Page 1

ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΟΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

3 ΣΥΝΕΔΡΙΟ o

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ 7-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

2008

GRECOTEL

ΚΥΛΛΗΝΗ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ _ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

_πρ όγρ αμμα. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


Τομή στα γεγονότα. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όλη η επικαιρότητα στα χέρια σας. Στη ροή & στη δύναμη των εξελίξεων!

ΑΓΟΡΑ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ξεχειλίζει από κύρος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ματιά στην επικαιρότητα. ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένα περιοδικό αποτελείται από ένα μεγάλο φάσμα λέξεων και φράσεων. Ας ξεδιπλώσουμε λοιπόν μερικές από αυτές που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

Κάθε 2 μήνες κοντά σας.

PROFILMÉDIA

“Σκάει” στην καρδιά των γεγονότων


ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΟΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

3 ΣΥΝΕΔΡΙΟ o

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ 7-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

2008

GRECOTEL

ΚΥΛΛΗΝΗ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

περιεχόμενα 6 Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευών (Π.Ο.Β.ΑΣ.)_Το παρελθόν, το παρόν & το μέλλον. 8 Χαιρετισμοί_Φορέων - Εκδοτών - Μέγα Χορηγού - Χορηγών - Υποστηρικτών. 28 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ_Νέο παράθυρο στο μέλλον! 7-9 Νοεμβρίου 2008 30 Τόπος & χώρος διεξαγωγής…_Κυλλήνη, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Grecotel Olympia Riviera Resort 34 Πρόγραμμα Συνεδρίου_Το πρόγραμμα των ομιλιών του Συνεδρίου αποτελείται από πέντε (5) ενότητες, τέσσερις από τις οποίες θα διεξαχθούν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου. Ο κύκλος των εργασιών του Συνεδρίου κλείνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου με την πέμπτη και τελευταία ενότητα. 40 Διοικητικό Συμβούλιο_Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευών (Π.Ο.Β.ΑΣ.) 42 Τα μέλη της Π.Ο.Β.ΑΣ_Οι 18 ισχυροί συνδετικοί κρίκοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευών (Π.Ο.Β.ΑΣ.) 48 1ο FORUM «ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»_13 & 14 Νοεμβρίου 2004 στη Θεσσαλονίκη. 50 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ_Mε οκτώ ξεχωριστές συναντήσεις σε ισάριθμες πόλεις έκλεισε ο κύκλος των Προσυνεδριακών εκδηλώσεων της ΠΟΒΑΣ που πλαισίωσαν το 2ο Συνέδριο Κατασκευαστών (FORUM). 58 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ_«Ευρώπη - Αλουμίνιο - Κατασκευές» Βόλος, 18-19 Νοεμβρίου 2006, Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας Ζήσε στον παλμό των γεγονότων. 60 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ_Κέντρισε το ενδιαφέρον η πρώτη συνάντηση. 62 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ_Έντονο το ενδιαφέρον & στη 2η Προσυνεδριακή. 64 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ_Μέγας χορηγός, χορηγοί, υποστηρικτές. 3


ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΟΥΦΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Αφήστε την TECTONICΑ να τρέξει... aμεσα ΟΦΕΛΗ 1. Προσφορά και παράδοση με ευελιξία σε συστήματα.

2. Προϊόντα με πιστοποιητικά ποιότητας. 3. Απελευθέρωση προσωπικού από το εργαστήριο και διοχέτευσή του στην οικοδομή.

4. Μείωση των δαπανών

για αμοιβές προσωπικού.

5. Περιορισμός χώρου παραγωγής. 6. Δημιουργία εκθεσιακού χώρου μέσα στο εργαστήριο.

7. Απαλλαγή από το έξοδα συσκευασίας και μεταφοράς.

8. Ανάληψη μεγαλύτερων έργων.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ: 6ο χλμ. Κομοτηνής - Θρυλορίου, 691 00 Κομοτηνή Τηλ.: 25310/98.780, 98.781, 98.797, Fax: 25310/98777 e-mail: info@tectonica.eu ΓΡΑΦΕΙΑ - ΑΠΟΘΗΚΕΣ: Πόντου 3, 190 14 Καπανδρίτι Αττικής Τηλ.: 22950/54.441-2, Fax: 22950/54443, Κιν: 6944/302026 e-mail: teckap@otenet.gr, www.tectonica.gr


PROFILMÉDIA

& κερδίστε... εμμεσα ΟΦΕΛΗ 1. Γνώση του απόλυτου κόστους πριν την τοποθέτηση.

2. Απαλλαγή διαδικασίας λήψης προσφορών πρώτων και βοηθητικών υλών.

3. Αποφυγή λαθών κατά την παραγγελία των υλικών.

4. Ανύπαρκτα αποκόμματα

αλουμινίου και προβληματικές βέργες.

5. Παραγωγικές πρωινές ώρες

και περιορισμός υπερωριών.

6. Απελευθέρωση χρόνου για άλλες δραστηριότητες.

7. Ελαχιστοποίηση λειτουργικού κόστους. 8. Μικρό κεφάλαιο και λιγότερα χρηματοοικονομικά.

Ασφαλίστε τα κουφώματά σας με το γερμανικό περιμετρικό μηχανισμό

...και επιλέξτε από τα καλύτερα συστήματα.

...και συστήματα ρολών στα μέτρα σας.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΒΑΣ

_ΗΧΗΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών ιδρύθηκε με σκοπό την καλλιέργεια και τη διάδοση του συνδικαλιστικού πνεύματος, τη διεκδίκηση κοινών συμφερόντων, την ενθάρρυνση συνεργασίας μεταξύ των μελών της και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Σε πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας η Ομοσπονδία έχει επιτύχει σε σημαντικό βαθμό τους στόχους της και συνεχίζει δυναμικά το έργο της, δίνοντας το «παρών» σε κάθε εξέλιξη του κλάδου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών προασπίζεται και προαγάγει τα οικονομικά, επαγγελματικά και ασφαλιστικά συμφέροντα των μελών της. Με συστηματική έρευνα και μελέτη των αναγκών και των προβλημάτων του κλάδου των αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, η ΠΟΒΑΣ φροντίζει για την προσφορότερη διεκδίκηση και επίλυση αυτών. Η ΠΟΒΑΣ έχει τους ακόλουθους στόχους: • Την καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στους κλάδους των βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών. • Τη συστηματική μελέτη των προβλημάτων των κλάδων, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών. • Την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, με την οργάνωσή τους σε κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς, κάθε οικονομικής μορφής, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους. • Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου αυτών. • Την καλλιέργεια, εξύψωση και υπεράσπιση πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >6

>3600 π.Χ. Στυπτηρία (διπλό θειϊκό άλας καλίου αλουµινίου) που χρησιµοποιείται στην Κίνα για την παρασκευή φαρµάκων και αλοιφών, Κίνα. >1754 Ο Γερµανός χηµικός Andreas Sigismond Marggraf (1709-1782) αποµονώνει την ουσία που αργότερα αποκαλείται “αλουµίνα”, Γερµανία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Γεώργιος Ανδρουλάκης

_Γεώργιος Δουκίδης

Κυρίες και Κύριοι αγαπητοί συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω στο 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών.

Από το πρόγραμμα του 3ου Συνεδρίου Κατασκευαστών, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κυλλήνη, διαπιστώνει κανείς ότι οι διοργανωτές αγγίζουν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας σήμερα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες από όλους μας σε μια εποχή που ο ελληνικός κλάδος του αλουμινίου στο σύνολό του έχει την ανάγκη για συντεταγμένες και στοχευμένες ενέργειες με απόλυτη σύμπνοια. Είμαι βέβαιος ότι η ανάπτυξη των θεμάτων από τους έμπειρους επαγγελματίες και ομιλητές, καθώς και οι συναντήσεις που θα γίνουν, θα δώσει στον καθένα από τους συνέδρους την ευκαιρία για ενημέρωση, επιμόρφωση αλλά και χρήσιμες επαφές. Ως Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους του 3ου Συνεδρίου Κατασκευαστών, αφού θεωρούμε ότι προστίθεται ένα ακόμη «παράθυρο» στον κύκλο εργασιών του κλάδου των κατασκευαστών σε μια νέα εποχή γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητα. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω, ότι ο κλάδος στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΕΑ, θα συνεχίσει προς κάθε κατεύθυνση τις ενέργειές του για την προάσπιση της υγιούς ανάπτυξής του.

Πρόεδρος ΠΟΒΑΣ

Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Συνέδριο που πραγματοποιείται σε πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και παράλληλα πολλά γεγονότα που επηρεάζουν την πολιτική σκηνή της χώρας μας. Ταυτόχρονα η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με πολύ μεγάλο αριθμό κατοικιών να είναι απούλητα και άδειες να μην εκδίδονται. Τα παραπάνω αποδεικνύουν την κρίση που υπάρχει στη δουλειά μας και όπως δείχνουν τα γεγονότα θα έχουμε συνέχεια, γι αυτό πρέπει να πάρει μέτρα η Πολιτεία, αλλά και οι συνάδελφοι να κάνουν οικονομία και καλή διαχείριση. Ο ασφαλιστικός μας φορέας ΟΑΕΕ βρίσκεται σε δεινή θέση να καλύψει τις υποχρεώσεις του με πολλές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους. Συνέπεσε λοιπόν σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο η διοργάνωση του Συνεδρίου μας. Παρόλα αυτά ελπίζω το Συνέδριό μας μέσα από τη θεματολογία να δώσει στους συναδέλφους την αναγκαία πληροφόρηση και ενημέρωση που είναι απαραίτητη και ωφέλιμη στη δουλειά τους.

Γεώργιος Δουκίδης Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Γεώργιος Ανδρουλάκης Πρόεδρος Π.Ο.Β.Α.Σ.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >8

>1787 Ο Γάλλος χηµικός Louis-Bernard Guyton de Morveau (1737-1816) ονοµάζει την ουσία “alumine” - αλουµίνα στα ελληνικά, Γαλλία. >1789 Ο Γάλλος Χηµικός Laurent Antoine Lavoisier (1743-1794) διατύπωσε την υπόθεση ότι αυτή η ουσία είναι ένα µείγµα αδιάσπαστων οξειδίων, µορφές των οποίων χρησιµοποιούνταν.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Ελευθέριος Ταφρόγλου

Γενικός Γραμματέας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Συγχαίρω τους διοργανωτές του Συνεδρίου αυτού αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτό και προσδοκώ στην άμεση εύρεση λύσεων και πορισμάτων για την περαιτέρω προαγωγή και αναβάθμιση του ελληνικού κλάδου του αλουμινίου. Σας δηλώνω τη σταθερά βούλησή μου για έμπρακτη υποστήριξη και αρωγή στο δύσκολο αυτό έργο. Εύχομαι επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου καθώς επίσης μακρά και ευδόκιμο συνέχεια». Ελευθέριος Ταφρόγλου Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α

_Θεόδωρος Σκυλακάκης

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Κυρίες και Κύριοι, Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά να χαιρετίζω το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών το οποίο αποτελεί ουσιαστικό βήμα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου σας. Το Υπουργείο Εξωτερικών, ασκώντας στοχευμένη οικονομική διπλωματία και αξιολογώντας τα δεδομένα, τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν στις ξένες αγορές, έχει σχεδιάσει, σε στενή συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας, ένα ευρύ, ευέλικτο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος που υλοποιείται ήδη με ταχείς ρυθμούς, το ΥΠΕΞ μεταξύ άλλων διοργανώνει συστηματικά επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό. Επιπλέον για την εξειδικευμένη πληροφόρηση των ελληνικών επιχειρήσεων, τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων πραγματοποιούν έρευνες αγοράς και εξαγωγικές μελέτες, υποστήριξη εμπορικών αιτημάτων καθώς και τακτική σύνταξη ενημερωτικών δελτίων ενώ εντός του 2008, όλα τα Γραφεία ΟΕΥ πρόκειται να πιστοποιηθούν με σύστημα ποιότητας ISO-9000. Τέλος, η Γενική Γραμματεία ΔΟΣ & ΑΣ έχει αναβαθμίσει πλήρως τη διαδικτυακή πύλη «ΑΓΟΡΑ» (http://agora.mfa.gr/), στην οποία καταχωρούνται εμπορικές, οικονομικές, επενδυτικές κ.α πληροφορίες, όπως «αναρτώνται» από τα ανά τον κόσμο Γραφεία ΟΕΥ, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. Σας ευχαριστώ Θεόδωρος Σκυλακάκης Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >10

>1807 Ο Άγγλος χηµικός Sir Humphry Davy (1778 - 1829) αποµόνωσε νάτριο και κάλιο µέσα από ηλεκτρόλυση που παρήχθη µε µια µπαταρία 1 Volt (1800). Απέτυχε να αποµονώσει το µέταλλο που εµπεριέχονταν µέσα στην αλουµίνα αλλά του έδωσε την πρώτη του ονοµασία. «Αισθάνοµαι τυχερός που µπόρεσα να δω τις µεταλλικές ουσίες που έψαχνα... θα πρότεινα το όνοµα «ALUMINIUM».


