Woon in Zeeland | juni 2022

Page 1

binnenkijken op pagina 6

Nr. 29

Laten we buiten zijn en de zomer proeven


Wonen op niveau in het Scheldekwartier

05

21

05

27

Woon/ werklofts

Luxe appartementen

Penthouses/ maisonettes

Vrije sector huurappartementen

START VERKOOP

vrijdag 17 juni van 14.00 - 19.00 uur & zaterdag 18 juni van 11.00 - 15.00 uur Locatie: De Machinefabriek gelegen aan de Jan Weugkade

Meer info: kopkeersluis.nl


STIJLVOL WONEN IN ZEELAND Bij Ampersant creëren we onderscheidende interieurs waarin u zich thuis voelt. Wij adviseren u graag in de weg naar een warm en tijdloos interieur met ons unieke assortiment van meubelen, verlichting en de mooiste woonaccessoires. Bezoek onze inspirerende woonwinkel of maak vrijblijvend uw interieuradvies afspraak op onze website.

Korte Ring 19 | 4311 AP Bruinisse | 0111-481664 | info@ampersant.nl

ONZE MERKEN

A M P E R SA N T.N L

KEIJSER & CO | INTERIORS DMF | BAAN MEUBELEN | DURAN | ARTE | ÉLITIS BY EVE | CLAUDI | ONNO COLLECTION


20

Interieur en wonen 06

Een tweede thuis op het strand

13

‘Goede adviezen, fijn geholpen’

15

Investeer juist nu in kunststof kozijnen

17

Trends voor je tuin

19

Buitenzonwering voor een schaduwrijk terras en koel huis

20 Blij in mijn buurt: mevrouw Hannewijk is blij op de Boulevard in Vlissingen 23

Kabinet voornemens om ‘jubelton’ in 2024 af te schaffen en al in 2023 fors

34

te verlagen 25

Laat je keuken op maat maken!

27

Trends voor de kids

29

‘Maatwerk is de optelsom van onze

31

Water op steenworp afstand

ideeën en zijn vakkennis’ 34 Een eigen wellness 39

heerlijkehuisjes.nl door de ogen van Ellen Lampert

43 Kies voor een hypotheek met 5 zekerheden 44 Favoriete vakantieplek aan het water: “Onder idyllische bruggetjes door, varen we zó naar het Veerse Meer” 47 Jij in Woon in Zeeland? Meld je aan!

36

57

Trends voor de badkamer

61

Trends voor de eetkamer

Zeeland 52

Zeeuws Bestuur: “Het eilandgevoel op Noord-Beveland is erg sterk”

Winnen Editie juni 2022

Woon in Zeeland is een uitgave van Quaeris Media (quaerismedia.nl). Wij zijn bewust met het milieu bezig, jij als trouwe lezer ook? Leg dan deze uitgave na het lezen bij het oud papier, zodat het magazine wordt gerecycled. Samen zorgen we voor een prettig leesbaar magazine en een schoner milieu. Advertenties verkoop@quaerismedia.nl of 0113 21 32 41 Oplage 87.500 stuks Verspreiding Gemeente Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Veere en Vlissingen vormgeving en realisatie Quaeris Media Fotografie Quaeris Media Redactie Caroline Houmes en Quaeris Media

Een merk van

4

37

Win! Boek: The Green Life

57

Win! ZO startpakket schoonmaakmiddelen


Normaal gesproken werk ik achter de schermen van Woon in Zeeland als vormgever, maar voor deze zomereditie ben ik gevraagd om het voorwoord te schrijven. Het thema van deze editie is ‘water’. Dat ik voor dit thema gevraagd ben, wil niet meteen zeggen dat ik een watermens ben. Ik ben weliswaar in Zeeland geboren, maar mijn familie komt uit Drenthe en Overijssel. Deze uitgestrekte provincies met een prachtige bosrijke omgeving zijn natuurlijk een groot contrast met een provincie omringd door water. Wij zijn niet opgevoed met het strand en de zee, maar gingen juist buiten Zeeland op vakantie met de insteek: ‘Als we maar een boom zien’. Het heeft daarom even geduurd voordat ik me thuis voelde in Zeeland. Mede door mijn werk en mijn passie voor fotografie, is het echte gevoel van ‘thuis’ ontstaan. ‘En wat fotografeer je dan?’, wordt mij altijd gevraagd. Sinds de laatste twee jaar zijn zon, zee(land) en strand voornamelijk de onderwerpen van mijn foto’s. Want als je bewegingsvrijheid door een pandemie ineens verkleind wordt tot je eigen provincie, pak je steeds vaker de fiets, rijd je naar plekken toe die je niet kent of ga je picknicken aan het water. In mijn geval is dat dus altijd met camera. De schoonheid van deze provincie zit voor mij in het eindeloze zicht over het water en de prachtige schilderachtige taferelen in de lucht. Als ik naar een foto kijk en ik doe mijn ogen dicht, hoor ik nog het geluid van de golven en de vogels die zingen op de achtergrond. Mijn favoriete locatie in Zeeland? Dat is absoluut de steiger bij Kamperland. Hier rijd ik regelmatig naartoe om een mooie zonsondergang mee te maken, want het uitzicht op Veere is fenomenaal. Je kunt hier de laatste zonnestralen van de dag zien vervagen. Inmiddels heb ik, na zesentwintig jaar gewoond te hebben op het eindeloze eiland Noord-Beveland, een huisje gevonden in Middelburg. Het Veerse Meer is niet meer direct om de hoek, maar je zult me er vast en zeker nog vaak vinden.

Vormgever bij Quaeris Media

Maaike

Schoenmaker

5


6


binnenkijken

Bewoners: Erika en Marijn Waar: Dishoek Soort huis: Slaaphuisje

7


“Op het strand kom ik echt tot rust”, vertelt de Vlaamse Erika Lecleir in een comfortabele stoel voor haar slaaphuisje. Het is nu nog rustig, maar als het zomerseizoen begint krioelt het op Dishoek van de strandliefhebbers. “Je zit hier altijd eerste rang”, grapt ze. “We zien van alles voorbijkomen en je gedachten dwalen langzaam af. Om het af te maken heb je ook nog eens fantastisch uitzicht.” Fantastische plek Erika heeft het slaaphuisje met haar partner Marijn zelf ontworpen, een droom die uitkomt. “We wandelden altijd op dit strand en keken gefascineerd naar de slaaphuisjes. Toen we er één te koop zagen staan, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd naar de mogelijkheden. Het huisje was oud en wat vervallen, dus zijn we verder gaan zoeken.

We hebben een makelaar om hulp gevraagd en hij belde ons na een tijdje op: er stond weer een huisje te koop! Opnieuw verouderd, maar het plekje vonden we meteen fantastisch. Tussen twee strandtenten in en niet al te ver lopen vanaf de strandtrap. We kochten het, maar besloten het langzaam naar ons zin te maken. We praten nu over zo’n acht jaar geleden. Terwijl we er zaten en sliepen, kwamen we erachter wat we nodig hadden. Op basis daarvan zijn we het huidige huisje gaan ontwerpen.” Opbergruimte Huisje nummer 312 is een tweede thuis voor Erika en Marijn, via via hebben ze een mooi stuk hout kunnen bemachtigen wat helemaal bij de stijl van het slaaphuisje past en daar het nummer op geschilderd.

8


Binnenin is het sfeervol aangekleed en is een ‘Ibiza-stijl’ het meest toepasselijk. “Ik vind het fijn om het leuk aan te kleden en ben altijd al creatief bezig geweest met interieur. Je moet jezelf prettig voelen in een ruimte. Zeker hier, want het is niet groot. De trap bijvoorbeeld is gemaakt van IKEA kastjes. We hebben opbergruimte gecreëerd voor onder andere keukenspullen.” Thema Erika kijkt omhoog, naar de lamp die prominent in het huisje hangt. “Ik liep er gewoon tegenaan in de winkel. Je hebt iets in je hoofd, gaat op internet zoeken en dan kom je het ineens tegen. Dat is eigenlijk bij de meeste accessoires zo gegaan. Wel hebben we bewust gekozen voor het thema strand. Zo staan er schelpen op de glazen en zijn de koffiekopjes blauw. Over dat laatste gesproken, een goed koffiezetapparaat was een vereiste. Zelfs op het strand kun je een goed bakkie drinken”, glimlacht ze.

9


Het is een indrukwekkende constructie, de trap met kastjes en lades die je naar ‘de slaapkamer’ brengt. Boven slapen, is ook een bewuste keuze geweest voor het stel. “We wilden geen bank die je kunt uitklappen als bed, dat zie je vaak wel in slaaphuisjes. Je moet je voorstellen: na een warme dag op het strand en ‘s avonds een wijntje, heb je geen zin om je bed nog op te maken. Het uitzicht tijdens de zonsondergang is hier adembenemend. In de ochtend je ogen openen en als eerste de zee zien, geeft een andere invulling aan je dag.” Binnen en buiten Ook een vereiste, de wc binnen. Erika loopt naar de achterkant en schuift een deur opzij. Een badkamer met alles erop en eraan komt tevoorschijn met aan de rechterkant het toilet. “De meeste slaaphuisjes hebben een toilet buiten. Dus als je

10


‘s nachts naar de wc gaat, moet je altijd eerst naar buiten. Tijdens een frisse nacht in het voorjaar, ben je daar echt niet blij mee. Dus hebben we de badkamer zo in kunnen delen dat de wc en douche binnen staan. Uiteraard weer met ‘stranddetails’, zoals de vissenspiegel.” Helemaal achterin het huisje is er nog een trap te vinden met bovenin twee bedden. “Voor als de kinderen komen logeren, zij zijn

Strandkabouter

altijd welkom en daarom vonden we het bij ons ontwerp

Volgens Erika is iederéén welkom en maakt ze graag

belangrijk dat er voor hen ook een ruimte kwam.”

een praatje met de buren. “Mensen komen hier al jaren, fantastisch. Het is ook een heerlijke plek tussen sfeervolle strandtenten en met de Spar in de buurt. Daar ga ik meestal heen om croissants te halen, dan heb ik mijn wandeling even gehad en voelt het net alsof ik in Frankrijk op vakantie ben. En dat maar 45 minuten bij mijn eigen huis vandaan.” Het welkom voelen komt ook weer terug bij de strandkabouter die met een vriendelijk gezicht bezoekers ontvangt zodra ze de trap op lopen. Ze begint te lachen: “Ik word er zo vrolijk van. Als we er niet zijn, zet ik hem achter het glas. Het blijft een grappig gezicht.” Volgens Erika zijn er altijd nog puntjes op de ‘i’ die blijven liggen, maar ze hopen hier nog jaren te vertoeven, dus tijd genoeg om het helemaal naar hun zin te maken. “Wakker worden op het strand is een unieke beleving, dat gun ik iedereen.”

11


Een duurzaam huis geeft je energie.

