__MAIN_TEXT__

Page 1

M

år i

7

0

9

19

Telemark

AVIS

TEL E

S T Ø R ST E

R TO

S

23

R

K

O

Nr. 9 - November 2020

M A

Avis

TELEMARK

- 20

2

STAR BIL:

X A M D Y N T L LANSERER HE L O. STEEN 3 NYHETER FRA BERTE

0 RECHARGE C4 X O LV O V ER M M O K NÅ

SNU AVISA!

FÅ MED DEG ALLE DE GODE NOVEMBERTILBUDENE!


2

November 2020

HØSTTILBUD PÅ TGB & AIXAM

Norges mest solgte scooter! ATV

BLADE 520I • Tilhengerfeste

BLADE 600 SE X • Tilhengerfeste

• Vinsj • 2 personer

MOPEDBIL

• Vinsj • 2 personer

KAN KJØRES FRA 16 ÅR • 5 års garanti på driftsbatteri • Maks hastighet 45 km/t • Automat • LED kjørelys • 12 V strømuttak • DAB radio med mer!

AIXAM CITY

oter

14.990,NÅ 74 990,-

kr.

KAN LEVERES MED:

NYHET 2020 SNØFRESER Flere typer

990, 92kjøp NÅVed av-MC - medfølger gratis hjelm!

BRØYTESKJÆR

KOM OG PRØVEKJØR!

Flere typer

X

EL-sykkel Pris fra kr.

13.900,NÅ FRA 121 000,-

e t • S i k kKVALITET e r h e t • T•r SIKKERHET ygghet • De i g n • Y t e l •s e • K j ø r •e YTELSE e g e n s k a• pKJØREEGENSKAPER er • Mange modelle • sTRYGGHET DESIGN • rMANGE MODELLER På enkelte modeller kommer klargjøring og registrering i tillegg.

VI FORHANDLER MOPEDER FRA

Facebook “f ” Logo

Kollskjeggvn. 1 3917 Porsgrunn Tlf.: 35 55 88 66

Senda X-Treme 50 SM LTD Kr

31.990,-

Teknikergt. 16 • 3912 Porsgrunn • Tlf.: 35 55 88 66

STEINSPRUT? Skifte eller reparasjon av frontrute utføres av ditt merkeverksted! AUTORISERT VERKSTED FOR TESLA

Gumpens Auto Raset 69, 3735 Skien, 35 91 55 20, bilskadesenteret.net

Melkevegen 10, 3919 Porsgrunn • Tlf. 24 03 55 00 www.grenland.volkswagen.no • www.grenland.audi.no

Grønlikroken 3, 3735 Skien, 35 69 00 00, mobile-skien.no

Vestre Buktenveg 11, 3736 Skien, 35 58 35 20, solbergbil.no Merdevegen 6, 3676 Notodden, 35 02 51 00

Velkommen til oss!


Årgang 23 - nr 9

3

MOBILE

BREDT TILBUD: Skadeavdelingen ved Mobile Skien er godkjent merkeverksted for Opel, Hyundai, Nissan og Citroën. Men de tar også på seg jobber med alle andre bilmerker.

MOBILE SKIEN:

ET SKADEVERKSTED FOR ALLE

dbar hybrid-SUV

- Våre bilskadereparatører har spesialisert seg på de ulike bilmerkene, og vi sørger for oppretting av alt av person- og varebiler, sier Tord Støhlmacher ved Mobile Skien sitt skadeverksted.

RANDLAND X YBRID4 A vdelingslederen understreker at skadeverkstedet er mer enn bare et verksted for egne merker. - Vi er autorisert merkeverksted for Opel, Hyundai, Nissan og Citroën, men hos oss er alle bilmerker hjertelig velkommen!

spesifikasjoner. Vi bruker kun det siste innen moderne teknologi, og tar alt fra småjobber til de mest krevende opprettingene. Vi bruker kun det beste av deler og materialer, og sørger til enhver tid for å ha leiebiler tilgjengelige for våre kunder, understreker han.

km elektrisk rekkevidde

ALT AV JOBBER 0 hestekrefter

Skadeavdelingen ved Mobile Skien har avtale med de fleste forsikringsselskapene i Norge, og sørger for å følge alle retningslinjer når de utfører jobbene. - Her repareres alle merker etter fabrikantenes og forsikringsselskapenes krav og

ehjulstrekk

kr

SPRE BUDSKAPET Siden de ble til Mobile Skien har verkstedet opplevd stor tilvekst av kunder. Men langt fra alle vet om tilbudet som fins på Kjørbekk. - Mange kunder blir overrasket når de får høre at vi har en

524.900,-

nfo se opel.no. FOR ALLE: Hos skadeavdelingen ved Mobile Skien er alle bilmerker velkommen!

