PRINTZ PUBLISHING SOMMAR 2021

Page 1

Förlaget som ger ut intelligent underhållning

z t n i Pr PUBLISHING SOMMAR 2021


Välkommen till oss Jennifer! Hej Jennifer – du är ny på Printz men inte i feelgoodvärlden. Du är ju förläggare på Norstedts också, där du ansvarat för flera feelgoodböcker. Hur hittade du till den här genren?

Hej! Varma relationsromaner har alltid tilltalat mig, långt innan feelgoodbegreppet var etablerat. I min ungdom läste jag förstås (som resten av världen) Marian Keyes, hon var den som öppnade mina ögon för genren skulle jag säga. Jag läste även allt av Nick Hornby och minns att jag älskade Om en pojke som sjuttonåring. Har du något speciellt feelgood-minne från din tid som förläggare?

Alla möten med både författare och läsare är ju det absolut roligaste med att jobba med feelgood. Men det som slår högst är nog ändå när jag fick träffa självaste Marian Keyes på Norstedts Feelgoodafton 2019. Då kände jag mig som en riktig fangirl måste jag erkänna. Har du alltid velat jobba med böcker?

Jag har alltid läst och älskat böcker. Jag läste litteraturvetenskap på universitetet, men det var faktiskt förlagskunskapen i Lund för 13 år sedan som fick upp mina ögon för den här härliga branschen. Och jag är så glad att jag hittade hit!

säga. Den var något utöver det vanliga, men så vann den ju också Augustpriset. Jag skulle dock gärna räkna upp minst tio titlar till här. Varför tror du feelgood är så populärt för tillfället?

Jag tror absolut att vårt behov att få vila i berättelser med lyckliga slut har blivit mycket viktigare i en tid då omvärlden inte har känts särskilt lycklig. Sen så har det ju bidragit enormt mycket att vi nu har så många svenska författare i genren. Det feelgood-community som skapats under senare år är helt fantastiskt. Det ska bli otroligt roligt att få jobba med förlaget som har en så stor roll i genrens spridning i Sverige!

Bästa läsupplevelsen 2020?

Det här är ju en enormt svår fråga till en förläggare tycker jag. Hur ska jag kunna välja en? Lydia Sandgrens Samlade verk måste jag nog

"

Några av alla fina böcker som Jennifer varit förläggare för hos Norstedts.


Comfort Reading Det är Printz Publishing i ett nötskal! Kan man jämföra våra böcker med en perfekt lasagne? Ni vet, lagom sälta och sötman från tomaterna som lämnar en behaglig känsla i magen när man läst, förlåt ätit upp. Vårt mål för 2021 är att erbjuda massor av Comfort Reading, det kan vara en härlig feelgood-roman, historisk spänningsroman eller en gripande relationsroman som biter tag. När coronarestriktionerna gör livet minst sagt annorlunda är det bästa man kan göra åt situationen att ägna sig åt den bästa sortens eskapism, att läsa! Hos oss på Printz finns alla möjligheter att drömma sig bort till salta bad, bökiga kärleksrelationer, lantliv och husdjur. Sommarens tema verkar vara djur, både stora och små varianter! Förutom en hel hög med härlig sommarläsning har vi också äran att få välkomna en ny medarbetare, nämligen Jennifer Lindström! Jennifer är till vardags förläggare på Norstedts men har stökat om i sin arbetstid för att få plats med oss också. Tack för det! Läs mer om detta i intervjun med Jennifer på sidan två här till vänster i katalogen. Hälsar vännerna på Printz Tur att Christoffer har långa armar, det är inte helt lätt att få med alla tre på bild, coronasäkert!

Comfort Reading

Anna Levahn Sälj & marknadsansvarig anna.levahn@printzpublishing.se

FOTO Niklas Palmklint

FOTO Niklas Palmklint

j

Christoffer Holst Listansvarig christoffer.holst@printzpublishing.se

Distribution Speed Group. Kontakt, sälj: Anna Levahn 072-319 89 00 anna.levahn@printzpublishing.se

