Page 1

PREMIUM SCANDINAVIAN WORKWEAR 2010 / 2011


2

OM OMfEMtEN fEMtEN ÅR ÅRfYLLER fYLLERVIVI HUNDRE. HUNDRE. VIVIHAR HARtENKt tENKt ÅÅVÆRE VÆRELIKE LIKE UNGE UNGEDA. DA. TideneTidene endrerendrer seg. Det seg. gjør Det vi gjør også. vi Akkurat også. Akkurat på samme på samme måte som måtei de som 85i årene de 85 årene som har som gått har gått siden vi siden begynte vi begynte å utvikle å utvikle arbeidstøy arbeidstøy som gjør som hardt gjør arbeid hardt arbeid enklere, enklere, sikreresikrere og merogbehagelig. mer behagelig. Noen ganger Noen ganger er det er vanskelig det vanskelig å slå utprøvde å slå utprøvde løsninger. løsninger. Men viMen nekter vi nekter å ta dem å tafor dem gitt.for gitt. MåtenMåten vi arbeider vi arbeider på, endrer på, endrer seg tross seg alt tross hele alttiden. hele tiden. Akkurat Akkurat som de som som deutfører som utfører arbeidet. arbeidet. I vår katalog I vår katalog finner finner du nyskapende du nyskapende produkter produkter basertbasert på inngående på inngående kunnskap kunnskap og omfattende og omfattende erfaring. erfaring. I detaljer I detaljer og helhet, og helhet, i form iog form funksjon. og funksjon. Flotte Flotte plagg plagg som oppfyller som oppfyller de strenge de strenge sertifiseringsstandardene. sertifiseringsstandardene. Profesjonelle Profesjonelle i bådei funksjon både funksjon og design. og design. Klær som Klærforteller som forteller både både hva duhva kandu ogkan hvem og du hvem er. du Og er. duOg er jo dufaktisk er jo faktisk ingen ingen hvem som hvemhelst. som helst.

WWW.fRIStADS.COM WWW.fRIStADS.COM


3

8

GENERATION Y

134

Ung attitude, ny design, klassisk kvalitet. Fristads for en ny generasjon.

18

SKO

Vanlig regntøy er en ting, profesjonelt regntøy er en annen.

138

BYGG OG ANLEGG

142

MALERE OG MURERE

158

INDUSTRI

162

HIGH VISIBILITY

164

ANTIFLAME

174

Sertifiserte flammehemmende plagg for arbeidsoppgaver innen strøm, sveising, oljeindustri, energisektor og jernbane.

104

FIRMAPROFILERING Arbeidstøy for nettopp ditt firma. Velg farger og komplettèr med firmaets logo.

112

PROFIL Klær for de som jobber innen handel, service og administrasjon – T-shirts, pikétrøyer, gensere, chinos osv.

128

NÆRINGSMIDDEL OG HYGIENE Plagg i tradisjonell, profesjonell design for nærmingsmiddelindustrien og storkjøkken.

VERKTØYBELTER Ditt verktøybelte er personlig. Sett sammen det perfekte verktøybeltet, eller kjøp en komplett pakke!

Det sikreste er å være synlig på jobben. Vår High Visibility bekledning kombinerer funksjon, synlighet og design.

86

FRISTADS KIDS Samme funksjon, slitestyrke, detaljer og materialer. Det er bare størrelsene som er mindre.

Sikkert og behagelig arbeidstøy for både tung og lett industri.

62

DAME Arbeidstøy for damer med riktig størrelse og passform.

En kolleksjon som er spesielt utviklet for malere og murere.

50

KULDE Gjennomtenkt arbeidstøy som fungerer og varmer når det er kaldt.

Arbeidstøy for store og små arbeidsoppgaver, inne og ute og i all slags vær.

44

UNDERTØY Smart undertøy som holder deg ren, tørr og varm.

Fristads’ vernesko for alle yrkesgrupper.

26

REGN

TILBEHØR Alt tilbehøret du trenger – belter, hodeplagg, sokker, undertøy, kneputer osv.

180

ANNET • Størrelsesguide • Merking og endring • Symboloversikt og vaskeanvisninger • Stikkordregister for plagg • Alle plagg etter type

181 182-184 185 186-197 198-199


4

DESIGN Klærne du bruker, forteller hvem du er

Også når du er på jobb. I lengden er funksjonalitet og komfort selvfølgelig det viktigste. Men stadig flere fagfolk ønsker rett og slett å se bra ut i en jobb som ofte utføres mer eller mindre offentlig. Vårt designarbeid er basert på dialog med våre brukere. Vi lytter til synspunkter om hva som fungerer, hva som er behagelig, og ikke minst, hva som ser bra ut. Resten er vår følelse for design, håndverk, tradisjon og evne til å holde tritt med de siste trendene.

Dobbel slitestyrke er halve prisen. Egentlig er det enkel matematikk. Hos Fristads har vi regnet på denne måten i 85 år.

” KVALITET Dobbel slitestyrke er halve prisen Egentlig er det enkel matematikk. Hos Fristads har vi regnet på denne måten i 85 år. Og på veien har vi utviklet nyskapninger som ingen har kunnet konkurrere med ennå. Vår FAS-kvalitet er fremdeles det mest tettvevde og mest slitesterke bomullsstoffet som finnes. Akkurat som da vi lanserte det på 1950-tallet. Ekstreme krav krever ekstrem kvalitet. Vi har plagg med opptil seks EN-sertifiseringer som tåler flammer, varme, lysbuer og annet selv de tøffeste arbeidsmiljøene kan utsette deg for. Detaljene teller, og alt er nøye utprøvd og testet.


5

MILJØ Vi tar miljøet på alvor Fra den første designideen for et nytt plagg til ferdig produkt. Og videre også. Vårt ansvar stopper ikke når plagget har gjort jobben sin. Vi er miljøsertifiserte i henhold til ISO14000. De fleste plaggene fra Fristads er også sertifiserte i henhold til Öko Tex-standarden. Dette betyr at ingen skadelige eller helsefarlige stoffer er brukt i produksjonen. Dette gjelder alle detaljene i plagget – garn, tråd, knapper, etiketter osv. Ö 97-055

Swerea IVF

En viktig nyhet er Airtech® ECO-kolleksjonen – funksjonsplagg som delvis er produsert av resirkulerte materialer. Se side 17 og 144. Vi arbeider også løpende med å gjøre miljøpåvirkningen så liten som mulig ved transport av våre produkter.

I vår verden kan godt arbeidstøy spare liv, og det er noe vi er svært opptatt av. Vi har tenkt på denne måten siden 1925, og det er derfor våre klær bare blir bedre og bedre.

FUNKSJON Arbeidstøy skal fungere Det skal beskytte deg mot skarpe kanter og ugjestmilde omgivelser, det skal føles behagelig, uansett hvilken kroppsstilling du arbeider i, og gjerne også gjøre det enklere for deg å ha de viktigste verktøyene for hånden. Kort sagt, arbeidstøy må fungere. Hos Fristads har vi den nødvendige erfaringen, kunnskapene og metodene for å sikre at våre plagg virkelig fungerer. Det handler om å forsterke de delene som utsettes for spesielt kraftig slitasje, å sørge for en passform som gir deg nok plass til å bevege deg, og at lommen er der du trenger dem. Og tusen andre detaljer. Alt testes i virkeligheten og i henhold til internasjonale standarder på våre laboratorier.


6

FRISTADS’ RENROMSOG ESD-DIVISJON. Vi er en spesialdivisjon i Fristads AB som produserer og lagerfører et bredt utvalg av plagg for bruk i renrom, kontrollerte miljøer og EPA-miljøer. Disse miljøene krever arbeidstøy som beskytter produktene (f.eks. legemiddeltilvirkning, billakkering, følsomt elektronisk utstyr) mot kontaminering eller statisk utladning. Fristads’ renroms- og ESD-divisjon hjelper deg gjerne med mer informasjon.


7

RIKTIG KLEDD – LAG PÅ LAG. Når det er kaldt, er det spesielt viktig å kle seg riktig. Nøkkelen til god arbeidskomfort er å starte innenfra og velge klær i henhold til lag-på-lagprinsippet.

1. DET INNERSTE LAGET Nærmest kroppen trenger du myke, behagelige plagg i syntetisk materiale som transporterer vekk fuktighet når du svetter og hindrer at huden avkjøles. Fristads’ funksjonsundertøy er perfekt til dette.

2. DET MELLOMSTE LAGET Her trenger du luftige plagg som isolerer mot kulde, samtidig som de slipper gjennom fuktigheten fra det innerste laget. Ved å velge riktig tykkelse på det mellomste laget kan du regulere varmen etter arbeidsforholdene. Våre gensere i fleece og pelsfiber er et godt valg.

3. DET YTTERSTE LAGET (SKALLAGET) Det ytterste laget – skallaget – skal som navnet tilsier, fungere som et beskyttende skall mot regn, snø og vind, uten å stenge inne verken fuktighet eller overskuddsvarme. Vi har et svært bredt utvalg av jakker og bukser i egnet materiale som Airtech® og GORE-TEX®.


8


GENERATION Y GENERATION Y Tradisjonell kvalitet i ny stil: neste generasjons arbeidsklær – GEN Y.

NÅ KOMMER VERSJON 1.1 Vi oppdaterer nå alle våre bukser, bortsett fra jeansene i Generation Y. Etter ønske fra våre kunder har vi nå flyttet lårlommen fra høyre til venstre side. Spikerlommene er forsterket med nagler, og vi har lagt til reflekspiping på baksiden av knærne. Endringene skjer løpende med oppstart høsten 2010.

Løst hengende spikerlomme med 3 mindre lommer og verktøyholdere.

Løst hengende spikerlomme med ekstra lomme.

Baklommer i Cordura®.

Lårlomme med glidelås, ekstra lomme og mobillomme med klaff.

Tommestokklomme med blyantlomme, knivfeste.

Reflekspiping på baksiden av knærne.

GENERATION Y – VERSJON 1.1!

CY-222 – for mer informasjon, se side 10.

9


10

NY FARGE – SVART! Bukse CY-222 2 løst hengende spikerlommer - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 baklommer i Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, stor lomme, mobillomme og knivholder / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben med innvendige knelommer og regulerbar høyde av kneputer / Framside fra knær til bunn av Cordura® / Vil løpende bli oppgradert til versjon 1.1. ART. NR: CY-222 MATERIALE: Canvas, 60% bomull, 40% polyester. Cordura®, 100% polyamid.

Vekt 350 g/m², 225 g/m². FARGE: 15 Marine, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

Belte BY-967 Lengde 120 cm / Enkelt å kutte. ART. NR: BY-967. MATERIALE: 100% polyester. FARGE: 55 Mørk grå.

NÅ OGSÅ I DAMEMODELL! NY FARGE – SVART!

Bukse CY-224 Herre, CY-214 Damer

Jeans DY-273

2 framlommer / 2 baklommer / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, stor lomme, telefonlomme og blyantholder / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben / Vil løpende bli oppdatert til versjon 1.1. / Farge 90 på lager Høsten 2010.

2 framlommer, hvorav en med myntlomme / 2 baklommer / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, blyantlomme, stor lomme, mobillomme og ID-kortlomme / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben.

ART. NR: CY-224 Herre, CY-214 Damer

ART. NR: DY-273

MATERIALE: Canvas, 60% bomull, 40% polyester. Vekt 350 g/m².

MATERIALE: Denim 100% bomull, gulfarget innside, uvasket. Vekt 385 g/m².

FARGE: 15 Marine, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå, 90 Svart.

FARGE: 98 Jeansblå.

STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156 Herre, C 34 - C 50 Damer.

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.


GENERATION Y Bukser i vevd rutet materiale.

Piratbukse GY-215

Bukse GY-222 2 løst hengende spikerlommer – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 baklommer av Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, stor lomme, mobillomme og blyantlomme / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben med knelommer, åpning fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Front ben fra kne og ned av Cordura® / Vil løpende bli oppgradert til versjon 1.1.

2 løst hengende spikerlommer – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 baklommer av Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, blyantlomme, stor lomme, molbillomme, knivfeste og ID-kortlomme / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben med knelommer forsterket av Cordura® - åpnes fra innsiden og regulerbar i høyden / Regulerbar vidde nede i ben / Vil løpende bli oppgradert til versjon 1.1. ART. NR: GY-215 MATERIALE: 60% bomull, 40% polyester. Vekt 315 g/m². Knelommer i Cordura®. FARGE: 66 Grå rutet. STØRRELSE: C 44 - C 62.

ART. NR: GY-222 MATERIALE: 60% bomull, 40% polyester. Vekt 315 g/m². Knelommer i Cordura®. FARGE: 66 Rutet.

NY FARGE – SVART!

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 116.

NY FARGE – SVART!

Piratbukse CY-215

2 framlommer / 2 baklommer / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, blyantlomme, stor lomme, mobillomme og ID-kortlomme / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben / Regulerbar vidde nede i ben / Vil løpende bli oppgradert til versjon 1.1. / Farge 90 på lager Høsten 2010.

2 løst hengende spikerlommer – en med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 baklommer i Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Multifunksjonslomme som inneholder tommestokklomme, blyantlomme, stor lomme, mobillomme, knivfeste og ID-kortlomme / Lårlomme med glidelås / Bøyde ben med knelommer - forsterket av Cordura® - åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Regulerbar vidde nede i ben / Vil løpende bli oppgradert til versjon 1.1. / Farge 90 på lager Høsten 2010.

ART. NR: CY-286

ART. NR: CY-215

Piratbukse CY-286

MATERIALE: Canvas, 60% bomull, 40% polyester. Vekt 350 g/m². FARGE: 55 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62.

MATERIALE: Canvas, 60% bomull, 40% polyester. Vekt 350 g/m². FARGE: 15 Marine, 55 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62.

11


12

cocona® cocona® bruker en naturlig teknologi for å utvinne aktivt kull fra kokosnøttskall (gjenvunnet fra næringsmiddelindustrien). Dette aktive kullet kan deretter blandes med ulike tekstilfibre for å få cocona®materialets egenskaper – transport av fuktighet, absorpsjon av lukt, rask tørking, integrert UV-filter – alt for å oppnå høyere komfort for brukeren.

• Transporterer fuktighet • Absorberer lukt • Tørker raskt • Integrert UV-filter

Genser CCS-771 Kort glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / Raglanermer / Snøring i nerkant / Kontrastsømmer. ART. NR: CCS-771 MATERIALE: 38% polyester, 55% cocona®/polyester, 7% spandex. Vekt 290 g/m². FARGE: 24 Grønn/Mørk grå, 65 Brun/Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

T-shirt lange ermer CC-972 Lange ermer / Kontrastsømmer / Y-brodering på bryst. ART. NR: CC-972 MATERIALE: 57% cocona®/polyester, 43% polyester. Vekt 145 g/m². FARGE: 58 Grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

T-shirt CC-971 Korte ermer / Kontrastsømmer / Y-brodering på bryst. ART. NR: CC-971 MATERIALE: 57% cocona®/polyester, 43% polyester. Vekt 145 g/m². FARGE: 58 Grå. STØRRELSE: XS - XXXL.


GENERATION Y

NYHET!

T-skjorte TY-959

T-shirt TY-906

Korte raglanermer.

Korte ermer / Sømmer i kontrastfarge.

ART. NR: TY-959.

ART. NR: TY-906

MATERIALE: 95% bomull, 5% spandex. Vekt 200 g/m².

MATERIALE: 95% bomull, 5% spandex. Vekt 200 g/m².

FARGE: 15 Marine, 90 Svart.

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå, 57 Lys grå.

STØRRELSE: XS - XXXL.

STØRRELSE: XS - XXXL.

Caps KY-517 Regulering bak. ART. NR: KY-517 MATERIALE: Canvas, 100% bomull.

Plaggvasket. Vekt 140 g/m². FARGE: 24 Militær grønn. STØRRELSE: One size.

NYHET! Skjorten falmer i hver vask og gir den perfekte, slitte looken. Kraftig kvalitet – kan brukes som lett jakke i varmt vær.

Skjorte JY-700 Trykknapper i front / 2 brystlommer med trykknapper / Armlomme med 2 inndelinger / Ventilert rygg / Regulerbare ermer / På grunn av sterk kvalitet, kan skjorten brukes som jakke i varme miljøer / På lager Høsten 2010. ART. NR: JY-700. MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 245 g/m². FARGE: 65 Brun STØRRELSE: XS - XXXL.

13


14 Soft shell – vindtett og vannavvisende materiale med pustefunksjon

Softshell-jakke SY-764

Munkejakke LY-783

2 framlommer med glidelås / 2 brystlommer med glidelås, hvorav den ene har utgang for ledning til handsfree / Skjult ID-kortlomme / Innerlomme med glidelås / Armlomme med glidelås / Bøyde ermer / Borrelås i ermer / Snøring i nerkant.

2 framlommer med glidelås / Bøyde ermer / Regulerbar hette.

ART. NR: SY-764

STØRRELSE: XS - XXXL.

ART. NR: LY-783 MATERIALE: 80% polyester, 20% bomull. Børstet innside. Vekt 290 g/m². FARGE: 15 Marine, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå.

MATERIALE: Softshell, 100% polyester stretch, vannavvisende og vindtett med

pustefunksjon. Innside 100% polyester, rutet microfleece. Vekt 295 g/m². FARGE: 15 Marine, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

Vind- og vanntett materiale med pustefunksjon.

3 3 EN 343

Fòret jakke HY-497 2 framlommer med glidelås / Mobillomme med glidelås og utgang for ledning til handsfree / Papirlomme med glidelås / Armlomme med glidelås / Skjult ID-kortlomme / Bøyde ermer / Regulerbar hette og mansjetter / Glidelås i fòr for brodering evt. Påsetting av logo / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: HY-497 MATERIALE: Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. 100% polyamid, vattert microfleecefòr.

Vekt 460 g/m². FARGE: 15 Marine, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.


GENERATION Y Lue MY-541

Lue MY-540

Fleecefòret.

Fleecefòret.

ART. NR: MY-541

ART. NR: MY-540

MATERIALE: 100% akryl.

MATERIALE: 100% akryl

FARGE: 24 Grønn.

FARGE: 24 Grønn.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One size.

NYHET! Vind- og vannavvisende canvas. Fôret med pelsfiber.

”Kontorlomme” med plass til telefon, visittkort, minnepinne, penner, lommebok og mini-laptop, pluss D-ring og åpning for ledning til handsfree.

NYHET!

Foret jakke RY-416 Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme med glidelås / 2 framlommer med glidelås / ”Kontorlomme” med plass for mobil, visittkort, USB-minnebrikke, blyanter, lommebok og mini laptop, samt D-ring og åpning for ledning til handsfree / Innerlomme med knapp / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Bøyde albuer / Elastikk i ermer / Regulerbar i nerkant / Avtagbar, regulerbar hette / På lager Høsten 2010. ART. NR: RY-416. MATERIALE: PU-belagt canvas, 60% bomull, 40% polyester, vind- og vannavstøtende. Fôret.

Vekt 740 g/m². FARGE: 55 Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

15


16 • Elastisk microfleece • Transporterer fuktighet • Gode pustende egenskaper • Tørker raskt • Høy varmekapasitet

Kan brukes som genser eller jakke.

Polartec®-trøye PY-792

Polartec®-longs PY-791

Glidelås helt opp i kragen / Beskyttelse mot glidelås i kragen / Brystlomme / Kontrastsømmer i lime og grått.

Elastikk i midje / Kontrastsømmer i lime og grått.

ART. NR: PY-792

MATERIALE: Polartec® Powerstretch®, 88% polyester, 12% spandex, mikrofleece. Vekt 230 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

ART. NR: PY-791

MATERIALE: Polartec® Powerstretch®, 88% polyester, 12% spandex,

mikrofleece. Vekt 230 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

NYHET!

NYHET!

Jersey

Fleece

Boxershorts UY-963 Elastikk i midjen / På lager Høsten 2010. ART. NR: UY-963. MATERIALE: 95% bomull, 5% lycra. Vekt 170 g/m². FARGE: 58 Mørk grå. STØRRELSE: S - XL.

Bandana BNY-949 Multifunksjonell bandana for hode og hals. ART. NR: BNY-949. MATERIALE: 100% polyester. Fleece 190 g/m²,

strikkegenser 135 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: One size.

Kan brukes på mange forskjellige måter.


GENERATION Y Vann- og vindtett med pustende egenskaper. Laget av resirkulerte materialer. Avtagbar hette. Fleecefôret høy krage. Snøring for enkel regulering av hetten.

Brystlomme med vannavstøtende glidelås og D-ring.

To innerlommer med glidelås.

Y-trykk i fôret.

Skjult glidelås helt opp.

Slitesterkt materiale i tre lag – ytre stoff, membran og fôr.

To framlommer med vannavstøtende glidelås.

Ermlomme med vannavstøtende glidelås. Regulerbar i ermer. Snøring i nerkant.

NYHET! FUNKSJONELL SHELL-JAKKE I RESIRKULERT MATERIALE Jakke PRY-479 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / Brystlomme med glidelås og D-ring / 2 innerlommer / Armlomme med glidelås / Avtagbar, regulerbar hette / Fleecefòret krage / Regulerbare ermer / Snøring i nerkant / Y print på fòr / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: PRY-479 MATERIALE: Fristads Airtech® ECO, 100% 3-lags polyester –

hvorav 41% er resirkulert, vind- og vanntett materiale som puster. Tapede sømmer. Vekt 440 g/m². FARGE: 16 Kongeblå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

PRY-479 er impregnert med Bionic Finish – en miljøvennlig impregnering som gir: • Høy grad av vannavvisende funksjon • Inneholder ikke parafin, formaldehyd og FC • Fremragende egenskaper for kanalisering av fuktighet gir optimale pustende egenskaper For mer informasjon om Airtech® ECO, se side 146.

3 3 EN 343

17


18


GENERATION Y

VERNESKO FRA FRISTADS MERKING OG KRAV: Fristads’ vernesko lages av naturlige og syntetiske materialer som oppfyller alle krav til kvalitet og ytelse som stilles i EN 20345-1:1992. Materialene er nøye utvalgt for å gi høyest mulig grad av komfort og sikkerhet. Våre sko er merket med følgende symboler som hjelper deg med å velge de egenskapene du trenger:

SB

Tåhette som tåler minst 200 Joule ved støt og 15.000 Newton ved kompresjon.

SB

Olje- og kjemikaliebestandig såle.

I løpet av en lang arbeidsdag på harde industrigulv trenger føttene sko som gir avlastning og støtdemping. De to trykkpunktene på foten er hælen og forfoten. HFC® – Heel and Forefoot Concept – er det første komplette systemet som tar hensyn til dette. Systemet består av støtdempende gelputer som er plassert i binnsålen. Gelputene går gjennom binnsålen, noe som er svært viktig for best mulig resultat. Putene gir føttene riktig avlastning og støtdemping mens du går.

Rhinostep® spikertrampbeskyttelse består av aramidfiber i kombinasjon med andre materialer. Spikertrampbeskyttelsen er myk og fleksibel og har svært gode termiske egenskaper. I følgende Gen Y modeller kombineres Rhinostep® spikertrampbeskyttelse med HFC: Apollo, Leo, Gemini, Indus og Pictor. Her er spikertrampbeskyttelsen plassert under gelputene, slik at hele fotsålen beskyttes.

E

Hælparti som absorberer minst 20 Joule.

P

Spikertramp som beskytter mot gjennomtrengning av skarpe gjenstander, og som tåler minst 1100 Newton.

Alu

Tåhettene i vernesko er vanligvis laget av stål. Tåhetten av aluminium som brukes i Gen Y-skoene, er like sterk, men 50% lettere en tradisjonell tåhette av stål, noe som er viktig for både vekten og balansen i skoen.

A

Antistatiske egenskaper med elektrisk motstand mellom 100 kΩ og 1000 MΩ.

Komp Alu

En av våre skomodeller har en tåhette i komposittmateriale som er betydelig lettere enn tradisjonelt stål. Fordelene med dette er at skoen er metallfri, og at komposittmateriale ikke leder kulde.

WR

Vanntett sko.

WRU

Vannavvisende overdel.

CI

Vår Gen Y-såle har et spesialdesignet mønster som gir maksimalt grep og komfort. Den har et sklisikkert ytre lag av TPU og et støtdempende indre lag av PU som gir økt komfort. Gen Y-sålen maksimerer effekten av HFC®. Nesten alle våre modeller har denne sålen og dessuten utvendig gelenk.

L-PROTECTION ®

Varmfôret.

Oppbygd såle i tåpartiet.

L-protection® spikertrampbeskyttelse består av flere lag med vanntette keramisk behandlede fibre. Spikertrampbeskyttelsen er antistatisk. Den beskytter et større areal av foten enn en tradisjonell spikertrampbeskyttelse av stål, noe som bidrar til økt sikkerhet. Vekten på vår spikertrampbeskyttelse er redusert med over 30% sammenlignet med spikertrampbeskyttelser av stål. Beskyttelsen er myk og fleksibel samtidig som den isolerer mot kulde, og dette kombinert med den lette vekten bidrar til økt komfort for brukeren.

Hvis skoen har flere av egenskapene nevnt over, kan merkingen forenkles på følgende måte: Klasse 1: Sko av lær og/eller tekstil S1 = SB + A + E S2 = SB + A + E + WRU/WR S3 = SB + A + E + WRU/WR + P

Tåhette av aluminium eller komposittmateriale Innside av tekstil med pustefunksjon Alu

Oppbygd såle i tåpartiet

Komp Alu

Forsterket hælparti

Støtdempende mellomlag av PU Sklisikker Gen Y-såle av TPU

Olje- og kjemikaliebestandig såle Spikertrampbeskyttelse – Rhinostep® eller L-protection®

Antistatisk såle Utvendig gelenk

19


20 Komp Alu

L-PROTECTION ®

NYHET! Metallfri!

XCR®

Dorado S-612 Antistatisk binnsåle / Sklisikkert yttersjikt av TPU® og støtabsorberende, avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i komposittmateriale / L-protection® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Refleksdetaljer for bedre synlighet / Verneklasse: S3. ART. NR: S-612. MATERIALE: Inneholder ikke metall. Utside i lær og tekstil, innside i tekstil – GORE-TEX®-membran med svært gode pustende egenskaper. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.

Alu

L-PROTECTION ®

NYHET!

Glidelås på innsiden gjør det lettere å ta på og av skoen. Belg for å bevare vanntettheten.

Bootes S-613 Antistatisk binnsåle / Sklisikkert yttersjikt av TPU® og støtabsorberende, avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / L-protection® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Oppbygd såle i tåpartiet / Forsterket hælparti som gir økt stabilitet for foten / Refleksdetaljer for bedre synlighet / Verneklasse: S3. ART. NR: S-613. MATERIALE: Utside i lær, innside i tekstil – 4-lags GORE-TEX®-membran med gode pustende egenskaper. Varmt fôr. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.


GENERATION Y Alu

NYHET!

Pictor S-614 Antistatisk binnsåle / HFC® / Sklisikkert yttersjikt av TPU® og støtabsorberende, avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / Rhinostep® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Oppbygd såle i tåpartiet / Forsterket hælparti som gir økt stabilitet for foten / Refleksdetaljer for bedre synlighet / Verneklasse: S3. ART. NR: S-614. MATERIALE: Utside og innside i lær. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.

Alu

NYHET!

Indus S-615 Antistatisk binnsåle / HFC® / Sklisikkert yttersjikt av TPU® og støtabsorberende, avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / Rhinostep® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Verneklasse: S1P. ART. NR: S-615. MATERIALE: Utside i lær og tekstil, innside i tekstil med pustende egenskaper. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38-48.

21


22

Alu

L-PROTECTION ®

Vega S-609

Alu

L-PROTECTION ®

Triton S-610

Antistatisk binnsåle / Sklisikker såle med yttersjikt av TPU og støtdempende og avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / L-protection® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Ekstra slitetå / Verneklasse S3.

Antistatisk binnsåle / Sklisikker såle med yttersjikt av TPU® og støtdempende og avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / L-protection® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Ekstra slitetå / Verneklasse S3.

ART. NR: S-609.

ART. NR: S-610.

MATERIALE: Utside i lær (nubuk), innside i tekstil – 4-lags GORE-TEX®-membran –

MATERIALE: Utside i lær (nubuck), innside i tekstil – 4-lags GORE-TEX®-membran

som puster. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.

FARGE: 90 Svart.

®

– som puster. STØRRELSE: 38 - 48.

Alu

L-PROTECTION ®

Alu

Pulsar S-611

Apollo S-601

Antistatisk binnsåle / Sklisikker såle med yttersjikt av TPU® og støtdempende og avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / L-protection® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Ekstra slitetå / Verneklasse S3.

Antistatisk binnsåle / HFC® / Sklisikker såle med yttersjikt av TPU og støtdempende og avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / Rhinostep® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Ekstra slitetå / Forsterket hælparti som gir økt stabilitet for foten.

ART. NR: S-611.

ART. NR: S-601

MATERIALE: Utside i lær (nubuck), innside i tekstil – 4-lags GORE-TEX®-membran

MATERIALE: Utside i lær, innside i tekstil med pustefunksjon.

– som puster. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.

FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.


GENERATION Y

Alu

Gemini S-602

Alu

Leo S-603

Antistatisk binnsåle / HFC  / Sklisikker såle med yttersjikt av TPU og støtdempende og avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / Rhinostep® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Ekstra slitetå / Forsterket hælparti som gir økt stabilitet for foten. ®

ART. NR: S-602

Antistatisk binnsåle / HFC® / Sklisikker såle med yttersjikt av TPU og støtdempende og avlastende innersjikt av PU / Utvendig gelenk / Tåhette i aluminium / Rhinostep® spikertramp som beskytter 100% av fotsålen / Ekstra slitetå / Justerbar quick release-spenne / Utgående modell Høsten 2010 vil bli erstattet med Indus S-615, se side 21.

MATERIALE: Utside i mikrofiber, tekstil og karbon, innside i tekstil med pustefunksjon.

ART. NR: S-603

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Utside i mikrofiber, tekstil og karbon, innside i tekstil med pustefunksjon.

STØRRELSE: 38 - 48.

FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: 38 - 48.

23


24

SKOTILBEHØR Vi tilbyr en stort utvalg av tilbehør til dine sko. Her finner du alt fra skolisser til skokrem og impregnering.

Spenco Gel-såle C-921

Pedag master C-919

Gelésåle som kan tilpasses / Maksimal støtabsorbering / Støtte til hulfoten / To størrelser som kan tilpasses til riktig størrelse.

Såle i naturlige jutefelt-fibre / Balanserer temperaturen i skoen / Støtte til hulfoten / Støtabsorberende hæl / Aktivt karbonfilter mot uønsket lukt / Antisklisåle.

ART. NR: C-921.

ART. NR: C-919.

MATERIALE: TPR-gelé.

MATERIALE: Jutefelt.

STØRRELSE: To størrelser: S. Damer (37 – 41), L. Menn (42 – 46).

STØRRELSE: 36 - 48.

Spenco Gel hælpute C-922

Springard Sporty C-917

Hælpute med maksimal støtabsorbering / Løfter hælen for bedre komfort. Kan tilpasses / En størrelse.

Støpeformet innersåle / Gir ekstra støtte for hulfoten og gir demping til hælen / Mykt og varig E.V.A.-skum / Det syntetiske materialet motvirker friksjon, hindrer vannblemmer og hard hud / Isolerer mot kulde og fuktighet. Leveres i 5-pakninger.

ART. NR: C-922. MATERIALE: TPR-gelé. STØRRELSE: One size.

ART. NR: C-917. MATERIALE: Syntetisk skum/E.V.A.-skum. STØRRELSE: 35 - 46.


GENERATION Y

Skolisser C-931

Skolisser C-932

Rundstrikket. Leveres i 10-pakninger.

Rundstrikket. Leveres i 8-pakninger.

ART. NR: C-931.

ART. NR: C-932.

MATERIALE: 100% polyester.

MATERIALE: 100% polyester.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

Collonil Waterstop C-916

Springyard Freshy C-912

Vannavvisende skokrem / Beskytter og gir næring til læret / 75 ml. Leveres i 12-pakninger.

Effektiv spray mot lukt / Allergitestet / Uten parfyme / 100 ml spray. Leveres i 10-pakninger.

ART. NR: C-916. FARGE: 99 Nøytral.

ART. NR: C-912. FARGE: 99 Nøytral.

Kiwi Classic C-909

Kiwi minkolje C-904

Voksbasert skokrem / Svært effektiv med varig glans / Gir næring og beskytter / 50 ml. Leveres i 12-pakninger.

Vannavvisende paste / Gir næring til læret / Inneholder silikon / 74 gram / Ikke egnet for nubuk. Leveres i 12-pakninger.

ART. NR: C-909.

ART. NR: C-904.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 99 Nøytral.

25


26


BYGG OG ANLEGG FRISTADS FAS® FAS® er Fristads’ beste twill av 100% bomull. Stoffet veier 375 g/m2 og er pre-krympet. FAS®-kvaliteten er så hardt slått at det ikke er mulig å veve den tettere. Når det gjelder rive- og slitestyrke, kan FAS®-kvaliteten vise til de høyeste verdiene for varer av bomull.

• Ren bomull • Slitesterkt • Holdbart • Behagelig

Løst hengende spikerlomme med ekstra lommer og verktøyholdere.

De løst hengende spikerlommene er innfellbare.

Baklommer med ekstra vidde.

Lårlomme med klaff, mobillomme og ID-kortlomme.

Tommestokklomme med blyantlomme, knivfeste.

Knelomme tilpasset for knebeskyttelse i henhold til den nye EN 14404-standarden.

Sweatshirt med hette – se side 120.

FAS-255 – for mer informasjon, se side 33.

27


28

NYHET!

Jakke FAS-447 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / 2 ergonomiske brystlommer med knapp på klaff, en med knivfeste, den andre med verktøyholdere / Skjult ID-kortlomme / Armlomme / Innerlomme med knapp / Innvendig mobillomme / Ventilert i rygg / Regulerbare mansjetter og midje. ART. NR: FAS-447. MATERIALE: FAS®, Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

NYHET!

FARGE: 14 Mørk blå/gul, 90 Svart/gul. STØRRELSE: XS - XXXL.

SYNLIGHETSBUKSER AV BOMULL Bukser FAS-247 To romslige fram- og baklommer / To løst hengende innfellbare spikerlommer, forsterket av Cordura®, ekstra lomme, tre små lommer og verktøyholdere / Lårlomme med mobillomme, verktøylomme og ID-kortlomme / To hammerholdere / To D-ringer / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Godkjent etter EN 471 klasse 1. ART. NR: FAS-247. MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Lommer som er

utsatt for slitasje er forsterket med 100% Cordura®. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå/gul, 90 Svart/gul. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

1 2 EN 471


BYGG OG ANLEGG 29

Fixa färgton

Bluse VL-431 Brystlomme / Kantebånd rundt hals / Knapping i ermer / Knytting i liv. ART. NR: VL-431 MATERIALE: 100% bomull. Vekt 220 g/m². FARGE: 34 Blå/Hvit stripet. STØRRELSE: XS - XXL.

Smuss-, olje- og vannavvisende.

Jakke FASI-475

Fòret jakke FASI-437

Lett fòret regulerbar hette / 2 framlommer / 2 stormlommer / Innvendig mobillomme og holder for ledning til handsfree / Innerlomme / Skjult ID-kortlomme / Ribb i ermer og midje / Lett fòret.

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / Skjult ID-kortlomme / 2 innerlommer, hvorav en med mobillomme / Holder for ledning til handsfree / Stormlomme / 2 armlommer, en med glidelås og en med klaff / Regulerbar knapping i nerkant og ermer / Ribb i ermer / Albueforsterkning av Cordura® / Snøring i nerkant / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for logopåsetting eller brodering.

ART. NR: FASI-475 MATERIALE: Ytterstoff av FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull, smuss-,

olje- og vannavvisende, Teflon®- behandlet. Vekt 375 g/m². Fòr av 100% polyester. FARGE: 90 Svart.

ART. NR: FASI-437

STØRRELSE: XS - XXL.

MATERIALE: Ytterstoff av FAS® Fristads beste marinetwills, 100% bomull, smuss-, olje-

og vannavvisende. Teflon®- behandlet. Vekt 375 g/m². Pelsfiberfòret, vekt 280 g/m². Forsterkninger av Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.


30

Vest FAS-511 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast - den ene med klaff og skjult ID-kortlomme, den andre med trykknapp, blyantlomme og mobillomme med klaff / Knivfeste / 2 løst hengende, innfellbare spikerlommer i front - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 ekstra lommer og verktøyholdere / 2 løst hengende baklommer, begge med ekstra verktøylomme / Forlenget rygg / 2 hammerholdere, hvorav en justerbar / Beltestropper. ART. NR: FAS-511 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

Utsatte lommer er forsterket med Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå, 55 Mørk Grå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXL.

Førstehjelpslomme.

Knivlomme for gulvleggere. Snikki knivholder i lær passer perfekt, se side 168.

Vestbukse FAS-55

Selebukse FAS-51

2 romslige fram- og baklommer / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer, forsterket med Cordura® / Tommestokklomme / Mobillomme / Verktøylomme / 2 hammerholdere, hvorav en regulerbar / Førstehjelpslomme / Blyantlomme / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast / Knivfester / Hel stretchrygg / Lårlomme / Toveis glidelås foran / Knelommer av Cordura®.

2 løst hengende innfellbare spikerlommer, forsterket av Cordura - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 romslige fram- og baklommer / Tommestokklomme / Lårlomme med verktøylomme / 2 hammerholdere, hvorav en er regulerbar / Blyantlomme / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast / Knivfeste / Toveis glidelås i front / Knelommer av Cordura®.

ART. NR: FAS-55

MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

Selebukse FAS-65 ®

ART. NR: FAS-51

MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull.

