Lindholm Maskiner - Produktkatalog

Page 1

adeluftning Verti-Quake®

Side

11

Side

12

dling lti-Spike og Level-Spike

Side

13

Side 6 rti-Seed, OverSeeder og Double-Disk erie

Side

14

Side

17

Side

18

Side

20

Side

24

Side

25

Side

26

Side

28

Side

30

Side

32

Side

36

Side

43

Side

44

Side 1

45

og Verti-Core

®

Indhold

Side

10

Side

11

Tidy, C15, VCU og VCMK3 Side 12

dere, Rink tallerkenspredere og ner kit Side 13

dre arealer ® , kalskærer, Penetrometer, Side Easy-Core 14 og Rink H620 manuel topdresser Side

17

vogne

serie

e

Side

Side

18

20

klipper DR serie Side

24

g rf-Cutter, GKB Slæberamme, Vibra-Sandmaster ningsfræsere Side 25

nklippere

Side

26

eensroller

Side

28

je

Side 30 plan for kunstgræsbaner - VINTER

Side 32 plan for kunstgræsbaner - GENERELT ndmaster


2


INDHOLD Profil

5

Verti-Drain

7

Vertikalskæring & Strigler

19

Eftersåning

27

Topdressing & Børster

33

Baroness

41

TRILO

57

Progressive rotorklippere

63

Sprøjter

69

Jordbearbejdning

73

Kunstgræs

85

Produkt specifikationer

101

Salgs- og leveringsbetingelser

110

3


4


PROFIL Lindholm Maskiner a/s er leverandør af kvalitetsmaskiner til den professionelle, grønne sektor såsom golfbaner, stadions, træningsanlæg og kommuner. Endvidere omfatter produktprogrammet et komplet sortiment til pleje og vedligehold af kunstgræsbaner. Lindholm Maskiner a/s er importør og forhandler af maskiner fra: REDEXIM – BARONESS – TRILO - Progressive Turf Equipment - Shibaura Endvidere forhandler vi maskiner fra følgende producenter: BARGAM - GMR Stensballe – Bogballe Lindholm Maskiner a/s er en familieejet landsdækkende virksomhed hjemmehørende på Fyn med eget reservedelslager og serviceværksted. Alle maskiner og reservedele leveres overalt i Danmark. Lindholm Maskiner a/s er erhvervssponsor i DGA og GAD og støtter op om uddannesesinstitutionerne i den grønne sektor. Vi er tillige medlem af Dansk Maskinhandlerforening. Vision Det er Lindholm Maskiners vision at være den foretrukne leverandør af specialmaskiner til den grønne sektor. Vi arbejder kontinuerligt på at levere et højt serviceniveau med stor kundetilfredshed samt et innovativt maskinprogram. Vores målsætning er at yde en troværdig og professionel rådgivning og service til alle vores kunder.

5


6


VERTIDRAINING Mange grønne sportsområder bliver kompakte over tid, hvilket svækker væksten i græsset samtidig med, at ukrudtet får bedre vækstbetingelser. Graden af komprimering i græssets vækstlag afhænger af forskellige faktorer, bl.a. af kørsel med maskiner og brugsintensiteten af områderne til f.eks. golf og fodbold. Til at modvirke komprimering er Verti-Drain® maskiner et uundværligt arbejdsredskab. Når man verti-drainer sine sportsarealer, giver man græsset bedre mulighed for at udvikle sig og få lange rødder. Derved opnår man et flot og stærkt græstæppe. Verti-Drain® maskiner findes i mange forskellige størrelser, og man kan derfor altid finde en model, der passer til det pågældende areal og den traktor, man skal bruge til opgaven. En Verti-Drain® maskine kan indstilles til at ”brække” vækstlaget fra hinanden. Derved skabes sprækker og revner i jorden således, at luft, vand og næringsstoffer kommer ned til rødderne, hvor de gør nytte.

7


Verti-Draining Dybdeluftning

Kunsten at Verti-Draine Brugen af Verti-Drain® som plejemetode til at lufte vækstlag er også betegnet som dybdeluftning. Verti-Drain® presser massive spyd ned i græsoverfladen i en arbejdsdybden på maks. 40 cm og kan, trinløst, indstilles til at ”brække” vækstlaget fra hinanden før maskinen trækker spyddene op igen. På denne måde skabes sprækker i vækstlaget, så rødderne kan afsøge større område for vand og næring.

Ringe græsvækst

Sund græsvækst

Kraftig filtdannelse

Minimalt filtlag

Manglende rodnet

Dybt rodnet

Kompakt vækstlag Uigennemtrængelig sål

Gennembrudt sål

Lukket drænlag

Åbent drænlag

Verti-Draining sikrer et løst og luftigt vækstlag, så ilt, vand og næringsstoffer kan trænge ned og kuldioxid frigives. Indstilles Verti-Drain® med "bræk" vil vækstlaget løsnes og mængden af luft maksimeres.

Indstillingen af vinklen på spyddene foretages på siden af maskinen og gøres nemt vha. indstillingshåndtaget. Ligeledes foretages dybdejustering på begge sider af maskinen. side 4 |

Produktkatalog 2017/2018 - www.lindholmmaskiner.dk

8


Verti-Drain® tilbehør Wheel kit

Rocket tines

Man kan udstyre mange Verti-Drain® modeller med et wheel-kit (transporthjul), der letter transporten af maskinen. Fordelen er endvidere, at man kan anvende traktorer med mindre liftkapacitet.

Rocket tines er udviklet til den store Verti-Drain® 76 serie og bruges til at nedmåtte store mængder sand i banen. Efter udlægning af topdress bruges Rocket tines til at ”skubbe” sandet ned i jorden. Derefter bruges 24 mm massive spyd til at dekomprimere jorden med.

Windrow kit

Solid tines – massive spyd

På de fleste Verti-Drain® modeller kan man montere et windrow-kit, der lægger propperne i strenge for lettere opsamling.

Massive spyd fås helt fra 5 mm tykkelse til 24 mm tykkelse i forskellige længder. Afhængig af maskine, jobtype, årstid og underlag kan brugen af forskellige typer massive spyd (herunder også kryds spyd) være en afgørende faktor i forbedring af underlagets dræningsevne og røddernes nærings- og iltoptagelse.

Core Collector Core Collector består af en fleksibel gummi-skinne, der samler propperne. Bagved sidder en række aluminiumsfingre, som sikrer, at alle propper samles op i kassen. Dette foregår uden risiko for at skade greens og andre følsommer plæneoverflader.

Hugpiber Hugpiber fås i mange forskellige størrelser. Ved at bruge hugpiber og trække hele propper op i.f.m. eftersåning og topdressing, optimerer man græssets vækst, og underlaget luftes optimalt. Valget af hugpibe afhænger af maskine, jobtype, årstid og underlag.

Roterende børste til Verti-Drain® Den roterende børste monteres bag på Verti-Drain® maskinen. Den bruges eks. til nedmåtning af topdress, jævning af plæneoverfladen eller til at knuse jordpropper. Børsterne er valgt således, at de er ideelle til at bearbejde materialet.

Multi tine blokke Multi tine blokke bruges til at reducere hulstørrelsen på VertiDrain tandholderne, så det er muligt at køre med tyndere og samtidig flere spyd på hver tandholder. Derved kan enten 8 mm eller 5 mm spyd anvendes. De mindre spyd er velegnede ved eftersåning eller en let overfladeluftning, og giver større udnyttelse af f.eks. kunstvanding. 8 og 5 mm spyd er meget anvendt til luftning af følsomme områder som f.eks. målfelter og greens, hvor plæneoverfladen ønskes efterladt så uberørt som muligt.

Turf hold down fingre Turf hold down fingre sikrer, at man ved verti-draining ikke ødelægger plæneoverfladen, selv ved overflader med dårligt rodnet.

side 10 |

Produktkatalog 2017/2018 - www.lindholmmaskiner.dk

9


VERTI-DRAIN®

SERIERNE 72, 73 OG 74

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-DRAIN® SERIERNE 72, 73 OG 74 De traditionelle Verti-Drain®, der har været på markedet i mange år, er kendetegnet ved høj pålidelighed og robusthed. Afhængig af modellen kan de dybdelufte fra 0 til 35 cm dybde.

Alle modeller kan ligeledes ”brække” jorden fra hinanden ved hjælp af indstilling på siden af maskinen. Der findes mange forskellige størrelser spyd og hugpiber samt tilbehør til de tre serier.

10


VERTI-DRAIN®

SERIERNE 75 OG 76 HD

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-DRAIN® SERIERNE 75 OG 76 HD De største Verti-Drain® i vores produktprogram er 75-serien og 76-serien. 75-serien anvendes på store arealer med ønske om effektiv dybdeluftning, bl.a. fairways og boldbaner

De store 75- og 76 modeller kan monteres med hjulbugsering for lavere akseltryk og øget komfort til brug ved landevejskørsel. Både 75-serien og 76-serien kan verti-draine ned til 40 cm arbejdsdybde og fås i flere størrelser op til 260 cm arbejdsbredde.

76-serien er specielle Heavy-Duty Verti-Drain® modeller, der er monteret med kraftigere gearkasse og bagrulle end 75-serien og er særligt velegnede til store arealer. 76-serien er de kraftigste Verti-Drain® modeller på markedet og er bygget til at løsne vækstlag under de mest krævende forhold.

11


VERTI-DRAIN®

SERIERNE 15, 22 OG 25

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-DRAIN® SERIERNE 15, 22 OG 25 De nye serier af hurtige Verti-Drain® kan fås i flere modeller afhængig af behovet. Til brug på golfbaner kan man finde flere modeller, der kan bruges på greens, forgreens og tee-steder (typisk 15-serien). Til brug på fodboldbaner fås andre modeller (typisk 22- og 25-serien), der har en større arbejdsbredde og kræver større traktorer.

Når man taler hastighed på Verti-Drain® skal man også huske at tale arbejdsbredde, idet hastigheden i sig selv ikke fortæller noget om effektiviteten. Det væsentlige er at løse opgaven optimalt ved at dække et givent areal på kortest mulig tid med tilfredsstillende resultat.

For flere af modellerne kan man opnå hastigheder på op til 3,5 til 4,5 km/t og arbejdsdybder på ned til 25 cm. På alle modeller kan man sætte ”bræk” på spyddene og således løsne kompakt jord.

12


CARRIER

3-HJULET TRAKTOR

CARRIER Carrier er en manøvredygtig og stærk redskabsbærer til brug på følsomme arealer, hvor man ikke ønsker kørsel med traktorer. Carrier er særligt velegnet til greens, teesteder, stadions og øvrige områder med begrænset plads. Carrier er med sine 32 HK, liftarme og PTO en meget effektiv og alsidig redskabsbærer. Maskinen kan monteres med bl.a. Verti-Drain®, eftersåningsmaskine, vertikalskærer, topdresser og løvblæser. • Fungerer som en lille tre-hjulet traktor med PTO og liftarme • Kan monteres med flere forskellige maskiner • Let og manøvredygtig • Liftkapacitet 475 kg • 32 HK stærk motor

OXY-SHOT

JORDLØSNING OG LUFT I OP TIL 50 CM ARBEJDSDYBDE

OXY-SHOT Den nye Oxy-Shot benytter et enkelt 25 mm specialhærdet spyd til at skyde luft i vækstlaget i fire retninger. Med et tryk på op til 110 psi og dybde på op til 500 mm kan vækstlag med komprimeringsskader løsnes. Derved luftes jorden og dræning forbedres, uden brug af kemiske løsninger.

! ED YH N

Den kompakte og manøvredygtige Oxy-Shot flyttes nemt rundt på områder med begrænset plads. Maskinen transporteres hurtigt rundt ved hjælp af det særlige transportmodul, som sidder i traktorens 3-pkt. ophæng. Oxy-Shot er et ideelt værktøj for såvel Greenkeepere som Groundsmen og er velegnet til områder med meget trafik, som greens, tee´s, målfelter og sti- og kørearealer.

13


CORE-COLLECTOR

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

CORE-COLLECTOR Core-Collector er en gangmodel til opsamling af jordpropper. Ved tømning kan maskinen løfte containeren op i 130 cm højde og tippe op i eks. en trailer eller en arbejdsbil med lad. Forrest på maskinen sidder skinner, der samler jordpropperne på en linie, hvorefter de ved hjælp af et transportbånd transporteres op i containeren.

• Én-mands betjent • Ingen tunge løft • Enkel betjening • Kan tippe op i arbejdsbil • Tidsbesparende

14


KNIVLUFTERE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

KNIVLUFTERE Knivluftere bruges til hurtigt og effektivt at skære overfladen i grønne sportsarealer. Derved skabes mulighed for, at luft, vand og næringsstoffer kan komme ned til rodnettet og udnyttes. Samtidig skæres de underjordiske udløbere over og dermed skaber man nye græsplanter og får et stærkere græstæppe. Knivluftere findes i flere størrelser og med forskellige typer af knive.

15


MULTI-SPORT

KOMBI-REDSKAB TIL FODBOLD OG GOLF

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

MULTI-SPORT Multi-Sport er et effektivt redskab med ”fire redskaber i ét” arbejdsgang. Forrest sidder en knivsektion efterfulgt af en striglesektion og en rulle og sidst en børste, der giver en flot finish.

• Justerbar knivsektion • Justerbar striglesektion • Justerbar rulle • Justerbar børste

Multi-Sport kan justeres på de enkelte sektioner således, at man kun bruger de redskaber, som man ønsker til den givne opgave. Multi-Sport kan bruges på alle sportsgræsoverflader.

16


rti-Knife® 2500 er ideel til hurtig luftning d sine særdeles holdbare skærediske.