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Ιωάννης Αλ. Τζιώνας

_Άγγελος Αγγελόπουλος

Το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών εκφράζει έναν κλάδο, ο οποίος κατέχει σημαντική θέση στην εγχώρια και διεθνή οικονομική δραστηριότητα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ευημερία πολλών περιοχών, καθώς απασχολεί άμεσα ή έμμεσα χιλιάδες άτομα με σημαντικό κύκλο εργασιών. Ως εκ τούτου, συγχαίρω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών που ανέλαβαν τη φετινή διοργάνωση και με τίμησαν με την πρόσκλησή τους. Το Συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια σημαντική συγκυρία για τον κλάδο και τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τον οποίο εκπροσωπώ. Σε μια διαρκώς μεταλλασσόμενη κοινωνία, ο Ο.Ε.Ε.Κ., ως κύριος φορέας παροχής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης έχει, μεταξύ άλλων, ως στόχο να παρακολουθεί τις εξελίξεις καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς με εξειδικευμένο προσωπικό σε καινοτόμους τομείς, ανταποκρινόμενος στη νέα συνεχώς διαμορφούμενη πραγματικότητα. Έτσι, η ειδικότητα «Τεχνικός Δομικών Έργων Αλουμινίου και Σιδήρου» λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής, με σκοπό να καλύψει τις διαφαινόμενες ανάγκες σε ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, αφού το αλουμίνιο και τα δομικά προϊόντα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Εύχομαι, λοιπόν, κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και ελπίζω αυτό να συμβάλλει στην ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της εθνικής οικονομίας του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητοί φίλοι, Η διοργάνωση του Συνεδρίου σας στην περιοχή μας και παρόμοιων εκδηλώσεων και σε άλλες πόλεις επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη βαρύτητα που δίνετε στην ενημέρωση των ανθρώπων των τεχνικών κατασκευαστών αλουμινίου προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους στον τελικό καταναλωτή. Ο κλάδος των κατασκευαστών αλουμινίου έχει μια ιδιαιτερότητα. Η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα των υλικών, που χρησιμοποιούνται, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Οι ανάγκες για ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και αισθητικής αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και ωθούν τις επιχειρήσεις να παράγουν νέα προϊόντα, να βρίσκουν καλύτερες τεχνικές μεθόδους και επινοήσεις. Πιστεύω ότι η σημερινή σας εκδήλωση αποσκοπεί να ενημερώσει τους τεχνίτες της περιοχής μας να αφομοιώσουν και να υλοποιήσουν στις κατασκευές τους, τα όσα η βιομηχανία παράγει. Σας εύχομαι καλά αποτελέσματα στις εργασίες σας και πάντα να είστε στις πρώτες γραμμές της εφαρμοσμένης τεχνολογίας στο αντικείμενό σας.

Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Άγγελος Αγγελόπουλος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Ιωάννης Αλ. Τζιώνας Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >12

>1821 Ο Γάλλος ορυκτολόγος Pierre Berthier (1782-1861) αναλύει τα δείγµατα µεταλλεύµατος από την περιοχή Les Baux-de-Provence. Ανακαλύπτει ότι περιέχουν ένα µεγάλο µερίδιο αλουµίνας (οξείδιο αλουµινίου). Το µετάλλευµα ονοµάζεται αργότερα «βωξίτης», Γαλλία. >1825 Ο ∆ανός χηµικός Christian Oersted (1777-1851) προσπαθεί µάταια να παράγει αλουµίνιο από το συντιθέµενο χλωρίδιο. Ο Wöhler βασισµένος σ’αυτήν την ιδέα πήγε ένα βήµα παραπέρα, ∆ανία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Γεώργιος Μπούρμπουλας

_Γεώργιος Γαζεπίδης _Γεώργιος Μπιρμπουτσούκης

Δήμαρχος Κάστρου - Κυλλήνης

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω το προνόμιο ως Δήμαρχος του μικρού αλλά φιλόξενου Δήμου Κάστρου - Κυλλήνης να καλωσορίσω στον τόπο μου το Προεδρείο, τους διοργανωτές και τους Συνέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ). Η Κυλλήνη έλκει την προέλευσή της από τους αρχαιοτάτους προϊστορικούς χρόνους και αναφέρεται στα κείμενα του Ομήρου, του Στράβωνα, του πολυταξιδευμένου Παυσανία κυρίως για το λιμάνι της, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της αρχαίας Ελλάδας. Η ιστορική της αναδρομή συνεχίζεται ανά τους αιώνες με κορύφωση τη Μεσαιωνική εποχή των Σταυροφόρων και της Φραγκοκρατίας, όπου μετονομάζεται σε Γλαρέντζα, κτίζεται το περίφημο και επιβλητικό φρούριο Χελμούτσι και το λιμάνι της αποκτά μεγάλη εμπορική κίνηση και ανάπτυξη καθώς αποτελεί το συνδετικό κρίκο της Ελλάδας με την Ευρώπη. Σήμερα στον τόπο μας ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις αρχαιότητες (Αρχαία Γλαρέντζα - Φρούριο Χελμούτσι, Ι. Μονή Βλαχερνών), να απολαύσει τις απέραντες παραλίες και τις πεντακάθαρες θάλασσες, να γαληνέψει και να χαλαρώσει από την οργιώδη βλάστηση και το απέραντο πράσινο, να βρει ανακούφιση στις μοναδικές στον κόσμο ιαματικές πηγές με τις σύγχρονες μεθόδους λουτροθεραπείας, να εκδράμει αυθημερόν τα νησιά του Ιονίου Ζάκυνθο και Κεφαλονιά με τα υπερσύγχρονα Ε/Γ Ο/Γ της γραμμής και κυρίως να επισκεφθεί την Αρχαία Ήλιδα αλλά και την Ολυμπία, την Κορωνίδα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Με αυτά τα λίγα λόγια χαιρετίζω το Συνέδριό σας και εύχομαι σε όλους καλή διαμονή και επιτυχία στις εργασίες του.

Εταιρεία PROFILMEDIA - Περιοδικό PROFIL Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών ΠΟΒΑΣ για την ανάθεση και του 3ου Συνεδρίου και να ευχηθούμε επίτευξη των στόχων τού πράγματι ενδιαφέροντος Συνεδρίου που διεξάγεται αυτό το διήμερο. Είναι, άλλωστε, τα θέματα που θα μας απασχολήσουν κρίσιμης σημασίας, για τον κλάδο του αλουμινίου. Οι προβληματισμοί μας, οι μελέτες μας, οι σκέψεις μας αφορούν κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Η εποχή που διανύουμε, απαιτεί στοχευμένες, σύγχρονες και καινοτόμες προσεγγίσεις, που θα ανοίξουν ένα «νέο παράθυρο στο μέλλον» όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του Συνεδρίου. Γεώργιος Γαζεπίδης - Γεώργιος Μπιρμπουτσούκης Εταιρεία PROFILMEDIA - Περιοδικό PROFIL

Γεώργιος Μπούρμπουλας Δήμαρχος Κάστρου - Κυλλήνης ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alco.gr >14

>1827 Ο Γερµανός χηµικός Friedrich Wöhler (1800-1882) συνεχίζει την εργασία Oersted και καταφέρει να πάρει σκόνη αλουµινίου µε τη µείωση του χλωριδίου από το κάλιο. Λόγω των ακαθαρσιών του καλίου, το αλουµίνιο µπορεί να δηµιουργηθεί από το βρασµένο νερό προσελκύοντας έτσι λίγο το ενδιαφέρον, Γερµανία. >1845 Ο Wöhler συνεχίζει την εργασία του 1827. Λαµβάνει µικρά κοµµάτια αλουµινίου, µε τα οποία περιγράφει τις ιδιότητές του και υπολογίζει την πυκνότητα του µετάλλου, Γερµανία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Γεώργιος Πήλιουρας

_Μιχάλης Ροδίτης

Ως εκπρόσωποι του κλαδικού Τύπου χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου Κατασκευαστών από την ΠΟΒΑΣ στη μοναδική Κυλλήνη. Ευχόμαστε, το σημαντικό αυτό γεγονός να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή για εποικοδομητικές συναντήσεις, διάλογο και νέες συνεργασίες. Είμαστε βέβαιοι ότι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συνέδριο θα είναι καίρια και φλέγοντα για τον κλάδο και ότι το Συνέδριο, θα έχει τα καλύτερα, μέχρι τώρα, αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες. Άλλωστε, το ενδιαφέρον που προκαλούν, πλέον, αυτές οι συναντήσεις είναι δεδομένο και το όφελος, σε συλλογικό πάντα επίπεδο, τεράστιο. Εμείς απ’ την πλευρά μας, μέσα απ’ τις σελίδες του περιοδικού μας «ΚΤΙΣΜΑ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ» δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο το Συνέδριο των Κατασκευαστών κι ότι θα καλύψουμε τα τεκταινόμενα με τον πλέον έγκυρο τρόπο. Ελπίζουμε στην έμπρακτη συμμετοχή των επαγγελματιών και φορέων του χώρου των κατασκευών και προσδοκούμε να λάβει η εκδήλωση τη δημοσιότητα που της αξίζει.

«Εύχομαι οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ να ασχοληθούν με τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν σήμερα τους Κατασκευαστές Αλουμινίου και να προωθηθούν λύσεις κατάλληλες και ουσιαστικές για ολόκληρο τον κλάδο.»

Εκδότης περιοδικού ΚΤΙΣΜΑ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Γεώργιος Πήλιουρας Περιοδικό ΚΤΙΣΜΑ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alumil.com >16

Εκδότης περιοδικού Aluminium Magazine

Μιχάλης Ροδίτης Περιοδικό Aluminium Magazine

_Παναγιώτης Γαλατάς

Εκδότης περιοδικού THEMELIO Με μεγάλη προσμονή αναμένουμε τη διεξαγωγή του 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ. Το ΘΕΜΕΛΙΟ Software και το περιοδικό www. themelio.gr, υπέρμαχοι κάθε προσπάθειας για την κλαδική αναβάθμιση, στηρίζουν ενεργά το Συνέδριο και το προβάλλουν τόσο μέσω των έντυπων εκδόσεων, όσο και μέσω των ηλεκτρονικών μορφών ενημέρωσης που διαθέτουν CD (θεματικό σε κάθε τεύχος του περιοδικού), web site www.themelio.gr]. Οι εξελίξεις της αγοράς είναι ραγδαίες, το 2009 έρχεται με πολλές απαιτήσεις για τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματιών και το 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ θα αποτελέσει εφαλτήριο για όλους μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε κάθε απαίτηση και ανάγκη. Μαζί με την παρακαταθήκη όλων των προηγούμενων παρόμοιων ενεργειών, δικαιούμαστε να προσβλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους διοργανωτές και πλούσια συγκομιδή απόψεων και γνώσεων σε όλους τους συμμετέχοντες! Παναγιώτης Γαλατάς Περιοδικό THEMELIO

>1854 Ο Γάλλος χηµικός Henri Sainte-Claire Deville (1818-1881) λαµβάνει καθαρό αλουµίνιο µε τη µείωση του χλωριδίου από το νάτριο και προβλέπει το λαµπρό µέλλον αυτού του µετάλλου: «Είναι εύκολο να δει πώς αυτό το λευκό µέταλλο είναι τόσο σταθερό όσο και το ασήµι, δεν µαυρίζει στον αέρα, είναι τηκτό, ελατό, όλκιµο και εύρωστο και έχει τη µοναδική ιδιότητα να είναι ελαφρύτερο από το γυαλί, θα µπορούσε να παρέχει πολλές υπηρεσίες», Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Ανδρέας Κρικέλης

_Χάρης Βάλλας

H TECTONICA από την ίδρυσή της συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα του κλάδου Αλουμινίου. Στο 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ, θα είναι παρούσα και μάλιστα ως ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ στηρίζοντας την προσπάθεια της οργανώτριας ΠΟΒΑΣ. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα κυλήσουν σε ένα υψηλό επίπεδο συναδελφικότητας, με προβληματισμούς και προτάσεις για την αναβάθμιση του αλουμινίου σε όλους τους τομείς. Ευχόμαστε όλοι, όσοι βρεθούμε αυτές τις μέρες στην Κυλλήνη, να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του στην επίτευξη του κοινού μας στόχου. Ας ανοίξουμε παράθυρα..........ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ........... ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ..........και γιατί όχι...........ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Γενικός Διευθυντής TECTONICA

Ανδρέας Κρικέλης Γενικός Διευθυντής

Εμπορική Διεύθυνση ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ

Η ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα αλουμινίου υψηλών προδιαγραφών, άριστης ποιότητας και αισθητικής καλύπτοντας όλο το φάσμα των κατασκευαστικών εφαρμογών. Με δεδομένη την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, όπως και το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, η ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ επενδύει διαρκώς σε παραγωγικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών του εγχώριου και διεθνούς πελατολογίου της. Η εταιρεία παραμένοντας σταθερή αρωγός σε κάθε δραστηριότητα που στόχο έχει την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου του αλουμινίου, βρίσκεται ακόμη μια φορά στο επίκεντρο των εξελίξεων. Δίνοντας το «παρών» στο 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) δηλώνει εμπράκτως την στήριξή της στην καρδιά της Ελληνικής Αγοράς που δεν είναι άλλη από τον Έλληνα Κατασκευαστή και τα θεσπισμένα του όργανα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την προσπάθειά μας αυτή συμβάλλουμε κι εμείς στην εδραίωση αυτού του θεσμού ως μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κλαδικές συναντήσεις. Η εταιρεία ως ένας από τους κύριους χορηγούς του 3ου Συνεδρίου Κατασκευαστών θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για την παρουσία σας και να σας καλωσορίσει, στις εργασίες του Συνεδρίου. Χάρης Βάλλας Εμπορική Διεύθυνση ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.aluminco.com >18

>1855 Νοµίσµατα και µετάλλια: Πρώτο γνωστό αντικείµενο αλουµινίου είναι το µετάλλιο που δηµιούργησε ο Henri Sainte-Claire Deville για να το δώσει στον Wöhler σε αναγνώριση της εργασίας του, Γαλλία. >1855 Μερικά κιλά αλουµινίου παράγονται από τον Sainte-Claire Deville και εκτίθενται στη Γενική έκθεση του Παρισιού, καθώς επίσης και µια ακτίνα κλιµάκων - το πρώτο κατασκευασµένο αντικείµενο από αλουµίνιο, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_ Λάμπρος Γ. Γιαννούχος