Jennifer Lindström Förläggare jennifer.lindstrom@norstedts.se


PrintzPUBLISHING SOMMAR 2021

JUNI

UTGIVNINGSDATUM: 26/5

POCKET

INBUNDEN

UTGIVNINGSDATUM: 19/5

UTGIVNINGSDATUM: 9/6

INBUNDEN

INBUNDEN INBUNDEN

UTGIVNINGSDATUM: 19/5

UTGIVNINGSDATUM: 2/6

UTGIVNINGSDATUM: 12/5

POCKET

UTGIVNINGSDATUM: 12/5

INBUNDEN

POCKET

INBUNDEN

MAJ

UTGIVNINGSDATUM: 9/6

UTGIVNINGSDATUM: 16/6


AUGUSTI

INBUNDEN UTGIVNINGSDATUM: 4/8

POCKET

UTGIVNINGSDATUM: 7/7

UTGIVNINGSDATUM: 4/8

POCKET

POCKET

JULI

UTGIVNINGSDATUM: 11/8


Beach read

F

Tänk om du kunde få vara någon annan,

bara för en sommar Birdy Finch bestämmer sig för att låtsas vara sommelier och ta över sin väninnas jobb på ett vackert hotell i Skottland när vännen far iväg på kärlekssemester.

B

irdy Finch är inte på någon bra plats i livet. Arbetslös, med en strulig pojkvän och boende på sin bästa vän Heathers soffa. När Heather, som är en välrenommerad sommelier, väljer att resa bort med sin pojkvän istället för att ta ett sommarjobb på ett nedgånget hotell i det skotska höglandet, ser Birdy sin chans. Hon tackar i smyg ja till jobbet i Heathers ställe. Hur svårt kan det vara? Väl på plats i Skottland visar det sig att hotellet håller på att renoveras. En ny stjärnkock har anställts och källaren är fylld av viner. Det hon trodde skulle bli ett enkelt sommarjobb, visar sig vara något helt annat.

Birdy kommer snabbt in i gemenskapen på hotellet, och för första gången på väldigt länge känner hon sig som hemma. Men när hon börjar falla för den snygge och begåvade kökschefen James, blir lögnen allt svårare att ta sig ur. Och hur ska hon förklara det här för Heather? Birdy Finchs nya liv är en smart och rolig romantisk komedi, om en kaotisk hjältinna med ett hjärta av guld. En perfekt roman för dig som inte kan få nog av Bridget Jones dagbok, Sambo på försök, Fleabag och Bridesmaids.


Goodreads läsare om

Birdy Finch nya liv

"This is a hilarious book that once you think that you have figured out the storyline of, it changes. It is a sweet romance/Chicklit book that is utterly readable and enjoyable but never gets treacly." "When you start reading this you assume that you know exactly how it will end and it does end in a similar fashion but with enough twists and differences to totally make up for that. The Summer Job was just such a great read. It was funny, romantic, emotional and perfect escapism."

LIZZY DENT

Bakgrund:

Lizzy har bland mycket annat skrivit musik till kanaler som MTV, varit manusförfattare åt BBC samt kommit ut med tre ungdomsböcker under pseudonymen Rebecca Denton.

Referenser FÖRFATTARE:

Beth O'Leary och Lindsey Kelk TV-SERIER: Fleabag, Bridesmaids

BIRDY FINCHS NYA LIV Av: Lizzy Dent Originaltitel: The Summer Job Omslag: Eva Lindeberg Översättning: Helen Ljungmark Format: inbunden Utkommer: 12 maj ISBN: 9789177713586 målgrupp: Lite yngre läsare

som vill ha humor och allvar.

unikt: En humoristisk historia om

kärlek, kval och alldeles för många goda viner.

Beach read

F

Spelar ingen roll om sommaren regnar bort! Det här är läsningen som känns som en varm vind, en svalkande glass eller ett dopp i böljan den blå.


Beach read

F

Sol, semester

och oväntade sanningar Följ med Lucy Diamond till York – det blir en oförglömlig sommar!

N

är Frankie snubblar på ett oöppnat brev från sin bortgångna mamma blir hon först glad … tills hon läser det och upptäcker sanningen om sin pappa. Hennes huvud fylls av frågor, och hon bestämmer sig för att resa till vackra York, i norra England, för att få svar. I York bor familjen Mortimer. På ytan en väldigt trevlig och omtyckt skara människor, men som bär på många hemligheter. Robyn Mortimer och hennes man John har varit gifta i många år, men Robyn börjar mer och mer tro att han döljer något för henne. Och så har vi Bunny, som blev tokförälskad i

David Mortimer när hon först kom till York. Men Bunny känner mer och mer att hennes förflutna håller på att hinna ikapp henne. Kommer Dave fortfarande älska henne – när han får reda på vad hon gjort? Lucy Diamond, drottningen av strandläsning, är tillbaka med en oemotståndlig bladvändare, fullproppad av hemligheter, kärlek och hopp. Följ med till York – det blir en sommar du sent kommer glömma!


Sagt om En sommar i York ”Varm, rolig och smart.” – Daily Mail

”En vackert skriven berättelse med många lager.” – Daily Express

LUCY DIAMOND

Bakgrund:

Hennes riktiga namn är Sue Mongredien. Hon har valt att använda en pseudonym, eftersom "Diamond" är mycket lättare att stava och uttala än "Mongredien" och också för att hon skriver barnböcker och vill hålla genrerna separerade.

Referenser

författare: Lucy Dillon och Sheila O'Flanagan film/tv:

Letters to Juliet & Remember Me

Beach read

F

EN SOMMAR I YORK Av: Lucy Diamond Originaltitel: Something to Tell You Omslag: Emma Graves Översättning: Birgitta Karlström Format: inbunden Utkommer: 19 maj ISBN: 9789177714507 målgrupp:

Semestersugna kvinnor i alla åldrar. unikt:

En ny gripande relationsroman i samma solvarma anda som hennes tidigare böcker.

Spelar ingen roll om sommaren regnar bort! Det här är läsningen som känns som en varm vind, en svalkande glass eller ett dopp i böljan den blå.


Beach read

F

Sommarromantik från

feelgoodfavoriten Henry Välkommen tillbaka till strandhusen i Everdeen – en tillflykt för vilsna hjärtan!

S

ommaren är på väg, och Robyn och Jake håller på att planera sitt bröllop. Det ska äga rum i familjens lilla strandhus i Devon, och planerna inkluderar en picknick vid det glittrande vattnet, mängder av dans och rosébubbel. Det kommer bli fantastiskt. Men Robyn är mer oroad än förväntansfull. Hon kan nämligen inte sluta tänka på den där boxen hon fick på sin artonårsdag, och alla hemligheter den kan tänkas innehålla. Vågar hon verkligen öppna den dörren till sitt förflutna? Den kan antingen hjälpa Robyn – eller krossa hjärtat på de hon älskar allra mest. Hur ska hon veta vad som är rätt?

Sommar i strandhuset är den andra, fristående delen i Veronica Henrys varma serie om den lilla havsorten Everdeen. Att läsa en Henry-bok är som att resa till en godhjärtad plats man aldrig vill lämna. Hennes böcker har blivit stora favoriter i Sverige och har sålt i 80 000 exemplar sedan den första, Familjereceptet, släpptes 2019.


Sagt om Sommar i strandhuset ”Lika upplyftande som en solig sommardag …” – Sarah Morgan ”Den ultimata feelgood-läsningen för stranden.” – The Sun

VERONICA HENRY

Bakgrund:

Veronica Henry är en brittisk feelgoodförfattare och har en bakgrund som bla manusförfattare för TV.

Referenser FÖRFATTARE:

Liz Fenwick & Rosamunde Pilcher FILM/TV:

Fyra bröllop och en begravning & Muriel's bröllop

SOMMAR I STRANDHUSET Av: Veronica Henry Originaltitel: A Wedding at the Beach Hut Översättning: Maria Store Omslag: Anna Henriksson, Pixelpiraya Format: inbunden Utkommer: 26 maj ISBN: 9789177714477 målgrupp:

Semestersugna kvinnor i alla åldrar. unikt:

Ett romantiskt bröllop på stranden ackompanjerat av vågskvalp.

Beach read

F

Spelar ingen roll om sommaren regnar bort! Det här är läsningen som känns som en varm vind, en svalkande glass eller ett dopp i böljan den blå.


Cosy Countryside

Nya utmaningar

på hästgården

Livskriser, romantik och gamla dagböcker – välkommen tillbaka till Fors gård!

N

är Filippa får chansen att göra verklighet av sin dröm – att hjälpa samarbetet mellan häst och ryttare på barndomsvännen Madeleine Fors gård – tvekar hon inte för ett ögonblick. Men vad gör man när man stirrar sin livsdröm i vitögat, blir man fylld av förväntan eller stel av skräck inför att misslyckas? Sedan barnsben har Williams föräldrar byggt upp ett liv kring honom och hans hopptävlan. Men nu närmar han sig trettio, och karriären har kraschat. När föräldrarna skickar hem honom och tävlingshästen Eldorado från Frankrike, får hästen stallplats på Fors gård. Filippa får i uppdrag att hjälpa William med hästen, men båda två går in i uppdraget lika

motvilligt. Ändå dras de till varandra. I samma veva hittar Filippa sin gammelmormors dagbok, och börjar läsa den tillsammans med sina väninnor. Kan en änka som levde för knappt hundra år sedan leda dem på rätt väg? En svårfångad dröm är den andra delen i Sofia Yméns Kungsbackakvartett – en romantisk och eskapistisk serie om livet på Fors gård och människorna som arbetar där.


