__MAIN_TEXT__

Page 1

Editie 8 · 2018 | proximus.be/perspectief

Magazine vol nieuwe inzichten voor uw onderneming

Snel groeien? Werk met API’s p. 8

Frank Roessig over de waarde van blockchain voor bedrijven

“ itsme® vereenvoudigt administratieve processen” p. 10

90

%

van alle securityincidenten start met een malafide e-mail

p. 22

p. 14

Kind en Gezin screent oogjes met app

p. 20

Waarom u nu digitaal moet gaan werken

p. 6


De nieuwe werkplek Hoe ver is uw bedrijf al gevorderd als digitale werkplek? Bent u een koploper of kijkt u liever nog even de kat uit de boom? In deze editie van Perspectief komt u alvast te weten hoe u een versnelling hoger kunt schakelen. Digitaal transformeren mag u niet afschrikken. Het biedt heel wat opportuniteiten. In een digitale werkomgeving werken uw medewerkers plaats- en tijdsonafhankelijk dankzij de juiste digitale tools. De samenwerking verloopt gemakkelijker omdat ze worden gestimuleerd om te communiceren en informatie te delen. Het resultaat? Een hogere productiviteit. Wie krijgt daar geen energie van? De toekomst is digitaal. Begin vandaag. Succes!

Stefan Bovy Director Medium Enterprise Market Enterprise Business Unit Proximus

Inhoud 04 Digitale

transformatie Vernieuwen of verdwijnen?

14

 igitale identiteit D Veilige transacties via het internet

06 Digitale

16

 roximus MyAnalytics P Slim werken met locatiegegevens

18

 roximus People Innovation Award P Groep Jean Nonet over hun HR-aanpak

werkplek Waarom u nu digitaal moet gaan werken

08 Slim

samenwerken API’s als bouwstenen van digitale transformatie

20 K ind 10

 lockchain B De nieuwe game-changer voor kmo’s

en Gezin Flexibele app vervangt te dure apparatuur

22

 hecklist C Hoe veilig is uw IT-infrastructuur?

23

 et moment van Michel Delfosse H van Bel&Bo “Kunst is mijn uitlaatklep”

Uitgave van Proximus NV van publiek recht / Jaargang 3 / nummer 8 / Q3 2018 Verantwoordelijke uitgever: Bart Van Den Meersche, Koning Albert II-laan 27, 1030 Brussel Samenstelling: Charline Briot, Erik Hendrix, Robbin Sacré, Jean-Marie Stas. Medewerkers: Nicolas Chartier, Jean-François Dinant, Isabelle Latour, Dries Van Damme, Frank Van den Branden, Filip Van Loock. Concept en realisatie: Propaganda nv, Imperiastraat 16, 1930 Zaventem, www.propaganda.be Via www.enterprises.proximus.com/preference_centre_nl kunt u aanpassen welke communicatie u van Proximus ontvangt. Voor andere informatie neem contact op via: perspectief@proximus.com. De technische specificaties gelden alleen ter richtlijn. Proximus behoudt zich het recht voor om deze zonder voorafgaande mededeling te wijzigen. De coördinaten van uw Proximus-accountmanager niet bij de hand? Surf naar www.proximus.be/mycontacts

Perspectief

3


Digitale transformatie – Automatisering – Klant centraal

Vernieuwen of verdwijnen

In de digitale wereld zijn de mogelijkheden oneindig. De concurrentie is slim en kan razendsnel uw markt inpalmen. Digitale transformatie vormt de motor voor deze versnelling. Uw zoektocht naar nieuwe business-ideeën en de ondersteunende technologie moet dus nu starten, om ook morgen mee te zijn.

4

Editie 8 · 2018


De almachtige consument De klant beslist wanneer, waar en via welk kanaal hij contact opneemt met uw bedrijf. Krijgt hij niet meteen een antwoord, dan is de kans groot dat hij overstapt naar een concurrent. Of erger nog: dat hij zijn frustraties de wereld instuurt via een digitaal podium. Bedrijven moeten 24/7 de relatie met de klant onderhouden.

De nieuwe werknemer

Hoe pakt u dit aan?  org dat de klant doorheen Z de customer journey contact met u kan opnemen (via de klassieke wegen, maar ook via social media, chat ...), hoe en wanneer hij dat wilt. 2 Bied als bedrijf producten en diensten aan die de klant blijven volgen. 3 Zorg voor gebruiksvriendelijke en gepersonaliseerde communicatietools en -kanalen. 1

Hoe pakt u dit aan? Uw medewerkers zijn in hun privé-omgeving 1 Laat uw medewerkers zo vertrouwd met technologie, dat ze de vlotter intern digitale mogelijkheden samenwerken en als volstrekt gegevens delen via vanzelfsprekend digitale tools (IM, aanvoelen. Als ze sharepoints, video ditzelfde gebruiks­ conference ...). 2 Zorg ervoor dat uw gemak niet ervaren op de werkvloer, leidt medewerkers plaatsdit tot frustraties en en tijdsonafhankelijk een belemmerde kunnen werken. Hoe productiviteit. Bedrijven u dit kunt aanpakken die daarentegen perfect leest u op p. 6-7. op die digitale mindset weten in te spelen, nemen in de War For Talent voorsprong op de concurrentie.

#ookmorgenmee Digitale dingen

Samen sterker werken

Hoe pakt u dit aan? Dankzij technologie als LoRa en 5G 1 Probeer zo duurzaam is binnenkort niet alleen iedereen mogelijk te werken. 2 Zoek uit hoe u aan altijd online, maar ook alles. Dingen en efficiëntie kunt budgetvriendelijke winnen door gebruik sensoren kunnen te maken van o.a. IoT, steeds beter en realtime en Big Data sneller met elkaar analyse. 3 Digitaliseer uw communiceren zonder menselijke interne processen en tussenkomst, dienstverlening naar waardoor nieuwe klanten toe. mogelijkheden en bedrijfsmodellen ontstaan. Repetitieve taken kunnen dankzij automatisering overgenomen worden van de medewerkers die zich focussen op de noodzakelijke menselijke touch. Tegelijkertijd kan automatisering menselijke fouten reduceren.

De traditionele professionele relaties en hiërarchieën tussen bedrijf, leverancier, concurrent en klant bestaan niet meer. Bedrijven zijn veranderd in grote ecosystemen, waarin iedereen rechtstreeks met elkaar in contact staat via een brede waaier aan touchpoints. In dit soort samenwerkingen worden vaak grote hoeveelheden data op een beveiligde manier uitgewisseld tussen systemen van de verschillende partners.