_Αργύρης Καρράς

Η ALUMIL συμμετέχει στο 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) με σκοπό να μεταδοθεί στους επαγγελματίες του κλάδου ο παλμός των εξελίξεων καθώς και να αναδειχθούν όλοι οι προβληµατισµοί και να αναπτυχθούν γόνιμες συζητήσεις. Η ALUMIL έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα το συνολικό όφελος και θεωρώντας πως κάθε προσπάθεια βελτίωσης του κλάδου αποβαίνει για το καλό όλων, αποδεικνύει και πάλι έμπρακτα ότι βρίσκεται διαρκώς αρωγός στο πλευρό των κατασκευαστών του κλάδου, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια τόσο των ίδιων όσο και των ενώσεών τους, εύχεται το 3ο Συνέδριο να είναι επιτυχημένο και δημιουργικό προς όφελος της ΠΟΒΑΣ και όλου του κλάδου

Με τη σημερινή παρουσία μας εδώ θέλουμε να δηλώσουμε το σεβασμό μας και την υποστήριξή μας προς τον επαγγελματία κατασκευαστή αλουμινίου, για το συνολικό έργο που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στον κλάδο μας πιο συγκεκριμένα. Εξάλλου, η δική σας παρουσία εδώ, επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς, το πόσο πολύ αγαπάτε τη δουλειά σας και την εξέλιξή της. Γι’ αυτό και η ALUMINCO στήριξε και στηρίζει όλους εσάς και το Συνέδριό σας. Γιατί αποτελεί ίδιον της ALUMINCO, η ολόθερμη υποστήριξη και ενίσχυση των θεσμών που ενημερώνουν και αναπτύσσουν τον προβληματισμό και το διάλογο μεταξύ των κατασκευαστών, των θεσμών που μας φέρνουν πιο κοντά, γνωριζόμαστε καλύτερα, κατανοούμε τα προβλήματα και εντοπίζουμε μαζί τις ευκαιρίες των θεσμών εκείνων που συμβάλλουν καθοριστικά στο να ανέβει το επίπεδο της δουλειάς μας και παράλληλα μας κάνουν συνεχώς καλύτερους. Διακρίνοντας λοιπόν τις δυσκολίες, τα εμπόδια αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας, εκφράζω την ευχή να στεφθεί το 3ο σας Συνέδριο με απόλυτη επιτυχία.

Εμπορικός Διευθυντής Ομίλου ALUMIL

Λάμπρος Γ. Γιαννούχος, Εμπορικός Διευθυντής Ομίλου ALUMIL

Εμπορικός Διευθυντής ALUMINCO S.A.

Αργύρης Καρράς, Εμπορικός Διευθυντής ALUMINCO S.A.

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.analko.gr >20

>1855 Ο αυτοκράτορας Napoleon ΙΙΙ της Γαλλίας για να ευχαριστήσει τον Sainte-Claire Deville του δίνει οικονοµική ενίσχυση. Με τα χρήµατα αυτά ο Sainte-Claire Deville εγκαθιστά ένα πειραµατικό εργαστήριο κατασκευής αλουµινίου στο Javel, κοντά στο Παρίσι. Γαλλία. >1855 Ο Γερµανός χηµικός Heinrich Rose (1795-1864) χρησιµοποιεί τον κρυόλιθο για να µειώσει το νάτριο και να λάβει αλουµίνιο. Ο Άγγλος χηµικός Allan Dick επιτυγχάνει παρόµοια αποτελέσµατα τον ίδιο χρόνο, Γερµανία - Αγγλία.


PROFILMÉDIA

Ζήσε το χρώμα!

ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ - ΧΡΩΜΑΤΑ ΞΥΛΟΥ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΟΛΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ > Έδρα: Εμπεδοκλέους 15, 121 31 Περιστέρι Τηλ.: 210/57.22.940, 57.12.414 Fax: 210/5712464 > Υποκατάστημα: Φούρτζη 4, 136 71 Αχαρναί Τηλ.: 210/57.35.315, 24.06.828, 24.06.461, 24.06.612 Fax: 210/5723544 e-mail: info@extraplastica.gr www.alunet.gr/extraplastica


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_ Στέλιος Κόχυλας

_ Ξενοφών Αλεξόπουλος

Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, με χώρες οικονομικά πανίσχυρες να κλονίζονται, με δεδομένη την αβεβαιότητα για το μέλλον στους περισσότερους τομείς της οικονομίας, κάποιοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: που θα καταλήξει αυτό; Πότε προβλέπεται να αρχίσει η ανάκαμψη; Τι πρέπει να κάνει κανείς για να μειώσει στο ελάχιστο τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτής της κρίσης στον κλάδο του, στην επιχείρηση του; Εμείς στον χώρο του αλουμινίου, την δίνουμε χρόνια αυτή την απάντηση, με πράξεις κατά κύριο λόγο. Το προϊόν μας, το αλουμίνιο, είναι ευλογημένο υλικό. Χρόνια τώρα μας δίνει ευημερία και αίσθημα δημιουργίας και του ανταποδίδουμε αφοσίωση και αγάπη σε μια σχέση που σπάνια συναντά κανείς στον επαγγελματικό στίβο. Η εταιρεία ΑΝΑΛΚΟ πρωτοπορεί όλα αυτά τα χρόνια σ’ αυτή την ξεχωριστή σχέση, συμμετέχει στα κοινά στηρίζοντας τις θετικές πρωτοβουλίες από όπου και αν προέρχονται, διότι πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια και στα αποτελέσματά της. Σε λίγες εβδομάδες η εταιρεία μας μεταφέρεται στο νέο χώρο της επί της Τατοϊου στον αριθμό 325, το ιδιαίτερο αυτής της κίνησης για τους ανθρώπους της εταιρείας, δεν είναι τα νέα γραφεία και η άνεση που θα προσφέρει ο νέος χώρος, αλλά η δυνατότητα που δίνεται πλέον στην ΑΝΑΛΚΟ για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, για συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, για εξοικονόμηση ενέργειας και μια σειρά θετικών παραμέτρων που επιφέρει ο εκσυγχρονισμός μιας βιομηχανίας. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, υγεία και προκοπή σε όλους.

Το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών αποτελεί τα τελευταία χρόνια την καθιερωμένη και επίσημη συνάντηση για τον κλάδο του Αλουμινίου. Εκ μέρους της ΕΤΕΜ Building Systems χαιρετίζουμε το 3ο Συνέδριο κατασκευαστών και ελπίζουμε ότι, όλοι οι συμμετέχοντες και χορηγοί θα συμβάλλουμε τα μέγιστα για την πλήρη επιτυχία του. Ευχόμαστε ότι η θεματολογία του θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συνέδρους να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στα καίρια ζητήματα και τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αλουμινίου και η οικονομία γενικότερα.

Πρόεδρος ANALKO

Γενικός Διευθυντής ΕΤΕΜ Building Systems

Ξενοφών Αλεξόπουλος Γενικός Διευθυντής ΕΤΕΜ Building Systems

Στέλιος Κόχυλας Πρόεδρος ΑΝΑΛΚΟ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.duroplast.gr >22

>1856 Πολύτιµη µεταλλουργία: Honoré-Séverin Bourdoncle (Γάλλος χρυσοχόος, 1823-1893) δηµιουργεί ένα κουδούνι από αλουµίνιο για τον αυτοκρατορικό πρίγκιπα. Το αλουµίνιο γίνεται από εκεί και έπειτα ένα πολύτιµο σπάνιο υλικό, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_ Εύη Χασιαλή

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΕXTRAPLASTICA - EXTRACOLOR Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών το oποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου μας και εύλογα συμβάλλει στην κάλυψη πολλών προβληματισμών των επαγγελματιών του Αλουμινίου. Εκ μέρους της εταιρείας EXTRAPLASTICA & ΕΧΤRACOLOR θα ήθελα να μεταφέρω την στήριξή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δεδομένου των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος μας, αλλά και η Παγκόσμια Οικονομία. Ως εταιρεία θα θέλαμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, με γνώμονα τη συνεχή επιμονή μας στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση. Πιστεύουμε ότι εταιρείες με συνέπεια, υπευθυνότητα και ορθολογική πολιτική, σε βάθος χρόνου δεν έχουν να ζημιωθούν, ακόμα και σε περιόδους ύφεσης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο κάθε εταιρεία να αναδείξει την προστιθέμενη αξία της και να κερδίσει το επαγγελματικό της στοίχημα. Με εκτίμηση Εύη Χασιαλή Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΕXTRAPLASTICA - EXTRACOLOR

ΧΟΡΗΓΟΣ

_Αντώνης Αθανασόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος PROFILCO

Αγαπητοί σύνεδροι, εκ μέρους της PROFILCO θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο 3o Συνέδριο Κατασκευαστών το οποίο πραγματοποιείται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η συμβολή όλων μας, θα αποτελέσει τη βάση για την άνοδο και επιτυχία του συνεδρίου, που αφορά την πλήρη και σωστή ενημέρωση των Συνέδρων και χορηγών. Τα θέματα που θα αναπτύξουμε θα μας δώσουν την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας, να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας και να προτείνουμε λύσεις στα βασικά ζητήματα που προκαλούν ανησυχία στον κλάδο του Αλουμινίου. Τέλος, ευχόμαστε στην καλή συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των συνέδρων και χορηγών για την άψογη και εποικοδομητική διεξαγωγή του Συνεδρίου. Με φιλικούς χαιρετισμούς Αντώνης Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος PROFILCO

_Απόστολος Ανδρεάδης Εταιρεία SECURITY LOCK

Θα ήθελα θερμά να συγχαρώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία και την εταιρεία PROFILMEDIA για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου. Ενός Συνεδρίου που αποτελεί για όλους μας κάτι πολύ παραπάνω από ένα ευχάριστο αντάμωμα. Ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις, να συνθέσουμε ιδέες και προτάσεις και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού αλουμινίου και του ελληνικού εξαρτήματος. Για να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα συμβάλλουμε ώστε ο κλάδος να προχωρήσει με σταθερά βήματα, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, προς ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι εξίσου βέβαιος ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευκαιρία που σας δίνει το Συνέδριο αυτό. Απόστολος Ανδρεάδης, Εταιρεία SECURITY LOCK

www.etem.gr >24

>1857 Η βιοµηχανική παραγωγή του αλουµινίου προωθείται σε Nanterre, κοντά στο Παρίσι, από την Paul Morin & Συνεργάτες , µια επιχείρηση βασισµένη στις σηµειώσεις και στις επιστηµονικές έρευνες των αδελφών Sainte-Claire Deville, Pereire, Sellières και Le Chatelier, Γαλλία.


ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Alarm Lock

®

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

PROFILMÉDIA

> Μια νέα καινοτομία από τη SECURITY LOCK. Ο συναγερμός είναι πραγματικά αόρατος και για την τοποθέτησή του δεν χρειάζονται βίδες - καλώδια. • Ενσωματωμένος συναγερμός. • Άμεση ειδοποίηση συναγερμού. • Αντικλεπτική προστασία. • Ευρεσιτεχνία. • Προσαρμόζεται σε κουφώματα και σε όλες τις σειρές. • Αντικατάσταση σε κλειδαριές παλαιών κουφωμάτων. • Ευκολία μονταρίσματος. • Απλή τοποθέτηση μπαταρίας. • Διάρκεια ζωής της μπαταρίας: 3 χρόνια. • Ευρωπαϊκές προδιαγραφές - σήμανση CE. • Η πιο οικονομική λύση στην ασφάλεια. • Με χαλύβδινο κυπρί και γλώσσα.

Η SECURITY LOCK ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΓΚΑΜΑ ΜΗΧΑΝΙΜΑΤΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ cod. 307

cod. 312

cod. 311

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Προμηθέως 14, 145 64 Νέα Κηφισιά, Τηλ.: 210/80.72.065, Fax: 210/8077973 www.security-lock.gr, e-mail: securitl@otenet.gr

cod. 310

cod. 313

cod. 309


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

_Αλέξης Χαραλαμπόπουλος

_Χρήστος Λαμπούδης

Χαιρετίζουμε την αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΠΟΒΑΣ και την εταιρεία PROFILMEDIA για τη διοργάνωση τoυ 3ου Συνεδρίου Κατασκευαστών στην Κυλλήνη. Εμείς στην εταιρεία ALTIA θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία τους αυτή, συμβάλλει στην προώθηση του κλάδου, προβάλλει το δυναμικό αυτόν τομέα και θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Η ALTIA στέκεται αρωγός στο στόχο που έχει τεθεί και θα συνεχίσει να υποστηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει τις προσπάθειες ανθρώπων που με μεράκι και αγάπη προσφέρουν στον κλάδο.

To 3o Συνέδριο κατασκευαστών αλουμινίου είναι μία πραγματικότητα. Αποτελεί πλέον την καθιερωμένη και επίσημη συνάντηση των επαγγελματιών που δρουν γύρω από τον κλάδο του αλουμινίου. Μία συνάντηση, η οποία αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων γύρω από τον κλάδο και τις παρεμφερείς δραστηριότητες του, καθώς επίσης και την επίλυση διάφορων προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει ο κλάδος. Εκ μέρους της εταιρείας TG FILMS χαιρετίζουμε το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών ευελπιστώντας ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν τα μέγιστα για την πλήρη επιτυχία του. Πιστεύουμε οτι η θεματολογία του Συνεδρίου θα αποτελέσει, πεδίο ικανό για την ανάπτυξη εποικοδομητικών συζητήσεων και εμπεριστατωμένων απόψεων από όλους τους συμμετέχοντες για τα καίρια ζητήματα και τις σύγχρονες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αλουμινίου. Ταυτόχρονα το παρόν Συνέδριο θα αποτελέσει και ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη Συνεργασιών, καθώς επίσης και τη δημιουργία τέτοιων δράσεων και ενεργειών, ώστε να δημιουργηθούν θετικές οικονομίες κλίμακας για όλους μέσα στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας ALTIA

Αλέξης Χαραλαμπόπουλος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας ALTIA

_Γεώργιος Παπαμιχαήλ

Γενικός Διευθυντής SOMFY Ελλάς Το Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο του Αλουμινίου. Η 3η κατά σειρά διοργάνωση του Συνεδρίου αποδεικνύει την αξία του και δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του χώρου να έλθουν πιο κοντά, ανταλλάσοντας απόψεις και ιδέες για τις εξελίξεις στην αγορά, διαφυλάσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κλάδο, από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά. Γι’ αυτό λοιπόν και η Somfy Ελλάς γίνεται αρωγός σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, προσφέροντας την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμπειρία της στο χώρο του Αλουμινίου, συμβάλλοντας τελικά στην αναβάθμιση του ελληνικού αλουμινίου.

