Page 1

hvitt

& bredt

Husqvarna MAXISENSE Electrolux INFINITE

Ny ”flatskjerm” til soverommet?

Tid for

espresso

NR 2 JUNI 2009

AEG

kompaktprodukter


leder 3

Kjære kunde Arne Håkon Burdal Adm. dir.

Sommeren står for døren og dermed forberedelsene til høstsalget som normalt er en god salgsperiode for hvitevarer. Vi ønsker derfor å gi dere en oppdatering på de produktnyhetene som vi vil lansere i løpet av sommeren og høsten. Vi presenterer både større og mindre endringer innenfor de fleste områder. Vi har store forventninger til alle sammen, men kanskje størst til vår nye støvsuger. Det er med stolthet vi introduserer Ultraone. I denne støvsugeren har vi samlet 90 års erfaring og forbrukerinnsikt, med mål om å gjøre støvsuging til en gledelig opplevelse. Ta kontakt med din kundeansvarlig og sørg for at dere får opplæring på denne. Det samme gjelder de nye luftrenserne; med ny design og teknologi bør de kunne følge opp den gode trenden fra sine forgjengere.

Markedet hittil i år har vært dårligere enn fjoråret, men heldigvis ikke verre enn antatt. Prognosene fra NEL sier at markedet vil være ca 10 – 11 % dårligere enn 2008. Så langt har vi ikke andre indikasjoner enn at disse prognosene bør være ganske korrekte. Samtidig opplever vi at det er store forskjeller mellom ulike regioner i Norge. Uansett størrelsen på det totale markedet så vil det alltid eksistere en etterspørsel etter hvitevarer og støvsugere som nærmest er konstant. Kjøpekraften er ikke vesentlig forringet, snarere det motsatte. Bruk tid på kundene og veiled dem godt. Vi ser i enkelte områder at mange klarer og kompensere volumnedgangen på produktmiksen. For vår egen del så ligger vi godt an første halvår. Vi har gjennomført to runder med prisøkninger og det ser ut til at markedet

har akseptert dette. Vi opplever også en økt etterspørsel på Electrolux bygg-inn Dette underbygger vår oppfatning av at vi med disse produktenes design og funksjonalitet har truffet et behov hos konsumentene. Dette er svært gledelig. Avslutningsvis vil jeg takke for alle tilbakemeldinger vi har fått av dere i løpet av årets første måneder. Dette betyr svært mye for oss, og vi skal gjøre hva vi kan for å holde en jevn og god servicegrad også resten av året. God sommer!

Med vennlig hilsen

Arne Håkon Burdal


4 innhold

Electrolux Home Products Norway AS Adresse: PB77 Økern 0508 Oslo Telefon: 815 30 222 E-mail: eha@electrolux.no www.electrolux.no

Ansvarlig redaktør:

Marketing Manager Lene Holtan

Bidragsytere:

Produktansvarlig varmt Terje Eriksen

varmt Tid for espresso s.6

Produktansvarlig oppvask Hans Erik Standal

Produktansvarlig kaldt og vask/tørk Lena Wånemark

Kaffe slik du ønsker det s.7 AEG Compact produkter s.8 Optimal utnyttelse s.10

Produktansvarlig støv Nina Lorentzen

Salgs- og markedssjef støv Guri Løchsen

Unik fleksibilitet s.11


innhold 5

vått

kaldt

støv

PR og reklame

Nye modeller fra AEG s.12

Nytt kombiskap fra Husqvarna s.13

Sporty og leken Ergospace s.16

Bestillingsskjema kullsyrepatroner s.22

AGA ny leverandør av kullsyrepatroner s.13

Vår beste noensinne Ultraone s.18

Kataloger s.23 Konkurranse s.24

Fryseskap får ettertraktet designpris s.14 Mindre fryseboks med mer plass s.15

Nt ”flatskjerm” til soverommet? s.20


6 varmt

tid for

espresso

Vi i Norge bidrar sterkt til at Skandinavia er i toppen av statistikken over nasjoner som drikker mest kaffe – 4,3 kopper per person i 2006. De nye elegante maskinene er derfor et produkt som kundene i Norge verdsetter.

Utforming og design er helt tilpasset de øvrige kompaktmodeller for å gi maksimal fleksibililitet i å skreddersy kjøkkenet etter individuelle behov. De er både allsidige, lette å montere og praktiske i bruk. Helautomatisk tilberening fra

kaffebønner, eller fra ferdigmalt dersom du ønsker det. Egen skuff for kaffegrut og rustfri kanne når du ønsker å lage flere kopper i en gang. Display på ditt eget språk. Med andre ord; kvalitetskaffe på enkleste måte.

