Page 1

365

JAAR


COLOFON Een uitgave van Quaeris Media in opdracht van Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV Vormgeving: DMARC, www.dmarc.nl Fotografie: Jan de Carpentier, Limit Fotografie en Archief Roozemond BV Redactie: Annet van de Ree, Tekstcase ©2015 Quaeris Media BV, Smithweg 1-04, 4462 HC Goes, tel 0113-213241


Een familiebedrijf met een geschiedenis van 365 jaar; het maakt Roozemond BV uniek in Nederland. Ooit begon het met die dorpstimmerman in 1650, die met zijn timmergereedschap en metseltroel op pad ging en zich als vakman liet inschrijven. Uit 1712 dateren de eerste geschreven documenten, die de toemalige generatie Roosemond met sierlijke letters ondertekende. Twaalf generaties later is Roozemond BV een moderne onderneming, met een betrokken team van medewerkers en loyale partners. Generaties die de roerige geschiedenis van De Nederlanden achter zich lieten en na de ramp van 1953 een bijdrage leverden aan de wederopbouw van het dorp Stavenisse. Wat hen bindt? De liefde voor het bouwen en het eigentijdse vakmanschap anno 2015. Dat staat nog steeds als een huis!


Traditioneel bouwbedrijf bloeit door eigentijds vakmanschap

sinds

1650

Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV is een familiebedrijf met een indrukwekkende geschiedenis. Al in 1650 begon Cornelis Rosemont als metselaar en timmerman. Hij was de grondlegger van ĂŠĂŠn van de familiebedrijven, waarop de Nederlandse economie al eeuwen lang draait. Een bedrijf dat zich ook in de laatste bouwcrisis wist te handhaven en zelfs licht groeide! Generaties achtereen was de opvolging van vader op zoon vanzelfsprekend, maar in de 21e eeuw ligt dat anders. Toch is Leendert Roozemond (24) de twaalfde generatie die aan de slag gaat in het bedrijf. Hij draait zich als project- en bedrijfsleider warm om het bedrijf op termijn over te nemen. Leendert heeft niet alleen de leiding, maar doet dit samen met de huidige eigenaren, Leen en Elly van de elfde generatie. Hierdoor ontstaat een goede mix tussen kennis en ervaring. Enerzijds vanwege de opleidingen die Leendert volgde en anderzijds de jaren ervaring van Leen uit de praktijk.


Veelzijdig familiebedrijf In totaal zijn er, naast Leen, Elly en Leendert, nu vijf mensen in vaste dienst bij Roozemond BV. Wat hen bindt is de liefde voor het bouwvak. “Als we beginnen is er nog niets en aan het einde van het project is er een nieuwe leef- of werkomgeving gecreëerd, wij maken wensen en ideeën tastbaar. Per jaar bouwen we gemiddeld 2 à 3 nieuwe, vooral vrijstaande, woningen, naast verbouw en renovatie van bestaande woningen. Maar wij beperken ons niet alleen tot woningen. We voeren regelmatig werken voor bedrijven en overheid uit. In onze timmerwerkplaats maken wij veel houten bouwmaterialen nog zelf op ambachtelijke wijze. Ambachtelijk, maar zeker niet traditioneel! Investeren in goed materieel heeft binnen Roozemond BV altijd prioriteit gehad; de eerste elektrische machine stamt uit 1936 en sindsdien is het machinepark vernieuwd en uitgebreid. Dit wil overigens niet zeggen dat wij geen aluminium, staal of kunststof verwerken. Dat hangt uiteraard helemaal samen met de wensen van de klant!” Stapje extra Het in kaart brengen van de wensen van de klant is nu één van de hoofdtaken van Leendert Roozemond, naast het managen van de projecten. “Wij doen graag een stapje extra voor onze klant en willen alles mooi en netjes afwerken. En dat wordt, na 365 jaar, nog steeds gewaardeerd, waardoor klanten bij ons terugkomen. Wij zien een goede toekomst voor ons bedrijf door natuurlijke groei en weloverwogen verbeteringen. Continuïteit, mooi werk leveren, vakkundig personeel en tevreden klanten zijn onze belangrijkste drijfveren!”