Hoe pakt u dit aan?  ekijk met uw B leveranciers het volledige sourcingproces. 2 Onderzoek of samenwerkingen met klanten kunnen leiden tot nieuwe product­ ontwikkelingen. 3 Verbind via API’s de softwaresystemen van uw partners. Hoe u dit kunt toepassen leest u op p. 8-9. 1

De stap naar digitalisering zetten Proximus wilt uw bedrijf motiveren om die extra stap naar digitalisering te zetten om ook morgen mee te zijn. Start met een grondige bedrijfsanalyse door onze digitale experten. Surf naar www.proximus.be/digitalworkplace

Perspectief

5


Digitale werkplek – Collaboration – War For Talent

Waarom u nu digitaal moet gaan werken Digitale transformatie zorgt ervoor dat bedrijven hun vertrouwde activiteiten anders aanpakken. Vaak gaan ze ook andere dingen doen. Niet alleen de jobs van uw medewerkers veranderen daardoor, ook de manier waarop ze samenwerken. Een andere, digitale manier van werken vraagt om een andere, digitale werkplek.

D

igitale technologie zorgt in zowat elke sector voor disruptie. Niets doen is in het digitale tijdperk geen optie, ook niet voor kleine en middelgrote ondernemingen. Daarom denkt u vandaag na over de manier waarop u met uw bedrijf een digitale transformatie kunt realiseren. U doet dat om aan de veranderende wensen van uw klanten tegemoet te komen, maar evengoed om uw medewerkers efficiënter en productiever in te zetten. Meer nog, het digitale verhaal is straks essentieel om op de krappe arbeidsmarkt onder de millennials het juiste talent aan te trekken en te houden.

is bij een klant zijn anders dan die van een administratief bediende op kantoor. Ga daarom goed na welke verschillende types gebruikers in uw bedrijf actief zijn, waar ze werken (op kantoor, thuis of onderweg) en welke behoeften ze hebben rond onder meer telefonie, messaging, videoconferenties en het delen van documenten in de cloud. Zo zorgt u voor de optimale invulling van de digitale werkplek.

Efficiënter contact tussen collega’s leidt zo tot meer productiviteit. Toegang tot de juiste toepassingen en data ondersteunen de mobiliteit van de medewerker, zowel op kantoor, onderweg als tijdens een bezoek aan klanten. Kortom: de digitale werkplek zorgt ervoor dat collega’s, partners, klanten en leveranciers vlotter samenwerken, fysiek en virtueel, zowel binnen als buiten de bedrijfsmuren.

De werkplek is overal

De werkplek is waar het allemaal gebeurt. Daar vindt de samenwerking tussen collega’s plaats, daar beantwoordt u de vragen van klanten. Vandaag bevindt de werkplek zich echter niet alleen op kantoor, maar ook onderweg, thuis of bij de klant. Trouwens, met de komst van flexdesks en landschapskantoren ziet ook het kantoor er helemaal anders uit dan enkele jaren geleden.

Voor ieder profiel

One size fits all? Die tijd is voorbij. Afhankelijk van zijn profiel heeft de medewerker nood aan de juiste, gerichte ondersteuning. De behoeften van een technicus die aan het werk

6

Editie 8 · 2018


“De digitale werkplek biedt iedere medewerker de juiste tools, afgestemd op de nood aan mobiliteit en samenwerking van zijn profiel.”

Ondersteunen, meten, bijsturen

De installatie van de digitale werkplek is het eenvoudige stuk. De uitdaging bestaat erin de medewerkers in het verhaal mee te krijgen, zodat ze de aangeboden oplossingen ook op de juiste manier gebruiken. Leg daarom duidelijk uit wat de digitale werkplek met zich meebrengt en hoe zowel het bedrijf als de medewerkers daar voordeel uit halen. Een handleiding, een lijst met veel gestelde vragen, instructiefilmpjes en training zorgen voor extra ondersteuning. Denk er ook aan het succes van de nieuwe werkplek te meten, door de situatie voor en na de overstap met elkaar te vergelijken. Dat laat u toe uw aanpak eventueel bij te sturen.

Klaar voor digitale werkplekken

Peter Carbonez

“Onze planning is enorm verbeterd dankzij de cloud”

Doe de analyse met Proximus, en download ons gratis e-book op www.proximus.be/ digitalworkplace

½

Tegen 2020 zal de helft van de werkkrachten in de wereld millennials zijn. Bron: PwC, Workforce of the Future, 2017

91

%

van de mensen die van thuis uit werken vinden dat ze productiever zijn dan wanneer ze op kantoor werken. Bron: Forbes.com, 2017

Digitaal werken maakt uw onderneming productiever en mobieler. Dat ondervond ook Carpal uit Wevelgem. Zij kozen voluit voor cloudapplicaties, en ondervinden daar nu de voordelen van. Het Wevelgemse Carpal is de expert in de aankoop, herstelling en verkoop van tweedehandspalletten en de productie van nieuwe palletten. Dankzij zijn gemiddelde voorraad van 120.000 palletten en zijn eigen transportmiddelen kan Carpal zijn klanten palletten leveren binnen de twee uur, en dat 24 uur op 24, 365 dagen per jaar. Om die uitzonderlijke dienstverlening aan te kunnen houden, besloot Peter Carbonez over te stappen op cloudapplicaties: “Op aanraden van onze Proximus-partner Vandenabeele kozen we voor Office 365 en Sharepoint. Nu worden niet alleen mails en contacten met iedereen gedeeld,

maar bovenal ook de planning en het voorraadbeheer. Dat was een enorme vooruitgang.”

De voordelen van de cloud Overstappen op de cloud bood Carpal echter nog andere voordelen, gaat Peter verder: “We hebben onze smartphones in onze telefooncentrale laten integreren, zodat iedereen makkelijker bereikbaar is. Onze chauffeurs hoeven nooit meer bestelbonnen uit te schrijven, alles gebeurt meteen via een tablet. En in de cloud vermijden we kritieke crashes. Dankzij onze digitale transformatie gebeuren er minder fouten en is de communicatie onder onze personeelsleden erg verbeterd.”

Meer klantenverhalen op www.proximus.be/perspectief

Perspectief

7


Ecosysteem – Groei

API’s als bouwstenen van digitale transformatie

Toekomstgericht werken is samenwerken, en zo nieuwe opportuniteiten creëren. API’s maken dit mogelijk. Het kan uw processen en zelfs uw businessmodel ingrijpend vereenvoudigen, en nieuwe opportuniteiten creëren. Want u hoeft niet langer zelf een volledig systeem te ontwikkelen, u maakt gewoon slim gebruik van wat al bestaat.

8

Editie 8 · 2018


3 API-toepassingen onder de loep Wat is het?

API staat voor Application Programming Interface. Bondig samengevat is een API een open software die samenwerkingen met andere software op een eenvoudige manier toelaat. U kunt deze technologie gebruiken om totaal verschillende softwaretoepassingen met elkaar te laten communiceren. Niet enkel binnen uw bedrijf, maar ook om uw bedrijfssystemen veilig te laten communiceren met de systemen van andere bedrijven. De mogelijkheden zijn met andere woorden eindeloos.

E-commerce, dat doet u niet alleen Het verpakken en verzenden van de producten in uw webshop neemt enorm veel tijd in beslag, zelfs wanneer u erin slaagt alles uit te besteden. Want ook dan moet u telkens met uw koerier contact opnemen, Excelbestanden samenstellen en doorsturen … API’s kunnen dit takenpakket aanzienlijk vergemakkelijken.

Met API’s kunt u uw e-commerce platform slim uitbouwen. U gebruikt gewoon wat al bestaat. Maak gebruik van de API’s van Bpost of andere transportbedrijven. Zij maken het pakket verzendklaar en verzenden het. Hetzelfde kan met de betaalsystemen (Paypal, VISA, Bancontact …). U wint tijd en u sluit fouten uit. Alles verloopt geautomatiseerd via API’s enabled systemen, zodat u uw aandacht bij uw corebusiness kunt houden.

Uw legoblokken voor digitale transformatie

Een goed businessidee volledig zelf uitwerken kan soms jaren duren. Die tijd krijgt u jammer genoeg niet meer. API’s helpen u om een totaaloplossing aan te bieden, ook al heeft u de verschillende onderdelen niet zelf ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan Airbnb. Zij bieden hun publiek een tool om verblijfplaatsen te boeken. Maar die tool hebben ze niet volledig zelf ontwikkeld, wel integendeel. Ze hebben enkel een boekingsysteem ontwikkeld, en dat vervolgens gecombineerd met het beste van wat de markt hen te bieden had: Google voor de geolocalisatie van hun verblijven, het beste smssysteem dat ze konden vinden … Dit alles is gebouwd rond API’s. Had Airbnb al deze randoplossingen zelf ontwikkeld, was iemand hen misschien te snel af geweest.

Meer info Benieuwd naar de extra mogelijkheden die API’s bieden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op via support@enco.io

Perspectief

Een betere klanten­ service Technologie kan u een concurrentieel voordeel in uw klantenservice geven. Via chatbots als service- of verkoophulp op uw website bijvoorbeeld, die geautomatiseerde interacties met klanten mogelijk maken. Dit bespaart kostbare tijd bij uw personeel en u kunt de dienstverlening aan uw klanten versnellen. Maar waar halen chatbots hun kennis vandaan?

Een chatbot is eenvoudigweg een chat-robot. Hij reageert automatisch op wat klanten hem vertellen in een chatbox op het web, sms’en of andere media. Chatbots gebruiken vaak artificiële intelligentie om de vragen van klanten te kunnen begrijpen. Maar om correct antwoorden te geven, hebben ze ook uw API’s nodig. Die API’s vormen de verbinding tussen een chatbot en uw informatie. Stel dat een klant aan een chatbot van een garage vraagt wanneer zijn wagen op onderhoud kan, dan zal de chatbot via een API automatisch verbinding maken met de agenda van het bedrijf.

Een vlottere logistieke keten In een logistieke keten legt een product een lange weg af naar de eindconsument met heel wat tussen­schakels (transport, distributie­centra, douanezones …) Daarom is het heel interessant producten in real time te kunnen tracken. Maar hoe?

Er zijn heel flexibele, snelle en correcte technologieën op de markt die gebruik maken van API’s. Deze laten ook realtime capaciteitsanalyses en proactieve supply chain schattingen toe. Daarnaast helpen API’s u ook sneller gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals blockchain (zie artikel op p. 10) of aan beveiligde data- en dienstenuitwisselingsplatformen.

9


Businessmodel – Blockchain – Realtime

Voorbij de hype: de echte waarde van blockchain Er hangt behoorlijk wat hype rond blockchains. Even baanbrekend als het internet, roept de ene. De technologie die banken en beurzen overbodig maakt, voorspelt de andere. Dat blockchaintechnologie een echte game-changer gaat worden voor bedrijven, staat buiten kijf. Fintech Expert Frank Roessig van Telindus in Luxemburg leidt u binnen in deze nieuwe wereld.

Frank Roessig

• Head of Digital Solutions for Finance • Actief bij Telindus, de Luxemburgse zustermaatschappij van Proximus • Won in 2017 samen met zijn departement de ‘Best Fintech International Award’

10

Editie 8 · 2018


Wat is een blockchain eigenlijk? “Om dat grote potentieel voor bedrijven te ontdekken, is het belangrijk te begrijpen wat een blockchain juist is. En dat is verrassend eenvoudig. U kunt het nog het best vergelijken met een spreadsheet op Google Drive, zoals u misschien al eens op het werk hebt gebruikt. Iedereen die toegang heeft gekregen tot deze spreadsheet, kan de inhoud aanpassen en de wijzigingen van anderen zien. Een blockchain werkt op eenzelfde manier, met één groot verschil: niemand kan de informatie wissen die al in de zogenaamde spreadsheet staat. U kunt enkel informatie toevoegen. Wilt u voorbije zaken wijzigen, dan moet u dus nieuwe informatie toevoegen die deze wijziging aankondigt. En die informatie is meteen zichtbaar voor iedereen met toegang tot de spreadsheet. Dat maakt blockchain tot de meest transparante technologie tot nu toe: niemand binnen een blockchain kan sjoemelen, u kunt niet anders dan eerlijk en volledig transparant zijn.”

Blockchain wordt vaak voor financiële transacties gebruikt. Waarom? 1. Bliksemsnel Daar waar veel grote transacties volgens de klassieke methode snel twee tot drie dagen tijd in beslag nemen, verlopen ze via de blockchain in real time. 2. Goedkoper Ingewikkelde transacties of financiële bedragen overzetten via een bank kost al gauw 50 euro. Gebruik je hier echter bijvoorbeeld de Stellar blockchain voor (er bestaan talloze blockchains met elk hun eigen kenmerken, n.v.d.r.), dan betaal je voor diezelfde transactie amper 0,00002 euro.

