Page 1

STEM

FENOMENAAL SOCIAAL GEZOCHRTS DIE 60.000 KIEZE PETER MERTENS IN HET PARLEMENT STEMMEN

LIJST

12 PETER MERTENS PVDA-LIJSTTREKKER VOOR HET FEDERAAL PARLEMENT


2 HET MOET ‘FENOMENAAL SOCIAAL’, NIET ‘EEN BEETJE MINDER ASOCIAAL’ Eerlijke belastingen, een minimumpensioen van 1.500 euro, btw op energie naar 6%... met de PVDA kies je voluit voor een sterke oppositie en loop je geen risico dat je sociale stem na de verkiezingen als pasmunt dient voor een postjeshuwelijk met Open VLD of N-VA.

PVDA: DE HARTW ERKENDE STEM OP LINKS

3 SCHUD ZE WAKKER! Ben je het ook beu dat de regering je portefeuille plundert terwijl de superrijken en grote multinationals vrijuit gaan? Dat jij tot je 67 moet werken en politici maar tot 55 jaar? De PVDA neemt geen blad voor de mond en buigt nooit voor de macht van de elite.

6 REDENEN WAAROM KIEZERS MET EEN GROOT HART PVDA STEMMEN

1

BETER PETER DAN DE ZOVEELSTE FIGURANT

Peter Mertens en Raoul Hedebouw samen in het parlement, dat zal vuurwerk geven. Peter combineert passie en gedrevenheid met een heldere visie – denk maar aan zijn succesboeken Hoe durven ze en Graailand. Als hij onrecht ontmoet, dan gaat hij er vol tegenaan. Zorg dat je stem luider klinkt dan ooit:

STEM PETER IN HET PARLEMENT! 2


4

HET HART OP DE JUISTE PLAATS Bij de PVDA geen graaicultuur maar puur engagement. Onze verkozenen weten perfect wat 20 euro meer of minder op het einde van de maand betekent: zij werken – net als Peter en Raoul – bewust aan een doorsnee werknemersloon.

5

GEEN BLABLABLA MAAR DOEN-DOEN-DOEN De PVDA is geen praatbarak maar een partij die er iets aan doet. Denk aan de 80 dokters van Geneeskunde voor het Volk die gratis 25.000 patiënten verzorgen. Of aan de Turteltaks die we met z’n allen naar de prullenmand verwezen.

T! N EN BUITEN HET PARLEMEN DE PVDA, DA’S ACTIE, BINNE

6

4 KLIMAATMINISTERS??? DIE WAANZIN MOET STOPPEN! 4 klimaatministers, 9 ministers voor gezondheidszorg... ze hebben er een puinhoop van gemaakt. De PVDA is de enige nationale partij van het land en bewijst dagelijks dat het ook anders kan.

PVDA-LIJSTTREKKER VOOR HET FEDERAAL PARLEMENT

SOCIAAL

STEUN ONZE CAMPAGNE  KIES EEN AFFICHE EN HANG ZE UIT  LIKE & SHARE ONZE VISUALS OP DE SOCIALE MEDIA  DOE EEN GIFT PROGRAMMA PVDA – FEDERALE EN REGIONALE VERKIEZINGEN 2019

HOOFDZETEL PVDA M. Lemonnierlaan 171 1000 Brussel pvda@pvda.be www.pvda.be

ONTDEK AL ONZE VOORSTELLEN

FENOMENAAL

GEEF ONS VLEUGELS

op pvda.be/programma

PROGRAMMA PROGRAMMA PVDA FEDERALE EN REGIONALE VERKIEZINGEN 2019

248 pagina’s boordevol concrete voorstellen. Ambitieus en onderbouwd. Haalbaar en betaalbaar. Fenomenaal sociaal.

v.u.: Marie-Rose Eligius, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel • Verkiezingsdrukwerk 26 mei 2019

PETER MERTENS

5 euro

progr_2019_NL_FR_cover.indd 1

8/02/19 15:26

3


T

A KLIMA

SLINIM VESTEER IN

PENSIOEN POLITICUS:

4.250 EURO

: GEMIDDELD PENSIOEN

1.250 EURO

S E G E L I V I R P E D P STO VAN POLITICI

BETER EN GRATIS OPENBAAR VERVOER

“Om het klimaat te redden moeten we ambitieus én sociaal zijn. Wij kiezen resoluut voor comfortabel, stipt en veel uitgebreider openbaar vervoer. Openbaar vervoer waar je mee op je werk kan geraken. In Duinkerke en 20 andere Europese steden rijden bus en tram vandaag zelfs gratis. Zo geef je mensen een volwaardig alternatief.”

