__MAIN_TEXT__

Page 1

Openingskrant

Gamma Goes

12

Assortiment bij Gamma Goes

Services bij Gamma Goes

Welkom bij de nieuwe Gamma

Medewerkers aan het woord

Zeeuwen helpen Groningers

> Lees verder op pagina 3

> Lees verder op pagina 5

> Lees verder op pagina 7


de verborgen kracht van een goed idee.

Elke bouwkundige constructie begint met een goed idee. Een manier om het ontwerp van de architect zo goed mogelijk uit te voeren. Efficiënt en solide, estetisch verantwoord en met minimaal materiaalgebruik. Daar zijn wij goed in. Ook voor BOUWPLANNEN? de constructie van uw woning of WIJ ONTWERPEN GRAAG bedrijfspand. De nieuwbouw of DE CONSTRUCTIE. verbouw van uw project zien wij als een uitdaging. Wat een constructie sterk maakt, is naderhand niet meer zichtbaar. Het is de verborgen kracht van een goed idee!

WWW.ROEKEL.NL

borgen kracht BOUWPLANNEN? WIJ ONTWERPEN GRAAG DE CONSTRUCTIE.

VOOR DIT PROJECT DEDEN WIJ DE VOLGENDE WERKZAAMHEDEN: Constructief ontwerp staal en fundering in de calculatiefase van de hoofdaannemer Hanse Staalbouw Hoofd en detailberekeningen van de staalconstructie Funderingsadvies en berekeningen fundering en vloer op palen

s p e c i a l i s te n i n c o n s t r u c t i e s

Werktekeningen palenplan, beton en wapening van vloer en fundering Advies en begeleiding heiwerk in relatie tot

Wilhelminastraat 27, 3911 MB Rhenen | T. (0317) 68 11 00 E. info@roekel.nl | I. www.roekel.nl

naastgelegen panden


Welkom bij de nieuwe Gamma Alles staat op zijn plek, de vloeren zijn geveegd, het asfalt van de straat is droog en dus kunnen de deuren op 21 maart dan echt open voor het publiek: de nieuwe Gamma in Goes is een feit. We hebben er even de cijfers op nageslagen, met de realisatie van dit nieuwe pand is onze bouwmarkt de grootste van Zeeland. Maar liefst 6000m2 aan bouw- en woninginrichtingsartikelen waar de bouwende en klussende Zeeuw zijn en haar hart op kan halen. De deuren aan de Marconistraat zijn inmiddels gesloten en een nieuw hoofdstuk aan de Goese Poort is begonnen. Wat hebben we er veel zin in! En natuurlijk zijn we met zijn allen ook best trots op wat we hier neer hebben gezet. Zo’n gaaf pand met zoveel mogelijkheden: een feestje om hier dagelijks te werken met een enthousiast team van ruim 50 mensen. Hebben we u al een beetje nieuwsgierig gemaakt? In deze krant vertellen we u meer over ons bedrijf, wat u er kunt vinden en wie er werken. Hopelijk mogen we u snel verwelkomen in onze nieuwe Gamma.

Namens het hele team,

Jacco de Visser

“De nieuwe Gamma in Goes is een feit”

3

Goes | openingskrant


Collega’s van GAMMA Goes: veel succes in de nieuwe winkel!

Bouwcenter Esselink leverde de bouwmaterialen.


Wij stellen graag het team van Gamma Goes aan u voor!

Medewerkers aan het woord Jacco de Visser, bouwmarktmanager: “Op het moment dat de eerste paal geslagen is, ging alles snel. Het was een heel drukke tijd, je wordt een beetje geleefd. Ondanks dat ik bijna vergat te genieten, heb ik de bouw als erg leuk ervaren. Heel trots ben ik op de nieuwe bouwmarkt. We kunnen de mensen zoveel bieden. We hebben een ruimer, luxer en professioneler assortiment en er is meer op bestelling mogelijk. Het moderne Slim Wonen eiland is ook geweldig. Je vindt er alles op het gebied van slim wonen, slimme thermostaten, verlichting en schakelen. Allemaal bediend met apps. Voor de kinderen hebben we een speelhoekje en voor een lekkere kop koffie kunnen klanten terecht in de koffiecorner. Omdat de winkel twee keer zo groot is geworden, was er dus ook meer personeel nodig. We hebben acht nieuwe fulltimers aangenomen en een corps met hulpkrachten. Het team werd even verdeeld

“We kunnen de mensen zóveel bieden”

voor de uitverkoop op de oude locatie en de inrichting van de nieuwe. Maar ze hebben er heel veel zin in en ze konden niet wachten tot ze weer als één team aan de slag konden.”

Mart-Jan Versprille (links op de foto), verfspecialist: “Ik vind het pand prachtig mooi, werk al 24 jaar voor Gamma. Een geweldige omgeving om in deze nieuwe winkel te werken. De klanten zullen het ongetwijfeld ook heel mooi en indrukwekkend vinden. Rondom de grote verfmengbalie hebben we een enorm uitgebreid assortiment gekregen. Meer merken en bijzondere verfsoorten. Op verfgebied kunnen we echt alles bieden. De verfspecialisten van Gamma volgen trainingen en gaan twee keer per jaar op cursus. Jaarlijks wordt ons certificaat verlengd door middel van het afleggen van een examen. Zo zijn we telkens op de hoogte van alle ins en outs op verfgebied. Nieuw is de mogelijkheid om spuitbussen op kleur te mengen. En daarnaast hebben we een kleuren visualizer; een computer om je foto’s in te uploaden, zodat je een kleur die je uitgekozen hebt kunt ‘uitproberen’ op de muur. We kunnen ook kleuren inscannen. Als je wilt matchen bij iets dat je al hebt in de gewenste kleur, dan scant het apparaat de dichtstbijzijnde kleur.”

Stephanie Bouwens, tuinplanner: “Met de tuinplanner hebben we een concept dat voor Gamma uniek is. We kunnen samen met de klant een tuinplan maken. Van bestrating tot schuttingen. Ook voor de minder handige doe-het-zelver hebben we oplossingen. Klussenbedrijf Jopse is daarvoor onze partner. Zelf kom ik uit een boomkwekersfamilie, mijn vader is boomkweker en mijn broer hortensiakweker. Ik heb altijd in de tuinderij gezeten. Toen dit op mijn pad kwam, vond ik het echt iets voor mij. Ik ben graag in de tuin bezig, vind het leuk om creatieve oplossingen te bedenken. Dan ben ik in mijn element. Voor de tuinplanner willen we de drempel laag houden, zorgen dat mensen binnen kunnen lopen en alles kunnen vragen. Of het nu een moestuin of een blokhut is, ik vind het allemaal leuk. Een afspraak maken

“Met de tuinplanner hebben we een concept dat voor Gamma uniek is”

hoeft niet, maar kan wel. Voor mij staat de service en klantvriendelijkheid voorop. Die gunfactor van je klanten is het allerbelangrijkst.”

5

Goes | openingskrant


Kracht & kenn kennis in installatie 24/

7

SER VIC

E

V Dijnsen feliciteert de Gamma met de opening Van nieuwe duurzame pand te Goes. Bij dit mooie project van het nieu heeft Van V Dijnsen de WKO-installatie aangelegd.

se jn di

an w .v w

nl n.

ss in lo op

uu

rz

am e

st sy TV

C C

dp an Br

D

w

tie re ve n

n ge in lig

ve i

em en

er he Be

ch is hn Te c

Be

ou gb ui

kt

W er

El

ek

tr ot ec

hn

ie

k

w ku

nd

e

ge

n

Takkebijsters T Ta kkeb 58 I 4817 BL Breda I (076) 572 81 81 | info@vandijnsen.nl


Zeeuwen helpen Groningers Geen gasaansluiting meer in de nieuwe Gamma Goes Niet alleen is de nieuwe Gamma de grootste bouwmarkt van Zeeland, het is ook nog eens een heel duurzaam gebouw. Zonder gasaansluiting, met warmtekoudeopslag en natuurlijk zonnepanelen. We komen in Nederland stapje voor stapje steeds dichterbij een duurzamere levensstijl. Veel particulieren kiezen voor aanpassingen om hun huis duurzamer te maken. Als Esselink Groep, eigenaar van Gamma Goes, vinden we het belangrijk om ook in die ontwikkeling mee te gaan. Na de zoveelste aardbeving in Groningen, is het voor heel Nederland duidelijk dat we moeten stoppen met het gebruik van gas om te verwarmen. Een logische keuze dus dat het nieuwe pand geen gasaansluiting heeft, maar er gewerkt wordt met warmtekoudeopslag. We zouden het kunnen vergelijken met de waterkeringen die Zeeland kreeg na de Watersnoodramp in 1953. Iedereen was het er mee eens dat zo’n ramp nooit meer zou mogen plaatsvinden. De aardbevingen in Groningen moeten ook verleden tijd zijn. Door afscheid te nemen van gas, hopen wij als Zeeuws bedrijf ons steentje bij te kunnen dragen aan een veilige toekomst voor de Groningers.

Het nieuwe pand van Gamma Goes is zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Tijdens de bouw zijn er 36 putten van zo’n 100 meter diep geboord voor een gesloten circuit van warmtekoudeopslag. In de winter wordt warmte naar boven gehaald om het pand middels vloerverwarmingsbuizen te verwarmen en in de zomer juist koude om te koelen. De vorstperiode die we deze winter achter de rug hebben, was een goede test en is uitstekend doorstaan. Om geen energie verloren te laten gaan, is het pand voorzien van heel goede isolatie. Daarnaast worden er op het dak 650 zonnepanelen geplaatst, waarmee we grotendeels zelfvoorzienend zijn voor de elektriciteit. Door het hele pand is er LED verlichting geïnstalleerd en wat we overal steeds meer in het straatbeeld zien: de parkeerplaats heeft vier laadpalen voor elektrische auto’s.

Kortom: Gamma Goese Poort is klaar voor een duurzame toekomst.

“Het nieuwe pand van Gamma Goes is zo duurzaam mogelijk uitgevoerd”

7

Goes | openingskrant


Assortiment

Een winkel die twee keer zo groot is geworden, daar kan natuurlijk ook twee keer zoveel in. Ons assortiment is flink uitgebreid. We hebben luxere en professionelere artikelen toegevoegd. Meer merken, meer keuze. Zo hebben we onder andere Bosch

Vloeren en laminaat

Professional en Hitachi producten toegevoegd, Gira schakelmateriaal Op de zeer uitgebreide vloeren- en laminaatafdeling zie je alle vloeren

en technisch sanitair van Bonfix.

naast elkaar op de wand. Zo zie je heel snel wat je aanspreekt en welke keuze voor jou de juiste is. Behalve vloeren bieden we je ook een ruim assortiment aan ondervloeren, plinten en vloerlijm. En vergeet het onderhoud niet. Om jarenlang plezier te hebben van je houten, keramiek, laminaat, steen of linoleum vloer, vind je bij ons een passend onderhoudsmiddel. Op onze website lees je hoe je berekent hoeveel vierkante meters je nodig hebt en bekijk je handige filmpjes over vloeren leggen en plinten bevestigen. Uiteraard staan we in de winkel voor je klaar om persoonlijk al je vragen te beantwoorden.

Losse verkoop ijzerwaren Nieuw is de losse verkoop van ijzerwaren. Je gaat nooit meer met een doos schroeven naar huis, terwijl je er maar eentje nodig hebt. Als in een snoepwinkel voor de klusser zoek je zelf bij elkaar wat je nodig hebt. Ook koop je bij ons de schroeven van het professionele merk Dynaplus.

