Page 1

r e t e P STEM s n e t r e M

t n e m e l r a p t e in h

Stem www.pvda.be editie STAD Antwerpen

super

sociaal


De PVDA+ heeft de wind in de zeilen. Gebruik je stem nuttig! De PVDA+ heeft de wind in de zeilen, dat voel je overal. Worden wij dé verrassing van de verkiezingen? Jij kunt het verschil maken! Gebruik je stem nuttig, en kies Peter in het parlement.

maar wij doen niet aan politiek om er rijk van te worden: Peter Mertens, Jos D’Haese en andere PVDA-politici zullen als parlementslid evenveel verdienen als een doorsnee arbeider of bediende.

Een frisse stem De klassieke partijen zingen al jaren hetzelfde vervelende liedje. Wij moeten besparen, maar multinationals en multimiljonairs betalen nul euro belastingen en grote fraudeurs ontsnappen aan het gerecht. Hoog tijd voor een partij die de waarheid durft zeggen.

De politiek luistert al lang niet meer. De PVDA+ wil jouw luidspreker zijn. We laten de stem horen van iedereen die het vandaag moeilijker heeft door de crisis. De stem van de jongeren die wakker liggen van hun toekomst. De stem van al wie bezorgd is over fijn stof, klimaat en een gezonde leefomgeving. De stem van de werkende bevolking.

Een nuttige stem

Een krachtige stem

Onze ideeën slaan aan, en we klimmen in de peilingen. In de recente peilingen zit de PVDA+ in heel de provincie Antwerpen boven de kiesdrempel. Het is nu of nooit. Een stem op de PVDA+ is nog nooit zo nuttig geweest: jij beslist of Peter op 25 mei in het parlement zit.

De PVDA+ weegt op het politieke debat. We bedachten de miljonairstaks, en lanceerden het kiwimodel voor goedkope medicamenten. We kregen de regering zover om de btw op elektriciteit te verlagen van 21 procent naar 6 procent, dankzij 200.000 handtekeningen. Stel je voor wat we nog méér kunnen realiseren, allemaal samen, als je Peter op 25 mei in het parlement stemt!

Een sociale stem Een supersociale oppositiestem, die de mensen en het milieu op de eerste plaats zet, in plaats van de financiële markten en de multinationals: dat zou ons land deugd doen. De PVDA+ wil de armoede aanpakken, jobs creëren voor jongeren, en de rijkdom eerlijker verdelen.

Een consequente stem Bij de PVDA+ vind je geen zakkenvullers. Andere parlementsleden verdienen 7.000 euro bruto per maand,

2

Een stem van onderuit

Peter Mertens Lijsttrekker PVDA+, Antwerpen Nationaal voorzitter PVDA


Wie is Peter Mertens?

De sociale oppositiestem

Hoe durven ze?

Bij de verkiezingen van 2012 werd de PVDA+ de vierde grootste partij in Antwerpen. Met 8.976 voorkeurstemmen werd Peter op drie na de populairste Antwerpse politicus. Sindsdien is hij uitgegroeid tot de actiefste oppositiestem in de gemeenteraad.

Het boek Hoe durven ze? ging meer dan 21.000 keer over de toonbank: het meest verkochte politieke boek van de laatste jaren. Na 150 lezingen over zijn boek kent men Peter overal als een begeesterd spreker.

Een luisterend oor Heinz in Turnhout, Agfa-Gevaert in Mortsel: overal aanwezig om te luisteren naar wat er leeft op de werkvloer en om de sociale acties te ondersteunen voor het recht op waardig werk of het recht op rustpensioen.

In actie voor een leefbare stad Een actie tegen de sluiting van de bos- en zeeklassen, of een actie voor een gezonde stadsontwikkeling, dikwijls is Peter erbij. Hier op de picknick pal boven de Craeybeckxtunnel. Daar ligt het Middelheimpark, symbool voor een mooie overkapping van de ring.

3


Armoede is maar g a l s n e g e t n e e g een aanslag In ons land wordt één kind op tien in armoede geboren. Ondanks de goed-nieuws-show van de regering, is de kinderarmoede de laatste jaren permanent gestegen, tot een recordhoogte van 10 procent. Bij ouderen is het nog erger: één op vijf medemensen sterft in armoede. De regering maakt het alleen maar erger: 55.000 werklozen worden in de armoede geduwd, omdat de werkloosheidsvergoedingen versneld worden afgebouwd, en omdat jongeren hun wachtuitkering verliezen. Dat is geen kwestie van tegenslag, maar een politieke beslissing.