Als je groene stroom en (groen) gas van DELTA hebt, profiteer je automatisch van de Duurzame DELTA Deals. Dat zijn exclusieve kortingen op alles waarmee je je huis duurzamer maakt. Ga je voor zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler of cv-ketel van Saman Groep of voor spouwmuur-, vloer- of dakisolatie van ISOenergy? Het maakt niet uit. Korting krijg je sowieso. Als je daar geen positieve energie van krijgt!

deltaenergie.nl/duurzamedeals

12 14238 DEL Adv-zomer2022_Woon in Zeeland (dagblad) 220x300mm_v03.indd 1

19-05-2022 09:1


‘Goede adviezen, fijn geholpen’ ‘Goede adviezen, fijn geholpen’; dit is de kop boven één van de reviews die klanten het team van De Schipper Slapen & Meer geven. De basis voor goede mond tot mond reclame is een tevreden klant. Daar weten ze bij deze beddenspeciaalzaak in Goes alles van. Met een gemiddeld cijfer van 9,6 en een honderd procent score op de vraag of klanten De Schipper Slapen & Meer zouden aanbevelen, is het duidelijk dat klanten tevreden zijn over de dienstverlening; van het allereerste advies tot en met de montage thuis.“Een goede nachtrust is belangrijk. Daarom draait bij ons alles om optimaal slaapcomfort.” Goede dienstverlening is teamwork. Dat weten ze bij De

De Schipper Slapen & Meer

Schipper Slapen & Meer. Of je nu met Hanjo, Sylvia, Kylie of

v.d. Spiegelstraat 94 | 4461 LN Goes

logistieke alleskunner Kevin te maken hebt, ze zetten alle

0113 – 850 872 | www.slapenenmeer.nl

vier alles op alles om het je naar de zin te maken. Natuurlijk begint dat in de meeste gevallen in de ruime showroom

Gratis parkeren en ingang via de Blaaubeenstraat is ook mogelijk

Lekker slapen begint bij…

in Goes. De vele en zeer gevarieerde bed opstellingen laten je op een eenvoudige manier kennismaken met de mogelijkheden. “Voor een adviesgesprek trekken we graag tijd uit”, vertelt Hanjo. “Maar dat doen we wel slim. In de belevingscabine van Ergosleep bijvoorbeeld ontdek

Tijd en aandacht

je in ongeveer tien minuten wat je persoonlijke slaap-DNA

Omdat kwaliteit en service bij deze beddenspeciaalzaak

is. Dat werkt een stuk prettiger dan op tien verschillende

voorop staan, vind je er alleen kwaliteitsmerken. Maar, óók

matrassen liggen.”

daarbij is advies belangrijk. “Het bepalen van het slaap-DNA is in feite nog maar een eerste stap. Het gaat er uiteindelijk om dat we klanten gericht kunnen adviseren. We begeleiden mensen naar een goed matras en een passende boxspring of ledikant. Dat doen we persoonlijk en gemoedelijk, met een kopje koffie en iets lekkers erbij, maar vooral met tijd en aandacht.” Alles in eigen hand

Totaal oordeel Advies & presentatie Kwaliteit & comfort

Hanjo vertelt dat zij altijd zo transparant mogelijk Vakmanschap & betrouwbaarheid Service & garantie

Levertijd & montage communiceren over de prijzen en de te verwachten

8.8 8.9 8.8 9.0 9.2 8.6

levertijden. Zijn alle artikelen binnen, dan wordt er contact opgenomen om een afspraak in te plannen. “Natuurlijk nemen we altijd ook de volledige montage op ons. Zo maken we samen onze belofte waar van kwaliteit én service.”

*scan de QR-code om alle reviews te lezen

13


Livingstone Goes, goedkope actiepartijen binnen- en buitentegels U kunt bij ons ook terecht voor o.a.:

www.livingstonegoes.nl

* Bestrating voor uw tuin

* Zonwering

* Schuttingen

* Carport

* Aluminium veranda's

* Tuinverlichting

* Blokhutten

* Tuinhout

* zand en grind

* Binnentegels

Livingstoneweg 2 4462 GL Goes tel. 0113-222000

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30 - 17.30 uur zaterdag 7.30 - 12.00 uur

De Nooijer Makelaars Langstraat 85, Arnemuiden Tel. 0118 - 602154 info@denooijer-makelaars.nl

DE BETROKKEN EN PERSOONLIJKE MAKELAAR! Ook uw woning verkopen? Neem contact met ons op, wij geven u vrijblijvend verkoopadvies en komen graag bij u langs voor een waardebepaling!

www.denooijer-makelaars.nl

14


Investeer juist nu in kunststof kozijnen De huidige gasprijzen zijn ongekend hoog. Door je huis te verduurzamen, zorg je ervoor dat je minder hoeft te stoken. Kunststof kozijnen zijn een uitstekende stap naar een duurzame renovatie van je huis. Wie zijn kozijnen vervangt door kunststof kozijnen, bespaart fors op de energierekening en is verzekerd van jarenlang wooncomfort. HGZ Geveltechniek bv

Martine Harthoorn – Van Horssen is samen met haar broer

Van Cittersweg 2d, 4341 RC Arnemuiden

Gerben van Horssen het gezicht achter HGZ Geveltechniek

0118 75 02 07 | info@hgzgeveltechniek.nl

in Arnemuiden. Het assortiment is ruim en loopt uiteen

www.hgzgeveltechniek.nl

van kozijnen, gevelbekleding en dakgoten tot dakkapellen, veranda’s en zonwering. Voor de kunststof kozijnen werken zij samen met Kroon Kozijn, een naam die garant staat voor de kwaliteit van Nederlands fabricaat. “De overheid stelt momenteel een duurzaamheidslening beschikbaar, waarmee je, zonder je hypotheek te verhogen, een lening kunt aanvragen voor het plaatsen van kunststof kozijnen.”

Innovatief Kroon Kozijn introduceert regelmatig interessante innovaties. Zoals het PADK (Parallelle draaikiep) ventilatiebeslag. Dit ventilatiebeslag combineert het beste van ventilatie en veiligheid in één beslagtype. “Het ventilatiebeslag heeft, naast de normale draaikiepstanden, een unieke extra stand, namelijk een 6 mm rondom openstaande functie. Wie hiervoor kiest, wint aan comfort. Tocht en dichtslaande ramen zijn bijvoorbeeld voorgoed verleden tijd. Bovendien dringt veel minder lawaai binnen dan bij een gekanteld raam.” Maak online een showroom afspraak HGZ Geveltechniek is op afspraak open. Een afspraak maken kan telefonisch en online via kroonkozijn.nl. “Tijdens het eerste gesprek inventariseren we graag alle wensen en voorkeuren. Natuurlijk laten we alle mogelijkheden zien. We hebben op het gebied van kunststof kozijnen vier verschillende profielen, uiteenlopend van landelijk, klassiek tot modern. Alle kunststof kozijnen hebben een naadloze lasverbinding. Dit maakt de kozijnen extra sterk. Ons advies? Neem bij deze showroomafspraak de maten en een foto van de kozijnen mee, dan maken we direct een offerte. Die duidelijkheid wordt door veel mensen gewaardeerd.” Eigen montageteams Ook ná de opdracht houdt HGZ Geveltechniek alles in eigen huis, zoals het definitief inmeten en plaatsen. “We hebben eigen montageteams met ervaren monteurs. De meesten plaatsen al meer dan tien jaar onze kunststof kozijnen en hebben dus een schat aan ervaring. Dat betaalt zich uit. Onze mensen werken snel, professioneel en bijzonder klantvriendelijk.” 15


BLOMUS

16


De Yoisho loungeset van Wehkamp Home is gemaakt van acaciahout en is voorzien van heerlijke kussens. In deze loungeset kom je gegarandeerd tot rust. De lougeset bestaat uit 2 loungebanken en een tafeltje. De rugleuningen van de loungebanken zijn verstelbaar. Hierdoor zijn er veel verschillende opstellngen mogelijk. wehkamp.nl

In het voorjaar en de zomer vallen salades extra goed in de smaak. Gezond en lekker en bovendien snel

De Positano draadloze

te bereiden. Als lunch, diner of fris

tafellamp van Konstsmide

bijgerecht. Met deze saladeservers

is een echte sfeermaker in

wordt het bereiden van een heerlijke

de tuin of op het balkon. De

salade nog leuker. stelton.com

lamp heeft een ingebouwde LED lichtbron en is gemaakt van duurzaam aluminium. konstsmide.se

test

Deze LED-fontein is een Ontdek hoe stevig een rond opzetzwembad kan zijn:

uitstekende keuze voor

het gepoedercoate stalen frame en de sterke poten

het creëren van een

van het EXIT Black Leather zwembad zorgen ervoor

serene sfeer in jouw tuin.

dat het bad altijd stabiel staat en jarenlang meegaat.

Meerdere waterstromen

Met de overkapping ben je niet langer afhankelijk

en het rustgevende

van de weersvoorspellingen en heb je tegelijkertijd

geluid van het sijpelende

een duurzame oplossing voor het verwarmen van je

water creëren een

water, want de warmte van de zon wordt onder de

ontspannende en

kap vastgehouden. exittoys.nl

meditatieve sfeer. vidaxl.nl

17


Hoe je aan het perfecte interieur komt? Door ons! TMC BERGEN OP ZOOM - VAN KONIJNENBURGWEG 13 - (0164) 27 44 77 TMC KRUININGEN - ZANDWEG 1B - (0113) 38 26 26 TMC WOONWENZ - MARCONISTRAAT 15 - 15B - (0113) 22 41 14 TMC GOES - MARCONISTRAAT 13 - (0113) 22 41 02


Buitenzonwering voor een schaduwrijk terras en koel huis Wie een koel huis wil, kan niet om buitenzonwering heen. Datzelfde geldt voor iedereen die graag schaduwrijk van zijn terras wil genieten. Bij PAC Polderdijk Zonweringen op bedrijventerrein Vrijburg in Vlissingen vind je een ruim aanbod knikarm- en uitvalschermen, maar bijvoorbeeld ook stijlvolle en karakteristieke markiezen en screens.“We werken uitsluitend met kwaliteitsproducten, zoals Sunmaster, Weinor en Leiner. Daarnaast bieden we meerwaarde met onze persoonlijke service en professioneel advies.” Als de zon op het huis schijnt, komt de warmte binnen. Zeker bij woningen die op en top geïsoleerd zijn, kan de temperatuur binnenshuis dan snel oplopen. Om de warmte buiten te houden, is buitenzonwering effectief. Zo