Perspectief

3. Betrouwbaarder Alle transacties zijn meteen zichtbaar op de keten van computers die zijn aangesloten op die blockchain. Het wordt daardoor bijna onmogelijk om te sjoemelen.

Meer dan een financiële tool

“Bij zijn ontstaan in 2008 waren blockchains eenvoudig gesteld de technologie die toeliet om Bitcoins naar anderen door te sturen. Net zoals internet de technologie is om informatie door te sturen”, legt Frank Roessig uit. “Maar met het verschil dat de uniciteit van die informatie gegarandeerd moet worden. Blockchains geven eigenlijk niet de Bitcoins zelf door, maar louter de informatie hierover. Die informatie kan de vorm aannemen van totaal andere dingen dan cryptovaluta. Net in die andere dingen schuilt het grote potentieel voor bedrijven buiten de financiële sector.”

“U kunt een blockchain het best vergelijken met een spreadsheet op Google Drive, waaruit niemand informatie kan wissen.” Interessante toepassingen voor kmo’s

“Een blockchain kan een perfect hulpmiddel zijn voor de logistieke sector, of voor voorraadbeheer en supply management”, geeft Frank Roessig als voorbeeld. “Doordat iedereen op een blockchain alles van de anderen kan zien, kunnen alle partijen immers onmiddellijk zien waar een bepaald product of transportmiddel zich bevindt. Dat maakt de samenwerking veel vlotter. Of beeld >>

11


Businessmodel – Blockchain – Realtime

u eens in wat er allemaal mogelijk wordt als we een blockchain aan een vorm van Internet der Dingen koppelen. Dan is iedereen en alles overal automatisch op de hoogte. Hetzelfde geldt voor de traceerbaarheid. Doordat in een blockchain alle informatie voor eeuwig openlijk opgeslagen ligt voor wie de juiste toegangssleutel heeft, zou iemand die een industrieel onderdeel koopt, perfect de volledige productieketen kunnen terug traceren. Maar ik zie ook mogelijkheden voor kleinere kmo’s. Neem bijvoorbeeld eenvoudigweg facturatie. Blockchaintechnologie leent zich perfect om facturen te versturen en betalingen te ontvangen.

“Een blockchain vormt een perfect hulpmiddel voor de logistieke sector, of voor voorraad­ beheer en supply management.”

U ziet in realtime wanneer een factuur geopend en bevestigd is, vervolgens de handelingen van de bank en tot slot het storten van het geld. Op basis van ‘smart contracts’, een contract op blockchain, kunt u de betaling zelfs automatisch laten verlopen zodra een project afgerond is.”

Ieder zijn blockchain

Uiteraard staan de meeste bedrijven niet zomaar te springen om een publieke blockchain te gebruiken waar iedereen zomaar toegang toe heeft. Dat zou immers betekenen dat iedereen uw bedrijfsgegevens zou kunnen lezen. Volgens Frank Roessig hoeft u echter

74%

van de multinationals zien brood in de blockchain

34

%

van de multinationals werkt vandaag al op een blockchain

39%

van de multinationals vindt de blockchain overhyped Bron: Deloitte, 2018

12

Editie 8 · 2018


#ookmorgenmee

Wat doet Nicolas Finet van Sortlist als voorbereiding op morgen? helemaal geen publieke blockchain te gebruiken: “Integendeel. Ik zie in de toekomst vooral veel mogelijkheden voor hermetisch afgesloten blockchains binnen een bedrijf, of tussen verschil­ lende samenwerkende bedrijven die informatie met elkaar moeten delen. Dat is vandaag al perfect mogelijk in de vorm van prototypes. Alleen is het allemaal nog niet bekend genoeg bij de gemiddelde kmo. Ik voorspel dan ook dat binnen afzienbare tijd tal van platformen opduiken die een gebruiksvriendelijke interface aanbieden. Pas als we dat stadium hebben bereikt, zal het merendeel van de bedrijven de grote voordelen van de blockchain ontdekken.”

Nieuwe businessmodellen

Sortlist is een onafhankelijk Belgisch platform dat bedrijven in contact brengt met communicatiebureaus. Deze scale-up werd opgericht in 2015.

Ga voor een digitale marketingaanpak Toen ons avontuur in 2015 begon, waren we met vier. Vandaag zijn we met 37, verdeeld over zeven landen wereldwijd. Die groei hebben we vooral te danken aan onze 100%

digitale marketingaanpak, aangepast aan de doelgroep. Via het web ontmoet je klanten en toekomstige klanten precies op het moment dat ze hun zoektocht beginnen.

Wie zijn concurrenten voor wil zijn, springt volgens Frank echter beter nu al op de trein. “Er ontstaan volledig nieuwe businessmodellen. Ik denk bijvoorbeeld aan de deeleconomie. Via blockchain kan je heel eenvoudig je auto verhuren en opzoeken wie er wanneer hoeveel kilometers mee heeft gereden, hoeveel hij heeft getankt en hoeveel hij jou verschuldigd is, zonder gebruik te maken van een tussenpersoon. Wie vandaag al mee is met de blockchain, zal die nieuwe businessmodellen sneller kunnen oppikken en in zijn bedrijf integreren.”

“Wie vandaag al mee is met de blockchain, zal sneller nieuwe businessmodellen kunnen oppikken en in zijn bedrijf integreren.”

Meer info Surf naar www.telindus.lu/ en/solutions/digitalfinance-solutions

Perspectief

Aan het roer van uw bedrijf De activiteiten van Sortlist bevinden zich in het buitenland en genereren een pak gegevens. Om een totaaloverzicht te behouden, nemen we de gegevens op in een Business Intelligencetool (BI). Het instant dashboard dat we zo bekomen, is dé sleutelfactor van onze proactiviteit: we bevestigen de gekozen koers en passen indien nodig aan, zelfs nog voor er een probleem de kop opsteekt.

Benut de gegevens Om een markt te bestuderen, kijken we alleen naar de meest kwalitatieve gegevens op het web. Zo kunnen we trends opmerken, de concurrentie analyseren en snel het potentieel van een markt grijpen. Tools die zo goed als gratis zijn, zoals Google Trends, reiken opportuniteiten aan waaraan u misschien niet had gedacht.

Ook zin om uw tips te delen?