Med våre nye espressomaskiner for innbygging, får du espressobaren hjem på kjøkkenet.


varmt 7

Vannbeholderen er tilgjengelig fra front.

Enkel betjening med touch og selvinstruerende display

Tillaging av 2 kopper samtidig

Den unike og eksklusive Multikopp betjeningen gjør det mulig å tilberede 4-6 kopper med perfekt resultat rett i stålkannen som følger med – slik som en barista i Italia gjør det

Med kaffesmakfunksjonen kan du justere styrken på kaffen presist til det du ønsker – fra rik og robust til mild. Med kaffemengde-funksjonen kan du velge den kaffetype du ønsker: Espresso, Normal kaffe eller Americano. Du kan også lage en original cappuccino skreddersydd til din smak.

behov for å fylle på kaffe eller vann og når det er behov for å tømme beholderen for kaffegrut for å nevne noen eksempler. Lett tilgjengelig vannbeholder som taes ut i front. Effektiv LED belysning gjør det enda enklere å lage din espresso.

Enkel betjening, enkel bruk All betjening gjøres med enkle tastetrykk. De funksjoner som brukes mest i det daglige, har sine egne taster – en hurtigmeny. Displayet, hvor du kan velge ditt eget språk, vil veilede deg under innstillingen. Displayet vil også informere deg når maskinen er i bruk; om når det er

Fleksibel Du kan velge om du vil lage én eller to kopper samtidig. Høyden på kaffeuttaket kan heves og senkes slik at det blir minst mulig søl. Også dysen for damp/varmt vann er fleksibel for å passe til ulike typer kopper.

Tekst: Terje Eriksen Foto: Electrolux

Kaffe

slik du ønsker det


8 varmt

PE3810-M

QCA6000X

EBA63810X

Tekst: Terje Eriksen Foto: Electrolux

Utforming og design er helt tilpasset de øvrige kompaktmodellene for å gi maksimal fleksibilitet i å skreddersy kjøkkenet etter individuelle behov.

AEG Com


varmt 9

• Elektronisk programvalg med touchbetjening • Selvinstruerende display – Hurtigvalg-meny for de mest brukte funksjoner – Velg ditt eget språk – Programmér din favorittkaffe slik du ønsker den • Multikoppfunksjon – tilbered 4-6 kopper direkte i termokannen som følger med • Frisk kaffe direkte fra kaffebønner • Om du ønsker det kan også formalt kaffe benyttes • Beholder for kaffegrut – tilgjengelig fra front • Vannbeholder (1,8 liter) tilgjengelig fra front • Godt arbeidslys med LED • Enkel rengjøring med uttakbar trakteenhet • HxBxD (nisjemål) uten skuff 388(380) x 594(560) x 396(550) • HxBxD (nisjemål) med skuff 388(450) x 594(560) x 504(550)

pact produkter


10 varmt

Optimal

utnyttelse For de fleste forbrukere er induksjon det eneste riktige valget. Det skyldes den hurtige oppvarmingen og den raske reaksjonstiden når styrken skrus opp eller ned. Legg til lavt energiforbruk, god sikkerhet og enkel rengjøring, så er forklaringen innlysende. Å kunne bruke alle kokekar på alle soner gir stor fleksibilitet og frihet i matlagingen. Det er ingen begrensning å bare ha noen få små og store kokekar til rådighet. Med INFINITE/ MAXISENSE er det mulig å bruke den lille kjelen og den store stekepannen på samme sone. Selvsagt har alle soner også Booster for ekstra hurtig oppvarming.

Nå blir det enda enklere og mer fleksibelt å bruke induksjonskomfyrer. I april lanserte vi Electrolux komfyrer med INFINITE soner og Husqvarna komfyr med MAXISENSE. Kort fortalt gir disse komfyrene mulighet for å bruke alle kjelestørrelser på alle soner. Det eneste kravet er at kokekarets magnetiske bunn er minimum 12,5 cm og at krysset som markerer sonen er dekket av bunnen.

