Page 1

“Και να αδερφέ µου, που µάθαµε να κουβεντιάζουµε, ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι απλά”... Από την Τετάρτη 25 Μαΐου στις µεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας λαµβάνει χώρα το εκπληκτικό γεγονός της συνάθροισης χιλιάδων ανθρώπων µε σκοπό να διαδηλώσουν την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη χώρα στο γκρεµό. Το Κίνηµα των “Αγανακτισµένων” οργανώθηκε κατά τα πρότυπα των “Indignados” της Ισπανίας από το internet, από τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.). Αµέσως το αγκάλιασαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και πολιτικής απόχρωσης, οι οποίοι συναθροίζονται κάθε απόγευµα έως αργά το βράδυ και συζητούν για το παρόν και το µέλλον αυτού του τόπου. Οργανώνουν συζητήσεις και οµάδες εργασίας για ό,τι τους ταλαιπωρεί και τους πληγώνει. Η µεγάλη πλειοψηφία των παρευρισκοµένων δεν είχε συµµετάσχει ποτέ σε παρόµοιες διαδικασίες και δοκιµάζει πρωτόγνωρα συναισθήµατα πραγµατικής συµµετοχικής δηµοκρατίας. Σ΄ όλους αυτούς που ρίχνουν στο λαό ευθύνες για την τωρινή κατάσταση απαντάµε: Ο λαός δεν χρωστά τίποτα και σε κανένα. Τα µέτρα που επιβάλλονται από το ∆ΝΤ και την Ε.Ε. και πιστά εφαρµόζει η κυβέρνηση µε τους συµπαραστάτες τους στο όνοµα της κρίσης και του χρέους, καθηµερινά βυθίζουν στη φτώχια και στην εξαθλίωση πολύ µεγάλα τµήµατα του λαού. Μειώσεις µισθών και συντάξεων, ακρίβεια, εργασιακός µεσαίωνας, ανεργία, χτύπηµα του δικαιώµατος στην Υγεία και στην εκπαίδευση, ξεπούληµα της δηµόσιας περιουσίας και υποθήκευση της χώρας στα µεγάλα αφεντικά, φέρνουνε τα Μνηµόνια και η Τρόικα. Σ αυτήν την πολιτική καλούµαστε να αντισταθούµε. Για να υπερασπισθούµε τα δικαιώµατά µας και τις κατακτήσεις µας, την ίδια µας την ζωή!

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ χαιρετίζει και συµµετέχει σε αυτή την καινούργια κατάσταση που αποτελεί ελπίδα για τον τόπο µας. Καλεί όλους τους πολίτες να συµµετέχουν στις εκδηλώσεις που λαµβάνουν χώρα στην πλατεία του Λευκού Πύργου κάθε απόγευµα από τις 18:00 µέχρι αργά το βράδυ. Είναι ανάγκη να βρεθούµε όλοι µαζί στους δρόµους, στις πλατείες, στις γειτονίες, στη δουλειά, στα σχολεία και στις σχολές. Να διευρύνουµε τα κύτταρα της αντίστασης. Να σπάσουµε στην πράξη την κρατική τροµοκρατία και καταστολή. Η αγανάκτηση, η οργή, ο θυµός µας να γίνει δύναµη, αγώνας ενάντια σ΄όλους αυτούς που κλέβουν τον ιδρώτα, τη ζωή, τα όνειρα µας!! Οι µεγαλειώδεις συγκεντρώσεις-πορείες της Κυριακής 5 Μάη δείχνουν ότι µπορούµε να νικήσουµε

Να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή µας, το δίκιο µας:  ∆εν χρωστάµε τίποτα. ∆εν πληρώνουµε την κρίση τους !  ΑΝΑΤΡΟΠΗ του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος Σταθερότητας  Πάρτε πίσω τα βάρβαρα µέτρα. Να µην περάσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ-2  Οργάνωση, Αντίσταση, Αγώνας ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ∆ΝΤ, ΕΕ!

KEIMENA  

protobouliatoumpas

KEIMENA  

protobouliatoumpas