Οικονομικός Διευθυντής Tg Films

Εγώ προσωπικά και η εταιρεία μου Tg Films ευχόμαστε «Καλή Επιτυχία». Χρήστος Λαμπούδης Οικονομικός Διευθυντής Tg Films

Γεώργιος Παπαμιχαήλ Γενικός Διευθυντής SOMFY Ελλάς ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alunet.gr/extraplastica >26

>1858 Πολύτιµη µεταλλουργία: Ο Γάλλος χρυσοχόος Charles Christofle (1805-1863) κατασκευάζει ένα αλουµινένιο τραπέζι για τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα ΙΙΙ, Γαλλία. >1860 Πολύτιµη µεταλλουργία: Ο Γάλλος χρυσοχόος, Jean-Auguste Barre (1811-1896) δηµιουργεί αετούς από αλουµίνιο για τα κοντάρια των σηµαιών του αυτοκρατορικού στρατού, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

3ο Συνέδριο Κατασκευαστών

Νέο παράθυρο στο μέλλον! Κυλλήνη Ηλείας - Ξενοδοχείο GRECOTEL OLYMPIA RIVIERA RESORT

_ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ & ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν ένα μεγάλο γεγονός του κλάδου, ένα βήμα έκφρασης των κατασκευαστών αλουμινίου και κάθε επαγγελματία, που βρίσκεται σε εγρήγορση και ενδιαφέρεται για το μέλλον της δουλειάς του, το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών «Νέο παράθυρο στο μέλλον!» Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΒΑΣ και της διοργανώτριας εταιρείας PROFILMEDIA δίνουν σήμερα το «παρών», εδώ στο Ξενοδοχείο GRECOTEL στην Κυλλήνη Ηλείας. Ένα νέο παράθυρο διαλόγου ανοίγει με τη διεξαγωγή του 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ μια ακόμη μεγάλη συνάντηση που στόχο έχει τον ουσιαστικό διάλογο και την πλήρη και εξειδικευμένη πληροφόρηση για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Οργανωτής της ξεχωριστής αυτής συνάντησης είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών ενώ διοργανώτρια εταιρεία είναι η εταιρεία PROFILMEDIA. Η Π.Ο.Β.ΑΣ. έχει ως σκοπό τη διεκδίκηση, τη διαφύλαξη, τη μελέτη και την προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΚΑΠΕ, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και του Συνδέσμου Εμπόρων Αττικής. Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση του κλάδου στηρίζουν και ενισχύουν ως μέγας χορηγός η εταιρεία TECTONICA, ως χορηγοί οι εταιρείες ALCO, ALUMIL, ALUMINCO, ANALKO, DUROPLAST, ETEM, EXTRAPLASTICA και EXTRACOLOR, PROFILCO, SECURITY LOCK, VBH και ως υποστηρικτές οι εταιρείες ALTIA, ALUSET, BIOPANEL, GEBEtec, IDECO, KANBERA, MECAL HELLAS, NEOKEM, SOMFY, TG FILMS, VERPAN, ΥΔΡΟCANAL. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά PROFIL INTERNATIONAL, ALUMINIUM MAGAZINE, www.themelio.gr και ΚΤΙΣΜΑ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ. _Παράθυρο... στην εκπαίδευση Μοναδική ευκαιρία για όλους τους επαγγελματίες, το Συνέδριο αποτελεί πηγή γνώσης και ενημέρωσης για εκπαιδευτικά ζητήματα που συνεισφέρουν στη βελτίωση της δουλειάς όλων των επαγγελματιών του κλάδου. _Παράθυρο... στην εξέλιξη Οι τάσεις της αγοράς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον κλάδο των κουφωμάτων σε πρώτο πλάνο. Εξειδικευμένοι ομιλητές παρουσιάζουν εισηγήσεις που αφορούν στις εξελίξεις της αγοράς και τις σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα των κουφωμάτων. _Παράθυρο... στην ψυχαγωγία Η Κυλλήνη είναι γνωστότερη ως λουτρόπολη, λόγω των ιαματικών της λουτρών. Το λιμάνι της είναι η πύλη σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα δύο Ιόνια νησιά, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Κοντά στην Κυλλήνη βρίσκεται η αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και τόπος λατρείας του Δία, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος. Από τα διασημότερα αξιοθέατα της Κυλλήνης είναι η μονή Βλαχέρνας που βρίσκεται μόλις 2,5 χλμ. έξω από την πόλη, ο φάρος στη νησίδα Καυκαλίδα αλλά και το ξωκκλήσι της Ανάληψης. Ακόμα, ολόκληρος ο νομός Ηλείας απλώνεται γύρω σας με πολλά μέρη να ανακαλύψετε... ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alunet.gr/extraplastica >28

>1860 Η µέθοδος Sainte-Claire Deville µεταφέρεται στη Salindres (Gard, Γαλλία) στις εγκαταστάσεις σόδας Henry Merle & Συνεργάτες. Η τοποθεσία φέρνει την παραγωγή αλουµινίου πιο κοντά στις πρώτες ύλες της. Για 30 χρόνια, οι εγκαταστάσεις αυτές θα είναι η µόνη µονάδα παγκοσµίως που παράγει τακτικά αλουµίνιο, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

GRECOTEL

_Χώρος διεξαγωγής… ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Grecotel Olympia Riviera Resort Ένας μαγικός χώρος χαλάρωσης περιμένει τους συνέδρους και τους συνοδούς τους… Οι συναρπαστικοί χώροι του ξενοδοχείου που συνθέτουν τα πολυτελή του δωμάτια, οι μοναδικές ανέσεις που προσφέρει, η φημισμένη δημιουργική του κουζίνα και η παράδοσή του στη διοργάνωση επιτυχημένων events κάθε είδους, εξασφαλίζουν αξέχαστη διαμονή και συμβάλλουν καθοριστικά στην απόλυτη επιτυχία κάθε επαγγελματικής διοργάνωσης.

Ανακαλύψτε τον παράδεισο σε ένα ξενοδοχείο όπου ατέλειωτες πισίνες και λουλουδόκηποι, βεράντες θαλασσινές, επιβλητικά σαλόνια και εστιατόρια δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αξέχαστη διαμονή. Οι σύγχρονοι συνεδριακοί και εκθεσιακοί χώροι του ξενοδοχείου είναι ιδανικά διαμορφωμένοι για την επιτυχημένη διεξαγωγή επαγγελματικών εκδηλώσεων. Ευρύχωρες αίθουσες συνεδρίων με φυσικό φως και εντυπωσιακή θέα, μπορούν να εφοδιαστούν με όλο το σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό. Το ξενοδοχείο φημίζεται για τις άψογες υπηρεσίες τροφοδοσίας και οργάνωσης για κάθε είδους εκδήλωση.

ΧΟΡΗΓΟΣ

Aluminium Systems

www.profilco.gr >30

>1860 Η εταιρεία Bells ξεκινά την παραγωγή αλουµινίου χρησιµοποιώντας τη διαδικασία Deville στην Ουάσιγκτον, κοντά στο Newcastle-on-Tyne. Η παραγωγή διαρκεί µέχρι το1867, ΗΠΑ. >1862 Αεροναυτική: Gustave de Ponton d’Amécourt (Γάλλος νοµισµατολόγος και αρχαιολόγος, 1825-1888): ατµοτροφοδοτηµένο ελικόπτερο µε λέβητα αλουµινίου, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

GRECOTEL

_Τόπος Διεξαγωγής… Κυλλήνη

Η Κυλλήνη είναι χωριό και λιμάνι της Ηλείας, πρώην ανεξάρτητη κοινότητα και σήμερα δημοτικό διαμέρισμα και έδρα του Δήμου Κάστρου-Κυλλήνης. Η Κυλλήνη είναι γνωστή και για τα ιαματικά λουτρά της. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, σε πολύ κοντινή θέση βρισκόταν η Γλαρέντζα, το επίνειο της Ανδραβίδας, της πρωτεύουσας του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Μόλις 1079 κάτοικοι ζουν μόνιμα στην Κυλλήνη, 44 χλμ. έξω από τον Πύργο. Όμως το παραλιακό αυτό χωριό έχει αξιόλογη ιστορία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η Κυλλήνη άκμασε επί Φραγκοκρατίας οπότε και ονομαζόταν Γλαρέντζα. Το 1204 οι Φράγκοι ανακατασκευάζουν το αρχαίο λιμάνι και δημιούργησαν μια νέα πόλη την Γλαρέντζα, η οποία έκοψε και δικό της νόμισμα το τορνέζι. Σήμερα στην περιοχή έχετε πολλά να δείτε. Από τα διασημότερα αξιοθέατα της Κυλλήνης είναι η μονή Βλαχέρνας που βρίσκεται μόλις 2,5 χλμ. έξω από την πόλη. Χρονολογείται στο 12ο αιώνα και έχει φραγκικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική του ενώ στο ναό του μπορείτε να προσκυνήσετε την εικόνα της Παναγίας Βλαχέρνας. Ο φάρος στη νησίδα Καυκαλίδα αλλά και το ξωκλήσι της Ανάληψης με τα τρεχούμενα νερά, πνιγμένο στο πράσινο, σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση. Ακόμα, ολόκληρος ο νομός απλώνεται γύρω σας με πολλά μέρη να ανακαλύψετε.

Διαδρομές… Λεχαινά - Κοτύχι - Κυλλήνη - Κάστρο - Λουτρά Κυλλήνης Στην Εθνική οδό από Πάτρα προς Πύργο, μετά από διαδρομή 38χλμ. φθάνετε στα όρια του Νομού Ηλείας. Φθάνοντας στα Λεχαινά ακολουθήστε τον δρόμο προς Κυλλήνη, το λιμάνι από το οποίο αναχωρούν τα Φέρρυ μπόουτ για τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Αξίζει μια παράκαμψη για να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα Κοτυχι, έναν υδροβιότοπο που προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR. Σε απόσταση 6 χλμ. από την Κυλλήνη θα συναντήσετε το χωριό Κάστρο που έχει πάρει το όνομά του από το Φράγκικο Κάστρο Χελμούτσι που δεσπόζει στον κάμπο της Ηλείας και ελέγχει το πέρασμα για τη Ζάκυνθο. Πρόκειται για ένα καλά διατηρημένο Κάστρο, μέσα στο οποίο, το καλοκαίρι, διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Αρχαία Ολυμπία Όσα και να γραφούν για την Αρχαία Ολυμπία θα είναι λίγα. Επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό χώρο με τα κτίρια και το στάδιο που γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες, το μουσείο, θαυμάστε το περίφημο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλους, την Νίκη του Παιωνίου, τα αετώματα του Ναού του Διός, τα πλούσια χάλκινα εκθέματα, νιώστε την ηρεμία του χώρου κάνοντας βόλτα στην γύρω περιοχή και την Ολυμπιακή Ακαδημία.

Λουτρά Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε τα Λουτρά Κυλλήνης. Οι ιαματικές πηγές που έχουν αξιοποιηθεί εδώ, προσφέρουν πολλά σε πάσχοντες από παθήσεις του αναπνευστικού, των αρθρώσεων ή του δέρματος. Τα ιαματικά λουτρά της Κυλλήνης απέχουν 9 χιλιόμετρα από την κωμόπολη και βρίσκονται μέσα σε φυσικό δάσος. Τα λουτρά υπάρχουν από την αρχαιότητα και έχουν βρεθεί εγκαταστάσεις ρωμαϊκών χρόνων. ΧΟΡΗΓΟΣ

www.security-lock.gr >32

>1865 Αεροδιάστηµα: Ιούλιος Βέρν, από τη Γη στο φεγγάρι. Καλά πληροφορηµένος για την επιστηµονική πρόοδο των χρόνων του, ο Γάλλος µυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν φαντάζεται το διάστηµα σαν µια σφαίρα από αλουµίνιο, Γαλλία.


Π ά ν ε λ | Κ άγκ ε λα | Σ τέγαστρα | Ε ι δ ι κές κατασκ ε υ ές

PROFILMÉDIA

> Πάνελ > Πάνελ με inox > Παραδοσιακά πάνελ > Ειδικές κατασκευές > Πλαϊνά & ταμπλάδες > Χερούλια & πόμολα > Στέγαστρα αλουμινίου > Κάγκελα αλουμινίου & inox

υ

Προσαρμόζοντας τη σύγχρονη αρχιτεκτονική στα μέτρα σας συνδυάζει τον παραδοσιακό ή το μοντέρνο σχεδιασμό με την αξιοπιστία που φέρνει το όνομα BIOPANEL.

ίο pan e l αλουμιν

A.B.E.E.