GEEF IEDEREEN EEN GOED PENSIOEN Onze pensioenen zijn bij de laagste van Europa. Zo kan het echt niet verder. Wij eisen een volwaardig pensioen van minstens 1.500 euro netto voor werknemers en zelfstandigen. Minder is gewoon niet eerlijk. Politici beweren dat zoiets onbetaalbaar is. Maar zelf kunnen ze op 55 jaar al met pensioen, met een uittredingsvergoeding tot 400.000 euro. Pure graaicultuur! 4

JOS D’HAESE LIJSTTREKKER VOOR HET VLAAMS PARLEMENT


KL I M

AAT

FAKE STOP DE KILOMETERTAKS Alle grote partijen willen autorijden duurder maken, terwijl het openbaar vervoer voor heel veel mensen vandaag geen alternatief biedt. Met de kilometertaks betaal je 2 tot 3 keer meer belasting om met de auto naar je werk te gaan. Dat is heel asociaal. En: het zal weinig uithalen, zolang we niet investeren in trein, tram en bus.

PVDA gratis bus en tram Groen kilometertaks sp.a stadstol Open VLD kilometertaks CD&V kilometertaks N-VA kilometertaks HET IS ALTIJD HETZELFDE LIEDJE: ⊲ ver voor de verkiezingen roepen ze: kilometertaks! ⊲ net voor de verkiezingen zaaien ze verwarring. ⊲ na de verkiezingen zeggen ze: we kunnen niet anders!

“50 grote multinationals betalen amper 3% belastingen op hun winst, terwijl jij en ik al snel meer dan 30% betalen. Dat is onrechtvaardig.” Peter Mertens

ZIJ AMPER 3% WIJ 30% HOOG TIJD VOOR EERLIJKE BELASTINGEN Steeds meer gezinnen hebben het moeilijk. De kleintjes betalen zich blauw aan taksen, terwijl de allergrootsten de dans ontspringen. Voor winstgevende multinationals is België een waar belastingparadijs, maar zonder palmbomen. Wij sluiten de fiscale achterpoortjes voor winstgevende multinationals en maken de belastingen eerlijker voor werknemers en zelfstandigen.

Er is maar één manier om de asociale kilometertaks definitief stop te zetten. STEM PVDA EN TEKEN DE PETITIE OP: www.pvda.be/stopdekilometertaks 5


IK STEM OP PETER OMDAT… Karen De Swert zorgkundige, Kapellen

… DE PVDA OPKOMT VOOR DE GEWONE MENSEN Ze zijn de enigen die echt begaan zijn en ook weten wat er leeft.

... IK SOLIDARITEIT BELANGRIJK VIND Niet alleen in het binnenland maar ook internationaal, zoals met het Palestijnse volk.

Soukaina Toumi HR medewerker, Borgerhout

… IK DE STIJGENDE ARMOEDE EEN SCHANDE VIND

Kris Segers psychiatrisch verpleegkundige, Bornem

... PVDA-ERS LEVEN VOLGENS WAT ZE VERKONDIGEN

6

… IK NIET KIES VOOR MEER MAAR VOOR BETER

... IK VEEL RESPECT HEB VOOR GENEESKUNDE VOOR HET VOLK De dokters verzorgen hun patiënten gratis en werken zelf aan een gewoon loon.

Alle taksen en belastingen ten spijt, de kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter. Koen Colombet chemiearbeider, Kontich

Herwig Rombauts leerkracht en moestuinierder, Koningshooikt

Debby Meuwes Oud-Turnhout

...ZIJ MET PENSIOEN MOGEN VOOR EEN DIKKE PRÉ Ik help mijn man in zijn zaak. Wij moeten keihard werken voor een armoedepensioen. Terwijl die politiekers die nu aan de macht zijn op 55 mogen vertrekken voor een dikke pré.

