

![]()


Technology for Educators explores the integration of digital tools and resources into teaching and learning environments. The course covers foundational concepts and practical applications of technology in education, including interactive software, learning management systems, digital assessment tools, and online collaboration platforms. Participants will examine best practices for selecting and implementing technology that enhances student engagement, accessibility, and achievement. Emphasis is placed on ethical considerations, digital citizenship, and strategies for staying current with educational technology trends. By the end of the course, educators will develop skills to critically evaluate and effectively use technology to create dynamic, inclusive, and innovative learning experiences.
Recommended Textbook
New Perspectives on Microsoft PowerPoint 2013 Introductory 1st Edition by
Available Study Resources on Quizplus
6 Chapters
599 Verified Questions
599 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/study-set/2410 Page 2

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
100 Verified Questions
100 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/47896
Sample Questions
Q1) Use the Picture button in the Images group on the ____ tab to add photos to slides
A)Zoom in
B)smart guides
C)Compressing
D)Font
E)PICTURE TOOLS FORMAT
F)INSERT
G)Proofing
H)Clipboard
I)layout
J)FORMAT
Answer: F
Q2) When Kamilla clicks in the Title placeholder,the insertion point appears as a ____ line in the center of the placeholder.
A) blinking
B) rotating
C) blue, straight
D) red, squiggly
Answer: A
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.
Page 3

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
100 Verified Questions
100 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/47897
Sample Questions
Q1) The most commonly used video formats are the MPEG-____ format,the Windows Media Audio/Video format,and the Audio Visual Interleave format.
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
Answer: D
Q2) You can change how the text fits in the table <u> cells</u> by changing the height of rows and the width of columns.
A)True
B)False
Answer: True
Q3) The spell checker underlines misspelled words with a red wavy line.
A)True
B)False
Answer: True
Q4) The ____________________ is the formatting of the area inside a shape. Answer: fill
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 4
Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
100 Verified Questions
100 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/47898
Sample Questions
Q1) Jim notices that as he types text in the text box,_____
A) the height of the text box stays the same, and the additional text wraps to the next line
B) the height of the text box changes, and the additional text wraps to the next line
C) the height of the text box stays the same, and the additional text does not wrap
D) the height of the text box changes, and the additional text does not wrap
Answer: B
Q2) To create a custom gradient within a shape,the <u>GRADIENT</u> OPTIONS tab must be selected in the Format Shape task pane.
A)True
B)False
Answer: False
Q3) A(n) ____________________ is shading in which one color blends into another or varies from one shape to another.
Answer: gradient
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

5

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
100 Verified Questions
100 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/47899
Sample Questions
Q1) When you add narration,you should prepare a _____ for each slide so you won't stumble or hesitate while recording.
A) handout
B) script
C) story
D) number
Q2) When rehearsing slide timings,click the _____ button to restart the timer for the current slide.
A) Repeat
B) Restart
C) Stop
D) Start
Q3) Name three things to keep in mind when preparing to rehearse timings and record a slide show.
Q4) You can convert any text or object on a slide to be a link.
A)True
B)False
Q5) ____________________ timings indicate how many seconds a slide will stay on the screen before transitioning to the next screen during a slide show.
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 6

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
100 Verified Questions
100 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/47895
Sample Questions
Q1) ____ is not a valid file name.
A) This File Name Is Very Long.docx
B) My-picture. jpg
C) SA!AD-DRE33ING.mp4
D) Mary*Jon.doc
Q2) The ____________________ appears when you point to the upper-right or lower-right corner of the screen,and displays buttons for interacting with Windows 8 and accessing applications.
Q3) The accompanying figure shows the Windows 8 File Explorer.
A)True
B)False
Q4) Boxes D,E,and F in the accompanying figure point to items in the ____________________ pane.
Q5) File Explorer displays the current file path in the ____ so you can keep track of your current location as you navigate.
A) status bar
B) reading pane
C) address bar
D) ribbon
Q6) Describe some of the text's best practices for determining where to save files.
Page 7
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
99 Verified Questions
99 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/47894
Sample Questions
Q1) Training presentations are also called _____ presentations.
A) persuasive
B) demonstrative
C) school
D) lab
Q2) A(n) _____ presentation shows an audience how something works or educates them on how to perform a task.
A) persuasive
B) informative
C) training
D) balanced
Q3) Presentations created and presented by a team of people are referred to as _____ presentations.
A) roundtable
B) communicative
C) collaborative
D) conference
Q4) Drawings,diagrams,maps,and photographs are examples of charts.
A)True
B)False
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 8