VERTI-QUAKE

ake®

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

Der skabes revner er vækstlaget ved hjælp af kraftige, roterende knive. Knivene bevæger sig individuelt igen og sprækker nede i jorden er en særdeles ensartet dybdeluftning med e ber en jordskælvslignende effekt. Resultatet verflade.

Offset knive skaber en ”jordskælvslignende” effekt ved fremdrift, mens overfladen forbliver intakt

VERTI-QUAKE arbejdsbredde

arbejdsdybde

Verti-Quake løsner vækstlaget ved hjælp af kraftige roterende knive, der bevæger sig igennem vækstlaget og skaber en 160 cm Maks. 40 mm jordskælvslignende effekt. Resultatet er en ensartet dybdeluftning med en pæn uforstyret plæneoverflade, hvor man har 250 cm Maks. 80 mm skabt revner og kanaler i jorden som luft, vand og næringsstoffer kan udnytte. Arbejdsdybden kan justeres efter behov. 110 cm maskiner er særligt velegnede Maks. 25 cm Verti-Quake på komprimerede græsarealer.

PENETROMETER Vægt Bruges til at måle komprimeringsgraden af vækstlaget.

400 kg

• Enkel måling og aflæsning • Indikation af arbejdsdybde for dybdeluftning 2.242 kg • Kan bruges i alle typer vækstlag

Effektbeho

25 HK/liftk

80 HK/liftk

470 kg

20 HK/liftk

160 cm

Maks. 25 cm

575 kg

30 HK/liftk

210 cm

Maks. 25 cm

690 kg

35 HK/liftk

220 cm

Maks. 38 cm

1.247 kg

70 HK/liftk

Verti-Quake maskiner findes i fire størrelser.

17 Produktkatalog

2017/2018 - www.lindholmmaskiner


18


VERTIKALSKÆRING Vertikalskæring er en særdeles vigtig opgave i professionel plænepleje og sikrer, at plænen holdes sund og stærk. Opgaven udføres med fordel, når græsset er i vækst og har været klippet 2-3 gange i foråret.

STRIGLER Brugen af strigler er blevet mere og mere aktuel i takt med udfasning af sprøjtemidler. Jævnlig kørsel med strigler hæmmer de bredbladede ukrudtsarter. Samtidig øges omsætningen af organisk materiale, græsset rejses og overfladen jævnes.

19


VERTI-CUT

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-CUT Den nye Verti-Cut serie består af højtydende dybde-vertikalskærere, der fås i flere størrelser fra 130 cm til 200 cm arbejdsbredde. Alle modeller har 2 mm brede knive, der kan gå i 50 mm arbejdsdybde. Knivafstanden er standard 30 mm men kan let øges med et afstands-kit (ekstraudstyr). Frontrullen sikrer, at vertikalskæreren sættes nøjagtigt i den dybde som man ønsker og præcist følger terrænet.

20


TURF-TIDY 2300 & 3000 SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

TURF-TIDY 2300 & 3000 Turf-Tidy er en af markedets mest alsidige maskiner. Vertikalskæring, opsamling og slagleklipning er alle arbejdsopgaver, der kan løses med Turf-Tidy. Det fuldt flydende skærehoved følger arealets konturer og sikrer nøjagtig skæring og opsamling. Den unikke turbo-blæser opsamler nemt blade, fyrnåle, papir, græsafklip og meget mere. Turf-Tidy har højtip funktion, og med sin store containerkapacitet sikres stor effektivitet og få aflæsninger.

• Højtip i 217 cm • Hurtig justering af arbejdsdybde • Alsidigt udstyrsprogram • Hurtig justering af arbejdsdybde • Turbo-blæsersystem • Kraftige transporthjul • Quick-System til skift af knive og blæsevinger

21


TRILO

C15, VCU150 & VCU200

TRILO C15, VCU150 & VCU200 TRILO´s traditionelle vertikalskærere er blandt markedets absolut stærkeste og er med innovativt design nemme at benytte og vedligeholde. Overfladevertikalskæring såvel som dybdevertikalskæring klares med optimalt resultat af TRILO´s vertikalskærer-serie, der tillige har lave driftsomkostninger.

• Stærkt design og brug af kvalitetsmaterialer sikrer lang levetid • Front- & bagrulle sikrer, at skærehovedet altid følger terrænet • Hærdede specialknive sikrer optimal skæring af plænen • Serviceluge for nem adgang til vertikalskæreraksel • Kraftige blæservinger sørger for optimal opsamling af materiale • Hydraulisk lavtip

22


VERTI-CUT 1300, TRIPLE FLEX 200 & RINK S516 SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-CUT OG TRIPLE FLEX 2000 De helt nye Verti-Cut modeller yder et fantastisk flot resultat, både til standard vertikalskæreopgaver og dybdevertikalskæring. De specialdesignede knive, som er 2 mm tykke, skærer et fint snit i plæneoverfladen, uden at der efterlades skader. Verti-Cut er, som standard, monteret med frontrulle der sikrer nøjagtig arbejdsdybde, også i bakket terræn. Knivafstanden kan ændres med et særligt afstandskit (ekstraudstyr).

RINK S510 RINK S510 er den professionelle maskine til effektiv vertikalskæring af mindre arealer, hvor pladsen er begrænset. Maskinen er bygget til professionelt brug og leverer et fantastisk flot resultat. Kombinationen af det kompakte design og den driftssikre Honda motor sikrer lang levetid, lave driftsomkostninger og enkel betjening. • Specialdesignede knive • Arbejdsdybde op til 50 mm • Luftgummihjul • Sammenklappeligt håndtag

Den robuste Triple Flex 200 fjerner effektivt filt og andet uomsat materiale i en dybde på op til 40 mm. TripleFlex har tre fuldt flydende skærehoveder og er ideel til kuperede områder som fairways og lign. Oliekølersystemet er standardudstyr og forhindrer overophedning af hydrauliksystemet.

23


VERTI-RAKE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-RAKE Behovet for mekanisk pleje af græsarealer stiger i takt med, at mulighederne for brug af sprøjtemidler forsvinder. Verti-Rake hæmmer de bredbladede ukrudtsarter og styrker dermed græssets konkurrenceevne. Verti-Rake lufter græsoverfladen ved hjælp af de fleksible fjedrende metaltænder. Metaltænderne er specialhærdede, hvilket forhindrer, at de knækker under arbejdet. Når plæneoverfladen strigles, løsnes filtlag og andet organisk materiale, hvilket medfører hurtigere omsætning. Derved styrkes græsset.

• • • • •

24

Særligt fleksible fjedertænder Justérbar vinkel sikrer ønsket aggressivitet Stor kapacitet Hydraulisk udfoldning Kraftig dækmontering


TALON

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

TALON Den nye REDEXIM Talon strigle er særdeles velegnet til både naturgræs- og kunstgræsbaner. De specialdesignede fjedertænder laver en roterende bevægelse og har særlig stor effekt overfor bredbladet ukrudt og mos. Tillige sikrer Talon en jævn spilleoverflade.

Strigletændernes er meget fleksible og ødelægger ikke sundt græs med godt rodnet. Strigletændernes roterende bevægelser sikrer, at strigletænderne renser sig selv. Talon kan også udstyres med børste (ekstraudstyr). Talon findes i tre størrelser; 200 cm, 300 cm og 450 cm.

Talon kan med stor fordel også benyttes på kunstgræs. De tynde strigletænder er meget fleksible og løsner og jævner granulat/infill rigtigt godt.

25


26


EFTERSÅNING En succesfuld eftersåning afhænger af adskillige faktorer. De rette forudsætninger skal være til stede; jordtemperaturen skal helst være over 10 grader og vækstlaget skal være tilpas fugtigt og luftigt. Eftersåningen skal foretages med kvalificeret udstyr, der sikrer, at græsfrøene opnår optimal jordkontakt. REDEXIM tilbyder et meget bredt program af eftersåningsmaskiner i høj kvalitet målrettet den enkelte opgave. Vi kan derfor tilbyde maskiner til ethvert eftersåningsbehov, uanset om der er tale om golfbaner, boldbaner eller parkanlæg.

27


OVERSEEDER DOUBLE-DISK

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

OVERSEEDER DOUBLE-DISK Double-Disk eftersåningsmaskiner har med kun 30 mm imellem hvert skiveskær markedets absolut laveste skiveafstand. Double-Disk leveres med Redexim´s præcise udsåningssystem, og arbejdsdybden er variabel indtil 30 mm. Double-Disk er designet med henblik på at skabe det optimale eftersåningsresultat med højst mulig kapacitet.

uforstyrret uden at blive nedtrampet. Alle Redexim´s skivesåmaskiner har fjederbelastede skiveskær, så plænefladen følges nøjagtigt og med ensartet arbejdsdybde. Således vil de udsåede græsfrø få optimale spirebetingelser. • • • • •

Eftersåning med skivemetoden er særdeles populær, da frøene med det samme placeres i så-rillen godt beskyttet for fugle, vind og udtørring. Frøene kan dermed fremspire

28

Stor kapacitet Arbejdsdybde fra 5 mm til 30 mm Kraftige skiveskær med kun 30 mm afstand Meget præcis udsåning Mulighed for hjulbugsering på alle varianter for mindre marktryk og mindre HK behov


OVERSEEDER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

OVERSEEDER Overseeder serien er designet til store områder som boldbaner og fairways. De kraftige skiveskær, der sidder med 75 mm afstand, åbner plæneoverfladen i en arbejdsdybde på op til 20 mm og placerer frøet direkte i rillen. Modellen Overseeder 1575 fås også i en ”light” version for mindre marktryk.

såmaskiner har fjederbelastede skiveskær, så plænefladen følges nøjagtigt og med ensartet arbejdsdybde. Således vil de udsåede græsfrø få optimale spirebetingelser. • Arbejdsdybde fra 0 mm til 20 mm • Mulighed for montering af hjulkit ved større transportbehov • Individuelt monterede slidseknive sikrer, at maskinen let følger overfladens konturer • Kraftige skiveskær der let åbner plæneoverfladen

Eftersåning med skivemetoden er særdeles populær, da frøene med det samme placeres i så-rillen godt beskyttet for fugle, vind og udtørring. Frøene kan dermed fremspire uforstyrret uden at blive nedtrampet. Alle Redexim´s skive-

29


SPEED-SEED

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

SPEED-SEED Speed-Seed serien er ideel til hurtig eftersåning af bold- og golfbaner samt andre store arealer. De kraftige pigvalser skaber prikhuller, som græsfrøene drysses ud i. Afsluttende sikrer den monterede børste og glatvalse, at græsfrøene opnår den nødvendige frø-til-jord kontakt for optimal spiring.

• Pigvalse med varieret hulmønster sikrer bred udsåning • Stor såkasse sparer tid til genopfyldning • Hurtig indstilling af udsædsmængde • Arbejdshastighed op til 12 km/t • Arbejdsbredde fra 120 cm til 240 cm

Alle Speed-Seed modellerne prikker op til 1000 huller pr. m2. Som ekstraudstyr kan der monteres børste på pigvalsen, så denne holdes fri for jord og græs.

30


VERTI-SEED

VERTI-SEED Verti-Seed er designet til den professionelle bruger, der ønsker præcisionskontrol af dosering og dybde. Verti-Seed´s unikke så-system åbner skånsomt plæneoverfladen med de specielle PTO-drevne, ovale knivblade, som sidder med kun 40 mm afstand. Frøet føres gennem såtragten og frigives lige over slidsen, hvor vinden ikke kan blæse det væk. Udsædsmængden kan justeres meget præcist selv for små frøtyper som f.eks. hvene. Den direkte frø-til-jord kontakt sikrer meget hurtig spiring og efterlader græsoverfladen næsten uforstyrret. Derved kan der selv i sæsonen eftersås jævnligt uden spilstop for brugerne.

maskiner har fjederbelastede skiveskær, så plænefladen følges nøjagtigt og med ensartet arbejdsdybde. Således vil de udsåede græsfrø få optimale spirebetingelser. • Hurtig frø-til-jord kontakt • Hvert frø plantes individuelt i sårillen og påvirkes ikke af vind og vejr • Lille skiveafstand sikrer effektivt så-arbejde • Kraftige skive skær der let åbner plæneoverfladen • Fuldt flydende såtragte giver hurtig sammengroning af græsoverfladen • Arbejdsdybde 0-30 mm • Solid konstruktion med lave driftsomkostninger

Eftersåning med skivemetoden er særdeles populær, da frøene med det samme placeres i så-rillen godt beskyttet for fugle, vind og udtørring. Frøene kan dermed fremspire uforstyrret uden at blive nedtrampet. Alle Redexim´s skiveså-

31


32


TOPDRESSING & BØRSTER Tilførsel af topdressing med jævne mellemrum og med den rette sammensætning skaber gode vækstbetingelser og bidrager til et sundt, sammenhængende græstæppe. Nedbrydningen af organisk materiale som græsafklip og filt øges og overfladen drænes bedre. Små tilførsler i løbet af vækstsæsonen på især greens, målfelter og andre følsomme områder vil sikre en hurtig, jævn og ensartet spilleoverflade. Efterfølgende medvirker brug af børster til effektiv nedmåtning af materialet.

33


SMÅ BØRSTESPREDERE SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

SMÅ BØRSTESPREDERE Rink børstespredere er kvalitetsmaskiner i et enkelt og funktionelt design.

• Nøjagtig og fleksibel sprede-tykkelse • Kapacitet fra 0,33 m3 til 1,0 m3 • Spreder både vådt og tørt materiale effektivt • Arbejdsbredde fra 95 cm til 180 cm • Fås både som selvkørende, efterhængt og liftophængt model

Programmet omfatter børstespredere til ethvert formål og til alle typer trækkende køretøjer. De mindre Rink børstespredere egner sig især til stadions og golfbaner med krav om nøjagtige tilførsler i varierende mængder. Materialet spredes i tykkelser mellem 0,30 og 10 mm.