8

Goes | openingskrant


“Kom naar onze afdeling Slim Wonen en vraag onze medewerkers hoe het werkt�

Slim Wonen Wat is dat eigenlijk, Slim Wonen? Het betekent dat je diensten en producten in huis die met internet zijn verbonden via een app kan bedienen. Denk aan de thermostaat. Die kan je zo instellen dat de app een seintje geeft aan je cv-ketel wanneer je bijna thuis bent, zodat je huis alvast lekker warm is bij thuiskomst. Er zijn nog veel meer slimme producten op de markt. Om je gras te laten maaien door een robotmaaier, de tuin automatisch te laten sproeien als de bodem te droog is of de verlichting op het gewenste niveau in te stellen. Kom naar onze afdeling Slim Wonen om meer te weten te komen en het zelf te proberen.

Verlichting De afdeling verlichting is enorm uitgebreid ten opzichte van de oude Gamma. Verlichting is heel sfeerbepalend, maar moet soms ook gewoon functioneel zijn. Voor alle verschillende ruimtes in je huis vind je bij ons de oplossing. Of het nu gaat om een vrolijke lamp voor de kinderkamer of zuinige LED verlichting voor een werkruimte.

9

Goes | openingskrant


Ruud en Bram feliciteren Esselink Groep en Gamma met het fraaie nieuwe pand in Goes

R & B Lijm- en metselwerken BV Bierensstraat 14 • 4697 GE Sint-Annaland Tel.: 06 - 511 043 00

www.lijmenmetselwerken.nl • info@lijmenmetselwerken.nl

Dringend gezocht: Vakbekwame collega’s


Het wachten waard Twee keer zoveel ruimte in nieuwe Gamma

Er was een lange adem voor nodig om deze nieuwe Gamma te

we nu 120 plaatsen. Het was voor het asfalteren wel even spannend met

realiseren. Teus-Jan van Dieren, directeur van de Esselink Groep,

een strenge vorstperiode, maar ook dat is goed gekomen. Ik moet ook

kan soms nog bijna niet geloven dat het gelukt is.

zeggen dat de mensen van Hanse Staalbouw, Flier installatiegroep en Van Dijnsen installaties heel vlot gewerkt hebben, dat was zeer prettig.”

“Wel vaker hebben we te maken met langdurige trajecten, maar zoals dit

Consumentenbehoeften

heb ik het nog niet meegemaakt. Zo opgelucht en blij als nu, was ik bijna niet eerder. In 2004 ging de oude Gamma in Goes van 1500 naar 3000m

2

Ook al is deze nieuwe Gamma de grootste van Zeeland, de strijd om de

en nog geen vier jaar later zaten we al op het Stadskantoor, omdat we

consument gaat ondertussen onverminderd door. “Het is steeds zoeken

verder wilden groeien. Maar helaas ging dat nergens.” Diverse opties

naar wat de consument wil,” stelt Van Dieren. “De tendens is dat mensen

passeerden de revue, tot in 2010 het terrein van tienduizend vierkante

minder zelf kunnen, je moet het ze zo gemakkelijk mogelijk maken. Daar

meter naast de Gebroeders Weststrate aangekocht kon worden. Min

spelen we in de nieuwe winkel op diverse punten op in zoals met de

of meer een gok, want het terrein kon wel ontwikkeld worden, maar de

tuinplanner en het slim wonen. We hebben jaren gehad dat er gesneden

gemeente stond er niet om te springen. “De toenmalig wethouder Jo-

werd in de hypotheekregels. Vroeger kon je veel meer extra geld

Annes de Bat heeft zich ingezet om de ontwikkeling van het gebied en

besteden aan je huis. De markt trekt nu wel weer aan en mensen zijn weer

de nodige aanpassingen aan de grote rotonde van het Tiendenplein door

gemotiveerd om geld uit te geven aan hun huis.” Van Dieren en zijn team

te zetten. Vorig jaar ging het ineens heel snel en in de zomer van 2017

hebben dus een uitdaging. “Ik heb er alle vertrouwen in, het is een goed

konden we beginnen.”

team met ontzettend enthousiaste en gemotiveerde mensen.”

