PIATA INDUSTRIALA nr. 28 - Martie/Aprilie 2016

Page 1
Soluții pentru sprijinirea deciziilor manageriale

TOP METROLOGY

pag. 24, 108-109 RO-MEGA TRADE

pag. 59, 112-113

pag. 121

DYNTELL

NEW IN ROMANIA ³³Scule de ștanțat tick turret compatibile cu FinnPower, Amada, LVD, PASS, Mate, Wilson ³³Scule de ștanțat tip Trumpf, Haco ³³Scule de îndoit tip Promecam European Style compatibile Amada ³³Scule de îndoit table tip Wila pentru mașini Trumpf

Centru de strunjire și frezare CNC de înaltă precizie cu scule antrenate, subspindle și axă Y

Tongtai ITD-2000YBC

CMIE

GENNELLI ALLORI

pag. 32-33, 179 PRIMAGRA

pag. 90

EMUGE FRANKEN

pag. 81, 86

³³Scule de îndoit table tip Bystronic, Beyler ³³Scule de indoit tubulatura tip bare de oțel

GARANT MASTERSTEEL

PGC GALVAN PRODMET

pag. 135

Precision is our Profession MITUTOYO

pag. 110-111

Premium Quality by Hoffmann Group

COBOTEC

pag. 84-85

GARANT MasterSteel

Pag. 78-79

aniversează 20 de ani INMAACRO

pag. 34-35, 179

Pag. 25, 26, 27, 168, 169

În România prin: Pag. 91, 92, 93 PARCON FREIWALD

Pavilion A, Stand nr. 20

pag. 5-7

ISSN 2285 – 875X ISSN-L 2285 – 875X

anul V, nr. 2/2016 (28)

www.piata-industriala.ro

www.storelogistic.ro | Telefon: +40 723 226 366 | office@storelogistic.ro


Ce poate să facă GRAPHIT pentru dumneavoastră? Într-un mediu industrial, poate fi de înțeles un mod de gândire care consideră “robust” și “ușor” ca fiind noțiuni total opuse, dar GRAPHIT a reușit să le unească într-una singură. Încărcăturile grele într-un mediu agresiv și reutilizarea durabilă nu sunt probleme pentru aplicațiile noastre. Noi oferim rafturi de flux, cărucioare, stații de lucru, tăvi de selecție, toate din materiale compozite și care pot fi personalizate și re-locate. Carbonul oferind reduceri de greutate de cel puțin 50%, soluțiile GRAFIT oferă o ergonomie imbatabilă, garantând în același timp robustețea și rezistență industrială (numeroasele tipuri de țevi de susținere a sarcinii asigurând o sarcina de până la 275 kg pe nivel) și întreținerea ușoară a echipamentelor auxiliare.

LOGISTICĂ – PREGĂTIREA COMENZILOR

Rafturile și cărucioarele modulare Graphit pot fi reconfigurate în timp real pentru a se adapta variaților fluxului de producție. Ușurință nemaîntâlnită a acestora face din manipularea produselor GRAPHIT să fie o joacă de copil.


O lume

Graphit este un sistem modular de tuburi şi console de fixare pentru realizarea unor structuri care să ajute la deplasarea, depozitarea şi expunerea diferitelor materiale.

Având sediul stabilit în Franţa, TRILOGIQ proiectează, construieşte şi montează soluţii modulare de manipulare şi depozitare încă din 1992. După ce s-a impus în industria automobilistică şi în sectoarele conexe, Trilogiq România s-a extins recent şi în alte sectoare cu un nou produs denumit Graphit. Am stat de vorbă cu Directorul General Marius Nădrăgea pentru a afla mai multe. Trilogiq prezintă noua gamă Graphit de soluţii modulare de depozitare şi expunere, lansată anul trecut, care se dovedeşte a avea deja un real succes. Acest produs compozit de ultimă oră poate fi adaptat pentru o gamă variată de pieţe, înlocuindu-şi cu succes predecesorul Leantek, bazat în întregime pe componente din oţel, datorită gradului redus de greutate, a durabilităţii, rezistenţei sporite la coroziune şi a uşurinţei în ceea ce priveşte reconfigurarea.

Greutate redusă Rezistenţă şi durabiliate Gamă largă de finisări Uşor de curăţat cu jet de abur Asamblare rapidă

„De-a lungul timpului, cu Leantek neam concentrat pe industria automobilistică şi pe sectoarele conexe. Graphit ne permite să ne aventurăm pe noi pieţe, cum ar fi cea de retail, horeca sau domeniul farmaceutic, unde sistemele din oţel nu sunt indicate,” spune Marius Nădrăgea.

Impermeabilitate Ajustare facilă Reutilizare integrală

a posibilităţilor

creeze instalaţii ergonomice şi optimizate care să corespundă nevoilor clientului şi care să poată fi adaptate rapid şi facil pentru a susţine progresul şi schimbările din mediul de afaceri. Sistemul original Leantek a ajutat compania să îşi facă un renume, dar se pare că sistemul Graphit reprezintă adevărata cheie spre viitorul acesteia. „Acum patru ani am început să analizăm felul în care erau utilizate materialele compozite şi am realizat că suntem pe cale să facem o descoperire importantă. Am efectuat o serie de teste şi am realizat că putem

schimba modul în care oamenii înţeleg şi utilizează sistemele modulare.” Cu Graphit, consolele de fixare sunt realizate din materiale compozite, în timp ce tubulatura este făcută din aluminiu, oţel inoxidabil sau fibră de carbon. Pe de altă parte, Leantek utilizează componente realizate în întregime din oţel. Sistemul Graphit este mult mai uşor, mai durabil, adaptabil şi rezistent la coroziune, caracteristici care lasă loc unor oportunităţi fără sfârşit.

Dorim să creăm valoare şi să realizăm ceva diferit punând accentul pe o soluţie completă – asistenţă şi know-how puse la dispoziţie împreună cu produsul.

„Graphit a fost lansat la începutul acestui an cu o clasă principală de produse. Între timp, am continuat să dezvoltăm şi alte componente pentru a completa caracteristica sa de adaptabilitate,” explică Nădrăgea. „Sectorul sanitar nu s-a numărat printre pieţele pe care ne puteam dezvolta până acum, din cauza naturii oţelului, însă cu Graphit avem o ofertă foarte convingătoare pentru spitale.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Graphit şi Leantek sunt sisteme modulare care pun la dispoziţia clienţilor Trilogiq posibilitatea de a concepe o gamă largă de soluţii de depozitare, manipulare, expunere şi producţie eficientă. Consolele de fixare, tuburile şi accesoriile sistemelor sunt asamblate astfel încât să 2


Caracterul polivalent şi adaptabilitatea reprezintă priorităţi pentru clientul Trilogiq care beneficiază de producţia fluentă şi eficientă. Capacitatea de a reconfigura soluţiile şi de a testa diversitatea face din Graphit un concept ideal pentru orice afacere pentru care prioritară este crearea de valoare, sporirea eficienţei, optimizarea resurselor şi reducerea pierderilor. Pentru a furniza cele mai bune soluţii, Trilogiq consideră că este esenţial ca un dialog permanent şi deschis să fie menţinut cu fiecare dintre clienţii săi. „Afacerea noastră se bazează pe furnizarea de soluţii de tip lean. Produsul a fost standardizat într-o anumită măsură numai datorită faptului că mulţi clienţi achiziţionează pur şi simplu componentele. Dorim să creăm valoare şi să realizăm ceva diferit punând accentul pe soluţia completă – asistenţă şi know-how puse la dispoziţie împreună cu produsul,” spune Nădrăgea.

Pe piaţa de retail, spre exemplu, estetica produsului este foarte importantă; din acest punct de vedere, Graphit are un aspect extrem de modern şi elegant NUMĂRUL 2/2016 (28)

„Mare parte din caracteristicile introduse în noile produse sunt rezultatul feedback-ului primit de la piaţa noastră deja formată. Ne-am întrebat clienţii ce anume ar dori să vadă în termeni de îmbunătăţiri, apoi am adaptat sugestiile lor şi am dezvoltat produsele. Am analizat în acelaşi timp şi pieţele noi pe care ne putem transfera expertiza şi care ne pot ajuta să ne diversificăm,” a mai adăugat acesta.

„Este altceva faţă de produsele pentru care suntem cunoscuţi, însă oportunităţile create sunt nelimitate. Ne concentrăm în această nouă direcţie toate eforturile de marketing, în fiecare din ţările în care operăm la ora actuală, inclusiv în România. Va avea loc o reorganizare, însă vom beneficia de spaţiu nelimitat în vederea extinderii. Sunt vremuri cu adevărat interesante pentru produsele noastre.”

„Pe piaţa de retail, spre exemplu, estetica produsului este foarte importantă; din acest punct de vedere, Graphit are un aspect extrem de modern şi elegant.” Deşi Trilogiq este încântată de potenţialul produselor sale, compania este încă puţin cunoscută în afara sectorului automobilistic. Pe parcursul lunilor care vor urma, compania va investi într-o campanie de marketing în vederea repoziţionării la un nivel mult mai înalt a brandului şi a prezen-tării soluţiilor sale unui public nou. „Eforturile pe care le-am depus neau adus pe prima poziţie, ca lider de piaţă în promovarea unor soluţii modulare care reprezintă viitorul,” mărturiseşte Nădrăgea. PIAŢA INDUSTRIALĂ

TRILOGIQ Romania S.R.L. Str. Aleea. Seneslau Nr. 1 Bis 110330 Pitești Jud. Argeș Tel.: +40 (0)726 34 67 34 Fax: +40 (0)348 40 26 13 Email: office@trilogiq.ro www.trilogiq.ro 3


Compresoare cu şurub • putere: 2,2-250 kW • debit: 0,22-40,50 m3/min • soluţii optime - controlul turaţiei - reducerea pierderilor - recuperarea căldurii

• • • •

4

• • • •

Compresoare cu piston Uscătoare de aer industriale Filtre Rezervoare aer

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

Service specializat Piese de schimb originale Consultanţă tehnică Arie de acoperire naţională

NUMĂRUL 2/2016 (28)


PARCON FREIWALD tehnologie germană pentru industrie

540240 – Târgu Mureș Str. Depozitelor nr. 22 Tel.: 0365 410 572 Fax: 0365 814 048

comert@parconfreiwald.ro www.parconfreiwald.ro

DE-STA-CO

ASECOS

HALDER

ELEMENTE DE FIXARE ȘI AUTOMATIZARE

DULAPURI ANTIFOC

ELEMENTE STANDARDIZATE

Cleme manuale, pneumatice și hidraulice pentru fixare și poziționare. Grippere și accesorii pentru roboți.

Dulapuri antifoc pentru depozitarea materialelor periculoase astfel încât acestea să poată fi accesate în condiții de siguranță

Elemente standardizate, organe de mașini, știfturi de prindere cu bile speciale, plunjer de indexare, bucșe de poziționare.

VILEDON

BEKA LUBE

ZIMMER

FILTRE INDUSTRIALE

SISTEME DE LUBRIFIERE CENTRALIZATĂ

GRIPPERE SERIA GPP 5000

Filtre pentru ventilație. Filtre pentru aer. Filtre pentru turbosuflante. Filtre HEPA. Material filtrant

Beka Lube - lubrifiere industrială, Beka Max - utilaje agricole, construcții, Beka Wood - prelucrarea lemnului, Beka Food - industria alimentară.

Serie nouă de grippere pneumatice cu două și trei bacuri, cu clasă de protecție mărită – IP67

KULLEN

KRAIBURG

ASECOS

PERII SPECIALE INDUSTRIALE

COVORAȘE ANTIOBOSEALA DIN CAUCIUC

CABINE PENTRU FUMĂTORI

Perii spiralate cu fire de umplere inversate, utilizate pentru lustruire, decalcifiere sau îndepărtarea coroziunii .

Covorașe industriale antiderapante ERGOLASTEC din cauciuc care oferă mai mult confort, rezistență și siguranță la locul de muncă.

Cabine „smoke & talk” - sistem de colectare şi filtrare a fumului și a altor substanțe nocive. Design elegant și tehnologie avansată de filtrare.


SERVICE

PROFESIONAL

Siguranța și protecția mediului În industrie depozitarea substanțelor inflamabile la locurile de muncă este de multe ori inevitabilă. Dulapurile speciale asecos® sunt soluțiile sigure, eficiente și optimale, existând o gamă largă de dulapuri pentru depozitarea substanțelor chimice, pentru substanțe poluante de apă precum și cabine speciale pentru fumat în incinte închise.

asecos® vă pune la dispoziție dulapuri antifoc pentru depozitarea

substanțelor inflamabile, gaze tehnice inflamabile cât și pentru substanțe agresive, toxice, neinflamabile. PARCON FREIWALD SRL este furnizorul dumneavoastră în România, asigurând servicii complete de consultare individuală, livrare, instalare și service profesional.

asecos® – Dulapuri antifoc depozitare substanțe inflamabile Specialişti la dispoziţia dumneavoastră • Punere în funcţiune, inspecţie şi mentenanţă • Prezenţă strategică globală în toată România cu ingineri specializați • Mentenanţă preventivă • Reparaţii • Disponibilitate 24 de ore din 24 • Consultanţă, proiectare şi actualizarea sistemelor de dozare

Dulapuri antifoc pentru depozitarea substanțelor inflamabile și a materialelor periculoase în încăperile de lucru conform DIN EN 14470-1 cu o rezistență la foc de 90 de minute - TIP 90 sau 30 de minute – TIP 30

asecos® – Dulapuri antifoc depozitare gaze tehnice inflamabile

Garanția celui mai bun service • Buna pregătire a specialiştilor noştri • Sistem informaţional de monitorizare

Dulapuri antifoc depozitare gaze tehnice inflamabile atât în interior cât și în exterior. Acestea asigură o protecție maximă pentru depozitarea buteliilor de gaz comprimat, în funcție de model putând rezista la foc 30 sau până la 90 minute.

Proximitate • Acoperire națională • Garanţia unui răspuns rapid şi specializat Timp de reacţie optim • Personal de specialitate, stoc minim de piese de schimb • Timp de răspuns optim, disponibilitate de 24 de ore din 24 Soluţia potrivită pentru • Industria auto • Industria de echipamente medicale • Sisteme integrate specializate • Industria echipamentelor fotovoltaice • Industria echipamentelor electronice • Materiale speciale

asecos® – Dulapuri depozitare substanțe agresive, toxice, neinflamabile Dulapuri depozitare substanțe agresive, toxice, pentru păstrarea substanțelor chimice non-inflamabile în încăperile de lucru în conformitate cu TRGS 510, BGI 850-0.

6

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Siguranța și protecția mediului asecos® Cabine pentru fumători “smoke & talk” Cabinele “smoke & talk” sunt dotate cu un sistem sofisticat de filtrare în 5 trepte care reține în totalitate toate substanțele nocive din cabină și aerul filtrat este redat în spatiul în care este instalată cabină.

DESIGNER-LINE

Cabinele pentru fumători asecos® Germania sunt dotate cu un sistem de colectare şi filtrare a fumului și a altor substanțe nocive.

ECONOMY - LINE Prin tavanul prevăzut cu găuri foarte mici, o absobantă foarte performantă și foarte silențioasă - doar 35 dB (A) absoarbe instantaneu fumul de țigară.

AIRPORT - LINE

În funcție de modelul cabinei se pot integra și scrumierele la acest sistem de absorbție.

CASINO - LINE

Cabinele pentru fumători asecos® conving prin combinaţia dintre design-ul elegant şi tehnologia avansată de filtrare. EVENT - LINE 540240 – Târgu Mureș, Str. Depozitelor nr. 22 NUMĂRUL 2/2016 (28)

Tel.: 0365 410 572 email: comert@parconfreiwald.ro Fax: 0365 814 048 web: www.parconfreiwald.ro PIAŢA INDUSTRIALĂ

7


CUPRINS Acoperiri metalice Duratek International (pag. 89), PGC Galvan Prodmet (pag. 135) Articole din cauciuc Ronera Rubber (pag. 160), Vulcom (pag. 147) Automatizări industriale Advantech Poland (pag. 100), Artem Group Trade and Consult (pag. 101), Assembla Engineering (pag. 145, 147, 149, 151, 153), Cisimpex (pag. 97), Eplan Software and Service GmbH (pag. 102), SMC Romania (pag. 102), Techno Volt (pag. 98-99), Technosam (pag. 145) Componente pentru transmisii Primagra (pag. 90) Consultanță financiară Wise Finance Solutions (pag. 11) Corpuri de iluminat industriale Dietal Roumanie (pag. 179) Curățarea pieselor și echipamentelor industriale Gemarom Invest (pag. 56), MB Trading (pag. 54-55) Curățenie industrială First Phone (pag. 177) Cursuri de management industrial, analize industriale Best Smart Consulting (pag. 12) Cursuri de operare CNC Asociația Tehnică de Formare Profesională „Teach-Ing” (pag. 142) e-Business industrial Harting Romania (pag. 132), Hoffmann Industrial Tools (pag. 78-79) Echipamente de protecție Dräger Safety Romania (pag. 144) Echipamente pentru debitare termică Thermacut Romania (pag. 71, 87) Echipamente și consumabile industriale Hennlich (pag. 140-141), Indis Partener (pag. 70), Parcon Freiwald (pag. 5, 180, coperta IV), Pătrașcu & Gane Engineering Company (pag. 94-96) Elemente tipizate și consumabile pentru matrițe Best Tools (coperta IV), Büttner Mould Parts (pag. 147) ERP pentru companii industriale Dyntell Software Romania (pag. 121) Etanșări industriale Perfect Seal (pag. 110, 154) Evenimente Business&Technology, noutăți industriale Aerospace Meetings Romania (pag. 174), IEAS – Internațional Electric and Automation Show (pag. 172-173), „Expoziție internațională pentru tehnologii de prelucrare a metalelor, sudură și robotică METAL SHOW” (pag. 164-165), Simpozion „Optimization Technologies for Plastic Manufacturing Processes” (pag. 170-171), Greenbau Tehnologie la „Aerospace Meeting” (pag. 168-169), Open House Mepro – Romsan (pag. 166-167), Mitutoyo Romania deschide cel de-al doilea show-room din Romania (pag. 110) Filtre industriale – sisteme și soluții de filtrare Alwo Therm (pag. 162), Hemarom Service (pag. 36), HIFI Filter (pag. 152), Jarex Filtertechnik (pag. 156-157) Fluide industriale Lub Asyst (pag. 150), Lubexpert Romania (pag. 160) Hidraulică – echipamente, componente, servicii Bibus Eurofluid (pag. 161), Hydac (pag. 110) Încălzire industrială Delortech (pag. 20) Logistică și depozitare – echipamente, sisteme, soluții complete Dexion Storage Solutions (pag. 158), Elmas (pag. 155), Parcon Freiwald (pag. 6-7), TechnicAS MS (pag. 117), Trilogiq Romania (pag. 1-3) Marcare, codificare și gravură industrială – echipamente și soluții Atip Design (pag. 87, 117, 175), ETC International (pag. 72), Mach Foreign Trade Distribution (pag. 103), Multidevelopement (pag. 139), Rubin 2000 Import-Export (pag. 138), Trieurodata (pag. 117) Mase plastice – mașini, sisteme de injecție, soluții complete Artem Group Trade and Consult (pag. 179), Chorus Engineering (pag. 4), Engel Injecție (pag. 16-17, 160), Hitaro Plastic Machines (pag. 21), HÜRMAK Plastik Otomotiv Makina İmalat San. (contracoperta I, pag. 22), Plastic Systems (pag. 18-19, 160, coperta IV) Mase plastice tehnice Plastteh (pag. 13) Mașini de debitat Cobotec Engineering (pag. 84) Mașini de presetat scule Cobotec Engineering (pag. 85) Mașini-unelte cu comandă numerică CMIE Romania (pag. 32-33, pag. 179, coperta IV), CNC Machine World (pag. 37), DMG MORI Romania (pag. 28-30), Fedarom Machinery (pag. 91-93), GreenBau Tehnologie (pag. 25-27), Hemarom Service (pag. 36), Inmaacro (pag. 34, 179), Kerekes & Co (pag. 42), Mepro Utilaje (pag. 38-39),

8

Proma Machinery (pag. 40-41), Ro-Mega Trade (pag. 59), Romtos Mus (pag. 31), Sumaro (pag. 23), Top Metrology (pag. 24) Materiale compozite Best Tools (coperta IV) Materiale metalice Amari Romania (pag. 175), Color Metal (pag. 58) Medicina muncii, securitatea și sănătatea muncii Profi Consult (pag. 176), Transilvania Company (pag. 178, coperta IV) Organe de asamblare, tehnologii de asamblare Böllhoff (pag. 136-137) Piese pentru industria constructoare de mașini Maedler Hungary Kft (pag. 62) Pneumatică – echipamente, componente, servicii Abacomp (pag. 4) Prelucrarea tablelor – mașini, scule, accesorii A.G.O. Trade International (pag. 44), BWD Solutions (pag. 48-49, coperta III), Europe Solutions Import Export (pag. 46-47), Kerekes & Co (pag. 42), LeaderTech Consulting (pag. 43), Proma Machinery (pag. 40-41), Romax Waterjet (pag. 52), SM Tech (pag. 50, 154, coperta IV), Store Logistic (coperta II, pag. 53), Trieurodata (pag. 45), TRUMPF Laser + Machinery (pag. 51) Prelucrarea tablelor – servicii de prelucrare Easy Service (pag. 154), Edorom Metal (pag. 45), Maprom Production (pag. 151, coperta IV), Parom Impex (pag. 150), Plametco (pag. 133, pag. 179), Santorel (pag. 145), Sebert Tehnologie (pag. 151) Prelucrări prin așchiere Ara (pag. 61), Santorel (pag. 145), Sebert Tehnologie (pag. 149), Sumaro (pag. 23) Reparații și recondiționări motoare electrice Climid Servicii (pag. 158) Rețelistică industrială Harting Romania (pag. 132-133) Roboți industriali Inno Robotics (pag. 104-105), Mach Foreign Trade Distribution (pag. 103), Robcon TM (pag. 68), Robotsistem (pag. 102), Sam Robotics (pag. 106-107) Rulmenți industriali Primagra (pag. 90) Scule așchietoare Broos Premium Tools (pag. 73), Diamet (pag. 86), Emuge Franken Tools Romania (pag. 81, 86), ETC International (pag. 72), Hoffmann Industrial Tools (pag. 78-79), Industrial Exim Group (pag. 87), Iscar Tools (coperta IV), LMT Tool Systems Romania (pag. 83), Metal Star (pag. 80, 86), Microtek International (pag. 88), Perfect Tools (pag. 82), Profimetal (pag. 175), Seco Tools Romania (pag. 76-77), Walter Tools (pag. 74-75) Scule de mână Hoffmann Industrial Tools (pag. 78-79), Unior Tepid (pag. 146) Sisteme de amortizare Sebert Tehnologie (pag. 153) Sisteme de prindere pe mașini unelte Nova Grup (pag. 57) Software industrial Caelynx Europe (pag. 116), Cenit (pag 118-119), Cisimpex (pag. 131), Delcam Romania (pag. 129), Hofag Engineering (pag. 130), INAS (pag. 120), Inicad Design (pag. 122-123), Logicad Solutions (pag. 128), NCS Technological Solutions (pag. 126-127), ZWCAD Distribution (pag. 124-125) Sudură – echipamente, consumabile, accesorii CM Metal Trading (pag. 67), Demos Com Product (pag. 60), Ductil (pag. 66), Plasmaserv (pag. 64-65), Robcon TM (pag. 68), Rywal RHC Romania (pag. 69, coperta IV) Ștanțe și matrițe Avantec Plastic Molds (pag. 163), Avantec Stamping Tools (pag. 163), Electroprecizia Tools Production (pag. 58), Montana MG (pag. 158), Pro Plastic Engineering (pag. 63), Santorel (pag. 145) Tehnologii de măsurare și control Cisimpex (pag. 97), Ingefort (pag. 115), Inmaacro (pag 35), Italia Instruments (pag. 114), Mark Dimensions Technologies (pag. 116), Mitutoyo Romania (pag. 111), Ro-Mega Trade (pag. 112-113), Top Metrology (pag. 108-109) Transmisii Mecanice Siti Balkania (pag. 14-15) Tratamentele ale suprafețelor metalice Atotech (pag. 143) Tratamente de suprafață pentru aluminiu Anorom (pag. 134) Tratamente termice - servicii Bodycote Tratamente Termice (coperta IV), Delta HEAT Services (pag. 148), Romtech Enterprise (pag. 148) Tratamentele suprafetelor metalice Surtec Romania (pag. 159)

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


TABLE OF CONTENTS Aluminium coating services Anorom (pag. 134) Bearings Primagra (pag. 90) Business&technology events, industrial news Aerospace Meetings Romania (pag. 174), IEAS – Internațional Electric and Automation Show (pag. 172-173), „International Exhibition for Metalworking technologies, welding and robotics METAL SHOW” (pag. 164-165), The Conference „Optimization Technologies for Plastic Manufacturing Processes” (pag. 170-171), Greenbau Tehnologie exhibiting at „Aerospace Meeting” (pag. 168-169), Open House Mepro – Romsan (pag. 166-167), Mitutoyo Romania opens the second show-room in Romania (pag. 110) Clamping systems for machine tools Nova Grup (pag. 57) Cleaning of industrial parts and equipments Gemarom Invest (pag. 56), MB Trading (pag. 54-55) Cleaning of industrial spaces First Phone (pag. 177) CNC machine tools CMIE Romania (pag. 32-33, pag. 179, cover IV), CNC Machine World (pag. 37), DMG MORI Romania (pag. 28-30), Fedarom Machinery (pag. 91-93), GreenBau Tehnologie (pag. 25-27), Hemarom Service (pag. 36), Inmaacro (pag. 34, 179), Kerekes & Co (pag. 42), Mepro Utilaje (pag. 38-39), Proma Machinery (pag. 40-41), Ro-Mega Trade (pag. 59), Romtos Mus (pag. 31), Sumaro (pag. 23), Top Metrology (pag. 24) CNC operating training courses Asociația Tehnică de Formare Profesională „Teach-Ing” (pag. 142) Composite materials Best Tools (cover IV) Connection technology for industrial application Harting Romania (pag. 132-133) Cutting tools Broos Premium Tools (pag. 73), Diamet (pag. 86), Emuge Franken Tools Romania (pag. 81, 86), ETC International (pag. 72), Hoffmann Industrial Tools (pag. 78-79), Industrial Exim Group (pag. 87), Iscar Tools (cover IV), LMT Tool Systems Romania (pag. 83), Metal Star (pag. 80, 86), Microtek International (pag. 88), Perfect Tools (pag. 82), Profimetal (pag. 175), Seco Tools Romania (pag. 76-77), Walter Tools (pag. 74-75) Dies and molds Avantec Plastic Molds (pag. 163), Avantec Stamping Tools (pag. 163), Electroprecizia Tools Production (pag. 58), Montana MG (pag. 158), Pro Plastic Engineering (pag. 63), Santorel (pag. 145) eBusiness for industry Harting Romania (pag. 132), Hoffmann Industrial Tools (pag. 78-79) eManagement Decision Support Solution for Industry Dyntell Software Romania (pag. 121) Equipments and supplies for industry Hennlich (pag. 140-141), Indis Partener (pag. 70), Parcon Freiwald (pag. 5, 180, cover IV), Pătrașcu & Gane Engineering Company (pag. 94-96) Fasteners Böllhoff (pag. 136-137) Filters, filtering systems and filtering solutions Alwo Therm (pag. 162), Hemarom Service (pag. 36), HIFI Filter (pag. 152), Jarex Filtertechnik (pag. 156-157) Financial consulting Wise Financial Solutions (pag. 11) Hand tools Hoffmann Industrial Tools (pag. 78-79), Unior Tepid (pag. 146) Heat treatments - services Bodycote Tratamente Termice (cover IV), Delta HEAT Services (pag. 148), Romtech Enterprise (pag. 148) Heating and cooling for industry Delortech (pag. 20) Hydraulics - equipment, components, services Bibus Eurofluid (pag. 161), Hydac (pag. 110) Industrial automation Advantech Poland (pag. 100), Artem Group Trade and Consult (pag. 101), Assembla Engineering (pag. 145, 147, 149, 151, 153), Cisimpex (pag. 97), Eplan Software and Service GmbH (pag. 102), SMC Romania (pag. 102), Techno Volt (pag. 98-99), Technosam (pag. 145) Industrial fluids Lub Asyst (pag. 150), Lubexpert Romania (pag. 160) Industrial lighting fixtures Dietal Roumanie (pag. 179) Industrial management courses, industrial analysis Best Smart Consulting (pag. 12)

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Industrial sealing Perfect Seal (pag. 110, 154) Industrial springs and damping systems Sebert Tehnologie (pag. 153) Logistics and storage - equipment and complete systems Dexion Storage Solutions (pag. 158), Elmas (pag. 155), Parcon Freiwald (pag. 6-7), TechnicAS MS (pag. 117), Trilogiq Romania (pag. 1-3) Marking, Coding and Engraving - Equipment and Solutions Atip Design (pag. 87, 117, 175), ETC International (pag. 72), Mach Foreign Trade Distribution (pag. 103), Multidevelopement (pag. 139), Rubin 2000 Import-Export (pag. 138), Trieurodata (pag. 117) Measurement and inspection technology Cisimpex (pag. 97), Ingefort (pag. 115), Inmaacro (pag 35), Italia Instruments (pag. 114), Mark Dimensions Technologies (pag. 116), Mitutoyo Romania (pag. 111), Ro-Mega Trade (pag. 112-113), Top Metrology (pag. 108-109) Mechanical transmissions Siti Balkania (pag. 14-15) Metal coating Duratek International (pag. 89), PGC Galvan Prodmet (pag. 135) Metallic materials Amari Romania (pag. 175), Color Metal (pag. 58) Metals coating technology Atotech (pag. 143) Occupational Medicine Profi Consult (pag. 176), Transilvania Company (pag. 178, cover IV) Parts for engineering industry Maedler Hungary Kft (pag. 62) Parts machining Ara (pag. 61), Santorel (pag. 145), Sebert Tehnologie (pag. 149), Sumaro (pag. 23) Plastic injection - machines and injection systems, complete solutions Artem Group Trade and Consult (pag. 179), Chorus Engineering (pag. 4), Engel Injecție (pag. 16-17, 160), Hitaro Plastic Machines (pag. 21), HÜRMAK Plastik Otomotiv Makina İmalat San. (contracover I, pag. 22), Plastic Systems (pag. 18-19, 160, cover IV) Plastics for industry Plastteh (pag. 13) Pneumatics – Equipment, components, services Abacomp (pag. 4) Power transmision equipments Primagra (pag. 90) Repair and rebuild electric motors Climid Servicii (pag. 158) Robots for industry Inno Robotics (pag. 104-105), Mach Foreign Trade Distribution (pag. 103), Robcon TM (pag. 68), Robotsistem (pag. 102), Sam Robotics (pag. 106-107) Rubber products Ronera Rubber (pag. 160), Vulcom (pag. 147) Safety, security, and protection equipments Dräger Safety Romania (pag. 144) Sheet metal processing – machinery, tools, accessories A.G.O. Trade International (pag. 44), BWD Solutions (pag. 48-49, cover III), Europe Solutions Import Export (pag. 46-47), Kerekes & Co (pag. 42), LeaderTech Consulting (pag. 43), Proma Machinery (pag. 40-41), Romax Waterjet (pag. 52), SM Tech (pag. 50, 154, cover IV), Store Logistic (cover II, pag. 53), Trieurodata (pag. 45), TRUMPF Laser + Machinery (pag. 51) Sheet metal processing – processing services Easy Service (pag. 154), Edorom Metal (pag. 45), Maprom Production (pag. 151, cover IV), Parom Impex (pag. 150), Plametco (pag. 133, pag. 179), Santorel (pag. 145), Sebert Tehnologie (pag. 151) Software for industry Caelynx Europe (pag. 116), Cenit (pag 118-119), Cisimpex (pag. 131), Delcam Romania (pag. 129), Hofag Engineering (pag. 130), INAS (pag. 120), Inicad Design (pag. 122-123), Logicad Solutions (pag. 128), NCS Technological Solutions (pag. 126-127), ZWCAD Distribution (pag. 124-125) Standardised mould components Best Tools (cover IV), Büttner Mould Parts (pag. 147) Straight-cutting bandsaws Cobotec Engineering (pag. 84) Thermal cutting equipments Thermacut Romania (pag. 71, 87) Tool presetter machines Cobotec Engineering (pag. 85) Welding - equipment, consumables and accessories CM Metal Trading (pag. 67), Demos Com Product (pag. 60), Ductil (pag. 66), Plasmaserv (pag. 64-65), Robcon TM (pag. 68), Rywal RHC Romania (pag. 69, cover IV)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

9


COMPANII A.G.O. Trade International Abacomp

pag. 44 pag. 4

Elmas EMUGE FRANKEN Tools Romania

Advantech Poland

pag. 100

Engel injecție

Alwo Therm

pag. 162

Eplan Software and Service GmbH

AMARI Romania

pag. 175

ETC Internațional

Anorom

pag. 134

Euroexpo Fairs

Ara Artem Group Trade and Consult Asociația Tehnică de Formare Profesională „Teach-Ing” Assembla Engineering Atip Design

pag. 61 pag. 101, 179 pag. 142 pag. 145, 147, 149, 151, 153 pag. 87, 117, 175

Atotech

pag. 143

Avantec Plastic Molds

pag. 163

Avantec Stamping Tools

pag. 163

Best Smart Consulting

pag. 12

Best Tools

coperta IV

BCI Aerospace

pag. 174

Bibus Eurofluid

pag. 161

Bodycote Tratamente Termice Böllhoff

coperta IV pag. 136-137

pag. 155 pag. 81, 86 pag. 16-17, 160

pag. 110, 154

Perfect Tools

pag. 82

pag. 164-165 pag. 46-47

Plametco

Fedarom Machinery

pag. 91-93

Plasmaserv

pag. 177

Plastic Systems

pag. 56

Plastteh

pag. 13

pag. 25-27

Primagra

pag. 90

GreenBau Tehnologie Harting Romania

132-133

Pro Plastic Engineering

pag. 63

pag. 36

Profi Consult

pag. 176

Hennlich HIFI Filter Rom Hitaro Plastic Machines Hofag Engineering

Hoffmann Industrial Tools Hürmak Plastik Otomotiv Makina Imalat San.

pag. 140-141 pag. 152 pag. 21 pag. 130 pag. 78-79 contracoperta I, pag. 22

Hydac

pag. 110 pag. 70

Industrial Exim Group

pag. 87

INGEFORT

pag. 115

Cisimpex

pag. 4 pag. 97, 131

Inicad Design INMAACRO INNO Robotics

pag. 122-123 pag. 34-35, 179 pag. 104-105

Climid Servicii

pag. 158

Iscar Tools

CM Metal Trading

pag. 67

Italia Instruments

pag. 114

pag. 32-33, 179, coperta IV

JAREX Fliterchnik

pag. 156-157

CMIE Romania CNC Machine World

pag. 37

Cobotec Engineering

pag. 84-85

coperta IV

Kerekes & Co

pag. 42

Leadertech Consulting

pag. 43

Color Metal

pag. 58

LMT Tool Systems RO

pag. 83

Delcam Romania

pag. 129

Logicad Solutions

pag. 128

Delortech

pag. 20

Lub Asyst

pag. 150

Delta Heat Services

pag. 148

Lubexpert Romania

pag. 160

Demos Com Product

pag. 60

Mach Foreign Trade Distribution

pag. 103

Dexion Storage Solutions

pag. 158

Mädler Hungary KFT

pag. 62

Diamet

pag. 86

Maprom Production

pag. 151, coperta IV

pag. 179

Mark Dimension Technologies

Dietal Roumanie DK Expo DMG Mori Romania Dräger Safety Romania

pag. 116

pag. 172-173

MB TRADing

pag. 54-55

pag. 28-30

MEPRO Utilaje

pag. 38-39

Metal Star

pag. 80-86

pag. 144

Ductil

pag. 66

Microtek International

Duratek International

pag. 89

Mitutoyo Romania

Dyntell Software Romania

pag. 121

Montana M.G.

pag. 158

Easy Service

pag. 154

Multidevelopment

pag. 139

Edorom Metal

pag. 45

NCS Technological Solutions

Electroprecizia Tools Production

pag. 58

Nova Grup

10

pag. 18-19, 160, coperta IV

Hemarom Service

Indis Partener

Chorus Engineering

pag. 64-65

Gemarom Invest

pag. 147

pag. 118-119

pag. 133, 179

First Phone

Buttner Mould Parts

Cenit

pag. 135

PGC Galvan Prodmet

Europe Solutions Import Export

pag. 120

pag. 116

pag. 94-96

Perfect Seal

INAS

Caelynx Europe

Patrascu & Gane Engineering Company

pag. 72

pag. 73 pag. 48-49, coperta III

pag. 150

Parom Impex

pag. 102

Broos Premium Tools BWD Solutions

pag. 5-7, 180, coperta IV

Parcon Freiwald

pag. 88 pag. 110-111

pag. 126-127

pag. 175

Profimetal

pag. 40-41

Proma Machinery

pag. 59, 112-113

Ro-Mega Trade Robcon TM

pag. 68

Robotsistem

pag. 102

Romax Waterjet

pag. 52 pag. 148

Romtech Enterprise RomTos-MUS

pag. 31

Ronera Rubber

pag. 160

Rubin 2000 Import-Export

pag. 138 pag. 69, coperta IV

Rywal RHC Romania

pag. 106-107

SAM Robotics

pag. 145

Santorel

pag. 149, 151, 153

Sebert Tehnologie Seco Tools Romania

pag. 76-77

Siti Balkania

pag. 14-15 pag. 50, 154, coperta IV

SM Tech SMC Romania

pag. 102

Store Logistic

coperta II, pag. 53

Sumaro

pag. 23

Surtec Romania

pag. 159

TechnicAS MS

pag. 117

Techno Volt

pag. 98-99

Technosam

pag. 145 pag. 71, 87

Thermacut Romania

pag. 24, 108-109

Top Metrology

pag. 178, coperta IV

Transilvania Company

pag. 45, 117

Trieurodata Trilogiq Romania

pag. 1-3

TRUMPF Laser + Machinery

pag. 51

Unior Tepid

pag. 146

Vulcom

pag. 147

Walter Tools Wise Finance Solutions ZWCAD Distribution

pag. 74-75 pag. 11 pag. 124-125

pag. 57

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

11


SSM în 3 cifre și o idee De ce discutăm despre SSM? Pentru că implică RESPECT. Ultima statistică referitoare la protecția muncii (http://www.inspectiamuncii.ro/statistici-accidente-de-munca) indică o situație alarmantă. Deși suntem în coada listei europene ca număr de accidente de muncă din punct de vedere al gravității, suntem pe locul 2 la numărul de accidente mortale raportate la 100.000 de lucrători. Și este posibil ca datele să nu fie în totalitate corecte sau complete. Vă întrebați poate, de ce, la nivelul anului 2014, 83% din cauzele evenimentelor de muncă din România sunt dependente de executant? Poate pentru că locuim în țara în care „tot mortul e vinovat”? Poate pentru că ar trebui să cercetăm, să analizăm mai în profunzime și să ne oprim?

