Page 1


Ние не се идентифицираме така в ежедневието. Защо да позволяваме това в Интернет?


Company On Net удостоверява идентичността на компаниите в Интернет.


Съдържание на презентацията  Целта на Company On Net  Проблемът  Настоящите възможности  Нашето решение

 Изложение  Въпроси


Цел Увеличаване на безопасността и доверието на потребителите в Интернет


Проблем

Липсата на идентичност на притежателите на уеб сайтове


Причини и последици Причините • Търговските домейни са публично достъпни – без удостоверяване на купувача. • Всеки може да закупи домейн по желание и срещу малък хонорар да остане анонимен. Последици • Достоверността на сайтовете е съмнителна. • Измами и кражба на данни (phishing). • Обикновеният потребител е уязвим и няма доверие на уеб сайтовете. • Монополизиране на Интернет – посетителите вярват само на найголемите и най-известни уеб страници.


Защо сега? 

Годишно проучване, направено от Университета в Южна Калифорния, Лос Анджелис, от 2001 до 2007, показва нарастване на недоверието в Интернет.

Броят на онлайн транзакциите се увеличава всяка година.

Кражбата на данни все повече се разпространява. Желанията и исканията на онлайн бизнеса стават поголеми, докато обстановката става по-недружелюбна и дори опасна за компаниите.


Тревожна статистика 

Проучване на Гартнър, направено през 2006 година разкрива 15 милиона интернет жертви, с 50% повече от 2004 година – нова жертва на всеки 2 секунди.

Същото изследване показва загуби дължащи се на кражби на данни в размер на 137 милиона USD през 2004 година, но тези суми нарастват на 2,8 милиарда USD само за две години. Само във Великобритания интернет търговията отчита печалби от 28 милиарда EUR (източник: APACS). В същото време 4% от възрастните изцяло спират да пазаруват онлайн. Само половината от цялото население използват Интернет за търговия.


Тревожна статистика (прод.) 

Разкриване на нови сайтове за кражби на данни в годините 2004, 2006 и само през Декември 2007.

Източник: http://www.idtheftcenter.org/


Сегашните възможности не разрешават тези проблеми!


Конкуренцията има само SSL • Secure Socket Layer (SSL) е само част от протокол за сигурен трансфер на данни (= технологично решение). без SSL • Предотвратява подслушването на трансфера. • Предотвратява неоторизираната промяна на трансферираните данни (man-in-the-middle attack).

SSL


Проблеми със SSL „удостоверение“ SSL винаги е бил предназначен само и единствено да бъде протокол за сигурно трансфериране на данни и като такъв той е неподходящ за удостоверителна услуга. 

Уеб сайтове удостоверени със SSL са потвърдени само през сигурния https протокол и не показват удостоверение през http протокол (който е много-по често използван). SSL може да бъде закупен или нает заедно с покупката на сайта – удостоверението е включено. Удостоверителят е компания за технологични решения (слаба надеждност на предоставената информация). Всеки сайт трябва да бъде ратифициран отделно (високи разходи).

В случай на закупуване на нискостойностен SSL сертификат, няма никаква верификация. Но крайния резултат (безопасния трансфер на данни и “катинарчето”) е все същия.


Последици • Посетителите не правят разлика между различните SSL сертификати – всички показват едно и също “катинарче” в долната част на браузъра. • SSL компаниите могат да гарантират само безопасния трансфер на информация чрез SSL протокол – освен това на неправилните получатели! • Кибер престъпниците използват SSL сертификати за да увеличат нивото на доверие. Много от наскоро създадените сайтове за кражба на данни използват SSL сертификати.

• Можем да очакваме че доверието в SSL сертификатите в бъдеще ще спадне, само защото те са смятани за нещо което никога не са били – удостоверителна услуга.


Нашето решение


Company On Net удостоверява идентичността на компаниите в Интернет.


Процесът на удостоверяване 

Идентификация на клиента 

Защо? За да не се допусне удостоверяване на грешна информация за дадена компания.

Как? На физическият адрес на фирмата се изпращат документи за попълване на информация, които трябва да бъдат подписани.

Удостоверяване на фирмата 

Защо? За да се потвърди съществуването на компанията и коректността на подадената информация.

Как? Удостоверителят проверява търговския регистър и удостоверява фирмата.

Потвърждаване на уеб сайтовете 

Защо? За да се покаже на посетителите кои са уеб страниците, притежавани от удостоверената фирма.

Как? Доставчикът проверява дали уеб сайтовете спазват условията, след което ги потвърждава.


Удостоверяващи и доставчици на сведения 

Удостоверяващите органи за Company On Net са местни органи на властта – например Търговската камара (за Словения).