PAC Polderdijk Zonweringen Bedrijfsweg 13, 4387 PD Vlissingen,

voorkom je dat de warmte de woning inkomt. Coen legt

(Bedrijventerrein Vrijburg)

uit dat screens, maar ook zonneschermen en rolluiken,

0118 55 20 10 | info@paczonweringen.nl

bescherming bieden tegen de warmte. “Buitenzonwering

www.paczonweringen.nl

is vooral functioneel. Het weert zonlicht en warmte en kan ook een isolerende functie hebben. Maar het oog wil ook wat: zonwering heeft ook een decoratieve functie. Zo zien we dat markiezen weer populair zijn. Ze passen goed bij nieuwbouwwoningen met jaren dertig architectuur. Dankzij de constructie zijn markiezen goed bestand

tegen. Wij hebben ze in de traditionele streepkleuren met een

tegen wind en houden ze ook de zonnestralen van opzij

geschulpte volant, maar ook in moderne uitvoeringen: effen en met een rechte onderkant.” Terrasgenot bij vrijwel elke weertype In de showroom staat ook de fraaie textiele pergola-zonwering van Weinor: de Plaza Viva. “Hiermee kun je lekker lang onbezorgd gebruikmaken van je terras. We beloven niet voor niets optimaal terrasplezier in elke Zeeuwse zomer”, aldus Karin. “Normale terrasschermen kunnen maximaal windkracht 4 tot 5 hebben, terwijl deze pergola ook bij windkracht 6 nog goed bruikbaar is. Sterker nog, je hebt veel minder last van de wind als je op je terras zit. Bovendien, barst er tijdens de barbecue een zomers buitje los, dan zit je heerlijk droog vanwege het waterdichte doek.” Aantrekkelijke showroomkortingen Om ook in de showroom steeds up to date te zijn, gaan Karin en Coen binnenkort enkele showroommodellen opruimen. Vanzelfsprekend tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief. Wie interesse heeft, is welkom in de showroom of neem een kijkje op de website. 19


20


blij in mijn buurt

Naam: Miep Hannewijk Woont: Op de boulevard in Vlissingen

mevrouw niet meteen te springen. “Ik heb niets met het strand”, lacht ze. “Ik vind het leuk om in de zomer al die mensen te zien genieten op het strand. Maar zand tussen de tenen en in je huis, het is voor mij niet weggelegd.” Maar als ze gaan bezichtigen is ze bij dit appartement meteen verkocht. “We hebben meerdere woningen op de boulevard bekeken, maar hier werd ik meteen enthousiast van de ruimte en het schitterende uitzicht.” Rumoer Uren kan mevrouw Hannewijk op haar balkon zitten en rondkijken. Als het zonnetje schijnt en het waait niet te hard, beschrijft ze dat als een perfecte dag. “De afgelopen twee jaar was het hier rustig door de pandemie. Nu de markten weer door mogen gaan en er zelfs festivals plaatsvinden, wordt het weer levendig. Daar geniet ik van.” Ook kijkt ze positief naar de bouw van het nieuwe Grand Hotel Brittania, wat ook weer zorgt voor meer gezelligheid op de boulevard. “In het oude Brittania hebben wij ons veertigjarig huwelijk gevierd. In al die jaren zijn er mooie herinneringen in deze buurt ontstaan.” Scheepvaart Wonen aan het water, met iedere dag een zonsopgang en zonsondergang, is en blijft volgens haar bijzonder. En natuurlijk de scheepvaart, want je komt het bijna nergens tegen dat de schepen zo dichtbij de kust varen als in Zeeland. “We hebben al eens een schip vast zien lopen. Dan krioelt het hier van de mensen om ernaar te kijken. Ik heb me met regelmaat verbaasd waar ze allemaal zo snel vandaan kwamen. Je maakt hier echt de meest bijzondere dingen mee”, glimlacht ze. Genieten Ze stapt niet met haar blote voeten in het zand, maar een wandeling richting de binnenstad doet ze nog wekelijks. “Kijk”, wijst ze vanaf de hoek van haar balkon, “Er is hier altijd wat te zien”, vertelt Miep Hannewijk op het

“als je goed kijkt kun je een stukje van het centrum

balkon van haar appartement op de boulevard in Vlissingen.

zien liggen en bij helder weer zie je de gebouwen aan

De negentigjarige dame woont er al 31 jaar met veel plezier

de overkant ook staan.” Als je al zo lang op een plek

en het uitzicht went nooit. Terwijl het haar man was die

woont, dan went het zou je denken. “Nee, ik geniet

toentertijd aangaf er graag te willen wonen: “Hij heeft altijd

er nog iedere dag van. En de mensen die bij mij op

een bijzondere band gehad met de zee.”

bezoek komen ook, dus dan krijg je extra bevestiging hoe fijn het hier is.” Ze pauzeert even en gaat met een

Het stel woonde al in Vlissingen en toen haar man opperde

zelfverzekerde blik verder: “Ik mag dan negentig jaar zijn,

om te verhuizen naar een appartement op de boulevard, stond

maar ik ben van plan om hier nog lang te wonen.”

21


DESSO ONE Soft Planks zacht voor je interieur én de natuur

Ruiterplaatweg 2a | 4493 PG Kamperland 0113 - 371 588 | info@meulenbergwonen.nl www.meulenbergwonen.nl

DESSO ONE is een collectie modulaire tapijtplanken in natuurlijke zachte tinten die eenvoudig naadloos te leggen is. Zo creëer je zelf een uniek kamerbreed tapijt in jouw stijl. Heb je een ongelukje? Haal simpelweg de oude plank eruit en vervang hem door een nieuwe. DESSO ONE is niet alleen zacht voor je voeten maar ook zacht voor de natuur. Deze Soft Planks collectie is 100% recyclebaar. Verkrijgbaar bij Meulenberg Woon-ID!

Uw tuinpartner voor kwaliteit in Zeeland!

22

Ontwerp

Aanleg

Onderhoud

Samen met u gaan we aan de slag

Dankzij jarenlange ervaring tovert ons

Van een eenmalige onderhoudsbeurt

om tot een tuinontwerp te komen dat

team van hoveniers uw tuin om in een

tot het wekelijks bijhouden. Wij nemen

bij u en uw tuin past.

tuin die perfect aansluit bij uw wensen.

graag het werk voor u uit handen.

Voor meer informatie:

www.hoveniersbedrijfminderhoud.nl

0118 58 18 11


Meijling & Sarneel Notaris en Adviseurs Weststraat 5c | 4421 AC Kapelle | 0113 - 343 310 kapelle@meijling-sarneel.nl | www.meijling-sarneel.nl

Het kabinet heeft aangegeven de ‘jubelton’, een belastingvrije

Vergeet niet ieder jaar de vrijstelling aan te vragen via de

schenking die iemand (leeftijd 18-40 jaar) kan krijgen

aangifte Schenkbelasting.

wanneer hij/zij bijvoorbeeld een eigen woning koopt, in 2024 af te willen schaffen en al per 1 januari 2023 te verlagen van

Als ontvanger (begiftigde) is er geen limiet aan het aantal

€106.671 naar ‘slechts’ €27.321 (gelijk aan het bedrag van de

personen van wie je de ‘jubelton’ mag ontvangen. Echter, je

bestedingsvrije schenking).

kan per schenker maar één keer een ‘jubelton’ ontvangen. Ouders worden als één gezamenlijke schenker gezien, ook

Wat is de huidige ‘jubelton’ regeling?

ingeval zij gescheiden mochten zijn.

Deze regeling bestaat sinds 2013. Destijds was deze éénmalige hoge vrijstelling met name bedoeld om

Verwachte wijziging per 1-1-2023

de huizenmarkt een duw in de rug te geven. In 2022

Als hiervoor gemeld heeft het kabinet aangegeven de

bestaat deze regeling nog steeds. Er zitten wel een aantal

‘jubelton’ per 1 januari 2023 te willen verlagen van

voorwaarden aan deze regeling, onder meer:

€106.671 naar ‘slechts’ €27.321 (gelijk aan het bedrag van de bestedingsvrije schenking). Vervolgens is het kabinet

-

Je bent tussen de 18 en 40 jaar of jouw partner is tussen de 18 en 40 jaar;

-

voornemens, conform het gesloten regeerakkoord, om de regeling per 1-1-2024 helemaal af te schaffen. De nadere

Het geschonken bedrag moet gebruikt worden om:

uitwerking van deze wijziging zal naar verwachting in

a.

een eigen woning te kopen of te verbouwen;

het komende Belastingplan (voor het jaar 2023) worden

de hypotheek of restschuld op de eigen woning

opgenomen.

b.

(gedeeltelijk) af te lossen, of c.

de rechten van erfpacht of opstal van de eigen

Naar de notaris

woning af te kopen.

Wil je dit kalenderjaar (2022) nog volledig gebruik willen maken van de huidige ‘jubelton’ regeling, wacht dan

Je mag de schenking ook in twee of drie jaar belastingvrij

niet te lang en neem tijdig contact op met de notaris. De

ontvangen. Jij of jouw partner dient dan wel jonger te zijn

notaris staat klaar om je inzake deze en andere vragen van

dan 40 jaar en voldoen aan de rest van de voorwaarden.

deskundig en praktisch advies te voorzien.

23


Bekijk hieronder

Te koop

Te koop

Nieuw!

Te koop

Jacobastraat 26 Kamperland € 725.000 k.k.

Binnenkort te koop

Binnenkort te koop

Europalaan 50 Goes

Martinus Nijhofflaan 14 Kloetinge € 425.000 k.k.

Scheldestraat 95 Goes

Te koop

Te koop

Couwervestraat 27 Goes € 257.500 k.k.

Saffier 46 Middelburg € 229.000 k.k.

Te koop

Beukenstraat 4-25 Goes

Te koop

Boogstraat 30 ‘s-Heer Arendskerke € 275.000 k.k.

Binnenkort te koop

Piersland 3 Middelburg € 380.000 k.k.

Te koop

Vlissingsestraat 3 Middelburg € 549.000 k.k.

Loskade 13 Middelburg € 1.045.000 k.k.

Dampoortstraat 10 Middelburg € 225.000 k.k.

Grootmede 35 Middelburg

Te koop

Te koop

Burg. Lantsheerweg 2 Arnemuiden € 575.000 k.k.

Binnenkort te koop

Te koop

ons woningaanbod

Oude Rijksweg 77a ‘s-Heer Hendrikskinderen € 625.000 k.k.

Korenbloem 6 Kapelle € 369.500 k.k.

Jezelf laten begeleiden bij het kopen van een woning? Zeker doen! Kijk op de website en maak een afspraak.

QAF Vestigingen in

Goes - 0113 227788 Zierikzee - 0111 416888 Middelburg - 0118 234455


Laat je keuken op maat maken! Een nieuwe keuken nodig? Bij SSK Keukenstudio in Kapelle ontdek je dat er heel veel mogelijkheden zijn. Maar hoe kies je nu een keuken die bij je past? Steeds vaker kiezen woningeigenaren voor een keuken op maat gemaakt. Logisch, want voor een betaalbare prijs kun je je keuken op maat laten maken. Natuurlijk wil je een keuken die past bij jouw wensen en voorkeuren. Dat betekent dat een keuken speciaal op maat voor jou wordt gemaakt. Bij SSK Keukenstudio in Kapelle wordt iedere keuken op maat gemaakt. Keukenblad Neem bijvoorbeeld het keukenblad. Hierbij kun je kiezen voor een bepaalde randafwerking en natuurlijk voor de manier waarop de spoelbak en kookplaat in het blad worden verwerkt. Iedere keukenruimte vergt een ander soort keukenopstelling. Kies je voor een hoekkeuken, dan kun je bijvoorbeeld een Le-Mans kast in de hoek plaatsen. En voor extra opbergruimte kies je natuurlijk voor bovenkasten.