Θ. Παλαιολόγου 6, 136 71 Αχαρναί Τηλ.: 210/24.68.460, Fax: 210/2443726 e-mail: info@biopanel.gr www.biopanel.gr


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

_ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Νοεμβρίου 2008_Προσέλευση - Υποδοχή Συνέδρων - Εγγραφή _ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Νοεμβρίου 2008

_Προσέλευση - Εγγραφή • 9:00 - 9:45 Καφές - Εγγραφή συνέδρων - Υποδοχή ΠΡΩΤΟΣ πρωινός κύκλος Πάνελ: Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΒΑΣ Συντονιστής: Γιώργος Γαζεπίδης Έναρξη Συνεδρίου • 10:00 - 10:20 Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου - Ομιλία Προέδρου ΠΟΒΑΣ, κου Γιώργου Ανδρουλάκη «Ο Ρόλος της Ομοσπονδίας στα δρώμενα του κλάδου. Ενέργειες - Εξέλιξη - Προοπτική». • 10:20 - 10:30 «Οι Εξελίξεις στον κλάδο του αλουμινίου», Πρόεδρος ΕΕΑ, κ. Γιώργος Δουκίδης • 10:30 - 11:15 Χαιρετισμοί, Επίσημων προσκεκλημένων - Προέδρων > Θεματική Ενότητα Ι - ΣΗΜΑΝΣΗ CE - ΠΟΙΟΤΗΤΑ Συντονιστής: Γιώργος Γαζεπίδης • 11.15 - 11.30 Η διαχρονική πορεία του κατασκευαστή αλουμινίου - πόσο επηρεάζεται από το νέο ενεργειακό νόμο, κ. Χρήστος Μουές, ALUMINCO. • 11.30 - 11.45 Σήμανση CE, κ. Αβέρκιος Κατσίπης, εταιρεία ALUMIL. • 11.45 - 12.00 Σήμανση CE και εμπειρία από την εφαρμογή του FPC στα κατασκευαστικά του αλουμινίου, κα Έλλη Γκανάκου, Διευθύντρια Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος, Σύμβουλος Ε.Ε.Α. • 12.00 - 12.30 Διάλειμμα - Coffee break

ΧΟΡΗΓΟΣ

>1866 Πολύτιµα µέταλλα: Μετά από επίσκεψη στη Ρώµη, ο Paul Morin λαµβάνει παπική έγκριση για να καλύψει µε αλουµίνιο όλα τα λειτουργικά χάλκινα σκεύη, που καλύπτονταν έως τότε από χρυσό ή ασήµι. Τα θρησκευτικά χειροποίητα αντικείµενα και επιτραπέζια σκεύη ήταν µια από τις κύριες χρήσεις του αλουµινίου κατά τη διάρκεια της «χηµικής» περιόδου, Γαλλία - Ιταλία www.vbh.com.gr >34

>1876 Η W. & L. E. Gurley of Troy δηµιουργεί ένα ελαφρύ αντικείµενο για τη διέλευση των βουνών, το πρώτο κατασκευασµένο αντικείµενο από αλουµίνιο στις ΗΠΑ.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

_ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Νοεμβρίου 2008 > Θεματική Ενότητα ΙΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΣΧΟΛΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Συντονιστής: Γιώργος Γαζεπίδης • 12.30 - 12.40 Επαγγελματικά περιγράμματα, κ. Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ. • 12.40 - 12.55 Οδηγός κατάρτισης της Ειδικότητας «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου & Σιδήρου», κα Αθανασία Φάκα - Μαστοροστέριου, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Πανεπιστημιακός. • 12.55 - 13.10 Λειτουργία τμήματος Ειδικότητας «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου & Σιδήρου», κ. Γιώργος Τρασανίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΔΠΘ, Γενικός Γραμματέας ΣΜΗΒΕ. • 13.10 - 13.30 Ερωτήσεις στο Πάνελ - Απαντήσεις Λήξη πρωινού κύκλου • 13.30 - 16.00 Μεσημεριανό Διάλειμμα ΠΡΩΤΟΣ απογευματινός κύκλος > Θεματική Ενότητα ΙΙΙ - Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ (ΤΕΧΝΙΚΑ & ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ) Συντονιστής: Γιώργος Μπιρμπουτσούκης • 16.00 - 16.15 Ο ρόλος του Έλληνα κατασκευαστή στο ποιοτικό κούφωμα από την κατασκευή έως και την τοποθέτησή του, κ. Θεόδωρος Κασάνης, εταιρεία ETEM. • 16.15 - 16.30 Συγκριτική μελέτη Προφίλ Αλουμινίου και PVC, κ. Γιώργος Μπατής καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. • 16.30 - 16.45 Βαφή - Πούδρα - Επιφανειακή Κατεργασία, κ. Νικόλαος Βλαχάκης, ΝΕΟΚΕΜ • 16.45 - 17.00 Ηλεκτροστατική βαφή αλουμινίου και κατασκευαστής, κ. Π. Γούλας, Χημικός , μέλος επιτροπής επιφανειακής επεξεργασίας της ΕΕΑ. • 17.00 - 17.15 Ερωτήσεις στο Πάνελ - Απαντήσεις • 17.15 - 17.45 Διάλειμμα > Θεματική Ενότητα ΙV - ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ Συντονιστής: Γιώργος Μπιρμπουτσούκης • 17.45 - 18.00 Συστήματα Υαλοπετασμάτων και Σκίασης - Πολυτέλεια ή ανάγκη, κ. Γιώργος Παππάς, Διευθυντής Πωλήσεων Περιφέρειας, εταιρεία ALUMIL. • 18.00 - 18.15 Η κρίση της οικοδομής είναι μπροστά μας. Η τεχνολογία και οι νέες εφαρμογές στα κτίρια, μας δίνουν την ευκαιρία να την ξεπεράσουμε, κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, εταιρεία SOMFY. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >36

>1884 Αρχιτεκτονική: William Frishmuth Γερµανός αρχιτέκτονας και µεταλλουργός (1830-1893) που δηµιουργεί από αλουµίνιο την κορυφή του µνηµείου του George Ουάσιγκτον (έχει αρχειοθετήσει µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ 1883).


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

_ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Νοεμβρίου 2008 • 18.15 - 18.30 Ασφάλεια καγκέλων, κ. Αλέξης Χαραλαμπόπουλος, εταιρεία ALTIA. • 18.30 - 18.45 Το Marketing των ΜΜΕ του κλάδου αλουμινίου, κ. Ιωάννης Γεροντόπουλος, εταιρεία GEBEtec. • 18.45 - 19.00 Άδειες λειτουργίας - Μετεγκαταστάσεις κατασκευαστικών - Νομοθετικό πλαίσιο, κα Αλεξία Τσίτσα, εταιρεία ΜΕΛΕΤΟΤΕΧΝΙΚΗ - Σύμβουλοι Μηχανικοί. • 19.00 - 19.15 Ερωτήσεις στο Πάνελ - Απαντήσεις Λήξη απογευματινού κύκλου • 21.00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ - Βραβεύσεις

_ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Νοεμβρίου 2008_Προσέλευση

• 9.30 - 10.00 Καφές - Προσέλευση Συνέδρων ΔΕΥΤΕΡΟΣ ή πρωινός κύκλος

> Θεματική Ενότητα V - ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Συντονιστής: Γιώργος Μπιρμπουτσούκης • 10.00 - 10.20 Φορολογικό - Ασφαλιστικό, κ. Βασίλης Μαμάης, Μέλος Προεδρείου ΓΕΣΕΒΕΕ. • 10.20 - 10.30 Κατηγοριοποίηση, κ. Σπυρίδων Στυλιαρογιάννης, Γεν. Γραμματέας ΠΟΒΑΣ. • 10.30 - 10:45 Οι αντηλιακές μεμβράνες ως «ασπίδα προστασίας & ασφάλειας», κ. Χρήστος Λαμπούδης, εταιρεία TG Films. • 10.45 - 11.15 Διάλειμμα > ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Συντονιστής: Γιώργος Γαζεπίδης • 11.15 - 11.30 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ • 11.30 - 11.45 Συμπεράσματα - Πρόεδρος ΠΟΒΑΣ, κ. Γιώργος Ανδρουλάκης Λήξη Εργασιών

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >38

>1887 Στη Ρωσία, ο Αυστρο-ούγγρος χηµικός Karl Bayer (1847-1904) αναπτύσσει µια νέα µέθοδο για την παραγωγή αλουµίνας από βωξίτη, προοριζόµενη για τη βιοµηχανία κλωστοϋφαντουργίας. Η διαδικασία υιοθετείται σύντοµα και στη βιοµηχανία αλουµινίου.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΒΑΣ

_Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Πρόεδρος:

Γεώργιος Ανδρουλάκης (Σύνδεσμος Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου).

Α΄ Αντιπρόεδρος:

Διονύσης Χατζηαγγελούσης (Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας).

Β΄ Αντιπρόεδρος:

Χαράλαμπος Τριαντάφυλλος (Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας).

Γεν. Γραμματέας:

Σπυρίδων Στυλιαρογιάνης (Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας).

Ταμίας:

Θεοφάνης Δουλάκης (Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας, Κορυδαλλού & Πέριξ).

Αναπλ. Γραμματέας:

Απόστολος Πούλιος (Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας).

Αναπλ. Ταμίας:

Κωνσταντίνος Κυριακίδης (Σύνδεσμος Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης).

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Χαράλαμπος Ανδρεάδης (Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου - Σιδήρου Σ.Ε.Μ.Α.Σ.). Μέλη:

Δημήτριος Σπηλιωτάκης (Ένωση Σιδηρο-αλουμινο-βιοτεχνών Αθήνας). Χαράλαμπος Αντωνογιανάκης (Σύνδεσμος Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου). Όθων Μουρμούρης (Σωματείο Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Ν. Δράμας)

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alco.gr >40

>1887 ∆ηµιουργείται Société Métallurgique Suisse (SMS), αργότερα η Aluminium Industrie Aktien Gesellschaaft (AIAG) µετά η Alusuisse και τέλος η Algroup.Το πρώτο κατάστηµα αλουµινίου βρίσκεται στο Neuhausen µε τη συνεργασία της P. Héroult’s cooperation, Ελβετία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

Σωματεία - Μέλη της ΠΟΒασ > Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας Διεύθυνση: Ξενοφώντος 1, 383 33 Βόλος Τηλ.: 24210/27.940 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Στυλιαρογιάννης Σπυρίδων Αντιπρόεδρος: Δημόπουλος Αλέξανδρος Γεν. Γραμματέας: Πλαστάρας Τρύφων Ταμίας: Πελεκούδας Αθανάσιος Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων: Κυριαζόπουλος Κωνσταντίνος Μέλη: Εγραντάς Ευάγγελος, Κυρατσάκης Δημήτριος, Ματσούκας Μάκης, Χατζηαγγελούσης Διονύσιος

> Σύνδεσμος Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Διεύθυνση: Γιαμαλάκη 48, 712 02 Ηράκλειο Κρήτης Τηλ.: 2810/280.100, Fax: 2810/280100 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Αντωνογιαννάκης Χαράλαμπος Αντιπρόεδρος: Κουτάντος Θωμάς Γεν. Γραμματέας: Βασάλος Μανώλης Ταμίας: Χριστοδουλάκης Σάββας Μέλη: Καλαφατάκης Ζαχαρίας, Χαλκιαδάκης Νικόλαος, Γουρνιανάκης Μιχάλης

> Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου - Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) Διεύθυνση: Στρατηγού Παπούλια 13, Α. Τούμπα 543 51 Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310/ 940.160, Fax: 2310/940006 www.semas.gr, e-mail: semas@hol.gr Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Πορτοκαλίδης Παναγιώτης Αντιπρόεδρος: Πτηνόπουλος Ευδόκιμος Γεν. Γραμματέας: Μπεληγιάννης Δημήτριος Ταμίας: Κουμεντάκης Νικόλαος Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων: Μποσνάκης Αθανάσιος Μέλη: Δημόπουλος Εμμανουήλ, Κοκόλης Μιχαήλ, Σιρέτης Ιωάννης, Φάκα - Μαστοροστέριου Αθανασία

> Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας & Κορυδαλλού Διεύθυνση: Εφέσσου 53 Πλ. Αγ. Νικολάου, 184 50 Νίκαια Τηλ.: 210/49.12.885, Fax: 210/4912885 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Λοπαρνάκης Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος: Δουλάκης Χαράλαμπος Γεν. Γραμματέας: Γκόψης Κωνσταντίνος Ταμίας: Βιγλής Παναγιώτης Αναπλ. Γραμματέας: Μήτσος Παναγιώτης Αναπλ. Ταμίας: Τσούκας Κωνσταντίνος Έφορος Δημοσ. Σχέσεων: Παπαγρηγορίου Δημήτρης Μέλη: Δουλάκης Θεοφάνης, Κουφογάζος Ευάγγελος

> Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας Διεύθυνση: Σουνίου 163, 263 33 Πάτρα Τηλ.: 2610/328.740, Fax: 2610/328740 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Μαρούδας Γεώργιος Αντιπρόεδρος: Σπηλιωτόπουλος Γεώργιος Γεν. Γραμματέας: Θεοφιλάτος Αθανάσιος Ταμίας: Παπασωτήρης Παναγιώτης Μέλη: Μενεγής Γεράσιμος, Τριαντάφυλλος Χαράλαμπος, Τσεκούρας Κώστας ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alumil.com >42

> Σωματείο Μεταλλοτεχνουργών Ν. Λαρίσης & Περιχώρων. Διεύθυνση: Σωσιγένους 16 - 18, 413 35 Λάρισα Τηλ.: 2410/660.615, Fax: 2410/660615 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Αγγελής Ευθύμιος Αντιπρόεδρος: Μαμέκας Σταμάτης Γεν. Γραμματέας: Βουλγαράκης Γεώργιος Ταμίας: Αντωνόπουλος Δημήτριος Μέλη: Μπαχατίρογλου Ιωακείμ, Γκογκουλέτσιος Μιχαήλ, Γκιάτας Αθανάσιος

