__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

A Perifériás artériás betegség (PAD) a szívinfarktus és a szélütés döntő kockázati tényezője! A boso ABI-system műszerrel a mérés 1 percig tart, és a tünetmentes betegeknél is felismeri a problémát! Az új standard a háziorvosi praxisokban is! Opcionálisan PWV-méréssel!

Premium minőség orvosok és kórházak számára A Magyar Hypertonia Társaság ajánlásával


A boka-kar-index.

A boka-kar index (angolul ABI – Ankle Brachial Index) a legnagyobb megbízhatósággal rendelkezik a szívinfarktus, szélütés és halál előrejelzésében. Egy ABI érték < 0,9 összehasonlítva az angiogrammal ami arany-standardnak számít, 95%-os érzékenységgel utal a PAD betegségre és fordítva is igaz, közel 100%-os érzékenységgel kizárja a betegséget az egészséges személyeknél.* A getABI-tanulmány** azt mutatja, hogy a 65 év feletti személyek 20%-nál a PAD előfordulása kimutatható. A boka-kar indexet az orvosi gyakorlatban az ultrahangos Doppler módszerrel szokás meghatározni, ami nagyon időigényes, és csak nagy vizsgálati tapasztalattal kapunk megbízható eredményt. A boso ABI-system a döntő fontosságú értékeket sokkal egyszerűbben, gyorsabban és precízebben megállapítja, így a vizsgálat rutin ellenőrzésként bármely páciensnél végrehajtható.

*Prof. Dr. med. Curt Diehm – főorvos (Max Grundig Klinik Bühlerhöhe) **www.getabi.de

Boka-kar-index

Meghatározó:


Boso ABY-system 100

Kiemelkedő: A boso ABI-system.

A szabadalmaztatott boso ABI-system az ultrahangos Doppler módszerrel összehasonlítva határozott előnyöket kínál az orvosok és páciensek számára is. Korai felismerés és rutin ellenőrzés Az elvégzett vizsgálatot először a konkrét esetben gyanú követi, a kidolgozott vizsgálati módszer alapján. A betegség hosszú ideig nem okoz panaszokat, ezért a PAD-t sokszor túl későn diagnosztizálják. Az innovatív és gyors ABI-meghatározás a boso ABI-systemmel a vizsgálat széles körű használatát teszi lehetővé. Egy egyszerű rutin ellenőrzés, amit a páciensek is elfogadnak, csak néhány percig tart és nagyobb biztonságot nyújt. Precizitás és időspórolás A boka-kar index (angolul ABI | Ankle Brachial Index) vizsgálata a boso ABI-system műszerrel precízebb és kevesebb időt igényel. Az előző módszerekkel ellentétben a vérnyomás mérése oszcillometrikusan történik, és egy időben mind a négy végtagon. Ez időt spórol, és elkerüli a vérnyomás ingadozásából, rosszul mért távolságokból és máshonnan származó hibákat és növeli a reprodukálhatóságot.

Premium minőség az Ön egészségéért


Gazdaságosság A vizsgálat nem pazarolja az orvosok drága idejét. A boso ABI-system használata egyszerű, nem kell hozzá speciális tapasztalat, az asszisztens is el tudja végezni. Mindenféle előkészület nélkül pár perc alatt kiszámolja a boka-kar index értékét, és a mérés ideje is csak egy percig tart. Ezzel rengeteg értékes időt spórolunk meg, ami a praxisban különösen gazdaságos. Szoftver és egészségügyi állapot A boso ABI-system szoftvere a páciensek egészségi állapotának megbízható áttekintését nyújtja. Az összes értéket egy páciens-adatbankban adminisztrálhatja, és továbbíthatja az EDV-be.


Kiértékelés

Informatív: A kiértékelés.

A legerősebb szoftver precízen kiszámolja az ABI-t, jobb- és baloldalon. Ezen túlmenően automatikusan további fontos paramétereket is megkapunk, úgy, mint a kardiovaszkuláris rendszer paramétereit, például a vérnyomás értékeit a karokon és lábakon, a vérnyomás- oldalkülönbségeit (Art. Subclavia Stenose), pulzus, pulzusnyomás, oszcillációs profil és a lehetséges szívritmuszavarok jeleit, a kritikus értékeket színekkel kiemelve.

