Om Procurator och våra tjänster 2023

Page 1

Vi är Procurator

Vi vill skapa säkra, effektiva och hållbara arbetsplatser.

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator har mer än 56 000 produkter och tjänster inom kläder & skydd, papper, hygien & städ samt engångskydd för dig som arbetar inom vård, omsorg & livsmedelsindustri Vi arbetar med flera välkända och välrenommerade varumärken för att kunna erbjuda allt som du behöver för att skapa säkra, effektiva och hållbara arbetsförhållanden. Hos oss kan du handla med gott och grönt samvete! Välkommen till Procurator!

Kläder & Skydd

Engångsskydd Papper, Hygien & Städ

Våra produktområden

Produktveckling inom papper, hygien & städ

Produktutveckling inom kläder & personligt skydd

12.000 lagerlagda artiklar 325 anställda

56.000 artiklar

100.000 leveransställen/kunder

Lager i Jönköping

Försäljningskontor i Malmö och Mölndal

Kort historik

Procurators historia börjar år 1936 med produktion av arbetshandskar utanför Olofström. Sortimentet breddades sedan med skydd- och städprodukter.

2017 förvärvades Procurator av OptiGroup och sedermera slogs Procurator och systerbolaget Papyrus Supplies ihop under namnet Procurator. Idag vilar Procurator tryggt på sin kunskap från två väletablerade företag inom städ- och hygienartiklar samt personlig skyddsutrustning.

Varför procurator

Vi har kunskapen som krävs

Oberoende om du behöver ett andningsskydd för en mycket specifik miljö, en utbildning i fallskydd för trånga utrymmen eller kanske städkem för ett specifikt golvmaterial, kan våra specialister hjälpa dig. Fråga oss!

Konkurrenskraftiga priser

Som marknadsledande leverantör i Norden har vi inköpsvolymen och styrkan att erbjuda våra kunder förmånliga villkor på produkter och tjänster. Vår inköpsavdelning arbetar kontinuerligt med att vässa vårt totalerbjudande och hitta de absolut bästa produkterna och lösningarna.

Miljö & kvalitet

För oss på Procurator är det viktigt att bidra till en hållbar utveckling. Procurator är kvalitetscertifierade och miljöcertifierade. Vi arbetar med mål och handlingsplaner för att ta största möjliga hänsyn till kvalitets- och miljöpåverkan vid genomförande av våra uppdrag gentemot kunder och leverantörer samt i styrningen av vår egen verksamhet.

Nära dig!

Lokala säljare i hela Sverige och 16 butiker specialicerade på kläder & skydd samt 5 butiker specialicerade på papper, hygien & städ. Strategiskt placerat huvudlager i Jönköping för en effektiv och smidig logistik.

Några av våra nöjda kunder

Vilka produkter och tjänster använder ni Procurator som samarbetspartner?

- Procurator är vår partner och grossist inom Soft-FM. Fokus ligger på inköp av städ-, hygien- och kemmaterial samt städredskap.

Varför valde ni Procurator som er leverantör?

- Vi vill ha en långsiktig partner med stor flexibilitet, konkurrenskraftiga priser, hållbarhetsfokus och vars värderingar matchar våra.

Vad uppskattar ni extra mycket i samarbetet med Procurator?

- Vi har en kontaktperson som känner till våra behov väl, är proaktiv, lösningsorienterad och sätter kunden i fokus.

Head of Supply Management FM/Indirect

Vilka produkter och tjänster använder ni Procurator som samarbetspartner?

- Mestadels arbetskläder och skyddsskor. Köper även en del förbrukningsartiklar som tex toalettpapper, tvål och andra städartiklar.

Varför valde ni Procurator som er leverantör?

- Vi fick ett väldigt trevligt och professionellt bemötande samt att priset var rätt.

Vad uppskattar ni extra mycket i samarbetet med Procurator?

- Enkelheten; enkelt att beställa via webshop, enkelt att få kontakt vid frågor och pga brett sortiment kan vi använda oss av en leverantör för förbrukningsartiklar och arbetskläder vilket gör livet enklare för oss.

Warehouse & Logistics Manager

Kläder & skydd

Rätt skydd för alla!

Vår målsättning är att skapa säkra, effektiva och hållbara lösningar i våra kunders arbetsdag!