EKD60763X

Tekst: Terje Eriksen Foto: Electrolux

Fakta Modell

EKD60763X

EKD60753X

QSI6173X

Farge Bredde Antall soner

Stål 60 cm 4 induksjon 12,5 - 21 cm/2300W Ja

Stål 60 cm 4 induksjon 12,5 - 21 cm/2300W Ja

Stål 60 cm 4 induksjon 12,5 - 21 cm/2300W

Ja, alle, 3200W Touch på keramikken 2 Stor 67/Minste 47 liter Superrens i begge A/A

Ja, alle, 3200W Touch på keramikken 1 67 liter Superrens

Ja Ja, alle, 3200W Touch på keramikken 1 67 liter Superrens

A

A

INFINITE MAXISENSE Booster Betjening Antall ovner Ovnstype Energiklasse

EKD60753X

QSI6173X


varmt 11

Fakta Modell

EKC60465W

Farge Design Steketermometer og klokke Kokesone Minste ovn, volum Minste ovn, funksjoner Største ovn, volum Største ovn, funksjoner

Hvit Soft Design Ja 4 Hurtige, effektive High Light soner 47 brutto/37 netto, liter Over-/Undervarme, Grill 62 brutto/50 netto, liter Multifunksjonsovn med bla. varmluft, pizza, gratinering, over-/undervarme og grill. Dobbel ovnsbelysning. Superrens for begge ovner 2 Superclean panner, 3 emaljerte brett, 1 forkrommet rist Ja, for 2 høyder i den største ovnen Kun 50OC på ovnsdørene (ved 200OC i ovnen) Ja 12940W Leveres med 25Amp plugg for énfaset tilkobling, men vi anbefaler tilkobling til 230V, 3-faser(3x16amp)

Ovnsemalje Ovnsinventar Glideskinner for inventar Unikt kjølesystem Unik funksjonslås og dørlås Tilkoblingseffekt Kabel og plugg

Unik fleksibilitet

Med to stekeovner i én komfyr får du en unik fleksibilitet når du skal tilberede dine måltider. Bruk en av ovnene alt etter behov – den minste for de daglige, hurtige rettene og den store når det er behov for større mengder, f.eks. i helgene. Når du trenger ekstra stor kapasitet så har du to ovner tilgjengelig samtidig, med mulighet for ulike funksjoner og ulike temperaturer. Dette gir frihet og nye muligheter i matlagingen. Det er heller ingen grunn til å gå på akkord med noe av det viktigste ved en stekeovn – at den har steketermometer som viser kjernetemperaturen i kjøttet eller fisken. Electrolux nye dobbelovn, EKC60465W, har nøyaktig elektronisk steketermometer og klokkefunksjoner. Enkel rengjøring er også ivaretatt i form av Superrens ovnsemalje i begge ovner og Superclean langpanner. Den unike funksjonslåsen gjør hele komfyren strømløs med et enkelt håndgrep, dørlåsen gjør det også vanskelig å åpne ovnsdøren utilsiktet – noe som gir økt sikkerhet på kjøkkenet når de minste ferdes der. Tekst: Terje Eriksen Foto: Electrolux


12 vått

Så stille det er her - selv om oppvaskmaskinen kjører

Nå lanseres to oppvaskmaskiner fra AEG-Electrolux som kan bidra til å skape ro og harmoni i hjemmet. Med et helt nytt stille program kan forbrukeren selv velge om oppvasken skal foregå i raskt, normalt eller rolig tempo. Og med et rolig tempo og et lydnivå på bare 39 db(A), er det gode muligheter for harmoni på hjemmefronten. Tekst: Hans Erik Standal

Foto: Electrolux

To nye, rolige modeller AEG-Electrolux har i mange år produsert oppvaskmaskiner med lave lydnivåer. Det er et område vi forstår oss på. Undersøkelser viser tydelig at forbrukeren er lei av larm og støy i hverdagen og foretrekker lydsvake husholdningsmaskiner. Vi har lyttet til forbrukeren og lanserer derfor to nye oppvaskmaskiner, modellene F80874 og F60761, som begge er utstyrt med et helt nytt Ekstra stille program. Dette supplerer maskinenes allerede brede programvalg. Nåværende toppmodell F80870 utgår og er erstattet av modell F80874 med Ekstra stille program (april 09). Modell F60870 utgår og er erstattet av modell F60761, også den med Ekstra stille program (mars 09). Ekstra stille program Det nye Ekstra stille program på kun 39 db(A) er en ekstra valgmulighet. Med introduksjonen av de nye modellene økes det samlede programantall for F80874 fra 8 til 9 programmer og for F60761 fra 6 til 7 programmer. Ekstra stille program er basert på deklareringsprogrammet BIO 50OC med et lydnivå på 41 db(A). Ved å øke programlengden og endre på vesentlige støyparametre i oppvaskfasen kommer lydnivået helt ned på 39 db(A). Programlengden endres fra ca 2,5 til ca 3,5 time på grunn av redusert spyletrykk og endret profil på det variable spyletrykket som programmet arbeider med. Så når et rolig tempo og ønske om å unngå støyforurensning i hjemmet har høy prioritet, så er oppvaskmaskinen med Ekstra stille program det helt riktige valget for forbrukeren.

Kvik 55 – nytt og raskt Til tider skal oppvasken tas i raskere tempo. Her har vi fordelen av det brede programvalget. Hvis oppvasken skal gjøres raskt har modellen F80874 to fantastiske valgmuligheter, det nye Kvik 55 programmet og det velkjente Kvik 30 programmet. Modell F60761 er utstyrt med Kvik 30 program. Kvik 55 programmet klarer oppvasken på 55 minutter med en oppvasktemperatur på 55OC. Programmet egner seg til normalt skittent servise, som vaskes opp rett etter bruk. Ressursforbruket er nede på 9 liter vann og 0,9 kwh strøm, så her har vi å gjøre med et meget interessant økonomiprogram. Med Kvik 30 programmet tar oppvasken 30 minutter og vasker opp ved 60OC. Programmet er beregnet til 4 kuverter med normalt skittent servise som vaskes opp straks etter bruk, men klarer også en full maskin hvis det er snakk om lett skittent servise, som f.eks. vannglass, kaffekopper og kaketallerkener. Både Kvik 55 programmet og Kvik 30 programmet avsluttes med skylling på 68OC med programslutt straks etterpå. Programmer til alle formål Med både rolige og raske programmer er det gode variasjonsmuligheter. Men det er naturligvis også mulig å dekke spesielle behov ved å benytte et av de mange andre programmene, som f.eks. Intensiv Care 70OC, Vannsensorstyrt Automatikkprogram 45-70OC, Glass 45OC eller Normal 65OC.

F60761 og F80874 fås begge i variantene hvit og rustfritt stål.

Fakta Modell

F80874

Lydnivå 39 db(A) – Ekstra stille program 9 programmer/6 temperaturer BIO 50OC deklareringsprogram: 41 db(A) (12 ltr. - A/A/A – 1,34 kwh) KVIK 55OC program. 9 ltr (0,9 kwh – 55 min) LCD display med norsk tekst Forprogrammering og resttid via LCD Innvendig belysning Programmer: - Ekstra stille program - BIO 50OC - Normal 65OC - Vannsensorstyrt Automatikkprogram - Kvik 55 (55OC/55 min) - Kvik 30 (60OC/30 min) - Glass 45OC - Intensiv Care 70OC - Skylling - Aquakontroll med alarm


kaldt 13

Nytt Husqvarna skap Ett kombiskap med elegant Husqvarna-design. Høyden er 185 cm, innredningen er praktisk med glasshylle, flaskehylle og stor grønnsaksskuff med glideskinner.

QT4301RW er navnet på vårt nye Husqvarna skap

Skapet tilhører våre Viva Space skap, hvilket betyr att den innvendige kapasiteten er ekstremt stor, ca 20 % større en lignende skap i samme høyde. Kjøleskapet har hele 245 liter kapasitet. Energiforbruket på ett helt år er kun 281 kWh – dette gir energiklassifisering A+.

Det medfølger en kullsyrepatron fra AGA i våre Source skap fra Electrolux, Diamant fra Husqvarna samt Aqua Fizz skap fra AEG-Electrolux. AGA AGA er den ledende leverandøren av industrigasser på det norske markedet, og er siden 2000 en del av det tyske konsernet The Linde Group. AGAs nye konsept tilbyr vann med kullsyre i ulike former for forbrukermarkedet (Sparkling Water powered by AGA). AGA har i dag et distribusjonsnett med over 390 butikker for innkjøp og påfyll av gasspatroner.

Vi har byttet leverandør av kullsyrepatroner

Hvordan starter jeg innkjøp av nye AGA patroner? Du bestiller en startpakke direkte fra AGA via et bestillingsskjema. Disse bruker du som bytte når forbrukere behøver å fylle på sine patroner. Du har også mulighet til å bestille et større kvanta for å kunne tilby forbrukerne reservepatroner til sine skap, slik at de alltid har kullsyreholdig vann hjemme. Fordelen med retursystemet er at du får gjenbesøk til din butikk.

