Page 1

Het Boumagesprek

niets is zeker. Uitnodiging

Met dank aan Nijestee Platform GRAS

Bloemsingel 1001

9714 AX Groningen


Alles wat je ooit al wilde weten over de crisis en hoe het verder moet.

Het Boumagesprek. tijd 13 december 2012, 20:00 uur locatie Damsterpoort, Damsterplein 1 (nieuwe kantoor Nijestee, ingang aan de Europaweg) toegang gratis info platformgras.nl

De crisis viert dit jaar alweer haar vierde verjaardag. Alhoewel, echt een feestje is het niet, zeker niet voor de bouw- en ontwerpwereld. In de eerste paar jaar dachten velen dat het wel weer goed zou komen. Maar helaas. Het roer moet echt om. Sommigen zien het als een onmogelijke opgave en vrezen dat wat komen gaat. Anderen zien het als een kans. En hier en daar is er nog iemand te vinden die standvastig volhoudt dat alles weer wordt zoals het was. Maar hoe komt het toch dat de bouw-, ontwerp- en ontwikkelpraktijk zo diep in het slop zijn geraakt? Waar ligt de bron van de crisis in de woningmarkt? Waarom dachten we tot voor kort dat iedereen rijk zou worden van z’n huis? Hoe is het toch mogelijk dat overheden maar gronden bleven aankopen voor woningbouw en bedrijventerreinen? En al die demografische en economische prognoses die ons tot vier jaar terug nog toelachten; waar zijn die gebleven?

Dit jaar staat het Boumagesprek geheel in het teken van het verhaal áchter de crisis. Waar ging het mis? En hoe gaan we verder? Onder leiding van Arno van der Heyden spreken we onder andere met professor Marja Elsinga (TU Delft) over hoe het toch zover heeft kunnen komen. Marcel Tankink, directeur van KAW architecten en adviseurs analyseert de Groninger situatie. Hoe zit dat nu met Meerstad en Westpoort? En afschrijven… hoe doen we dat eigenlijk en wat betekent het? Architect Theo Deutinger maakt een analyse van de demografische prognoses vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu en vergelijkt deze met de werkelijkheid. Tot slot pitchen Jan Martijn Eekhof (stedenbouwkundige, gemeente Groningen) en Jan Winsemius (adviseur en mede-eigenaar VGG Middelkoop) over de nieuwe wegen. Hoe zien zij de toekomst?

2012 Het Boumagesprek Niets is Zeker  
2012 Het Boumagesprek Niets is Zeker