Olika branscher innebär olika typer av utmaningar, som i sin tur kan innebära potentiella faror. Däremot ska fara inte behöva innebära risk. Procurator har ett brett sortiment av arbetskläder och skyddsutrustning.

Worksafe

Worksafe erbjuder personlig skyddsutrustning och arbetskläder av högsta kvalitet för dig som arbetar inom industri, livsmedelsproduktion, lager & logistik, bygg & hantverk, vård & omsorg samt service & städ. Ambitionen är att bäraren alltid ska känna sig trygg, bekväm och professionell under hela sin arbetsdag.

När vi utvecklar produkter för Worksafe står människan alltid i fokus. Materialval och tillverkningsprocesser är noga genomtänkta för att skapa produkter som alla kan använda och som ger rätt skydd i förhållande till de risker som våra kunder utsätts för i sin vardag.

Vendingmaskiner

SavePro vendingmaskiner är ett perfekt sätt att öka service på arbetsplatsen och ger dig full kontroll över förbrukning och lagerstatus. Att alltid ha tillgång till rätt material i arbetet kan dessutom innebära stora besparingar eftersom det minskar även risken för brist på viktiga produkter och ofrivilliga produktionsstopp kan därför undvikas.

Vi hjälper dig med uttryck & branding

Behöver du brodyr, tryck eller sömnad? Vi är unika med att ha vårt eget professionella profilcenter i samma lokaler som vårt lager. Det ger snabbare leveranser och sampackning av beställningar. Ett plus för både Er och miljön!

I profilcentret kan vi även måttanpassa eller reparera era arbetskläder för bättre komfort och längre livstid.

Papper, hygien & städ

Vi hjälper dig spara tid

Procurator har en gedigen kompetens inom facility och våra medarbetare är utbildade med lång erfarenhet i området. Vi hjälper dig optimera ditt uppdrag och samtidigt få kontroll över dina inköp.

Vi hjälper dig hela vägen! Vare sig du vill handla via vår skräddarsydda webbutik, EDI eller i våra butiker. Hos oss hittar du allt du behöver för din verksamhet; städmaskiner, redskap, förbrukningsmaterial och profilerade arbetskläder.

KBM

Med ett komplett sortiment av städmaterial, städkem och förbrukningsmaterial vänder sig KBM till stora som små aktörer som vill göra ett smart och hållbart val för sin verksamhet och för miljön.

Med utgångspunkt i kunskap, beteende och miljö hjälper KBM dig att effektivisera din städning och optimera den ur miljösynpunkt. Genom lättillgänglig information och djupgående utbildning ger vi dig kunskap om vilken produkt och metod som ger bästa möjliga resultat, och möjligheten att effektivisera och optimera din städning. För dig som vill få jobbet gjort, rent ut sagt.

Våra helautonoma robotar

Vi erbjuder landets främsta expertis inom städmaskiner och har även egen serviceverkstad. Dessutom utvecklar egna maskiner tillsammans med ledande varumärken. Städmaskinerna gör jobbet åt dig. Med flera automatiserade funktioner som exempelvis batteriladdning, tömning och påfyllning av vatten är de i princip helt självgående. Städmaskinerna jobbar gärna både kvällar och helger och hjälper dig att effektivisera din verksamhet.

Cleaning Academy

Utöver vårt breda sortiment av städartiklar och maskiner har vi även branschens bredaste program av välrenommerade städutbildningar. Vi erbjuder allt från korta introduktionskurser till certifiering och SRY Yrkesbevis. Utbildningarna skräddarsys alltid efter kundens behov.

Engångsskydd

Vårt engångsskydd

En hygienisk arbetsplats är en säker arbetsplats. Engångsartiklar gör det möjligt att säkerställa att arbete inom exempelvis vård & omsorg och livsmedelsindustri sker på ett säkert och hygieniskt vis. Procurator är en stor leverantör av engångsartiklar och förser årligen våra kunder runt om i Norden med hundratals tusen artiklar. Hos oss hittar du det rätta skyddet för din verksamhet.

Procurator har ett omfattande sortiment med engångsartiklar som är godkända för hantering inom livsmedelsindustrin. Här finner du ett heltäckande utbud med allt från kläder och redskap till skydd och första hjälpen.

