Page 1

Plan Nicaragua

Een kijkje in onze wereld Plan vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren met elkaar praten over belangrijke onderwerpen die hen raken en dat volwassenen dat respecteren. Pas dan raken kinderen betrokken bij beslissingen in de gemeenschap. Dit bericht is gemaakt door en met kinderen. Het geeft een indruk van de onderwerpen waar zij over praten en hoe ze samenwerken.

Filmen, monteren en leren door te doen Hallo vrienden, Wij, meisjes en jongens uit Chontales en Villa El Carmen, hebben een video gemaakt om u wat te laten zien van de veranderingen in onze gemeenschap voor wat betreft voedselzekerheid. Een groep, waar ook enkele gesponsorde kinderen toe behoren, had tot taak om andere kinderen te vertellen over ontwikkeling.

Waarom deden we het? We wilden iets anders doen – een nieuw communicatieproduct maken. Interview met een moeder op een voedingscentrum Daarom hebben we besloten om een video te maken over de ontwikkeling hier. Tieners en jongeren uit twee gebieden deden er aan mee: jongens- en meisjesvoorlichters uit Chontales en jongeren uit Villa El Carmen die zich inspannen voor voedselzekerheid.

Wat hebben we bereikt? 

We hebben een moeilijk onderwerp op een nieuwe en stimulerende manier gebracht. We hebben een probleem geschetst, actie ondernomen om die te veranderen en we laten de resultaten zien. We hebben ervaring opgedaan in het maken van een video die een boodschap overbrengt.

Bryan en Ricardo filmen in een maïsveld

DEC_NIC_FY12 nl


Wat is er nieuw? We hebben zelf het hele proces geleid en uitgevoerd, van het schrijven van het verhaal tot het filmen en de montage. Plan heeft ons met de techniek geholpen.

Wat is het voordeel van video boven geschreven tekst? 

  

Beelden trekken meer aandacht. De kijkers lezen minder en zien meer. De video laat zien wat we kunnen om onze rechten te verdedigen. Door zijn opzet kan een video gemakkelijk getoond worden. Opname met kinderen die betrokken zijn bij de voedselHet heeft Engelse ondertitels zekerheid en er hoeven geen kosten gemaakt te worden voor het drukken of vertalen. Het benadrukt onze deelname en de veranderingen die hebben plaatsgevonden in ons leven en dat van onze families en onze gemeenschap. We kunnen laten zien wat onze families – samen met Plan – hebben bereikt. De video kan op verschillende manieren en op verschillende kantoren van Plan getoond worden.

Wat we geleerd hebben 

  

Leticia vertelt over haar ervaring met kinderen

We hebben nieuwe manieren geleerd om informatie over de ontwikkeling van onze gemeenschap te presenteren. We hebben leren samenwerken. Bij de montage kregen wij hulp van een videoproductie bedrijf. We konden voor de montage een professionele studio gebruiken, waar we veel leerden over dit deel van het productieproces en waar moderne hulpmiddelen aanwezig waren.

En het belangrijkste: Wij, meisjes en jongens leren nieuwe dingen, begrijpen onze rechten beter en helpen met de ontwikkeling van onze gemeenschappen. Als u onze video wilt zien ga dan naar onze website: http://plan-international.org/where-wework/americas/nicaragua/what-we-do/our-successes/boosting-food-security-in-nicaragua.

DEC_NIC_FY12 nl

DEC_NIC_FY12_NL (3)  

Waarom deden we het? Wat hebben we bereikt? Wij, meisjes en jongens uit Chontales en Villa El Carmen, hebben een video gemaakt om u wat te l...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you