Bezorg ons uw gegevens via perspectief@proximus.com

13


Online – Authenticatie – Vereenvoudiging

Het aantal digitale transacties stijgt. Bedrijven en overheden hebben nood aan een betrouwbaardere online authenticatie van hun gebruikers. De digitale identiteit biedt hier een antwoord op. Maar hoe dan?

Wat de

digitale identiteit doet voor uw bedrijf 14

Editie 8 · 2018


V

eel websites en -shops vragen hun gebruikers vandaag al om meer gegevens dan louter een gebruikersnaam en wachtwoord om zich in te schrijven, aan te melden, transacties uit te voeren … Om dat makkelijker te maken, wordt steeds vaker gevraagd om via Facebook in te loggen. En het is niet zo moeilijk om een vals adres op te geven of een valse identiteit aan te maken op Facebook. Maar al uw klanten laten inloggen met een eID-kaartlezer is voor velen ook een brug te ver. De hoogste tijd dus om met een oplossing te komen want de opportuniteiten voor ondernemers zijn talrijk.

Eenvoudigere administratie Door de steeds nauwkeurigere en uitgebreidere digitale identiteit van consumenten, leren bedrijven hun

consumenten beter kennen. Een vereenvoudigde administratie dus met als resultaat een accurater en verrijkt CRM-systeem.

Doeltreffende marketing

Bovendien kunnen klantendata van andere bronnen die informatie verder aanvullen: locatiegebonden informatie van smartphones, surf- en klikgedrag of interesses op sociale media. Door een digitale identiteit te combineren met gegevens uit de fysieke wereld, ontstaan er nieuwe mogelijkheden op het vlak van marketing en klantenservice.

Lagere drempel voor de consument

De consument is misschien niet direct vragende partij voor de digitale identiteit, maar hij is wel geïnteresseerd in een

betere service, meer efficiëntie en minder omslachtige inlogprocedures op het web. De digitale identiteit vervangt de waslijst aan gebruiksnamen, wachtwoorden, kaartlezer en tokens die vandaag voor veel frustraties zorgen. De consument moet echt doordrongen worden van die voordelen. Daarnaast wil de consument ook opnieuw meer grip op zijn gegevens, denk maar aan de GDPR-richtlijn. Een eenvoudige mobiele app voor digitale identificatie als itsme® (zie kader) is een oplossing die hieraan perfect tegemoet komt.

Meer info Surf naar www.itsme.be

itsme®, de Belgische app voor digitale identificatie Wat is het? itsme® is een gratis app die de soms haperende eID-kaartlezers eindelijk overbodig maakt. Wat kan je ermee doen? Consumenten kunnen in een paar seconden makkelijk en veilig online inschrijven op allerlei diensten, zich aanmelden, transacties uitvoeren en binnenkort zelfs hun handtekening plaatsen. Door wie is het opgericht? De app werd vorig jaar op de markt gebracht door Belgian Mobile ID. Het consortium verenigt de zeven Belgische marktleiders uit de banken telecommunicatiesector. Begin 2018 werd de app erkend door de overheid. Daardoor kunnen burgers itsme® nu gebruiken om hun pensioen, beroepsloopbaan of belastingaangifte te bekijken.

Is itsme® ook interessant voor kmo’s?

Sylvie Vandevelde, marketing­ directrice van Belgian Mobile ID: “Heel wat processen zoals klant worden of orders bevestigen, kunnen veel sneller en foutloos verlopen

Perspectief

waardoor de conversie gevoelig wordt verhoogd. Omslachtige papieren processen worden in een handomdraai gedigitaliseerd met itsme®.”

Hoe zit het met de veiligheid?

“itsme® werd ontwikkeld met het hoogste niveau van veiligheid voor ogen en gebruikt daarom de meest geavanceerde softwarebeveiliging gecombineerd met hardware-beveiliging (in casu de SIM-kaart als zogenaamd ‘secure element’). Ook op het vlak van data privacy werd de lat op het hoogste niveau gelegd en staat de gebruiker centraal: itsme® geeft de gebruiker volledige transparantie en controle over het delen van gegevens. Hierdoor ben je als bedrijf ook meteen ‘compliant’ met de recente Europese wetgeving zoals eIDAS (elektronische identificatie), PSD2 (Europese betaalrichtlijn) en GDPR (data privacy). Dit zijn alvast heel wat minder kopzorgen voor u als bedrijfsleider.”

Wat is de procedure om aan te sluiten?

“Bedrijven die hun klanten het gemak van itsme® willen aanbieden, hoeven slechts contact op te nemen via onze website. Vervolgens bezorgen wij alle nodige informatie om de software te installeren. Op enkele dagen kan itsme® al operationeel zijn binnen uw toepassingen.”

15


Marketing – Big Data – Geotargeting

Waar plant u een nieuw winkelpunt het best in? Uit welke regio komen de bezoekers van een evenement? Waar heeft u nood aan extra marketing? Is het aanbod van uw winkelpunt afgestemd op het profiel van de gemiddelde passant? Het zijn maar enkele van de vragen die Proximus MyAnalytics helpt beantwoorden.

Aan de slag met de analyse van locatie­gegevens

D

e gsm’s op het netwerk van Proximus produceren samen 1,7 miljard records met locatieinformatie, iedere dag opnieuw. “De analyse van die data laat ons toe nieuwe inzichten te creëren”, zegt Luc Cogneau, Sales Account Executive bij Proximus. “We kunnen bijvoorbeeld bekijken welke gsm’s er op zaterdagnamiddag in een shopping­straat aanwezig zijn, om daarna te checken waar die gsm’s zich op maandagochtend om 6 uur bevinden. Dat geeft inzicht in de waarschijnlijke woonplaats van die shoppers. De analyse gebeurt op het niveau van de postcode, uiteraard volledig anoniem.” Proximus biedt samengevoegde resultatensets aan die informatie bevatten over unieke bezoekers per

16

locatie, of over het aantal verplaatsingen van, naar of binnen een locatie.

