__MAIN_TEXT__

Page 1

Inhoudsopgave || 1


2 || Inhoudsopgave


Voorwoord In 2017 zijn we verhuisd van onze oude plek in Kerkwerve, waar het bedrijf 10 jaar gevestigd was, naar Zierikzee. We waren al een tijd op zoek naar iets groters en gelukkig hebben we dat gevonden. We hebben een oude landbouwschuur verbouwd tot een prachtige zaak! Daar zijn we ontzettend trots op en dat is ook de aanleiding van dit mooie magazine. Aan dit alles hadden we in 2002, toen Bram het bedrijf startte, niet durven denken.

"We hebben een oude landbouwschuur verbouwd tot prachtige zaak!" Het meest trots zijn we op de manier waarop we ons bedrijf hebben opgebouwd, met z’n tweeën. Bram is alleen begonnen en nu werken we beiden fulltime in het bedrijf. De laatste jaren is ons bedrijf uitgegroeid tot een meubel- en jachtstoffeerderij met een allround afdeling voor woninginrichting. Ons streven is de service te bieden en de tijd te nemen die de klant nodig heeft. Zowel bij ons in de winkel als bij de klant thuis. Met ons nieuwe pand kunnen we dat nog beter doen en alle mogelijkheden uitgebreider laten zien. We willen iedereen heel erg bedanken die het mede mogelijk heeft gemaakt om dit magazine tot stand te laten komen. Graag verwelkomen we u in ons bedrijf, de koffie en thee staan altijd klaar!

Lieve groet, Bram en Ramona

Inhoudsopgave || 3


Nieuwe fase Start medio februari 2018

Bent u op zoek naar uw eigen stukje Zeeland?

22 unieke Hofjes Sonnemare

Uw eigen chalet op een hofje naar keuze

Kom en proef, ruik en voel de landelijke charme bij Zeelanderij! www.zeelanderij.nl

Heeft u interesse of vragen? www.zeelanderij.nl/nieuwefase


INHOUD

6

12

8

16

20

Het nieuwe pand

6

Aristide 16

De verbouwing

8

Klantverhalen 2 & 3

Klantverhaal 1

11

Wat doen wij? 20

Designers Guild

12

19

COLOFON

Uitgave ter gelegenheid van de nieuwe locatie/verhuizing van Blakenburg Wonen uit Zierikzee. Met dank aan alle betrokkenen. Realisatie: Quaeris Media BV, www.quaerismedia.nl. Ontwerp: DMARC een reclamebureau, www.dmarc.nl. Fotografie: Limit Fotografie. Tekst: Mariska den Hartog. Wilt u ook zo'n mooi (sponsored) magazine? Neem dan contact op met Sjoerd Flikweert, Quaeris Media: bel 0113 - 213241 of mail sjoerd@quaerismedia.nl

Inhoudsopgave || 5


6 || Het nieuwe pand


Het nieuwe pand Al zaten we in Kerkwerve jarenlang op een fijne plek, we waren er echt uit ons jasje gegroeid. Alle ruimte was er benut en nog kwamen we tekort. Te vaak stonden er spullen van het werk thuis in de woonkamer. We wilden dus meer ruimte voor zowel winkel als werkplaats en opslag. Per toeval zagen we dat dit pand aan de Balie te koop stond. Bij het ophalen van de kinderen op school reden we altijd langs de andere kant weg, maar op een goede dag niet. En zagen vervolgens het bord aan de gevel. Alsof het zo moest zijn. Binnen de kortste keren waren we de trotse eigenaren van Balie nummer 1.

"Dit is voor ons een toplocatie" In oppervlakte zijn we er de helft op vooruit gegaan. Van 55 m2, naar ruim 110 m2. We kunnen hier alles kwijt. We hebben een ruime werkplaats tot onze beschikking en in de showroom kunnen we nog beter laten zien wat we in huis hebben. We wonen naast de zaak en er is parkeerruimte voor de deur. Wat wil je nog meer?

