Page 1

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE

SYKSY 2018

n

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

ot

nk erh

rte

nuo

koulutuskalenteri

n ja

TYÖELÄMÄN S

AM M AV ATILL O I TIL IN YL NEN AU IOP TÄY SK OU ISTO- DENN LU O TU PET YSKO KS U UL ET S Las UT te U

Ratkaisevat tekijät

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


RIVERIAN TYÖELÄMÄN KOULUTUSKALENTERI // Syksy 2018

TÄSTÄ KALENTERISTA LÖYDÄT ERI ALOJEN TÄYDENNYSKOULUTUKSEMME!

// Työelämä ja johtaminen // Tietotekniikka // Sosiaali-, terveys- ja hyvinvointiala // Opetus ja kasvatus // Kielet // Pätevyys- ja korttikoulutukset // Avoin yliopisto-opetus

Täydennyskoulutuksemme ovat pääosin avoimia kaikille kiinnostuneille, pohjakoulutukseen tai ammattiin katsomatta. Osassa pätevyyskoulutuksista voi olla osaamisvaatimuksia. Nuoremmille tulevaisuuden osaajille - lapsille ja nuorille tarjoamme kerhoja kipinän sytyttämiseksi. Lisäksi täydennyskoulutukseksi soveltuvat niin Kesäyliopiston järjestämät avoimet yliopisto-opinnot kuin perus-,ammatti- tai erikoisammattitutkinnot tai tutkintojen osat. Näin hankit lisäpätevyyttä tai jopa kokonaan uuden ammatin.

Kehitä itsestäsi tulevaisuuden osaaja Riveriassa!

KUMPPANUUDELLA HYVINVOINTIA JA OSAAMISTA

Ratkaisemme kumppanin osaaamistarpeet kokonaisvaltaisesti

Tarjoamme tutkinto- ja täydennyskoulutuspalveluja

Oma yhteyshenkilösi edustamassa laajaa asiantuntijaverkostoamme

Suunnitelmallista ja tavoitteellista yhteistyötä

Tuomme lisäarvoa toisillemme

Riveria tarjoaa kokonaisvaltaisia tutkinto- ja täydennyskoulutuspalveluita rahoitusmahdollisuuksineen. Uuden strategiamme mukaisesti solmimme työelämän kanssa kumppanuuksia, jotka tuovat molemmille lisäarvoa. Tarjoamme kumppaneillemme ammattitaitoisia osaajia ja ratkaisuja työelämän haasteisiin. Yhdessä kumppanin kanssa pyrimme tuomaan yhteen osaavan henkilöstön ja työnantajan tarpeet. Kumppanuussopimuksessa sovitaan keskinäisestä, pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä, joka tähtää ammattitaidon ja osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.


AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS RIVERIASSA Lyhyet koulutukset

Perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnot

Osaamiskokonaisuudet tai tutkinnon osat

Avoin yliopisto-opetus

Laajuus: 1/2-2 pvää Täsmäkoulutusta eri alojen ammattilaisille tiettyyn aiheeseen.

Laajuus: 1-2 vuotta

Laajuus: 4-12 pvää Laajempi kokonaisuus osaamisen kehittämiseen tietyllä osaamisalueella.

Laajuus: 2-35 op Eri yliopistojen tutkintojen osia yksittäisinä opintojaksoina tai perus- ja aineopintoja.

Toteutus: työnantajan tai osallistujan itse kustantamana.

Toteutus: mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksella.

Toteutus: työnantajan tai osallistujan itse kustantama, tai oppisopimuskoulutuksella, jolloin maksuton osallistujalle ja työnantajalle.

Toteutus: lähi- tai monimuoto-opetuksena Joensuussa. Kaikille avointa pohjakoulutukseen katsomatta, ilman pääsyvaatimuksia.

Tutkinto työn ohessa ja pätevöityminen eri työelämän tehtäviin.

Ilmoittautujalle

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Muutoksista tiedotetaan ennakkoon ilmoittautuneille.

Kesäyliopisto

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

Riveria kesäyliopiston järjestämät koulutukset erotat kalenterissa oheisesta merkistä. Nämä koulutukset ovat verotonta koulutuspalvelua (alv 0 %), jolloin hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa. Kalenterin muut koulutukset sisältävät arvonlisäveron (sis. alv 24 %).

n

Koulutuksiin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutusta. Voit tiedustella vapaita paikkoja vielä ilmoittautumisajan päätyttyä. Joissakin koulutuksissa ilmoittautumisaika voi vaihdella, tarkemmat tiedot löytyvät Internet-sivuilta. Ilmoittautuneille lähetetään kutsu koulutukseen viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS

TYÖELÄMÄ JA JOHTAMINEN Käytännön taloustieto 11.9.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € KTM Olli Karikorpi

Kesäyliopisto

Miten yrityksen taloudellinen tulos muodostuu? Miten jokapäiväiset päätökset eri toiminnoissa vaikuttavat yrityksen talouteen? Mm. esimiehille suunnatun koulutuspäivän aikana romutetaan kaksi yritystalouteen ja tuloslaskentaan liittyvää myyttiä. Asiat eivät ole vaikeita, eivätkä ne ole aina edes kovin tylsiä.

Tuloksellisuutta verkostojen ja Kesäyliopisto työryhmien toimintaan 24.9. ja 29.10.2018 klo 9–16 (yht. 16 t) | 360 € Business coach, DI Anniina Hukari Verkostojen ja tilaisuuksien vetäjänä haluat rakentaa toiminnasta tavoitteellista ja tuloksellista. Miten rakentaa hyvää ja arvostavaa luottamuksen ilmapiiriä sekä saada ihmiset aktivoitua mukaan toimintaan? Kuinka varmistaa, että tilaisuuksistasi lähdetään hyvissä fiiliksissä sekä paljon aikaan saaneena?

Voimavarana itsensä johtaminen 25.9.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska Itsensä johtaminen on tärkeä voimavara niin työelämässä, uralla etenemisessä sekä joka päiväsessä henkilökohtaisessa arjessa. Itsensä johtaminen kulminoituu elämässä tehtävistä valinnoista koostuvaan kokonaisuuden hallintaan.

Sisäisen asiakaspalvelun merkitys 2.10.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska Koulutuksessa syvennytään sisäisen asiakaspalveluun ja sen merkitykseen yrityksen tuloksen tekijänä. Sisäisellä asiakkaalla tarkoitetaan jokaista yrityksen työntekijää, joka käyttää yrityksen toisen työntekijän palveluita omassa työtehtävässään. Hyvä sisäinen palvelu on hyvän ulkoisen palvelun edellytys.

