PulpdeLuxeMagazine6

Page 1

de Luxe

De lux e manier van overleven

GRO E N, DUUR ZA A M EN T OCH HI P SO UN DC H E C K DAN N Y VE R A VROUW E N OP KICKS E N KI CK E N! APPL E PY PROJ E C T W I L D E M A N

Nr. 6 2

0

1

2


INHOUDS GROEN, DUUR

ZAAM

EN TOCH HIP

Oranje

GIDEON

Recessie

INHOUDS

e Luxe

nerezinummoC de Luxe


SOPGAVE

ZOEK DE 8 VERSCHIL

VINTAGEMODE

WIELRENNEN

creme de la brilcream

Rockin’ in the free wor

DANNY VERA

Porsche

Eu

kn

ro

all

ers

S PROJECT OPGAVE Architecture

a la WILDEMAN

creme

de


e Luxe

VOOR

WOORD Alweer een kakelverse PdLM. Onbespoten en streekeigen. Een frisse mix van Rothko, Kamagurka en Salinger.

In tijden waarin graaiers als Staal en Sauer de wereld in een recessie storten is PdLM een welkome Raststatte. Ga gewoon gezellig bladeren door dit nummer en lees ook zo nu en dan wat letters. Lekker interactief.

de Luxe


5

de


de Luxe

de Luxe


de Luxe


GROEN, DUUR

ZAAM

EN TOCH HIP de Luxe

de Luxe


, de Luxe


de Luxe

de Luxe


de Luxe


PROJECT WILDEMAN de Luxe

de Luxe


PROJECT WILDEMAN

“ ..een soort Jiskefet/De Kift op acid compleet met een soort kantoormachines en bureaucratische handelingen en outfit. Loslopende woorden monden uit in onnavolgbare klankerupties, woeste rondedansen en maniakale muziekflarden. Meeslepend absurdisme in een nieuwe vorm van theatrale poëzie, gaat dat zien!” - FRET “Wat een geweld, wat een muzikaliteit, wat een zweet, wat een poëzie. Waanzinnig getalenteerde jongens weten je mee te sleuren in hun bubbel, hun wereld, hun pijn. Echt de moeite waard om te gaan kijken. Met een fantastisch ontroerend eind.” - Theatertijdschrift MOOSE “vele schitterende zinnen vol prikkelende woorden die een vreemd modern tijdsbeeld schetsen van de Wildeman die in de grote stad” - OOR “Er rest niets dan je over te geven aan de oerkracht van deze vier mannen!” – Telegraaf

WWW.PROJECTWILDEMAN.ORG de Luxe


e Luxe

de Luxe


Vrouwen op kicksen kicken!

Vrouwenvoetbal is de kinderkicksen ontgroeid en een volwaardige sport geworden. FC Twente heeft een prachtig damesteam wat aansprekende resultaten haalt in binnen- en buitenland. Hier nog geen volgevreten vedetten die nietszeggend in een microfoon blaten en alleen ballen voor het geld. Weg met het voorspelbare, slaapverwekkende mannenvoetbal ; leve het FC Twente damesteam !.

de


e Luxe

Oranje

zal in juni vooral met veel spitsen de aanval moeten zoeken en daarbij vanuit een sterke organisatie de linies gesloten moeten houden opdat de keeper zich zoveel mogelijk zal kunnen inschakelen en aldus een overtalsituatie creerend waardoor de opponent op het verkeerde been wordt gezet en zodoende het scoren bijna onmogelijk wordt gemaakt zodat kan worden volstaan met het verzilveren van een aantal kansen en zo de punten in de spreekwoordelijke tas kunnen worden gestopt. In het andere geval is Oranje natuurlijk kansloos; das logisch.

de Luxe


de


e Luxe

Automaat Daar hang je dan Mooi te wezen aan de muur Kleurend in de lentezon Achtergelaten en vergeten Ooit modern en technisch vernuft Je inhoud zo verderfelijk en slecht Maar ooit zo fijn en vol genot Gemarginaliseerd en weggestopt Je dagen zijn geteld En komen nooit weer om. Opgegaan in rook

de Luxe


de


e Luxe

de Luxe


Recessie

Dat de recessie anno 2012 diepe wonden slaat in een onthechte wereld wordt eens te meer duidelijk als we de percelen in meer of mindere mate ongerepte natuur zien die momenteel niet kunnen worden volgebouwd of geasfalteerd. Het wordt tijd dat overheden aller landen de handen in een slaan en gaan bouwen en bouwen en bouwen en asfalteren. Alleen in een gezonde economie kunnen mensen zich ontplooien en zich volledig in dienst stellen van Keynes en zijn trawanten. Weg met alle NATUUR!!!

de


e Luxe

de Luxe


de


creme de la

e Luxe

de Luxe


a brilcream

de


GIDE

het gideonste festiv

de Luxe

de Luxe


EON

val van Nederland !

de Luxe


de Luxe

de Luxe


de Luxe


de Luxe

de Luxe


de Luxe


DEKL ISIS VAN de Luxe

de Luxe


LEUR CRISIS de Luxe


de Luxe

de Luxe


de Luxe


e Luxe

de Luxe


de


e Luxe

de Luxe


de


Pleisterplaatsen of de dingen die voorbijgaan

e Luxe

de Luxe


Het

tankstation zoals

gelezen spijzen op tafel werden

het vroeger was is

opgediend en de paarden water en

opeens verdwenen uit onze samen-

vers stro kregen. Tegenwoordig

leving. De aanlegplaatsen waar

worden tankstations steeds onper-

vermoeide reizigers zich konden

soonlijker. Veel pompstations zijn

laven aan elkaars belevenissen

niet meer dan een benzinepomp met

terwijl de auto’s werden volge-

een automaat. Waardeloos; hier

tankt en van verse olie werden

ontbreekt dus de menselijke maat

voorzien zijn voorbij. Nog vroeger

en als kritisch consument gaan we

waren het de tussenstops voor

hier dus niet tanken.Tanken moet

diligences en postkoetsen waar

weer beleven worden ; net als FIJN-

overheerlijke maaltijden met uit-

PROEVEN IN EEN MOOI RESTAURANT.

de


WIE

WIELRENNEN

De voorjaarsklassiekers zijn weer achter de rug en de Tour is nakende. In 1 maand tijd is weer een meute nerveuze kleurige reclameborden tussen 2 wielen over de Noord-Franse en Belgische wegen gejaagd.

e Luxe

Hoewel het circus om het peloton inmiddels groter is dan de eigenlijke koers, blijft de wielersport de moeder aller sporten. Natuurlijk is het leuk dat er iemand wint maar uiteindelijk gaat het daar niet om. Zonder vroege vluchters, jagende pelotons, achterblijvers, mecaniciens, motards, promomeisjes, wegafzetters, politiemensen, helicopters, fotografen, doping, vips geen strijd en heraldiek en dus ook geen winnaar. Wielrennen is alles eromheen. Altijd leuk om te zien ; totaal anders dan het mieterige voetbal.

In juli gaan we weer 4 weken in de ban zijn van Frankrijk en het Metier. Eerst nog even door juni heen zien te komen met die EK-kul.

de Luxe
de


de Luxe

de Luxe


Rockin’ in the free world

de Luxe


DANNY VER PulpdeLuxe Soundcheck

de Luxe

de Luxe


RA

Hou je van voetbal, dan ken je Danny Vera. In voetbaltalkshow Voetbal International is hij een vaste waarde met zijn sprankelende live sound. PulpdeLuxeMagazine checkte 1 van Danny’s talloze optredens en werd fan forever.