Utsatte lommer forsterket med Cordura®.

Vekt 375 g/m². Utsatte lommer forsterket med Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: C 44 - C 60.

FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 132. FARGE: 22 Grønn. STØRRELSE: C 44 - C 60. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156.

Som modell 51 / Gulvleggerlomme. ART. NR: FAS-65 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill,

100% bomull. Vekt 375 g/m². Utsatte lommer forsterket med Cordura®. FARGE: 55 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156.


BYGG OG ANLEGG 31

Piratbukse FAS-283

Shorts FAS-275

2 romslige fram- og baklommer / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer - forsterket med 100% Cordura® - den ene med ekstra lomme og den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / Lårlomme med mobillomme og en verktøylomme / 2 hammerholdere / 2 D-ringer / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Skjult ID-kortlomme / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputene / Regulerbar vidde nede i ben.

2 løst hengende innfellbare spikerlommer med ekstra lomme, 3 mindre lommer og verktøylomme / 2 fram- og baklommer / Tommestokklomme / Mobillomme / Blyantlomme / Verktøylomme / Hammerholder / Knivfeste / D-ring.

ART. NR: FAS-283 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62.

ART. NR: FAS-275 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62.


32

NYHET! Belte, se side 173 og 179.

Jakke FAS-451 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Sikkerhetslomme / 2 ergonomiske brystlommer med knapp på klaff, en med knivfeste, den andre med verktøyholdere / Skjult ID-kortlomme / Armlomme / Innerlomme med knapp / Innvendig mobillomme / Ventilert rygg / Regulerbare mansjetter og midje. ART. NR: FAS-451. MATERIALE: FAS®, Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 55 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

Knivlomme for gulvleggere. Snikki knivholder i lær passer perfekt, se side 168.

Bukse CORD-250 2 romslige fram- og baklommer / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer - forsterket med 100% Cordura® - en med ekstra lomme og en med verktøyholdere og 3 mindre lommer / Lårlomme med mobil- og verktøylomme / 2 hammerholdere / 2 D-ringer / Tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / Mindre lårlomme med klaff / Bøyde ben med knelommer i 100% Cordura®, innvendig åpning og regulerbar høyde av kneputer. ART. NR: CORD-250 MATERIALE: 55% bomull, 45% Cordura , smuss-, olje- og vannavvisende. Vekt 260 ®

g/m². Utsatte lommer er forsterket med 100% Cordura®. FARGE: 15 Marine. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116.

Bukse FAS-265K Herre, FAS-266K Dame Som modell 255K og 253K / Gulvleggerlomme. ART. NR: FAS-265K Herre, FAS-266K Damer MATERIALE: Se FAS-255K. FARGE: 55 Mørk grå. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120 Herre, C 34 - C 50 Damer.


BYGG OG ANLEGG 33

Bukse FAS-250 2 romslige fram- og baklommer / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket med 100% Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøylommer / Lårlommer med mobillomme og verktøylomme / 2 hammerholdere / 2 D-ringer / Tommestokklomme - plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / Mindre lårlomme med klaff / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, innvendig åpning og regulerbar høyde av kneputer. ART. NR: FAS-250 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

Utsatte lommer er forsterket med Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

Sko, se side 18.

Sweatshirt med hette – se side 121.

Bukse FAS-255K Herre, FAS-253K Dame 2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket med Cordura® den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 romslige fram- og baklommer / Skjult ID-kortlomme / Tommestokklomme / Blyantlomme / Mobillomme / Verktøylomme / Lårlomme med klaff / 2 hammerholdere, den ene regulerbar / Knivfeste / Knelommer av Cordura®. ART. NR: FAS-255K Herre, FAS-253K Damer MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

Utsatte lommer er forsterket med Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: C 42 - C 64, C 144 - C 156, D 96 - D 120, D 128 Herre. FARGE: 22 Grønn. STØRRELSE: C 46 - C 60, C 144 - C 156 Herre. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 144 - C 156, D 92 - D 120 Herre. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 34 - C 50 Damer.

Se også side 27.


34

NYHET!

FAS-2 Jakke FAS-459 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Sikkerhetslomme / 2 ergonomiske brystlommer med knapp på klaff, en med knivfeste, den andre med verktøyholdere / Skjult ID-kortlomme / Armlomme / Innerlomme med knapp / Innervendig mobillomme / Ventilering bak / Regulerbare mansjetter og midje. ART. NR: FAS-459. MATERIALE: FAS®, Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 90 Svart/grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

NYHET! Caps, se side 177.

Piratbukse FAS-264 2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket av Cordura® – en med en ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 romslige baklommer – forsterket av Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme / Bøyde knær med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden regulerbar høyde av kneputer / Regulerbar åpning i ben. ART. NR: FAS-264. MATERIALE: FAS®, Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 90 Svart/grå.

FAS-2

STØRRELSE: C 44 - C 62.


BYGG OG ANLEGG 35

Verktøybelte, se side 171.

FAS-2

FAS-2 Bukse FAS-288

Shorts FAS-201

2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket av Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 romslige baklommer - forsterket av Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer.

2 løst hengende innfellbare spikerlommer i front – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholder / 2 framlommer / 2 sidelommer / 2 romslige baklommer / 2 hammerholdere / D-ring / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme.

ART. NR: FAS-288

MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m².

FARGE: 55 Grå/Svart, 90 Svart/Grå.

FARGE: 55 Grå/Svart, 90 Svart/Grå.

STØRRELSE: C 44 - C 62.

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

ART. NR: FAS-201


36 Alle plaggene på side 36–39 kan matches med Colourline-kolleksjonen i 7 farger, se side 56–57.

Shorts PR25-272 2 løst hengende innfellbare spikerlommer / 2 romslige fram- og baklommer / Tommestokklomme / Blyantlommer / Verktøylomme / Mobillomme / Hammerholder / Knivfeste / Glidelås i gylf.

Nyhet! “Warmer Climate” En kolleksjon for arbeid i varme omgivelser – både inne og ute. Se side 52–53.

ART. NR: PR25-272 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside.

Vekt 300 g/m². FARGE: 54 Khaki. STØRRELSE: C 44 - C 62.

Vestbukse PS25-44

Selebukse PS25-41

2 løst hengende innfellbare spikerlommer - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og vertøyholdere / Spikerlommer forsterket med Cordura® / 2 romslige framlommer / 2 løst hengende baklommer / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort, med blyantlommer og knivfeste / Lårlomme med klaff, en ekstra lomme og mobillomme med klaff / 2 hammerholdere / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast, den ene med blyantlomme og knivfeste, og den andre med klaff og D-ring / Toveis glidelås i front / Beltestropper / Hel stretchrygg / Bøyde ben med knelommer i 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Ekstra benlengde, kan forlenges max 5 cm.

2 løst hengende innfellbare spikerlommer forsterket med Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 romslige fram- og baklommer / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / Lårlomme med verktøylomme / Mobillomme / 2 hammerholdere, hvorav en regulerbar / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast / Knivfeste / Toveis glidelås i front / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, innvendig åpning og regulerbar høyde av kneputer.

ART. NR: PS25-44

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, mekanisk stretch, flosset innside.

Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®. FARGE: 15 Marine, 58 Grå. STØRRELSE: C 46 - C 62.

ART. NR: PS25-41 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, mekanisk stretch. Vekt 300 g/m². FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 54 Khaki, 58 Grå, 90 Svart.


BYGG OG ANLEGG 37 FRISTADS PS25 – STRETCH – & PR25

•M  ed stretch for bedre komfort • Slitesterk bomull/polyester • Myk børstet innside • Fargebestandig materiale •K  an kombineres med Colourline, se side 56–57

Fristads Stretch – PS25 – er laget av 65% polyester og 35% bomull og kan strekkes i veftretningen, dvs. i ”bredden”. Det veier 300 g/m2. Vi har brukt dette materialet i våre bukser og selebukser for å få bedre komfort ved arbeid som krever at man beveger seg mye. Jakken, vesten og shortsen er laget av PR25, det samme materialet som PS25, men uten stretch.

Spikerlomme med tre ekstra lommer og verktøyholdere.

Spikerlommene er innfellbare.

Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme, knivfeste.

Lårlomme med klaff, telefonlomme og verktøylomme.

PS25-241 – for mer informasjon, se side 39.


38

Nyhet av PS25 – se side 61.

Vest PR25-511

Bukse PS25-288

2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast - den ene med klaff og den andre med trykknapp, mobillomme og blyantlomme / Knivfeste / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / 2 løst hengende, innfellbare spikerlommer foran, den ene med ekstra lomme og den andre med 3 ekstra lommer og verktøyholdere / 2 løst hengende baklommer, begge med ekstra verktøylomme / Forlenget rygg / 2 hammerholdere.

2 løst hengende spikerlommer - forsterket av Cordura® - den ene med ekstra lomme og den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / 2 romslige baklommer – forsterket av Cordura® / 2 hammerholdere / D-ring / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpning fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer.

ART. NR: PR25-511 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 300 g/m². FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 54 Khaki, 58 Grå, 90 Svart.

ART. NR: PS25-288

STØRRELSE: S - XXL.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, mekanisk stretch, flosset innside.

Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®. FARGE: 58 Grå/Svart, 90 Svart/Grå. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 116.


BYGG OG ANLEGG 39 Kne-, lår- og albueforsterkning, se side 175.

Jakke PR25-471 Glidelås opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / Blyantlommer / Mobillomme / Innerlomme / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje og ermer. ART. NR: PR25-471 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 300 g/m². FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 54 Khaki, 58 Grå, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Avtagbare ben – “zip-off”.

Se også side 37.

Zip-Off Bukse PS25-242

Bukse PS25-241 Herre, PS25-240 Dame

2 løst hengende avtagbare spikerlommer – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere, lommene er forsterket av Cordura® / 2 framlommer / D-ring / 2 romslige baklommer / Hammerholder / Tommestokklomme av Cordura® / Verktøyholdere av Cordura® / Blyantlomme / Mobillomme med klaff / Lårlomme med glidelås / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura® – knelommene åpnes fra innsiden og har regulerbar høyde for kneputer / Avtagbare ben – “zip off” – hvor framsiden er forsterket av Cordura®.

2 romslige fram- og baklommer / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket av 100% Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / Skjult ID-kortlomme / 2 D-ringer / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / 2 hammerholdere / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, innvendig åpning og regulerbar høyde av kneputer.

ART. NR: PS25-242

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, mekanisk stretch, flosset innside.

ART. NR: PS25-241 Herre, PS25-240 Damer

MATERIALE: Fristads Stretch, 65% polyester / 35% bomull, mekanisk stretch,

Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®.

flosset innside. Vekt 300 g/m². Knelommer og detaljer av Cordura®. FARGE: 54 Khaki, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 54 Khaki, 58 Grå, 90 Svart Herre.

15 Marine, 58 Grå, 90 Svart Damer. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120 Herre, C 34 - C 50 Damer.


40 • Vindtett • Vannavvisende • Pustefunksjon

Microfleece

WINDSTOPPER®-Jakke GWP-430

WINDSTOPPER® GWT-481

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med borrelås, den ene med skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / 2 armlommer med glidelås / Innerlomme med glidelås / Innvendig mobillomme med glidelås / Løkke for ledning til handsfree / Fleecefòret krage / Forsterkninger på skuldre / Regulerbare mansjetter / Snøring i nerkant.

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Tommelgrep / Båndkant med stretch i ermeslutt / Snøring i nerkant.

ART. NR: GWP-430

MATERIALE: 100% polyester, microfleece, 3-lags GORE-TEX®-laminat,

ART. NR: GWT-481

MATERIALE: Utside: 54% polyester, 43% bomull, 3% elastan. 3-lags

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 245 g/m².

WINDSTOPPER®-materiale, vindtett og vannavvisende materiale som puster. Innside: 65% polyester, 35% bomull, single jersey. Vekt 385 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.


BYGG OG ANLEGG 41 • Vindtett • Vanntett • Pustefunksjon

3 3 EN 343

GORE-TEX®-Jakke GXB-487 Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås, den ene med D-ring / Armlomme med glidelås / Brystlomme med glidelås / 2 innerlommer / Løkke for ledning til handsfree / Regulerbare mansjetter / Snøring i nerkant / Forlenget bakstykke / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Avtagbar hette / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GXB-487 MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®-materiale,

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 220 g/m². Forsterkninger av Cordura®, rip stop. Fòr av nett og polyestertaft. FARGE: 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Sko, se side 18.

RAIN AND WORK Fristads i samarbeid med GORE. Les mer på side 137.

Håndverkerbukse som holder deg varm ute og komfortabel inne. Holder kulden ute samtidig som svette og fuktighet kan passere ut.

WINDSTOPPER®-Bukse GWS-226 2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket av Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 fram- og baklommer, alle forsterket med Cordura® / 2 D-ringer / Tommestokklomme / Blyantlomme / Lårlomme med klaff, skjult ID-kortlomme og mobillomme med klaff / 2 hammerholdere / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer i 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer. ART. NR: GWS-226 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, 3-lags WINDSTOPPER®-materiale, vindtett

og vannavvisende materiale som puster. Vekt 410 g/m². FARGE: 15 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.


42 Verktøybelte i lær, se side 171.

Jakke AD-455 Glidelås helt opp i kragen / Maksimal bevegelsesfrihet i erm og ryggparti (raglanerm) / 2 framlommer / 2 sidelommer / Mobillomme / Blyantlomme / Knivfeste / Armlomme / Regulerbare mansjetter. ART. NR: AD-455 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, flosset innside.

Vekt 245 g/m². FARGE: 12 Mellomblå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Knivlomme for gulvleggere. Snikki knivholder i lær passer perfekt, se side 168.

Bukse AD-265K

Bukse AD-255K

Som i modell 255K / Gulvleggerlomme.

2 løst hengende innfellbare spikerlommer – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 romslige fram- og baklommer / Tommestokklomme / Blyantlomme / Telefonlomme / Verktøylomme / Lårlomme med klaff / 2 hammerholdere, hvorav en regulerbar / Knivfeste / Knelommer av Cordura®.

ART. NR: AD-265K MATERIALE: Se AD-255K. FARGE: 58 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116.

ART. NR: AD-255K MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, flosset innside. Vekt 245 g/m². Knelommer av

Cordura®. FARGE: 12 Mellomblå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116.


BYGG OG ANLEGG 43

•S  muss-, olje- og vannavvisende • Fargebestandig materiale • Myk børstet innside

FRISTADS AD AD er Fristads’ Polydex®, et syntetisk materiale av 100 % polyester. Materialet er slitesterkt, fargebestandig og lettstelt. Det er spesialbehandlet og er smuss-, olje- og vannavvisende. Innsiden er mykt børstet, noe som gjør plagget behagelig å ha på. Stoffet veier 245 g/m2.

Praktisk ryggsekk med separat lomme for sko, se side 175.

Belter, se side 173 og 179.

Knivlomme for gulvleggere. Snikki knivholder i lær passer perfekt, se side 168.

Selebukse AD-51

Selebukse AD-65

2 løst hengende innfellbare spikerlommer - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 romslige fram- og baklommer / Tommestokklomme / Lårlomme med verktøylomme / Mobillomme / 2 hammerholdere, hvorav den ene er regulerbar / Blyantlomme / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast / Knivfeste / Toveis glidelås i front / Knelommer av Cordura®.

Som modell 51 / Gulvleggerlomme.

ART. NR: AD-51 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, flosset innside.

Vekt 245 g/m². Knelommer av Cordura®. FARGE: 12 Mellomblå. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60.

ART. NR: AD-65 MATERIALE: Se AD-51. FARGE: 58 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 60


44


MALERE OG MURERE 45 FRISTADS’ MALER-/MURERKOLLEKSJON Kolleksjonen er utviklet i samarbeid med brukerne for å sikre at detaljene og funksjonene fungerer for nettopp disse yrkesgruppene. Vår basiskvalitet, Fristads BM, er laget av slitesterk og komfortabel 100 % pre-krympet bomull.

• B M – Ren slitesterk bomull • PMV – Smuss-, olje- og vannavvisende

Løst hengende Cordura®-forsterkede spikerlommer – den høyre med tre ekstra lommer. D-ring.

Cordura®-forsterkede baklommer med ekstra stoff. Hammerholder på høyre side.

Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme, knivfeste.

Lårlomme med klaff, mobillomme og ID-kortlomme.

BM-258-259 – for mer informasjon, se neste side.


46

Shorts BM-257 2 løst hengende spikerlommer – forsterket med Cordura® - ekstra lomme og 3 mindre lommer / 2 romslige fram- og baklommer, baklommer er forsterket med Cordura® / D-ring / Hammerholder / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort, med verktøyholdere og blyantlomme / Lårlomme med klaff og ekstra lomme med skjult ID-kortlomme / Knivfeste. ART. NR: BM-257 MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m². FARGE: 00 Hvit/Mørk grå. STØRRELSE: C 44 - C 60.

Piratbukse BM-245 2 løst hengende spikerlommer - forsterket med Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer / 2 romslige fram- og baklommer, baklommer er forsterket med Cordura® / D-ring / Hammerholder / Tommestokklomme - plassert over sidesøm for bedre komfort - med verktøyholder og blyantlomme / Lårlomme med klaff, en ekstra lomme og skjult ID-kortlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Regulerbar vidde nede i ben. ART. NR: BM-245 MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m². FARGE: 00 Hvit/Mørk grå. STØRRELSE: C 44 - C 60.

Se også side 45

Vestbukse BM-58

Bukse BM-258 Herre, BM-259 Dame

Toveis glidelås / 2 brystlommer, en med ekstra lomme, blyantlomme og trykknapp og en med glidelås / Skjult ID-kortlomme / Hel stretchrygg / 2 løst hengende spikerlommer foran, forsterket med Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer / 2 romslige framlommer / 2 romslige baklommer - forsterket med Cordura® / Hammerholder / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort, med verktøyholdere og blyantlomme / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og ekstra lomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer.

2 løst hengende spikerlommer – forsterket med Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer / 2 romslige fram- og baklommer, baklommer er forsterket med Cordura® / D-ring / Hammerholder / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort, med verktøyholder og blyantlomme / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og ekstra lomme med skjult ID-kortlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer.

ART. NR: BM-58

MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m².

MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m².

FARGE: 00 Hvit/Mørk grå.

FARGE: 00 Hvit/Mørk grå.

STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116 Herre, C 34 - C 50 Damer.

STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

ART. NR: BM-258 Herre, BM-259 Damer


MALERE OG MURERE 47

Fòret jakke PMV-478

Jakke BM-458

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med trykknapp / 2 brystlommer med glidelås, hvorav en med mobillomme, samt løkke for ledning til handsfree / Innerlomme med knapp / Regulerbar i midje og ermer / Forlenget rygg / Pelsfiberfòret krage / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Glidelås opp i kragen / 2 framlommer med trykknapp / 2 brystlommer, en med trykknapp og en med glidelås / Skjult ID-kortlomme / Innerlomme med knapp / Innvendig mobillomme med borrelås / Løkke for ledning til handsfree / Forlenget rygg / Regulerbar i midje og ermer.

ART. NR: PMV-478

MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m².

MATERIALE: 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende. Vattert fòret.

FARGE: 00 Hvit/Mørk grå.

Vekt 420 g/m². FARGE: 00 Hvit/Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.

ART. NR: BM-458

Malerlomme 2113 Verktøylomme for malere og dekoratører / Stor lomme for tapetbørste, spatel mm / 5 lommer for verktøy, saks, tapetkniv, tommestokk mm / Knivholder i plast / 25 mm bred nylonrem med hurtigspenne / Forsterket med nagler. ART. NR: 2113 MATERIALE: 100% polyester. FARGE: 00 Hvit.

Bukse BM-268

Vest BM-558

2 sidelommer / 2 romslige baklommer - forsterket med Cordura® / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort, med verktøyholder og blyantlomme / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og ekstra lomme med skjult ID-kortlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer.

2 framlommer med trykknapp / 2 brystlommer, en med ekstra lomme, blyantlomme og trykknapp og en med glidelås / Knivfeste / Skjult ID-kortlomme / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer foran, forsterket av Cordura® – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / Hammerholder / Beltestropper / 2 løst hengende baklommer, forsterket av Cordura® – begge med en ekstra lomme / Forlenget rygg.

ART. NR: BM-268 MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m².

ART. NR: BM-558

FARGE: 00 Hvit/Mørk grå.

MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m².

STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116.

FARGE: 00 Hvit/Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXL.


48

De fleste av disse plaggene fås i flere farger: CODE-1734, se side 120. FLL-769 og FL-433, se side 119. PF-718 og PF-918, se side 141.

VENDBAR!

Softshell-jakke SSL-758

Fleecejakke FL-433

Glidelås helt opp i kragen – beskyttelse i kragen / Mobillomme med glidelås / 2 framlommer / Kantebånd med stretch i ermer og nerkant / Tommelgrep / Forlenget rygg / Vendbar.

Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme med glidelås / Framlommer med glidelås / Regulerbar snøring i nerkant / Ribb i ermer / Byttbar glidelåshempe – kan bestilles med firmalogo.

ART. NR: SSL-758

ART. NR: FL-433

MATERIALE: 100% polyester, softshell. Vekt 220 g/m².

MATERIALE: 100% polyester fleece. Antipillingbehandlet. Vekt 300 g/m².

FARGE: 55 Grå/Hvit.

FARGE: 15 Marine, 55 Grå, 90 Svart.

STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXXL


MALERE OG MURERE 49

Sweatshirt CODE-1734

Fleecetrøye FLL-769

Elastanribb i krage og ermeåpning.

Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme / Armlomme / Ripstopforsterkninger på albuer.

ART. NR: CODE-1734 MATERIALE: 80% bomull, 20% polyester. Vekt 280 g/m².

ART. NR: FLL-769

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Flaskegrønn, 56 Sand, 57 Gråmelert,

MATERIALE: 100% polyester, forsterkninger i 100% polyamid, rip stop. Vekt 280 g/m².

58 Mørk grå, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

FARGE: 55 Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

For mer informasjon om CoolMax®, se side 141.

Funksjons-Piké PF-718

Funksjons-T-shirt PF-918

Strukturmønstret / Kort glidelås / Brystlomme / Splitt i sidene / Noe forlenget i ryggen.

Strukturmønstret / Ribb i halsen / Splitt i siden / Noe forlenget rygg.

ART. NR: PF-718

MATERIALE: 50% CoolMax® Dacronfiber, 50% polyester, meget høy fuktighetstrans-

ART. NR: PF-918

MATERIALE: 50% CoolMax® Dacronfiber, 50% polyester, meget høy

porterende evne, og er hurtigtørkende. Vekt 140 g/m².

fuktighetstransporterende evne, og er hurtigtørkende. Vekt 140 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 00 Hvit, 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.


50


INDUSTRI VÅR INDUSTRISERIE AV P154 P154 er en blanding av 65% polyester og 35% bomull. Materialet veier 245 g/m2. P154 er formstabilt vask etter vask og svært slitesterkt. Stoffet er lettstelt og krymper ikke. Plaggene i vår P154-serie “Warmer Climate” finner du på neste side.

• Formstabilt • Svært slitesterkt • Fås også i damemodell

To romslige baklommer, den ene med klaff.

Lårlomme med skjult tommestokklomme og tre ekstra lommer.

Lårlomme med klaff og mobillomme med klaff.

P154-280 – for mer informasjon, se side 54.

51


52

Vesten har mesh i ryggen som sikrer god ventilasjon.

NY KOLLEKSJON!

Bukser P154-209

Vest P154-509

2 løst hengende spikerlommer, forsterket av Cordura – en med en ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere – lommene er enkle å dra av / 2 framlommer / 2 romslige baklommer, forsterket av Cordura® / 2 hammerholdere / 2 D-ringer / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme og mobillomme med klaff / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Netting i skritt, på hofter og i knehasen for bedre ventilasjon.

2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast, en med klaff og ID-kortlomme, den andre med knivfeste, blyantlomme og mobillomme med klaff / Glidelås i front / 2 framlommer / 2 løst hengende spikerlommer, forsterket med Cordura® – en med en ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere – lommene kan festes på innsiden av vesten / 2 baklommer, forsterket med Cordura® med en ekstra lomme / 2 hammerholdere / Brede beltestropper / Netting på bryst og rygg for bedre ventilasjon.

ART. NR: P154-209.

MATERIALE: 65% bomull, 35% polyester. Vekt 245 g/m².

MATERIALE: 65% bomull, 35% polyester. Vekt 245 g/m².

FARGE: 16 Kongeblå, 55 Grå.

FARGE: 16 Kongeblå, 55 Grå.

STØRRELSE: XS - XXL.

®

STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

ART. NR: P154-509.


INDUSTRI 53

• Perfekt i varme klimaer og omgivelser • Svært god ventilasjon • Svært slitesterkt

NYHET! “WARMER CLIMATE” Vi har laget en kolleksjon som er tilpasset varme klimaer og omgivelser – både ute og inne. Innfelte elementer i mesh gir optimal ventilasjon.

Spikerlommene er påsydde (ikke innsydde) og derfor lette å sprette opp og fjerne.

Shorts P154-211

Selebukser P154-9

2 løst hengende spikerlommer, forsterket av Cordura® – en med en ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere – lommene er enkle å dra av / 2 framlommer / 2 romslige baklommer, forsterket av Cordura® / 2 hammerholdere / 2 D-ringer / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for bedre komfort / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme og mobillomme med klaff / Netting i skritt, på hofter og i knehasen for bedre ventilasjon.

2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast, en med klaff og D-ring, den andre knivfeste og blyantlomme / Toveis glidelås i front / 2 løst hengende spikerlommer, forsterket med Cordura® – en med en ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere – lommene er enkle å dra av / 2 frontlommer / 2 romslige baklommer, forsterket med Cordura® / 2 hammerholdere / Tommestokklomme med knivfeste og blyantlomme, plassert over sidesøm for beedre komfort / Lårlomme med klaff og skjult ID-kortlomme og mobillomme med klaff / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Netting i skritt, på hofter, i knehaser, på bryst, rygg og i seler for bedre ventilasjon.

ART. NR: P154-211. MATERIALE: 65% bomull, 35% polyester. Vekt 245 g/m². FARGE: 16 Kongeblå, 55 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 60.

ART. NR: P154-9. MATERIALE: 65% bomull, 35% polyester. Vekt 245 g/m². FARGE: 16 Kongeblå, 55 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 60.


54

Skjorter, se side 123.

Jakke P154-480 2 framlommer / 2 brystlommer med klaff, hvorav en med blyantlomme / Innerlomme / Innvendig mobillomme med borrelås / Regulerbar i midje og ermer. ART. NR: P154-480 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 245 g/m². FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

For mer informasjon, se side 51.

Belter, se side 173 og 179.

Bukse P154-280 Herre, P154-278 Dame 2 framlommer / 2 baklommer, hvorav en med klaff / Lårlomme med innvendig tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort – og tre ekstra lommer / Lårlomme med klaff og utvendig mobillomme med klaff. ART. NR: P154-280 Herre, P154-278 Dame MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 245 g/m². FARGE: 15 Marine, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 132 Herre. FARGE: 16 Kongeblå, 58 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156 Herre. FARGE: 15 Marine, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 34 - C 50 Dame.


INDUSTRI 55 For mer informasjon om vår P154-kvalitet, se forrige side.

Selebukse P154-81 2 framlommer og 2 baklommer, hvorav en med klaff / 2 brystlommer, hvorav en med klaff / Regulerbar midje / Lårlomme med innvendig tommestokklomme - plassert over sidesøm for bedre komfort– og tre ekstra lommer / Lårlomme med klaff og utvendig mobillomme med klaff. ART. NR: P154-81 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 245 g/m². FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.

Caps, se side 177.

Kjeledress P154-880 2 brystlommer med klaff, hvorav en med blyantlomme / 2 framlommer / 2 baklommer, hvorav en med klaff / Lårlomme med innvendig tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort – og tre ekstra lommer / Lårlomme med klaff og utvendig mobillomme med klaff / Knelommer / Regulerbar i midje og ermer. ART. NR: P154-880 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 245 g/m². FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: Medium XS - XXL, Lang S - L, Kort S - XL.


56

FRISTADS COLOURLINE • Myk børstet innside • Svært slitesterkt • Stort utvalg av farger

Serien er laget av PR25, et slitesterkt og lettstelt materiale av 65% polyester og 35% bomull. Stoffet veier 300 g/m2, og innsiden er mykt børstet for å gi økt komfort. Serien kan også kombineres med Fristads’ stretchplagg i bygg- og anleggskolleksjonen, se side 36–39.

Jakke PR25-471

Bukse PR25-271

Glidelås opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / Blyantlommer / Mobillomme / Innerlomme / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje og ermer.

Colourline-serien / 2 framlommer / Baklomme med trykknapp / Lårlomme med klaff / Mobillomme / Blyantlommer / Tommestokklomme / Regulerbar knapping i midjen / Glidelås i gylf / Benlengden kan forlenges, max 8 cm opplegg.

ART. NR: PR25-471 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 300 g/m².

ART. NR: PR25-271

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 54 Khaki, 58 Grå, 81 Rød, 90 Svart.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 300 g/m².

STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 54 Khaki, 58 Grå, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62.


INDUSTRI 57

Selebukse PR25-71

Kjeledress PR25-871

Colourline-serien / 2 framlommer / 2 baklommer, hvorav den ene med trykknapp / Hammerholder / Knivknapp / 2 brystlommer / Lårlomme med mobillomme / Blyantlomme / Tommestokklomme / Glidelås i gylf / Benlengden kan forlenges, max 8 cm opplegg.

Colourline-serien / Glidelås / Maksimal bevegelighet i arm og ryggparti (raglanarm) / 2 fram- og baklommer / Sideåpninger / 2 brystlommer med klaff / Blyantlomme / Lårlomme med klaff / Mobillomme / Tommestokklomme / Regulerbar elastikk i rygg / Regulerbar knapping i erm / Benlengden kan forlenges, max 8 cm opplegg.

ART. NR: PR25-71 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 300 g/m².

ART. NR: PR25-871

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 54 Khaki, 58 Grå, 81 Rød, 90 Svart.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 300 g/m².

STØRRELSE: C 46 - C 62.

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 54 Khaki, 58 Grå, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: Medium XS - XXL.


58

Jakke FAS-480 2 framlomme / 2 brystlommer med klaff, hvorav en med blyantlomme / Innerlomme / Innvendig mobillomme med borrelås / Regulerbar midje og mansjetter. ART. NR: FAS-480 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå. STØRRELSE: S - XXL.

For mer informasjon om vår FAS®-kvalitet, se side 27.

T-shirts med pustefunksjon, se side 141.

Sko, se side 18.

Bukse FAS-280 2 framlommer / 2 baklommer, hvorav en med klaff / Lårlomme med innvendig tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort – og tre ekstra lommer / Lårlommer med klaff og utvendig mobillomme med klaff. ART. NR: FAS-280 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull.

Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 55 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.


INDUSTRI 59

Kjeledress FAS-880 2 brystlommer med klaff, hvorav en med blyantlomme / 2 framlommer / 2 baklommer, hvorav en med klaff / Lårlomme med innvendig tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort – og tre ekstra lommer / Lårlomme med klaff og utvendig mobillomme med klaff / Knelommer / Regulerbar i midje og ermer. ART. NR: FAS-880 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwills, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå., 16 Kongeblå, 22 Grønn. STØRRELSE: Medium XS - XXL, Lang S - L, Kort S - XXXL.

Kjeledress FAS-881 Knapper helt opp i kragen skjult under stolpe i front / 2 brystlommer med klaff hvorav en med blyantlomme / 2 framlommer / 2 baklommer hvorav en med klaff / Lårlomme med innvendig tommestokklomme - plassert over sidesøm for bedre komfort - og tre ekstra lommer / Lårlomme med klaff og utenpåsittende mobillomme med klaff / Knelommer / Regulering i ermer og midje. ART. NR: FAS-881 MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: Medium XS - XXL, Lang S - L, Kort S - XXXL.


60

Lagerfrakk PR54-117 Trykknapper skjult bak stolpe i front / Blyantlomme / 2 brystlommer / 2 framlommer / Tommestokklomme / Splitt i sidene / Regulerbar spenne i rygg / Fold i rygg. ART. NR: PR54-117 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m². FARGE: 16 Kongeblå. STØRRELSE: S - XXL.

Kjeledress AD-818 Regulerbar hette / Elastikk i rygg / Skjult glidelås med borrelås / Elastisk snøring i ermer og bukseben. ART. NR: AD-818 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, flosset innside. Smuss-, olje- og

vannavvisende. Vekt 245 g/m². FARGE: 12 Mellomblå. STØRRELSE: S - XXL.

Kjeledress BCS-865 Skjult glidelås som går helt opp i kragen / Fold i rygg / Regulerbar elastikk i rygg / 2 framlommer / Sideåpninger / 2 brystlommer med klaffer / Blyantlommer / 2 baklommer / Armlomme / Tommestokklomme / Materiallomme / Regulerbar knapping i ermer / Knelommer. ART. NR: BCS-865 MATERIALE: Twill, 100% bomull. Vekt 300 g/m². FARGE: 14 Mørk blå/Mellomblå. STØRRELSE: Medium XS - XXL, Lang S - L.


INDUSTRI 61 For mer informasjon om PS25, se side 37.

NYHET!

Bukser PS25-251 2 framlommer / 2 baklommer / Lårlomme med mobillomme – begge med klaff – og skjult ID-kortlomme / Tommestokklomme med blyantlomme og knivfeste / D-ring / 2 hammerholdere / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer. ART. NR: PS25-251. MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, mekanisk stretch, flosset på innsiden.

Knelommer av Cordura®. Vekt 300 g/m². FARGE: 54 Khaki, 58 Grå. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

FARGING Vi får ofte spørsmål fra kundene om det er mulig å farge våre hvite kjeledresser i kundenes egne favorittfarger. Nå kan vi hjelpe deg med det. Du kan velge akkurat den fargen du vil (angi PMS-fargen) – det eneste vi krever, er at du bestiller minst 24 kjeledresser i samme farge. Kontakt vår kundeservice for nærmere informasjon. I tillegg til den hvite kjeledressen nedenfor har vi også røde og mørkeblå på lager.

Kjeledress NAS-875 Skjult knapping / 2 framlommer / Sideåpninger / 2 brystlommer med klaff / 2 baklommer / Tommestokklomme / Elastikk i rygg / Regulerbar knapping i ermer. ART. NR: NAS-875 MATERIALE: 100% bomull. Vekt 275 g/m². FARGE: 00 Hvit, 14 Mørk blå, 80 Rød. STØRRELSE: Medium XS - XL, Lang S - L.


62


SYNLIGHETSBEKLEDNING EN 471 – EN STANDARD FOR DIN SIKKERHET EN 471 er en europeisk standard for synlighetsbekledning. Synlighetsbekledning har fluoriserende og reflekterende flater som oppfyller sertifiseringskravene i tre forskjellige klasser. Klasse 3 betyr høyeste sikkerhet. Plagg med klasse 3-sertifisering kan kombineres med alle andre plagg så lenge de ikke dekker varselplaggets fluoriserende eller reflekterende flater. Plagg med klasse 1- eller 2-sertifisering kan ofte kombineres, og på den måten kan klasse 3 oppnås. Se tabellen nedenfor for å finne ønsket klasse. Når plaggene skal merkes med en firmalogo, er det viktig at den ikke dekker for mye av den fluoriserende flaten. Ved hjelp av tabellen kan du regne ut hvor stor logoen kan være. Den totale fluoriserende flaten må være minst 0,8 m2 for å oppfylle klasse 3.

Minste flate i m2 for godkjenning i henhold til EN 471 Materiale

Klasse 3

Klasse 2

Klasse 1

Fluoriserende materiale

0,80

0,50

0,14

Reflekterende materiale

0,20

0,13

0,10

Fristads’ Artikkel synlighetsbekledning Selebukse, FLAM

3 2 EN 471

Fluoriserende Reflekterende Klasse areal/m2 areal/m2

Symbolet betyr at plagget er sertifisert og godkjent i henhold til EN 471. Tallet 3 står for klasse 3, og tallet 2 betyr den høyeste reflekskategorien.

Fristads’ Artikkel synlighetsbekledning

Fluoriserende Reflekterende Klasse areal/m2 areal/m2

ATH-45

0,63

0,15

2

Selebukse

PLU-92

0,55

0,19

2

ATH-206

0,59

0,13

2

Piratbukse

PLU-204

0,51

0,13

2

Bukse, FLAM

ATH-274

0,16

0,10

1

Bukse

PLU-213

0,19

0,10

1

Jakke, FLAM

ATH-445

0,72 C 0,87 D

0,23 C 0,21 D

2 3

Shorts

PLU-227

0,50

0,15

2

Jakke, vinter FLAM

ATH-446

0,76 C 0,84 D

0,20 C 0,21 D

2 3

Bukse

PLU-239

0,18

0,10

1

Sweatshirt

BPV-728

0,70 A 0,85 B

0,19 A 0,21 B

2 3

Bukse

PLU-243

0,56

0,14

2

Bukse, FLAM

Jakke, vinter

BT-443

0,90

0,20

3

Bukse

PLU-292

0,55

0,14

2

Parkas, vinter

BT-467

0,83

0,21

3

Jakke

PLU-439

0,84

0,21

3

Vest, vinter

BT-544

0,59

0,14

2

Vest, håndverker

PLU-539

0,62

0,13

2

Bukse

FAS-247

0,17

0,10

1

Kjeledress

PLU-839

0,83

0,30

3

FE-755

0,82

0,20

3

Bukse, vinter

PP-244

0,80

0,13

2

Fleecejakke

FV-7

0,15

0,39

1

Jakke, vinter

PP-444

0,88

0,21

3

Bukse, FLAM

FV-277

0,18

0,10

1

Kjeledress, vinter

PP-844

1,00

0,32

3

Bukse, FLAM

FV-285

0,55

0,14

2

Bukse

RS-225

0,57

0,13

2

Jakke, vinter FLAM

FV-407

0,84

0,21

3

Jakke

RS-424 0,87 G 0,23 G

0,66 E

0,23 E

2 3

Jakke, FLAM

FV-485

0,84

0,21

3

Frakk

RS-434 0,93 G 0,24 G

0,68 E

0,22 E

2 3

Kjeledress, FLAM

FV-807

0,83

0,30

3

Softshell-jakke

SSL-774

0,90

0,20

3

SPV-248

0,45 A 0,53 B

0,14 A 0,16 B

1 2

Selebukse, FLAM

Jakke, vinter

GT-421

0,90

0,20

3

Shorts

0,69

0,15

2

0,71

0,14

2

3

Selebukse, håndverker THORY-0352/57

Jakke

0,74 C 0,20 C GWG-744 0,80 D 0,21 D

2 3

Selebukse, service

THORY-0353/58

Bukse

GWL-246

0,52

0,13

2

Bukse, service

THORY-2952/71

0,53

0,14

2

Parkas, vinter

GXB-482

0,93

0,21

3

Bukse, håndverker

THORY-2953/72

0,50

0,14

2

Jakke

GXB-484

0,81

0,20

3

Jakke

THORY-4676

0,79 C 0,86 D

0,19 C 0,20 D

2 3

GXH-429

0,80 C 0,85 D

0,19 C 0,20 D

2 3

Jakke, vinter

THORY-4677

0,79 C 0,86 D

0,19 C 0,20 D

2 3

0,50

0,13

2

Jakke

THORY-4678

067 H 0,85 I

0,19 H 0,22 I

2 3

THORY-4679

067 H 0,85 I

0,19 H 0,22 I

2 3

Parkas, vinter

Shell-jakke, FLAM Vest

GT-461

H-501

0,96

0,2

0,79

0,13

2

Jakke, vinter

MPV-463 0,82 F 0,20 F

0,73 E

0,18 E

2 3

Pikétrøye

TPB-706

0,70

0,13

2

Vest

NEG-523

0,86

0,20

3

T-shirt

TPB-960

0,74

0,18

2

Vest

NV-500

0,85

0,20

3

Pikétrøye

TPV-748

0,62 A 0,82 B

0,18 A 0,20 B

2 3

T-shirt

TPV-948

0,67 A 0,82 B

0,18 A 0,20 B

2 3

Bukse

MPV-263

Jakke

A Størrelser XS - S B Størrelser M - XXL C Størrelser XS

D Størrelser S - XXXL E Størrelser XXS F Størrelser XS - XXL

G Størrelser XS - XXXL H Størrelser XS - M I Størrelser L - XXXL

63


64

2 2

1 2

EN 471

EN 471

Bukse PLU-243

Bukse PLU-213

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / D-ring / Skjult ID-kortlomme / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Skjult ID-kortlomme / Lårlomme med mobil- og verktøylomme / Godkjent etter EN 471 klasse 1.

ART. NR: PLU-243

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

ART. NR: PLU-213

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull, med flosset innside. Vekt 310/300 g/m².

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull med flosset innside. Vekt 310/300 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart. STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

1 2

2 2

EN 471

EN 471

Bukse PLU-239

Bukse PLU-292 Herre

2 løst hengende innfellbare framlommer - den venstre med ekstra lomme og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / Lommene er forsterket med Cordura® / Romslige framlommer / Skjult ID-kortlomme / Baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme med verktøylomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpning på innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 1 / Farge 24 går ut høsten 2008.

2 løst hengende innfellbare framlommer – venstre med ekstra lomme og høyre med tre lommer og verktøyholdere / Lommene er forsterket med Cordura® / Romslige framlommer / Skjult ID-kortlomme / Baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med mobil- og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

ART. NR: PLU-239

ART. NR: PLU-292

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull, med flosset innside. Knelommer av Cordura®. Vekt 310/300 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull med flosset innside. Vekt 310/300 g/m². Knelommer av Cordura®. FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 65 FRISTADS PLU I vår PLU-kolleksjon har vi kombinert to materialer. De fluoriserende delene er av vannavvisende 85% polyester og 15% bomull som veier 310 g/m2. De ikke-fluoriserende delene er laget av Fristads PR25 – en slitesterk, børstet kvalitet av 65% polyester og 35% bomull som veier 300 g/m2. Plaggene er designet slik at det ikke-fluoriserende materialet er plassert på de stedene som er mest utsatt for smuss – uten at man har gått på akkord med sikkerhetskravene.

• Fluoriserende • Vannavvisende • Slitesterkt

Løst hengende Cordura®-forsterkede spikerlommer – den høyre med tre ekstra lommer og verktøylommer. D-ring.

Lårlomme med klaff, mobillomme og ID-kortlomme. Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme, knivfeste.

PLU-292 – for mer informasjon, se neste side.


66 3 2 EN 471

Avtagbart varmt fôr, PK-923, se side 178.

Jakke PLU-439 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med borrelås på klaff / 2 framlommer / Hanskelomme under stolpen / Armlomme tilpasset mobil / 2 innerlommer / Innvendig mobillomme / Skjult ID-kortlomme / D-ring / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje og ermer / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 471 klasse 3 / Kan fòres med løst fòr PK-923. ART. NR: PLU-439 MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull, med flosset innside. Vekt 310/300 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

2 2

3 2

EN 471

EN 471

Selebukse PLU-92

Kjeledress PLU-839

2 løst hengende innfellbare framlommer – den venstre med ekstra lomme, og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / Lommene er forsterket med Cordura® / Romslige framlommer / Baklommer med borrelås på klaff / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast / Knivfeste / Blyantlomme / Toveis glidelås i front / Skjult ID-kortlomme / Lårlomme med mobil- og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben gir økt bevegelsesfrihet, med knelommer av Cordura® og åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

Toveis glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med borrelås på klaff / 2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Armlomme tilpasset mobil / 2 innerlommer / Lårlomme med mobil- og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Sideåpninger / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Regulerbar elastikk i rygg / Regulerbar knapping i ermer / Fold i rygg / Godkjent etter EN 471 klasse 3.

ART. NR: PLU-92

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull med flosset innside. Knelommer av Cordura®. Vekt 310/300 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: Medium S - XXL.

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

Øvrig materiale av 65% polyester, 35% bomull med flosset innside. Vekt 310/300 g/m². Knelommer av Cordura®. FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: C 46 - C 62.

ART. NR: PLU-839 MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 67

NYTTIG INFORMASJON Synlighetsplagg må vaskes separat eller sammen med plagg som er godkjent i henhold til EN 471. Plaggene bør vaskes med vrangen ut. Følg vaskeanvisningen som er tydelig merket på det enkelte plagget.

2 2

Synlighetsplagg må ikke vaskes med vaskemidler som inneholder optiske blekemidler.

EN 471

Et skittent plagg gir dårligere beskyttelse.

Vest PLU-539

Plaggene må brukes gjenkneppede eller lukkede for at beskyttelsen skal kunne garanteres.

2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast – den ene med klaff og den andre med trykknapp / Knivfeste / Skjult ID-kortlomme / D-ring / 2 framlommer / 2 løst hengende, innfellbare spikerlommer i front – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 ekstra lommer og verktøyholdere / 2 løst hengende baklommer, begge med ekstra verktøylomme / Forlenget rygg / 2 hammerholdere, hvorav en justerbar / Beltestropper / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

Ingen andre plagg må dekke de fluoriserende og reflekterende flatene. Plaggene bør oppbevares tørt og mørkt.

ART. NR: PLU-539 MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

Vekt 310 g/m². FARGE: 71 Gul. STØRRELSE: XS - XXL.

Shorts, se også side 76.

2 2

2 2

EN 471

EN 471

Piratbukse PLU-204

Shorts PLU-227

2 løst hengende innfellbare spikerlommer – den ene med ekstra lomme og den andre med tre lommer og verktøyholdere / Romslige framlommer / Baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med mobillomme og skjult ID-kortlomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme - plassert over sidesøm for bedre komfort - med verktøylomme og knivfeste / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Regulerbar vidde nede i ben / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

2 løst hengende innfellbare framlommer - den venstre med ekstra lomme, og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / Skjult ID-kortlomme / Romslige baklommer med knapper / Tommestokklomme / Verktøylomme / Mobillomme / D-ring / Hammerholder / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: PLU-227 MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

ART. NR: PLU-204

Vekt 310 g/m².

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 85% polyester, 15% bomull. Vannavvisende.

FARGE: 71 Gul, 77 Orange.

Vekt 310 g/m². Knelommer av Cordura®.

STØRRELSE: C 46 - C 62.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: C 44 - C 62.


68 Løst varmt fôr, PK-923, se side 178.

3 3

3 2 EN 471

EN 343

Allværsjakke MPV-463 2 framlommer med glidelås / 2 brystlommer med glidelås / 2 innerlommer med glidelås og utgang for ledning til handsfree / Stormlomme med glidelås - med mobillomme og utgang for ledning til handsfree / Skjult ID-kortlomme / 2 holdere for ledning til handsfree / Fleecefòret krage / Regulerbar, avtagbar hette / Ventilasjon under ermene / Regulerbare ermer / Snøring i nerkant / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for logopåsetting og/eller brodering / Kan fòres med løst fòr, PK-923 / Godkjent etter EN 471, klasse 3 og EN 343 klasse 3/3. ART. NR: MPV-463 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon, 100% polyester.

Nett- og taftfòr av polyester. Vekt 160 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XXS - XXL.

3 3 EN 343

2 2 EN 471

Allværsbukse MPV-263 2 framlommer med glidelås / 2 baklommer med glidelås / D-ring / Beltestropper i midjen / Forhøyet rygg / Regulerbare og avtagbare seler / Regulerbar vidde nede i ben / Glidelås opp til knær i ben / Knelommer med åpning fra innsiden / Godkjent etter EN 471, klasse 2 og EN 343 klasse 3/3. ART. NR: MPV-263 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon, 100% polyester.

Nett- og taftfòr av polyester. Vekt 160 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XXS - XXL.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 69

Vindtett fleecejakke FE-755 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Brystlomme / Innerlomme / Regulerbar snøring i midjen / Innfelt elastikk i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 3. ART. NR: FE-755 MATERIALE: 100% polyester, polarfleece. Fluoriserende. Airtech®-fòr av vindtett og

vannavvisende 80% polyamid, 20% polyurethane med pustefunksjon. Vekt 400 g/m. FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: S - XXXL.

3 2 EN 471

Vinterlue GT-568 Pelsfiberfòret. ART. NR: GT-568 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett

med pustefunksjon, 100% polyester. FARGE: 14 Mørk blå, 71 Gul/Mørk blå,

77 Orange/Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XL.

• Vind- og vanntett • Pustefunksjon • For mer informasjon, se side 145.

Airtech® Parkas GT-461 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff og glidelås / 2 framlommer med klaff og glidelås / 2 framlommer med klaff / Papirlomme / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Armlomme med ekstra lomme og mobillomme / Regulerbar snøring i midje og nerkant / Bøyde ermer for bedre komfort / Regulerbare mansjetter / Glidelås i fòr for enklere montering av brodering eller logoer / Utsatte sømmer er tapede / Godkjent etter EN 471 klasse 3 og EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GT-461 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vattert- og fleecefòret.

Vekt 400 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3

3 2 EN 471

EN 343

Airtech® Jakke GT-421 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff og glidelås / 2 framlommer med klaff og glidelås / 2 framlommer med klaff / Papirlomme / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Armlomme med ekstra lomme og mobillomme / Snøring i nerkant / Bøyde ermer for bedre komfort / Regulerbare mansjetter / Glidelås i fòr for enklere å montere brodering eller logo / Utsatte sømmer er tapede / Godkjent etter EN 471 klasse 3 og EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GT-421 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vattert- og fleecefòret.

Vekt 400 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3

3 2 EN 471

EN 343


70

Fòret parkas BT-467 Toveis glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer / 2 framlommer med klaff / 2 innerlommer / Stor papirlomme med glidelås og mobillomme / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / D-ring / Regulerbar snøring i midje og nerkant / Fòret, avtagbar hette / Regulerbar i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 3. ART. NR: BT-467 MATERIALE: 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende. Vattert fòr.

Vekt 365 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 2 EN 471

3 2 EN 471

Fòret pilotjakke BT-443

Lue AM-576

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff og D-ring / 2 framlommer / Innvendig telefonlomme / Løkke for ledning til handsfree / 2 innerlommer / Ribb i midje og i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 3.

Ribbestrikket lue / Fleecefòret. ART. NR: AM-576 MATERIALE: 100% akryl. FARGE: 71 Gul, 77 Orange, 90 Svart.

ART. NR: BT-443

STØRRELSE: One Size.

MATERIALE: 100% polyester, smuss-, olje- og vannavisende. Fòret med pelsfiber.

Vekt 435 g/m². FARGE: 77 Orange. STØRRELSE: S - XXL.

2 2 EN 471

Fòret vest BT-544 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff og D-ring / 2 framlommer / Innvendig telefonlomme / Løkke for ledning til handsfree / Innerlomme / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: BT-544 MATERIALE: 100% polyester, smuss-, olje og vannavvisende. Fòret med pelsfiber.

Vekt 435 g/m². FARGE: 77 Orange. STØRRELSE: S - XXL.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 71

3 2

3 2

EN 471

EN 471

Softshell-jakke SSL-774

Sweatshirt BPV-728

Glidelås helt opp i kragen – beskyttelse i kragen / Mobillomme med glidelås, samt åpning og løkke for ledning til handsfree / 2 framlommer / Kantebånd med stretch i ermer og nerkant / Tommelgrep / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 471 klasse 3.

Glidelås helt opp i kragen – med beskyttelse i krage / Mobillomme med glidelås, samt åpning og løkke for ledning til handsfree / Ribb i ermer og midje / Godkjent etter EN 471 klasse 2 (størrelse XS-S) og klasse 3 (størrelse M-XXL).

ART. NR: SSL-774 MATERIALE: 100% polyester, softshell. Vekt 280 g/m². FARGE: 71 Gul, 77 Orange. STØRRELSE: XS - XXL.

ART. NR: BPV-728 MATERIALE: 50% polyester, 50% bomull. Vekt 300 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

XCR® Sko, se side 18.

NYHET!

For mer informasjon om FAS®, se side 27.

Bukser FAS-247 To romslige fram- og baklommer / To løst hengende innfellbare spikerlommer, forsterket av Cordura®, ekstra lomme, tre små lommer og verktøyholdere / Lårlomme med mobillomme, verktøylomme og ID-kortlomme / To hammerholdere / To D-ringer / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Godkjent etter EN 471 klasse 1. ART. NR: FAS-247. MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Lommer som er utsatt for

slitasje er forsterket med 100% Cordura®. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

1 2 EN 471


72 • Vindtett • Vannavvisende • Pustefunksjon GWG-744 – for mer informasjon, se nedenfor. Brystlomme med glidelås.

To innerlommer, den ene med åpning for ledning til handsfree.

Regulerbar i ermer.

To framlommer med glidelås.

Skjult IDkortlomme. Snøring i nerkant.

NYHET! NYHET!

2 2

3 2 EN 471

EN 471

WINDSTOPPER®-jakke GWG-744

WINDSTOPPER® bukser GWR-246

2 framlommer, en med skjult ID-kortlomme, begge med glidelås / Brystlomme med glidelås / 2 innerlommer, en med løkke for ledning til handsfree / Regulerbare mansjetter / Bøyde albuer / Snøring i nerkant / Godkjent etter EN 471 klasse 2 – størrelse XS og klasse 3 – størrelser S - XXXL.

2 romslige fram- og baklommer – alle forsterket med 100% Cordura® / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer foran – en med en ekstra lomme, den andre med 3 små lommer og verktøyholdere – spikerlommene er forsterket med 100% Cordura® / Lårlomme med mobillomme og skjult ID-kortlomme / 2 hammerholdere / 2 D-ringer / Tommestokklomme – plassert over sidesømmen for bedre komfort – med verktøylomme, blyantlomme og knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura® disse åpnes fra innsiden slik at høyden på kneputene kan reguleres / Forsterkning av 100% Cordura® nederst på benet / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

ART. NR: GWG-744. MATERIALE: 3-lags WINDSTOPPER®-materiale, vindtett og vannavvisende materiale

som puster, 100% polyester. Vekt 390 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL.

ART. NR: GWR-246. MATERIALE: 3-lags WINDSTOPPER®-materiale, 100% polyester, et vindtett og

vannavvisende materiale som puster. Vekt 390 g/m². FARGE: 77 Orange/Mørkeblå. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 73

R.A.WTM – RAIN AND WORK R.A.WTM er Fristads’ konsept for arbeidsoppgaver under tøffe værforhold. Bruker du et R.A.WTM-plagg, er du garantert tørr og varm. Alle plaggene er utviklet i tett samarbeid med GORE – alt med tanke på god funksjon og komfort. Du finner flere plagg i R.A.WTM-kolleksjonen på side 40, 94, 116–117 og 154–155.

VASKEANVISNING FOR FRISTADS’ GORE-TEX®-PLAGG Den generelle regelen er at du alltid må følge den anbefalte vaskeanvisningen som følger med plagget. Membranen er svært slitesterk og tåler maskinvask. Lukk alle glidelåser når plagget skal vaskes. Vask plagget med et mildt vaskemiddel uten optisk blekemiddel. Ikke bruk skyllemiddel. Plagget kan tørkes ved lav varme i tørketrommel eller strykes ved lav varme. Varmen bidrar til å reaktivere impregneringen. Ikke bruk blekemiddel. Hvis du skal fjerne flekker, bør du teste flekkfjerningsmiddelet på et sted som er skjult, før det brukes på et sted som syns.

NY FARGE – SVART!

• Vindtett • Vanntett • Pustefunksjon

NY FARGE – SVART!

Avtagbart fôr.

EN 471

3 3

3 3

3 2

EN 343

EN 343

3 2 EN 471

Fòret GORE-TEX®-parkas GXB-482

GORE-TEX®-jakke GXB-484

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer under refleks, hvorav en med skjult ID-kortlomme / 2 brystlommer med glidelås, hvorav en med D-ring / Armlomme med glidelås / Innvending mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Innvendig lomme i nerkant / Avtagbart vattert fòr med innerlomme og mobillomme / Avtagbar hette / Regulerbare mansjetter / Regulerbar snøring i midje og i nerkant / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 3 og EN 343 klasse 3/3 / Farge 90 på lager Høsten 2010.

Glidelås helt opp i kragen / Framlommer under nederste refleksen, den ene med skjult ID-kortlomme / 2 sidelommer med glidelås, den ene med D-ring / Armlomme med glidelås / Innerlomme med glidelås / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Innvendig lomme i nerkant / Regulerbare mansjetter / Snøring i nerkant / Forlenget bakstykke / Avtagbar hette / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 3 og EN 343 klasse 3/3 / Farge 90 på lager Høsten 2010.

ART. NR: GXB-482

ART. NR: GXB-484

MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®-materiale, vind- og

MATERIALE: Det ytre materialet av 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®-laminat,

vanntett materiale som puster. Vekt 220 g/m². Vattert fòr. FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart.

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 220 g/m². Fòr av nett og polyestertaft. STØRRELSE: S - XXL.


74

Hodeplagg, se side 177.

Fòret jakke PP-444 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff og D-ring / 2 framlommer / 2 innerlommer / Mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Regulerbar knapping i midje og ermer / Ribb i ermer / Ufòret, innfellbar hette / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 471 klasse 3. ART. NR: PP-444 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

Fòret med pelsfiber. Vekt 520 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Gul/Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 2 EN 471

For mer informasjon om Fristads Polydex®, se side 150.

3 2

2 2

EN 471

EN 471

Fòret kjeledress PP-844

Fòret bukse PP-244

Toveis glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / 2 brystlommer med klaff / 2 baklommer med klaff / 2 innerlommer / Tommestokklomme / Regulerbar snøring i livet / Ribb i ermer / Regulerbare ben / Glidelås i ben / Lårlomme med klaff / Innfellbar, ufòret hette / Godkjent etter EN 471 klasse 3.

2 framlommer / 2 baklommer med klaff / Tommestokklomme / Lårlomme med klaff / Glidelås i ben / Elastikk og holdere i midjen / Regulerbare ben / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: PP-244 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

ART. NR: PP-844

Vattert fòr. Vekt 305 g/m².

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

Vattert fòr. Vekt 415 g/m².

STØRRELSE: S - XXL.

FARGE: 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: S - XXL.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 75 Mer regntøy, se side 136.

3 2

3 2

EN 471

EN 343

EN 471

3 2

3 2 EN 343

Regnjakke RS-424

Regnfrakk RS-434

Avtagbar hette med knytting / Trykknapper og glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / Innerlomme med trykknapp og mobillomme / Regulerbare ermer / Snøring i nerkant / Ventilering under stolpe på bærestykke / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2 og EN 471 klasse 3.

Avtagbar hette med knytting / Trykknapper og toveis glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / Innerlomme med trykknapp og mobillomme / Regulerbare ermer / Ventilering under stolpe på bærestykke / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2 og EN 471 klasse 3.

ART. NR: RS-424

ART. NR: RS-434

MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Fluoriserende. Vekt 200 g/m².

MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Fluoriserende. Vekt 200 g/m².

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

STØRRELSE: XXS - XXXL.

STØRRELSE: XXS - XXXL.

Funksjonsundertøy, se side 139–140.

Regnbukse RS-225 Elastikk i midjen / Beltestropper / Avtagbare, regulerbare seler / Tommestokklomme / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2 og EN 471 klasse 2. ART. NR: RS-225 MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Fluoriserende. Vekt 200 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XXS - XXXL.

3 2

3 2 EN 471

EN 343


76

3 2

2 2 EN 471

EN 533

EN 471

Vest H-501

Flammehemmende vest NEG-523

Borrelåslukning / Godkjent etter EN 471 klasse 2 / Leveres i pose. ART. NR: H-501

Glidelås i front / Regulerbar elastikk i midjen / One size / Godkjent etter EN 471 klasse 3 og EN 533.

MATERIALE: 100% polyester. Vekt 110 g/m².

ART. NR: NEG-523

FARGE: 71 Gul, 77 Orange.

MATERIALE: Fluoriserende, 100% polyester. Flammehemmende. Vekt 125 g/m².

STØRRELSE: One size.

FARGE: 77 Orange/Gul. STØRRELSE: One size.

Caps HV-594 Bøyd skjerm / Refleks rundt hode og skjerm / Regluerbar borrelås bak. ART. NR: HV-594 MATERIALE: 55% polyamid, 45% bomull FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: One size.

Shorts, se også side 67.

2 2

3 2 EN 471

EN 471

Vest NV-500

Shorts SPV-248

Glidelås i front / Brystlomme med borrelås / Mobillomme med blyantlomme / Splitt i sidene / Godkjent etter EN 471 klasse 3.

2 sidelommer / Baklomme med glidelås / Innvendig myntlomme / Elastikk og snøring i midjen / Innerbukse i nett / Godkjent etter EN 471 klasse 1 – størrelse XS - S og klasse 2 – M - XXL.

ART. NR: NV-500 MATERIALE: Fluoriserende, 100% polyester. Vekt 120 g/m².

ART. NR: SPV-248

FARGE: 71 Gul, 77 Orange.

MATERIALE: 100% polyester. Vekt 160 g/m².

STØRRELSE: One size.

FARGE: 71 Gul, 77 Orange. STØRRELSE: XS - XXL.


SYNLIGHETSBEKLEDNING 77

2 2

2 2

EN 471

EN 471

Pikètrøye TPB-706

T-shirt TPB-960

Ribbestrikket krage / Kort knappeslå / 50 mm refleks / Bomull på innsiden gir høy komfort / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

Ribbestrikket hals / 50 mm refleks / Bomull på innsiden gir høy komfort / Godkjent etter EN 471 klasse 2.

ART. NR: TPB-706

ART. NR: TPB-960

MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 160 g/m².

MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 160 g/m².

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.

3 2

3 2

EN 471

EN 471

Pikètrøye TPV-748

T-shirt TPV-948

Ribbestrikket krage / Kort glidelås / Brystlomme / Godkjent etter EN 471 klasse 2 (størrelse XS - S) og klasse 3 (størrelse M - XXL).

Ribbestrikket hals / Brystlomme / Godkjent etter EN 471 klasse 2 (størrelse XS - S) og klasse 3 (størrelse M - XXL).

ART. NR: TPV-748

ART. NR: TPV-948

MATERIALE: 100% polyester. Vekt 200 g/m².

MATERIALE: 100% polyester. Vekt 200 g/m².

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.


78

FLAMMEHEMMENDE SYNLIGHETSBEKLEDNING

Fristads har et bredt utvalg av flammehemmende plagg. Noen av dem er også synlighetssertifiserte, og disse plaggene er vist på denne og neste side. For mer informasjon om vårt ATH- og GXHmateriale, se side 93, og for FV, se side 96. Selebukse FV-7

Kjeledress FV-807

Bukse FV-285

Fôret jakke FV-407

Bukse FV-277

Jakke FV-485


SYNLIGHETSBEKLEDNING 79

Selebukse ATH-45

Bukse ATH-206

GORE-TEX庐 shell-jakke GXH-429

Jakke ATH-445

F么ret jakke ATH-446


80

FRISTADS HI VIS MTO Du kan velge mellom 15 forskjellige fargekombinasjoner for hver modell og opptil 70 forskjellige størrelser og passformer – det eneste vi trenger, er litt tid til å sy plagget du har valgt. Vårt mål er at du skal motta bestillingen innen fem uker fra vi har mottatt den. Plagget kan selvfølgelig også utstyres med logoen til ditt firma.

•D  u velger fargekombinasjonen – vi syr det for deg! •H  ele kolleksjonen fås også i damemodell. •E  t større utvalg av størrelser enn noensinne for både damer og menn.

Basisfarger: Orange – THO

Rød – THR

Gul – THY

Reflekterende flater

Dekorfarger: Marine

Kongeblå

Grønn

Mørk grå

Svart


SYNLIGHETSBEKLEDNING 81

STØRRELSESGUIDE FOR FRISTADS HI VIS MTO HERRE

Størrelser

C 44

C 46

C 48

C 50

C 52

C 54

C 56

C 58

C 60

C 62

C 64

C 66

Figur C: normal midje

A Brystvidde cm

88

92

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

B Livvidde cm

76

80

84

88

92

97

102

108

114

120

126

132

E Total lengde 173-179 cm

C Hoftevidde cm

94

98

102

106

110

114

118

122

126

130

134

138

D Skrittlengde cm

80

80

82

82

82

82

84

84

84

84

84

84

D 132

HERRE

Størrelser C 144 C 146

C 148 C 150 C 152 C 154 C 156 C 158

Figur C: normal midje

A Brystvidde cm

88

92

96

100

104

108

112

B Livvidde cm

76

80

84

88

92

97

102

108

E Total lengde 179-185 cm

C Hoftevidde cm

94

98

102

106

110

114

118

122

D Skrittlengde cm

85

85

87

87

87

87

89

89

HERRE

Størrelser C 244 C 246

116

C 248 C 250 C 252 C 254 C 256 C 258

Figur C: normal midje

A Brystvidde cm

88

92

96

100

104

108

112

B Livvidde cm

76

80

84

88

92

97

102

108

E Total lengde 185-191 cm

C Hoftevidde cm

94

98

102

106

110

114

118

122

D Skrittlengde cm

90

90

92

92

92

92

94

94

HERRE

116

Størrelser

D 92

D 96

D 100

D 104

D 108

D 112

D 116

D 120

D 124

D 128

Figur D: stor midje

A Brystvidde cm

92

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

B Livvidde cm

86

90

94

98

103

108

114

120

126

132

138

E Total lengde 167-173 cm

C Hoftevidde cm

100

104

108

112

116

120

124

128

132

136

140

D Skrittlengde cm

76

78

78

78

78

80

80

80

80

80

80

C 52

D 27

D 28

D 29 140

DAME

C 34

C 36

C 38

C 40

C 42

C 44

C 46

C 48

C 50

Figur C: normal hoftevidde

Størrelser A Brystvidde cm

80

84

88

92

96

100

104

110

116

122

B Livvidde cm

66

69

72

76

80

84

88

93

99

105

C Hoftevidde cm

90

93

96

99

102

106

110

115

120

125

E Total lengde 164-172 cm

D Skrittlengde cm

80

80

80

80

80

80

80

80

80

80

L 34

L 36

L 38

L 40

L 42

L 44

L 46

L 48

L 50

L 52

80

84

88

92

96

100

104

110

116

122

DAME

Størrelser A Brystvidde cm

Figur C: normal hoftevidde E Total lengde 172-180 cm

DAME Figur D: bred hoftevidde E Total lengde 156-164 cm

B Livvidde cm

66

69

72

76

80

84

88

93

99

105

C Hoftevidde cm

90

93

96

99

102

106

110

115

120

125

D Skrittlengde cm

85

85

85

85

85

85

85

85

85

85

Størrelser A Brystvidde cm

D 19

D 20

D 21

D 22

D 23

D 24

D 25

D 26

88

92

96

100

104

110

116

122

128

134

B Livvidde cm

75

79

83

87

91

96

102

108

114

120

126

C Hoftevidde cm

102

105

108

112

116

121

126

131

136

141

146

D Skrittlengde cm

75

75

75

75

75

75

75

75

75

75

75

HERRE

DAME HERRE

DAME

A Brystvidde

XS 42 - 44

XS 32 - 34

B Livvidde

S

46 - 48

S

C Hoftevidde

M

50 - 52

M

40 - 42

L

54 - 56

L

44 - 46

XL

58 - 60

XL

48 - 50

XXL

62 - 64

XXL

52 - 54

XXXL

66 - 68

XXXL

56 - 58

36 - 38

D Skrittlengde

E Total lengde

Merk: Alle de oppgitte målene er kroppsmål. Mål som vist i figuren for å finne din størrelse.


82

Bukse THO-2952 Herre, THO-2971 Dame Bukse THR-2952 Herre, THR-2971 Dame Bukse THY-2952 Herre, THY-2971 Dame 2 sidelommer / 2 baklommer hvorav en med borrelås på klaff / Lårlomme med mobillomme og skjult ID-kortlomme / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: THO-2952 Herre, THO-2971 Dame. HOVEDFARGE: 77 Orange. ART. NR: THR-2952 Herre, THR-2971 Dame. HOVEDFARGE: 88 Rød. ART. NR: THY-2952 Herre, THY-2971 Dame. HOVEDFARGE: 71 Gul. MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®. DEKORFARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132 Herre, C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52 Dame.

2 2 EN 471

Bukse THO-2953 Herre, THO-2972 Dame Bukse THR-2953 Herre, THR-2972 Dame Bukse THY-2953 Herre, THY-2972 Dame 2 løst hengende innfellbare framlommer – den venstre med ekstra lomme og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / 2 sidelommer / 2 baklommer / Lårlomme med mobillommme og skjult ID-kortlomme / Hammerholder / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: THO-2953 Herre, THO-2972 Dame. HOVEDFARGE: 77 Orange. ART. NR: THR-2953 Herre, THR-2972 Dame. HOVEDFARGE: 88 Rød. ART. NR: THY-2953 Herre, THY-2972 Dame. HOVEDFARGE: 71 Gul. MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®. DEKORFARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132 Herre, C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52 Dame.

2 2 EN 471


SYNLIGHETSBEKLEDNING 83

Jakke THO-4676 Herre, THO-4678 Dame Jakke THR-4676 Herre, THR-4678 Dame Jakke THY-4676 Herre, THY-4678 Dame Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer, den ene med utgang og holder for ledning til handsfree / 2 framlommer under refleks, den ene med skjult ID-kortlomme / Innerlomme med knapp / Armlomme med glidelås / Regulerbar knapping i midje og arm / Godkjent etter EN 471 klasse 2 (størrelse XS) og klasse 3 (størrelse S - 4XL). ART. NR: THO-4676 Herre, THO-4678 Dame. HOVEDFARGE: 77 Orange. ART. NR: THR-4676 Herre, THR-4678 Dame. HOVEDFARGE: 88 Rød. ART. NR: THY-4676 Herre, THY-4678 Dame. HOVEDFARGE: 71 Gul. MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 300 g/m². DEKORFARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXXL Herre, XS - XXXL Dame.

3 2 EN 471

Vattert jakke THO-4677 Herre, THO-4679 Dame Vattert jakke THR-4677 Herre, THR-4679 Dame Vattert jakke THY-4677 Herre, THY-4679 Dame Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer, den ene med utgang og folder for handsfree / 2 framlommer under refleks, den ene med skjult ID-kortlomme / Innerlomme med knapp / Armlomme med glidelås / Regulerbar knapping i midje og ermer / Pelsfiberfòret krage / Vattert / Godkjent etter EN 471 klasse 2 (størrelse XS) og klasse 3 (størrelse S - 4XL). ART. NR: THO-4677 Herre, THO-4679 Dame. HOVEDFARGE: 77 Orange. ART. NR: THR-4677 Herre, THR-4679 Dame. HOVEDFARGE: 88 Rød. ART. NR: THY-4677 Herre, THY-4679 Dame. HOVEDFARGE: 71 Gul. MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vattert. Vekt 430 g/m². DEKORFARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXXL Herre, XS - XXXL Dame. 3 2 EN 471


84

Selebukse THO-0353 Herre, THO-0358 Dame Selebukse THR-0353 Herre, THR-0358 Dame Selebukse THY-0353 Herre, THY-0358 Dame 2 sidelommer / 2 baklommer, hvorav en med borrelås på klaff / 2 brystlommer – den ene med trykknapp på klaff, den andre med glidelås / Blyantlomme / Lårlomme med mobillomme og skjult ID-kortlomme / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Seler av elastikk / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: THO-0353 Herre, THO-0358 Dame. HOVEDFARGE: 77 Orange. ART. NR: THR-0353 Herre, THR-0358 Dame. HOVEDFARGE: 88 Rød. ART. NR: THY-0353 Herre, THY-0358 Dame. HOVEDFARGE: 71 Gul. MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®. STØRRELSE: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132 Herre,

C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52 Dame.

2 2 EN 471

Selebukse THO-0352 Herre, THO-0357 Dame Selebukse THR-0352 Herre, THR-0357 Dame Selebukse THY-0352 Herre, THY-0357 Dame 2 løst hengende innfellbare framlommer – den venstre med ekstra lomme og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / 2 sidelommer / 2 baklommer / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast – den ene med klaff og trykknapp, den andre med trykknapp og blyantlomme / 2 knivfester / Toveis glidelås i front / Lårlomme med mobillomme og skjult ID-kortlomme / Hammerholder / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 2. ART. NR: THO-0352 Herre, THO-0357 Dame. HOVEDFARGE: 77 Orange. ART. NR: THR-0352 Herre, THR-0357 Dame. HOVEDFARGE: 88 Rød. ART. NR: THY-0352 Herre, THY-0357 Dame. HOVEDFARGE: 71 Gul. MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull. Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®. STØRRELSE: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132 Herre, C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52 Dame.

2 2 EN 471


SYNLIGHETSBEKLEDNING 85


86


FLAMMEHEMMING FLAMMEHEMMING Sveisegnister, flammer og lysbuer går hardt utover klærne, men det er enda verre hvis dette klarer å trenge gjennom dem. Her presenterer vi Fristads’ kolleksjon av plagg som tåler det meste.

LYSBUETEST, IEC 61482-1/2:2007

Sertifiserte og godkjente plagg som beskytter mot termiske risikoer forårsaket av lysbuer. IEC 61482

Testene er utført med dirigert lysbue. Klasse 1 – 4 A Klasse 2 – 7 A (Spenning: 400 V, Varighet: 500 ms). EBR, Sveriges kraftleverandører “Branschkrav för ljusbågsprovning av skyddskläder”.

EN ISO 14116:2007, EN 533

 533 ENEN ISO 14116

Sertifiserte og godkjente plagg som beskytter brukeren ved kontakt med varme og flammer. Egnet for industriarbeidere og elektrikere.

Plaggets motstand mot flammer og spredning av flammer. Indeks 1 = a), b), c) a) flammer må ikke kunne spre seg til testgjenstandens kant b) intet smeltet materiale må dryppe fra tøyet c) ingen etterglødning

EBR IN 033

Lysbueulykker står for cirka 40% av alle elektrisitetsrelaterte ulykker. Temperaturen i en lysbue kan være på opptil flere tusen grader. Brennbart materiale i nærheten av lysbuen kan derfor lett antennes og forårsake brann. På arbeidsplasser og i arbeidssituasjoner der det er fare for at det kan oppstå lysbuer, for eksempel ved betjening av apparater i ikke-lysbuesikre installasjoner, sentraler osv. eller arbeid på høyspentutstyr, anbefales det derfor at personalet bruker lysbuetestet vernetøy. For å oppnå riktig beskyttelsesnivå må plaggene dekke hele kroppen, for eksempel ved bruk av både jakke og bukse.

EN ISO 11611:2007, EN 470-1

Sertifiserte og godkjente plagg som beskytter brukeren ved sveisearbeid eller ISO 11611 EN 470-1 lignende arbeid. Egnet for sveisere og industriarbeidere. Plaggets motstand mot flammer og spredning av flammer er testet og godkjent i henhold til EN 532 eller ISO 15025. Plaggets motstand mot dråper av smeltet metall er testet og godkjent i henhold til EN 348 eller ISO 9150. EN 470-1 og EN ISO 11611 klasse 1: Materialet må tåle minst 15 dråper smeltet metall uten å overstige en temperaturøkning på 40 grader på materialets bakside. For å oppnå riktig beskyttelsesnivå må plaggene dekke hele kroppen, for eksempel ved bruk av både jakke og bukse. Plaggets konstruksjon er basert på standardens krav til design som innebærer at risikoen for at det hoper seg opp sveisegnister osv. på plagget reduseres. Disse plaggene mangler for eksempel noen av lommene og funksjonene som andre plagg har.