34


STORE BØRSTESPREDERE SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

STORE BØRSTESPREDERE Rink børstespredere er kvalitetsmaskiner i et enkelt og funktionelt design.

• Nøjagtig og fleksibel sprede-tykkelse • Arbejdsbredde fra 140 cm til 200 cm • Spreder både vådt og tørt materiale effektivt • Nøjagtig og fleksibel sprede-tykkelse • Mulighed for 4 hjul på linie for minimering af tryk

Programmet omfatter børstespredere til ethvert formål og til alle typer trækkende køretøjer. De store Rink børstespredere er særdeles alsidige med stor kapacitet. Maskinerne er særligt velegnede til boldbaner, tee-steder og fairways, hvor der er behov for stor kapacitet og nøjagtige tilførsler af materiale.

35


SMÅ TALLERKENSPREDERE

SMÅ TALLERKENSPREDERE Rink tallerkenspredere er ideelle til at sprede lave doseringer af topdressing, der tilføres ofte. Maskinerne er solide og brugervenlige, og tallerkenaggregatet er designet, så også fugtige materialer kan spredes tilfredsstillende i en tykkelse fra 0,5 til 15 mm. De mindre tallerkenspredere, der både fås som selvkørende og bugserede, har en arbejdsbredde fra 2 til 12 meter. De små tallerkenspredere er ideelle til mindre topdressing opgaver, hvor manøvredygtighed er i højsædet.

SINGLE SIDE SPINNER KIT (fås til flere modeller) • Spredning kun fra venstre side i kørselsretningen • Styring af spredning på svært tilgængelige områder • Teesteder og greens kan topdresses fra siden uden at køre på arealet • Fyldning af bunkers kan udføres med mere ens resultat

• Fås i flere størrelser afhængig af opgavetype • Enkel fyldning og betjening • Kan sprede såvel vådt som tørt materiale ensartet • Kapacitet fra 0,55 m3 til 0,8 m3 • Arbejdsbredde fra 2 til 12 meter

36


STORE TALLERKENSPREDERE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

STORE TALLERKENSPREDERE De store Rink DS tallerkenspredere er særdeles velegnede til at sprede topdressing på større arealer. Med stor kapacitet og spredebredde klarer de opgaven effektivt. Spredetykkelsen kan indstilles fra 0,5 til 15 mm og kan således justeres meget nøjagtigt.

• • • • • •

37

Hurtig indstilling og enkel fyldning Nem betjening via traktorens hydraulik Kan sprede såvel vådt som tørt materiale ensartet Fås i flere størrelser afhængig af opgavetype Kapacitet fra 1,2 m3 til 3,7 m3 Arbejdsbredde fra 2 til 15 meter


SPEED-BRUSH

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

SPEED-BRUSH Brug af børster er en enkel men vigtig arbejdsopgave for greenkeepere og groundsmen, der arbejder med golf- og fodboldbaner. Børsterne rejser græsset op, så man opnår et flot og ensartet klipperesultat. Tillige fjernes dug fra græsset, hvilket nedsætter risikoen for sygdomme. Desuden er børster et vigtigt redskab i.f.m. topdressing.

Speed-Brush kan trækkes efter alle typer køretøjer, f.eks. golf- og arbejdsbiler eller traktorer, og behøver hverken PTO eller hydraulik. Monteres i trækbom med tilslutning af 12V stik. • • • • •

Speed-Brush er ideel til bearbejdning af topdress på greens, teesteder og fairways. De 2 roterende børster, der arbejder mod kørselsretningen, sikrer effektiv nedmåtning af materialet i f.eks. prikhuller. Speed-Brush kan også med fordel anvendes inden klipning for at rejse græsset og skabe et flottere og renere klipperesultat.

38

Enkel betjening Kraftige, roterende børster Kan børste tørt såvel som vådt materiale Transporthjul monteret indenfor chassisrammen, så kørsel i bearbejdet område undgås Kræver kun 10HK trækkende køretøj med 12V stik


TOP-BRUSH & DEW BRUSH

TOP-BRUSH Top-Brush er en ideel maskine til at børste fairways og fodboldbaner med. Børsten bruges f.eks. før klipning til at rejse græsoverfladen og derved skabe et optimalt klipperesultat. Tillige er Top-Brush ideel til at fjerne ormeskud og organisk materiale som græsafklip, blade m.v. De holdbare poly-børster kan indstilles meget nøjagtigt i den ønskede arbejdshøjde. Børsten kan dermed både give en let overfladebehandling men også indstilles mere aggressivt til at fjerne uønsket materiale.

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

DEW BRUSH Dew Brush 6000 er optimal til at fjerne dug og lave striber i græsoverfladen for en flot finish. Ved at fjerne dug tørrer græsset hurtigere og risikoen for sygdomme i græsset mindskes. Den store arbejdsbredde kombineret med lavt behov for trækkraft gør børsten særdeles enkel at anvende.

39


40


BARONESS BARONESS producerer fairwayklippere, semi-rough klippere, greenklippere, singleklippere, bunkerriver m.fl. i allerbedste kvalitet til golfbaner og stadionanlæg. BARONESS står for den højeste produktkvalitet med et uovertruffent klip kombineret med lang holdbarhed og lave driftsomkostninger. BARONESS-ingeniørerne har fra begyndelsen haft forståelsen for, at skarpe underknive og klippecylindre er altafgørende for et flot klipperesultat. Alle klippecylindre og underknive produceres derfor i en specielt udviklet stålkvalitet med speciel vinkling, som sikrer skarpheden på knivene meget længe. Derved er der på BARONESS produkter meget lange intervaller mellem slibninger. BARONESS produkter kendetegnes ved suveræn klippekvalitet, enkel vedligeholdelse og lang levetid. BARONESS er japansk topkvalitet.

41


LM315GC

TRIPLEX GREENKLIPPER B-ACT

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS LM315GC BARONESS LM315GC er en fleksibel greenklipper med et unikt klippesystem. Alle tre klippeled drives af kabler, som giver en lang række fordele. Bl.a. af- og påmonteres klippeleddene let, ligesom alle tre klippeled altid kører i samme hastighed. Desuden er der ingen risiko for udslip af hydraulikolie og vedligeholdelsen forenkles.

• Grammer-komfortsæde, der kan indstilles for optimal siddestilling • Joy-stick til hæv- og sænk af klippeled • Fleksible drivkabler til klippeled fjerner risikoen for olie lækage • Unikke klippearme følger alle onduleringer • Tre-delt frontrulle og to-delt bagrulle • Groomer, der kan rotere både med og mod kørsels retningen for optimalt klipperesultat • Japansk stål, der sikrer lange intervaller mellem slibninger og skift af underknive.

42


LM331

STADION OG OMRÅDEKLIPPER B-ACT

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS LM331 B-ACT Et gennemtænkt design gør BARONESS LM331 i stand til at klippe på alle konturer og onduleringer omkring bunkers og øvrige områder på golfbaner, stadions og andre plænearealer og efterlader et rent klip med en flot finish.

• Manøvredygtig selv i krævende terræn • Stærk Kubota motor • 2WD eller 3WD • Unikke klippearme følger alle onduleringer

Klippecylindrene på LM331 er produceret med BARONESS´s eget specialstål og samtidig er klippearmene udstyret med to særlige mekanismer; den ene absorberer bevægelserne i klipperen og sørger for at holde et ens tryk på klippecylindrene, mens den anden mekanisme sørger for, at klippeleddene følger selv de mest krævende onduleringer.

43


LM531

5-LEDS LETVÆGTS FAIRWAYKLIPPER

BARONESS LM531 BARONESS´ nye serie af fairwayklippere omhandler blandt andet LM531, der har en optimal vægtfordeling og et lavt tyngdepunkt. Samtidig er det en letvægtsklipper med en ny miljøvenlig og stærk dieselmotor. Som alle øvrige BARONESS klippere er LM531 udstyret med kraftige, håndlavede klippecylindre, der er kendetegnet ved høj-kvalitets klip og enkel servicering og vedligeholdelse.

• Enkel konstruktion og design for let vedligeholdelse og lave driftsomkostninger • Lavt tyngdepunkt sikrer stabilitet på skråninger • Letvægts-design som sænker marktryk og risiko for turf-skader • Højkvalitets klippecylinder lavet af special-stål

LM531 er udstyret med et fleksibelt ”krydstræk” på hjulene, der betyder, at systemet giver mest trækkraft til det/de hjul, der har bedst fat i overfladen. Klipperen kan dermed køre op ad selv stejle skråninger uden problemer.

44


LM551B

5-LEDS KONTUR FAIRWAYKLIPPER

BARONESS LM551B Den nye BARONESS LM551B er designet til at levere et høj-kvalitets klip på alle typer golfbaner. LM551B er udstyret med 22” eller 26” klippecylindre og kan endvidere monteres med en lang række tilbehør afhængig af behov.

LM551B kan udstyres med to forskellige størrelse klippecylindre og dermed tilpasses de aktuelle behov. LH52 klippecylindrene har en diameter på 127 mm mens LH62 klippecylindrene har en diameter på 163 mm. Begge størrelser findes i en 7- og en 9-blads version og kan endvidere monteres med groomer, power børste, frontrulleskraber, bagrullebørster og nydesignede græsbokse.

BARONESS LM551B er en 5-leds fairwayklipper i mellemvægtsklassen, der giver mulighed for at skabe præcis det ønskede udtryk på fairway. De bagerste klippeled kan bevæge sig frem og tilbage og følger dermed konturerne på fairway præcist. Det unikke system, der skånsomt holder klippeleddene mod spilleoverfladen, bevirker at alle 5 klippeled kontinuerligt følger selv de mest ondulerede fairway-overflader.

45


LM2700

5-LEDS FAIRWAYKLIPPER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS LM2700 BARONESS LM2700 er den mest solgte fairwayklipper gennem de seneste år. Med sin suveræne klippekvalitet, store effektivitet og enkle vedligeholdelse nyder den stor anerkendelse hos greenkeepere. Individuel styring af klippecylindre ved backlapping funktionen sikrer et altid højt kvalitetsklip.

• Servostyrring • Fleksible drivkabler, som reducerer risiko for olielækage • Højkvalitets klippecylindre lavet af special-stål • Front Groomer der kan rotere både med og mod kørsels retningen • Kraftige skivebremser for høj sikkerhed • Justerbart rat og sæde for optimal kørestilling

Justering af klippeled er let og enkelt. Tillige er førerkomforten i højsædet med justerbart Grammer sæde, enkle kontrolfunktioner og fuldt udsyn hele vejen rundt. LM2700 er nem at betjene og kan monteres med forskelligt tilbehør, f.eks. groomer, klippeled i forskellige størrelser, græsbokse, førerkabine m.v.

46


LM3210

5-LEDS FAIRWAY- OG ROUGH-KLIPPER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS LM3210 BARONESS LM3210 er en særdeles alsidig cylinderklipper, der kan udstyres både som fairwayklipper såvel som roughklipper. Maskinen efterlader en flot finish selv under de sværeste betingelser. Med klippebredde på 320 cm som den største 5-leds klipper på markedet og venderadius på kun 320 cm kan LM3210 dække store fairways og rough-områder på kort tid.

• Højkvalitets klippecylindre lavet af special-stål • Effektiv 5-leds cylinderklipper med brede klippeled • Støddæmper system sikrer flydende bevægelse af klippeleddene • Alle klippeled kan drejes for nem tilgængelighed og vedligeholdelse • Nem adgang til motorrum for servicering

LM3210 har det hele; stor kraft, høj effektivitet og flot klippefinish.

47


LM281 & LM285 BOLDBANEKLIPPERE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS LM281 & LM285 De alsidige BARONESS LM281 og LM285 cylinderklippere anvendes til boldbaner, parkområder, semi-rough, bunkerkanter, skråninger og lignende arealer. Disse letvægtsklippere udstyret med BARONESS´s højkvalitets klippecylindre og underknive er yderst manøvredygtige og har kræfter til at klippe i højt tempo.

LM285 5-leds cylinderklipper har klippebredde på 282 cm og klippehøjde mellem 10 og 68 cm. De to yderste klippeled kan styres individuelt, så der kan klippes med enten 3, 4 eller 5 led af gangen. • • • •

LM281 triplex cylinderklipper har klippebredde på op til 212 cm og klippehøjde mellem 10 og 68 mm.

48

4WD hydraulisk træk og Kubota dieselmotor Automatisk til- og frakobling af klippecylindre ved hæv-sænk To-delt motorhjelm for let adgang til motorrum Mulighed for montering af frontruller og græskasser


49


LM56 & LM66

SINGLE KLIPPERE TIL GOLF- OG FODBOLDBANER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

Front Groomer der kan rotere både med og mod kørselsretningen

Højkvalitets klippecylinder lavet af special-stål

BARONESS LM56 & LM66 SINGLE KLIPPERE BARONESS´s Single klippere er blandt de letteste i deres klasse. De er manøvredygtige og udviklet til den højeste standard indenfor golfindustrien. BARONESS single klippere giver de flotteste og hurtigste greens-overflader på alle typer græs. De er gear-drevet (mekanisk drev), hvilket gør dem lette at vedligeholde og samtidig mere holdbare end øvrige mærker på markedet, der bruger remme eller kæder. BARONESS´s Single klippere kan udstyres med forskellige typer styr og dermed tilpasses alle ønsker.