Het nieuwe pand || 7


"De uitdaging zijn we met veel enthousiasme aangegaan"

8 || De verbouwing


De verbouwing De verbouwing van de oude schuur was een aardige uitdaging, niet in de laatste plaats vanwege de monumentenstatus ervan. Maar die uitdaging zijn we met veel enthousiasme aangegaan. In een paar weken tijd realiseerden we er samen met vrienden, familie en andere vakmensen onze nieuwe werk- en winkelruimte. Er werd een vloer gestort, wanden gezet, betimmerd en geĂŻsoleerd. Ramen zijn bij de luiken geplaatst en er kwam een grote glazen plaat in het plafond, zodat je mooi naar de punt van het dak kunt kijken. Er werd gestuukt en geschilderd en we brachten authentieke details aan zoals de louvredeuren naar het kantoor. Maar het allerleukste was natuurlijk het inrichten, aankleden en in gebruik nemen van de ruimte. We hopen u hier nog heel lang met veel plezier van dienst te kunnen zijn!

De verbouwing || 9


W I N D O W FA S H I O N

Window fashion Shutters & Houten jaloezieën 354A-Tamino U1

“Veel succes onder de Dikke Toren”

Wij wensen jullie heel veel succes op jullie nieuwe locatie! Groothandel in Leder, Kunstleder, Meubelstoffen & Meubelfourniture

SmartStrand tapijt

Zachter Sterker

Easy to Clean carpet www.smartstrandtapijt.nl

Groener


Annemarie de Jonge uit Zierikzee “In ons huis lagen witte plavuizen. Aangezien het een oud huis is en we geen vloerverwarming hebben, was dat nogal koud. Met Bram hebben we het er een paar keer over gehad om er een PVC vloer overheen te leggen. En op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt. We zijn er erg blij mee, het is heel strak gelegd, je ziet nauwelijks naden. Het voelt een stuk warmer en het dempt het geluid."

"Het is heel gemakkelijk om een afspraak te maken" "Het fijne aan Bram en Ramona is dat ze ontzettend toegankelijk zijn en je voelt je tot niets verplicht. Ze geven goed advies, het is heel gemakkelijk om een afspraak te maken. Wij vonden het heel prettig zaken doen. Het was de eerste klus die Blakenburg voor ons deed, maar het zal vast niet de laatste zijn.�

Klantverhaal || 11


Designers Guild

12 || Designers Guild


Kleurrijke collecties Soms weet je gewoon dat je iets goeds in handen hebt, ook al is niet iedereen daar direct van overtuigd. Zo was het ook met Designers Guild. Het label van de Britse ontwerpster Tricia Guild was voor veel mensen even wennen en het was in het begin moeilijk om in Nederland voet aan de grond te krijgen. De collecties van Designers Guild zijn kleurrijk en zeker niet doorsnee. Ze zijn gebaseerd op de natuur, een verre reis of alledaagse vondsten. Ramona was er van het begin af aan helemaal weg van en ook de klanten sluiten het label meer en meer in hun hart. Inmiddels heeft Blakenburg het exclusieve dealerschap voor Zeeland verworven. In de nieuwe zaak is een hele wand ingericht met de luxe producten van Designers Guild. Van behang tot meubelen gordijnstoffen en verf. Kom zelf eens kijken en laat u inspireren door de uitgebreide keuze en de goede kwaliteit van dit prachtige merk.

"Ook klanten sluiten het label meer en meer in hun hart" Designers Guild || 13


Over Designers Guild Het Londense label Designers Guild is opgericht in 1970 door Tricia Guild. Zij raakte geĂŻnspireerd tijdens haar reizen naar India en viel voor de intense kleuren die ze daar zag. Haar eerste collectie ontstond door een aantal Indiase blokprintstoffen van nieuwe kleuren te voorzien. Niet veel later opende ze in 1972 een winkel in Londen. Daar verkocht ze haar collectie stoffen, maar ook meubels en keramiek. Nog eens tien jaar later verscheen haar eerste boek. Daarna volgenden nog talrijke boeken die veel mensen inspireren. Designers Guild is vernieuwend en biedt een breed assortiment aan meubelstoffen, gordijnstoffen, behang, meubelen, verf, kussens en tapijten. Ook zijn er accessoires en een bed- en badlijn. De collecties worden wereldwijd in meer dan 60 landen verkocht en twee keer per jaar verschijnt er een nieuwe collectie. Tricia Guild geldt als een van de meest invloedrijke en creatieve namen op het gebied van binnenhuisarchitectuur. Niet voor niets is haar werk bekroond met diverse prestigieuze internationale prijzen en erkenningen.


Kleur roept emotie op, zorgt voor sfeer en kan een ruimte compleet veranderen. Een dosis kleur in je interieur geeft energie en maakt dat je je echt thuis voelt. In dit boek staan 45 van mijn favoriete combinaties. Met behulp van deze voorbeelden en de vele tips leer je experimenteren met tinten, dessins en texturen en voor je het weet maak je je eigen kleurenpalet. Het is makkelijker dan je denkt!

HL HÉLÈNE LESGER BOOKS

TRICIA GUILD KLEURENPALET

45 IDEEËN VOOR KLEUR IN JE INTERIEUR

Tricia Guild Kleuren Palet - Hélène Lesger Books 45 Ideeën voor kleur in je interieur. Kleur roept emotie op en zorgt voor sfeer. Een dosis kleur geeft je interieur energie en maakt dat je je thuis voelt. Met behulp van 45 favoriete kleurencombinaties van Tricia Guild leert de lezer

TRICIA GUILD KLEUREN PA L E T 45 IDEEËN VOOR KLEUR IN JE INTERIEUR

experimenteren met tinten, dessins en texturen. | € 29,95 ISBN: 978 90 826836 08 Fotografie: James Merrell

Designers Guild || 15


Aristide "Met Aristide aquacleanstof op uw zetel is uw leven minder stressvol"

16 || Aristide


De AquaClean stoffen van Aristide De Aristide AquaClean stoffen laten het toe om elke

is zoals markeerstift of een zuur product,

huishoudelijke vlek met enkel water te verwijderen.

dan voegt u wat wasmiddel toe aan het

Ideaal voor gezinnen met kinderen of gewoon

water. Heeft u een zetelhoes over de bank,

onhandige mensen... De Aristide AquaClean stoffen

dan kunt u ze zelfs in de wasmachine

zijn met de AquaClean beschermlaag omhuld

gooien. De Aristide AquaClean stoffen

en nemen veel minder snel vuil op als andere

bestaan uit zes kwaliteiten, vnl. Arthur,

stoffen. Koffie, thee, rode wijn, ketchup, waterverf,

Harry, Miles, David, William & Robin. Zes

balpen, enz. Ze kunnen allemaal met enkel water

verschillende structuren en een zeer groot

verwijderd worden. Hoe gaat u te werk? Eerst

kleurengamma om aan iedereens smaak

verwijdert u het overtollige gemorste product, dan

te voldoen. Vraag gratis staaltjes aan via

voegt u wat water toe en wrijft u de vlek met een

de website www.aristide.be/aquaclean

draai beweging uit de stof. U gaat door tot alles

Probeer zelf wat huishoudelijke vlekken uit

verwijderd is. En heeft u een vlek die zeer hardnekkig

en overtuig uzelf!

Aristide || 17


Bram en Ramona, succes in Zierikzee!

Wij wensen Blakenburg veel succes op de nieuwe locatie.

Sint Domusstraat 68-72 | 4300 AB Zierikzee T. 0111 415029 | info@wieshorecaservice.nl wieshorecaservice.nl

Ook een transfer maken? Bel ons!

Sinke Komejan Zierikzee T (0111) 45 15 00 www.sinke.nl

JOOST van WEA

hallojoost.nl

Hallo, ik ben Joost. De online accountant van jouw toekomst. Gefeliciteerd met het nieuwe pand.


Dhr. en Mevr. Molenaar uit Burgh-Haamstede

Mevrouw Molenaar: “We hebben twee kasteelbanken die al dertig jaar oud zijn. De stof was nog wel goed, maar de kussens verpulverden op den duur. Ik had wel iets gelezen over Blakenburg en zo zijn we eens gaan kijken naar stalen. Bram is ook bij ons langs geweest en zo ging het een paar keer over en weer. We hebben uiteindelijk gekozen voor pauwblauwe Alcantara en zijn er zeer blij mee."

"Bram en Ramona hebben geweldig werk geleverd" "Het is een stof die je gemakkelijk schoonmaakt als de kleinkinderen iets knoeien en het heeft bovendien een mooie uitstraling. Bram en Ramona hebben geweldig werk geleverd. Niets is hen te veel, al zit je er een hele ochtend. Ze luisteren echt naar je en geven goed advies. We zijn ontzettend plezierig geholpen en raden Blakenburg iedereen aan!”

Eric en Pascale Luca

uit Middelburg

Eric: “Andere bedrijven doen naast de stoffering van meubels ook wel eens een boot. Het fijne aan Blakenburg is dat ze gespecialiseerd zijn in bootstoffering. Bram en Ramona snappen hoe het werkt en weten precies wat je bedoelt als je tegen bepaalde uitdagingen aanloopt. Onze boot is van 1982, dus de stoffering was wel aan vernieuwing toe. Blakenburg verzorgde de stoffering van de kussens van de punt, de banken en de bankjes van de achterkajuit. Ze leverden tevens de vloerbedekking en de gordijnen. Het leuke is dat we zelf ook mee hebben kunnen denken en Bram is er vervolgens mee aan de slag gegaan.”

"Het fijne aan Blakenburg is dat ze gespecialiseerd zijn in bootstoffering" Klantverhaal || 19


Wat doen wij? Stofferen is een vak, dat zullen velen van onze klanten kunnen beamen. Ooit begonnen we met meubelstoffering, het vakgebied van Bram. Door de jaren heen is er steeds iets bij gekomen en groeide het bedrijf. Van Blakenburg Stoffeerderij veranderde de naam in Blakenburg Passie voor Wonen. Met stoffering van meubels, boten, caravans,

1

het leggen van vloeren en het leveren van zon- en insectenweringen bieden we onze klanten een uitgebreid dienstenpakket. In de showroom of aan huis geven we advies op maat en zoeken we met alle liefde net zo lang tot het hele plaatje klopt. 1. Binnenstoffering  Naast het stofferen

2. Buitenstoffering   Door het gebruik van

van meubels kunt u bij ons ook terecht

de juiste outdoorstoffen geniet u van een

voor tapijt, vinyl of PVC vloeren. Maar ook

langere levensduur van uw tuinmeubels.

voor binnenzonwering, zoals gordijnen, rol/

De stoffen die wij gebruiken zijn vuil- en

vouwgordijnen, jaloezieën, plissé, duettes of

waterafstotend, rot- en schimmelvrij en

duorolgordijnen. In onze showroom staan we

bloedbestendig. De stoffen zijn UV-bestendig

graag met advies voor u klaar.

waardoor u ze buiten in de felle zon kunt laten liggen. Daarnaast leveren wij diverse soorten zon- en insectenwering. Markiezen, rolluiken, zonneschermen, screens en horren, niets is te gek. 3. Vloeren  Blakenburg stoffeert niet alleen uw woning, maar legt ook een breed scala aan vloeren. Tapijt en laminaat behoren natuurlijk tot de mogelijkheden, maar ook vinyl en PVC. Wij delen graag de laatste trends met u. Word wijzer door middel van onze vloerenwijzer en wij helpen u een vloer te kiezen die past bij uw levensstijl. 4. Boten  Is het interieur van uw boot toe aan een restyling? Tijd om Blakenburg in te schakelen om het interieur, de wandbekleding en de binnen- en buitenkussens van uw schip weer als nieuw te maken. Al onze stoffen zijn

20 || Wat doen wij?


van een hoogwaardige kwaliteit en kunnen tegen vocht, dus zijn zijn roten schimmelvrij. 5. Woonaccessoires  De stoffering vormt een belangrijke basis in een interieur, maar met accessoires maakt u het geheel af. In onze webwinkel

2

en showroom verkopen wij een ruim assortiment woonaccessoires; van kandelaars tot kussens en van geurzakjes tot zeepjes.

3 4 "Wij zoeken met alle liefde net zo lang tot het hele plaatje klopt"

5

Wat doen wij? || 21


het hart van watersport in zeeland onderhoud

reparatie

stalling

makelaardij

schadeherstel

renovatie

etap specialist

Hartelijk gefeliciteerd

en bedankt voor de prettige samenwerking!

Kwalite

westie va it is geen k

n toeval

jachthavenweg 5 4486 cz colijnsplaat t 0113 695776 info@deltayacht.com www.deltayacht.com facebook.com/ deltayacht


Dat verdient een bloemetje!

Banninklaan 8 Zierikzee autoschadeteam.nl

jammer dat ons werk onzichtbaar is..

Quaeris Media biedt u de mogelijkheid om kosteloos een eigen krant of magazine uit te brengen. Een eigen magazine, wat een werk zult u denken... Niets is minder waar! Neem contact op met Quaeris Media en wij verzorgen de realisatie van A tot Z. www.quaerismedia.nl


Blakenburg, passie voor wonen  Balie 1  4301 GZ Zierikzee  T 0111 402 256  info@blakenburgwonen.nl  www.blakenburgwonen.nl

Profile for Quaeris Media BV

Blakenburg Magazine  

Blakenburg Magazine  

Profile for quaeris