EN 1149-5:2008

EN ISO 11612:2008 A1, B1, C1, EN 531 EN 11612 EN 531

 ertifiserte og godkjente plagg som beskytter S brukeren ved kontakt med varme og flammer. Egnet for industriarbeidere og elektrikere.

A1: Plaggets motstand mot flammer og spredning av flammer er testet og godkjent i henhold til EN 532 eller ISO 15025. EN 531 A og EN ISO 11612 A1 er samme nivå. B1: Plaggets beskyttelse mot konvektiv varme er testet og godkjent i henhold til EN 367 eller ISO 9151. Med konvektiv varme menes varmen som forflyttes gjennom plagget ved kontakt med flammer. Hvis man har et ikke-brennbart ytterstoff, kan det likevel oppstå skade gjennom varmen som dannes når stoffet og indirekte kroppen kommer i kontakt med flammen. Klasse B1 = 4–10 sekunder. C1: Plaggets beskyttelse mot strålingsvarme er testet og godkjent i henhold til EN 366 eller ISO 6942. Lav strålingsvarme over en lang periode kan føre til risiko for skade. I hvilken grad plagget slipper gjennom varme må derfor testes med strålingsvarme. Klasse C1 = 7–20 sekunder. For å oppnå riktig beskyttelsesnivå må plaggene dekke hele kroppen, for eksempel ved bruk av både jakke og bukse.

EN 13034:2005, type PB* [6]

Sertifiserte og godkjente plagg som beskytter mot elektrostatisk utladning. Egnet for arbeid der det er EN 1149-5 fare for eksplosjon, for eksempel på raffinerier.

 ertifiserte og godkjente plagg som gir begrenset S beskyttelse mot flytende kjemikalier. Egnet for arbeid i omgivelser der det er fare for kjemikaliesøl.

Denne standarden krever høyere beskyttelse mot gnister, og setter derfor spesifikke krav til design:

Egnet der det er en potensiell risiko for å bli utsatt for små mengder kjemikalier, og der en total kjemikaliebarriere ikke kreves.

• Plaggene må dekke alt materiale som ikke gir elektrostatisk beskyttelse. • Tynne tilleggsdeler, for eksempel etiketter og reflekser, skal være permanent påsydd. Ingen løst hengende deler er tillatt. • Elektrisk ledende deler (glidelåser, knapper osv.) er tillatt hvis de er helt dekket av det elektrostatisk beskyttende materialet. • Stoff testet i henhold til EN 1149-1 eller EN 1149-3. Plagg sertifisert i henhold til EN 1149-5. • Vernesko anbefales.

Testede kjemikalier:

EN 13034

Svovelsyre, H2SO4, 30% Natriumhydroksid, NaHO, 30% O-xylen, ufortynnet 1-butanol, ufortynnet * PB = Partial Body protection

87


88

MATERIALE Flammehemming Flammehemming brukes for å gjøre det vanskeligere å antenne et materiale eller redusere spredningen av en brann, men det betyr ikke at materialet ikke er brennbart. Målet med flammehemming er å avbryte forbrenningsprosessen på forskjellige måter. De fleste syntetiske materialer er lettantennelige, men slokker som regel raskt og smelter. Bomull er derimot mer vanskelig antennelig, men brenner til gjengjeld lengre og mer fullstendig. Ull er i prinsippet ikke brennbart – det kan klare tester med en glødende sigarett uten å begynne å brenne – men ekstra flammehemming tilsettes i enkelte tilfeller. På grunn av de ulike materialenes egenskaper har man produsert flammehemmende bomullsplagg og syntetiske plagg med innebygd flammehemming.

LOI-verdi Man kan måle om et materiale er vanskelig antennelig ved å bruke den såkalte LOI-verdien (Limited Oxygen Index). Man måler det laveste oksygeninnholdet som materialet brenner ved av seg selv etter antenning. Vanlig luft inneholder cirka 21% oksygen. Lettantennelige materialer har en LOI-verdi på cirka 20% eller lavere, bomull har for eksempel en LOI på 16–18%. Den laveste grensen for ikke-brennbarhet er cirka 25%, som er den omtrentlige verdien for ull. Ull Flammehemmende bomull (Pyrovatex-, Proban®-behandlet bomull) Flammehemmende ull Meta-aramid (Nomex®) Modacryl Blanding av modacryl/bomull (ATH og GXH)

25% 28% 30-32% 30% 33% 35%

Innebygd flammehemming Flammehemmingen er innebygd i fibrene – det ligger altså ikke utenpå stoffet – og kan ikke vaskes vekk eller slites av. Vårt ATH- og GXH-materiale har innebygd flammehemming. Det består av modacryl, bomull og antistatiske fibre. Modacryl er et modifisert akrylmateriale med innebygd flammehemming. Ved kontakt med brann dannes det en gass som trenger vekk oksygenet, og da kveles brannen. Det oppstår ingen etterglød. Flammene sprer seg ikke utenfor det forkullede området. Stoffene smelter ikke og danner ikke hull som flammene kan trenge gjennom. De danner heller ikke et varmt område med smeltet materiale som kan feste seg i brukerens hud. Fordelene ved modacryl er at det er mykt, lett og lettstelt. Modacryl kan kombineres med bomull for å gi bedre flammehemming og bedre komfort. Forskjellen mellom ATH og GXH er at ATH har antistatiske fibre vevd inn, mens GXH har en antistatisk membran og er i tillegg vanntett.

Flammehemmende materialer Våre kvaliteter FLAM, FLI, FV, NEG, BDS og DF er flammehemmende materialer – kjemisk impregnerte. Hvis vaskeanvisningen følges, vil denne impregneringen vare i hele stoffets “levetid”, og materialene trenger ikke etterbehandles. Impregneringen kan imidlertid påvirkes av slitasje, og plaggene har derfor en noe begrenset levetid. Flammehemmende materialer forkulles når de utsettes for ild. Det oppstår ingen etterglød. Flammene sprer seg ikke utenfor det forkullede området. Stoffene smelter ikke og danner ikke hull som flammene kan trenge gjennom. De danner heller ikke et varmt område av smeltet materiale som kan feste seg i brukerens hud. Når det gjelder allergirisiko, er flammehemmende materialer blitt testet opp mot svært strenge krav. Testene viser at materialene ikke irriterer huden eller forårsaker overfølsomhet. Eksempel på flammehemmende behandling er Proban® og Pyrovatex.

Undertøy Vårt undertøy består av ull, merinoull, Lenzing FR® eller blandinger av disse. Alle ullblandinger er pre-krympede og tåler maskinvask. Merinoull er en ulltype med lange og tynne fibre som gir svært myke og komfortable plagg som er behagelige mot huden. Merinoull er også naturlig flammehemmende. For at undertøyet skal bli enda mer flammehemmende blandes merinoullen ofte med Lenzing FR® – viskose med innebygd flammehemming som ikke kan vaskes eller slites bort. Ullen varmer og Lenzing FR® øker flammehemmingen og komforten. NB! Merinoull kommer fra Tasmania i Australia. I denne delen av landet er det ingen problemer med spyfluer, og ingen sauer er blitt utsatt for mulesing, noe det er rapportert om i massemedia. Vår leverandør Devold garanterer dette 100%.

Lærprodukter Vi har også sveiseforklær i spaltlær, som er naturlig bestandig mot sveisegnister.


FLAMMEHEMMING

NYTTIG INFORMASJON Lag på lag • Flammehemming hindrer at flammer sprer seg. Varme kan imidlertid trenge gjennom plagget, og dette kan føre til brannskader. Hvis du bruker flammehemmende bukser, beskytter de mot varme i en viss tid. Hvis du i tillegg bruker flammehemmende undertøy, dobles denne tiden. Hvis du arbeider i kalde omgivelser og bruker fôrede flammehemmende plagg sammen med flammehemmende undertøy, øker denne tiden ytterligere. • Plagget må brukes igjenkneppet/lukket. • Før plagget brukes, må brukeren kontrollere at det ikke er skadet. Brukeren må også vite hvordan han/hun raskt får av seg plagget ved en eventuell ulykke. • Beskyttelsen er lavere hvis plagget brukes sammen med ikke-flammehemmende plagg. • Vi anbefaler at sveisere bruker sveiseforklær i lær for å beskytte andre sveiseplagg mot gnister.

Vaskeanvisning • Vi anbefaler industrivask for disse flammehemmende plaggene, slik at beskyttelsen ikke skades. Ellers må flammehemmende plagg alltid vaskes i henhold til vaskeanvisningen som følger med plagget. • Flammehemmende plagg må ikke vaskes med såpevaskemidler eller skyllemidler eller klorblekes. For å bevare de beskyttende egenskapene må kun syntetiske vaskemidler brukes. • Plagg med refleks må vaskes med vrangen ut.

Generelt • Plagg som er skitne, våte eller fuktige på grunn av svette, gir dårligere flammehemming. De må derfor vaskes jevnlig. • Når et plagg utsettes for varme, ødelegges det. Selv om skaden ikke er synlig, er materialet blitt svekket, og det vil dannes hull når det vaskes. • Eventuell lapping av plagget må bare gjøre med materialer som minst oppfyller kravene i henhold til plaggets standard. Et plagg som er sertifisert i henhold til EN ISO 11611, må for eksempel bare lappes med et materiale som oppfyller kravene i EN ISO 11611. • På antistatiske plagg (som er sertifisert i henhold til EN 1149-5), for eksempel av ATH and GXH, kan man påføre transfermerker og broderte merker, men størrelsen er begrenset (et lite brodert merke/transfermerke på brystet på 4 cm2). Transfermerker og broderier påvirker beskyttelsen. • Når det gjelder varselplagg (som er sertifisert i henhold til EN 471), er store transfermerker eller broderier ikke tillatt, da det fluorescerende materialets areal må være av en viss størrelse for å oppnå klassen plagget er sertifisert i. • Våre reflekser er flammehemmende og godkjent i henhold til EN 533, EN ISO 14116, EN 469 og EN 471. • Alt fôr i våre flammehemmende plagg er godkjent i henhold til EN 533 og EN ISO 14116. • Ingen av våre produkter inneholder PBB (polybromert bifenyl) eller PBDE (polybromerte difenyletere).

89


90

YRKESGRUPPER Forskjellige yrkesgrupper har forskjellige behov når det gjelder flammehemmende plagg.

Sveising Denne gruppen trenger plagg som er sertifisert og godkjent i henhold til EN ISO 11611 (EN 470-1). Plagg som oppfyller denne standarden, beskytter brukeren ved sveisearbeid eller lignende arbeid. Denne standarden krever større beskyttelse mot sveisegnister, og det er derfor disse plaggene mangler noen av lommene og funksjonene som andre plagg har.

Elektrisitet Denne gruppen trenger plagg som er sertifisert og godkjent i henhold til EN ISO 11612 (EN 531) og lysbuetestet i henhold til EBR IN 033, ENV 50354 eller IEC 61482. Plagg som oppfyller EN ISO 11612, beskytter brukeren mot kontakt med varme og flammer. Lysbuetestet vernetøy i henhold til EBR IN 033 og IEC 61482 beskytter mot lysbueulykker. Designkravene for disse plaggene er at ledende materialer som glidelåser og knapper i metall må være skjult med stoff både utvendig og innvendig mot huden. Denne gruppen kan også ha behov for plagg som er sertifisert og godkjent i henhold til EN 1149-5, vanligvis i kombinasjon med andre standarder. Plagg som oppfyller kravene i EN 1149-5, beskytter brukeren mot plutselige utladninger av elektrostatisk energi, og brukes når det foreligger en risiko for at statiske gnister kan antenne brennbare stoffer som for eksempel gass og olje. Designkravene for disse plaggene er at ledende materialer som for eksempel glidelåser og knapper i metall må være skjult. Plagg som oppfyller kravene i EN ISO 11612, beskytter brukeren mot kontakt med varme og flammer.

Oljeindustrien Denne gruppen (raffineri, offshore, tankbilsjåfører) trenger plagg som er sertifisert og godkjent i henhold til EN ISO 11612 (EN 531) og EN 1149-5. Plagg som oppfyller kravene i EN ISO 11612, beskytter brukerne mot kontakt med varme og flammer. Plagg som oppfyller kravene i EN 1149-5, beskytter brukeren mot plutselige utladninger av elektrostatisk energi, og brukes når det foreligger en risiko for at statiske gnister kan antenne brennbare stoffer som for eksempel gass og olje. Foruten sertifisering i henhold til EN ISO 11612, er standardene EN 343 og EN 471 også viktig for denne gruppen.

Banearbeidere Denne gruppen trenger plagg som er sertifisert og godkjent i henhold til EN ISO 11612 (EN 531) og EN 471. Plagg som oppfyller kravene i EN ISO 11612, beskytter brukerne mot kontakt med varme og flammer. Plagg som oppfyller kravene i EN 471, er synlighetsplagg. Noen personer i denne gruppen har også behov for plagg som er sertifisert i henhold til EN ISO 11611 (EN 470-1). Plagg som oppfyller denne standarden, beskytter brukeren ved sveisearbeid eller lignende arbeid. Denne standarden krever større beskyttelse mot sveisegnister, og det er derfor disse plaggene mangler noen av lommene og funksjonene som andre plagg har.


FLAMMEHEMMING

Energi Fjernvarme Gass

Bukse ATH-206

Jakke ATH-445

Fôret jakke ATH-446

GORE-TEX® shell-jakke GXH-429

Bukse ATH-274

Jakke ATH-474

Banearbeid/ veivesen

Bensinstasjon

Smeder

Offshore

Linjemontører

Raffinerier

Vedlikehold

Elektrisitet

Selebukse ATH-45

Sveising

Sjåfører/ depoter

I oversikten nedenfor ser du hvilke plagg som er egnet for ditt yrke.

Gruvearbeidere

HVILKE PLAGG KREVES I DITT YRKE?

ATH og GXH

• •

FLAM, FLI og BDS Selebukse FLAM-99 Bukse FLAM-298

Bukse FLAM-299 Jakke FLAM-498

• •

Jakke FLAM-499 Vest FLAM-599

• •

Kjeledress FLAM-899

Fôret jakke FLI-488

Fôret parkas FLI-489

Skjorte BDS-799

Stillongs U-767

Genser U-781

Boxershorts UL-766

Stillongs UL-779

Genser UL-780

T-shirt UL-973

U, UL, UV, UT og DF Sweatshirt DF-924

Balaclava UL-553

T-shirt UL-974

Løskrage UV-551

Balaclava UV-552

Genser UV-740

T-shirt UV-741

Boxershorts UV-745

Stillongs UV-746

Sokker UT-969

FV og NEG Selebukse FV-7

Bukse FV-277

Bukse FV-285

Fôret jakke FV-407

Jakke FV-485

Kjeledress FV-807 Vest NEG-523

91


92

HVA TRENGER DU? I oversikten nedenfor ser du hvilke egenskaper våre plagg har.

ATH og GXH Selebukse ATH-45

Bukse ATH-206

Jakke ATH-445

Fôret jakke ATH-446

GORE-TEX® shell-jakke GXH-429

Bukse ATH-274

Jakke ATH-474

• •

• •

FLAM, FLI og BDS Selebukse FLAM-99 Bukse FLAM-298

Bukse FLAM-299 Jakke FLAM-498

Jakke FLAM-499 Vest FLAM-599

Kjeledress FLAM-899

Fôret jakke FLI-488

Fôret parkas FLI-489

Skjorte BDS-799

Sweatshirt DF-924

Stillongs U-767

Genser U-781

Balaclava UL-553

Boxershorts UL-766

Stillongs UL-779

Genser UL-780

T-shirt UL-973

T-shirt UL-974

Løskrage UV-551

Balaclava UV-552

Genser UV-740

T-shirt UV-741

Boxershorts UV-745

Stillongs UV-746

U, UL, UV, UT og DF

Sokker UT-969

FV og NEG Selebukse FV-7

Bukse FV-277

Bukse FV-285

Fôret jakke FV-407

Jakke FV-485

Kjeledress FV-807

Vest NEG-523


FLAMMEHEMMING FRISTADS FLAMESTAT Vår nye kolleksjon er utviklet for å oppfylle en rekke forskjellige krav til sikkerhet. I tillegg til de grunnleggende flammehemmende egenskapene (mot varme, åpen ild og lysbuer) er plaggene sertifisert for arbeid der det er en risiko for elektrostatisk utladning, og gir en grunnleggende beskyttelse mot kjemikalier (30% svovelsyre – H2SO4, 10% lut – NaOH, 1-butanol og O-xylen). De fleste plaggene i Flamestat-serien er også godkjente synlighetsplagg i henhold til EN 471. ATH-materialet har innebygd flammehemming i fibrene og består av modacryl, bomull og antistatiske fibre. Det er smuss-, olje- og vannavvisende og veier 320 g/m2. Kolleksjonen har også en GORE-TEX®-jakke med alle egenskapene nevnt over. Den er også sertifisert i henhold til EN 343 (sertifisert beskyttelse mot regn).

Skjult knapp i linningen.

Romslige baklommer med trykknapper på klaff.

Hammerholder.

Løst hengende spikerlommer – den høyre med tre ekstra lommer og verktøyholder.

Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme, knivfeste.

Lårlomme med trykknapper på klaff og mobillomme med borrelås på klaff.

ATH-274 – for mer informasjon, se neste side.

93


94 NYHET! Jakke ATH-474 Glidelås helt opp i kragen / To brystlommer med trykknapper på klaff, begge med en ekstra lomme med glidelås, en med verktøyholdere / Knivfeste / To framlommer / Innerlomme med knapp / Regulerbare mansjetter / Regulerbar i midje / Godkjent i henhold til EN 11612 klasse A1, B1, C1, IEC 61482 klasse 1, EN 1149-5 og EN 13034 type PB [6]. ART. NR: ATH-474. MATERIALE: 54% modacryl, 44% bomull, 2% antistatiske fibre. Vekt 320 g/m². FARGE: 15 Marine/Gul. STØRRELSE: XS - XXXL.

IEC 61482

EN ISO 11612

EN 1149-5

EN 13034

GORE-TEX® Shell jakke GXH-429 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med glidelås / Papirlomme med mobillomme, samt utgang og holder for handsfree / 2 framlommer – under refleks – med glidelås / Mobillomme med glidelås, samt utgang og holder for handsfree / Innerlomme med glidelås / Snøring i nerkant / Regulerbar hette / Regulerbare ermer / Glidelås i fòr for brodering og/eller logo / Materialet er lysbuetestet og godkjent etter IEC 61482 klasse 2 / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1, EN 1149-5, EN 13034 type PB [6), EN 471 klasse 2 (størrelse XS) og klasse 3 (størrelse S-3XL) og EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GXH-429 MATERIALE: Ytterstoff av 55% modacryl, 45% bomull, 2-lags GORE-TEX®-materiale, vind- og

vanntett materiale som puster. Tapede sømmer. Vekt 345 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3

3 2 IEC 61482

EN 531

EN 1149-5

EN 13034

EN 471

EN 343

NYHET! Bukse ATH-274 To løst hengende framlommer. Den venstre med en ekstra lomme, og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / To framlommer / Baklommer med trykknapp på klaff / Lårlomme med trykknapper på klaff , og mobillomme med borrelås på klaff / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivfeste / Hammerholder / Bøyde knær med knelommer, åpning fra innsiden regulerbar høyde på kneputer / Godkjent i henhold til EN 11612 A1, B1, C1, IEC 61482 klasse 1, EN 1149-5, EN 13034 type PB [6] og EN 471 klasse 1. ART. NR: ATH-274. MATERIALE: 54% modacryl, 44% bomull, 2% antistatiske fibre. Vekt 320 g/m². FARGE: 15 Marine/Gul. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 116.

1 2 IEC 61482

EN ISO 11612

EN 1149-5

EN 13034

EN 471


FLAMMEHEMMING

3 2

3 2 EN 471

EN 471

EN 13034

EN 13034

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 531

EN 531

IEC 61482

IEC 61482

Vattert jakke ATH-446

Jakke ATH-445

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / 2 brystlommer – en med klaff, den andre med ekstra lomme og blyantlomme / 2 skjulte brystlommer med glidelås, den ene med utgang og holder for handsfree / Knivfeste / Armlomme med ekstra lomme og mobillomme med klaff / Innerlomme / Forlenget rygg / Regulerbar i nerkant og ermer / Materialet er lysbuetestet og godkjent etter IEC 61482 klasse 2 / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1, EN 1149-5, EN 13034 type PB [6] og EN 471 klasse 2 (størrelse XS) og klasse 3 (størrelse S-3XL).

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / 2 brystlommer – en med klaff, den andre med ekstra lomme og blyantlomme / 2 skjulte brystlommer med glidelås, den ene med utgang og holder for handsfree / Knivfeste / Armlomme med ekstra lomme og mobillomme med klaff / Innerlomme / Forlenget rygg / Regulerbar i nerkant og ermer / Materialet er lysbuetestet og godkjent etter IEC 61482 klasse 1 / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1, EN 1149-5, EN 13034 type PB [6] og EN 471 klasse 2 (størrelse XS) og klasse 3 (størrelse S-3XL).

ART. NR: ATH-446

ART. NR: ATH-445

MATERIALE: 54% modacryl, 44% bomull, 2% antistatisk fiber. Smuss-, olje- og

MATERIALE: 54% modacryl, 44% bomull, 2% antistatisk fiber. Smuss-, olje- og

vannavvisende. Vattert fòret. Vekt 620 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå.

vannavvisende. Vekt 320 g/m². STØRRELSE: XS - XXXL.

2 2

2 2

EN 471

EN 471

EN 13034

EN 13034

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 531

EN 531

IEC 61482

IEC 61482

Selebukse ATH-45

Bukse ATH-206

2 brystlommer, den ene med klaff, den andre med trykknapp og blyantlomme / 2 løst hengende framlommer – venstre med ekstra lomme og høyre med tre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / Baklommer med klaff og knapp / Knivfeste / Toveis glidelås i front / Lårlomme med klaff og mobillomme / Hammerholdere / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivfeste / Bøyde ben med knelommer, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputene / Materialet er lysbuetestet og godkjent etter IEC 61482 klasse 1 / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1, EN 1149-5, EN 13034 type PB [6] og EN 471 klasse 2.

2 løst hengende framlommer – venstre med ekstra lomme og høyre med tre lommer og verktøyholdere / 2 framlommer / Baklommer med trykknapper på klaff / Lårlomme med klaff og mobillomme / Hammerholder / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivfeste / Bøyde ben med knelommer, åpnes fra innsiden og regulerbar høyde av kneputene / Materialet er testet og godkjent etter IEC 61482 klasse 1 / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1, EN 1149-5, EN 13034 type PB [6] og EN 471 klasse 2.

ART. NR: ATH-45

MATERIALE: 54% modacryl, 44% bomull, 2% antistatisk fiber. Smuss-, olje- og

ART. NR: ATH-206

MATERIALE: 54% modacryl, 44% bomull, 2% antistatisk fiber. Smuss-, olje- og

vannavvisende. Vekt 320 g/m².

vannavvisende. Vekt 320 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå. STØRRELSE: C 44 - C 62.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

95


96

FRISTADS FV Disse plaggene er laget av to flammehemmende materialer og veier 340 g/m2. De fluoriserende delene er laget av vannavstøtende 50% polyester og 50% bomull. De ikke-fluoriserende delene er laget av vår FLAM-kvalitet – et ekstremt slitesterkt og behagelig materiale av 75% bomull og 25% polyester. Materialet er godkjent i henhold til de nye standardene IEC 61482, EN ISO 11611 og EN ISO 11612.

Selebukse FV-7 2 løst hengende innfellbare framlommer – den venstre med ekstra lomme, og den høyre med tre lommer og verktøyholdere / Lommene er forsterket med Cordura® / Romslige framlommer / Baklommer med borrelås på klaff / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast / Knivfeste / Blyantlomme / Toveis glidelås i front / Lårlomme med mobilog verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 1, samt EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033. ART. NR: FV-7 MATERIALE: Fluoriserende materiale av 50% polyester, 50% bomull. Vannavvisende. Øvrig materiale av

75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: C 46 - C 62.

1 2 EBR IN 033

EN 531

EN 471

Kjeledress FV-807 Toveis glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med borrelås på klaff / 2 framlommer / 2 baklommer med klaff / Armlomme tilpasset mobil / 2 innerlommer / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer av Cordura®, åpnes fra innsiden / Regulerbar elastikk i rygg / Regulerbar knapping i ermer / Fold i rygg / Godkjent etter EN 471 klasse 3, samt EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Farge 77 går ut våren 2010. ART. NR: FV-807 MATERIALE: Fluoriserende materiale av 50% polyester, 50% bomull. Vannavvisende. Øvrig materiale av

75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå. STØRRELSE: Medium S - XXL.

3 2 EBR IN 033

EN 531

EN 471


FLAMMEHEMMING

3 2 EBR IN 033

EN 531

97

3 2

EN 471

EBR IN 033

EN 531

EN 471

Jakke FV-485

Fòret jakke FV-407

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med borrelås på klaff / 2 framlommer / Hanskelomme under stolpe / Armlomme tilpasset mobil / 2 innerlommer / Innvendig mobillomme / D-ring / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje og ermer / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 471 klasse 3, samt EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med borrelås på klaff / 2 framlommer / Hanskelomme under stolpen / Armlomme tilpasset mobil / 2 innerlommer / Innvendig mobillomme / D-ring / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje og ermer / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 471 klasse 3, samt EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: FV-485

ART. NR: FV-407

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 50% polyester. 50% bomull. Vannavvisende.

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 50% polyester, 50% bomull. Vannavvisende.

Øvrig materiale av 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: S - XXL.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

Øvrig materiale av 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 630 g/m². STØRRELSE: S - XXL.

1 2 EBR IN 033

EN 531

2 2

EN 471

EBR IN 033

EN 531

EN 471

Bukse FV-277

Bukse FV-285

2 løst hengende innfellbare framlommer – venstre lomme med ekstra lomme, og høyre med tre lommer og verktøyholdere / Lommene er forsterket med Cordura® / Romslige framlommer / Baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer, åpning på innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 1, samt EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

2 løst hengende innfellbare framlommer – venstre lomme med ekstra lomme, og høyre med tre lommer og verktøyholdere / Lommene er forsterket med Cordura® / Romslige framlommer / Baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / Hammerholder / D-ring / Tommestokklomme med verktøylomme, blyantlomme og knivknapp / Bøyde ben med knelommer, åpning på innsiden / Godkjent etter EN 471 klasse 1, samt EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: FV-277

ART. NR: FV-285

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 50% polyester, 50% bomull. Vannavvisende.

MATERIALE: Fluoriserende materiale av 50% polyester, 50% bomull. Vannavvisende.

Øvrig materiale av 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

Øvrig materiale av 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m². STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.


98

FRISTADS FLAM/FLI Plaggene i Fristads FLAM/FLI er laget av 75% bomull og 25% polyester og er flammehemmende. Vinterjakkene har også fått en spesialbehandlet overflate som er smuss-, olje- og vannavstøtende. Alle plaggene i serien er sertifisert og godkjent i henhold til EN 531 og lysbuetestet i henhold til gjeldende EBR-standard. Materialet oppfyller kravene i de nye standardene IEC 61482, EN ISO 11611 og EN ISO 11612. Fem av plaggene er også godkjent i henhold til EN 470-1.

EBR IN 033

EN 531

EBR IN 033

EN 470-1

EN 531

Jakke FLAM-498

Jakke FLAM-499

Skjult glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / Blyant- og verktøyholder / 2 framlommer med klaff / Innerlomme med telefonlomme / Regulerbar knapping i midje og i ermer / Fold i rygg / Godkjent etter EN 470-1 og EN 531 klasse A, B1, C1, samt lysbuetestet etter EBR IN 033.

Skjult glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer – en med klaff og en med 2 verktøy- og blyantlommer / Hanskelommer under begge brystlommene / Knivfeste / 2 framlommer / Armlomme med mobil- og blyantlomme / Innerlomme / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje og i ermer / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: FLAM-498 MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m².

ART. NR: FLAM-499

FARGE: 14 Mørk blå/Rød.

MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m².

STØRRELSE: S - XXL.

FARGE: 14 Mørk blå/Rød. STØRRELSE: S - XXL.

EBR IN 033

EN 531

EBR IN 033

EN 470-1

EN 531

Bukse FLAM-298

Bukse FLAM-299

2 framlommer / 2 baklommer med trykknapp på klaff / Tommestokklomme med verktøylomme / Lårlomme med klaff, samt blyant- og verktøyholder / Knelommer / Godkjent etter EN 470-1, EN 531 klasse A, B1, C1 samt lysbuetestet etter EBR IN 033.

2 romslige framlommer / 2 løst hengende romslige framlommer, den ene med 3 verktøylommer / Lårlomme med verktøylomme og knivfeste / 2 hammerholdere / Knelommer / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: FLAM-298

ART. NR: FLAM-299

MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m².

MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Utsatte lommer er

FARGE: 14 Mørk blå/Rød.

forsterket med Cordura®. Vekt 340 g/m².

STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

FARGE: 14 Mørk blå/Rød. STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.


FLAMMEHEMMING Vest FLAM-599 Skjult glidelås helt opp i kragen / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast – en med klaff og en med 2 verktøylommer og blyantlommer / Hanskelommer under begge brystlommene / Innvendig mobillomme / Knivfeste / 2 framlommer / 2 hammerholdere, hvorav den ene er justerbar / 2 løst hengende framlommer – den ene med ekstra lomme, den andre med 3 ekstra lommer og verktøyholdere / Forlenget rygg / 2 løst hengende baklommer, begge med ekstra verktøylomme / Beltestropper / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuestestet etter EBR IN 033 / Kombineres med skjorte BDS-799. ART. NR: FLAM-599 MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m². Utsatte lommer er

forsterket med Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå/Rød. STØRRELSE: S - XXL.

EBR IN 033

EN 531

Elektrikerlomme og multimeterlomme, se side 167, 168 og 170.

EBR IN 033

EN 531

EBR IN 033

EN 470-1

EN 531

Kjeledress FLAM-899

Selebukse FLAM-99

Toveis, skjult glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / Blyantog verktøylomme / 2 framlommer / Sideåpning på innsiden / Innerlomme med mobillomme / 2 baklommer med klaff og knapp / Tommestokklomme med verktøylomme / Lårlomme med klaff / Knelommer / Regulerbar elastikk i rygg / Regulerbar knapping i ermer / Fold i rygg / Godkjent etter EN 470-1 og EN 531 klasse A, B1, C1, samt lysbuetestet etter EBR IN 033.

Toveis glidelås / Framlommer / Romslige baklommer / Løst hengende framlommer, den ene med 3 verktøylommer / 2 løst hengende brystlommer som kan knappes fast – en med klaff og en med blyant- og verktøylomme / Knivfeste / 2 hammerholdere / Lårlomme med mobil- og verktøylomme / Tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort / Mobillomme / Verktøylomme / Knelommer / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: FLAM-899 MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m².

ART. NR: FLAM-99

FARGE: 14 Mørk blå/Rød.

MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Vekt 340 g/m².

STØRRELSE: Medium S - XXL, Lang S - L.

Utsatte lommer er forsterket med Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå/Rød. STØRRELSE: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

99


100

EBR IN 033

EBR IN 033

EN 531

EN 531

EN 470-1

EN 470-1

Fòret parkas FLI-489

Fòret jakke FLI-488

Skjult glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / Blyant- og verktøyholder / 2 framlommer med klaff / 2 innerlommer og mobillomme / Regulerbar snøring i livet / Regulerbar knapping i ermer / Ribb i ermer / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og EN 470-1, samt lysbuetestet etter EBR IN 033.

Skjult glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / Blyant- og verktøyholder / 2 framlommer med klaff / To innerlommer og mobillomme / Regulerbar knapping i midje og i ermer / Ribb i ermer / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og EN 470-1, samt lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: FLI-489

ART. NR: FLI-488

MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Smuss-, olje- og

MATERIALE: 75% bomull, 25% polyester. Flammehemmende. Smuss-, olje- og

vannavvisende. Vattert fòr. Vekt 640 g/m². FARGE: 14 Mørk blå/Rød. STØRRELSE: S - XXL.

FARGE: 14 Mørk blå/Rød.

vannavvisende. Vattert fòr. Vekt 640 g/m². STØRRELSE: S - XXL.

EBR IN 033

EN 531

Skjorte BDS-799 Brystlommer med klaff og blyantlommer / Trykknapper / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033. ART. NR: BDS-799 MATERIALE: 100% bomull. Flammehemmende. Vekt 235 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 80 Rød. STØRRELSE: XS - XXXL.

Sveiseforkle, se side 173.


FLAMMEHEMMING 101

EN 533

EBR IN 033

3 2 EN 471

EN 531

Flammehemmende vest NEG-523

Sweatshirt DF-924

Glidelås i front / Regulerbar elastikk i midjen / One size / Godkjent etter EN 471 klasse 3 og EN 533.

Ribb i hals, nerkant og ermer / Frottébakside / Godkjent etter EN 531 klass A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033.

ART. NR: NEG-523

ART. NR: DF-924

MATERIALE: Fluoriserende, 100% polyester. Flammehemmende.

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 320 g/m².

Vekt 125 g/m². FARGE: 77 Orange/Gul. STØRRELSE: One size.

FARGE: 15 Mørk blå. STØRRELSE: S - XXXL.

Strømper UT-969 ART. NR: UT-969. MATERIALE: 53% ull, 29% rhovyl, 15% polyamid,

3% lycra. Flammehemmende. FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: S (36-39), M (40-42), L (43-46).

KVALITET U Kvalitet U er laget av 100% flammehemmende ull med børstet innside.

EBR IN 033

EN 531

EBR IN 033

EN 531

Trøye U-781

Longs U-767

Glidelås i helt opp i kragen / Ribb i ermer / Tommelgrep / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 962023 / Devold: 177250 950.

Gylf / Elastikk i midjen / Ribb i ben / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 961009 / Devold: 177-100 950.

ART. NR: U-781

MATERIALE: 100% ull. Vekt 470 g/m².

MATERIALE: 100% ull. Vekt 470 g/m².

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.

ART. NR: U-767


102

KVALITET UL UL er laget av 52% Lenzing FR® (flammehemmende viskose) og 48% ull. Det er et tolagsmateriale med ull på utsiden og Lenzing FR® på innsiden. Dette gjør at materialet transporterer fuktighet vekk fra kroppen.

EBR IN 033

EBR IN 033

EN 531

EN 531

T-shirt UL-974

Trøye UL-780

Lange ermer / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 962030 / Devold: 120-228 950.

Polokrage / Kort glidelås opp i kragen / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 962031 / Devold: 120-240 950.

ART. NR: UL-974

ART. NR: UL-780

MATERIALE: 52% Lenzing FR®, 48% ull. Vekt 230 g/m².

MATERIALE: 52% Lenzing FR®, 48% ull. Vekt 230 g/m².

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.

Balaclava UL-553 EBR IN 033

Ansiktsåpning / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 967019 / Devold: 120-818 950. ART. NR: UL-553 MATERIALE: 52% Lenzing FR®, 48% ull. Vekt 230 g/m².

EN 531

FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: One size.

EBR IN 033

EBR IN 033

EBR IN 033

EN 531

EN 531

EN 531

Longs UL-779

Boxershorts UL-766

T-shirt UL-973

Gylf / Infelt elastikk i midjen / Ribb i bena / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 961011 / Devold: 120-100 950.

Gylf / Infelt elastikk i midjen / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 961012 / Devold: 120-146 950.

Korte ermer / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 531 klasse A, B2, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 962029 / Devold: 120-219 950.

ART. NR: UL-779

ART. NR: UL-766

ART. NR: UL-973

MATERIALE: 52% Lenzing FR®, 48% ull. Vekt 230 g/m².

MATERIALE: 52% Lenzing FR®, 48% ull. Vekt 230 g/m².

MATERIALE: 52% Lenzing FR®, 48% ull. Vekt 230 g/m².

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.


FLAMMEHEMMING 103 KVALITET UV 50% Lenzing FR® (flammehemmende viskose) og 50% ull.

EBR IN 033

EBR IN 033

EN 531

EN 531

T-shirt UV-741

Trøye UV-740

Ribb rundt hals og i ermer / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 962005 / Devold: 109-210 290.

Ribb rundt hals og i ermer / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 962006 / Devold: 109-220 290.

ART. NR: UV-741

ART. NR: UV-740

MATERIALE: 50% Lenzing FR®, 50% ull. Vekt 220 g/m².

MATERIALE: 50% Lenzing FR®, 50% ull. Vekt 220 g/m².

FARGE: 14 Mørk blå melert.

FARGE: 14 Mørk blå melert.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.

EBR IN 033

EBR IN 033

EN 531

EN 531

Løskrage UV-551

Balaclava UV-552

Polokrage / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 967001 / Devold: 109810 290.

Ansiktsåpning / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuestestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 967002 / Devold: 109-815 290.

ART. NR: UV-551

ART. NR: UV-552

MATERIALE: 50% Lenzing FR®, 50% ull. Vekt 220 g/m².

MATERIALE: 50% Lenzing FR®, 50% ull. Vekt 220 g/m².

FARGE: 14 Mørk blå melert.

FARGE: 14 Mørk blå melert.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One size.

EBR IN 033

EBR IN 033

EN 531

EN 531

Stilongs UV-746

Boxershorts UV-745

Gylf / Elastikk i liv / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 961003 / Devold: 109-100 290.

Gylf / Elastikk i liv / Godkjent etter EN 531 klasse A, B1, C1 og lysbuetestet etter EBR IN 033 / Djupvik: 961004 / Devold: 109-145 290.