Livsmedelsproduktion

Procurator är en stor leverantör av livsmedelsklassade engångsartiklar. Visste du exempelvis att vi årligen levererar ungefär 700 000 latexhandskar, 800 000 hårskydd, 2 miljoner förkläden och 2,5 miljoner armskydd till våra kunder. Med våra engångsartiklar kan du säkerställa att hantering av livsmedel sker på ett säkert och hygieniskt vis.

Vård & Omsorg

Vi har ett omfattande sortiment inom vård och omsorg som framförallt innefattar enklare förbrukningsartiklar. Utbudet berör bland annat områden som sårvård, inkontinens, nutrition, injektion och många fler produkter som behövs på exempelvis en vårdcentral eller ett äldreboende. Vi har även material lämpat för tandläkare, fotvård och skönhetssalonger. Vare sig du är en privat elleroffentlig aktör kan du hitta rätt produkter hos oss!

Första hjälpen

Här hittar du ett brett första hjälpen-sortiment som gör det möjligt för dig att optimera dina arbetsplats i mån av trygghet och säkerhet. Vi erbjuder bland annat kompletta första hjälpenväskor, nödduschar och hjärtstartare.

Inom livsmedel och restaurang finns vissa bestämmelser för hygien och säkerhet.

Vi erbjuder även specifika första hjälpen-kit ämnade för livsmedelsindustrin. Utöver förband och plåster för brännskador har vi även detekterbara plåster som upptäcks av de flesta metalldetektorer för att förhindra att skadliga

ämnen tar sig in i miljöer där personal handskas med livsmedel.

Tekniskt avancerat skydd erbjuder förstklassiga säkerhetsåtgärder och tjänster för dina anställda. För att erbjuda rätt utrustning utgår vi från en risk- och behovsanalys som vi utför på plats. Det kan handla om bullernivåer, luftkvalitet, kemskydd, skärskydd, fallskydd, säkerhet eller ergonomiska aspekter. Vi erbjuder även service och besiktning på de flesta av våra tjänster.

Gasdetektorer, Andningsskydd & Fallskydd

I vissa branscher finns områden som kan innebära potentiell risk, där skor, arbetskläder och annan utrustning inte räcker till. För att kunna erbjuda en heltäckande säkerhetslösning behövs ibland andra produkter och tjänster, och det är där våra avancerade skydd kommer in. Vi utgår från en risk- och behovsanalys för att säkerställa att vi kan erbjuda rätt skydd. Det kan exempelvis handla om luftkvalitet, kemskydd, fallskydd, bullernivåer eller ergonomiska aspekter. Därefter tas beslut om vilken säkerhetslösning som är lämplig för kunden. Vi erbjuder även service och besiktning på de flesta av våra avancerade skydd.

Vi delar med oss av vår kunskap och expertis!

Kunskap är kanske den viktigaste hörnstenen i vår verksamhet och vi har en lång tradition av att dela den med våra kunder genom utbildningar. Hos oss hittar du utbildningar i bland annat städ, avancerat skydd och HLR.

Att erbjuda utbildningar är ett sätt för oss att skapa mervärde hos våra kunder, samtidigt som vi säkerställer att rätt kunskap finns på din arbetsplats och att våra produkter och tjänster används på rätt sätt. Så skapar vi säkra, effektiva och hållbara arbetsplatser tillsammans.

Tekniskt Avancerat Skydd

Butiker med expertservice

• Expertkunskap

• Personlig service

• Beställ och hämta i butiken

• Besiktning av fallskydd

• Tryck på kläder

• Provning av kläder och skor

16 butiker från Luleå i norr till Malmö i söder erbjuder er ett brett sortiment av arbetskläder, arbetshandskar, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar.

Vi profilerar dina arbetskläder direkt i butik samt erbjuder service och besiktning av tekniska skyddsprodukter.

Vi har även 5 Supplies Direkt-butiker i Malmö, Göteborg, Uppsala, Årsta och Länna som specialicerats på facility management och städ. Här hittar du allt från städrobotar och maskiner till städmaterial och arbetskläder.

Välkommen in!

Några av våra varumärken

Vi tar ansvar för vårt klimatavtryck!

Miljö & hållbarhet

Vi vill skapa en cirkulär affärsmodell där material, produktion och transport är noga genomtänkt. Produktion ska ske med klimatsmarta material som exempelvis återvunna textilier, återvunnen plast eller kartong från FSC-certifierade skogar.

Våra säljare tar stort ansvar för att uppmana våra kunder till en hållbar konsumtion. Det kan exempelvis handla om att föreslå veckotransporter för att minska antalet transporter eller uppmana till att välja miljövänligare produkter eller produkter där vi kan erbjuda återvinning för att sluta kedjan.

Våra arbetskläder är Öko-Tex-certifierade, vilket innebär att textilprodukter har säkerställts vara fria från hälsoskadliga ämnen enligt Öko-Tex-Standard 100. För att öka livslängden på kläderna och minska onödig konsumtion erbjuder vi dessutom miljöoch kvalitetscertifierade tvättjänster. Uttjänta kläder kan sedan lämnas in till närmsta Procuratorbutik där vi ser till att de återvinns på rätt sätt och kan användas i tillverkning av nya textilier.

För att optimera transporter ur miljösynpunkt och minska antalet lastbilar som lämnar vårt huvudlager arbetar vi även med smarta logistiklösningar, emballering och alternativa drivmedel.

Tycker du att det är svårt att göra rätt val? Leta efter vår mitt-i-prick-symbol. Vi har gjort det enkelt för dig att hitta till vårt grönare sortiment.

Personlig eller digital service

Vad är viktigt för er?

Genom Procurators välutvecklade beställningsportal kan vi erbjuda skräddarsydda beställningar och extra service som passar just er verksamhet. Det kan t.ex. innehålla:

• Skapa egna inköpslistor

• Attest innan ordern går iväg

• Attestlimiter över ett visst inköp inom en viss period.

• Se order- och fakturahistorik

Logistiklösningar

• Konteringskoder

• Koppla leveranser

• Beställa kläder och profilering på individnivå

• EDI och punchout lösningar

Det mesta går att ordna för att göra er vardag smidig!

• Leveransavisering

• Leveranserna en viss veckodag

• Inbärning

Enkelt att bli kund

1. Vi tar ett första möte och ser över ert behov.

2. Kommer överens om ett sortiment tillsammans.

3. Vi involverar våra experter i urvalet för att säkra rätt produkter.

4. Vi skapar ett erbjudande som vi går igenom tillsammans.

5. Ni godkänner vårt förslag.

6. Procurator blir er samarbetspartner och ni får tillgång till:

• Egen kontaktperson

• Vår expertis inom personligt skydd, städutrustning och förbrukningsmaterial

• Kundservice

• Beställa via webbutiken

• Handla i våra butiker

• Skräddarsydda leveranser

• Digitala följesedlar och fakturor

Välkommen till Procurator!

Box 9504 • 200 39 Malmö

+46 (0) 20 551 310

Våra butiker

Borlänge Hantverkargatan 5 Tel +46 (0)10 60 40 435 Bromma Gårdsfogdevägen 16 Tel +46 (0)10 60 40 412 Gävle Utmarksvägen 1 Tel +46 (0)10 60 40 441 Jönköping Kämpevägen 17A Tel +46 (0)10 60 40 295 Kalmar Öselvägen 3 Tel +46 (0)10 60 40 260 Karlstad Dagvindsgatan 1 Tel +46 (0)10 60 40 500 Landskrona Pumpgatan 2C Tel +46 (0)10 60 40 250 Linköping Gillbergagatan 22 Tel +46 (0)10 60 40 300 Luleå Gammelstadsvägen 5 Tel +46 (0)10 60 40 495 Malmö Kantyxegatan 25 A Tel +46 (0)10 60 40 170 Sandviken Fiskängsvägen 4 Tel +46 (0)10 60 40 446 Skellefteå Tjärnvägen 10B Tel +46 (0)10 60 40 482 Sundsvall Axvägen 2 Tel +46 (0)10 60 40 450 Umeå Förrådsvägen 27 Tel +46 (0)10 60 40 460 Örebro Radiatorvägen 1 Tel +46 (0)10 60 40 355 Örnsköldsvik Skortsedsvägen 7A Tel +46 (0)10 60 40 392
Malmö Procurator
Besöksadress: Källvattengatan 5 Malmö Kalmar Linköping Bromma Gävle Örnsköldsvik Sundsvall Umeå Skellefteå Luleå Landskrona Jönköping Örebro Karlstad Sandviken Borlänge Kundservice
kontakt@procurator.com

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.