Sagt omEtt oväntat arv "Ett oväntat arv är den perfekta verklighetsflykten för den som vill kompensera upp höstmörkret med en välavvägd balans av klöverblom, romantik och hovklapper." – Johannas deckarhörna "… det är så mysigt med hästböcker för vuxna!" – I hyllan

SOFIA YMÉN

Bakgrund:

Hästtjejen som drömde om att bli författare och till sist blev det på heltid och hjälper dessutom andra drömmar på vägen mot författarskapet som lektör och skrivcoach.

foto: madeleine wejlerud

EN SVÅRFÅNGAD DRÖM Av: Sofia Ymén Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 2 juni ISBN: 9789177714354

Referenser FÖRFATTARE: Nora Roberts & Simona Ahrnstedt FILM/TV: Rock My heart & A Sunday Horse

Cosy Countryside

målgrupp:

Gamla och unga stallmänniskor. unikt:

Hästbok för vuxna. kuriosa:

Sofia Ymén driver den omåttligt populära Facebookgruppen Feelgoodfredag med över 6000 medlemmar. foto: madeleine wejlerud

Det här är varma feelgoodberättelser där miljön spelar en av huvudrollerna. Och var är vi någonstan? På landet givetvis!


Cosy Countryside

En ny generation av

gröna vågen

Rolig sommarläsning om bilden av livet på landet!

M

öjlighet till självhushållning på charmig gård utanför Kopparberg, står det i annonsen i tidningen Land. Alissander och Kajsa har tröttnat på sin inrutade tillvaro i Örebro och bestämmer sig för att prova livet på landet. Nu ska de odla, snickra möbler och sköta gårdens hästar, som hyresvärden lämnat kvar. Kanske kan idyllen laga sprickorna i deras förhållande … Men livet på gården visar sig bli tuffare än de tänkt sig. Både hästar och bin är rymningsbenägna, ladan är fallfärdig och kålmaskarna äter upp stora delar av odlingen. Dessutom lägger grannen Per-Arne ständigt näsan i blöt. Och så finns det

en person i parets förflutna som Kajsa gömmer sig från … Möjlighet till självhushållning är en ny roman från feelgood-favoriten Karin Janson. En underhållande bladvändare om människors bild av landsbygden, berättad med både humor och kärlek.


Sagt om

Sweet Home Dalarna

"Storstadskille i nöd får hjälp av en dalkulla." – Morgonstudion, Svt

"Karin Janson skriver feelgood där landsbygden är mer skitig än romantisk." – Kommunalarbetaren.se

KARIN JANSON

Bakgrund:

Karin Janson har skrivit flera romaner tidigare, bland annat den populära serien Byvalla. På Printz Publishing har Karin släppt en roman tidigare, Sweet Home Dalarna.

foto: maria hansson

Referenser författare:

Frida Skybäck & Johanna Schreiber film/tv:

Bergs drömkåk & I vår Herres hage

MÖJLIGHET TILL SJÄLVHUSHÅLLNING Av: Karin Janson Omslag: Anders Timrén Format: inbunden Utkommer: 9 juni ISBN: 9789177713869

målgrupp:

Hembygdsromantikerna. unikt:

En högst aktuell berättelse om att leva närmare naturen.

Cosy Countryside

Det här är varma feelgoodberättelser där miljön spelar en av huvudrollerna. Och var är vi någonstan? På landet givetvis!


Cosy Countryside

Dramatik och romantik

i Cornwall

Dyk in i en av Pilchers mest älskade klassiker!

P

å sin dödsbädd berättar Rebeccas mamma för första gången om det förflutna. Om varför hon för alltid lämnade sin familj och den vackra lantegendomen i Cornwall. Rebecca bestämmer sig för att bege sig dit, och upptäcker ett fantastiskt hus, ljuvligt inbäddat i ett böljande landskap. Men Rebecca hinner knappt sätta sin fot på Boscarva förrän hon inser att saker och ting inte står rätt till. Hennes morfar, den berömde konstnären Grenville Bayliss, välkomnar henne med öppna armar, men husets övriga gäster verkar överrumplade. Det visar sig vara en plats fylld av hemligheter, och innan Rebecca vet ordet av är hon en bricka i familjens intrigspel.

När stormen kom är en av Rosamunde Pilchers mest älskade klassiker, och den andra av tre som Printz ger ut 2021. Som alltid med Pilcher är det Cornwall och hemligheter som står i centrum. Det här är smart berättad sommarläsning som är omöjlig att släppa.


Sagt om När stormen kom "Her genius is to create characters you really care for." – Daily Express "Pilcher's storytelling skills are serene and beguiling." – The Times

ROSAMUNDE PILCHER

Bakgrund:

Rosamunde Pilcher gick bort 2019 vid den aktningsvärda åldern av 94 år. Hon kan med rätta kallas feelgood-drottningen nummer ett! foto: getty images

NÄR STORMEN KOM Av: Rosamunde Pilcher Originaltitel: The Day of the Storm Översättning: Lena Torndahl Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 16 juni ISBN: 9789177714774

Referenser

författare:

Veronica Henry & Liz Fenwick film/tv: Howards End & A Room with a View

målgrupp:

Nostalgiker & Cornwall-älskare unikt:

Nyutgivning av Pilchers klassiker

Cosy Countryside

Det här är varma feelgoodberättelser där miljön spelar en av huvudrollerna. Och var är vi någonstan? På landet givetvis!


Beach read

F

Det blir en sommar på

Räkholmen

Nya chanser, sommarromantik och kärleken till våra fyrfota vänner.

N

är Jonna blir vräkt från sin drömlägenhet och dessutom inser att hennes förlupne före detta pojkvän lurat henne på pengar rasar världen ihop. Utan jobb eller någonstans att bo tar hon sina fyra älskade katter och åker till sin farfar i Bohuslän, som hon inte träffat på trettio år. Hon får flytta in i hans gästhus på Räkholmen och de börjar lite trevande lära känna varandra och sin gemensamma släkthistoria. Ett steg i taget lär Jonna känna den lokale frisören, den snygge snickaren och de som bott på ön i hela sitt liv – ett speciellt och lite svåråtkomligt folk. Att träffa någon ny kärlek är hon inte intresserad av men när byns rikemansson älskar att

dansa lika mycket som hon – då vaknar något till liv i hennes hjärta. Kanske finns det chans till lite allt möjligt på Räkholmen? Katthotellet vid kusten är Jessika Deverts andra fristående feelgoodroman. Det är en varm och humoristisk berättelse om sommarkänslor, att våga och börja om. Och om katter förstås.


Sagt om Dagboken jag aldrig skrev ”… underhållande läsning som dessutom belyser ett tyst men angeläget problem som drabbar halva mänskligheten, nämligen klimakteriet. Det här är också en skön flykt bland Göteborgs inneställen, fjärran från pandemier.” – BTJ-häftet nr 4, 2021

JESSIKA DEVERT Bakgrund: Författare och journalist, bosatt i Göteborg. Hon har i snart tjugo år frilansat för flera av landets största tidningar, skrivit flera biografier, och har dessutom författat barnböcker tillsammans med sin syster. Katthotellet vid kusten är hennes andra feelgoodroman för vuxna.

foto: karin wildheim

KATTHOTELLET VID KUSTEN Av: Jessika Devert Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 4 augusti ISBN: 9789177714774

Referenser

författare:

Viveca Lärn & Carin Hjulström film/tv:

Skärgårdsdoktorn & Gilmore Girls

målgrupp:

Kattälskande skärgårdsromantiker. unikt:

Räkholmens förebild är västkustpärlan Grundsund där Jessika spenderat alla sina somrar sedan barnsben. Förebilden till Krabbekil? Inte så svårt att gissa att det är Lysekil va!

Beach read

F

Spelar ingen roll om sommaren regnar bort! Det här är läsningen som känns som en varm vind, en svalkande glass eller ett dopp i böljan den blå.


PrintzPUBLISHING SOMMAR 2021 pocket

JUNI

MAJ

"Perfekt semestersällskap - härliga miljöer och engagerande historia."

"Tredje delen om Café Havsbris berättas med humor och värme ur 26-åriga Willows perspektiv när hon hanterar jobb, spirande kärlek och mammans demens."

– Aftonbladet Söndag

– Göteborgsposten

UTGIVNINGSDATUM: 12/5

"Claire Sandy kan beskriva irritationsmoment så att man skrattar sig fördärvad i stället för att bli arg." – Dagens Nyheter

UTGIVNINGSDATUM: 19/5

UTGIVNINGSDATUM: 9/6


AUGUSTI

JULI

"Ett oväntat arv är den perfekta verklighetsflykten för den som vill kompensera upp höstmörkret med en väl avvägd balans av klöverblom, romantik och hovklapper."