Dat Voetbal International de Televizierring scoorde, komt volgens PulpdeLuxe vooral door Danny Vera. Voor de schapenkoppen die zaten te suffen: Danny Vera en zijn band maken Americana muziek à la Chris Isaak, Roy Orbison en Elvis Presley, met een dikke vette knipoog naar de fifties en sixties. Middelburger Danny kocht 16 jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch Tennessean ‘67. Inmiddels is een aardige collectie albums bij elkaar gespeeld, met een cocktail van eigen werk en covers van o.a. Bruce Springsteen, John Hiatt, Tom Petty en Elvis.

de Luxe


Voor de opmerkelijke feiten freaks: enkele Danny Vera tracks komen voorbij in de bioscoopfilm Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi, waarin Danny ook als zichzelf te bewonderen is. Natuurlijk heeft voetbaljournalist alias muziekliefhebber Johan Derksen Danny en band uitgenodigd om in VI Oranje, het tv-programma rond het EK voetbal, weer een partijtje mee te spelen. Onze tip: doe jezelf een plezier en haal de laatste Danny Vera single ff binnen, ‘Find me’.

Danny Vera: de band Danny Vera: Zang, gitaar Ian Annesson: Gitaar, achter-

grondzang (2000-2007, 2009-nu) Eric Swinkels - Toetsen (2009-nu)

Almer Kaasschieter: Basgitaar, contrabas, achtergrondzang (1999-2003, 2009-nu) Gert-Jan Zegel: Drums

(2011-nu)

www.dannyvera.com

de Luxe

de Luxe de Luxe

de Luxe


de Luxe de Luxe


e Luxe

de Luxe


Eu

r o all

kn

ers

de


Porsc de Luxe

de Luxe


sche de Luxe


P

orsches zijn mooie auto’s om keihard mee over straat te scheuren.

Zo maar een beetje doelloos over de Autobahn maar beter nog naar een plek waar je je medemens de ogen uit kunt steken met jou speeltje. Vaak ben je al wat ouder en zit er naast jou ook een speeltje waar je gezellig mee gaat eten op een terras voordat je je overgeeft aan het minnespel waar het natuurlijk allemaal om begonnen was. Je wilt niet jaloers zijn en je wilt geen Porsche willen hebben maar je wilt het toch; Porsches zijn zo mooi. Behalve dan die 4 deurs onzin en de Cayenne en de Porsches uit

de Luxe

de Luxe


de jaren 80 die er helemaal niet uit zagen als Porsche. Je troost je dan maar met de gedachte dat een Porsche zo onpraktisch is; geen bagageruimte, oncomfortabel, milieuonvriendelijk en slechts geschikt voor 2 personen die dan heel knus en intiem naar een dure uitspatting rijden. Niets voor jou ; al die poenerigheid en dat gedoe met mooie vrouwen. Gelukkig heb je een auto waar je al je Gamma laminaat in kwijt kan want dat ga je dit weekend toch maar zelf leggen in je in waarde snel dalende Vinexwoning. Terrassen, ik moet er niet aan denken.

de Luxe


de Luxe

de Luxe


de Luxe


de Luxe

de Luxe


Stranded

Strand en wind Water en zon Zilt en schelpjes Vooral strand en zon Zee en mensIn de file naar Zee Terug naar de Kust Waar de mens ooit op land kroop.

de Luxe


Archite

a la c

de Luxe

de Luxe


ecture

creme

de Luxe


L

uik is een van de meest verguisde steden op aarde en loopt iedereen er met een grote boog omheen Dit maakt de stad juist heerlijk authentiek ; gevrijwaard van toeristen hoeft zij zich niet anders voor te doen.

De schoonheid van de geboortestad van Maigret is ongerept en hier en daar tamelijk woest. Een van de nieuwste parels is het in 2009 in gebruik genomen station. Ontworpen door Santiago Calatrava die ook al furore maakte in Lissabon, New York en Lyon staat zij te stralen als een diva in een lege zaal.

de Luxe

de Luxe


de Luxe


A

lle aandacht is opgeeist door het vernieuwde station van Antwerpen wat uiteraard ook geweldig mooi is. Toch is de schoonheid van dit vermetele spel van staal, glas en wit beton zo subtiel en overweldigend dat je je pas later realiseert dat je voor even kosmopoliet was. Maar toch, allemaal vooral naar Berlijn blijven hollen en daar hip doen. Luik moet vooral Luik blijven ; met of zonder parel van Santiago Calatrava.

de Luxe

de Luxe


de Luxe


Applepy A p p l e p y - A p p l e m u s t d i e ! Adipuma, Nikedas, Asicks, Old Balance, LaCotse, wie is er niet fout. Het gaat er om dat de meeste merken, Apple voorop, zich mooi voordoen en het coole A-merk uithangen, terwijl dat niet zo is Dat doen ze dan over de ruggetjes van mensen die ze op een laffe manier uitbuiten. Niks nieuws. Als we deze mensonterende productiepraktijken even buiten beschouwing laten, is Appel gewoon een van de vele kapitalistische megastallen waar we aan zijn overgeleverd. Alleen, Appel is ook nog een van de meest irritante computers producerende varkens, met Microschoft op een goede tweede plek. Het irritante van Appel is namelijk dat ze geen product de Luxe

aanbieden, maar mensen overhalen voor veel te veel geld sektelid te worden en blind achter een religie aan te lopen. Merkverheerlijking, noemen marketingspecialisten dat. Verheerlijking die het resultaat is van uitgekookte, misleidende marketingterreur. Jammer van die vaak verbluffende nieuwe technologie die ze bij Apple hebben uitgevonden, maar de messiaanse cultus die ze er omheen hebben gecreëerd wordt mogelijk gemaakt door uitgebuite kinderen en vergiftigde arbeiders. Dubbel fout dus, dat Appel. Daarmee is Appel de veel te dure opium voor het vormgevers- en fotografenvolk, en Microschoft het lelijke hondenvoer voor de rest van de wereld. Maar inmddels groeit de de Luxe


Applepy beweging gestaag en aangezien iedereen hier in z’n blote reet loopt hebben we totaal geen last van Adidas, Nike en Puma producten.

We gaan nu uitzoeken of onze tenten wel koosjer zijn. Stel je voor dat er bij ontwerpenvan de tenten een Appel is gebruikt! de Luxe


Communizeren knab ed jib nam eD teh nav dremjils eid rootnaksgnirekezrev :kaazrezji ed ni lerek eid fo kaar raam netarp ez ,leev nelletrev eZ kjilnegie raam stein ez neggez snee hcot mok stei nav nrek ed tot taalbeg leev low giniew ne ej kaam oz lodneroh tnalk ed mo ’aj‘ tgez eid ruezeg teh nav tpmak nenjiz et fa tem sneglovrev njip elëicnanfi ed egewnav nav fahcsnaa egidobrevo nee nee gaazrezji siloprekeow keehtopyh ednegret fo keerts nav tkaar sserts tlekkiwtno reewzgaam nee ne ,gidluhcs raam eilluj leoV laamella tmok teh tnaw .reezinummoceg eilluj rood

2102 toorG amliW :thgirypoC

de Luxe

de Luxe


nerezinummoC De man bij de bank die slijmerd van het verzekeringskantoor of die kerel in de ijzerzaak: ze praten maar raak Ze vertellen veel, maar eigenlijk zeggen ze niets kom toch eens tot de kern van iets veel geblaat en weinig wol zo maak je de klant horendol die zegt ‘ja’ om van het gezeur af te zijnen kampt vervolgens met financiële pijn vanwege de aanschaf van een overbodige ijzerzaag een woekerpolis of tergende hypotheek raakt van streek ontwikkelt stress en een maagzweer Voel jullie maar schuldig, want het komt allemaal door jullie gecommunizeer.