Hva gjør man for å få fylt opp de innbyttede, tomme patroner? Du benytter deg av bestillingsskjemaet (se side 22) og kontakter AGA per telefon 22 02 77 60 eller e-post agaconsumer@no.aga.com, eventuelt faxnr 850 28 511. Her oppgir du antall i retur og antall nye du ønsker tilsendt butikken. Aga sender ny leveranse til deg med en returservicelapp, denne benyttes når varene sendes i retur med posten. På www.agaconsumer.no kan du enkelt se hvem i ditt fylke som fører kullsyre. Det finnes også en lenke på www.electrolux.no hvor forbruker blir henvist til AGA sin side for å gjennomføre et slikt søk.

For mer informasjon kontakt: Lena Wånemark, produktsjef E-post: lena.wanemark@electrolux.no


14 kaldt

Fryseskap får ettertraktet designpris Electrolux deltok også i år i konkurransen om å vinne en av de ettertraktede og prestisjefylte iF Design Awards, og vant med det smarte fryseskapet med No Frost system fra AEG-Electrolux

Nesten 3000 påmeldte fra 39 land konkurrerte i år om International iF Design priser 2009, organisert av International Forum Design i Hannover, Tyskland. iF Design Award betraktes som en av de viktigste internasjonale designkonkurranser, og produktene vurderes av internasjonale toppdesignere fra ulike fagområder. Prisstatuetten, kaldt ”Design Oscar”, ble spesiallaget til iF Awards av den ledende designer Herbert Schultes i 1996. Vinneren er… Vinneren fra AEG-Electrolux, fryseskapet modell AN91250-4i, er et integrert fryseskap som ikke skal avrimes. Skapet er 122 cm høyt, det rommer 123 liter og har mange fryseskuffer samt en maxiboks som gjør det enkelt og oversiktlig å organisere frysevarene. Skapet er dessuten utstyrt med den nyeste teknikk og alt er helautomatisk. Så når først skapet er installert er det bare å nyte, at skapet blant annet ikke krever unødig avriming. Vi er meget stolte over å vinne iF Design Award i år igjen, og over at det blir fastslått at Electrolux hele tiden jobber med å få design og funksjonalitet til å gå opp i en høyere enhet. Vi må kunne si å ha lykkes med blant annet det vinnende fryseskapet som har flott design, høy funksjonalitet og som passer perfekt i størrelsen til de fleste familier, uttaler produktsjef, Ken Gregersen. Alle de prisvinnende produkter stilles ut fra 3. mars til 31. august på International Hannover Fairs 2009, som regnes som en av de viktigste plattformer for innovativ teknologi. Dessuten kan produktene ses online på www.ifdesign.de og i iF Design Award årbok, som lanseres i forbindelse med utstillingens åpning.

iF Design Award 2009 til det integrerbare AEG-Electrolux fryseskap AN91250-4i

Tekst: Lena Wånemark

Foto: Electrolux

innovativ teknologi


kaldt 15

Mindre fryseboks med mer plass Det er nesten for godt til å være sant. Det nye Low Frost frysebokssortimentet fra Electrolux byr på mer plass både i og utenfor fryseboksen. Sagt med andre ord; det nye sortimentet er mindre plasskrevende og har samtidig blitt mer rommelig. Mindre plasskrevende og mer rommelig Mindre boksstørrelse med større rommelighet – hvordan kan det la seg gjøre? Tradisjonelt sett er Electrolux frysebokser bygget med en svøpskondensator som er innskummet i isolasjonen. Fordelen med en innbygget kondensator, er at den ikke skal rengjøres, samt at den har et mer ensartet energiforbruk.

De nye fryseboksene fra Electrolux er bygget på samme teknologi med innebygget kondensator, men kondensatoren er endret i fasong, noe som gir en markant forbedring av kjølesystemet. Kjølesystemet er optimert, for å si det enkelt, og det er derfor langt mer effektivt. Dette har gjort det mulig for oss å redusere boksstørrelsen og samtidig få større netto volum ut av produktene. Helt nøyaktig gjør denne endringen at isolasjonen kan reduseres fra 90 mm til 55 mm, uten at det påvirker energiforbruket, som fremdeles er meget lavt. Alle de nye fryseboksene er fortsatt i energiklasse A+.

Fakta Modell Utgående modell

ECP26108W EKO26112

ECP30108W EKO30112

EPC40108W EKO38112

Lengde utgående modell mm. Netto volum utgående modell ltr. Lengde mm. Netto volum ltr. Endring lengde mm. Endring volum ltr.