Toiminimen ja osakeyhtiön verotettavan tulon laskeminen 2.10.2018 klo 9–12, Joensuu | 100 € Opettaja Merja Räsänen Miten toiminimen ja osakeyhtiön verotettava tulo lasketaan? Mitä ovat veronalaiset tulot ja vähennyskelpoiset menot? Koulutus soveltuu erityisesti aloittavalle pienyrittäjälle.

4

Työlainsäädännön ajankohtaispäivä 2.10.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € HTT Mervi Parviainen

Kesäyliopisto

Mitkä ovat työnantajan ja työntekijän keskeiset oikeudet ja velvollisuudet? Mitä tulee muistaa rekrytoitaessa ja palvelussuhteen päättämisessä? Opi tunnistamaan esimiehen perustehtävä ja rooli sekä siihen liittyvät vaatimukset ja odotukset työlainsäädännön näkökulmasta.

Mittaa itsestäsi parempi johtaja Näkökulmia johtamiseen -luentosarja Kesäyliopisto 5.10.2018 klo 12–16, Joensuu | 135 € Teknologia-asiantuntija, tietokirjailija, biohakkeri Teemu Arina Miltä näyttää optimoitu päivä? Mitä mittalaitteita puettavista laitteista kännykkäsovelluksiin voit käyttää työpäivän aikana? Miten tunnistat tapasi ja muutat ne? Miten kehityt paremmaksi esimerkiksi muille? Mikä voisi olla se 20%, joka tuottaisi 80% tuloksista? Koulutus soveltuu työyhteisöjen johtajille, esimiehille ja kehittäjille. Kesäyliopisto Tuloksekas ajanhallinta 9.10.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € Valmentaja, senior coach Tuuli Jakobsson

Millä työkaluilla hallitsen ajankäyttöäni? Käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen koulutus tarjoaa konkreettisia työvälineitä, joiden avulla kehität ajankäyttöäsi ja vahvistat voimavarojasi. Kesäyliopisto Biotalouspassi 10.–11.10.2018 klo 9–16, Joensuu | 375 € Dosentti Liisa Toivonen ja FT Pauliina Korhonen, BioAcademy Finland Oy

Onko meidän yrityksemme biotalousalan yritys? Osaavatko työntekijämme ottaa kestävän kehityksen huomioon ja markkinoida yritystämme biotalousalan yrityksenä? Koulutus antaa perustiedot biotaloudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Koulutus avaa näkökulmia kasvuun ja kehitykseen biotalouden ajan aallonharjalla!

Arvonlisäverotuksen perusteet 25.10.2018 klo 9–12, Joensuu | 100 € Opettaja Marjut Oksman Arvonlisäverotuksen perusteet erityisesti aloittaville pienyrittäjille.

Työyhteisöni ja minä 31.10.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska Miten oma toimintani ja persoonani vaikuttavat muihin työyhteisön jäseniin? Miten itse voin vaikuttaa siihen, että työyhteisö voi hyvin?


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS Taitoa työnopastukseen 1.11.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Henna Lamminluoto Koulutuksessa saat välineitä oman työyhteisösi perehdyttämisen kehittämiseen ja erilaisissa työnopastustilanteissa toimimiseen. Koulutus on tarkoitettu lähiesimiehille, työnopastajille ja työssään perehdytystaitoja tarvitseville.

Sovittelu työyhteisön ristiriitatilanteissa 8.11.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska Ristiriidoista sovitteluun työpaikalla: sovittelun toteuttaminen työpaikalla. Koulutuksen aikana käydään läpi sovittelun merkitystä työyhteisön ristiriitatilanteiden ratkaisijana.

Jokainen meistä kokee muutokset hyvin eri tavoin: osalle muutos on toivottua ja odotettua, kun taas osa nauttii elämästä, jossa muutoksia on vähän. Muutoksen voi kokea myös mahdollisuutena tehdä jotain uutta.

Mikä on asiakaskeskeinen lähestymistapa palvelujen kehittämiseen? Miten palvelumuotoilun prosessi toteutetaan? Miten palvelun kehittämistä voidaan tarkastella talouden näkökulmasta? Kesäyliopisto

Esimiehille sekä henkilöstö- ja työsuojelupäälliköille suunnatussa koulutuksessa käsitellään keinoja selvittää ja ratkaista seksuaalista ahdistelua, syrjintää ja muuta epäasialliasta kohtelua.

Ajankäyttö osana hyvinvointia 20.11.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska Ajankäyttö on itsensä johtamista. Miten voit yhdistää ajan voimavarana omaan toimintaasi? Koulutuksessa kartoitetaan omaa ajankäyttöäsi ja asetetaan tavoitteita oman ajankäyttösi hallinnalle tulevaisuudessa.

Kesäyliopisto

Mikä tekee työyhteisöstä menestyvän? Mitä uusia toimintatapoja voisi tuoda henkilöstöjohtamiseen? Arvostavan johtamisen teemaa lähestytään monipuolisen asiantuntijajoukon voimin alustuksen ja paneelikeskustelun kautta.

Erilaiset persoonat työelämässä ja johdettavana 11.12.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska Syvennytään erilaisiin persoonallisuuksiin ja niiden tunnistamiseen työyhteisössä ja miksei muuallakin. Miten tullaan toimeen ja miten huomioin persoonallisuudet eri tilanteissa? Miten pääsen samalle aaltopituudelle eri henkilöiden kanssa?

Tase ja tuloslaskelma tutuksi 11.12.2018 klo 9–12, Joensuu | 100 € Opettaja Marjut Oksman Taseen merkitys kirjanpidossa. Mitä tuloslaskelma kertoo? Koulutus suunnattu erityisesti aloittavalla pienyrittäjälle.

Innovaatiojohtaminen – uuden luominen Näkökulmia johtamiseen -luentosarja Kesäyliopisto 14.12.2018 klo 12–16, Joensuu | 135 € Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki Luennolla käsitellään arjen innovaatiotoimintaa sekä liiketoiminnan perusteita haastavaa ideointia. Lisäksi puhutaan erityisesti kokemalla ja kokeilemalla kehittämisestä; mitä se on, mihin se sopii ja miksi. Koulutus soveltuu työyhteisöjen johtajille, esimiehille ja kehittäjille.

