Printz Publishings vårkatalog 2023

Page 1

PrintzPublishing

2023
Vår

Printz Publishing är förlaget som ger ut intelligent underhållning.

Comfort Reading, vad är det?

Comfort Reading j

Det är Printz Publishing i ett nötskal! Kan man jämföra våra böcker med en perfekt lasagne? Ni vet, lagom sälta och sötman från toma terna som lämnar en behaglig känsla i magen när man läst, förlåt ätit upp. Vårt mål är att erbjuda massor av Comfort Reading, det kan vara en härlig feelgoodroman, historisk spänningsroman eller en gripande relationsroman som biter tag.

Nyfiken på våra böcker?

Gilla oss på Facebook och Instagram så får du våra nyheter först av alla.

Vi har väckt liv i vårt avsomnade nyhetsbrev, prenumerera gärna! Info hittas på vår hemsida printzpublishing.se

Tycker du att någon av våra böcker verkar vara en bok som du bara måste få läsa? Hör av dig till oss så gör vi vårt bästa för att fixa ett läsexemplar till din bokhandel eller ditt bibliotek! Mejla till order@norstedts.se

Distribution Speed Group. Kontakt, sälj: Anna Levahn 072-319 89 00 anna.levahn@printzpublishing.se

Distribution Speed Group. Kontakt, sälj: Anna Levahn 072-319 89 00 anna.levahn@printzpublishing.se

Anna Levahn

Sälj & marknadsansvarig anna.levahn@printzpublishing.se

Christoffer Holst Förläggare & listansvarig christoffer.holst@printzpublishing.se

Jennifer Lindström Förläggare jennifer.lindstrom@norstedts.se

Sköna maj välkommen!

Som vi längtar till våren: vitsippsbackar, fågelkvitter och ja ni vet. Men först har vi en olidlig mängd oxveckor att ta oss igenom och de skulle vara om möjligt ännu mer fasansfulla att genomlida om inte eskapis men i bokform fanns att tillgå.

I vår flyr vi över Atlanten och beger oss ut på kryssning, far ner till Vätterns strand och umgås över en croissant i Gränna. Vi tar både fel par skor och löser ett mord i London. Upptäcker hur illa det kunde gå när sillen tog slut runt Marstrand på 1800-talet och just ja, vi löser ett mord på västkusten också, det hinner vi.

De där oxveckorna kanske inte behöver bli så olidliga ändå?

God läsning!

Hälsar vännerna på Printz

Printz Publishing, vår 2023 18/1 INBUNDEN FEBRUARI FEBRUARI JANUARI JANUARI FEBRUARI 12/10 POCKET 8/2 INBUNDEN 15/2 INBUNDEN 25/1 INBUNDEN 22/2 INBUNDEN 15/3 INBUNDEN 15/2 POCKET 11/1 POCKET 11/1 POCKET 15/2 STORPOCKET MARS 15/3 POCKET
MARS KARIN HÄRJEGÅRD Sömmerskan och friheten Karin Härjegård vann Årets feelgood 2022 med sin roman Kallbaderskan bland fjällen 22/3 INBUNDEN 6/4 INBUNDEN 15/3 POCKET Karin Janson Där alla tarvägarslut Andra delen i ”Bh-bussen” 13/4 12/4 POCKET 12/4 POCKET 10/5 POCKET INBUNDEN APRIL 10/5 POCKET APRIL 20/4 INBUNDEN APRIL 10/5 INBUNDEN MAJ

På kryssning genom Alaska

En varm gläjdeinjektion om såriga familjerelationer och musik.

Greta James är en av USA:s mest omtyckta stjärnskott på musikscenen – men när hen nes mamma plötsligt dör tappar hon skapar lusten. Dessutom faller hon ihop på scenen en kväll, och när hennes hälsa blir ett viralt sam talsämne svävar karriären i fara.

Vändningen kommer när Gretas far Conrad bju der med henne på en Alaskakryssning. Det som egentligen skulle ha varit ett tillfälle att fira föräld rarnas fyrtioåriga bröllopsdag blir i stället nu en möjlighet för far och dotter att komma närmare varandra i den gemensamma sorgen. Synd bara att de är så otroligt olika.

På kryssningen befinner sig även den stilige histo rikern Ben Wilder, som också genomgår en livs kris. Mitt ute på havet börjar Greta och Ben öppna upp sig för varandra, men kan de vara helt ärliga? Och kommer Greta någonsin hitta tillbaka till sin röst?

Den osänkbara Greta James är underbart varm amerikansk feelgood med vackra miljöer och ka raktärer som blir som dina vänner.

Feel
¦
all

SagtDenomosänkbara Gtreta James

—Linda Holmes, New York Times bestselling author of Evvie Drake Starts Over "ONE OF THE MOST ANTICIPATED BOOKS OF 2022" —BookPage

Bakgrund

Den osänkbara Greta James är Jennifer E Smiths 10:e roman. Tidigare har hon skrivit 9 stycken Young Adult-böcker och är utgiven på 33 olika språk. Detta är hennes första ro man för en vuxen publik. Boken har hyllats både i USA och Storbritannien.