SSK Keukenstudio Kloosterweg 6 | 4421 PV Kapelle 0113 33 00 04 | info@ssk-keukenstudio.nl www.ssk-keukenstudio.nl

Keukenkastmaat De keukenkastmaat is bij de meeste keukenfabrikanten hetzelfde. Weet je dat een keuken mooier en rustiger wordt, als er zoveel mogelijk wordt gewerkt met dezelfde maatvoering? Er ontstaat dan een strak lijnenspel, dat ervoor zorgt dat een keuken klopt. De standaardhoogte van een keukenblad is ongeveer 92 centimeter. Natuurlijk kun je spelen met de hoogte van de plint en het keukenblad, zodat het mogelijk is om dit verder te verhogen. Dat is zeker handig als je wat langer bent. Je realiseert dan alsnog de ideale werkhoogte, waarbij je comfortabel in je keuken kunt kokkerellen. Keukenfront in iedere kleur De standaard collectie van keukenleveranciers heeft tal van gangbare kleuren. Naast kleur is het ook mogelijk om uit verschillende afwerkingen te kiezen, zoals hoogglans of matlak. Ook fenix is inmiddels een materiaal dat vaker wordt gekozen. Dit heeft een extreem mat uiterlijk. Wil je jouw keuken op maat laten maken? Wil je jouw keuken op maat laten maken, zodat je een keuken krijgt die helemaal aansluit bij jouw wensen? Ga dan langs bij SSK Keukenstudio in Kapelle. Deze keukenspecialisten gaan graag voor je aan de slag. 25


ABSTRACT HOUSE

26


Praktische en stoere zitzak van Roommate, heerlijk om in te relaxen en staat ook nog eens mooi in elk interieur. Door de vuilafstotende stevige 100% organische stof heb je jaren plezier van de zitzak en is deze zowel binnen als buiten te gebruiken. fonq.nl

In de vrolijke Tazia mand in de vorm van een pinguïn van Bloomingville, berg je in een handomdraai al het los slingerende speelgoed op. Naast

Deze gigantische octopus

praktisch, is hij ook nog eens

is klaar om je kleintjes mee

erg leuk om te zien en staat hij

te nemen voor een duik

perfect in de kinderkamer of

door het prachtige koraalrif

speelhoek! bloomingville.com

en de mysterieuze afgrond van de oceanen. Met acht gekrulde armen en een bolle kop met mooie ogen, verandert deze poef elke kinderkamer tot de wijde oceaan. beliani.nl

De kinderkamer wordt nog leuker met het Zeilboot vloerkleed van Á la. Het kleed heeft de vorm van een zeilboot en is niet alleen mooi ter decoratie, maar er kan ook fijn op gespeeld

Prachtige lamp in de vorm van een luchtballon, super tof!

worden. Het kleed is overigens ook als badmat te

De lamp geeft prachtig zacht licht, een sfeermaker in elke

gebruiken, fijn! alacollection.com/nl

baby- of kinderkamer. camcamcopenhagen.com

27‘Maatwerk is de optelsom van onze ideeën en zijn vakkennis’ Maatwerk meubelen maken het mogelijk je interieur precies zo in te delen zoals je voor ogen hebt. Het resultaat dat je daarmee bereikt, is niet te vergelijken met standaardoplossingen uit de winkel. Joost Meulmeester van J&B Kasten in Arnemuiden is een maatwerkspecialist. Onlangs bewees hij zijn kracht bij een nieuwbouwwoning in Goes. De trap van de slaapkamer naar de entresol maakte hij volledig op maat. Deze trap, met ingebouwde kast en balustrade, heeft bovendien de nautische uitstraling waarnaar de eigenaren op zoek waren. Joost Meulmeester van J&B Kasten in Arnemuiden is een Zeeuwse maatwerkspecialist. Kasten, tafels, bureaus; hij maakt alles nauwkeurig op maat. “Het fijne van maatwerk is dat het altijd past”, legt Joost uit. “Zowel qua maatvoering als qua uitvoering. Iedere woonstijl is mogelijk en door op de millimeter nauwkeurig te werken, kun je alles uit je woning halen.” Kijken, meten, meedenken Dat geldt ook voor deze nieuwe, fraaie trap. “We hadden

J&B Kasten

elders een offerte aangevraagd voor een losse trap en

Molenweg 36, 4341 BE Arnemuiden

een losse kast, maar dat waren twee losse elementen. Wij wilden graag één geïntegreerd element hebben.

0118 60 17 90 | info@jenbkasten.nl www.jenbkasten.nl

Omdat we Joost kenden van de keukenrenovatie in onze vorige woning was het contact snel gelegd”, vertellen de woningeigenaren enthousiast. Joost is vervolgens ter plekke gaan kijken, meten en meedenken. Het ontwerp dat Joost daarna maakte, sprak direct aan. Hij maakte daarbij gebruik van een 3D tekenprogramma, waarmee hij een

inmiddels volop in gebruik. De eigenaren zijn ronduit tevreden.

reëel beeld van de trap annex kast kon geven. Het materiaal

“De kracht van Joost is dat hij luistert naar je ideeën en op basis

werd in overleg gekozen: eikenhout van dezelfde kwaliteit

van zijn vakkennis met je meedenkt. Op die manier zorgt hij

als elders in het huis, licht grijs en rvs.

ervoor dat het gerealiseerd wordt precies zoals je wenst.”

Precies zoals je wenst

Vrijblijvend kennismaken

Na akkoord hield Joost de woningeigenaren goed op de

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk

hoogte over de levertijden. Toen alle materialen binnen

adviesgesprek. Joost vertelt je graag alles over de ambachtelijke

waren, plaatste hij de trap in één werkdag. De kasten, met

technieken, behandelmethoden en de verschillende stijlen die

onder andere lades, hangenkasten en klepkasten, zijn

mogelijk zijn. 29


dealer

nooit meer zaaien nooit meer maaien 30

WhatsApp

E info@delta-kunstgras.nl T 0113 313166 / 06 21881191 W www.delta-kunstgras.nl


6 min.

elin ev Gr Scharendijke

Renesse

Brouwershaven Zonnemaire

Noordwelle Serooskerke

8

NieuwHaamstede

m

Noordgouwe

. in

Dreischor

Kerkwerve

in.

Burgh-Haamstede

genmeer

7m

1

Bruinisse

Zierikzee in.

terschelde

Oosterland Nieuwerkerk

8m

in.

Ouwerkerk

2m

4m

in.

Colijnsplaat Stavenisse

Wissenkerke

Oostkapelle

Veere

Grijpskerke

15 min.

Kortgene

2m

Wemeldinge Goes

.

Middelburg

in.

. 12 min

Wolphaartsdijk in m

14 min .

Arnemuiden

SintMaartensdijk

4 min.

15

n. Zoutelande

i 3m

n.

i 5m

in.

4m

Kats

.

Serooskerke

Aagtekerke

Westkapelle

Kamperland 4 min

Vrouwenpolder Mee r

in.

se

3 min .

in.

3m

Veer

Domburg

‘s-Heer Arendskerke

Kloetinge

Heinkenszand

Kapelle

Yerseke . 4 min

Oost-Souburg

4

Kwadendamme

.

Baarland

Breskens

3m

in.

m

in

Cadzand

m

in

.

Kloosterzande

3

Waar je ook bent in Zeeland, binnen vijftien minuten kun je met je voeten in het water staan. Water is in deze provincie letterlijk op steenworp afstand, dus heb je zin in een zomerse activiteit en ben je niet bang om nat te worden? Check dan de kaart en kies jouw favoriete plek voor een verfrissing uit! Gewoon wegdromen bij het water is uiteraard ook toegestaan...

Terneuzen

in

3m

Krabbend

Hoedekenskerke

Borssele in.

in

Kruiningen in.

Ovezande

6m

3

.

m

e

m

‘s-Gravenpolder

4m

. 3 min

tersch eld Wes

15

. in

in.

‘s-Heerenhoek

7m

Vlissingen

SintAnnaland

9m

Noordzee

4m

in.

O os

in.

2m

n. Sirjansland

i 4m


Presale gestart! - 12 Herenhuizen aan de kade - 28 Appartementen - 5 Luxe penthouses Ontdek de woningtypen op bellevuegoesediep.nl en schrijf je in om op de hoogte te blijven.

Laatste twee-onder-een-kapwoningen! De verkoopfase van de twee-onder-een-kapwoningen in Bellevue Goese Diep is in volle gang. Inmiddels zijn tien van de twaalf woningen succesvol verkocht. De resterende opties zijn bouwnummer 10 en 12. beide een type A-woning (167 m2) met aan de voorzijde prachtig uitzicht op het karakteristieke Goese Meer en een op het zuidwesten gelegen achtertuin. Meer informatie over deze woningen vindt u op de aanbodpagina of bel direct met onze makelaar.

Meer info? Bel onze makelaar op 0113 - 211 147


VERKOOP GESTART!

Bezoek de bouwplaats op vrijdag 17 juni. Bezoek de website voor meer informatie.

Bekijk de woningtypes op mortieream.nl

Tel.: (0118) 727000 E-mail: nieuwbouw@faasse-fermont.nl www.faasse-fermont.nl

Tel.: 0118-460300 E-mail: info@schinkeldeweerd.nl www.schinkeldeweerd.nl


een eigen

DURAVIT

Stel je eens voor: een relaxt dagje spa in je eigen wellnesscentrum aan huis... Klinkt als een droom? Het kán werkelijkheid worden. Dit jaar draait de badkamer om rust en sereniteit. De brede straal van een regendouche bijvoorbeeld klinkt als het aanspoelen van de golven aan de Zeeuwse kustlijn. Het geluid van water ontstresst, dus trek je welnesscentrum zeker door naar buiten en kies voor een jacuzzi in de tuin.

34

Badkamerset Sealskin


DUNELM

Handdoekrek Bestlock via fonQ

Schelp badmat zand & terra

DRACAENA (DRAKENPLANT)

Á la collection

Binnen en buiten vloeien perfect in elkaar over, wanneer je voor aardetinten, de kleur groen en natuurlijke materialen kiest in de badkamer. Gebruik bruin, zand, terracotta, beige of taupe als basiskleur en combineer dit met natuursteen als marmer en cement of houtsoorten als walnoot. Op deze manier wordt een rustige sfeer in de ruimte gecreëerd. Als detailkleur is groen een goed idee. Groene accessoires, zoals een zeepdispenser en handdoeken, en planten maken het plaatje af. De drakenplant en varen houden van een hoge luchtvochtigheid, dus zijn perfect om hier te plaatsen. Frisse versnapering Bij een goed wellnessmoment hoort een verfrissende versnapering. Het dienblad van aardse kleuren, dat over de breedte van het bad wordt gelegd, is uitermate geschikt voor een glas water gevuld met komkommer, grapefruit en gojibessen. Vervang de komkommer eens voor bernagie of

oftewel Drakenplant, een geschikte plant. Hij heeft weinig

komkommerkruid (Borago officinalis). Hiermee versterk je

water nodig en de grond van een Dracaena dient volledig

de smaak van het drankje. Of vervang het eens door rood

opgedroogd te zijn voordat hij weer opnieuw water mag. Deze

fruit om het een twist te geven en voeg hiermee meerdere

kamerplant komt van nature voor in Afrika, Azië en Midden-

smaaksensaties toe. Zie je het al voor je? Waan jezelf in een

Amerika. Een Dracaena groeit in de onderlaag van het woud

Balinees kuuroord maar dan in je eigen vertrouwde omgeving.

en heeft weinig behoefte aan licht, ideaal voor in en vochtige en wellicht wat donkere badkamer. Een Drakenplant behoort

De Drakenplant

ook tot de groep luchtzuiverende planten, wat weer van

Hydrateren is belangrijk. Niet alleen je lichaam, of je interieur,

toepassing kan zijn in deze ruimte. De Dracaena is al jaren een

maar ook de planten verdienen wat liefde. Maar bij een druk

populaire kamerplant voor in huis of op kantoor en ze zijn er in

leven, kan het er weleens bij inschieten. Daarom is de Dracaena,

vele soorten en maten.