Locatie en inkomensklasse

Omdat de Proximus-diensten gebruikt worden door een groot deel van de Belgische bevolking, is het bovendien mogelijk de analyse van de geanonimiseerde data met een hoge nauwkeurigheidsgraad te extrapoleren voor het hele land. “Het wordt nog veel interessanter wanneer we het inzicht in de locatie van mensen koppelen aan informatie over inkomen en sociale klasse”, vervolgt Luc Cogneau. “Die informatie is afkomstig uit publiek toegankelijke, open datasets.” Het is een werkwijze die heel wat nieuwe mogelijkheden

biedt om meer te weten te komen over de bezoekers van een evenement of de passanten in een winkelbuurt. Een concreet voorbeeld is dat van een Brussels shoppingcenter, waar zich in de buurt ook heel wat kantoren bevinden. “We brachten tot op het niveau van de postcode de woonplaats van de bezoekers van het shoppingcenter in kaart”, legt Luc Cogneau uit. “Dat liet de winkeliers van het shoppingcenter toe om in die gemeenten heel gericht een marketingcampagne op te zetten.” Evengoed zorgt de oefening voor een andere kijk: shoppen mensen met een bepaald profiel waar ze wonen of waar ze werken? “Dat biedt onder meer een basis om op een specifieke locatie

Editie 8 · 2018


Proximus MyAnalytics

– bijvoorbeeld in de nabijheid van een industriezone of een buurt met veel kantoorgebouwen – op de vraag van de potentiële klanten in te spelen.”

Objectieve informatie

Nemen we het voorbeeld van een bijzonder succesvolle winkel. “De zaakvoerder had niet meteen een duidelijk beeld van het profiel van zijn klanten”, zegt Luc Cogneau. “Uit onze analyse van de passanten bleek dat 70% van de mensen tot een specifiek profiel (sociale klasse en/of inkomensschaal) behoorde.” De winkelier leerde via Proximus MyAnalytics op welke locaties er veel passage was van mensen met datzelfde profiel. Zo vond hij de ideale stek om een nieuw winkelpunt te openen.

Perspectief

“Ondernemen overstijgt op dat moment het klassieke buikgevoel”, stelt Luc Cogneau. “De zaakvoerder kon zijn beslissing staven aan de hand van objectieve informatie. Zo slaagde hij erin zijn slaagkansen sterk te vergroten.” Proximus MyAnalytics reikt op die manier een extra instrument aan om de strategie van een bedrijf te ondersteunen.

Meer info Surf naar www.proximusanalytics.be

Via de portaalsite Proximus MyAnalytics zijn diverse kant-enklare algoritmes voor de analyse van locatiegegevens beschikbaar. De diensten zijn onderverdeeld in vier categorieën: Visitor & Event MyAnalytics (bezoekers van winkels of evenementen), Journey MyAnalytics (trajecten van mensen in een bepaald gebied), Mobility MyAnalytics (verkeersstromen) en Crowd Management (realtime informatie over mensenmassa’s). Via Proximus MyAnalytics vragen bedrijven rapporten op, waarbij ze de geaggregeerde resultatensets bevragen naar locatie, herkomst, profiel of tijdstip, en relevante informatie visualiseren. De diensten zijn uiteraard volledig GDPR-compliant.

17


Proximus People Innovation Award

Hoe kmo’s grote bedrijven inspireren G Een uitgekiend HR-beleid heeft een sterke impact op het succes van uw onderneming. Ook onder de kmo’s zijn er uitblinkers die investeren in een innoverende HR-politiek. De beste van de klas werd in de bloemetjes gezet op de Proximus People Innovation Award.

Groep Jean Nonet

• Bouwfirma uit Floreffe • Opgericht in 1958 • 1 50 medewerkers • 30 miljoen euro omzet

rote bedrijven hebben vaak een perfect uitgekiende HR-strategie, opgesteld door experts”, aldus Didier Ghysen, HR-director bij Proximus en jurylid. “Maar ze ondervinden vaak moeilijkheden om die te vertalen naar de werkvloer. Bij kmo’s zien we vaak net het omgekeerde. Daar is dikwijls geen HR-manager te bespeuren. Dus geeft de CEO zijn medewerkers de slagkracht om zelf met oplossingen op de proppen te komen. En dan zie je vaak hoe die mensen heel creatieve en innoverende oplossingen ontwikkelen. Of met andere woorden: het gebrek aan middelen bij kmo’s wordt ruimschoots gecompenseerd door die co-creatie. De creativiteit die onze genomineerden daarbij aan de dag leggen, vormt een waardevolle les voor vele grote bedrijven.”

Ook morgen mee

“HR ondergaat vandaag een transitie onder invloed van de digitale transformatie. Grote bedrijven doen vaak beroep op experts en change managers, maar kmo’s worstelen evenzeer met die digitale transformatie. Zij pakken dat echter op een andere manier aan. Daar kunnen we veel uit leren”, aldus Didier Ghysen. Yves Ghys, manager van het inside sales expertenteam van Proximus en jurylid vult aan: “Innoverende kmo’s hebben ons op een unieke manier getoond hoe digitale transformatie en HR te combineren. We hebben een inkijk gekregen in hoe kmo’s hiermee omgaan, naar welke digitale tools hun voorkeur uitgaat en welke andere methodes ze gebruiken om hun mensen te empoweren.”

Van l. naar r.: Aurélien Nonet, Claire Nonet, Gilles Durigneux, Marie Nonet, Simon Nonet en François Nonet.

18

Editie 8 · 2018


#ookmorgenmee

Wat doet Xavier Lalieu van Vaillant Group als voorbereiding op morgen?

Zelf vakantiedagen regelen

Yves Ghys was, naast de winnende Groep Jean Nonet (zie kader), onder de indruk van het genomineerde bedrijf Ecoservices: “Bij Ecoservices is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen HR. Er wordt van werknemers verwacht dat ze zelf hun vakantiedagen en andere personeelszaken regelen. Dat is behoorlijk innovatief.” Didier Ghysen herinnert zich dan weer voornamelijk de rode draad die alle genomineerden met elkaar verbond: “Mij viel vooral de transparantie en de communicatie naar de medewerkers toe op bij al onze genomineerden. De manier waarop ze hun medewerkers voortdurend vertellen wat ze aan het doen zijn, waarom ze dat doen en welke rol de medewerkers daarin spelen. Dat gebeurt heel down to earth, maar het is bijzonder efficiënt.”

