Elcat brosúra

Page 1

Premium Health Concepts Kft. 9400 Sopron, Verő J. u.1. office@premiumhealth.hu www.premiumorvos.hu

teljes körű megoldás az egyirányú és kétírányú doppler vizsgálatokra


Handydop® doppler elven működik Minden szondában egy adókristály található, ami egy folyamatos ultrahangot sugároz. Ha ez az ultrahang hullám egy mozgó struktúrába ütközik, a doppler elv szerint módosul a visszaverődő ultrahang. A frekvencia-modulált jelet a vevő szondavevő kristálya érzékeli majd továbbítja a jelfeldolgozóhoz, ami megállapítja a doppler eltérést. Az eltérés a leadott és a fogadott jel közötti különbség, ami arányos a reflektorok sebességével. A handydop egy olyan jelet ad, ami megmutatja a vér folyási sebességét illetve ábrázolja a magzati szívhang jellemzőit.

Handydop® a tökéletes megoldás Az ELCAT handydoppal lefedhető az egyirányú doppler ultrahangvizsgálat minden területe. Csatlakoztatható hozzá 2,4 vagy 8 MHz-es ultrahang szonda, ami lehetővé teszi korai magzati korban a magzati szívhang felismerését, vagy az artériás és vénás érrendszer diagnózisát. Az újszerű adó és vevőelektronika, ami integrált az adott szonda-csatlakozóba, garantálja, hogy minden ultrahangszonda optimálisan működjön minden területen, s jó minőségű jelet adjon.


Ergonómiai szempontok alapján konstruált… Formavilága lehetővé teszi, hogy mind jobb, mind bal kézzel könnyedén használható. Professzionális módon megtervezett alakja biztosítja, hogy a műszer kényelmesen, és fáradság nélkül használható.

...a szondacsere könnyen elvégezhető Míg korábban a szondák csatlakoztatása bonyolult csavarozással volt csak megoldható, most elég könnyedén megnyomni a retesz gombját, s máris kihúzható a csatlakozó. Az új szonda könnyen becsúsztatható, s kattanás jelzi a megfelelő csatlakozást – kész.

…és extra erős! Az optimális jelminőséghez szükséges energiát a handydop 2db újratölthető 9 Voltos - NiMH elemből nyeri. Az elektronikus energiatakarékossági kapcsoló döntően meghosszabbítja az Ön handydop készüléke üzemidejét. Az ellenőrző elektronika megakadályozza az akkumulátor túltöltését és az alultöltöttségét. Ha a teljesítmény csökken, egyszerűen csatlakoztassa a készülékhez tartozó töltőt egy éjszakára. Így az Ön handydop készüléke másnap ismét működik.


…az Ön Handydop® készüléke sokoldalúan használható: » Érszűkület utáni vérnyomásmérés a perifériás artéria- érelzáródás súlyossági fokának megállapításához » Érszűkület és elzáródás lokalizálása » Véna-elégtelenség és trombózis kimutatása » Könnyített vérnyomásmérés sokkos állapotú betegeknél és gyermekeknél » Herevezeték csavarodás és Epididymitis megkülönböztetése » Magzati szívműködés kimutatása

Érszűkület utáni vérnyomásmérés 8 MHz-es szondával A stenosis utáni vérnyomásmérés különösen a perifériás artéria-elzáródás kimutatására és súlyosságának megítélésére alkalmas. Ehhez a doppler szondával a könnyen vizsgálható A. tibialis posteriort vagy A. dorsalis pedist kell megnézni. A közvetlenül a boka fölé felhelyezett vérnyomásmérő mandzsettákat a szisztolés nyomás értéke fölé kell felpumpálni. A mandzsettanyomás leengedése közben az első hallható doppler-hangnál kell a poststenotikus nyomásértéket leolvasni. Ezt a poststenotikus értéket a hasonló módon nyert A. brachialis szisztémás nyomásértékkel kell összehasonlítani, s a nyomáskülönbséget kiszámítani. Ez az érték összefügg a szűkület mértékével: Pl.:

