Skip to main content

Discovering Physical Geography Canadian Edition , Alan F Arbogast, Lisa Ford , Daryl Dagesse Test Ba

Page 1

2

Discovering Physical Geography Canadian Edition By

Alan F. Arbogast, Lisa Ford , Daryl Dagesse

Email: richard@qwconsultancy.com


Package Title: Testbank Course Title: Arbogast, Discovering Physical Geography, Canadian Edition Chapter Number: 01 Shuffle: No

Question type: True/False

1) Geography is just the study and definition of the location of countries, capital cities, rivers, and oceans. Answer: False Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

2) Geography is an academic discipline with numerous specialized subfields. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

3) Physical geography overlaps with the scientific study of soils. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

4) Physical geography overlaps with the field of meteorology. Answer: True


Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

5) Physical geography overlaps with the scientific study of climatology. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

6) Physical geography overlaps with the field of ecology. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

7) Physical geography overlaps with the field of biology. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

8) The two questions that are fundamental to most geographers are where and how. Answer: False Difficulty: Easy


Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

9) The two questions that are fundamental to most geographers are where and why. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Comprehend the character and scope of geography as a scientific discipline, and define the subdisciplines of physical geography. Section Reference 1: The Scope of Geography Bloomcode: Knowledge

10) Physical geography can be described as the spatial analysis of naturally occurring events or human responses that can be measured. Answer: False Difficulty: Easy Learning Objective 1: Explain the concept of a natural system and define the four Earth spheres. Section Reference 1: Defining Physical Geography Bloomcode: Knowledge

11) Physical geography can be described as the spatial analysis of the physical components and natural processes that combine to form the environment. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Explain the concept of a natural system and define the four Earth spheres. Section Reference 1: Defining Physical Geography Bloomcode: Knowledge

12) A process is a naturally occurring series of events or reactions that combine to form the environment in a non-measurable way. Answer: False


Difficulty: Easy Learning Objective 1: Explain the concept of a natural system and define the four Earth spheres. Section Reference 1: Defining Physical Geography Bloomcode: Knowledge

13) There are three great spheres—the atmosphere, lithosphere, and hydrosphere—and where they overlap you will find life. Answer: False Difficulty: Easy Learning Objective 1: Explain the concept of a natural system and define the four Earth spheres. Section Reference 1: Defining Physical Geography Bloomcode: Knowledge

14) The lithosphere is the living portion of the Earth. Answer: False Difficulty: Easy Learning Objective 1: Explain the concept of a natural system and define the four Earth spheres. Section Reference 1: Defining Physical Geography Bloomcode: Knowledge

15) The hydrosphere is the part of the Earth where water, in all of its forms, flows and is stored. Answer: True Difficulty: Easy Learning Objective 1: Explain the concept of a natural system and define the four Earth spheres. Section Reference 1: Defining Physical Geography Bloomcode: Knowledge

16) The atmosphere is the thin gaseous shell that flows around the Earth. Answer: True


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Discovering Physical Geography Canadian Edition , Alan F Arbogast, Lisa Ford , Daryl Dagesse Test Ba by Ace Test Banks - Issuu