35


Natuurstenen keukenblad Sensa by Cosentino

OAK FURNITURELAND

Van de badkamer, gaan we richting de keuken. Voor velen

wat de mogelijkheden zijn voor onderhoudsvriendelijke

het hart van een huis. Een plek waar rumoer vaak overheerst,

planten en bloemen. En check van tevoren hoe de zon in

maar waar rust en ruimte ook gewaardeerd wordt. Om de

jouw tuin schijnt. Te veel zon, vinden een aantal soorten niet

rust terug te laten komen zijn vazen van glas waarin het

fijn. Bekijk dat goed vooraf aan je bezoek bij het tuincentrum.

water goed te zien is, een belangrijke stap. Kijken naar een

Zo voorkom je miskopen en teleurstellingen.

stilleven van wilderige bloemen in een abstracte vaas met doorzichtig glas, brengen ruimte terug en is rustgevend om

Klimplant

naar te kijken.

Het kan in ons land erg warm zijn en dan is een verkoelende plek in de tuin aangenaam. Klimmende planten, ook

36

Tuin

wel klimmers genoemd, kunnen hier aan bijdragen door

Over bloemen gesproken, nu de zomerperiode eraan komt

bijvoorbeeld de pergola te bedekken zodat jij in de schaduw

kan de tuin zeker niet achterblijven. Om een groen tuin te

een goed boek kunt lezen. Voorbeelden van klimmers zijn de

krijgen, is water nodig. Bekijk bij het plaatselijke tuincentrum

klimhortensia, blauwe regen en de klimroos.


FRANKE

Win! Boek: The Green Life Stijlvol en (milieu)bewust wonen (door: Marion Helweg) Wil je ook duurzaam, natuurlijk en gezond leven? The Green Life laat zien hoe je op een gemakkelijke manier een stijlvolle thuisomgeving kunt creëren die je blij maakt en klaar is voor de toekomst. Talrijke inspirerende inrichtings- en decoratie-ideeën van pioniers die hun huis duurzaam hebben ingericht. Met adviezen hoe je een gezond binnenklimaat realiseert met hout, bamboe, natuursteen, glas, metaal, natuurlijke vezels, papier, wol en textiel. Kamer voor kamer: gemakkelijk te realiseren concepten voor (milieu)bewust wonen, een duurzame lifestyle, recycling en upcycling, slow living, zero waste, opbergen en nog veel meer.

Wil jij kans maken op dit boek of meedoen aan andere winacties? Volg onze Facebook- en Instagrampagina en blijf op de hoogte! @wooninzeeland Houten snijplank H&M Home

COOL-IT karaf RIG-TIG

Vogelbad Eva Solo via FonQ

Biodiversiteit Het kan heet zijn, maar het kan ook veel regenen. En al dat water opvangen is goed voor de biodiversiteit, doordat verschillende diersoorten hierop afkomen. Zoogdieren, zoals egels en loslopende katten, zullen van het water drinken, vogels kunnen op warme dagen hierin afkoelen en amfibieën zullen zich erin voortplanten. Net als wij van schoon water houden, doe je daar de dieren ook een plezier mee. Waterplanten zorgen voor een zuiverende werking en voor zuurstof in het water. Waterplanten zijn leuk te combineren in een waterdichte schaal of in een waterton. Staat leuk op de buitentafel of op het aanrecht H&M HOME

van de buitenkeuken.

37


PIETERSE WONEN & SLAPEN WAAR WOONWENSEN WERKELIJKHEID WORDEN

Noordelijke Achterweg 58-79a, Wemeldinge, tel. 0113-621296 www.pieterse-wonen.nl

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 17.30 uur | vrijdagavond: op afspraak (tot 20.00 uur) | Zaterdag 10.00 - 16.00 uur | ‘s maandags gesloten

38


heerlijkehuisjes.nl door de ogen van Ellen Lampert Werken in het toerisme, Ellen kreeg het met de paplepel ingegoten. Haar ouders begonnen in de jaren ’70 met kamperen bij de boer op Walcheren. Elke zomer stonden Ellen, haar zus en haar broers hun slaapkamers af aan badgasten. Haar vader was jarenlang voorzitter van de VEKABO. Een baan in het toerisme was onvermijdelijk. Na werkzaam te zijn geweest bij Roompot, TUI Ferienhaus en VVV Zeeland is Ellen nu een van de gezichten van Regiokantoor Zeeland. “Ik heb bij veel bedrijven een kijkje in de keuken kunnen nemen. Het

Volop in ontwikkeling

sterke aan heerlijkehuisjes.nl is dat we slagvaardig zijn.

“Heerlijkehuisjes.nl groeit, maar we willen niet te snel, te groot.

Wanneer er iets nieuws bedacht wordt, is het vaak

Ik heb gezien dat bedrijven zich vergalopperen. Het contact

gisteren al geregeld’’ vertelt Ellen met een lach.

met gasten en eigenaren is voor ons erg belangrijk. Om hierin te voorzien, blijven we investeren in onze basis. Dit doen we

Vakantiehuizen en digitalisering

door onze systemen continu te ontwikkelen en ook ons nieuwe

Digitalisering is een van de sleutelwoorden. Ellen vertelt

kantoorpand is hier een goed voorbeeld van.” Aldus Ellen.

verder: “Sinds kort werken we met een nieuwe app. Hiermee kunnen we eenvoudig de kwaliteit van de

Een nieuw kantoorpand

schoonmaak monitoren en evalueren. Digitalisering

Sinds mei heeft het Regiokantoor intrek genomen in haar

is niet het eerste waar je aan denkt bij vakantiehuizen

eigen ‘heerlijke huisje’ in Grijpskerke. Ellen: “Door de centrale

maar juist door slimme toepassingen als deze, houden

ligging komt iedereen hierlangs. Goed voor onze zichtbaarheid

wij veel tijd over om service te verlenen. En dát is waar

en zelf zijn we zo ter plaatse bij de woningen. Ons nieuwe

wij blij van worden.’’

kantoor biedt veel extra mogelijkheden. Hier kunnen we nog beter gasten en eigenaren ontvangen en meer van onze uitgebreide dienstverlening laten zien.” Ook met heerlijkehuisjes.nl verhuren? Heerlijkehuisjes.nl heeft 360 vakantiehuizen en 230 strandcabines op Walcheren in verhuur en beheer. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze verhuuradviseurs komen graag bij u langs!

Regiokantoor Zeeland Mariekerkseweg 48, Grijpskerke 0118 582 910 zeeland@heerlijkehuisjes.nl www.heerlijkehuisjes.nl/verhuren-zeeland

39


Nieuwbouw verkopen is één .. het hele traject begeleiden is twee Nieuwbouw kopen? Het kopen van een nieuwbouwwoning is net even anders dan het aankopen van een bestaande woning. Veel belangrijke beslissingen dienen aan de hand van tekeningen genomen worden. Dat vraagt om behoorlijke mate van inbeeldingsvermogen. Met onze ruime kennis en ervaring kunnen wij u voorzien van een passend advies zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Een complete begeleiding in het volledige proces, zodat u straks onbezorgd kunt wonen in uw droomwoning! Onze specialisten helpen u graag verder met uw woonwensen: Links op de foto is Tessa: wanneer u telefonisch of per mail contact opneemt zal zij u in de meeste gevallen te woord staan. Tevens is zij de spil in onze administratie en marketing. In het midden staat Wim: de nieuwbouwmakelaar van de afdeling. Met zijn ruime ervaring weet hij als geen ander hoe hij samen met u invulling moet geven aan uw woonwensen. Irena staat rechts op de foto: Zij kan u alles over de nieuwbouwprojecten vertellen. Bovendien denkt ze graag mee om van die ene nieuwbouwwoning úw woning te maken.

Oude Smidse te ’s-Heerenhoek

Uitgelicht

Inmiddels zijn er nog slechts 2 van deze leuke levensloopbestendige woningen beschikbaar. De woningen staan op een mooi ruim perceel van 199 m², waarvan de achtertuin met berging op het zuiden is georiënteerd. De woning is uitgevoerd met een woonkamer, open keuken, slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond en een open, vrij indeelbare verdieping met diverse indelingsvarianten. Daarnaast is er nog een vlizotrap naar de bergzolder. Totale woonoppervlak bedraagt ca. 107 m². Beschikbare bouwnummers: Bouwnummer 3 - € 299.000,00 VON Bouwnummer 4 - € 298.000,00 VON


Schuttershof te Goes

Binnenkort in verkoop Bellamyhof te Terneuzen - 34 appartementen Jazzboog fase 4 te Middelburg - 32 rij-, twee-onder-een-kap, vrijstaande en levensloopbestendige woningen Essenvelt te Middelburg - fase 1, 21 diverse woningen - fase 2, 25 diverse woningen Hazenburg te Arnemuiden - 28 woningen in diverse woningtypen Hendriks Plaza te ’s-Heer Hendrikskinderen - 6 rij- en hoekwoningen - 8 levensloopbestendige woningen - 7 percelen voor vrijstaande woningen Willow te Goes - 20 studio’s / appartementen Joachimikade te Goes - 14 luxe appartementen op een unieke locatie Meer informatie is terug te vinden op onze nieuwe webpagina

Het complete GAK-gebouw is gesloopt en verwijderd. Inmiddels is begonnen met de bouw van 26 luxe appartementen en 4 penthouses die volledig instapklaar zijn. Dat betekent niet alleen met inbegrip van sanitair

Nieuwe webpagina

en tegelwerk, maar ook met vloerafwerking naar keuze, afgewerkte wanden, keuken en domotica. Kortom, in dit luxe complex in hartje centrum worden veilige en

De afgelopen periode hebben wij niet stil gezeten. Onze

toekomstbestendige appartementen gerealiseerd. Het

website is geheel vernieuwd! Met het nieuwe ontwerp

project wordt door de speelse architectuur een opvallende

kunnen we u nog beter van dienst zijn. Naast het actu-

verschijning. Het is een uitermate geschikte woonvorm

ele aanbod is er ook een pagina bijgekomen met onze

voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar

projecten die binnenkort in verkoop komen. Zoals de

tegelijkertijd veiligheid en hulp in de nabije omgeving

kop al zegt, vermelden we op deze pagina welke projec-

nodig hebben of dit in de toekomst op prijs stellen. Het is

ten in de nabije toekomst in de verkoop zullen komen.

dus een omgeving waar veel kan maar niets hoeft. Niet

Hier vindt u de informatie die op dat moment beschik-

alleen voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst.

baar is en heeft u de mogelijkheid om per project in te schrijven voor de nieuwsbrief. Hiermee houden wij be-

In dit mooie complex zijn momenteel nog 4 appartementen beschikbaar: Bouwnummer 9 – woonoppervlak 119 m² € 599.500,00 V.O.N.

langstellenden op de hoogte over het desbetreffende project, tot het moment van ’start verkoop’. Ook is het mogelijk om te abonneren op een algemene nieuwsbrief die voorziet in

Bouwnummer 14 – woonoppervlak 82 m²

diverse actuele onderwerpen. Dus wanneer u meer wilt weten

€ 416.000,00 V.O.N. Bouwnummer 21 – woonoppervlak 149 m²

over onze projecten of over de toekomstige projecten,

€ 778.000,00 V.O.N. Bouwnummer 28 – woonoppervlak 165 m² € 889.500,00 V.O.N.

0118-727000 | 0113-250555 nieuwbouw@faasse-fermont.nl www.faasse-fermont.nl

bekijk dan zeker eens onze nieuwe pagina: www.ff-nieuwbouw.nl


duurzaamduurzaam en aangenaam enduurzaam aangenaam duurzaam duurzaam duurzaam uw huis uw huis en aangenaam en aangenaam en aangenaam en aangenaam opwaarderen opwaarderen uw huis uw huis uw huis uw huis opwaarderen opwaarderen opwaarderen opwaarderen

®® ® Fraai, comfortabel en kunststof kozijnen en slim. Fraai, ALKU comfortabel kunststof enslim. kozijnen slim.ALKU ALKU voor kunststof nu en later. kozijnenvoor voornu nuen enlater. later. ®® kunststof zijn onderhoudsvriendelijk en zijn energiebesparend, kunststofkozijnen kozijnen onderhoudsvriendelijk zijnenergiebesparend, energiebesparend, en verkrijgbaar onderhoudsvriendelijken enverkrijgbaar verkrijgbaar ALKU ALKU in stijlen n structuren. invele velekleuren, kleuren, Aangenaam stijlenen duurzaam enstructuren. structuren. dus.Aangenaam Aangenaamduurzaam duurzaamdus. dus. ®® ® Fraai, comfortabel en kunststof kozijnen el en slim. Fraai, ALKU comfortabel kunststof enslim. kozijnen slim.ALKU ALKU voor kunststof nu en later. kozijnenvoor voornu nuen enlater. later. ®® kunststof zijn onderhoudsvriendelijk zijnen zijn energiebesparend, kunststofkozijnen kozijnen onderhoudsvriendelijk zijnenergiebesparend, energiebesparend, en verkrijgbaar onderhoudsvriendelijken enverkrijgbaar verkrijgbaar ALKU ALKU ®® ® comfortabel en ALKU kunststof kozijnen slim. Fraai, ALKU comfortabel kunststof en slim. kozijnen ALKU voor kunststof nu enduurzaam later. kozijnen voornu nuen enlater. later. in kleuren, stijlen en structuren. dus. nen enFraai, structuren. invele vele kleuren, Aangenaam stijlen duurzaam enslim. structuren. dus.Aangenaam Aangenaam duurzaam dus.voor ®® kunststof zijn nenALKU zijn energiebesparend, kunststofkozijnen kozijnen onderhoudsvriendelijk zijnenergiebesparend, energiebesparend, en onderhoudsvriendelijk verkrijgbaar onderhoudsvriendelijken enverkrijgbaar verkrijgbaar ALKU in stijlen structuren. Aangenaam en structuren. invele velekleuren, kleuren, Aangenaam stijlenen en duurzaam structuren. dus. Aangenaamduurzaam duurzaamdus. dus.

ALKU Ontdekkingscentrum ntrum ALKU Middelburg Ontdekkingscentrum Klarinetweg 5Middelburg Middelburg www.alku.nl Klarinetweg Klarinetweg55 www.alku.nl www.alku.nl Openingstijden: Openingstijden: di. t/m wo. 12.00 --17.30 uur | | do. t/m 09.00 --17.30 /m wo. 12.00 - 17.30 uur | do. di.t/m t/mvr. wo. 09.00 12.00 - 17.30 17.30 uur uur | za. do. 09.30 t/m-vr. vr. 16.00 09.00 uur 17.30uur uur | | za. za.09.30 09.30--16.00 16.00uur uur

ALKU Ontdekkingscentrum centrum ALKU Middelburg Ontdekkingscentrum Klarinetweg 5Middelburg Middelburg www.alku.nl Klarinetweg Klarinetweg55 www.alku.nl www.alku.nl Openingstijden: Openingstijden: di. t/m wo. 12.00 --17.30 uur | | do. t/m 09.00 --17.30 di. t/m wo. 12.00 - 17.30 uur | do. di.t/m t/mvr. wo. 09.00 12.00 - 17.30 17.30 uur uur | za. do. 09.30 t/m-vr. vr. 16.00 09.00 uur 17.30uur uur | | za. za.09.30 09.30--16.00 16.00uur uur ALKU Ontdekkingscentrum entrum ALKU Middelburg Ontdekkingscentrum KlarinetwegMiddelburg Middelburg 5 www.alku.nlKlarinetweg Klarinetweg55 www.alku.nl www.alku.nl Openingstijden: 12.00 17.30 uur do. t/m 09.00 --17.30 t/m Openingstijden: wo. 12.00 - 17.30 uur | di. do. di.t/m t/mwo. wo. vr. 09.00 12.00---17.30 17.30uur uur || | za. do.09.30 t/mvr. vr. - 16.00 09.00uur 17.30uur uur | | za. za.09.30 09.30--16.00 16.00uur uur


Kies voor een hypotheek met 5 zekerheden F&F Hypotheken is de nieuwe naam voor de hypotheekafdeling van Faasse & Fermont. Met de introductie van F&F Hypotheken wordt de specialisatie van het kantoor nadrukkelijk onderstreept.“We hebben zoveel kennis en kunde op het gebied van hypotheken in huis, dat we daarmee graag onafhankelijk naar buiten treden. Zo zijn we sterk op het gebied van nieuwbouw én bieden we onze klanten 5 zekerheden.” Financieel adviseur Nicole Eversdijk is verantwoordelijk voor F&F Hypotheken. Na jarenlang bij een bank te hebben gewerkt, maakte zij deze overstap, omdat zij vooral het contact met particuliere klanten waardeert. Directeur Paul Fermont is enthousiast. “Nicole neemt een schat aan kennis en ervaring mee.” Optimale dienstverlening Nicole en Paul benadrukken dat F&F Hypotheken onafhankelijk werkt en graag iedere woningkoper van dienst is. Nicole somt de 5 belangrijkste zekerheden op. “Onze dienstverlening gaat ver. Zo hebben we kantoren in Goes en Middelburg, maar spreekt een klant liever thuis af, dan doen we dat graag. Verder hechten we veel waarde aan vaste contactpersonen en staan we klanten altijd direct en persoonlijk te woord. Zeker in de huidige woningmarkt is het belangrijk om snel te schakelen. Dat doen we door snel inzicht te geven in de financiële haalbaarheid van bepaalde woonwensen. Om dat te kunnen bieden, is ervaring en deskundigheid een must. Dat is op ons kantoor dik in orde. Bovendien ontzorgen wij onze klanten gedurende het hele traject én daarna. Actief beheer van de hypotheek heeft onze voortdurende

F&F Hypotheken www.ff-hypotheken.nl info@ff-hypotheken.nl

aandacht. We blijven klanten ondersteunen, begeleiden en adviseren.” Hypotheken voor nieuwbouw

Streepje voor met haalbaarheidscertificaat

F&F Hypotheken onderscheidt zich verder op meerdere

Dat F&F Hypotheken oog heeft voor de klant en de huidige

terreinen. Zo is het kantoor gespecialiseerd in hypotheken

woningmarkt begrijpt, blijkt ook uit de mogelijkheid van

voor nieuwbouwwoningen. Heel belangrijk, legt Nicole

een haalbaarheidscertificaat. “Daarmee geven wij een

uit. “We hebben nadrukkelijk oog voor onder andere

verklaring over de kredietwaardigheid van klanten. In een

meerwerk, bouwrente en de geldigheidsduur van

biedingsproces onderscheid je je daarmee van anderen. Je

de offerte. Zaken die extra belangrijk zijn als je een

geeft met je bod direct financiële zekerheid mee voor de

nieuwbouwwoning koopt. Juist door daar scherp op te

woningverkopers. Daarmee kun je in de huidige woningmarkt

letten, behoeden we klanten voor financiële valkuilen.”

net het verschil maken.” 43


Wie: Marscha de Booij, Jordy van Troost, Livia en Jolie Wonen: in Lamswaarde Favoriete plek: hun eigen vakantiewoning voor acht personen aan het Veerse Meer in Kortgene, gekocht in 2020

“Onder idyllische bruggetjes door, varen we zó naar het Veerse Meer”

44


favoriete plek

Zeeland stond bovenaan als locatie, dus ver zoeken moesten we niet. Toch duurde het bijna twee jaar.” Op Walcheren kwam het gezin al regelmatig, maar Noord-Beveland was nog onbekend. Marscha: “Nu is het the place to be voor ons. Deze vakantiewoning in Villapark de Paardekreek kwam op ons pad en alles kwam samen. Aan het water, de ligging is centraal en Kortgene is een pittoreske en rustige plek mét allerlei voorzieningen. We komen zelf uit een dorp, dus hier voelen we ons thuis.” Nog geen honderd meter wandelen en ze staan aan het meer. “Als we hier aankomen, moeten we altijd eerst naar het water. We zien het Veerse Meer al tijdens de rit hiernaartoe, maar we moeten er gewoon aan kunnen staan.” Of erop zitten natuurlijk. Jordy: “We willen, nee móéten, het water op. We kunnen op een kreekje tussen de huisjes varen, maar ook zo het Veerse Meer op. We huren dan ook graag eens een sloepje, met vrienden of het gezin. Dan meren we aan bij een eilandje om te picknicken. Heerlijk.” In hun eigen kano past het hele gezin. Marscha: “Dat is het leuke. Al gaat Jordy ook zeker weleens alleen varen en ging ik onlangs nog met mijn dochters en een vriendinnetje. Ieder doet waar hij of zij zin in heeft als we hier zijn, want het is vakantie.” Krabben vangen “’Wij zijn echte ontdekkers’, zeggen onze dochters altijd”,

Jordy en Marscha hebben altijd een zwak voor het water

vertelt Marscha lachend.“Dat klopt, we zijn toeristen in eigen

gehad. “Je kunt op vakantie gaan, maar helder water en mooie

land. Wij zijn verliefd op Zeeland.” En op het water, dus een

stranden heb je ook in Zeeland. Als het mooi weer is, vertrekken

gezinsvakantiehuis aan het Veerse Meer was een droom die

we altijd vroeg naar de kust. Dan zitten we als eerste op een

uitkwam.“Als we in onze kano onder de bruggetjes naar het

leeg strand.” Anderhalve kilometer van het vakantiehuis ligt

Veerse Meer varen, zeggen de meisjes altijd: ‘Dit lijkt wel

het Kortgeense badstrand. “Een vriendin die hier in het najaar

de Efteling’. En dat is het ook écht, zeker als de zon op dat

was en aan koud water zwemmen doet, zei meteen: ‘Hier

moment schijnt...”

móét ik zwemmen.’ Zo idyllisch is het.” En het Banjaardstrand is ook dichtbij, tien minuten rijden met de auto. Jordy: “Alle

“Het was altijd al een droom van mij: een eigen vakantiehuis

voorzieningen op het park liggen aan het meer, dus je hebt

of Bed and Breakfast. Eerst had ik het idee om een B&B in het

altijd uitzicht op het water. Jolie en Livia vinden het leuk om

schuurtje achterin onze tuin te realiseren, maar dat zag Jordy

krabben te vangen aan het steigertje. Lekker met een hengel

niet zitten. Te dichtbij.” Jordy vult aan: “Dus we zochten verder.

en schepnet op pad. Welk kind geniet daar nu niet van?”