Näkökulmia johtamiseen -luentosarja jatkuu keväällä 2019 // Etäjohtaminen – tulosta joustavalla työllä 15.2.2019 // Työhyvinvoinnin johtaminen – sijoitus tulevaisuuteen 10.5.2019

Kesäyliopisto

n

Palvelumuotoilulla kohti parempaa palvelukokemusta 9.11.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Heidi Wilska

Yksinkertaista johtamista – henkilöstöjohtamisen seminaari 22.11.2018 klo 12–16, Joensuu | 95 € Toimitusjohtaja, kirjailija Ari Rämö sekä työelämän panelistit

Muutos on mahdollisuus ja voimavara 4.12.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Sirpa Liuska

Kesäyliopisto

Mikä motivoi yksilöllisesti? Koulutus tarjoaa toimivia työkaluja niin tuottavuuden kehittämiseen, muutoksen läpivientiin kuin kiireen ja stressin hallintaan.

Metoo – kuka kiusaa ja ketä? 15.11.2018 klo 9–15, Joensuu | 250 € Varatuomari Kaija Kess

Koulutus on tarkoitettu esimiehille ja asiantuntijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään työyhteisönsä kehityskeskusteluja ja keskustelutaitojaan.

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

Muutoksen hallinta ja johtaminen 9.11.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € Johdon sparraaja, KTM Carita Nyberg

Onnistu kehityskeskusteluissa 4.12.2018 klo 9–15, Joensuu | 160 € Opettaja Henna Lamminluoto

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS

TIETOTEKNIIKKA Excel – tehokas peruskäyttö 3.10. tai 14.11.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € Perehdy Excel-taulukkolaskentaan ja sen toimintaan alkeita enemmän. Koulutuspäivän aikana tutuksi tulevat niin kaavat, funktiot, lajittelut, kaaviot kuin aluetoiminnotkin, tärkeimpiä asetuksiakaan unohtamatta.

Excel-tehopäivä 28.11.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € Jos hallitset Excelin perusteet, tämä on juuri sinulle. Koulutuspäivän aikana tutuksi tulevat lukumuotoilut, funktiot, linkitykset ja monipuoliset taulukkotoiminnot. Tarkastelukulma kokeneelle käyttäjälle ja päivän kruunaa Pivot-raportoinnin mahdollisuudet.

Word-tehopäivä 26.9.2018 klo 9–16, Joensuu | 195 € Word-tekstinkäsittelyohjelman tehopäivässä pääset pintaa syvemmälle. Jos hallitset peruskäytön, tehopäivän jälkeen voit hyödyntää tehokkaasti sarkaimia, erilaisia tunnisteita, taulukoita, sisällysluetteloita, kuvien käsittelyä, erilaisia tyylejä ja lomakkeita sekä asiakirjamalleja.

Office 365 -työskentely 10.10.2018 klo 12–16, Joensuu | 105 € Pilvipalvelujen hyödyntäminen lisääntyy jatkuvasti työyhteisöissä. Ota nyt O365-pilvipalvelu perustoimintoineen haltuun! Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia: tiedoston lisäys/poisto/jakaminen, OneDrive, OnNote, etäyhteys Skypellä ja Web App -sovellukset (Word, Excel, Powerpoint).

InDesign CC – ilmoituksissa ja julkaisuissa 24.10. ja 31.10.2018 klo 9–16, Joensuu | 320 € Koulutus antaa valmiudet ilmoitusten ja julkaisujen toteuttamiseen sekä niiden toimittamiseen jatkokäsittelyyn esim, painoon tai www-sivuille. Esimerkkejä sisällöstä: Käyt-töympäristö, piirtotyökalut, kuvankäsittely, elementit, tasot, linkit, sivu- ja työpohjat, pdf-tiedoston tekeminen, työn automatisointi.

SOSIAALI-, TERVEYS- JA HYVINVOINTIALA TRE -stressinpurkuliikkeet Kesäyliopisto – syväjännityksistä vapaaksi 12.9.2018 klo 12.15–15.45, Joensuu | 140 € Stressinhallintakouluttaja, Certified TRE® Provider, Satu Pusa TRE (Tension Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehon liikkeistä koostuva stressin itsepurkumenetelmä. Se pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäk-käille luontaiseen kykyyn purkaa stressihormonia vapinarefleksin kautta. Menetelmä soveltuu työhyvinvointikoulutukseksi sekä ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa.

Kun puhuminen ei riitä – Psykoterapeuttisia vuorovaikutusmenetelmiä käytännön Kesäyliopisto työhön (5 op) 27.9.2018–13.3.2019 klo 9–16 (7 lähiopetuspäivää), Joensuu | Oppisopimuksella maksuton, omakustanteisesti 1300 € Luovia ja toiminnallisia menetelmiä sekä vuorovaikutusvalmiuksia käytännönläheisesti lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville.

Eväitä maahanmuuttajan kohtaamiseen 4.10.2018 klo 9–15, Joensuu | 170 € Opettaja Tuija Vartiainen-Gomez

Kesäyliopisto

Koulutuksen tavoitteena on lisätä sosiaali- ja terveysalalla työskentelevien valmiuksia kohdata maahanmuuttajaasiakkaita.

Palvelumuotoilulla kilpailukykyä Kesäyliopisto sote-alalle 16.10. ja 24.10.2018 klo 8.45–14.30 (yht. 12 h) | 290 € FT Marjo Kamila Palvelumuotoilu on päivän sana varsinkin sote-alan muutoksissa. Palvelumuotoilun käytännönläheiset menetelmät ovat kokonaisvaltaista tuotteen ja palvelun laadun kehittämistä, empatiaa ja osallistamista. Palvelua katsotaan nyt asiakkaan silmin. Kun asiakas on tyytyväinen, niin organisaatiokin on kilpailukykyinen ja tyytyväinen.

Muistisairaan kohtaaminen 11.10.2018 klo 9–15, Joensuu | 180 € TtM, muistihoitaja Jaana Katajisto

6

Mitä muutoksia muistissa tapahtuu, kun ikäännymme? Koulutuspäivän aikana perehdytään tavallisimpiin muistisairauksiin ja niiden etenemiseen sekä muistisairaan kohtaamiseen ihmisenä.


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS Muistisairaan haasteellisen käyttäytymisen ymmärtäminen 3.12.2018 klo 9–15, Joensuu | 180 € TtM, muistihoitaja Jaana Katajisto

Mitä haasteellinen käyttäytyminen on? Koulutuspäivän aikana pohditaan haasteellisen käyttäytymisen syitä sekä saadaan työkaluja haasteellisesti käyttäytyvän muistisairaan kohtaamiseen.

Ajankäytön hallintaa sote-alan esimiehille 4.12.2018 klo 9–15, Joensuu | 180 € FK Pirkko Heiske

Kesäyliopisto

Koulutuksessa käsitellään kiireen psykologiaa perustaksi työotteelle, jossa oma ajankäyttö on mahdollista saada hallintaan. Eritellään työnkuvaa, tehtävien tärkeysjärjestystä, tekemättä jättämisen syitä, työn häiriötekijöitä ja niiden poistamista. Koulutukseen sisältyy mahdollisuus käsitellä läsnäolijoiden omia tilanteita.

Vaativat ja tunteita herättävät asiakkaat 5.12.2018 klo 9–13, Joensuu | 150 € FK Pirkko Heiske

Kesäyliopisto

Koulutuksessa käsitellään tilanteita, joissa asiakkaan/ omaisen/läheisen käytös poikkeaa normaaleista, hyvistä toimintatavoista aggressiivisuuden tai kohtuuttomien vaatimusten suuntaan. Koulutus on suunnattu vanhustyön ja vammaispalvelujen parissa työskenteleville.

CERAD – apukeino varhaisen muistisairauden tunnistamiseen 22.11.2018 klo 9–15, Joensuu | 180 € TtM, muistihoitaja Jaana Katajisto Koulutuksessa käydään läpi muistisairauden tunnistaminen, oireet ja eteneminen sekä perehdytään CERADtehtäväsarjaan (CERAD-muistitesti, kirjaaminen ja käytännön harjoittelu)

n

Neuropsykiatrinen valmennus on ohjauksellinen kuntoutuksen muoto, jossa asiakasta ohjataan ja tuetaan kehittämään ja vahvistamaan arjen- ja elämänhallintataitojaan. Koulutuksen sisältö noudattaa Neuropsykiatrinen valmentaja ry:n laatusuosituksia ja näin ollen mahdollistaa Neuropsykiatrinen valmentaja-nimikkeen käytön valmistumisen jälkeen.

Koulutus sisältää runsaasti teoriaa sekä kokemuksellista ja tekemisen kautta oppimista. Koulutukseen kuuluu myös 100 tuntia menetelmän harjoittelua, joka suoritetaan etäopiskeluna. Sopii ammattitaitoa täydentäväksi koulutukseksi hoitoalan ammattilaisille sekä kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

Neuropsykiatrinen valmennus (30 op) Kesäyliopisto 20.11.2018–1.11.2019 klo 9–15, Joensuu (18 lähiopetuspäivää) | Oppisopimuksella maksuton, omakustanteisesti 2600 €

Kesäyliopisto Vyöhyketerapiakoulutus 15.2.–17.11.2019, (8 lähiopetusviikonloppua, pe klo 14–19, la klo 9–17 ja su klo 8–15), Joensuu | 2790 € Fysioterapeutti Riitta Koskivirta

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS OPETUS JA KASVATUS Huomaa hyvä! – Vahvuusbongari lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukijana 17.8.2018 klo 9–15, Joensuu | 135 € Erityisluokanopettaja, KM Kaisa Vuorinen

Kesäyliopisto

Positiivisen pedagogiikan tavoite on kiinnittää huomiota lasten vahvuuksiin ja vaalia sitä, mikä on kunnossa ja toimivaa. Käytännönläheinen koulutuspäivä tarjoaa sinulle runsaasti tietoa sekä vinkkejä ja toimintaideoita luonteenvahvuuksien harjoitteluun.

Huomaa hyvä! – Kohti välittävää varhaiskasvatusta 18.8.2018 klo 9–12.30, Joensuu | 75 € Erityisluokanopettaja, KM Kaisa Vuorinen

Kesäyliopisto

Koulutuksessa tutustutaan positiivisen pedagogiikan perusteisiin sekä esitellään tärkeimmät luonteenvahvuudet ja kerrotaan, missä niiden käyttöä voi havaita ja miten niitä voi harjoitusten avulla vahvistaa. Harjoitukset sopivat erityisesti varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille.

Opetushallinnon tutkinnon (15 op) Kesäyliopisto kuulustelutilaisuudet 22.8., 19.9., 17.10., 14.11. ja 12.12.2018 klo 12–16, Joensuu Opetushallinnon tutkintoon osallistumisesta peritään 256 € tutkintomaksu. Tutkinnon osan uusimisesta peritään 87 € maksu. Opetushallinnon tutkintoon Kesäyliopisto valmentava koulutus (15 op) 9.–11.11.2018 (pe klo 16–20 ja la-su klo 9–16), tentit: A-osa 22.11.2018 klo 16–19 ja B-osa 13.12.2018 klo 16–20 , Joensuu (vaihtoehtoisesti voit osallistua myös yleisiin kuulustelutilailaisuuksiin) FM Jorma Suonio | 350 €, lisäksi opetushallituksen veloittama tutkintomaksu 256 € Oletko suuntautumassa rehtoriksi tai muihin opetusalan hallinnollisiin tehtäviin? Koulutuksessa valmentaudutaan opetushallinnon tutkinnon tenttitilaisuuksiin ja käydään läpi opetushallinnon tutkintovaatimuksissa olevat lait ja asetukset..

MENOVINKKI

Kesäyliopisto

Joensuun kirjallisuustapahtuma – Eläin kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa 14.–16.9.2018 Tapahtuma on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton.

www.joensuunkirjallisuustapahtuma.fi

8


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS KIELET

YLEISET KIELITUTKINNOT Ajankohta Kieli

Taso

25.8.2018

suomi

keskitaso

27.10.2018

englanti

perus-, keski- ja ylin taso // ilmoittautuminen 3.–28.9.2018

10.11.2018

suomi

perus-, keski- ja ylin taso

// ilmoittautuminen 3.–28.9.2018

17.11.2018

espanja

perus- ja keskitaso

// ilmoittautuminen 3.–28.9.2018

17.11.2018

ruotsi

perus- ja keskitaso

// ilmoittautuminen 3.–28.9.2018

17.11.2018

saksa

perus- ja keskitaso

// ilmoittautuminen 3.–28.9.2018

26.1.2019

suomi

keskitaso

// ilmoittautuminen 3.–14.12.2018

Kesäyliopisto

// ilmoittautuminen 1.–15.6.2018

Tutkintomaksut: Perustaso 100 €, keskitaso 123 €, ylin taso 160 €

YKI-testi tutuksi – valmennusta suomen kielen keskitason YKI-testiin 9.10.2018 klo 12.15–15.45, Joensuu | 65 € Lehtori, FM Sari Härkönen

Kesäyliopisto

Koulutuksessa tutustutaan Yleisen kielitutkinnon osakokeisiin (kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, puhuminen ja puheen ymmärtäminen) ja tehtävätyyppeihin sekä harjoitellaan oikeaa vastaustekniikkaa.

www.riveria.fi/yki

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

// YKI-tutkinnon suomen tai ruotsin kielen todistuksella voi osoittaa myös Suomen kansalaisuuden saamiseksi edellytettävää kielitaitoa.

n

// Yleiset kielitutkinnot (YKI) on aikuisille suunnattu kielitaidon testausjärjestelmä, jolla voi osoittaa kielitaidon esimerkiksi ulkomaille työhön tai opiskelemaan pyrkiessä.