I

1650 -1698 Cornelis Rosemont metselaar / timmerman

II

1698 -1709 Lowijs Cornelisse Roozemond metselaar

III

1712 -1734 Danker Lowijse Roozemond metselaar / timmerman

IV

1749 - 1777 Lowijse Roozemond timmerman

V

1777 -1805 Danker Roozemond timmerman

VI

1805-1849 Louis Roozemond timmerman

VII

1849 -1893 Gerardus Marinus Roozemond timmerman

VIII

1893 -1946 Danker Roozemond timmerman

IX

1930 -1959 Leendert Roozemond timmerman

X

1959 -1996 Leendert Willem Roozemond sr timmerman / aannemer

XI

1996 - heden Leendert Roozemond timmerman / aannemer en thans eigenaar

XII

2012 - heden Leendert Willem Roozemond aankomend aannemer en werkzaam in het bedrijf


365 jaar Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV

2

1

3

NIEUWBOUW 1)

Nieuw twee-onder-één-kapwoning te Stavenisse

2)

Nieuwbouw woning te Stavenisse

3)

Nieuwbouw woning te Sint-Maartensdijk

4)

Nieuwbouw woning te Scherpenisse

AAN- EN VERBOUW 5)

Verbouw erker te Sint-Maartensdijk

6)

Verbouw woning te Tholen

7)

Aanbouw te Sint-Annaland

8)

Dakopbouw te Tholen

9)

Verbouw kantoorwoning te Sint-Annaland

10 )

Verbouw en renovatie woning te Oud-Vossemeer

4

6

5

7

9

10 8


11 13

12 UTILITEITSBOUW 11 )

Nieuwbouw kippenfarm te Stavenisse

12 )

Nieuwbouw loods te Heerle

13 )

Nieuwbouw opslagloods te Sint-Maartensdijk

14 )

Nieuwbouw paardenstal en garage te Sint-Maartensdijk

TIMMERWERK EN DIVERSEN

14

15 )

Voordeuromlijsting

16 )

Houten luiken uit eigen werkplaats

17 )

Balkonhekwerk te Den Haag

18 )

Houten kozijnen in eigen werkplaats

19 )

Uitbreiding havenplateau te Bruinisse

20 )

Houten deuren leeuwenverblijf Diergaarde Blijdorp

15

16

17

19

18

20

365 jaar Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV


Roozemond BV kijkt vooruit! Aannemers- en timmerbedrijf Roozemond BV is een veelzijdig familiebedrijf met een lange geschiedenis en traditie in vakmanschap. Het 365-jarig bestaan betekent dat het nu één van de oudste zelfstandige familiebedrijven in Nederland is! Maar Roozemond BV kijkt vooral naar de toekomst met...

Traditioneel vakmanschap

Eigen timmerwerkplaats

Platte organisatie

Meedenken met de klant

Duurzaamheid

Vaste partners

Gecertificeerd werken

Traditioneel vakmanschap Roozemond BV is een aannemer met een eigen timmerbedrijf. Traditioneel bouwen betekent ook net iets harder lopen en bouwwerken netjes en verzorgd opleveren. Vakmanschap speelt een belangrijke rol in het uitvoeren van het werk, waarbij traditioneel bouwen met een vertaalslag naar het heden tot het gewenste eindresultaat leidt. Eigen timmerwerkplaats In onze werkplaats werken wij, naast de productie van bijvoorbeeld houten kozijnen voor onze eigen bouwprojecten, ook aan houten kozijnen en machinaal timmerwerk voor derden. Regelmatig zijn er ook bijzondere opdrachten zoals bijvoorbeeld nieuwe poorten voor het leeuwenverblijf in Diergaarde Blijdorp of een prachtige balkonbalustrade voor een prominente Europarlementariër in Den Haag! Platte organisatie Niet boven maar tussen de medewerkers staan, daar voelen Leen, Elly en Leendert zich het beste bij. Leen stuurt het kleinere werk aan; Elly zorgt voor de winkel, de financiële administratie en devvpersoneelszaken; Leendert is actief als calculator, project- en bedrijfsleider. Meedenken met de klant Achter een aanvraag van een klant schuilt vaak een wens of een probleem. Actief meedenken en advies geven leidt soms van een kleine opdracht tot een grote klus, maar het kan ook precies andersom voorkomen. Want wij willen graag tevreden klanten die later bij ons terugkomen. Duurzaamheid Binnen Roozemond BV is er aandacht voor duurzaam en veilig werken. Wij zorgen voor gescheiden afvoer van bouwafval en we gebruiken standaard goedgekeurd hout. Voor onze klanten denken wij mee over energiebesparende oplossingen en beveiliging van het pand. Vaste partners Wij werken regelmatig samen met een aantal vaste partners zoals bijvoorbeeld hei- en funderingsbedrijven, houten ruwbouwleveranciers, afwerkingsbedrijven of overige toeleveranciers en onderaannemers, die voor ons vaste waarden in onze bouwprojecten zijn. Gecertificeerd werken Vakmanschap betekent ook gecertificeerd werken. Wij zijn aangesloten en gecertificeerd bij onderstaande keurmerken. Wij bieden jaarlijks een aantal stagiaires een opleidingsplaats aan als erkend SBB leerbedrijf.

