Page 1

Escola Municipal d’Esports de Polinyà de Xúquer nº 4

28 de novembre de 2009

Bàsquet El Club Bàsquet Polinyà - GRUP INELEC 21/11/09 Nova victòria del nostre equip davant el Nou Bàsquet Alzira i ja són quatre victòries seguides. Un gran inici de partit, incloent un parcial de 0-18 punts va permetre arribar al descans amb un 14-34 al marcador. El relaxament a la segona part del partit i el poc encert amb els tirs lliures (21-6) va deixar el marcador amb un curt 42-56. Esperem que els nostres companys d’ equip Juanvi i Salva es recuperen aviat per tindre més opcions de guanyar la lliga. Convidem a la gent del poble a gaudir amb nosaltres d’un gran espectacle com el bàsquet. El pròxim partit a casa serà el dissabte 5 de desembre a les 17:00. J. J. Ferrer.

Membres del C. B. POLINYÀ - GRUP INELEC: JuanVi, Jordi, Roc, JuanLu. J. Serralta, Isi, Salva, Felipe, A. Murillo, Josep i Raúl.

Tècnic d’esports Hola lectors d’aquesta revista! M’han demanat que em presente: Hola, sóc PEP i sóc d’Alginet, però, el meu nom verdader es José Guijarro Bonet, sóc el nou tècnic esportiu del vostre poble i vaig a estar tot l’hivern ací en vosaltres. Tambe estic encarregat de les activitats extraescolars. Anteriorment he estar d’instructor en l’empresa kalahari, una empresa d’esports de risc. Espere que els propers projectes per fomentar l’esport al vostre poble vos agraden i siguen de la vostra satisfacció. Espere tindre el plaer de tindre la vostra col·laboració per fomentar l’esport al vostre estimat poble. Moltes gracies per la vostra atenció i una abraçada de PEP.


Escola Municipal d’Esports de Polinyà de Xúquer

28 Novembre 2009

Extraescolars Activitat física de menuts Des de el passat mes d’Octubre, estan realitzant-se activitats en l’ambit escolar tant al CP l’Alcocera com al Centre d’Educació infantil, promogudes des de l’Ajuntament i encaminades a l’educació integral del xiquet/a a través de l’activitat física. Quan parlem d’educació integral ens referim a aquella que va més enllà dels coneixements purament teòrics i acadèmics, es aquella en la qual ens ocupem, a més, de la part social, afectiva i motriu dels alumnes, la qual cosa els ajudarà a relacionar-se dins de la societat.

de psicomotricitat per als més menuts (3 a 5 anys). En estes, els monitors treballen, a través de jocs, la percepció espacial (dalt, baix, esquerra, dreta...) i temporal (ritmes...), l’esquema corporal (parts del cos), la coordinació general i l’expresió corporal (comunicar-se amb el cos mitjançant el moviment).

Pel que fa als alumnes de primària del CP l’Alcocera, tenen dimarts i dijous unes activitats que anomenem “multiesport” i en les quals els monitors amb els alumnes normalment dividits en dos grups per edats, treballen: jocs preesportius D’aquesta manera, al Centre (mocadoret, joc dels 10 pad’Educació infantil, és donen ses...), jocs populars (pot-pot, els dimecres i divendres classes pillar, sambori...), esports de

blanc i diana (birles, petanca...), esports de canxa dividida (tenis, voleibol), esports de bat ( bésibol), de mur (fronto a mà), esports d’invasió (futbol, basket...) i de muntanya ( escalada en rocòdrom, orientació...). Així mateix, des del mes de novembre estan donant-se els dilluns classes d’escacs tant per als que estan apuntats a multiesport com per a alumnes que els interesa només aquest joc. Es de tots sabut, que els escacs és el joc d’estratègia més famós i en el qual es treballa l’intelecte en general i la competència matemàtica i l’orientació espacial en particular.

Futbol El cap de setmana passat tinguerem doble sesio de futbol al camp de Venecia. Els benjamins jugaen el dissabte enfront l’Alzira D, amb un resultat de 4-3, mentres que els alevins conseguiren el diumenge un contundent 3-9. Aquesta setmana els nostres equips visitaran diumenge el camp del Carcer, els desitgem sort i que tingen un bon viatge i ens oferisquen 2 bons partits. El dia 5 de decembre es fara la presentación de l’escola de futbol. Els nostres alumnes jugaran uns partits amb xiquets de l’E.F. Sueca. 2


Escola Municipal d’Esports de Polinyà de Xúquer

28 novembre 2009

Pilota La pilota valenciana a Polinyà: Història A la gran majoria dels pobles del nostre país, el joc de la pilota en les seues diverses modalitats, ha estat l'esport majoritariament practicat pesl seus habitants des de temps inmemorials fins a l'arribada d'altres jocs d'origen anglosaxó que gràcies a un gran suport mediàtic, han acabat arraconant esports autòctons com la pilota valenciana.

décades dels 60 als 70, o Manolo “El Ferrer”, Juan Jose “Penya”, Sebastià “El Tano”, Paco “El Tano” en lse décades dels 70 als 80. Alguns d'ells ja no són entre nosaltres, però han creat la llavor que ha donat pas a les noves generacions que garanteixen el futur del nostre esport.

També hauriem de parlar dels grans desafiaments que es jugaven entre aquestos jugadors i jugadors de Polinyà del Xúquer, junt amb altres pobles pobles veïns com Fade les diferents comarvara o Llaurí, desafiaques, va estar un dels ments que convocaven un número important reductes on, fins i tot, en els moments crítics, d'aficionats de tots els es va mantindre encepobles, i que generasa la flama de la pilota, ven també, importants un joc de cavallers on podem jugadors que han marcat travesses de diners que, de trobar molts trets identitaris époques com ara Emilio sempre han estat inherents al del caràcter del poble valencià. “Serpeta” en les décades dels joc de la pilota. Quan parlem de la pilota a 40 als 50, Adolfo, Paco “Penya”, Polinyà, és obligat recordar Juan Gaita i Paco “El Rull” en les

3


28 Novembre 2009

Escola Municipal d’Esports de Polinyà de Xúquer

Extraescolars Activitats Alternatives per als Nadals Dia

Activitat

Descripció

Edat

23 , dimecres

Jocs a la Casella

Jocs sobre medi ambient

Infantil

Animació i jocs per la muntanya

Primària

24,

Orientació i jocs esportius

Jocs al Poliesportiu

Infantil

Orientació amb jocs i orientació

Primària

Tallers Esportius

Tallers Adaptats

Infantil

Tallers Esportius

Fabricació del teu propi material

Primària

dijous 28, dilluns 29, dimarts

Preu d`inscripció: 10 € per als abonats a l`extraescolars i 15 € pels que no estigen abonats. Termini: el 18 de decembre. Edats: Es podran inscriure els xiquets i xiquetes de 3-5 anys, de 6-8 anys i de 9-12 anys

4

EME nº 4  
EME nº 4  

Revista nº 4 de l'Escola Municipal d'Esports de Polinyà de Xúquer

Advertisement