Page 1

R-Studio | www.r-studio.fi | info@r-studio.fi

Zoo -Blogi

Tässä oppaassa esittelemme Joomlalle räätälöidyn Zoo-komponentin toimintaa. Kyseisellä lisäosalla voi rakentaa sivuille monenlaista: mm. tuotekatalogin, tiedostojen latauskirjaston,dokumentaatiorakenteen, elokuvatietokannan, erilaisia tiedostopuurakenteita jne. Tässä oppaassa näytämme vain pintapuolisesti komponentin Blogityökalua, jolla saadaan nopeasti luotua artikkeleita sivuille.

Valitse ylläpidon ylävalikosta Komponentit -- Zoo

Mikäli haluat tehdä uuden artikkelin, klikkaa oikeasta yläkulmasta “Uusi“

Valitse nimikkeen tyypiksi “Artikkeli“


R-Studio | www.r-studio.fi | info@r-studio.fi

Anna ensimmäiseksi artikkelille otsikko

Tärkeintä seuraavissa määrittelyissä on julkaista artikkeli Voit myös määritellä, tahdotko näyttää artikkelien mukana kommentoinnin, tai onko artikkeli näkyvissä etusivulla Liitä artikkelisi kategoriaan. Liittäminen onnistuu yhteen tai useampaan kategoriaan. Artikkelilla on jo otsikko, mutta jos tahdot määritellä sille erikseen vielä alaotsikon, se onnistuu tästä

Haluamasi teksti artikkelille tulee kirjoittaa editorikenttään. Mikäli haluat näyttää artikkelin esim. etusivulla kokonaisuudessaan, kirjoita kaikki teksti tähän. Jos tahdot näyttää artikkelista vain introtekstin “Lue lisää” -mahdollisuudella, toista editori/elementti alapuolella näkyvästä “Toista elementti” -painikkeesta. Tämän jälkeen voit kirjoittaa lopputekstin uuteen editorikenttään.

Kun painat “Toista elementti“ -painiketta, muodostuu ensimmäisen editorin alapuolella uusi samanlainen editori, johon voi kirjoittaa loppusisällön.


R-Studio | www.r-studio.fi | info@r-studio.fi

Esimerkkikuvana vielä introtekstin syöttö ensimmäiseen editoriin ja loppusisällön syöttäminen jälkimmäiseen. Mikäli tekstiin halutaan lisätä kuva, se onnistuu helposti “Kuva“ -painiketta klikkaamalla.

Kuvan liittäminen tekstiin on varsin helppoa. Voit valita liitettävän kuva joko olemassa olemasta mediakirjastosta Vaihtoehtoisesti voit myös ladata omalta koneeltasi haluamasi kuvan.

Kuvien lisäämisessä kannattaa ottaa huomioon niiden koko. Esim. omasta koneesta löytyvät, digikameralla otetut kuvat kannattaa pienentää ensin järkevään kokoon netissä esitettäväksi. Työkaluja on monenlaisia, vaikka windows-koneilta löytyvä Paint. Opas: http://www.r-studio.fi/ohjeet-joomlaan/ladattavat-ohjeet-joomla.html Tai onlinetyökaluja, kuten http://www.shrinkpictures.com/


R-Studio | www.r-studio.fi | info@r-studio.fi

Kuvan lisääminen on mahdollista joko editorin alla olevista “Kuva“ -painikkeista (edelliset esimerkit) , tai erillisistä, editorin alapuolisista kuvakentista.

Mikäli tahdot linkittää kuvasi johonkin osoitteeseen, se onnistuu määrittelemällä kuvalle osoitelinkin, esim. http://www.haluttuosoite.fi Voit artikkelikohtaisesti liittää haluamasi sosiaaliset kirjanmerkit näkyville tai jättää ne näyttämättä. Voit myös lisätä artikkeliin infon käyttäjälle, että kyseiseen artikkeliin löytyy vastaavia artikkeleita ja määritellä nuo artikkelit “Lisää nimike“ -painikkeesta.

Artikkeliin on helppo lisätä myös avainsanoja, jotka ovat esim. hakukoneille hyödyllisiä. Luettele oikean reunan “Avainsanat“ -kohtaan haluamasi avainsanat artikkeliin liittyen. Erottele ne pisteillä ja klikkaa “Add tag“

Tämän jälkeen voit tallentaa artikkelin klikkaamalla “Tallenna“

Näet nyt artikkelilistassa tekemäsi artikkelin julkaistussa tilassa.


R-Studio | www.r-studio.fi | info@r-studio.fi

Artikkeli näkyy nyt sivuilla. Etusivulla näkyy artikkelin introteksti kuten tahdoimme. Käyttäjällä on mahdollisuus klikata “Lue lisää“ nähdäkseen artikkelin loppusisällön.

Tässä artikkeli kokonaisuudessan. Avainsanat liitettynä artikkeliin. Sosiaaliset kirjanmerkit näkyvissä. Käyttäjällä mahdollisuus kommentoida artikkelia.

Joomlan blogityökalu - ZOO  

Tässä oppaassa esittelemme Joomlalle räätälöidyn Zoo-komponentin toimintaa. Kyseisellä lisäosalla voi rakentaa sivuille monenlaista: mm. tuo...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you