Page 1

A Perifériás artériás betegség (PAD) a szívinfarktus és a szélütés döntő kockázati tényezője! A boso ABI-system műszerrel a mérés 1 percig tart, és a tünetmentes betegeknél is felismeri a problémát! Az új standard a háziorvosi praxisokban is! Opcionálisan PWV-méréssel!

Premium minőség orvosok és kórházak számára A Magyar Hypertonia Társaság ajánlásával


A boka-kar-index.

A boka-kar index (angolul ABI – Ankle Brachial Index) a legnagyobb megbízhatósággal rendelkezik a szívinfarktus, szélütés és halál előrejelzésében. Egy ABI érték < 0,9 összehasonlítva az angiogrammal ami arany-standardnak számít, 95%-os érzékenységgel utal a PAD betegségre és fordítva is igaz, közel 100%-os érzékenységgel kizárja a betegséget az egészséges személyeknél.* A getABI-tanulmány** azt mutatja, hogy a 65 év feletti személyek 20%-nál a PAD előfordulása kimutatható. A boka-kar indexet az orvosi gyakorlatban az ultrahangos Doppler módszerrel szokás meghatározni, ami nagyon időigényes, és csak nagy vizsgálati tapasztalattal kapunk megbízható eredményt. A boso ABI-system a döntő fontosságú értékeket sokkal egyszerűbben, gyorsabban és precízebben megállapítja, így a vizsgálat rutin ellenőrzésként bármely páciensnél végrehajtható.

*Prof. Dr. med. Curt Diehm – főorvos (Max Grundig Klinik Bühlerhöhe) **www.getabi.de

Boka-kar-index

Meghatározó:


Boso ABY-system 100

Kiemelkedő: A boso ABI-system.

A szabadalmaztatott boso ABI-system az ultrahangos Doppler módszerrel összehasonlítva határozott előnyöket kínál az orvosok és páciensek számára is. Korai felismerés és rutin ellenőrzés Az elvégzett vizsgálatot először a konkrét esetben gyanú követi, a kidolgozott vizsgálati módszer alapján. A betegség hosszú ideig nem okoz panaszokat, ezért a PAD-t sokszor túl későn diagnosztizálják. Az innovatív és gyors ABI-meghatározás a boso ABI-systemmel a vizsgálat széles körű használatát teszi lehetővé. Egy egyszerű rutin ellenőrzés, amit a páciensek is elfogadnak, csak néhány percig tart és nagyobb biztonságot nyújt. Precizitás és időspórolás A boka-kar index (angolul ABI | Ankle Brachial Index) vizsgálata a boso ABI-system műszerrel precízebb és kevesebb időt igényel. Az előző módszerekkel ellentétben a vérnyomás mérése oszcillometrikusan történik, és egy időben mind a négy végtagon. Ez időt spórol, és elkerüli a vérnyomás ingadozásából, rosszul mért távolságokból és máshonnan származó hibákat és növeli a reprodukálhatóságot.

Premium minőség az Ön egészségéért


Gazdaságosság A vizsgálat nem pazarolja az orvosok drága idejét. A boso ABI-system használata egyszerű, nem kell hozzá speciális tapasztalat, az asszisztens is el tudja végezni. Mindenféle előkészület nélkül pár perc alatt kiszámolja a boka-kar index értékét, és a mérés ideje is csak egy percig tart. Ezzel rengeteg értékes időt spórolunk meg, ami a praxisban különösen gazdaságos. Szoftver és egészségügyi állapot A boso ABI-system szoftvere a páciensek egészségi állapotának megbízható áttekintését nyújtja. Az összes értéket egy páciens-adatbankban adminisztrálhatja, és továbbíthatja az EDV-be.


Kiértékelés

Informatív: A kiértékelés.

A legerősebb szoftver precízen kiszámolja az ABI-t, jobb- és baloldalon. Ezen túlmenően automatikusan további fontos paramétereket is megkapunk, úgy, mint a kardiovaszkuláris rendszer paramétereit, például a vérnyomás értékeit a karokon és lábakon, a vérnyomás- oldalkülönbségeit (Art. Subclavia Stenose), pulzus, pulzusnyomás, oszcillációs profil és a lehetséges szívritmuszavarok jeleit, a kritikus értékeket színekkel kiemelve.

Premium minőség az Ön egészségéért


Oldalak közti különbség Vérnyomás Pulzusnyomás

ABI megítélés

ABI jobb (Boka-kar-index)

Oszcilláció profil

Pulzus

ABI bal (Boka-kar-index)

Arritmia-felismerés Szisztolés vérnyomás a lábakban


A pulzushullám sebesség mérése. A pulzushullám sebesség (angolul PWV | Pulse Wave Velocity) a PAD diagnózisát kiegészíti és az artériás érfalmerevség mércéje. A boso ABI-system opcionálisan kapható PWV-pulzushullám-sebesség mérési funkcióval is, melynél a pulzushullám-sebességet mindkét oldalon méri és kiszámolja. A növekvő életkor, valamint további hatások, különösen a klasszikus kardiovaszkuláris rizikófaktorok növelik az érfalmerevséget, ez pedig a hemodinamika jellegzetes változásaihoz vezet. Az artériás hipertónia fejlődése a közép-, és időskorban szorosan összekapcsolódik a megnövekedett érfalmerevséggel.