En de winnaar is … Groep Jean Nonet! “We hadden nooit verwacht op dat podium te staan”, lacht adjunct-directrice Claire Nonet. Toch werd haar bedrijf, de bouwfirma Groep Jean Nonet, uitgeroepen tot winnaar. Dat heeft ze volgens haar te danken aan de relatie met haar werknemers: “Mijn deur staat altijd voor hen open. We vergeten hun verjaardagen niet en vullen de chocolademelk in de automaat altijd aan. Al onze medewerkers beschikken over onze gsm-nummers. En ik heb permanentie-avonden opgestart zodat iedereen makkelijk met me kan komen praten.” Die hechte band is ook wat de jury heeft verleid: “Ze voeren een buitengewoon transparant HR-beleid, zowel wat betreft gebruik :van digitale tools als Facilement en 3het étapes het inzetten en verlonen van hun mensen. Dat vonden we erg innoverend, vooral voor de eerder 1. Consultez www.bulex.be/mon-rendez-vous conservatieve HR in de bouwsector.” 2. Utilisez votre code pin personnel (indiqué sur la lettre)

Saviez-vous que vous pouvez également modifier votre rendez-vous en ligne ?

Vaillant Group is internationaal marktleider op het gebied van verwarming en ventilatie. Het bedrijf werd opgericht in Duitsland in 1874 en is vandaag nog steeds voor 100% een familiebedrijf. In België verdeelt de groep de merken Vaillant en Bulex.

Een app voor interne communicatie

Wij gaven onze interne communicatie een stevige boost dankzij een app op maat. Met die app kunnen we onder meer meldingen uitsturen (een stuk beter leesbaar dan e-mails) en de band met onze teams van externe technici versterken. Extra pluspunt: als ludiek wedstrijdje integreerden we een stappenteller in de app. Zo moedigen we onze teams dus aan om meer te bewegen!

Platform voor de klant, tablet voor de installateur

Optimalisatie van de distributieketen via een webshop

Onze aanpak gericht op de eindgebruiker kreeg concreet vorm via het digitale beheer van afspraken en offertes voor verwarmingsketels. Het principe? De consument dient een aanvraag in via ons platform, de ‘lead’ wordt naar een erkend partner gestuurd en die antwoordt binnen de 24 uur. De offerte wordt ter plaatse gefinaliseerd via de app en kan meteen worden bevestigd.

De bedoeling is om het distributieproces van onze onderdelen te verbeteren. Via een webshop kunnen de installateurs en onze dienstna-verkoop rechtstreeks de nodige stukken bestellen. Dankzij die digitale aanpak kan er de volgende dag worden geleverd (bij ons of via koerier) en kunnen wij een snellere service bieden.

3. Modifier le rendez-vous en choisissant la date souhaitée

“Mijn deur staat altijd voor onze medewerkers open, letterlijk.”

ULEX_KAART_DIENST_NA_VERKOOP_210x100.indd 2

24-11-17 10:12

Ook zin om uw tips te delen?

Bezorg ons uw gegevens via perspectief@proximus.com

Perspectief

19


Mobiel werken – Security

App drukt de kosten bij Kind en Gezin

in één klap: alle verpleegkundigen kregen een uitstekende smartphone ter beschikking, en de meerprijs werd gecompenseerd door het wegvallen van de dure medische apparatuur. De nieuwe technologie voor beheer en beveiliging van deze smartphones werd mee bepaald door het assessment van consultant GEMA in samenwerking met Proximus. Alle departementen konden hun inbreng geven waardoor zij dit project vanaf de implementatie steunden.”

Steeds meer bedrijven en organisaties vervangen grote, kostelijke en onhandige hardware door flexibele mobiele apps. Ook Kind en Gezin zette de stap, in samenwerking met Proximus.

“Dankzij de automatisering gebeuren er minder menselijke fouten.” Chris Dumoulin, netwerk- en telecommanager bij Kind en Gezin

“S

inds 2013 zoeken we bij Kind en Gezin naar risicofactoren voor luie ogen bij kindjes van 1 tot 2 jaar”, legt Kristel Boelaert uit, arts bij Kind en Gezin. “Als je die factoren tijdig opspoort voorkom je dat een kind een lui oog ontwikkelt.”

Te duur toestel

Tot nu toe gebruikte Kind en Gezin voor dit oogonderzoek hoogtechnologische medische apparatuur. “Eigenlijk was dat toestel veel te gesofisticeerd voor wat wij er mee doen, want op zich is dit type oogonderzoek vrij eenvoudig. Bovendien is het erg duur in aankoop en in onderhoud.”

Mobile Management en veiligheid

Chris Dumoulin en Kristel Boelaert

800 verpleegkundigen krijgen iPhone 7+ met eyescreening app

iPhones met uitstekende lens

Toen de vorige generatie toestellen aan vervanging toe was, heeft Kind en Gezin onderzocht welke alternatieven er op de markt waren, herinnert netwerk- en telecommanager Chris Dumoulin zich: “Bleek dat er naast de klassieke toestellen ook een mobiele app ontwikkeld was in Amerika. Het bedrijf Gobiquity was gespecialiseerd in eyescreening apps. Die hadden echter een goede camera nodig. Enkel de iPhone 7+ was door Gobiquity gecertificeerd omwille van zijn kwalitatief hoogstaande camera. Het nieuwe toestel was weliswaar duurder dan wat ze oorspronkelijk voor ogen hadden, maar zo sloegen we wel twee vliegen

20

Elk jaar checkt Kind en Gezin de ogen van meer dan

60.000 kinderen

Proximus kon Kind en Gezin niet alleen snel 700 iPhone 7+ toestellen bezorgen, maar verzorgde ook de beveiliging, legt IT-expert David Bourriez van Kind en Gezin uit: “Samen met Proximus hebben we het beveiligingsplatform Mobile Iron geïnstalleerd op onze servers. Dankzij Apple Business Manager worden de iPhones automatisch aangemeld in Mobile Iron en kan de configuratie volledig van op afstand gedaan worden zonder manuele interventie op de toestellen. Het zorgt voor een segregatie en bescherming van de persoonlijke data en de bedrijfsdata op de smartphone. En het geeft Gobiquity in Amerika op een veilige manier rechtstreeks toegang tot de oogscreeningsapp op alle toestellen zonder gegevens van andere apps op de smartphones prijs te geven. De informatie wordt dankzij de beschikbare mobiele data onmiddellijk beveiligd opgeslagen in de cloud. Gobiquity kan rechtstreeks controleren en automatisch updaten wanneer dat nodig is.”

Meer info Surf naar www.proximus.be/ secureworkplace

Editie 8 · 2018


Bedrijfspolicy – Mobiel werken – Toestellen

Mobiel werken Maak duidelijke afspraken Ieder een eigen toestel, een bedrijfstoestel of één toestel voor alles: hoe maakt u de juiste keuze? Voor welk tariefplan kiest u best en wat zit daarbij inbegrepen? Waar stopt uw inbreng en start die van de medewerker? Wanneer (kantooruren, avonden, weekend) en hoe (telefonisch, via sms ...) moeten uw medewerkers bereikbaar zijn via hun gsm? Welke maatregelen moet u treffen als een medewerker het bedrijf verlaat? Worden bedrijfsgegevens automatisch gedeletet? En van wie is het telefoonnummer? Heeft u procedures voor de herstelling en vernieuwing van mobiele toestellen en wat moet er gebeuren bij diefstal of verlies?

de De 13 meest gestel l werken vragen over mobie Zo bent u ook morg

en mee

enmee proximus.be/ookmorg

Maak van mobiel werken een succes. Om u op weg te helpen bundelden wij de 13 meest gestelde vragen in een handig e-book dat u gratis kunt downloaden. Zo zijn er een heel aantal zaken die niet mogen ontbreken in uw bedrijfspolicy rond mobiele toestellen. Heeft u dit allemaal goed geregeld? Perspectief

Meer info over mobiel werken Op zoek naar de antwoorden op al deze vragen en inspiratie voor uw policy voor mobiele toestellen? Download de praktische gids over mobiel werken via www.proximus.be/mobilesolutions

21


Security – Strategie – Risicoanalyse

Checklist voor een veilige IT-infrastructuur Geen enkel bedrijf kan zonder IT-beveiliging. Maar niet iedereen heeft dezelfde behoeften. Hoe pakt u de security van uw onderneming aan? Ga het na met deze checklist.

✔ Breng uw risico’s in kaart

Naargelang de activiteiten van uw bedrijf, heeft u nood aan een andere vorm van beveiliging.

Wat is uw type business? Heeft u één of meer kantoren? Runt u een webshop? Beheert u intellectuele eigendom?

Waar bevinden zich de applicaties en data? Heeft u een eigen datacenter of werkt u in de cloud? Wellicht gaat het ook bij u om een combinatie van beide.

Welke profielen hebben uw medewerkers? Met welk type data komen ze in contact? Welke toestellen gebruiken ze? Werken ze ook thuis en onderweg?

✔ Start vanuit een beveiligingsbeleid

Bepaal niet zozeer welke risico’s u wil uitsluiten, maar welke activiteiten u wilt toelaten. Welke profielen krijgen toegang tot welke data en toepassingen? Bepaal uw risicoprofiel. Een volledig waterdichte IT-omgeving bestaat niet. Zoek het evenwicht tussen het risico dat u aanvaardt en het budget dat u aan beveiliging wil besteden.

✔ Bouw een efficiënte beveiligingsinfrastructuur uit Licht de bestaande infrastructuur door en vul de ontbrekende elementen in.

Essentieel: • Beveilig de on-premise data (lokaal geïnstalleerd), applicaties en alle internetverkeer met een next-generation firewall. • Pas de standaard beveiligingsinstellingen van cloudtoepassingen aan uw eigen behoeften aan. • Beveilig e-mail met een effectieve endpoint-oplossing. Vergeet niet dat 90% van alle security-incidenten start met malafide e-mail.

✔ Hou uw beveiliging op niveau

22

IT-beveiliging is geen eenmalige oefening. Laat uw aandacht niet verslappen. Zorg voor de nodige updates en monitoring. Focust u zich liever op uw kernactiviteiten? Haal dan een specialist in huis en kies voor IT-beveiliging via managed services.

Meer info Proximus biedt voor elk onderdeel van uw IT-beveiligingsplan de passende oplossing. Neem contact op met onze beveiligingsexperten via cybersecurity@proximus.com en download de whitepaper op www.proximus.be/security

Editie 8 · 2018


Het moment van Michel Delfosse

Wanneer Michel Delfosse geen nieuwe Bel&Bo winkel opent of nieuwe collectie klaarstoomt, kan je hem in een museum of galerie vinden. “Kunst inspireert me, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.”

M

ichel Delfosse stamt uit een ondernemers­familie in textiel. In de voetsporen van zijn ouders, besliste hij te starten met een distributieketen die hij in 2010 omdoopte tot de populaire modeketen Bel&Bo. Ondernemen zit hem dus in het bloed, maar zijn hart klopt voor de kunst: “Al van toen ik erg jong was, namen mijn ouders me mee naar musea en galerieën.” “Ik ben dankbaar om die kunstzinnige opvoeding. Kunst geeft mij heel wat nieuwe perspectieven. Een geslaagd kunstwerk zet je aan tot denken. Kunstenaars zijn volgens mij dan ook echte filosofen. Zij durven onze maatschappij en onze denkwijzen in vraag stellen. Alleen doen ze dat niet op papier zoals klassieke filosofen, maar uiten ze hun ideeën op plastische wijze.”

“Kunst is mijn uitlaatklep”

“Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de hedendaagse, abstracte kunst. Ik hou bijvoorbeeld van abstracte beeldhouwwerken en neonkunst. Ieder jaar trek ik naar de kunstbeurs van Bazel, maar ik ga ook naar Parijs, Brussel en Londen om er de kunstgalerieën te bezoeken. Tot grote wanhoop van mijn vrouw trouwens, want ik vraag er de kunstenaars de kleren van het lijf. Hun leefwereld ligt immers zo ver van de mijne. Daar laat ik me graag door inspireren. Uiteindelijk komt dat ook terug in Bel&Bo. Niet zelden zorgt de kunst hier op kantoor voor inspiratie. Maar bovenal is het toch nog altijd mijn ultieme uitlaatklep in mijn vrije tijd. Zonder kunst zou ik veel meer stress ervaren.”

Wie is Michel Delfosse? • CEO Bel&Bo • 60 jaar • 2de generatie familiaal confectiebedrijf • Studeerde Economie aan de KU Leuven • Fervent kunstliefhebber

Perspectief

23


Iedereen vraagt meer data, maar ik moet ergens grenzen stellen, toch?

Transparant datagebruik Voldoende data om mobiel te surfen geeft uw werknemers de kans om hun werk en privĂŠ optimaal te combineren. En dankzij de juiste tools, behoudt u de volledige controle over de kosten.

Met onze mobile data-oplossingen bent u ook morgen mee.

Ondernemen in de digitale wereld start op proximus.be/ookmorgenmee

Profile for Proximus

Perspectief • Editie 8 • 2018 nl  

Magazine vol nieuwe inzichten voor uw onderneming

Perspectief • Editie 8 • 2018 nl  

Magazine vol nieuwe inzichten voor uw onderneming