365 jaar Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV


2

3 4

1

5 6

Team Roozemond BV 1 ) Leendert van Steenis Werkzaam bij Roozemond BV sinds 2010 Als ervaren timmerman voert Leendert diverse projecten uit en met name de nieuwbouw en verbouwprojecten. Leendert is voornamelijk actief als allround timmerman maar voert ook regelmatig tegelwerk uit bij nieuwbouw of verbouw.

4 ) Jaap Eerland Werkzaam bij Roozemond BV sinds 2014 Begonnen als leerling metselaar bij een collega bouwbedrijf en later bij Roozemond BV. Indien nodig voert Jaap het metselwerk en voegwerk uit bij verbouw of renovatie. Daarnaast werkt Jaap ook mee met de collega’s om het timmervak te gaan beheersen.

2 ) Gilbert Janssen Werkzaam bij Roozemond BV sinds 2014 Begonnen als leerling timmerman bij een onderhoudsbedrijf en daarna bij Roozemond BV waar hij het vak verder geleerd heeft. Gilbert werkt vaak samen met 1 van de collega’s op diverse bouwen en veelal renovatie- en verbouwprojecten waarbij de nadruk ligt op timmerwerk en dakwerk.

5 ) Jos Polderman Werkzaam bij Roozemond BV sinds 2004 Begonnen als leerling timmerman en kort daarop in dienst gekomen bij Roozemond BV. Jos is werkzaam op uiteenlopende projecten van nieuwbouw, verbouw tot renovatie, maar is ook vaak in de werkplaats te vinden waar hij houten kozijnen maakt.

3 ) Leendert Roozemond Werkzaam bij Roozemond BV sinds 2012 Na de studie bouwtechnische bedrijfskunde werkzaam binnen het bedrijf. Voornamelijk als calculator, werkvoorbereider en uitvoerder. Leendert coördineert en regelt de projecten en werkt daarbij nauw samen met opdrachtgevers, collega’s en onderaannemers.

6 ) Iek den Braber Werkzaam bij Roozemond BV sinds 2007 Als ervaren allround timmerman werkt Iek vaak aan verbouw en renovatiewerken waarbij timmerwerk centraal staat. Tevens is Iek te vinden bij woningen of bedrijfspanden waar onderhoud uitgevoerd moet worden, veelal kleine werken afgewisseld met grotere klussen. Ook brengt Iek meestal hang- en sluitwerk voor beveiliging van woningen aan.


Bedankt! Wij bedanken onderstaande relaties voor hun medewerking bij de totstandkoming van deze brochure.

INGENIEURSBUREAU

VOOR

BOUW EN CIVIEL

CERFIX CONSTRUCTIES TIES WWW.CERFIX.NL CER

Professionele verfproducten, aanverwante materialen en gereedschappen

C0 M 48 Y 100 K0

C 100 M 67 Y0 K 23

IJZERWAREN & GEREEDSCHAPPEN VOOR BOUW EN INDUSTRIE

www.oostdijkkozijnen.nl / info@oostdijkkozijnen.nl / 06-23586856

Van Steenis Auto’s verkoop nieuw en gebruikt reparatie - onderhoud - A.P.K. reparatieadres voor al uw schades Van Steenis Auto’s tevens erkend ZLM steunpunt verkoop nieuw en gebruikt reparatie en vervanging glasschades reparatie - onderhoud - A.P.K.

Van Steenis Auto’s 2a 4695 RD Schakelweg reparatieadres voor al uw schades tevens erkend ZLM steunpunt reparatie en vervanging glasschades

St. Maart

verkoop nieuw en gebruikt Tel. 0166-662397 Fax 0166-662 Schakelweg 2a- 4695 RD St. Maartensdijk reparatie onderhoud - A.P.K. Tel. 0166-662397 0166-662275 reparatieadres voorFax al uw schades Ster reparatie voorruit en wasplaats v tevensvoorruit erkend ZLM steunpuntvoor auto’s Ster reparatie en wasplaats reparatie en vervanging glasschades

Schakelweg 2a 4695 RD St. Maartensdijk Tel. 0166-662397 Fax 0166-662275

Ster reparatie voorruit en wasplaats voor auto’s

365 jaar Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV Steenis_kalender.indd 1

www.vansteenisautos.nl 08-10-14 15:19


Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV Voorstraat 3 | 4696 BJ STAVENISSE | T (0166) 697 004 | E info@roozemondbv.nl | www.roozemondbv.nl


SINDS

1650

365 jaar Roozemond BV  
365 jaar Roozemond BV  
Advertisement