Ghislaine Godon gepensioneerd, Geel

Wim Debucquoy ingenieur, Mechelen

… DE PVDA EEN AUTHENTIEKE LINKSE PARTIJ IS


…ALLES GEWOON VEEL SOCIALER MOET Shana Gómez Ferri studente, Boom

... DE PVDA EEN EERLIJK KLIMAATPLAN HEEFT Ze pakken de klimaatproblemen aan maar houden rekening met de gewone mens. Ze halen het geld waar het zit, bij de grootste vervuilers.

WORD ÉÉN VAN DE

60.000

KIEZERS DIE OP 26 MEI PVDA STEMMEN

� pvdabelgie

Het wordt tijd dat de allerrijksten hun belastingen betalen. Gewone werkende mensen betalen toch ook hun belastingen? Eerlijk is eerlijk!

Jos Vandenbroeck vakbondsafgevaardigde, Vosselaar

ZORG DRAAIT OM MENSEN, NIET OM CENTEN Hallo, ik ben Lise en werk als huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Patiënten kunnen zonder geld bij ons terecht. Omdat je gezondheid niet mag afhangen van de dikte van je portemonnee. Ik ben actief in de strijd tegen armoede en ben raadslid voor de PVDA in het OCMW-comité. Daar kom ik ook op voor kwaliteitsvolle en betaalbare rusthuizen. In de zorg staat hoe langer hoe meer de winst centraal en niet de mens. Dat moet anders. Lise Vandecasteele 2e plaats Vlaams Parlement

Kim Vanderhaegen arbeidsmarktbemiddelaar, Lier

... DE PVDA EEN PARTIJ IS DIE ER VOOR STRIJDT DAT IEDEREEN MEE KAN IN BELGIË 15% van de Belgen overleeft met een inkomen onder de armoedegrens. De PVDA is een echte linkse partij die hier fel tegenin gaat.

7


DE KANDIDATEN VAN DE PVDA VOOR HET VLAAMS PARLEMENT 1. Jos D’Haese

26, Borgerhout, bioloog, klimaatactivist, woordvoerder PVDA Antwerpen, initiatiefnemer festival DiverCity

2. Lise Vandecasteele

36, Antwerpen, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk, voor een zorg waar de mens centraal staat, armoede-expert van de PVDA

3. Annemie Tibos

53, Herselt, arbeidster in een cosmeticabedrijf, komt op voor sociale rechtvaardigheid

6. Maartje De Vries

20. Lief Mateusen

7. Maarten Frederickx

21. Jitske Eekman

8. Lien Moens

22. Abderrahim Badri

9. Freddy Van Aelst

23. Koen Meynendonckx

10. Zaynaba Alkodase

24. Mitta Van der Maat

11. Katrien Merckx

25. Raf Van Gestel

12. Ivan Heyligen

26. Christiane Segers

13. Tom Devoght

27. An Buelens

14. Amber Mertens

28. Sen Verstrael

15. Gul Bazsaz

29. Mara De Belder

16. Hilde De Block

30. Eric Francis

17. Els Meulemans

31. Samy Ahmed Ali

18. Erik Dirkx

32. Ben Van Duppen

19. Diane Janssen

33. Nicole Naert

4. Abdelaziz El Fadili

42, Deurne, chemiearbeider, samen zijn we sterk

5. Sah Gulhan

43, Antwerpen, vakman in de haven, actief in Turkse gemeenschappen en sociale teamspeler

8

33, Hoboken, bediende, voorzitster vrouwenbeweging Marianne 35, Geel, maatschappelijk werker, festivalorganisator, ACOD-delegee 43, Wilrijk, zelfstandig architecte, districtsraadslid 68, Willebroek, 40 jaar delegee bij CNH en zet de strijd voort 22, Turnhout, studente politieke wetenschappen UA 48, Hoboken, boekhandelaar, feminist, werkende moeder 47, Merksem, dokwerker, vakbondsmilitant bij ACV Transcom, muzikant 34, Berchem, chemiearbeider, vakbondsafgevaardigde Algemene Centrale 18, Kontich, studente jeugd- en gehandicaptenzorg 64, Merksem, gepensioneerd, vredesactivist 51, Turnhout, verpleegkundige in een woonzorgcentrum 42, Arendonk, studente verpleegkunde, mama, gastactrice en zangeres 56, Berchem, vakbondssecretaris ABVV