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS PÄTEVYYS- JA KORTTIKOULUTUKSET TEKNOLOGIA-ALAT Työturvallisuuskorttikoulutus 14.8. tai 3.9. tai 3.10. tai 6.11. tai 11.12.2018 klo 8–16, Joensuu | 130 € 23.8. tai 15.11.2018 klo 8–16, Lieksa 20.9.2018 klo 8–16, Kitee 23.10. tai 19.12.2018 klo 8–16, Nurmes Opettaja Kari Lahtinen Koulutuksessa käsitellään mm. työturvallisuus yhteisellä työpaikalla, yleisohjeet, keskeiset vaaratekijät ja niiden torjunta sekä onnettomuustilanteissa toimiminen. Koulutuksesta on mahdollista saada merkintä Trafin ylläpitämään ammattipätevyysrekisteriin (merkinnän hinta 17 €).

Tulitöiden turvallisuuskorttikoulutus 15.8. tai 13.9. tai 4.10. tai 7.11. tai 12.12.2018 klo 8–16, Joensuu | 130 € 13.9.2018 klo 8–16, Lieksa 27.9.2018 klo 8–16, Kitee 30.10. 2018 klo 8–16, Nurmes Opettaja Kari Lahtinen Tulitöiden turvallisuuskoulutus antaa tulitöitä tekeville tietopuolisen sekä käytännön tiedot ja taidot tulitöiden turvalliseen suorittamiseen. Koulutuksen lopuksi pidettävän tulitöiden turvallisuustutkinnon hyväksytysti läpäisseet saavat Suomen Pelastusalan keskusjärjestön valvoman ja myöntämän tulityökortin (voimassa 5 vuotta).

Märkätila-asentajan henkilösertifiointikoulutus 18.–19.9. tai 28.–29.11.2018 klo 8–16, Joensuu | 430 € Opettaja Ari Hassinen

Nuoremman panostajan koulutus (40 h) 3.–7.9.2018 klo 8–16, Outokumpu | 980 € Opettaja Pekka Martikainen Koulutus sisältää nuoremman panostajan ammatilliset opinnot, ammattityön sekä kuulustelun.

Räjäytystyön vastuuhenkilön koulutus (40 h) 17.–21.9.2018 klo 8–16, Outokumpu | 980 € Opettaja Pekka Martikainen Koulutuksessa perehdytään mm. louhintatyön suunnitteluun ja valmisteluun, työn organisoimiseen ja johtamiseen sekä turvallisuussuunnitteluun ja riskien arviointiin. Lisäksi käydään läpi tarvittavat vakuutukset, vakuudet ja kustannuslaskenta sekä lainsäädäntö.

Vanhemman panostajan koulutus 1.10.–7.11.2018 klo 8–16, Outokumpu | 3560 € Opettaja Pekka Martikainen Koulutus sisältää vanhemman panostajan ammatilliset opinnot, ammattia tukevat opinnot, ammattityön sekä kuulustelun.

Panostajan kertauskoulutus (8 h) 8.10.2018 klo 8–16, Outokumpu | 180 € Opettaja Pekka Martikainen Uusi panostajan pätevyyskirjasi panostajan kertauskoulutuksessa.

Ylipanostajan koulutus 12.–27.11.2018 klo 8–16, Outokumpu | 2160 € Opettaja Pekka Martikainen Koulutuksen tarkoituksena on päivittää panostajan tiedot lainsäädännöstä, työmenetelmien hallinnasta, räjäytystarvikkeista sekä kuljetus- että varastointimääräyksistä.

Märkätilojen rakentamiseen liittyvät lait, määräykset ja ohjeet. Koulutus sisältää teoriakokeen sekä työnäytön opiskelijan omassa työkohteessa.

Hitsaajan pätevöitymiskoulutus Ajankohta sovitaan yrityskohtaisesti | 100–170 € Yhteyshenkilö Janne Mononen

Asbestinpurkutyökoulutus (4 pv) 9.–12.10.2018 klo 8–16, Joensuu | 835 € Opettaja Ari Hassinen

Hitsaajan pätevöitymiskokeen/kokeiden suorittaminen työpaikan tarpeiden mukaisesti Koulutuksen hinta: 100–170 €/hlö/7 h hitsausmenetelmästä riippuen, lisäksi tarvittavat materiaalit, kokeen hinta 130–270 €/hlö pätevyyskokeesta riippuen.

Asbestin purkaminen ja siihen liittyvä työ on viranomaisten valvomaa toimintaa, ja sitä tehdäkseen tulee suorittaa Asbestipurkutyön tutkinnon osa.

10

Hitsausohje (WPS) Ajankohta sovitaan yrityskohtaisesti | 370 € Yhteyshenkilö Janne Mononen Hitsausohjeiden (WPS) laadinta ja käyttöönoton jalkauttaminen yrityskohtaisesti.


AVOIN YLIOPISTO-OPETUS

AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS

Hitsien silmämääräinen tarkastus Ajankohta sovitaan yrityskohtaisesti | 270 € Yhteyshenkilö Janne Mononen

IW-hitsaajan koulutus Ajankohta sovitaan yrityskohtaisesti | 240 € Yhteyshenkilö Janne Mononen Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot ja -taidot hitsauksen tekniikoista sekä taidot vaativien hitsaustehtävien hoitamisessa. Koulutuksen aikana voi suorittaa IW-pienahitsaajan ja/tai IW-levyhitsaajan ja/tai IWputkihitsaajan pätevyyden, josta saa IWF:n todistuksen.

Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus (SFS6002) 4.9. tai 4.12.2018 klo 8–16, Joensuu | 170 € Opettaja Timo Sallanne Koulutuksen aikana käsitellään sähkön aiheuttamat vaarat, sähköstä johtuvat tapaturmat, sähkötyöturvallisuutta koskevien keskeisten säädösten sisällöt sekä SFS 6002 standardin sisältö. Koulutukseen sisältyy myös sähköinfon myöntämä sähköturvallisuuskortti.

Koulutuksessa käydään läpi sähköturvallisuustutkintoon liittyvät lait, asetukset, standardit ja laskutehtävät. Koulutuspäivillä jaetaan lisäksi materiaalia ja perehdytään tutkinnossa vaadittavaan sähköalan yleistietämykseen. Koulutuksen hintaan sisältyy sähköturvallisuustutkinnossa tarvittavien kirjojen lainaaminen koulutuksesta tutkinnon suorittamiseen.

Sähköturvallisuustutkinto STT2 tai STT3 15.11.2018 klo 12–15, Joensuu | 200 € Opettaja Timo Sallanne Haettaessa sähköpätevyyttä vaaditaan voimassa oleva sähköturvallisuustutkinto. Tutkinto on voimassa viisi vuotta.

n

Koulutus voidaan suunnata esimerkiksi yritykseen palkatuille uusille henkilöille, joiden perustietämys halutaan päivittää nykytietojen mukaiseksi tai muille hitsaajina toimineille henkilöille, jotka haluavat päivittää tietojansa. Tarvittaessa koulutusta voidaan räätälöidä niin että osioita suoritetaan yrityksen omissa tiloissa ja omilla tuotteilla.

Sähköturvallisuustutkintoon STT2 ja STT3 valmistava koulutus 31.10.–1.11.2018 klo 9–16, Joensuu | 250 € Opettaja Timo Sallanne

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

Hitsaajan päivityskoulutus Ajankohta sovitaan yrityskohtaisesti | 270 € Yhteyshenkilö Janne Mononen

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS Tieturva 1 -koulutus 21.8. tai 11.9. tai 9.10. tai 13.11. tai 18.12.2018 klo 8–16, Joensuu | 130 € Opettaja Kari Lahtinen Koulutuksessa käydään läpi pätevyysvaatimukset turvallisuusasioissa yleisellä tiellä tehtävässä työssä. Päivän kestävän kurssin ja siihen kuuluvan tutkinnon suorittaminen oikeuttaa saamaan henkilökohtaisen Tieturva 1-kortin. Koulutuksesta on mahdollista saada merkintä Trafin ylläpitämään ammattipätevyysrekisteriin (merkinnän hinta 17 €).

Tieturva 2 -koulutus 20.–21.11.2018 klo 8–16, Joensuu | 270 € Opettaja Kari Lahtinen Tieturva 2 -koulutukseen osallistuvalla on oltava Tieturva 1 -koulutus suoritettuna. Kaksipäiväisen kurssin ja siihen kuuluvan tutkinnon suorittaminen oikeuttaa saamaan henkilökohtaisen Tieturva 2 -kortin.

Tieturva 2 -kertauskoulutus 24.10.2018 klo 8–16, Joensuu | 130 € Opettaja Kari Lahtinen Koulutukseen osallistuvalla tulee olla voimassa oleva Tieturva 2 -kortti. Tieturva 2 -pätevyyden uusijoiden on etukäteen kerrattava Tieturva 1 -peruskurssin oppikirjan tietoja.

Järjestyksenvalvojan peruskoulutus (40 h) 10.9., 12.9., 13.9., 17.9., 18.9., 19.9., 20.9. ja 24.9. klo 16.30-21.30, Joensuu | 195€ Koulutuksessa käydään läpi tehtäviin liittyvä lainsäädäntö, järjestyksenvalvojan erilaiset toimialueet ja tehtävät, järjestyksenvalvojan toimivaltuudet ja velvollisuudet sekä voimankäyttö. Koulutus noudattaa sisäasiainministeriön järjestyksenvalvojan koulutuksesta antamaa ohjetta.

// Lisäksi järjestämme syksyllä auto- ja kuljetusalalle seuraavia koulutuksia: Digipiirturi, Ennakoiva ajaminen ja EA1. // Vartijan koulutus tulossa syksyllä 2019

12

Kaasusumutinkoulutus (12 h) 8.10 klo 16.30-21.30 10.10 klo 16.30-21.30 Joensuu | 160 € Koulutus on tarkoitettu järjestyksenvalvojan peruskurssin suorittaneille tai järjestyksenvalvojakortin omaaville henkilöille, joilla ei ole kaasusumuttimen kantamis- ja käyttämisoikeutta. Koulutus koostuu fyysisen voimankäytön perusteista ja kaasusumuttimen käyttäjäkoulutuksesta.

Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus (8 h) 10.11 klo 9.00-17.00, Joensuu | 120 € Koulutus on tarkoitettu järjestyksenvalvojakortin omaaville henkilöille, jotka ovat uusimassa järjestyksenvalvojaksi hyväksymistään. Koulutukseen voi osallistua, jos kortti on voimassa tai sen voimassaoloaika on umpeutunut korkeintaan kuusi (6) kuukautta aiemmin.

PALVELU- JA HYVINVOINTIALAT EA1 (16 h) 13.–14.9. tai 25.–26.10. tai 29.–30.11.2018 klo 9–15.30, Joensuu | 130 € Opettaja Merja Kallio 12.–13.11.2018 klo 9–15.30, Lieksa Opettaja Kaisa Sissonen 25.–26.9.2018 klo 9–15.30, Nurmes Opettaja Sirpa Pulkkinen 27.–28.10.2018 klo 9–15.30, Outokumpu Opettaja Pirjo-Anneli Hämäläinen-Kainulainen Koulutuksen tavoitteena on lisätä ensiavun antamisen perusvalmiuksia.

EA2 (16 h) 1.–2.10. tai 15.–16.11.2018 klo 9–15.30, Joensuu | 130 € Opettaja Merja Kallio 20.–21.11.2018 klo 9–15.30, Nurmes Opettaja Sirpa Pulkkinen Koulutuksen tavoitteena on syventää ensiapuvalmiuksia. Kurssille voi osallistua, jos EA 1 -kurssin todistus on voimassa.

Hätäensiapu (4 h) 26.9.2018 klo 9–13, Kitee | 60 € Opettaja Auli Kempas 2.10.2018 klo 9–13, Lieksa Opettaja Kaisa Sissonen 25.9.2018 klo 9–13, Outokumpu Opettaja Pirjo-Anneli Hämäläinen-Kainulainen Koulutuksen tavoitteena on antaa hätäensiapuvalmiudet.