DEN OSÄNKBARA GRETA JAMES

Av: Jennifer E. Smith Originaltitel: The Unsinkable greta James Översättning: Helen Ljungmark Omslag: Nina Leino Format: inbunden Utkommer: 18 januari ISBN: 9789177716839 Referenser

FÖRFATTARE: Emily Henry. TV/FILM: Begin Again & A Star is Born.

MÅLGRUPP: Kvinnor 25+. UNIKT: Young Adult-författare som skrivit sin första vuxenroman.

“The characters are drawn with a generosity that allows them to be wrong but also right, loving but also prone to missteps, and ultimately deserving of a resolution that’s full of hope.”
foto: privat Feel all ¦ Feel all eller för att citera Per Gessle, ”alla känslorna på en och samma gång”! Böckerna som bubblar och spritter av stora känslor,
lycka.
både sorg, bedrövelse och

Suspicious Minds £

Kan man veta om någon far illa hemma?

Det kan vara grannen, din syster eller kollegan på jobbet. Det enda vi vet är att en av fyra kvinnor lever i en destruktiv relation.

På ett bibliotek i staden Blomdala jobbar fyra kvinnor med olika härkomst, familjeförhållanden och syn på livet. En bär på en livsfarlig hemlighet, men hur ska man veta det när hon inte vågar be rätta om sina mörka hemförhållanden? Det kan vara vem som helst av de fyra.

Eva är närmare sextio år och nybliven chef för biblioteket. Hon verkar ha ett till synes lugnt och trevligt liv med maken, men ingen vet att hon en gång i tiden flydde Blomdala. För Malin är fa miljen det viktigaste och hennes liv är i det när maste Instagram-perfekt. Men hennes man har ingen aning om att hon ibland fantiserar om en annan. Märta är den alternativa tjejen som änt ligen träffat kärleken på Tinder. Men känner hon honom verkligen? Städerskan Sadiha drömmer om att ta plats och om andra arbetsuppgifter, men

motarbetas av sin familj. Ska hon våga ta chansen till ett nytt liv?

När Eva börjar riva ner de hierarkiska murarna på biblioteket kommer de fyra kvinnorna allt närmare varandra. Men det sätter farliga bollar i rullning …

En av fyra är en spännande relationsroman om fördomar och vänskap, som också sätter fingret på en av våra viktigaste samhällsfrågor – kvinno misshandel.

Sagt om Jessikas tidigare romaner

”… en berättelse med mycket humor, men med allvar i botten – och en hel del igenkänning!” – Hälsa

”… underhållande läsning som dessutom belyser ett tyst men angeläget problem som drabbar halva mänskligheten, nämligen klimakteriet.” – BTJ

Bakgrund

Jessika Devert är författa re och journalist, bosatt i Göteborg. Hon har i snart tjugo år frilansat för flera av landets största tidning ar, skrivit flera biografier om både kända och okända människor, och har dessutom författat barnböcker och ljudböck er tillsammans med sin syster.

foto: karin wildheim

EN AV FYRA

Av: Jessika Devert Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 25 januari ISBN: 9789177715696 Referenser

FÖRFATTARE/BÖCKER: En förtjusande man av Marian Keyes & Tjejmiddagen av Marie-Louise Marc FILM/TV: Sova med fienden & Big Little Lies.

Suspicious Minds £

foto: laura kapfer/unsplash

MÅLGRUPP: Kvinnor som har levt lite. UNIKT: En relationsroman med mörkt tema men också om om systerskap, vänskap och kvinnor som blir starkare tillsammans.

Det här är böckerna som ruvar på rafflande hemligheter. Relationsromaner som är spännande, bjuder på oväntade vändningar och riktigt svåra att släppa.

Den plågsamma högtiden Alla hjärtans dag närmar sig

Tre kvinnor och en man. När kvällen är slut känner sig alla grund lurade. Och mannen, var har han tagit vägen?

Siobhan är den energiska livscoachen som har alldeles för många bollar i luften. Miranda är den tuffa arboristen som är van att bli behandlad som ”en av grabbarna” på jobbet. Jane är den blyga volontären på den lokala secondhandbutiken. Dessa tre främlingar har inte mycket gemensamt, men de har alla fått nobben av samma man. Och på alla hjärtans dag, dessutom! Men det här är inte vilken man som helst, och snart har de alla förlåtit honom för det som skedde den kvällen.

Men vad var det egentligen som hände? Kommer de att nysta fram sanningen innan de får sina hjärtan krossade?

Alla hjärtans dag är en underbart brittisk ro mantisk komedi, för alla som älskar Nora Ephrons filmer!

BETH O’ LEARY Sambo på försök … oavbrutet underhållande och uppfriskande originell romcom, som inte räds mindre lättsamma ämnen … Sambo på försök B
ara på besök Pick me up |

Sagt om

“Beth O’Leary crafts novels with such wit, heart and truth. The No-Show is an ingenious, heartwarming and romantic story with great depths amid the humour and lightness”

— SOPHIE KINSELLA

Bakgrund

Beth O'Leary är barn boksförläggaren som slog igenom med Sambo på försök som såldes till över 30 länder. Numera är Beth författare på heltid.

|

Referenser

bobbins

ALLA HJÄRTANS DAG

Av: Beth O'Leary Originaltitel: The No-Show Översättning: Cecilia Falk Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 8 februari ISBN: 9789177716419

Det här är böckerna som mest kan liknas vid en bergoch dalbana, känslorna flyger opålitligt om kring! Lyckopillren som får det att pirra till i maggropen och ingenting känns längre omöjligt.

“Perfect escapism” — LUCY DIAMOND
FÖRFATTARE: Sophie Kinsella & Marian Keyes. FILM/TV: You got Mail & Younger foto: holly
Alla hjärtans dag
MÅLGRUPP: Stressade 30+are och äldre som ser tillbaka på hetsen med ro/fasa. UNIKT: En klichéfri berättelse om romantik, orimliga förväntningar och vänskap Pick me up

Ruggig bladvändare om ett omtalat cold case

Ett lik har spolats upp på Themsens strand och Lucy Lamb återvänder hem till London efter trettio år.

Tidigt en morgon tillkallas kriminalkommissa rie Samuel Owusu till en fyndplats. Ett lik har spolats upp på Themsens strand, och det visar sig ha koppling till ett trettio år gammalt cold case. Ett fall då tre människor hittades döda på ett köksgolv i fashionabla Chelsea i London.

Samtidigt får Rachel Rimmer en chock när hon får höra att hennes make Michael hittats död i källaren i hans hus i Frankrike. Dödsfallet verkar suspekt, och den franska polisen vill omedelbart intervjua Rachel. Men hur mycket vågar hon be rätta för dem?

Och så är det Lucy Lamb, som efter trettio års flykt äntligen återvänder hem till London.

Alla dessa människor hör ihop på något sätt. Men hur? Familjen Lambs återkomst är den fristående uppföljaren till Lisa Jewells världssuccé Familjen Lambs hemlighet.

Sagt om Familjen Lambs återkomst

‘This is another brilliantly plotted and paced book from the much loved psychological suspense author.’ – Prima

‘Jewell is a master of the art of keeping her readers gripped.’ –Living Edge Magazine

Bakgrund

Lisa Jewell första roman, Ralph's Party, var den bästsäljande debutro manen 1999.

Sedan dess har hon publicerat ytterligare sexton romaner.

Hennes böcker har publicerats över hela världen på över tjugo fem språk.

Hon bor i norra Lon don med sin man, två döttrar, två katter, två marsvin och den bästa hunden i världen. foto: andrew whitton

Referenser

FÖRFATTARE: Liza Marklund & Clare Mackintosh

FILM/TV: Saknad aldrig glömd & Erkännandet.

FAMILJEN LAMBS ÅTERKOMST

Av: Lisa Jewell

Originaltitel: The Family Remains Översättning: Katarina Falk Omslag: Elina Grandin Format: inbunden Utkommer: 15 februari ISBN: 9789177716891

MÅLGRUPP: Deckarfantasterna UNIKT: Första gången Lisa Jewell skriver en fristående uppföljare.

foto: filip izrael/unsplash

Så trött på äldre kriminalkomissarier med alkoholproblem men vill kanske ändå ha en rejäl dos spänning? Här är böckerna för dig!

‘The sequel to The Family Upstairs has the same propulsive plot and chilling atmosphere, but you don’t need to have read the first to enjoy this.’ – Good Housekeeping

Hej Camilla Thelander Eng!

Hon började skriva sin feelgoodroman under första pandemisommaren, när hon behövde något som lyfte humöret. I mörka februari släpps debuten som handlar om utbrändhet och livsförändringar och antikviteter – i vackra Gränna!

Croissanter och kuriosa utkommer 22 februari

I februari debuterar du med Croissanter och kuriosa. Vad är det här för bok? Hej! Det känns underbart att få debutera hos Printz! Croissanter och kuriosa handlar om Hanna som varit svårt sjuk i utbrändhet och nu försöker återgå till vardagen. Men det är inte lätt när självkänslan är körd i botten, äkten skapet knakar i fogarna och sonen undviker kontakt. När maken tvingar fram en föränd ring, genom att resa iväg ett halvår med sonen till andra sidan jorden, flyr Hanna tillvaron i Stockholm och beger sig till sin älskade moster i Gränna. Där möter hon människor som ser henne för den hon är. Sakta börjar Hanna läka och drömmen om en egen verksamhet väcks på nytt. Hon vågar utmana sig själv igen. I takt med att hon återfår tron på sin egen förmåga återvänder glädjen och tilltron till livet.