62, Kalmthout, supersociaal geëngageerd, werkzoekende

39, Geel, opleidingsverantwoordelijke Dienstenhuis, vrijwilligster Wereldwinkel 58, Schoten, diëtiste bij Geneeskunde voor het Volk 50, Hoboken, invalide, zet zich in voor sport en vrije tijd voor jongeren 43, Mechelen, huisarts

60, Antwerpen, actrice, anti-raciste, ‘zorg voor zorg’ 49, Brasschaat, procesoperator Chemie Antwerpen, vakbondsafgevaardigde 61, Mortsel, vakbondsmilitante ABVV, activiste tegen armoede 38, Hoboken, sociaal werker, delegee, strijdt voor feminisme en LGBT+ rechten 37, Balen, natuurbeheerder, nachtvlinderspotter 27, Antwerpen, psychologe, voorzitster jongerenbeweging RedFox 58, Lier, metaalarbeider en vakbondsafgevaardigde ABVV 43, Mortsel, sociaal, rechtvaardig en actief in woorden en daden 29, Borgerhout, kwantumfysicus, PVDA-schepen, LGBT+ activist 67, Antwerpen, oud ACOD-secretaris en provincieraadslid, voor eerlijke belastingen


OPVOLGERS VLAAMS PARLEMENT 1. Kristof Vissers

39, Deurne, leraar Nederlands, ACOD Onderwijs, districtsraadslid

2. Nadine Peeters

47, Antwerpen, districtsraadslid, actief voor betaalbaar wonen, hart voor de stad

3. Lieve Seuntjens

58, Deurne, huisarts, gezondheidsactivist

4. Stefanie Boons

26, Brasschaat, monitor RedFox, vrijwilliger bij Samenlevingsopbouw

5. Koen De Cnodder

32, Kontich, winkelbediende en syndicalist bij een grote retailer

6. Luc Guns

67, Beerse, gepensioneerd spoorwegbediende, ex-voorzitter ACV-Kempen

7. Rudy Van Rompaey

51, Boom, bediende en syndicaal afgevaardigde BBTK

8. Monika Triest

77, Antwerpen, auteur, feministe van het eerste uur

9. Nele Van Parys

27, Borgerhout, coördinator bij Progress Lawyers Network, passie voor muziek

10. Linda Van der Schoepen

JOS D’HAESE, DE VLAAMSE RAOUL HEDEBOUW Hey, ik ben Jos. Ik woon al een paar jaren met mijn vriendin in Borgerhout. Tijdens en na mijn studies heb ik als interimmer de rekken aangevuld, gewerkt als kassier en met dozen gesjouwd in de magazijnen van Katoen Natie. ‘Al die politiekers zouden hier eens een week moeten meedraaien, ze zouden wel anders piepen’, zeiden m’n collega’s me keer op keer. Ze hebben verdorie gelijk.

Ze noemen mij wel eens ‘de Vlaamse Raoul Hedebouw’. Een mooi compliment. Ik wil in elk geval mijn engagement gebruiken om de eerste ‘PVDA-rebel met een groot hart’ te worden in het Vlaams Parlement. Dat hebben we nodig! Jos D’HAESE Lijsttrekker Vlaams Parlement

Van opleiding ben ik bioloog. Gepassioneerd door alles wat leeft op deze aardbol. Maar ik zie ook overal de gevolgen van het veranderende klimaat. Het wordt dringend tijd dat we een ambitieus klimaatbeleid op poten zetten, dat de grote vervuilers aanspreekt.

59, Brasschaat, zorgkundige, vakbondsafgevaardigde, groot hart voor de zorg

11. Yves Moons

46, Puurs, arbeider en vakbondsafgevaardigde, fervent reiziger

12. Yana Dirkx

27, Berchem, business analyst, helpt jonge ondernemers

13. Ans Peeters

28, Deurne, pedagogisch begeleider, actief in de zorgsector

14. Frank Van den Bossche

57, Turnhout, penitentiair ambtenaar en vakbondsafgevaardigde

15. Christoph Van Dyck

44, Kontich, koerier, vakbondsafgevaardigde BBTK, fotograaf

16. Ng Sauw Tjhoi

61, Mechelen, journalist, voorzitter Welcome in Mechelen

HOE GOED STEMMEN OP 26 MEI? Er zijn drie verkiezingen tegelijkertijd. Eerst kies je voor het Europees Parlement, daarna voor het Federaal Parlement en tot slot voor het Vlaams Parlement. En dit op een en dezelfde magneetkaart bij digitaal stemmen. Met drie kiesbrieven waar je nog op papier stemt.

12 PVDA 1 MERTENS Peter ... ...

FEDERAAL PARLEMENT Lijst 12. Stem op Peter Mertens, of op de lijst of op meerdere PVDA kandidaten. VLAAMS PARLEMENT Lijst 12. Stem op Jos D’Haese, of op de lijst of op meerdere PVDA kandidaten. EUROPEES PARLEMENT Lijst 12. Stem op Line De Witte, of op de lijst of op meerdere PVDA kandidaten. 9


DE KANDIDATEN VAN DE PVDA VOOR HET FEDERAAL PARLEMENT 1. Peter Mertens

49, Antwerpen, auteur, gemeenteraadslid en nationaal voorzitter PVDA

2. Greet Daems

38, Geel, leerkracht, gemeenteraadslid, actief bij Hart boven Hard en Rikolto

6. Hanna Meyers

19. Kevin Wolfs

7. Nadia Charradi

20. Kris Merckx

8. Walter Joos

21. Mieke Laenen

9. Toby Bergmo

22. Shayla Sharmin

10. Luc Van der Schoot

23. Cindy Eykens

11. Guido Deckers

24. Dirk Van Duppen

3. Manal Toumi

24, Deurne, studente rechten, districtsraadslid, antiracist, Youtuber

19, Borgerhout, scholier humane wetenschappen, klimaatspijbelaar, RedFox 49, Mechelen, medewerker ABVV, actief bij VOEM 49, Duffel, chemiearbeider, vakbondsafgevaardigde ABVV 48, Heist-op-den-Berg, busbouwer, vakbondsmilitant 55, Beerse, syndicaal afgevaardigde bij een groot farmaceutisch bedrijf 62, Hove, voormalig nationaal propagandist ACV, activist fiscale rechtvaardigheid

38, Herentals, leerkracht secundair en vakbondsafgevaardigde ACOD 74, Hoboken, stichter Geneeskunde voor het Volk, oud-provincieraadslid 49, Malle, verpleegkundige, gemeenteraadslid, activiste tegen armoede 39, Borgerhout, verkoopster, districtsraadslid 43, Turnhout, poetsvrouw, vakbondsafgevaardigde, vrijwilligster T’ANtWOORD 62, Deurne, huisarts, auteur, gezondheidsactivist

12. Benedict Mayuku

59, Antwerpen, actief bij Federatie van Engelstalige Afrikaanse Belgen

13. Karima Amaliki

4. Tanja Deprez 40, Ekeren, havenarbeidster en vakbondsmilitante

44, Antwerpen, moeder van vier, voor gelijke rechten

14. Rob Eeman

57, Brasschaat, verpleegkundige, gemeenteraadslid, een hart voor de zorg

15. Sonja Van Giel

5. Özgür Gümüş

44, Antwerpen, jeugdwelzijnswerker, syndicalist, bruggenbouwer voor een toekomst in harmonie

57, Deurne, delegee, anti-raciste, in de bres voor alle mensen in nood

16. Sara Van Rompaey

22, Bonheiden, studente filosofie, actief bij Comac, vegetariër, solidair met Palestina

17. Willy De Borger

72, Bornem, gepensioneerd huisarts

18. Katrien Gernaey

10

34, Kapellen, voorzitster PVDA-Kapellen, onthaalmedewerkster

De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter. De PVDA is de enige partij die al jaren hamert op de invoering van eerlijke belastingen. Samen kunnen we het tij keren.


OPVOLGERS FEDERAAL PARLEMENT 1. Anne Delespaul

30, Antwerpen, huisarts, woordvoerster Geneeskunde voor het Volk

2. Ward Coenegrachts 45, Mortsel, verantwoordelijke

DE KANDIDATEN VAN DE PVDA VOOR HET EUROPEES PARLEMENT

1. L ine De Witte

30, Leuven, leerkracht, gemeenteraadslid

54, Hoboken, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk, gemeenteraadslid

4. Dirk Tuypens

51, Mechelen, acteur, redacteur Solidair, gemeenteraadslid

5. Lola Laenen

22, Wommelgem, studente Spaans en sociaal werk, voorzitster Comac

“Ik ga voluit voor een Europa van de mensen, niet van de multinationals.”

6. Peter Veltmans

39, Wilrijk, huisvrouw, feministe

9. Johan Tackx

syndicale relaties PVDA

3. Mie Branders

8. Feride Karki

46, Dilsen-Stokkem, pyscholoog, mede-organisator Reggae Geel

10. Iman Ben Madhkour

24, Antwerpen, verantwoordelijke jongerenbeweging RedFox

11. Luk Vandenhoeck

67, Boom, syndicalist, antiracist, actief bij Hart boven Hard

12. Jozef Mampuys

69, Kessel-Lo, militant voor ACV en Christenen voor het Socialisme

OPVOLGERS

58, Antwerpen, verruimingskandidaat SAP, delegee ACOD Financiën

1. Aurélie Decoene

7. Ilona Van Looy

50, Antwerpen, voorzitster PVDA 2060, antifasciste

35, Hasselt, medewerkster vormingsdepartement PVDA

8. Ronny Struyf

2. Hendrik Vermeersch

2. Tim Joye

9. Rudy Sohier

3. Janneke Ronse

3. Dennis Lauwers

10. Anna Vleeshouwers

4. Peter Vits

4. Julie Steendam

11. Anne Peeters

5. Naomi Stocker

5. Toon Danhieux

12. Nahid Koocheki

6. Farid Darmach

6. Marleen Pollet

13. Wout Schafraet

7. Lieve Peeters

7. Tony Fonteyne

51, Deurne, postman-nachtsorteerder, een hart voor de werkende mensen 63, Putte, vakbondsmens, provincieraadslid 24, Lichtaart, leerkracht, studente gender en diversiteit, feministe 38, Turnhout, voormalig uitbaatster van de Kleine Kruidenier

32, Wilrijk, kinderverzorgster, feministe 33, Turnhout, beroepsmuzikant, gemeenteraadslid

61, Strombeek Bever, oud vakbondssecretaris, medewerker ManiFiesta 36, Antwerpen, voorzitster Geneeskunde voor het Volk 61, Erpe-Mere, arbeider, vakbondsafgevaardigde 21, La Hulpe, nationaal bestuur Comac

41, Antwerpen, bediende, trainingscoördinator, districtsraadslid 63, Oostende, ex-programmator theater en literatuur

29, Hoboken, arts bij Geneeskunde voor het Volk, disctrictsraadslid 51, Niel, internationaal vrachtwagenchauffeur, vakbondsafgevaardigde 26, Sint-Gillis, bediende, actief rond internationale solidariteit 60, Gent, gezinsbegeleider, vakbondsafgevaardigde 61, Sijsele, douaneambtenaar, vredes- en mensenrechtenactiviste 53, Gent, treinbestuurder, vakbondssecretaris ACOD Spoor 11


PVDA-PARLEMENTSLID RAOUL HEDEBOUW

“ PETER EN IK SAMEN IN HET PARLEMENT, DAT ZAL VUURWERK GEVEN!” De PVDA zit in de lift. Bij de gemeenteraadsverkiezingen verdriedubbelde ons aantal verkozenen. We braken door in alle grote Vlaamse steden. Op 26 mei kan je er voor zorgen dat jouw stem ook in het federale parlement gehoord wordt: STEM PETER IN HET PARLEMENT. Raoul Hedebouw volksvertegenwoordiger PVDA

“Voor een leefbare samenleving voor iedereen, waar plaats is voor vrijheid en solidariteit, geef ik mijn welluidende stem aan Peter Mertens.” Ben Rottiers acteur v.u.: Wouter Van Damme, Gemeentestraat 6, 2060 Antwerpen • Verkiezingsdrukwerk 26 mei 2019 • Niet op de openbare weg gooien

VOLG PETER DAG EN NACHT

� peter.mertens.pvda  mertens.p � @peter_mertens

Profile for PVDA België

Verkiezingsfolder PVDA Antwerpen  

Verkiezingsfolder PVDA Antwerpen  

Advertisement