systemás nyomás =120 mmHg stenosis utáni nyomás = 80 mmHg

nyomáskülönbség

40 mmHg


Akut mélyvénás trombózis diagnosztizálása 4 MHz-es szondával A mélyvénás trombózis diagnosztizálása az egyik legfontosabb Doppler alkalmazás. Ehhez a 4 MHz-es szondával meghatározzuk a páciens V. femoralisát lágyék tájon és utasítjuk a beteget, hogy lélegezzen erősen. A mélyvénás trombózis diagnosztizálása az egyik legfontosabb Doppler alkalmazás. Ehhez a 4 MHz-es szondával meghatározzuk a páciens V. femoralisát lágyék tájon és utasítjuk a beteget, hogy lélegezzen erősen. Átjárható V. iliaca esetén belégzéskor a nyomásemelkedés a véráramlás leállását eredményezi. Haemo-dinamikailag releváns stenosis esetén azonban hiányzik ez az összefüggés a légzéssel. A patológiai áramlás oka a magas post-trombotikus nyomás, ami a kollaterálisokon keresztül csökkentett, de teljesen egyenletes vénás visszaáramlást okoz.

Példák a használatra 2 MHz-es szonda esetén A 2 MHz-es szondával a handydop alkalmas a magzati pulzus érzékelésére az alábbi javallatok szerint: » Magzati szívműködés kimutatása már a kilencedik héttől, továbbá a terhesség folyamán. » A magzati élet szemléltetése a terhességgel kapcsolatos érzések hiányzása esetén. » A magzati életjelek ellenőrzése, ha a terhesség korai szakaszában egy magzati halálra utaló jelek figyelhetők meg.


A Handydop® készülék elemei konfiguráció szerint összeállítva, erős hordozó táskában találhatók. » handydop® alapkészülék » 8 MHz-es szonda » 4 MHz-es szonda » 2 MHz-es szonda » akkumulátortöltő » gél tartó palack …hogy a beteg otthoni ellátásánál is minden kéznél legyen!

Handydop® alapkészülék és 8 MHz-es szonda

4 MHz-es szonda

2 MHz-es szonda

akkumlátortöltő

Handydop® kézitáska

Handydop® ultrahang gél


Handydop® műszaki adatok Kézi készülék

Töltő

Alap felszereltség

Energia ellátás

Hálózati feszültség

- beépített hangszóró, - elektromos energiatakarékossági kapcsoló, - töltöttségi szint kijelzése, - fejhallgató csatlakozó, - töltő csatlakozó

2 db NiMH Akku, 9 V, teljesen feltöltött akkumulátor esetében tartós használat esetén 2 óra. A töltési idő a teljesen lemerített akkumlátor esetében maximum 3 óra.

230 Vac /50 Hz

Méretek

Súly

Méretek

180 x 70 x 40 mm (SZ x M x H)

kb 450 g

50 x 50 x 50 mm

2 MHz Ultrahang fejegység

4 MHz Ultrahang fejegység

8 MHz Ultrahang fejegység

Kimeneti teljesítmény

Kimeneti teljesítmény

Kimeneti teljesítmény

< 15 mW /cm² (ISPTA)

< 100 mW / cm² (ISPTA)

< 100 mW / cm² (ISPTA)

Méret

Méret

Méret

37 x 55 mm (átmérő x hossz)

11 x 95 (átmérő x hossz)

10 x 95 (átmérő x hossz)

Érzékenységi tartomány

Érzékenységi tartomány

Érzékenységi tartomány

nincs adat

15 - 55 mm

8 - 25 mm

Fejhallgató

Kimeneti feszültség 12 V Kimeneti áramerősség 300 mA

Csak az ELCAT által javasolt fejhallgatót használja

Betegbiztosítási engedélyezés Nem tartozik az a betegbiztosítási társaságok ultrahangokról szóló irányelvek hatása alá A teljesítmény leadásához engedély nem szükséges Egyéb figyelmeztetések A készülék nem használható robbanásveszélyes környezetben A készülék az EN60601-1-nek megfelelően kisfeszültséggel üzemel Szerkezete megfelel az EN60601-1 irányelveknek Az ügyfélkapcsolatot csak az ELCAT vagy az általa feljogosított személy végezheti.