50


LM101

SINGLE GREENKLIPPER MED FLYDENDE KLIPPEHOVED B-ACT SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

Reducerer risiko for skalpering af greens

Klippeled og græskasser kan adskilles, så greenarealet klippes helt ensartet

Højkvalitets klippecylinder lavet af special-stål

Flydende klippehoved

BARONESS LM101 LM101 greenklipperen er udviklet med fokus på design og teknik.

Med industriens korteste afstand mellem de forreste og bageste ruller kombineret med en 4-tommer 11-bladet cylinder er LM101 designet til at forhindre skalpering og minimere skader på græsset. Klippecylinderens slidstærke blade, der er lavet af BARONESS’ eget specialstål, giver et sundt og rent snit, som bidrager til et homogent klipperesultat med en jævn og flot spilleoverflade.

Klippeenheden arbejder uafhængigt af drivenheden, så greens følges uden at blive påvirket af føreren. Græskassen arbejder tillige uafhængig af klipperenheden. Hvis græsafklip, filt og sand øges i græskassen, påvirker det ikke klippevinklen på klippecylinderen. Dette forhindrer varierende klippehøjde, så klipperesultatet er ensartet og jævnt.

51


GM1700

SKRÅNINGSKLIPPER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS GM1700 BARONESS GM1700 er en 4WD rotorklipper med klippebordet monteret midt under maskinen. Den bruges til at klippe rough og semi-rough. Takket være et meget lavt tyngdepunkt og stor afstand mellem hjulene, er GM1700 i stand til at klippe på svært tilgængelige og stejle græsområder. Chaufførens sæde retter sig efter hældningen af arealet, der køres på. Derved sidder chaufføren altid i lodret position.

• • •

GM1700 er som standard udstyret med et 3-dels klippebord, hvilket gør den i stand til at klippe semi-rough eller trimme omkring bunkers mv. Derudover kan den monteres med et ”rough” klippebord eller et ”mulch” klippebord.

52

Udstyret med 4WD Brede græsdæk og lavt tyngdepunkt sikrer stabil og effektiv arbejdsgang Option for klippebord med bagudkast og specialklippebord til skråninger


GM2810

5-LEDS ROTORKLIPPER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

Skift af klippehøjde kan klares på 10 min Enkel betjening og høj førerkomfort

Bagerste klippeled kan svinges ud for let rengøring og vedligeholdelse

Rotorklippeborde på 27” med uafhængige ophæng sikrer, at terrænet følges nøjagtigt

Rotorknive i Baroness special-stål med lang levetid

BARONESS GM2810 BARONESS GM2810 er en stærk 5-leds semi-rough klipper, hvor alle led individuelt følger terrænet og efterlader en flot finish selv på kuperede golfbaner. Klippeleddenes design sørger endvidere for, at det afklippede materiale fordeles fuldt ud over bagrullerne.

De to bagerste klippeled kan svinges ud således, at man let og ubesværet kan servicere og vedligeholde klippeleddene uden, at man skal ned og ligge under maskinen. En robust motor med et imponerende drejningsmoment kombineret med et stærkt firehjulstræk sikrer, at chaufføren sidder komfortabelt og sikkert på selv de mest krævende skråninger.

Det unikke højdejusteringssystem sikrer, at man kan skifte klippehøjde på få minutter.

53


SP05A

BUNKERRIVE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BARONESS SP05A BARONESS SP05A bunkerrive er markedets stærkeste bunkerrive med sin to-cylindrede benzinmotor, kraftige hydrostat og robuste opbygning. Den meget manøvredygtige bunkerrive efterlader en fantastisk flot revet bunker, hvor hele bunkerarealet fremstår ensartet. BARONESS SP05A leveres, som standard med 2- & 3WD transmission samt lyskit. Maskinen har el-hydraulisk sænkning af harve og planereplanke og har i øvrigt høj førekomfort med servostyring og nem afog påstigning.

• Lavt tyngdepunkt • Transmission med 2- & 3WD • Justérbar ratstamme • Kraftig motor • Servostyring • Dozerblad • Nem adgang til motorrum • Lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger

54


SP160EB

N EL Y EK H TR ED IS ! K

FULDELEKTRISK BUNKERRIVE

BARONESS SP160EB BARONESS SP160EB er en videreudvikling af den populære SP05A blot med fuldelektrisk drift. Maskinen sikrer optimalt bunkerarbejde og er fuldstændig lydløs og vibrationsfri. Med den kraftige elmotor på 48V og den driftssikre TROJAN T-890 batteripakke er SP160EB en effektiv og komfortmæssig fremragende arbejdsplads. BARONESS SP160EB har affjedret sæde, justérbar ratstamme, servostyring og el-hydraulisk sænkning af planereplanken.

• • • • • •

55

Lydløs og vibrationsfri Nem af- og påstigning Justérbar ratstamme Lille venderadius To-trins transmission Lavt tyngdepunkt


56


TRILO TRILO´s produkter er kendetegnet ved høj kvalitet og gennemtænkte løsninger. Produkterne henvender sig til den professionelle bruger, der har behov for stor kapacitet og driftssikre produkter. TRILO har særdeles stor erfaring med at producere feje- og sugevogne samt løvblæsere, der kan arbejde selv under svære betingelser. Med et TRILO produkt er er man sikker på et godt resultat.

57


LØVBLÆSERE BL960, B7 OG BL400

TRILO BL960 LØVBLÆSER TRILO´s BL960 er markedets stærkeste løvblæser i sin klasse med kapacitet på 385 m3/min. Løvblæseren sender luftstrømmen meget langt ud og er derfor ideel til store, åbne områder. Kan monteres med hydraulisk styring af blæseretning.

TRILO BL400 LØVBLÆSER TRILO´s højkvalitets løvblæser BL400 udmærker sig ved at have markedets laveste støjniveau kombineret med meget stor kapacitet. Løvblæseren kan både front- og bagmonteres. BL400 er velegnet til traktorer med lave hestekræfter og er TRILO´s mest alsidige løvblæser. Maskinen kan monteres med hydraulisk eller elektrisk styring af blæseretning.

TRILO B7 LØVBLÆSER TRILO´s B7 kompakt løvblæser med trepunktsophæng er en optimal maskine til brug på foldboldbaner, kunstgræsbaner, golfbaner, rekreative områder og andre steder, hvor der er behov for at få flyttet lettere affald. Med sin 180o svingbare tud blæses blade, let affald, stående vand m.v. nemt hen, hvor det ønskes. B7 er udstyret med anti-scalp rulle og pianohjul for stor manøvredygtighed. • • • • •

TRILO´s traktormonterede løvblæserserie er markedets absolut kraftigste og kan benyttes af såvel kompakttraktorer som standardtraktorer. • • • • •

Kompakt design med stor kapacitet Stor manøvredygtighed Fleksibel blæseretning Blæsekapacitet fra 340 til 385 m3/min. Ideel til store områder

58

Markedets laveste støjniveau 180o justerbar blæseretning Kan både front- og bagmonteres Blæsekapacitet 285 m3/min. Effektbehov 32 HK


T1

KOMPAKT SUGEVOGN

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

TRILO T1 TRILO T1-vakuumenhed er TRILOs unikke, nye design til mindre køretøjer, såsom arbejdsbil eller kompakttraktor. Opsamling af affald fra svært tilgængelige steder foretages let med TRILO T1.

TRILO T1 er ideel til smalle veje, byområder, campingpladser, kirkegårde, parker og golfbaner og er også fremragende til brug i forbindelse med opsamling af affald efter koncerter, festivaller og lignende.

Maskinen kan monteres enten på lad eller som bugseret trailer, og er omgående klar til brug.

• • • • •

TRILO T1 har en kapacitet på 1 kubimeter og sugeslangen kan række 5 meter. Maskinen betjenes enkelt og den kraftige motor sikrer, at der altid er kapacitet til krævende opgaver.

59

Passer til de fleste køretøjer Let at betjene Lav vedligeholdelse Let at rengøre Velegnet til fjernelse af forskellige affaldsmaterialer


S3 OG S4

KOMPAKTE FEJE- OG SUGEVOGNE

TRILO S3 OG S4 TRILO´s kompakte feje- og sugevogne er ideelle til opsamling af alle typer let affald. Maskinen specialbygges efter behov og kan dermed klare mange forskellige typer af opgaver. Opbygget med vertikalskærer og opsamling er maskinen ideel til f.eks. fairways og boldbaner. Men også opsamling af affald fra byfester, festivaler, sportspladser, rabatter og rekreative områder kan hurtigt klares med TRILO´s feje- og sugevogne. Maskinerne leverer et førsteklasses arbejde på minimal tid hele året rundt.

• • • • • •

60

Specialbygget efter behov og arbejdsopgaver Leveres standard med 5 meter sugeslange Nem tømning ved højtip Arbejder i tørt såvel som vådt vejr Arbejdsbredde fra 1,7 til 1,95 meter Kapacitet fra 3 til 4 m3


S8 - S20

STORE FEJE- OG SUGEVOGNE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

TRILO S8 - S20 TRILO´s S-serie af store feje- og sugevogne fås fra 8 m3 til 20 m3. Maskinerne er udviklet til professionelle brugere, der stiller høje krav til effektivitet og funktionalitet. Mange kommuner i hele landet bruger TRILO vogne til at vertikalskære fodboldbaner samt klippe og opsamle grønt affald fra rabatter og andre grønne områder, der kræver stor kapacitet.

• • • • •

S-serien opbygges ud fra kundens ønske til udstyr, og mulighederne er mange. Bl.a. kan maskinen monteres med armklipper til brug langs veje eller i lufthavne til klipning og opsamling langs start- og landingsbaner. TRILO bygger markedets mest alsidige feje- og sugevogne og leverer altid produkter af højeste kvalitet.

61

Specialbygget efter behov og arbejdsopgaver Stor kapacitet og alsidighed Arbejder i tørt såvel som vådt vejr Arbejdsbredde fra 2 til 8 meter Kapacitet fra 8 til 20 m3


62


PROGRESSIVE ROTORKLIPPERE Progressive´s bugserede rotorklippere har været markedsledende på golfbaner, fodboldbaner og andre grønne arealer i over 25 år. Rotorklipperne fås i flere varianter, der dækker ethvert behov. Fra de mindste 1-leds klippere til 5-leds klippere kan vi levere klippebredde fra 1,65 m og op til 7 meter. Alle modeller leveres i dag med ”Lift N`Turn” systemet, der betyder, at man kan hæve klippeleddene til ca. 30 cm højde uden af frakoble PTO’en. Det sparer tid og medvirker til, at man ikke vrider i græsoverfladen ved vendinger. Højdeindstillingen er enkel og kan klares ude i terrænet. Rullerne giver en jævn overflade og en flot finish. Progressive´s rotorklippere leverer høj klippekvalitet med meget lave vedligeholdelsesomkostninger.

63


PROFLEX 120

KONTUR ROTORKLIPPER

PROGRESSIVE PROFLEX 120 Progressive´s manøvredygtige og fleksible ProFlex 120 kan med stor fordel benyttes på kuperede fairways og følger nemt traktoren rundt om tee-steder og bunkers. ProFlex 120 har et effektbehov på kun 35 HK og er et markant billigere alternativ til selvkørende semi-roughklippere. Desuden har ProFlex 120 væsentligt lavere drifts- og vedligeholdelsesomkostninger. Klipperesultatet er særdeles flot og med perfekt spredning af græsafklippet.

• • • • •

64

Manøvredygtig omkring bunkerkanter Fleksibel på kuperet terræn Enkel opbygning og lave driftsomkostninger Kan bruges til både semi-rough og høj-rough Flot spredning af græsafklippet


TDR 12, 15 OG 22

3-LEDS ROTORKLIPPERE TIL STORE AREALER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

PROGRESSIVE TDR 12, 15 OG 22 Progressive´s TDR modeller er særligt velegnede til store arealer og udmærker sig ved deres høje knivhastighed, der sikrer et flot og ensartet klipperesultat samt en særdeles god spredning af det afklippede græs. Alle TDR modeller kører på ruller og efterlader græsoverfladen jævn og homogen.

• • • • •

Progressive rotorklippere har været på det danske marked i mere end 25 år og kører i dag på en lang række af danske golf- og boldbaner. De canadiske rotorklippere udmærker sig ved lave driftsomkostninger, enkel betjening og høj kvalitet.

65

Høj knivhastighed Stor valsediameter Kraftige transporthjul Klippehøjde fra 20 – 150 mm Hurtig indstilling af klippehøjde


TD OG SDR

BUGSEREDE OG LIFTOPHÆNGTE ROTORKLIPPERE

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

PROGRESSIVE TD MODELLER Progressive’s TD modeller kører på hjul og er designet til at vedligeholde store arealer. Maskinen følger med sine uafhængigt flydende klippedæk underlagets konturer nøjagtigt. Med ensartet klip og stor kapacitet klares klipning af større arealer effektivt. Høj knivhastighed sikrer et flot og ensartet klipperesultat.

PROGRESSIVE SDR SINGLE DECK ROTORKLIPPER Progressive SDR single deck rotorklipper kører på ruller og er designet til at klippe på områder med begrænset plads. Med samme høje knivhastighed som de øvrige Progressive rotorklippere sikres et ensartet klipperesultat uden at gå på kompromis med kvaliteten.

• • • • • • •

• • • •

Høj knivhastighed Effektivt bagudkast sikrer jævn spredning af materiale Klippedæk på hjul Kraftige transporthjul Klippehøjde fra 20 – 150 mm Hurtig indstilling af klippehøjde Lave vedligeholdelsesomkostninger

66

Enkel opbygning og minimal vedligeholdelse Fås i to forskellige arbejdsbredder Klipper og ruller i én arbejdsgang Klippehøjde fra 13 til 104 mm


TDR-X

3-LEDS KONTUR ROTORKLIPPER

N YH ED !

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

PROGRESSIVE TDR-X Den helt nye Progressive TDR-X er med sin særlige konstruktion særdeles velegnet til store, kuperede arealer, hvor der stilles høje krav til klippekvalitet og kapacitet. Maskinens klippeborde, der kører på valser i klippeleddenes fulde bredde, kan flyde i 6 retninger, hvilket er unikt for Progressive. Dette sikrer ensartet og skalpefrit klip helt ned til 10 mm. Samtidig rulles græsarealet skånsomt, og plænearealet fremstår med flot mønster.

holdelsesfrie spindler. TDR-X kan monteres med forskellige knivtyper afhængig af behov. TDR-X sætter med sit kvalitetsklip og store fleksibilitet nye standarder for traktormonterede rotorklippere. • Klippehøjde fra 10 til 90 mm • Enkel indstilling af klippehøjde med medfølgende værktøj • Klippedæk på valser • Kraftige transporthjul • Servicevenlig opbygning med få og tidsbesparende smøresteder • Meget lave vedligeholdelsesomkostninger

TDR-X er let at vedligeholde og er udstyret med en trækstang, der gør den uafhængig af traktorens bevægelser. Maskinen er let at indstille klippehøjde på og er naturligvis udstyret med Progressive´s ”Lift-N-Turn” system og vedlige-

67


68


SPRØJTER Italienske Bargam tilbyder markedets bredeste produktprogram indenfor sprøjter til golf- og fodboldbaner samt øvrige grønne områder. Bargam´s sprøjter er bygget af europæiske standardkomponenter af høj kvalitet med stor driftssikkerhed og med sikker reservedelsforsyning. Der rådes over stort reservedelslager centralt i Danmark og landsdækkende service. MODELPROGRAMMET OMFATTER: Liftsprøjter fra 100 til 1600 liter Bugserede sprøjter fra 300 til 950 liter Påbygningssprøjter fra 450 liter til 950 liter Sprøjtebomme fra 2 til 24 meter EnviroSafe (vindafskærmede) bomme på 4,5 og 5,5 meter Skræddersyet opbygning efter behov

69


PÅBYGNINGSSPRØJTER

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

BARGAM PÅBYGNINGSSPRØJTER BARGAM sprøjter til påbygning på arbejdsbiler fås i forskellige størrelser og med et stort udvalg af tilbehør og funktioner. Alle BARGAM sprøjter er designet og produceret i Europa og er opbygget med de bedste komponenter på markedet.

BARGAM sprøjter kan leveres med kørselsafhængigt computer, vindafskærmning og en lang række andre funktionelle og effektive løsninger til golf- og boldbaner. • • • • • •

Alle påbygningssprøjter leveres med særlige monteringsbeslag, så de nemt kan monteres på alle typer gængse arbejdsbiler. BARGAM´s membranpumper sikrer nøjagtig udbringning af såvel sprøjte- og svampemidler samt flydende gødningsprodukter.

70

Kan monteres på alle gængse arbejdsbiler Bygget af kvalitetskomponenter Stærk konstruktion BARGAM membranpumpe Nem adgang til påfyldning Kraftige bomløsninger med og uden hydraulik


LIFT- OG TRAILERSPRØJTER

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

BARGAM LIFT- OG TRAILERSPRØJTER BARGAM producerer et bredt og alsidigt program af lift- og bugserede sprøjter. Sprøjterne i Garden programmet fås fra 200 til 900 ltr. tankkapacitet, og er alle bygget med fokus på enkel betjening og nøjagtighed. Alle modeller fås med el-betjening og computerstyring samt med hydraulisk eller manuel udfoldning af bom. Sprøjtebommene fås i 6, 8 eller 10 m arbejdsbredde og alle bugserede sprøjter leveres med bred græsdækmontering. Netop derfor er BARGAM Garden serien særligt velegnet til golf- og sportsarealer.

71


72


JORDBEARBEJDNING Vores brede program af udstyr til såbedsforberedelse og overfladebehandling af plænearealer omfatter blandt andet BLEC kvalitetsmaskiner og REDEXIM´s store program af strigler, tophøvle og slæberammer. BLEC er producent af specialmaskiner til græs- & jordbearbejdning og tilbyder en bred vifte af maskiner til etablering og pleje af plænearealer. Alt udstyr er designet og produceret efter højeste standarder med henblik på lang levetid og driftssikkerhed.

73


BLEC GRADERS

NIVELERING OG PLANERING

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BLEC GRADERS Det omfattende program af BLEC Graders er fremstillet i kvalitetsmaterialer med fokus på lang levetid under hårde betingelser. Flere modeller har en firehjulsmontering, hvor hvert hjulsæt styres individuelt af deres egen hydraulikcylinder, som gør dem særligt velegnet til nivellering af sportsarealer som golf- & fodboldbaner.

• • • • •

74

Heavy Duty chassisrammer Enkel betjening og vedligeholdelse Kan leveres med laserudstyr Kraftig hjulmontering Velegnet til traktorer fra 25HK


BLEC GRADERS

NIVELERING OG PLANERING

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BLEC POWER- & ROTORRAKE BLEC PowerRake er det perfekte udstyr til planering, stenstrenglægning og forberedelse af såbed. Den kraftige rotoraksel, som roterer mod kørselsretningen, udjævner og adskiller sten og affald i vækstlaget og efterlader en flot og jævn overflade. Nedfoldes sidepladerne strenglægges sten og andet affald, som herefter nemt kan opsamles.

kobling og særligt stærke gearkasser. Rotorakslen, som arbejder mod kørselsretningen, er monteret med høj-kvalitetstænder, som er placeret i spiralmønster og dermed sorterer sten og affald til siden, hvorved overfladen efterlades ren og jævn.

BLEC RotorRake leveres enten med den fine multi-tandsrotor til samling af sten helt ned til 20 mm eller den alternative lang-tandsrotor til dybere jordbearbejdning ned til 10 cm og til fjernelse af sten fra 25 mm og større. RotorRake modellerne er udstyret med en hydraulisk drevet rotor, overbelastnings-

75


BLEC TURFMAKERS NYSÅNINGSMASKINER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

BLEC TURFMAKERS BLEC Turfmaker Seeders sikrer den absolut bedste fremspiring ved såning af græsfrø. De kraftige ringvalsetromler bearbejder det øverste vækstlag, så der opnås bedst mulig jordkontakt for det udsåede græsfrø. Overfladen efterlades fast og jævn uden at være komprimeret, og de bagerste ringvalsetromler indarbejder frøene jævnt i vækstlagets øverste 12 mm. Den unikke så-metode skaber de bedste betingelser for etablering af kvalitetsgræsplæner.

• • • • • • •

76

To-delt ringvalsetromle for kuperet terræn Nøjagtig indstilling af udsædsmængde ved alle frøtyper Bagmonteret finishbørste som standard Ensartet vægtfordeling Rensesystem af ringvalsetromler Kørselsafhængig udsædsmængde Stor kapacitet i frøbeholder


BLECAVATOR BLEC STENNEDLÆGNINGSFRÆSERE TURFMAKERS SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

COMPACT SERIE BLECavator Compact serien er kommet i nyt design og imødekommer i høj grad brugerens krav om effektivitet og driftssikkerhed. BLECavator har i mange år sat standarden for fræsning, sten-nedlægning og såbedsforberedelse og arbejder effektivt indtil 18 cm arbejdsdybde.

HEAVY DUTY SERIE BLECavator Heavy Duty serien er alle udstyret med det robuste hoved- og sidedrev som helt kører uden brug af kæder kileremme. Maskinerne er monteret med justérbart sold hvor man hurtigt indstiller den ønskede sold-størrelse på 14, 20, 40 eller 52 mm. Arbejdsdybden indstilles trinløst indtil 20 cm, og muligheden for at øge pakkevalsens vægt med vand sikrer ensartet arbejdsdybde, effektiv stennedlægning og suveræn bearbejdning af vækstlaget.

Sten og øvrige materialer lægges i bunden og vækstlaget komprimeres ensartet og jævnt, så såbedet er optimalt forberedt.

77


SLÆBENET

METAL- OG GUMMISLÆBENET TIL GRÆS OG KUNSTGRÆS

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

SLÆBENET REDEXIM´s slæbenet produceres i både gummi & metal og fås i arbejdsbredder fra 90 til 300 cm. Slæbenet benyttes til at jævne mindre ujævnheder og er tillige særdeles effektive til at fordele topdressing eller infill materiale på hhv. naturgræs og kunstgræs. Gummislæbenet kan desuden anvendes til at eliminere statisk elektricitet fra brug af børster på kunstgræs, der får infill materialet til at arbejde sig opad.

Gummislæbenettene er lavet af UV bestandigt gummi med forstærket kerne og er særdeles kraftige. Gumminettene kan benyttes på begge sider, hvoraf den ene har en mere aggressiv overflade. Trækskinnen er i rustfri stål og de større net er opdelt i flere sektioner. • • • •

Metalslæbenettene er i en kraftig, galvaniseret kontruktion og følger terrænet nøjagtigt i kraft af det finmaskede design. Trækskinnen, som er i rustfrit stål, har to påsvejste trækøjer til enten kæde eller trækreb.

78

Slidstærkt og kraftigt design Galvaniseret stål UV-bestandigt gummi Trækkæde eller trækreb


SLÆBENETSVOGN

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

LINDHOLM SLÆBENETSVOGN Lindholm Slæbenetsvogn er vores danskproducerede vogn til ergonomisk brug af slæbenet efter golfbil, arbejdsbil eller traktor. Vognen er designet, så den følger det trækkende køretøj meget nøjagtigt og er udstyret med el-hydraulisk hæv og sænk.

Vognen kan monteres med både 180 og 240 cm slæbenet og har justérbar kuglekobling, der indstilles efter det trækkende køretøj. Kør blot ud af maskinhuset, udfold slæbenettet og benyt den elektriske hæve- og sænkestyring, så alle de unødige og tunge løft undgås.

Slæbenetsvognen kører på to kraftige hjul og har en særlig opbevaringsramme til et sammenrullet metalslæbenet.

79


BLEC SLÆBERAMME

PLANERING OG AFRETNING AF SPORTSAREALER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

SLÆBERAMME BLEC Bar Grader er ideel til nivelering af vækstlag, overslæbning efter topdressing og til udjævning af ormeskud i forår og efterår.

• • • • •

Bar Grader har specielt monterede vinkeljern, som kan indstilles i to positioner. Den ene position kan flytte og udjævne store mængder materiale, mens den anden position sikrer en flot jævn og spilbar overflade. Positionerne indstilles uden brug af værktøj og gøres simpelt og effektivt ved at vende monteringsbeslaget på rammen. BLEC Bar Grader fås i to størrelser og kan benyttes af traktorer fra 20 til 40 HK.

80

Kraftig konstruktion To positioner som kan benyttes uden brug af værktøj Jævner nemt muldvarpeskud og topdressing Standard trepunktsophæng Kan frontmonteres


TURF-CUTTER 610

TRAKTORMONTERET GRÆSTØRVSSKÆRER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

TURF-CUTTER 610 Turf-Cutter 610 fra Redexim er en græstørvsskærer af højeste kvalitet. Maskinen er PTO drevet og kan dermed håndtere såvel små som helt store opgaver med perfekt resultat.

• • • • •

Tykkelsen på tørven kan indstilles meget nøjagtigt helt op til 65 mm og justeres let v.h.a. en dreje-skrue. Betjeningen af maskinen er enkel og brugervenlig.

81

Specialhærdet skær Kompakt design Enkel justering Heavy duty gearkasse Trykrulle for ensartet skæring


TURF-STRIPPER 1200 - 2400

TOPHØVL TIL NATURGRÆS OG HYBRIDGRÆS

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

TURF-STRIPPER 1200 - 2400 Redexim Turf-Stripper fås i 4 varianter. Alle varianter er udstyret med hærdede, laserskårne fræserknive, markedets stærkeste rotor og transportbånd med hydraulisk styring, som sikrer professionel og enkel arbejdsgang.

• Fjerner effektivt græs, ukrudt og filtlag • Arbejdsdybde indstilles trinløst fra 0-50 mm • Mulighed for montering af rotoraksel med vertikalskærerknive • Kapacitet fra 500 til 1.500 m2/t

Det afhøvlede materiale leveres fra rotoren over på et transportbånd, der fører det videre til aflæsserbåndet, hvorefter det bringes op i vogn eller arbejdskøretøj.

82


PRO-ROLL 10 OG 15 FAIRWAY-ROLLER

N YH ED !

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

PRO-ROLL 10 OG 15 Pro-Roll er sidste nye tiltag fra canadiske Progressive. Det innovative design, de robuste valsede ruller og den fleksible chassisramme gør Pro-Roll til markedets mest effektive fairway-roller.

• • • •

Pro-Roll er optimal til at jævne fairways, tee´s, boldbaner og lignende arealer uden at komprimere underlaget. Maskinen, der fås i to arbejdsbredder, følger nemt alle konturer. Pro-Roll leveres med kugletræk og kan benyttes af traktorer fra 25HK eller andet arbejdskøretøj med hydraulik. De kraftige, dobbelte transporthjul kombineret med den robuste rammeopbygning sikrer skånsom færdsel på græsoverfladen, både i drift og ved vendinger.

83

Følger underlagets kontur med præcision Drejer let uden at skade græsoverfladen Mulighed for justering af rullernes tryk ved hjælp af vægte Kan monteres på kompakttraktor eller andet arbejdskøre- tøj med hydraulik


84


KUNSTGRÆS REDEXIM er anerkendt over hele verden for deres viden om græsvedligeholdelse, især med hensyn til dybdeluftning i kraft af det registrerede varemærke Verti-Drain. Gennem mange års arbejde har REDEXIM udviklet og produceret et komplet udvalg af maskiner til vedligeholdelse af kunstgræs; Verti-Art serien. Mange har stadig den opfattelse, at kunstgræs passer sig selv og ikke kræver vedligeholdelse. Dette er dog langt fra virkeligheden. Ligesom naturgræs kræver regelmæssig klipning, luftning og øvrig pleje, så kræver kunstgræs eksempelvis rengøring, jævning og løsning for at banen bevarer sin styrke, er eftergivende og indbydende atspille på.

85


VERTI-GROOM OG COMBI-GROOM LØSNING OG JÆVNING AF KUNSTGRÆS

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-GROOM Verti-Groom løsner og jævner kompakte kunstgræsbaner og er særdeles alsidig, da den fås i mange varianter afhængig af behov. Kunstgræsfibrene rejses op og granulatet fordeles, så banen holdes blød og jævn.

COMBI-GROOM Combi-Groom er et let betjent redskab, der med sine fleksible ståltænder monteret mellem to børster effektivt løsner granulat/infill, så kunstgræsbanen fremstår blød for brugerne. Redskabet er monteret med en gummiplanke, som jævner granulatet.

• Manøvredygtig • Stor alsidighed med let betjening • Kan monteres med ekstra strigle- og børstesektion • Kan monteres med magnetbjælke til opsamling af metal

86


VERTI-COMB

VERTI-COMB Verti-Comb er designet til effektivt at børste og strigle store arealer, så kunstgræsset fremstår jævnt og blødt for brugerne. Foldbare sidefløje, magnetbjælke og hjulkit er optioner, der kan eftermonteres og optimere arbejdsgangen. • • • •

Enkel betjening God kombination af børster og strigler To versioner i arbejdsbredde fra 180 cm til 400 cm Mulighed for bl.a. hjulbugsering

VERTI-BROOM

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-BROOM Verti-Broom egner sig rigtig godt til den hurtige og lette løsning af spilleoverfladen flere gange om ugen. Trekantbørsten, der fås i 2 størrelser, kommer nemt gennem selv smalle passager og kan trækkes ved såvel håndkraft som af arbejdsbil eller anden trækkende enhed. • • • •

87

Til hurtig og let løsning af spillefladen Kan anvendes med håndkraft Fås i bredde 185 og 240 cm Mulighed for hjulkit for nem transport


VERTI-TOP® VAC

DYBDERENSNING AF KUNSTGRÆS

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

VERTI-TOP® RENSEMASKINER Verti-Top® maskinerne fra REDEXIM er særdeles effektive til at rense både overfladen og den øverste del af granulatet for affald og ikke mindst små partikler som støv, hår og organisk materiale. Maskinen fungerer ved, at børster sender granulatet ind i maskinen. Mens det vibrerende sold samler de større affaldspartikler i affaldskasserne, fjerner det indbyggede vakuumsystem det finere affald, der opsamles i en separat, vaskbar pose. Det rensede granulat udlægges automatisk på banen efter endt rensning. Til mindre arealer eller svært tilgængelige områder fås maskinen i hhv. en tow-behind version og en walk-behind version (uden vakuum-enhed).

• • • • •

Verti-Top® kører på hjul, så græsfibrene forbliver oprejste efter overkørsel.

88

Enkel indstilling og betjening Nem justering af arbejdsdybde Arbejdsbredde fra 84 cm til 180 cm Kapacitet på op til 96 ltr. Mulighed for tilkøb af forskellige typer sold


SPEED-CLEAN

OVERFLADERENSNING AF KUNSTGRÆS

SPEED-CLEAN Speed-Clean fra REDEXIM er særdeles effektiv til opsamling af affald, løv m.m. på kunstgræsbaner. Den hurtigt roterende børste renser det øverste granulatlag og sorterer effektivt affald fra granulat i maskinens 5 x 5 mm sold. Arbejdsdybden på børsten kan justeres afhængig af ønsket rensedybde. Maskinens striglesektion kan ligeledes justeres. Den aftagelige affaldsbeholder gør det hurtigt og enkelt at tømme affald. Speed-Clean kan monteres på både små traktorer, redskabsbærere og arbejdsbiler. • • • • •

Enkel påspænding Nem justering af arbejdsdybde Fås i arbejdsbredder på 120 og 167 cm Kan hjulbugseres for nemmere transport Mulighed for tilkøb af andre typer sold

TESTREDSKABER

MÅLING AF INFILL, BOLDRUL OG BOLDOPSPRING

INFILL TESTER Infill-testeren er et nyttigt håndværktøj til at måle tykkelsen af kunstgræsbanens Infill. Mængden af gummigranulat reduceres år for år, og banen vil få behov for tilførsel af nyt materiale. Infill testeren måler og anviser den korrekte lagtykkelse. • • • •

BALL- AND REBOUND TESTER Redskabet benyttes til nøjagtig måling af boldens opspring samt rullelængde, og er et nyttigt værktøj til at kontrollere om banen opfylder de relevante krav.

Nøjagtig måling af Infill tykkelse Ensartet måling hver gang Enkel at benytte Tydelig måleskala

89


ELIMINATOR

OPSAMLING AF INFILL OG SAND

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

ELIMINATOR En kunstgræsbane holder desværre ikke evigt og får efter 7-10 år behov for udskiftning eller kraftig renovering. Eliminator fjerner skånsomt gummigranulat og sandfyld fra kunstgræstæppet i én arbejdsgang. Herefter kan tæppet rulles sammen, og nye, friske materialer udlægges.

• Fjerner effektivt granulat og sand i én arbejdsgang • Enkel indstilling og nem betjening • Variabel arbejdsdybde • Kan bruges af traktor fra 45 HK • Skånsom behandling af kunstgræstæppet for genanvendelse

Den stærke, roterende børste fjerner infill-materialet, som føres via et transportbånd over i en vogn eller big-bag. Eliminator kan også fjerne sandmateriale fra tennis- og hockeybaner og monteres på alle standard kompakttraktorer.

90


INFILL TOPDRESSERE

UDLÆGNING AF INFILL OG SAND PÅ KUNSTGRÆSBANER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

RINK TOPDRESSERE TIL INFILL OG SAND Rink 1010, 1210 og 1520 kan monteres med Infill kit til topdressing/efterfyldning af granulat. Infill kittet kan let på- og afmonteres, så sprederen kan benyttes som alm. topdresser. For yderligere information om Rink topdressere, se menupunktet topdressere.

• • • •

91

Nøjagtig udbringning af Infill-mængde Ensartet spredning Rejser fibrene, så Infill kommer ned i plænen Monteres nemt på alle mindre kompakttraktorer


VERTI-TRAC

KOMPAKTTRAKTOR MED BØRSTE TIL KUNSTGRÆSBANER

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

VERTI-TRAC Verti-Trac 24 er udviklet og designet til multi-baner, mindre kunstgræsbaner og lignende arealer, hvor der er behov for regelmæssig børstning af granulat og kunstgræsfibre.

• Stærk 24HK benzinmotor • 273 cm arbejdsbredde med fuldt udfoldet børste • Hæv og sænk af børste fra førersædet • Optimal til smalle passager • Kan monteres med mange forskellige redskaber til kunstgræsvedligeholdelse

Den brede midtmonterede børste foldes nemt op, så der kan færdes gennem smalle passager. Når børsten er udfoldet er arbejdsbredden 200 cm og redskabet kan hæves og sænkes fra føresædet. Verti-Trac 24 er udstyret med en kraftig 24 HK benzinmotor og hydrostatisk transmission. Traktoren kan også bruges i kombination med Speed-Clean 1000, Combi-Groom, RINK TD950, Sneskrablad og meget mere.

92


SHIBAURA

KOMPAKTTRAKTORER

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

SHIBAURA KOMPAKTTRAKTORER Shibaura traktorer er japansk kvalitet, når det er bedst. De enkle, robuste og gennemtænkte løsninger kommer fra en virksomhed med livslang erfaring med konstruktion og produktion af traktorer og redskabsbærere. Modelprogrammet for traktorer omfatter dieseltraktorer fra 20 HK til 70 HK og udstyrs- og redskabsprogrammet er kolossalt omfattende. Shibaura er én af verdens største dieselmotor producenter og sætter en ære i at producere mest muligt selv, så der altid sikres højeste kvalitet. Shibaura producerer to modelserier, SX & SB serierne. Alle med markedets stærkeste dieselmotorer og hydrostatisk fremdrift eller standard gearkasse.

• Lav venderadius • SHIBAURA kvalitets motor og transmission • Stor liftkapacitet • 4-hjulstræk • Servostyring • Lav egenvægt • Aut. PTO (udvalgte modeller)

93


LINDHOLM ECO ICEBREAKER

MILJØVENLIGT, SVANEMÆRKET TØMIDDEL TIL KUNSTGRÆSBANER M IL J Ø M Æ

IN G

NORD

KN

I

R

SK

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

Tømiddel 563 002

LINDHOLM ECO ICEBREAKER Lindholm Eco Icebreaker er et miljømærket tømiddel, der ikke belaster kunstgræsbanen eller den omkringliggende natur.

FORDELE • Optør ligeså effektivt som vejsalt • Miljøvenligt, ingen forurening af grundvandet • Skader ikke beplantning ved kunstgræsbanen • Forårsager ikke rust på traktorer, redskaber og maskiner • Skader ikke brugernes tøj og fodtøj • Svanemærket, garanti for skånsomt produkt

Lindholm Eco Icebreaker anvendes til forebyggelse og bekæmpelse af rimfrost, is og let sne på kunstgræsbaner. Kan med fordel også anvendes på grusbaner, løbe- og atletikbaner, stier og gangarealer til og fra omklædningsrum.

94


BARGAM PRO 300

BUGSERET SPRØJTE TIL FLYDENDE TØMIDDEL OG GØDNING

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

BARGAM PRO 300 BUGSERET SPRØJTE BARGAM PRO 300 er en professionel minisprøjte med 300 liter tank, stærk sprøjtebom, håndvasketank, slange og sprøjtelanse. Den manøvredygtige sprøjte kan leveres med kraftig 4 eller 6 meter galvaniseret bom samt 12 volt pumpe eller benzindrevet AR pumpe med Honda motor.

• Galvaniseret 4 eller 6 m bom • Honda motor eller el-pumpe • AR membranpumpe • 300 ltr. tank • Renvandstank • Slange og sprøjtelanse • Kuglekobling • Kraftige græsdæk

BARGAM PRO 300 er bygget i professionel kvalitet og med komponenter fra BARGAM´s øvrige sprøjteprogram. Sprøjten henvender sig til brugere, der stiller høje krav til driftssikkerhed, lang levetid og præcis udbringning af flydende tø- og gødningsmidler.

95


BOGBALLE SALTSPREDERE

CENTRIFUGALSPREDERE TIL KUNSTGRÆS

KONTAKT OS FOR NÆRMERE INFORMATION

BOGBALLE SALTSPREDERE Bogballe saltspredere er ideelle til spredning af salt på kunstgræsbaner, parkeringspladser samt på smalle stier. Det anvendte materiale fordeles jævnt ved hjælp af spredeskivens centrifugalkraft, hvormed der opnås et hurtigt og effektivt resultat på hele arealet. Spredernes kapacitet dækker ethvert behov, uanset redskabsbærerens størrelse.

• • • • •

96

Nøjagtig udbringning af valgt mængde Ensartet spredning Kraftig lakering der nedbringer korrosion Nem montering på alle mindre kompakttraktorer Drives enten af PTO eller hydraulik


SNOWBLADE 272

SNESKRABEBLAD TIL KUNSTGRÆSBANER

SE SPECIFIKATIONER BAGERST I KATALOGET

REDEXIM SNOWBLADE 272 Snowblade 272 er det nyeste sneskrabeblad udviklet til kunstgræsbaner. I modsætning til tidligere versioner, er dette blad fuld-galvaniseret og kører på større hjul end de tidligere modeller.

• Fuld-galvaniseret • Nem justering af arbejdsdybde • Poly-skær • Kraftige græsdæk • Variabel indstilling af A-ophæng

Fuld-galvaniseringen er en stor fordel på de baner, hvor man salter, idet galvaniseringen vil forhindre bladet i at ruste. De større hjul er monteret for at få en bedre manøvredygtighed og balance i sneskrabebladet.

97


PRODUKT SPECIFIKATIONER Verti-Drain Produkt

Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Antal spyd

Effektbehov

Egenvægt

Verti-Drain 1513

130 cm

Maks. 150 mm

24 stk.

20 HK/liftkap. 500 kg

430 kg

Verti-Drain 1517

176 cm

Maks. 150 mm

32 stk.

28 HK/liftkap. 750 kg

520 kg

Verti-Drain 7117

170 cm

Maks. 150 mm

30 stk.

28 HK/liftkap. 700 kg

575 kg

Verti-Drain 2216

160 cm

Maks. 225 mm

12/24 stk.

45 HK/liftkap. 1.050 kg

840 kg

Verti-Drain 2220

208 cm

Maks. 225 mm

16/32 stk.

50 HK/liftkap. 1.300 kg

970 kg

Verti-Drain 2519

195 cm

Maks. 250 mm

20/30 stk.

60 HK/liftkap. 920 kg

900 kg

Verti-Drain 7212

120 cm

Maks. 250 mm

12/18 stk.

18 HK/liftkap. 570 kg

470 kg

Verti-Drain 7215

156 cm

Maks. 250 mm

16/24 stk.

25 HK/liftkap. 700 kg

550 kg

Verti-Drain 7316

160 cm

Maks. 300 mm

12/24 stk.

28 HK/liftkap. 825 kg

670 kg

Verti-Drain 7416

160 cm

Maks. 350 mm

12/24 stk.

35 HK/liftkap. 1.050 kg

870 kg

Verti-Drain 7516

160 cm

Maks. 400 mm

12/24 stk.

45 HK/liftkap. 1.350 kg

1.130 kg

Verti-Drain 7521

210 cm

Maks. 400 mm

16/32 stk.

55 HK/liftkap. 1.650 kg

1.375 kg

Verti-Drain 7526

260 cm

Maks. 400 mm

20/40 stk.

65 HK/liftkap. 1.900 kg

1.595 kg

Verti-Drain 7621

210 cm

Maks. 400 mm

16/32 stk.

55 HK/liftkap. 2.000 kg

1.565 kg

Verti-Drain 7626

260 cm

Maks. 400 mm

20/40 stk.

65 HK/liftkap. 2.300 kg

1.930 kg

Oxy-Shot

-

Maks. 500 mm

1 stk.

35 HK

330 kg

Verti-Drain Produkt

Motoreffekt

Egenvægt

Transmission

3-pkt. ophæng

PTO/drift

Verti-Drain Carrier 32HD

32 HK

530 kg

Hydrostat

Ja

El-tilkobling

Core Collector 1200

7,5 HK

320 kg

Hydrostat

Nej

Hydraulisk

Verti-Quake Produkt

Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Antal knive

Effektbehov

Egenvægt

Verti-Quake 2510

110 cm

Maks. 250 mm

12 stk..

25 HK/liftkap. 650 kg

470 kg

Verti-Quake 2516

160 cm

Maks. 250 mm

18 stk.

35 HK/liftkap. 750 kg

615 kg

Verti-Quake 2521

210 cm

Maks. 250 mm

24 stk.

35 HK/liftkap. 850 kg

690 kg

Verti-Quake 3825

250 cm

Maks. 380 mm

30 stk.

80 HK/liftkap. 2.200 kg

1.602 kg

98


Verti-Knife Produkt

Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Antal knive

Effektbehov

Egenvægt

Verti-Knife 1600

160 cm

40 mm

15/30/(6)

25 HK/lliftkap. 500 kg

400 kg

Verti-Knife 2500

250 cm

80 mm

72 (2 aksler)

80 HK/liftkap. 2.750 kg

2.242 kg

Verti-Rake & Talon Produkt

Arbejdsbredde

Antal strigler

Hyrd. fold

Effektbehov

Egenvægt

Verti-Rake Pro 200

208 cm

162 stk.

Nej

18 HK/liftkap. 300 kg

226 kg

Verti-Rake Pro 300

300 cm

228 stk.

Nej

18 HK/liftkap. 400 kg

275 kg

Verti-Rake Pro 450H

450 cm

342 stk.

Ja

30 HK/liftkap. 650 kg

550 kg

Talon 200

200 cm

222 stk.

Nej

20 HK/liftkap. 250 kg

109 kg

Talon 300

300 cm

336 stk.

Option

30 HK/liftkap. 350 kg

172 kg

Talon 450H

450 cm

504 stk.

Ja

40 HK/liftkap. 500 kg

438 kg

Multi-Spike & Level-Spike Produkt

Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Antal knive

Effektbehov

Egenvægt

Multi-Spike 1200

135 cm

Maks. 250 mm

36

18 HK/liftkap. 500 kg

400 kg

Level-Spike 1700

180 cm

Maks. 250 mm

48

35 HK 405 kg

405 kg

Level-Spike 2200

240 cm

Maks. 250 mm

64

45 HK 495 kg

495 kg

Spiker 1350 (NYHED)

153 cm

Maks. 150 mm

36

18 HK 250 kg

250 kg

Multi-Sport 1800

180 cm

Maks. 150 mm

18 HK/liftkap. 400 kg

325 kg

-

RINK selvkørende topdressere Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Spredemetode

Motoreffekt

Egenvægt

RINK SP950

95 cm

0,33 m3

Børste

6,5 HK

282 kg

RINK SP1205

180 cm

0,60 m3

Børste

18 HK

490 kg

60 cm

0,10 m3

Børste

Fra 200 - 1200 cm

0,55 m3

Tallerkener

RINK H620 RINK DS550SP

-

50 kg 12 HK

500 kg

RINK topdressere til 3-pkt. ophæng Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Selvlæssende

Effektbehov

Egenvægt

RINK 1005

150 cm

1,0 m3

Nej

30 HK/liftkap. 1.200 kg

190 kg

Easy-Spread 1000TR

100 cm

1,0 m3

Ja

40 HK/liftkap. 1.000 kg

480 kg

Easy-Spread 1500TR

150 cm

0,87 m3

Ja

60 HK/liftkap. 1.300 kg

590 kg

Easy-Spread 2000TR

200 cm

1,17 m3

Ja

80 HK/liftkap. 2.000 kg

700 kg

99


RINK topdressere, trukket Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Spredemetode

Effektbehov

Egenvægt

RINK H1500

150 cm

0,4 kbm

Dropspredning

Arbejdsbil/golfbil

180 kg

RINK TB950

95 cm

0,33 kbm

Børste

Arbejdsbil/golfbil

195 kg

RINK 1010

150 cm

0,75 kbm

Børste

20 HK, 12 l/min @ 120 bar

270 kg

RINK 1210

180 cm

1,0 kbm

Børste

20 HK, 20 l/min @ 140 bar

370 kg

RINK 1520

140 cm

2,0 kbm

Børste

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

950 kg

RINK 1622

200 cm

2,2 kbm

Børste

35 HK, 25 l/min @ 140 bar

1.062 kg

RINK 2020

140 cm

2,0 kbm

Børste

25 HK

950 kg

RINK 3045

200 cm

4,5 kbm

Børste

65 HK, 40 l/min @ 175 bar

1.950 kg

RINK DS550

2-12 mtr.

0,55 kbm

Tallerkener

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

420 kg

RINK DS800

2-12 mtr.

0,8 kbm

Tallerkener

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

460 kg

RINK DS1200

2-12 mtr.

1,2 kbm

Tallerkener

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

490 kg

RINK DS2000

2-15 mtr.

2,0 kbm

Tallerkener

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

820 kg

RINK DS3100

2-15 mtr.

3,1 kbm

Tallerkener

40 HK, 25 l/min @ 140 bar

1.700 kg

RINK DS3100 Conveyor

2-15 mtr.

3,1 kbm

Tallerkener

41 HK, 25 l/min @ 140 bar

1.875 kg

RINK DS3800

2-15 mtr.

33,8 kbm

Tallerkener

60 HK, PTO drevet

1.800 kg

RINK Singlespreder kit for DS-modeller

1-6 mtr.

-

Tallerkener

-

75 kg

RINK topdressere for arbejdsbil Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Spredemetode

Effektbehov

Egenvægt

RINK DS550

2-15 mtr.

0,5 kbm

Tallerkener

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

450 kg

RINK DS800

2-15 mtr.

0,8 kbm

Tallerkener

25 HK, 25 l/min @ 140 bar

420 kg

Børster Produkt

Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Montering

Effektbehov

Egenvægt

Speed-Brush

140 cm

Variabel

Gaffeltræk/kuglekobling

10 HK / 12 V

181 kg

Top-Brush 6000

600 cm

Variabel

3-punkts ophæng

40 HK

613 kg

Dew Brush 6000

600 cm

-

3-punkts ophæng

18 HK

58 kg

100


Eftersåning Produkt

Arbejdsbredde

Såmetode

Skiveafstand

Effektbehov

Egenvægt

Verti-Seed 804

84 cm

Skiver

40 mm

7 HK/liftkap. 600 kg

446 kg

Verti-Seed 1204

124 cm

Skiver

40 mm

22 HK/liftkap. 750 kg

574 kg

OverSeeder 1275

120 cm

Skiver

75 mm

35 HK/liftkap. 900 kg

698 kg

OverSeeder 1575

150 cm

Skiver

75 mm

40 HK/liftkap. 1.300 kg

1.184 kg

OverSeeder 1575 light

150 cm

Skiver

75 mm

35 HK/liftkap. 950 kg

827 kg

OverSeeder 2075

208 cm

Skiver

75 mm

50 HK/liftkap. 1.800 kg

1.518 kg

DoubleDisk 1430A

141 cm

Skiver

30 mm

40 HK/liftkap. 2.000 kg

1.340 kg

DoubleDisk 1830A

183 cm

Skiver

30 mm

50 HK/liftkap. 2.300 kg

1.647 kg

DoubleDisk 2230A

225 cm

Skiver

30 mm

60 HK/liftkap. 2.800 kg

1.947 kg

SpeedSeed WB SP

61 cm

Prikvalse

-

Egen motor 6,5 HK

247 kg

SpeedSeed 1100

120 cm

Prikvalse

-

20 HK/liftkap. 450 kg

380 kg

SpeedSeed 1500

160 cm

Prikvalse

-

30 HK/liftkap. 550 kg

468 kg

SpeedSeed 2000

200 cm

Prikvalse

-

40 HK/liftkap. 800 kg

691 kg

SpeedSeed 2400

230 cm

Prikvalse

-

40 HK/liftkap. 900 kg

780 kg

Turf-Tidy & Core Collector Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Tippehøjde

Effektbehov

Egenvægt

Turf-Tidy 2300

140 cm

2,3 kbm

217 cm

35 HK

1.360 kg

Turf-Tidy 3000

180 cm

3,0 kbm

217 cm

45 HK

1.528 kg

Core Collector 1200SP

120 cm

0,3 kbm

125 cm

Egen motor 13 HK

573 kg

Turf-Tidy & Core Collector Produkt

Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Drev

Effektbehov

Egenvægt

Verti-Cut 1300

130 cm

maks. 40 mm

PTO

18 HK

167 kg

Verti-Cut 1600

160 cm

maks. 50 mm

PTO

43 HK

395 kg

Verti-Cut 2000

200 cm

maks. 50 mm

PTO

52 HK

430 kg

Verti-Cut TripleFlex 2000

200 cm

maks. 40 mm

PTO

30 HK

422 kg

RINK Scarifier S510

46 cm

maks. 30 mm

Egen motor

5 HK

48 kg

610 cm

maks. 650 mm

PTO

18 HK

250 kg

Turf-Cutter 610

101


Vibra Sandmaster Produkt

Vibra Sandmaster 1600

Arbejdsbredde

Kapacitet

160 cm

1500 kg

Antal knive

Effektbehov

Egenvægt

18 stk. 65-90 HK/krybegear

2.642 kg

TRILO Vertikalskærere Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Antal knive

Effektbehov

Egenvægt

TRILO VCU200

200 cm

-

30 mm

20 HK

265 kg

VCMK3 - 170

170 cm

-

40 mm

25 HK

320 kg

VCMK3 - 200

200 cm

-

40 mm

25 HK

350 kg

Klippehøjde

Motoreffekt

Egenvægt

BARONESS Produkt

Arbejdsbredde

Antal klippeled

BARONESS LM56

55,6 cm

-

1,5 mm til 13 mm

4,5 HK

81 kg

BARONESS LM66

64,6 cm

-

7 mm til 29 mm

4,5 HK

86 kg

BARONESS LM101

55,7 cm

-

3 mm til 29 mm

3,5 HK

114 kg

BARONESS LM315GC

152 cm

3

2 mm til 29 mm

21,3 HK

680 kg

BARONESS LM331

183 cm

3

8 mm til 45 mm

18,2 HK

862 kg

BARONESS LM281

180 cm/212 cm

3

10 mm til 68 mm

25,2 HK

1.047 kg

BARONESS LM285

282 cm

5

10 mm til 68 mm

33,3 HK

1.226 kg

BARONESS LM2400

277 cm

5

10 mm - 60 mm

33,3 HK

1.300 kg

BARONESS LM2700

277 cm

5

8 mm til 45 mm

46 HK

1.300 kg

254/277 cm

5

8 mm til 45 mm

45 HK

1.530 kg

BARONESS LM3210

320 cm

5

10 mm til 68 mm

59 HK

1.945 kg

BARONESS LM180

188 cm

3

13 mm til 50 mm

9 HK

383 kg

BARONESS GM2810

280 cm

5

20 mm til 92 mm

59 HK

2.080 kg

BARONESS GM1700

151 cm

1

35 - 110 mm

24 HK

743 kg

BARONESS SP05

190 cm

-

-

18 HK

457 kg

BARONESS SP160EB

190 cm

-

-

13 HK

491 kg

BARONESS LM551

TRILO løvblæsere Produkt

Drift

Kapacitet

Blæseretning

Effektbehov

Egenvægt

TRILO BL400

PTO ell. hydr.

285 m3

180 gr.

25 HK

225 kg

TRILO BL740

PTO

285 m3

90 gr.

35 HK

295 kg

TRILO BL960

PTO

385 m3

90 gr.

50 HK

380 kg

TRILO B7

PTO

340 m3

90 gr.