ART. NR: UV-746

ART. NR: UV-745

MATERIALE: 50% Lenzing FR®, 50% ull. Vekt 220 g/m².

MATERIALE: 50% Lenzing FR®, 50% ull. Vekt 220 g/m².

FARGE: 14 Mørk blå melert.

FARGE: 14 Mørk blå melert.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.


104


FIRMAPROFILERING PR54 – DU BESTEMMER FARGEN PR54 er en kolleksjon av arbeidstøy, der du har store muligheter til å velge farger som passer for deg og ditt firma. Velg mellom 4 basisfarger, 12 dekorfarger og 2 forskjellige design – A og B.

DESIGN A OG B Plaggene i design A og B er identiske – de har samme lommer og funksjoner – det eneste som skiller dem fra hverandre er dekorfargene. Alle plaggene fås i 4 basisfarger og 12 dekorfarger. Jakken i design A har dekorfarge på oversiden av kragen, innsiden av stolpen og lommekantene, mens jakken i design B har dekorfarge på oversiden av kragen, innsiden av stolpen, lommekantene og på felt foran og bak. Buksen i design A har dekorfarge på lommekantene, og buksen i design B har også dekorfarge på klaffen på lårlommen. En fargekombinasjon i design A finnes også som lagervare!

Design

Design

SALMI

A

B

SALMI

SALMI

SALMI

Dekorfarger

Dekorfarger

BASISFARGER 15 Marine

Dekorfarger

Dekorfarger

16 Kongeblå

58 Mørk grå

90 Svart

DEKORFARGER 12 Mellomblå

15 Marine

16 Kongeblå

20 Klargrønn

21 Grønn

54 Khaki

58 Mørk grå

71 Gul

75 Orange

81 Rød

83 Burgunder

90 Svart

PR54 Slitestyrke og høy komfort gjør at PR54 er spesielt egnet for verksteder, industri- og servicebedrifter. Materialet er laget av 65% polyester og 35% bomull. Innsiden er børstet og gir en behagelig bomullsfølelse. Utsiden tåler tøffe tak og beholder fargen vask etter vask. De fleste plaggene i design A, B og C er på lager som halvfabrikata, og vi stiller derfor ingen minimumskrav når det gjelder antall. Normal leveringstid er cirka 2 arbeidsuker. Unntaket er vår selebukse PR54-0390, se side 111.

105


106 Design

Design

A

B

PÅ LAGER!

Jakke PR54-420 A, B

Jakke PR54-420 L

Glidelås / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / Armlomme / Mobillomme / Blyantlommer / Innerlomme / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midjen / Velg mellom 12 dekorfarger.

Glidelås / 2 brystlommer med klaff / Armlomme / 2 framlommer / Blyantlommer / Innerlomme / Mobillomme / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midjen.

ART. NR: PR54-420 A. ART. NR: PR54-420 B. MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m².

ART. NR: PR54-420 L.

HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside.

STØRRELSE: XS - XXL.

Vekt 260 g/m². FARGE: 15 Marine/Mellomblå.

Design

Design

A

B

STØRRELSE: XS - XXL.

PÅ LAGER!

Bukse PR54-220 A, B

Bukse PR54-220 L

2 framlommer / 2 baklommer / 2 lårlommer, en med og en uten klaff / Mobillomme / Blyantlomme / 2 verktøylommer / Regulerbar knapping i midjen / Glidelås i gylf / Velg mellom 12 dekorfarger.

2 framlommer / 2 baklommer / 2 lårlommer, en med og en uten klaff / Mobillomme / Blyantlomme / 2 verktøylommer / Regulerbar knapping i midjen / Glidelås i gylf.

ART. NR: PR54-220 A. ART. NR: PR54-220 B. MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m².

ART. NR: PR54-220 L.

HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside.

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.

Vekt 260 g/m². FARGE: 15 Marine/Mellomblå. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.


FIRMAPROFILERING 107 Design

Design

A

B

Dekorfarge

Dekorfarge

Matchende overdeler, se Profil på side 112.

Design

Design

A

B

Selebukse PR54-22 A, B 2 brystlommer, hvorav en med klaff / 2 fram- og baklommer / Lårlomme med klaff / Mobillomme / Blyantlomme / Tommestokklomme / Glidelås i gylf / Regulerbar knapping i midjen / Sideåpninger / Velg mellom 12 dekorfarger. ART. NR: PR54-22 A. ART. NR: PR54-22 B. MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.


108 Design

Design

A

B

Dekorfarge

Dekorfarge

Design

Design

A

B

Kjeledress PR54-820 A, B Glidelås / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / 2 baklommer / Tommestokklomme / Lårlomme med klaff / Armlomme / Mobillomme / Blyantlomme / Regulerbar elastikk i rygg / Regulerbar knapping i ermer / Fold i rygg / Velg mellom 12 dekorfarger. ART. NR: PR54-820 A, ART. NR: PR54-820 B, MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: Medium XS - XXL, Lang S - L.


FIRMAPROFILERING 109 Design

A

Design SALMI

SALMI

B Vest PR54-521 A, B

Dekorfarge

Dekorfarge

Glidelås / Brystlommer med klaff / Framlommer / Innerlomme / Fold i rygg / Regulerbar knapping i midje / Velg mellom 12 dekorfarger. ART. NR: PR54-521 A. ART. NR: PR54-521 B. MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL

Design

Design

A

B

ENDRINGER Du kan profilere og endre plaggene, ikke bare ved hjelp av vår PR54-kolleksjon, men også med logoer og broderier. På side 182–183 finner du informasjon og tips om hvordan du kan merke plaggene på forskjellige måter. På side 184 finner du også en liste over ulike endringsmuligheter du har på lagervarer, for eksempel påsying av ekstra lommer og striper, samt illustrasjoner av hvordan reflekser kan monteres på plaggene.


110

PR54 – DESIGN C Design C gir ytterligere muligheter for profilering. Sortimentet består av jakke, bukse, selebukse og shorts. I noen tilfeller har plaggene flere lommer og funksjoner enn plaggene i design A og B. Du kan velge mellom 4 basisfarger, 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger. Vi har også jakker og bukser i tre fargekombinasjoner på lager.

Design

C

BASISFARGER

Dekorfarge Passpoalfarge

15 Marine

16 Kongeblå

58 Mørk grå

90 Svart

Basisfarge

DEKORFARGER OG PASSPOALFARGER

Dekorfarge

Dekorfarge

Passpoalfarge

Passpoalfarge

Basisfarge

Basisfarge

Bukse og shorts i design C fås også som damemodell!

12 Mellomblå

15 Marine

16 Kongeblå

20 Klargrønn

21 Grønn

54 Khaki

58 Mørk grå

71 Gul

75 Orange

81 Rød

83 Burgunder

90 Svart

95 Refleksgrå (kun passpoalfarge)

BUKSER OG JAKKER PÅ LAGER!

Bukse PR54-290 Herre

Jakke PR54-490

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med klaff og 3 tilbehørslommer / Lårlomme med mobillomme og 2 blyantlommer / Tommestokklomme / D-ring / Innvendige knelommer / Glidelås i gylf / Velg mellom 4 hovedfarger, 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

Glidelås / 2 brystlommer – hvorav den ene dobbel – med borrelås på klaff / 2 framlommer / Hanskelomme / Armlomme / Skjult ID-kortlomme / Mobillomme med løkke for ledning til handsfree / Skjult blyantlomme / 2 innerlommer / Regulerbar midje / Bøyde ermer med regulerbare mansjetter / Velg mellom 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

ART. NR: PR54-290 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m².

ART. NR: PR54-490

HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m².

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 116.

HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.


FIRMAPROFILERING

Jakke PR54-490

Shorts PR54-294 Herre, PR54-297 Dame

Glidelås / 2 brystlommer – hvorav den ene dobbel – med borrelås på klaff / 2 framlommer / Hanskelomme / Armlomme / Skjult ID-kortlomme / Mobillomme med løkke for ledning til handsfree / Skjult blyantlomme / 2 innerlommer / Regulerbar midje / Bøyde ermer med regulerbare mansjetter / Velg mellom 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med klaff og 3 verktøylommer / Lårlomme med mobillomme og 2 blyantlommer / Tommestokklomme / D-ring / Glidelås i gylf / Velg mellom 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

ART. NR: PR54-490

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m².

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m².

HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart.

HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart.

STØRRELSE: C 44 - C 62 Herre, C 34 - C 50 Dame.

ART. NR: PR54-294 Herre, PR54-297 Dame

STØRRELSE: XS - XXL.

Bukse PR54-290 Herre, PR54-291 Dame

Selebukse PR54-0390

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med klaff og 3 tilbehørslommer / Lårlomme med mobillomme og 2 blyantlommer / Tommestokklomme / D-ring / Innvendige knelommer / Glidelås i gylf / Velg mellom 4 hovedfarger, 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

2 brystlommer, en med klaff, den andre med blyantlomme / 2 framlommer / 2 baklommer med klaff / Lårlomme med klaff og 3 mindre lommer / Tommestokklomme / Lårlomme med mobillomme med klaff og 2 mindre lommer / Glidelås i gylf / Regulerbar knapping i midjen / Sideåpninger / Knelommer med åpning fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer / Velg mellom 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger. Minumumsantall er 20 plagg pr. modell og minst 2 plagg pr. størrelse, ca 5 ukers leveringstid.

ART. NR: PR54-290 Herre, PR54-291 Dame MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 116 Herre, C 34 - C 50 Dame.

ART. NR: PR54-0390 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside. Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.

111


112


PROFIL FRISTADS’ PROFILKOLLEKSJON Et firmas image påvirkes ofte av hvordan medarbeiderne ser ut. Vi er overbevist om at velkledde mennesker føler seg mye bedre og oppfører seg på en sikrere måte enn hvis de ikke var det. På de neste sidene finner du en serie flotte plagg for firmaer innen service, handel og distribusjon. En serie flotte plagg for firmaer som bryr seg om sine medarbeidere og hvordan de ser ut. Alle plaggene kan selvfølgelig matches med de andre kolleksjonene våre.

Ekstra vide baklommer med borrelås og knapp.

Lårlomme med klaff, verktøyholder og mobillomme.

Lårlomme med klaff, mobillomme og ID-kortlomme.

P254-233 – for mer informasjon, se neste side.

113


114

Shorts BPC-254 2 framlommer / 2 romslige baklommer / Romslig lårlomme med borrelås / Lårlomme med mobillomme, blyantlomme og 2 ekstra lommer / D-ring / Brede beltestropper. ART. NR: BPC-254

Bukse P254-232

MATERIALE: Canvas, 60% bomull, 40% polyester, flosset innside. Vekt 295 g/m².

2 framlommer, den ene med sikkerhetslomme (penger, nøkler etc.) med glidelås / 2 baklommer / Lårlomme med glidelås / Mobillomme med glidelås / Verktøylomme / Blyantlomme / Regulerbar midje / Bøyde ben.

STØRRELSE: C 44 - C 62.

FARGE: 15 Mørk blå, 54 Khaki, 90 Svart.

ART. NR: P254-232 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 300 g/m². FARGE: 55 Grå/Svart, 90 Svart/Grå. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

Servicelomme, se side 168.

OPPDATERT MODELL! Se også side 113.

Bukse P254-233 Herre, P254-231 Damer 2 framlommer / 2 baklommer med trykknapp på klaff / Glidelås i gylf / 2 lårlommer med trykknapp på klaff, hvorav den ene har en ekstra lomme samt mobillomme med klaff, mens den andre har blyantlomme og skjult ID-kortlomme / Brede beltestropper / D-ringer. ART. NR: P254-23 Herre, P254-231 Dame MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 300 g/m². FARGE: 15 Marine, 54 Khaki, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120 Herre, C 34 - C 50 Dame.


PROFIL 115

Bukse canvas CS-235 Herre 2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Glidelås i gylf / Lårlomme med glidelås, borrelås på klaff, samt ekstra lomme og blyantholder / Lårlomme med mobillomme / Brede beltestropper / Hempe med D-ring ved linningen. ART. NR: CS-235 MATERIALE: Canvas, 65% polyester, 35% bomull. Vekt 305 g/m². FARGE: 15 Marine, 54 Khaki, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

Belter, se side 173 og 179.

NB! Buksene leveres uten belte.

Zip-off-bukse ZO-234 2 stikklommer / 2 baklommer med skjult glidelås / D-ring / 2 lårlommer med blyantlomme og borrelås på klaff / Lårlomme med glidelås for mobiltelefon / Avtagbare ben – “zip-off” / Brede beltestropper. ART. NR: ZO-234 MATERIALE: 100% polyamid, “Quick-Dry™”, smuss-, olje- og vannavvisende,

Teflon®-behandlet. Vekt 275 g/m². FARGE: 54 Khaki, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120.


116 Vind- og vanntett med pustefunksjon.

Vind- og vann­ avstøtende med pustefunksjon.

3 3 EN 343

GORE-TEX®-Jakke GXB-487

WINDSTOPPER® GWT-481

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås, den ene med D-ring / Armlomme med glidelås / Brystlomme med glidelås / 2 innerlommer / Løkke for ledning til handsfree / Regulerbare mansjetter / Snøring i nerkant / Forlenget bakstykke / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Avtagbar hette / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Tommelgrep / Båndkant med stretch i ermeslutt / Snøring i nerkant. ART. NR: GWT-481 MATERIALE: 100% polyester, microfleece, 3-lags GORE-TEX®-laminat, vind- og

ART. NR: GXB-487

vanntett materiale som puster. Vekt 245 g/m².

MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®-materiale, vind- og

FARGE: 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 90 Svart.

vanntett materiale som puster. Vekt 220 g/m². Forsterkninger av Cordura®, rip stop. Fòr av nett og polyestertaft. FARGE: 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.

Sko, se side 18.

Vind- og vannavstøtende med pustefunksjon. Holder deg varm ute og gir behagelig komfort inne. Holder kulden ute og lar svette og fuktighet passere.

WINDSTOPPER®-Bukse GWB-218 2 framlommer / 2 baklommer med klaff / Lårlomme med borrelås på klaff og mobillomme med borrelås på klaff / Lårlomme med borrelås på klaff, blyantlomme og skjult ID-kortlomme med borrelås på klaff / Bøyde ben. ART. NR: GWB-218 MATERIALE: 67% polyester, 33% bomull, 3-lags WINDSTOPPER®-materiale,

vindtett og vannavvisende materiale som puster. Vekt 290 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.


PROFIL 117 • Vindtett • Vanntett • Pustefunksjon

RAIN AND WORK Fristads i samarbeid med GORE. Les mer på side 137.

Avtagbart fôr

GORE-TEX®-parkas GX-408 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / 2 brystlommer med glidelås / Papirlomme / Stormlomme / Mobillomme og holder for ledning til handsfree / Innerlomme / Skjult ID-kortlomme / Armlomme / Regulerbar, avtagbar hette / Snøring i midje og nerkant / Glidelås i fòr for å gjøre logopåsetting og brodering enklere / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GX-408 MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyamid, 2-lags GORE-TEX®-materiale,

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 130 g/m². Tapede sømmer. Innerfòr av nett og polyestertaft. Avtagbart vattert fòr. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3

Caps, se side 177.

EN 343

Praktisk ryggsekk med separat lomme for sko, se side 175.

GORE-TEX®-Bukse GX-217 Elastikk, regulerbar snøring og holdere i midjen / 2 framlommer med borrelås / En baklomme med borrelås på klaff / Bøyde ben med forsterkning av Cordura® / Regulerbar lukning i ben / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

3 3

ART. NR: GX-217 MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyamid, 2-lags GORE-TEX -materiale, ®

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 130 g/m². Fòr av netting og polyestertaft. Kneforsterkning av 100% Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

EN 343


118 Vind- og vannavstøtende med pustefunksjon.

Vindtett fleecevest FR-504

Softshell-jakke SSH-494

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Snøring i nerkant / Forlenget rygg.

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / 2 brystlommer med glidelås – den ene med åpning og løkke for ledning til handsfree / Innerlommer / Regulerbar snøring i nerkant / Glidelås for regulering i ermer / Forlenget rygg.

ART. NR: FR-504 MATERIALE: Vindtett microfleece/rip stop, 100% polyester. Vekt 260 g/m².

ART. NR: SSH-494

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Ytterlag i 100% polyesterstretch, vannavvisende. Vekt 380 g/m². Vindtett

STØRRELSE: XS - XXL.

mellomlag med pustefunksjon. Innerlag i 100% polyester, microfleece. Forsterkninger i 100% polyamid, rip stop. FARGE: 90 Svart/Grå. STØRRELSE: XS - XXL.

Allværsbukse MP-295

Allværsjakke MP-495

2 framlommer med klaff / Baklomme med borrelås / Innfelt elastikk og beltestropper i midjen / Reflekslomme på høyre ben / Glidelås i ben / Regulerbar vidde nede i ben.

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / Innerlomme med glidelås / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Reflekslomme på høyre arm / Regulerbar borrelås og innfelt elastikk i ermer / Regulerbar snøring i nerkant / Innfellbar, regulerbar hette / Tapede sømmer / Glidelås i fòret gjør f.eks. brodering mulig.

ART. NR: MP-295 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Fòr av nett og

polyestertaft. Vekt 125 g/m².

ART. NR: MP-495

FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart.

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Fòr av nett og

STØRRELSE: XS - XXL.

polyestertaft. Vekt 125 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.


PROFIL 119 Polartec® fleecejakke, se side 16.

Fleecetrøye FLL-769

Fleecejakke FL-433

Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme / Armlomme / Ripstopforsterkninger på albuer.

Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme med glidelås / Framlommer med glidelås / Regulerbar snøring i nerkant / Ribb i ermer / Byttbar glidelåshempe – kan bestilles med firmalogo.

ART. NR: FLL-769 MATERIALE: 100% polyester, forsterkninger i 100% polyamid, rip stop. Vekt 280 g/m².

ART. NR: FL-433

FARGE: 15 Marine, 54 Khaki, 55 Mørk grå, 90 Svart.

MATERIALE: 100% polyester fleece. Antipillingbehandlet. Vekt 300 g/m².

STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 15 Marine, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL

Vindtett fleecejakke FE-712

Vindtett fleecejakke FE-754

Med forsterkninger på skulderparti og ermer / Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / Armlomme med glidelås / Innerlomme / Regulerbar snøring i nerkant / Innfelt elastikk i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Innerlomme / Regulerbar snøring i nerkant / Innfelt elastikk i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

ART. NR: FE-712

MATERIALE: 100% polyester, polarfleece. Vindtett og vannavvisende Airtech®-fòr med

ART. NR: FE-754

MATERIALE: 100% polyester, polarfleece. Vindtett og vannavvisende Airtech®-fòr med

pustefunksjon. Vekt 400 g/m².

pustefunksjon. Forsterkninger av polyesterstoff, rip stop. Vekt 400 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Mørk grå melert/Svart, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.


120

Sweatshirt CODE-1734

Sweatshirt med hette CODE-1735

Elastanribb i krage og ermeåpning.

Fòret hette med snøring / Kengurulomme / Elastanribb i midje og ermeåpning.

ART. NR: CODE-1734

ART. NR: CODE-1735

MATERIALE: 80% bomull, 20% polyester. Vekt 280 g/m².

MATERIALE: 80% bomull, 20% polyester. Vekt 280 g/m².

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Flaskegrønn, 57 Gråmelert, 58 Mørk grå, 81 Rød,

FARGE: 13 Turkis, 15 Marine, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart.

90 Svart.

STØRRELSE: S - XXXL.

STØRRELSE: S - XXXL.

Sweatshirt BPS-902

Sweatshirt BPS-702

Rund hals / Ribbestrikket trikôt langs begge sider gir bedre komfort.

Ribb i kragen / Knappestolpe og brystlomme / Ribbestrikket trikôt langs begge sider gir bedre komfort / Går ut våren 2010.

ART. NR: BPS-902 MATERIALE: 80% bomull, 20% polyester. Vekt 300 g/m².

ART. NR: BPS-702

FARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 57 Gråmelert, 81 Rød, 83 Vinrød,

MATERIALE: 80% bomull, 20% polyester. Vekt 300 g/m².

90 Svart.

FARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 24 Grønn, 57 Gråmelert, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.


PROFIL 121 NYHET!

Hettegenser LEH-773 2 framlommer / Ribb i midjen og på mansjettene / Snøring i hetten / Fristads-trykk på brystet. ART. NR: LEH-773. MATERIALE: 80% bomull, 20% polyester. Vekt 280 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSER: XS - XXL.

For mer informasjon om CoolMax®, se side 141.

Funksjons-Piké PF-718

Funksjons-T-shirt PF-918

Strukturmønstret / Kort glidelås / Brystlomme / Splitt i sidene / Noe forlenget i ryggen.

Strukturmønstret / Ribb i halsen / Splitt i siden / Noe forlenget rygg.

ART. NR: PF-718

MATERIALE: 50% CoolMax® Dacronfiber, 50% polyester, meget høy fuktighetstrans-

ART. NR: PF-918

MATERIALE: 50% CoolMax® Dacronfiber, 50% polyester, meget høy

porterende evne, og er hurtigtørkende. Vekt 140 g/m².

fuktighetstransporterende evne, og er hurtigtørkende. Vekt 140 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 00 Hvit, 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.


122

Skjorte B60-720

Skjorte B60-721

Lange ermer / Button down-krage / 2 brystlommer med klaff / Trykknapper.

Koret ermer / Button down-krage / 2 brystlommer med klaff / Trykknapper.

ART. NR: B60-720

MATERIALE: 60% bomull, 40% polyester. Vekt 200 g/m².

MATERIALE: 60% bomull, 40% polyester. Vekt 200 g/m².

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Grå, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart.

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Grå, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart.

STØRRELSE: S - XXXL.

ART. NR: B60-721

STØRRELSE: XS - XXXL.

Skjorte SB-735

Skjorte SB-733

Lange ermer / Skjulte trykknapper under stolpe / 3 brystlommer – to med borrelås, og en med glidelås / Armlomme / Splitt i sidene / Forlenget bakstykke.

Korte ermer / Skjulte trykknapper / 3 brystlommer - to med borrelås, og en med glidelås / Armlomme / Splitt i sidene / Forlenget bakstykke.

ART. NR: SB-735

MATERIALE: Poplin, 60% bomull, 40% polyester. Vekt 185 g/m².

MATERIALE: Poplin, 60% bomull, 40% polyester. Vekt 185 g/m².

FARGE: 15 Marine, 54 Khaki, 90 Svart.

FARGE: 15 Marine, 90 Svart.

STØRRELSE: XS - XXXL.

STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 57 Grå.

FARGE: 54 Khaki, 57 Grå.

STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.

ART. NR: SB-733


PROFIL 123 Generation Y skjorte, se side 13.

Flanellskjorte BI-777

Skjorte BIS-794

Lange ermer / 2 brystlommer med klaff.

Lange ermer / Brystlomme med knapp.

ART. NR: BI-777

ART. NR: BIS-794

MATERIALE: Vevd, rutet flanell, 100% bomull. Vekt 140 g/m².

MATERIALE: 73% bomull, 27% polyester. Vekt 150 g/m².

FARGE: 14 Mørk blå/Grønn, 15 Marine/Rød, 55 Grå/Vinrød.

FARGE: 10 Lys blå.

STØRRELSE: S - XXXL.

STØRRELSE: S - XXXL.

NYHET! 100% bomull.

Skjorte BKS-720

Skjorte BS-719

Lange armer / Button down-krage / To brystlommer med klaffer / Trykknapper.

Korte ermer / Button down-krage / 2 brystlommer med klaff.

ART. NR: BKS-720

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 170 g/m².

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 210 g/m².

FARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå.

FARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Grå, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart.

STØRRELSE: S - XXXL.

STØRRELSER: XS - XXXL.

ART. NR: BS-719


124

Pikètrøye TB-750

Pikètrøye TB-722

Korte ermer / Brystlomme / Splitt i sidene / Forlenget rygg / Går ut våren 2010.

Kort stolpe med kontrastfarge på undersiden / Raglanarm med kontrastfarget piping / Brystlomme / Splitt i sidene.

ART. NR: TB-750

ART. NR: TB-722

MATERIALE: 55% bomull, 45% polyester. Vekt 200 g/m².

MATERIALE: 55% bomull, 45% polyester. Vekt 200 g/m².

FARGE: 00 Hvit, 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 58 Grå, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart.

FARGE: 14 Mørk blå, 16 Kongeblå, 58 Grå, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart.

STØRRELSE: XS - XXXL.

STØRRELSE: XS - XXXL.

Pikètrøye CODE-1718 Ribb i krage og i ermeåpning / Matchende knapper i front / Splitt i siden. ART. NR: CODE-1718 MATERIALE: 100% pre-krympet, ringvevd og børstet bomull. (Farge 57 – 90% bomull,

10% viscose). Vekt 180 g/m², pikè. FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Flaskegrønn, 56 Sand,

57 Gråmelert, 58 Grå, 81 Rød, 83 Vinrød, 85 Rosa, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXXL.


PROFIL 125 NYHET!

Pikètrøye CODE-1722

Pikétrøye CODE-1723 Dame

Lange ermer / Knapping i front / Splitt i siden.

Flat ribb i krage og ermer / 4 knapper på stolpe i matchende farge / Splitt i siden / Figursydd.

ART. NR: CODE-1722 MATERIALE: 100% pre-krympet, ringvevd og børstet bomull. (Farge 57 – 90% bomull,

ART. NR: CODE-1723.

10% viscose). Vekt 230 g/m², pikè. FARGE: 00 Hvit, 15 Marine, 16 Kongeblå, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXL.

MATERIALE: 100% bomull. (Gråmelert 90% bomull, 10% viskose.), 230 g/m² piké. FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marineblå, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSER: S - XXL.

NY FARGE – LYS BLÅ!

Pikètrøye CODE-1721

Pikètrøye CODE-1720

Ribb i krage og i ermeåpning / Matchende knapper i front / Lomme på venstre bryst / Splitt i siden.

Korte ermer / Knapping i hals / Kontrastfarge på kragen og ermer.

ART. NR: CODE-1721

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 180 g/m².

MATERIALE: 100% pre-krympet, ringvevd og børstet bomull. (Farge 57 – 90% bomull,

FARGE: 00 Hvit/Kongeblå, 15 Marine/Hvit, 81 Rød/Hvit.

10% viscose). Vekt 230 g/m², pikè. FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 13 Turkis, 15 Marine, 16 Kongeblå, 24 Flaskegrønn, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXXL.

STØRRELSE: S - XXL.

ART. NR: CODE-1720


126

T-shirt CODE-1911 Korte ermer. ART. NR: CODE-1911 MATERIALE: 100% bomull. Farge 57 – 85% bomull, 15% viscose. Farge 71 – 65% polyester, 35% bomull. Vekt 150 g/m². FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 12 Azurblå, 13 Turkis, 15 Marine, 16 Kongeblå, 20 Grønn, 24 Flaskegrønn, 56 Sand, 57 Gråmelert, 58 Grå, 66 Brun, 70 Mørk gul, 71 Gul, 75 Orange, 81 Rød, 83 Vinrød, 86 Fuchsia, 90 Svart, 94 Askegrå. STØRRELSE: S - XXXXL.

T-shirt CODE-1912 Korte ermer.

Kraftig trikot – 190 g.

ART. NR: CODE-1912 MATERIALE: 100% bomull. Farge 57 – 85% bomull, 15% viscose. Farge 71 – 65% polyester, 35% bomull. Vekt 190 g/m². FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marine, 16 Kongeblå, 20 Grønn, 24 Flaskegrønn, 56 Sand, 57 Gråmelert, 58 Grå, 70 Mørk gul, 71 Gul, 75 Orange, 81 Rød, 83 Vinrød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXXL.


PROFIL 127

T-shirt CODE-1913

T-shirt CODE-1914

Korte ermer / V-hals / Selges i 10-pakning pr størrelse og farge.

Lange ermer.

ART. NR: CODE-1913

ART. NR: CODE-1914

MATERIALE: 100% bomull. Farge 57 – 85% bomull, 15% viscose. Vekt 150 g/m².

MATERIALE: 100% bomull. Farge 57 – 85% bomull, 15% viscose. Vekt 190 g/m².

FARGE: 00 Hvit, 15 Marine, 16 Kongeblå, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart.

FARGE: 00 Hvit, 15 Marine, 16 Kongeblå, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart.

STØRRELSE: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.

NYHET!

T-shirt CODE-1917 Dame

T-shirt CODE-1906

Korte ermer / Figursydd.

Korte ermer / Figursydd.

ART. NR: CODE-1917.

ART. NR: CODE-1906

MATERIALE: 100% bomull. Farge 57–85% bomull, 15% viskose. Vekt 190 g/m².

MATERIALE: 95% bomull, 5% elastan. Vekt 210 g/m².

FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marineblå, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart.

FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marine, 81 Rød, 90 Svart.

STØRRELSER: S - XXL.

STØRRELSE: S - XXL.


128


NÆRINGSMIDDEL OG HYGIENE FRISTADS P159 Vår P159-kvalitet er spesielt egnet for plagg som skal brukes i næringsmiddelindustrien, på storkjøkken og restauranter, der man ofte arbeider i et varmt innemiljø. Kvaliteten er lett og behagelig, den er laget av 65% polyester og 35% bomull og kan vaskes på 85 grader C. Den veier 210 g/m2. Alle plaggene er produsert for å oppfylle de tøffe kravene som stilles i næringsmiddelindustrien.

• Perfekt i varme klimaer og omgivelser • Svært god ventilasjon • Svært slitesterkt

Skjorte kort arm P159-751

Skjorte lang arm P159-710

Kort knapping med trykknapper / Forlenget rygg / Splitt i siden.

Trykknapper / Regulerbare mansjetter / Forlenget rygg / Splitt i siden.

ART. NR: P159-751

ART. NR: P159-710

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m².

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m².

FARGE: 00 Hvit.

FARGE: 00 Hvit.

STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.

Bukse unisex P159-260

Bukse P159-261

2 framlommer med trykknapper / Baklomme med trykknapp på klaff / Verktøylomme / Lårlomme med trykknapper på klaff og en ekstra lomme / Elastikk og snøring i liv / Regulerbar i ben.

2 framlommer med trykknapper / Baklomme med trykknapper på klaff / Verktøylomme / Lårlomme med trykknapper på klaff og en ekstra lomme / Regulerbar i liv / Regulerbar i ben.

ART. NR: P159-260

ART. NR: P159-261

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m².

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m².

FARGE: 00 Hvit.

FARGE: 00 Hvit.

STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.

129


130

Kort frakk P159-360 Trykknapper / Framlomme med klaff / Regulerbar knapping i ermer. ART. NR: P159-360 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m². FARGE: 00 Hvit. STØRRELSE: XS - XXL.

Lang frakk P159-160 Trykknapper / Framlomme med klaff / Regulerbar knapping i ermer. ART. NR: P159-160 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m². FARGE: 00 Hvit. STØRRELSE: XS - XXL.

Lue P159-560 Hårnett / Regulerbar borrelås bak. ART. NR: P159-560 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m². FARGE: 00 Hvit, 16 Kongeblå, 81 Rød. STØRRELSE: One size.

Bukse P159-219 2 innsydde framlommer / Baklomme / Glidelås i gylf. ART. NR: P159-219 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 210 g/m². FARGE: 50 Svart/Hvit rutet. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 154.

Vi tilbyr muligheten til å fargemerke vår P159-kolleksjon, slik at man kan skille mellom arbeidslag og ulike renhetssoner. Du velger selv farge (angi PMS-farge). Vi plasserer transfermerket på ønsket sted.


NÆRINGSMIDDEL OG HYGIENE 131

Kokkejakke P80M-379 Dobbel over bryst / Avtagbare hvite kuleknapper. ART. NR: P80M-379 MATERIALE: Satin, 100% bomull. Vekt 330 g/m². FARGE: 00 Hvit. STØRRELSE: XS - XXL.

Kuleknapper KNAK-31180 Kuleknapper i blått, burgunder, grønt, gull, rødt, sølv og svart kan bestilles separat til kokkefrakk P80M-379. ART. NR: KNAK-31180

Kokkelue SSK-584 Ventilasjonsnett. ART. NR: SSK-584 MATERIALE: 100% bomull. Vekt 160 g/m². FARGE: 00 Hvit. STØRRELSE: XS - XL.

Bukse EBS-281 2 framlommer / Baklomme med knapp / Regulerbar knapping i livet / Glidelås i gylf. ART. NR: EBS-281 MATERIALE: 100% bomull. Vekt 260 g/m². FARGE: 50 Svart/Hvit rutet. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 154, D 96 - D 116.


132

Lang frakk P92-103

Lang frakk P92-163 dame

Trykknapper / 2 framlommer / 2 brystlommer / Regulerbar knapping i ermer / Splitt i sidene.

Trykknapper / 2 framlommer / 2 brystlommer / Regulerbar knapping i ermer.

ART. NR: P92-103

ART. NR: P92-163

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 220: g/m².

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 220 g/m².

FARGE: 00 Hvit.

FARGE: 00 Hvit.

STØRRELSE: XS - XXL.

STØRRELSE: XS - XXL.

T-shirt FH-961 Ribb i halsen. ART. NR: FH-961 MATERIALE: 50% bomull, 50% polyester. Vekt 160 g/m². FARGE: 00 Hvit. STØRRELSE: XS - XXL.

Bukse P80M-281 2 framlommer / Baklomme med knapp / Regulerbar knapping i midjen / Glidelås i gylf. ART. NR: P80M-281 MATERIALE: 100% bomull. Vekt 330 g/m². FARGE: 00 Hvit. STØRRELSE: C 44 - C 60, C 146 - C 154.


NÆRINGSMIDDEL OG HYGIENE 133

Forkle P92-736

Forkle P92-705

Forkle NAS-726

Knyttebelte / Brystlapp / Lengde ca. 100 cm.

Knyttebelte / Lengde ca. 70 cm.

ART. NR: P92-736

ART. NR: P92-705

Knyttebelte / Lomme på brystlapp / Lengde ca. 100 cm.

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 220 g/m².

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 220 g/m².

ART. NR: NAS-726

FARGE: 00 Hvit.

FARGE: 00 Hvit.

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 275 g/m². FARGE: 14 Mørk blå.


134


REGN

3 2 EN 343

3 2

3 2 EN 471

3 2 EN 471

EN 343

Regnfrakk RS-434

Regnjakke RS-424

Avtagbar hette med knytting / Trykknapper og toveis glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / Innerlomme med trykknapp og mobillomme / Regulerbare ermer / Ventilering under stolpe på bærestykke / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2 og EN 471 klasse 3.

Avtagbar hette med knytting / Trykknapper og glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / Innerlomme med trykknapp og mobillomme / Regulerbare ermer / Snøring i nerkant / Ventilering under stolpe på bærestykke / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2 og EN 471 klasse 3.

ART. NR: RS-434

ART. NR: RS-424

MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Fluoriserende.

MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Fluoriserende. Vekt 200 g/m².

Vekt 200 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XXS - XXXL.

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XXS - XXXL.

Regnbukse RS-225 Elastikk i midjen / Beltestropper / Avtagbare, regulerbare seler / Tommestokklomme / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2 og EN 471 klasse 2. ART. NR: RS-225 MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Fluoriserende. Vekt 200 g/m². FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå. STØRRELSE: XXS - XXXL.

3 2 EN 343

2 2 EN 471

135


136

3 2

3 2 EN 343

EN 343

Regnjakke RS-432

Regnfrakk RS-410

Avtagbar hette med knytting / Trykknapper og glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / Innerlomme med trykknapp og mobillomme / Regulerbare ermer / Snøring i nerkant / Ventilering under stolpe på bærestykke / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2.

Avtagbar hette med knytting / Trykknapper og glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer / Innerlomme med trykknapp og mobillomme / Regulerbare ermer / Ventilering under stolpe på bærestykke / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2.

ART. NR: RS-432

ART. NR: RS-410

MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Vekt 200 g/m².

MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Vekt 200 g/m².

FARGE: 14 Mørk blå, 24 Grønn, 58 Grå.

FARGE: 14 Mørk blå, 22 Grønn, 58 Grå.

STØRRELSE: XXS - XXXL.

STØRRELSE: XXS-XXXL.

Funksjonsundertøy, se side 140.

Regnbukse RS-216 Elastikk i midjen / Beltestropper / Avtagbare, regulerbare seler / Tommestokklomme / Godkjent etter EN 343 klasse 3/2. ART. NR: RS-216 MATERIALE: 100% polyuretanbelagt nylontrikòt ”stretch”. Vekt 200 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 24 Grønn, 58 Mørk grå. STØRRELSE: XXS - XXXL.

3 2 EN 343


REGN

R.A.W™ – RAIN AND WORK R.A.WTM er Fristads’ konsept for arbeidsoppgaver under tøffe værforhold. Bruker du et R.A.WTM-plagg, er du garantert tørr og varm. Alle plaggene er utviklet i tett samarbeid med GORE – alt med tanke på god funksjon og komfort. Alle plaggene nedenfor er laget av GORE-TEX® og har en membran som er helt vanntett hele tiden. GORE-TEX®-membranen har den beste pustefunksjonen av alle vind- og vanntette materialer på markedet. På side 40–41, 72–73, 94, 116–117, 139–140 og 152–153 finner du flere plagg i R.A.WTM-kolleksjonen. Du finner også plaggene nedenfor på disse sidene.

GXB-484 side 73

GXB-487 side 41

GXH-429 side 94

GX-408 side 117

NYTTIG INFORMASJON: GORE-TEX® er svært slitesterkt, men hvis det blir skadet, kan det lappes uten at materialet mister sin funksjonalitet. Kontakt Fristads’ kundetjeneste eller forhandleren for å få mer informasjon.

GXB-482 side 73

GX-217 side 117

137


138


UNDERTØY UNDERTØY For å kunne arbeide effektivt i våte, vindfulle og kalde omgivelser er det viktig å kle seg riktig. Derfor er plaggene du har nærmest kroppen ekstra viktig. Vi har en serie undertøy av forskjellige materialer. Alle med samme mål – å holde deg tørr og varm. Les mer om hvordan du kler deg fornuftig, lag på lag, på side 7.

Polartec®-trøye PY-792 Glidelås helt opp i kragen / Beskyttelse mot glidelås i kragen / Brystlomme / Kontrastsømmer i lime og grått. ART. NR: PY-792 MATERIALE: Polartec® Powerstretch®, 88% polyester, 12% spandex, mikrofleece. Vekt 230 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

Polartec®-longs PY-791 Elastikk i midje / Kontrastsømmer i lime og grått. ART. NR: PY-791 MATERIALE: Polartec® Powerstretch®, 88% polyester, 12% spandex, mikrofleece. Vekt 230 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

• Elastisk microfleece • Transporterer fuktighet • Gode pustende egenskaper • Tørker raskt • Høy varmekapasitet

Polotrøye MF-796 Polotrøye med glidelås i hals / Sømmer i grå kontrast. ART. NR: MF-796 MATERIALE: 100% polyester, microfleece. Vekt 180 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Longs MF-797 Longs med elastikk i linning / Sømmer i grå kontrast. ART. NR: MF-797 MATERIALE: 100% polyester, microfleece. Vekt 180 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

139


140 • Transporterer fuktighet • Gode pustende egenskaper • Tørker raskt • Perfekt basislag

Longs OF-788 Sømmer i grå kontrast. ART. NR: OF-788 MATERIALE: 100% polyester. Vekt 160 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Polotrøye OF-789 Sømmer i grå kontrast. ART. NR: OF-789 MATERIALE: 100% polyester. Vekt 160 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Funksjonstrøye OF-787 Sømmer i grå kontrast. ART. NR: OF-787 MATERIALE: 100% polyester. Vekt 160 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

3-funksjonstrikot: 1. Indre lag av polyester som transporterer fuktighet. 2. Mellomlag av luftig polyester som isolerer og varmer. 3. Ytre lag av bomull som absorberer fuktighet, og som deretter fordamper.

Longs PC-747 Elastikk i livet / Ribb i ben. ART. NR: PC-747 MATERIALE: 3-funksjonstrikôt, 58% polyester, 42% bomull.

Vekt 210 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXXL.

Polotrøye PC-742 Lang arm med ribb / Forlenget rygg / Høy krage med kort glidelås. ART. NR: PC-742 MATERIALE: 3-funksjonstrikôt, 58% polyester, 42% bomull.

Vekt 210 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S - XXL.

Trøye PC-743 Lang arm med ribb / Forlenget rygg / Rund hals. ART. NR: PC-743 MATERIALE: 3-funksjonstrikôt, 58% polyester, 42% bomull.

Vekt 210 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXXL.


UNDERTØY 141 COOLMAX CoolMax® er en unik Dacronfiber som effektivt transporterer svette vekk fra huden. CoolMax® tørker svært raskt og har bedre pustende egenskaper enn annet materiale. CoolMax® beholder de pustende egenskapene også i våt tilstand.

Funksjons-Piké PF-718

Funksjons-T-shirt PF-918

Strukturmønstret / Kort glidelås / Brystlomme / Splitt i sidene / Noe forlenget i ryggen.

Strukturmønstret / Ribb i halsen / Splitt i siden / Noe forlenget rygg.

ART. NR: PF-718

MATERIALE: 50% CoolMax® Dacronfiber, 50% polyester, meget høy

ART. NR: PF-918

MATERIALE: 50% CoolMax® Dacronfiber, 50% polyester, meget høy

fuktighetstransporterende evne, og er hurtigtørkende. Vekt 140 g/m².

fuktighetstransporterende evne, og er hurtigtørkende. Vekt 140 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 00 Hvit, 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

Funksjonsplagg i cocona®, se side 12.

Sokker CMS-928

Sokker US-929

Sokker SS-927

Pustefunksjon / Hurtigtørkende.

Ekstra forsterkning i såle, hæl og tå / Frottèstrikket.

Ribbestrikket skaft / Frottèstrikket såle / Leveres i 3-pakninger.

MATERIALE: 80% CoolMax® polyester, 15% polyamid,

ART. NR: US-929

ART. NR: SS-927

5% lycra. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S (37-39), M (40-42), L (43-45).

MATERIALE: 80% ull, 15% polyamid, 5% lycra.

MATERIALE: 70% bomull, 20% polyester, 10% polyamid.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S (37-39), M (40-42), L (43-45).

STØRRELSE: S (35-38), M (39-42), L (43-46).

ART. NR: CMS-928


142


KULDE

Papirlomme med glidelås under stolpe med innvendig mobillomme og åpning for ledning til handsfree, samt brystlomme med glidelås.

Innerlomme med åpning for hodetelefoner.

Ventilasjonsåpning med glidelås under armen.

Tommestokklomme og lårlommer med klaff.

Toveis glidelås langs hele utsiden av bena. Regulerbar nerkant med innvendig snølås.

GTE-403-jakke og GTE-203-bukse – for mer informasjon, se neste side.

143


144

AIRTECH® ECO ECO betyr at en stor del av plagget er produsert av en unik kombinasjon av resirkulerte materialer. Alle plagg som er merket med Airtech®ECO, inngår i en miljøsyklus, og kan derfor resirkuleres til nye plagg. Dette er helt unikt for Fristads’ produkter, og innebærer et stort steg inn i fremtiden når det gjelder miljø.

NYHET! Fôret jakke GTE-403 Glidelås helt opp / 2 framlommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / 2 innerlommer med glidelås, en med åpning for handsfree / Papirlomme med glidelås, samt mobillomme og åpning for ledning til handsfree / Ermlomme med glidelås / Ventilasjonsåpning under ermene / Bøyde ermer / Regulerbare mansjetter / Ribb i mansjett på innsiden av ermet / Forlenget rygg / Elastisk snøring i livet / Avtagbar, regulerbar hette / Glidelås i fôr som gjør brodering og logopåsetting enklere / Utsatte sømmer er tapede / Reflekspiping / På lager høsten 2010. ART. NR: GTE-403. MATERIALE: Fristads Airtech® ECO, 100% 3-lags polyester – hvorav 41% er resirkulert.

Vind- og vanntett materiale som puster. Utsatte sømmer er tapede. Vattert fôr. Vekt 537 g/m². FARGE: 14 Mørkeblå, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

NYHET! 3 3 EN 343

Jakke og bukse, se også side 143.

Fôrede bukser GTE-203 Linning med gylf, hemper og elastikk i siden / 2 framlommer med glidelås / Baklomme med glidelås / 2 lårlommer med klaff / Tommestokklomme / Toveis glidelås langs hele utsiden av bena – linningen kan åpnes / Bøyde ben / Regulerbar nede i ben / Snølås på innsiden / Reflekspiping på baksiden av bena / Avtagbare og regulerbare elastiske seler / Utsatte sømmer er tapet / På lager høsten 2010. ART. NR: GTE-203. MATERIALE: Fristads Airtech® ECO, 100% 3-lags polyester – hvorav 41% er

resirkulert. Vind- og vanntett materiale som puster. Utsatte sømmer er tapede. Vattert fôr. Vekt 356 g/m². FARGE: 14 Mørkeblå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3 EN 343


KULDE 145 AIRTECH® Airtech®-membran Vind/regn

Fuktighet/svette

AIRTECH® er Fristads eget registrerte varemerke. Et plagg som er laget av dette materialet, er vindog vanntett og beskytter brukeren mot vær og vind. Materialet har også pustefunksjon og holder deg tørr og behagelig ved at fuktighet og overskuddsvarme slippes ut.

Jakke GTX-413 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med glidelås / 2 framlommer med glidelås / Innerlomme med glidelås / Innvendig mobillomme med åpning og løkke for ledning til handsfree / Papirlomme med glidelås, samt plass til mobil / Ventilasjon under ermer / Regulerbare mansjetter / Ribb innvendig i ermer / Elastisk snøring i nerkant / Utsatte sømmer er tapede / Glidelås i fòr for brodering/logo / Forlenget rygg / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GTX-413 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vattert- og fleecefòret.

Vekt 400 g/m². Utsatte deler er forsterket med pansernylon. FARGE: 14 Mørk blå, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3 EN 343

Fòret kjeledress GT-812 Toveis glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / 2 brystlommer med glidelås / Stormlomme med glidelås under stolpe / 2 baklommer med klaffer / Innerlomme / Armlomme med mobillomme og blyantlomme / Tommestokklomme / Verktøylomme / Lårlomme med borrelås på klaff / Regulerbar elastisk snøring i midjen / Innfelt elastikk i midjen bak / Ribb i ermer / Toveis glidelås langs utsiden av hele benet / Regulerbar i ben / Snølås i ben / Avtagbar, fòret hette / Fleecefòret krage / Forsterkninger av pansernylon på skulderparti, ermer, knær og over bakenden / Utsatte sømmer er tapede / Refleks på ermer og ben / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GT-812 MATERIALE: Fristads Airtech®, vann- og vindtett med pustefunksjon. Vattert fòr. Utsatte deler

forsterket med pansernylon. Vekt 400 g/m². FARGE: 90 Svart/Grå. STØRRELSE: S - XXL.

3 3 EN 343


146

3 3

3 3

EN 343

EN 343

Jakke GT-406

Parkas GT-426

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med borrelås / 2 brystlommer og 2 fòrede lommer med glidelås / Stormlomme med glidelås under stolpe / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Armlomme med blyantlomme og mobillomme / Regulerbar borrelås i ermer / Forlenget rygg / Regulerbar snøring i midjen / Innfellbar ufòret hette / Fleecefòr på krage / Utsatte sømmer er tapede / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

Toveis glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med klaff / 2 brystlommer og 2 fòrede lommer med glidelås / Stormlomme med glidelås under stolpe / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Armlomme med blyantlomme og mobillomme / Regulerbar snøring i midje og ermer / Regulerbare mansjetter / Innfellbar ufòret hette / Fleecefòret krage / Forsterkninger av pansernylon på skulderparti og ermer / Utsatte sømmer er tapede / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

ART. NR: GT-406

ART. NR: GT-426

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vattert og

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vattert og

fleecefòret. Vekt 400/490 g/m². Utsatte deler forsterket med pansernylon. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart.

fleecefòret. Vekt 400/490 g/m². Utsatte steder forsterket med pansernylon. STØRRELSE: S - XXXL.

Fòret bukse GT-212 2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med klaff / Tommestokklomme / Elastikk og beltestropper i midjen / Glidelås i gylf / Regulerbar lukning i ben og glidelås helt opp til kne / Forhøyet rygg / Forsterkning av pansernylon på knær / Utsatte sømmer er tapede / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GT-212 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vattert fòr.

Vekt 400 g/m². Kneforsterkning av pansernylon. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

3 3 EN 343


KULDE 147

Avtagbar quiltet jakke som fôr. 3 3 EN 343

Jakke GT-466 Jakke med avtagbar, vattert jakke som fòr / Forsterkninger av pansernylon på skulderparti og ermer / Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med borrelås / 2 brystlommer og 2 fòrede lommer med glidelås / Stormlomme med glidelås under stolpe / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Armlomme med blyantlomme og mobillomme / Bøyde ermer for større bevegelsesfrihet / Regulerbare ermer / Regulerbar snøring i nerkant / Forlenget rygg / Innfellbar, ufòret hette / Fleecfòret krage / Glidelås i fòr for evt. brodering/logo / Utsatte sømmer er tapet / Avtagbart, vattert fòr med fleecefòret krage, kan brukes som separat jakke: Glidelås / 2 framlommer / Innerlomme og mobillomme / Ribb i ermer / Regulerbar snøring i nerkant / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GT-466 MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. Vekt 400/490 g/m². Utsatte deler forsterket med pansernylon. Avtagbart fòr/jakke, vattert/fleece med ytterstoff

av polyester rip stop. FARGE: 16 Kongeblå, 58 Grå. STØRRELSE: S - XXXL.

Vinterlue GT-568

Hanske GTH-981

Pelsfiberfòret.

Refleksstriper / Regulerbar i håndledd / Ribb i akryl / Gummigrep.

ART. NR: GT-568

ART. NR: GTH-981

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon, 100% polyester.

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vannavvisende med pustefunksjon.

FARGE: 14 Mørk blå, 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Svart.

Thinsulate-fylling.

STØRRELSE: S - XL.

FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S/M, L/XL.


148

Vindtett fleecejakke FE-712

Vindtett fleecejakke FE-754

Med forsterkninger på skulderparti og ermer / Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / Armlomme med glidelås / Innerlomme / Regulerbar snøring i nerkant / Innfelt elastikk i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Innerlomme / Regulerbar snøring i nerkant / Innfelt elastikk i ermer / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

ART. NR: FE-712

MATERIALE: 100% polyester, polarfleece. Vindtett og vannavvisende Airtech®-fòr

ART. NR: FE-754

MATERIALE: 100% polyester, polarfleece. Vindtett og vannavvisende Airtech®-fòr med

med pustefunksjon. Vekt 400 g/m².

pustefunksjon. Forsterkninger av polyesterstoff, rip stop. Vekt 400 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Mørk grå melert/Svart, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart.

Fiberpelsjakke P-762

Pelsfibertrøye PH-759

Glidelås / Tommelgrep / Forlenget rygg / Vendbar.

Kort glidelås helt opp i kragen / Brystlomme med glidelås / 2 sidelommer / Ribb i ermer og i liv.

ART. NR: P-762

STØRRELSE: S - XXXL.

MATERIALE: 100% polyester, pelsfiber. Vekt 320 g/m².

ART. NR: PH-759

FARGE: 14 Mørk blå.

MATERIALE: Pelsfiber av 70% akryl, 30% polyester. Bærestykke og albueforsterkning

STØRRELSE: XS - XXL.

av 65% polyester, 35% bomull. FARGE: 57 Lys grå/Mørk blå, 90 Mørk grå/Svart. STØRRELSE: S - XXXL.


KULDE 149 Fleecejacket Polartec®, se side 16.

Fleecetrøye FLL-769

Fleecejakke FL-433

Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme / Armlomme / Ripstopforsterkninger på albuer.

Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme med glidelås / Framlommer med glidelås / Regulerbar snøring i nerkant / Ribb i ermer / Byttbar glidelåshempe – kan bestilles med firmalogo.

ART. NR: FLL-769 MATERIALE: 100% polyester, forsterkninger i 100% polyamid, rip stop. Vekt 280 g/m².

ART. NR: FL-433

FARGE: 15 Marine, 54 Khaki, 55 Mørk grå, 90 Svart.

MATERIALE: 100% polyester fleece. Antipillingbehandlet. Vekt 300 g/m².

STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 15 Marine, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL

Se alt vårt tilbehør på side 174–179.

Vindtett fleecevest FR-504

Hansker FLH-982

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Snøring i nerkant / Forlenget rygg.

Regulerbar i håndledd / Gummigrep.

ART. NR: FR-504

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Vindtett microfleece/rip stop, 100% polyester. Vekt 260 g/m².

STØRRELSE: S/M, L/XL.

FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

ART. NR: FLH-982 MATERIALE: 100% polyester, microfleece, antipillingbehandlet. Thinsulate-fylling.


150

FRISTADS POLYDEX® Fristads Polydex® er laget av 100% polyester. Materialet er smuss-, olje- og vannavvisende. Plaggene er svært slitesterke og helfôret med quiltet vattering og pelsfiber. Alle PP-plaggene på side 150–151 kan kombineres og matcher hverandre.

Vinterjakke PP-428

Parkas PP-457

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / 2 innerlommer og mobillomme / Armlomme med blyantlommer og mobillomme / Regulerbar snøring i midjen / Regulerbar knapping i midje og i ermer / Innvendig ribb i ermer / Innfellbar, ufòret hette / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Toveis glidelås helt opp i kragen / Avtagbar fòret hette / 2 fòrede lommer i brysthøyde / Papirlomme med glidelås og innvendig mobillomme / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer med klaff og 2 fòrede lommer / Armlomme med mobillomme og blyantlomme / Armlomme med glidelås / Innerlomme / Løkke for ledning til handsfree / Regulerbar snøring i midjen / Innvendig ribb i ermer / Pelsfiberfòret krage / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

ART. NR: PP-428 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

Fòret med pelsfiber. Vekt 520 g/m².

ART. NR: PP-457

FARGE: 14 Mørk blå.

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester. Smuss-, olje- og vannavvisende.

STØRRELSE: S - XXXL.

Vattert fòr. Vekt 445 g/m². FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: S - XXXL.

Fòret jakke PP-418

Pilotjakke PP-464

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / 2 innerlommer og mobillomme med løkke for ledning til handsfree / Armlomme med trykknapp / Skjult ID-kortlomme / Regulerbar snøring i midjen / Regulerbar knapping i nerkant og i ermer / Ribb i ermer / Innfellbar, ufòret hette / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Forsterkninger av pansernylon på skulderparti og ermer / Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med glidelås / D-ringer / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer med glidelås / Armlomme med glidelås og blyantlomme / Armlomme med borrelås / 2 innerlommer / Løkke for ledning til handsfree / Ribb i ermer og midje / Pelsfiberfòret krage / Reflekspiping både foran og bak / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

ART. NR: PP-418

ART. NR: PP-464

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester. Smuss-, olje- og vannavvisende.

Fòret med pelsfiber. Vattert fòr i ermer. Vekt 520 g/m². FARGE: 12 Mellomblå/Mørk grå, 14 Mørk blå/Mellomblå, 24 Grønn/Svart, 58 Mørk grå/Svart, 92 Svart/Mørk grå. STØRRELSE: S - XXXL.

Vattert fòr. Utsatte steder forsterket med pansernylon. Vekt 445 g/m². FARGE: 12 Mellomblå, 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 80 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.


KULDE 151

Pilotjakke PP-442

Vest PP-505

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med glidelås / 2 D-ringer / 2 framlommer med knapping / Armlomme med blyantlomme og mobillomme / 2 innerlommer og mobillomme / Ribb i ermer og i midje / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Glidelås som går helt opp i kragen / 2 brystlommer, hvorav en med tre verktøy-/blyantlommer / 2 skjulte brystlommer med glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer med klaff / 2 fòrede lommer / Mobillomme og løkke for ledning til handsfree / Innerlomme / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

ART. NR: PP-442 MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

ART. NR: PP-505

Fòret med pelsfiber. Vattert fòr i ermer. Vekt 520 g/m². FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: XS - XXXL. FARGE: 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende.

Selebukse PP-67

Fòret bukse PP-267

2 brystlommer, hvorav en med klaff / Toveis glidelås / Regulerbar midje / 2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med tommestokklomme og blyantlomme / Lårlomme med mobil- og blyantlomme / Bøyde ben med knelommer av Cordura® / Knelommene kan åpnes fra innsiden / Glidelås i ben / Regulerbar lukning i ben.

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med tommestokklomme og blyantlomme / Lårlomme med mobillomme og blyantlomme / Bøyde ben med knelommer av Cordura® / Knelommene åpnes fra innsiden / Glidelås i ben / Regulerbar lukning i ben.

ART. NR: PP-67

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester. Smuss-, olje- og vannavvisende.

Fòret med pelsfiber. Vekt 520 g/m². FARGE: 12 Mellomblå, 14 Mørk blå, 24 Grønn, 58 Grå, 80 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

ART. NR: PP-267

MATERIALE: Fristads Polydex®, 100% polyester. Smuss-, olje- og vannavvisende.

Vattert fòr. Vekt 350 g/m².

Vattert fòr. Vekt 390 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S - XXL.

FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156.


152

3 3 EN 343

GORE-TEX®-Jakke GXB-487

WINDSTOPPER® GWT-481

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås, den ene med D-ring / Armlomme med glidelås / Brystlomme med glidelås / 2 innerlommer / Løkke for ledning til handsfree / Regulerbare mansjetter / Snøring i nerkant / Forlenget bakstykke / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Avtagbar hette / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

Glidelås helt opp i kragen / 2 sidelommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / Innerlomme / Innvendig mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Tommelgrep / Båndkant med stretch i ermeslutt / Snøring i nerkant.

ART. NR: GXB-487

MATERIALE: 100% polyester, microfleece, 3-lags GORE-TEX®-laminat, vind- og

ART. NR: GWT-481

MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyester, 2-lags GORE-TEX®-materiale, vind- og

vanntett materiale som puster. Vekt 245 g/m².

vanntett materiale som puster. Vekt 220 g/m². Forsterkninger av Cordura®, rip stop. Fòr av nett og polyestertaft. FARGE: 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

FARGE: 14 Mørk blå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXL.

• Vindtett • Vannavvisende • Pustefunksjon

Holder deg varm ute og gir behagelig komfort inne. Holder kulden ute og lar svette og fuktighet passere.

WINDSTOPPER®-Bukse GWB-218 2 framlommer / 2 baklommer med klaff / Lårlomme med borrelås på klaff og mobillomme med borrelås på klaff / Lårlomme med borrelås på klaff, blyantlomme og skjult ID-kortlomme med borrelås på klaff / Bøyde ben. ART. NR: GWB-218 MATERIALE: 67% polyester, 33% bomull, 3-lags WINDSTOPPER®-materiale, vindtett

og vannavvisende materiale som puster. Vekt 290 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120.


KULDE 153 • Vindtett • Vanntett • Pustefunksjon

RAIN AND WORK Fristads i samarbeid med GORE. Les mer på side 137.

Avtagbart fôr.

GORE-TEX®-parkas GX-408 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / 2 brystlommer med glidelås / Papirlomme / Stormlomme / Mobillomme og løkke for ledning til handsfree / Innerlomme / Skjult ID-kortlomme / Armlomme / Regulerbar, avtagbar hette / Snøring i midje og nerkant / Glidelås i fòr for å gjøre logopåsetting og brodering enklere / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GX-408 MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyamid, 2-lags GORE-TEX®-materiale,

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 130 g/m². Tapede sømmer. Innerfòr av nett og polyestertaft. Avtagbart vattert fòr. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3 EN 343

GORE-TEX®-sko, se side 20 og 22.

GORE-TEX®-Bukse GX-217 Elastikk, regulerbar snøring og holdere i midjen / 2 framlommer med borrelås / En baklomme med borrelås på klaff / Bøyde ben med forsterkning av Cordura® / Regulerbar lukning i ben / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3. ART. NR: GX-217 MATERIALE: Ytterstoff av 100% polyamid, 2-lags GORE-TEX®-materiale,

vind- og vanntett materiale som puster. Vekt 130 g/m². Fòr av netting og polyestertaft. Kneforsterkning av 100% Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

3 3 EN 343


154

Jakke BT-401

Jakke PJ-465

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Armlomme med mobillomme og blyantlomme / Ribb i ermer / Forsterkning av Cordura® på albuer / Forlenget rygg / Reflekspiping på bærestykket både foran og bak.

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med trykknapp / 2 brystlommer med glidelås, den ene med innvendig mobillomme og utgang for ledning til handsfree / Innerlomme med knapp / 2 blyantlommer på arm / Fleecefòret krage / Ribb i ermer og midje / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

ART. NR: BT-401 MATERIALE: 100% polyester, fleece. Bærestykke og ermer med ytterstoff av smuss-,

olje- og vannavvisende 100% polyester. Vatterte ermer. Vekt 430 g/m². Cordura®forsterkning på albuer. FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: S - XXXL.

ART. NR: PJ-465 MATERIALE: 100% polyester, smuss-, olje- og vannavvisende. Vattert fòret. Vekt 420 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

Undertøy, se side 139.

Pelsfòret kjeledress 100-883 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med klaff / 2 brystlommer med klaff / Baklomme med klaff / Innerlomme / Tommestokklomme / Armlomme med glidelås / Regulerbar elastisk snøring i midjen / Innvendig ribb i ermer / Toveis glidelås langs utsiden av ben / Regulerbar i ben / Avtagbar fòret hette / Refleks på bryst, rygg og ben. ART. NR: 100-883 MATERIALE: 70% polyester, 30% bomull, smuss-, olje- og vannavvisende. Fòret med

pelsfiber. Ermer og nedre del av ben har vattert fòr. Vekt 510 g/m². FARGE: 12 Mellomblå/Svart. STØRRELSE: XXS - XXL.


KULDE 155

Vattert jakke PV-468

Vattert jakke GV-468

Glidelås i helt opp i kragen / 2 brystlommer med glidelås – den ene med mobillomme, samt utgang og løkke for ledning til handsfree / Papirlomme med glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer med trykknapp / Armlomme med glidelås / 2 innerlommer, en med knapp og en med glidelås / Regulerbar snøring i midjen / Ribb og borrelås i ermer / Refleksdekor bak / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere.

Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med glidelås – den ene med mobillomme, samt utgang og løkke for ledning til handsfree / Papirlomme med glidelås / Skjult ID-kortlomme / 2 framlommer med trykknapp / Armlomme med glidelås / 2 innerlommer, en med knapp og en med glidelås / Regulerbar snøring i midjen / Ribb og borrelås i ermer / Refleksdekor bak / Glidelås i fòr for brodering og/eller logo.

ART. NR: PV-468

ART. NR: GV-468

MATERIALE: Ytterstoff av 80% polyester, 20% bomull. Rip stop-forsterkning 95%

MATERIALE: Ytterstoff av 65% polyester, 35% bomull. Rip stop-forsterkning 95%

polyester, 5% spandex. Vattert fòr. Vekt 410 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 66 Rutet.

polyester, 5% spandex. Vattert fòret. Vekt 425 g/m². STØRRELSE: XS - XXXL.

Smuss-, olje- og vannavvisende bomullsjakke.

Lue AM-580 Dobbelstrikket. ART. NR: AM-580 MATERIALE: 100% akryl. FARGE: 58 Grå. STØRRELSE: One size.

Fòret jakke FASI-437 Glidelås helt opp i kragen / 2 brystlommer med klaff / 2 framlommer / Skjult ID-kortlomme / 2 innerlommer, hvorav en med mobillomme / Løkke for ledning til handsfree / Stormlomme / 2 armlommer, en med glidelås og en med klaff / Regulerbar knapping i nerkant og ermer / Ribb i ermer / Albueforsterkning av Cordura® / Snøring i nerkant / Forlenget rygg / Glidelås i fòr for logopåsetting eller brodering. ART. NR: FASI-437

Lue AM-576

MATERIALE: Ytterstoff av FAS® Fristads beste marinetwills, 100% bomull, smuss-,

Ribbestrikket lue / Fleecefòret.

olje- og vannavvisende. Teflon®- behandlet. Vekt 375 g/m². Pelsfiberfòret, vekt 280 g/m². Forsterkninger av Cordura®. FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXXL.

ART. NR: AM-576 MATERIALE: 100% akryl. FARGE: 71 Gul, 77 Orange, 90 Svart. STØRRELSE: One Size.


156 NYHET!

For mer informasjon om Generation Y, se side 8–25.

Vann- og vindtett med pustefunksjon. Laget av resirkulerte materialer. Les mer på side 17.

3 3

3 3 EN 343

EN 343

Fòret jakke HY-497

Jakke PRY-479

2 framlommer med glidelås / Mobillomme med glidelås og utgang for ledning til handsfree / Papirlomme med glidelås / Armlomme med glidelås / Skjult ID-kortlomme / Bøyde ermer / Regulerbar hette og mansjetter / Glidelås i fòr for brodering evt. påsetting av logo / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer med glidelås / Brystlomme med glidelås og D-ring / 2 innerlommer / Armlomme med glidelås / Avtagbar, regulerbar hette / Fleecefòret krage / Regulerbare ermer / Snøring i nerkant / Y print på fòr / Godkjent etter EN 343 klasse 3/3.

ART. NR: HY-497

MATERIALE: Fristads Airtech® ECO, 100% 3-lags polyester – hvorav 41% er resirkulert,

ART. NR: PRY-479

MATERIALE: Airtech®, vind- og vanntett med pustefunksjon. 100% polyamid, vattert

vind- og vanntett materiale som puster. Tapede sømmer. Vekt 440 g/m².

microfleecefòr. Vekt 460 g/m². FARGE: 15 Marine, 24 Militær grønn, 55 Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 16 Kongeblå, 90 Svart. STØRRELSE: XS - XXXL.

NYHET! Les mer på side 15.

Lue MY-541

Lue MY-540

Fleecefòret.

Fleecefòret.

ART. NR: MY-541

ART. NR: MY-540

MATERIALE: 100% akryl.

MATERIALE: 100% akryl

FARGE: 24 Grønn.

FARGE: 24 Grønn.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One size.

Kan brukes på mange forskjellige måter. Les mer på side 16.

Foret jakke RY-416 Glidelås helt opp i kragen / Brystlomme med glidelås / 2 framlommer med glidelås / ”Kontorlomme” med plass for mobil, visittkort, USBminnebrikke, blyanter, lommebok og mini laptop, samt D-ring og åpning for ledning til handsfree / Innerlomme med knapp / Glidelås i fòr for å gjøre brodering og logopåsetting enklere / Bøyde albuer / Elastikk i ermer / Regulerbar i nerkant / Avtagbar, regulerbar hette / På lager Høsten 2010.

Bandana BNY-949 Multifunksjonell bandana for hode og hals.

ART. NR: RY-416.

ART. NR: BNY-949.

MATERIALE: PU-belagt canvas, 60% bomull, 40% polyester, vind- og vannavstø-

MATERIALE: 100% polyester. Fleece 190 g/m², strikkegenser 135 g/m².

tende. Fôret. Vekt 740 g/m². FARGE: 55 Mørk grå. STØRRELSE: XS - XXXL.

FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: One size.


KULDE 157


158


DAME KUN FOR DAMER I dette kapittelet presenterer vi plagg som er spesialdesignet for damer – både når det gjelder størrelse og passform. Hvis du ikke finner det du er på utkikk etter her, passer de fleste av våre andre plagg like godt for damer som for herrer. De fleste av jakkene og overdelene fås fra størrelse XS. De fleste av buksene fås fra størrelse C 44, som tilsvarer damestørrelse C 38. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du bruker, kan du se vår størrelsesveiledning på side 81 og 181.

Les mer om FAS® på side 27.

NYHET! Den grå FAS-266K-buksen har gulvleggerlomme.

Bukse FAS-253K Dame, FAS-266K Dame

Mamma-selebukse FAS-0385

2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket med Cordura® den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / 2 romslige fram- og baklommer / Skjult ID-kortlomme / Tommestokklomme / Blyantlomme / Mobillomme / Verktøylomme / Lårlomme med klaff / 2 hammerholdere, den ene regulerbar / Knivfeste / Knelommer av Cordura®.

Regulerbar livvidde / Elastisk regulering i ryggen / To løst hengende brystlommer som kan knappes fast – én med knapp på klaff og knivfeste, og den andre med knapp, knivfeste og blyantlomme / To løst hengende spikerlommer – en med en ekstra lomme, den andre med tre små lommer og verktøyholdere / Spikerlommene er forsterket av Cordura® / To romslige fram- og baklommer / Tommestokklomme av Cordura® / Lårlomme med mobillomme og ID-kortlomme / To hammerholdere / Glidelås foran / Knelommer av Cordura® / Vi har valgt å lage mammabuksene som snekkerbukser, slik at vekten fra verktøy osv. fordeles på ryggen og skuldrene / Ikke lagerført / Leveringstid fem uker.

ART. NR: FAS-253K FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. ART. NR: FAS-266K FARGE: 55 Mørk grå. MATERIALE: FAS® Fristads beste marinetwill, 100% bomull. Vekt 375 g/m². Utsatte lommer er forsterket med Cordura®. STØRRELSE: C 34 - C 50.

Rød genser, se side 120.

ART. NR: FAS-0385. MATERIALE: FAS®, Fristads beste marinetwill, 100 % bomull. Lommer som er utsatt for slitasje er forsterket med Cordura®. Vekt 375 g/m². FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52.

159


160 NYHET!

NYHET!

Pikétrøye CODE-1723 Dame

T-shirt CODE-1906

T-shirt CODE-1917 Dame

Flat ribb i krage og ermer / 4 knapper på stolpe i matchende farge / Splitt i siden / Figursydd.

Korte ermer / Figursydd.

Korte ermer / Figursydd.

ART. NR: CODE-1906

ART. NR: CODE-1917.

ART. NR: CODE-1723.

MATERIALE: 95% bomull, 5% elastan. Vekt 210 g/m².

MATERIALE: 100% bomull. Farge 57–85% bomull,

MATERIALE: 100% bomull. (Gråmelert 90% bomull,

FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marine, 81 Rød,

15% viskose. Vekt 190 g/m².

10 % viskose.), 230 g/m² piké. FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marineblå, 57 Gråmelert, 81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXL.

90 Svart.

FARGE: 00 Hvit, 10 Lys blå, 15 Marineblå, 57 Gråmelert,

STØRRELSE: S - XXL.

81 Rød, 90 Svart. STØRRELSE: S - XXL.

High Visibility bekledning i damestørrelse, se side 80–84.

Bukse BM-259 Dame

Bukse PS25-240 Dame

2 løst hengende spikerlommer – forsterket med Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer / 2 romslige fram- og baklommer, baklommer er forsterket med Cordura® / D-ring / Hammerholder / Tommestokklomme, plassert over sidesøm for bedre komfort, med verktøyholder og blyantlomme / Mobillomme med klaff / Lårlomme med klaff og ekstra lomme med skjult ID-kortlomme / Knivfeste / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, åpning fra innsiden og regulerbar høyde av kneputer.

2 romslige fram- og baklommer / 2 løst hengende innfellbare spikerlommer – forsterket av 100% Cordura® - den ene med ekstra lomme, den andre med 3 mindre lommer og verktøyholdere / Skjult ID-kortlomme / 2 D-ringer / Lårlomme med mobillomme og verktøylomme / 2 hammerholdere / Tommestokklomme plassert over sidesøm for bedre komfort / Verktøylomme / Blyantlomme / Knivknapp / Bøyde ben med knelommer av 100% Cordura®, innvendig åpning og regulerbar høyde av kneputer. ART. NR: PS25-240 MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, mekanisk stretch, flosset innside.

ART. NR: BM-259

Vekt 300 g/m². Knelommer av Cordura®.

MATERIALE: 100% bomullstwill. Vekt 300 g/m².

FARGE: 15 Marine, 58 Grå, 90 Svart.

FARGE: 00 Hvit/Mørk grå.

STØRRELSE: C 34 - C 50.

STØRRELSE: C 34 - C 50.


DAME

Bukser P254-231 damer

Bukser CY-214 damer

To framlommer / To baklommer med trykknapp på klaff / Glidelås i gylf / To lårlommer med trykknapper på klaff, en lomme med en ekstra lomme og mobillomme med klaff, den andre med blyantlommer og skjult ID-kortlomme / Brede beltestropper / D-ringer.

To framlommer / To baklommer / Multifunksjonslomme med tommestokklomme, stor lomme, mobillomme og blyantholder / Lårlomme med glidelås / Bøyde knær / Vil løpende bli oppdatert til versjon 1.1. / Farge 90 på lager Høsten 2010.

ART. NR: P254-231.

ART. NR: CY-214.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull. Vekt 300 g/m².

MATERIALE: Canvas, 60% bomull, 40% polyester. Vekt 350 g/m². Vekt 350 g/m².

FARGE: 15 Marine, 54 Khaki, 58 Grå, 90 Svart.

FARGE: 15 Marine, 24 Militærgrønn, 55 Mørk grå, 90 Svart.

STØRRELSE: C 34 - C 50.

STØRRELSE: C 34 - C 50.

Bukse P154-278 Dame

Bukse PR54-291 Dame

Shorts PR54-297

2 framlommer / 2 baklommer, hvorav en med klaff / Lårlomme med innvendig tommestokklomme – plassert over sidesøm for bedre komfort – og tre ekstra lommer / Lårlomme med klaff og utvendig mobillomme med klaff.

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / Lårlomme med klaff og 3 tilbehørslommer / Lårlomme med mobillomme og 2 blyantlommer / Tommestokklomme / D-ring / Innvendige knelommer / Glidelås i gylf / Velg mellom 4 basisfarger, 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

2 framlommer / 2 baklommer med borrelås på klaff / D-ring / Lårlomme med klaff og 3 tilbehørslommer / Lårlomme med mobillomme og 2 blyantlommer / Tommestokklomme / Glidelås i gylf / Velg mellom 4 basisfarger, 12 dekorfarger og 13 passpoalfarger.

ART. NR: P154-278

ART. NR: PR54-291

ART. NR: PR54-297

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside.

MATERIALE: 65% polyester, 35% bomull, flosset innside.

Vekt 245 g/m². FARGE: 15 Marine, 58 Grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 34 - C 50.

Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå, 90 Svart. STØRRELSE: C 34 - C 50.

Vekt 260 g/m². HOVEDFARGE: 15 Marine, 16 Kongeblå, 58 Mørk grå,

90 Svart. STØRRELSE: C 34 - C 50.

161


162


KIDS NYHET!

Fòret barnejakke HK-473 Softshell jakke SK-4759 Glidelås helt opp i kragen / 2 framlommer / Innerlomme med glidelås / Elastikk i ermer og midje / Reflekstrekanter i front og på rygg.

2 framlommer med glidelås / Brystlomme med glidelås / Innerlomme med glidelås / Innfellbar, avtagbar hette / Fleecefòret krage / Snøring i nerkant / Reflekspiping langs ermer og bryst/rygg / Refleks i nerkant / Leveres sammen med lue i matchende farger. ART. NR: HK-473 MATERIALE: 100% polyester. Vattert polyesterfòr. Vekt 410 g/m².

ART. NR: SK-4759. MATERIALE: 100% polyester, vindtett og vannavvisende. Vekt 285 g/m². FARGE: 55 Mørk grå/Gul. STØRRELSE: 98/104 (3-4 år), 110/116 (5-6 år), 122/128 (7-8 år),

FARGE: 71 Grå/Gul, 77 Orange/Grå. STØRRELSE: 98/104 (3-4 år), 110/116 (5-6 år), 122/128 (7-8 år), 134/140 (9-10 år), 146/152 (11-12 år).

134/140 (9-10 år), 146/152 (11-12 år).

NYHET!

Leveres med tommestokk.

Bukser FAS-2194

Selebukse NAS-0257

Bukse NAS-2597

To løst hengende spikerlommer med verktøyholdere / To framlommer / To romslige baklommer / Hammerholder / Tommestokklomme med tommestokk / Lårlomme / Knær og nederste del av benet er forsterket med Cordura®.

Glidelås i front / 2 framlommer / 2 baklommer / 2 brystlommer / Tommestokklomme og verktøylomme / Hammerholder / Regulerbare seler med elastikk i ryggen / Kneforsterkning av Cordura®.

Linning med beltestropper / Gylf med glidelås / 2 framlommer / 2 baklommer / Tommestokklomme og verktøylomme / Hammerholder / Kneforsterkning av Cordura®.

ART. NR: NAS-0257

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 275 g/m².

ART. NR: FAS-2194. MATERIALE: FAS®, Fristads beste marinetwill, 100% bomull.

Vekt 375 g/m². Forsterkninger med Cordura®. FARGE: 55 Mørk grå/Gul. STØRRELSE: 98/104 (3-4 år), 110/116 (5-6 år), 122/128 (7-8 år), 134/140 (9-10 år), 146/152 (11-12 år).

ART. NR: NAS-2597

MATERIALE: 100% bomull. Vekt 275 g/m².

Kneforsterkning av Cordura® (pansernylon).

Kneforsterkning av Cordura® (pansernylon). FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: 98/104 (3-4 år), 110/116 (5-6 år), 122/128 (7-8 år), 134/140 (9-10 år), 146/152 (11-12 år).

FARGE: 14 Mørk blå. STØRRELSE: 98/104 (3-4 år), 110/116 (5-6 år), 122/128 (7-8 år), 134/140 (9-10 år), 146/152 (11-12 år).

163


164


VERKTØYBELTER SNIKKI KOMFORTSYSTEM FRA FRISTADS

An leg gs vir Ar ks be om ids he led Stå t, i er lar ns be tal ide Ele las r, b ktr jon ike eto Ko r, i n g nto ns arb tal r, l eid las ag Eie er j e on rar nd be om i Ga d, ,v ter ser ak tm ,v vic eie es Ind e t r er us tri arb Ind eid us tri er ele Lin ktr jem ike on Te r tø pp ele r g Mo ntø ger, gu r , lvl Mu s eg rer ervic ge em r Ta on kle tø r gg er Bli kk en s la Rø ge rle r gg era Sn ek rb ke eid r, t Sti ,V ø lla VS sm mrer on Sv t eis ing ør Te ,s le me da rb Ha eid ge

Nedenfor ser du forslag til kombinasjoner av lommer og holdere for ulike yrkesgrupper. Start med å velge et ergonomibelte eller en rem (se neste side), og sett deretter sammen ditt personlige verktøybelte.

Materiellomme

2331

Materiellomme

2431

Materiellomme

2511

Stålarbeiderlomme

2831

Verktøyholder

2931

Verktøyholder

21231,21232

Materiellomme

21331,21332

Elektrikerlomme

21931

Elektrikerlomme

22031,22032

Verktøyholder

54631

Telefonlomme

22227,22229

Servicelomme

22632

Skyvelærsholder

22732

Hammerholder

50511,50632

Knivholder

52232

Skrutrekkerholder

53031

Skrutrekkerholder

53011

Skrutrekkerholder

53411

Skrutrekker-/drillholder

53631

Hagesaksholder

53731

Universal verktøyholder

53832

Klemmelomme

7202

Elektrikerlomme

7204

Servicelomme

7205

Multimeterlomme

7206

Instrumentlomme/merkesnøre

7209

X

X X X X X X X X X X X X X X

X

X X X X X

X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

X X X X

X X X X X X

X X X X X X X X X X

X X X

X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

165


166

SNIKKI KOMFORTSYSTEM – SETT SAMMEN DITT EGET VERKTØYBELTE 1. Velg mellom en nylonrem, lærrem, mykrem eller et ergonomibelte. 2. Velg mellom Snikkis materiellommer, verktøylommer og holdere. Komfortsystemet er fleksibelt. Ved behov kan du lett bytte ut en lomme eller en holder.

FORDELER MED SNIKKI KOMFORTSYSTEM 1. Verktøy og materiell er lett tilgjengelig. 2. Skåner ryggen, skuldrene og nakken. 3. Større bevegelsesfrihet. 4. Enkelt å ta av og på. 5. Passer til alle antrekk, uansett vær og årstid.

Ergonomibelte 64331 Ergonomisk utformet belte for Snikki komfortsystem / Konstruert for å gi absolutt høyeste komfort, fin avlastning for hofte og midje / Består av to sjikt – utside av lær med overlappet innside av mykt vegetabilgarvet brunt spaltskinn / Myk overgang mot kroppen, ingen harde kanter / Lommer og holdere monteres meget enkelt på en 40 mm bred nylonrem / Spenner i sidene. ART. NR: 64331.

STØRRELSE: S

ART. NR: 64332.

STØRRELSE: M

ART. NR: 64333.

STØRRELSE: L

ART. NR: 64334.

STØRRELSE: XL

= = = =

83-87 cm livvidde. 88-93 cm livvidde. 94-103 cm livvidde. 104- cm livvidde.

Belte 6420 Myk polstret livrem som avlaster og fordeler trykket mot midjen / 60 mm bred polstret livrem av polyester / Varmereflekterende polster / Lommer og holdere monteres meget enkelt på en 40 mm bred nylonrem / Spenner i sidene. ART. NR: 6420. Lengde 135 cm. ART. NR: 6421. Lengde 125 cm. ART. NR: 6422. Lengde 115 cm.

Velg en nylonrem eller en lærrem, se side 173.


VERKTØYBELTER 167

Materiellomme 2331

Materiellomme 2431

Lomme for skruer, bolter, spiker mm / Forsterket med nagler / Quickgrip.

Stor materiellomme for f.eks skruer, klemmer, skruehylser mm / Forsterket med nagler / Quickgrip / 260 mm dyp.

ART. NR: 2331 MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

ART. NR: 2431

FARGE: 65 Brun.

MATERIALE: Kraftig semsket skinn. FARGE: 65 Brun.

Lomme for betong­ arbeidere 2831 For betongarbeidere, montører m fl / Lomme for spiker, skruer, hyssing / 3 verktøylommer / Knivholder / Forsterket med nagler / Quickgrip. ART. NR: 2831 MATERIALE: Kraftig semsket skinn. FARGE: 65 Brun.

Materiellomme 21331, 21332

Elektrikerlomme 21931

Verktøylomme 2931

2 lommer for skruer, spiker mm / Knivholder / Forsterket med nagler / Quickgrip.

For installatører, montører m fl / 10 lommer for meisler, tenger, avbitere mm / Knivholder / Tapeholder / Forsterket med nagler / Quickgrip.

Spesiallomme for stillasbyggere / 3 verktøyholdere for bl.a. spesialnøkkel, kniv mm / Forsterket med nagler / Quickgrip

ART. NR: 21331

ART. NR: 21332

MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

MATERIALE: Lær.

ART. NR: 21931

ART. NR: 2931

FARGE: 65 Brun.

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

FARGE: 65 Brun.

FARGE: 65 Brun.

Malerlomme 2113

Verktøyholder 54631

Materiellomme 2511

Verktøylomme for malere og dekoratører / Stor lomme for tapetbørste, spatel mm / 5 lommer for verktøy, saks, tapetkniv, tommestokk mm / Knivholder i plast / 25 mm bred nylonrem med hurtigspenne / Forsterket med nagler.

For platearbeidere, rørleggere, montører / 9 lommer for verktøy, platesakser, tenger, meisler mm / Holder i lær / Knivholder / Forsterket med nagler / Quickgrip.

For notatblokk, markørpenner, tegninger, instrument mm / Klaff med borrelås / 230 mm dyp / Forsterket med nagler / Quickgrip / Nylonvev med forsterkninger i semsket skinn / Ytterlomme i semsket skinn.

ART. NR: 2113

MATERIALE: Semsket skinn/Lær.

ART. NR: 2511

MATERIALE: 100% polyester.

FARGE: 65 Brun.

MATERIALE: Nylon/Skinn.

FARGE: 00 Hvit.

ART. NR: 54631

FARGE: 90 Svart.


168 NYHET!

Elektrikerlomme 22031, 22032 For installatører, montører m fl / For isolerende verktøy / 5 meisellommer, knivholder, tapeholder / 3 lommer for isolerende tenger, hammerholder / Lomme for tommestokk eller mindre skrujern / Stor lomme for tenger mm / Forsterket med nagler / Quickgrip. ART. NR: 22031

ART. NR: 22032

MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

MATERIALE: Lær.

FARGE: 65 Brun.

FARGE: 90 Svart.

Verktøylomme 21231, 21232

Holder for drill 53611

For snekkere, betongarbeidere, montører m fl / 4 verktøylommer / Hammerholder i formplast / Knivholder / Forsterket med nagler / Quickgrip

Holder for drill eller borremaskin / Passer de fleste modellene i markedet / Forsterket med nagler / Quickgrip.

ART. NR: 21231

ART. NR: 21232

ART. NR: 53611

MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

MATERIALE: Lær.

MATERIALE: Formplast.

FARGE: 65 Brun.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

Servicelomme 22632

Skyvelærholder 22732

Plass for telefon, verktøy, blyanter, notatblokk / Enkel montering på belte / Låses med trykknapper.

Enkelt å montere på belte / Festes med trykknapper.

ART. NR: 22632

MATERIALE: Lær.

MATERIALE: Lær

FARGE: 90 Svart.

ART. NR: 22732

FARGE: 90 Svart.

Universal verktøyholder 53832 Til f. eks. platesaks, elektrikerhammer, stor skiftenøkkel, saks, ulike typer tenger mm / Enkel montering på belte / Låses med trykknapper. ART. NR: 53832 MATERIALE: Lær. FARGE: 90 Svart.

Skrutrekkerholder 53031

Hagesaksholder 53731

Knivholder 52232

Passer til mindre skrutrekkere / Holdere for bits / Forsterket med nagler / Quickgrip.

For gartnere / Passer de fleste hagesakser i markedet / Enkel å montere på belte / Låses med trykknapper.

For teppe-/gulvleggere m fl / Lommer for 2 såkalt universalkniver / Forsterket med nagler / Passer til Fristads håndverkerbukser 265K og 65.

MATERIALE: Formplast/naturlær.

ART. NR: 53731

ART. NR: 52232

FARGE: 65 Brun/Svart.

MATERIALE: Semsket skinn/naturlær.

MATERIALE: Lær.

FARGE: 65 Brun.

FARGE: 90 Svart.

ART. NR: 53031


VERKTØYBELTER 169

NB! Slik monterer du Quickgrip:

Hammerholder 50511

Hammerholder 50632

Lett og veldig holdbar / Formplast, helt temperatur- og værmotstandig / Quickgrip.

Bevegelig bøyel i stål / Quickgrip.

ART. NR: 50511

MATERIALE: Lær.

MATERIALE: Formplast.

FARGE: 90 Svart.

ART. NR: 50632

Galt.

FARGE: 90 Svart.

Seler 85611

Seler 85511

Elastisk / Bredde 50 mm / Kraftige klips og justeringer i antikkmessing.

Innvevd Fristads logo / Bredde 50 mm / Kraftige klips og justeringer i antikkmessing.

ART. NR: 85611 MATERIALE: Polyester/polyamid.

ART. NR: 85511

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Nylon. FARGE: 14 Mørk blå.

Telefonholder 22227

Telefonholder 22229

Holdere for trådløse telefoner, mobiltelefoner, mindre kommunikasjonsradioer / Borrelåslukning / Tilpasset åpning i sidene – for antenne eller ledning til handsfree / Smidig borrelåsfeste for belte.

Holdere for trådløse telefoner, mobiltelefoner, mindre kommunikasjonsradioer / Borrelåslukning / Enkel montering på belte – Quick-snap, enkel å ta av og på.

ART. NR: 22227

ART. NR: 22229

MATERIALE: Polyester/Polyamid.

MATERIALE: Polyester/Polyamid.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: 120x55x25 mm.

STØRRELSE: 120x55x25 mm.


170 NYHET!

NYHET!

Skrujernhylster 53011

Skrujernhylster 53411

Multimeterlomme 7206

For små skrujern, såkalte penneskrujern / Elastisk stropp til å feste skrujernet / Forsterket med nagler / Trykknapp / Erstatter 53031.

For små til medium skrujern / Elastisk stropp til å feste skrujernet / Forsterket med nagler / Trykknapp.

For elektrikere, telemontører m.fl. / Quick-snap.

ART. NR: 53011.

ART. NR: 53411.

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Polyester/polyamid.

MATERIALE: Formplast/lær.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

ART. NR: 7206 MATERIALE: Polyester/Polyamid

NYHET!

Elektrikerens verktøyholder 7204 Liten verktøyholder for elektrikere, montører osv / Fire rom for skovlverktøy, tre verktøylommer og holder for isolasjonsteip / Forsterket med nagler / Trykknapp. ART. NR: 7204.

Klemmelomme 7202

Servicelomme 7205

For elektrikere, platearbeidere, montører m.fl. / For klemmer, skruer, plugger m.m. / Rommer 1-3 pkn / Quick-snap.

For butikk-/lagerarbeidere m.fl. / Fem lommer for verktøy / Holder for målband / Mobillomme / Quicksnap.

ART. NR: 7202

ART. NR: 7205

MATERIALE: Polyester/Polyamid.

MATERIALE: Polyester/Polyamid.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

MATERIALE: Polyester/polyamid. FARGE: 90 Svart.

QUICK-SNAP

Instrumentlomme 7209 Holder for merkesnøre / Quick-snap. ART. NR: 7209 MATERIALE: Polyester/Polyamid. FARGE: 90 Svart.

Quick-snap er et system for rask og enkel montering på ergonomibelter, andre belter osv. Monteres enkelt på et belte med den nye, unike klemmen.


VERKTØYBELTER 171

Verktøybelte 1222, 1232 For elektrikere, platearbeidere, montører, snekkere m fl / 3 spiker-, skruelommer / 7 verktøylommer, venstre lomme kan også brukes som spikerlomme / Hammerholder i svart lær / Knivholder / Forsterket med nagler / Hurtigspenne / 70 mm polstret mykrem / Tapeholder på 1232.

Verktøybelte 1832 Høykvalitetsbelte for profesjonelle snekkere, elektrikere, montører m fl / 4 lommer for spiker, skruer mm / 6 lommer for verktøy / Hammerholder i svart lær / Knivholder / Holder for målband / Forsterket med nagler / Spenne i metall / 60 mm bred polstret mykrem / Lommene bæres på hoften, en funksjon som er i særklasse. ART. NR: 1832 MATERIALE: Lær. FARGE: 90 Svart.

Verktøybelte 1131 For profesjonelle snekkere, tømmermenn, montører m fl / 3 spiker-, skruelommer / Bred tommestokklomme, rommer også andre verktøy / Blyantlomme / Hammerholder i svart lær / Forsterket med nagler / Spenner i sidene / 50 mm bred nylonrem. ART. NR: 1131 MATERIALE: Kraftig semsket skinn. FARGE: 65 Brun.

ART. NR: 1222

ART. NR: 1232

MATERIALE: Canvas.

MATERIALE: Kraftig semsket skinn.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 65 Brun.


172

Verktøybelte 85005 Belte av lær / 4 spiker- og skruelommer / 5 mindre verktøylommer / Hammerholder i lær / Hammerholder med bevegelig bøyel / Holder for målband / Tapeholder i stål / 50 mm bred nylonrem med spenner i sidene / Forsterket med nagler. ART. NR: 85005 MATERIALE: Naturlær. FARGE: 65 Brun.

Verktøybelte 85001 Enklere modell / 3 spiker- og skruelommer / Bred tommestokkog verktøylomme / Blyantlomme / Hammerholder i lær / 40 mm bred nylonrem med spenner i sidene / Forsterket med nagler. ART. NR: 85001 MATERIALE: Canvas. FARGE: 90 Svart.

Verktøybelte 85002 Enklere modell / 4 spiker- og skruelommer / 7 mindre verktøylommer / Holder for målband, hyssing / 2 hammerholdere i lær / 50 mm bred nylonrem med spenner i sidene / Forsterket med nagler. ART. NR: 85002 MATERIALE: Semsket skinn. FARGE: 65 Brun.


VERKTØYBELTER 173

Belte 6463 Kraftig lærbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Bredde 40 mm. ART. NR: 6463 FARGE: 65 Brun, 90 Svart.

Midjeforkle 3233 Midjeforkle / Nylonrem med hurtigspenne / Lengde 58 cm, midje 56 cm. ART. NR: 3233 MATERIALE: Mykt semsket skinn. FARGE: 65 Brun.

STØRRELSE: Lengde 122 cm.

Belte 6473 Kraftig lærbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Bredde 40 mm. ART. NR: 6473 FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: Lengde 143 cm.

Belte 6483 Kraftig lærbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Lengde 122 cm / Bredde 40 mm. ART. NR: 6483 FARGE: 65 Brun, 90 Svart.

Belte 6412 Belte for bilindustrien, lakkering o.l. / Lær/plastspenne og borrelås.

Beskyttelsesforkle 3333 Med brystlapp / Halsrem i nylon / Snøring av nylon i midjen / Lengde 87 cm, midje 56 cm. ART. NR: 3333 MATERIALE: Mykt semsket skinn. FARGE: 65 Brun.

ART. NR: 6412 FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S 115 cm, M 130 cm og L 140 cm.

Nylonbelte 6331 Nylonbelte / Lengde 130 cm / Bredde 30 mm. ART. NR: 6331 FARGE: 14 Mørk blå.

Belte RB-994 Kraftig stretchbelte i 70% polypropylene, 30% latexomspunnet garn / Flaskeåpner i beltespennet / Lengde 120 cm / Bredde 40 mm. ART. NR: RB-994 FARGE: 90 Svart.

Rem SK-992 Bomullsbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Lengde 120 cm / Bredde 40 mm. ART. NR: SK-992 FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart.

Sveiseforkle 3433

Belte BY-967

Kraftig beskyttelsesforkle for sveisere / Halsrem i nylon og snøring i midjen / Lengde 116 cm, midje 56 cm.

Lengde 120 cm / Enkelt å kutte.

ART. NR: 3433 MATERIALE: Kraftig semsket skinn. FARGE: 65 Brun.

ART. NR: BY-967. MATERIALE: 100% polyester. FARGE: 55 Mørk grå.

Med myk spenne. For bilindustrien, lakkeringsarbeid, osv.


174


TILBEHØR FRISTADS’ TILBEHØR For å kunne arbeide effektivt i alle omgivelser og under alle værforhold trenger du gode klær. I tillegg trenger du det lille ekstra som man aldri tenker på når det er der, men savner når det ikke er der. På de neste sidene finner du disse produktene, f.eks. stilige hodeplagg, myke kneputer og behagelig undertøy.

Varmepåførbar kne-, lårog albueforsterkning.

Separat lomme til f.eks. sko. 1 par – art.nr. KEV-958

20 par – art.nr. KEV-989

Ryggsekk BG-968

Forsterkning KEV-958/989

Stort og lett tilgjengelig hovedrom / Sterk, polstret rygg / Regulerbar for å passe til brukeren med polstrede reimer som er tilpasset kroppen / Reim over brystet og rundt livet / Stor innerlomme med glidelås / Innerlomme i netting / Sidelommer med glidelås, en med en innerlomme med glidelås / Mobillomme på reim / To D-ringer / Rommer 40 liter / Rommet i bunnen kan separeres fra resten (for eksempel til sko). Dette rommet kan åpnes fra utsiden.

Effektive forsterkninger som gir ekstra god beskyttelse for slitasjeutsatte områder, som knær, lår og albuer / Varmes på. (NB! Kan kun varmes på av professjonelle forhandlere) / Selges både parvis KEV-958 og i pakninger med 20 par KEV-989. ART. NR: KEV-958 – 1 par, KEV-989 – 20 par. MATERIALE: 72% polyamid, 24% KEVLAR®, 4% elastan. STØRRELSE: One size.

ART. NR: BG-968. MATERIALE: 100% PU-belagt polyester, 600 D x 600 D FARGE: 90 Svart.

NYHETER Jersey

Bandana BNY-949 Multifunksjonell bandana for hode og hals. Fleece

ART. NR: BNY-949. MATERIALE: 100% polyester. Fleece 190 g/m², strikkegenser 135 g/m². FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: One size.

Kan brukes på mange forskjellige måter.

175


176 NYHET!

NYHET!

Boxershorts BOX-962

Boxershorts UY-963

Elastikk i livet / Fristads-trykk bak / Selges i 2-pakninger / På lager Høsten 2010.

Elastikk i midjen / På lager Høsten 2010.

ART. NR: BOX-962.

MATERIALE: 95% bomull, 5% lycra. Vekt 170 g/m².

MATERIALE: 95% bomull, 5% lycra. Vekt 170 g/m².

FARGE: 58 Mørk grå.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S - XL.

ART. NR: UY-963.

STØRRELSE: S - XL.

Pustefunksjon Tørker raskt

Sokker SS-927

Sokker US-929

Sokker CMS-928

Ribbestrikket skaft / Frottèstrikket såle / Leveres i 3-pakninger.

Ekstra forsterkning i såle, hæl og tå / Frottèstrikket.

Pustefunksjon / Hurtigtørkende.

ART. NR: SS-927

ART. NR: US-929

MATERIALE: 80% CoolMax® polyester, 15% polyamid,

MATERIALE: 70% bomull, 20% polyester, 10% polyamid.

MATERIALE: 80% ull, 15% polyamid, 5% lycra.

5% lycra.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S (35-38), M (39-42), L (43-46).

STØRRELSE: S (37-39), M (40-42), L (43-45).

STØRRELSE: S (37-39), M (40-42), L (43-45).

ART. NR: CMS-928

FLAMMEHEMMENDE TILBEHØR Tilbehør som beskytter mot flammer og lysbuer, se side 101–103.

Hansker FLH-982 Regulerbar i håndledd / Gummigrep. ART. NR: FLH-982 MATERIALE: 100% polyester, microfleece,

antipillingbehandlet. Thinsulate-fylling. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S/M, L/XL.


TILBEHØR

Caps HV-594

Caps B-595

Caps KY-517

Bøyd skjerm / Refleks rundt hode og skjerm / Regluerbar borrelås bak.

Bøyd skjerm / Dekor på skjerm / Regulerbar borrelås bak.

Regulering bak.

ART. NR: HV-594

ART. NR: B-595

MATERIALE: Canvas, 100% bomull.

MATERIALE: 55% polyamid, 45% bomull

MATERIALE: Twills, 100% bomull, børstet.

Plaggvasket. Vekt 140 g/m².

FARGE: 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 24 Militær grønn.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One size.

Lue AM-576

Vinterlue GT-568

Lue AM-580

Ribbestrikket lue / Fleecefòret.

Pelsfiberfòret.

Dobbelstrikket.

ART. NR: AM-576

ART. NR: GT-568

ART. NR: AM-580

MATERIALE: 100% akryl.

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vanntett med

MATERIALE: 100% akryl.

FARGE: 71 Gul, 77 Orange, 90 Svart.

pustefunksjon, 100% polyester. FARGE: 14 Mørk blå, 71 Gul/Mørk blå, 77 Orange/Mørk blå, 90 Svart. STØRRELSE: S - XL.

FARGE: 58 Grå.

Hanske GTH-981

Lue MY-541

Lue MY-540

Refleksstriper / Regulerbar i håndledd / Ribb i akryl / Gummigrep.

Fleecefòret.

Fleecefòret.

ART. NR: MY-541

ART. NR: MY-540

ART. NR: GTH-981

MATERIALE: 100% akryl.

MATERIALE: 100% akryl

MATERIALE: Fristads Airtech®, vind- og vannavvisende med

FARGE: 24 Grønn.

FARGE: 24 Grønn.

pustefunksjon. Thinsulate-fylling. FARGE: 90 Svart. STØRRELSE: S/M, L/XL.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One size.

STØRRELSE: One Size.

ART. NR: KY-517

STØRRELSE: One size.

177


178 Godkjent i henhold til den nye standarden for knebeskyttelser EN 14404.

Kneputer KP-953

Kneputer KP-954

Fòr PK-923

Tykkelse 23 mm / Bredde 150 mm / Høyde 240 mm / Tilpasset ny standard for kneputer EN 14404 / Selges parvis.

Tykkelse 18 mm / Bredde 150 mm / Høyde 240 mm / Tilpasset ny standard for kneputer EN 14404 / Selges parvis.

Festes med trykknapper / Passer jakkene PLU-439 og MPV-463.

ART. NR: KP-953

ART. NR: KP-954

MATERIALE: 100% polyester, pelsfiber. Vekt 280 g/m².

MATERIALE: 100% polyetylen

MATERIALE: 100% polyetylen.

FARGE: 14 Mørk blå.

FARGE: 71 Gul.

FARGE: 14 Mørk blå.

STØRRELSE: S - XXXL.

ART. NR: PK-923

Materiell- og tilbehørslommer. Se side 164-173.

Kneputer KS-950, KT-952

Kneputer K-951

Ekstra slitesterke / Egnet for folk som arbeider på knær i lengre perioder / Formsterke / Leveres i par.

Valmformet / Formsterke / Tykkelse 20 mm / Vekt 40 g/stk / Leveres i par.

ART. NR: KT-952. Tykkelse 25 mm. Vekt 145 g/stk.

MATERIALE: Cellpolyeten.

ART. NR: K-951

ART. NR: KT-952. Tykkelse 13 mm. Vekt 86 g/stk. MATERIALE: Neopren.

22229

22227

Id-kortholder PST-993

Id-kortlomme BT-983

Telefonholder 22227, 22229

Festes med klips eller karbinhake / Leveres i 10-pakninger.

Festes med borrelås.

ART. NR: PST-993

MATERIALE: 100% polyester.

MATERIALE: Plast

FARGE: 90 Svart.

Holdere for trådløse telefoner, mobiltelefoner, mindre kommunikasjons-radioer. Modell 22227: Borrelåslukning / Tilpasset åpning i sidene – for antenne eller ledning til handsfree / Smidig borrelåsfeste for belte. Modell 22229: Borrelåslukning / Enkel montering på belte – Quick-snap, enkel å ta av og på.

FARGE: 90 Svart.

ART. NR: BT-983

ART. NR: 22227. STØRRELSE: 120x55x25 mm. ART. NR: 22229. STØRRELSE: 55x120x25 mm. MATERIALE: Polyester/Polyamid. FARGE: 90 Svart.


TILBEHØR 179

Belte 6463, 6473

Belte 6483

Belte BY-967

Kraftig lærbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Bredde 40 mm.

Kraftig lærbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Lengde 122 cm / Bredde 40 mm.

Lengde 120 cm / Enkelt å kutte.

FARGE: 65 Brun, 90 Svart. Lengde 122 cm.

ART. NR: 6483

FARGE: 55 Mørk grå.

ART. NR: 6473

FARGE: 65 Brun, 90 Svart.

ART. NR: 6463

ART. NR: BY-967. MATERIALE: 100% polyester.

FARGE: 90 Svart. Lengde 143 cm.

Nylonbelte 6331

Belte RB-994

Rem SK-992

Nylonbelte / Lengde 130 cm / Bredde 30 mm.

Kraftig stretchbelte i 70% polypropylene, 30% latexomspunnet garn / Flaskeåpner i beltespennet / Lengde 120 cm / Bredde 40 mm.

Bomullsbelte / Beltespenne i antikkmessing eller antikksølv / Lengde 120 cm / Bredde 40 mm.

ART. NR: RB-994

FARGE: 14 Mørk blå, 90 Svart.

ART. NR: 6331 FARGE: 14 Mørk blå.

ART. NR: SK-992

FARGE: 90 Svart.

Med myk spenne. For bilindustrien, lakkeringsarbeid, osv.

Seler 85511

Seler 85611

Belte 6412

Innvevd Fristads logo / Bredde 50 mm / Kraftige klips og justeringer i antikkmessing.

Elastisk / Bredde 50 mm / Kraftige klips og justeringer i antikkmessing.

Belte for bilindustrien, lakkering o.l. / Lær/ plastspenne og borrelås.

ART. NR: 85511

ART. NR: 85611

ART. NR: 6412

MATERIALE: Nylon.

MATERIALE: Polyester/polyamid.

FARGE: 90 Svart.

FARGE: 14 Mørk blå.

FARGE: 90 Svart.

STØRRELSE: S 115 cm, M 130 cm og L 140 cm.


180


ANNET

STØRRELSESGUIDE HERRE

C 40

C 42

C 44

C 46

C 48

C 50

C 52

C 54

C 56

C 58

C 60

C 62

C 64

Figur C: normal midje

Størrelser A Brystvidde cm

80

84

88

92

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

B Livvidde cm

68

72

76

80

84

88

92

97

102

108

114

120

126

132

E Total lengde 173-179 cm

C Hoftevidde cm

88

91

94

98

102

106

110

114

118

122

126

130

134

138

D Skrittlengde cm

80

80

80

80

82

82

82

82

84

84

84

84

84

84

HERRE

C 148

C 150

C 152

C 154

Figur C: normal midje

Størrelser C 144 C 146 A Brystvidde cm

88

92

96

100

104

108

112

116

B Livvidde cm

76

80

84

88

92

97

102

108

E Total lengde 179-185 cm

C Hoftevidde cm

94

98

102

106

110

114

118

122

D Skrittlengde cm

85

85

87

87

87

87

89

89

HERRE

C 66

C 156 C 158

Størrelser

D 88

D 92

D 96

D 100

D 104

D 108

D 112

D 116

D 120

D 124

D 128

D 132

Figur D: stor midje

A Brystvidde cm

88

92

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

B Livvidde cm

82

86

90

94

98

103

108

114

120

126

132

138

E Total lengde 167-173 cm

C Hoftevidde cm

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

136

140

D Skrittlengde cm

76

76

78

78

78

78

80

80

80

80

80

80

C 52

DAME

Størrelser

C 34

C 36

C 38

C 40

C 42

C 44

C 46

C 48

C 50

Figur C: normal hoftevidde

A Brystvidde cm

80

84

88

92

96

100

104

110

116

122

B Livvidde cm

66

69

72

76

80

84

88

93

99

105

C Hoftevidde cm

90

93

96

99

102

106

110

115

120

125

E Total lengde 164-172 cm

D Skrittlengde cm

80

80

80

80

80

80

80

80

80

80

BARN

Størrelser

98/104

110/116 122/128 134/140

55

58

62

67

73

B Livvidde cm

52

54

56

59

63

C Hoftevidde cm

58

62

66

72

79

D Skrittlengde cm

44

51

58

64

71

104

116

128

140

152

E Total lengde:

STØRRELSESGUIDE – UNISEX-PLAGG

Dame

Herre

Skjorter

Halsmål i cm XXS

146/152

A Brystvidde cm

32 – 34

NB! Alle de oppgitte målene er kroppsmål. Mål som vist i figuren nedenfor for å finne din størrelse.

DAME Hodeplagg

Dame

A Brystvidde

Hodemål i cm

B Livvidde

XS 30 ­– 32

– 40

XS

36 – 38

42 – 44

35 – 36

53 – 54

S

S

40 – 42

46 – 48

37 – 38

55 – 56

M

38 – 40

M

44 – 46

50 – 52

39 – 40

57 – 58

L

42 – 44

L

48 – 50

34 – 36

54 – 56

41 – 42

59 – 60

XL

46 – 48

XL

58 – 60

43 – 44

61 – 62

XXL

50 – 52

XXL

62 – 64

45 – 46

63 – 64

XXXL

54 - 56

XXXL

66 – 68

47 – 48

C Hoftevidde

D Skrittlengde

E Total lengde:

STØRRELSER FOR KJELEDRESSER Kort Sammenlign med størrelse A Brystvidde B Livvidde C Hoftevidde D Skrittlengde

Medium Sammenlign med størrelse A Brystvidde B Livvidde C Hoftevidde D Skrittlengde

Lang Sammenlign med størrelse A Brystvidde B Livvidde C Hoftevidde D Skrittlengde

E Total lengde: 167-173 cm XS 84-88 88 76 94 76

S 92-96 96 84 102 78

M 100-104 104 92 110 78

L 108-112 112 102 118 80

XL 116-120 120 114 126 80

XXL 124-128 128 126 134 80

XXXL 132-136 136 138 142 80

M 50-52 104 92 110 82

L 54-56 112 102 118 84

XL 58-60 120 114 126 84

XXL 62-64 128 126 134 84

XXXL 66-68 136 138 142 84

M 150-152 104 92 110 87

L 154-156 112 102 118 89

XL 158-160 120 114 126 89

XXL 162-164 128 126 134 89

XXXL 166-168 136 138 142 89

E Total lengde: 173-179 cm XS 42-44 88 76 94 80

S 46-48 96 84 102 82

E Total lengde: 179-185 cm XS 142-144 88 76 94 85

S 146-148 96 84 102 87

181


182

MERKER Logoer og navnemerker kan fås i en rekke ulike design, og i ulike kvaliteter. De fleste har en transferbakside som gjør merket stabilt og gir mulighet til å varmepåføre merket på valgt produkt. De fleste produktene kan fås med en transferbakside som tåler industrivask. Mange logoer kan også fås med selvklebende bakside.

BRODERT MERKE

VEVD MERKE

VEVD NAVNEEMBLEM

Et brodert merke kan fås i valgfri form og kan broderes i 14 farger. Transferbakside inngår. Påsying anbefales.

Et vevd merke har svært god kvalitet og høy farge- og formbestandighet. Merket kan veves med opptil 12 farger og med en tekststørrelse ned til 1 mm. Merket kan fås med transferbakside eller selvheftende bakside. Påsydd eller varmepåført; varmepåføringen tåler opptil industrivask.

Et vevd navneemblem er et vevd merke der personens navn og/eller firmaets logo veves inn. Merket kan veves med opptil 12 farger og med en tekststørrelse ned til 1 mm. Merket kan fås med transferbakside eller selvheftende bakside. Påsydd eller varmepåført; varmepåføringen tåler opptil industrivask.

EKSKLUSIV

FORMSKÅRET MERKE

REFLEKSMERKE

Et vevd merke i et ubegrenset antall farger, PMS-farger eller med toning og raster. Transferbakside inngår. Merket kan også være selvheftende. Påsydd eller varmepåført; varmepåføringen tåler opptil industrivask.

Med laserskjæring kan vevde merker lages i valgfri form. Først belegges merket med en transferbakside, deretter laserskjæres det. Merket kan også være selvheftende. Påsydd eller varmepåført; varmepåføringen tåler opptil industrivask.

Merket produseres av 3M refleksmateriale. Transferbakside inngår. Merket kan også være selvheftende. Påsydd eller varmepåført; varmepåføringen tåler opptil 40 °C.

UTSKÅRET MERKE

GUMMIMERKE

LÆRIMITASJON

Et utskåret merke løser problemene med logoer med løse elementer og frittstående tekst. Merket sitter på en selvheftende gjennomsiktig bakside. Den varmes opp og baksiden dras av. Kun varmepåført; varmepåføringen tåler opptil industrivask.

Et gummimerke kan fås i valgfri form og med svært små detaljer. Tekststørrelse ned til 1 mm. Du kan velge en gjennomsiktig bakside, slik at det passer til alle de ulike fargene på produktet. Kun for påsying.

Lærimitasjon fås i 7 farger. Merket kan lages i valgfri form og kan fås med to ulike nyanser ved bruk av laserpreging. Påsying anbefales, men kan også fås som selvklebende.

Merket finnes i to varianter – Eksklusiv eller ensfarget.


ANNET 183

TRANSFERMERKER OG BRODERTE MERKER Transfermerker som varmepåføres, gir distinkte trykk med økt detaljnivå og høy kvalitet. Broderte merker gir en følelse av eksklusivitet som løfter helhetsinntrykket.

Stil 13 Stil 5 Stil 9 Stil 1

TRANSFERMERKER MED LOGO

TRANSFERMERKER MED NAVN

TRYKK PÅ LÆRBELTER

Lag firmaets logo i en eller flere farger og valgfri størrelse. Vanligvis plasseres logoen på brystet eller ryggen.

Plaggene kan også merkes med navn på en tydelig og elegant måte. Navnet plasseres ofte over brystlommen. Maksimal bredde 10 cm. Velg mellom ulike stiler i de vanligste fargene. Navnet kan selvfølgelig også skrives med store bokstaver.

På følgende lærbelter kan vi tilby trykk eller preging med firmaets logo:

BRODERTE LOGOER

BRODERTE NAVN

GLIDELÅSANHENG

Logoen broderes rett på plagget og gir et eksklusivt inntrykk. Broderiet plasseres vanligvis over brystlommen, på en arm, på en lommeklaff eller på ryggen (maks. 28 x 28 cm). Vi broderer også på capser og vesker.

Ved å brodere en persons navn på plagget merker du det på en pen måte. Vi broderer som regel navnet over brystlommen. Standardhøyden er 10 mm, men du kan velge ønsket størrelse selv. Velg mellom de avbildede stilene, vanlig skrift eller kursiv, i valgfri farge. Det er også mulig å få store bokstaver. Navnet kan også fås som en bue, maks. 4 rader.

Noen plagg har glidelåser som kan profileres. Du kan feste et glidelåsanheng til glidelåsen på valgt plagg, og glidelåsen blir ikke bare funksjonell, den ser stilig ut også. Glidelåsanheng kan fås som vevd enkeltsidig, vevd dobbeltsidig, vevd dobbeltsidig fylt, i lærimitasjon og i gummi.