45


DE MONUMENTENMAKELAAR Foto: Hans van Eijsden Photograpy

46


meld je aan

Binnenkijken Mag jouw interieur gezien worden en lijkt het je leuk andere interieur-fanaten te inspireren met jouw stijl? Geef je dan op voor de rubriek ‘binnenkijken’. Jouw verhaal wordt in combinatie met foto’s uitgelicht op meerdere pagina’s. Blij in mijn buurt Heb jij een bijzonder verhaal over het vinden van jouw (droom) woning, verbouwing en de reden waarom je in die buurt bent

GIRA

gaan wonen? Geef je dan op voor de rubriek ‘blij in mijn buurt’. Favoriete plek in huis Loop jij automatisch naar dezelfde plek toe en baal je wanneer iemand anders daar al zit? Dan heb je jouw favoriete plek in huis gevonden. Wil je ons vertellen waarom je het liefst op die plek bent? Geef je dan op voor de rubriek ‘favoriete plek in

stenen diffuser Volant

huis’. What’s in it for you?

Voorwaarden

Naast een leuk interview waarin jij, jouw woning of buurt

centraal staan wordt jouw verhaal met foto’s gedeeld in een magazine dat wordt verspreid door Midden-Zeeland met een

I eder huis is geschikt. Zolang jij je er thuis voelt en er iets leuks over kunt vertellen.

oplage van 87.500 stuks.

J e woont op Noord- of Zuid-Beveland of op Walcheren.

W e mogen voldoende van je tijd lenen voor een interview en het maken van een paar leuke foto’s. Om het plaatje compleet te maken, fotograferen we niet alleen jouw huis, maar ook de bewoner(s).

Zo meld je je aan! 1. Mail een korte samenvatting en je contactgegevens naar studio@quaerismedia.nl. 2. (Alleen voor de rubriek ‘Binnenkijken’) Maak een aantal foto’s en/of een video waarin je goed je huis in kaart brengt en stuur deze mee met je mail aan ons. 3. W anneer we denken dat jouw woning geschikt is, nemen we contact met je op.

47


SINGELGEBIED

“Wij maken uw dak en muren weer als nieuw!”

VOOR & NA

De behandelingen die wij verzorgen: > Schoonmaken en impregneren van uw dak (5 jaar garantie) > Schoonmaken, impregneren én coaten (10 jaar garantie) > Schoonmaken, impregneren, coaten én glazuren (12 jaar garantie) > Het is ook mogelijk om de bestaande kleur van uw dak te wijzigen

VOOR & NA

> Het vernieuwen van daken (inclusief platte daken) > Reinigen, impregneren en stralen van muren > Reinigen van bestratingen > 10 jaar lang uw bestrating onkruidvrij > Coaten van garagevloeren (keuze uit circa 150 kleuren)

VOOR & NA Neem vrijblijvend contact met ons op voor gericht maatwerkadvies!

Telefoon +31 113 56 75 82 of mobiel +31 650 89 67 96 E-mail info@hc-dakbehandeling.nl

48

www.hc-dakbehandeling.nl


We helpen je het beste uit je woning te halen Onze gecertificeerde adviseurs helpen jou om duurzamer, comfortabeler en voordeliger te kunnen wonen Een duurzaam en toekomstbestendig huis kan je veel opleveren. Samen met onze partners helpen we jou als woningbezitter om kansen te benutten, bijvoorbeeld door inzicht te geven in hoe je energiekosten kunt verlagen of langer zelfstandig kunt blijven wonen. Ook zonder Rabobank hypotheek staan onze adviseurs voor je klaar. Ontdek alle voordelen van een Rabobank hypotheek op Rabobank.nl/hypotheek-voordelen


K

RUeetkam P O p

0% ot 7

gt

in ort

G KORTIN TOT 70%

G toele N I IM ers

o

O , tafel M M ils

O auteu O R ,f

W nken O H S n, ba

ENc. Kom L L DE et s

n!

e kijk


ZOMERVOORDEEL OP BUITENZONWERING

Rolluiken Screens Uitvalschermen Markiezen Overkappingen

15% KORTING Genieten van uw screens, rolluiken, pergola, lamellendak of terrasscherm, zonder problemen. Dat kan bij Elenbaas Noom, daarom krijgt u uitgebreid advies, passend bij uw situatie en stijl. Want wij willen niet alleen u, maar uw hele familie als klant!

Screens

Overkapping: Lamel of doek

Rust je terras uit met elektrische zonweringen en bedien ze met een afstandsbediening of zelfs je eigen smartphone!

Rolluiken Vraag naar de voorwaarden in één van onze winkels.

VERF, BEHANG, RAAMDECORATIE, GORDIJNEN, TAPIJT, VLOEREN, HORREN, SCHUIFDEURKASTEN, BUITENZONWERING, GARAGEDEUREN, SHUTTERS, OVERKAPPINGEN, ROLLUIKEN

Tholen: 0166-662880 – Goes: 0113-342101 – Vlissingen: 0118-441904

alles onder één dak

gekwalificeerd personeel

thuis advies

beste kwaliteit

scherpe prijzen

meet en montage service

vraag naar de voorwaarden

w w w. d e c o k a y e l e n b a a s n o o m . n l • w w w. g a r a g e d e u r z e e l a n d . n l • w w w. b u i t e n z o n w e r i n g s p e c i a l i s t e n . n l

www.decokayelenbaasnoom.nl • www.garagedeurzeeland.nl • www.buitenzonweringspecialisten.nl


52


Zeeuws bestuur

“Het eilandgevoel op Noord-Beveland is erg sterk” Burgemeester van Noord-Beveland Loes Meeuwisse

medewerkers van de haven. Maar ik loop ook graag

is niet geboren en getogen op het eindeloze

langs het water en fietsen vind ik ook leuk.”

eiland, maar de gemeente heeft haar hart gestolen. Na een heftige coronaperiode van twee

Portefeuille

jaar is ze blij weer mensen te ontmoeten om het

Ook op werkgebied is ze bewust bezig met het

eilandgevoel te delen. “In december 2019 werd ik

thema ‘water’. “Het zit in mijn portefeuille en binnen

burgemeester en eind februari 2020 kwamen de

de gemeente, maar ook in de provincie, is schoon

eerste coronabesmettingen. Ik zeg altijd: het waren

water een belangrijk onderwerp. Het is goed om

drie leuke eerste maanden. Lange tijd moesten

ons hard te maken voor een schone toekomst en

we online vergaderen en konden evenementen

daar hoort (drink)water zeker bij. Maar ook het afval

en herdenkingsdiensten niet plaatsvinden zoals

opruimen op stranden, het Banjaardstrand is al

we het voor ogen hadden. Online met elkaar

eerder uitgeroepen tot het schoonste van Nederland.

communiceren vond ik persoonlijk erg moeilijk.

Als in de gemeenteraad het onderwerp ‘de kust’

Ik ben op Noord-Beveland als burgemeester altijd

voorbijkomt, dan zie je de opwinding bij collega’s.

vriendelijk ontvangen. Ik heb in die tijd zo goed

Het leeft ontzettend op het eiland.”

mogelijk geprobeerd mensen te bellen en op afstand te bezoeken om in contact te blijven met

Rust en ruimte

inwoners. Nu de zomer er weer aankomt geniet ik

De Zeeuwse Meeuwisse is blij met de ontwikkelingen

van de mensen op het strand, waar ik zelf ook graag

van Noord-Beveland en rijdt met een grote glimlach

kom, horeca ondernemers waarbij de terrassen vol

het eiland weer op als ze voor werk of privé buiten

zitten en uiteraard de watersport. Velen hebben het

Zeeland is geweest. “Ik zeg altijd: op Noord-Beveland

moeilijk gehad tijdens de lockdowns en werken er

rijden we de rust en ruimte tegemoet. Beter kan

nog steeds aan om hieruit te komen. Zelf vond ik

ik het niet omschrijven. Ik heb ook in de randstad

het thuiswerken ook maar stilletjes. Met mensen

gewoond, maar hier voel ik mij echt thuis. Zo kijk ik

om je heen werkt het toch een stuk prettiger. Wel

bijvoorbeeld ontzettend uit naar het Eindeloos Eiland

heb ik kunnen concluderen dat het eilandgevoel op

Festival en probeer ik aan zoveel mogelijk activiteiten

Noord-Beveland erg sterk is. Dat hebben inwoners de

deel te nemen. Laatst kwam ik een folder tegen van

afgelopen tijd wel bewezen. “

een fiets- en wandelroute. Die neem ik dan mee en dan probeer in mijn agenda ruimte vrij te maken. “

Zeilen

Terug naar het water, de zeelucht kan een mens

Water is de rode draad door Noord-Beveland en

gelukkig maken volgens de burgemeester. Haar

burgemeester Meeuwisse is er met regelmaat op te

in ieder geval wel. “Op zo’n korte afstand, in mijn

vinden. “Wij hebben een zeilboot, dus in de zomer

geval vanaf het gemeentehuis in Wissenkerke,

bekijk ik het eiland graag vanaf een andere kant. Ik

aan het water kunnen staan, dat kunnen maar

word er altijd vrolijk van als ik de haven in vaar en

weinig mensen zeggen”, sluit ze af op de dijk bij het

maak graag een praatje met mede-zeilliefhebbers en

Waterhoefje.

Naam: Loes Meeuwisse Werk: Burgemeester van de gemeente Noord-Beveland

53


De Hypotheekshop doet het anders. In jóuw voordeel!

Bel voor een gratis kennismakingsgesprek 0118 - 642 007 of maak online 24/7 een afspraak op hypotheekshop.nl


Vakantiegeld

Ben je niet van plan

om dit jaar op reis te gaan? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om jouw vakantiegeld slim te investeren. Bijvoorbeeld door het laten plaatsen van een aanbouw, serre of dakkapel? Dan is jouw vakantiegeld een mooi zakcentje om hierin te investeren. Meer ruimte zorgt ook voor meer rust in je woning, waardoor je hier veel profijt van hebt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst als je de woning ooit wilt verkopen. Een ruim ogend huis is namelijk

Wij doen het anders dan jouw bank

Wil je hypotheken

vergelijken of weten wat je maximale hypotheek is? Kies dan voor De Hypotheekshop. Je bent bij ons niet afhankelijk van jouw bank of slechts één hypotheekaanbieder, want wij

erg gewild. Is een verbouwing voor jou iets te veel van het goede?

vergelijken namelijk alle hypotheken en kiezen zo de beste

Dan kun je ook eens kijken naar de huidige staat van je woning.

voor je uit. Voor nu en de toekomst! Meer weten?

Veel huizenkopers zoeken namelijk een woning die zo goed als af is en waar (nagenoeg) niet meer aan geklust hoeft te worden.

Maak vrijblijvend een afspraak bij De Hypotheekshop. Bel onze Afsprakenlijn 0118 - 642 007, app naar 06 82 65 01 75 of maak online 24/7 een afspraak op hypotheekshop.nl

Verduurzamen

Het verduur-

zamen van je woning is geen overbodige luxe, zeker niet gezien de gestegen gas- en energieprijzen. Verduurzamen is (op de langere termijn) beter voor je portemonnee, het wooncomfort en het milieu. Je kunt bijvoorbeeld investeren in het aanschaffen van zonnepanelen of je woning beter isoleren. Hierdoor gaan je energiekosten omlaag. Daarnaast is het ook goed om eens in de zoveel tijd je oude apparaten te vervangen. Oude apparaten (wasmachine, droger of koelkast) hebben vaak ook een laag energielabel. Door je oude apparaat te vervangen voor een apparaat met een hoog en energiezuinig label, bespaar je dus ook weer op energiekosten. Een goede investering dus!

Overwaarde inzetten? Is jouw huis inmiddels meer waard dan de lening die erop rust? Dan heb je overwaarde. En hoewel die extra waarde in stenen zit, kun je die toch op verschillende manieren inzetten.Onze adviseurs kijken graag met je mee naar wat past bij jouw situatie, jouw wensen, financiële draagkracht en toekomstplannen. Vraag een kosteloos oriëntatiegesprek aan bij een adviseur bij jou in de buurt!

Goes, Middelburg, Zierikzee, Terneuzen, Ouddorp, Roosendaal & Halderberge

Hypotheken | Financiële planning | Verzekeringen


Er ontpopt een nieuwe manier

Daar waar ruimte is

van wonen in Wissenkerke!

Vrijheid in wonen! 9 unieke woningen ieder met een heerlijke diep tuin, een ruime en aangename veranda op het Zuiden grenzend aan een groenzone. Wat uw woonwensen ook mogen zijn in deze royalen 2^1 kap woningen met een beuk van 7.20 bent u vrij om uit diverse plattegronden te kiezen. De vlinder staat symbool voor vrijheid, ontwikkeling en transformatie. Net als de woningen in Atalanta. Nieuwsgierig geworden? Atalanta-wonen.nl Is een project van:

Voor informatie en verkoop: Informatie en verkoop:

T 01 13 23 19 34 E goes@neeskens.com

T 01 13 22 77 88 E goes@kuubmakelaars.nl


ZO maak je makkelijk en duurzaam je hele huis schoon. Dit is het nieuwe schoonmaken: even sprayen en wipen! Het ZO compleet startpakket bestaat uit 4 reinigers: ZO alles schoon, ZO sanitair schoon, ZO keuken schoon en ZO glas schoon. 4 sprayers, 4 navulzakken en 4 speciale microvezeldoeken. Hiermee kun je een jaar lang schoonmaken. We zijn tegen verspilling, daarom werken we met geconcentreerde reinigers. Giet de reiniger tot de streep in de sprayer en vul aan met het water uit je eigen kraan. ZO kun je direct aan de slag!

AQUANOVA

Wij geven drie ZO startpakketten weg t.w.v. €92 ! Wil jij kans maken? Volg onze Facebook- en Instagrampagina @wooninzeeland om de winactie in de gaten te houden. Meteen enthousiast en alvast bestellen? Speciaal voor onze lezers hebben we een kortingscode om jouw favoriete ZO producten aan te schaffen. Je krijgt op de website zoschoon.nl 10% korting met de code wooninzeeland. Geldig t/m 08-07-2022. Met een beetje creativiteit en de juiste badkameraccessoires kun je de badkamer een compleet nieuwe look geven. Met de badkameraccessoires uit de Sono collectie van blomus breng je kleur en functionaliteit in de ruimte. Het ontwerp van Nina Thöming is strak, functioneel en ingetogen als het gaat om vorm en silhouet. blomus.com

Bij de Brabantia Bo Wasbox met uitneembare waszak komen gemak en schoonheid samen in je badkamer. Zet de wasbox strak tegen de muur op zijn elegante pootjes en bespaar zo ruimte. De De perfecte harmonie tussen twee vormen.

ventilatiegaten zorgen

Combineer onze Halo Soap-bar met de speciaal

ervoor dat je wasgoed

ontworpen zeepschaal om je gootsteen te

goed kan ademen.

onderscheiden en om je Halo-zeep tussen

brabantia.com

gebruik schoon en droog te houden. kinfill.com/nl

57


Alles voor uw badkamer

Op zoek naar je

DROOMHUIS? Op zoek naar een

VERKOOPMAKELAAR? TAXATIE voor aankoop van je nieuwe huis?

HYPOTHEEK oversluiten? Ik ben je graag van dienst, persoonlijk advies & begeleiding! Sonja Boogaard Makelaardij Postbus 7005 | 4330 GA Middelburg 06 - 46 20 45 19 | info@sonjaboogaard.nl

www.sonjaboogaard.nl

De ultieme waterbeleving aan de Zeeuwse Rivièra Kom gerust eens langs en vraag naar de mogelijkheden!

Noordland 1, 4451 RP Heinkenszand 0118 236 044 | info@sanimexdesign.com

Persoonlijk adviseur

Eelke Keersemaker

Prachtige vrijstaande woning in Mortiere te Middelburg Koopsom vanaf € 709.000,-

START BOUW DEZE ZOMER! Vrijstaande woning Aangebouwde garage 5 slaapkamers 177 - 184 m2 woonoppervlakte Ruime tuin rondom het huis van 442 - 490 m2 Bekijk de woning op mortieream.nl

Tel.: 0113-250555 E-mail: info@faasse-fermont.nl www.faasse-fermont.nl

58

Tel.: 0118-460300 E-mail: info@schinkeldeweerd.nl www.schinkeldeweerd.nl


WWW.MEGA-SCHUTTING.NL Noordland 17 • 4451 RP Heinkenszand • +31 (0)113 405 131 WhatsApp: 06 23 50 61 57 • E-mail: info@mega-schutting.nl

MEGA-SCHUTTING

Dé leverancier voor uw unieke schutting

Google reviews

4,7

200+ re

views

Mega-Schutting is een jong en innovatief familiebedrijf met een eigen aanpak. Wij geven u als klant zelf de tools in handen om uw schutting samen te stellen uit onze producten. De schutting die wij leveren is dus niet zomaar een van onze schuttingen, maar uw unieke schutting! We maken dit mogelijk met onze handige ontwerptool en uitgebreide informatie over onze producten. Wij plannen zelf de montageteams en bezorgdienst zodat we korte lijnen met onze klanten kunnen waarborgen. Wij zijn geen allround tuinbedrijf, maar gespecialiseerd in schuttingen. Onze medewerkers en teams zijn daardoor ook allemaal gefocust op schuttingen op de particuliere en zakelijke markt.

- Flexibel bestellen - Snelle levering met landelijke dekking - Grote voorraad - 2D ontwerptool Bent u e en - Breed assortiment - Montage mogelijk hovenie r en plaats - Eigen productie tus

oms regelma tig of vaa , ke schuttin g? Dan b en en bij Mega -Schuttin t u g aan het juist e adres!

Bekijk de voordelen voor onze zakelijke klanten!


H&M HOME

60


Back to the seventies met deze hippe 70’s peper en zout set van HKliving. Deze stoere serie zorgt voor een echte vintage look die zeker in de spotlight staat tijdens elke gelegenheid. Door de aardse kleuren creëer je een speels effect op tafel, leuk! hkliving.com

Mixen en matchen met verschillende materialen zorgt voor verrassende resultaten. Het Palm Beach dienblad is hier letterlijk een schitterend voorbeeld van. Dit langwerpige

Voor het snijden van

dienblad is namelijk gemaakt

kaas of paté in stijl.

van glanzend aluminium,

De wit marmeren

waarbij de omhoog lopende

handgrepen geven je

handgrepen zijn omwikkeld

tafelsetting een touch

met een natuurlijk materiaal.

van design, trend en

rivieramaison.com

kleur. Zelfs het kleinste gebruiksvoorwerp is in staat om persoonlijkheid toe te voegen aan je

test

proeverijen. kavehome.com

Kringen of vlekken op je tafel wil je natuurlijk voorkomen! De dubbelzijdige Jay Hill Wie kent het geluid niet. Een nostalgisch

onderzetters helpen je

fluitje wanneer het water heeft gekookt. Deze

daarbij op een stijlvolle

fluitketel ziet er uit als de ketels van vroeger,

manier. De onderzetters

maar dan met een kleine upgrade. De

zijn gemaakt van soepel

nostalgie van vroeger maar dan in een trendy

kunstleer. Hierdoor zijn ze

jasje! De fluitketel heeft een indrukwekkende

na gebruik eenvoudig af te

inhoud van 3.0 liter. Zo kun je altijd genoeg

nemen met een vochtige

water koken! edenberg.store/nl

doek. jayhill.com

61


DE ZONZIJDE VAN ZEELAND.

Keuze uit vier varianten met: Woonoppervlakte van 147 m2 tot 152 m2 Kavels van 249 m2 tot 285 m2 Riante berging van 18 m2 Tuin op het oosten Parkeren op eigen terrein

Standaard 3 slaapkamers Uitstekend geïsoleerd Voorzien van warmtepomp Volledig gasloos Frisse woning


Aangeboden: Ruime tweekappers vanaf € 509.000,-. Aan de zuidwestzijde van Middelburg, grenzend aan de uitgestrekte polders van Walcheren, ontluikt een bijzondere

www.rittenburg3.nl

nieuwe woonwijk. Het slotstuk Rittenburg3 wordt omlijnd door de oever van de Vlissingsche Watergang en een groene singel met prachtige bomen die meekleuren met de seizoenen. Gezocht: Tafelaars die van het leven in Rittenburg3 willen genieten!

Ontdek je koopwoning!

Tweekapper vanaf

€ 509.000,— vrij op naam

Op www.rittenburg3.nl vind je meer informatie, kan je een virtuele tour door de wijk doen en stel jij je eigen droomwoning samen in de woonconfigurator!


maakt van uw huis een thuis! Een gezellig en comfortabel interieur is erg belangrijk! Bij Walhout Wonen kunt u terecht voor verschillende stijlen: landelijk, industrieel, trendy, hotel chique. Ons ruime assortiment biedt een gevarieerde keuze voor zowel groot als klein budget.

Meer info?

Bank Sofie

Stel uw vraag via Whatsapp!

Verkrijgbaar in diverse opstellingen en kleuren

Scan QR-code

Grevelingenstraat 33, Zierikzee Tel. 0111 454 000 www.walhoutwonen.nl

OPENINGSTIJDEN >

Donderdag t /m zaterdag Kijk voor de actuele openingstijden op onze website.

Volg ons