Copyright: Wilma Groot 2012

de Luxe


stichting Jazz aan de vecht pResenteeRt

3eitie

ed

zateRdag 30 Juni 2012 hotel Mooirivier Dalfsen _

Jesse van RulleR KwaRtet

tiJd _ aanvang entRee _ e

20.00 uuR

30,-

KaaRtveRKoop _ www.Jazzaandevecht.nl

en biJ de Receptie van hotel mooiRivieR

ntJam Rosie pResentatie

cees schRama

www.jazzaandevecht.nl de Luxe

de Luxe


www.eigen

zinnig Amster dam.nl

“verbeter de wereld, begin bij je kleding” 20% kennis makingskorting

“schrijf je in als abonnee voor onze nieuwsbrief en je ontvangt je 20% kortingscode per mail” de Luxe


de Luxe

de Luxe


de Luxe


ZOEK DE 8 VERSCHILLEN de Luxe

de Luxe


ZOEK DE 8 VERSCHILLEN de Luxe


Nieuw Jobsterren : danny vera geke mateboer erna gellings jonnie boer grotzooi jb meijers tom petty

Jobsterretjes : Jobster inmiddels uitgereikt aan: Johan Kroes Hanneke Postma Mirjam van Huet Big Hilda Derk Moor Sigrid Bodewes Dick Schuyt Marianne Antuma Herge Spielberg Kuifje Marco Slot Marieke van Bolderen Print-Inn Zwolle Stadt Gronau Extrablatt Gronau Flipje Tiel Poef Marloes Weijl Saskia Kwast Sylvia Bruggenkamp Katja Pronk Bibendum Leroy Diender Frisgroen Dick Swiers Bolletje Bert Wagendorp Johnny Hoogerland

de Luxe

de Luxe


de Luxe


De ĂŠĂŠn heeft een visitekaartje, de ander een etalage.

Wij hebben PulpdeLuxe Magazine PulpdeLuxe Magazine wordt gemaakt door vrijdenkers uit verschillende hoeken, wormgaten en vakdisciplines. Denk aan fotografen, vormgevers, tekstschrijvers, reclamemakers, maar ook filosofen en kappers. PulpdeLuxe is het platform, de denktank, het netwerk dat we delen. Het magazine van PulpdeLuxe kun je zien als ons gezamenlijke visitekaartje. Valt je in dit nummer iets op qua vormgeving, redactie, beeld, content, copywriting of iets anders? De zelfstandige makers van het magazine zijn allemaal afzonderlijk of in een willekeurige combinatie beschikbaar.

Redactie:

Job Boersma, Afke Jansen, Erik Ros, Rolf van Olst, Maria Steinebach

Illustratie:

Foeke Boersma

Vormgeving:

Afke Jansen

Fotografie:

Job Boersma

Tekst:

Wilma Groot, Erik Ros, Marieke van Bolderen, Job Boersma, Saskia Kwast

Modellen:

Jade Scheltis , Marianne Antuma , Sharon de Randamie, Jolina Murris, Elona ten Klooster

Vigagie:

Miranda Dunnewind

Kleding:

EigenzinnigAmsterdam.nl , TopVintage.nl

Dank aan:

Gerben Hoetink


Groen drukken

RA

F I ME

D

I

A

E

C

ER

D

SCGM ISO 12647 T I FI C EE

R

T. 0572 - 34 97 00 F. 0572 - 34 97 99 info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl

G

Veldhuis Media b.v. Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte Postbus 2 8100 AA Raalte

G

met 5 kleuren


exuL ed

D e l exu

m a n i e r v a o v e r l e v e n

M A A Z R U U D ,N E O R G PIH HCOT NE KCEHCDNUOS AREV YNNAD PO NEWUORV !NEKCIK NESKCIK

6.rN 2

1

0

2

YPELPPA NAMEDLIW TCEJORP


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.