1190 216 935 260 -255 +5

1320 292 1050 300 -270 +8

1600 368 1325 400 -275 +32

Nedenfor finnes en oversikt over de nye fryseboksmodeller, som er mindre plasskrevende og med større rommelighet. 32 liter mer og 27,5 cm mindre Et eksempel fra oversikten viser at den nye modellen, ECP40108W, som erstatter ECO38112W, får økt nettovolumet på 32 liter, tilsvarende en forbedring på 8 % i kapasitet. I tillegg har boksen blitt 27,5 cm mindre i lengden (eller sagt på en annen måte; 17 % kortere), og omregnet gir dette 160 liter mindre i omfang. Tekst: Lena Wånemark

Foto: Electrolux


16 støv

Sporty og leken Nå kommer nye Ergospace med ennå mer tiltalende formgivning, sterkere motor og et helt nytt 3i1 tilbehørsmunnstykke! Tekst: Nina E. Lorentzen Foto: Electrolux

Enkel å oppbevare Med sin fenomenale rekkevidde på 13 meter er nye Ergospace en kompakt maskin som mange setter stor pris på. Stadig flere oppbevarer støvsugeren fremme, da er støvsugerens utseende viktig. Og hvis du oppbevarer støvsugeren i et skap, så er det størrelsen som er viktig. I tillegg til å være liten og kompakt, kan slangen enkelt snurres rundt maskinen og låses fast med støtfangerstrikken Ergoshock. Ergospace er lett å oppbevare og pen nok til å stå fremme. Ny design I nye Ergospace har vi tatt vare på det beste fra forgjengeren, men vi har gjort uttrykket noe sterkere, litt mer funksjonelt og forbedret design. Resultatet er en mer sporty, lett og leken Ergospace. Dust Magnet munnstykke En av våre nye Ergospace-modeller har fått sitt munnstykke oppgradert til Dust Magnet munnstykke. Dette munnstykket har front- og sideinnsug som gjør støvsugingen mer effektiv. Dust Magnet er designet for å brukes på alle overflater, både med og uten børsten – ingen justering er nødvendig. Det nye allsidige 3i1 tilbehøret Nye Ergospace har tilbehør i samme, kompakte utforming som selve støvsugeren. Det nye munnstykket kombinerer børste, fugemunnstykke og møbelmunnstykke i ett lite 3i1 tilbehør. Tilbehøret oppbevares i støvsugeren. Ergospace har i flere år vært en av våre bestselgende modeller. I ny og mer sporty drakt går Ergospace en ennå mer selgende fremtid i møte!


støv 17

Fakta Modell

Fakta ZE340

Modell

Farge: Bahama Blue Metallic

Farge: Hallonberry Red

Motorstyrke, W: 2000

Motorstyrke, W: 1800

Sugestyrke, W: 360

Sugestyrke, W: 340

Filter: Skyllbart HEPA12

Filter: HEPA12

Munnstykke: Dust Magnet

Munnstykke: Vario 600

ZE320


18 støv

Vårt nyutviklede 3i1 tilbehør under lokk med brukerveiledning

Det helt nye Aero Pro Ergo med fjernkontroll og mulighet for flere grep. Myke hjul med hjullager i stål gir god håndtering over lang tid

Skyllbart HEPA13 filter og en kropp som holder seg tett over tid

Den beste vi noe


støv 19

Tekst: Nina E. Lorentzen Foto: Electrolux

Det er med stor stolthet vi introduserer UltraOne. I denne støvsugeren har vi samlet 90 års erfaring og forbrukerinnsikt, med mål om å gjøre støvsuging til en mer gledelig opplevelse. Da prosjektet startet brukte vi all vår forbrukerinnsikt og kartla hvilke stressmomenter folk opplever når de støvsuger. Målet var å redusere disse stressmomentene betydelig. Forbrukerundersøkelser viser at vi har lykkes. UltraOne leverer rengjøringsytelse på toppnivå, lavt lydnivå, forbedret håndtering og en slank moderne design som fanger oppmerksomheten i butikk. Topptestet rengjøringsytelse Med en helt ny generasjon rør, håndtak og munnstykker samt økt luftgjennomstrømming er UltraOne overlegen alle konkurrenter i sin klasse i tester gjennomført av det anerkjente og uavhengige laboratoriet SLG Prüf- und Zertifierung GMBH. Et komplett stille konsept UltraOne er blant de mest stillegående støvsugerne i markedet, med kun 72 dB(A). Vi har utvidet lydkonseptet til også å omfatte munnstykket og hjulene, i tillegg til bedre lydisolasjon og myke motorfester.

