Page 1

1

Fotopuzzelspeur tocht Middelburg Deze fotopuzzelspeurtocht neemt je mee door zo’n beetje het hele centrum van Middelburg. Kun jij de 14 letters vinden die we zoeken? Samen vormen ze een woord. Heb je een van de lastigere locaties gevonden? Plaats hier dan een foto (selfie) van op Instagram of Facebook en tag ons met #Badkoerierspeurtocht. Wie weet delen we je post! Heb je de puzzelspeurtocht opgelost? Mail de oplossing met je adres dan aan info@badkoerier.nl. Misschien ben jij de gelukkige winnaar en sturen we je een leuke Badkoeriergadget (zoals een zonnebril of strandbal). 1 Dit zie je boven de deur staan van een huis aan het begin van een straat vlak bij de Dam. Noteer de eerste letter van de straatnaam. 2 Deze schelpen hangen direct onder een van de vele grote ramen van een Middelburgse kerk. We zoeken de eerste letter van de officiële naam van de kerk. 3 In de Lange Delft kun je lekker winkelen. Hier hebben we het logo van een van die winkels op de foto gezet. Weet jij uit te zoeken hoe de winkel heet? Noteer dan de derde letter van de naam. 4 Dit raam vind je ergens aan de Houtkaai. Noteer de derde letter van de naam van het huis waar het bij hoort. 5 Deze toren hoort bij een van de belangrijkste monumenten van Middelburg. Noteer de eerste letter van de naam van het grote plein waar het gebouw aan staat. 6 Net naast het Damplein vind je de koningin waar deze voeten bij horen. Schrijf de eerste letter van haar naam op. 7 Aan welke zijstraat van de Lange Delft vind je deze statige gevels? Schrijf de eerste letter van de straatnaam op.

9

2 10

9 Bij welk monument hoort deze trap? Als je het weet, schrijf dan de vijfde letter van de naam op. 10 Dit snoetje siert de gevel van een huis aan de Londensekaai. Schrijf de laatste letter van de huisnaam op.

11 3

11 In de lange Viele vind je heel wat originele en lokale winkels. Bij welke winkel zou dit logo horen? Noteer de eerste letter van de naam. 12 Ergens vlak bij de Binnenhaven en de Binnengracht vind je dit bijzondere object. Het herinnert aan het gebouw dat hier ooit een actieve rol speelde. Schrijf de derde letter van de naam van dat gebouw op.

4 12

13 “Dit is de…” Die zin is nog niet compleet. Noteer de eerste letter van het laatste woord van de gevelsteen van deze voormalige fabriek.

5

14 Dit is een stukje van een muurgedicht van Johanna Kruit. Je vindt het vanzelf wanneer je door de Gortstraat loopt. Wat is de eerste letter van de naam van het gedicht?

8

6

7

8 Wat is dit voor pittoresk steegje? Noteer de laatste letter van de naam.

Oplossing:

13 Foto: Susan fotografie muZEEum Vlissingen

14 11

Profile for Pieters Media

Speurtocht Middelburg  

Speurtocht Middelburg  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded