Page 1


Geen wet die de lonen zes jaar blokkeert Sp.a-minister wil een loonstop van minstens zes jaar door het parlement loodsen De PVDA onthulde dat minister van Werk, Monica De Coninck (sp.a), in het geheim een wetsontwerp voorbereidt dat elke loonsverhoging zes jaar lang verbiedt. De regeringspartijen (PS, sp.a, CD&V, Open VLD, MR en CDH) willen dit wetsontwerp vlak voor de zomervakantie laten goedkeuren om elke syndicale mobilisatie te vermijden.

Dit wetsontwerp mag er niet doorkomen! De prijzen stijgen. Aan de index wordt voortdurend geprutst. En toch wil deze wet elke loonsverhoging 6 jaar lang verbieden! Ook in die sectoren met enorme winsten. De winsten van de ondernemingen stegen met 75% op 9 jaar (47 miljard euro in 2000, 82 miljard in 2009). Dit kan niet. Het zijn de werkende mensen die de rijkdom creëren en niemand anders.

Loonstop verergert de crisis Minder verdienen = minder consumeren Minder consumeren = minder produceren Minder produceren = minder werken Minder werken = minder verdienen Minder verdienen = minder consumeren Stop deze zinloze neerwaartse spiraal!

Een beter statuut voor iedereen De werkgevers en de regering willen het statuut van arbeiders en bedienden gelijkschakelen naar beneden. Zeker wat de vooropzeg betreft. In België is de vooropzeg de enige bescherming tegen ontslag. Iedereen heeft recht op de beste bescherming. De arbeiders moeten bij ontslag dezelfde vooropzeg krijgen als de bedienden. Als het erop aankomt een CEO te “bedanken”, vinden de werkgevers ook de middelen voor een gouden parachute.

Stop met de rijken te verrijken Hoe lang gaan we nog aanvaarden dat enkelen zich blijven verrijken, terwijl wij altijd opnieuw moeten inleveren en besparen? Miljonairstaks nu. Deze taks brengt jaarlijks 8 miljard euro op. Goed voor 100.000 banen extra in de openbare diensten, het onderwijs en de gezondheidszorg. Teken de petitie op www.miljonairstaks.be

Versterk de PVDA De PS en de sp.a sloven zich in de regering uit om de richtlijnen van Europa toe te passen. Daarom werkten zij dit wetsontwerp uit. De N-VA probeert in Vlaanderen politiek voordeel te halen uit het ongenoegen van de werkende mensen. Maar ook de N-VA wil de loonvorming in België wijzigen en de automatische indexering afschaffen.

zonder

werkvolk De PVDA is de enige partij die consequent de werkende mensen en hun vakbonden tegen de sociale afbraak steunt.

Sluit aan bij de PVDA. Word lid. Sms “LID” + uw naam, voornaam en adres naar 0473 87 60 18 of word lid via onze website www.pvda.be

geen

welvaart!

Loonstop  
Loonstop  

PVDA bedrijfspamflet tegen loonstop. Betoging 6 juni.

Advertisement