Vlot verloop bouwtraject In augustus 2017 ging de eerste heipaal de grond in en aansluitend in

In 1913 startte de overgrootvader van Teus-Jan van Dieren het

september werd de fundering gelegd. De maand daarop startte de bouw

familiebedrijf Esselink in Middelharnis. Samen met zijn broer Taco vormt

van de staalconstructie en ging het dak erop. In november werd de gevel

Teus-Jan de directie. Hun vader Teus heeft het stokje in 2013 aan hen

gemonteerd en de vloer gestort. “Daarna kon de afwerking beginnen,

overgedragen. Bouwcenter Esselink heeft vier vestigingen: in Middelharnis,

in week 2 van dit jaar konden we daar al mee aan de slag. De afgelopen

Heinenoord, Hellevoetsluis en Zierikzee. Onder de Esselink Groep vallen

weken is alles ingericht en ging het om de laatste puntjes op de i.

daarnaast vijf Gamma’s.

De parkeerplaats aanleggen bijvoorbeeld, in plaats van 50 hebben

11

Goes | openingskrant


Services bij Gamma

Onze medewerkers staan iedere dag weer voor je klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. In onze nieuwe winkel bieden we je, zoals je van ons gewend bent, allerlei extra services die het je nog makkelijker maken om je klus te klaren.

Bezorgbus Zaagservice Groot plaatmateriaal vervoeren is niet altijd even handig. In onze zaagruimte zagen we het graag voor je naar een handzaam en transportklaar formaat. Dan kun je er thuis weer gemakkelijk mee verder. Je vindt de zaagruimte in de hoek bij het hout en

Je kent het wel, je hebt grote spullen gekocht en het past net niet in de auto. Geen nood, je kunt bij ons een bezorgbus huren, zodat je de artikelen gewoon zelf mee naar huis kan nemen. Handig! Je betaalt slechts â‚Ź10.- voor de eerste anderhalf uur. Vraag naar verdere voorwaarden in de bouwmarkt.

plaatmateriaal. Een druk op het belletje zorgt dat een van de medewerkers je snel komt helpen.

Bestel-infozuil De combinatie van winkel en webshop wordt steeds verder geoptimaliseerd. Ben je aan het winkelen en heb je meer informatie nodig? Of is een product niet op voorraad? Kijk dan op een van onze 8 bestel-infozuilen, die je helpen bij het maken van je keuze of het online bestellen van een product.

12

Goes | openingskrant


Tuinplanner De make-over van je tuin begint met een goed tuinplan. Op onze nieuwe tuinafdeling vind je voorbeelden en krijg je gratis uitleg over alle mogelijkheden. Van schuttingen tot bestrating. Onze tuinplanner Stephanie helpt je om je wensen en ideeën te vertalen naar een tuinplan waar je zelf mee aan de slag kunt. En zie je dat niet zitten? Dan is onze partner, klussenbedrijf Jopse, er om je droomtuin te verwezenlijken.

Verf mengen De juiste kleur kiezen is nu makkelijker dan ooit. Ook al hebben we keuze uit 1 miljoen kleuren, met hulp van onze verfspecialisten kom je altijd met de goede kleur thuis. Twijfel je toch of het wel echt de goede kleur is? Kies dan voor een van onze kleurentesters of laat een

“In onze nieuwe winkel bieden we je allerlei extra services”

200 ml potje mengen om thuis eerst te proberen. Weet je al precies welke kleur je wilt? Wij mengen hem voor je. Nieuw is dat we nu ook spuitlakken op kleur voor je kunnen mengen. Heb je een voorbeeld van de kleur die je wilt, zoals een stukje gordijn of een afbeelding uit een magazine, neem dat dan mee naar de bouwmarkt. Die kleur kan onze verfspecialist direct voor je scannen en mengen. Upload een foto van jouw ruimte die je wilt schilderen naar kleuradvies@gamma.nl en je kunt in de winkel zelf zien met welke

Sleutelservice

kleuren jouw kamer het mooist wordt.