Hur föddes idén till berättelsen? Idén föddes den första pandemisommaren, som ett personligt må-bra-projekt i en känslo mässigt påfrestande tid. Jag sökte en berättelse att återvända till för att finna ro och hämta kraft, i en vacker och medmänsklig miljö, med karaktärer jag tycker om och med en hoppfull underton, utan att rygga för de svårare frågor na i livet. Det var helt enkelt romanen som jag själv ville läsa. Projektet växte emellertid, jag krokade arm med några testläsare som peppa de mig att ta idén vidare, och på den vägen är det …

Boken skildrar bland annat utbrändhet, var för ville du skriva om detta ämne? Trots att utbrändhet, eller utmattningssyn drom, är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning idag, är okunskapen i ämnet fort farande utbredd. Den som blir sjuk möts ofta

foto : gunilla lundström
INTERVJU

av fördomar som gör vägen tillbaka svårare. Känslan av ensamhet och utsatthet kan vara stor. Genom att skriva om utmattning vill jag bidra till kunskapsspridning, men också ingjuta mod och förtröstan i den som på ett eller annat sätt är drabbad.

Var feelgoodgenren självklar för dig att skriva i?

För denna roman, absolut! Feelgood är en bred genre med stora möjligheter till variation vad gäller ämnen, angreppssätt, komposition och miljöer. Mest utmärkande för feelgood är att romanen genomsyras av en hoppfull underton, vilket jag också ville att Hannas be rättelse skulle göra. Genren passar utmärkt för den som vill skriva hoppingivande relations romaner som engagerar och berör.

Miljön är underbara Gränna, vad har du själv för relation till denna stad?

Jag har mina rötter i norra Småland. Under barndomen svängde familjen ofta av E4:an på vägen från Stockholm till Huskvarna för att titta på polkagristillverkningen, besöka Andrémuseet eller ta en tur ut till Visingsö. Numera reser jag till Gränna för att skriva, varva ner, njuta av fantastiska solnedgångar och umgås med mina föräldrar som bor på orten sedan många år tillbaka.

Vad hoppas du folk ska känna när de läst boken?

Jag hoppas att läsaren ska få känna ett lugn. Och en tilltro till att det går att möta svåra hin der och ändå landa bra. Eller som en av bokens karaktärer uttrycker det: Livet kommer att se annorlunda ut på andra sidan, men det

går att leva på många olika sätt, kom ihåg det.

Vad har du för bakgrund innan du började skriva?

Jag är utbildad ekonom och har arbetat med ekonomi, verksamhetsutveckling och i olika chefs- och ledarroller i snart tjugo år. Skrivan det har dock alltid funnits med i bakgrunden, i form av små berättelser jag skrev som barn, dagböcker i tonåren och brevväxling i olika former. På frågan ”vad vill du bli när du blir stor?” svarade jag alltid ”författare”, så att nu få möjligheten att förverkliga den drömmen känns fantastiskt!

Du är även på gång med en uppföljare, kan du berätta lite om vad som kommer? Andra delen i Grännasviten utspelar sig i samma miljö som Croissanter och kuriosa, men med en ny huvudkaraktär, bageriägaren Joséphine. Genom Joséphines berättelse får läsaren fördjupa sin relation till Gränna och karaktärerna vi lär känna i första delen och samtidigt följa med på en resa till den franska landsbygden. Romanen, som går att läsa fri stående, är en reflektion över de konsekvenser som uppväxten i en dysfunktionell familj kan få för en människa, men också en kärleksför klaring till hembygden och värdet av beståen de vänskaps- och familjeband.

INTERVJU
Camillas egna ljuvliga bilder från Gränna vid Vätterns strand.

Cosy Countryside

Välkommen till Gränna

Debuterande författaren Camilla Thelander Eng bjuder med oss på en resa från storstadens larm till lugnet vid Vätterns strand.

När Hannas äktenskap sätts på paus, och ma ken tar med sonen till andra sidan jorden, står hon ensam kvar i Stockholm. En lång vinter väntar, och och Hanna inser att hon be höver förändring samt slicka såren efter flera års kamp mot utbrändhet.

Hon packar sina väskor och kör ner till vackra Gränna i Småland, där hennes älskade moster bor. Vid Vätterns strand hittar hon ett lugn hon länge saknat och kreativiteten väcks till liv. En dag när hon hjälper sin moster att rensa ur ett dödsbo tänds idén om att starta en liten antikbod med till hörande kafé.

Dödsboet väcker också en nyfikenhet på mannen som bodde i huset före mostern. Han sägs ha levt ett tillbakadraget liv i ensamhet, men varifrån kom intresset för antika franska möbler? Och vem är kvinnan som skrivit breven som Hanna hittar i en låda på vinden?

Croissanter och kuriosa är första delen i Grän nasviten. Det är en finstämd feelgoodroman om att komma tillbaka och ta kommando över sitt liv.

