3. Koulutukset ja yleisötapahtumat 4. Elävän ja kuivan veren mikroskopiointi sekä analyysi. 5. Tuoremehupuristimet ja tehosekoittimet.

Verkkokaupassamme on tarjolla ainoastaan huipputuotteita pH-tasapainon saavuttamiseen ja ylläpitoon. pH-tasapainoinen elämäntapa luo elämääsi energiaa luonnollisin keinoin. Katso lisätietoja:

www.happyph.fi

Johanna Blomqvist

ॐ Hypnoosi, QHHT, Reiki ॐ Luennot & kurssit ॐ Yksilö- ja ryhmäohjaukset ॐ Verkkokauppa

FT(fysiikka), hypnoosi-ohjaaja, Reiki-opettaja

www.johannablomqvist.com energiavuo@gmail.com

ॐ ”Reiki ja tiede”- luento la 10.10.2015 klo 17-

Ammattikirologi Vieno Puustjärvi

Kirologia on universaalinen koodijärjestelmä ihmisen persoonallisuuteen ja elämänsuuntaan.

Sen rehellisenä tulkkina olen toiminut ammatillisesti 30 vuoden ajan. Käsiisi on tallentunut menneisyytesi, joka osaltaan luo tulevaisuutesi. Tulemalla tietoiseksi niin hyvistä kuin huonoista ominaisuuksistasi voit omalla vapaaalla tahdollasi ohjata kohtaloasi. Messuilla ja erilaisissa tilaisuuksissa, minitulkinnat 10-15minuuttia. http://www.kolumbus.fi/vienopuustjarvi/ Aleksanterinkatu 20, 00170 Helsinki Vastaanotto vain ajanvarauksella, puh 050 5665 704

Tervetuloa tutustumaan Hengen ja Tiedon messuille Ultran väkeen ja laajaan valikoimaamme. Ultran monipuolisen messuosaston löydät heti ensimmäisestä kerroksesta pääaulasta. ULTRA-lehti, Salojärventie 36, 17950 KYLÄMÄ, p. 03-555 8101, 045 679 6920 tilaukset@ultra-lehti.com www.ultra-lehti.com

Arje Sakari Silander Kanavoidut hoidot selvänäkijältä www.reuel.name Puh. 045 6349000 Sähköp. arjesilander@reuel.name Via-Akatemia ja Uusi Safiiri MESSUPAIKKA 276 -278

Kanssaluojaksi Valkean Veljeskunnan työhön Tietoisku Terttu Seppänen la 11.10.2015 klo 12 Luokka 1 G

Kirjeopisto Via

Olavinkatu 34 B 22, 57130 Savonlinna (015) 273 558, 050 567 9630 terttu.seppanen@via.fi www.via.fi, www.facebook.com/via.akatemia

Hengen ja Tiedon messut: Yliluonnollista - onko sitä? 10.-11.10.2015  

Rajatiedon Yhteistyö ry:n Hengen ja Tiedon messulehti 2015. Vuonna 2015 Hengen ja Tiedon messut järjestetään jo 33. kerran. Vuoden teema on...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you