Een extra set sleutels nodig? Dat regel je snel met onze sleutelservice. Je kunt bijna alle merken sleutels laten namaken. Van huis- tot fietssleutels. Denk aan Nemef sleutels, maar ook sleutels van AXA, GAMMA en andere merken. Meestal heb je binnen een paar minuten je nieuwe sleutel in handen.

Montageservice Geen tijd om een klus zelf aan te pakken? Maak dan gebruik van onze montageservice. Via de website vraag je gemakkelijk een offerte op. Ook voor andere klussen kun je onze montageservice inzetten.

13

Goes | openingskrant


IN 5 STAPPEN NAAR EEN EIGEN GRATIS MAGAZINE! of krant

Smithweg 1.04 - 4462 HC Goes - t 0113 21 32 41 e sjoerd@quaerismedia.nl - www.quaerismedia.nl

COLOFON Uitgave ter gelegenheid van de opening van Gamma Goes. Met dank aan alle betrokkenen. Realisatie door Quaeris Media BV in samenwerking met DMARC een reclamebureau, www.dmarc.nl Fotografie: Limit Fotografie. Redactie: De Rappe Redacteur ©Gamma Goes 2018

Postbus 176, 3360 AD Sliedrecht | tel: 0184 - 413798 | www.vanderschildheiwerken.nl


Vestiging Goes - Marquesweg 2-A

Vestiging Goedereede - Provincialeweg 14

Vestiging Oud Gastel - Neon 11

OP=OP

speciale

Vanaf nu de ruimste collectie eetkamertafels en stoelen in iedere prijsklasse!

Eetkamerstoelen zeer ruime collectie €89 tot €399 per stuk

actie €395

Aan tafel!! Bij Walhout is het heerlijk tafelen...

Acacia tafel 200x100cm Gebleekt en gelakt, incl. metalen poot (diverse uitvoeringen)

Meeneemprijs: €395

240x100cm: €495

Eiken tafels In alle mogelijke uitvoeringen op maat te maken vanaf: €1500

Boomstamtafel 200x100cm 6 cm dik massief acaciahout, incl. metalen poot

Nu voor: €595

2e paasdag GEOPEND

Grevelingenstraat 33, Zierikzee www.walhoutwonen.nl

Wij zijn open >

Maandag t/m woensdag op afspraak / Donderdag 10.00-21.00u Vrijdag 10.00-17.30u / Zaterdag 10.00-17.00u

13.00 - 17.00u


Bezoek ook onze website

www.hansestaalbouw.nl

HOOFDAANNEMER

Bedankt voor het vertrouwen!

Een sterk verhaal van A tot Z ... Turnkey bouwen, van ontwerp tot oplevering, dat is één van de specialiteiten van Hanse Staalbouw. Wij zijn o.a. gecertificeerd volgens de VCA**, NEN-EN 1090, ISO 3834-2 en ISO14001-norm. Hanse Staalbouw is actief in de agrarische en utiliteitssector, maar ook in de industrie, machinebouw en woningbouw (zie www.stalenwoning.nl) in zowel binnen- als buitenland.

De Weel 13 • 4306 NV Nieuwerkerk (Z) • 0111 641 333 • info@hansestaalbouw.nl • www.hansestaalbouw.nl

hanse + staal een sterk verhaal

Profile for Quaeris Media BV

Krant Gamma  

Krant Gamma  

Profile for quaeris