“In een beschaafd land leeft niemand onder de armoedegrens” Peter Mertens

In een beschaafd land zou niemand onder de armoedegrens mogen leven. Het is mogelijk om alle uitkeringen boven de armoedegrens te tillen. Dat kost 1,5 miljard euro per jaar. Dat is betaalbaar als je de fiscale achterpoortjes voor multinationals sluit. Opbrengst: 2 miljard euro. Waar wachten we nog op?

PVDA+ stelt voor: Trek alle pensioenen en vervangingsinkomens op tot boven de armoedegrens. Maak jacht op de werkloosheid, niet op de werklozen. Trek alle maatregelen in die leiden tot uitsluiting van de sociale zekerheid. Vast en volwaardig werk, in plaats van onderbetaalde interims en mini-jobs. Betere lonen, in plaats van een loonstop.

4

Lees al onze voorstellen op www.pvda.be


p o t h c a j k a a m

d i e h s o o l k r de we ! n e z o l k r e w e niet op d

Ik wil een job!

“Laat ouderen die kapotgewerkt zijn de fakkel doorgeven aan jongeren” Peter Mertens

Eén op vijf jongeren in ons land zit zonder werk. Bij alle verkiezingen beloven de traditionele partijen honderdduizenden nieuwe jobs. Maar ondanks al die beloftes blijft de werkloosheid torenhoog. Bovendien schrappen diezelfde partijen zélf duizenden jobs bij de overheid. Zo vergroot je de werkloosheid nog. Het moet echt anders. Laat de mensen die dat willen op brugpensioen gaan, zodat jongeren de fakkel kunnen overnemen. En creëer nieuwe jobs bij het spoor, het onderwijs, de zorgsector. Iedereen vaart wel bij stiptere treinen, kwaliteitsonderwijs voor alle kinderen of openbare en meer betaalbare rusthuizen. En bescherm onze jobs. Dat doe je niet door winstgevende multinationals te pamperen, wel door spijkerharde garanties te eisen voor duurzame tewerkstelling.

PVDA+ stelt voor: Fakkelbanen: jongeren aan het werk, ouderen op rust. Recht op brugpensioen vanaf 58 jaar, met verplichte vervanging door jongeren, en aan goede financiële voorwaarden. Meer jobs bij de openbare diensten, in plaats van minder. De behoeften zijn groot in het onderwijs, het openbaar vervoer, de zorg. Bedrijven die gebruik maken van onze infrastructuur en subsidies, moeten de tewerkstelling garanderen. Verbod op afdankingen voor winstgevende multinationals. Lees al onze voorstellen op www.pvda.be

5


l a n o i t a n i t l de mu t a d d ij t t d r o t l a Het w a t e b n e g n i meer belasstvrouw dan de poet De poetsvrouw van ExxonMobil betaalt 4.140 euro, ExxonMobil zelf 0 euro. De poetsvrouw bij oliegigant ExxonMobil betaalt jaarlijks 4.140 euro belastingen op een maandloon van 1.400 euro. Dat is véél meer dan de multinational zelf: die betaalde vorig jaar 0 euro belastingen op een nettowinst van 2,9 miljard euro. Dat is niet meer normaal. De fiscale achterpoorten voor multinationals moeten dicht.

“De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen” Peter Mertens

Door de crisis krijgt iedereen het moeilijker, ook de middenklasse. Maar de superrijken worden nóg rijker. Vorig jaar kwamen er in België 5.700 miljonairs bij. De 1 procent rijkste multimiljonairs bezitten evenveel als de 60 procent armsten, maar hun vermogen wordt niet belast. Zo neemt de ongelijkheid toe. De PVDA+ wil een miljonairstaks van 1 procent op de fortuinen van de multimiljonairs. Dat is een kwestie van sociale rechtvaardigheid.