Handydop® - pro doppler működési elve A bidirekcionális doppler felismeri a vér áramlásának irányát az ultrahang-szondához viszonyítva. Akusztikailag az áramlás és visszaáramlás egymástól elkülönítve két különböző hangszórón hallható. Grafikailag a doppler-jel bidirekcionálisan vagy összesített görbeként jelenik meg egy kijelzőn vagy nyomtatásban. Megjelenítés során az artériás áramlás a 0 (nulla vonal) felett ábrázolódik, míg a visszaáramlás ezen vonal alatt jelenik meg.

Handydop®-pro a teljes körű lehetőség A handydop-pro készülékkel az összes olyan területet le tudja fedni, ahol bidirekcionális dopplervizsgálatra van szükség. Igény szerint cserélhető 4 illetve 8 MHz-es szonda profi diagnózist tesz lehetővé az artéria és véna vizsgálatakor. A jövőbe mutató felszereltségi jellemzők, mint pl. memória funkció az elvégzett vizsgálatok elmentésére vagy a hangüzenetek mentése ugyan úgy, mint a könnyen áttekinthető menü használata megbízható kísérője lesz a praxisban vagy a klinikán.


Handydop® - pro technikai áttekintés Akusztikus üzenet felvétele leletszövegezés, megjegyzés, utasítások a kollégáknak könnyen felmondhatóak, elmenthetőek.

Grafikai kijelző – megvilágítással a doppler-jelek illetve a menüfunkciók könnyen áttekinthetően jelennek meg

Nyomógombok könnyen áttekinthető, felhasználóbarát nyomógombok könnyű és gyors kezelést biztosítanak. Szonda csatlakozó csatlakoztatási lehetőség a 4 illetve 8 MHz-es szondának

Fejhallgató csatlakozó a fejhallgatóval lehetősége van a doppler jelek külön meghallgatására a vér folyási irányának elkülönítésével.

USB csatlakozó lehetősége van mind számítógéphez, mind nyomtatóhoz való csatlakoztatásra Hálózati töltő csatlakozó Tartó (töltő) konzolhoz csatlakozik, melyen keresztül direkt tölthető a handydop - pro Tartó konzol (opcionális) A tartókonzolba helyezéskor automatikusan töltődik a készülék, így a handydop - pro készülék mindig használatra kész.

Handydop® - pro Innováció A handydop-pro kifejlesztésénél a legújabb Hardware alapokat használtuk: nagy teljesítményű processzor, memória kártya A handydop az első linux alapokon működő kézi doppler készülék. Ezt értjük mi innováció alatt.


Handydop® - pro Munkamenet – Vizsgálat Doppler-Vizsgálat kiválasztása A doppler-vizsgálatokat egy doppler-vizsgálati program segítségével végzik el. A vizsgálati programok a vizsgálandó erek sorrendjét határozza meg. A vizsgálati programokat a vasoview-szoftverrel saját igényeire hozzáilleszti. Annyi programot alakíthat, amennyire szüksége van.

A mérés kivitelezése A start/stop nyomógomb használatával vizsgálhat meg egy eret. A vér áramlási sebessége a kijelzőn jelenik meg. A mérés közben módosíthatja a dopplerskálát, a időfaktort, az áramlási irány kijelzőt vagy a Wall-szűrő frekvenciáját. Az utolsó ér vizsgálatával a vizsgáló program is lezárul. A vizsgálati eredmény automatikus mentésre kerül.

