Page 1

WIJ STEUNEN

PETER MERTENS

u toch ook? Om te leven, werken, wonen in een stad op mensenmaat! Help de mensen, niet de banken.

8 LIJST

http://antwerpen.pvdaplus.be IKSTEUNPETER_folder195x195.indd 1

4/10/12 13:55


WiJ steunen Peter mertens An Nelissen “Peter, zijn boek, zijn ideeën, zijn beweging, de dokters voor het volk, zij staan er elke dag. Daarom stem ik op 14 oktober met volle goesting voor de PVDA+, en hoop ik dat ook jij gaat voor een stad op mensenmaat.”

Nigel Williams “Ik wil zeker zijn

dat er minstens een iemand is in de volgende gemeenteraad op wie ik kan rekenen, wiens woord ik kan geloven, iemand die er staat voor de werkende bevolking.”

Rachida Ahali “Ik ben beginnen werken in 1993. Ik Paul De Loose en Johan Felix “Vele

kiezers twijfelen nog of ze zoals voorheen de sp.a/Stadslijst verder zullen ondersteunen. Bij deze roepen wij hen als sociaal-democraten op onze stad niet verder naar rechts te laten evolueren. De PVDA+lijst van Peter Mertens biedt een volwaardig links alternatief.”

had toen nooit gedacht dat wij als maatschappij nog achteruit konden gaan. Dat dat wel zo is stoot mij voor de borst. Peter vertolkt de stem van de kleine man en die moet gehoord worden. Alles begint met een droom.”

Ben Rottiers “Janssens en De Wever die gaan

daar toch alle twee samen zitten. Dat weet iedereen. We moeten ons niet laten vangen door die tweestrijd. De Stad is een bedrijf geworden. Alles is te koop zoals een doos koekskes in de Delhaize. Wannes Van de Velde verzette zich daar al tegen. De stad moet een plaats zijn om samen te leven. Daarom steun ik de oproep om voor Peter Mertens te stemmen.”

An Nelissen (actrice), Jan Blommaert (professor UA), Nigel Williams (standup-comedian), Warre Borgmans (acteur), Marnix Peeters (journalist-schrijver), Rachida Lamrabet (schrijfster), Paul De Looze (voormalig sp.a-schepen openbare werken Antwerpen), Celia Ledoux (schrijfster), Ben Rottiers (acteur), Eric Baranyanka (podiumkunstenaar), Monika Triest (onderwijsdeskundige-schrijfster), Johan Felix (sp.a-districtsburgemeester Hoboken), Thomas Decreus (medeorganisator Shamebetoging), Bülent Öztürk (filmregisseur), Matthias Tricot (DJ Buda Civalizee), Rachida Ahali (schrijfster), Paul Schrijvers (woordkunstenaar), Karim Zahidi (docent UA), Bernard van Lent (muzikant), http://antwerpen.pvdaplus.be/stemoproep Jelle Versieren (onderzoeker UA).

IKSTEUNPETER_folder195x195.indd 2

4/10/12 13:55


s PVDA+ ziet het andernk en ba Help de mensen, niet de

Wat heeft u en uw gezin nodig om goed te leven, studeren, werken en wonen in onze stad? Dat is ons vertrekpunt, niet ‘hoeveel kunnen we er aan verdienen?’.

Betaalbare zorg voor iedereen • 820 tot 1240 euro voor de nieuwe serviceflats in Deurne Bosuil. Wie kan dat betalen? PVDA+ wil dat de 6000 Antwerpse senioren op de wachtlijst dat krijgen waar ze recht op hebben: betaalbare flats aangepast aan het inkomen! • Een rugscan in de vroegere openbare ziekenhuizen (ZNA) is nu al 3 keer duurder dan in het universitair ziekenhuis (UZA). Waarom? Omdat de stad de zorg commercialiseert.

Kleinere klassen, meer leerkachten • Eén kind op drie heeft in het lager onderwijs al één of twee jaren leerachterstand opgelopen. PVDA+ wil dat de stad meer geld investeert om de klassen kleiner te maken en meer leerkrachten aan te werven.

PVDA+ doet het andersaken cialer m Samen de stad terug so

“De PVDA+ dat zijn in de eerste plaats doeners. Gedreven mensen met een grote liefde voor de medemens, geen carrièristen”, zo motiveerde gemeenteraadslid Frank Hosteaux zijn komst bij de PVDA+.

Samen vooruitgang afdwingen • Dirk Van Duppen mobiliseerde duizenden mensen tegen de Lange Wapper en de uitbreiding van de ring. • Mie Branders voerde actie met haar patiënten voor een betere griepsvaccinatie voor 65-plussers. • Dankzij onze steun aan het verzet van de sociale huurders werden talloze foute facturen herberekend.

IKSTEUNPETER_folder195x195.indd 3

Al 40 jaar Geneeskunde voor het Volk • In Antwerpen verzorgen wij 7650 patiënten. Al 40 jaar doen we dit gratis. Je ziekenfonds dekt direct alles. • Al 6 jaar voeren we actie voor betere gezondheid, tegen fijn stof en lawaai van de autostrade dwars door de stad.

4/10/12 13:55


UW STEM IS NODIG

UW STEM IS NUTTIG

Omdat iemand de megafoon moet zijn van de sociale huurders, van het stadspersoneel en van alle ouders die bezorgd zijn over het fi jn stof of over het klasje voor hun kind. Stuur de ‘straat’ naar de ‘raad’: uw stem voor PVDA+ is de beste garantie voor een krachtig sociaal verzet tegen de koude commercie.

Omdat de PVDA+ in de lift zit en steeds verder klimt in de peilingen. Zet uw twijfels opzij want één ding is zeker: bij de komende bezuinigingen weegt één verkozene van PVDA+ veel meer door dan de zoveelste verkozene van een andere partij. Ja, deze ene keer deze ene stem, ze doet ertoe!

UW STEM GEEFT DE DOORSLAG Omdat de Stadspartij en N-VA hoedanook samen in het huwelijksbootje stappen. Wie voor Patrick stemt, stemt dus ook voor Bart. En omgekeerd. Wie van de twee de sjerp draagt maakt geen verschil. Diverse kranten bevestigen dat. Dus: vergeet Patrick en Bart, stem Peter!

HOE STEMMEN OP 14 OKTOBER? Er zijn drie verkiezingen tegelijkertijd: 1. De Antwerpse gemeenteraad: Lijst 8. Stem op Peter Mertens, of op de lijst of op meerdere PVDA+ kandidaten. 2. De negen districten van Antwerpen: Lijst 8. PVDA+ komt op in elk district. 3. De provincieraad: Lijst 8. In heel de provincie kan je PVDA+ stemmen!

8

v.u. Marie-Rose Eligius, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. • Verkiezingsdrukwerk gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012. Niet op de openbare weg gooien.

PVDA+ VrAAgt ÉÉn keer ÉÉn stem:

LIJST

Ja, ik stem Peter in de gemeenteraad: Antwerpen.pvdaplus.be/stemmen-Antwerpen IKSTEUNPETER_folder195x195.indd 4

Stem 4/10/12 13:55

Folder Wij steunen Peter Mertens  

Om te leven, werken, wonen in een stad op mensenmaat. Help de mensen, niet de banken.

Folder Wij steunen Peter Mertens  

Om te leven, werken, wonen in een stad op mensenmaat. Help de mensen, niet de banken.

Advertisement