>1888 Ο Alfred Hunt (Αµερικανός βιοµήχανος, 1855-1899), C. M. Hall και µια οµάδα κεφαλαιοκρατών ίδρυσαν την Pittsburgh Reduction Company (PRC), η οποία το 1907 µετονοµάζεται σε επιχείρηση αλουµινίου της Αµερικής, τη γνωστή Alcoa. Το χυτήριο ξεκινά τη δραστηριότητά του µε τη µέθοδο του Hall στις εγκαταστάσεις της οδού Smallman στο Pittsburgh.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

Σωματεία - Μέλη της ΠΟΒασ > Σύνδεσμος Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης. Διεύθυνση: Κ. Γκέρτσου 42, 501 00 Κοζάνη Τηλ.: 24610/29.810, Fax: 24610/29810 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Κυριακίδης Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος: Καλαϊτζάκης Δημήτριος Γεν. Γραμματέας: Γκαντάνης Βασίλειος Ταμίας: Σιούστης Αργύριος Μέλος: Βητόπουλος Ευάγγελος

> Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Διεύθυνση: Παρθένιου Κελαϊδη 54, 731 42 Χανιά, Τηλ.: 28210/74.479, Fax: 28210/74385 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Στριλιγκάς Ιωάννης Αντιπρόεδρος: Δασκαλάκης Ιωάννης Γεν. Γραμματέας: Κιτρινορίνης Εμμανουήλ Ταμίας: Κασιωτάκης Πολύδωρος Β’ Γεν. Γραμματέας: Βομβολάκης Γεώργιος

> Σωματείο Μεταλλικών Κατασκευών «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Ν. Πιερίας. Διεύθυνση: 8ο χλμ. Παλ. Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, 601 00 Κατερίνη Τηλ.: 23510/41.022, 42.432, Fax: 23510/42439 Διοικητικό Συμβούλιο Αντιπρόεδρος: Κουτσουβέλης Κωνσταντίνος (χρέη Προέδρου) Ταμίας: Μαχουρίδης Χαράλαμπος Μέλη: Μπατσάκης Δημήτριος, Κωνσταντινίδης Θεοχάρης

> Ένωση Σιδηρο-αλουμινο-βιοτεχνών Αθήνας Διεύθυνση: Ναυπλίου 9-11, 104 44 Κολωνός, Αθήνα Τηλ.: 210/51.56.822, Fax: 210/5156822 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Ντέρας Βασίλειος Αντιπρόεδρος: Θεοδώρου Δημήτριος Γεν. Γραμματέας: Ποντίκης Πέτρος Αναπλ. Γραμματέας: Mακρίνας Σταμάτης Ταμίας: Γαϊτάνος Στέλιος Αναπλ. Ταμίας: Σπανούδης Δημήτριος Μέλη: Χονδρούλης Κώστας, Αρέστης Γιώργος, Χαραλαμπάκης Ιωάννης

> Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών Ν. Τρικάλων Διεύθυνση: Ομοσπονδία Τρικάλων, Απόλλωνος 10, 421 00 Τρίκαλα Τηλ.: 24310/38.562, 28.465, Fax: 24310/32543 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Νταούλας Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος: Ντότας Ζήσης Γεν. Γραμματέας: Αλεξόπουλος Αργύρης Ταμίας: Ροβίσης Αχιλλέας Μέλη: Παπαευθυμίου Αθανάσιος, Παπαποστόλου Γεώργιος, Δόλιας Αλέξανδρος

> Σωματείο Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Ν. Δράμας Διεύθυνση: Νικοτσάρας, 661 00 Δράμα Τηλ.: 25210/95.197, Fax: 25210/95536 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Μουρμούρης Όθων Αντιπρόεδρος: Πουτούρης Παντελής Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτου Κωνσταντίνος Ταμίας: Μπαϊρακτάρης Αθανάσιος Αναπλ. Γραμματέας: Βασιλειάδης Θεόφιλος Μέλη: Νταϊάκης Δημήτριος, Πατέλης Αθανάσιος

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.aluminco.com >44

>1888 Η P. Héroult και µία οµάδα κεφαλαιοκρατών ιδρύουν την Ένωση Γάλλων Ηλεκτροµεταλλουργών (SEMF - Société Electrométallurgique Française). Τον επόµενο χρόνο, η πρώτη µονάδα παραγωγής αλουµινίου µε τη µέθοδο της ηλεκτρόλυσης είναι γεγονός, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

Σωματεία - Μέλη της ΠΟΒασ > Ένωση Κατασκευαστών Σιδήρου & Αλουμινίου Δωδεκανήσου «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» Διεύθυνση: Κλαύδιου Πέππερ 1, 1ος όροφος, 851 00 Ρόδος Τηλ. & Fax: 22410/29760 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Δερμάτης Ανδρέας Αντιπρόεδρος: Αγκάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας: Γαρουφάλης Νικόλαος Ταμίας: Λουκαρέας Νικόλαος Β’ Ταμίας: Αναστασάκης Ανδρέας > Σύλλογος Κατασκευαστών Μετάλλου & Υαλοπινάκων Νήσου Κω Διεύθυνση: Αρχ. Γερασίμου 4, 853 00 Κως Τηλ. & Fax: 22420/24.744 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Σεγραίδος Β. Γεώργιος Αντιπρόεδρος: Γεωργαράς Εμμανουήλ Γεν. Γραμματέας: Αντωνίου Κωνσταντίνος Ταμίας: Βερούτας Νικόλαος Μέλη: Τζόγιας Ευάγγελος, Μακρυγιάννης Γεώργιος, Πής Νεκτάριος > Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Ν. Φθιώτιδος Διεύθυνση: Παλαιολόγου & Αλκιβιάδου 2, 351 00 Λαμία Τηλ.: 22310/47.197, Fax: 22310/45664 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Γιαννέκος Αργύριος Αντιπρόεδρος: Αλαφροπάτης Κωνσταντίνος Γεν. Γραμματέας: Γουνέλας Αθανάσιος Ταμίας: Θεοδοσίου Αιμίλιος Μέλη: Γαληρόπουλος Απόστολος, Λαμπρόπουλος Λάμπρος, Σπαθούλας Παναγιώτης

> Σωματείο Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Ν. Άρτας Διεύθυνση: Γέφυρα Αράχθου, 471 00 Άρτα Κιν.: 6944/354.856, Fax: 26810/79110 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Παππάς Αναστάσιος Αντιπρόεδρος: Θεοδωρής Γρηγόριος Γεν. Γραμματέας: Βάλαρης Γρηγόριος Ταμίας: Φάντης Ιωάννης Αντιπροσ. ΠΟΒΑΣ: Χελάς Ιωάννης > Σύνδεσμος Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Αλεξανδρούπολης Διεύθυνση: Λουτρά, 681 00 Αλεξανδρούπολη Τηλ. & Fax: 25510/61.145 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Μήτσικας Δημήτριος Αντιπρόεδρος: Γκουδινούδης Σωτήριος Γεν. Γραμματέας: Καζάκος Χαράλαμπος Ταμίας: Κατσούλης Κωνσταντίνος Μέλη: Γαϊτανίδης Ιορδάνης, Σωτηρίου Ευάγγελος, Τσώμος Ιωάννης > Σωματείο Μεταλλικών Κατασκευών Ν. Σερρών «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Διεύθυνση: 6ο χλμ. Σερρών - Νιγρίτας, 621 00 Σέρρες Τηλ. & Fax: 23210/41.923 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Δημητριάδης Σπυρίδων Αντιπρόεδρος: Βογιαρίδης Αναστάσιος Γεν. Γραμματέας: Ιορδανίδης Θεόδωρος Ταμίας: Τσιαούσης Ιωάννης Σύμβουλος: Παντίδης Χρήστος

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.analko.gr >46

>1892 Η Ένωση Γάλλων Ηλεκτροµεταλλουργών (SEMF - Société Electrométallurgique Française) δηµιουργεί τις πρώτες εγκαταστάσεις ηλεκτρόλυσης στην κοιλάδα Maurienne στο La Praz, θα ακολουθήσει και η δηµιουργία και άλλων χυτηρίων που θα δώσει στην περιοχή το προσωνύµιο «κοιλάδα αλουµινίου».


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

1o FORUM «ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 13 & 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 - ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το 1ο FORUM «ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2004, δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους κατασκευαστές. Το FORUM σημείωσε υψηλή συμμετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών και εδραίωσε τον εαυτό του ως ένα κυρίαρχο θεσμό του κλάδου, ως μία συνάντηση με ξεχωριστή ταυτότητα. Το μεγάλο εγχείρημα της Π.Ο.Β.ΑΣ., το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την PROFILMEDIA, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, έθεσε τις βάσεις για να αποτελέσει ένα μόνιμο βήμα έκφρασης απόψεων και προβληματισμών, μία συνεχή προσπάθεια για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων, ένα χώρο όπου ο κατασκευαστής και γενικότερα ο κλάδος θα προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά. Με έντονη δυναμική το FORUM έδωσε πνοή στον κλάδο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις με το θετικό απολογισμό του για την επιτυχία και των επόμενων διοργανώσεων. 420 εγγεγραμμένοι σύνεδροι από όλους του χώρους του κλάδου παρακολούθησαν τις διαδικασίες δίνοντας στη συνάντηση ζωντάνια και παλμό. Οι επίσημοι ομιλητές του Συνεδρίου ανέπτυξαν ποικίλα θέματα, που προέκυψαν με μεγάλη προσοχή και σε συνεργασία με τα Σωματεία όλης της χώρας προκειμένου να καλύπτουν με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο τους προβληματισμούς και τις ενδεχόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κατασκευαστής. Σε αυτό το πλαίσιο αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με την ποιότητα, την πιστοποίηση, τη σήμανση CE, τον Τεχνικό Ασφαλείας, τα επιδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα, τη συναρμογή και τοποθέτηση κουφωμάτων, το μητρώο μελών κατασκευαστών, τις άδειες εγκατάστασης και πολλά άλλα. Το διήμερο κύλισε εποικοδομητικά, άλλοτε πιο ήρεμα και άλλοτε με εντάσεις, όμως πάντα με την ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου, το οποίο έθετε συνεχώς ερωτήματα στους εισηγητές. Με το τέλος των ομιλιών, η Π.Ο.Β.ΑΣ τίμησε για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου τέσσερις ανθρώπους, οι δύο από τους οποίους δε βρίσκονται στη ζωή. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στη μνήμη των Δημήτριου Κωνστάντου και Ιωάννη Γεωργιάδη, τις οποίες παρέλαβαν οι κ.κ. Στράτος Κωνστάντος και Κωνσταντίνος Κυριακίδης. Επιπλέον, τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Πτηνόπουλος και Αγάπιος Αβραμίδης. Οι εργασίες του Συνεδρίου εστίασαν σε τρία βασικά σημεία: στην αναγκαιότητα της κατοχύρωσης του επαγγέλματος του κατασκευαστή, που απαιτεί την πανελλαδική επιστράτευση του κλάδου, στη σωστή λειτουργία μίας επιχείρησης που προϋποθέτει την οργάνωσή της σε όρους εξοπλισμού, λειτουργικότητας και διοικητικής δομής και τέλος στην ποιότητα των προϊόντων, θέμα για το οποίο οι ίδιοι οι κατασκευαστές εγκρίνουν ή απορρίπτουν μετά από διεξοδική έρευνα της αγοράς.

ΧΟΡΗΓΟΣ >1893 ∆ύσκολη βιοµηχανική ανάπτυξη της διαδικασίας Bayer για την παραγωγή αλουµίνας από την K. Bayer with P. Héroult στις εγκαταστάσεις, Γαλλία. www.duroplast.gr >48

>1894 ∆ηµιουργία της Βρετανικής Επιχείρησης Αλουµινίου (BACO).


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με την κίνηση αυτή η ΠΟΒΑΣ επιχείρησε μια διαφορετική, καινοτομική προσέγγιση των κατασκευαστών όπου τους έδωσε τη δυνατότητα να θέσουν προς συζήτηση και επίλυση φλέγοντα θέματα, που τους απασχολούν και τα οποία συμπεριλήφθηκαν στη θεματολογία του 2ου FORUM. Γενικότερα σκοπός της ΠΟΒΑΣ είναι να συμβάλλει τα μέγιστα για το καλό των κατασκευαστών και κατ’ επέκταση όλου του κλάδου. _Δυναμικό ξεκίνημα από το θεσσαλικό κάμπο Η αρχή έγινε. Η πρώτη Προσυνεδριακή εκδήλωση της ΠΟΒΑΣ για το 2ο FORUM πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου του 2005 στο Επιμελητήριο της Λάρισας παρουσία πολλών τοπικών φορέων και κατασκευαστών από το νομό αλλά και τις γύρω περιοχές Λαμία, Τρίκαλα και Βόλο. Σκοπός της εκδήλωσης και των άλλων που ακολούθησαν ήταν για να συλλέξουν θέματα από τις προτάσεις των κατασκευαστών για τη θεματολογία του 2ου FORUM που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Νοεμβρίου του 2006 στο Βόλο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους διάφορα ερωτήματα και προβληματισμοί που αφορούσαν στα ακόλουθα: βαφές, οργάνωση παραγωγής κατασκευαστικών, ρολά, μηχανισμούς, κατασκευή, υάλωση - θερμομόνωση, συστήματα αλουμινίου, επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. Διακεκριμένοι ομιλητές φρόντισαν να δώσουν άμεσες απαντήσεις λύνοντας κάθε απορία. Την εκδήλωση στήριξαν οι χορηγοί ΝΙΚΟΣ KANBERA και ΕΤΕΜ. _Επόμενος σταθμός τα Ιωάννινα… Η δεύτερη συνάντηση έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2005 στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα. Προσκεκλημένοι ήταν κατασκευαστές από τους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Και στα πλαίσια της 2ης προσυνεδριακής εκδήλωσης, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με το 2ο FORUM και το Μητρώο Κατασκευαστών Αλουμινίου Σιδήρου. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικές με τομείς κατασκευαστικών και οργανωτικών ζητημάτων του κλάδου, από αξιόλογους ομιλητές. Χορηγοί της συνάντησης των Ιωαννίνων ήταν οι εταιρείες VIOTAL και TECHNIK SYSTEM.