Premium minőség az Ön egészségéért

Boso ABY-system 100

Kiegészítésként:


Az artériás érfalmerevség tanulmányozása értékes tippeket ad, hogy van-e artériás érfunkció változás. A pulzushullám sebességnek magas prediktív értéke van a szív- és érrendszeri betegségek előfordulására. Ennek a mért értéknek a prediktív értéke felülmúlja itt a klasszikus kockázati változókat, mint például a vérnyomás és kor. Az artériás hipertóniás betegek kezelésében az érfalmerevség vizsgálata a kardiovaszkuláris rizikók számszerűsítését bővíti és kiemeli a hypertensiv vaszkuláris célszervkárosodás lehetőségét. A vizsgálat az artériás hipertóniás betegek kezelésénél a megfelelő ajánlásokat figyelembe veszi (Europäischen Gesellschaften für Hypertonie (ESH) und Kardiologie (ESC)). A nyilvánvaló célszervkárosodás előfordulásának határértéke 10 m/s pulzushullámsebesség (cf). Az aktuális iránymutatások alapján a terápiás cél ezeknél a pácienseknél az alacsony-normáls szisztolés vérnyomásérték. Javasolják továbbá az alapos kardiovaszkuláris kiértékelést, valamint minden kardiovaszkuláris rizikófaktor következetes kezelését. Forrás: DeGAG | Gesellschaft für Arterielle Gefäßsteifigkeit Deutschland-Österreich-Schweiz e.V.

ba-PWV (=brachial-ankle (ba-)PWV)

cf-PWV-calc (=kiszámított carotis-femoralis (cf-)PWV)


Példák

A gyakorlatban: Példák.

Magas vérnyomás

Extrasystole

Premium minőség az Ön egészségéért


A gyakorlatban: Példák.

Pitvarfibrilláció

ABi bal < 0,9 // PAD és magas vérnyomás


Példák

Oldalak közti különbség 22 Mgmm // Subsclaviastenose

CFPWV > 10 // Magas érfalmerevség

Premium minőség az Ön egészségéért


A gyakorlatban: Példák.

CFPWV= 6,7 // Alacsony érfalmerevség

PAD és magas érfalmerevség


Klinikai tanulmány

Validált:

A klinikai tanulmány. A boso ABI-system a Dopplerrel kiszámolt ABI-értékekkel összehasonlítva sikeresen klinikailag validált. A tanulmányt 2009. június 26-án a Swiss Medical Weekly publikálta. Letölthető: http://www.smw.ch/docs/PdfContent/smw-12636.pdf

Premium minőség az Ön egészségéért


Az alapkészlet tartalma: 1 műszer 2 nylon kar-mandzsetta (22-42 cm) gumicsővel 2 nylon lábmandzsetta (18-38 cm) gumicsővel 1 tápegység 1 USB kábel 1 CD a profilmanager XD szoftverrel Technikai adatok Mérési elv: Mérési tartomány systole: Mérési tartomány diastole: Mandzsettanyomás: Önsúly: Méretek:

oszcillometrikus 60 - 240 Hgmm 40 - 140 Hgmm 0 - 300 Hgmm 3,8 kg 460 x 83 x 290 mm

Rendszerkívánalmak a szoftver használatához: Video kártya | 20 MB szabad hely a merevlemezen | USB-adapter | Microsoft WINDOWS XP |WINDOWS VISTA | WINDOWS 7

Tények és adatok

Tények és adatok.


Rendelés

Megrendelőlap Meg szeretném rendelni az ABI-System műszert: boso ABI-system 100: bruttó 895.000 Ft boso ABI-system 100 PWV: bruttó 1.395.000 Ft Megrendelő neve: Szállítási cím: Számlázási cím: Telefonszám: E-mail cím:

Dátum/aláírás:

A terméket online is megrendelheti webáruházunkban: http://premiumshop.hu/webaruhaz/boso-abi-boka-kar-index-mero/ Az árváltoztatás jogát fenntartjuk, kérjük vásárlás előtt érdeklődjön elérhetőségeinken. További információkat szeretnék kérni, kérem, vegyék fel velem a kapcsolatot.

Premium minőség az Ön egészségéért


Forgalmazza: Premium Health Concepts Kft. H – 9400 Sopron, Verő József u. 1. office@premiumhealth.hu +36 30 / 229 2196 www.premiumshop.hu www.boso.co.hu

További termékeink:

Boso ABI brosúra  
Boso ABI brosúra  
Advertisement