Overlegen håndtering UltraOne er utviklet for å være gjennomgående brukervennlig. AeroPro Ergo er det nye slanke og ergonomiske håndtaket, som gir mulighet for et godt grep enten du velger å holde oppe på håndtaket eller mer ergonomisk bak på håndtaket. Høy ytelse, lavt lydnivå og mulighet for fjernkontroll, gjør UltraOne`s munnstykke til en brukerfavoritt. UltraOne har også et helt nytt 3i1 tilbehør integrert under lokket. Børste, fugemunnstykke og møbelmunnstykke i ett og samme tilbehør. Lettforståelig brukerveiledning er integrert under lokket der tilbehøret oppbevares. Oppmerksomhet i butikk Tester gjennomført av Electrolux viser at UltraOne fanger kjøperens oppmerksomhet, med sine slanke og sporty former, og nøye utvalgte farger. For oss er dette spesielt viktig siden våre undersøkelser viser at 50 % av forbrukerne kjøper det første produktet de tester i butikk. Med UltraOne i sortimentet kan du trygt gå sommeren i møte!

Fakta Modell

Fakta Z8820

Modell

Z8870

Farge: Deep Blue

Farge: Copper Metallic

Motorstyrke, W: 2200

Motorstyrke, W: 2200

Sugestyrke, W: 420

Sugestyrke, W: 420

Filter: Skyllbart HEPA12

Filter: Skyllbart HEPA12

Rørsystem: AeroPro

Rørsystem: AeroPro

Håndtak: AeroPro Ergo

Håndtak: Aeropro Remote

Munnstykke: AeroPro

Munnstykke: Aeropro Motorized

ensinne har laget


20 støv

Ny ”flatskjerm” til soverommet? Tekst: Guri B. Løchsen Foto: Electrolux

Z9124

Oxygen: en effektiv luftrenser Den beste løsningen for å bedre de økende helseproblemene er å bedre kvaliteten på inneluften. Vi gir deg hjelpemiddelet: Nå lanserer vi Oxygen, en av de meste effektive og stillegående luftrenserne du finner på markedet i dag. Denne

Z9122

effektive luftrenseren bruker en kombinasjon av aktivt kull og HEPA filter og renser dermed bort 99,97 % av alle helseskadelige partikler helt ned til 0,3 mikron (ett menneske hår er 150 ganger tykkere). Det betyr at irriterende partikler som kan utløse helseplager, slik som mugg, sopp, pollen, allergener fra husdyr, støvmidd og tobakksrøyk effektiv blir fjernet med Oxygen. Stillegående I tillegg til å være meget effektiv, er dette sannsynligvis den mest stillegående luftrenseren du finner i dag. Så lavt som 27dB(A) er lydnivået på laveste nivå, og dette er bare så vidt over hørbart. Forbrukerne kan dermed trygt plassere luftrenseren på soverommet og sikre ren og frisk luft mens de sover uten søvnproblemer. Takket være lydnivået, våkner de uthvilte og opplagte.

Tidligere var det bare de som bodde i byer eller industriområder som hadde problemer med forurenset inneluft, slik er det dessverre ikke lenger. Måten vi bygger våre boliger på, med mer isolasjon og mindre ventilasjon, de nye materialene vi bruker og hvordan alt plasseres med konsentrasjon rundt store riks- og motorveier; alt dette gjør at de fleste i dag opplever stadig dårligere inneluft. Resultatet kan vi med jevne mellomrom leser om i mediene: stadig flere barn og voksne sliter med astma eller andre luft- og pusteproblemer og allergier. Elektronisk nese for dårlig luft En av Oxygen modellene er også utstyrt med en ”elektronisk nese”. Når maskinen kjenner sterk lukt av f. eks parfyme, vaskemidler, sigarettrøyk, trafikkforurensing eller andre irriterende og luktsterke gasser, økes automatisk renseaktiviteten slik at luften raskt blir renset, samtidig som det aktive karbonfilteret fjerner lukten. Flatskjerm med lavt strømforbruk Når du topper Oxygens gode egenskaper med et lavt strømforbruk helt ned i 5 watt på laveste lydnivå, og med en ny ”flatskjerm” design i høyglans hvit eller sort, da er det ikke vanskelig å argumentere for at et hvert hjem bør ha en Oxygen luftrenser!


støv 21

Stor kapasitet

Gir 99,97 % ren luft

Sov godt!

Fjernkontroll til Z9124

Z9124 har elektronisk nese�


BIOGON (kullsyre) BESTILLING Mail, fax eller ring inn din bestilling til: AGA Consumer ordrekontor, mail: agaconsumer@no.aga.com AGA Consumer ordrekontor, tlf: 22 02 77 60 - fax: 850 28 511

Fra forhandler:

Org.nr:

Juridisk navn:

Deres ref. / best.nr:

Husk å returnere tomgods.

