

![]()


Open Source Systems explores the principles, practices, and impact of open source software in modern computing. The course examines the history and philosophy behind open source, licensing models, and the collaborative development process. Students will analyze the role of open source communities, examine successful open source projects, and gain practical exposure to tools such as version control systems and collaborative platforms. Key topics include evaluating open source solutions, understanding intellectual property concerns, and the integration of open source components within organizational IT environments. Through hands-on assignments, students develop the skills to contribute to or utilize open source projects effectively.
Recommended Textbook
Linux+ Guide to Linux Certification 3rd Edition by Jason Eckert
Available Study Resources on Quizplus
14 Chapters
630 Verified Questions
630 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/study-set/1375 Page 2

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27413
Sample Questions
Q1) Companies that use services on a computer to serve client computers are said to have a(n) Internet server. _________________________
A)True
B)False
Answer: True
Q2) Each computer participating on the Internet must have an IP address.
A)True
B)False
Answer: True
Q3) A ____ is merely a compressed archive of files that usually contain scripts that install the software contents to the correct location on the system.
A) package manager
B) DBMS
C) tarball
D) router
Answer: C
Q4) Linux kernel version 2.5.9 is a(n) ____________________ kernel.
Answer: developmental
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.
Page 3

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27414
Sample Questions
Q1) Allows you to choose the operating system to boot upon system startup
A)boot loader
B)dual booting
C)ext3
D)ext2
E)terminal
F)Network Information Service (NIS)
G)options
H)arguments
I)poweroff
Answer: B
Q2) The recommended size for the /home directory is ____ per user.
A) 100 MB
B) 200 MB
C) 500 MB
D) 1000 MB
Answer: B
Q3) A(n) ____________________ specifies the parameters that tailor a command to your particular needs.
Answer: argument
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 4
Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27415
Sample Questions
Q1) It is acceptable to use shell metacharacters when naming files.
A)True
B)False
Answer: False
Q2) To view a list of files and their type, use the ____ switch to the ls command.
A) -T
B) -L
C) -F
D) -l
Answer: C
Q3) The most common way to search for information using regular expressions is the grep command. _________________________
A)True
B)False
Answer: True
Q4) The command strings /bin/echo displays the binary characters inside the /bin/echo binary executable program.
A)True
B)False
Answer: False

Page 5
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27416
Sample Questions
Q1) Command used to change the ownership of a file or directory.
A)chgrp
B)groups
C)alias
D)touch
E)chmod
F)chown
G)ping
H)whoami
I)umask
Q2) The fastest method to search for files in the Linux directory tree is to use the ____ command.
A) search
B) id
C) find
D) locate
Q3) What is the difference between the mv and cp commands, in terms of the way that they work on directories? How do you copy a directory full of files in Linux?
Q4) How does the execute permission apply to a directory?
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 6

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27417
Sample Questions
Q1) What are hard disk quotas? Why and how are they used? Mention the difference between hard and soft limits, and briefly discuss how quotas can be turned on.
Q2) Creating a filesystem on a device is commonly referred to as ____________________.
Q3) Directory that stores device files.
A)MBR
B)/proc/devices
C)soft limits
D)minor number
E)tune2fs
F)/dev
G)major number
H)device file
I)hard limits
Q4) CD-ROMs typically use the ____ filesystem type.
A) ntfs
B) ext2
C) iso9660
D) ext3
Q5) What is filesystem corruption? What factors may lead to filesystem corruption?
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 7

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27418
Sample Questions
Q1) File that lists all of the system events that occurred during the installation, such as the creation of user and group accounts.
A)Network File System (NFS)
B)/root/install.log
C)disk striping
D)firmware RAID
E)Logical Unit Number (LUN)
F)iSCSI target
G)/root/install.log.syslog
H)segmentation fault
I)spanning
Q2) What is a SCSI ID and why is it used? List the priorities, from highest to lowest, of the SCSI IDs on a SCSI controller that supports 15 devices.
Q3) A(n) ____________________ CPU is a CPU that has a speed greater than the speed that was originally intended for the processor.
Q4) What is System Rescue? Explain how you would activate this tool.
Q5) What is iSCSI? What is it typically used for and how is it configured?
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 8