Lærbelte 6463, 6473 Lærbelte 6483 Ergonomibelte 64331-64334

Trykk med 1 farge Trykk med 1 farge Trykk med 1 farge

SLIK BESTILLER DU: For å få et godt resultat er det viktig at du sender oss en tydelig original. Originalen kan sendes via e-post til selgeren du har gjort bestillingen hos. For at kvaliteten skal bli god må logoen være lagret i en vektorisert EPS-fil. Angi fargenes PMS-nummer ved behov. Vi trenger også å vite ønsket bredde i cm og hvor på plagget logoen eller navnet skal plasseres. Etter et par dager mottar du en korrektur for godkjenning via e-post. Deretter produseres logoen i den versjonen du har valgt.

NAVNESKILT Vi graverer navneskilt med personlige navn eller firmanavnet i plast, sølv eller messing. Vi trykker også firmalogoer hvis dette er ønskelig. Velg oval eller avlang modell med vanlig skrift eller kursiv. Hvite plastskilt kan fås med blå, rød, svart eller grønn tekst og messing eller sølv med svart tekst. Maks. to rader med tekst. Sikkerhetsnål eller magnetfeste på baksiden.


184

ENDRINGER ** Spikerlommer

*** Lårlomme

Eksempler på muligheter til å endre Fristads’ lagerførte plagg. Påsying av knelommer. * Påsying av emblem, borrelås osv. Ekstra sømmer, deling av lårlomme. Påsying av 2 løst hengende spikerlommer. ** Bytte av 1 lårlommeklaff. Bytte av 2 brystlommeklaffer. Påsying av 1 tommestokklomme. Påsying av 1 lårlomme med klaff. *** Påsying av 1 lårlomme uten klaff. Påsying av 1 knivlomme. Påsying av 1 løst hengende telefonlomme. Påsying av 2 striper. Legge ned/opp ben/ermer.

* Knelommer

REFLEKS Reflekser kan monteres på ferdige plagg som vist.

Plagg med reflekser bør vaskes i henhold til anvisningene nedenfor. NB! Følg vaskeanvisningen hvis de angir lavere temperatur. Sølvgrå refleks

Ett refleksbånd rundt bena. BX 251. 25 mm refleks. BX 501. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå. ART.NR.: ART.NR.:

c9mq5 Gul refleks

a9mq5

Ett refleksbånd rundt ermene.

To refleksbånd rundt ermene.

JX 251. 25 mm refleks. ART.NR.: JX 501. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå.

ART.NR.:

Ett refleksbånd rundt bena og ermene.

To refleksbånd rundt bena og ermene.

OX 251. 25 mm refleks. OX 501. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå.

ART.NR.:

ART.NR.:

ART.NR.: ART.NR.:

JX 252. 25 mm refleks. ART.NR.: JX 502. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå.

OX 252. 25 mm refleks. ART.NR.: OX 502. 50 mm rrefleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå.

To refleksbånd rundt bena. BX 252. 25 mm refleks. BX 502. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå. ART.NR.: ART.NR.:

Ett refleksbånd rundt ermene og nederst på ryggen (L. 25 cm). JRX 251. 25 mm refleks. JRX 501. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå. ART.NR.: ART.NR.:

Ett refleksbånd rundt bena, ermene og nederst på ryggen (L. 25 cm). ORX 251. 25 mm refleks. ORX 501. 50 mm refleks. FARGE: 70 Gul og 95 Sølvgrå. ART.NR.: ART.NR.:


ANNET 185

SYMBOLOVERSIKT Plagg som er sertifisert i henhold til den europeiske standarden for varselplagg med økt synlighet.

GORE-TEX®. Et helt vanntett materiale med pustefunksjon.

Sertifisert vernetøy av flammehemmende materiale. Egnet for industriarbeidere, elektrikere osv.

WINDSTOPPER®. Et 3-lags vindtett materiale med pustefunksjon.

EN 471

EN 531

coconaTM. Materialet transporterer fuktighet, absorberer lukt, tørker raskt og har UV-filter.

Sertifisert vernetøy av flammehemmende materiale. Egnet for industriarbeidere, elektrikere osv. EN ISO 11612

Generation Y. En yngre generasjon av arbeidstøy fra Fristads.

Sertifisert vernetøy av flammehemmende materiale. Egnet for sveisere, industriarbeidere, elektrikere. EN ISO 11611

Polartec® Powerstretch®. Et fleecemateriale med høy pustefunksjon samtidig som det isolerer og varmer når det er kaldt.

Sertifisert vernetøy av flammehemmende materiale. Egnet for sveisere, industriarbeidere, elektrikere. EN 470-1

Rain And Work. Fristads’ konsept av GORE-TEX®-klær.

Sertifisert vernetøy av flammehemmende materiale. Egnet for industriarbeidere, elektrikere osv.

Softshell. Et laminert materiale med svært god elastisitet.

EN 533

Sertifiserte og godkjente plagg som beskytter mot elektrostatisk utladning. Egnet for arbeid der det er fare for eksplosjon, for eksempel på raffinerier.

Fristads Airtech® ECO. Et resirkulerbart vindog vanntett materiale med pustefunksjon. Utsatte sømmer er tapede.

EN 1149-5

EN 13034

Sertifiserte og godkjente plagg som gir begrenset beskyttelse mot flytende kjemikalier. Egnet for arbeid i omgivelser der det er fare for kjemikaliesøl.

Fristads Airtech®. Et vann- og vindtett materiale med pustefunksjon. Utsatte sømmer er tapede.

Sertifisert vernetøy som er godkjent mot termiske risikoer forårsaket av lysbuer.

CoolMax®. Dacronfiber med en unik høy evne til å transportere fuktighet. Tørker raskt og har svært god pustefunksjon.

IEC 61482

Cordura®. Et svært slitesterkt polyamidmateriale fra DuPont®. God rive- og slitestyrke og vannavvisende.

Lysbuetestet vernetøy som er godkjent i henhold til EBR IN 033. Sertifisert vernetøy mot regn.

FAS-2

FAS-2. Fristads’ beste marinetwill, 100% bomull.

EN 343

Fôret plagg.

Temperatur, vannvask Klorbleking

e

c

Maks. 85 ºC

Maks. 60º C

8 Kan klorblekes

Stryking

l Maks. 200 ºC

Rensing

Tørketrommel

9 Tåler ikke klorbleking

m Maks. 150º C

q

t

Renses med perkloretylen

Tåler ikke rensing

4 Lav temp. 20 ºC

a Maks. 40º C

5 Normal temp. 45 ºC

n

o

Maks. 110º C

Tåler ikke stryking

6 Høy temp. 60 ºC

3 Tåler ikke tørketrommel

Forbedringer av våre eksisterende modeller skjer løpende. Utvalget kan endres, og i trykken kan avvik i farger skje.


BUKSER

186

Art. Nr: AD-265K Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116

Art. Nr: AD-255K Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116

e9mtu

Side 42

Art. Nr: CY-222 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120

c9mt5

Side 10

Side 58

Side 10

e9ltu

a9nt5

Side 54

e8lq5

Side 95

c9mt5

Side 10

Art. Nr: FAS-2194 Størrelse: 98/104 - 146/152

Side 35

e9ltu

Side 163

Side 41

a9nt5

Side 117,153

Art. Nr: P159-260 Størrelse: XS - XXL

Side 130

e8lq5

Art. Nr: ATH-274 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 116

Art. Nr: BM-258 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116

C9mQ5

e9ltu

Side 94

Art. Nr: FAS-247 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

c95t4

e9ltu

Side 131

Side 28,71

Art. Nr: FLAM-298 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: FLAM-299 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

e9lq5

e9lq5

Side 98

c9mt5

e8lq5

Side 98

Art. Nr: MP-295 Størrelse: XS - XXL

Side 11

a9nt3

Side 118

Art. Nr: P254-231 Størrelse: C 34 - C 50

Art. Nr: P159-261 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156 Side 129

Side 46

Art. Nr: EBS-281 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 154, D 96 - D 116

Art. Nr: GY-222 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 116

Art. Nr: GX-217 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: P159-219 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 154

Art. Nr: P154-280 Størrelse: Se side 54.

e9lt5

c9mt5

Art. Nr: GWS-226 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120 Side 72

C9mQ5

Art. Nr: DY-273 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156

Art. Nr: FAS-288 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120

Art. Nr: GWR-246 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120

c9nq5

Side 42

Art. Nr: CY-224 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156

Art. Nr: FAS-280 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

e9ltu

e9mtu

Art. Nr: ATH-206 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Side 129

e9lt5 Side 114,161


187

Art. Nr: BM-259 Størrelse: C 34 - C 50

e9ltu

Art. Nr: CORD-250 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116

Art. Nr: BM-268 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 116 Side 46,160

Side 33

e9ltu

Side 97

Side 33,159

a9ot3

Side 68

c9mt5

e9ltu

Side 32

Side 97

e9ltu

a9nt3

Side 33

e8ltu

Side 146

Side 132

Art. Nr: P254-233 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: PLU-213 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120

e9lt5

e9lt5

e9mt6

Side 114

c9mt5

Side 115

e9ltu

a9nt3

Side 32

Side 144

e9lt5

e9mt6

e9ltu

Side 32,159

Art. Nr: GWB-218 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

a9nq5

Side 116,152

Art. Nr: P154-278 Størrelse: C 34 - C 50

Side 52

e9lt5

Side 54,161

Art. Nr: PLU-243 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120

Art. Nr: PLU-239 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120 Side 64

Side 10,161

Art. Nr: FAS-266K Størrelse: C 34 - C 50

Art. Nr: P154-209 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120

Art. Nr: P254-232 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120 Side 114

e9lt5

Art. Nr: GTE-203 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: P80M-281 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 154 Side 163

Art. Nr: CY-214 Størrelse: C 34 - C 50

Art. Nr: FAS-265K Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: GT-212 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: NAS-2597 Størrelse: 98/104 - 146/152

Art. Nr: MPV-263 Størrelse: XXS - XXL

e9mt5

Art. Nr: FAS-255K Størrelse: Se side 33.

Art. Nr: FV-285 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: FV-277 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

c9mt5

Side 47

Art. Nr: FAS-253K Størrelse: C 34 - C 50

Art. Nr: FAS-250 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 92 - D 120.

e9ltu

e9ltu

Art. Nr: CS-235 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120.

Side 64

e9mt6

Side 64


BUKSER (FORTS.)

188

Art. Nr: PP-244 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: PLU-292 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 120

e9mt6

Side 64

Art. Nr: PS25-240 Størrelse: C 34 - C 50

e9mt5

a9ot5

Art. Nr: PP-267 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156 Side 74

e9mt5

Side 151

Side 39

e9mt5

e9lt5

Art. Nr: PR54-220 A Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156 Side 56

Side 39

e9mt5

e9lt5

Side 106

Art. Nr: PS25-288 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 92 - D 116

Art. Nr: PS25-251 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: PS25-242 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: PS25-241 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120 Side 39,160

a9ot5

Art. Nr: PR25-271 Størrelse: C 44 - C 62

Side 61

e9mt5

Side 38

Art. Nr: THO-2972 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THR-2952 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THR-2953 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THR-2971 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THR-2972 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

Side 82

Side 82

Side 82

Side 82

Piratbukser

Side 82

Art. Nr: BM-245 Størrelse: C 44 - C 60

e9ltu

Side 46

Art. Nr: FAS-275 Størrelse: C 44 - C 62

e9ltu

Art. Nr: CY-286 Størrelse: C 44 - C 62

Art. Nr: CY-215 Størrelse: C 44 - C 62

c9mt5

Side 11

e9lt5

Side 11

Art. Nr: PLU-227 Størrelse: C 46 - C 62

Art. Nr: P154-211 Størrelse: C 44 - C 60

Side 31

c9mt5

Side 53

e9mt6

Art. Nr: FAS-283 Størrelse: C 44 - C 62

Art. Nr: FAS-264 Størrelse: C 44 - C 62

e9ltu

Side 34

Art. Nr: PR25-272 Størrelse: C 44 - C 62

Side 67

e9mt5

e9ltu

Side 31

Art. Nr: PR54-294 Størrelse: C 44 - C 62

Side 36

e9lt5

Side 111


189

Art. Nr: PR54-220 L Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

Art. Nr: PR54-220 B Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

e9lt5

Side 106

Side 106

Art. Nr: RS-225 Størrelse: XXS - XXXL

Art. Nr: RS-216 Størrelse: XXS - XXXL

a9ot3

e9lt5

Side 136

a9ot3

Side 75,135

Art. Nr: PR54-290 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 116

Art. Nr: PR54-290 L Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 116

Art. Nr: PR54-291 Størrelse: C 34 - C 50

e9lt5

e9lt5

e9lt5

Side 111

Side 110

Side 111,161

Art. Nr: THO-2952 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THO-2953 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THO-2971 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

e9mt5

e9mt5

e9mt5

Side 82

Side 82

Side 82

Art. Nr: THY-2952 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THY-2953 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THY-2971 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THY-2972 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: ZO-234 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

a9ntu

Side 82

Side 82

Side 82

Side 115

SHORTS

Side 82

Side 11

e9mt6

Side 67

e9ltu

Side 46

c9mq5

Art. Nr: FAS-201 Størrelse: C 44 - C 62

Side 114

e9ltu

Side 35

SELEBUKSER OG VESTBUKSER

c9mt5

Art. Nr: BPC-254 Størrelse: C 44 - C 62

Art. Nr: BM-257 Størrelse: C 44 - C 60

Art. Nr: PLU-204 Størrelse: C 44 - C 62

Art. Nr: GY-215 Størrelse: C 44 - C 62

Art. Nr: SPV-248 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PR54-297 Størrelse: C 34 - C 50

e9lt5

Side 111,161

c9nt5

Art. Nr: AD-65 Størrelse: C 44 - C 60

Art. Nr: AD-51 Størrelse: Se side 43.

Side 76

e9mtu

Side 43

e9mtu

Art. Nr: ATH-45 Størrelse: C 44 - C 62

Side 43

C9mQ5

Side 95


SELEBUKSER OG VESTBUKSER (FORTS.)

190

Art. Nr: BM-58 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156, D 96 - D 120

e9ltu

Side 46

e9ltu

Side 30

Art. Nr: PP-67 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: PLU-92 Størrelse: C 46 - C 62

e9mt6

Art. Nr: FAS-55 Størrelse: C 44 - C 60

Art. Nr: FAS-51 Størrelse: Se side 30.

Side 66

a9ot5

e9ltu

Side 30

e9mt5

e9ltu

Side 30

Side 57

e9lt5

e9ltu

Side 159

Art. Nr: PR54-22 B Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

Art. Nr: PR54-22 A Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

Art. Nr: PR25-71 Størrelse: C 46 - C 62

Side 151

Art. Nr: FAS-0385 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52.

Art. Nr: FAS-65 Størrelse: C 44 - C 60, C 146 - C 156

Side 107

e9lt5

Side 107

Art. Nr: THO-0357 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THO-0358 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THR-0352 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THR-0353 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THR-0357 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

Side 84

Side 84

Side 84

Side 84

KJELEDRESSER

Side 84

a9ot5

Side 154

Art. Nr: PLU-839 Størrelse: Medium S - XXL

e9mt6

Art. Nr: BCS-865 Størrelse: Medium XS - XXL, Lang S - L

Art. Nr: AD-818 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: 100-883 Størrelse: XXS - XXL

e9mtu

Side 60

Art. Nr: PP-844 Størrelse: S - XXL

Side 66

a9ot5

c9mqu

Art. Nr: FAS-880 Størrelse: Se side 59

Side 60

Art. Nr: PR25-871 Størrelse: Medium XS - XXL

Side 74

e9mt5

e9ltu

Art. Nr: FAS-881 Størrelse: Medium XS - XXL, Lang S - L, Kort S - XXXL Side 59

e9lt5

Side 59

Art. Nr: PR54-820 B Størrelse: Medium XS - XXL, Lang S - L

Art. Nr: PR54-820 A Størrelse: Medium XS - XXL, Lang S - L Side 57

e9ltu

Side 108

e9lt5

Side 108


191

Art. Nr: FLAM-99 Størrelse: C 46 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: FV-7 Størrelse: C 46 - C 62

e9lq5

c9mt5

Side 99

Side 96

Art. Nr: NAS-0257 Størrelse: 98/104 - 146/152

Art. Nr: P154-9 Størrelse: C 44 - C 60

e9ltu

e9lt5

Art. Nr: PR54-0390 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

Art. Nr: PS25-41 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156, D 96 - D 120

Art. Nr: PS25-44 Størrelse: C 46 - C 62

e9lt5

e9lt5

e9lt5

Side 111

Side 36

Side 163

Side 36

Art. Nr: P154-81 Størrelse: C 44 - C 62, C 146 - C 156

Side 53

e9lt5

Side 55

Art. Nr: THO-0352 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THO-0353 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

e9mt5

e9mt5

Side 84

Side 84

Art. Nr: THR-0358 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THY-0352 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THY-0353 Størrelse: C 44 - C 66, C 144 - C 158, C 244 - C 258, D 92 - D 132

Art. Nr: THY-0357 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

Art. Nr: THY-0358 Størrelse: C 34 - C 52, D 19 - D 29, L 34 - L 52

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

e9mt5

Side 84

c9mt5

Side 96

a9nt3

Side 84

Art. Nr: P154-880 Størrelse: Medium XS - XXL, Lang S - L, Kort S - XL

Art. Nr: NAS-875 Størrelse: Medium XS - XL, Lang S - L Side 145

e9ltu

Side 84

Side 61

e9lt5

Side 55

JAKKER

Side 99

Side 84

Art. Nr: GT-812 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: FV-807 Størrelse: Medium S - XXL

Art. Nr: FLAM-899 Størrelse: Medium S - XXL, Lang S - L

e9lq5

Side 84

Art. Nr: AD-455 Størrelse: XS - XXL

e9mtu

Art. Nr: ATH-445 Størrelse: XS - XXXL

Side 42

C9mQ5

Art. Nr: ATH-474 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: ATH-446 Størrelse: XS - XXXL

Side 95

C9mQ5

Side 95

C9mQ5

Art. Nr: BM-458 Størrelse: XS - XXL

Side 94

e9ltu

Side 47


JAKKER (FORTS.)

192

Art. Nr: BT-443 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: BT-401 Størrelse: S - XXXL

a9otu

Side 154

a9ot5

a9ot3 Side 119,148 a9ot3

Side 69

Art. Nr: GX-408 Størrelse: XS - XXXL

Side 69

Side 117,153

c9nt5

Side 146

e9mtm

a9ot5

a9nt3

Side 73

c9nt5

Side 48,119,149

a9ot3

Side 28

e9lq5

Side 69

a9nt3

Side 98

c9nq5

Side 147

a9ot5

e9lq5

Side 98

a9nt3

Side 144

Art. Nr: GXH-429 Størrelse: XS - XXXL

Side 41,116,152

c9mt5

Side 94

Art. Nr: PP-428 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: PP-418 Størrelse: S - XXXL

Side 47

Side 32

Art. Nr: GTE-403 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: GXB-487 Størrelse: XS - XXL

Side 73

e9ltu

Art. Nr: FLAM-499 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: GT-466 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: PMV-478 Størrelse: XS - XXL

Side 66

e9ltu

Art. Nr: FAS-451 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: FLAM-498 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: GXB-484 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: PLU-439 Størrelse: XS - XXXL

Side 154

Side 70

Art. Nr: GT-461 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: GXB-482 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PJ-465 Størrelse: S - XXXL

a9ot5

a9nt3

a9ot5

Art. Nr: FAS-447 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: FL-433 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: GT-426 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: GT-421 Størrelse: XS - XXXL

a9nt5

Side 70

Art. Nr: FE-755 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: FE-754 Størrelse: S - XXXL

a9nt3

Art. Nr: BT-467 Størrelse: XS - XXXL

Side 150

a9ot5

Side 150


193

Art. Nr: FAS-480 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: FAS-459 Størrelse: XS - XXXL

e9ltu

Side 34

Side 100

Art. Nr: GTX-413 Størrelse: XS - XXXL

a9nt3

Side 145

Side 100

a9nt5

Side 163

a9nt3

Side 155

a9ot5

c9mt5

a9nt5

Side 14,156

a9nt3

Side 97

a9ot5

Side 29

c9mt5

Side 72

a9nq5

Side 97

a9ot3

Side 40

a9ot5

Side 146

a9nt3 Side 40,116,152

Art. Nr: P154-480 Størrelse: XS - XXXL

Side 68

Art. Nr: PP-464 Størrelse: XS - XXXL

Side 150

a9nt3

Art. Nr: GWT-481 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: MPV-463 Størrelse: XXS - XXL

Side 118

a9ot3 Side 119,148

Art. Nr: GT-406 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: GWP-430 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PP-457 Størrelse: S - XXXL

Side 74

c9mt5

Art. Nr: FE-712 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: FV-485 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: MP-495 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PP-444 Størrelse: XS - XXXL

Side 151

Side 29,155

Art. Nr: GWG-744 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: HY-497 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: PP-442 Størrelse: Se side 151

a9ot5

c9mq5

c9ntu

Art. Nr: FASI-475 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: FV-407 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: GV-468 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: HK-473 Størrelse: 98/104 - 146/152

a9nt3

Side 58

Art. Nr: FLI-489 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: FLI-488 Størrelse: S - XXL

c9mq5

e9ltu

Art. Nr: FASI-437 Størrelse: S - XXXL

e9lt5

Side 54

Art. Nr: PR25-471 Størrelse: XS - XXL

Side 150

e9mt5

Side 39,56


JAKKER (FORTS.)

194

Art. Nr: PR54-420 A Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PR54-420 B Størrelse: XS - XXL

e9lt5

Side 106

Side 163

Art. Nr: THR-4677 Størrelse: XS - XXXXL

a9nt5

e9mt5

Side 106

Side 118

c9nq3

Side 48

Art. Nr: THR-4679 Størrelse: XS - XXXL

Side 83

a9mt5

e9lt5

Side 111

Art. Nr: SSL-774 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: SSL-758 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: THR-4678 Størrelse: XS - XXXL

Side 83

e9lt5

Art. Nr: PR54-490 L Størrelse: XS - XXL

c9nq3

e9mt5

Side 110

Art. Nr: SY-764 Størrelse: XS - XXXL

Side 71

a9nt5

Side 14

Art. Nr: THY-4677 Størrelse: XS - XXXXL

Art. Nr: THY-4676 Størrelse: XS - XXXXL

Side 83

e9lt5

Side 83

a9mt5

Side 83

VESTER

a9mt5

Side 106

Art. Nr: SSH-494 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: SK-4759 Størrelse: 98/104 - 146/152

a9ot3

e9lt5

Art. Nr: PR54-490 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PR54-420 L Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: P159-160 Størrelse: XS - XXL

e8lqu

Art. Nr: PR54-117 Størrelse: S - XXL

Side 130

Art. Nr: NEG-523 Størrelse: One size

a9nt5

e9lt5

Side 60

Art. Nr: NV-500 Størrelse: One size

Side 76,101

a9ot3

Art. Nr: RS-434 Størrelse: XXS - XXXL

Art. Nr: RS-410 Størrelse: XXS - XXXL

a9ot3

Side 136

Art. Nr: P154-509 Størrelse: XS - XXL

Side 76

e9lt5

a9ot3

Art. Nr: BM-558 Størrelse: XS - XXL

Side 75,135

Art. Nr: PLU-539 Størrelse: XS - XXL

Side 52

e9mtm

e9ltu

Side 47

Art. Nr: PP-505 Størrelse: S - XXXL

Side 67

a9ot5

Side 151


195

Art. Nr: PV-468 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: PRY-479 Størrelse: XS - XXXL

a9nt3

Side 17,156

Art. Nr: THO-4676 Størrelse: XS - XXXXL

Side 155

a9mt5

Side 75,135

Side 83

e9mt5

a9ot3

Side 136

Art. Nr: THO-4679 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: THO-4678 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: THO-4677 Størrelse: XS - XXXXL

Side 83

a9ot3

Art. Nr: RY-416 Størrelse: XS - XXXL

Side 83

a9mt5

a9ot3

Side 15,156

Art. Nr: THR-4676 Størrelse: XS - XXXXL

Side 83

e9mt5

Side 83

Kokkejakke

e9mt5

a9nt5

Art. Nr: RS-432 Størrelse: XXS - XXXL

Art. Nr: RS-424 Størrelse: XXS - XXXL

Art. Nr: THY-4678 Størrelse: XS - XXXL

e9mt5

Art. Nr: THY-4679 Størrelse: XS - XXXL

Side 83

Art. Nr: BT-544 Størrelse: S - XXL

Side 83

Art. Nr: FAS-511 Størrelse: S - XXL

Side 70

e9mtu

e8ltu

Side 131

e9lq5

e8ltu

Side 132

Art. Nr: FR-504 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: FLAM-599 Størrelse: S - XXL

Side 30

Art. Nr: P92-163 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: P92-103 Størrelse: XS - XXL

Side 99

e8ltu

Side 132

Art. Nr: H-501 Størrelse: One size

a9nq3 Side 118,149 a9ot3

Side 76

T-SHIRTS

a9ot5

a9mt5

Art. Nr: P80M-379 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: PR25-511 Størrelse: S - XXL

e9mt5

Art. Nr: PR54-521 A Størrelse: XS - XXL

Side 38

e9lt5

Art. Nr: PR54-521 B Størrelse: XS - XXL

Side 109

e9lt5

Art. Nr: CC-971 Størrelse: XS - XXXL

Side 109

c9nq5

Art. Nr: CC-972 Størrelse: XS - XXXL

Side 12

c9nq5

Side 12


T-SHIRTS (FORTS.)

196

Art. Nr: CODE-1906 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: CODE-1911 Størrelse: S - XXXXL

Side 126

a9mt5

Side 126

a9mt5

Art. Nr: CODE-1914 Størrelse: S - XXL

Side 127

a9mt5

Side 127

Pikètrøye

a9mt3 Side 127,160 a9mt5

Art. Nr: CODE-1913 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: CODE-1912 Størrelse: S - XXXXL

Side 13

a9ot3

Side 13

a9mt5

Art. Nr: CODE-1720 Størrelse: S - XXL

Side 124

a9mt5

Art. Nr: CODE-1721 Størrelse: S - XXXXL

Side 125

a9mt5

Side 125

SKJORTER

a9ot3

Art. Nr: CODE-1718 Størrelse: S - XXXXL

Art. Nr: TY-959 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: TY-906 Størrelse: XS - XXXL

Art. Nr: TPV-748 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: TPB-706 Størrelse: S - XXL

c9mt3

Side 77

Art. Nr: P159-360 Størrelse: XS - XXL

e8lq5

Side 77

Art. Nr: P159-710 Størrelse: XS - XXL

Side 130

e8lq5

Side 49,120

a9mt3

e9mtu

Side 122

Art. Nr: P159-751 Størrelse: XS - XXL

Side 129

e8lq5

Side 120

c9mq3

e9mtu

Art. Nr: BDS-799 Størrelse: XS - XXXL

Side 122

Art. Nr: SB-733 Størrelse: XS - XXXL

Side 129

Art. Nr: DF-924 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: CODE-1735 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: CODE-1734 Størrelse: S - XXXL

a9mt3

c9mt3

Art. Nr: B60-721 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: B60-720 Størrelse: XS - XXXL

c9mt5

Art. Nr: FLL-769 Størrelse: XS - XXXL

Side 101

e9mtu

Side 100

Art. Nr: SB-735 Størrelse: Se side 122

Side 122

c9mt5

Side 122

Art. Nr: LEH-773 Størrelse: XS - XXL

a9nt3 Side 49,119,149 a9nt3

Side 121


197

Art. Nr: FH-961 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: CODE-1917 Størrelse: S - XXL

a9ot3 Side 127,160 c9mt3

Art. Nr: CODE-1722 Størrelse: S - XXL

a9mt5

Art. Nr: BI-777 Størrelse: S - XXXL

a9mt5

Art. Nr: PF-718 Størrelse: XS - XXL

Side 125,160

Art. Nr: BIS-794 Størrelse: S - XXXL

Side 123

e9mtu

c9nt3Side 49,121,141 c9mt3

c9nt3 Side 49,121,141 c9mq5

e9mtu

Side 77

Art. Nr: TB-722 Størrelse: XS - XXXL

Side 123

e9mtu

c9mt3

Side 77

Art. Nr: TB-750 Størrelse: XS - XXXL

Side 124

Art. Nr: BS-719 Størrelse: S - XXXL

Art. Nr: BKS-720 Størrelse: XS - XXXL

Side 123

Art. Nr: TPV-948 Størrelse: XS - XXL

c9mq5

Side 124

Art. Nr: JY-700 Størrelse: XS - XXXL

Side 123

e9mtu

Side 13

GENSERE

e9mtu

Side 132

Art. Nr: CODE-1723 Størrelse: S - XXL

Side 125

Art. Nr: TPB-960 Størrelse: S - XXL

Art. Nr: PF-918 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: VL-431 Størrelse: XS - XXL

c9ltu

Art. Nr: BPS-702 Størrelse: XS - XXL

Side 29

c9nq3

Art. Nr: BPV-728 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: BPS-902 Størrelse: XS - XXL

Side 120

c9nq3

Side 120

c9nq5

Art. Nr: CCS-771 Størrelse: XS - XXXL

Side 71

a9nt5

Sko, side 18. Undertøy, side 138. Verktøybelter, side 164. Art. Nr: P-762 Størrelse: XS - XXL

Art. Nr: LY-783 Størrelse: XS - XXXL

c9nq5

Side 14

a9ot5

Tilbehør, side 174.

Art. Nr: PH-759 Størrelse: S - XXXL

Side 148

a9ot5

Side 148

Side 12


198

Art. Nr

Side Art. Nr

Side Art. Nr

Side Art. Nr

Side

1131

171

AD-455

42

CODE-1914

127

1222

171

AD-818

60

CODE-1917

127,160

FV-277

97

1232

171

AM-576

70,155,177

CORD-250

32

FV-285

97

1832

171

AM-580

155,177

CS-235

115

FV-407

97

2113

47,167

ATH-45

95

CY-214

10,161

FV-485

97

2331

167

ATH-206

95

CY-215

11

FV-807

96

2431

167

ATH-274

94

CY-222

10

GT-212

146

2511

167

ATH-445

95

CY-224

10

GT-406

146

FV-7

96

2831

167

ATH-446

95

CY-286

11

GT-421

69

2931

167

ATH-474

94

DF-924

101

GT-426

146

3233

173

177

DY-273

10

GT-461

69

3333

173

B60-720

122

EBS-281

131

GT-466

147

3433

173

B60-721

122

FAS-51

30

GT-568

69,147,177

6331

173,179

BCS-865

60

FAS-55

30

GT-812

145

6412

173,179

BDS-799

100

FAS-65

30

GTE-203

144

166

BG-968

175

FAS-201

35

GTE-403

144

123

FAS-247

28,71

GTH-981

147,177

33

GTX-413

145

6420-22

B-595

6463

173,179

6473

173,179

BIS-794

123

FAS-250

6483

173,179

BKS-720

123

FAS-253K

33,159

7202

170

BM-58

46

FAS-255K

33

GWB-218

116,152

BI-777

GV-468

155

7204

170

BM-245

46

FAS-264

34

GWG-744

72

7205

170

BM-257

46

FAS-265K

32

GWP-430

40

7206

170

BM-258

46

FAS-266K

32,159

GWR-246

72

7209

170

BM-259

46,160

FAS-275

31

GWS-226

41

21231

168

BM-268

47

FAS-280

58

GWT-481

40,116,152

21232

168

BM-458

47

FAS-283

31

GX-217

117,153

21331

167

BM-558

47

FAS-288

35

GX-408

117,153

21332

167

BNY-949

16,175

FAS-0385

31,159

GXB-482

73

21931

167

BOX-962

176

FAS-447

28

GXB-484

73

22031

168

BPC-254

114

FAS-451

32

GXB-487

41,116,152

168

BPS-702

120

FAS-459

34

GXH-429

94

169,178

BPS-902

120

FAS-480

58

GY-215

11

22032

22227,29

22632

168

BPV-728

71

FAS-511

30

GY-222

11

22732

168

BS-719

123

FAS-880

59

76

50511

169

BT-401

154

FAS-881

59

HK-473

163

50632

169

BT-443

70

FAS-2194

163

HV-594

76,177

52232

168

BT-467

70

FASI-437

29,155

HY-497

14,156

53011

170

BT-544

70

FASI-475

29

JY-700

13

53031

168

BT-983

178

FE-712

119,148

K-951

178

53411

170

BY-967

10,173,179

FE-754

119,148

KEV-958/989

175

H-501

53611

168

CC-971

12

FE-755

69

KNAK-31180

131

53731

168

CC-972

12

FH-961

132

KP-953

178

53832

168

CCS-771

12

FL-433

48,119,149

KP-954

178

54631

167

CMS-928

141,176

FLAM-99

99

KS-950

178

64331-34

166

CODE-1718

124

FLAM-298

98

KT-952

178

85001

172

CODE-1720

125

FLAM-299

98

KY-517

13,177

85002

172

CODE-1721

125

FLAM-498

98

LEH-773

85005

172

CODE-1722

125

FLAM-499

98

LY-783

14

85511

169,179

CODE-1723

125,160

FLAM-599

99

MF-796

139

169,179

FLAM-899

99

MF-797

139

85611 100-883

CODE-1734

49,120

154

CODE-1735

120

121

FLH-982

149,176

MP-295

118

AD-51

43

CODE-1906

127,160

FLI-488

100

MP-495

118

AD-65

43

CODE-1911

126

FLI-489

100

MPV-263

68

AD-255K

42

CODE 1912

126

FLL-769

49,119,149

MPV-463

AD-265K

42

CODE-1913

127

FR-504

118,149

MY-540

68 15,156,177


199

Art. Nr MY-541

Side

Art. Nr

15,156,177

Side

Art. Nr

Side

Art. Nr

Side

PMV-478

47

RS-424

75,135

THY-2952

82

NAS-726

133

PP-67

151

RS-432

136

THY-2953

82

NAS-875

61

PP-244

74

RS-434

75,135

THY-2971

82

NAS-0257

163

PP-267

151

RY-416

15,156

THY-2972

82

NAS-2597

163

PP-418

150

S-601

22

THY-4676

83

NEG-523

76,101

PP-428

150

S-602

23

THY-4677

83

NV-500

76

PP-442

151

S-603

23

THY-4678

83

OF-787

140

PP-444

74

S-609

22

THY-4679

83

OF-788

140

PP-457

150

S-610

22

TPB-706

77

OF-789

140

PP-464

150

S-611

22

TPB-960

77

P-762

148

PP-505

151

S-612

20

TPV-748

77

P80M-281

132

PP-844

74

S-613

20

TPV-948

77

P80M-379

131

PR25-71

57

S-614

21

TY-906

13

P92-103

132

PR25-271

56

S-615

21

TY-959

13

P92-163

132

PR25-272

36

SB-733

122

U-767

101

P92-705

133

PR25-471

39,56

SB-735

122

U-781

101

P92-736

133

PR25-511

38

SK-4759

163

UL-553

102

P154-9

53

PR25-871

57

SK-992

173,179

UL-766

102

P154-81

55

PR54-22A

107

SPV-248

76

UL-779

102

P154-209

52

PR54-22B

107

SS-927

141,176

UL-780

102

P154-211

53

PR54-117

60

SSH-494

118

UL-973

102

P154-278

54,161

PR54-220A

106

SSK-584

131

UL-974

102

P154-280

54

PR54-220B

106

SSL-758

48

US-929

141,176

P154-480

54

PR54-220L

106

SSL-774

71

UT-969

101

P154-509

52

PR54-290

111

SY-764

14

UV-551

103

P154-880

55

PR54-290L

110

TB-722

124

UV-552

103

P159-160

130

PR54-291

111,161

TB-750

124

UV-740

103

P159-219

130

PR54-294

111

THO-0352

84

UV-741

103

P159-260

129

PR54-297

111,161

THO-0353

84

UV-745

103

P159-261

129

PR54-420A

106

THO-0357

84

UV-746

103

P159-360

130

PR54-420B

106

THO-0358

84

UY-963

16,176

P159-560

130

PR54-420L

106

THO-2952

82

VL-431

29

P159-710

129

PR54-490

111

THO-2953

82

ZO-234

115

P159-751

129

PR54-490L

110

THO-2971

82

P254-231

114,161

PR54-521A

109

THO-2972

82

P254-232

114

PR54-521B

109

THO-4676

83

P254-233

114

PR54-820A

108

THO-4677

83

PC-742

140

PR54-820B

108

THO-4678

83

PC-743

140

PR54-0390

111

THO-4679

83

PC-747

140

PRY-479

17,156

THR-0352

84

PF-718

49,121,141

PS25-41

36

THR-0353

84

PF-918

49,121,141

PS25-44

36

THR-0357

84

PH-759

148

PS25-240

39,160

THR-0358

84

PJ-465

154

PS25-241

39

THR-2952

82

PK-923

178

PS25-242

39

THR-2953

82

PLU-92

66

PS25-251

61

THR-2971

82

PLU-204

67

PS25-288

38

THR-2972

82

PLU-213

64

PST-993

178

THR-4676

83

PLU-227

67

PV-468

155

THR-4677

83

PLU-239

64

PY-791

16,139

THR-4678

83

PLU-243

64

PY-792

16,139

THR-4679

83

PLU-292

64

RB-994

173,179

THY-0352

84

PLU-439

66

RS-216

136

THY-0353

84

PLU-539

67

RS-225

75,135

THY-0357

84

PLU-839

66

RS-410

136

THY-0358

84


Din forhandler

www.fristads.com

Fristads hovedkatalog 2010_2011  

Fristads hovedkatalog 2010_2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you