Dato:

Butikknavn:

Fakturaadresse:

Postnr:

Poststed:

Leveringsadresse:

Postnr:

Poststed:

Kundenr. (tildeles av AGA):

Telefon:

E-mail:

Biogon CO2 (Kullsyre)

Eske m/9 stk à 425 g

Eske m/18 stk à 425 g

Material nummer

320335

320210

Veil. pris eks.mva

1800,-

3600,-

Ved kjøp av ny flaske: veil.utsalgspris inkl mva per stk Ved fylling: veil.utsalgspris inkl. mva per stk

Det sendes ut returetikett som skal benyttes. Sett på etikett på innpakket og merket retur og send returen fraktfritt med posten.

250,139,-

Antall bestilt pk Rabatt

30 %

30 %

Returflasker

AGA 425 g

AGA 300 g

Materialnr.

604713

Merknader: Alle bestillinger over 4000,- (eks mva) er fraktfritt.

Antall retur i stk


PR & reklame 23

hvitt&bredt Opplag: 4000 eksemplarer

AEG-Electrolux katalog mai 2008 PNC 955 661 417

Husqvarna katalog 2009 PNC 955 661 160

Electrolux produktkatalog april 2009 PNC 955 661 418

Utgiver: Electrolux Home Products Norway AS Risløkkveien 2 Postboks 77, Økern 0508 Oslo Telefon +47 815 30 222 Telefax +47 22 63 55 54 Redaksjon: Lene Holtan (redaktør), Nina Lorentzen og Lena Wånemark Produksjon: Tid&Rom AS

NY! Electrolux Rapido brosjyre B208002

Electrolux Produktoversikt FloorCare 2009 C709004

Trykk: DMT Kommunikasjon AS Volta katalog 2008 PNC 955 661 443

Distribusjon: Posten Norge Mediabank http://mediabank.electrolux.no Brands www.electrolux.no www.aeg-electrolux.no www.zanussi.no www.husqvarna-electrolux.no

Ergorapido brosjyre Bestnr B206008

Electrolux Ventilatorer og kjøkkenhetter nov 2008 PNC 955 661 282

Brosjyrer og kataloger

Zanussi katalog april 2009 PNC 955 661 281

Service Ordrekontor: Telefon +47 815 30 111 Telefax +47 22 63 55 51/22 63 55 52 ordre@electrolux.no Bestille deler, bedrift: Telefon +47 815 30 111 Telefax +47 22 72 58 20 distriparts.noc@electrolux.dk Bestille deler, forbruker: Telefon +47 815 30 222 Telefax +47 23 20 74 71 post@e-serviceoslo.no Transportskader: Telefon +47 23 19 49 20 Telefax +46 87 38 77 40

Det tas forbehold om trykkfeil samt eventuelle prisendringer.


Returadresse: Electrolux Home Products Norway AS PB 77 Økern, 0580 Oslo.

Konkurranse Fyll ut kupongen og faks den inn på:

22 63 55 54 eller send per post innen 01.09.09 til: Electrolux Home Products Norway AS Att. Lene Holtan PB 77 Økern, 0580 Oslo. Kryss av for rett svar og bli med i trekningen av et flott kjelesett fra Electrolux i fire deler. Den heldige vinneren av en Ergorapido Special Edition fra Electrolux i forrige utgave, ble Dag Knapås, Knapås Elektriske, Spydeberg.

Vi gratulerer!

hvitt&bredt gis ut av Electrolux Home Products, representert av:

Electrolux Home Products Norway AS er bevisst på miljøet, og trykker derfor dette magasinet på miljøvennlig papir.

B Vinn et flott kjelesett i fire deler Hvor høyt er vårt nye Husqvarna kombiskap? 175 cm 185 cm 200 cm AEG-Electrolux vant også i år designpris for et innovativt produkt. Hvilket? Et fryseskap Et kjøleskap En fryseboks

Innsendt av: Navn: Forhandler: Kundenr.: Telefon:

Hvor sitter UltraOne sitt nye 3i1 tilbehør? Bak ett av hjulene Integrert under lokket Inne i det ergonomiske håndtaket

Adresse: Postnr./sted:

Hvitt & Bredt nr.2 Juni 2009 LAV for nett  

espresso kompaktprodukter Tid for Ny ”flatskjerm” til soverommet? Husqvarna MAXISENSE Electrolux INFINITE NR 2 JUNI 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you