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.etem.gr >50

>1894 Union des Bauxites, ένα υποκατάστηµα της BACO, ιδρύεται στο VAR (Γαλλία), χαρακτηρίζοντας την έναρξη ενός βραχίονα στη βιοµηχανική παραγωγή βωξίτη, στην οποία η Γαλλία θα παραµείνει ο παγκόσµιος κύριος παραγωγός µέχρι τον πόλεµο του 1914-1918, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

_Βροντερό «παρών» του κόσμου στην Ξάνθη Ένα τεράστιο βήμα στην ανοδική και επιτυχημένη πορεία των Προσυνεδριακών, στο δρόμο για την προώθηση του 2ου FORUM «ΕΥΡΩΠΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ», έγινε στην Ξάνθη. Η σημαντική πρωτοβουλία της PROFILMEDIA και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Π.Ο.Β.ΑΣ. συνεχίστηκε και στη Θράκη και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Ξάνθης. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου του 2005 στην ξενοδοχειακή μονάδα LE CHALET στα Πηγάδια Ξάνθης, έλαβε χώρα η 3η κατά σειρά Προσυνεδριακή εκδήλωση της Π.Ο.Β.ΑΣ. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση. Ο αριθμός των παρευρισκόμενων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και απέδειξε το αυξημένο και έντονο ενδιαφέρον, που δείχνουν οι επαγγελματίες του κλάδου της ευρύτερης περιοχής. Στην προσυνεδριακή εκδήλωση βρέθηκαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του κλάδου από τους Νομούς της Καβάλας, της Δράμας, του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Ροδόπης. Σημαντικό ρόλο στη πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην Ξάνθη έπαιξαν οι χορηγοί ALVEK, ΤΕΧΝΗ - ΠΑΝΤΕΛΟΣ, VIEXAL. Η αρωγή αυτών των εταιρειών συνέβαλε τα μέγιστα για την άψογη υλοποίηση αυτής της σημαντικής συνάντησης. _Αθρόα συμμετοχή στην Πάτρα Επόμενος σταθμός των Προσυνεδριακών συναντήσεων, μετά τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη ήταν η πόλη της Πάτρας. Η συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου στην 4η Προσυνεδριακή εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στις 28 Ιανουαρίου του 2006, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας η 4η Προσυνεδριακή Εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) και η εταιρεία PROFILMEDIA σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιοτεχνών Επεξεργασίας Μετάλλου Αχαΐας. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης έπαιξαν οι χορηγοί ALUMIL, ANALKO, EXTRAPLASTICA, SECURITY LOCK. Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΒΑΣ, του Συλλόγου Πατρών και της PROFILMEDIA και βρέθηκαν στην αίθουσα «AFRODITE» του ξενοδοχείου «PATRAS PALACE». Ο αριθμός των παρευρισκόμενων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και απέδειξε το αυξημένο και έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες του κλάδου τόσο από την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λακωνία όσο και από άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η εντυπωσιακή και ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή έδωσε στη συνάντηση αυτή έναν ιδιαίτερο παλμό και μια ξεχωριστή δυναμική.

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alunet.gr/extraplastica >52

>1895 Η BACO δηµιουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής αλουµίνας χρησιµοποιώντας τη διαδικασία Bayer στη Larne (Βόρεια Ιρλανδία). >1901 Η δηµιουργία µιας ∆ιεθνούς Οµάδας της «Ένωσης Αλουµινίου» (Aluminium Association), µε σκοπό την οργάνωση της νέας βιοµηχανίας παγκοσµίως.


> ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

8-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

1

HALL Πόρτες παράθυρα προσόψεις

2

HALL CONSTRUCTION ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

3

HALL

2

HALL

ύεσαι; ε ρ ι ε ν ο ή ς ί ε δημιουργ

ΤΕΤ-ΚΥΡ

2009

8-12/43

χτίζεις ή ανακαινίζεις;

HALL

τάς; αναζητάς ή αντικαθισ > Η Έκθεση Υλικών και Εξοπλισμού Κατασκευής Οικοδομικών Έργων ΟΙΚΟΔΟΜΗ, πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού. Στην έκθεση που καταλαμβάνει 50.000 τ.μ., παρουσιάζονται πάνω από 550 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υλικών κατασκευής οικοδομικών έργων και αναμένεται να την επισκεφθούν 80.000 επισκέπτες. Δυνατότητα άνετης στάθμευσης με 12.000 θέσεις PARKING.

PROFILMÉDIA

HALL Υλικά & εφαρμογές αρχιτεκτονικής & διακόσμησης εσωτερικών & εξωτερικών χώρων

1

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ®

S.A. > Λασκαράτου 5, 111 41, Αθήνα Τηλ. Κέντρο: 210/22.81.525, Fax: 210/2283205 e-mail: info@interguide.gr, www.interguide.gr


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

_Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς κάθε εξέλιξη στην Κοζάνη Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών με σκοπό να καταγράψει τον «εκτός κέντρου» παλμό των εξελίξεων βρέθηκε στην Κοζάνη. Το Σάββατο στις 11 Μαρτίου του 2006 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλα Κοζάνης η 5η κατά σειρά προσυνεδριακή εκδήλωση πριν από το 2o FORUM «Ευρώπη - Αλουμίνιο - Κατασκευές», που θα λάβει χώρα στο Βόλο 18-19 Νοεμβρίου του 2006. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (Π.Ο.Β.ΑΣ.) και η εταιρεία PROFILMEDIA σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νομού Κοζάνης πραγματοποίησαν μια ακόμη εκδήλωση με σκοπό να μεταδώσουν στους επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας τον παλμό των εξελίξεων καθώς και να αναδείξουν τους προβληματισμούς και να αναπτύξουν γόνιμες συζητήσεις. Στην υλοποίηση και διεξαγωγή αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης σημαντικό ρόλο είχαν και οι χορηγοί ALUMIL, ANALKO, ETEM, ΝΙΚΟΣ KANBERA. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου όχι μόνο από την πόλη της Κοζάνης και τις γύρω περιοχές Σέρβια, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φλώρινα, Σιάτιστα, Γρεβενά, Καστοριά αλλά και από άλλες πόλεις πιο απομακρυσμένες από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου αποδέχθηκαν το κάλεσμα της Π.Ο.Β.ΑΣ., του Συνδέσμου Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νομού Κοζάνης και της PROFILMEDIA και έδωσαν το «παρών» στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης. _Στον παλμό των εξελίξεων... & η πρωτεύουσα Το Σάββατο 13 Μαΐου του 2006, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο νέο, πρωτοποριακό για τον Ελλαδικό χώρο, Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δαΐς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, η 6η κατά σειρά Προσυνεδριακή Εκδήλωση. Στην υλοποίηση και τη διεξαγωγή αυτής της ξεχωριστής συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου συνέβαλαν σημαντικά οι χορηγοί ALUMIL, ANALKO, ETEM, EXALCO και EXTRAPLASTICA. Περισσότεροι από 250 επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου από το Νομό Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΒΑΣ, του Σωματείου Νίκαιας - Κορυδαλλού & Πέριξ, της Ένωσης Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας και της PROFILMEDIA. Ο αριθμός των παρευρισκόμενων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και απέδειξε το αυξημένο και έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες του κλάδου για κάθε εξέλιξη. Όσοι μετείχαν στην 6η Προσυνεδριακή της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο του αλουμινίου. Θέματα όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τη σήμανση CE, την αδειοδότηση και ενίσχυση των Μ.Μ.Ε., τη βελτίωση της παραγωγής καθώς και τις ανατιμήσεις του αλουμινίου. ΧΟΡΗΓΟΣ

www.alunet.gr/extraplastica >54

>1901 Ντεµπούτο για την παραγωγή αλουµινίου στον Καναδά, στις εγκαταστάσεις του Πίτσµπουργκ στο Shawinigan στο Κεµπέκ.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

_Δυναμική συμμετοχή, μαντινάδες & σφαιρική ενημέρωση... Στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε η 7η Προσυνεδριακή εκδήλωση στις 15 Ιουλίου 2006 με ιδιαίτερη επιτυχία στο ξενοδοχείο CANDIA MARIS. Το Ηράκλειο φιλοξένησε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του κλάδου. Περίπου 200 εκπρόσωποι εταιρειών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΠΟΒΑΣ, του Συνδέσμου Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου, του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων και της PROFILMEDIA ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Κρήτη ενημερώθηκαν για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η σήμανση CE και το FPC. Αξίζει να αναφερθεί ότι ξεχωριστής σημασίας παρουσία ήταν αυτή των χορηγών ALUMIL (βιομηχανία διέλασης αλουμινίου), ANALKO (βαφές μετάλλων & αποχρώσεων ξύλου), ETEM (βιομηχανία διέλασης αλουμινίου) και SECURITY LOCK (βιομηχανία εξαρτημάτων αλουμινίου). _Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε τον κύκλο των προσυνεδριακών συναντήσεων Mε οκτώ ξεχωριστές συναντήσεις σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας έκλεισε ο κύκλος των Προσυνεδριακών εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) που πλαισίωσαν το 2ο Συνέδριο Κατασκευαστών (FORUM). Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου του 2006, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “PORTO PALACE” η 8η και τελευταία Προσυνεδριακή συνάντηση. Στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης συνέβαλαν σημαντικά και οι χορηγοί ALUMIL, ANALKO, CHROMAL, ETEM, ΝΙΚΟΣ - KANBERA και TECHNIK SYSTEM. Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΒΑΣ, του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου Σιδήρου και της PROFILMEDIA και βρέθηκαν στη «Νύφη του Θερμαϊκού» για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και απέδειξε το αυξημένο και έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες του κλάδου τόσο από περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Ημαθίας, της Πέλλης, του Κιλκίς και των Σερρών όσο και από άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

ΧΟΡΗΓΟΣ

Aluminium Systems

www.profilco.gr >56

>1902 Η Northern Aluminium Company, µια καναδική θυγατρική επιχείρηση στο Πίτσµπουργκ ξεκινά τη λειτουργία της και λίγο αργότερα θα αλλάξει το όνοµά της σε Alcan, Καναδάς. >1902 Η Pittsburgh Reduction Company ξεκινά τη λειτουργία της µε αντικείµενο την παραγωγή αλουµίνας στο East Saint Louis (Ιλλινόις), ΗΠΑ.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΒΑΣ

2o Συνέδριο Κατασκευαστών (FORUM) «Ευρώπη - Αλουμίνιο - Κατασκευές» Βόλος, 18-19 Νοεμβρίου 2006 Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

_ΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Λάρισα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα, Κοζάνη, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης και Θεσσαλονίκη ήταν οι πόλεις - σταθμοί των Προσυνεδριακών εκδηλώσεων λίγο πριν από τη Μεγάλη Συνάντηση στο Βόλο, το 2o Συνέδριο Κατασκευαστών (FORUM)«Ευρώπη - Αλουμίνιο - Κατασκευές» που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βόλο, 18 και 19 Νοεμβρίου του 2006. Δύο χρόνια μετά την επιτυχία του 1ου FORUM “Ελλάδα - Αλουμίνιο - Κατασκευές” στη Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών σε συνεργασία με την PROFILMEDIA διοργάνωσαν το 2ο Συνέδριο Κατασκευαστών (FORUM) “Ευρώπη - Αλουμίνιο - Κατασκευές”, το οποίο συγκέντρωσε καταξιωμένους στο χώρο ομιλητές και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξετάσουν την επικαιρότητα και τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Το Συνέδριο διήρκεσε 2 ημέρες, συγκεκριμένα το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 και διεξήχθη στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλίας που βρίσκεται στο Βόλο. Η συνάντηση περιλάμβανε σύντομες εισηγήσεις για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Κατασκευαστές, έμποροι, επαγγελματίες, βιομήχανοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικά το «παρών» στην εκδήλωση που υλοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Η Θεματολογία του Συνεδρίου αντικατόπτριζε εκτός των άλλων τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των επαγγελματιών του κλάδου. Διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν ζητήματα επίκαιρα και σημαντικά για όλους όσοι ανήκουν στους κόλπους του αλουμινίου. Θέματα επικεντρωμένα στην ποιότητα και στην πιστοποίηση, ζητήματα που συνδέονται άμεσα με το επάγγελμα των κατασκευαστών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, έγινε αναφορά στις δυνατότητες επιδοτήσεων και έλαβαν χώρα εισηγήσεις για φορολογικά. Γενικότερα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφόρηση, να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Απώτερος στόχος ήταν η ενημέρωση, η γνώση, η συσπείρωση και τελικά η δημιουργία προϋποθέσεων για να οδηγηθεί ο κλάδος στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του και στην εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων.