A doppler-vizsgálat dokumentálása Az elvégzett doppler-vizsgálatokat utólagosan kinyomtathatja vagy együttesen a hang-megjegyzésekkel átmentheti a vasoview-szoftverre. A handydop®-pro, 100 vizsgálati eredményt képes menteni az ezen vizsgálatokhoz tartozó hang megjegyzésekkel.

Hang üzeneti rendszer Az integrált Voice-Message-System-el leleteket, megjegyzéseket vehet fel a vizsgálathoz vagy kollégáinak tájékoztatókat hagyhat a vizsgálatról. Ezen hangüzeneteket később meghallgathatja. A vasoview-szoftver segítségével a számítógépén ezeket mentheti és bármikor visszahallgathatja. Csak diktálja le a leleteket, feljegyzéseket, a kórlapokhoz tartozó megjegyzéseket, utasításokat.


Handydop®-pro Munkamenet – handydop-pro – vasoview® Handydop®-pro a vasoview-al összekötve A handydop®-pro-t egy USB-kábel csatlakoztatja a számítógéphez. A vasoview-szoftver automatikusan felismeri a csatlakozott handypop-pro készüléket. Ezt követően dolghozhat a vasoview-programmal. A vizsgálatok eredménye egy USB kábel segítségével, melynek csatlakoztatása után, a számítógépre menthetőek.

Adatátvitel Az adatátvitel a handydop-pro és a vasoview szoftver között kétirányú, így az adatok lehívhatóak a készülékről és a számítógépen tárolhatóak illetve vizsgálati programok tölthetőek a készülékre.

Adatok kiértékelése és feldolgozása A számítógépén könnyedén kielemezheti a vizsgálat során kapot adatokat infomációkat, ezeket tárolhatja és ki is nyomtathatja. A vizsgálat során rögzített hangfeljegyzéseket visszahallgathatja. A voice-massage-system professzionális alkalmazása emeli a rendszer hatékonyságát. A vizsgálati eredmények nyomtathatóak vagy elektronikus módón tárolhatóak.

Adatok feldolgozása és mentése A vasoview-szoftver egy GDT/BDT interfész-el támogatja a rákötést a rendelő/intézmény-rendszerre. A vasoview-adatbank helyileg illetve akár egy szerverre is telepíthető. Szerveres telepítés esetén minden hálózatba kötött, vasoview-szoftverrel ellátott számítógépen hozzáférhető a központi vasoview-adatbank.


Handydop®-pro és vasoview® Általános információk A vasoview-szoftver segítségével könnyedén csatlakoztathatja handydop-pro készülékét egy számítógéphez és az adatokat könnyedén továbbíthatja, nyomtathatja vagy analizálhatja. A vasoview nagy teljesítményű vizsgálati adatbankkal rendelkezik, melyben minden vizsgálati szempontból releváns adat menthető. A vasoview segítségével vizsgálati programokat állíthat össze és ezt feltöltheti handydop-pro készülékére. Ezen vizsgálati programokat bármikor saját igényeinek megfelelően módosíthatja: GDT / BDT-interfészek megvalósítják a szoftver-interfészt a praxis számítógép rendszeréhez. Páciens adatok átvitele és mentése teszi teljesen kerekké a vasoview alkalmazását.

vasoview ONLINE ÜZEMMÓD Vizsgálatokat végezhet a vizsgálati programokkal (ér listákkal). A mérés vezérlése a handydop-pro készüléken vagy a számítógépen keresztül lehetséges. A doppler jelek a mérés során megjelennek a számítógép monitoron.

vasoview OFFLINE ÜZEMMÓD A handydop-pro készüléken mentett vizsgálati eredmények a vasoview segítségével átvezethetőek a számítógépre. A vizsgálatokat a számítógépen analizálhatóak, leletezhetőek, nyomtathatóak és menthetőek az adatbankban.