ACADEMIA INDUSTRIALĂ

Și asta deoarece: 1. SSM, HSE, EHS sau oricare ar fi acronimul utilizat este văzut în majoritatea companiilor ca un centru de cost, nu de profit. 2. Avem impresia că ne umplem birourile de certificări și ne sunt folositoare doar când vine un audit, uitând în același timp să trasăm alei pietonale în depozite, să facem trotuare, să îi întrebăm pe colegii noștri înainte de a achiziționa un echipament de muncă nou cum ar trebui să fie acesta, astfel încât întreg procesul de producție în care este implicat, să devină mai fluent și eficient etc. 3. De cele mai multe ori nu comunicăm așa cum trebuie în materie de securitate și sănătate în muncă; semnăm ca primarii periodic niște fișe și dăm bani pe evaluări stufoase și imposibil de utilizat. 4. Atunci când facem o cercetare de eveniment sau o situație periculoasă, uităm să întrebăm măcar cei 3 din cei 5 DE CE? Sau nu suntem capabili să ne asumăm răspunsul. Ne este mult mai simplu să mușamalizăm. 5. Pentru că alegem să promovăm legi SSM găunoase, ce se vor atotcuprinzătoare, dar care mută întreaga responsabilitate la nivelul investitorului/patronului/acționarului, fără prevederi clare/simple/ușor de urmat.

Cursuri în cadrul Programului MANAGEMENTUL OPERAȚIUNILOR • Managementul Producției • Planificarea Producției • Managementul Calității în Producție • Managementul Mentenanței și SSM • Logistica Producției • Finanțe pentru nonfinanțiști • Excelența în Operațiuni Cursuri în cadrul Programului COORDONAREA PRODUCȚIEI • Managementul Liniei de Producție • Managementul Calității în Producție • Managementul Mentenanței și SSM • Costuri și Bugete • Îmbunătățiri Procese Cursuri în cadrul Programului ACHIZIȚII ȘI SUPPLY CHAIN • Bazele Achizițiilor Industriale • Achiziții Strategice • Finanțe pentru nonfinanțiști • Negociere Avansată • Planificarea Producției

Relații suplimentare și înscrieri la: Tel.: 0726 268 256 0727 336 314 Fax: 031 814 67 48 Email: office@bestsmart.ro vanzari@bestsmart.ro Web: www.bestsmart.ro

Există însă multe organizații în care s-a făcut trecerea de la a respecta litera legii/standardului la a RESPECTA OAMENII ȘI OMENIA. Organizații în care, indiferent de sistemul FORMAL sau INFORMAL SSM implementat, oamenii se simt în siguranță, motivați și respectați. Un sistem în care, mai mult decât a primi un bonus, oamenii pot spune dacă scaunul pe care stau 8 ore este confortabil și pot cere să le fie schimbat atunci când au nevoie; în care, pe lângă sarcina de muncă de a face încă 100 de piese în următoarele 3 ore, strungarul primește și întrebarea „Ai tot ce-ți trebuie? Poți?” Căci pentru el, un echipament de muncă fiabil, o chingă corespunzătoare, un covoraș anti-oboseală, o lumină și un șubler bun sunt semne de respect. Ultima statistică din Anglia ( http://www.hse.gov.uk/statistics/overall/hssh1415.pdf ) ne arată că peste 800.000 de oameni suferă din cauza îmbolnăvirilor de la vechiul loc de muncă. În România, nu face nimeni, încă, astfel de statistici. Aș zice că depinde de TINE, de ceea ce ALEGI să faci în fiecare zi, ca formă de RESPECT pentru tine și pentru ceilalți să fiți în siguranță. Îți țin pumnii strânși să reușești și te aștept la curs să învățăm metode prin care SSM-ul să fie parte firească și importantă a vieții noastre la locul de muncă.

SIMONA FRÎNCU – trainer BEST SMART CONSULTING

12

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


S.C. PLASTTEH S.R.L. este o societate care și-a început activitatea în 2005 și își propune să rezolve un capitol important din problemele de producție industrială. Cu o echipă tânără și experimentată, venim în sprijinul clienților noștri cu o gamă de produse și servicii menite să le satisfacă nevoile, totodată ținând cont și de reducerea costurilor de întreținere și reparații. Suntem reprezentanți ai producătorului spaniol de plastice tehnice Traid Villarroya, cu peste 16 fabrici de producție în Spania și oferim poliamidă, teflon, textolit, polipropilenă și multe altele sub formă de bară, placă și bucșă. Bazându-ne pe rapiditatea și seriozitatea cu care sunt tratați clienții noștri credem că societatea noastră poate veni în sprijinul tuturor marilor probleme ivite în procesele de producție. 1. PA6 (POLIAMIDA)

PLASTICE TEHNICE

POLIAMIDĂ sub formă de bară, placă și tuburi de diferite dimensiuni. POLIAMIDĂ PA6 E / PA6 E MoS2 (extrudată) - bune proprietăți electroizolante; - duritate optimă, rigiditate și rezistență mecanică; - bune proprietăți la alunecare și uzură. DIMENSIUNI PA6 E / PA6 G MoS2: - bare de la Ø 6 mm până la Ø 1000 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 1 mm la 100 mm POLIAMIDĂ PA6 G / PA6 G MoS2 / PA6 G OIL (turnată) - bună stabilitate dimensională, în mare parte datorită eliberării tensiunilor interne în timpul prelucrării; - rezistență excelentă la uzură și abraziune; - rezistență mecanică, termică și chimică excelentă. DIMENSIUNI PA6 G / PA6 G MoS2 / PA6 G OIL: - bare de la Ø 25 mm până la Ø 2000 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 6 mm la 500 mm

POM C / POM H sub formă de bară, placă și tuburi de diferite dimensiuni. - bun izolator electric și proprietăți dielectrice; - absorbție de umiditate scăzută; - stabilitate dimensională excelentă și prelucrabilitate; - rezistență mecanică ridicată și rigiditate; DIMENSIUNI POM C / POM H: - bare de la Ø 6 mm până la Ø 500 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 1 mm la 150 mm OBS.: CEL MAI BUN MATERIAL LA PRELUCRAREA MECANICĂ !!! 3. PEHD (POLIETILENA) PEHD 300 / PEHD 500 / PEHD 1000 sub formă de bară și placă de diferite dimensiuni. Disponibilă în toate culorile: roșu, verde, galben, etc. - potrivită pentru contactul cu alimentele; - prelucrabilitate ușoară și greutate specifică scazută; - coeficient de frecare redus și rezistență mare la abraziune; - rezistență chimică ridicată și rezistență la șocuri, bună chiar și la temperaturi scăzute.

DIMENSIUNI PET: - bare de la Ø 6 mm până la Ø 200 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 3 mm la 100 mm

NUMĂRUL 2/2016 (28)

6. PP (POLIPROPILENA) PP sub formă de bară și placă de diferite dimensiuni. - bună stabilitate la temperatură; - prelucrabilitate ușoară și greutate specifică scăzută; - rezistență chimică ridicată.

TEXTOLIT sub formă de bară și placă de diferite dimensiuni. - ușor de prelucrat; - coeficient redus de frecare; - performanță electrică bună; - proprietăți mecanice bune.

2. POM (POLIACETAL)

PET sub formă de bară și placă de diferite dimensiuni. - potrivit pentru contactul cu alimentele; - dilatare termică redusă și absorbție de umiditate scăzută; - excelentă rezistență la uzură; - rezistență mecanică ridicată, duritate și rigiditate; - stabilitate dimensională excelentă.

DIMENSIUNI PVC: - bare de la Ø 6 mm până la Ø 300 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 1 mm la 100 mm

7. HGW 2082 (TEXTOLIT)

DIMENSIUNI PA6 G HS BLUE: - bare de la Ø 100 mm până la Ø 400 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 20 mm la 100 mm - plăci 3.050x1.250 mm, grosimi de la 20 mm la 60 mm

4. PET (ERTALYTE)

PVC sub formă de bară și placă de diferite dimensiuni. - proprietăți electroizolante excelente; - prelucrabilitate ușoară; - poate fi sudat la cald; - proprietăți de autostingere.

DIMENSIUNI PP: - bare de la Ø 6 mm până la Ø 300 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 2 mm la 70 mm

POLIAMIDĂ PA6 G HS BLUE (turnată) - auto-lubrifiere cu coeficient de frecare redus; - rezistență mai bună la temperaturi decât PA6G natural; - rezistență mai mare la oboseală decât PA6G natural; - rezistență bună la intemperii și la temperaturi scăzute.

DIMENSIUNI PE 300 / PE 500 / PE 1000: - bare de la Ø 6 mm până la Ø 300 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 2 mm la 200 mm

5. PVC (POLICLORURA DE VINIL)

DIMENSIUNI TEXTOLIT: - bare de la Ø 8 mm până la Ø 200 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 0,5 mm la 120 mm 8. PTFE (TEFLON) TEFLON sub formă de bară, placă, folie și tuburi de diferite dimensiuni. - ușor inflamabil; - prelucrabilitate ușoară; - coeficient de frecare redus; - rezistență chimică foarte mare. DIMENSIUNI TEFLON: - bare de la Ø 6 mm până la Ø775 mm - plăci 600x600 mm, grosimi de la 80 mm la 150 mm - plăci 1.000x1.000 mm, grosimi de la 4 mm la 50 mm - plăci 1.200x1.200 mm, grosimi de la 1 mm la 70 mm - plăci 2.000x1.000 mm, grosimi de la 2 mm la 50 mm 9. Materiale speciale - PEEK, PMMA, PC (POLICARBONAT), PVDF, PETG, etc. 10. Servicii Debitare, pe circular, piese din placă la dimensiunile cerute de client.

Str. Aurel Vlaicu, nr. 186, corp C2 400581 Cluj-Napoca, ROMÂNIA Tel.: 0364-148940 Fax: 0364-149956 E-mail: office@plastteh.ro www.plastteh.ro PIAŢA INDUSTRIALĂ

13


14

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

15


16

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

17


SEPARATOARE ȘI SISTEME DE SEPARARE MAGNETICĂ PLASTIC SYSTEMS Separatoarele magnetice sunt folosite în mai toate aplicațiile industriile, urmărind diminuarea sau eliminarea particulelor feroase din componența materialelor procesate, complementar realizându-se și protecția echipamentelor din fluxul de producție. După zece ani de experiență, funcție de natura produsului și tipul aplicației, colectivul nostru de proiectare, are capabilitatea să furnizeze soluții care să îndeplinească cele mai diverse exigențe. Importante în dimensionare, proiectare și execuție, sunt forma și granulația materialului infestat, umiditatea acestuia și sistemul de transport utilizat. SEPARATOARE MAGNETICE TIP SITĂ/GRILĂ Cele mai simple și des utilizate, sunt destinate separării (reținerii) particulelor feromagnetice nedorite din materiale granulare sau pulverulente neaderente, cu grad relativ mic de contaminare, care traversează secțiunea sitei magnetice prin cădere liberă. Reprezintă o soluție economică și permit un montaj ușor în conducte sau cuve de alimentare. Sunt executate din bare magnetice cu magneți permanenți din neodimiu. Intensitatea medie a câmpului magnetic de 6.000 Gs. Opțional bare magnetice cu intensitate de până la 11.000 Gs. Execuție în AISI 304 cu diametre de 25 sau 33 mm, astfel încât să asigure o maximă eficiență magnetică. SEPARATOARE MAGNETICE PENTRU LICHIDE ȘI PASTE Recomandate pentru reținerea particulelor feromagnetice din materiale lichide și paste neaderente, cu grad relativ mic de contaminare, pompate prin conducte. ▶▶Carcasă din oțel inoxidabil cu racorduri de legătură ▶▶Soluții Easy- Clean, ușor de instalat ▶▶Nu necesită consumabile și nu au piese în mișcare ▶▶Variante cu pereți dubli pentru conducte încălzite unde temperatura este critică pentru vâscozitatea produsului ▶▶Execuție în varianta cu interiorul acoperit cu PTFE pentru industria chimică ▶▶Presiune de lucru 6 bar. Variante speciale pentru presiuni mai mari (max 20 bar) ▶▶Temperatura de lucru < 80 ºC. Execuție specială pentru temperaturi până la 300 ºC

SISTEM SNR-NTN RULMENȚI SIBIU

SEPARATOARE MAGNETICE LICHIDE TEHNOLOGICE Executate cu magneți permanenți de mare putere, formate dintr-un cilindru magnetic acționat de un moto-reductor care se rotește în interiorul unui bazin, unde lichidul intră prin partea superioară și circulă între cilindru și fundul bazinului, particulele feromagnetice fiind reținute de cilindrul magnetic și sunt îndepărtate de pe acesta de către o lamă racloare. Lichidul curățat este direcționat spre un rezervor pentru recirculare. Utilizarea separatorului reduce uzura și timpii de întreținere a utilajelor, reduce uzura sculelor mărind durata de utilizare și asigură o calitate bună a prelucrărilor. SEPARATOARE MAGNETICE PENTRU TUBULATURI Ideale pentru extragerea particulelor feromagnetice din materiale uscate cu volum mare (materiale fibroase cu sau fără tendința de aglomerare, granule sau pudre), care curg liber (gravitațional). Sistem de închidere rapidă pentru ușa care susține sistemul magnetic. Se pot executa în diferite forme și dimensiuni în raport cu materialul supus deferitizării. Eficiența ridicată datorită câmpurilor magnetice mari. Curățire manuală, ușoară a suprafețelor magnetice. Ușor de instalat. 18

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


TAMBUR MAGNETIC - CASETA CU TAMBURI MAGNETICI Montat la capătul de descărcare al benzilor de transport sau de sortare, permite o separare continuă și automată a particulelor feromagnetice din materialul transportat. Are avantajul versatilității, permițând separarea atât a particulelor de mari dimensiuni cât și a celor foarte fine. Dacă este necesară o separare foarte bună se pot utiliza sisteme cu tamburi magnetici în cascadă. Dimensiuni, tipuri de magneți și caracteristici realizate în conformitate cu parametrii aplicației solicitate de client. ROLA MAGNETICĂ Montată la capătul de descărcare a transportoarelor tip bandă sau a benzilor de sortare, permite o separare continuă și automată a particulelor feromagnetice din materialul transportat. Indicate pentru separarea particulelor feroase de dimensiuni mici și medii . Rola magnetică atrage elementele feroase apropiate de bandă. Pentru straturi groase de material transportat se recomandă utilizarea combinată a unei role magnetice și a unui separator magnetic cu bandă montat deasupra benzii transportoare. Robustă, nu necesită întreținere și asigură forță de atracție nelimitată în timp. PLACA MAGNETICĂ Se utilizează în special la extragerea și reținerea elementelor feromagnetice din materiale granulare. Se pot executa în diferite forme și dimensiuni, având o eficiență ridicată datorită câmpurilor magnetice mari. SEPARATOARE MAGNETICE OVERBAND Utilizate pentru extragerea particulelor feromagnetice din materialele în vrac transportate pe benzi. Materialele pot fi și cu un grad relativ de umiditate. Se poziționează deasupra benzii transportoare transversal sau longitudinal. Protejează echipamentele din aval respectiv shredder, concasor, moară sau alt echipament. Execuție cu magneți permanenți feritici sau/și neodimiu cât și cu electromagneți. Varianta cu magneți permanenți prezintă următoarele avantaje: - nu consumă energie pentru generarea câmpului magnetic - câmp magnetic constant, neîntrerupt pe tot parcursul utilizării - forță de atracție nelimitată în timp, întreținere minimă și doar la părțile mecanice în mișcare. SEPARATOARE MAGNETICE NEFEROASE – EDDY CURRENT Separatoarele magnetice prin inducție, utilizate la separarea de până la 3 tipuri de materiale, în 3 zone distincte. Separă materiale cu dimensiuni diverse, de la cele cu impurități de până la 2 mm până la cele cu până la 400 mm. Se utilizează în diverse domenii, în special la reciclarea componentelor electronice și electrocasnice. Punctul forte îl reprezintă rotorul magnetic, complet sigilat la pătrunderea de impurități sau praf, garantând astfel timpi de utilizare îndelungați. Datorită vitezelor mari de rotație ai rotorului, sunt necesare benzi de transport foarte rezistente (din cauciuc sau PVC).

Plastic Systems SRL

RO 550052 SIBIU – ROMÂNIA Şoseaua Alba Iulia, Nr. 110 NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

Telefon/Fax: +40 269 229 685 Mobil: 0788 015 555, 0746 015 555 www.plasticsystems.ro 19


Str. Harghita, nr. 41 Miercurea Ciuc, 530152 Jud. Harghita Rezistențe electrice pentru cilindri

Tel.: 0745 915 912, 0755 086 086 Fax: 0266 317 243

Rezistențe electrice pentru duze

Blocuri calde

Regulatoare de temperatură

20

Duze de injecție

Rezistențe electrice tip cartuș

Termocupluri

Conectori, prize, ștechere, cleme

E-mail: info@delortech.ro www.delortech.ro

Rezistențe spiralate

Sisteme de răcire

Radiatoare ceramice infraroșu

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

Radiatoare infraroșu cu tuburi de cuarț

NUMĂRUL 2/2016 (28)


HAITIAN MARS II

Mașini de injecție hidraulice 600 – 10.000 kN Disponibile în două variante: Standard și ECO (pentru aplicații simple unde costul de producție trebuie să fie scăzut).

ZHAFIR VENUS II

Mașini de injecție electrice 400 – 6.500 kN Precizie cu un consum scăzut de energie electrică (cu până la 70% față de soluțiile hidraulice).

ZHAFIR ZERES

Mașini de injecție hibride 400 – 6.500 kN Acționare electrică la partea de injecție și deschiderea/închiderea matriței și acționare hidraulică pentru ejector, extractor miez și ghidaj duză.

HAITIAN JUPITER II

Mașini de injecție cu două platouri 4.500 – 66.000 kN Design compact dar adecvată pentru producerea de piese de dimensiuni mari.

HITARO PLASTIC MACHINES S.R.L.

Str. Avram Iancu Nr. 30, Sector 2, București

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Tel.: 021 313 83 00 E-mail: office@hitaro.ro

PIAŢA INDUSTRIALĂ

www.hitaro.ro

21


22

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


FERMAT

Compania FERMAT este un renumit producãtor ceh de maºini-unelte cu specializare în aria maºinilor de alezat ºi frezat orizontale. Tradiþia de peste 100 de ani în domeniul producþiei de maºini‑unelte plaseazã compania printre liderii de producþie din Europa ºi din întreaga lume. Maºinile de alezat ºi frezat FERMAT permit prelucrarea CNC cu diametrul axului broºei cuprins între 100160 mm. Componentele ºi accesoriile maºinilor sunt produse în mod direct de cãtre FERMAT sau sunt furnizate de companii cu renume mondial precum: SKF, Thyssen Krupp, Siemens, Rittal etc.

Producþia anualã FERMAT este de peste 100 unitãþi ºi cumuleazã exporturi în peste 40 de þãri din întreaga lume. Sistemul modular de producþie permite furnizarea de maºini dedicate funcþiilor indicate de clienþi - atât pentru aplicabilitãþi standard cât ºi pentru cele care necesitã componente speciale de proiectare. Prin natura ºi versatilitatea lor, designul rigid ºi de precizie, maºinile de alezat ºi frezat FERMAT sunt utilizate în principal în arealul industriilor grele, cum ar fi construcþiile navale, industria aviaticã, industria mineritului, petrolului ºi gazelor sau în industria feroviarã.

Table type

WFT

WFRT

WFC

Floor type WRF

WRF Portable

WF

Distribuitor: Bucureºti - Parcul Industrial „FAUR”, tel: 0722 323 991, fax: 021 210 70 61, contact@sumaro.ro, www.sumaro.ro

* execuþie subansamble ºi instalaþii

* modernizãri maºini-unelte

NUMĂRUL 2/2016 (28) 4

* prelucrãri mecanice

PIAŢA INDUSTRIALĂ WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

ANUL IV, NUMĂRUL 23 22


TOP Metrology aduce

în România !

TOP Metrology SRL este reprezentantul în România al celebrului producător de centre de prelucrare și EDM-uri, Makino. În istoria de 77 de ani a corporației, Makino a revoluționat constant piața mașinilorunelte, dezvoltând tehnologii de prelucrare inovatoare. Fie că vorbim de centre de prelucrare verticale, orizontale, mașini de electroeroziune sau mașini de rectificat, Makino este alegerea perfectă. Productivitate, Fiabilitate, Calitate Productivitate, fiabilitate și calitate sunt elementele forte pentru orice mașină-unealtă cât și nucleul din spatele proiectării și fabricării centrelor cu comandă numerică Makino. Încă de la lansare, Makino este lider de piață în ceea ce privește centrele de prelucrare verticale și orizontale. Gama extinsă de centre de prelucrare în 4 sau 5 axe comandate numeric sunt uneltele ideale ale industriei auto, aeronautice, industriei medicale, în general în producție.

sistem de răcire aduce mașinilor Makino precizie, fiabilitate și viteză. În plus, permite operarea cu arborele principal la viteză maximă fără a exista preocupări referitoare la apariția uzurilor.

Fără Spindle Core Cooling

Cu Spindle Core Cooling

Uleiul de răcire este circulat prin arborele principal până la nivelul sistemului de lăgăruire, asigurând astfel atât răcirea cât și lubrifierea ansamblului

EDM – Mașini de electroeroziune

Toate centrele de prelucrare Makino, sunt proiectate și fabricate cu o structură stabilă, rigidă având în dotare un arbore principal de înaltă precizie și numeroase alte caracteristici ce îmbunătățesc performanța și profitabilitatea. Datorită vitezelor mari ale arborelui principal (până la 45.000 min-1) se pot realiza prelucrări extrem de precise și complexe indiferent de natura materialului de prelucrat. Un alt avantaj al mașinilor-unelte Makino îl constituie numărul mare de scule ce pot fi stocate în magazie, ajungând până la 313 scule.

Spindle Core Cooling ‘Spindle Core Cooling’ este sistemul unic dezvoltat de Makino ce permite ca prin arborele principal, să circule o mare cantitate de fluid de răcire, la o temperatură controlată, asigurând astfel o răcire eficientă. Implementarea acestui

Mașinile de electroeroziune de la Makino sunt mașini destinate realizării suprafețelor complexe specifice activităților de matrițerie, prototipuri sau tehnologii speciale. Există doua tipuri de mașini de electroeroziune: mașini de electroeroziune cu fir (WIRE cutting) și mașini de electroeroziune cu electrod masiv (Sinker EDM), Makino producând ambele tipuri de mașini EDM. Principalele caracteristici ale mașinilor de electroeroziune de la Makino: design rigid, finisaje de suprafață de înaltă calitate, viteze de prelucrare mari și precizie superioară.

iGrinding – Mașini de rectificat Mașinile de rectificat Makino sunt echipate cu 5 axe comandate numeric având un sistem inovativ ce permite schimbarea direcției de tăiere menținând condițiile ideale pentru realizarea operației de rectificare. Scăderea temperaturii și stabilitatea în timpul operației de rectificare sunt puncte cheie cărora Makino le acordă o atenție deosebită. Prelucrarea la mare viteză este o condiție pe care majoritatea utilizatorilor pun accent în scopul reducerii timpului de lucru și a costurilor, factori asigurați de mașinile Makino. TOP Metrology S.R.L. Blvd. Iuliu Maniu nr. 7-11 Complex Apaca Sector 6, București +40 746.608.707 / +40 37.810.5808 office@topmetrology.ro / www.topmetrology.ro

24

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

25Softronic și GreenBau Tehnologie – colaborări de succesgg Societatea Softronic activează din 1999 având ca domeniu principal de activitate modernizarea și fabricarea materialului rulant motor. În momentul în care am început să fabricăm locomotive s-a ivit necesitatea unei fabrici și a unui spațiu special pentru fabricația mecanică. Principalii noștri beneficiari sunt firme de transport de marfă și de călători. Majoritatea acestor firme activează în străinătate în țări ca Germania, Ungaria și Slovacia dar avem ca și clienți firmele de stat din România, CFR Marfă și CFR Călători. Primul nostru atelier pentru utilaje cu comandă numerică a fost dotat cu utilaje OKUMA achiziționate în anul 2007 de la firma GreenBau. Le-am achiziționat în ideea că

Ion GÂRNIȚĂ - Director General SOFTRONIC avem o diversitate foarte mare de repere mecanice în producția de locomotive. Din momentul achiziționării lor și până în prezent lucrează 24/24, nu s-au oprit niciodată și suntem extrem de mulțumiți de calitatea produselor executate cu ele. Atunci când am început să fabricăm în serie locomotive, am mai cumpărat de la Greenbau un centru de prelucrare cu o masă de dimensiuni mari, de 4/3 m care ne-a fost absolut necesar pentru prelucrarea boghiurilor, atât ale trenului electric cât și ale locomotivelor pe care le fabricăm.

Apreciem foarte mult că mașinile se pot depana prin internet. Comunicarea este foarte bună cu GreenBau, firma asigurându-ne verificarea anuală a mașinilor pe care le avem în dotare. Intenționăm realizarea unei noi hale de pregătiri mecanice pe care o vom echipa tot cu mașini-unelte achiziționate de la firma GreenBau, în care avem o foarte mare încredere cu care am colaborat foarte bine. Precizia utilajelor OKUMA achiziționate de la GreenBau ne-a permis ridicarea calității produselor noastre, astfel încât am putut face față competitivității pe plan extern.


Interviu

cu domnul Christian Thönes

Membru al board-ului executiv, responsabil cu dezvoltarea produselor, a producției și tehnologiei la DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT - Bielefeld

PRODUSE ȘI SOLUȚII PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ DMG MORI împinge mai departe CELOS® și soluțiile software inteligente ca bază elementară a transformării digitale a lanțului procesului de producție. Christian Thönes, membru al Board-ului DMG MORI SEIKI AKTIENGESELLSCHAFT din Bielefeld responsabil în dezvoltarea produselor, a producției și a tehnologiei.

Topicul „Industry 4.0” domină discuțiile despre viitor ca niciun altul, chiar și în sectorul construcției de mașini-unelte. Am discutat cu domnul Christian Thones, membru al board-ului DMG  MORI  AKTIENGELLSCHAFT din Bielefeld, responsabil cu dezvoltarea produselor, a producției și a tehnologiei, cu privire la modul în care DMG MORI din postura de cel mai mare producător mondial de mașini-unelte sprijină clienții săi pe calea transformării digitale. Cum judecați topic-ul „Industry 4.0” din punct de vedere al construcției mașinilor-unelte? Schimbarea digitală are loc de asemenea în construcția de mașini-unelte într-un ritm crescut. Acest lucru la rândul său, înseamnă că soluțiile software capătă o importanță din ce în ce mai mare chiar și în mediul de producție. Prin urmare, DMG MORI se confruntă cu provocarea asociată sprijinirii clienților săi cu soluții specifice pentru transformarea digitală. Companiile din branșă sunt la curent cu dezvoltările și sunt pe deplin conștiente de faptul că bazele Industry 4.0 trebuie asigurate în baza producției de zi cu zi , acum dar și în viitorul apropiat. Pentru a înregistra progrese, utilizatorii au nevoie mai presus de orice de soluții holistice, universale, cu beneficii cuantificabile pentru clienți. Sistemul CELOS® bazat pe aplicații este un punct cheie în strategia orientată spre digitalizare a DMG MORI

Cum sprijină DMG MORI clienții ? Un punct cheie în strategia orientată spre digitalizare a clienților noștri este sistemul CELOS® bazat pe aplicații, prezentat în premieră cu aproximativ 3 ani în urmă și pe care l-am dezvoltat consistent într-o manieră direcționala încă de atunci. Utilizând această interfață a utilizatorului uniforma pentru mașina și PC-ul de birou, angajații ce se ocupă de programarea activităților pot gestiona documente, pot vizualiza comenzile activităților, pot gestiona producția și datele mașinii. Grație arhitecturii sale deschise, CELOS® permite schimbul de informații cu structuri de nivel superior, în plus față de efectele sale în zona atelierului. Așadar CELOS® ofera clienților o integrare completă a mașinilor deținute în organizația companiei, simultan creând astăzi interfața producției prin așchiere în cyber producția viitorului. Cum au răspuns clienții la acest sistem inovativ? Fără rezerve, în mod pozitiv, deoarece beneficiile în practica de zi cu zi sunt convingătoare. Un procent de 30 % economie de timp în perioadele de schimbare a sculelor și un procent de 50% diminuat în timpul și efortul RO-110180 – România DN65B Km 4+471 Autostrada Pitești-București Tel.: +40 248 610 408 Fax: +40 248 610 409

28

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


depus pentru calcularea valorilor tehnologice sau căutarea de informații importante, acestea fiind doar câteva dintre efectele care pot fi atinse cu CELOS® . În plus, CELOS® oferă o intrare lină în viitorul producției de tăiere a metalelor, deoarece acest lucru are loc în mod progresiv.

care optimizează intervalele de service și întreținere, previne timpii morți ai utilajului neprogramați și crește în mod semnificativ disponibilitatea utilajului.

Clienții care se decid pentru CELOS® în acest moment, vor primi în primul rând acces nelimitat la cele 16 aplicații CELOS® și în al doilea rând vor avea șansa să beneficieze de aplicațiile viitoare, întrucât CELOS® este și va rămâne compatibil pe măsura dezvoltării acestuia. Aceste beneficii minimizează bariera la intrarea pe piață enorm. În plus , aplicația CONTROL din CELOS® activează utilizarea continuă a programelor existente, astfel încât angajații să lucreze în continuare în mediile lor de programare și de control familiare. La EMO-ul de anul trecut DMG MORI a prezentat o mașină‑unealtă 4.0 în colaborare Schaeffler Technologies. Ce se află în spatele acestei inițiative? Și aici un produs real este implicat. Pentru proiectul de cooperare „Machine Tool 4.0”, centrul de frezare-strunjire DMC 80 FD duoBLOCK® a fost luat ca exemplu cu mai mult de 60 de senzori adiționali în total, fiind integrați în componentele critice ale mașinii. Vibrațiile, forțele și temperaturile sunt continuu înregistrate în timpul funcționării de către acești senzori și apoi colectate, prelucrate și salvate într-o unitate de evaluare specială. Beneficiile pentru utilizatori sunt de două ori mai mari. În primul rând, parametrii de proces sunt vizualizați în CELOS® cu ajutorul aplicației „Analiza condițiilor“, deci analizele performanței și a stării mașinii pot fi efectuate în timp real. În al doilea rând, datele colectate sunt reunite într-o arhitectură supraordonată în care acestea sunt supuse unei evaluări încrucișate a echipamentului și a fabricii, cu ajutorul unor algoritmi speciali. În mod specific, acest lucru permite o previziune calificată a potențialelor evenimente de deteriorare, de exemplu la axul principal, din datele înregistrate pe baza unor „modele comportamentale“ determinate empiric. Aceste funcții și funcționalități constituie un sistem de avertizare timpurie inteligent

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Se spune că datele sunt materia primă a viitorului . Este inițiativa comună cu Schaeffler Technologies un prim exemplu în acest sens ? „Machine Tool 4-0” este cel puțin un exemplu excelent despre modul în care datele pot fi determinate din simbioza mecanică , electronică și tehnologia informației și apoi utilizate pentru a genera o valoare adăugată reală calitativă pentru client. Și clienții nu au rezerve din acest punct de vedere…? Numai datele de status a componentelor individuale sunt colectate în cloud așa după cum s-a agreat cu utilizatorul. Dar desigur, manipularea sensibilă a acestor date și mai ales garantarea securității datelor reprezintă un aspect decisiv în general, în cazul în care este vorba de rețele inter-companii . Deci, este de la sine înțeles că dezvoltarea în continuare a mașinii-unelte 4.0 va fi efectuată în strânsă colaborare cu clienții noștri.

PIAŢA INDUSTRIALĂ

29


Pot să vă întreb cât de sigur este în viitor conceptul „Machine Tool 4.0” prezentat, dacă luați în considerare faptul că nu există încă reglementări standard și interfețe de comunicare în sistemul de cyber-producție? Din cauza cerințelor impuse și datorită complexității sale o mașină-unealtă va rămâne întotdeauna o unitate autonomă. Același lucru se aplică celulelor de producție și sistemelor de fabricație. Acesta este exact motivul pentru care toate mașinile noastre sunt absolut compatibile cu viitorul mulțumită lui CELOS®. Deoarece CELOS® generează transparența necesară, în același timp oferind aici și acum inteligența și deschiderea necesară pentru comunicare în cadrul rețelelor de cyber-producție. Cum se încadrează lanțul de proces DMG MORI în strategia de software prin comparație? Pentru mine lanțul de proces DMG MORI este un prim exemplu al unei transformări digitale de succes și un link practic din lumea virtuală în cea reală.

Nivelul ridicat de beneficii pentru clienți este susținut printre altele, de parteneriatul dintre DECKEL MAHO Seebach GmbH și echipa Porsche LMP1, care a câștigat atât titlul individual la piloți cât și pe cel de la echipe în campionatul de anduranță din ultimul sezon. Așa numitul centru Porsche Motorsport din Seebach produce printre alte lucruri carcase complexe de pompe și elemente complexe de fixare în mini-serii. Dezvoltatorii de la echipa de curse furnizează datele CAD necesare, în timp ce experții de prelucrare din Seebach sunt responsabili pentru întregul proces până la finisarea piesei prelucrate: începând cu procesarea datelor CAD și a programării CAM cu Siemens NX CAM, și pe simularea 1:1 pe mașina noastră virtuală DMG MORI și chiar până la finisarea de înaltă precizie pe mașinile noastre high-tech. Pe baza proceselor virtuale, lanțul proceselor de prelucrare poate fi optimizat în avans, permițând astfel o planificare perfectă, prevenirea eficientă a coliziunilor și reducerea timpului de setare la un minim absolut.

30

Permite o simulare 1:1 în condiții reale – incluzând cinematica mașinii și controlul. Rezultatul este un grad ridicat de siguranță și viteză în lumea reală excitantă. Cu propriile sale cuvinte, un alt obiectiv al ofensivei software-ului DMG MORI este în privința ciclurilor de tehnologie pentru programare specială de atelier. Cum se îmbină programarea de atelier și Industry 4.0? Programarea orientată spre ateliere este încă de o mare importanță în special în producția unei singure piese și în producția unor cantități mici și mijlocii – și va rămâne la fel de importantă și de acum înainte pentru o perioadă lungă de timp. Lucrul cu ciclurile tehnologice reprezintă acum o tehnică de ultimă oră iar ciclurile standard pentru strunjire, frezare și găurire au fost de mult timp incluse în gama de performanță a controalelor moderne.

Pe baza a zeci de ani de experiență în aplicare am depășit cu mult standardul, deținând în prezent 24 cicluri tehnologice DMG MORI exclusive pentru domeniile de strunjire / de strunjire-frezare sau frezare/frezare-strunjire în portofoliul nostru. Acestea permit operatorului în zona de lucru să programeze prelucrarea complexă cu un procent de 80% mai rapid direct pe mașină, via dialog, utilizând meniuri contextuale parametrizate. Câteva exemple remarcabile includ aici prelucrarea suprafețelor cu formă liberă utilizând interpolarea pe 5 axe sau diverse cicluri de tăiere din producția de roți dințate. Alte elemente importante ale ciclului includ controlul pentru protecția mașinilor, piese de prelucrat și scule, setul 3D quickSET® pentru verificarea și corectarea preciziei cinematice a unei mașini de 4 și 5 axe sau aplicația de tuning a ciclului pentru reglarea orientată spre proces a drivere-lor de alimentare la o simplă apăsare a unui buton în relație cu încărcarea mesei. Poate fi modul în care vă imaginați rolul persoanei într-o fabrică inteligentă să fie derivat din software-ul de atelier? În principiu DMG MORI vede persoana ca și un focus pentru fiecare strategie viitoare. Și integrarea optimă a potențialului angajatului este factorul de succes în implementarea noilor principii de producție. Acest lucru se aplică mai presus de toate la operarea mașinilor-unelte datorită atribuțiilor complexe implicate de această activitate. Mulțumită produselor noastre software inteligente suntem pe calea cea corectă chiar și în lumina celor menționate mai sus.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Centru de prelucrare tip portal

FVC 160/3 CNC

Centrul de prelucrare FVC are o construcție de tip portal și este echipat cu o masă și cadru portal închis. Centrul de prelucrare are sistem de comandă Heidenhain iTNC 530 HSCI și în execuția de bază lucrează în trei coordonate - X (deplasarea longitudinală a mesei), Y (deplasarea transversală a cutiei arborelui principal) și Z (deplasare verticală al arborelui principal). Centrul de prelucrare este echipat cu ax vertical sau cu cap universal indexat în 2 axe, antrenarea acestora fiind realizată de un electromotor și o cutie de viteze ZF. Spațiul de lucru al mașinii este acoperit în întregime, și prin urmare, este posibil să se instaleze un dispozitiv de exhaustare a ceții de ulei din zona de lucru. Zona de lucru este accesibilă prin ușile glisante de pe partea laterală a mașinii. Centrul de prelucrare în versiunea standard este echipat cu două transportoare longitudinale și una transversală. Mașina poate fi echipată cu sistem automat de schimbare a sculelor și sistem de răcire prin interiorul arborelui principal. Precizia de poziționare a mașinii este 0,016 mm, iar precizia de repetabilitate Ps = 0,008 mm.

Parametrii tehnici principali: ±± Suprafața mesei

mm

3.200 x 1.600

±± Portanța mesei

kg

8.000

±± Cursa longitudinală a mesei (X)

mm

3.400

±± Cursa transversală a cutiei arborelui principal (Y)

mm

2.200

±± Cursa verticală Z

mm

1.000

±± Domeniul avansurilor de lucru – X, Y, Z

mm/min

1 - 20.000

±± Puterea instalată

kVA

max. 120

±± Turația maximă a arborelui principal vertical

rot/min

6.000

±± Turația maximă a capului indexabil în 2 axe

rot/min

5.000

±± Greutatea mașinii

kg

46.000

Pentru informații mai detaliate va rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 0266 213 154, 0266 217 555, 0744 595 064, e-mail: romtos@romtos.ro, pagină Web: www.romtos.ro.

ROMTOS NUMĂRUL 2/2016 (28)

535.600-Odorheiu-Secuiesc Tel./Fax: +40 266 217 555 Str. Lemnarilor, nr.14 Tel.: +40 266 213 154 E-mail: romtos@romtos.ro Mobil: +40 744 595 064 Web: www.romtos.ro +40-744 633 705

PIAŢA INDUSTRIALĂ

31


Hala 1A (zona Autostrada Transilvania) 407310 Gilău, Cluj, ROMÂNIA Web: www.cmie.ro

Dealer exclusiv pentru România și Republica Moldova

Tel.: +40 (0)264 417 983 Fax: +40 (0)264 403 983 Email: sales@cmie.ro

Tongtai iTD-2000YBC Centru de strunjire și frezare CNC de ȋnaltă precizie cu scule antrenate, subspindle și axa Y

Diametrul peste batiu: Ø700 mm Diametrul maxim de strunjire: Ø370 mm Lungimea maximă de strunjire: 535 mm Număr locașuri scule ȋn turelă : 16 pozitii Turație maximă scule antrenat: 5.000 rpm Universal hidraulic spindle/subspindle 8” / 6” Putere motor (30 min./continuu) spindle: 18,5 / 11 kW Turație maximă spindle: 6.000 rpm 32

Turație maximă subspindle: 5.000 rpm Greutate utilaj: 6.400 kg Axa Cs cu indexare 0,001º spindle și subspindle Sistem setare manuală corecții scule Recuperator piese finite – subspindle Transportor piese finite – subspindle Ejector piese finite – subspindle Răcire de ȋnaltă presiune: 8 bar

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Hala 1A (zona Autostrada Transilvania) 407310 Gilău, Cluj, ROMÂNIA Web: www.cmie.ro

Dealer exclusiv pentru România și Republica Moldova

Tel.: +40 (0)264 417 983 Fax: +40 (0)264 403 983 Email: sales@cmie.ro

Tongtai VC-610 Centru de prelucrare vertical CNC de ȋnaltă precizie pentru matrițerie

Masa mașinii: 1.100 x 650 mm Greutatea maximă pe masă: 500 kg Curse axele X / Y / Z: 1.050 / 610 / 530 mm Avans rapid axele X / Y / Z: 24 m/min Putere motor spindle: 7,5 kW Turație maximă spindle: 15.000 rpm Tip transmisie spindle cu cuplare directă NUMĂRUL 2/2016 (28)

Număr locașuri scule ȋn magazie: 24 pozitii (BBT40) Greutate utilaj: 8.000 kg Controller Siemens 840D SL cu Shopmill + Display 15” Instalație aer condiționat pentru tabloul electric Managementul duratei de utilizare a sculelor Sistem de ungere pt. așchiere cu microparticule de ulei ȋn aer Transportor de șpan + cărucior

PIAŢA INDUSTRIALĂ

33


Revizii Calibrări

Școlarizări Aukom

Dispozitive

Proiecte la cheie

Scule

Service

Automatizări

Seminarii

Soluții complete prin S.C. INMAACRO S.R.L.

Avram Iancu 86, RO-505600 Săcele–Brașov Telefon: 0368 443500 • Fax: 0368 443501 E-mail: info@inmaacro.com • Web: www.inmaacro.com

Comercializează:

Realizează:

Produce :

‣ mașini de măsură și control ‣ centre de prelucrare CNC ‣ strunguri CNC ‣ mașini de rectificare CNC ‣ mașini de electroeroziune ‣ mașini de honuire ‣ mașini de debavurare ‣ mașini de spălat industriale ‣ scule așchietoare ‣ accesorii ‣ software CAD/CAM ‣ carburi metalice

‣ puneri în funcțiune ‣ școlarizări ‣ service ‣ calibrări ‣ aplicații specifice beneficiarilor ‣ proiecte la cheie ‣ proiectare CAD ‣ programare CAM ‣ măsurare și control piese ‣ lansare în producție ‣ școlarizări Aukom

‣ scule așchietoare la temă ‣ dispozitive de prindere la temă pentru mașini-unelte și mașini de măsurat în coordonate ‣ piese de mecanică fină ‣ automatizări

Laborator de măsurări 34

Centru de competență WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Proiector digital de măsurare Descriere sistem

ZEISS O-Select

¾¾ Proiector digital pentru măsurare optică 2D a pieselor. ¾¾ Senzor optic ZEISS echipat cu cameră video cu focalizare în nuanţe de gri pentru măsurare dintr-o singură captură de imagine.

¾¾ Domeniu de măsurare (FOV = câmp vizual): 114 x 91,5 mm Rezultate sigure prin apăsarea unui ¾¾ Înalţime piesă: maxim 60 mm ¾¾ Precizie de măsurare MPE conform ISO 10360-7: singur buton 2011- EB XY (2D) la 20±2°C : 4.5 + L/100 µm ZEISS O-Select asigură o măsurare 2D uşoară şi sigură ¾¾ Software ZEISS O-Select a pieselor. Datorită iluminării şi a focalizarii complet automate sunt eliminitate erorile provocate de operator. Senzor Prin apăsarea unui singur buton, ZEISS O-Select evaluează Sistem optic ZEISS dublu telecentric, echipat cu cameră caracteristicile şi documentează rezultatele măsurate. video 2D cu următoarele caracteristici: - funcţie de procesare a imaginii - focalizare automată - ajustare automată a luminii - distanţă de lucru: 125 mm - sistem inelar de iluminare cu 2x8 segmente - iluminare de jos - opţional iluminare coaxială

Aplicaţii

Fie că este utilizat în industria auto, cea electronică sau cea de procesare a materialor plastice, ZEISS O-Select asigură simplitatea şi siguranţa necesare în mediul industrial de astăzi. Proiectorul digital de măsurare este adecvat în mod special pentru verificarea distanţelor, a razelor şi a unghiurilor. Gama de piese include reperele ştanţate şi presate sau piesele de injecţie şi tăiate cu laser. NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

35


SC Hemarom Service este reprezentantă în România a producătorului german de mașini unelte cu CNC marca CHIRON. În imaginea de mai jos sunt prezentate principalele categorii de mașini CHIRON cu opțiunile ce pot fi alese, în funcție de dimensiuni. De asemenea, compania noastră asigură service-ul în perioada de garanție și post-garanție pentru acest tip de utilaje.

Utilajele se pretează pentru procese industriale automatizate în industria aerospațială, de automotive, de inginerie mecanică, de producție a instrumenarului și tehnicii medicale și a industriei de precizie mare. Pentru orice detalii vă stăm la dispoziție: www.hemarom-chiron.ro, e-mail: office@hemarom-chiron.ro sau la tel.: 0256 210 327.

producător Sisteme

HemaFAI

Hema Filtrare Aer Industrial

În urma experienței acumulate în timpul activității s-a constatat o nevoie din ce în ce mai mare de sisteme și echipamente pentru filtrarea aerului industrial provenit din mașinile unelte având un conținut ridicat de aerosoli (particule foarte mici de lichid de răcire-emulsie sau ulei). Acești aerosoli prezenți în atmosfera din halele de producție afectează utilajele, echipamentele electronice, aparatele de măsura și control, și nu în ultimul rând sănătatea personalului. Astfel, în cadrul companiei a fost înființat un departament specializat în proiectarea și executarea echipamentelor de filtrare a aerului industrial, având ca scop oferirea unor soluții personalizate, în funcție de specificul activității fiecărui client. Recomandarea unei astfel de soluții se poate realiza prin parcurgerea unor etape obligatorii cum ar fi efectuarea de măsurători privind dimensiunea (volumul) zonei de lucru, concentrația și dimensiunea aerosolilor (ajută la stabilirea debitului de aer ce urmează a fi extras și filtrat), tipul aerosolilor (emulsie, ulei de răcire). De asemenea, un factor important în identificarea soluției optime îl reprezintă procesul industrial în urma căruia rezultă aerul ce trebuie filtrat. Toate aceste informații ajută la dimensionarea echipamentului de filtrare și a sistemului aferent, alegerea etapelor de filtrare, alegerea categoriei de filtre în funcție de clasa de eficiență. Complexitatea și varietatea cazurilor întâlnite presupun o dezvoltare continuă a soluțiilor propuse, telul companiei noastre fiind eficientizarea maximă a investițiilor privind acest tip de echipamente prin obținerea celui mai bun raport calitate-pret. Pentru orice detalii vă stăm la dispoziție: www.hemafai.ro, e-mail: office@hemafai.ro sau la tel.: 0256 210 327.Vcenter-P106

Noua generație de centre verticale de la VICTOR Taichung Compania VICTOR Taichung este unul din cei mai puternici constructori de mașini unelte din Taiwan, cu o prezență de peste 60 de ani pe piața de mașini unelte. În cele 4 fabrici cu 900 de angajați VICTOR Taichung Taiwan produce o gamă largă de mașini unelte ce înglobează cele mai noi tehnologii în domeniu. Calitatea acestor utilaje este certificată de TÜV. Gama de mașini unelte include centre de prelucrare verticale cu 3 și 5 axe, centre orizontale paletabile, strunguri orizontale și verticale cu 3 până la 9 axe. Mașinile VICTOR Taichung sunt bine cunoscute în România și se bucură de o largă apreciere din partea beneficiarilor. Acest nou centru vertical în 3 axe produs de către VICTOR Taichung Taiwan este echipat cu componente japoneze (echipament Fanuc, rulmenți și suruburi cu bile NSK, ghidaje THK etc), de cea mai bună calitate ce sporesc precizia prelucrărilor și ușurează munca operatorilor pentru setarea mașinii.

Construcția compactă determină rigiditate ridicată, curse pe axe mari și un acces ușor al operatorului în zona de lucru. Magazia de scule tip disc cu braț și o capacitate standard de 30 scule asigură un timp rapid de schimbare și un număr generos de scule pentru prelucrări de piese complexe. Cu o deplasare pe axa Z de 560 mm și pe axa X de 1.060 mm și pe axa Y de 600 mm, la o viteză de deplasare cu avans rapid de până la 48 m/min, acest utilaj asigură o productivitate ridicată pentru prelucrarea pieselor de mari dimensiuni. Construcția broșei este cu acționare „direct drive” și prinderea duală a portsculei (BBT-40) conferă la viteza de rotație standard de 12.000 rot/min o prelucrare fără vibrații și cu regimuri intense.

Mașina este echipată cu comandă numerică Fanuc 0i-MF de ultimă generație împreună cu limbajul conversațional original Fanuc „Manual Guide i” pentru o operare ușoară și o setare rapidă a mașinii. Ecranul color de 15” dă posibilitatea operatorului să urmăreasca procesul de prelucrare și să simuleze operațiile mașinii. Centrele de frezare sunt echipate standard cu un pachet de funcții VSS (Victor Software System) Macros ce conține controlul adaptiv al așchierii, sistem anticoliziune etc. ce ajută operatorul să programeze și să execute piese cu setări minime. De asemenea mașina poate fi echipată cu accesorii opționale cum ar fi: axa a 4-a, dispozitive de măsurare automată sculă/piesă, encodere liniare etc.

MEPRO UTILAJE S.R.L., ca dealer exclusiv pe România, vă stă la dispoziție cu informații detaliate despre utilajele VICTOR Taichung Taiwan și vă ajută în configurarea și alegerea utilajului care acoperă cel mai bine cerințele dumneavoastră.

Mașina este echipată standard cu sistem de răcire a broșei cu ulei/aer și instalație de răcire a uleiului, astfel

38

asigurându-se o temperatură constantă a broșei în timpul prelucrării.

Vă așteptăm la sediul MEPRO UTILAJE S.R.L. din Prejmer pentru a vedea noul centru vertical Vcenter-P106 și alte utilaje.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Vcenter-205

Vcenter-AX350

Centru vertical de frezare în 3 axe ce asigură prelucrări cu precizie ridicată cu posibilitatea partiționării mesei pentru creșterea productivității.

Centru vertical în 5 axe pentru prelucrarea reperelor cu mare complexitate. Axa 4 și 5 tip „roller cam” pentru poziționare foarte precise și viteză mare de rotire.

H630 HS

Vturn-40/220

Centru orizontal paletabil de mare viteză. Construcția brosei „built in” BBT-50 cu turație 10.000 rpm. Dezvoltat pentru prelucrare cu productivitate ridicată și regimuri grele.

Strung orizontal cu capacitate mare de așchiere și rigiditate ridicată pentru prelucrări grele pe lungime mare până la 3.000 mm.

ECHIPAMENTE DE ULTIMĂ GENERAȚIE Mepro Utilaje S.R.L. St. Bruxelles Nr. 45 507165 Prejmer România

www.meproutilaje.ro office@meproutilaje.ro Tel.: +40 268 549 038 Mob: +40 735 866 360

Vturn-A20YCM

Vturn-P16

Centru de strunjire cu axă C, scule antrenate și axă Y. Datorită motorului „built in” și a turelei BMT-55 asigură o capacitate mare de așchiere cu precizie ridicată.

Strung orizontal pentru prelucrări precise cu mare viteză. Batiul înclinat dintr-o singură piesă conferă stabilitate ridicată la prelucrări.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

39


40

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

41


KEREKES & CO S.R.L.

Str. Teilor nr.12, ap.16, Florești, jud. Cluj Tel.: 0724 315 195; 0745 011 758

Mașină de debitat cu jet de apă Flow Mach 2 Dimensiuni de prelucrare: 4.000 X 200 mm Pompă: HyPlex Prime 30 Putere: 4,150 bar/22 kW (30 HP)/3,1 l/min Valoarea utilajului: 121.000 Euro

Strung CNC Werner Diametrul peste batiu: 500 mm Lungimea: 1.500 mm Controller: Fanuc Oi Mate Valoarea utilajului: 33.000 USD+TVA

Centru de prelucrare Werner VDL850E Curse pe axele X, Y, Z: 850/500/550 mm Turația: 8.000-10.000 Rpm Portscule: BT40/SK40 Transportor de span Controller: Fanuc

Werner Smart Mill Cursa pe axa X: 390 mm Curs ape axa Y: 210 mm Curs ape axa Y: 340 mm Controller: Fanuc

http://cncmarket.ro 42

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


leadertech www.ldt.ro

BENEFICIAZĂ DE TEHNOLOGIA DE ULTIMĂ GENERAȚIE CU MAȘINILE DE DEBITAT DURMA FIBER LASER Consum energetic și costuri de utilizare reduse Producție rapidă cu echipamente de înaltă performanță Rentabilitate ridicată cu controlul simplu și precis al costurilor Service rapid și de încredere

Tehnologie Fiber Laser

Consum energetic redus

MATERIAL (CAPACITATE DE TAIERE)

Mentenanță minimă

Debitare de înaltă precizie

YLS 1000 (1 KW)

YLS 2000 (2 KW)

YLS 3000 (3 KW)

YLS 4000 (4 KW)

YLS 6000 (6 KW)

Otel Carbon

8

12

16

20

25

Otel Inox

4

6

8

10

12

Aluminiu (AlMg3)

4

6

8

12

15

LEADERTECH CONSULTING SRL sos. Chitilei nr. 88, et. 2, sector 1, 012395, Bucuresti | tel./fax: 021 746 00 22 | mobil: 0746 517 696 | email: ldt@ldt.ro | web: www.ldt.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

43


44

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


EDOROM METAL Str. Calea Romanilor, Nr. 28, Geoagiu, jud. Hunedoara Telefon: 0254 248 450, 0254 248 451 • Fax: 0254 248 452 vmoldovanu@edorommetal.ro • www.edorommetal.ro

PROFESIONIȘTI ÎN ȘTANȚARE ȘI AMBUTISARE „De cette matière naît la forme” Societatea Edorom Metal a fost înființată în anul 2004 și este componentă a grupului Dekem, grup a cărui reputație s-a format grație capacității de satisfacere a clienților în domeniul decupării și ambutisării. Departamentul tehnic al societății proiectează și realizează dispozitive de ștanțat progresive sau prin transfer, având astfel posibilitatea de a produce piese cu forme complexe prin ștanțare, ambutisare, pliere sau montaje prin presare. Echipamentul nostru este format din: prese automate de la 40 Tf la 250Tf și prese mecanice clasice de la 45Tf la 160Tf. Sistemul de management al calității este certificat în conformitate cu standardele ISO 9001 și ISO TS 16949.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

45


IMPORT EXPORT Your Partner for Now, Tomorrow and The Future

EUROPE SOLUTIONS IMPORT EXPORT OOD Prelungirea Ghencea 187, SECTOR 6 061983 BUCUREȘTI Tel.: 021 444 09 96 Fax: 021 444 09 98; Web: www.euromachines.ro; E-mail: office@euromachines.ro, info@euromachines.ro, sales@euromachines.ro 146 4

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

ANUL IV, NUMĂRUL 22


Abkanturi Ghilotine Mașini de îndoit țeavă Mașini de îndoit profile Mașini de îndoit cu valțuri Mașini de debitare cu plasmă Mașini de debitare cu laser Fierăstraie cu bandă MARTIE/APRILIE 2015

Prese hidraulice Prese excentrice Linii automate pentru: • găurire și tăiere • sablare și vopsire • îndreptat și fâșiat • sisteme de ventilație

PIAŢA INDUSTRIALĂ
Scule (cuţite/poansoane, prisme) şi accesorii de calitate pentru prese de îndoit tip abkant (pentru Amada® / Promecam, TRUMPF®, LVD®, Beyeler®, Safan®, Haco®, Gasparini®, Colly®, Durma®, Ermaksan® etc. Scule standard sau pentru aplicaţii speciale, consultanţă tehnică profesionistă, livrare rapidă direct de la producător. Solicitaţi şi vom trimite imediat către dumneavoastră noul catalog tipărit 2016.

S.C. SM TECH S.R.L.

Tel.: 0374-991480; Tel. Mob: 0745-528494 Fax: 0374-091010 www.sm-tech.ro office@sm-tech.ro


The The

Power Power Choice Choice of of

Aveţi proiecte îndrăzneţe. Vă oferim tehnologie laser la înălţimea oricăror provocări. Aveţi proiecte îndrăzneţe. Vă oferim laser la înălţimea oricăror provocări. TRUMPFtehnologie vă pune la dispoziţie cel mai cuprinzător portofoliu de lasere şi sisteme laser şi asigură consultanţă şi asistenţă tehnică printr-o reţea complexă, la nivel mondial. Astfel, aveţi garanţia obţinerii celei mai bune soluţii tehnice pentru TRUMPF la dispoziţie cel mai cuprinzător portofoliu de lasere şi sisteme laser şi asigură consultanţă şi asistenţă orice sarcinăvădepune producţie. tehnică printr-o reţea complexă,laser la nivel mondial. Astfel, aveţi garanţia obţinerii celei mai bune soluţii tehnice pentru The Power of Choice – tehnologia optimă pentru fiecare aplicaţie. orice sarcină de producţie. www.trumpf-laser.com The Power of Choice – tehnologia laser optimă pentru fiecare aplicaţie. Vă aşteptăm la Metal Show 2016, în perioada 1 - 4 iunie 2016, ROMEXPO, pavilion A, standul 22. www.trumpf-laser.com TRUMPF Laser + Machinery SRL • Divizia Tehnologie Laser – Cluj-Napoca • Tel.: 0364.116.617 / 0726.160.954 • info@ro.trumpf.com Vă aşteptăm la Metal Show 2016, în perioada 1 - 4 iunie 2016, ROMEXPO, pavilion A, standul 22. TRUMPF Laser + Machinery SRL • Divizia Tehnologie Laser – Cluj-Napoca • Tel.: 0364.116.617 / 0726.160.954 • info@ro.trumpf.com

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

XX


Tehnologia noastrã cu jet de apã abraziv taie cu precizie orice material ºi orice formã ºi mai repede decât tehnicile CNC tradiþionale.

PUTEREA DE A TRANSFORMA!

Aºa cum forþele de eroziune au modelat frumuseþea Marelui Canion, sistemele noastre cu jet de apã abraziv OMAX® ºi MAXIEM® au puterea de a vã modela în mod profitabil ºi productiv procesele dumneavoastrã de prelucrare a pieselor. Daþi-ne voie sã vã transformãm afacerea!

ROMAX Waterjet | office@romax.com.ro | www.romax.com.ro 52

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Gama noastră de echipamente: ³³COMBI – PUNCHING/ SHARING

³³MAȘINI DE ÎNDOIRE SPECIALE (36 de axe)

³³LASER 2D / 3D

³³AUTOMATIZĂRI

³³COMBI – LASER/PUNCHING

³³SOFTWARE

³³ÎNDOIRE – BENDING

³³SERVICE

În România prin:

Pavilion A, Stand nr. 20

www.storelogistic.ro | Telefon: +40 723 226 366 | office@storelogistic.ro NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

53


DEBAVURAREA, FINISAREA, LUSTRUIREA, SUPERFINISAREA pieselor prin VIBROABRAZARE. Bazele procedeului şi… puţină istorie. Vibroabrazarea este un procedeu tehnologic de prelucrare fină prin aşchiere a suprafetelor pieselor metalice şi nemetalice. Prelucrarea are loc prin acţiunea unor corpuri abrazive (pietre) de dimensiuni mici sau a unei paste abrazive asupra pieselor de prelucrat, antrenate împreună într-o mişcare vibratorie, într-o cuvă, în prezenţa unei soluţii de activare şi susţinere a abrazării. În funcţie de diferiţi parametrii (forma pieselor şi a corpilor abrazivi, timpul de prelucrare, amplitudinea şi frecvenţa vibraţiilor, soluţiile de activare folosite,…), se poate obţine o debavurare, rotunjire a muchiilor, curăţare, superfinisare sau lustruire a suprafeţelor pieselor. Descoperirea acestui procedeu este strâns legată de apariţia producţiei de masă. Pentru reducerea costurilor de prelucrare a supafeţelor, s-au folosit la început camere de lucru rotative (tobe), umplute cu piese în proporţie de 50-60%, la care se adăuga rumeguş fin din lemn de fag sau fâşii de piele. Prin antrenarea tobei într-o mişcare de rotaţie, rezulta o frecare uscată între piese, care ducea la curăţarea sau şlefuirea suprafeţei lor, adică tobarea. Odată cu creşterea pretenţiilor legate de calitatea suprafeţelor pieselor, s-a dezvoltat şi procedeul de finisare. Acesta a devenit mecano-chimic, “umed” prin adăugarea unor soluţii de apă şi sodă, săpun ş.a., rezultul fiind o prelucrare mai rapidă şi suprafeţe mai fine. În anii ’50, pentru accentuarea efectului mecanic, s-a trecut la introducerea unor vibraţii în interiorul masei de piese în mişcare. Au apărut astfel cuvele vibratoare, facându-se totodată şi primele încercări de automatizare a procesului. În următoarea perioadă, dezvoltarea procedeului a fost foarte rapida: în anii ’60 noi inventatele cuve vibratoare circulare, prin construţia lor simplă şi ieftină, au cucerit piaţa mondială. Următoarea etapă de evoluţie a avut loc in anii ’70 prin folosirea forţei centrifuge. Noile maşini centrifuge au accelerat de 10-15 ori procesele de prelucrare în comparaţie cu maşinile vibratoare. Problemele de precizie de execuţie a acestor maşini au limitat numărul de producători, firme ca de exemplu firma germană Spaleck, dezvoltând în continuare procedeul, producând maşini cu o tehnică de vârf apreciată la nivel mondial. În prezent maşinile cu cuve vibratoare, liniare sau circulare, se folosesc în special la prelucrarea pieselor mai mari, în timp ce maşinile centrifuge se folosesc, din motive economice, în special la prelucrarea pieselor mici. Tehnica modernă de abrazare fină include operaţiile: curăţare de ţunder, şlefuire, debavurare, rotunjire a muchiilor, lustruire, netezire, superfinisare a unicatelor, seriilor mici şi de masă de piese metalice, din plastic, ceramice etc., de la dimensiuni minuscule pâna la bloc-motoare. Proporţia actuală de utilizare a acestor maşini este:

Piese tipice de prelucrat prin vibroabrazare

1. 60% maşini cu cuvă vibratoare circulară, în general cu clapetă de separare, automatizate. 2. 30% maşini centrifuge, integrate în instalaţii complexe, cu separare, uscare, alimentare şi descărcare automată. Se folosesc cu mult succes la prelucrarea pieselor ştanţate, mici, cu pereţi subţiri. 3. 10% maşini cu cuvă vibratoare liniară, tobe pentru tobarea pieselor fără pretenţii ridicate. Multitudinea factorilor care influenţează procesele de vibroabrazare impun testarea prelucrării pieselor în diferite condiţii, pentru găsirea variantei cele mai economice. Astfel, in atelierele de testare ale producătorilor de astfel de maşini, se testează efectul corpilor abrazivi de diferite forme, dimensiuni şi duritate, a pastelor abrazive, a diferitelor substanţe chimice active (compound,…) şi a tipului de maşiniă. De aceea, cea mai sigură metoda de stabilire

54

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


a procesului optim de prelucrare este trimiterea de mostre la producătorul de maşini şi instalaţii, în cantitate suficientă, în scopul testării. După primirea pieselor prelucrate în diferite condiţii şi măsurarea rezultatelor prelucrării, se alege procesul optim şi economic de prelucrare în maşina corespunzătoare. O problemă importantă de rezolvat în cazul maşinilor de vibroabrazare este cea a apelor uzate rezultate de la prelucrare. Acestea se tratează cel mai ades prin coagulare, floculare, soluţiile rezultate fiind refolosite, sau distilare, apa distilată rezultată fiind de asemenea refolosită Pentru exemplificarea celor expuse, vom folosi maşini produse de firma SPALECK. Combinând tradiţia cu inovaţia în domeniul debavurării şi finisării suprafeţelor, firma germană SPALECK oferă în întreaga lume maşini şi instalaţii complexe de prelucrare prin vibroabrazare sau centrifugare, bazate pe o experienţă de peste 80 de ani. Programul de producţie al firmei SPALECK cuprinde: • întreaga gamă de maşini şi instalaţii individuale de prelucrat prin vibroabrazare, vibrofinisare, tobare sau centrifugare • linii tehnologice complexe, complet automatizate • toate consumabilele necesare: corpuri şi paste abrazive, soluţii de activare şi susţinere a abrazării • tehnica de transport, separare şi uscare a pieselor • sisteme de reciclare a apelor industriale uzate rezultate.

Exemplu de maşină de vibroabrazare, urmată de uscare

Maşină cu cuvă vibratoare circulară

Instalaţie de tratare a apelor uzate şi filtru burduf

Maşină de prelucrare continuă prin vibroabrazare

Consumabile

MB TRADING vă stă la dispoziţie cu informaţii suplimentare sau pentru organizarea testelor de prelucrare la firma SPALECK.

ing. Marius Breaz director MB TRADING

MB TRADING Str. Dr. Iosif Nemoianu nr.13A RO-300011, Timișoara Tel.: 0256 200 655

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

Fax: 0256 200 675 Mobil: 0730 693 270 info@mbtrading.ro www.mbtrading.ro

55


Renunțați la mașinile cu tambur, alegeți OTEC. Salvați timp, salvați costuri!

zz Seria ECO de la OTEC: Soluția perfectă pentru debavurarea pieselor mici zz Salvați până la 90% din timp în comparație cu debavurarea cu tambur zz Poate funcționa cu același amestec de ulei/emulsie ca și mașinile CNC, și nu generați alte ape reziduale

Vă invităm la standurile noastre de la târgurile Metal Show 1-4 iunie 2016 – standul 36 – și Demo Metal 25-28 mai 2016

GEMAROM INVEST S.R.L. Str. Hărmanului nr. 50 Brașov, 500222 Tel: 0722 969 270 Fax: 0368 460 163 office@gemarom.ro www.gemarom.ro· · · ·

Scule Matrițe de turnare sub presiune Ștanțe de precizie Matrițe de injectat masă plastică Componente pentru industria de mașini

Dispozitive de așezare, prelucrare și verificare · Dispozitive de testare · Dispozitive de montare

· · · · ·

58

Servicii Întreținere de scule și dispozitive de fixare Reparare și întreținere, piese noi active Design mostră și prototip Proiectare 3D / măsurare Montaj, testare

Electroprecizia Tools Production SRL 505600 – Săcele, Brașov, România Str. Parcului nr. 18, Hala 5, Tel.: 0040 268 273 931 Fax: 0040 372 874 388 E-mail: toolsproduction@electroprecizia.ro Web: www.electroprecizia.ro

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

59


60

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


ARA S.R.L. - peste 25 de ani de experiență în producția industrială Prelucrări prin așchiere, sudură, tratament termic, forjare Proiectare industrială, programare mașini unelte, consultanță tehnologică ARA S.R.L. Râșnov a investit încă de la înființare, în 8 noiembrie 1990, în utilaje performante care îi permit să furnizeaze produse și servicii industriale de înaltă calitate, la nivelul cerut de industria europeană. Departamentul de producție al ARA S.R.L. este dotat cu mașini-unelte clascice și cu mașini CNC, care permit realizarea de piese de mare precizie și de înaltă complexitate.

STRUNJIRE CLASICĂ ȘI CNC

FREZARE UNIVERSALĂ ȘI CNC

diametrul interior între 0,5 ÷ 350 mm; diametrul exterior între 3 ÷ 500 mm; lungimi maxime de până la 1.500 mm; strunjiri suprafeţe sferice; strunjiri suprafeţe conice; filetări; găuriri, lărgiri, alezări pentru diametre cuprinse între 0,5 ÷ 80 mm; randalinări.

lungimi până la 1.000 mm, lăţimi de 400 mm şi grosimi de 400 mm. suprafeţe plane orizontale cu dimensiuni cuprinse între 10 ÷ 800 mm; suprafeţe plane verticale cu dimensiuni cuprinse între 10 ÷ 800 mm; canale cu secţiuni diferite (coadă de rândunică, triunghiulară, dreptunghiulară, circulară).

RECTIFICARE rectificări cilindrice exterioare, cu diametru cuprins intre 10-150 mm; rectificări ale suprafețelor conice exterioare; rectificări rotunde interioare cu diametre cuprinse între 10-350 mm; rectificări suprafețe plane cu lungimi de până la 1.000 mm., lățimi de până la 200 mm și înălțimi de până la 150 mm;

SABLARE CU ALICE Piese cu gabaritul de la 600 x 400 x 700 mm.

PRELUCRĂRI PLASTICE Ștanțări, perforări, îndoiri table cu grosimi de până la 1,5 mm.

SUDURĂ Sudură în mediu protector MIG MAG și WIG.

TRATAMENTE TERMICE ȘI TERMOCHIMICE Cementări, căliri, recoaceri, reveniri, pentru piese din oțeluri slab și mediu aliate cu lungimi de până la 300 mm, lățimi de până la 300 mm și înălțimi de până la 200 mm, brunări pentru piese din oțel cu lungimi de până la 400 mm, lățimi de până la 400 mm, și grosimi de până la 700 mm.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

DEFORMĂRI LA CALD Piese forjate liber sau în semimatrițe cu lungimi de 500 mm, lățimi și grosimi de până la 100 mm, cu greutatea maximă de 40 kg.

ARA S.R.L. Str. Gării nr. 4 Râșnov, jud. Brașov PIAŢA INDUSTRIALĂ

Tel.: 0268.230.077 Fax: 0268.230.340 email: contact@ara.com.ro 61


Reducerea se acordă numai pentru o comandă. Vă rugăm menționați pe comandă: cod promoție MAEDRO16

10% reducere la toate produsele MÄDLER

Societatea Maedler Hungary Kft este distribuitorul exclusiv al produselor companiei germane Maedler GmbH (fondată în anul 1882), pe teritoriul Ungariei şi al României. Maedler este specializată în producția de elemente şi piese destinate industriei construcţiilor de maşini, standardizate sau personalizate pe baza desenului tehnic al clientului.

Roți de Lanț, Pinioane, Șuruburi Trapezoidale, Piulițe, Roți cu Dantură Interioară

Tehnică Liniară, Motoare, Reductoare, Cuplaje, Cardane, Piese Standardizate conform DIN

Roți de Curea, Curele de Transmisie, Roți Dințate Conice, Bucșe, Sisteme de Fixare, Rulmenți

Mobil: +40 751 426 914 Tel.: +36 52 502 810

Fax: +36 52 502 811 E-mail: info@maedler.ro

www.maedler.ro www.maedler.de


PRO PLASTIC ENGINEERING

urmărește perfecțiunea…

PROIECTARE DE PRODUS PROIECTARE ȘI EXECUȚIE MATRIȚE INJECȚIE PLASTIC ȘI MATRIȚE TURNARE SUB PRESIUNE

Ne recomandă:

Detalii tehnice:

În portofoliul nostru se află:

99 Peste 20 de ani de experiență neîntreruptă în matrițerie și în proiectare mecanică;

Gabaritul maxim al matrițelor pe care le executăm este de 600mm x 800mm (LxH) – dimensiune maximă a pachetelor standard pentru matrițe de mărime medie.

99 Matrițe pentru piese tehnice de precizie;

99 Pregătirea profesională, atenția la detaliu, calitatea foarte bună a produselor noastre;

99 Matrițe pentru piese de complexitate medie si înaltă; 99 Matrițe cu sistem cald; 99 Matrite cu deșurubare;

99 Plierea pe necesitațile clientului ținând cont de domeniul său de activitate;

99 Matrite cu pene înclinate sau bacuri; 99 Matrițe cu inserturi;

99 Analiza atentă a detaliilor piesei, soluțiile tehnice alese și punerea lor în practică cu maximă responsabilitate;

99 Matrițe overmolding.

99 Corelarea proiectelor cu domeniului de aplicație și cu prețul țintă de producție; 99 Utilizarea materialelor de foarte bună calitate.

Cursele maxime ale mașinilor din dotare sunt:

Ne diferențiază în piață:

99 frezare cu comandă numerică: cursele maxime ale mașinilor: 1160x640x600 mm;

99 Prețurile excelente datorate inteligenței învestite atât în alegerea soluțiilor tehnice constructive cât și în etapele de execuție a matrițelor;

99 electroeroziune cu electrod solid: cursele maxime ale mașinilor: 550x400 mm; 99 electroeroziune cu fir: 800x500 mm;

99 Consultanța și suportul tehnic de specialitate oferite întotdeauna clienților.

99 rectificare plan-profile: 550x300 mm;

Matrițeria,

99 găurire și alezare în coordonate: 600x410 mm.

este artă.

Pro Plastic Engineering S.R.L. Splaiul Independenței nr.319, Corp 408, Sector6, București, ROMÂNIA Tel./Fax: 021 230 31 76 mobil: 0740 197 295 e-mail: office@proplasticeng.ro web: www.proplasticeng.ro

Motto:

înainte de a fi o profesie,


64

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

65
în

de

68

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

di

Ro n

su

bc

19

da

90

re

și

on so

lu

vo

TM ții

ps

co

ire

.

SR m

pl

L

et

e

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

69

La noi gasiti ştiinta şi instrumentele de calitate pentru ca afacerea Dumneavoastra sa mearga ca pe roate !

Broos Premium Tools SRL Valea Cetății nr.29/A37 RO-500289 Brașov

Tel.: 0268 541841 Fax: 0268 540014

office@broos-tools.ro www.broos-tools.roBd. Timișoara, nr. 50 Sector 6, București, Tel./fax: 021 725 1264 Mobil: 0744 220 528 office@industrialexim.ro www.industrialexim.ro

PARTENER WALTER ÎN ROMÂNIA PENTRU ZONA SUD - SUD EST.


SECO POINT™ Cum ar fi dacă o soluție simplă ar face diferența între rezultate bune și rezultate excelente, risipă și control sau chiar pierdere și profit?

Pentru a fi cu adevărat competitiv pe piața modernă, trebuie să ai un control total al producției și al stocurilor, pentru a te asigura că banii investiți sunt utilizați la maxim. Pentru a te ajuta să atingi acest nivel de competitivitate, Seco a dezvoltat conceptul SecoPoint. Eficiența SecoPoint a ajutat clienții noștri să își mărească competitivitatea și să îi aducă în poziția de lideri din punctul de vedere al utilizării sistemului. SecoPoint asigură toate pârghiile necesare pentru optimizarea stocurilor, reducerea costurilor și optimizarea altor activități. SecoPoint poate garanta continuitatea producției eliminând posibilitatea opririi producției datorită pierderilor de scule sau a nivelului redus al stocului. Această funcționalitate este disponibilă direct și automat. Cu SecoPoint, tot ce trebuie să faci este să configurezi informațiile de care ai nevoie de la început, o singură dată. După aceea, trebuie doar să urmărești sistemul făcând ceea ce a fost proiectat să facă cel mai bine: să salveze timpul și banii tăi. Rapoartele generate îți vor demonstra că sistemul face exact ceea ce am afirmat. De obicei instalarea standard a sistemului SecoPoint asigură o reducere a costului cu sculele între 5% și 10% imediat după instalare. 76

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Poți obține multe avantaje în afacere prin utilizarea Seco Point™:

1.

Securizarea producției

SecoPoint™ face posibilă prezența permanentă în stoc a reperelor critice pentru producția ta. Dacă ceva afectează nivelul stocurilor acestor produse, vei fi imediat alertat prin e-mail.

2.

Reducerea costurilor

Eliminarea supra-stocurilor, a timpului petrecut cu reluarea comenzilor de scule și a selectării manuale a sculelor, lasă loc pentru altă reducere de costuri, în general costul cu consumul de scule scade cu 5% la 10%.

3.

Control total al inventarului și al stocurilor

Nu mai trebuie să îți faci griji cu managementul stocurilor, SecoPoint™ asigură menținerea nivelului optim al stocurilor. Sistemul urmărește sculele și reperele cu valoare sau importanță foarte mare, pentru a fi sigur că ele sunt returnate după utilizare.

4.

Interfață prietenoasă

Nu mai este necesar să cauți informațiile într-un sistem complex și stufos. SecoPoint™ asigură toate informațiile de care ai nevoie, automat, prin e-mail sau on-line, în funcție de opțiunea ta.

5.

Integrarea afacerii

SecoPoint™ se poate conecta la majoritatea sistemelor moderne ERP, așa că mediul tău de afacere este permanent actualizat. Lasă SecoPoint™ să se ocupe de comenzile de scule, vei fi notificat la fiecare tranzacție și vei putea urmări utilizarea sculelor până la fiecare celulă de lucru sau lucrător individual. Pentru mai multe informații despre Seco Point™ vă rugăm să contactați reprezentatul local Seco. ION ŢÂMPU Technical Representative, Seco Tools România NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

www.secotools.com 77


Hoffmann Group perfecţionează familia GARANT Hoffmann Group a fost din nou distins cu mult-doritul premiu Red Dot Award Hoffmann Group a primit şi anul acesta, renumitul Red Dot Award pentru design-ul produselor sale de calitate. La concurs au participat concurenţi din 57 de ţări cu aproximativ 5.200 de produse si inovaţii. Cheia dinamometrică electronică GARANT 65 5550 cucereşte prin design-ul plăcut şi afişajul color de 3,5 inch, clar, care indică valoarea atinsă atât pe ceasul comparator cu scală digital, cât şi sub formă de cifre. Astfel, utilizatorul monitorizează permanent stadiul actual, nu numai în timpul procedurii de lucru, ci şi după aceea. Deoarece cheia dinamometrică memorează valoarea maximă până la următoarea apăsare a butonului de resetare. Mai mult, cheia avertizează utilizatorul printr-un semnal acustic că s-a depăşit valoarea maximă de strângere – pentru mai multă siguranţă. Corpul din oţel cromat, mânerul ergonomic, clichetul reversibil stabil cu extractor şi operarea intuitivă cu o singură mână întregesc imaginea de ansamblu. La evaluare s-au luat în considerare criterii precum gradul de inovare, calitatea formei, funcţionalitatea şi compatibilitatea ecologică. Doar produsele care s-au detaşat considerabil prin configuraţia lor remarcabilă au fost distinse cu sigiliul calităţii de juriul Red-Dot format din

41 de membri din întreaga lume. Juriul competiţiei Red Dot Award: Product Design este selectat după reguli stricte şi alcătuit doar din designeri independenţi, profesori de design şi jurnalişti de specialitate. Astfel, Red Dot Award garantează: competenţa de evaluare foarte ridicată a Product Design.

Oţelul şi-a găsit maestrul Hoffmann Group a reuşit un alt salt evolutiv, de data aceasta în dezvoltarea tehnologiei de aşchiere. Noua freză de degroşare GARANT MasterSteel tip HPC convinge prin longevitate impresionantă, volum mare de îndepărtare a aşchiilor şi durabilitate excelentă. Acestea permit utilizatorilor să obţină o calitate ridicată la aşchiere şi o eficienţă extremă a costurilor. Performanţa remarcabilă a frezei GARANT MasterSteel tip HPC se datorează geometriei optimizate, componentelor de înaltă calitate şi metodelor moderne de execuţie. Prin canale pentru aşchii deosebit de mari, freza permite evacuare bună a aşchiilor aferente, concomitent cu valori ridicate ale avansului. Pasul dinamic al spi-

ralei şi dispunerea inegală a tăişurilor asigură silenţiozitate ridicată. Muchiile de tăiere rectificate, precum şi calitatea ridicată a şlefuirii duc la reducerea uzurii, ceea ce se reflectă în durabilitatea îndelungată. În plus, substratul ultraperformant, prevăzut cu acoperire inovatoare care conferă frezei o rezistenţă deosebită, asigură frezei GARANT MasterSteel tip HPC funcţionalitate mărită. Randament excepţional în toate materialele metalice. Cu noua freză GARANT MasterSteel tip HPC se pot prelucra excelent mai ales materiale din oţel. Printre acestea se numără oţelurile nealiate, slab aliate şi înalt aliate. În plus, freza GARANT MasterSteel tip HPC poate fi folosită universal ca inel verde, chiar şi în inox şi fontă. Distanţă mare – uzură redusă. La testări cu oţel de scule înalt aliat s-a obţinut o durabilitate cu 83 % mai mare în comparaţie cu produsul concurent. De asemeni, s-a obţinut o durabilitate cu 150 % mai mare la un avans cu 66 % mai ridicat, la prelucrarea unei construcţii de oţel sudată din ST52 cu prelucrare masivă a muchiilor.

Hoffmann Group unifică ca lider în sisteme de parteneriat pentru sculele de calitate, atât competenţe în materie de comerţ cât şi competenţe în materie de fabricaţie şi service. Această grupare garantează celor peste 135.000 de clienţi, siguranţă în ceea ce priveşte aprovizionarea, calitatea şi productivitatea în domeniul sculelor, precum şi consultanţă optimă – de la analiza individuală privind necesarul până la utilizarea eficientă a produselor. Compania, împreună cu partenerii săi globali şi aproape 2.500 de angajaţi, susţine concerne mari cotate la bursă, precum şi întreprinderi mici şi mijlocii în peste 50 de ţări. Incluzând marca proprie Premium GARANT, Hoffmann Group oferă 70.000 de scule de calitate ale celor mai importanţi producători din lume. Prin servicii şi o calitate a livrării de 99 % certificată TÜV, expertul în scule cu sediul la München oferă clienţilor o colaborare partenerială eficientă.

Str. Aristide Pascal Nr. 18 Tel: +40 021 322 4544


CU PESTE 70.000 DE SCULE E UŞOR DE PIERDUT SOCOTEALA. DAR AVEM SCULA POTRIVITĂ ŞI PENTRU ASTA. Una din cele mai performante scule ale noastre constă din biţi & bytes: eShop-ul nostru. Aici găsiţi rapid şi simplu scule de calitate care aduc şi mai mult succes companiei Dumneavoastră. www.hoffmann-group.com


METAL STAR 7278/ ',175 2 6,1*85Ă 6856Ă METAL STAR este o societate comercială cu capital privat integral românesc, înființată din dorința de a veni în sprijinul tuturor celor care prelucrează metalul prin așchiere și care întâmpină greutăți în obținerea de scule, mașini și tehnologii de prelucrare performante, cu care să poată face față concurenței tot mai acerbe de pe piață. Metal Star S.R.L. s-a specializat pe furnizarea de soluții complete în prelucrarea metalelor. Astfel, se asigură, pe lângă consultanță gratuită și suportul tehnic specializat, și o paletă foarte largă de scule (cuțite de strung, freze, burghie, tarozi, alezoare etc.) și accesorii de la cei mai importanți producători mondiali, producători pe care METAL STAR îi reprezintă pe piața românească - începând de la scule cu plăcuțe amovibile din carbură până la scule monobloc din oțel rapid și carbură, capete de filetare, portscule de mare precizie, portscule antrenate, echipamente de mare precizie pentru prelucrarea metalelor și șlefuire de matrițe, scule manuale, consumabile pentru șlefuirea matrițelor, lichide de așchiere și spălare tehnologică, mașini-unelte etc. Experiența personalului METAL STAR dobândită în domeniul distribuției de scule și furnizării asistenței tehnice în domeniu, precum și portofoliul de produse, îndreptățesc societatea să afirme că poate asigura „TOTUL DINTR-O SINGURĂ SURSĂ” - de la suportul tehnic în faza de culegere a informațiilor și a deciziei, până la livrarea întregii echipări necesare prelucrării și implementarea tehnologiei de prelucrare adoptate. Abordarea problematicii clientului pe bază de proiecte cu temă definită au asigurat partenerilor METAL STAR scăderi substanțiale de costuri sau creșteri masive de productivitate, care azi pot fi măsurate prin numărul mare de clienți ai METAL STAR: peste 500. MATRIȚERIE: - echipamente de finisare - consumabile finisare - echipamente de reparație - consumabile pentru reparații - echipamente durificare suprafețe

METAL STAR S.R.L. Str. Traian nr. 43-45 510109 Alba Iulia Jud. Alba, România Tel.: 0258 819 046 Fax: 0258 819 104

ACCESORII: - port-scule - capete de filetare - dispozitive de găurit adânc - capete de frezare ultra-rapide - port-scule antrenate pt. strunjire - scule de debavurare - accesorii pneumatice - echipamente de filtrare - sisteme de marcare

SCULE: - masive - cu plăcuțe schimbabile - pânze și discuri de debitare FLUIDE: - fluide de așchiere - fluide de deformare la rece - fluide de spălare - echipamente complexe de reciclare fluide uzate MAȘINI-UNELTE: - mașini de găurit-filetat - scule electrice portabile - mașini de debitat metale - echipamente de finisare în masă


Burghie „EF-Drill”

dezvoltate pentru productivitate și precizie. EMUGE FRANKEN Tools Romania SRL

Tel. +40-264-597.600 • Fax. +40-364-885.544 • emuge@emuge.ro • www.emuge.ro


Phone: +4 0740 156 951 Veress Andrei - Manager Phone: +4 0731 008 902 Trinfa Gábor Phone: +4 0724 062 933 Adrian Gyorke - Reprezentant vânzări

Phone: +4 0268 258 436 Birou

Perfect Tools Impex este dedicată deservirii profesionale cu produse și servicii industriale de calitate încă din 2001. Suntem repezentanţi și distribuitori pentru firme producătoare cu renume mondial, care produc scule așchietoare, utilaje de presetat scule, utilaje de măsurat piese, lichide industriale și materiale și aliaje exotice.

La Perfect Tools Impex nu este nimic mai important decât dumneavoastră - clientul nostru. Noi tratăm nevoile dumneavoastră de afaceri ca şi cum ar fi ale noastre. Fie că este vorba de o unitate mică sau de companii uriaşe, avem o pasiune de a face toţi clienţii noştri mai productivi, prin rezolvarea provocărilor de zi cu zi.

Misiunea Perfect Tools Impex este de a fi pentru dumneavoastră cea mai bună sursă de cunoaștere a tehnologiilor și serviciilor actuale în domeniul prelucrărilor și de a găsi scula așchietoare, utilajul sau lichidul industrial pentru aplicațiile dumneavoastră, cu care veți putea face diferența față de concurență.

Echipa noastră dedicată parcurge mii de kilometri pentru a vă oferi produse de clasă mondială şi suport tehnic de calitate superioară. Perfect Tools Impex vă oferă sprijin, inclusiv literatură de produs, documentaţie tehnică, clipuri video de instruire şi o echipă de specialişti pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră.

Suntem o companie mică şi credem că a fi o companie mai mică este un avantaj enorm faţă de concurenţa noastră. Putem să reacţionăm mai repede la nevoile dumneavoastră decât concurenţii noştri mai mari, şi facem pur și simplu ceea ce ei nu pot face. Făcând echipă cu tehnicienii din cadrul companiilor, vrem să obţinem satisfacţia deplină a clientului, în timp ce livrăm produse de calitate la timp – atât standard cât şi cele speciale –, şi la preţuri competitive. Pentru a reuşi în climatul economic de astăzi, şi pentru a deservi clienţii într-un mediu cu adevărat global, ne bazăm pe trei resurse vitale: oameni calificaţi, produse de ultimă generaţie şi suport tehnic adecvat. Pentru a purea deservi clienţii noştri şi în viitor, depunem în mod constant eforturi pentru îmbunătăţirea fiecărui domeniu.

4

Cei care lucrează în domeniul aşchierii ştiu că pot depinde de furnizori atunci când au nevoie de scule pentru prelucrările din proiectele lor. Căutați burghiu foarte lung cu livrare imediată, un burghiu mai performant decât cel actual sau doar o simplă plăcuță amovibilă pentru strunjire sau frezare? Aveți nevoie de utilaje de măsurat sute-mii de piese rotative, de utilaj de presetare a sculelor sau doar o freză de carbură foarte lungă? Vă trebuie un aliaj exotic, un lichid industrial mai performant sau doar un disc diamantat? Nu contează – puteți conta pe Perfect Tools. Cooperarea strânsă cu clienţii noştri, găsirea de soluții exigente din punct de vedere tehnic pentru provocările lor de prelucrare, constituie baza de parteneriate lungi şi durabile. Clienții noștri au ajuns să aibă încredere în calificările noastre profesionale şi profită de experienţa noastră şi de fiabilitatea şi calitatea produselor noastre.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

ANUL IV, NUMĂRUL 22


DISCOVER EFFICIENCY MULTIEDGE 2FEED MINI The new high performance cutter MultiEdge 2Feed mini by LMT Tools is used for roughing small and medium components. Two different insert geometries in two different cutting material types ensure that almost all materials used in tool and die making can be processed.

Your advantages: – high material removal rates – high-performance high-feed geometries – with internal coolant supply Which fields do you want to be more efficient in? Talk to our experts.

www.lmt-tools.com

/07 7RRO 6\VWHPV 52 65/ ȘRV 6LELXOXL 1U &DPHUD %XVLQHVV &HQWHU 6LELX 52 ȘHOLPEăU -XG 6LELX WHOHIRQ ID[ OPW UR#OPW WRROV FRP


Standul expozițional Cobotec - „The Cutting Specialist”, punctul central de întâlnire al experţilor din sectorul prelucrărilor mecanice! Vă aşteptăm să ne vizitaţi la standul numărul 27 din hala 2 pentru a descoperi noutăţile in materie de procesare a metalelor şi numeroase surprize pregătite special pentru dumneavoastră. „The Cutting Specialist”, conceptul de furnizor integrat pentru industrie promovat de Cobotec Engineering, va fi prezentat clienţilor şi potenţialilor clienţi, în perioada 25 – 28 Mai 2016, în cadrul unuia din cele mai importante evenimente dedicate industriei: Demo Metal – Braşov. Pe toată perioada evenimentului se vor face demonstraţii cu maşina de debitat automată HBE321A, a producătorului german Behringer dar şi cu maşina de presetat scule EZset IC2. Totodată veţi descoperi numeroase inovaţii în materie de tehnologii de prelucrare a metalelor, scule aşchietoare, scule de mână, mobilier industrial şi multe alte surprize. În data de 25 şi 26 Mai, invitatul special Dl. Frank Ruda, în calitate de reprezentant al producătorului german de scule aşchietoare Stock, vă stă la dispoziţie cu suport tehnic personalizat pentru aplicaţiile dumneavoastră. Soluții inovatoare pentru debitare - Seria HBE Dynamic, o nouă tehnologie dinamică pentru debitarea de mare productivitate Experții Cobotec își vor concentra atenția asupra tehnologiilor de debitare prin demonstrații practice care vor implica ultima generație de mașini de debitat Behringer seria HBE Dynamic. Aceste utilaje răspund perfect noilor concepte de siguranță, având carcasa metalică complet închisă. Seria HBE Dynamic este o generaţie de utilaje moderne care oferă importante avantaje competitive precum: componentele solide din fontă cu proprietăţi de amortizare a vibraţiilor, avansul cu servo-control, designul eficient energetic al sistemului hidraulic şi al motoarelor precum şi un sistem de comandă intuitiv – uşor de folosit şi foarte stabil. „Seria HBE Dynamic acoperă o gamă largă de aplicații de până la 660 mm diametru. Aceste noi mașini sunt caracterizate de experții în domeniu ca fiind economice, fiabile, eficiente din punct de vedere energetic și ușor de utilizat. Toate aceste elemente vor rezulta în debitări rapide, precise şi productivitate crescută pentru clienţii Cobotec Engineering.” – declară dl. Ștefan Cobori, Managing Director - Cobotec Engineering. HBE DYNAMIC 321 A – BEHRINGER

Cobotec Engineering – „The Cutting Specialist” își întregește portofoliul de produse prin intermediu parteneriatului cu EZset GmbH & Co. KG „Presetarea – cheia succesului!” EZset a luat naştere în 2005 în Germania şi de atunci mai mult de 400 de maşini de presetat scule sunt vândute anual. Datorită uşurinţei de utilizare chiar şi cu un training minim, aceasta gamă de maşini de presetat scule, face să fie în topul preferinţelor clienţilor. Prin utilizarea maşinilor EZset productivitatea va creşte cu minimum 15% și astfel costurile de achiziţie vor fi amortizate într-un timp foarte scurt.

EZset ImageController 2

Scule măsurate precis, mașini optimizate, durată de viață mai lungă a sculelor și productivitate crescută, acestea sunt principalele avantaje ale folosirii mașinilor de presetat scule EZset. Toate acestea împreună cu calitatea germană la un imbatabil raport calitate-preț. Cobotec Engineering SRL • Str Ion Roata Nr 10 Sector 4 Bucuresti cod postal 040332 • +40 (0)21322 12 38 • Fax: +40 (0)21308 34 76 • E-mail: office@cobotec.ro • Web: www.cobotec.ro

84

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Gama de ma ini pentru presetat EZset

u or de folosit - precise - rentabile EZset ImageController3

EZset ImageController1

EZset ImageController2

EZgo ImageControllerbasic

Cobotec, etalon de performanţă în aşchiere prin intermediul EZset Cobotec Engineering - ,,The Cutting Specialist’’ este o companie cu experienţă îndelungată în industria românească, distribuind exclusiv utilaje de producţie, scule industriale şi accesorii profesionale de la cei mai buni producători din domeniu. Cobotec se poziţionează astăzi drept un furnizor integrat de soluţii complete pentru procesarea metalelor, garantând clienţilor săi obţinerea de avantaje competitive prin reducerea eforturilor, a costurilor si a stresului legat de aprovizionare. Cobotec Engineering în calitate de reprezentant EZset în România vă invită să beneficiați de soluţiile şi tehnologiile inovative ale acestui producător de top de maşini pentru presetat scule aşchietoare, toate însoţite de consultanţa tehnică personalizată de cea mai înaltă clasă, graţie unei echipe de experţi focusată pe obţinerea de avantaje competitive.

Cobotec Engineering SRL • Str Ion Roata Nr 10 Sector 4 Bucuresti cod postal 040332 • +40 (0)21322 12 38 • Fax: +40 (0)21308 34 76 • E-mail: office@cobotec.ro • Web: www.cobotec.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

85


Tehnologie si inspiratie ,

,

Produse Japoneze de top la prețuri excepționale!

Jud. Dolj Craiova, Str. Dezrobirii, Nr. 42 Email: office@diamet.ro www.diamet.ro

Tel: Fax: Mob:

0372 764 169 0251 587 441 0729 02 28 22 0726 18 28 76

METAL STAR 7278/ ',175 2 6,1*85Ă 6856Ă METAL STAR este o societate comercială cu capital privat integral românesc, înființată din dorința de a veni în sprijinul tuturor celor care prelucrează metalul prin așchiere și care întâmpină greutăți în obținerea de scule, mașini și tehnologii de prelucrare performante, cu care să poată face față concurenței tot mai acerbe de pe piață. Metal Star S.R.L. s-a specializat pe furnizarea de soluții complete în prelucrarea metalelor. Astfel, se asigură, pe lângă consultanță gratuită și suportul tehnic specializat, și o paletă foarte largă de scule (cuțite de strung, freze, burghie, tarozi, alezoare etc.) și accesorii de la cei mai importanți producători mondiali, producători pe care METAL STAR îi reprezintă pe piața românească - începând de la scule cu plăcuțe amovibile din carbură până la scule monobloc din oțel rapid și carbură, capete de filetare, portscule de mare precizie, portscule antrenate, echipamente de mare precizie pentru prelucrarea metalelor și șlefuire de matrițe, scule manuale, consumabile pentru șlefuirea matrițelor, lichide de așchiere și spălare tehnologică, mașini-unelte etc. Experiența personalului METAL STAR dobândită în domeniul distribuției de scule și furnizării asistenței tehnice în domeniu, precum și portofoliul de produse, îndreptățesc societatea să afirme că poate asigura „TOTUL DINTR-O SINGURĂ SURSĂ” - de la suportul tehnic în faza de culegere a informațiilor și a deciziei, până la livrarea întregii echipări necesare prelucrării și implementarea tehnologiei de prelucrare adoptate. Abordarea problematicii clientului pe bază de proiecte cu temă definită au asigurat partenerilor METAL STAR scăderi substanțiale de costuri sau creșteri masive de productivitate, care azi pot fi măsurate prin numărul mare de clienți ai METAL STAR: peste 500. MATRIȚERIE: - echipamente de finisare - consumabile finisare - echipamente de reparație - consumabile pentru reparații - echipamente durificare suprafețe

METAL STAR S.R.L. Str. Traian nr. 43-45 510109 Alba Iulia Jud. Alba, România Tel.: 0258 819 046 Fax: 0258 819 104

86

ACCESORII: - port-scule - capete de filetare - dispozitive de găurit adânc - capete de frezare ultra-rapide - port-scule antrenate pt. strunjire - scule de debavurare - accesorii pneumatice - echipamente de filtrare - sisteme de marcare

SCULE: - masive - cu plăcuțe schimbabile - pânze și discuri de debitare FLUIDE: - fluide de așchiere - fluide de deformare la rece - fluide de spălare - echipamente complexe de reciclare fluide uzate MAȘINI-UNELTE: - mașini de găurit-filetat - scule electrice portabile - mașini de debitat metale - echipamente de finisare în masă

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Bd. Timișoara nr. 50 Sector 6, București Tel./Fax: 021 725 12 64 office@industrialexim.ro www.industrialexim.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

87


Soluții complete în prelucrarea metalelor, realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație Producție scule așchietoare pentru prelucrarea metalelor: - Freze și burghie din carburi metalice - Scule speciale profilate - Freze biax din carburi metalice

Recondiționare scule așchietoare: - Ascuțire pe utilaje CNC în 5 axe - Modificare geometrie - Acoperiri metalice PVD, cu unul sau mai multe straturi nanocompozite

NOU!

Freze cu geometrie specială pentru prelucrarea aluminiului Microtek International Srl Strada Nouă Nr. 27 | 505100 – Codlea | Jud. Brașov, România Tel: +40 (0) 268 506 406 | Fax: +40 (0) 268 506 407 www.microtek.ro e-shop: magazin.scule-metal.ro

88

Follow us on:

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

89


90

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

91


92

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


HYUNDAI WIA la Demo Metal 2016

Hyundai WIA este cel mai important producător corean de mașini unelte, căpătând acest statut datorită tehnologiilor acumulate din fabricile de producție de automobile ale grupului. Anul acesta Hyundai Wia va fi prezent prin dealerul local, Fedarom Machinery, la târgul profesioniștilor din industria așchietoare - Demo Metal ce va avea loc în perioada 25-28 Mai la Brașov. Împreună cu o gamă de 4 mașini unelte, Hyundai va expune aici și o mașină Hyundai I20 WRC, multiplă câștigătoare în cursele din campionatul mondial de raliuri. Mașinile unelte expuse la acest eveniment vor executa demonstrații live cu prelucrări de piese pentru a arăta capacitățile ce au făcut din ele preferatele industriei prelucrătoare și au propulsat Hyundai în topul producătorilor mondiali de mașini unelte cu comandă numerică. Aceste mașini sunt: Strungul multitasking HYUNDAI WIA LM 1600TTSY ce este dotat cu 2 turele cu frezare și axă Y, 2 universale, axă Y controlată de o turelă de ultimă generație tip BMT55P care permite diverse combinații de așchiere dintr-o singură setare. Design compact, cu o economie de spațiu, ușurință în programare și precizie de poziționare superioară.

Strungul vertical HYUNDAI WIA LV 450 dispune de o platformă rigidă și stabilă pentru prelucrări grele, cu o coloană de tip pătrat ce oferă o stabilitate mare.

www.fedarom.ro NUMĂRUL 2/2016 (28)

HYUNDAI WIA HS5000i este un centru orizontal de prelucrare cu 2 palete. Dispune de o structură a batiului de tip „T” cu înălțime și grosime superioară pentru a asigura un nivel optim de rigiditate. Structura peretelui dublu al coloanei este proiectată cu scopul de a preveni transferul termic, având performanțe excelente în prelucrare și precizie.

HYUNDAI WIA F500D este un centru de prelucrare vertical ce dispune de o coloană de tip traversă cu masă dublă. Masa și piesa de lucru rămân staționare în timpul prelucrării. Acest tip de design oferă sarcini distribuite uniform asupra ghidajelor, șuruburilor cu bile și arborelui.

office@fedarom.ro PIAŢA INDUSTRIALĂ

+4021 539 00 48 93


94

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

95


96

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


„Equator” permite achiziționarea rapidă de date, repetabilitatea ridicată a rezultatelor și operarea simplă, la un preț redus de achiziție și cu costuri mici de exploatare. • Tipul de piesă poate fi schimbat în câteva secunde de către operatori umani sau roboți industriali. • Celule complet automatizate de măsura pot fi ușor configurate datorită software-ul EZ-IO.

Soft-ul pentru monitorizarea procesului „Proces Monitor” este inclus atât în sistemele manuale cât și în cele complet automatizate. Permite utilizatorilor să vizualizeze istoria verificărilor unui reper, o funcție inestimabilă pentru controlul procesului de producție, împreună cu reprezentarea grafică a fiecărei cote tolerate. „Proces Monitor” permite gestionarea procesului de etalonare în funcție de temperatură, timp sau număr de piese măsurate.

• Capacitate unică de a oferi măsurări repetabile într-o gamă foarte largă de temperaturi combinată cu flexibilitate ridicată.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Tel: 0724.53.93.70 0740.27.03.99 Fax: 021.346.44.33 E-mail: cezar.seceleanu@yahoo.com www.cisimpex.ro PIAŢA INDUSTRIALĂ 97


Calitate neîntreruptă a energiei - MERUS UPQ Protecție completă pentru procesele critice Procesele critice moderne necesită alimentare cu energie electrică de calitate, în mod neîntrerupt. Orice întrerupere, fie și pentru un scurt moment, poate dăuna echipamentelor electrice sensibile și poate duce adesea la oprirea completă a desfășurării respectivului proces. Astfel de întreruperi pot fi determinate de perturbații asupra alimentării sau a sarcinilor electrice și pot conduce la diminuarea fiabilității sistemului. Provocări din mediul industrial real  Întreruperi ale alimentării cu energie cauzate de penele de curent sau căderile de tensiune;  Pierderi în producție și pierderi de date importante;  Utilizarea echipamentelor electrice la un nivel sub capacitatea lor de lucru;  Deteriorarea echipamentelor electrice sensibile;  Îmbătranirea accelerată a echipamentelor electrice. Protejarea proceselor critice împotriva unei game variate de perturbații asupra alimentării sau a sarcinilor electrice necesită un grad ridicat de investiții și spațiu. Pentru a mări fiabilitatea, facilitățile de producție investesc în generatoare diesel, diverse sisteme UPS și dispozitive de asigurare a calității energiei, fiecare având avantajele și dezavantajele lor. Astfel de soluții convenționale asigură o protecție limitată în cazul perturbațiilor asupra calității energiei din zilele noastre. Adesea, protecția lor se limitează fie la căderile de tensiune, fie la suprasarcini. Merus Uninterrupted Power Quality – Merus UPQ reprezintă o soluție unică, în măsura să combine beneficiile unor sisteme variate de asigurare a calității energiei într-un singur sistem, unic și robust. Merus UPQ vă protejează procesele împotriva căderilor de tensiune, a pierderilor neprevăzute și asigură procese industriale predictibile, constante și profitabile. Merus UPQ furnizează protecție completă prin intermediul a două moduri de operare:

1. Modul „POWER PROTECTION” În eventualitatea unei pene de curent sau a unei căderi de tensiune, Merus UPQ activează modul „Power protection”. Astfel, Mersu UPQ furnizează sarcinilor putere activă reală, asigurând imunitate proceselor critice din producție împotriva penelor de curent sau a căderilor de tensiune temporare. Acest lucru garantează disponibilitatea și fiabilitatea maximă a sistemului. 2. Modul „POWER QUALITY” După ce avaria ia sfârșit, Merus UPQ reintră în modul său obișnuit de operare, care asigură funcționarea sistemului cu energie electrică de calitate. În acest mod de operare, Merus UPQ filtrează activ armonicile de curent până la ordinul 50 și realizează echilibrarea sarcinilor, precum și îmbunătățirea factorului de putere. 98

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


GRAD RIDICAT DE PERSONALIZARE DATORITĂ DESIGN-ULUI MODULAR: Dimensionarea completă se poate realiza datorită modularității sistemului, atât în ceea ce privește unitățile electrice de putere, cât și a mediilor de stocare. Libertatea de a alege între mai multe medii de stocare diferite îi oferă posibilitatea de a optimiza costurile pentru investiții, în funcție de timpul de protecție necesar, buget și condiții de mediu. PROTECȚIE COMPLETĂ CU AJUTORUL UNEI SOLUȚII ROBUSTE: Soluțiile convenționale de pe piață oferă protecție limitată, nerezolvând decât o parte din provocările legate de aceste perturbații. Merus UPQ este soluție pentru protecția completă și eficientă atât împotriva problemelor legate de alimentare, cât și împotriva celor legate de sarcinile electrice. Acesta combină beneficiile diverselor soluții, cum ar fi UPS, reglarea calității energiei și filtrarea activă a armonicilor într-o singură soluție, unică și robustă. OPORTUNITATEA DERULĂRII PROCESELOR FĂRĂ ÎNTRERUPERI, CU RĂSPUNS DINAMIC, ÎN TIMP REAL Merus UPQ se bazează pe tehnologii moderne în domeniul electronicii de putere, care asigură un răspuns extrem de rapid și eficient în cazul penelor de curent, a căderilor de tensiune și al unui număr mare de alte perturbații legate de calitatea energiei electrice. În cadrul modului „Power Quality”, Merus UPQ filtrează efectele introduse de armonici îmbunătățește factorul de putere, având un răspuns într-un timp mai scurt de 1 milisecundă. În eventualitatea unei pene de curent sau a unei căderi de tensiune, comutarea catre modul „Power protection” are loc în mai puțin de 10 milisecunde. O performanță dinamică de acest fel asigură disponibilitatea și fiabilitatea sistemului implicat într-un proces critic. PROTECȚIA ÎNTREGII FACILITĂȚI, DATORITĂ FLEXIBILITĂȚII DE A CONECTA MERUS UPQ LA ORICE NIVEL DE TENSIUNE Spre deosebire de soluțiile convenționale, Merus UPQ oferă opțiuni superioare de conectare. Poate fi conectat foarte ușor la tensiuni de până la 38,5 kV. O asemenea flexibilitate permite proiectarea unei soluții de protecție pentru toate procesele unei facilități de producție într-o manieră viabilă din punct de vedere economic. Această facilitate reduce timpii morți din producție la minimum. SOLUȚIE CU PIERDERI MINIME CARE EXTINDE SIMULTAN DURATA DE VIAȚĂ A FACILITĂȚII DUMNEAVOASTRĂ DE PRODUCȚIE PRIN FILTRAREA ACTIVĂ DE DISTORSIUNI INTRODUSE DE ARMONICI Dispozitivele UPS rotative au părți mecanice care pot introduce pierderi adiționale. Soluțiile convenționale de UPS-uri statice presupun conectarea în serie, având astfel eficiență redusă. Spre deosebire de aceste tehnologii, Merus UPQ nu are părți mecanice și este conectat în paralel cu sarcinile, rezultând astfel o excelentă soluție tehnică cu pierderi minime. Mai mult decât atât, în modul „Power Quality”, Merus UPQ filtrează constant armonicile de curent din rețeaua electrică, asigurând astfel durata de viață promisă a sistemului. FUNCȚIONALITĂȚI MODERNE DE MONITORIZARE ȘI RAPORTARE: Un „touch screen” complex furnizează opțiuni avansate de monitorizare, fie „in situ”, fie de la distanță. Monitorizarea la distanță este posibilă cu ajutorul Ethernet, care va menține la curent cu starea sistemului prin intermediul funcționalității de raportare. TECHNO VOLT S.R.L. Tel.: +40 21 220 13 02 Fax: +40 21 221 09 25 B-dul. Constructorilor nr. 20A Sector 6, București NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

99


100

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


Sense the motion

POTENȚIOMETRE LINIARE Seria STANDARD zz Domeniu: 30-1.500 mm zz Durată de viață ridicată zz Repetabilitate excelentă: <0.01 mm zz 5 kΩ sau 10 kΩ

APLICAȚII

APLICAȚII

- Injecție plastic / metal - Ind. Lemnului - Prelucrări mecanice - Prelucrări piatră, marmură etc - Automatizări generale

SENZORI MAGNETICI DE POZIȚIE zz zz zz zz

Măsurare absolută non-contact Domeniu de măsurare: 100-1.250 mm Rezoluție 16 bit Ieșire: 0-10 V, 4-20 mA și 0-20 mA

POTENȚIOMETRE LINIARE / Seria SLIM zz Domeniu: 10-300 mm zz Durată de viață ridicată zz Repetabilitate excelentă: <0.01 mm zz 5 kΩ sau 10 kΩ

APLICAȚII

APLICAȚII

- Ind. textilă - Prelucrări mecanice - Utilaje prototip - Ind. tipografică - Ind ambalajelor - Automatizări generale

ENCODERE LINIARE

APLICAȚII

APLICAȚII

- Injecție mase plastice - Prelucrarea lemnului - Prelucrări profile - Prese hidraulice - Ind. ambalajelor - Automatizări generale

ENCODERE ROTAȚIONALE OPTICE / MAGNETICE

- Ascensoare - Prelucrarea lemnului - Automatizări generale - Prelucrări profile - Prelucrări table - Industria textilă

zz Diametre carcasă: Ø 40, 50, 58, 100 mm zz 100 – 4.096 ppr zz Cu ax / cu ax gol / fără ax SC ARTEM GROUP TRADE & CONSULT SRL Calea Rahovei nr. 266-268, Corp 3, Subsol, Cam . 26, S Sector 5, 050912 – București , România Tel: (+40) 374 018 881(2)

NUMĂRUL 2/2016 (28)

- Prelucrări mecanice - Prese mecanice - Prelucrarea lemnului - Industria alimentară - Automatizări generale

zz Măsurare incrementală non-contact zz Rezoluție: 1-100μm zz Ieșiri atât pe „împins” cât și pe „tras”, TTL linedriver

POTENȚIOMETRE LINIARE Seria ELECTRONICA zz Domeniu: 30-1.500 mm zz Circuit electronic intern zz Ieșire: 4-20 mA, 0-20 mA sau 0-10 V zz Semnal de ieșire foarte stabil și excelentă zz repetabilitate

- Hidraulică - Injecție plastic/metal - Nivelmetre - Automatizări generale

PIAŢA INDUSTRIALĂ

Tel/fax: (+40) 31 730 95 93(4) E-mail: florin.matei@artem.ro Site: http://www.artemgroup.eu http://www.facebook.com/ArtemGroup

101


ROBOTSISTEM

partener oficial al

specialiști în automatizarea și robotizarea proceselor industriale Soluții de automatizare pe baza celor mai noi tehnologii de la Siemens, Allen Bradley, Mitsubishi, Omron, Eaton Moeller, etc pentru următoarele aplicații: • stații de pompare și tratare a apelor; • linii de producție; • ambalare, etichetare și sortare; • mașini injecție mase plastice; • sisteme de control bazate

Soluții complete de robotizare PROIECT-INSTALARE-ÎNTREȚINERE pentru următoarele aplicații: • sudură • vopsire • manipulare • asamblare ROBOTSISTEM www.robotsistem.ro office@robotsistem.ro Tel.: 0745 525 312

http://www.smcromania.ro

office@smc.ro

„E-Efectul meu: Ingineria completă a dulapurilor de comandă inclusiv integrarea producţiei“ EPLAN Pro Panel este soluţia EPLAN pentru planificarea eficientă în 3D a aplicaţiilor cu dulapuri de comandă și distribuitorilor flexibili de putere. EPLAN Pro Panel este compatibil cu toate procesele din proiectarea modernă a dulapurilor de comandă inclusiv vederi de ansamblu virtuale în 3D, cablarea automată și generarea de documentaţii de fabricaţie și programe de control al mașinilor. Doriţi să beneficiaţi de efectul „e“? Utilizaţi EPLAN Experience – un concept demonstrat pentru eficienţa sporită în inginerie. Mai multe informaţii la +40 264 438 723.

www.eplan.ro

102

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Automatizare și robotică MACH oferă pe piața românească o gamă variată de roboți industriali reprezentând alternative eficiente de raționalizare a costurilor operaționale în majoritatea industriilor, fiind soluția optimă pentru desfășurarea activității de producție într-un mediu competitiv. Printr-un parteneriat de lungă durată cu ABB, compania MACH s-a specializat în implementarea soluțiilor robotizate integrate. Automatizarea procesului de producție reprezintă un real avantaj prin sporirea productivității și a siguranței mediului de lucru, diminuând semnificativ costurile pe parcursul amortizării investițitei. MACH pune la dispoziție mijloace flexibile de atingere a targetului de producție, atât calitativ, cât și cantitativ, roboții industriali reprezentând investiția care asigură continuitatea și consecvența producției la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Soluțiile robotizate oferite de MACH reprezintă soluțiile eficiente pentru procese cheie: manipulare, ambalare și paletizare, având ca avantaje capacități diverse, remote service și eliminarea erorilor umane.

Pentru roboții aflați în garanție piesele de schimb și service-ul sunt GRATUITE.

Avantajele parteneriatului cu MACH: Pachetul de răspuns - serviciile de asistență de la distanță; Pachetul de întreținere; Pachetul de garanție;

Soluții de trasabilitate și inscripționare industrială Inscripționarea si marcarea produselor de orice tip este deja o regulă comercială de la care nu se mai poate face excepție. Din dorința de a acoperi necesitățile clienților în diverse industrii, echipamentele de marcare oferite de Mach sunt extrem de variate, atât în funcție de procedeul folosit, cât și în funcție de partenerii pe care i-a ales pentru acest domeniu: Domino Printing, Wiedenbach, Automator. Inscripționare prin jet de cerneală: marcarea mesajelor variabile, din baze de date, soluții de personalizare și numerotare la viteze mari de marcare, cu aderență excelentă pe diferite materiale, precum și o calitate excelentă la inscripționare Inscripționare prin termotransfer: marcare pe materiale flexibile (folie, hârtie lucioasă, aluminiu flexibil, etichete, polipropilenă, polietilenă) Inscripționare prin laser: cea mai modernă și eficientă soluție în domeniu: marcarea mesajelor fixe și variabile prin laser, la viteze mari, pe diverse tipuri de materiale. Folosirea acestei tehnologii conduce la reducerea costurilor de exploatare prin eliminarea necesității consumabilelor Inscripționare prin micropercuție: marcarea caracterelor de înălțimi și stiluri diferite, marcarea logo-urilor și a diferitelor simboluri, memorarea unui numar mare de mesaje, la viteze mari de marcare, pe suprafețe plane, cilindrice, neregulate

Oricare ar fi varianta aleasă, clientul poate avea garanția SOLUȚIEI OPTIME pentru aplicația sa.

MACH Foreign Trade Distribution Str. Ion Vodă Viteazul Nr. 28 București 040813, ROMÂNIA Tel.: +40 21-460.98.40, +40 21-460.98.41 +40 21-460.98.43, +40 21-460.98.44 E-mail: mach@mach.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

103


SERVICII Existăm pentru a satisface cele mai variate și specifice nevoi de automatizare în domeniul producției prin comercializarea și instalarea de echipamente industriale, oferind servicii complete la standarde europene, respectiv: consultanță, proiectare, comercializare, punere în funcțiune, servicii post-vânzare și post garanție fiind în pas cu tehnologia de ultimă oră. CONSULTANȚĂ Simulare offline Spectrul de activitate cuprinde atât analiza etapelor de proces, cât şi verificarea procesului de ansamblu, maximizarea productivităţii şi eficienţei fiind direct dependente de alegerea adecvată a echipamentelor. Creem așa numita „fabrică virtuală” ce conține modele tridimensionale ale echipamentelor și sistemelor de producție, parametrii de lucru ai mașinilor și interconexiunile dintre acestea obținând o simulare ce reproduce exact procesele tehnologice de fabricație. Controlul tehnologiei Misiunea noastră este aceea de a realiza o integrare optimă a celulei automatizate în cadrul sistemului de producție dintr-o fabrică, unde sistemele hardware și software, chiar dacă sunt de la producători diferiți, să interacționeze perfect între ele. Deoarece un proces tehnologic poate fi realizat prin tehnologii diferite, atât din punct de vedere mecanic cât și electric sau software, echipa noastră va studia activitatea fabricii, fluxul tehnologic și așteptările clientului pentru a avea o bază temeinică de informații ce va fi folosită la dezvoltarea proiectului. Optimizarea proceselor Nevoia de îmbunătățire continuă o întâlnim la fiecare pas în special pentru că ne aflăm într-o eră a vitezei unde tehnologia progresează în fiecare zi. Pentru a putea face față concurenței tot mai acerbe, tehnologizarea este soluția prin care reușim să creştem eficienţa productivității și să obținem produse de o calitate net superioară. Astfel, venim în ajutorul producătorilor oferind suport pentru optimizarea proceselor de fabricaţie care nu mai sunt competitive sau nu se ridică la anumite standarde dorite, atât din punct de vedere mecanic cât și software și hardware.


Protejează-ți viitorul prin inovație! IMPLEMENTAREA TEHNOLOGIEI Dezvoltare și Instalare Conceptul care stă la baza executării proiectului este dezvoltat de inginerii proiectanți în strânsă colaborare cu cei automatiști. În urma fabricării produselor ce intră în componența celulei robotizate se realizează montajul echipamentelor, implementarea softului și testarea acestora. Produsul final se livrează la client doar cu acordul prealabil al acestuia de respectare a parametrilor de lucru. Procesul de instalare începe imediat după livrarea echipamentului la sediul clientului. Instruirea utilizatorilor Pentru o utilizare optimă care să ofere productivitate maximă este necesară cunoaşterea parametrilor tehnici şi a funcţionării întregului sistem, prin urmare specialiştii firmei noastre sunt pregătiţi pentru a vă asigura serviciile de instruire necesare pentru utilizarea corectă a produsului. Service tehnic specializat În orice afacere echipamentele sunt o investiţie importantă de care trebuie să beneficiaţi în totalitate pentru dezvoltarea pe termen lung. Prin urmare întreţinerea corectă şi de specialitate a echipamentelor conduce la preîntâmpinarea unor defecţiuni neaşteptate asigurând funcţionarea constantă a întregului sistem. Noi vă punem la dispoziție service tehnic specializat atât în perioada de garanţie cât şi de post-garanţie contractuală. T: +40 371 319 550 F: +40 372 876 858

office@innorobotics.ro www.innorobotics.ro

Tăietura Turcului, 47 Cluj-Napoca - România


.

â

r

SAS Automation prin reprezentantul său unic în România – SAM Robotics SRL, vă prezintă o familie de graifere cu lățime (specializate manipulare sac) reglabile pentru încărcări cuprinse între 25 și 50 kg sarcină utilă, pentru paletizare pentru saci din plastic, pânză țesute sau pungi de hârtie. Soluția ABG elimină scule personalizate cu ajutorul sistemului său de reglare a lățimii utile de prindere. În mai puțin de 30 secunde, la soluția ABG-25, lățimea sacului poate fi schimbată de la 185 la 450 mm (7,3 până la 17,7 inch), iar la soluția ABG-50 lățimea utilă a sacului poate fi modificată de la 170 la 500 mm (6,7 până la 19,6 inch). Modelele cu lățime FBG fixe sunt create pentru a fi modificate în mai puțin de 4 minute. Plăcile independente, soluții de prindere sac (pungă) sunt create pentru a permite plasarea precisă pe palet, în timp ce partea de sus a montajului Bag Bride menține poziția sacului pe unealtă în timpul deplasării robotului spre și deasupra paletului. Opțiunile Slip Sheet și Pallet Hook sunt disponibile la solicitare.

106

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


.

-

â

â â –

i

ului

â

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

107


Nikon Metrology – mașini de măsurat în coordonate cu precizie ridicată și dimensiuni extinse

Nikon ALTERA + Nikon Metrology a extins gama podurilor de ceramică, oferind o precizie superioară și dimensiuni mai mari. Datorită utilizării materialelor avansate și optimizărilor făcute, ALTERA+ oferă performanță și precizie superioară într-o gamă largă de aplicații de metrologie. ALTERA+ este dotată cu tehnologia de scanare REVO 5 axe, îmbunătățind semnificativ productivitatea mașinilor de măsurat în coordonate 3D pentru aplicațiile complexe de inspecție tactilă.

Design modern și materiale superioare pentru performanțe maxime în orice aplicație. Construite și proiectate la standarde exigente, mașinile de măsurat în coordonate ALTERA, utilizează componente ceramice avansate pentru integritate structurală și performanță de durată. Având un raport rigiditate-greutate aproape perfect, ghidaje ceramice facilitează o precizie impresionantă: 1,4 + L / 375 (E150 conform ISO 10360-2: 2009). Podul ceramic, cu o rezistență mai mare la schimbările de temperatură, fac din ALTERA, echipamentul potrivit pentru aplicații de metrologie. Grinda ceramică pe orizontală, facilitează precizia atunci când se utilizează palpatoare lungi.

Tehnologie multi-senzor pentru cea mai largă gamă de aplicații de metrologie ALTERA CMM suportă o gamă largă de opțiuni tactile și sonde non-contact. Tehnologia multisenzor extinde capacitatea de măsurare a mașinilor de măsurat în coordonate ALTERA, existând 30 de modele diferite și 7 dimensiuni de pod, oferă soluții pentru o gamă largă de aplicații și cerințe. Dimensiunile extinse variază de la cel mai mic volum de măsurare – 7.7.5 la cea mai mare – 60.20.15. Opțiunile software nu sunt limitate doar la CAMIO și CMM Manager, fiind posibilă utilizarea soft-ului MODUS – care funcționează cu Renishaw REVO-2.

Nikon Metrology este singurul producător de mașini de măsurat în coordonate care garantează exactitatea și precizia specificată, pe o perioadă de 10 ani!

Fig1. Nikon ALTERA 12.10.8

TOP Metrology S.R.L. Blvd. Iuliu Maniu nr. 7-11 Complex Apaca Sector 6, București +40 746.608.707 / +40 37.810.5808 office@topmetrology.ro / www.topmetrology.ro

108

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

109


Mitutoyo România deschide cel de-al doilea showroom din România, la Brașov În data de 7 aprilie 2016, „Mitutoyo România” a deschis cel de-al doilea showroom din România, la Brașov, în cadrul complexului de afaceri „Brașov Business Park”. Showroom-ul „Mitutoyo” deschis la Brașov pune la dispoziția clienților săi echipamente de măsură și control, oferind atât consultanță pentru soluții tehnice de măsurare precum și operațiuni de service – beneficiind de cele mai exigente dotări în materie. Showroom-ul „Mitutoyo” deschis la Brașov vine în intâmpinarea solicitărilor tot mai numeroase adresate companiei – referitoare la gama de echipamente de măsură și control „Mitutoyo” – precum și la serviciile conexe pe care compania le oferă. Evenimentul dedicat deschiderii oficiale a noului Showroom „Mitutoyo” de la Brașov va avea loc în data de 29 Septembrie 2016. „Mitutoyo” este lider mondial în producția de echipamente de măsurare de precizie, oferind o gamă largă de produse din micrometre, șublere și indicatoare cu ecran, până la testere de duritate, sisteme de măsurare de vedere și de coordonare 3D, cu birouri de vânzări în mai mult de 40 de țări. „Mitutoyo” oferă instruire specifică pe mașină pentru clienți, precum și cursuri de formare în domeniul metrologiei generale pentru companiile care doresc să își îmbunătățească nivelurile de calificare a personalului.

Mitutoyo România SRL

Drumul Gării Odăi, Nr. 1A Otopeni – Ilfov, 075100 România www.mitutoyo.ro, office@mitutoyo.ro

110

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Mitutoyo lansează pe piață noua versiune a software-lui Measurlink, un software SPC cu vânzări record – Measurlink 8.0 Ultima versiune MeasurLink 8.0 SPC software conține funcții îmbunătățite bazate pe feedback-ul utilizatorilor Așa cum am specificat și într-un articol apărut într-o ediție anterioara, Measurlink, acest software SPC dezvoltat de Mitutoyo America – aplicabil în foarte multe domenii, cum este și automotive-ul, dar recunoscut și în domeniul farmaceutic și medical – ține pasul cu utilizatorii. Această ultima versiune – Measurlink 8.0 – prezintă îmbunătățiri pentru o gamă și varietate mare de funcții. Bazată pe feedback-ul utilizatorilor, noua versiune Measurlink 8.0 permite colectarea de date de la mult mai multe instrumente – comparativ cu versiunea anterioară – cu funcțiile de analiză de date, managementul datelor și funcția de monitorizare în timp real al procesului de producție mult îmbunătățite.

Această ultimă versiune reintroduce modulul Gage Management, împreună cu care suportă gestionarea de sarcini de măsurare mult mai diversificate. Modulul de Gage Management ajută utilizatorii în dezvoltarea, menținerea, organizarea și gestionarea informațiilor referitoare la instrumente, inclusiv intervalele de service, datele GR & R și, de asemenea, amintesc datele și istoricul evenimentelor generale. MeasurLink este disponibil cu licențe variabile / opțiuni concurente, pachete pentru grupuri de utilizatori. Aceasta reprezintă o opțiune flexibilă, cu un cost eficient, având posibilitatea de a include mai mulți utilizatori fără achiziționarea de licențe suplimentare. Upgrade-urile pot fi integrate în timpul instalării sau adăugate la o instalație existentă. Toate licențele MeasurLink® 8 se livrează cu o copie a Microsoft® SQL Server Express Edition 2014 SP 1, putând fi utilizate individual sau în grupuri de lucru. Toate edițiile MeasurLink® 8 sunt concepute pe platforma Microsoft® Windows® pentru toate versiunile Windows® 7 și toate versiunile Windows® 8. Ambele sisteme de operare pe 64 de biți si pe 32 de biți și sunt acceptate. Compania Mitutoyo este cel mai mare furnizor mondial de soluții de măsurare și control, oferind selecția cea mai completă de mașini, senzori, servicii și sisteme cu linii de măsurare care cuprind CMM (mașini de măsurat în coordonate), vision, formă, precum și instrumente de precizie, și software-ul de gestionare a datelor de metrologie. Mitutoyo, prin rețeaua internațională de centre de metrologie, oferă soluții pentru aplicații, calibrare, service, reparații și programe educaționale, asigurându-se că produsele de metrologie Mitutoyo 6.500+ vor furniza soluții de masurare pentru clienți pe intreaga perioada de exploatare.

Mitutoyo România SRL www.mitutoyo.ro office@mitutoyo.ro Drumul Gării Odăi, Nr. 1A Otopeni – Ilfov, 075100 România Mitutoyo Corporation este cel mai mare furnizor de soluții de măsurare și control din lume, oferind gama cea mai completă de mașini, senzori, sisteme și servicii, acestea cuprinzând CMM-uri (mașini de măsurat în coordonate), Vision (mașini de măsurat non-contact), mașini de măsurat forma, profilul sau suprafața, duritatea sau rugozitatea. De asemenea, Mitutoyo Corporation oferă și instrumente de precizie sau software MeasurLink tip SPC (statistice și de gestionare a datelor metrologice).

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

111
114

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

115


Modelul UNIVERSAL vârful mașinilor de măsurat de la COORD3 reprezintă de tip bridge de dimensiuni medii. Este o mașină cu acuratețe ridicată și o dinamică foarte mare. Plecând de la o lățime de măsurare de 900 mm până la 1.500 mm, aceasta este o platformă ideală pentru capetele de măsură REVO de la Renishaw. UNIVERSAL înglobează cea mai bună tehnologie CMM disponibilă și a fost creată în biroul de proiectare COORD3 Italia cu ajutorul inginerilor de renume cu experiență de peste 3 generații în acest domeniu.

Cu o acuratețe plecând de la (1,5 + L/333) µm și dimensiuni până la 30.15.10, UNIVERSAL este una dintre cele mai bune mașini de măsurat în coordonate disponibile, cu un raport calitate/preț imbatabil. 19th Claudiu Street, Bucharest Romania, 021516 T: +40 724 629953 T/F: +40 31 438 08 49

Str. Ion Creangă nr. 17 Craiova, jud. Dolj România

Webpage: www.markd.ro E-mail: office@markd.ro mihai.jipa@markd.ro

Tel.: +40 351 176 969 E-mail: officero@caelynx.com Web: www.caelynx.com

EUROPE Vânzări de soft

• Parteneri Dassault Systèmes: Caelynx Europe este unic distribuitor autorizat al produselor Dassault Systèmes’s SIMULIA în România și Bulgaria. ¾¾ ABAQUS - unul din produsele de bază din portofoliul SIMULIA, este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai avansate softuri de analiză cu elemente finite. ¾¾ Isight - soluție de automatizare și optimizare a simulării de produs ¾¾ Tosca -soluție de optimizare a produsului ¾¾ FE Safe- soluție calcul de oboseală a materialului ¾¾ Simulation Life Cycle Management (SLM)- soluție de management de date pentru simulare cât și pentru date obținute în urma testelor experimentale ¾¾ Centru autorizat de formare. • Parteneri Engineering Center Steyr în România: ¾¾ FEMFAT (soft de oboseală a materialelor, anduranță), ¾¾ ALSIM (soft pentru vopsitorie în baie pentru detectarea bulelor de aer) ¾¾ MERGE (soft de reparat geometrie CAD pentru pregătirea modelului pt. simulare).

Servicii

• FEA (Analiză de element finit): analize termice și structurale, vibrații și acustică (NVH), multi-body dynamics, impact, oboseală etc. • CFD (Dinamica fluidelor): capacitate completă (curgeri în regim staționar și nestaționar, modele turbulente, aerodinamică), inclusiv interacțiunea structurii cu fluidul. • Design: piese turnate, materiale plastice, mecanisme, asamblări • Aerodinamică: calculul aripii de avion, predicție coeficient portanța și drag, flutter, stabilitate • Analiză la grup motopropulsor: motoare cu ardere internă, transmisii, generatoare. • Optimizare: optimizare neliniară având variabile cu forme complexe. • Analiza la impact: analiza de impact conform regulamentelor și directivelor europene, cinematica ocupanților, impactul cu pasărea. • Caracterizarea materialelor: compozite, hiperelastice, fracturarea metalelor

116

Firma noastră oferă servicii de inginerie, consultanță tehnică, proiectare și analiză CAE în domeniile auto, aerospațial, energie, apărare, medicină. Cu o echipă de profesioniști din Statele Unite, Europa să oferim clienților noștri o gamă largă de servicii de proiectare și analiză la cerere și în limita bugetului dumneavoastră.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


TechnicAS MS srl atracția forțelor DRUM SPRE FUNCȚIONARE CU EMISII NULE Dezvoltare durabilă = scăderea deșeurilor și materialelor poluante, energiei și a materiilor prime Acest lucru doar cu aplicarea tehnologiilor inovative se poate atinge, cum ar fi: • iluminarea halelor cu LED, • comanda macaralelor cu radiotelecomandă, • utilizarea dispozitivelor de ridicare cu magneți electropermanenți • utilizarea platourilor magnetice electropermanente la mașinile de frezat și la centrele de prelucrare Principalele avantaje obținute: • economie la consumul de energie electrică aplicând iluminarea cu LED • operare mai precisă, mai rapidă și în condiții mai sigure folosind radiotelecomanda • scăderea locului de depozitare cu aplicarea mageților electropermanenți, care au consum redus de energie și au viață de lungă durată • cu utilizarea platourilor magnetice electropermanente pe lângă fabricarea mai eficientă se reduce și consumul materiei prime și a deșeurilor. Distribuitor în România: www.TechnicAs-srl.ro | office@technicas-ro Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș | Str. Constructorilor nr. 1292 | 0726 316 393

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

117


Soluții ,,Wellness’’ pentru sistemele PLM Operarea sistemelor PLM este adesea extrem de complexă şi costisitoare. Utilizarea produselor software dezvoltate de companii diverse şi mai ales numărul variat de licenţe existente, complică funcţionarea sistemului, împiedicând îndeplinirea deadline-urilor și îngreunând activitatea de producție.

Majoritatea firmelor se confruntă cu aceleași situații: • Folosirea diferitelor soluţii CAD/CAM/CAE • Clienţi care necesită utilizarea multiplelor release-uri ale aceleiaşi soluţii software • Nesiguranța că aplicaţia CAD a fost rulată în mediul adecvat proiectului • Managementul licenţelor de tip sharable, concurente şi flotante, precum și asocierea unui număr de licenţe pentru un grup de utilizatori • Consumul mare de timp necesar gestionării licenţelor • Utilizarea licențelor existente într-un mod ineficient • Creșterea bugetului alocat departamentului IT pentru achiziții software neplanificate

Pentru a veni în ajutorul dumneavoastră și pentru a vă oferi posibilitatea de a vă concentra energia spre proiectele în derulare fără a pierde timp inutil.

cenitFLEX+: POWER UP YOUR PLM Interfaţa de start unică facilitează utilizatorului operarea şi porneşte aplicaţia CAD dorită în mediul corect, într-un mod sigur şi rapid. Licenţele sunt utilizate optim, printr-o diferenţiere în funcţie de grupe de utilizatori, amplasamente sau chiar centre de costuri. O caracteristică specială a software-ului este performanţa ridicată în administrare, la un nivel similar cu cel de pe piaţă, prin intermediul operării ghidate permanent prin meniu. Configuraţia interfeţei de utilizator a soluţiei cenitFLEX+ Generaţia 4.0, se bazează pe elemente de utilizare intuitive, integrate într-un design modern. Butonul Power ca parte componentă centrală a interfeţei porneşte aplicaţia dorită. Înainte de lansarea aplicaţiei, are loc o verificare a licenţei pentru configuraţia selectată, pentru a evita repornirile inutile din cauza licenţelor indisponibile şi astfel, rezultând eficientizarea folosirii timpului pentru utilizatorii finali. Un număr mare de clienți utilizează deja cu succes această soluție, fiind la a patra generaţie, ceea ce reprezintă o declarație de maturitate!

Optimizați utilizarea infrastructurii IT cu CENIT! Solicitați astăzi un DEMO specific nesesităților dumneavoastră! E-mail: info@cenit.ro / Tel.: +40 314 378 303 118

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


WE DELIVER EXPERIENCES! '(/0,$ '(/0,$ (129,$ (129,$ FHQLW63,1 FHQLW63,1

CATIA CATIA

FHQLW)/(; FHQLW)/(; 6LPXOLD $EDTXV 6LPXOLD $EDTXV

SOFTWARE SOFTWARE

3/0 &RQVXOWLQJ 3/0 &RQVXOWLQJ 3/0 3URFHVV 3/0 3URFHVV 2SWLPL]DWLRQ 2SWLPL]DWLRQ

SERVICES SERVICES

0HWKRGV 'HYHORSPHQW 0HWKRGV 'HYHORSPHQW 2SWLPL]DWLRQ 2SWLPL]DWLRQ

TRAININGS TRAININGS

6XSSRUW &RQFHSW 6XSSRUW &RQFHSW

(129,$ (129,$ '(;3(5,(1&( '(;3(5,(1&(

'(/0,$ '(/0,$ &$7,$ 9 9 &$7,$ 9 9

ONE STOP SHOP ONE STOP SHOP Contact us today for a special offer! Contact us today for a special offer! CENIT CENIT Phone: 031 437 8303 Phone: 031 437 8303 E-mail: info@cenit.ro E-mail: info@cenit.ro

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)

PIAÅ¢A INDUSTRIALÄ‚

119


INAS SA Soluții și servicii CAD/CAM/CAE/PLM INAS S.A. este partener şi reseller autorizat PTC în România încă din anul 1993, oferind servicii de instruire și consultanță de specialitate pentru implementarea de soluții avansate în domeniul CAD/CAM/CAE/PLM. PTC Creo este o suită scalabilă de soluții software de excepție avand în componență aplicații de sine stătătoare ce ajută companiile să accelereze procesele legate de proiectarea produsului. Cu soluțiile PTC 2D puteti schița rapid idei, concepte de produse și scheme complexe pe diagrame.

PTC Creo oferă opțiuni de modelare, vizualizare 3D a componentelor și programare a echipamentelor CNC într-un sistem integrat, reprezentând cheia spre realizarea de produse inovative.

Prin soluțiile de simulare, PTC Creo oferă inginerilor posibilitatea de a valida diverse aspecte ale modelelor prin utilizarea directă a geometriei 3D CAD în simulări.

PTC Mathcad este standardul recunoscut în realizarea, documentarea şi lucrul colaborativ cu calcule inginereşti, metode şi algoritmi de calcul în proiectare.

PTC Arbortext, soluția pentru realizarea ilustraţiilor tehnice și a publicațiilor tehnice profesionale: cataloage de piese de schimb, manuale de asamblare, exploatare sau întreţinere.

PTC Windchill soluţia pentru managementul proceselor şi al conţinutului informaţional, dedicat gestionării datelor digitale de dezvoltare a produsului, inclusiv partea mecanică, electrică sau software.

37C N. Romanescu Blvd, 200738, Craiova | Tel: +40 251 438 789; Fax: +40 251 426 335; Technical Support: +40 351 417 581 | E-mail: office@inas.ro; http://www.inas.ro

120

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

121


INICAD DESIGN SOLUȚII SOFWARE COMPLETE PENTRU INDUSTRIE Str. Popa Tatu nr. 20A, sector 1 010805 – București Mobil: 0722 285 147; Tel./Fax: 021 312 4661 radu_canarache@yahoo.com, www.inicad.ro

Soluție modernă pentru proiectarea și execuția matrițelor

Soluție software de verificare și optimizare a programelor de comandă numerică

Soluție software de fabricație CAM frezare, strunjire, centre de prelucrat

122

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Soluții pentru proiectare dinamică și parametrică.

MATERIALIZE – 3D Printing and Prototyping

CalcMaster Software pentru calcul de cost în matrițerie CADMOULD – solutie complete de simulare a procesului de injectie mase plastice

AUTOFORM, STAMPACK, VULCAN - Soluții pentru simularea turnării și deformării plastice a metalelor.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

123
Nr. 1 MONDIAL în programarea

CNC Cel mai DINAMIC software CAD CAM pe plan mondial

200.000 de posturi instalate

CAD/CAM pentru roboți

• Frezare • Strunjire • Frezare pe strung • Programare de precizie • Prelucrare cu fir • Freze tip router • Axe multiple • Modul expert în prelucrarea palelor de turbină • Design • Artă

22 Hataas st. p.o.b. 2182 Kfar Saba 4442524 | Israel Romania Tel.: +40 31 229 46 81 | Israel Tel.: +972 9 766 66 60 sales@ .co.ro | sales@ncs.co.il | www.mastercam.comLogiCAD și ProJet® 3510 realizează geometria complexă a unei piese – componentă a unei instalații de gaz – pentru Elster Aeroteh Modelul CAD al carcasei regulatorului Elster Aerotech

Nu mai demult de anul 2011, Comisia Europeană clasificase România pe locul al treilea – în Uniunea Europeană – din punctul de vedere al mărimii rezervelor de gaz natural. În același an, o mare parte din acest gaz natural era utilizata pe plan intern, în timp ce România importa doar 17% din consumul său total. Industria națională de gaz este importantă pentru țara de peste 21 de milioane de locuitori, care depind în mare de în mare parte de companiile și de furnizorii interni, în subsolul său aflându-se 1,4 miliarde metri cubi de gaz. Elster Aeroteh joacă un rol cheie în industrie, ca principalul producător din țară de echipamente de măsurarea și regularizarea gazului. Milioane de oameni – de la marile companii consumatoare de gaz până la clienții care își mențin o căldură plăcută în locuințe – depind de contoare, regulatoare și turbine create de Elster Aerotech. Indirect, sunt dependenți și oamenii care produc ansamblul de regulatoare de gaz. De aceea, atunci când Ester Aerotech a trebuit să producă un nou model de regulator simplu, conceput special pentru industria din România, a fost foarte important ca acesta să fie dezvoltat și produs mai degrabă local decât compania mamă din Germania, nu numai din motiv de competitivitate pe piețele emergente, dar și pentru a se asigura că multe dintre locurile de muncă ale companiilor din România vor fi în siguranță. În primul rând, inginerii Elster Aeroteh au trebuit să verifice dacă ansamblul ar putea funcționa așa cum a fost proiectat și că ar putea fi produs cu acuratețe în spațiul de producție din România. Acest lucru a însemnat testarea extensivă la presiune, în special a piesei cea mai vitală din ansamblu, o carcasă de regulator. Atunci când Elster Aeroteh a realizat inițial testarea pe carcasă, au folosit un prototip creat prin fabricație tradițională CNC. Cu toate acestea, rezultatele testelor inițiale nu erau corespunzătoare. De fapt, au avut probleme chiar în montarea corespunzătoare în ansamblu. Geometria piesei fiind foarte complexă, s-a descoperit că tehnologia CNC nu a putut produce prototipul la nivelul de detaliere necesar pentru a obține o imagine reală a performanței sale. Acesta a fost momentul când au apelat la LogiCAD Solutions, un furnizor român de servicii CAD/CAM cu experienta de aproape douăzeci de ani în modelarea 3D și în design. Sub îndrumarea supervizorului tehnic Dorin Dascălu, LogiCAD a primit misiunea de a-i permite rapid companiei Elster Aeroteh să creeze prototipuri precise din aliaj de aluminiu turnat pentru această piesă. În acest sens a existat o singură alegere logică: Imprimanta 3D Systems ProJet® 3510 CPX 3D (fosta ProJet 3500 CPX).

Prototipul prelucrat pe CNC nu a îndeplinit cerințele pentru testare ale Elster Aeroteh

Piesă imprimată 3D din material fuzibil (ceară), cu material suport din ceară albă

Patru piese din ceară după curățarea și îndepărtarea materialului suport

Capabilă de a crea modele de turnare de micro-detaliu RealWax™, ProJet 3510 CPX produce piese din cea mai diversificată gamă, de la aplicații brute de turnătorie la modele delicate de bijuterii. Această versatilă imprimantă 3D, echipată cu touchscreen, oferă trei moduri de imprimare pentru diferite niveluri de detaliere, cel mai rafinat fiind cu grosimea stratului de 16 microni. Ceea ce este proiectat pe ecran este ceea ce se va obține, și cu nivelul de precizie al ProJet 3510 CPX, LogiCAD ar putea crea rapid modele de turnare de înaltă precizie, fără compromisuri și chiar mai ieftin decât cu tehnologia de prelucrare CNC. Cu ajutorul acestui prototip realist, de proiectare, Elster Aeroteh si-a putut continua activitatea – respectiv fazele de testare și luare a deciziilor privitoare la acest proiect important. În aproximativ trei zile, incluzând aici și pregătirea CAD, LogiCAD a imprimat patru piese de testare din ceară pe ProJet 3510 CPX. Apoi s-au folosit piesele de ceară ca modele de turnare pentru a produce carcase de testare din aliaj de aluminiu. Dupa procesul de turnare, LogiCAD a folosit o mașină CNC pentru a obține dimensiunile nominale pentru planurile de asamblare și pentru filete. De la fișierul CAD la piesa finală de testare proiectul a durat doar 12 de zile. Viteza și economia cu care LogiCAD și-a îndeplinit sarcina au ajutat Elster Aeroteh să înainteze rapid prin testarea și aprobarea finală a ansamblului pentru producție. Astăzi, în spațiul de producție din România, compania creează aceste ansambluri, folosind forme de turnare preparate prin metode de fabricare tradiționale, dar bazate pe piesele de testare pe care Dorin Dascălu și LogiCAD le-au creat în fazele inițiale ale dezvoltării. Dincolo de piesa în sine, Dorin Dascălu mentioneaza faptul ca LogiCAD a contribuit la menținerea unui număr semnificativ de locuri de muncă în țară, un motiv clar de mândrie, pentru că impactul social al acestui ansamblu a fost întotdeauna un aspect esențial. „Acesta a fost un proiect foarte important”, spune Patru piese din aliaj de aluminiu, pentru testare Dorin Dascălu. „Am fost în măsură să demonstrăm Elster Aeroteh că nu trebuie să importe piesa din Germania. Le-am arătat că pot produce aici. Am ajutat ca piesa să fie construită”.

LOGICAD SOLUTIONS S.R.L. If you CAD imagine it, you CAM build it!

128

Str. Poștei nr. 2 Piatra Neamţ, Jud. Neamţ Tel.: 0373 780 087 E-mail: office@logicad.ro

Modelul final de testare, cu filet

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

Modelul de test finisat, montat în ansamblul regulatorului

NUMĂRUL 2/2016 (28)


700671 Iași – Bd. Poitiers nr. 10 • Tel.: 0332 102 112 • Fax: 0332 102 113 • office@delcam.ro • www.delcam.ro

Delcam Electrode: Soluțíe completă pentru electrozi Delcam Electrode combină software-ul CAD PowerSHAPE, sistemul CAM PowerMILL și software‑ul pentru control PowerINSPECT pentru a oferi o soluție complet integrată de proiectare, prelucrare și control al electrozilor. În centrul acestei soluții este fișierul .Trode care este unic folosit de cele 3 aplicații. El conține toate informațiile pentru fiecare electrod, nu doar cele de modelare ci și informațiile necesare pentru prelucrare și control plus desenele 2D necesare pentru prelucrarea și utilizarea electrodului. Având toate informațiile într-un singur fișier se simplifică managementul datelor și crește eficiența. Proiectarea electrodului începe în PowerSHAPE prin extragerea lui automată plecând de la modelul 3D solid. Aceasta se face foarte simplu folosind un Wizard ce ne conduce pas cu pas prin toate etapele necesare obținerii electrodului final. Modelarea directă din PowerSHAPE face obținerea electrodului și mai ușoară, indiferent de complexitatea acestuia. Tot aici definim cu ajutorul codurilor de culoare zona activă a electrodului și coada, lucru ce este util ulterior în PowerMILL, precum și punctele în care dorim să măsurăm electrodul ulterior în PowerINSPECT. Un alt mare avantaj al Delcam Electrode este faptul că putem genera un singur electrod pentru mai multe zone de pe piesă, precum și un singur electrod care să poată fi folosit atât pentru degroșare cât și pentru semifinisare și finisare. Acest lucru va permite reducerea timpului necesar pentru prelucrarea electrozilor și cel necesar pentru electroeroziune, precum și economii de material. Deasemenea desenele 2D generate automat de către Wizard se vor updata automat odată cu modificarea modelului 3D al electrodului. Toți acești electrozi compuși necesită mișcări mult mai complexe în jurul piesei și pentru a nu avea coliziuni, tehnologia de verificare a coliziunilor din PowerMILL a fost adăugată la algoritmii de simulare folosiți de către Delcam Electrode. După simularea electrodului acesta poate fi transferat în PowerMILL folosind fișierul comun .Trode, pentru a fi prelucrat în mod automat. Posibilitatea de programare automată din PowerMILL salvează foarte mult timp pentru utilizator, dar când avem un număr foarte mare de electrozi este ineficient să așteptăm ca traseele de prelucrare să fie calculate pentru fiecare electrod în parte. Pentru a elimina și această problemă a fost introdusă posibilitatea de a calcula traseele de prelucrare pentru mai mulți electrozi o dată. Utilizatorul alege pur și simplu un template în PowerMILL pentru o serie de electrozi dacă forma este similară sau template-uri diferite dacă forma electrozilor diferă semnificativ. Oricând utilizatorul poate muta electrozii în listă în funcție de urgența lucrărilor. Dacă calculul pentru un anumit electrod nu poate fi făcut, de exemplu dacă apar coliziuni, problema este înregistrată și PowerMILL trece la următorul electrod automat. Delcam Electrode generează automat și script-urile pentru electro-eroziune folosind mașini precum: AgieCharmilles (comandă Agievision sau CT Millennium), Exeron, JDMA EPX, Makino EDM, Mitsubishi Electric, ONA EDM, OPS-Ingersoll, Sodick și Zimmer & Kreim. În plus datele din Delcam Electrode pot fi exportate către aplicația de management CERTA. Acest proces automat este mult mai rapid și ușor decât programarea manuală, mai ales atunci când avem un număr mare de electrozi. Un alt avantaj oferit de către Delcam Electrode este faptul că fișierele script sunt modificate automat pe baza informațiilor oferite de către PowerINSPECT ca urmare a măsurării electrodului. Detalii complete despre soluția Delcam Electrode găsiți pe: www.delcam-electrode.com.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

129


Cursuri de iniţiere sau specializare în domeniul tehnic (CAD/CAM/PDM/CNC) Firma Hofag Engineering, în calitate de partener autorizat Autodesk, Verosoftware, Celli Aps şi Swansoft, prin Centrul Autorizat de Instruire, organizează cursuri de instruire, acreditate, pentru urmatoarele domenii : 1. Proiectare asistată de calculator: AutoCAD 2D şi 3D, AutoCAD Electrical, Inventor, Inventor Professional, Woodwork for Inventor (software specializat pentru proiectanţii din industria mobilei). Cursurile sunt atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi; 2. Programarea maşinilor cu comandă numerică: Inventor HSM, EdgeCAM, AlphaCAM (software specializat pentru programarea maşinilor cu comandă numerică din industria mobilei). Cursurile pot fi personalizate pentru diferite tipuri de prelucrări respectiv, strunjire, frezare sau tăiere cu fir. Cursurile sunt atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi; 3. Cursuri de operare pe maşini cu comandă numerică, pentru diferite tipuri de controlere respectiv Fanuc, Siemens, Heidenhain, etc. specifice pentru simulatoare a aproximativ 165 de maşini, a diferitelor brand-uri de pe piaţă; 4. Managementul documentaţiei tehnice la nivel de companie: Vault, Vault Workgroup, Vault Professional. 5. Cursuri cu tematică la cerere, respectiv simulare dinamică, proiectare elemente din tablă, analiză cu element finit, desen tehnic industrial etc. Cursurile se organizează cu instructori autorizaţi, beneficiind de suport de curs autorizat de către firmele producătoare de software. Firma Hofag Engineering pune la dispoziţie întreaga infrastructură hardware şi software necesară desfăşurării cursurilor, respectiv laptopuri echipate cu software-ul necesar, videoproiectoare, maşini cu comandă numerică educaţionale. Cursurile se pot organiza şi la sediul firmei solicitante. În perioada 2009-2012, firma Hofag Engineering a implementat un program de instruire pentru personalul tehnic din industria construcţiilor de maşini. Programul a instruit 1.154 de persoane din 80 de firme din industrie pentru însuşirea tehnologiilor CAD/CAM. Proiectul a fost declarat proiect de success de către OIR POSDRU Sud Muntenia şi s-a bucurat de aprecierea atât a participanţilor, cât şi a conducerii firmelor angajatoare. Punctele noastre forte provin din: • Personal calificat, cu experienţă dovedită şi foarte bine pregătit; • Satisfacerea clienţilor prin profesionalism şi respectarea standardelor acestora; • Know-how pentru cea mai recentă tehnologie CAD/CAM a pachetelor software pentru care asigurăm instruire; • Calitate dovedită în elaborarea unor programe personalizate de instruire, bazate pe specificul activităţilor clienţilor; • Confidenţialitate şi securitate a informaţiilor, pentru datele puse la dispoziţie.

Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta la telefon: +40 722 635 602 sau email: hofag@hofag.ro.

130

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


TopSolidMold Ing. Seceleanu Cezar CISIMPEX SRL Missler Software a conlucrat indeaproape cu clienții săi pentru a genera o nouă interfață TopSolidMold, capabilă să importe cataloage on-line de la unii din cei mai cunoscuți fabricanți de elemente standardizate pentru matrițe, cum ar fi BryRubio Spain, Hasco, Isoform, Meusburger, Rainer Knarr, etc. Descărcarea fișierelor CAD este gratuită. Importul fișierelor CAD de pe site-ul fabricantului, se face prin intermediul interfeței universale WorldCAT-CIF. Noua interfață permite importul de componente direct in formatul nativ TopSolid. Acest lucru înseamnă că toate datele aferente

componentelor importate sunt întotdeauna importate corect și că operatorul TopSolid va lucra întodeauna cu cea mai nouă versiune a acestor fișiere. Datele privitoare la tabele de componență, schițe, istoric al construcției sau arborele de construcție sunt deasemeni importate odată cu modelul respectiv. TopSolidMold este astfel o soluție complet integrată CAD/CAM pentru proiectarea marițelor și execuția sculelor necesare fabricației acestora. Pentru a fi eficientă, o soluție CAD pentru matrițerie trebuie să propună soluții automate pentru indeplinirea sarcinilor repetitive. În vederea managementului complet al unui proiect, soluția CAD trebuie să fie obligatoriu complet integrată cu o soluție CAD/CAM, care să poată „manipula” toate formele posibile, elementele de mecanică generală și operațiile de prelucrare, în mod parametric și asociativ. Datorită acestor calități, TopSolidMold a devenit o referință mondială pentru proiectarea și execuția matrițelor! TopSolidMold oferă timpi

de răspuns imbunătățiți în cazul lucrului în echipă, un management mai bun al sculelor precum și un nou mod de export al datelor pentru fabricarea electrozilor necesari. În acest scop, s‑au optimizat următoarele: • Citirea și salvarea datelor în timpul procesului de sincronizare, datorită modului binar activat implicit, în locul celui obișnuit, de comprimare a datelor. • Timpul necesar analizei necesare descoperiri elementelor modificate. • Managementul funcției undo pentru reducerea cantității de memorie consumată. Numai prin aceste optimizări se determină reducerea timpului de calcul cu până la 30% iar în unele cazuri chiar cu 85%! Aceste 3 optimizări sunt complet configurabile, una câte una sau toate odată, pentru obținerea celor mai bune rezultate. Pentru a permite un mai bun management al studiilor efectuate, TopSolidMold oferă câteva noi funcții: • Arborele de construcție: Când se editează o componentă în arborele de construcție, se modifică desemeni proprietățile sale din nomenclator, la fel ca în TopSolidProgress. • Afișajul în TopSolidMold: Acum sunt disponibile mai multe moduri de afișaj care permit o proiectare mai ușoară. • Afișare poziții: Acum este posibil ca pozițiile și identitatea diverselor elemente ale tabelului de componență să fie și ele afișate. • Afișare selectivă: Se pot afișa selectiv diverse elemente componente, în funcție de index, nume sau nivel Z. În plus față de proiectarea asociativă a electrozilor este posibilă proiectarea lor pe bază de modele pre-stabilite astfel că manufacturarea acestora se simplifică fundamental. Se pot crea modele personalizate. Datele referitoare la electrozi pot fi apoi exportate în format text, html sau xml. Aceste date pot fi făcute publice prin intermediul TopSolidViewer, astfel că pot fi consultate chiar și de cei care nu dispun de o licență TopSolid. Riscul de a face erori scade considerabil întrucât toate datele sunt disponibile tuturor: proiectant, executant și beneficiar. Unul dintre clienții TopSolid spune: Încă mai proiectăm în TopSolidMold când suntem deja capabili să trimitem repere individuale colegilor care lucrează cu TopSolidCAM. Datele sunt transferate fară probleme de import/export. Acest lucru ne ajută sa economisim o groază de timp. În atelier se utilizează TopElectrode pentru fabricația electrozilor necesari și TopSolidWire pentru operațiile de tăiere cu fir, prin electroeroziune. Transferul digital al datelor, atât intern între diversele departamente cât și extern, către beneficiari, se realizează fără sincope. Pentru matrițeri se aplica ce se spune în armată: cine ochește și trage primul, învinge!

Pentru mai multe informații, contactați distribuitorul RENISHAW pentru România: Tel.: 0724 539 370 Fax: 021 346 44 33 E-mail: cezar.seceleanu@yahoo.com Web: www.cisimpex.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

131


HARTING M12 Power cu codificare L Compact, puternic, standardizat

Soluţia fiabilă de conexiune pentru automatizări Surse de alimentare cu energie fiabile adecvate pentru cutii de distribuţie, cutii I/O comandate prin field-bus controller, dispozitive de reţea și aplicaţii pneumatice Interfața cu 5 poli, codificare L, oferă o putere de 0,75kW la 63V / 16A Disponibil în tehnologia HARAX® IDC și terminaţiile crimpate Corespunde cerințelor standardului IEC

www.HARTING.ro

132

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Lansarea unui nou standard: M12 Power cu codificare L disponibil pentru HMI 2016 în toate variantele În timp ce primele versiuni ale noului conector M12 Power au stârnit interesul la SPS 2015, HARTING intră în cursă la târgul comercial Hannover Messe cu gama de produse completă. Cu dimensiuni mai mici decât conectorii de putere anteriori, conectorul M12 cu codificare L furnizează putere suficientă pentru magistrale de teren (fieldbus). Sunt necesare noi concepte pentru a satisfice „nevoia pentru energie” a Industriei 4.0, rezultată din numărul tot mai mare al participanţilor din zona de automatizare. În plus faţă de semnale și date, trebuie transmisă tot mai multă putere. Drept rezultat HARTING Technology Group a contribuit la dezvoltarea unui nou standard industrial al cărui obiectiv este crearea interfeţei de conexiune universale. Noul Standard IEC 61076-2-111 rezultat este baza pentru viitoarele soluţii de conector M12 Power. Standardul adoptat a dus de asemenea la crearea noii interfeţe de conexiune universale cu codificare L. Acest efort de standardizare oferă clienţilor siguranţa investiţiei pentru viitor și Poziționează conectorul M12 Power în segmentul conectorilor de putere. „În plus faţă de semnale și date, trebuie transmisă tot mai multă putere’’ Interfața cu 5 poli, codificare L, oferă o putere de 0,75kW la 63V / 16A, fiind adecvată pentru servo motoare mici, pentru cutii de distribuţie, cutii I/O comandate prin field – bus controller, dispozitive de reţea și aplicaţii pneumatice. Pe lângă aplicaţiile M12 clasice, viitorul prevede noi piețe – de ex.Industria Feroviara- cărora li s-ar putea adresa această variantă de M12 Power cu diferite codificări sau în combinaţie cu tehnologia PushPull. „ PNO consideră M12 Power cu codificare L viitorul standard de conexiune’’ PNO consideră M12 Power cu codificare L viitorul standard de conexiune, care va înlocui complet varianta M12 cu codificare A și soluţiile 7/8“ existente. Prin urmare în viitor se va putea utiliza un conector de putere IP65/67 universal. Dimensiunea redusă a conectorului M12 Power este prin urmare aliniată cu tendinţa globala de miniaturizare.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

În plus faţă de performanţa sa impresionantă și mărimea redusă, portofoliul M12 Power include de asemenea o multifuncţionalitate impresionantă. In zona de cablu, sunt disponibili bine cunoscuţii conectori HARAX® IDC și terminaţiile crimpate pentru versiunile drepte, în variantele tată și mamă. Acestea caracterizează conceptul verificat de ecranare 360° care este deja utilizat cu success în seria Slim Design. Drept rezultat, HARTING a luat în considerare o cerinţă de piaţă care trece dincolo de cerinţele standardului relevant IEC 61076-2-111. Portofoliul este întregit de conectorii PCB PFT- panel feed-through, design-urile drepte și ansamblurile de cablu personalizate cu diferite lungimi și tipuri de cablu. Legat de personalizarea produselor, noul M12 Power de la HARTING oferă clienţilor un conector conform standardului relevant disponibil, in multiple variante - o soluţie care răspunde cerintelor Industriei 4.0

PIAŢA INDUSTRIALĂ

133
vă recomandă

SOLUŢII LOGISTICE PENTRU CLIENŢII NOŞTRI

ECOSIT

®

BÖLLHOFF vă oferă nu doar soluţii de asamblare ci şi soluţii logistice pentru spaţiile dumneavoastră de producţie. Sistemul ECOSIT® de la BÖLLHOFF. Una din priorităţile actuale ale oricărei ogranizaţii este optimizarea costurilor per ansamblu – aşa numitele „total costs” faţă de ceea ce până nu demult se reducerea la minimizarea costurilor de achiziţie. Aşa cum explică sugestiv ilustraţia alăturată, aprovizionarea cu organe de asamblare implică două tipuri de costuri, directe (vizibile şi cuantificabile rapid, în baza valorilor facturate de furnizor) şi respectiv costuri indirecte, care se regăsesc în efortul financiar al unei firme abia după un interval de timp relativ lung, şi care pe lângă efortul financiar propriuzis, înseamnă şi alocări de resurse adiţionale, care, într‑un final, generează efort financiar. Organele de asamblare sunt o categorie de produse, a căror valoare este relativ mică în ansamblul în care se montează, dar datorită tipo-diversităţii foarte mari, necesită eforturi relativ mari. Produsul are costul său, constant, însă celelalte componente ale costurilor totale de aprovizionare pot fi reduse simţitor, aşa cum se poate observa în imaginea următoare.

Costuri directe (vizibile) Cheltuieli de achiziție Costuri indirecte (invizibile) Service Mentenanță Piese de schimb Energie Deșeuri Costuri de stagnare în fabricație Disponibilitate de livrare Defecte de calitate

Sistemul nostru ECOSIT® vă oferă avantaje pe de o parte prin conceptul logistic, pe de altă parte prin competenţa pe care o avem în organe de asamblare. Din experienţa câştigată în Potențial de timp, cu cele peste 200 de proiecte cu clienţii, economie până la 50% ştim că de-a lungul întregului lanţ de valori se pot economisi sume semnificative prin optimizări tehnice şi standardizări. Competenţa noastră este datorată sortimentaţiei, dar şi cunoştinţelor tehnice şi tehnologice ale inginerilor şi specialiştilor noştri. În calitate de partener strategic ne aducem aportul la optimizarea lanţului de valori al clienţilor noştri. Gândim sistemic: optimizarea proceselor, reducerea costurilor, consolidarea poziţiei faţă de competitori. Acesta este reperul succesului nostru şi al succesului clienţilor noştri. 136 WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO NUMĂRUL 2/2016 (28)


Tehnologii inovative pentru companii inovative Lupta pentru câştigarea unui segment de piaţă nu a fost niciodată atât de acerbă ca în prezent. Aceasta crează o presiune inovativă masivă pentru creşterea productivităţii în toate domeniile. La fel de pretenţioase sunt şi cerinţele impuse furnizorilor. Ciclurile de producţie tot mai scurte, folosirea materialelor uşoare şi prietenoase cu mediul precum şi o diviziune a muncii permanent în schimbare, impun flexibilitate şi putere inovativă mare. Sistemele ECOSIT® cuprind diverse forme de aplicaţii logistice, adaptate la articolele şi cerinţele clientului şi reprezintă soluţia cea mai potrivită. În oricare variantă asigurăm livrarea conform necesarului şi la termen, pentru ca disponibilitatea la client să fie 100%. Cutiile, inscripţionate cu codul articolului, sunt completate periodic de reprezentanţii noştri direct în spaţiile de producţie la client, astfel încât producţia poate decurge conform graficului stabilit de comun acord. Iar la toate cele de mai sus, de remarcat componenta „eco” din denumire: iniţial derivată de la conceptul „economic”, ea înseamnă şi preocupare pentru mediul înconjurător. Reducerea cantităţii de deşeuri din ambalaje este doar unul din argumente.

Böllhoff S.R.L. Organe de asamblare şi tehnică de montaj NUMĂRUL 2/2016 (28)

RO, 417075 – Borş, jud. Bihor Şoseaua Borşului nr. 74 Tel.: +40 259 433 756 PIAŢA INDUSTRIALĂ

Fax: +40 259 433 757 E-mail: sales@bollhoff.ro Web: www.bollhoff.ro 137
140

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

141


142

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


Robust. Flawless. U nrivaled.

® Techdip Zintek®

Techseal

Zintek® Top

® Enhanced UV-stability

Excellent chemical resistance

Deep black appearance

High performance High color stability

Corrosion resistance

ATOTECH srl Italia Lainate Sucursala București Str. Italiană nr. 24, et. 4 – 020976 București - 2, România Tel.: +40 21 315 83 63; Tel.: +40 37106 40 33; Tel./Fax: +40 21 314 62 01

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

143


144

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


TECHNOSAM – Soluții „la cheie” în Electrice, Pneumatice și Hidraulice 15 Ani de ani experiență – 15 Years of experience – 15 Jahre erfahrung Technosam S.R.L. dezvoltă aplicații „la cheie” pentru automatizări industriale (electrice, pneumatice, hidraulice), asigură service-ul pentru aceste aplicații precum și piesele de schimb necesare (PLC-uri, convertoare de frecvență, aparataj electric, componente pneumatice, senzori etc). Societatea dispune de o echipă de 35 de profesioniști, cu experiență în aceste domenii de activitate. Orice produs sau serviciu prestat de firma noastră are la bază rezultatele analizei profilului beneficiarilor săi, a cerințelor și așteptărilor acestora.

TECHNOSAM S.R.L.

Tel.: 0261 769 285 0726 674 613 Fax.: 0361 881 664 office@technosam.ro

Satu Mare - 440186 Jud. Satu Mare Str. Fagului nr. 35

SANTOREL S.R.L. Sânpetru –Brașov, Str. Republicii nr. 120 Tel.: 0722 637 202 Fax: 0268 360 414 www.santorel.webs.com

Societatea a fost înființată în anul 1998, activând în domeniul ingineriei mecanice pe piaţa produselor și serviciilor industriale –având ca principali clienţi societăţi din industria auto, din industria alimentară și din industria producerii de ambalaje dar și din alte sectoare industriale. Societatea oferă servicii de prelucrare table pe mașini tip punch-press și pe prese mecanice de 65 tf.

SANTOREL S.R.L. Sânpetru – Brașov, Str. Republicii nr. 120 Tel: 0722 637 202 Fax: 0268 360 414 www.santorel.webs.com

Societatea a fost înfiinţată în anul 1998, activând în domeniul ingineriei mecanice pe piaţa produselor și serviciilor industriale – având ca principali clienţi societăţi din industria auto, din industria alimentară și din industria producerii de ambalaje, dar și din alte sectoare industriale.

Societatea oferă următoarele servicii de prelucrări prin așchiere: ▶

▶ ▶

Prelucrare pe strung CNC dotat cu cap de frezare – având posibilitatea de a executa piese cu un diametru maxim de 300 mm și cu o lungime maximă de 300 mm Prelucrare pe strunguri universale a pieselor cu diametrul maxim de 600 mm Prelucrare pe freze universale Găurire pe mașini de găurit în coordonate (piese cu lungime de pâna la 2.000 mm)

Rectificare plană si rotundă

Prelucrare pe mașina de rectificat ghidaje

Începând cu data de 27.12.2004 sistemul de management al calităţii este certificat în conformitate cu standardele ISO 9001

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

145


Calitate industrială membru

®

CEL MAI BOGAT SORTIMENT DE SCULE DE MÂNĂ EXISTENT PE STOC Braşov, Parcul Industrial Prejmer, Str. Bruxelles nr. 10

Tel/Fax: +40 728 162 362 +40 268 318 430 +40 268 322 483 +40 268 317 786

E-mail: tepid@tepid.ro www.sculeserioase.ro

Singurul canal de distribuţie în România pentru

146

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


VULCOM SRL

BÜTTNER MOULD PARTS S.R.L. Odorheiu Secuiesc Str. Vulturului nr. 2A Tel: 0266 206 192 Fax: 0266 216 164 www.buttner.ro Distribuitor de elemente tipizate, societatea Büttner Mould Parts își desfășoară activitatea pe piaţa românească din anul 2004, ca distribuitor de produse – diverse materiale și elemente speciale necesare realizării matriţelor de injectat mase plastice, de turnare sub presiune și a ștanţelor. În această perioadă societatea și-a dezvoltat continuu gama de produse – astfel încât să devină un partener ideal pentru clienţi.

Societatea asigură o paletă foarte largă de produse și materiale: ▶

▶ ▶ ▶ ▶

Oţeluri de scule de diferite calităţi, debitate la dimensiunile solicitate de către client Plăci matriţe găurite sau negăurite în diferite forme standardizate sau conform cerinţelor clientului Carcase de matriţe și ștanţe complet montate funcţionale Elemente de ghidare Aruncători Elemente suplimentare pentru matriţe și ștanţe (știfturi, folii de precizie, elemente de răcire,

▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

duze reci de injectare) Plăci izolatoare Poansoane și bucși de perforare Arcuri Cilindri cu gaz Oţeluri late de precizie Cupru electrolitic Grafit Aluminiu Plăci matriţe prelucrate conform desenului de execuţie oferit de client, cu prelucrări CNC finalizate Dispozitive și mașini de prelucrare

Beneficiind de capacitatea productivă a celor 200 de angajaţi ai firmei Büttner & Co din Ungaria, precum și de un suport tehnic de nivel ridicat, firma Büttner Mould Parts – ca reprezentant al firmei Büttner & Co – are scopul de a asigura pentru clienţii săi toate produsele, materialele și elementele necesare, foarte rapid și la un nivel de calitate ridicată, ajungând să obţină astfel satisfacţia clienţilor săi. Obiectivul societăţii este satisfacerea în timp real a tuturor producătorilor de mașini unelte, la un înalt nivel tehnic de competenţă, cu produse de înaltă calitate și de încredere, asigurând prin aceasta satisfacţia continuă a clienţilor.

Caracteristicile firmei sunt: ▶ ▶

Orientarea către client Promptitudine în rezolvarea problemelor

▶ ▶

Flexibilitate Seriozitate

Atingerea dezideratelor se poate realiza prin funcţionarea reglementată a organizaţiei, respectând specificaţiile din domeniul profesional și prin funcţionarea și dezvoltarea eficace a proceselor de producţie.

Sânpetru –Braşov, Str. Republicii nr. 163 Tel.: 0268 360 796, Fax: 0268 360 182 vulcom.brasov@gmail.com www.vulcom.ro Vulcom SRL, specializată în producţia de articole din cauciuc, a fost înființată în anul 1992. Societatea oferă următoarea gamă de produse şi servicii: PRODUSE: ▸ Garnituri canelate ▸ Inele tip ’O’ ▸ Garnituri membrane ▸ Garnituri profilate (chedere) ▸ Garnituri tip placă ▸ Garnituri alimentare ▸ Garnituri electroizolante ▸ Manşoane ▸ Burdufuri ▸ Garnituri metal/ cauciuc ▸ Garnituri dreptunghiulare ▸ Alte articole tehnice din cauciuc SERVICII: ▸ Elaborare specificații tehnice de montare şi utilizare produs ▸ Consultanţă tehnică de specialitate ▸ Livrarea produselor la sediul beneciarului ▸ Proiectare și elaborare specicaţii tehnice și desene pentru execuţia produsului ▸ Proiectare și execuție matrițe CONSULTANŢĂ TEHNICĂ DE SPECIALITATE: Societatea oferă beneficiarilor la cerere, servicii profesioniste de consultanţă şi asistenţă tehnică de specialitate. Acest serviciu a fost conceput din considerente tehnice, plecându-se de la premisa că trebuie susţinut clientul astfel încât deciziile acestuia să fie cât mai potrivite şi, ca atare, cât mai eficiente. CERTIFICĂRI: ▸ Autorizaţie de furnizor feroviar, seria AF nr. 4748 / 06.09.2010, valabilă până în data de 05.09.2015. ▸ Certificat de omologare tehnică feroviară, de tip în fază finală seria OT nr. 213/2007 pentru ’Garnituri din cauciuc pentru aparataj frână pneumatică’. ▸ Certificat de omologare tehnică feroviară de tip în fază finală, seria OT nr. 169/2004 pentru ’Garnituri din cauciuc pentru vagoane cisternă pe două și patru osii’. ▸ Certificat de omologare tehnică feroviară, de tip în fază finală, seria OT nr. 90/2010, pentru ’Garnituri din cauciuc rezistente în medii petroliere’. ▸ Certificat seria C nr. 02079 din 14 februarie 2011, pentru sistemul de management al calităţii conform cerinţelor standardului SR EN ISO 9001:2008

▸ (ISO 9001:2008), pentru fabricarea de produse din cauciuc: inele, garnituri prolate, garnituri din cauciuc cu și fără inserţie metalică, manșoane de cauciuc cu și fără inserţie textilă, eliberat de All CERT SYSTEMS București.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

147


ROMTECH Enterprise S.R.L. Partenerul ideal pentru tratamente termice Serviciile pe care Romtech le poate oferi pentru îmbunătăţirea proprietăţiilor fizico-mecanice ale pieselor prin tratamente termice şi termochimice, precum pentru fiabilizarea produsele din care acestea fac parte sunt: 1. NITRURARE ÎN MEDIU GAZOS, în mod curent piese cu dimensiuni Ø1.000x1.500 mm și cu masa maximă de 1,2 t, iar în condiții speciale de până la 30 t. 2. NORMALIZARE, DETENSIONARE, CĂLIRE , REVENIRE, piese cu dimensiuni de până la Ø1.000x1.500 și cu masa maximă de până la 1.200 kg. 3. CEMENTARE ÎN GAZ METAN, piese cu dimensiuni de până la Ø1.000x1.500 mm și cu masa maximă de până la 1.200 kg. Adâncimea stratului cementat poate fi cuprinsă în intrevalul 0,1 – 2 mm. 4. NORMALIZARE, DETENSIONARE, piese cu dimensiuni de până la L=11.000 mm, l=6.000 mm, H=2.900 mm.

148

Masa maximă a unei piese este de 35 t, iar masa maximă a şarjei este de 100 t. 5. CĂLIRE DE PUNERE ÎN SOLUŢIE (Al), piese cu dimensiuni de până la Ø1.000x1.700 mm. 6. RECOACERE DE FERITIZARE SAU PERLITIZARE PENTRU FONTĂ, piese cu dimensiuni de până la L=11.000 mm, l=3.800 mm, H=2.800 mm. Masa maximă a unei piese este de 32 t. 7. FRETĂRI LA CALD ŞI LA RECE 8. DETENSIONĂRI PRIN VIBRAȚII , piese cu masa până la 50 t. 9. CONSULTANȚĂ

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

B-dul Muncii Nr. 18 B 400641 Cluj-Napoca, Romania Tel.: 0040 364 401 083 Mobil: 0040 749 192 831 0040 756 052 242 E-mail: office@romtech-enterprise.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)


998, activând ce pe piaţa e – având ca tria auto, din ia producerii e industriale.

icii de

SEBERT TEHNOLOGIE TEHNOLOGIES.R.L. S.R.L.

Sfântu Gheorghe Gheorghe Str. Constructorilor nr.17 17 Constructorilor nr. Tel: 0267 311 383 0267 311 383 Fax: 0267 311 501 0267 311 501 info.ro@sebert.eu info.ro@sebert.eu

Sebert Tehnologie SRL oferă servicii de prelucrări prin așchiere pe mașini cu comandă numerică (CNC-uri). Prelucrările mecanice de bază sunt cele de debitare, strunjire, frezare și filetare.

p de frezare – se cu un lungime pieselor cu

onate mm)

hidaje

Operaţiunile de strunjire se realizează cu ajutorul următoarelor echipamente: Strung orizontal CNC – HAAS SL 60 în 3 axe cu următoarele caracteristici:

Strung orizontal CNC – HAAS DS-30Y în 4 axe cu livetooling și universal secundar:

▶ ▶ ▶ ▶

▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Diametru maxim de prelucrare 250 mm Lungimea maximă de prelucrare 300 mm Turaţie maximă universal: 4000 RPM Precizie: 0,01 mm

Diametrul maxim de prelucrare: 230 mm Lungimea maximă de prelucrare: 250 mm Turaţie maximă universal: 4000RPM Turaţie maximă universal secundar: 4000RPM Turaţie maximă sculă antrenată: 2500RPM Precizie: 0,01 mm

Operaţiunile de frezare se realizează cu ajutorul următoarelor echipamente: Freză verticală CNC – HAAS SFV3 cu magazie de 24 de scule: ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Cursa axa X = 965 mm Cursa axa Y = 660 mm Cursa axa Z = 635 mm Turaţie maxima = 12000 RPM Precizie = 0,01 mm

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Freză verticală CNC – HAAS TM2: ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Cursa axa X = 762 mm Cursa axa Y = 406 mm Cursa axa Z = 508 mm Turaţie maximă = 4000 RPM Precizie = 0,01 mm

PIAŢA INDUSTRIALĂ

149


Fuchs Planto

Lubrifianți industriali biodegradabili Visul de a avea lubrifianți prietenoși cu mediul nu este nou. Într-adevar, Fuchs a fost printre primele companii care au intrat pe piață cu lubrifianții biodegradabili încă din anii ’70, atunci când Fuchs a început să investească masiv în cercetarea și dezvoltarea viitoare a acestor lubrifianți. Lubrifianții biodegradabili sunt folosiți în numeroase sectoare industriale: transport, construcții, utilaje pentru curățenie municipală, agricultură și prelucrarea lemnului, transport maritim, tratarea apelor, turbine eoliene. Gama Fuchs Planto este ușor de recunoscut având eticheta EU ECOLABEL (EEL), așa numită „EURO-MARGUERITE”.

Gama Fuchs Planto cuprinde: Fluide hidraulice: Lubrifianți pentru angrenaje: Lubrifianți pentru ghidaje: Lubrifianți pentru fierăstraie: Lubrifianți pentru autovehicule: Uleiuri de tăiere pe bază de esteri: Uleiuri pentru lubrifiere tip MQL: Uleiuri nemiscibile cu apa pentru deformări plastice: Unsori:

PLANTOSYN, PLANTOHYD, PLATTOLUBE POLAR PLANTOGEAR S PLANTOLUBE CGPL 68 S, PLANTOLUBE CGPL 220 S PLANTO TAC 68 PLANTO MOT SAE 5W40, PLANTO HYTRAC PCUS (UTTO) PLANTOCUT SR, PLANTOCUT 18 S-CS PLANTO 10 SR, PLANTO MIKRO PLANTOFORM BSO 1002, PLANTOFORM MBO 2797 PLANTOGEL ECO 2N, PLANTOGEL ECO 2S

S.C. LUB ASYST S.R.L. Tel.: 021 232 09 42 E-mail: office@lubasyst.ro; web: www.lubasyst.ro

PAROM IMPEX

Producător de articole din sârmă de oțel și inox Confecționare articole din tablă, țeavă, platbandă Tratamente suprafață: * Cuprare/nichelare/cromare * Vopsire în câmp electrostatic * Plastifiere

Cărucioare și coșuri manipulare piese Zincate Containere Grătare pentru cuptoare

Coșuri și grile frigorifice

Grile protectie automobile

Vopsite electrostatic/ Zincate

Cromate

Plastifiate Str. Energiei nr. 2A, 515850 - Petrești, ALBA

150

Vopsite electrostatic

Articole expunere Cromate/ Vopsite electrostatic Tel.: +004 0755 085 873 Tel.: +004 0258 743 908

Cu noi ideile dumneavoastră prind viață. WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

Protecții ventilatoare

Zincate

Fax.: +004 0258 743 924 comercial2@parom.ro www.parrot-sa.com

NUMĂRUL 2/2016 (28)


N S.R.L. MAPROM PRODUCTION S.R.L.

.

Brașov Str. Poienelor, nr. 5, C24 Tel.: 0368 800 081 METAL PRAXIS S.R.L. Fax: 0368 800 083 Brașov - România Str. Aleea Mercur nr. 5, bl. 23, sc. A, ap. 12 Tel.: +40 736 171 603 office1@metalpraxis.ro www.metalpraxis.ro

românească,

companii care

re parte către erie mecanică,

gister Quality

i personalizate rese între 13 și ţe progresive, er. Presele sunt o eficienţă și ștanţare sunt 3 mm.

următoarele

SEBERT METAL TEHNOLOGIE PRAXIS S.R.L.S.R.L. Sfântu Gheorghe

Brașov - România Str. nr.5,17bl. 23, sc. A, ap. 12 Str.Constructorilor Aleea Mercur nr. Tel.: Tel.:0267 +40311 736383 171 603 office1@metalpraxis.ro Fax: 0267 311 501 www.metalpraxis.ro info.ro@sebert.eu

Produse feroase și neferoase – dimensiuni standardizate sau speciale.

Produse feroase și neferoase – dimensiuni standardizate sau speciale.

Cupru - Cu ETP; Cu DHP, Cu OF si Cu OFE: 1. Bare plate de cupru (margine ascuțită, rotunjită sau semicirculară) sau bare cu secțiune rotundă, pătrată, hexagonală și triunghiulară. 2. Platbande de cupru. Production româneas 3.Maprom Coli de cupru sau benzieste rulateocucompanie grosimi cuprinse întrecă, înfiinţată 2007 cu capital privat olandez. 0,3 și 3,0înmm. 4. Trese de cupru simple sau stanate. Production oferă soluţiirotundă. pentru companii care 5.Maprom Conductori de cupru cu secțiune cel maiîmpletiți bun raport preţ/calitate. 6.caută Conductori (șufă)- simpli sau Datorită stanați. flexibilităţii și interne, avem 7.organizării Sârmă de cupru capacitatea a dezvolta simplă saude emailată produse pentru în secțiuninoi rotunde actualii sau potenţialii și rectangulare. Avem capacitatea 8.clienţi. Țeavă de cupru desimplă a produce în serie sau striată.

Cupru - Cu ETP; Cu DHP, Cu OF si Cu OFE: 1. Bare plate de cupru (margine ascuțită, rotunjită sau semicirculară) sau bare cu secțiune rotundă, pătrată, hexagonală și triunghiulară. 2. Platbande de cupru. 3. Coli de cupru sau benzi rulate cu grosimi cuprinse între 0,3 și 3,0 mm. 4. Trese de cupru simple sau stanate. 5. Conductori de cupru cu secțiune rotundă. 6. Conductori împletiți (șufă)- simpli sau Sebert Tehnologie SRL oferă servicii de tăiere contur cu jet stanați. de apă pedemașină 7. Sârmă cupru cu comandă numerică pentru table metalice simplăcusaugrosimea emailată de până la 50 mm. Se pot efectua debitări și pentru în secțiuni rotundealte tipuri de alte materiale: sticlă, și rectangulare. cauciuc, materiale ceramice, materiale plastice sau lemn. 8. Țeavă de cupru simplă sau striată. Principalele avantaje ale acestei tehnologii

medie și mare.

sunt reprezentate de: Bronz, alamă:

Bronz, alamă: Aluminiu: Aluminiu: Nemodificarea caracteristicilor fizico-chimice ale în mare către ▶ 1.Producţia Bară plată,noastră rotundă,este destinată 1. Bară plată, rotundă, 1. Bară plată,parte rotundă, 1. Bară plată, rotundă, materialului în urma procesului de prelucrare industria auto, furnizorii acestora,pătrată. inginerie mecanică, hexagonală. hexagonală. pătrată. ▶ Secţiunea de tăiere este curată, fără oxizi sau alte și alte cu domenii 2.montaj Bandă rulată grosimeindustriale. 2. Bandă rulată cu grosime 2. Placă. 2. Placă. eliminându-se eventualele operaţii și lățime în funcție de șiimpurităţi, lățime în funcție de 3. Bandă rulată cu 3. Bandă rulată cu Suntem certificaţi de către Lloyd’s Register Quality suplimentare de curăţare a muchiilor cerere. cerere. grosime și lățime în grosime și lățime în ▶ Rugozitatea foarte mică a secţiunii de tăiere 3.Assurance Placă. cu ISO 9001 și ISO TS 16949. 3. Placă. funcție de cerere. funcție de cerere. astfel generate 4. Țeavă. 4. Țeavă. 4. Țeavă. 4. Țeavă.

Maprom Production oferă soluţii flexibile și personalizate

Precizia ridicată a operaţiunii

în beneficiul Oțel și oțel inox:clienţilor. În producţie avem prese între 13 și ▶ OțelPosibilitatea și oțel inox: de prelucrare 100 tone, capabile să folosească și stanţe progresive, 1. Sârmă din oțel sau inox. 1. Sârmă din oțel sau inox. a materialelor reflectorizante fabricate Presele sunt 2. Sârmă 2.marea Sârmămajoritate pentru arc fiind în clasa SL, SM de sauMinster. SH cu suprafața pentru arc în clasa SL, SM sau SH cu suprafața recondiţionate și automatizate pentru o eficienţă și fosfatată sau fosfatată sau precizie mare. Dimensiunile maxime de ștanţare sunt galvanizată. galvanizată. 500 mm x 300 mm, iar grosimea maximă 3 mm. 3. Bandă rulată 3. Bandă rulată (oțeluri speciale) cu (oțeluri speciale) cu conținut scăzut de conținut scăzut de carbon sau oțel arc. carbon sau oțel arc. 4. Tablă plană simplă, 4. Tablă plană simplă, decapată sau inox. decapată sau inox. Organe de asamblare: 1. Organe de asamblare din inox. 2. Organe de asamblare fosfatate, galvanizate la rece sau la cald. asamblări de piese diverse prin următoarele Realizăm

procedee: Toate produsele sunt de proveniență ▶europeană Sudură – șifolosim sunt însoțite de certificate de mașini profesionale atestare și calitate. pentru sudură în METAL PRAXIS puncte ▶ Nituire MATERIALE METALICE DE CALITATE ▶ Asamblare Tox PENTRU INDUSTRIE

NUMĂRUL 2/2016 (28)

SEBERT TEHNOLOGIE S.R.L. Sfântu Gheorghe Str. Constructorilor nr. 17 Tel.: 0267 311 383 Fax: 0267 311 501 info.ro@sebert.eu

Sebert Tehnologie SRL oferă servicii de tăiere contur cu jet de apă pe mașină cu comandă numerică pentru table metalice cu grosimea de până la 50 mm. Se pot efectua debitări și pentru alte tipuri de alte materiale: sticlă, cauciuc, materiale ceramice, materiale plastice sau lemn.

Principalele avantaje ale acestei tehnologii sunt reprezentate de: ▶ ▶

▶ ▶ ▶

Nemodificarea caracteristicilor fizico-chimice ale materialului în urma procesului de prelucrare Secţiunea de tăiere este curată, fără oxizi sau alte impurităţi, eliminându-se eventualele operaţii suplimentare de curăţare a muchiilor Rugozitatea foarte mică a secţiunii de tăiere astfel generate Precizia ridicată a operaţiunii Posibilitatea de prelucrare a materialelor reflectorizante

Organe de asamblare: 1. Organe de asamblare din inox. 2. Organe de asamblare fosfatate, galvanizate la rece sau la cald.

Toate produsele sunt de proveniență europeană și sunt însoțite de certificate de atestare și calitate.

METAL PRAXIS

MATERIALE METALICE DE CALITATE PENTRU INDUSTRIE

PIAŢA INDUSTRIALĂ

151


152

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


SEBERT TEHNOLOGIE S.R.L. Sfântu Gheorghe Str. Constructorilor nr. 17 Tel: 0267 311 383 Fax: 0267 311 501 info.ro@sebert.eu

▶ ▶ ▶

Încărcare statică: 10 grame – 5 tone Acoperă o gamă largă de încărcături statice, de la câteva grame până la câteva tone Au fost dezvoltate câteva tipuri speciale pentru marină, tipuri speciale care oferă mai mult de 60 de milimetri de deplasări dinamice

Amortizoare pentru ţevi: ▶ ▶

Utilizate pentru susţinerea ţevilor având până la 120 de milimetri diametru Soluţie brevetată pentru cea mai bună izolaţie fonică

Amortizori din elastomeri: ▶ ▶

Încărcare statică: 20 de kilograme – 500 de kilograme Utilizate în cazul deplasărilor dinamice de mai mult de 60 de milimetri acolo unde apar probleme de izolaţie fonică

Pentru utilizări generale: ▶ ▶

▶ ▶

Amortizori din plasă de sârmă: Încărcare statică: 10 grame – 1 tonă Reprezintă alternativa economică a amortizoarelor cu cablu. Arătând o izolare foarte bună a vibraţiilor, sunt perfect adaptate condiţiilor dure – la dimensiuni mici Amortizoare pentru ţevi –pentru izolarea fonică pe nave Suspensia tablourilor electronice de pe marile motoare diesel, amortizoare cu cablu pentru reducerea șocurilor la navele vânătoare de mine

În domeniul militar: ▶

Amortizoarele cu cablu reduc șocurile la valori acceptabile – pentru navele vânătoare de mine

În domeniul industrial: ▶ ▶ ▶

Amortizoare pentru protecţia aparaturii electronice pe camioane supergrele Amortizoare cu cabluri și elastomeri pentru yachturi Amortizoare pentru transportul aparaturilor sensibile în containere speciale

Cercetare și dezvoltare: ▶

Verificarea caracteristicilor arcurilor cu shaker și cu staţie de testare. Se pot verifica curbele de forţă-deformare până la +/- 10 tone

Simulări complexe. Consultanţă: ▶

▶ ▶

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Simularea solicitărilor cauzate de temperatură în cazul tobelor de eșapament. Simulări ale curbelor forţă-deformare în cazul amortizarelor cu elastomeri Simularea deformării sistemelor multicorp cuplate elastic

PIAŢA INDUSTRIALĂ

153


EASY Service S.R.L.

Zona Cărării FN | Poplaca, jud. Sibiu | Tel.: 0744 360 324, Fax: 0369 815 408 office@easyservice.ro | www.easyservice.ro, www.easy-service.ro

SPECIALIȘTI ÎN PRELUCRAREA INOXULUI, SOLUȚII MODERNE PENTRU CONFECȚII METALICE Easy Service din Sibiu realizează după comanda clientului orice fel de produse finite: produse sudate, produse debitate laser, produse roluite, produse îndoite cu abkant, produse prelucrate complex etc. În afara produselor proprii vă oferim și servicii prestate cu mașinile-unelte pe care le avem în dotare. Putem să vă oferim: Debitare laser, Debitare profile, Îndoire tablă, Roluire profile, Roluire table, Sudură MIG-MAG, TIG, Strunjire, Frezare. Prețurile produselor noastre sunt întotdeauna competitive. Prelucrări mecanice

Presa hidraulic de îndoit tablă este o mașin destinată îndoirii tablelor prin intermediul unui poanson și matriță. - capacitate de îndoire: 100 tf - lungimi de îndoire până la 3000 mm, grosime: 6 mm Putem oferi servicii de roluire table de până la 5 mm pe lungimi de 2 m și diametre mai mari de 200 mm. Executăm roluire pe con și roluire tablă sub formă cilindrică. Confecții metalice

Firma Easy Service din Sibiu, cu o vastă experiență în prelucrarea inoxului, vă oferă următoarele servicii: * Debitare laser * Sudură WIG, Mig-Mag * Prelucrări mecanice –Îndoire abkant –Roluire tablă –Roluire profile * Confecții metalice * Construcții modulare

Realizăm în funcție de solicitările clienților: structuri metalice, împrejmuiri, balustrade, copertine, marchize, parapeți de protecție, rafturi, cărucioare, bancuri de lucru, suporți, porți și garduri, hote și mobilier metalic etc. atât din fier cât și inox. Construcții modulare

Executăm lucrări de construcții și confecții metalice construcții modulare, containere metalice printre care: containere modulare, containere birou, containere șantier, containere sanitare, containere de pază, containere de garaj, parcări biciclete etc. Executăm lucrări de reparații, recondiționare și relocare containere metalice și construcții modulare.

Scule (cuţite/poansoane, prisme) şi accesorii de calitate pentru prese de îndoit tip abkant (pentru Amada® / Promecam, TRUMPF®, LVD®, Beyeler®, Safan®, Haco®, Gasparini®, Colly®, Durma®, Ermaksan® etc. Scule standard sau pentru aplicaţii speciale, consultanţă tehnică profesionistă, livrare rapidă direct de la producător. Solicitaţi şi vom trimite imediat către dumneavoastră noul catalog tipărit 2016.

S.C. SM TECH S.R.L.

Tel.: 0374-991480; Tel. Mob: 0745-528494 Fax: 0374-091010 www.sm-tech.ro office@sm-tech.ro

154

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

155


www.jarex.ro

Filtre Motor

Filtre aer Filtre ulei Filtre combustibil Filtre separatoare aer /ulei Compresoare

Tratare Aer Comprimat

Filtre condens Filtre rețea Uscătoare aer comprimat Kit filtre compresor

Filtrare Praf și Vapori Ulei

Unități filtrare cu saci Unități filtrare cu cartușe Unități filtrare powercore Unități filtrare vapori ulei Ventilatoare

JAREX Filtertechnik S.R.L. este o companie românească cu sediul în Sibiu, înființată în anul 2000. Filosofia firmei noastre este: o calitate superioară a serviciilor și produselor oferite! Scopul nostru de a fi capabili să furnizăm orice filtru – sub deviza: „Orice filtru dintr-o singură sursă!” – ne determină să punem un accent puternic pe creșterea performanţei utilajelor, a protecţiei mediului și îmbunătățirea calităţii vieţii oamenilor.

Filtre Hidraulice

Filtre hidraulice Carcase hidraulice Indicatoare colmatare

Filtre de Proces

Cartușe filtrare lichide Cartușe filtrare gaze și abur Saci filtrare lichide Carcase filtrare Pânze filtrante

Filtrare Fum Sudură

Unități filtrare mobile Sisteme filtrare centralizate Sisteme push-pull Unități filtrare airtech Bancuri de lucru

Ventilație și Climatizare

Filtre cu buzunare Filtre compacte Filtre cu hepa Materiale filtrante Paint stop și labirint

Cartușe și Saci Filtranți

Cartușe filtrante Saci filtranți Rame susținere saci filtranți Accesorii

Tubulatură

Segmente drepte și coturi Piese Y și T Coliere prindere rapidă Garnituri etanșare Tubulatură flexibilă

Produsele în materie de filtrare ale firmei noastre îmbunătățesc performanțele echipamentelor. Nu întotdeauna le vedeți, însă puteți fi liniștiți, știind că ele se găsesc pretutindeni. 156

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NOU !

Echipament staționar de filtrare a fumului de sudură Stimate partener, Luați în considerare achiziționarea unui sistem de aspirare și filtrare a noxelor din hala dumneavoastră de producție? De ce să nu împușcați doi iepuri dintr-un foc? Instalați un sistem care purifică aerul eficient și reduce cheltuielile cu energia în același timp. În acest caz există doar o alegere:

Sistemele de filtrare TEKA AIRTECH Avantaje utilizare unități de filtrare AIRTECH: ¼¼ extrem de puternic: debit volumetric de până la 30.000 m³ / h cu doar 22 kW ¼¼ unitatea vă asigură cea mai bună clasă de filtrare, lucru atestat de certificatul BGIA conf DIN EN ISO15012-1 ¼¼ aerul este recirculat în totalitate, ceea ce înseamnă reducerea costurilor de încălzire pe timp de iarnă ¼¼ nivel de zgomot redus, care nu depășește cca. 69-72 dB pe unitate ¼¼ nu necesită sistem de conducte de aer: instalare rapidă și fără costuri suplimentare ¼¼ mobilitate: poate fi mutată cu ajutorul podului rulant sau motostivuitorului, fără demontare

Vă așteptăm să descoperiți aceste echipamente în cadrul expoziției METALSHOW, 1-4 IUNIE 2016, Romexpo București.

PARC INDUSTRIAL VEST Tel.: +40 269 253 253 Str. Salzburg nr. 27 Fax: +40 269 253 292 SIBIU - Cristian RO-550018 E-mail: info@jarex.ro ROMÂNIA Web: www.jarex.ro NUMĂRUL 2/2016 (28) PIAŢA INDUSTRIALĂ

157


din 1975 furnizor de ștanțe, matrițe și dispozitive pentru industria auto

S.C. Montana MG S.R.L. Str. Calea Măgurii Nr. 26 115100 – Câmpulung Muscel Jud. Argeș Tel.: 0248 511 650 Fax: 0248 511 677 stante-matrite@montana-mg.ro montanamg@adslexpress.ro www.montanamg.ro

158

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


producător și furnizor de specialități chimice pentru finisări de suprafețe SurTec dezvoltă, produce și furnizează substanţe chimice pentru finisări de suprafațe. Cu trei domenii de aplicare ale acesteia – curățarea industrială a pieselor, pre-tratamente aplicate metalelor și galvanizări, SurTec oferă un portofoliu foarte cuprinzător în acest sector. SurTec furnizează aproape toate segmentele care se ocupă cu tratamentele suprafețelor metalice, incluzând aici industria automobilelor, industria aerospațială, industria construcțiilor/ arhitecturii, industria bunurilor de uz casnic, a electronicelor, a energiilor regenerabile precum și industriile de inginerie mecanică. Grupul SurTec, cu sediul în Bensheim, Germania, are filiale în 20 de țări care deservesc clienți din peste 50 de țări. În plus, colaborează cu 14 parteneri care reprezintă compania pe alte piețe. Cu aproximativ 400 de angajați, SurTec atinge vânzări anuale de peste 60 de milioane de euro. Pentru a garanta o calitate ridicată constantă, independent de locul de fabricație, toate facilitățile de producție din întreaga lume funcționează în conformitate cu standardele de calitate recunoscute la nivel internațional. Controalele de calitate sunt efectuate în fiecare etapă a procesului de producție, începând cu verificarea materiilor prime și continuând cu verificarea produselor finite, transportul și – ca ultimă etapă - livrarea. Toate facilitățile de producție au un sistem de management integrat ISO 9001 și ISO 14001 (management de mediu). SurTec este o divizie a Freudenberg Chemical Specialități SE & Co KG, Munchen, Germania, care este o filială deținută integral de Freudenberg SE cu sediul în Weinheim, Germania. Freudenberg este o afacere de familie care funcționează la nivel global – fiind fondata de către Carl Johann Freudenberg acum peste 160 de ani. Secretul succesului său constă în creativitate, diversitate, talent pentru inovare și abordare responsabilă. Freudenberg și toate cele 16 divizii de afaceri se bazează pe parteneriate cu clienții în 57 de țări, orientare pe termen lung, solidaritate financiară și expertiza și experiența de 37.000 de angajați. Curățarea industrială a pieselor este unul dintre cele trei domenii principale de expertiză la SurTec. Efortul pentru o curățare optimă poate duce la avantaje semnificative în întregul lanț al procesului de producție. Alegerea celui mai bun agent de curățare permite realizarea unor structuri de o mai bună calitate. Procesele de curățare joacă, de asemenea, un rol tot mai important în îmbunătățirea eficienței prin maximizarea fiabilității proceselor, asigurând rate de montare-demontare mici și optimizarea costurilor. Agenții de curățare reciclabili multi-component reprezintă cel mai eficient mod de a asigura curățenia optimă a componentelor și respectarea cerințelor minime de contaminare reziduală, aceștia putând fi adaptați în mod sistematic la cerințele specifice. Grație sistemelor modulare multi-component este, de asemenea, posibilă monitorizarea analitică a procesului de curățare - cu minim de efort precum și controlul - în scopul garantării calitatății consistente de curățare. Pre-tratarea metalelor. Profilul de specificații pentru pre-tratare a suferit modificări semnificative în ultimii ani. Fiabilitatea procesului, factorii de cost și, în special, standardele de calitate universale devin tot mai importante. În prezent, aceștia sunt cei mai importanți factori care permit companiilor care realizează acoperiri de suprafețe să se diferențieze și să modeleze profilul lor față de concurență - în domeniul lor special de aplicare. Prin urmare SurTec se concentrează consecvent în principal asupra proceselor de nouă-generație în dezvoltarea și comercializarea specialităților sale chimice pentru pre-tratare. Cele mai multe dintre aceste procese inovatoare sunt caracterizate prin ușurinta de utilizare, robustețea industrială, posibilitatea de control precis a proceselor și, în primul rând, a costurilor reduse la minimum, în condițiile respectării cu strictețe a normelelor de calitate. Acoperiri funcționale. Inovarea este adesea descrisă ca reprezentând „atingerea de noi obiective prin noi mijloace.” Pentru SurTec inovație înseamnă, de asemenea, re-evaluarea proceselor existente și realizarea îmbunătățirilor dedicate pentru aplicații de vârf. Cu această abordare, SurTec a reușit modernizarea proceselor tradiționale - cum ar fi galvanizarea cu zinc sau cu zinc-aliaj - în aplicații extrem de inovatoare, cu parametri de proces doar ușor modificați.

SurTec România S.R.L. 500332 Brașov, România Str. Traian nr. 63 Tel.: +40 268 314971 Fax: +40 268 314863

NUMĂRUL 2/2016 (28)

Acoperiri decorative. Suprafețele estetice și decorative dau un aspect de înaltă calitate pentru multe dintre obiectele de zi cu zi - suprafețele acestora trebuind să fie frumoase și elegante. Acest lucru este valabil pentru o mare varietate de obiecte, cum ar fi mânerele de uși, capacele rezervoarelor de combustibil, robinetele, radiatoarele și mobilierul de birou. Acestea sunt doar câteva exemple de elemente decorative, care s-ar putea, uneori, să acționeze ca o semnătură „de brand” pentru un anumit producător. Pentru a satisface standardele de calitate extrem de bună pentru suprafețele decorative, în cazul în care chiar și cea mai mică cantitate de contaminare generează defecte, SurTec oferă procesele optim integrate. Aceste procese sunt prietenoase și optimizate în ceea ce privește costurile totale de proces ecologic.

PIAŢA INDUSTRIALĂ

159


ENGEL e-motion 50 Maşina potrivită cu robot e-pic

pentru piese mici, de precizie

REZISTENȚE ELECTRICE

ÎNCĂLZITOARE CU ELEMENȚI EXTRACTIBILI

REZISTENȚE ELECTRICE ECHIPAMENTE MASE PLASTICE ¾¾ Maşină complet electrică – toate mişcările executate cu acţionări servo-electrice ¾¾ Maşină fără coloane, cu platane de 550 x 500 mm ¾¾ Pentru matriţe cu înălţime între 200 şi 350 mm ¾¾ Greutatea maximă a matriţei: 350 + 350 kg ¾¾ Dimensiuni: 3.870 x 1.400 x 1.680 mm – amprentă 5,4 m2 ¾¾ Unitate de plastifiere cu diametru: 22, 25 sau 30 mm ¾¾ Volum maxim injectat: 74 cm3 ¾¾ Presiune specifică maximă: 2.400 bar ¾¾ Viteză de injectare până la: 500 mm/s ¾¾ Abatere maximă de paralelism între platane: 0,05 mm ¾¾ Repetabilitate foarte ridicată ¾¾ Roboţi adecvaţi: USP, e-pic, viper 6 şi viper 12, (sarcină maximă de 0,1; 1; 6 și 12 kg) ¾¾ Concepută pentru aplicaţii din domeniile: • ambalaje (durate de ciclu mici) • telecomunicaţii – de ex. lentile pentru smartphone • tehnică medicală • piese multicomponent

ENGEL INJECȚIE s.r.l. Str. Valea Oltului nr. 123 061971 București, România

Fluide hidraulice în industria maselor plastice şi eficienţa lor energetică Fluidele hidraulice reprezintă principala clasă de produse de lubrifiere utilizate în industria maselor plastice, o industrie în plină dezvoltare, ale cărei produse se regăsesc în aproape toate celelalte ramuri ale economiei. În tehnologia actuală, majoritatea manevrelor ali mentării buncăr – injector, capete de injecţie, matriţe, se fac cu ajutorul actuatoarelor hidraulice. Totodată, tehnologia de injecţie a maselor plastice necesită temperaturi înalte, fiind deci un proces energofag. În acest context, eficienţa energetică a întregului proces este un parametru extrem de important. Din punct de vedere al industriei de lubrifianţi, concentrarea eforturilor de cercetare şi inovaţie se face la nivelul îmbunătăţirii parametrilor de răspuns la solicitările de fricţiune, astfel încât energia pierdută în timpul proceselor mecanice sau hidraulice să aibă valori cât mai mici. Acest deziderat este posibil doar în contextul utilizării unor lubrifianţi atent dezvoltaţi, rod al unor laborioase lucrări de cercetare.

Firma EASY SERVICE din Sibiu, cu o vastă experienţă în prelucrarea inoxului, vă Lubrifianţii îşi pot găsiservicii aplicaţii diverse în toate aceste arii de interes. Spre exemplu, uleiurile oferăavansaţi următoarele ce au un interval de schimb crescut pot contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate şi siguranţă prin ▸ Debitare laser reducerea interacţiunii dintre om şi maşină. O durată de viaţă mai mare a uleiului poate contribui de asemenea la reducerea legate de transport. ▸ Sudură WIG,consumurilor Mig-Mag energetice Easy Service din Sibiu realizează după comanda clientului orice fel de produse finite: produse sudate, produseunor debitate laser,care produse ▸ Prelucrări mecanice Însă cea mai importantă modalitate de a reduce acest impact o constituie utilizarea lubrifianţi roluite, produse îndoite cu abkant, produse prelucrate complex etc. să îmbunătăţească semnificativ a echipamentelor lubrifiate. – Îndoire abkanteficienţa energetică Cauzele pierderilor de energie în utilajeleÎnindustriale pot fi multiple, dar oferim cele legate de calitatea afara produselor proprii vă şi servicii prestate cu tablă lubrifianţilor – potRoluire fi grupate în cateva categorii: maşinile unelte pe care le avem în dotare. Putem să vă oferim: – Roluire profile lubrifiantului zz Cele legate de vâscozitatea la temperatura de funcţionare Debitare laser, Debitare profile, Îndoire tablă, Roluire profile, zz Cele legate de variaţia vâscozităţii lubrifiantului cu temperatura şi / sau extrema presiune ▸ Confecţii metalice Roluire table, Sudură MIG-MAG, TIG, Strunjire, Frezare. O importanţă majoră prezintă şi modul de comportare a acestora în diverse regimuri de curgere (hidro▸ Construcţii modulare dinamic, elasto-hidrodinamic, la limită). Preţurile produselor noastre sunt întotdeauna competitive. În laboratoarele ExxonMobil s-au efectuat cercetări riguroase privind eficienţa energetică a lubrifianţilor, pentru diverse aplicaţii în diferite condiţii, diferite compoziţii şi diferite regimuri de funcţionare, pentru a Prelucrări mecanice stabili parametrii ce o condiţionează. Presa hidraulică de îndoit tablă este o maşină destinată îndoirii Concluziile acestor cercetări, derulate pe parcursul ani, au dusunui şi lapoanson creareaşiunor fluide hidraulice tablelormultor prin intermediul matriţă. ce prezintă caracteristici tehnice perfect adaptate necesităţiidedeîndoire: funcţionare - capacitate 100 tf îmbunătăţită a echipamentelor, cum ar fi seria de uleiuri Mobil DTE 10 Excel, gamă ce - prin proprietăţile de menţinere a vâscozităţii - lungimi de îndoire până la 3000 mm, grosime: 6mm într-un interval larg de temperatură, de menţinere a unui grad înalt de puritate, dar mai ales prin eficienţa Putem oferi serviciiplastice. de roluire table de până la 5mm lor energetică, se calează exact pe nevoile industriei de mase

pe lungimi de 2m şi diametre mai mari de 200 mm. În acest context, ExxonMobil a introdus conceptul de eficienţă energetică a Executăm roluirede pe aconoferi şi roluire tablă sub formă cilindrică. lubrifianţilor, marcând acele produse din portofoliu capabile reducerea Confecţii metalice consumurilor energetice cu procente semnificative (raportat la lubrifianţi similari convenţionali) cu logoul de alături, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a clienţilor: fi Realizăm în funcţie de solicitările structuri metalice, informaţi cu privire la avantajele acestor tipuri de lubrifianţi şi de a copertine, lua o decizie împrejmuiri, balustrade, marchize, parapeţi de protecţie, responsabilă atunci când aleg tipul de lubrifiant ce urmează a fi bancuri folosit îndeaplicaţiile rafturi, cărucioare, lucru, suporţi, porţi şi garduri, hote şi respective. mobilier metallic etc. atât din fier cât şi inox. Vă invităm să aflaţi mai multe detalii la conferinţa: “Eficienţa energetică a lubrifianţilor - parametru Construcţii modulare important în reducerea consumurilor maselor plastice”. Sesiunea este organizată de EASY SERVICE SRL în industria ExecutămExxonMobil lucrări de construcţii şi confecţii construcţii Lubexpert România, cu participarea reprezentanţilor şi a Dl. Prof. univ. Dr. metalice ing. Constantin Adresa: Str. Șerbota nr. 28 containere metalicecuprintre care: containere Opran din cadrul Universităţii POLITEHNICAmodulare, Bucuresti, în parteneriat ASPAPLAST, în zilelemodulare, de 8 loc. Sibiu, jud. Sibiu, ROMÂNIA şi 9 septembrie 2015 începând cu ora 15.00containere în sala Cupola din pavilionul central ROMEXPO se birou, containere şantier, containere sanitare,unde containere Telefon/ fax: 0369-809898 va desfăşura şi Salonul Expo Plast (8-11 septembrie 2015) - cel mai mare dedicat de pază, containere de garaj, parcăritârg biciclete etc.industriei de Mobil:a 0744-360324 prelucrare maselor plastice din România, laExecutăm care Lubexpert România va participa şi cu stand propriu. lucrări de reparaţii, recondiţionare şi relocare containere office@easyservice.ro metalice şi construcţii modulare.

www.easyservice.ro www.easy-service.ro SPECIALI{TI ÎN PRELUCRAREA INOXULUI

160

Sibiu – Şos. Alba Iulia nr. 110 Tel./Fax: 0040 269 22 96 85; Fax: 0040 269 21 39 82 E-mail: info@plasticsystems.ro; http://plasticsystems.ro

RONERA rubber

articole tehnice din cauciuc pentru industria auto Oferim servicii complete de dezvoltare produs: ▸ proiectare cu reprezentare 2D și 3D ▸ proiectare și execuţie matriţe și scule specifice ▸ proiectare și elaborare documentaţie specifică ▸ testare produs conform normelor solicitate de client – inclusiv rezistenţă la substanţe, teste de etanșeitate, teste acustice etc.

▸ proiectăm și executăm ansambluri complete de repere: cauciuc cu repere din plastic (PP, PA, EPDM cu PP, etc), cauciuc compact aderizat cu cauciuc spongios din PE, EPDM etc. ▸ servicii logistice complete (documentaţie logistică, ambalare, depozitare, transport)

RONERA rubber S.A.

Str. Serelor nr. 3, cod poștal: 117045, Bascov, jud. Argeș, România Tel. 0040 248 270 390 ⋄ Tel./Fax 0040 248 270 389 ⋄ E-mail: office@ronera.ro ⋄ www.ronera.ro

Întotdeauna deschiși la nou, atitudine fair-play și spirit de echipă

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Partenerul dumneavoastră pentru echipamente și sisteme hidraulice

- Aparatură hidraulică - Pompe și motoare hidraulice - Grupuri hidraulice - Echipamente de filtrare și răcire - Aparatură de măsură și control - Cilindri hidraulici - Rezervoare de ulei - Acumulatori - Stații de filtrare-tranzvazare

Servicii - Proiectare și asistență tehnică - Execuție și montaj de echipamente - Service și reparații - Modernizări utilaje fixe și mobile - Diagnosticare echipamente și sisteme - Proiectare și execuție de utilaje la temă - Analiză și filtrări de ulei

Parteneri

NUMĂRUL 2/2016 (28)

BIBUS EUROFLUID S.R.L. SIBIU, RO NICOLAE TECLU 29-31 tel.: 0269 206 750 www.bibuseurofluid.ro fax: 0269 206 275 office@bibuseurofluid.ro PIAŢA INDUSTRIALĂ 161
164

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMÄ‚RUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

165


Înființată în anul 1991, ca o societate cu capital exclusiv privat,

ROMSAN International

și-a început activitatea în domeniul vânzării sculelor așchietoare în parteneriat cu compania Paul HORN din Germania, unul dintre cei mai importanți producători de scule așchietoare din Europa, potyofoliul principal al acesteia fiind alcătuit din scule pentru execuția canalelor, scule pentru filetare, scule profilate și la temă, atât pentru prelucrări interioare, cât și exterioare, prin strunjire sau frezare.

OPEN HOUSE MEPRO 14-15 Aprilie 2016

Demonstrație tehnologică susținută de MEPRO Utilaje și ROMSAN Internațional

Rețeua vastă de clienți și profesionalismul echipei de specialiști ai ROMSAN Internațional au facilitat procesul prin care în timp, compania a devenit distribuitor al următoarelor mărci: - SANDVIK COROMANT – Suedia: scule de strunjire, frezare, filetare, gaurire; - BILZ – Germania: dispozitive pentru filetare (mandrine); - JOHS BOSS – Germania: freze de filetare, filiere, calibre pentru filete, scule combinate; - BAHCO – Olanda: diverse scule de mână, pânze pentru debitare, pentru fierăstrău alternativ și fierăstrău cu banda continuă, carote pentru găurire. - Începând cu 01 februarie 2009, ROMSAN aduce ca noutate pe piața româneasca produsele - OSG Corporation – Japonia, leader mondial în producerea de tarozi, filiere, freze, burghie, din HSS și carbură.

Din luna August 2012, ROMSAN International este reprezentant exclusiv al OSG în România.

ROMSAN International Co. SRL Str. Nerva Traian 23-25, Sector 3, București romsan@romasan.ro www.romsan.ro www.romsan.eu +40 21 322 0747

166

În industria modernă nu poți fi competitiv fără tehnologie nouă și performantă, ale cărei potențe sunt relevate cel mai bine prin prezentarea unor aplicații practice. Găzduit de modernul şi spaţiosul Centru Tehnologic Mepro, situat în Parcul Industrial Prejmer de lângă Brașov, evenimentul a prezentat tehnologii moderne de prelucrare prin așchiere într‑o demonstrație tehnologică realizată prin colaborarea dintre furnizorul de echipamente, utilaje și sisteme de așchiere MEPRO Utilaje și furnizorul de scule așchietoare și sisteme de prindere ROMSAN Internațional. Centrul Tehnologic Mepro deține toate utilitățile necesare funcționării mașinilor-unelte în regim similar cu cel de pe liniile de producție, astfel încât numeroșilor vizitatori le-au fost demonstrate ca un tot unitar performanțele sistemului utilaj-sculă. A putut fi văzut la lucru strungul TS3000 YS produs de compania japoneză TAKISAWA. Utilaj care combină precizia și acuratețea de prelucrare cu capacitatea mare de așchiere, poate fi utilizate pentru prelucrarea pieselor complexe în domenii foarte diverse. Mașina este construită pe un batiu rectangular înclinat la 30° cu ghidaje de alunecare tip „box guide” pe toate axele ce asigură o prelucrare stabilă cu regimuri intense. Toate utilajele din seria YS sunt echipate cu puternica comandă numerică Fanuc 32i-B de ultimă generație cu comandă simultană a 4 axe. Limbajul conversațional original TAKISAWA „TiwaP-I” este dezvoltat pentru o operare ușoară și o setare rapidă a mașinii. Compania taiwaneză Victor Taichung, având peste 60 de ani experiență în domeniul producerii mașinilor unelte și-a dovedit performanța tehnologică prin aplicațiile prezentate pe câteva dintre produsele sale. Centrul de prelucrare vertical în 5 axe Vcenter AX 350 cu axele 4 și 5 tip „roller cam” pentru poziționare foarte precise și viteză mare de rotire, prin centrul de prelucrare compact cu 3 axe Vcenter P106, care permite prelucrarea cu precizie și cu mare productivitate a pieselor de mari dimensiuni.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


MEPRO Utilaje

Testul Ballbar Renishaw a dovedit acuratețea centrului de prelucrare vertical în 3 axe Vcenter 70, utilaj de viteză și productivitate mare, a cărui structură proiectată utilizând analiza elementului finit este realizată din fontă modulară. Aplicațiile P. Horn realizate pe strungul Vturn P20, au arătat capacitatea de prelucrare a utilajului CNC dotat cu batiu înclinat autentic și cu rulmenții arborilor având două căi de rulare. Flexibil și ușor de programat, robotul Universal Robots a arătat pe parcursul evenimentului cât de cooperant și productiv poate fi în deservirea fluxului de fabricație. Prelucrările realizate cu sculele așchietoare ale companiei japoneze OSG Corporation au permis ca mașinile-unelte Victor Taichung să-și dezvăluie pe deplin performanțele: precizie și viteză de prelucrare, funcționare silențioasă și ușurință în programare. Fondată în 1938, compania japoneză producătoare de scule așchietoare furnizează în peste 29 de țări, pentru industriile auto, aerospațială și pentru producătorii de ștanțe și matrițe burgie, tarozi, freze, scule indexabile, role de formare și verificatoare pentru găuri și filete. Parametrii de lucru ai prelucrărilor realizate pe centrul de prelucrare Victor VC P106 SCULA UTILIZATĂ

Frezare buzunar

Plonjare

Frezare canal

Frezare plană

PHC25

PHC25

NEO-EMS

PHC25

Diametru (mm)

25

25

8

25

Numărul de Muchii

3

3

4

3

Viteza Vc (m/min)

196

196

100

196

Turaţia S (rpm)

2500

2500

4000

2500

Avansul fz (mm)

0,67

0,13

0,05

1,20

Avansul F (mm/min)

5000

1000

720

9000

0,5

3

8

0,5

OSG-Tool

Adâncimea de tăiere (mm)

Parametrii de lucru ai prelucrărilor realizate pe centrul de prelucrare Victor AX350 SCULA UTILIZATĂ

Găurire

Filetare

Găurire

Profilare

Centruire

Gaură adâncă

PXD Drill burghiu cu cap schimbabil

OSG-Tool

WDO-SUS3D

OIL-A-SFT

WDO-SUS3D

S-XPF

WDO-PLT

WDO-15D

PXD-3D

Diametru

6,8 mm

M 10

9,4 mm

M10

6,53 mm

6,5 mm

16,5

Numărul de Muchii

2

3

3

5

2

2

2

Viteza Vc

85,5 m/min

38 m/min

103 m/min

19 m/min

Turaţia S/rpm

4000

1500

3500

600

4000

4500

2000

Avansul fz mm

0,125

1,5

0,167

1,5

0,1

0,125

0,15

Avansul F mm/min

1000

2250

1000

900

600

1200

600

Adâncimea de tăiere

30 mm

20 mm

32 mm

22 mm

0,8 mm

90 mm

40 mm

61,5 m/min 92 m/min

104 m/min

Centrul Tehnologic Mepro vă așteaptă permanent pentru a vă ajuta în luarea deciziilor de achiziții cele mai potrivite cerințelor dumneavoastră de producție.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

este una dintre principalele companii din România specializate în vânzarea şi servisarea maşinilor-unelte cu CNC pentru prelucrarea metalelor prin așchiere. Înființată în anul 2010, cu capital integral olandez, firma este o sucursală a firmei Mepro Industrial Sourcing din Olanda și aduce pe piața românească experiența și modul occidental de abordare a problematicii legate de industria prelucrătoare a metalelor De la distribuție până la instalarea și întreținerea mașinilor și a echipamentelor specifice, MEPRO Utilaje își asumă mereu rolul de a asigura evoluția pozitivă a companiilor cu care colaborează prin instruire, asistență și suport tehnic 24/24. Reprezentând branduri globale de renume, MEPRO Utilaje furnizează mașini-unelte de calitate sau soluții complete de prelucrare prin așchiere, dotate cu echipamente auxiliare și sisteme robotizate de încredere: - Victor Taichung – Taiwan: companie fondată în 1945, produce strunguri și centre de prelucrare CNC - Wele – Taiwan: mașini portal, produse în cooperare cu Toyoda - Universal Robots – Danemarca: brațe robotice - Eumach – Taiwan – centre de frezat CNC, livrate în peste 50 de țări - SFM- Taiwan – furnizor de strunguri grele pentru industria petrolieră și militară din SUA și Taiwan - Tsugami – Japonia – strunguri tip Swiss - Takisawa – Japonia – strunguri CNC - OKK – Japonia – centre de prelucrare CNC orizontale și verticale

Mepro Utilaje S.R.L. Str. Bruxelles nr. 45 507165 Prejmer, jud. Brașov www.meproutilaje.ro office@mepro.ro +40 268 549 038 +40 735 866 360

167


GreenBau Tehnologie la AEROSPACE MEETING

În perioada 14-16 Martie 2016 a avut loc la Romexpo evenimentul Aerospace Meeting, eveniment dedicat profesioniștilor din industria aeronautică. GreenBau Tehnologie a fost prezentă la acest eveniment în calitate de distribuitor al mașinilor cu comandă numerică OKUMA. Timp de peste 30 de ani OKUMA este producătorul de mașini unelte numărul 1 pentru prelucrări în industria aerospațială. De ce sunt mașinile OKUMA potrivite în această industrie exigentă? Este o combinație de mai multe elemente cum ar fi modul cum sunt construite mașinile, rigiditatea, productivitatea precum si flexibilitatea comenzii numerice. Cu o cerere din ce în ce mai mare de piese din industria aeronautică, cum ar fi componente ale trenului de aterizare și ale motorului, utilizatorii de OKUMA câștigă și își păstrează clienții prin obținerea de rezultate de înaltă precizie, la prețuri competitive. Producătorii din această industrie pot alege din mai mult de 10 modele de mașini CNC OKUMA, care sunt în mod specific create pentru nevoile lor, de la centrul de prelucrare orizontal MA-500HII la imensul strung orizontal MULTUS B750, și chiar și o serie de mașini de rectificat robuste. REDUCEREA COSTURILOR: ȚINTA INDUSTRIEI AEROSPAȚIALE Pentru a câștiga contracte în această industrie trebuie să fii mai mult decât competitiv, trebuie să ai cele mai mici costuri. Calitatea construcției mașinilor CNC OKUMA maximizează productivitatea, minimizează timpii morți și oferă o platformă care durează zeci de ani. Înalta productivitate a acestor mașini care durează o perioadă îndelungată se traduce prin cel mai mic preț pe piesă. Atunci când ne gândim la reducerea costurilor este esențial să se ia în considerare costul cu durata de viața, mai degrabă decât doar costul initial. Prin investirea într-o mașină de calitate, utilizatorii beneficiază de frecvență redusa de reparații și perioade extinse de exploatare.

168

Reducerea costurilor este, de asemenea, realizată prin punerea în aplicare a sistemelor automatizate pentru limitarea costurilor cu forța de muncă. Sistemul de paletare al OKUMA este un sistem flexibil ce sporește productivitatea centrelor de prelucare orizontale reducând timpii în care mașina nu lucrează.

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


PROVOCĂRILE SPECIALE NECESITĂ MAȘINI SPECIALE Mașinile CNC OKUMA sunt renumite pentru calitatea lor și în mod ideal potrivite pentru cerințele ridicate din industria aerospațială. Iată câteva puncte forte ale acestora: - OKUMA este și producător al motoarelor, axelor, codificatoarelor și controlerelor ce se montează pe mașinile sale, oferind un sistem sinergetic ce oferă o mai mare fiabilitate și performanță. - Fiecare suprafață de contact este finisată manual pentru a stabili bazele unei precizii consecvente și stabilitate pe termen lung, procedeu ce ajută la obținerea unor toleranțe strânse. - Thermo-Friendly Concept (una dintre tehnologiile inteligente ale OKUMA) combină tehnologia de control CNC cu un design termic stabil ce reduce la minim cantitatea de căldură generată și de a face față cantității de căldură ce nu poate fi eliminată. Această stabilitate termică îmbunătățește precizia de prelucrare în industria aerospațiala reducând în același timp costurile și maximizând profitabilitatea. - Funcția Turn-Cut este un opțional puternic disponibil pe centrele de prelucrare orizontale OKUMA, care permite mașinilor să execute găuri și diametre, ce includ caracteristici circulare și/sau unghiulare. Acest lucru permite producătorilor din industria aerospațiala să realizeze piese cu caracteristici deosebite pe aceeași platformă în care se execută funcții standard de prelucrare CNC. Turn-Cut elimină necesitatea de a achiziționa mașini cu destinație specială, sisteme de prindere și scule. - Timpii de ciclu pentru piesele aerospațiale sunt, de obicei, lungi, iar întreruperile pot fi problematice. Programele Mid-Auto Restart și Program Restart sunt atuuri ale mașinilor OKUMA ce permit utilizatorilor să-și întrerupă cu ușurință un program lung și să-l reia fără niciun fel de prelucrare. - În industria aerospațială se folosesc materiale exotice ca titan și super aliaje de nichel și crom ceea ce necesită considerații speciale în procesul de prelucrare CNC. OKUMA colaborează îndeaproape cu partenerii săi de scule pentru a determina cele mai bune metode de utilizarea a mașinii și sculelor pentru a prelucra aceste materiale. DE CE OKUMA? - Oferă o platformă robustă de înaltă calitate ce ofera câștiguri de productivitate, fiabilitate fiind construita pentru a rezista timp îndelungat - Reduce costul de întreținere prin menținerea unei utilizări ridicate a arborelui principal (și care necesită reparații mai putin costisitoare) - Permite reduceri de costuri în industria prelucrătoare permițându-i producătorului să câștige și să păstreze contractele - Oferă suport cu experiența dealer-ului local pentru a personaliza soluții pentru nevoile individuale. NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

169


Optimization Technologies For Plastic Manufacturing Processes Conferință organizată de Artem Group & Trade Consult în parteneriat cu Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania – ACAROM și cu Asociația Patronală a Procesatorilor de Mase Plastice din Romania – ASPAPLAST Susținut de reprezentanții unor producători prestigioși din domeniul echipamentelor pentru prelucrarea maselor plastice, conferința organizată la București 22 aprilie 2016, în ambientul oferit de Sala de Conferințe Schomberg din Electromagnetica Business Park, a prezentat tehnologii moderne prin aplicarea cărora se obțin reducerea costurilor, o productivitate mai mare, calitate și eficiență în prelucrarea polimerilor. Cavity Eye – monitorizarea eficientă a presiunii în cuiburile matriței Setarea parametrilor de injecție în scopul echilibrării presiunilor în cuiburi este o sarcină deosebit de grea, ținând cont de interacțiunea între acești parametri. Scopul este acela de a avea repere identice din punct de vedere al distribuției volumetrice pe cuiburi. Companiile consumă foarte mult timp pentru a asigura acest lucru, fiind nevoite să susțină laboratoare sau să investească în manopera de sortarea manuală a pieselor. Cavity Eye propune un sistem eficient și ușor de utilizat pentru monitorizarea acestor parametri, cu rezultate semnificative în creșterea productivității. Senzorii Cavity Eye se evidențiază prin: • Rezistență la apă • O durată de viață de zece milioane de cicluri • Robustețe și rezistență la șocuri • Instalare ușoară în orice matriță Promix Solution – îmbunătățirea calității pieselor injectate și reducerea substanțială a costurilor prin folosirea de duze cu mixare Este binecunoscut faptul că mixerele statice sau așa numitele duze cu mixare au un rol deosebit în reducerea neuniformităților de culoare (dungi nedorite) care apar pe piesele injectate. Mai puțin cunoscut este faptul că duzele cu mixare au un rol important în rezolvarea unor alte probleme de calitate, în îmbunătățirea și stabilitatea proceselor și în reducerea costurilor de producție. De aceea PROMIX SOLUTION, divizia de Static Mixer a companiei elvețiene Sulzer, pentru care Domnul Rene Hartmann, Sales Manager la Promix Solutions ARTEM GROUP TRADE & CONSULT SRL a preluat distribuția în România începand cu luna mai GmbH a prezentat avantajele folosirii duzelor de mixare 2015, a prezentat avanatjele utilizării duzelor cu mixare. Acestea îmbunătățesc stabilitatea proceselor de injecție, reducând consumul de masterbatch și deschizând noi oportunități în acest domeniu. Bună parte dintre problemele cu care se confruntă azi procesatorii de mase plastice pot fi rezolvate cu ajutorul duzelor cu mixare, într-o maniera rapidă și economică.

Unul dintre sistemele complexe de cuplare rapidă prezentat de domnul Kenan Ersozlu, General Manager al RTC

RTC Quick Couplings – reducerea timpului de instalare a matrițelor pe mașini prin utilizarea sistemelor de cuplare rapidă Sistemele de cuplare RTC Quick Couplings, sunt concepute pentru toate tipurile de fluide (apă, ulei, aer, etc), putând fi folosite atât în condiții normale de lucru, cât și în condiții limită (temperaturi până la 325°C și presiuni până la 2500 bari). Sistemele de cuplare RTC Quick Couplings sunt folosite pentru realizarea conexiunilor între circuitele de răcire/încălzire ale mașinilor de injecție/extrudare/suflare și matrițele aferente. Avantajul esențial al acestor sisteme de cuplare este scurtarea timpului de schimbare a matriței pe mașină, fără riscul apariției eventualelor greșeli. Datorită posibilităților de interschimbabilitate cu sisteme similare realizate de către majoritatea competitorilor, produsele RTC au un remarcabil volum al vânzărilor pe piața europeană și pe cea americană.

Toses GmbH & Co. KG – creșterea duratei de viață a matrițelor, reducerea costurilor de întreținere și reducerea timpului de ciclu, folosind Analiza 3D Inteligentă a Vibrațiilor Elementele mobile ale matriței de injecție emit continuu impulsuri pe durata procesului de producție. Detectate de senzorul de vibrații Optimezer 4D, acestea sunt transpuse grafic, asemănător reprezentării undelor acustice. Atunci când imaginea procesului înregistrează abateri, atunci acest lucru indică o modificare a procesului de producție, iar Qass IM 4D amplifică aceste frecvențe, care sunt relevante pentru acest proces. Atunci când nu rulează cursiv, abaterile frecvențelor sunt ilustrate în imaginea de proces. Senzorul oferă informații Participanții au asistat la o demonstrație practică de cu privire la starea sculei și/sau despre stabilitatea procesului dumneavoastră. Astfel se pot monitorizare a vibrațiilor ciclului de lucru al matriței de opera optimizări ale procesului de injecție acolo unde înainte nu era posibil. injectat, efectuată de domnul Martin Kolpatzik, reprezentant Această tehnologie permite reducerea costurilor după cum urmează: al Toses GmbH & Co. KG - în procesul de injecție – reducerea ciclului de lucru, reducerea numărului de PPM - în procesul de mentenanță – crește durata de viață a matrițelor, optimizează mentenanța predictivă, reduce numărul de întreruperi accidentale. 170

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Domnul Michel Lacombe, CEO al Artem Group Trade & Consult, în timpul discursului de deschidere al conferinței

Herzog – Reducerea consumurilor energetice și de materiale prin utilizarea sistemelor de închidere a duzei Utilizarea acestor duze, apărute încă din anii 1960, a împiedicat nu numai pierderea de material ci a redus și numărul de întreruperi accidentale. De atunci avantajele folosirii acestora a crescut considerabil. În prezent funcțiile principale ale duzei de închidere includ: - Reducerea timpilor de ciclu prin dozarea alimantării următoare, indiferent dacă matrița este deschisă sau unitatea de injectare este retrasă - Îmbunătățirea acurateței procesului printr-o alimentare precisă și repetabilă - Facilitarea unor tehnici avansate de injectare, cum ar fi: spumarea fizică și chimică, topirea prin precomprimare și injecția multicomponent. De peste 40 de ani, Herzog și-a construit o solida reputație prin dezvoltarea de duze cu închidere pentru mașini de injectat mase plastice. Ca lider în tehnologie, fiecare soluție inovatoare este proiectată și executată meticulos în facilitățile sale din Elveția. Waser Thermodynamics – Performanțe ridicate utilizând un management profesional al fluidelor de răcire Compania austriacă Waser Thermodynamics este expertă în furnizarea de soluții non‑standard. Waser Thermodynamics oferă soluții personalizate, care conduc nu numai la creșterea nivelurilor de eficiență, producție și calitate a produselor, dar, în același timp, scad semnificativ costurile. Se pot detecta posibile economii de până la 70%, pentru producătorii de mașini care operează în mai multe sectoare industriale diferite. În varianta utilizării senzorului Votex în loc de vane se identifica următoarele avantaje: - costuri reduse de reglare - timp redus de reglare - sistem integrat de măsurare al temperaturii.

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

171


IEAS – International Electric & Automation Show Palatul Parlamentului, București 20-23 Septembrie 2016 ediția a XII-a Trebuie să fii la IEAS pentru că:

- este cel mai important eveniment dedicat echipamentelor electrice și

automatizărilor din România - toate tehnologiile se află într-un singur loc, la Palatul Parlamentului din București - la IEAS sunt anunțate și lansate cele mai noi tendințe din piață - este un loc unde ai parte de know-how-ul specialiștilor - aveți parte de transparență și de un feedback corect în urma participării prin baza de date completă a vizitatorilor și un raport complet al evenimentului.

International Electric & Automation Show, IEAS, și-a propus încă de la prima ediție, din 2005, să fie punctul de întâlnire între companii și specialiști și să devină un partener de încredere pentru industria românească. IEAS reprezintă mai mult decât un târg tehnic, conferințe si prezentări, evenimentul îmbină elemente de show pentru a contura un cadru atractiv timp de 4 zile cu acțiuni de matchmaking și business networking. Anual, 4.000 de vizitatori specialiști sunt înregistrați în cele 4 zile de expunere la IEAS. Peste 40% dintre vizitatori sunt reprezentanți de vânzări, experți achiziții, responsabili aprovizionare, coordonatori departamente tehnice și de proiect și mai mult de 25% din cei prezenți sunt directori, directori zonali, șefi departament, asociați. Evenimentul are un format business to business și se adresează în mare măsură tuturor industriilor din România, însă cu precădere către urmatoarele zone: industria de echipamente electrice și automatizări, industria energetică, industria electronică și electrotehnică, producția și distribuția de energie electrică, industria petrolieră. În paralel cu evenimentul au loc conferințe tematice. Scopul acestora este de a face cunoscută cercetarea de vârf din domeniul științei, fabricației și a educației inginerești cât și premisele unor colaborări eficiente între diferite școli superioare, specialiști și companii din țară și străinătate. În cadrul conferinței se urmărește să se prezinte, promoveze și disemineze rezultate noi ale științei românești în Europa și în lume și să se dezvolte relații de colaborare între organizațiile educaționale și de cercetare din România și cele din cadrul mai larg al Uniunii Europene. Mai precis să se dezvolte programe educaționale, de cercetare-proiectare în comun la nivel de specialiști, profesori etc. Anul trecut, la IEAS 2015, conferințele au abordat tema SmartCity prin „București pe ruta Smart City”, ce a adus în prim-plan următoarele subiecte: Proiecte Smart în Municipiul București: „Centrul de Management Integrat pentru Situații de Urgență” / „Calea Victoriei – un spațiu pentru bicicliști și pietoni” / Proiecte Smart în lume: “Ierusalim și Buenos Aires – orașe sigure” – prezentat de MER GROUP / „Hamburg – un oraș cu trafic fluent” – prezentat de SWARCO / „Londra – un oraș cu rețele inteligente” – prezentat de SIEMENS Posibilități de finanțare ale proiectelor „Smart City ” din fondurile UE. Participanți în prezidiu au fost dl. Narcis Cătălin Beciu, Secretar de Stat – Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri / arh. Gheorghe Pătrașcu, Arhitect șef al Municipiului București / Marian Cohen, Președinte MER GROUP / dr.ing. Gerhard Ploss, Managing Director, SWARCO TRAFFIC SYSTEMS GmbH / ing. George Cătălin Costache, CEO SIEMENS ROMANIA / Sefan Varfalvi, membru CESE – Comitetul Economic și Social European. În fiecare an IEAS derulează parteneriate strategice cu cele mai importante asociații și consilii de profil ce participă activ în diseminarea informațiilor despre eveniment și contribuie la promovarea și vizibilitatea acestuia: Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), Asociația Română a Electricienilor (AREL), Patronatul Societăților de Construcții (PSC), Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR), Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Societatea de Instalații Electrice și Automatizări (SIEAR), Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR), Federația Patronală Energetica (APEN), Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Patronatul Român din Industria Electronică, Electrotehnică, Tehnologiei Informației (APREN), Institutul Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie (IRE). Evenimentul are o promovare targetată, punându-se accentul pe media de specialitate și de interes pentru potentiali expozanți și vizitatori. Anul acesta va avea loc ediția cu numărul 12 a evenimentului IEAS între 20 și 23 Septembrie în locația tradițională a Palatului Parlamentului, în 3 săli de expunere, în care se vor reuni peste 100 de companii. În perioada aceasta înscrierile sunt în derulare, așteptăm cererile dvs. pe adresa de contact - office@dk-expo.ro și vă stăm la dispoziție cu tot suportul nostru pentru a alege cele mai bune variante de participare la IEAS 2016.

Vă așteptăm la IEAS – Palatul Parlamentului – 20 – 23 Septembrie 2016. #IEAS2016 / www.ieas.ro / office@dk-expo.ro DK EXPO / Str. Slt. Virgil Stoianovici, Nr. 4, Ap. 3, Sec. 1, București Telefon/ Fax: 021 231 27 36 / 021 231 91 84 / E-mail: office@dk-expo.ro / www.ieas.ro

172

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

173


Aerospace Meetings Romania, primul eveniment de întâlniri de afaceri pentru industria aeronautică, s-a bucurat de un real succes Aerospace Meetings Romania, primul eveniment de întâlniri de afaceri dedicat industriei aeronautice, aerospațiale și de apărare, organizat în România, a avut loc între 14 și 16 martie, la București. Cu această ocazie companii internaționale de top au venit în România în căutare de furnizori.

La acest eveniment au participat 120 de companii din 13 tări diferite. Pe parcursul unei singure zi au fost organizate peste 3.000 de întâlniri de afaceri între 50 de cumpărători și 70 de companii furnizoare. Astfel, acest eveniment a reprezentat o ocazie pentru furnizorii români de a-și prezenta oferta de produse și servicii, iar pentru cumpărătorii intrernaționali posibilitatea de a-și lărgi rețeaua de furnizori. Printre companiile internaționale de renume ce au participat, enumerăm: AIRBUS GROUP, AIRBUS HELICOPTERS, AIRBUS DEFENCE AND SPACE, ALENIA AERMACCHI, STELIA AEROSPACE, PREMIUM AEROTEC, BOEING RESEARCH & TECHNOLOGY, GROUPE LATECOERE, THALES ALENIA SPACE, AERO VODOCHODY, SONACA, NOVAE AEROSPACE, MT AEROSPACE AG, DEDIENNE ROMANIA, ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES. Printre companiile românești participante enumerăm: AEROSTAR, ROMAERO, AVIOANE CRAIOVA, GE-UNISON, TURBOMECANIA. Întâlnirile de afaceri au fost organizate între companii purtătoare de proiecte sau în căutare de noi furnizori și companii care oferă soluții sau produse pentru industria aeronautică, aerospațială și de apărare. Acestea au fost organizate pe baza alegerilor făcute de fiecare companie, iar evenimentul si-a propus să adune în același loc toate companiile care intervin în lanțul de producție din jurul acestor industrii. În cadrul programului au mai fost organizate vizite industriale la companiile Aerostar si Romaero, precum și o conferință despre perspectivele de dezvoltarea a pieței locale de profil. Pentru organizatorul evenimentului, compania franceză advanced business events, România reprezintă o piață strategică ținând cont de potențialul de dezvolatare al industriei din zonă. «România numără deja prezența câtorva companii internaționale importante, în afară de companiile tradiționale locale și poate atrăgea în viitor mai multe companii în acest sector de activitate.» afirmă președintele firmei organizatoare, Stéphane CASTET. Evenimentul a fost organizat în partenariat cu OPIAR, Organizația Patronală din Industria Aeronautică din România și cu sprijin din partea Camerei de Comerț și Industrie din România. Organizatorul evenimentului este firma franceză advanced business events (abe) ce deține marca BCI Aerospace (www.advbe.com, www.bciaerospace.com) și care este lider mondial în organizarea de întâlniri de afaceri. BCI Aerospace este organizatorul seriilor de evenimente realizate peste tot în lume pe formatul întâlnirilor de afaceri precum Aeromart Toulouse, Aeromart Montréal, Aeromart Nagoya, Aeromart Korea, Aeromart Summit Tianjin, Aeromart Summit India, cât și a evenimentelor A&DM Sevilla, ICDDA Ankara sau A&DSS Seattle, organizat în partenariat cu Boeing. Ținând cont de rezultat pozitiv al acestei primei ediții, o nouă ediție este prevăzută în 2018. Pentru a afla mai multe, vizitați website-ul companiei organizatoare: www.bciaerospace.com.

174

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

AEROSPACE MEETINGS ROMANIA ÎN CIFRE 50 CUMPĂRĂTORI

70 FURNIZORI

3000 BtoB MEETINGS

PESTE 200 DE PARTICIPANȚI

13 ȚĂRI PREZENTE

NUMĂRUL 2/2016 (28)


ALUMINIU

• Semifabricate pentru industrie: table, plăci, bare, țevi, profile diferite (L, T, U) etc. - DEBITARE la dimensiunile solicitate - LIVRARE rapidă prin curierat sau grupaj. • Profile pentru carosări auto – obloane din Al, accesorii diferite (aripi, cutii de scule, etanșări), KIT-uri pentru suprastructuri auto (închise, deschise, frigorifice etc).

AMARI ROMÂNIA S.R.L. Depozit ORADEA: P-ţa Ignaţie Dărăbanţ nr. 15, cod poștal 410235, Bihor office@amari.ro

Tel. +40 (0)259 / 316 530 Tel. +40 (0)259 / 316 531 Tel. +40 (0)359 / 173 200 Fax +40 (0)259 / 316 532 Fax +40 (0)359 / 173 209 Depozit BUCUREȘTI: Otopeni, Şoseaua Odăi, nr. 50, Tel. +40 (0)21 / 444 1903 cod poștal 013601 Tel. +40 (0)31 / 100 0075 Fax +40 (0)21 / 444 1904 bucuresti@amari.ro www.amari.ro

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

175


PROFI CONSULT Centrul de Consultanță pentru Securitate și Sănătate în Muncă

Securitatea muncii, situații de urgență și apărarea împotriva incendiilor Medicina muncii Cursuri de prim-ajutor Psihologia muncii, a transporturilor și securității naționale Avize pentru siguranța circulației

Brașov, Str. Brândușelor nr. 74, Clădirea Green Center, Etajul V Tel.: 0268 314292, 0723 205364, 0745 997952 176

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

NUMĂRUL 2/2016 (28)


Portofoliu de clienţi:

▪ Terwa România SRL ▪ Flenco East Europe

FIRST PHONE S.R.L.

Brașov, Str. Nicopole nr. 46 Tel: 0268 428 662, 0722 706 439 Fax: 0268 412 323 office@curatenie-intretinere.info.ro www.curatenie-intretinere.info.ro

OFERĂ SERVICII DE CURĂŢENIE ȘI ÎNTREŢINERE CIVILĂ ȘI INDUSTRIALĂ Tipuri de servicii asigurate:

Curăţenie civilă și industrială după construcţie:

▶ ▶

▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Aerisit Aspirat praf și colectat moloz Spălat suprafeţe vitrate interior și exterior Curăţat și spălat gresie și faianţă Spălat uși Dezinfectat toate suprafeţele Spălat mochete Curăţat parchet Ceruit parchet Odorizare încăperi

Curăţenie de întreţinere zilnică în firme, birouri: ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Aerisit încăperi (cele fără instalaţie de aer condiţionat) Aspirat praf Spălat suprafeţe vitrate pe interior Șters praf de pe mobilier și aparatură electronică Udat plantele Schimbat și colectat coșuri de gunoi

Aprovizionarea cu consumabile a toaletelor Spălat paviment Spălat gresia și faianţa din grupurile sanitare Dezinfectarea mobilierului din toalete

Curăţenie generală: ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Aerisit Aspirat praf de pe pereţi Spălat suprafeţe vitrate interior și exterior Curăţat și spălat gresie și faianţă Spălat uși Șters și ceruit mobilierul Dezinfectat toate suprafeţele Spălat mocheta Curăţat parchet

▶ ▶

Ceruit parchet Odorizare încăperi

Administrarea clădirilor

Pe lângă serviciile de curăţenie se pot asigura, cu personal calificat, serviciile de întreţinere a instalaţiilor electrice și a celor tehnico-sanitare aferente clădirilor, citirea și gestionarea evidenţelor referitoare la consumul de utilităţi, colectarea gunoiului etc.

Ceruiri și polișări profesionale ▶ ▶

Curăţarea mecanizată a vechilor straturi de ceară Ceruirea și apoi lustruirea cu ajutorul monodiscului

Consultanţă de specialitate Ce presupune o expertiză de specialitate în domeniul curăţeniei? Cum se organizează activitatea de curăţenie a spaţiului de lucru? În ce constă un plan de curăţenie? Care sunt materialele, instrumentele şi echipamentele necesare activităţii de curăţenie? Răspunsurile vă vor fi oferite de către specialiştii First Phone, care vă stau la dispoziţie cu informaţii tehnice de specialitate prin intermediul serviciilor de consultanţă în domeniu.

FIRST PHONE înseamnă IMPECABIL DE CURAT !

NUMĂRUL 2/2016 (28)

PIAŢA INDUSTRIALĂ

Fluid System SRL ▪ Aro Palace ▪ Autoliv SA ▪ Star East Pet SRL ▪ Dietal Roumanie SRL ▪ Radioteleviziunea Transilvania SRL ▪ Elmec România SRL ▪ COS Antrepriza Generală Bucureşti (Business Park Braşov) ▪ Palatul Cantacuzino Buşteni ▪ MTI SRL ▪ J.F.Furnir SRL ▪ Rolem SRL ▪ Aernnova European Components SRL ▪ TNT România SRL ▪ Legrand România SRL ▪ Holcim România SA ▪ Ţiriac Auto SRL ▪ Hotel Rozmarin Predeal ▪ Eurocopter România SRL ▪ Holver SRL ▪ Autobrescia SRL ▪ Teatrul ’Sică Alexandrescu’ Braşov ▪ SC VP Industries România SRL ▪ Andy Hotels Predeal ▪ SC PSIControl Mechatronics SRL ▪ SC Katadyn SRL ▪ SC Demetal SRL ▪ SC Ertex SRL 177


TRANSILVANIA COMPANY S.R.L. ®TRANSILVANIA MEDICAL S.R.L.® Brașov, 500053 Șoseaua Cristianului nr. 2 Tel/Fax:0268 475 743, 0268 413 856 Mobil:0744 654 279, 0744 6542 78 www.transilvaniacompany.ro Făgăraș, 505200 Str. Negoiu nr. 96 Tel/Fax:0368 001 046 Mobil:0749 049 961 www.transilvaniacompany.ro CENTRUL DE CONSULTANŢĂ ’TRANSILVANIA’ este un grup de firme fără personalitate juridică, ce are în componenţă societăţi comerciale ale căror domenii de activitate vizează în principal prestări de servicii în domeniul securităţii și sănătaţii în muncă, situaţii de urgenţă, medicina muncii, resurse umane și consultanţă în afaceri.

și cunoscute publicului larg, dar solicitate imperativ de legislaţia actuală.

Societăţile comerciale din cadrul centrului de consultanţă sunt certificate privind implementarea și menţinerea sistemului de management al calităţii de către SRAC și IQNET.

Societăţile din cadrul centrului de consultanţă s-au dezvoltat în timp, atingând noile domenii apărute pe piaţă, prin cooptarea și creșterea numărului de angajaţi bine pregătiţi, competenţi și autorizaţi, pentru care s-a continuat investirea de fonduri în vederea perfecţionării și instruirii, modernizarea permanentă a fluxului informaţional prin achiziţionarea de echipament informatic de ultimă generaţie și înaltă performanţă.

Centrul de consultanţă a aparut pe piaţa muncii ca răspuns firesc și absolut necesar la afluxul în continuă creștere de cereri privind consilierea angajatorilor în domenii de activitate și aspecte mai puţin accesibile

Venind în întâmpinarea solicitărilor din ce în ce mai variate și numeroase pentru acordarea consultanţei în domenii de activitate mai puţin atinse – sănătate și securitate în muncă, situaţii de urgenţă, medicina

CENTRUL DE CONSULTANŢĂ ’TRANSILVANIA’ asigură, prin firme de specialitate, următoarele servicii: Serviciu extern de securitate și sănătate în muncă (SESSM) Serviciu extern pentru situaţii de urgenţă (SESU) Serviciu extern de medicina muncii (SEMM) Verificări electrosecuritate Servicii de resurse umane Consultanţă în afaceri Testari psihoprofesionale Cabinete mediere

ACTIVITĂŢI DESFĂȘURATE ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII ȘI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ:

SC TRANSILVANIA COMPANY SRL funcţionează ca serviciu extern și efectuează prestări servicii și consultanţă clienţilor pentru realizarea obligaţiilor ce decurg din Legea 319/2006 și din Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006. Aceste activităţi sunt grupate de către societate în mai multe pachete de servicii, acoperitoare pentru cele arătate mai sus, după cum urmează: Întocmirea documentaţiei privind Organizarea activităţii în domeniul Securităţii și Sănătăţii în muncă (SSM) ▶ Prestări servicii în domeniul securităţii și sănătăţii în muncă ▶ Auditul securităţii și sănătăţii în muncă ▶ Evaluarea nivelului de risc profesional ▶

178

▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Autorizări interne: electricieni, legători de sarcină, montatori pietre polizor etc Verificarea rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ și a conductorilor de legătură (PRAM) Tehnoredactare planuri de evacuare Întocmirea de instrucţiuni proprii Cercetarea accidentelor de muncă cu incapacitate temporară de muncă (ITM) Formare profesională Alte servicii la comanda clientului

ACTIVITĂŢI DESFĂȘURATE ÎN DOMENIUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ:

Întocmirea documentaţiei privind Organizarea activităţii în domeniul Situaţiilor de urgenţă (SU) ▶ Întocmirea Planului de prevenire și prevenţie ▶ Prestări servicii în domeniul situaţiilor de urgenţă ▶ Identificarea, evaluarea și controlul riscului de incediu ▶ Elaborarea de Scenarii de securitate la incediu ▶ Elaborarea Planului de intervenţie în caz de incendiu ▶ Elaborarea Planului de urgenţă ▶ Elaborarea Planului de evacuare ▶ Elaborarea Planului de instrucţiuni proprii ▶ Alte servicii la comanda clientului ▶ Societatea este specializată în consultanţă în afaceri și resurse umane Prestările de mai sus sunt efectuate cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Clienţii noștrii sunt firme importante pe plan local și naţional. Având în vedere creșterea numărului de clienţi, ţinând cont de produsele și serviciile extrem de variate oferite, putem spune că suntem un viitor partener de încredere ▶

WWW.PIATA-INDUSTRIALA.RO

muncii, resurse umane si consultanţă în afaceri, societăţile membre ale grupului și-au asumat statutul de CENTRU DE CONSULTANŢĂ, fiind în măsură să ofere întregul pachet de servicii solicitate de clienţi, în domeniile de activitate specificate mai sus.

Alegeti CENTRUL DE CONSULTANŢĂ ’TRANSILVANIA’ deoarece prin noi realizaţi: ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Alinierea firmei dumneavoastră la cerinţele legislative, armonizate cu legislaţia europeană Asigurarea unor locuri de muncă cât mai sigure Asigurarea unui mediu de muncă cât mai sănătos Monitorizarea stării de sănătate a personalului firmei dumneavoastră Obţinerea de mai mult timp pentru coordonarea și dezvoltarea afacerilor dumneavoastră

pentru dumneavoastră. Suntem onoraţi să răspundem oricăror solicitări din partea dumneavoastră referitor la oferta noastră de produse și servicii.

SC TRANSILVANIA MEDICAL SRL efectuează pentru clienţii firmei pachetul întreg de servicii în domeniul Medicinii muncii descris mai jos: ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

▶ ▶

Medicina muncii Medicină generală Explorări funcţionale: EKG, spirometrie, audiometrie Avizări specialităţi medicale: ORL, oftalmologie, neurologie Analize laborator Testări aptitudini psihoprofesionale (testări psihologice) Instruire – verificare – prim ajutor (teoretic și practic cu manechin de resuscitare) Activitatea se desfășoară în echipe formate din medici specialiști, asistente medicale și psihologi ce asigură supravegherea stării de sănătate a angajaţilor clienţilor, atât la sediul firmei cât și pe teren Monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor se încheie cu rapoarte de evaluare, transmise periodic firmelor solicitante Clienţii noștri sunt firme importante pe plan local și naţional Având în vedere creșterea numărului de clienţi, ţinând cont de produsele și serviciile extrem de variate oferite, putem spune că suntem un viitor partener de încredere pentru dumneavoastră Suntem onoraţi să răspundem oricăror solicitări din partea dumneavoastră referitor la oferta noastră de produse și servicii

NUMĂRUL 2/2016 (28)