ΧΟΡΗΓΟΣ

www.security-lock.gr >58

>1905 Η AIAG δηµιουργεί τη θυγατρική Bauxites de France, δύο χρόνια αργότερα, είναι η µεγαλύτερη επιχείρηση στη περιοχή VAR, Γαλλία - Ελβετία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΒΑΣ

_ΚΕΝΤΡΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Λίγους μήνες πριν το 3o Συνέδριο Κατασκευαστών «Παράθυρο στο μέλλον», διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην πόλη της Πάτρας η πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση. Η συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου ήταν για ακόμη μια φορά δυναμική. Στις 24 Μαΐου του 2008, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας Προσυνεδριακή Εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) και η εταιρεία PROFILMEDIA σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιοτεχνών Μετάλλου Αχαΐας & Περιχώρων. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης έπαιξαν οι χορηγοί ALUMIL, ANALKO, ΕΤΕΜ, EXTRAPLASTICA, EXTRACOLOR και TECTONICA. Περισσότεροι από 150 επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΒΑΣ, του Συλλόγου Πατρών και της PROFILMEDIA και βρέθηκαν στην αίθουσα «AFRODITE» του ξενοδοχείου «PATRAS PALACE». Ο αριθμός των παρευρισκόμενων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και απέδειξε το αυξημένο και έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες του κλάδου τόσο από την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Κορινθία, την Αρκαδία όσο και από άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η εντυπωσιακή και ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή έδωσε στη συνάντηση αυτή έναν ιδιαίτερο παλμό και μια ξεχωριστή δυναμική.

ΧΟΡΗΓΟΣ

>1906 Ο Τσέχος χηµικός Ottokar Serpeck κατοχυρώνει µια διαδικασία για την ταυτόχρονη παραγωγή της αλουµίνας και του αµµωνιακού χρησιµοποιώντας νιτρίδιο αλουµινίου µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας. www.vbh.com.gr >60

>1907 ∆ηµιουργία της εταιρείας Αλουµινίου Aluminium Corporation στη βόρεια Ουαλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΒΑΣ

_ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ & ΣΤΗ 2Η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ Αθρόα η προσέλευση των επαγγελματιών του κλάδου στην Προσυνεδριακή συνάντηση της Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν από το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών στην Κυλλήνη, πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στη νύμφη του Θερμαϊκού και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις του κλάδου. Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες του κλάδου ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα της ΠΟΒΑΣ και της εταιρείας PROFILMEDIA και βρέθηκαν την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείο PHILIPPION. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για το 3ο Συνέδριο Κατασκευαστών που πραγματοποιείται στην Κυλλήνη όσο και για την επικαιρότητα και τις εξελίξεις του κλάδου. Η συνάντηση μετέδωσε τον παλμό των εξελίξεων στους επαγγελματίες του κλάδου καθώς επίσης ανέδειξε και τους προβληματισμούς τους. Σημαντικό ρολό για την υλοποίηση της εκδήλωσης είχαν οι χορηγοί, ALUMIL, ANALKO, DUROPLAST, ETEM, EXTRAPLASTICA, EXTRACOLOR, GEBETEC, GU HELLAS, ΝΙΚΟΣ KANBERA, TECHNIK SYSTEM, TECTONICA και VERPAN. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες για τον κλάδο. Η θεματολογία της συνάντησης κέντρισε το ενδιαφέρον και αποτέλεσε αφορμή για αποδοτικές συζητήσεις, αλλά και ευκαιρία να εκφραστούν οι προβληματισμοί του κλάδου.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ >1907 Η BACO δηµιούργησε Anglo-Norwegian Aluminium Company εγκαταστάσεις στο Vigeland της Νορβηγίας. www.tectonica.gr >62

>1910 Η Société Générale des Nitrures (SGN) ιδρύεται για να χρησιµοποιήσει τη διαδικασία Serpek (1906) για την παραγωγή αλουµίνας, Γαλλία.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ & ΧΟΡΗΓΟΙ

> ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ _TECTONICA Συστήματα Κουφωμάτων Αλουμινίου Εργοστάσιο: 6ο χλμ. Κομοτηνής - Θρυλορίου 691 00 Κομοτηνή Τηλ.: 25310/98.780-1, 98.797, Fax: 25310/98777 e-mail: info@tectonica.eu Γραφεία - Αποθήκες: Πόντου 3, 190 14 Καπανδρίτι - Αττικής Τηλ.: 22950/54.441-2, Fax: 22950/54443 Κιν.: 6944/302.026 e-mail: teckap@otenet.gr www.tectonica.gr > ΧΟΡΗΓΟΙ _ALCO Βιομηχανία Προφίλ Αλουμινίου Θέση Κύριλλο, 193 00 Ασπρόπυργος Τηλ.: 210/55.95.223, 55.95.555, Fax: 210/5595432 e-mail: info@alco.gr Οδός Σταδίου, 570 09 Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Τηλ.: 2310/755896, Fax: 2310/755897 e-mail: alcosalo@alco.gr www.alco.gr _ALUMIL Διέλαση Αλουμινίου Εργοστάσιο/ Έδρα: ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, 611 00 Κιλκίς Τηλ.: 23410/79.300, Fax: 23410/71988 Κεντρικό Show Room / Γραφεία Αττικής: Λ. Τατοϊου 327, 136 71 Αχαρναί, Αθήνα Τηλ.: 210/80.03.700, Fax: 210/8003801 e-mail: info@alumil.com www.alumil.com ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >64

_ALUMINCO Βιομηχανία Συστημάτων Αλουμινίου 320 11 Οινόφυτα Βοιωτίας Τηλ.: 22620/47.000, Fax: 22620/47090 e-mail: mail@aluminco.com www.aluminco.com _ANALKO Ειδικές Βαφές Μετάλλων Λ. Τατοΐου 336, 136 71 Αχαρναί, Αθήνα Τηλ.: 210/62.01.105, 62.00.250, 62.00.664-5 Fax: 210/8079526 e-mail: info@analko.gr www.analko.gr _DUROPLAST Συστήματα Ρολών - Γκαραζόπορτες Έδρα - αποθήκες: Ν. Περιφεριακή οδός Ευόσμου 562 24 Θεσσαλονίκη Τ.Θ. 305 48 Τηλ.: 2310/684.484-6, Fax: 2310/692746 Εργοστάσιο: ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου, 611 00 Τηλ.: 23410/71.444-6, Fax: 23410/75725 e-mail: info@duroplast.gr www.duroplast.gr _ETEM Βιομηχανία Αλουμινίου Ηρώων Πολυτεχνείου 1 190 18 Μαγούλα Αττικής Τηλ.: 210/48.98.605, Fax: 210/4898500 e-mail: etem@etem.gr www.etem.gr

_EXTRAPLASTICA - EXTRACOLOR Βιομηχανία Ρολών Αλουμινίου και Πλαστικών Δομικών Υλικών Ηλεκτροστατική Βαφή - Χρώματα Ξύλου Έδρα: Εμπεδοκλέους 15, 121 31 Περιστέρι Τηλ.: 210/57.22.940, 57.12.414, Fax: 210/5712464 Υποκατάστημα: Φούρτζη 4, 136 71 Αχαρναί Τηλ.: 210/57.35.315, 24.06.461, 24.06.612 Fax: 210/5723544 e-mail: info@extraplastica.gr www.alunet.gr/extraplastica _PROFILCO Συστήματα Αλουμινίου 53ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας 320 11 Οινόφυτα Βοιωτίας Τηλ.: 22620/31.753-4, Fax: 22620/30953 e-mail: info@profilco.gr www.profilco.gr _SECURITY LOCK Βιομηχανία Εξαρτημάτων Αλουμινίου Προμηθέως 14, 145 64 Νέα Κηφισιά Τηλ.: 210/80.72.065, Fax: 210/8077973 securitl@otenet.gr www.security-lock.gr _VBH HELLAS Τεχνολογικός Εξοπλισμός Κτιρίων Συστήματα Μηχανισμών Κουφωμάτων Λεωφ. Στρατού 155 564 29 Πολίχνη - Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310/604.490, Fax: 2310/665790 e-mail: info@vbh.com.gr www.vbh.com.gr

>1911 L’Aluminium Français, ιδρύεται ένας οργανισµός µε στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του αλουµινίου, ο οποίος το 1924 θα µετονοµαστεί σε La Revue de l’Aluminium, Γαλλία. >1912 Οι Société Générale des Nitrures (SGN) και Elektrokemisk Industri A/S δηµιουργούν την εταιρεία Norwegian nitrides µε εγκαταστάσεις στο Eydehavn της Νορβηγίας.


_πρ όγρ αμμα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

GRECOTEL ΚΥΛΛΗΝΗ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

> Υποστηρικτές _ALTIA Κάγκελα Αλουμινίου Αυτοματισμοί - Η/Β Έκθεση: Λ. Αθηνών 316, 124 62 Χαϊδάρι - Αθήνα Τηλ.: 210/58.15.215, 53.23.125, Fax: 210/5323126 Εργοστάσιο: ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά 240 02 Μελιγαλάς Ν. Μεσσηνίας Τηλ.: 27240/27.150 - 4, Fax: 27240/27153 e-mail: info@altia.gr www.altia.gr _ALUSET Βιομηχανία Διέλασης Αλουμινίου Λάκκα Καλογήρου, 191 00 Μέγαρα, Αττική Τηλ.: 22960/89.002, Fax: 22960/89220 e-mail: aluset@otenet.gr www.aluset.gr _BIOPANEL Α.Β.Ε.Ε. Πάνελ Αλουμινίου Θ. Παλαιολόγου 6, 136 71 Αχαρναί Τηλ.: 210/24.68.460, Fax: 210/2443726 e-mail: info@biopanel.gr www.biopanel.gr _GEBEtec Συστήματα Μηχανισμών Κουφωμάτων Τεχνολογικός Εξοπλισμός Κτιρίων Σταδίου 20, 570 09 Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Τηλ.: 2310/700.820, Fax: 2310/700811 e-mail: info@gebetec.gr www.gebetec.gr

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

www.tectonica.gr >66

_IDECO Παραγωγή Προϊόντων Εντομοπροστασίας & Πάνελ Αλουμινίου 10ο χλμ. Εγνατίας Οδού Βέροιας - Θεσσαλονίκης Κόμβος Κουλούρας Τηλ.: 23310/97.058, 97.158, Fax: 23310/97400 e-mail: info@ideco.gr www.ideco.gr _KANBERA Συστήματα - Εξαρτήματα αλουμινίου Κατάστημα Θεσσαλονίκης: Θερμαϊκού 8, 564 30 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310/533.667, 535.143 Fax: 2310/502.673 Κατάστημα Γιαννιτσών: 3ο χλμ. Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης Τηλ.: 23820/81.444-6, Fax: 23820/81.447 e-mail: info@nikos-kanbera.gr www.nikos-kanbera.com _MECAL HELLAS ΕΠΕ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μηχανίματα Αλουμινίου & PVC Αισώπου 5, 570 09 Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Τηλ.: 2310/700.817, Fax: 2310/755139 e-mail: d.savidis@mecalhellas.gr www.mecalhellas.gr _ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε. Μηχανήματα αλουμινίου & PVC Γρηγορίου Λαμπράκη 249 & Μηδείας 1, 184 53 Νίκαια Τηλ.: 210/42.53.588, 42.51.640 Fax: 210/425060 info@spiropoulos.gr www.spiropoulos.gr

_ΝΕΟΚΕΜ Πούδρες Βαφής Κεντρικά: Αγ. Γεωργίου 95, 194 00 Κορωπί Αττικής, Τ.Θ. 143 Tηλ.: 210/66.26.860, Fax: 210/6625305 Υποκατάστημα Β. Ελλάδος: Κολοκοτρώνη 17, 563 34 Νέο Κορδελιό Θεσσαλονίκης e-mail: info@neokem.gr www.neokem.eu _SOMFY Μοτέρ - Αυτοματισμοί Λεωφ. Καραμανλή 47, 136 71 Μενίδι - Αχαρναί Τηλ.: 211/6000 205, Fax: 210/6120745 e-mail: somfy.hellas@somfy.com _TG FILMS Αντηλιακές Μεμβράνες Κ. Παλαμά 4, 551 33 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310/432.777 Κιν.: 6944/616.923 _VERPAN Πάνελ 7,5 χλμ. Βέροιας - Νάουσας, Τ.Θ. 130 591 00 Βέροια Τηλ.: 23310/93.025, 93.285 Fax: 23310/93085 e-mail: info@kourtoglou.gr www.kourtoglou.gr _ΥΔΡΟCANAL Υδρορροές αλουμινίου 4ο χλμ. Π.Ε.Ο. Πύργου - Πατρών, Πύργος Τηλέφωνο χωρίς χρέωση: 8001143800 Μπιζανίου 5, 190 04 Σπάτα, Αττική Τηλ. & Fax: 210/66.45.281

>1914 - 1918 Ο πρώτος παγκόσµιος πόλεµος δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του αλουµινίου, ενός «στρατηγικού» µετάλλου. Η σφαιρική κατανάλωση αυξάνεται από 65.000 τον. το 1913 σε 189.000 τον. το 1918.


Η ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

INTEGRATED COMMUNICATION SERVICES

1

2

3

4

12

13

PROFILMÉDIA

ΕΚ ΘΕΣ Ι ΑΚ Α Π ΕΡΙ ΠΤ ΕΡΑ

O UTD O OR

P RO MOTI ON S

Σ ΥΝ ΕΔΡ ΙΑ

CD- RO M MU LTI MED I A

7

10

11 STAN DS

6

8

9

ΕΚ ΔΗ ΛΩ Σ ΕΙΣ

5

W EB SITES

M EDI A

3 D VISU ALI Z ATI ON

ΕΝΤΥΠ Α

ΜΕΛΕΤ Η

Σ Χ ΕΔΙ ΑΣ ΜΟ Σ

> Προμάχων 8 & Πετμεζά, 141 21 Ν. Ηράκλειο, Αθήνα Τηλ.: 210/80.56.800-2, Fax: 210/80.56.806 e-mail: profil@profilnet.gr www.profilmedia.gr > Ιπποδρομίου 14, 570 10 Πεύκα, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310/676.022-4, Fax: 2310/676028 e-mail: profil@profilgroup.gr www.profilgroup.gr

Συνέδριο ΠΟΒΑΣ 2008  
Συνέδριο ΠΟΒΑΣ 2008  

Grecotel Killinis 2008

Advertisement