30 HK

210 kg

102


TRILO feje- & sugevogne Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Dækmontering

Effektbehov

Egenvægt

TRILO T1

4 m fleksibel slange

1 m3

2

Egen Honda motor

332 kg

TRILO S3

150 cm

3 m3

2

28 HK

1.200 kg

TRILO S4

180 / 210 cm

4 m3

2

45 HK

1.650 kg

TRILO S8

210 cm

8 m3

2 el. 4

80 HK

2.500 kg

ProGressive Turf Equipment Produkt

Arbejdsbredde

Antal klippeled

Klippehøjde

Effektbehov

Egenvægt

Progressive TDR12

370 cm

3

19 mm til 104 mm

Min. 25 HK

1.545 kg

Progressive TDR15

470 cm

3

19 mm til 104 mm

Min. 45 HK

1.690 kg

Progressive TDR22

670 cm

3

19 mm til 104 mm

Min. 65 HK

2.640 kg

Progressive TD65-2

365 cm

3

25 mm til 127 mm

Min. 25 HK

1.080 kg

Progressive TD65

472 cm

3

25 mm til 127 mm

Min. 30 HK

1.235 kg

Progressive TD92

670 cm

3

25 mm til 127 mm

Min. 45 HK

1.860 kg

Progressive ProFlex 120D

300 cm

5

19 mm til 250 mm

Min. 30 HK

942 kg

Progressive TDR-X

320 cm

3

19 mm til 104 mm

Min. 35 HK

1.475 kg

Slæbenet & slæbenetsvogn Produkt

Arbejdsbredde

Længde

El-hydr. 12V

Montering

Egenvægt

Gummislæbenet 150x100 cm

150 cm

100 cm

Nej

Slæbetov/kæde

18 kg

Gummislæbenet 300x100 cm

300 cm

100 cm

Nej

Slæbetov/kæde

34 kg

Gummislæbenet 300x150 cm

300 cm

150 cm

Nej

Slæbetov/kæde

51 kg

Metalslæbenet 120x180 cm

120 cm

180 cm

Nej

Slæbetov/kæde

12 kg

Metalslæbenet 180x240 cm

180 cm

240 cm

Nej

Slæbetov/kæde

35 kg

Metalslæbenet 240x240 cm

240 cm

240 cm

Nej

Slæbetov/kæde

47 kg

Ja

Kuglekobling

125 kg

Slæbenetsvogn

-

-

103


BLEC Produkt

Arbejdsbredde

Dimensioner

Quick beslag

Effektbehov

Egenvægt

Bar Grader 180 slæberamme

180 cm

185x135x85 cm

Ja

20 - 30 HK

175 kg

Bar Grader 240 slæberamme

240 cm

245x135x85 cm

Ja

30 - 40 HK

193 kg

Arbejdsbredde

Dimensioner

Antal tænder

Effektbehov

Egenvægt

Box Scraper 1500

150 cm

150x60x70 cm

6 stk.

18 - 30 HK

229 kg

Box Scraper 1800

180 cm

190x90x80 cm

8 stk.

20 - 50 HK

384 kg

Grader 1500

150 cm

151x253x100 cm

6 stk.

30 - 60 HK

315 kg

Grader 1800

180 cm

190x300x90 cm

8 stk.

40 - 60 HK

620 kg

Laser Grader 1500TPP

150 cm

150x250x120 cm

6,5 HK

400 kg

Laser Grader 1500

150 cm

150x250x120 cm

6 stk.

18 - 30 HK

315 kg

Laser Grader 1800

180 cm

190x300x120

8 stk.

20 - 50 HK

683 kg

Arbejdsbredde

Dimensioner

Kapacitet

Effektbehov

Egenvægt

Cultipack Seeder

91 cm

110x180x120 cm

5.000 m2/t

13 HK

435 kg

Multi-Seeder 1200

120 cm

151x132x94 cm

14.400 m2/t

25 - 48 HK

619 kg

Multi-Seeder 1600

160 cm

168x132x94 cm

19.200 m2/t

35 - 60 HK

750 kg

Turf-Seeder 1800

180 cm

216x106x104 cm

21.600 m2/t

30 - 65 HK

760 kg

Turf-Seeder 2100

210 cm

247x106x104 cm

25.200 m2/t

40 - 70 HK

850 kg

Turf-Seeder 2400

240 cm

276x106x104 cm

28.800 m2/t

50 - 90 HK

950 kg

Arbejdsbredde

Dimensioner

Bagrulle

Effektbehov

Egenvægt

Multivator 180

180 cm

230x100x110 cm

Ja

45 - 80 HK

765 kg

BLECAVATOR 145

145 cm

190x150x110 cm

Ja

35 - 65 HK

652 kg

BLECAVATOR 180

180 cm

220x150x110 cm

Ja

60 - 90 HK

770 kg

BLECAVATOR 210

210 cm

250x150x110 cm

Ja

60 - 90 H

838 kg

BLECAVATOR BV250HD

255 cm

310x200x140 cm

Ja

100 - 150 HK

1.970 kg

BLECAVATOR BV300HD

305 cm

360x200x140 cm

Ja

120 - 160 HK

2.234 kg

Arbejdsbredde

Dimensioner

Vinkelfunktion

Effektbehov

Egenvægt

80 cm

100x195x135 cm

Manuel

8 - 14 HK

100 kg

Power Box Rake 150H

150 cm

173x160x100 cm

Hydraulisk

55 ltr/min.

437 kg

Power Box Rake 180

180 cm

210x150x120 cm

Hydraulisk

30 - 70 HK

540 kg

Power Box Rake 240

240 cm

260x190x120 cm

Hydraulisk

55 - 75 HK

680 kg

Rotor Rake 3000

300 cm

320x205x130 cm

Hydraulisk

65 - 100 HK

1.200 kg

Power Box Rake

104

-


Turf-Stripper Arbejdsbredde

Arbejdsdybde

Arbejdshastighed

Effektbehov

Egenvægt

Turf-Stripper 1200

120 cm

Maks. 50 mm

3 km/t

40 HK/liftkap. 775 kg

620 kg

Turf-Stripper 1600

160 cm

Maks. 50 mm

3 km/t

50 HK/liftkap. 1.500 kg

1.160 kg

Turf-Stripper 2000

200 cm

Maks. 50 mm

3 km/t

50 HK/liftkap. 1.650 kg

1.320 kg

Turf-Stripper 2400

240 cm

Maks. 50 mm

3 km/t

90 HK/liftkap. 2.432 kg

1.780 kg

Produkt

Pro-Roll fairway-roller Arbejdsbredde

Antal ruller

Ekstra ballast vægte

Effektbehov

Egenvægt

Pro-Roll 10

325 cm

5 stk.

6 stk.

25 HK

750 kg

Pro-Roll 15

480 cm

7 stk.

6 stk.

35 HK

960 kg

Produkt

Kunstgræsmaskiner Produkt

Arbejdsbredde

Kapacitet

Effektbehov

Egenvægt

Speed-Brush

140 cm

-

10 HK/12 V

181 kg

Verti-Comb 1800

180 cm

-

18 HK

104 kg

Verti-Comb 4000

400 cm

-

25 HK

220 kg

Verti-Brush

170 cm

-

13 HK

170 kg

Verti-Broom 185

185 cm

-

10 HK

50 kg

Verti-Broom 240

240 cm

-

15 HK

75 kg

Verti-Groom komplet

200 cm

-

14 HK

150 kg

Verti-Groom kort version (kun strigle)

200 cm

-

14 HK

110 kg

Speed-Clean

167 cm

-

20 HK

220 kg

Verti-Top 1200

120 cm

64 ltr.

20 HK/Liftkap. 360 kg

320 kg

Verti-Top 1800

180 cm

96 ltr.

25 HK/Liftkap. 500 kg

450 kg

Verti-Top TB

145 cm

70 ltr.

Træk. enhed m. 6 1/2 HK

300 kg

Verti-Top WB

84 cm

30 ltr.

Træk. enhed m. 6 1/2 HK

150 kg

Rink 1010

150 cm

1,3 m3

20 HK

270 kg

Rink 1201S

180 cm

2,0 m3

20 HK

500 kg

Rink 1520 m/infill kit

140 cm

2,0 m3

25 HK

950 kg

Snowblade

272 cm

25 HK

180 kg

-

105


SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

106


2. PRIS, LEVERING OG BETALING 2.1 Alle priser er ekskl. moms. 2.2 Såfremt produkterne er omfattet af en af Lindholm Maskiner a/s benyttet prisliste, sker prisberegningen på basis af den prisliste, der er gældende på ordredagen. Lindholm Maskiner a/s forbeholder sig ret til at foretage prisændringer til enhver tid samt løbende at kreditvurdere kunder for betalingsvilkår m.v. 2.3 Levering er ab lager Vissenbjerg, såfremt andet ikke er aftalt. 2.4 Betalingsvilkår for maskiner er netto 8 dage fra fakturadato medmindre andet er aftalt. Brugte maskiner ligeledes netto 8 dage fra fakturadato. Reservedele, tilbehør m.m. er netto 14 dage. Ved betaling efter forfaldsdatoen tilskrives morarenter med 2% pr. påbegyndt måned. Gebyr for betalingspåmindelse nr. 1 er kr. 100,00 og for nr. 2 kr. 500,00. For ordrer under kr. 5.000,00 ekskl. moms tillægges fragt og håndteringsgebyr. 2.5 Parterne kan aftale, at levering skal ske på en bestemt dato eller bestemt tid efter aftalens indgåelse. 2.6 Hvis Lindholm Maskiner a/s ikke leverer indenfor leveringstiden, er køber berettiget til, ved meddelelse til Lindholm Maskiner a/s, at kræve levering og fastsætte en endelig, rimelig frist herfor, og derved angive, at køber agter at hæve aftalen, såfremt levering ikke sker indenfor denne frist. Såfremt leveringen ikke er sket indenfor den således fastsatte frist, er køber berettiget til ved skriftlig meddelelse til Lindholm Maskiner a/s, at hæve købet. 2.7 Såfremt køber ikke hæver aftalen, har han ikke ret til nogen godtgørelse i anledning af forsinkelse fra sælgers side.

2.8 Såfremt forsinkelsen skyldes omstændigheder, som ligger udenfor Lindholm Maskiner a/s´ kontrol, forlænges leveringstiden tilsvarende. 2.9 Reklamation berettiger ikke køber til at tilbageholde betaling for præsterede leverancer. 3. REKLAMATION Reklamation skal ske skriftligt og være Lindholm Maskiner a/s i hænde senest 6 arbejdsdage efter, at leveringen har fundet sted. For fejl og mangler, som ikke kan opdages ved omhyggelig undersøgelse af det solgte, skal reklamation ske senest 6 arbejdsdage efter, at fejlen/manglen ved almindelig agtpågivenhed kunne være opdaget. 4. RETURNERING Returnering af varer kan kun ske mod forudgående aftale og senest 14 dage fra modtagelsesdato. Skaffevarer kan ikke returneres. Varen skal returneres i original emballage og må ikke have fejl og mangler. Lindholm Maskiner a/s kan fradrage op til 50% af varens værdi i.f.m. eventuel kreditering. Fragt- og håndteringsomkostninger krediteres ikke. Alle omkostninger ved returnering afholdes af køber. 5. INDBYTNINGSPRIS Er der i tilbud, ordrebekræftelse eller købsaftale forudsat, at sælger skal tage maskiner i bytte, bærer køber risikoen herfor, indtil det ibyttetagne overgives til Lindholm Maskiner a/s. Alle indbytningspriser er fastsat under forudsætning af, at det ibyttetagne: A) Overgives til sælger i samme stand som den, hvori det er besigtiget af Lindholm Maskiner a/s, bortset fra almindeligt slid ved normal brug indtil afleveringen sker, og B) Er forskriftsmæssigt vedligeholdt og efterset indtil overgivelsen til Lindholm Maskiner a/s. Hvis værdien af det ibyttetagne på grund af forhold, som køber bærer risikoen for, ikke svarer til den anførte indbytningspris, reguleres differencen over den kontante del af købesummen. 6. EJENDOMSFORBEHOLD OG TILBAGETAGELSESRET Lindholm Maskiner a/s forbeholder sig ejendomsretten til salgsgenstanden, indtil hele købesummen inkl. moms er betalt.

107

7. AFHJÆLPNING AF FEJL OG MANGLER Afhjælpning af fejl og mangler følger gængs praksis jf. dansk lovgivning. 8. PRODUKTANSVAR For produktansvar gælder de til enhver tid gældende regler i dansk ret. Lindholm Maskiner a/s er dog aldrig ansvarlig for driftstab, tabt arbejdsfortjeneste eller andet indirekte tab. 9. LEVERINGSFORBEHOLD (FORCE MAJEURE) Følgende omstændigheder medfører ansvarsfrihed, såfremt de forhindrer aftalens opfyldelse eller gør opfyldelsen urimeligt byrdefuld: arbejdskonflikt og enhver anden omstændighed, som parterne ikke er herrer over, såsom brand, krig, mobilisering eller militærindkaldelser af tilsvarende omfang, rekvirering, beslaglæggelse, valutarestriktioner, oprør og uroligheder, mangel på transportmidler, almindelig vare-knaphed, restriktioner af drivkraft samt mangler ved eller forsinkelse af leverancer fra underleverandører, som skyldes nogen af de i dette punkt nævnte omstændigheder. Omstændigheder, som nævnt, medfører kun ansvarsfrihed, såfremt deres indflydelse på aftalens opfyldelse ikke kunne forudses ved indgåelsen af aftalen. 10. LOVVALG OG VÆRNETING Enhver tvist mellem parterne i anledning af aftalen afgøres efter dansk ret. Sø- og Handelsretten i København eller Lindholm Maskiner a/s´ forretningssted skal efter Lindholm Maskiner a/s´ valg danne værneting.

LINDHOLM MASKINER A/S Industrivej 9. 5492 Vissenbjerg Tlf +45 7244 1112 info@lindholmmaskiner.dk. www.lindholmmaskiner.dk

Der tages forbehold for eventuelle fejl og ændringer

1. TILBUD OG ORDREAFTALE 1.1 Tilbud er bindende for Lindholm Maskiner i 30 dage fra tilbuddets dato at regne, medmindre andet udtrykkeligt fremgår af tilbuddet. 1.2 Aftale er indgået, når kundens skriftlige accept er modtaget af Lindholm Maskiner a/s.


INDUSTRIVEJ 9.5492 VISSENBJERG.TLF+45 7244 1112 INFO@LINDHOLMMASKINER.DK.WWW.LINDHOLMMASKINER.DK

108