Mobil nyomtatási megoldás Mobil thermo nyomtatóval könnyedén, azonnal kinyomtatható a vizsgálati dokumentáció. A nyomtató NiMH akkumlátorral van felszerelve és ezért egy tökéletes mobil megoldás. A vizsgálati eredmény gyorsan és csendesen nyomtatható.


A Handydop® -pro készülék elemei konfiguráció szerint összeállítva, erős hordozó táskában találhatók. » handydop®-pro alapkészülék » 8 MHz-es szonda » 4 MHz-es szonda » Tartó konzol » akkumulátortöltő » gél tartó palack …hogy a beteg otthoni ellátásánál is minden kéznél legyen!

Handydop® -pro alapkészülék és 8 MHz-es szonda

4 MHz-es szonda

Tartó konzol

akkumlátortöltő

Handydop® -pro kézitáska

Handydop®-pro ultrahang gél


Handydop -pro® műszaki adatok Kézi készülék Alap felszereltség

Memória funkció

Energia ellátás

- beépített hangszóró, - megvilágított LCD kijelző, - fejhallgató csatlakozó, - töltő csatlakozó, USB csatlakozó

100 mérési eredmény a hozzá tartozó hangfeljegyzéssel

Tömeg

Méret

kb 300 g

190 x 70 x 40 mm (SZ x M x H)

4 db AAA NiMH Akkumlátor, 1,2 V; 700 mAh; 9 V, teljesen feltöltött akkumlátor esetében tartós használat esetén 2 óra. A töltési idő a teljesen lemerített akkumulátor esetében maximum 3 óra, elektromos energiatakarékossági kapcsolás;

Hálózati töltő Hálózati feszültség

Kimeneti feszültség / áramerősség

Méret

230 Vac /50 Hz

9 V / 450 mA

50 x 50 x 50 mm

4 MHz Ultrahang fejegység

8 MHz Ultrahang fejegység

Nyomtató (opcionális)

Kimeneti teljesítmény

Kimeneti teljesítmény

< 100 mW / cm² (ISPTA)

< 100 mW / cm² (ISPTA)

Thermo-nyomtató (hőpapiros nyomtató)

Méret

Méret

11 x 95 (átmérő x hossz)

10 x 95 (átmérő x hossz)

Érzékenységi tartomány

Érzékenységi tartomány

Papír szélesség

15 - 55 mm

8 - 25 mm

112 mm

Fejhallgató (Opcionális - Csak az ELCAT által javasolt fejhallgatót használja) Egyéb figyelmeztetések

A készülék nem használható robbanásveszélyes környezetben A handydop®-pro a IX.-ik melléklet a 93/42/EWG (MDD) irányelv szerint egy aktív IIa osztályozású orvosi műszer. Szerkezete megfelel az EN60601-1 irányelveknek. Az ügyfélkapcsolatot csak az ELCAT vagy az általa feljogosított személy végezheti.


Vasoview (opcionális) Technikai adatok Szállítási tartalom (csomag)

Rendszerkövetelmény

Szoftver

Processzor

Hardware csatlakozási pont

CD

Pentium vagy annál nagyobb

egy szabad USB csatlakozó

Kábel

Merevlemez

Opreációs rendszer

Csatlakozási kábel handydop-pro / PC-system

minimum 20 MB szabad terület

Windows 98, 2000, XP

Egyéb

Adatbank

Szoftver csatlakozás

Telepítés és betanítás

kb. 100 Kb / mérés; 50 Kb / páciens

GDT / BDT


Felkeltette érdeklődését a Handydop® és a Handydop®-pro? Hívjon minket! Szívesen tájékoztatjuk személyesen a handydop-ról illetve a lehetőségekről. Forgalmazó: Premium Health Concepts Kft. 9400 Sopron, Verő J. u. 1. +36 30 / 229 21 96 office@premiumhealth.hu

További termékeink:


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.