PVDA+ stelt voor: Sluit de fiscale achterpoorten voor de multinationals. Dat wil zeggen: afschaffing van de notionele interestaftrek. Opbrengst: 2 miljard euro. Invoering van een miljonairstaks van 1 procent op de fortuinen van de multimiljonairs (woning niet mee gerekend). Opbrengst: 8 miljard euro. Lees al onze voorstellen op www.pvda.be

6


Nee

! É TRAC BAM AAN HET

“Als we miljarden investeren, dan moeten we meteen zorgen voor een gezonde oplossing”

Op de Antwerpse ring denderen dagelijks 82.000 vrachtwagens, waarvan vier vijfde niet in Antwerpen moet zijn. Er worden miljarden euro’s uitgegeven voor een project dat eigenlijk niets oplost. Het BAM-tracé blijft het internationaal doorgaand vrachtverkeer naar de stad trekken en door kwetsbare volkswijken loodsen. Bovendien blijven alle pijnpunten van het tracé aanwezig, al heeft 60 procent van de Antwerpenaren dat tracé weggestemd. De verbrede ring maakt een echte overkapping zelfs onmogelijk. Het is een schande dat N-VA, CD&V én sp.a dat nog durven verdedigen. Het BAM-tracé is traag, ongezond én duur. Wij vragen heel eenvoudige oplossingen. Maak eerst de Liefkenshoektunnel tolvrij, leg de A102 aan in de bedding die nu al voorzien is, voer rekeningrijden in voor doorgaand vrachtverkeer via het Duitse Mautsysteem. Overkap de ring, zoals ook de actiegroep Ringland wil. Dat is mogelijk met de opbrengst van het Maut-systeem. Als dan nog een derde Scheldekruising nodig blijkt, kies dan voor het Meccano-tracé. Het is een eenvoudig plan, snel, gezond en goedkoop.

Peter Mertens

PVDA+ stelt voor: Maak de Liefkenshoektunnel tolvrij. Leg de A102 aan op de voorziene bedding, ingetunneld op plaatsen van bewoning. Voer rekeningrijden in voor vrachtverkeer (Maut-systeem). Overkap de ring, zoals Ringland voorstelt. Evaluatie noodzaak derde Scheldekruising. Indien ja: het Meccano-tracé. Lees al onze voorstellen op www.pvda.be

7


Iedereen gelijk aan de start! Partijen die vrij en vrank spreken wordt het soms wel eens moeilijk gemaakt. Het establishment houdt liever van gesloten deuren en een veilige ons-kent-ons-sfeer. Het ziet de PVDA+, die niet aan achterkamerpolitiek wil doen en niet wil deelnemen aan de 10.000-euro-politiek, als een bedreiging. En dan wil men al eens moeilijk doen om de PVDA+ het woord te geven.

Maak zelf mee de PVDA+ bekend Bestel je raamaffiche, fiets- of autobanner op www.pvda.be, mail naar pvda@pvda.be of bel naar 03 225 28 93. Wij bezorgen het bij u thuis.

Zo krijgt de PVDA+ geen nationaal verkiezingsnummer en moet ze duizenden handtekeningen ophalen voor ze mag deelnemen aan de verkiezingen. De PVDA+ is ook niet opgenomen in De Stemtest. Dat is totaal verkeerd en ondemocratisch, zeggen verschillende wetenschappers. De PVDA+ diende klacht in. Iedereen gelijk aan de start!

“Het zijn de burgers die moeten kunnen oordelen over de waarde van elke partij. Het uitsluiten van de PVDA+ uit De Stemtest is een doorn in ons democratische oog.”

Versterk de PVDA+ De PVDA+ zit in de lift. Dagelijks komen er nieuwe leden bij. Neem ook een lidkaart (€ 20/jaar). Surf naar www.pvda.be, mail naar pvda@pvda.be, of sms ‘lid’ + je naam en adres naar 0479 73 60 23.

Steun onze campagne 9 professoren en docenten in De Morgen 5 maart ‘14 8

Rek. nummer BE05 0011 1514 8675, BIC: GEBABEBB van Steunfonds PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel


stuur onze kandidaten naar de kamer en het vlaams parlement kamer

vlaams parlement Peter Mertens,

Zohra Othman,

Jos D’Haese,

Nationaal voorzitter PVDA, Auteur bestseller Hoe durven ze?, PVDA+ gemeenteraadslid Antwerpen

PVDA+ Schepen Borgerhout, Advocate bij Progress Lawyers Network

Student geneeskunde, studentenvertegenwoordiger, actief bij Jeugdbond voor Natuur en Milieu en Comac

Dirk Tuypens,

Anne Delespaul,

Lieve Seuntjens,

Acteur o.a. in Witse, journalist bij Solidair (nieuwsblad van de PVDA)

Studente geneeskunde, actief voor het recht op gezondheid en bij Comac (PVDA jongerenbeweging)

Huisarts bij Geneeskunde voor het Volk, verantwoordelijke wijkwerking PVDA Deurne-Noord

Mohamed Chebaa, 5e plaats

Dirk Van Duppen,

Marc Vandepitte,

PVDA+ gemeenteraadslid Antwerpen, voorzitter Vrije Keuze, vakbondsafgevaardigde ABVV, leraar taekwondo

OCMW raadslid Antwerpen, dokter voor het volk, initiatiefnemer kiwimodel, activist tegen BAM-tracé

Auteur, leerkracht secundair en hoger onderwijs in Mechelen, hoofd-afgevaardigde ACV, verruimingskandidaat

Nadia Charradi,

Ben Rottiers,

Aziza Falki,

Vakbondsvrouw, begeleidster van werklozen bij ABVV, verruimingskandidate

Acteur o.a. in F.C. De Kampioenen, vader en deeltijds huisman, korfbaltrainer

Districtsraadslid, actief tegen het BAM-tracé en voor diversiteit

Kris Merckx,

Mie Branders,

Mike De Herdt,

Stichter van Geneeskunde voor het Volk, provincieraadslid, al 45 jaar consequent sociaal

Dokter voor het volk, gemeenteraadslid

Zelfstandig eventorganisator voornamelijk in de reggae scene, excoördinator ABVV-jongeren, verruimingskandidaat

lijsttrekker

3e plaats

7e plaats

lijstduwer

2e plaats

4e plaats

6e plaats

8e plaats

1e opvolgster

lijsttrekker

2e plaats

3e plaats

4e plaats

lijstduwer

9


de kandidaten van pvda+ voor de kamer 1. mertens Peter 44 j. Antwerpen PVDA voorzitter,

22. VANDE VOORDE Bodo 71 j. Mechelen ex-cafĂŠbaas,

2. Othman Zohra 45 j. Borgerhout PVDA+ schepen,

23. VAN DEN BOSSCHE Frank 52 j. Turnhout Rooie

3. Tuypens Dirk 47 j. Mechelen acteur, journalist bij

24. MERCKX Kris 69 j. Hoboken stichter Geneeskunde voor het

auteur, gemeenteraadslid

advocate bij Progress Lawyers Network

Solidair

4. Delespaul Anne 24 j. Mol studente geneeskunde, actief bij PVDA jongerenbeweging

5. Chebaa Mohamed 51 j. Merksem gemeenteraadslid,

voorzitter Vrije Keuze, vakbondsafgevaardigde 6. Van Duppen Dirk 57 j. Deurne OCMW raadslid, huisarts, initiatiefnemer kiwimodel, activist tegen BAM-tracĂŠ 7. Charradi Nadia 44 j. Mechelen verruimingskandidate, vakbondsvrouw, begeleidster van werklozen bij ABVV 8. Rottiers Ben 55 j. Ekeren acteur, vader en deeltijds huisman, korfbaltrainer 9. Sari Nuray 32 j. Antwerpen verruimingskandidate, zelfstandige, bachelor politieke wetenschappen, moeder 10. DHOOGHE Anne 65 j. Deurne gepensioneerde hoofdafgevaardigde en vormingsmedewerkster LBC 11. SAS Sofie 28 j. Borgerhout districtsraadslid 12. SEKANABO MASIKA Elisabeth 56 j. Wilrijk zorgkundige, Congolese roots, actief in AMUKA 13. VAN ROYEN Katrien 50 j. Herentals werfvoorbereidster in grond- en kabelwerken, alleenstaande moeder 14. DE MEYER Dennis 40 j. Hemiksem verpleger, vakbondsafgevaardigde, drummer, vader 15. STAES Hanne 20 j. Ekeren studente taal- en letterkunde, actief bij PVDA jongerenbeweging 16. PEPERMANS Lieve 47 j. Hoboken advocate, moeder 17. AMALIKI Karima 39 j. Antwerpen districtsraadslid, moeder van vier kinderen 18. SOHIER Rudy 57 j. Putte vakbondsman en vormingsmedewerker ABVV, verruimingskandidaat 19. LISBOA ESCOBAR Manuel 57 j. Antwerpen Chileense roots, mecanicien 20. DE HAES Joris 58 j. Heist-op-den-Berg bruggepensioneerde arbeider 21. GOEMAN Els 46 j. Zwijndrecht verruimingskandidate (SAP), feministe, vakbondsmilitante ACOD, 10

oprichter Dijlefeesten, moreel consulent Frank, cipier, vakbondsafgevaardigde

Volk, provincieraadslid

opvolgers 1. BRANDERS Mie 50 j. Hoboken dokter voor het volk, gemeenteraadslid

2. VAN DAMME Wouter 41 j. Wilrijk provinciaal voorzitter PVDA, districtsraadslid

3. GOVAERTS Mireille 64 j. Geel verruimingskandidate, bestuurslid BBTK, medevoorzitter Derde Wereldraad Geel

4. CLAESSENS Alain 44 j. Herselt supersociale ambtenaar 5. BLANCKE Sofie 44 j. Berchem huisarts bij Geneeskunde voor het Volk, districtsraadslid