FFFF "Fin feelgood full av fabulösa förvecklingar!" – Femina

– Johannas deckarhörna

UTGIVNINGSDATUM: 7/7

UTGIVNINGSDATUM: 4/8

"Page skriver med lätt hand och lyckas balansera romantiken med en uppfriskande svart humor i sina formuleringar. "

– Göteborgsposten

UTGIVNINGSDATUM: 11/8


foto: maria hansson

Hej Karin! Feelgoodfavoriten Karin Janson har alltid fingret i luften och fötterna på jorden. Förra sommaren släppte Printz hennes omtyckta Sweet Home Dalarna – i nya romanen ligger fokus på nya gröna vågen, där ilskna bin surrar ihop med heta känslor. I sommar är du aktuell med Möjlighet till självhushållning – vad är det här för en kul roman?

och jag vet inte om det är möjligt att vinna? Det krångliga, svåra och oglamourösa med Romanen handlar om ett par som gör det många självhushållning får sällan plats i de glossiga drömmer om - de nappar på en annons och flyttar livsstilsmagasinen och det var så jag kom på idén, till en liten gård utanför Kopparberg, där de ska i kontrasten mellan mina egna erfarenheter och leva självhushållande. Ganska snart upptäcker de drömbilden av landet. att det inte är lika soft att sköta Jag insåg dock ganska snart att en gård som de hade trott och så Boken skojar mycket med den nya jag hellre lagar goda rätter på ”Gröna Vågen” – varför tror du att visar det sig att hyresvärden har potatis, pumpa och tomater än så många suktar efter att bli biodlare djur som hon inte berättat om ... står och gräver i lerjord eller och köpa höns i dessa tider? kryper runt på alla fyra och Människor verkar längta ut till Hur fick du idén till boken? drar bort kvickrot ur landet i naturen i omgångar, första gången För tio år sedan flyttade jag och hällregn. var det tydligen romantiska förfatmitt ex till ett hus på landet med tare som Rousseau som fick människor att dra ut ambitionen att odla grönsaker och "downshifta", på landet i sekelskiftet 1700-1800. Jag tror att det som det heter. Jag insåg dock ganska snart att jag då som nu handlade om tanken på ett enklare liv hellre lagar goda rätter på potatis, pumpa och och att leva mer i samklang med naturen. Sedan tomater än står och gräver i lerjord eller kryper runt på alla fyra och drar bort kvickrot ur landet i har kanske det tankestoffet omskapats av olika hällregn. Att odla är en ständig kamp mot ogräset omständigheter. I dag är det troligen klimathotet


i kombination med broschyren Om krisen kommer som får människor att söka sig tillbaka till gamla tiders mathantverk, djur och natur. Många av dina böcker utspelar sig på landet. Vad betyder landsbygden för dig?

Jag bor på deltid på landet i en lägenhet på mina Sweet Home Dalarna föräldrars gård. Och deltid i utkommer i pocket 14 april. Stockholm med min sambo i en hyrestvåa. För mig innebär Stockholm ofta avkoppling, det är inga djur som ska matas, vattentankar som går sönder när man duschar eller snö som ska skottas ... Samtidigt känns livet friare på landet. Det bästa jag vet är att ta ut hundarna i skogen, vandra planlöst och lyssna på fåglarna. Hur hittade du in i feelgood-världen? Var det en självklar genre för dig och i så fall varför?

När jag började skriva var feelgood ännu inte ett begrepp, så vi hittade varandra efter ett tag, kan man säga. Jag skriver gärna enkelt, rakt på och med humor, om vanliga människor och relationer. Eftersom jag är uppvuxen på landet återkommer jag gärna till lantlivet och livet i små byar, men någon gång kanske jag skriver om en större stad ... Men feelgood kommer det att bli även fortsättningsvis.

"

Fler böcker och ljudböcker av Karin!

Möjlighet till självhushållning utkommer 9 juni.

Det krångliga, svåra och oglamourösa med självhushållning får sällan plats i de glossiga livsstilsmagasinen och det var så jag kom på idén, i kontrasten mellan mina egna erfarenheter och drömbilden av landet.


z t n i Pr

Publishing ÄR •·

forlaget

som gerut

intelligent

UNDERHÅLLNING.

och smarta välskrivna

berättelser

SOM berör.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.