Доставчик за Company On Net на кредитни и финансови сведения за фирмите е Coface – световна кредитна компания.

Местни офиси на Coface също могат да бъдат удостоверители.


Трите елемента на нашето решение 

Печат върху ратифицираната търговска уеб страница – съдържа кратка информация за сертификата и на кой домейн трябва да се вижда. Сертификат – потвърждава правдоподобността на фирмения сайт; достъпен само през печата на ратифицирания фирмен уеб сайт. Потвърждаваща страница – на удостовереният домейн `abbreviationon.net´ с детайлна информация за фирмата и контактна форма.


Сертификатни пакети

eCard, Basic – сертификатът гарантира съществуването на фирмата по време на удостоверяване. Gold, Platinum – сертификатите са под 24 часов мониторинг и гарантират дейността на фирмата всеки 24 часа. 


Сертификатни пакети – Основен


Сертификатни пакети – Злато


Сертификатни пакети – Платина


Устойностяване на основния сертификат


Защо една фирма се нуждае от Company On Net?


В полза на бизнеса 

Увеличава уважението към фирмата в интернет пространството.

Увеличава доверието на посетителите на уеб страницата на фирмата.

Увеличава доверието от потенциални клиенти и партньори.

Възможност за публикуване на кредитни и финансови сведения онлайн.

Отлично съотношение между цена и качество.


В полза на маркетинга 

Бърз растеж на електронната търговия.

Фирмата е по-видима в Интернет → увеличава бизнеса.

Връща пазарни ползи от други външни сертификати.

Укрепва оптимизацията за търсачки на уеб сайта (SEO).


В полза на сигурността 

Защитава идентичността на фирмата онлайн.

Чрез удостовереният домейн заздравява позициите на фирмата в Интернет.

Предпазва от кражби на информация от контактни форми.


В полза на технологиите 

Лесен за употреба административен панел за клиентска и търговска поддръжка. Лесно добавяне на нови удостоверени уеб сайтове, външни сертификати и др. Гъвкава система – възможно менажиране на много продукти.


В полза на закона 

Системата отъждествява фирмата с установеното европейско законодателство за защита на личната информация: 

Безспорна идентификация на фирмата.

Контактни форми през протокол за сигурност.


Въздействие върху успеха на уеб сайтове


Социални облаги 

Разграничаване на легални он-лайн фирми от измамни или подвеждащи такива, Защита на клиента, Повишаване на общата клиентска поверителност и доверието в компании с уеб страници, Повишаване на конкурентоспособността на малките и средни предприятия в Интернет бизнеса, Предотвратяване на Интернет престъпността и злоупотребите.


Награди 2005, 2006, 2007 

Индустриална и Търговска камара на Словения – Награда за иновативност Индустриална и Търговска камара на Словения – Признание за иновативност Индустриална и Търговска камара на Словения – Награда за иновативност

2008 

Изложение за иновации в Словения – Един от избраните за най-добри проекти Награди за иновативност на TeleTrusT - второ място


Обобщение Company On Net™ решава основните проблеми на свободата в Интернет - невъзможността да се идентифицират собствениците на уеб сайт. Този проблем е решен чрез удостоверяване на самоличността на компанията в сътрудничество с местните власти в тази област, които реално извършват проверка на данните на дружеството. След като фирмата е проверена, тя получава нова, така наречена Ратифицирана страница, която удостоверява фирмата в Интернет. Без значение на промените в данните за компанията – адрес, продукти или уеб страници, Ратифицираната страница винаги ще се намира на един и същ URL адрес. Следва утвърждаване на уебсайтовете на компанията с печати на Company On Net™, които показват, че дадена интернет страница е с известен и проверен собственик. Ратифицираща система с опростеното решение “2 клика за вашата е също така подходящо и за Интернет начинаещи. По този начин ние правим Интернет по-безопасно и по-дружелюбно място за фирмите и за всички потребители. Company On Net™ получи много награди за иновации както в Словения, така и на Европейско ниво. През 2008, по време на конференцията на ISSE, компанията получи награда за иновативност на TeleTrusT за една от най-добрите иновативни системи за безопасност в Европа. Company On Net™ има представителства в САЩ, Великобритания, Германия и Словения и бързо се развива в други държави.


Въпроси? Често задавани въпроси от потенциални клиенти:

Защо една фирма се нуждае от сертификат на Company On Net?

Вече имаме собствени уеб страници, трябва ли ни Ратифицирана страница от Company On Net? Може ли Ратифицираната страница да замести нашия настоящ уеб сайт? Можем ли да закупим сертификат от Company On Net, въпреки че нямаме уеб страница?

Trust certificate  

Strongest business trust certificate worldwide

Trust certificate  

Strongest business trust certificate worldwide