Skip to main content

Introduction to Microsoft Office Solved Exam Questions - 599 Verified Questions

Page 1


Introduction to Microsoft Office Solved Exam Questions

Course Introduction

Introduction to Microsoft Office provides students with a comprehensive overview of the essential tools within the Microsoft Office suite, including Word, Excel, PowerPoint, and Outlook. Through hands-on exercises and guided instruction, students learn to create, edit, and format documents, spreadsheets, and presentations, as well as manage email communication and scheduling. The course emphasizes practical applications for academic, professional, and personal productivity, ensuring that learners develop confidence and competence in using these industry-standard software programs for a wide range of tasks.

Recommended Textbook

New Perspectives on Microsoft PowerPoint 2013 Introductory 1st Edition by S. Scott Zimmerman

Available Study Resources on Quizplus

6 Chapters

599 Verified Questions

599 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/study-set/2410

Page 2

Chapter 1: Creating a Presentation

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper

100 Verified Questions

100 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/quiz/47896

Sample Questions

Q1) Once you activate the Office Clipboard,you can store up to ____________________ items on it and then select the item or items you want to paste.

Answer: 24 twenty-four

Q2) When Kamilla clicks in the Title placeholder,the insertion point appears as a ____ line in the center of the placeholder.

A) blinking

B) rotating

C) blue, straight

D) red, squiggly

Answer: A

Q3) A(n) ____,like any presentation,has a theme applied,but it also contains text,graphics,and placeholders to help direct you in creating content for a presentation.

A) format

B) template

C) outline

D) placeholder

Answer: B

To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Page 3

Chapter 2: Adding Media and Special Effects

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper

100 Verified Questions

100 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/quiz/47897

Sample Questions

Q1) Sequence options appear on the Effect Options menu in addition to the ____ options when an animation is applied to a text box.

A) Rotation

B) Direction

C) Size

D) Timing

Answer: B

Q2) To rotate an object,you can use the Rotate commands on the Rotate button menu to rotate objects in <u>15</u>-degree increments.

A)True

B)False

Answer: False

Q3) Animation ____________________ numbers indicate the order in which items animate during the slide show.

Answer: sequence

Q4) Use the Shape ____________________ button to add a shadow,glow,or soft edges to a shape.

Answer: Effects

To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 4

Chapter 3: Applying Advanced Formatting to Objects

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper

100 Verified Questions

100 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/quiz/47898

Sample Questions

Q1) The _____ Merge Shape command removes the second shape selected,including any part of the first shape that is overlapped by the second shape.

A) Combine

B) Fragment

C) Intersect

D) Subtract

Answer: D

Q2) Graphs show the relationship between variables along two axes or reference lines: the independent variable is on the ____________________ axis.

Answer: horizontal

Q3) To convert a diagram to a bulleted list,after selecting the diagram,the next step is to click the Convert button on the SMARTART TOOLS <u>DESIGN</u> tab,in the Reset group.

A)True

B)False

Answer: True

Q4) In a pie chart each slice represents a(n) ____________________ of data.

Answer: category

To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 5

Chapter 4: Advanced Animations and Distributing

Presentations

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper

100 Verified Questions

100 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/quiz/47899

Sample Questions

Q1) To add an action button,click the INSERT tab,and then in the _____ group,click the Shapes button.

A) Illustrations

B) Shapes

C) Designs

D) Logos

Q2) When you type a web or an email address on a slide,you must format it as a hyperlink manually.

A)True

B)False

Q3) Jake now clicks the _____ option button,and the task pane changes to include more commands,including commands for inserting pictures.

A) Insert fill

B) Texture fill

C) Picture fill

D) Picture or texture fill

Q4) ____________________ timings indicate how many seconds a slide will stay on the screen before transitioning to the next screen during a slide show.

Q5) Each theme has its own color ____________________.

To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 6

Chapter 5: Managing Your Files

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper

100 Verified Questions

100 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/quiz/47895

Sample Questions

Q1) The left pane of the File Explorer window is the ____ pane.

A) status

B) address

C) structure

D) navigation

Q2) You can open a file using File Explorer by ____________________ it in the right pane of File Explorer.

Q3) File Explorer displays the current file path in the ____ so you can keep track of your current location as you navigate.

A) status bar

B) reading pane

C) address bar

D) ribbon

Q4) All of the following are methods for creating a new folder EXCEPT ____.

A) using the New folder button in the New group on the Home tab

B) double-clicking an existing folder and clicking "New" on the pop-up window

C) using the New folder button on the Quick Access Toolbar

D) right-clicking to display a shortcut menu that includes the New command

Q5) In the path "Computer è Removable Disk (G:) è Wizard Widgets è Stock è Staff. jpg" the name of the file is ____________________ .

Page 7

To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above.

Chapter

Available Study Resources on Quizplus for this Chatper

99 Verified Questions

99 Flashcards

Source URL: https://quizplus.com/quiz/47894

Sample Questions

Q1) Self-running presentations usually require more text than visuals compared to an oral presentation.

A)True

B)False

Q2) Presentation designed to sell

A)chronological

B)informative

C)persuasive

D)deductive

E)demonstrative

F)spatial

G)category

H)region

I)portion

J)inductive

Q3) An effective _______________ should engage the audience and state the purpose for your presentation.

Q4) One of the biggest challenges presenters face is focusing their presentations,that is,limiting the topic by concentrating on _______________ aspect(s) of it.

To view all questions and flashcards with answers, click on the resource link above. Page 8

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook