Page 1

SenterAvisa Nr. 8 - 13. desember 2012 - 25. 책rg.

fr책

kvardagsstell til

julekveld


100 år – men like ung

Thorbjørn Egner Karius og Baktus sprett opp bok

I 2012 er det Egner-jubileum og det feirer vi med en flott sprett-opp-utgave av Karius og Baktus. Historien fortelles gjennom flotte sprett-opp og en forkortet utgave av den originale teksten. Kr 229,Alle som kjøper gavesett får med Karius og Baktushandlenett!

Thorbjørn Egner Fortellinger og viser bind 1, 2 og 3

I anledning 100-års jubiléet for Egners fødsel utgis tre flotte gavebøker. Bind 1 er en samling av Musikantene kommer til byen, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og Karius og Baktus. Bind 2 består av Jumbo som dro ut i verden, Folk og røvere i Kardemommeby og Telleboka. Bind 3 er en samling av tekster fra Thorbjørn Egners lesebøker utgitt i perioden 1950-1972. Jubileumspris kr 249,– pr. stk. 3 bind i gaveeske kr 699,-

TILBUD

69,– Før 89,-

TILBUD

249,– Før 299,-

TILBUD

199,– Før 219,-

Thorbjørn Egner Karius og Baktus gavesett

Flott gavesett som består av boken med den kjente historien,tannbørste, tannglass, og tannbørsteholder med Karius og Baktus motiv. Kr 249,- pr. sett

Tegnekonkurranse

Memo

Kardemomme By-memo er et morsomt huskespill med 27 bilder fra Kardemomme By. Det gjelder å samle billedpar, dvs. to og to bilder som er helt like. Fra 3 år

Tegn noe med motiv fra Egners univers og vær med i trekningen av fine premier. Vi trekker én vinner hver dag frem til julaften.

Brettspill Hakkebakkeskogen

Gulvpuslespill Kardemomme By

Bamsefar fyller 50 år. På Gulvpuslespill i tre med 30 vei gjennom skogen må du biter. Tosidig med flotte motiver passe deg for Mikkel Rev, fra Kardemomme by. han vil nemlig spise opp alle pepperkakene du samler til Bamsefar! Fra 5 år.


Smakebitar frå juleprogrammet FREDAG 14. DESEMBER 12-13 Møt Arne Hjeltnes – no og som kokebokforfattar Arne Hjeltnes med boka: Helt på kjøkkenet. Det blir signering i butikk og smaksprøver frå ein av oppskriftane i boka i samarbeide med Safari.

Villys Juleverkstad

LØRDAG 15. DESEMBER

FRAM T.O.M. SØNDAG 23. DESEMBER

12-15 Åsane Folkehøgskole besøker senteret og underheld med kor, nisseverkstad mm.

Åpent 15-19 på kvardagar, 13-17 på lørdagar og 14-18 på søndagar. Vi lager julegåver og julepynt. Villy kjem på besøk

12-14 Lokale damers dag hos Norli Knarvik – dei fire er: Anna Lyngøy: Albumblad Ragnhild Tangen: Gutedagar i havgapet Grete Kvingedal: Naturen er en venn Else Liv Hagesæther: Rent – så enkelt Musikk ved Otto…

SØNDAG 16. DESEMBER

Søndagsåpent 16. OG 23. DESEMBER FRÅ KL 14-19 Julaften åpent 10-13 (mat 14) Nyttårsaften åpent 10-15 (mat 16)

17.00 Avisa Nordhordland inviterer til Lysfest Sal av faklar i senteret frå kl 16, fakkeltog kl 17.

ONSDAG 19. DESEMBER 18-20 Kundeklubbkveld – med spesialtilbod i butikkane. 20.30 Julekonsert for kundeklubbmedlemmer og tilsette i Knarvik Senter. Programmet vert ei overrasking…

LØRDAG 22. DESEMBER 14-16 Vi serverer gratis julegrøt til vår kundar Dugnadsgjeng frå Knarvik Skulekorps står for serveringa.

Juletresalg FRÅ 14. - 23. DESEMBER Idrettslaget Alvidra selger juletre framfor senteret, ved inngang 4. Salget vil foregå i senteret si åpningstid.

FORSIDEFOTO: Kathrine i kjole og smykker frå Match, Emilian Matheo i matrosdress frå BareBarn.

SenterAvisa |

desember 2012

3


Sidan sist I K NARVIK SEN TER

Stemningsfu llt då Nissen åpna Julegata Knarvik Sente i r, fredag 30.n ovember.

HURTIGLADESTASJON FOR ELBILAR Like ved den gamle innkjøringa til senteret er det no komen hurtigladestasjon for elbilar. Dette er det første hurtigladepunktet i Nordhordland. Senteret tilbyr også meir enn 10 vanlege ladeplassar for elbilar.

Musikantar frå Oster Brass skapte den rette stemninga før julegateåpninga.

Mitt julegåvetips Princess Randi Eikehaug, butikksjef ved Princess, anbefalar ei varm gåve til jul. ”Dette pleddet er av ull, og er både varmt og dekorativt”.

E.T. Hårstudio Caroline Kallestad og Natalie Johnsen hos E.T., anbefalar GHD rettetang. ”Den kan både krølle, bølgje og rette håret. I tillegg anbefalar vi gåvepakning frå Redken med sjampo, balsam og hårkur, som vi har på tilbod fram til jul”

4

SenterAvisa |

desember 2012

Forventningsfulle smårollingar følgde spent med …

delt dteposar vart Over 600 go ans. hjelparane h g o n se is n v ut a


God Jul

Clipper Te Kvalitetste med fantastisk smak!

3 stk for

99,Spa sett - økologisk velvære i gavepakning Parabenfri.

NÅ FRA

269,-

Julegaven til den Frukt & Fiber Er du på utkikk smaker? og skånsom hjelp for å holde som haretter alt!teer med forførende, reneEffektiv magen i gang. Ord. 199,-

Britiske Clipper Teas gir deg et bredt utvalg av herlig tydelige smaker i økologisk Kjempe fine julekurver i alle fairtrade kvalitet. Færre ingredienser av ypperste kvalitet settes sammen til en størrelser. teopplevelse du kommer til å nyte! Clipper finnes i grønn, hvit, sort, frukt- og urteteer, m vi anbefaler spesielt variantene White Tea with Vanilla og Blackcurrant & Acai Berry! Koster NOK 45,- veil. ut. Du finner Clipper i din helsekostbutikk. www.clipper-teas.com

159,-

Bitterstern

Sjokoladekonfekt

Magisk for magen

Lag din egen sjokolade, startpakke

80,NÅ 249, -

Medima angora

10 ml, ord. 99,-

50 ml, ord. 299,-

199,-

Fantastisk mykt og varmt undertøy.

÷20% www.sunkost.no


Flere gode tilbud på: www.hudogfotpleie.no

n e m m o k l e V g i l e g g y h til en ! l e d n a h e Jul

JULENS DEILIGSTE, MEST VELDUFTENDE OG PLEIENDE JULEGAVER!

Lekre Gaveesker FRA DECLÉOR, MD-FORMULATIONS, MATIS, BLISS, PRIORI OG BAREMINERALS

INNTIL

÷55%

Også i år har vi flotte venninnegaver, fra

Våre gavekort pakkes i en lekker gaveeske!

KR 139,-


En himmelsk gave! Gi bort en herlig avstressende opplevelse med nydelige dufter, rolig musikk og blafrende lys. La en av dine kjære få finne ro, la tankene få hvile og få påfyll av ny energi. Å få et pusterom fra hverdagen og føle den avslappende effekten av nydelig massasje - eller føle gleden av velstelte føtter eller velpleid hud.

Det te er gaven som skal nytes!

Nydelig Ansiktsbehandling

En time i himmelen – Hot Stone

Halvannen times spesialtilpasset hudpleie med velduftende peelinger, aromaessenser, masker og kremer. Inkludert massasje av øm muskulatur i nakke, skuldre og ansikt. Etterlater huden frisk og velfungerende og sjelen deilig avslappet.

Gaven til henne som virkelig trenger avstressing! Her kombineres massasje med varme vulkansteiner og myke varme hender. Nydelig beroligende musikk, blafrende lys og nydelige dufter gjør sitt for at kropp og sjel kommer i balanse!

KR. 850.-

Aromaterapi Herlig massasje fra topp til tå. Individuell tilpasset aromatiske oljeblandinger sørger for at effekten av behandlingen merkes både på kropp og sjel og holder seg lenge!

KR. 725-

KR. 950.-

Rygg og Nakke Massasje

Fotpleie Behandling

MatiSpa Cocon

Gaven til den som sliter med vond og øm rygg og nakke. Klassisk massasje som knar og tøyer muskulatur fra hoftene og opp til issen.

Fullt fotstell utført av en av våre svært dyktige off.godkj. fotterapeuter. Følelsen av nystelte føtter kan ikke forklares men må oppleves.

Fantastisk avslappende spa behandling med peeling med saltskrubb, nydelig avstressende massasje og innpakning i cooconbalsam før hele kroppen svøpes i et deilig varmeteppe.

KR.425.-

KR. 585.-

KR. 1095.-

Arome Spa Relax Nydelig Spa behandling med full kropps peeling, massasje, og innpakning med kroppsmaske og varme.

KR. 1485.-

en Dette er gav som skal nytes!

SPESIALPAKKER :

Beautyful Face

• • • •

Hydrafacial Farging av vipper og bryn Forming av bryn Makeup med veiledning

KR. 1850.-

Knarvik Senter - Tlf. 56 35 60 10 I post@hudogfotpleie.no

Topp til Tå 4 timers med optimal velvære for kropp og sjel! • • • • •

Individuellt tilpasset Ansiktsbehandling Fullt Fotstell Kropps peeling med saltskrubb Aromaterapi Lunch

KR. 2495.-


l? ju u d r a r i e f s i e l Kor ilt anna? . Eller kanskje noko he ran eg jul og m kre ris e, Pinnekjøtt, juleniss d Lindås norskundervisninga ve d ve r va ele re fi t øt m Vi har t dei same spørsmål… læringssenter, og spur

Daiva Kavaliauskiene - LITAUEN Daiva og mannen hennar flytta til Noreg for fire månader sidan. ”Eg opplever ikkje at det er så stor skilnad på julefeiringa her og i Litauen”, seier ho. Daiva er sjølv katolikk, medan mannen høyrer til den reformerte kyrkja. Dette tyder nokre små forskjellar når det kjem til julefeiring. På julekvelden løyser dei dette ved å lage to middagar. ”Som katolikk et eg ikkje kjøt på julaftan”, forklarar Daiva, ”då et eg gjerne laks og salat”. Det har og hendt at ho først et julemiddag med mannen sin familie, for deretter

å ete med sin eigen familie etterpå. ”Eg opplever at vi har mykje til felles med julefeiringa i Noreg”, seier Daiva. ”Litauen ligg jo berre to timar unna”. Daiva fortel at dei skal reise til Litauen og feire jul i år. Der ventar juletre, pynta med miniatyrleikar, og sjølvsagt med gåver under. Sidan Daiva er katolikk, er ho van med at gåvene vert opna første juledagsmorgon. ”Men trass i nokre små forskjellar, er det viktigaste å feire i lag med familien”, seier Daiva, ”det gler eg meg til”.

Aurora Søvik

Yeibyo Yehedgo

Amorita Villa

PERU

ERITREA

FILIPPANE

Aurora har budd i Noreg i seks år, og har byrja å setje pris på den norske julefeiringa. ”Svigermor lagar fantastisk godt pinnekjøtt”, seier ho med eit smil.

”Eg tilhøyrer den ortodokse kyrkja, og feirar jul 7. januar”, seier Yeibyo frå Eritrea. ”Natta før tilbringer vi i kyrkja med bøn”.

”På Filippinane byrjar julefeiringa så snart vi skriv ”-ber” i slutten månaden”, forklarar ho ivrig. ”I september pyntar vi både inne og ute, med lys og julepynt”.

”I Lima der eg kjem frå, har vi fått sterk påverknad frå Europeisk kultur”, fortel Aurora, ”mange har ein bestefar frå til dømes Spania eller Italia”. Dette har sett sitt preg på julefeiringa. I tillegg til å ete kalkun på julaftan, er det vanleg å ete eit italiensk brød som heiter Panettone. ”Dette er eit søtt brød med tørka frukter i”, forklarar Aurora, og legg til at dei gjerne drikk varm sjokolade til. Aurora fortel og at det er vanleg å ete julemiddagen ved midnatt julaftan. ”Då er borna vakne, og ventar på julenissen”. Aurora seier at jula og er ei tid for å tenkje på dei som ikkje har det så godt. ”I Peru er det mange som kjem frå oppløyste familiar, og nokre har kanskje ikkje råd til å gje borna julegåver”, fortel Aurora alvorleg, ”glade julesongar om familie og gåver kan då bli veldig trist”. Då er det viktig å tenkje på noko positivt. ”Etter jul ventar den store nyttårsfesten, og etter det kjem sommaren”, smilar Aurora.

8

Yeibyo har budd i Noreg i to år, og er no busett på Manger. ”Eg har tatt med meg eritreiske juletradisjonar til Noreg”, fortel han, og fortel at mykje faktisk er likt som i Eritrea. Han går i den ortodokse kyrkja i Bergen, , skriv julekort, gjev bort julegåver til vener og familie og pyntar juletre. ”Juletreet pyntar vi med karamellar”, fortel Yeibyo. ”Ingen får røre desse før det har gått sju dagar”. Sjølv om mykje er likt, står det ikkje pinnekjøt på bordet hos Yeibyo. ”Vi et tradisjonell eritreisk mat”. Dette er ei lefse kalla injera, som er laga av byggmel. ”Oppå denne har vi ein kjøttsaus vi kallar zigini” fortel Yeibyo. ”Kvinnene lagar ein spesiell juledrikk som vi kallar swa”, fortel Yeibyo, ”som består av vatn, mjøl og ulike krydder, og skal lagrast i tre dagar”. Yeibyo har ikkje byrja på juelførebuingane enno. ”Eg har litt betre tid på meg”, avsluttar han og smilar.

SenterAvisa |

desember 2012

Amorita er fødd og oppvaksen på Filippinane. For fem år sidan flytta ho til Noreg. No bur ho på Hindenes saman med mannen sin. Dei har inngått eit kompromiss. No kjem det juletre i hus første desember. ”Det er jo mykje arbeid å ta opp all julepynten, så det er jo synd å ikkje nyte den meir enn nokre veker”, smilar Amorita. Amorita er katolikk, og var van med å gå på messer kvar dag før jul. ”På Filippinene gjekk eg i kyrkja klokka fire på morgonen i ni dagar fram mot jul”, fortel Amorita. Sjølv om dette var ein tidleg start på dagen, var det viktig å gjennomføre. ”Dersom vi gjekk på alle messene, ville vi få eit ynskje oppfylt”, seier Amorita, ”og det trur eg på”, avsluttar ho med eit lurt smil.


erK eD pmI

Julegavene

Kreer Dekorer Imponer

Vi feirer 25 år!

finner du hos oss!

Gray pearl Servise - utvalgte deler

Professional sautepanne før 1099,-

Jubileumstilbud! 0,25ct TWSI diamant før kr. 10.500,-

Nå 7490,-

30% NYHET!

499

Hjerte

hvittgull 0,25ct WSI ,

Gullsmedhvite og sorte diamanter

CLEMEN GULL Hvittgullring

4050,-

Sausekasserolle

m/helletut og teflonbelegg, 14 cm før 699,-

Gullsmedene

0,25ct TWSI

8595,NÅ

299

Gullsmed

Stort utvalg i juleservietter og lys!

CLEMEN GUL GULL Knarvik Senter, Isdalstø I Tlf. 56 35 09 65 I post@clemengull.no www.clemengull.no

Knarvik Senter, tlf.: 56 35 80 70, www.tilbords.no

Gullsmed

Tøfler!fra

Gullsmedene

CLEMEN GULL

149 ,Gullsmedene

God Jul! www.okonomisko.no • Tlf: 56 35 88 60

SenterAvisa |

desember 2012

9


Norli

– med storfint besøk Klippfisk, lokale forfattarar og mjuke pianotonar. Alt dette og meir til kan du få med deg om du tar turen til Norli før jul. ”Det blir flotte forfattarbesøk dag etter dag”, fortel Nils Frøyseth hos Norli. 14. desember kjem sjølvaste Arne Hjeltnes og Ingrid Espelid til sentrumstorget i Knarvik Senter. Temaet er mat. Hjeltnes har kome med ny kokebok. Gode hjelparar frå Safari tar oppgåva på strak arm, og testar ut oppskrifta på klippfiskebollar.

Her vert det fest for både gane og øyre. 15. desember inviterer Norli til ”Lokale damenes aften”. Fire lokale damer med bøker for sal, tar turen til butikken. Grete Kvingedal, som har skrive ”Naturen er ein ven”, Anne Lyngøy med ”Albumblad”, Else Hagesæther med reinhaldsboka ”Rent” og Ragnhild Tangen med boka ”Guttedager i havgapet”. Til denne flotte buketten av lokale forfattarar, stiller Knarvik Senter sin eigen huspianist, Otto med musikk. ”Dette vert eit flott arrangement”, seier Nils, og forsikrar at Norli vil by på pepperkaker og kaffi til dei som tar turen innom denne dagen.

Mitt julegåvetips Parfymelle

! U A J S E D D RY

R E R A V ALLE

SEMBER! E D E L E H T U . PRIS AV ORDINÆR DE TILBUD I ALLE VÅRE AVDELINGER!

GNER AV GO BUTIKKEN BO

Berit Herdelevær, dagleg leiar, vil anbefale to nye parfymar som julegåve i år. ”For damer har vi nye Dolce Gabbana pour Femme, som er ein finjustert utgåve av parfymen frå 90-talet med same namn. Til menn vil eg anbefale Armani code ultimate, som er frisk, sensuell og luksuriøs”.

Atleten Bjørn Rune Blomvågnes hos Mx-sport Atleten, anbefalar ei fleecejakke som årets julegåve. ”Denne jakka frå Skogstad kjem i mange flotte fargar, og finnast til både herre, dame og born”.

G-SPORT KNARVIK

Knarvik Senter. Tlf. 56 35 45 20 Åpningstider man-fre 10-20, lør 10-18

10

SenterAvisa |

desember 2012


HENRI LLOYD DUNJAKKE 2699 ,-

JULEGAVETIPS COTTONFIELD BESTEFARTRØYE, 399 ,-

SKINNHANSKER, 399 ,-

HENRI LLOYD RUGGER 1100 ,-

LEVIS T-SHIRT, 2 PKN. 349 ,-

BJØRN BORG BOXER, 1 PKN. 249 ,-

RICCO VERO SKJORTER, FRA 1000 ,-

BJØRN BORG BOXER, 2 PKN. 349 ,-

LEVIS JEANS 999 ,-

SKJERF, 100% ULL 499 ,-

RICCO VERO • GIOVANI • PEAK PERFORMANCE • BJØRN BORG • LEVIS • HENRI LLOYD • MELKA • MEXX • PART TWO • INWEAR • VILA • B.YOUNG


e g ø h y k s d e M tningar forven Korleis går det med julegåvene? Er du i rute? Eg for min del har tenkt ein del. Litt på kven som skal få kva, litt på kvifor, og litt på kva som rimar på ullstillongs. Det siste kjem eg tilbake til. "Å vente ei glede, er også ei glede”. Dette er eit viktig motto i mine kretsar. Snart er julekvelden over oss, og vi sit der i finstasen og skular på kvarandre. Eg med litt flau smak i munnen. No er det for seint å angre på gåvene eg har kjøpt. I verste fall, laga. Det er no det gjeld. No skal forventningane skruast opp. Så høgt at mottakaren ikkje eingong landar når han ser kva som gøymer seg bak papiret. Dette gjer vi på følgjande måte: Sørg for at merkelappen er stor, og helst veldig fin. Ein merkelapp bør innehalde minst fem setningar, eit haikudikt, tre bokstavrim og to enderim. I tillegg skal teksten hinte litt om mottakar, avsendar, innehald, og gjerne litt om bakgrunnen for det heile.

Elektroniske gåvekort 12

Som de allereie har forstått, er ikkje dette gjort i ein fei. Med mindre du har vore i gamet nokre år. Det har eg.

”Til ein mann så sprek og flott, Du er langt i frå ein fjott. Ta på deg denne, og din sjarm. Så held du deg god og varm. Du syng som dei i Eurosongs Frå meg til deg, ein …” Ser du? Denne går rett inn. Mottakaren er allereie så høg på kompliment, at sjølve innhaldet i gåva vert underordna. Med desse orda, vil eg ynskje lukke til med dei siste julegåvene. Ikkje noko å stresse med, berre

Ei julegåve som aldri slår feil! Med vårt elektroniske gåvekort kan du handle i alle butikkar i Knarvik Senter. Kortet egner seg som gåve i dei fleste anledningar. Gåvekortet kan ein kjøpe i vår gavekortautomat utanfor Kiwi og på senterkontoret.

SenterAvisa |

desember 2012

forventningane er høge nok!

God jul!


Julegåvetips frå våre butikkar

1

2

Big Bang

3

Det er ikkje alltid like lett å vite kva ein skal kjøpe i julegåve. Her gir vi deg 42 tips som kan glede både liten og stor på julekvelden.

4

Fargerike

6

Fellini dame

5

Knarvik Hud & Fotpleie

7

Dressmann

Bare Barn

8

Clemen Gull

Farmors Hus

1: Kofferter, 98 ltr før 1299,- nå kr 1199,- 36 ltr før 699,- nå kr 499,- 2: Ullgenser kr 499,- 3: Ullpledd fra Berger kr 698,4: Gaveesker fra Declèor, krem, serum, øyekrem, nattbalm fra kr 629,- 5: Ulltrøye kr 349,6: Skjorter 2 stk kr 299,- Merinoull genser kr 299,- Gavepakke kr 199,- 7: Hvitt gull ring 0,22 ct TWSI kr 9.650,8: Gløggsett frå Bruka Design, mugge kr 299,-, skåler kr 120,- pr. stk, krus kr 90,- pr. stk

SenterAvisa |

desember 2012

13


9

10

Fellini herre

11

Fargerike

12

Match

13

Julegåvetips frå våre butikkar

Cubus

14

Nille

15

Norli

17

16

Monett

18

Wagner & Savoy

Tilbords

19

Amila

Økonomisko

9: Cottonfield bestefartrøye kr 399,- 10: Juleserie fra Gardelo, putetrekk kr 179,- vott kr 89,- løper kr 198,- 11: Strikkekjole kr 399,- hals 299,- 12: Pysj-sett til dame kr 199,13: Pelspledd, offwhite/grå/brun/svart, før 299,- nå kr 99,- 14: Historien om Pi, ord.349,- nå kr 99,- (gjelder uke 50) 15: Janus ull/silke ÷20% 16: Joseph Joseph redskapsett, 6 deler før 619,- nå kr 399,- 17: Cardigan/Genser, flere farger kr 200,- 18: Sjal 50% ull og 50% silke kr 499,- 19: Skoletter ÷50%

14

SenterAvisa |

desember 2012


20

21

Apotek 1

22

Classiqa dame

23

Lene V

24

Parfymelle

25

Rose Parfymeri

26

Cmyk

28

27

Brio

29

Marits Frisørteam

Yrkesklær

30

Haaland Eurosko

Rimi

20: Eucerin dusjgele og bodylotion kr 149,- 21: Topp og longs i ull/silke, 3 farger ÷30% 22: Morgenkåpe i fleece kr 400,- 23: Gavepakke fra Shiseido (verdi 760,-) kr 450,24: Salvador Dali Laguna edt 50ml + 100ml bodylotion før 435,- nå kr 249,- 25: Toalettveskesett kr 199,- 26: Kurio 7 - julens sikre vinner. ord. 1799,- nå kr 1499,27: Superundertøysett dame/herre kr 199,-, barn kr 179,- 28: Marits Frisørteam, stort utval i Wella-produkter 29: Softwalk tøfler kr 499,- 30: Friele kaffe - ta 3 betal for 2!

SenterAvisa |

desember 2012

15


31

32

Jernia

34

33

Princess

35

Urm. Birger Eknes

37

36

FotoKnudsen

38

Mekk

40

Kiwi

Atleten MX Sport

39

Gullsmed Nyhammer

41

Safari

Glass Thomsen

42

Blomstermiljø

ET Hårstudio

31: Tefal trykkoker Clipso Modulo 8 ltr. ord. 2499,- nå kr 1890,- 32: Lyslykt Jenny stor kr 79,- Lammeullspledd Warm 130x180 cm kr 999,33: Vamp kr 99,- Disney DVD kr 99,- Gavekort på magasiner kr 199,- 34: SkyTech Titan jaktkikkert 10x42 x2321-02 kr 3.698,- 35: Casio Exilim H50, 16 megapiksel, 24 x zoom kr 1.499,36: Vikafjell fleecejakke JR, før 399,- nå kr 249,- 37: Mobildeksel m/eget bilde kr 199,- 38: Ring 0,14 carat w.si 3.999,- Ørepynt 0,14 carat w.si 3.499,39: Kristin / Admiral, alle deler ÷30% 40: Sfinx konfekt, 380g kr 79,90 41: Julekrans kr 215,- 42: GHD glattetang - for den kvalitetsbevisste kvinne

16

SenterAvisa |

desember 2012


GAVEDRYSS 1399,1399,-

PALMROTH lakk, str 36-41

899,-

HØGL str 3 - 6,5 (finnest i halvstørrelser)

799,-

GABOR veske

1300,ECCO lakk, str. 36-40

1399,-

lancôme tréSor Eau de parfume 30 ml + Body lotion 50 ml + Shower gel 50 ml kr. 465,-

Parfymelle - KnarviK Senter tlf. 56 35 05 76

ECCO lakkveske

1400,-

lancôme Hypnôse Doll Eyes + Bi-Facil 30 ml + Le Crayon Khól kr. 285,-

dieSel «Only the brave» edp 35 ml + deo stick 75 g kr. 425,-

ECCO str. 39-47

MARC m/Goretex, str. 41-46

juStin bieber 30 ml edp + hairmist kr. 299,-

hugo boSS Boss Bottled 30 ml edp + deo stick 75 ml kr. 490,-

Knarvik Senter • tlf 56 34 15 00

SenterAvisa |

desember 2012

17


Eit år med

Rose

Det var like før jul i fjor at Rose parfymeri opna dørene for første gong. Spent, glad og forventningsfull. Eit år har gått, og det har gått over all forventning.

Mitt julegåvetips

”Å starte opp Rose parfymeri, er det beste eg nokon gong har gjort”. Eva og resten av gjengen på Rose gler seg til fortsetjinga. Vi gratulerer med vel overstått eittårsdag, og ynskjer lukke til vidare.

”Det har vore eit veldig kjekt år”, seier butikksjef Eva Britt Vaktskjold. ”Vi hadde eit ynskje om å tilby meir utval og bredde”, forklarar Eva, som er takksam for den gode velkomsten Rose har fått i Knarvik. ”Vi har fått mange faste kundar”, smilar Eva, ”i alle aldrar”. Eva fortel at Rose forhandlar heile sju ulike hudpleieseriar, og er veldig nøgd med vareutvalet. Sjølv om mykje har falt på plass dette året, har kundane meir å glede seg til. ”Vi har alltid noko på gong”, smilar Eva lurt, men vil ikkje røpe meir i denne omgang. Eva er takksam for støtte undervegs. ”Vi hadde ikkje vore der vi er i dag utan gode medarbeidarar”, seier ho, ”og ikkje minst alle dei fantastiske kundane som kjem innom”. Eva er ikkje i tvil:

Big Bang

Jernia fyller eit år Det var i fjor på denne tid, at Jernia flytta inn på Knarvik Senter. No har det gått eit år, og gjengen på Jernia er fornøgd. ”Vi har blitt veldig godt mottatt”, fortel butikksjef Svein Inge Nordhus.

heilt frå Askøy, Sotra og Osterøy”, fortel Marlen, og viser til det gode utvalet i hyllene. ”No gler vi oss til travle dagar før jul”, seier Marlen, ”og ynskjer både nye og tidlegare kundar hjarteleg velkommen til Jernia på julehandel”.

”Tida har flydd”, seier assisterande butikksjef Marlen Grindheim, og tenkjer tilbake på året som har gått. Då ho første gongen sette sine bein i butikken, vart ho møtt med tomme hyller. ”Å vere med å byggje opp butikken, har vore veldig spanande”, seier ho. Sidan den gong har hyllene blitt fylt opp mange gongar. ”Vi har alt kundane treng inne i heimen, og ute i hagen”, seier Marlen, og legg til at det har vore eit lærerikt år, og mykje å setje seg inn i.

Sunkost Hilde Røssang ved Sunkost, anbefalar startpakke til heimelaga sjokolade. ”Her finn du alt du treng til å lage heimelaga sjokolade, ingrediensar, silikonformer og oppskrifter. Lett å få til, og smakar veldig godt”

Nokre av kundane kjem langvegsfrå, og då er det gjerne Cacas-produkta dei er ute etter. Dette er utstyr til kakebaking. ”Vi har kundar som kjem

18

Ragny Lisbeth E. Maaseide hos Big Bang sel både barneklede og reiseeffektar. ”Eg vil anbefale ein koffert som julegåve i år”, seier ho og viser fram ein kornblå koffert. Frå avdelinga med barneklede, visar ho fram ei skjønn kåpe, som er både pynta og behageleg på.

SenterAvisa |

desember 2012


Myke og varme julegaver 1

2

3

Stort utvalg i voksduker m/julemotiv FRA KR pr m

198,-

4

5

6

7

8

1 Berger Pledd ”Hjort i Måneskinn”, kr 798,-

9

2 Barfota Ulv og Gaupe, 45 x 45 cm, 3 dunfylt, kr 398,-

10 Ekte saueskinn, grå / hvit / brun kr 458,-

4 Rikki Tikki ”Trees”, 50 x 50 cm, kr 349,5 Håndstrikket Strikkepute fra Slettsjø, kr 498,6

Showroom Pute “Peace”, kr 349,-

7

Showroom Pute “Peace”, kr 269,-

8

Rikki Tikki ”Firewood”, 50 x 50 cm, kr 298,-

9

Susanne Scherning ”Dear in The Wood” m/Dunfyll, kr 349,-

11 Gulvex tepper ”Woodstock” og “Fun Valley” kr 379,-

11

12 Lone Leketepper ”Hello Kitty” kr 459,13 Lone Leketepper! ”Cars” kr 498,-

12

10

13

Åpningstider: man - fre 10-20, lør 10-18

KNARVIK SENTER Tlf. 56 34 30 80 www.fargerike.no


Clemen Gull 25 år!

Året er 1987. Det er snart desember og gradestokken viser knappe to grader. Ekteparet Clementsen trekker pusten og opnar dørene. Clemen Gull er eit faktum. Det er det enno. 25 år etter. Oddvar Clementsen var utdanna gullsmedmeister, og hadde drive eige verkstad tidlegare. No var det dags for å opne butikk, med utsal og verkstad. Dottera i familien, Trude Clementsen, var 17 år den gongen. Ho var på plass som ekstrahjelp i butikken frå første dag. Sidan har ho blitt verande. ”Fire av dei tilsette har vore med frå starten”, fortel Trude, ”det er det ikkje mange som kan skryte av”. Clemen Gull er ein familiebedrift. Det er ikkje mange slike igjen. Likevel finn ein fleire innan gullsmedfaget. ”Vi driv i ein tradisjonsrik bransje”, fortel Trude, ”og vi set stor pris på fellesskapet, både innan familien, men og med dei andre gullsmedane”.

Mitt julegåvetips Expert Butikksjef Ronny Ottesen ved Expert meinar det vil ligge mange nettbrett under juletreet i år. ”I tillegg vil eg anbefale Music Angel, som er små høgtalarar med suveren lyd”.

Urmester Birger Eknes Sven Ivar Eknes meinar veggur vil vere ei populær julegåve. ”Desse veggura er laga i glass, og er stilreine, moderne og litt annleis enn det vi er vane med”.

20 20

SenterAvisa SenterAvisa ||

desember 2012

Det har skjedd mykje sidan oppstarten. Tidlegare var fleire av smykka eigenproduserte. Mellom anna var det Oddvar som designa Lindåssmykket i si tid. No vert verkstaden stort sett nytta til reparasjonar og graveringar. På slutten av 90-talet vart Clemen gull ein del av kjeda ARTE gullsmedane. Her er Trude med i produktrådet. Ho reiser på messer, og får innblikk i kva som rører seg i motebildet innan gullsmedfaget. ”Vi er generelt sett ein tradisjonell bransje”, seier Trude, som likevel synast det er spennande å følgje med på kva som rører seg innan faget. Trude og resten av Clemen Gull er stolte over det dei har fått til, og er glade i jobben sin. ”Noko av det beste med jobben, er alle dei kjekke kundane som kjem innom”, seier Trude. ”Det går mot hektiske dagar, men du skal ikkje sjå bort i frå at det kan bli tid til ei lita jubileumsmarkering før jul”, avsluttar Trude med eit smil.

Vi gratulerer og ynskjer lukke til vidare!


begrensa antall FÅ MeD Galaxy TAB Verdi 2.500,-

kr

0,-

ved kjøp av NX-kamera

Før 4.999,-

nÅ KUn

3.999,-

SAMSUNG NX1000 m/20-50 mm

Få Med: Galaxy TAB2 7” 8GB, Fotokurs og Fotobok Verdi 3.699,-

sPar 2.397,-

KUn

4.999,-

CANON eOS 600d m/18-55 IS + 70-300 TAMRON OBJeKTIV

Få Med: Fagbok, Fotokurs og Fotobok Verdi 1.598,-

sPar 700,-

Før 4.499,-

Før 1.299,-

999,-

nÅ KUn

NIKON COOLPIX S01 Få Med: Fotobok Verdi 400,-

Knarvik Senter 56 35 00 93

SenterAvisa |

desember 2012

21


Pinnekjøtt tradisjonsrik julemat

Vi tuller ikke med pinnekjøttet - derfor lager vi det selv.

Fremgangsmåte:

Det er en grunn til at vårt pinnekjøtt er litt dyrere. Godt pinnekjøtt er nemlig ikke produsert i en håndvending. Noen velger å hurtigtørke pinnekjøttet. Det gjør ikke vi!

2. Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av kasserollen. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over.

Vi skjærer sidene etter vestlandske tradisjoner, uten hals og svanger, for så å salte dem. Deretter tørkes sidene – og her ligger den store forskjellen: Temperatur, luftfuktighet og god tid er det viktigste for denne prosessen. Til slutt blir hver enkelt side kvalitetssjekket av våre kjøttmestere.

3. Damp pinnekjøttet under lokk til kjøttet løsner fra bena (ca. 3 timer). Pass nøye på så det ikke koker tørt. Pølsene kan dampes med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Derfor kan vi tilby det vi mener er Bergens beste pinnekjøtt.

1. Legg det oppskjærte pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann over natten.

4. Avslutt eventuelt med å gi kjøttet noen få minutter på høy varme under grillelementet i ovnen. 5. Servér på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrabistappe, sjy, kokte poteter og evt. sennep.

Riskrem - på ekte vis

Riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Og, tradisjonen tro, skal man gjemme en skåldet mandel i en av skålene. Hvem finner mandelen og går av med seieren i år? Slik gjør du: 1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. 2. Bland kremen i grøten og pynt med hakkede mandler. Smak eventuelt til med et par mandeldråper.

Rød saus: 3. Kok opp jordbær, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøles og kjøres i foodprossesor eller med stavmikser til en glatt saus. Hell passe mengde over riskremen. 4. Server desserten med klassisk rød saus. Kilde: Tine.no

Ingredienser Tips på utvanning: 16-24 timer avhengig hvor salt dere ønsker det (smaksak). Bruk rikelig med vann, pinnekjøttet skal dekkes helt. La stå i romtemperatur. Hell av vannet, og evt. skyll før det skal kokes. Ole G. Gundersen, kjøttmester Matlyst

er Ingredierns

e til 4 person pinnekjøtt • Ca. 2 kg fra Matlyst r lt julepølse • Eventue korv eller vossa • Poteter

22

Til kålrabista ppen

• 3 dl kremfløte • 1 ss sukker

er • 1 ts vaniljesukk • 3 dl risgrøt

ør Dryss og tilbeh , skåldet • 50 g mandler og hakket

• 1 stor kålrab

i • ¼ ts pepper Evt. litt musk at • 1 dl kremfl øte /matfløte • 3 ss margar in/smør • 2 ts salt

SenterAvisa SenterAvisa ||

desember 2012

Rød saus: • 200 g frosn e jordbær • 100 g meli s • ½ dl vann


599

Julegavetips

1159

tilbud Scanpan Spectrum knivblokk Før 899

tilbud Le Creuset Jerngryte Før 1659

Vi har litt for mye av det gode!

119 tilbud Grand Cru 2 pk. rødvin/hvitvinsglass Før 179

÷50-349 70% Gavetips

in Fi s k e s k r d ol m /innh

Drosselmeyer Nøtteknekker

49 Frå k r 2

Salgsavslutning på en mengde kjente merkevarer!

Godt utval i microfleece

Drikkeflaske

Gensar/jakker

Frå kr 199

Kr 139

Vi har: Ullundertøy, Fritidsjakker/-bukser Regntøy born og vaksne Støvlar - Vernesko - Helsetøy Arbeidstøy - Vintertøy Kloggar m/ og u/vernetå

Vi ønsker våre kunder en hyggelig julehandel!

Legg ønskelisten hos oss. Vi har utvalget!

STORT UTVAL I FISKEUTSTYR Pilotjakke

GAVETIPS

Ord. pris 849

No 699 T-TOUCH EXPERT Veil.pris 7.695,-

Raggsokkar

frå kr 125

Superundertøy

frå kr 179

Vottar/hanskar frå kr 99

Termodress Ord. pris 1499

No 1249 FEMINI-T Veil.pris 7.895,-

Luer

frå kr 139

Hodelykt

frå kr 169

Lykt

frå kr 59

Knivar

frå kr 69

Broddar

kr 139

Feltskjorter

kr 299

3-pk sokkar

kr 99

YRKESKLÆR AS JOBB & FRITID Tlf. 56 35 12 15

SenterAvisa |

desember 2012

23


Mitt julegåvetips

Fargerike Knarvik Hugser du Kathrine og Christoffer frå senteret sin sommerkampanje i 2011? No er dei blitt tre...

Første jula

Trond Didriksen ved Fargerike Knarvik, meiner pledd er flotte julegåver. ”Vi har fleire pledd som er handlaga, både strikka og hekla. Flotte fargar, rustikk stil, og dei varmar godt”.

med Emilian Matheo Ein liten krabat ligg og kosar seg på teppet. Pludrar og pratar. Foreldra kan knapt halde augene frå han. Eit halvt år har gått sidan Emilian Matheo kom til verda. Ein liten gut, og så stor takksemd. No skal han feire jul for fyrste gong. Foreldra Cathrine og Christoffer Myrtvedt kan sjå tilbake på eit spesielt halvår. Guten deira fekk ein tøff start på livet. Berre eit døger gamal fekk han diagnosen hjernehinnebetennelse. Det første døgeret var avgjerande og uverkeleg. Ingen visste noko, berre tida ville vise. I tre veker var den vesle guten innlagt på sjukehus. Litt friskare for kvar dag. ”Det var godt å få han heim”, smilar mamma Cathrine, ”frisk og fin”.

24

Den vesle familien ser fram til jula. ”Jula er spesielt kjekk for borna”, seier Cathrine, ”og som mor, får eg litt den same kjensla igjen”, smilar ho. Vesle Emilian Matheo er ikkje gamle karen, men skal likevel få vere med på familien sine juletradisjonar. ”Vi plar gå i skogen og hugge juletre sjølve”, fortel Cathrine, ”då er heile familien med, og vi grillar og kosar oss”. Emilian Matheo skal sjølvsagt få vere med, i bæresele, tett inntil mamma. ”Vi ynskjer å formidle vidare dei juletradisjonane vi er vane med”, seier Cathrine. Emilian Matheo får kanskje ikkje med seg alt denne jula, og julegåvene blir gjerne av det praktiske slaget. Likevel vil han nok kjenne roen senke seg i heimen, kjenne lukta av oldefar sitt heimerøykte pinnekjøt i dei vesle nasebora sine, og nyte si aller første jul. Slik berre ein liten pjokk på eit halvt år kan.

SenterAvisa |

desember 2012

Blomstermiljø Gunni Ånensen hos Blomstermiljø visar fram eit koseleg kvitt krus som kjem i ei flott øskje. ”Desse krusa kjem med ulike tekstar”, fortel Gunni, ”og er ei fin og personleg gåve”.


1

nr

Kåret av elektil årets juleg tronikk a bransj ve en

1299,Veil. 1499,-

Gavetips

Wilfa juicemaster ................................................................................

Maskinen har en meget stillegående motor som gjør det behagelig å lage juice til frokost. Den er barnevennlig da den ikke har noen skarpe kanter eller blader. Matebrettet gjør det enkelt å fylle på og maskinen er lett å sette sammen etter rengjøring. Eget oppskriftshefte medfølger. (V.nr. 172932)

PAKKE PRIS

Gavetips Syma Helikopter

MEKKPRIS 399,......................................................................... Lettflydd helikopter beregnet på innendørs flyging, kun 20 cm langt. Gyrostyring holder det stabilt i luften. Flytid 8 minutter, ladetid 30 min. Med lys i front. (V.nr. 169030)

Gavetips

Nikko Vaporizer radiostyrt bil

MEKKPRIS 699,......................................................................... En firehjulsdreven bil som kan kjøre på snø, vann og jord. Fullverdig bil inkludert oppladbart batteri og lader. Lengde 28 cm, hastighet 14 km/t. (V.nr. 169023)

g l a v t u t r o St g n i n s y l e b i jule Ropelight

18,pr. meter .............................................................. Levetid lys 5000 timer. Inne/utebruk. Klar/farget lys. (V.nr. 153427-28)

799,PRIS FRA

4990 Veil. 99,-

Cartronic Imola bilbane

MEKKPRIS 499,......................................................................... Bilbane på 3,32 meter. Kompatibel med Carrerra GO bilbane. Med 2 F1 biler, 2 fartskontrollere, mekanisk rundeteller, spordeler, brostøtter og rekkverk. (V.nr. 174912)

Minilight 40 lys

180 cm (V.nr. 174576) MEKKPRIS 799,210 cm (V.nr. 174577) MEKKPRIS 999,-

Lengde 16 meter. Utskiftbare pærer. Kan brukes inne og ute. (V.nr. 137461)

...........................................

599,Bosch IXO gourmet sett

........................................................ Kraftverktøy til kjøkkenet! Inkludert i settet er korketrekker og krydderkvern, pluss 10 bits. IXO skrumaskin veier kun 0,30 kg og leveres med lader. 3,6V batteri. (V.nr. 174162)

Veil 1195,-

799,............................................... En meget nøyaktig promilletester med lang levetid. Gjør bruk av trafikkpolitiets egen teknologi! BEST I TEST PÅ TV2! (V.nr. 155190)

Tilbudene gjelder Mekk Knarvik på Knarvik Senter 5914 Isdalstø, Tlf: 56 36 25 25 Flere produkter og gode tilbud finner du på www.mekk.no

Gavetips BabyLiss hår/skjeggtrimmer 769E

MEKKPRIS 599,............................................................................................ PAKKETILBUD! Hår/skjeggklipper i koffert med tilbehør PLUSS øre/nesehårstrimmer! Klipperen har 10 innstillinger. Kan vaskes under rennende vann. Inkludert lader, klippehoder, kam og rengjøringsbørste. (V.nr. 174209 og 123150)

!

NYHET!

Promilletester FCA7000

Juletre inkl. stjerne, lys, kuler og fot

.................................................................................

Gavetips

1499,Veil. 1990,-

Varmepumpehus

...............................................

Ferdig hvitmalt varmepumpehus. Leveres inkl. shingel på tak. Beskytter varmepumpen mot regn og snø. Mål: 95 cm (Bredde) 48 cm (Dybde)Høyde front 65 cm/bak 85 cm. (V.nr. 169320)

Veil 1999,-

999,Symaskin

.................... Automatisk 4-trinns knapphull, 24 innebygde mønstre. Med komplett tilbehørkit. Friarm. Innebygget lys. Pedal. (V.nr. 169318)


OFFENTLEGE KONTOR:

Jul på norsk

LINDÅS PPT Lindås PPT (pedagogisk – psykologisk tenestekontor) er ein del av Lindås lærings- og utgreiingssenter.

Jula er over oss. Julebrus i butikkane, julestjerne i vindauget, julegåver og julenissar. Orda har ein tendens til å byrje på ”jule-” i desse juletider… For dei fleste av oss er dette noko vi forventar og ser fram til. For andre er dette veldig nytt. Stine Osa Karlsen er lærar ved norskundervisninga ved Læringssenteret i Lindås. ”For fleire av elevane våre, er dette noko ukjent”, fortel ho, og viser til elevar som kjem frå land og kulturar der dei ikkje feirar jul. Ein viktig del av norskopplæringa handlar om norsk kultur og

UNGDOMSKONTAKTEN Treffstad for ungdom mellom 13-20 år. I styringsgruppa for ungdomskontakten finn ein videregåande skule, Knarvik Senter, kommunane, politiet og kyrkja. Hjelper med? Råd og veiledning, vaksenkontakt, sosial omgang med jamnaldrande, og ein kan slappa av, spela spel, sjekka mail, sjå på lekser eller bare slå av ein prat… Åpningstider man/tir/tor: 13.30-15.30 ons: 13.30-20.30 | fre: 13.30-15.30

Hjelper med? Råd og rettleiing til føresette, skular og barnehagar. Tenesta er for barn og unge som ut frå spesielle behov kan ha bruk for spesialpedagogiske hjelpetiltak. Tenesta er gratis.

tradisjonar. ”Då er det naturleg å gje ei innføring i juletradisjonar når tida er her”, seier Stine. For nokre av elevane er det spanande å til dømes prøve ut norsk julemat. ”Det hender vi blir spurt om oppskrifter på både pinnekjøtt og kålrabistappe”, smilar Stine. ”Elles synast vi det er viktig å førebu elevane på det dei har i vente i førjulstida”, seier Stine. Det kan fort oppstå situasjonar

NAV-LINDÅS Lokalt kontor for Arbeids- og velferdsetaten Hjelper med? Dagpenger og arbeidsløyse, tiltak og trygder, familie- og pensjonsytingar, sosialhjelp, råd og rettleiing m.m. Åpningstider man-fre: 10-15 Kor? 4. etg i Nordbobygget Tlf. 55 55 33 33 | Faks 53 04 49 61 nav.kundesenter.hordaland@nav.no www.nav.no

Kor? 2.etg v/Senterkontoret Tlf. 406 48 380 ungdomskontakten@live.no

der ein kan misforstå, og verte usikker. Mellom anna kan borna bli bedne om å ta med seg gåve til adventskalendaren på skulen. ”Ikkje alltid lett å vete kva som er forventa då”, seier Stine. ”Eg har og valt å fokusere på at julefeiringa i Noreg går langt tilbake”, avsluttar Stine, ”ei feiring av lyset, at sola snur og at vi er midtvinters”.

NORDHORDALAND LENSMANNSDISTRIKT Hovudkontor for Austrheim, Fedje, Lindås, Meland, Modalen og Radøy

Åpningstider man-fre: 8:30-15 | tor: 8:30-19 Kor? 2. etg i Nordbobygget Tlf. 56 35 56 70 | Faks 56 35 56 99 post.hordaland@politiet.no www.politi.no Avd. kontor Manger Åpent man-, tirs-, ons- og torsdag kl 8-15. Stengt fredag.

SenterAvisa |

Kor? 3. etg i Promenaden, inngang frå parkeringsplassen på baksida av bygget. Tlf. 56 37 54 07 - til sekretær www.lindas.kommune.no

LINDÅS KULTURSKULE Administrasjon og øvingsrom for kulturskulen i Lindås. Tlf. 56 35 65 88

Hjelper med? Utsteding av pass, anmeldinger, skriv ut politiattester, hittegods, våpenøknader, løyver til lotteri, m.m.

Avd. kontor Mastrevik Åpent tirs-, ons-, tors- og fredag kl 8-15. Stengt mandag.

26

Åpningstider man-fre: 08.00-15.30

desember 2012

LINDÅS BIBLIOTEK Hovudbibliotek for Lindås, og base for bokbussen Hjelper med? Utlån av bøker, aviser, tidsskrift, video, cd’ar, språkkurs, bruk av oppslagsverk, kopiering og bruk av internett. Åpningstider Man: STENGT | Tir-ons: 11-19 Tor: 11-15 | Fre: 14-19 | Lør: 11-15 Kor? 1. etg i Nordbobygget Tlf. 56 37 50 72 www.lindas.kommune.no


salg kun til privat husholdning

Vi tuller ikke med julematen. Derfor lager vi pinnekjøttet selv.

www.safari.no

xxx…

Ole G. Gundersen, kjøttmester

Noen velger å hurtigtørke pinnekjøttet. Det gjør ikke vi. Vi bruker god tid, lar kjøttet langtidstørke og kvalitetssjekker hver enkelt pinneside. Derfor er vårt pinnekjøtt litt dyrere. Men det er verdt det.

Safari kaller det

matlyst

239

90

Pinnekjøtt fra matlyst kg

rutet, kg

8990

kg

Fotokilder bl.a.: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Norwegian Seafood Council, Opplysningskontoret for frukt og grønt

Bildet viser bare et utvalg av varene

Eldorado bær

frys, ass.

7990

Nylaget lutefisk

Bildet viser bare et utvalg av varene

÷40%

Hatting rundstykker frys, ass.

÷40%

GJELDER KUN KNARVIK

Julepølser

røkt, urøkt, 300g, stk

1990 Kg/66,33

Risengrynsgrøt ferdig kokt, 1kg

2490

Nygrillet kylling ca 925g råvekt, stk

3990 Kg/43,13

Klementiner kg

1690

Snitter til juleavslutningen? Cateringmenyen med det lille ekstra. Kontakt Safari Catering på tlf. 55 50 75 00 eller se safaricatering.no

KNARVIK

salg kun til privat husholdning

kg

Fersk svineribbe

Tilbudene gjelder t.o.m søndag 16.12

7990

Juleskinke


-gir deg et bedre liv

.m

Knarvik Senter tlf. 56 36 25 25

Parkering rett utenfor butikken! Åpningstid 10-20 (18)

Knarvik Senter AS Kvernhushaugane 10, 5914 ISDALSTØ

Gullsmed

NYHAMMER

KNARVIK SENTER • Tlf. 56 35 03 10

JOBB OG FRITID

Tlf: 56 35 19 39 Fax: 56 35 23 32 senterkontor@knarvik-senter.no

NORDHORDLAND AGENTUR knarvik senter • 5914 isdalstø tlf. 56 35 12 15

www.knarviksenter.no

Gullsmed RENSERI

Gullsmedene

CLEMEN GULL Gullsmed

CLEMEN GULL

Kvardagar: 10-20 Lørdag: 10-18

Gullsmed

Gullsmedene

cubus.com

C

CLEMEN GULL

dameklær

Heile familien sin frisør Knarvik Senter tlf. 56 35 04 90 Åpningstider: Mand-fred: 09.00 - 20.00 • Lørdag: 09.00 - 18.00

Knarvik

Gullsmedene

BINGO

Besøk oss på:

www.facebook.com/KnarvikSenter eller

www.knarviksenter.no

Søndagsåpent 16. og 23. desember frå kl 14-19

SENTERAVISA - DESEMBER 2012: Distribueres i Lindås, Meland, Radøy, Masfjorden, Austrheim, Fedje, Gulen, Modalen og Åsane. ANSVARLEG UTGIVAR: Knarvik Senter, Kvernhushaugane 10, 5914 Isdalstø, tlf. 56 35 19 39. FORSIDEFOTO: Picapoint Studio RED. FOTO: Marit Midtgård, Knarvik Senter. DESIGN: Picapoint Studio. REDAKSJONELT: Marit Midtgård, Knarvik Senter. TRYKK: Mediatrykk.

Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.

SenterAvisa utg. nr 8 2012  

Avis for Knarvik Senter, desember 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you