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27419
Sample Questions
Q1) What is a decision construct? What is the most common type of decision construct, and what is the syntax for using it?
Q2) A filter command that takes information from standard input and sends that information to a file, as well as to standard output.
A)hashpling
B)tee
C)environment variables
D)stdin
E)stderr
F)decision construct
G)shell scripts
H)stdout
I)file descriptors
Q3) The ____ command could be used to view the contents of the environment variable that represents the BASH shell prompt.
A) ls $PWD
B) echo #PWD
C) echo $PS1
D) ls #PS1
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.
Page 9
Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27420
Sample Questions
Q1) A(n) ____________________ defines the number and type of daemons that are loaded into memory and executed by the kernel on a particular system.
Q2) Most daemon scripts accept the arguments start, stop, and restart.
A)True
B)False
Q3) The core component of a Linux GUI is X Windows.
A)True
B)False
Q4) After configuring X Windows, you can fine-tune the vsync and hsync of the video card using the ____ utility within the desktop environment.
A) xvidtune
B) xvideotune
C) xtune
D) vidtune
Q5) List and describe the seven Linux runlevels. Mention the common name of each.
Q6) Using one boot loader to boot one of several operating systems is known as multi-booting. _________________________
A)True
B)False

10
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27421
Sample Questions
Q1) In the output of the ps -l command, the ____ column is the most valuable to systems administrators because it indicates what the process is currently doing.
A) process state
B) process flag
C) process priority
D) PID
Q2) To display a list of at Job IDs, you can specify the ____ option to the at command.
A) -l
B) -u
C) -a
D) -d
Q3) You can execute ____ main types of Linux commands.
A) two
B) three
C) four
D) five
Q4) Processes that have encountered an error during execution and continuously uses up system resources are referred to as ____________________ processes.
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 11

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27422
Sample Questions
Q1) To clear a log file, you can use a(n) < redirection symbol.
A)True
B)False
Q2) Most printers are Plug and Play compatible and must be manually configured when they are plugged into the system.
A)True
B)False
Q3) Describe how the /etc/passwd and /etc/shadow files are used in the authentication process. Why are two files used instead of one? How can you convert a system to use the /etc/shadow file to store passwords?
Q4) The skeleton directory on most Linux systems is ____.
A) /etc/skel
B) /var/skel
C) /etc/skeleton
D) /var/skeleton
Q5) Why should log files be periodically cleared? What methods can be used to clear log files?
Q6) Describe the process of sending information to a printer using the CUPS daemon.
Page 12
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27423
Sample Questions
Q1) When using the gzip utility, the -1 option is also known as best compression and results in a higher compression ratio.
A)True
B)False
Q2) When used with the uncompress command, the ____ option displays the contents of the compressed file to Standard Output.
A) -c
B) -v
C) -f
D) -r
Q3) What types of media are commonly used for archives? What type of media is most commonly used for archiving on Linux systems?
Q4) The average compression ratio for gzip is ____%.
A) 40-50
B) 50-60
C) 60-70
D) 70-80
Q5) A(n) ____________________ backup backs up only the data that has been changed since the last backup.
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 13
Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27424
Sample Questions
Q1) The /etc/resolv.conf file can contain up to ____ DNS servers.
A) two
B) three
C) four
D) five
Q2) Class D addresses are used for multicasting.
A)True
B)False
Q3) Each octet in an IP address represents a(n) ____ binary number.
A) 4-bit
B) 8-bit
C) 4-byte
D) 8-byte
Q4) How do you configure a NIC? What do you do if the NIC is not detected during installation?
Q5) Two or more computers that are connected with media that can exchange information are called a(n) ____________________.
Q6) A route table is a list of TCP/IP networks that is stored in system memory.
A)True
B)False

Page 14
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27425
Sample Questions
Q1) A server that contains the IP addresses of DNS servers that hold top-level DNS zones.
A)DNS cache file
B)SQL
C)Network File System (NFS)
D)forward lookup
E)document root
F)zone
G)directive
H)recursive query
I)reverse lookup
Q2) The use of NFS is less common than the use of FTP to transfer files on public networks.
A)True
B)False
Q3) To share information to Windows client computers, you can use the ____________________ daemon, which emulates the SMB protocol.
Q4) The first DNS server in a zone is called the ____________________ DNS server.
Q5) What is NFS? How do you access files using a configured NFS Server?
Q6) How does DHCP automatically configure IP addresses?
Page 15
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper
45 Verified Questions
45 Flashcards
Source URL: https://quizplus.com/quiz/27426
Sample Questions
Q1) What are the two golden rules that should guide you during any troubleshooting process? Describe each rule.
Q2) The ____ option for the sar command is used to displays statistics for the processor queue.
A) -r
B) -c
C) -q
D) -v
Q3) Asymmetric encryption uses a pair of keys that are uniquely generated on each system: a(n) ____ key and a(n) ____ key.
A) authentication ; encryption
B) public ; private
C) unidirectional ; bidirectional
D) data ; code
Q4) Performance problems are caused by hardware, not software.
A)True
B)False
Q5) How can you identify filesystem corruption? How should you troubleshoot filesystem corruption on a non-critical partition?
To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 16