Premium minőség az Ön egészségéért


Oldalak közti különbség Vérnyomás Pulzusnyomás

ABI megítélés

ABI jobb (Boka-kar-index)

Oszcilláció profil

Pulzus

ABI bal (Boka-kar-index)

Aritmia-felismerés Szisztolés vérnyomás a lábakban


A pulzushullám sebesség mérése. A pulzushullám sebesség (angolul PWV | Pulse Wave Velocity) a PAD diagnózisát kiegészíti és az artériás érfalmerevség mércéje. A boso ABI-system opcionálisan kapható PWV-pulzushullám-sebesség mérési funkcióval is, melynél a pulzushullám-sebességet mindkét oldalon méri és kiszámolja. A növekvő életkor, valamint további hatások, különösen a klasszikus kardiovaszkuláris rizikófaktorok növelik az érfalmerevséget, ez pedig a hemodinamika jellegzetes változásaihoz vezet. Az artériás hipertónia fejlődése a közép-, és időskorban szorosan összekapcsolódik a megnövekedett érfalmerevséggel. Az artériás érfalmerevség tanulmányozása értékes tippeket ad, hogy van-e artériás érfunkció változás. A pulzushullám sebességnek magas prediktív értéke van a szív- és érrendszeri betegségek előfordulására. Ennek a mért értéknek a prediktív értéke felülmúlja itt a klasszikus kockázati változókat, mint például a vérnyomás és kor. Az artériás hipertóniás betegek kezelésében az érfalmerevség vizsgálata a kardiovaszkuláris rizikók számszerűsítését bővíti és kiemeli a hypertensiv vaszkuláris célszervkárosodás lehetőségét. A vizsgálat az artériás hipertóniás betegek kezelésénél a megfelelő ajánlásokat figyelembe veszi (Europäischen Gesellschaften für Hypertonie (ESH) und Kardiologie (ESC)). A nyilvánvaló célszervkárosodás előfordulásának határértéke 10 m/s pulzushullámsebesség (cf). Az aktuális iránymutatások alapján a terápiás cél ezeknél a pácienseknél az alacsony-normál szisztolés vérnyomásérték. Javasolják továbbá az alapos kardiovaszkuláris kiértékelést, valamint minden kardiovaszkuláris rizikófaktor következetes kezelését. Forrás: DeGAG | Gesellschaft für Arterielle Gefäßsteifigkeit Deutschland-Österreich-Schweiz e.V.

ba-PWV (=brachial-ankle (ba-)PWV) cf-PWV-calc (=kiszámított carotis-femoralis (cf-)PWV) Premium minőség az Ön egészségéért

Boso ABY-system 100

Kiegészítésként:


A gyakorlatban: Példák.

Magas vérnyomás

Extrasystole


Példák

Pitvarfibrilláció

ABi bal < 0,9 // PAD és magas vérnyomás

Premium minőség az Ön egészségéért


A gyakorlatban: Példák.

Oldalak közti különbség 22 Mgmm // Subsclaviastenose

CFPWV > 10 // Magas érfalmerevség


Példák

CFPWV= 6,7 // Alacsony érfalmerevség

PAD és magas érfalmerevség

Premium minőség az Ön egészségéért


Mérés:

Miért nem ajánljuk a 3 mandzsettával történő boka-kar index mérést? Három mandzsettával nem lehet boka-kar-indexet mérni. 1.) Nem mérhető a vérnyomás különbsége a felkar jobb és bal oldala között. Így nem felismerhető a subclavia stenosis, legfeljebb egy további méréssel a másik felkarról – bár ez már nem szinkronmérés, és a vérnyomás ingadozása miatt magas a hibaforrás. 2.) A fellelhető irodalom alapján a felkarok közül a magasabb vérnyomásos oldalról kell kiszámolni a boka-kar-indexet – ez egy egymandzsettás felkar-technológiával nem megoldható, csak egy további, bizonytalan méréssel. 3.) Csak a 4-mandzsettás, 4 végtagon elvégzett egyidejű szinkronmérés biztosítja a teljes biztonságot a mérés pontosságát illetően. 4.) A jelenleg piacon lévő 3-mandzsettás műszer szenzitivitása csak 57%-os, ami a szigorú orvosi elvárásoknak nem lehet elegendő. A boso ABI system 100 / 100 PWV szenzitivitása 78%-86%, az International Journal ill. Outpatient Clinic tanulmányok alapján. 5.) A boso ABI system 100 műszert a Magyarországon elvégzett tanulmányok alapján a Magyar Hypertonia Társaság ajánlja. Források: 1) A boka-kar index oszcillometriás elven működő meghatározásának helye a klinikai gyakorlatban - The potential role of oscillometric devices for anklebrachial index measure-ments in clinical practice; Járai Zoltán | Kolossváry Endre | Szabó Ildikó | Kiss István † | Farsang Csaba | Farkas Katalin *Corresponding author; Kardiológia Profil, Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház, Budapest, https:// akademiai.com/doi/10.1556/650.2018.30957 2) AHA Scientific Statement - Measurement and Interpretation of the Ankle-Brachial Index. A Scientific Statement From the American Heart Association; Victor Aboyans, MD, PhD, FAHA, Chair; Michael H. Criqui, MD, MPH, FAHA, Co-Chair;Pierre Abraham, MD, PhD; Matthew A. Allison, MD, MPH, FAHA; Mark A. Creager, MD, FAHA; Curt Diehm, MD, PhD; F. Gerry R. Fowkes, MBChB, PhD, FAHA; William R. Hiatt, MD, FAHA; Bjo¨rn Jo¨nsson, MD, PhD; Philippe Lacroix, MD; Benoıˆt Marin, MD;Mary M. McDermott, MD, FAHA; Lars Norgren, MD, PhD; Reena L. Pande,MD, MSc; Pierre-Marie Preux, MD, PhD; H.E. (Jelle) Stoffers, MD, PhD; Diane Treat-Jacobson, PhD, RN, FAHA; on behalf of the American Heart Association Council on Peripheral Vascular Disease, Council on Epidemiology and Prevention, Council on Clinical Cardiology, Council on Cardiovascular Nursing, Council on Cardiovascular Radiology andIntervention, and Council on Cardiovascular Surgery and Anesthesia 3) M E T A – A N A L Y S I S - The accuracy of an oscillometric ankle-brachial index in the diagnosis of lower limb peripheral arterial disease: A systematic review and meta-analysis; Ángel Herráiz-Adillo1 | Iván Cavero-Redondo2 | Celia Álvarez-Bueno2 | Vicente Martínez-Vizcaíno2,3 | Diana P. Pozuelo-Carrascosa2 | Blanca Notario-Pacheco2


Mérés Premium minőség az Ön egészségéért


Az alapkészlet tartalma: 1 műszer 2 nylon kar-mandzsetta (22-42 cm) gumicsővel 2 nylon lábmandzsetta (18-38 cm) gumicsővel 1 tápegység 1 USB kábel 1 CD a profilmanager XD szoftverrel Technikai adatok Mérési elv: Mérési tartomány systole: Mérési tartomány diastole: Mandzsettanyomás: Önsúly: Méretek:

oszcillometrikus 60 - 240 Hgmm 40 - 140 Hgmm 0 - 300 Hgmm 3,8 kg 460 x 83 x 290 mm

Rendszerkívánalmak a szoftver használatához: Video kártya | 20 MB szabad hely a merevlemezen | USB csatlakozás | Microsoft WINDOWS XP | WINDOWS VISTA | WINDOWS 7 | WINDOWS 10

Validált:

A klinikai tanulmány. A boso ABI-system a Dopplerrel kiszámolt ABI-értékekkel összehasonlítva sikeresen klinikailag validált. A tanulmányt 2009. június 26-án a Swiss Medical Weekly publikálta.

Tények és adatok Klinikai tanulmány

Tények és adatok.


Ajánlat

egyéb:

Egy software több műszerhez!

Boso ABI-System 100 - boka-kar-index mérő vásárlása esetén a Boso TM-2430 PC 2 műszerre 20% árkedvezményt adunk! Kérje ajánlatunkat az office@premiumhealth.hu e-mail címen!

Premium minőség az Ön egészségéért


Forgalmazza: Premium Health Concepts Kft. H-9400 Sopron, Verő József u. 1. office@premiumhealth.hu +36 30 / 229 2196 www.premiumshop.hu, www.boso.co.hu

További termékeink:

Profile for Premium Health Concepts

Boso ABI brosúra  

Boso ABI brosúra  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded