Page 1

P olinyà

de

X ú que r

info m a r ç 2 0 11

Ara fa quatre anys EU entrava a governar l’Ajuntament de Polinyà després d’obtindre la confiança majoritària dels veïns i veïnes del poble. Des del principi hem estat fidels al programa electoral amb el qual ens presentàrem i en el qual apostàvem per un poble més dinàmic, per un poble amb millors serveis i per un poble tolerant i que mira cap al futur. La greu crisi econòmica que estem patint des de ja fa més de dos anys ha condicionat algunes polítiques i, en bona part també, la nostra gestió. Però un equip de govern també està per a reaccionar el més de pressa possible davant les adversitats que es produeixen en un moment determinat. Hem fet el que hem pogut dins les nostres competències i possibilitats i tot amb un únic objectiu: ajudar la gent del poble que més ho ha necessitat. A continuació us resumim el treball realitzat durant aquests 4 anys esperant que haja complit, ni que sols siga en part, les expectatives creades:

INFORMACIÓ I PARTICIPACIÓ L’objectiu principal ha estat que el veïnat estiga informat de tot el que passa i es decideix a l’Ajuntament i intentar comptar amb les seues opinions. Per això: lS’ha publicat regularment un Butlletí d’informació Municipal. lS’han posat diversos pannells informatius per tot el poble. lS’ha creat una nova web municipal que entrarà en servei dins de poc on espenjarà tota la informació d’interés públic i des d’on espodran fer moltes de les gestions des de casa. lS’ha atés al veïnat dins les nostres possibilitats horàries. lS’han convocat diverses assemblees amb els veïns per tal d’informar-los de temes puntuals i comptar amb la seua opinió. lS’ha creat el Consell dels Xiquets i les Xiquetes els quals han organitzat i han participat en moltes de les activitats que s’han fet.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011 BENESTAR SOCIAL I JOVENTUT

PERSONAL

Ací hem treballat en diversos projectes, en coordinació amb les treballadores socials i el gabinet psicològic, tots ells orientats a cobrir les necessitats del veïnat que més ho ha necessitat i en la integració dels immigrants per tal que es convertisquen en uns veïns més amb els mateixos drets i obligacions.

lHem augmentat el nombre de membres del cos de Policia Local per a cobrir les 24 hores del dia i racionalitzar el seu funcionament amb el nomenament d’un Cap de Policia Local

lHem ampliat les hores de la Treballadora Social i d'Ajuda a Domicili com a resposta a l’augment dels usuaris i, sobre tot, a la retallada de la conselleria i el bloqueig de la llei de dependència. lHem ampliat les Ajudes Individuals com a conseqüència de la crisi. lHem desenvolupat un Programa Intercultural i d'Acollida amb la creació del Centre AMICS per a atenció de la gent immigrant i tota la gent del municipi. Des d’ací s’ha organitzat l’escola d’acollida des d’on es fan cursos i tallers, a més a més, s’ha convertit en un lloc d’encontre i reunió. lHem escolaritzat a tots els xiquets i les xiquetes, en col·laboració amb l’AMPA i el C.P L’Alcocera. lHem organitzat Fires Solidaries anuals per tal de donar a conèixer la tasca de les ONG’s i col·laborar en projectes (com Chigüines de Nicaragua). S’ha aconseguit amb la participació voluntària de molts veïns i veïnes. lHem treballat per l’organització del Consell dels Xiquets i les Xiquetes. lHem aconseguit una Ludoteca organitzada pels mateixos xiquets. lHem treballat per oferir una oferta d’activitats per als més joves, com les acampades d’estiu, curs de monitors/es, i altres. Fruit d’aquestes activitats s’ha aconseguit una ludoteca i un grup de xiquets que s’encarreguen d’ella. També s’ha treballat amb el Consell dels xiquets i les xiquetes, encara que no hem estat capaços de donar-li la continuïtat que caldria. Després hem començat a fer acampades per a l’estiu, activitat que pretenem donar-li una continuïtat.

lHem millorat el servei de manteniment municipal amb feines i responsabilitats clares dels seus membres. lHem dotat una partida pressupostària amb fons propis de l’Ajuntament per a crear una borsa de treball per a contractar als aturats i aturades del nostre poble.

SANITAT lHem remodelat el Centre Mèdic ampliant-lo, modernitzant-lo i adaptan-lo a les noves necessitats. lHem aconseguit ampliar l’horari d’atenció de la Pediatra. lHem organitzat diferents xarrades sobre temes de salut amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011 EDUCACIÓ Els xiquets i xiquetes del poble han estat objectiu prioritari de l’actuació municipal. L’ajuntament ha assumit el repte de recolzar la tasca educativa de les famílies i l’escola, no només ocupant-se del manteniment del col.legi, sinó també ha estat l’impulsor d’una mobilització dels recursos personals i socials del poble. lS’ha convertit l’antiga Guarderia en una vertadera Escola Infantil Municipal donant un servei de qualitat a les famílies: -S’han millorat les instal.lacions existents pel seu estat i perquè els xiquets no cabien. Per això hem arreglat els dos patis i hem construït una aula nova. -S’ha contractat el personal necessari i augmentat els recursos i materials. -S’ha col.laborat en totes les activitats extraescolars proposades des de l’escola (Nadal, Carnestoltes, Falles, Pasqua, Fi de curs, excursions...). lS’ha treballat un projecte de nova Escola Infantil per a acabar amb la massificació i l’antiguitat dels edificis de Trevijano i ja s’està construint en un solar de més de 4000m2 amb menjador, aula multiusos, despatxos, aules amb patis individuals, zones verdes i d’oci. lS’ha aconseguit (amb les millores) ampliar el servei al 2n Cicle d'Infantil (3 a 5 anys)

lHa hagut una estreta col·laboració amb el Col·legi l’Alcocera i l’AMPA tant pel que fa a tot tipus d’activitats extraescolars proposades pel centre (viatges, granja-escola, carnestoltes, setmana cultural, festa fi de curs...) com en l’atenció als immigrants (pla d’acollida) i l’absentisme escolar. També hem reformat i adaptat una aula per al 2n cicle d’infantil perquè la Conselleria es negà. lS’ha augmentat a més del doble (8.000 €) la subvenció als llibres de text. lS’ha reforçat el servei de l’EPA millorant l’aula i col·laborant i participant en tot un seguit d’activitats com les Trobades d’Artistes, Fires Solidàries, lectures públiques, Dia de la dona, festa constitució...Tot açò ha estat possible gràcies al personal encarregat i les alumnes d’aquesta escola. lS’ha organitzat les Escoletes amb personal propi i en col.laboració amb l’àrea d’Esports, amb una gran diversitat d’activitats, tallers i excursions i ampliant la durada en l’escoleta d’estiu a tot el mes de juliol. lS’ha recolzat i s’està col.laborant en el Projecte Sucro de dinamització juvenil impulsat des de l’IES SUCRO d’Albalat de la Ribera on estudien la majoria dels nostres adolescents. lS’ha participat també en les setmanes culturals de l’Institut enviant personal municipal i col.laborant amb diversos tallers.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011 CULTURA Des del primer moment ens plantejàrem incentivar la vida cultural del poble, garantir un serveis mínims i dotar al poble d’una oferta cultural ampla, flexible i sobretot , pròpia, és a dir amb la participació moltes vegades dels mateixos veïns. Per això: lS’ha donat facilitat a les associacions o persones que han volgut fer activitats amb una línia estable de subvencions i amb la cessió gratuïta dels locals municipals: Centre Cultural, Cambra Agrària... lS’ha impulsat la creació de noves associacions i col·lectius com l’Associació d’Arts Escèniques, l’Associació de Tabals i Dolçaines, Balls Populars, Grup de Fotografia, Grup de Pintura, Taller de costura i bolillos...i hem recolzat a les ja existents com la Societat Musical. lS’ha recolzat els artistes locals amb l’organització de les Trobades d'Artistes Locals annuals amb gran èxit de participació i d’assistència. També s’han fet diverses exposicions d’alguns d’aquests artistes al llarg de l’any. lS’ha consolidat una oferta continuada de nombroses activitats culturals per a totes les edats: cicles de cine ( nadal, mes de la dona, mes de la música, estiu amb el cine a la plaça), teatre, música, xerrades, dramatitzacions, festivals de màgia, tallers i activitats per als xiquets i xiquetes... lS’ha fet un Pla d'Animació Lectora amb tallers per a tots els xiquets i xiquetes i en breu començarà una bebeteca per a pares/mares i bebés. Per als adults hem format el primer Club de Lectura de Polinyà de Novel.la i està previst que també de poesia. lS’ha remodelat el Centre Cultural "Ausiàs March" posant climatització, construint una nova Biblioteca dotada de wifi i accés a internet per mitjà de l’espai d’ordinadors i organitzant activitats específiques al voltant del llibre com lectures públiques, presentacions de llibres, contacontes, tallers i enguany per primera vegada una Fireta del Llibre amb la participació de llibreries i editorials. lS’ha adaptat una Sala Multiusos on s’han realitzat diferents exposicions, xerrades i col.loquis i on es fa cada diumenge una Ludoteca per a xiquets de 8 a 12 anys muntada per l’àrea de joventut. lS’ha adaptat també un nou espai per a la cultura: la Terrassa del Centre Cultural on s’han fet ja algunes actuacions a l’aire lliure. lQuant al valencià s’ha convertit en la principal llengua utilitzada des de totes les àrees i en tota la informació i publicitat. També s’ha garantit la compra de llibres en la nostra llengua per a la Biblioteca.

lS’han organitzat diverses visites culturals com la visita al molí de montsalvà, exposició de Sorolla, Racó d’Ademús...Dins de poc tenim prevista una visita a la Granja de Polinyà. lS’ha publicat el primer nº de Papers d'Història Local i la intenció és publicar un número anual sobre temes del poble. lTambé es va col.laborar en els actes de reconeixement de l’escultor Juan Giner amb diverses activitats i la Processó del Devallament. En definitiva creiem que s’ha complit aquest triple objectiu: 1.Impulsar i recolzar a tota le gent que fa cultura d’una manera o altra. 2.Millorar i dignificar les instal.lacions. 3.Consolidar tot tipus d’activitats al nostre poble.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011 FORMACIÓ I DESENVOLUPAMENT

FESTES

Com a conseqüència de la crisi s’ha insistit molt en aquesta legislatura en trobar alternatives buscant la col·laboració d’altres administracions com la Mancomunitat o el Servef. Gràcies això:

Aquesta legislatura ha estat un punt d’inflexió pel que fa l’organització de les festes. La crisi i la mateixa evolució social del poble estan canviant aquesta dinámica ( festers que s’emporten diners, comissions que no ixen...) i l’Ajuntament ha hagut de fer front a aquests canvis amb un sol objectiu: Mantindre la festa i damunt amb un pressupost menor. Per a aconseguir aquest objectiu s’ha hagut de fer un gran esforç i s’ha aconseguit mantindre una estreta relació amb totes les comissions de festes i amb molts veïns i veïnes que, de manera voluntària, han ajudat d’una manera o altra a que això s’aconseguisca.

lS’ha contractat un Agent de Desenvolupament Local (ADL) que es dedica a donar informació i tramitar els papers als parats i ajudar-los en la recerca d’un lloc de treball, sobre les ajudes a creació d’empreses,etc. lS’han cedit les nostres instal.lacions per a l’organització de cursos de formació sobre “Ajuda a Domicili”, “Animador Socio-cultural”... lS’han oferit també cursos de formació en noves tecnologies per a totes les edats.

lEn les Festes d'Agost s’ha tornat gran part de la festa a l’interior del poble deixant el Polifesta només per a 2 o 3 dies més assenyalats. És així com s’ha aconseguit crear un vertader ambient de festa per a tota la gent. lS’han diversificat els espais (polifesta, barris) per tal d’evitar que les possibles molèsties no afecten sempre els mateixos veïns i s’ha estat vigilants respecte al compliment dels horaris per tal d’arribar a una conciliació entre festa i descans. l S’ha apostat per la qualitat i diversificació dels actes per tal d’arribar a totes les edats: Concerts d’òpera i sarsuela, Rock valencià, Ballet, Teatre infantil i per a adults, màgia, animació de carrer, sopars populars, cavalcades, discomòbils... lS’ha donat empemta a festes com la vinguda dels patges i Cavalcada de Reis, la Foguera de Sant Antoni, el dia de Sant Sebastià, popularitzant els actes, el que ha fet que els veïns participen molt més de la festa lS’ha convertit en Festa alguns altres moments de l’any aprofitant la Trobada d’Artistes i enguany també anem a organitzar una Fira Medieval amb diferents actuacions. lS’ha fomentat la Música Tradicional Valenciana amb l’actuació de Danses i Balls Populars, Albaes, Tabals i dolçaines. Enguany s’ha recolzat la tasca investigadora del Grup Les Folies de Carcaixent amb la recuperació de balls populars de Polinyà que s’havien perdut. lS’ha col·laborat estretament amb la Falla Nou Milenni per a aconseguir un ambient de festa i participació en aquests dies ( espectacles infantils, concursos de paelles, trobada fallera...)

En definitiva en aquesta àrea s’ha intentat aconseguir que el poble participe més de la festa, que isca al carrer, que gaudisca i que els veïns ens trobem, perquè és així com ens reconeixem realment com a poble.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011 ESPORTS

MEDI AMBIENT

L’esport ha d’estar a l’abast de tothom. Per això s’ha fet tot el possible per a millorar les instal.lacions i perquè existisca una oferta variada i constant pensant en què l’esport no és només competició sinó també salut i benestar. Per això:

Ací hem apostat sobretot per la racionalització dels recursos públics i començar a dotar al poble de les insfraestructures necessàries. Aquest és, sense dubte, el primer pas per a aconseguir un poble més sostenible. Per això: lS’ha fet un Pla d'Estalvi energètic a les instal.lacions municipals i a l’enllumenat públic amb campanyes periòdiques, racionalització horària i el canvi a bombetes de baix consum. lS’han instal.lat comptadors d'aigua a bona part del poble per posar en marxa en poc de temps un pla d’estalvi del consum de l’aigua. lS’han fet campanyes de conscienciació i sensibilització en temes de reciclatge, estalvi de llum i aigua... lS’han posat diversos aparcaments de bicicletes per a incentivar el seu ús front al cotxe. lS’ha construït una Passarel·la d’accés a la mota del riu i la zona d’oci per a garantir la seguretat de tots aquells que volen gaudir de la natura. lS’ha doblat el número de contenidors de reciclatge i hem posat també reciclatge d’oli. lS’ha millorat la neteja dels carrers i jardins del poble amb el personal i la maquinària necessaris. lS'ha augmentat la periodicitat en el servei de recollida de trastos. S'ha adquirit per part de l'ajuntament un camió, per poder dur a terme aquest servei de forma directa i més econòmica per a l'ajuntament.

lS’ha contractat Monitors Esportius amb el programa “Salari Jove” per coordinar totes les activitats que es fan al voltant de l’esport tant a nivell d’associacions com al col.legi amb les extraescolars. lS’ha construit una caseta per a guardar material al Poliesportiu lAl Camp de Futbol s’han reformat els vestuaris i els aseos, pavimentat l’accés i s’ha construït una caseta per al material i dos camps més de petanca. lS’ha adequat la il·luminació del camp de futbol a la normativa. lS’ha reformat i ampliat també els vestuaris de la Piscina Municipal. lS’ha reformat el Frontó complint ara les mides reglamentàries. lS’ha facilitat roba esportiva als nostres clubs. lS’ha adquirit un marcador electrònic per al bàsquet així com materials nous tant per a les associacions com per al Col·legi l’Alcocera (canastes minibàsquet) lS’ha iniciat el projecte d’il.luminació del Carrer de la pilota i queda la instal.lació final, ja prevista. lS’ha creat l’Escola Municipal d'Esports potenciant i facilitant l’activitat esportiva dels grups ja existents (Pilota, Bàsquet, Pesca, Colombaires...) i impulsant la creació de l’Escola de Futbol i Escola de Frontennis, Club de Petanca... lS’han impulsat també activitats esportives per a tota la gent: Ioga, Capoeira, Senderisme, Natació, Gimnàstica de Manteniment per als majors...i els Campus Esportius durant tot l’estiu. lS’ha publicat regularment una revista de l’Escola Municipal d’Esports amb tota la informació d’interés. lS’ha impulsat la Mostra Esportiva complementantla amb altres activitats com Campionats de Truc, Parxís, exhibicions de Batuka... lS’ha instal.lat un rocòdrom urbà per a començar a fomentar la pràctica d’esports alternatius.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011 URBANISME AGRICULTURA L’agricultura i el terme municipal ha estat un dels eixos fonamentals en la nostra tasca perquè molts veïns es dediquen a ella i perquè és esencial per al manteniment del nostre paisatge i ecosistema. Per això: l S’ha revitalitzat el Consell Agrari Municipal donant participació als agricultors en la presa de decisions que han afectat al terme i al sector agrícola. l S’ha fet un Pla de Millora de Camins Rurals no només amb les subvencions pertinents sinó també amb el nostre pressupot. l S’ha fet un manteniment periòdic de les sèquies i les escorrenties durant els dotze mesos de l’any. l S’ha consensuat amb el Consell Agrari un Pla de Vigilància Rural amb més personal i infraestructura adequada ( senyals, cadenes...)

En aquesta àrea la prioritat ha estat realitzar totes aquelles obres necessàries per a millorar els serveis bàsics del poble i les seues infraestructures. És per això que s’ha invertit en: INSTAL·LACIONS ESPORTIVES: - CAMP DE FUTBOL: Millora de l’enllumenat i l’accés i reforma integral dels vestuaris,aseos i caseta per a material. - FRONTÓ MUNICIPAL: Adaptació a la normativa. - PISCINA MUNICIPAL: Reforma integral dels vestuaris i guardaroba i d’ací poc construcció d’una nova cuina per al servei de bar. - CARRER PILOTA: 1ª fase de l’enllumenat. - POLIESPORTIU: Caseta per al material. INSTAL·LACIONS CULTURALS: - CENTRE CULTURAL: Construcció de la NOVA BIBLIOTECA i Terrassa cultural. Instal·lació de climatització al Saló d’Actes, reforma de l’entrada, aseos i camerinos. . - CAMBRA AGRÀRIA: Instal·lació de climatització. INSTAL·LACIONS SANITÀRIES: - CENTRE MÈDIC: Reforma, ampliació i modernització amb noves sales d’espera i d’atenció sanitària. INSTAL·LACIONS SOCIALS I EDUCATIVES: - ESCOLES TREVIJANO: Acondicionament dels patis, construcció d’una aula nova i reforma d’una altra. - NOVA ESCOLA INFANTIL: Construcció integral amb aules per a primer i segon cicle, sala multiusos, despatxos, menjador i cuina, patis... - CENTRE “AMICS”: Reforma de la planta superior del Centre Mèdic amb despatxos i sales de reunió. - CENTRE SOCIAL PERSONES MAJORS: Finalització última fase. INFRAESTRUCTURES BÀSIQUES: - Millora dels punts més conflictius del CLAVEGUERAM per evitar futures inundacions. - Inversions en INFRAESTRUCTURES HÍDRIQUES per millorar la xarxa de distribució d’aigua potable per a reduir el seu consum. - Rehabilitació de VORERES. - Millora de l’ASFALTAT en els carrers més malmesos. - Urbanització de l’AVINGUDA D’ALZIRA. CEMENTERI MUNICIPAL: - Ampliació del recinte i reforma de la seua pavimentació. - Construcció de nous nínxols. - Adquisició d’una nova plataforma elevatòria - Adequació i millora de l’entrada. TERME: - Millora i acondicionament de CAMINS RURALS: Colom, Camí Vell d’Alzira, Caseta de Quintín, Travessies carretera Corbera-Ermita-La Font, Serratosa, Travessia Colom-Materal-Bobalar.


infoEU Polinyà de Xúquer març 2011

I ARA QUÈ? Des d’EU hem decidit tornar a presentar-nos a aquestes eleccions municipals perquè volem consolidar tot el que s’ha fet, i perquè volem continuar buscant més fórmules, dins les nostres competències, per a lluitar contra la crisi i la falta d’ocupació de molts dels veïns i veïnes Presentarem més idees que aniran encaminades a millorar encara més la qualitat de vida de la gent que vivim ací i que englobarem en tres grans blocs: Un poble per a viure, un poble per a les persones i un poble amb futur. La nostra candidatura per a les eleccions del 22 de maig està formada per: 1. ÒSCAR NAVARRO 2. DOLORES MORENO 3. JOAN NOGUEROLES 4. MERCÉ ESCRIVÀ 5. OSCAR MORAGUES 6. INMA CASTELLS 7. PAU CHULIÀ 8. ANNA COMES 9. JORDI RODRÍGUEZ 10. VICENT NAVARRO 11. ESTEFANIA CANDEL i com a suplents: 1. CARMEN LLOMBART 2. ANTONIO SERRANO 3. Mª ÁNGELES CABEZUELO

InfoEU març 2011  
InfoEU març 2011  

Butlletí del Col·lectiu d'EUPV de Polinyà de Xúquer.

Advertisement