Förläggaren om

Croissanter och kuriosa

"En välskriven och äkta feelgood-debut som för tankarna till Camilla Davidssons succéserier."

– Christoffer Holst, förläggare

Bakgrund

Camilla Thelander Eng är stockholmare till ursprunget men boende i Linköping sedan många år med sin familj. Hon har rötterna i den småländska jorden och har tillbringat många härliga stunder i Gränna/Huskvarna-trak terna genom åren.

foto: gunilla lundström

Referenser

FÖRFATTARE: Camilla Davidsson & Jenny Fagerlund

FILM/TV: Love is all you need & Home Again

Cosy Countryside

CROISSANTER OCH KURIOSA

Av: Camilla Thelander Eng Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 22 februari ISBN: 978917771

MÅLGRUPP: Hembygdsromantiker. UNIKT: Varm feelgood med svart botten.

Det här är varma feelgoodberättelser där miljön spelar en av huvudrollerna. Och var är vi någonstan? På landet givetvis!

A nice cup of tea J

Äntligen en nyskriven roman av Jojo Moyes

Roligt, gripande och innerligt berättat om hur en liten sak som att ta fel väska på gymet plötsligt kan förändra allt.

Nisha Cantor och Sam Kemp är två väldigt olika kvinnor.

Fyrtiofemåriga Nisha lever ett glamouröst liv i överflöd, tills det att hennes man plötsligt kopplar bort henne från alla tillgångar. Fyrtiosjuåriga Sam har en helt annan tillvaro, där en stor del av tiden handlar om att få ekonomin att gå runt för henne och familjen.

Men allt förändras när Sam en dag av misstag får med sig Nishas gymväska hem. I den hittar hon ett par skor, som hon inte kan motstå att kliva i. Plötsligt går hon med lite rakare rygg, och med ett

större självförtroende. I samma stund får karriä ren dessutom ett lyft.

Samtidigt som Sam skördar framgångar håller Nisha på att förlora allt. Men Nisha har en plan för att få sitt liv tillbaka.

Andra kvinnors liv är en underhållande och varm berättelse om hur de mins ta av misstag kan förändra exakt allt. Ren och skär läs glädje från en av världens bäst säljande författare.

Sagt om Jojo Moyes andra romaner

”Har du missat Jojo Moyes är det dags att börja läsa. Böckerna är som krispiga äpplen: sötman finns där, men också tuggmot ståndet.” – Tara

”Århundradets kärlekshistoria.” – Bibliotekstjänst

”Nog för att jag brukar sträckläsa alla Jojo Moyes böcker, men det här är nog min absoluta favorit hittills.”

– Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Bakgrund

Jojo Moyes är den brittiska journalisten som blev framgångsrik författare. Hon har skrivit 16 roma ner som har översatts till fyrtiosex språk och har sålt över trettioåtta miljoner exemplar över hela världen.

Två av hennes romaner har filmatiserat, Livet efter dig, 2016 och Sista brevet från din älskade, 2021.

Referenser

BÖCKER: Skilsmässan av Moa Herngren FILM/TV: I hennes skor

ANDRA KVINNORS LIV

Av: Jojo Moyes Originaltitel: Someone Else's Shoes Översättning: Helen Ljungmark Omslag: Sara R Acedo Format: inbunden Utkommer: 15 mars ISBN: 9789177716365

MÅLGRUPP: Jojo-fansen. UNIKT: Tre år sedan Moyes utkom med en nyskriven roman!

A nice cup of tea J

När man vill bli berörd men inte har någon lust att gråta floder. Vill ha någonting hemtrevligt, äkta och för all del, en liten kärlekshistoria också.

foto: jenny lewis foto: thomas williams/unsplash

Tillbaka till våffelbruket på fjället

En berättelse om kvinnlig frigörelse i landsbygdens 70-tal, om drömmar och att våga bli lycklig på egna vilkor.

Fristående uppföljare till Kallbaderskan bland fjällen, som vann Årets Feelgood 2022!

Livet har blivit ljusare för Helena, som tog sin tillflykt till Härjedalen när hennes liv kraschade. Nu gräddar hon våfflor i det mysiga våffelbruket om dagarna, men hon längtar efter mer. Och så får hon upp ögonen för det gamla gula huset, där Hilda – kvinnan som förr i tiden drev våffelbruket – en gång bodde. Men vem var Hilda egentligen?

I början av 70-talet lever Hilda och hennes man på den stora gården i Fjällnäs. Men äktenskapet är inte lyckligt, och det enda som håller Hilda vid liv

är våffelgräddningen och mötet med gästerna. Det hon helst av allt vill göra är att sy.

När ett filmteam från Stockholm plötsligt dyker upp, och Hilda lär känna skådespelarna och de andra i produktionen, vänds allt upp och ner. Har Hilda det mod som krävs för att våga förändra sitt liv?

Sömmerskan och friheten är en vacker feelgoodroman med sorg kant, och den fristående uppföl jaren till Karin Härjegårds succé Kallbaderskan bland fjällen.

FEELGOOD 2022

Årets feelgood 2022

juryns motivering:

"Årets feelgood är klar som en fjällbäck och smakrik som en våffla gjord med äkta grädde. Karin Härjegård tar oss med på en livsvandring i gränslandet mellan uppgivenhet och hopp, och hon räds varken allvaret eller skratten. Historien överraskar och hittar nya stigar bortom genrens uppkörda allfarvägar. En relationsroman om att hitta sig själv där maten och miljöerna är viktiga ingredienser. Det dynamiska språket, med många ge staltande detaljer, driver elegant handlingen vidare och skapar en stark närvaro."

Sömmerskan och friheten

Bakgrund

Karin Härjegård lever sitt liv i fjällvärlden, i Duved, med man, tonårsdotter och hund.

Hon är både verksam fjällpräst i Svenska kyrkan i Åre och författare till sex böcker.

Karin tilldelades Länstid ningens kulturpris 2018. Förutom skrivandet arbetar hon med musik, teater och håller föreläs ningar.

Referenser

BÖCKER: Sanningen om ostrondykerskan FILM/TV: Tisdagsklubben

Feel all

Karin Härjegård vann Årets feelgood 2022 med sin roman Kallbaderskan bland fjällen

KARIN HÄRJEGÅRD

SÖMMERSKAN OCH FRIHETEN

Av: Karin Härjegård Omslag: Sanna Sporrong Format: inbunden Utkommer: 22 mars ISBN: 9789177716693

MÅLGRUPP:

Mogna kvinnor i alla åldrar. UNIKT: Karin vann priset Årets feelgood 2022 för Kallbaderskan bland fjällen.

Feel all eller för att citera Per Gessle, ”alla känslorna på en och samma gång”! Böckerna som bubblar och spritter av stora känslor, både sorg, bedrövelse och lycka.

foto: rickard bergstedt
¦

Ny mysdeckare om en nyfiken bokcirkel

Charmigt och lagom läskigt mysterium som utspelar sig i på Västkusten bland kobbar och skär.

Idet lilla kustsamhället Solviken har livet sin stilla gång. Anrika familjer har sedan länge styrt och ställt här, och det är precis så man vill att det ska vara.

Anya Lindholm har flyttat till Solviken med sin hemvändande man, men att komma in i det nya samhället visar sig vara svårare än vad hon trott. Därför anmäler hon sitt intresse att sitta som sty relseledamot i ortens segelsällskap, trots att hon själv knappt satt foten på en båt.

På det viset träffar hon Nadia och Linnéa, och snart har de en bokcirkel tillsammans som regel bundet träffas på Solvikens Country Club. Det blir visserligen mer bubbel än djuplodade samtal om den senaste deckaren de läst, men när ett verkligt mord sker på hemmaplan blir alla tre snart in dragna …

Storm över Solviken är ett charmigt mysmysterium som utspelar sig på ”västkustens riviera” – och den första delen i serien Amatördeckarnas bokcirkel.

Sagt om Sofias tidigare böcker

"En härligt eskapistisk och romantisk serie som kretsar kring Fors gård och de människor som finns där." – Aftonbladet Söndag "Ett oväntat arv är den perfekta verklighetensflykten för den som vill kompensera upp höstmörkret med en välav vägd balans av klöverblom, romantik och hovklapper." – Johannas deckarhörna

Bakgrund

Sofia Ymén har tidigare givit ut sex romaner, samt skrivit ett antal noveller för den populä ra veckotidningen Allers. Hon driver även Face book-sidan Feelgoodfre dag, en samlingsplats för feelgoodälskare som har över 8000 följare! Sofia bor med man och barn på Västkusten, där hennes böcker oftast utspelar sig. STORM ÖVER SOLVIKEN

Referenser

BÖCKER: Morden på Österlen/Anders de la Motte & Måns Nilsson Säbyholms gröna fingrar/ Carin Hjulström FILM/TV: Only Murders in the Building & Midsomer Murders

foto: madeleine wejlerud

Av: Sofia Ymén Omslag: Maria Sundberg Format: inbunden Utkommer: 6 april ISBN: 9789177716617

MÅLGRUPP: Deckarpubliken

UNIKT: Feelgoodfredags skapare Sofia utkommer med ett spännande mysteri um i Agatha Christies anda om utspelar sig i på Västkusten.

Spännande, klurigt, relationer och vackra miljöer samt en lagom blodig deckargåta att lösa.

Hur gör man egentligen för att gå vidare?

En underhållande och annorlunda berättelse om att våga följa sin dröm och gå vidare i livet.

Våren har kommit och det är dags för Annie och hennes BH-buss att rulla ut på lands vägarna igen. Men knappt hinner hon ta plats bakom den vita ratten innan en verkstadsräkning håller på att omkullkasta sommarens planer. Dess utom verkar alla i hennes närhet gått och blivit nykära, utom hon.

Nya möjligheter uppenbarar sig när Annie får låna en campingplats på Fårö under en månad. Nu ska hon sälja badkläder till turister och kasta sig ut i dejtingdjungeln.

På den lilla ön väntar en konflikt från det förflutna på att vädras ut. Och oväntade känslostormar får Annie att tappa fotfästet och ställa sig frågan: Hur gör man egentligen när man går vidare?

Där alla vägar tar slut är den andra delen i Karin Jansons populära serie BH-bussen. En underhållande och annorlunda berättelse om att våga följa sin dröm och gå vidare i livet.

Cosy
Countryside

Sagt om Landsvägarnas drottning

"Med humor och svärta skriver Karin Janson om att återta självständigheten efter en lång tids sjukdom, viljan att vara fri och en otippad roadtrip - med underklädestema."

– Mora Tidning

"Det blir en hoppfull resa som tar oss till Dalarna, Härje dalen och Hälsingland - och förstås till feelgoodromanens bästa gren: att våga gå ta steget och göra nödvändiga förändringar." – Göteborgs Posten

Bakgrund

Karin Janson är journa list och författare, och delar sin tid mellan en lägenhet i Stockholm och familjegården i Dalarna. Hennes debut Byvalla blev en äls kad ljudboksserie på Storytel, och hos Printz har hon kommit ut med romanerna Sweet Home Dalarna, Möjlighet till självhushållning och Landsvägarnas drottning.

Referenser

FÖRFATTARE: Eli Åhman Owetz & Sara Paborn

FILM/TV: Masjävlar & Tillsammans

Karin Janson Där alla tarvägarslut

Andra delen i ”Bh-bussen”

DÄR ALLA VÄGAR TAR SLUT

Av: Karin Janson

Omslag: Sanna Sporrong Format: inbunden Utkommer: 7 april ISBN: 9789177716655

MÅLGRUPP: Landsortsbor unikt: En författare med hjärtat på landsbygden somhon skildrar med lika mycket humor som respekt.

Cosy Countryside

Det här är varma feelgoodberättelser där miljön spelar en av huvudrollerna. Och var är vi någonstan? På landet givetvis!

maria
foto:
hansson
foto: karin janson

Family Saga s

Livet på Marstrand runt 1822

Sillen har försvunnit, livet är hårt ute i kustbandet och många försöker söka lyckan på annat håll. Margaretas far Ture är en av dem, han drömmer om att göra kurhotell av den gamla sillfabriken.

ret är 1822 och livet är tufft på Marstrand.

Sillen har försvunnit, och många har lämnat för att söka sin lycka någon annanstans. Men inte familjen Westerberg. De har fiskat på Marstrand i generationer och nu har Oscar tagit över stafett pinnen från sin far. Men fadern blir allt annat än glad när han får höra att Oscar sålt sillmagasinen till några främlingar.

Margareta Högman har precis anlänt till Mar strand tillsammans med sin far, Ture. Och det är just affärsmannen Ture som köpt upp de gamla sillmagasinen – planen är att förvandla dem till ett storslaget kurhotell, som ska locka folk till ön bortom dimman.

De två rivaliserande släkterna har egentligen samma mål men är som förblindade av det desperata läget som råder på ön. Och mitt i allt elände så börjar kärleken spira. Margaretas och Oscars relation är hoppet och framtidstron som alla så väl behöver, men kommer de våga satsa allt?

Ön bortom dimman är den första delen i Kuror ten Marstrand, en romantisk och historisk serie om en mytomspunnen ö i det karga kustbandet.

Å

Sagt om Veronicas tidigare böcker

"Jag blir så investerad i alla de här karaktärerna att jag vill hoppa in i boken och skaka om dem allihop. En stark debut av Veronica Almer." – @mariasbokhylla

"Jag sträckläste denna charmiga historia som är skriven med humor och värme om kärlekens virvlande vägar." – @kulturladyn

Bakgrund:

Veronica Almér släppte sin första roman 2018, Sunt förnuft, vilt hjärta. 2020 kom första säsongen av hennes historiska långserie Loviseholm, en Storytel Original som har toppat romance-topplistan. Loviseholm är även utgiven i Danmark och där blev den nominerad till Stora ljudbokspriset 2021.

Referenser

FÖRFATTARE: Simona Arnstedt & Frida Skybäck. FILM/TV: Bridgerton & Sweet Magnolias.

ÖN BORTOM DIMMAN

Av: Veronica Almér Omslag: Anders Timrén Format: inbunden Utkommer: 20 april ISBN: 9789177716105

MÅLGRUPP: Historieintresserade feelgoodläsare UNIKT: Om människors livsvilja och kreativitet när en guldålder är på väg mot sitt slut och nya tag behövs.

Family Saga s

Släktband. Föräldrar, barn, syskon, morföräldrar, farföräldrar. Egenvalda, bortvalda, förlorade, saknade, önskade. Hur vi än vrider och vänder på detta så påverkar våra familjeband oss livet igenom. Mycket behöver bearbetas under stundom och det här är böckerna som hjälper oss en bit på vägen.

foto: privat

Cosy Countryside

Anna-Lisa är tillbaka!

Eli Åhman Owetz har skrivit den tionde och sista delen i den hyllade Söderbergasviten.

Nio år har gått sedan den äventyrslystna Anna-Lisa gav sig ut på luffen, och slutli gen hittade till byn Söderberga i Roslagen. Det blev platsen där hon öppnade sin retrobutik i en gammal lanthandel, och där hon träffade mannen i sitt liv. Nu har hon och Rutger två små barn, och bor idylliskt på herrgården Solstaholm.

Men förändringarnas vindar blåser snart in. Plötsligt hotas Söderbergas blotta existens, och samtidigt flyttar nya grannar in till byn. En av dem är allt för bekant. Det är Ralf, Anna-Lisas gamla kärlek. Och trots att hela hennes liv med

Rutger står på spel så kan hon inte låta bli att träffa Ralf. När Rutger blir erbjuden ett jobb i London ställs Anna-Lisa inför ett stort val. Var hör hennes hjärta hemma?

Farväl Söderberga är den tionde och sista delen i Eli Åhman Owetz ro manbygge Söder bergasviten.

Sagt om Sommaren då katten flyttade

Bakgrund:

Eli Åhman Owetz har sedan debuten 2013 skrivit tio böcker i ro manbygget Söderber gasviten, feelgood som utspelar sig i det vackra Roslagen. Hennes roman Brevvännerna kom tvåa i Årets bok 2020.

Eli bor på sin föräldra gård i Roslagen till sammans med sin man Håkan och luffarkatten Putte.

Cosy Countryside

foto: juliana wiklund
FARVÄL SÖDERBERGA Av: Eli Åhman Owetz Omslag: Eva Lindeberg Format: inbunden Utkommer: 10 maj ISBN: 9789177716570 MÅLGRUPP: Kvinnor mitt i livet och hembygdsivrare. UNIKT: Sista och tionde delen i Söder bergasviten! FÖRFATTARE: Camilla Davidsson & Veronica Henry. FILM/TV: Delicious & Det sitter i väggarna Referenser
"En varm berättelse om saknad och om att våga släppa taget och börja om på nytt." – Tidningen Land "Nog den bästa roman Eli Åhman Owetz skrivit. Hittills."
M Magasin
Det
är varma feelgoodberättelser där miljön
Och var är vi någonstan? På
givetvis! foto: stina schwärze
här
spelar en av huvudrollerna.
landet

FEBRUARI

FEBRUARI

STORPOCKET! "

"I mitt tycke är det här en fulländad feelgood." – @sofiasbokhylla

JANUARI

JANUARI 11/1 11/1

"Omöjligt att låta bli att skratta … Det blir många skratt och igenkännande nickningar när Jessika Devert är tillbaka med en ny dagboksberättelse." – Barometern

"Jessika Devert alltså! Vilken feelgoodstjärna! Jag är ganska kräsen när det gäller feel goodromaner, men hennes dagboksböcker är något utöver det vanliga skulle jag säga". – Smålandsposten

”Vi möts på Sheerwater är en historia om fina familjerelationer. Men den är så mycket mer och komplexiteten i den gör den till en läsvärd feelgood för tidiga försom markvällar."

– Smålandsposten

FEBRUARI

15/2 15/2

"Det är begåvad svensk feel good, som aldrig blir för sockersöt utan behåller en vacker underton av hjälplös sorg inför allt som också går åt skogen."

– Dagens Nyheter

15/2

"Omöjlig att lägga ifrån sig." – Daily Express

MARS

15/3

"Fint och kärleksfullt med stark igenkänningsfaktor för de allra flesta." – Land

pocket

MARS

APRIL

MAJ

15/3

"Fina karaktärer får liv i Carole Matthews mysiga gårdsberättelse … Det här är feelgood när den är som bäst."

– Barometern

APRIL

12/4

"Men Veronica Henry berättar fint om ensamhet och gemenskap, missförstånd och tillkortakomman den, och förlägger allt till en brittisk idyll med gamla gråa stenhus, bjälkar i taket, lummiga trädgårdar och kvittrande fåglar.

– Dagens Nyheter

12/4

"Det här är en läspärla! … Boken bjuder på romantik, familjefejder, vänskap och är bara underbar att läsa." – @lollosbokhorna

MAJ

10/5

”Bokträdgården i Primrose Hill är romantisk feelgood när den är som bäst." Helhetsbetyg: 5 – BTJ-häftet nr 15, 2022.

"Det är en gripande bok som jag hade svårt att släppa."

– @tessansboktips

10/5 MAJ

10/5

"Nog den bästa roman Eli Åhman Owetz skrivit. Hittills." – M Magasin

Printz Publishing är förlaget som ger ut intelligent underhållning. Smarta och välskrivna berättelser som berör.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.