AMMATILLINEN

TÄYDENNYSKOULUTUS

Anniskelupassikoulutus ja -testi 21.8. tai 25.9. tai 13.11. klo 9–15, testi klo 14 alkaen Joensuu | 100 €, pelkkä testi 40 € (kolme saman sisältöistä koulutusta) Opettaja Harri Muikku Anniskeluun liittyvät lainsäädännön mukaiset ohjeet ja määräykset: anniskelutoiminta, alkoholijuomien mainonta, valvonta ja sanktiot sekä anniskeluluvan myöntäminen.

Anniskelupassitesti 4.12.2018 klo 14–15, Joensuu | 40 € Opettaja Harri Muikku Palvelualalle suunnattu työturvallisuuskorttikoulutus Koulutuksia järjestetään tarvittaessa | 130 € Yhteyshenkilö Susanna Puustinen Koulutuksessa käsitellään mm. työturvallisuus yhteisellä työpaikalla, yleisohjeet, keskeiset vaaratekijät ja niiden torjunta sekä onnettomuustilanteissa toimiminen. Koulutuksesta on mahdollista saada merkintä Trafin ylläpitämään ammattipätevyysrekisteriin (merkinnän hinta 17 €).

Hygieniaosaamiskoulutus ja -testi 29.8. tai 25.9. tai 23.10. tai 14.11. tai 12.12.2018 klo 9–16, Joensuu | 130 € 10.10.2018 klo 9–16, Kitee 1.11.2018 klo 9–16, Lieksa 20.9.2018 klo 9–16, Nurmes Opettaja Marja-Leena Hirvonen Hygieniaosaamiskoulutus sisältää perustiedot hygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä, puhtaanapidosta, omavalvonnasta ja lainsäädännöstä. Koulutus sisältää hygieniaosaamistestin, yhden hygieniaosaamistestin uusinnan ja hygieniaosaamistodistuksen sekä 50 € sis. hygieniaosaamistestin, yhden hygieniaosaamistestin uusinnan ja hygieniaosaamistodistuksen.

Uima-allas ja märkätilat ovat haasteellisia siivouskohteita. Terveydensuojelulaki edellyttää allasvesihygieenistä osaamista. Tule suorittamaan uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus ja -testi. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ennakkotehtävän. Todistus on voimassa viisi vuotta.

Pintapuhtauden mittaamisella laatua siivoustyöhön 8.11.2018 teoriakoulutus klo 12 – 16, Joensuu | 75€ 8.11.2018 teoriakoulutus 12 – 16, Joensuu ja laitteiden vuokraus & tulosten analysointi | 150€ opettajat Seija Ikonen ja Eija Maaranen Pintapuhtauden mittaaminen vaatii visuaalisen havainnoinnin lisäksi todennettua mittausta. Koulutuksessa perehdytään pintapuhtauden teoriaan ja tutustutaan erilaisten mittauslaitteiden käyttöön. Teoriakoulutuksen jälkeen voit vuokrata mittausvälineistön käyttöön omalle työpaikallasi ja varata tulosten analysointiajan opettajilta.

Keittiön siivouksen uusi kattaus 31.10.2018 klo 13-16, Joensuu | 60€ opettaja Eija Maaranen Nosta siivouksen tasoa keittiössäsi. Ota käyttöön esivalmistelu, hyödynnä siivouskoneet ja muuta mikrokuituihin.

Pintamateriaalien uudet tuulet ja haasteet 14.11.2018 klo 12 -15, Joensuu | 60€ Asiantuntijat kertovat materiaalien ominaisuuksista ja hoidosta. Lattiamateriaaleista esillä mm. PUR, Flotex ja joustovinyylilattiat. Voit osallistua koulutukseen mielenkiintosi mukaan. Seuraa sähköisen kalenterimme päivittymistä.

n

Koulutuksessa sisältöjä ovat tulipalon ehkäisy ja toiminta onnettomuustilanteissa, alkusammutus, hätäensiapuvalmiudet, poistumisturvallisuus ja kadonneen etsintä sekä työpaikan turvallisuuskulttuuri ja sisäinen turvallisuustarkastus.

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus ja testi 28.8.2018 koulutus klo 9-16 ja testi klo 16-17, Joensuu | 100€ opettaja Eija Maaranen

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

Sosiaali- ja terveydenhuollon turvakorttikoulutus Koulutuksia järjestetään tarvittaessa | 130 € Yhteyshenkilö Susanna Puustinen

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


AVOIN

YLIOPISTO-OPETUS AVOIN YLIOPISTO-OPETUS LUKUVUODEN 2018–2019 TARJONTA Informaatiotutkimus, perusopinnot (25 op), Oulun yliopisto Kesäyliopisto Aloitus 1.9.2018 klo 9.30 | 730 € Toteutus monimuoto-opetuksena sisältäen verkkoopetusta sekä 3-4 lähiopetuspäivää Joensuussa. Informaatioalan asiantuntijuuden tarve on lisääntynyt useilla aloilla. Opintokokonaisuus tutkii tiedon ja muun kulttuurisen sisällön tuotantoa, organisointia, hankintaa, välittymistä, käyttöä ja vaikuttavuutta erilaisissa ympäristöissä.

Palvelumuotoilu, Kesäyliopisto perusopinnot (25 op), Lapin yliopisto Aloitus 23.11.2018. Toteutus lähiopetuksena Joensuussa viikonloppuisin ja iltaisin. Mitä palvelumuotoilu tarkoittaa arjessa ja työelämätaidoissa ja kuinka sitä voi soveltaa omassa työssä? Opintokokonaisuus tarkastelee muotoiluprosessia ja visuaalista viestintää liiketalouden, johtamisen ja palvelumuotoilun näkökulmasta. Kokonaisuudessa edetään yrityskuvan ymmärtämisestä strategiseen suunnitteluun, brändien johtamiseen ja palvelumuotoiluun. Tavoitteena on kommunikointi- ja esitystaitojen sekä ryhmätyöskentelyn kehittäminen ja kokonaisuudessa korostuu palvelumuotoilun projektiosaaminen.

Sosiaalityön opintoja, Kesäyliopisto Itä-Suomen yliopisto Aloitus sosiaalityön perusopinnoilla tammikuussa 2019. Toteutus ohjattuna lähiopetuksena Joensuussa. Tarjoamme sosiaalityön opintoja sekä väylän tutkintoon ja sosiaalityöntekijän pätevyyteen. Täydennä osaamistasi sosiaalialalla esimerkiksi sosionomista sosiaalityöntekijäksi. Lisäksi mahdollista opiskella tutkintoon kuuluvia kieli- ja viestintäopintoja sekä sivuaineita avoimena yliopisto-opetuksena iltaisin ja viikonloppuisin.

KSI!

TÄYDENNYSKOULUTUKSE VÄYLÄ YLIOP ISTOON! VÄLIVUOSI HYÖDYKSI! HARRASTUS!

14

SIVUAINE!

KIELIOPINNOT, ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO Ruotsin kirjallinen ja Kesäyliopisto suullinen taito (3 op) 26.–27.10. ja 9.–10.11.2018 (kirjallinen taito) sekä 16.–17.11. ja 30.11.–1.12.2018 (suullinen taito), pe klo 16–19 ja la klo 9–14, Joensuu | 310 € Heini Tiainen Tähtäätkö tutkintoon tai edellyttääkö työtehtäväsi virkamiesruotsia? Suorita opinnot tiivisti viikonloppuopintoina.

Kesäyliopisto Tulossa kesällä 2019 // English Academic and Professional Communication (2 op) // English Academic Reading Skills (2 op)

// Avoimet yliopisto-opinnot sopivat hyvin ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi niin yksittäisinä opintojaksoina kuin kokonaisuuksina. // Opinnot toimivat väylänä uuteen tutkintoon tai lisäkoulutuksena jo hankittuun osaamiseen vaikka työn ohessa. // Kaikille avointa korkeakoulutasoista opetusta, ei pohjakoulutusvaatimuksia. // Lähiopetusjaksot toteutetaan pienryhmissä, jolloin opettajalla on mahdollisuus opiskelijan yksilölliseen huomioimiseen. // Tarjonta koostuu yhteistyöyliopistojen oppiaineista, jotka eivät kuulu Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen oppiainevalikoimaan. // Opiskelu on mahdollista myös työn ohessa. www.riveria.fi/avoinyliopisto


LASTEN JA NUORTEN KERHOT

LASTEN KERHOT Kesäyliopisto Tekniikkakerho Aloitus 23.8.2018 klo 14.15–16.00, Nurmes (yht. 8 kertaa) | maksuton 12–15-vuotiaille

Kokkikerho Aloitus 6.9.2018 klo 15.00–16.30, Kitee (yht. 6 kertaa) | maksuton 14–15-vuotiaille

Kesäyliopisto

SciKids´-teknologiakerho (robotiikka) Kesäyliopisto Aloitus 11.9.2018 klo 16.15–18, Joensuu (joka toinen tiistai) | 60 € (sisaralennus 50 %) 9–16-vuotiaille Kerhon toteuttaa Joensuun Tiedeseura ry yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen ja Riveria kesäyliopiston kanssa.

LUMA-kerho Kesäyliopisto (matematiikka, fysiikka, kemia) Aloitus 18.9.2018 klo 16.15–18, Joensuu (joka toinen tiistai) | 60 € (sisaralennus 50 %) 9–16-vuotiaille Kerhon toteuttaa Joensuun Tiedeseura ry yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen ja Riveria kesäyliopiston kanssa. Kesäyliopisto Pelisuunnittelukerho, alkeet Joensuu: Aloitus 2.10.2018 klo 17.30–19, (tiistaisin, yht. 8 kertaa) | 95 € Outokumpu: Aloitus 4.10.2018 klo 17.30–19, (torstaisin, yht. 8 kertaa) | 95 € 10–15-vuotiaille

RIVERIA.FI/KERHOT

// Haluamme herättää lasten ja nuorten kiinnostuksen uuden oppimista, tiedettä, taidetta ja teknologiaa kohtaan jo varhain.

// Osallistumalla kerhoihin nuori voi löytää myös innostuksen tulevaa ammattia kohtaan, ja myös ammatillisten opintojen aloitus sujuu helpommin.

Lis ä ilm tiedo oit t ja tau tum ine

// Järjestämme Riveriassa lasten kesäyliopistotoimintaa, johon kuuluu kerhoja ja kesäleirejä 6-15-vuotiaille.

n

Haluatko oppia tekemään 3D-pelejä? Pelisuunnittelukerhossa opit ohjelmoimaan oman 3D-pelin.

RIVERIA.FI/TYOELAMALLE


YHTEYSTIEDOT

PALVELUT LE T YÖELÄMÄL

Opastusta ilmoittautumiseen Hakuneuvonta 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi Toimistosihteeri Tarja Angeria 013 244 2540 // kesayliopisto@riveria.fi Työelämä ja johtaminen // Opetus ja kasvatus Koulutuskoordinaattori Marja Hyttinen 050 374 1066 // marja.hyttinen@riveria.fi Sosiaali-, terveys- ja hyvinvointiala // Kulttuuri Koulutuskoordinaattori Lisbe Svahn 0500 452 221 // lisbe.svahn@riveria.fi

// Pyydä tarjous organisaation tarpeisiin räätälöidystä tilauskoulutuksesta.

Tietotekniikka Koulutuspäällikkö Kari Viljakainen 050 523 4268 // kari.viljakainen@riveria.fi

// Tiedustele kokous- tai juhlatiloja ja ravintolapalveluja.

Avoin yliopisto-opetus // Kielet // Lasten kerhot ja leirit Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen 050 430 4519 // minna.karjalainen@riveria.fi

// Yhdistä koulutukseen hyvinvointia ja tiimihenkeä kohottavaa ohjelmaa.

Pätevyys- ja korttikoulutukset Toimistosihteeri Merita Roivas 050 311 5817 // merita.roivas@riveria.fi

// Tilaa ohjelmapalveluita yrityksen vieraille tai tyhytapahtuma omalle henkilökunnalle.

Kumppanuustoiminta // teknologia-alat Yritysasiamies Sakari Kolehmainen 050 374 1076 // sakari.kolehmainen@riveria.fi Kumppanuustoiminta // palvelu- ja hyvinvointialat Yritysasiamies Karita Nuikka 050 409 6131 // karita.nuikka@riveria.fi

// koulutuspalvelu@riveria.fi // 013 244 2540

Vs. Viestintä-, myynti- ja markkinointipäällikkö Arto Korhonen 050 575 5656 // arto.korhonen@riveria.fi

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä // PL 70 // 80101 Joensuu RIVERIA.FI // Y-tunnus: 0212371-7

Riveria työelämän koulutuskalenteri syksy 2018  

Eri alojen täydennyskoulutusta Pohjois-Karjalassa.

Riveria työelämän koulutuskalenteri syksy 2018  

Eri alojen täydennyskoulutusta Pohjois-Karjalassa.

Advertisement