6. COENEGRACHTS Ward 40 j. Mortsel provinciaal verantwoordelijke PVDA bedrijfswerkingen

7. JANSSEN Diane 56 j. Kalmthout arbeidsbegeleidster, vakbondsvrouw

8. VELTMANS Peter 53 j. Antwerpen verruimingskandidaat (SAP), ambtenaar, vakbondsmilitant, actief blogger

9. FAES Tristan 32 j. Merksem operazanger, districtsraadslid 10. LAENEN Mie 44 j. Malle zorgkundige, actief tegen armoede, moeder van vier tieners

europees parlement Tim Joye 24 jaar lijsttrekker Europa, uit Menen, student geneeskunde

De crisis komt steeds dichterbij. De blinde besparingspolitiek van de Europese Unie maakt het alleen maar erger. Kijk maar naar Portugal, Spanje en Griekenland: de armoede neemt toe en de jongerenwerkloosheid neemt dramatische proporties aan. De PVDA+ kiest voor een Europa van solidariteit en samenwerking. Wij willen niet opdraaien voor een crisis die we niet veroorzaakt hebben.


de kandidaten van pvda+ voor het vlaams parlement 1. D’HAESE Jos 21 j. Hoboken

student geneeskunde, studentenvertegenwoordiger, milieuactivist 2. SEUNTJENS Lieve 53 j. Deurne dokter voor het volk, actief in wijkwerking 3. VANDEPITTE Marc 54 j Deurne verruimingskandidaat, auteur, leerkracht in Mechelen, vakbondsafgevaardigde 4. FALKI Aziza 35 j. Deurne districtsraadslid, actief tegen BAM-tracé en voor diversiteit 5. KONINGS Peter 53 j. Ekeren chemiearbeider, vakbondsafgevaardigde ABVV 6. PEETERS Nadine 42 j. Antwerpen districtsraadslid, actief rond huisvesting 7. GÜMÜS Özgür 39 j. Antwerpen verruimingskandidaat, bediende, actief voor solidariteit 8. VERBERCK Kim 26 j. Berchem verpleegkundige bij Geneeskunde voor het Volk

9. BUDTS ‘BOOTSIE BUTSENZELLER’ Geert 46 j.

Borgerhout muzikant, producer, deejay

10. BENABDESSAMAD Nadia 41 j.

Berchem projectmedewerker, bezig met grensverleggend theater 11. VAN DYCK Gaston 65 j. Geel gepensioneerd stenograaf Senaat, journalist bij Solidair 12. PETIT Katrien 37 j. Mechelen leerkracht zedenleer 13. BERAICH Najat 41 j. WILRIJK bediende, zelfstandige in bijberoep, Marokkaanse roots 14. DE BORGER Willy 66 j. bornem huisarts, op zoek naar duurzame waarden in onze samenleving 15. WEYN Dirk 60 j. Kapellen gepensioneerd politieman, fervent quizzer, zet zich in voor de Derde Wereld 16. SCHREURS Jokke 53 j. Deurne professioneel muzikant, allround gitarist

17. DEQUEECKER Ida 71 j. Antwerpen verruimingskandidate (SAP), feministesocialiste 18. MAYUKU Benedict 54 j. Berchem bouwkundig ingenieur, medeoprichter Afrikaans Platform, voetbaltrainer 19. DE VRIES Maartje 28 j. Heist-opden-Berg verantwoordelijke Marianne (vrouwenorganisatie PVDA) 20. VAN GORP Joris 61 j. Borgerhout nationaal verantwoordelijke PVDA bedrijfswerkingen 21. BOERS Steven 37 j. Borgerhout zanger van Katastroof en Kameraad Korsakov

22. BREUGELMANS Gunter Gummi 53 j. rumst arbeider in petroleumsector, vakbondsafgevaardigde ACV

23. JOZAGHI Encieh 52 j. Wilrijk

maatschappelijk werkster bekommerd om vluchtelingen, Iraanse roots 24 . VAN DER AA Jef 32 j.Turnhout onderzoeker aan Universiteit van Tilburg 25. MOENS Lien 38 j. Wilrijk architecte 26. NAERT Nicole 62 j. Berchem provincieraadslid, gepensioneerd belastingambtenaar, voormalig vakbondssecretaris ACOD 27 . HEYMAN Sonja 58 j. Deurne postsorteerster, vakbondsafgevaardigde, komt op voor sterke openbare diensten

28. DE SCHEPPER Robin 20 j.

Edegem student biochemie, gamer en internetfanaat

29. ESHAGHZEY Mehria 22 j.

Borgerhout studente, liefst geëngageerd bezig, Afghaanse roots

30 DE WACHTER Caroline 38 j. Mechelen opvoedster

31. DE WIT Bruno 51 j. Mechelen

verruimingskandidaat (SAP), vakbondsmilitant social-profit 32. BOONS Elise 20 j. Brasschaat opvoedster 33. DE HERDT Mike 36 j. Antwerpen verruimingskandidaat, ex-coördinator ABVV-jongeren, concertorganisator

opvolgers 1. VANDENHOECK Luk 61 j. Boom

vakbondsafgevaardigde ABVV VRT, medeorganisator Dag van het Socialisme

2. VANDECASTEELE Lise 31 j.

Wilrijk huisarts bij Geneeskunde voor het Volk 3. MEEUSEN Irina 26 j. Antwerpen wereldburger, werkzaam in de NoordZuid-sector 4. TRICOT Dirk 60 j. Hemiksem gepensioneerd spoorbediende, vakbondsmilitant ACV 5. RONSE Janneke 31 j. Antwerpen verpleegkundige bij Geneeskunde voor het Volk 6. DE MEYER Erica 56 j. Hoboken districtsraadslid, zorgkundige, vakbondsafgevaardigde 7. ROES Els 57 j. Borgerhout districtsraadslid 8. DE RYCK Bert 47 j. Heist-op-denBerg ambtenaar, rockmuzikant, fietser 9. TORNEY Karlien 41 j. Geel huisvrouw, moeder van vijf kinderen, vrijwilligster 10. FATRI Hakim 33 j. Hoboken verzekeringsmakelaar

11. VAN DE WEYER Luc 61 j.

Berchem nachtarbeider, vakbondsman

12. BRYS Yvan 58 j. Borgerhout

actief in holebi- en transgenderbeweging

13 . MENTENS Truus 23 j. Balen student internationale politiek

14. VAN DYCK Christoph 39 j. Kontich koerier, fotograaf

15 . VAN LOOY Ilona 45 j. Antwerpen districtsraadslid

16. VAN DUPPEN Ben 24 j. Deurne

onderzoeker in fysica, monitor bij pioniers, voor holebirechten

11


wij stemmen pvda+

Jan Blommaert, professor “De PVDA+ vroeg 41.000 mensen van alle slag naar hun mening. Haar verkiezingsprogramma is volledig daarop gebaseerd. Ik kies voor een partij die een echt democratisch draagvlak heeft, en niet enkel het draagvlak van de vermogenden en hun lobby’s. Dat laatste maakt niet enkel onze economie doodziek, maar ook onze democratie. Peter Mertens voorziet in democratisch antigif.”

“Alles eerlijker, rechtvaardiger verdelen, armoede en honger de wereld uit. We zijn 2014!”

an nelissen, actrice “De rijken worden rijker en de armen worden armer. Dat kan toch zo niet blijven doorgaan? Dan is een voorstel zoals een miljonairstaks toch niet meer dan logisch? Op 25 mei stem ik PVDA+ vanwege haar sterk programma maar ook omdat het een partij is die anders is dan al de andere partijen. Een partij die bezig is met de problemen van de gewone werkende mensen en de sociaal zwakkeren. Een partij met sterke vrouwen zoals Zohra Othman en Mie Branders. Een partij die op haar lijsten mensen van heel verschillende achtergronden samenbrengt om samen te bouwen aan een links project. Daar kan ik alleen maar achter staan.”

V.u.: Marie-Rose Eligius, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel •Niet op de openbare weg gooien. • Verkiezingsdrukwerk 25 mei 2014. • www.pvda.be

Warre Borgmans, acteur

Verkiezingsfolder • Antwerpen • april 2014  

Editie Antwerpen stad