HØY KVALITET: Skadeavdelingen ved Mobile Skien har drevet med oppretting i en årrekke. - Våre bilskadereparatører har lang erfaring, noe som sikrer høy kvalitet på arbeidet de utfører, understreker Tord Støhlmacher.

skade­avdeling som også tar på seg reparasjoner av andre merker enn våre egne. Hos oss kan man for eksempel få reparert steinsprutskader og byttet ruter. For oss er det derfor viktig å spre budskapet om at vi er et verksted for alle, forteller Tord. KVALITETSSTEMPEL Han påpeker viktigheten av å bruke et godkjent verksted når bilen må inn til reparasjon. - Både ved

når man skal reparere dem. Våre tre opprettere har alle fagbrev, og i tillegg har vi en lærling som er i ferd med å ta det. Når det gjelder oppretting har vi som nevnt alt det nødvendige utstyret, noe som bidrar til at vi får jobbene gjort både raskt og riktig. Uansett hva slags bil du har, så er du hjertelig FREMTIDEN TILHØRER ALLE velkommen til skadeavdelingen ved Mobile Skien, avslutter Tord Støhlmacher.

reparasjoner og steinsprutskader er det absolutt å anbefale å bruke et godkjent verksted. Våre bilskade­ reparatører er spesialister, som kjenner de ulike bilmodellene ned til minste detalj. At vi er et godkjent skadeverksted gir kunden en ekstra trygghet, og er et kvalitetsstempel. RASKT OG RIKTIG - Det kreves mye detaljkunnskap om de forskjellige bilmodellene

Følg oss på:

Mobile Skien AS, Grønnlikroken 3, 3735 SKIEN 35 69 00 00, skien@mobile.no, www.opel.no

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Mobile Skien MobileSkade


4

November 2020

MOBILE

PROPHECY: Konseptmodellen Hyundai Prophecy danner grunnlaget for elbilen Hyundai IONIQ6 som muligens kommer i 2022.

MYE Å GLEDE SEG TIL FRA HYUNDAI! Går alt etter planen får vi allerede neste sommer den splitter nye IONIQ 5. Deretter går det slag i slag med lansering av nye bilmodeller fra den ­­koreanske giganten Hyundai.

V

i kan forvente oss mye spennende nytt fra merket i de kommende årene. Først ut er altså IONIQ 5, som blir en stor familie-SUV med masse plass, stor fleksibilitet og en miljøvennlig drivlinje, forteller Morten Straume ved Mobile i Skien. NY PLATTFORM Bilen er den første modellen som er basert på Hyundais helt nye elbilplattform EGMP. - Dette er et dedikert elbilkonsept, tilpasset

utviklingen og vår nære framtid. De kommende modellene får et særegent design, hvor harde linjer og skarpe vinkler er med på å gi dem sine karaktertrekk. IONIQ 5 er det andre konseptet fra Hyundai som er designet etter denne filosofien, som Hyundai så fint har kalt for «Sensuous Sportiness», forklarer selgeren. GEOMETRISK UTTRYKK Med konseptbilen Vision T viser Hyundai hvordan «Sensuous

HER OG NÅ: I øyeblikket får du vinterhjul og metalliclakk gratis når du kjøper en ny Hyundai Kona hos Mobile Skien.

Sportiness» også skal implementeres i de større modellene. - Dette er et eksempel på hvordan Hyundais miljøvennlige SUV-modeller i mellomklassen kommer til å se ut i framtida. Dynamisk arkitektur, skarpe kanter og rette linjer er alle en del av det geometriske designspråket Hyundai kaller «parametric dynamics», forteller Straume.

SLIK SER FRAMTIDA UT: Hyundai har staket ut kursen for den nærmeste framtid. Går alt etter planen får vi allerede neste sommer den splitter nye IONIQ 5.

SPORTSLIG FRAMTONING Vision T-konseptet ble vist for første gang under LA International Auto Show i fjor høst. I følge selgeren innebærer «parametric dynamics» en skulpturell overflate: - Karosseriet er en kombinasjon av myke kurver og harde linjer med skarpe geometriske kanter. Vision Ts sportslige framtoning gjenkjennes blant annet ved et lavt panser, kort overheng foran og brede hjulbuer.

MORGENDAGENS TEKNOLOGI Han legger til at det blant Hyundais framtidsvisjoner også fins et par sportsbiler. En av disse er konseptmodellen Prophecy, som danner grunnlaget for den helt nye elbilen IONIQ 6. - IONIQ 6 er ment å komme på markedet i løpet av 2022. Dette blir en stor sedan basert på Hyundais EGMP-plattform. Konseptbilens design er allerede

blitt trukket fram i norsk og internasjonal presse, der den er omtalt i meget rosende ordelag. En helt ny designretning med vakker silhuett, utmerket aerodynamikk og morgendagens teknologi, er hva våre kunder har å se fram til i tida fremover. Ønsker du å få vite mer om de kommende Hyundaimodellene? Stikk innom Mobile Skien, oppfordrer Morten Straume.


Årgang 23 - nr 9

5

Nye Hyundai IONIQ inkl. Premium-pakke, komplette

Nye IONIQ electric med omgående levering og en rekkevidde på hele 311 kilometer (WLTP).

vinterhjul, met. lakk og skinnseter!

Kampanjepris

324.900,-*

Ioniq electric – Nye Huyndai IONIQ electric byr på fascinerende kjøreopplevelser og det nye litium-ion polymerbatteriet kan lades til 80% på under en time på en 100 kW-hurtigladestasjon.

Nye Hyundai IONIQ er blant annet utstyrt med: • Større motor, 136 hk • Større batteri og lengre rekkevidde • Nytt front- og bakparti, med ny grill og nye LED-lykter • Nytt dashborddesign med klima- og multimediakontroll • 10.25” Wide Screen navigasjon og 8“Display Audio

• Nytt frontkollisjonssystem og Smart Cruisecontrol • Bluelink system (En app som gir deg tilkobling til din bil. Du kan ­ fjernstyre bilen uavhengig av tid og sted. Sjekke bilens status, administrere modusfunksjoner, pluss mange andre Bluelink-funksjoner.)

More emotions. Less emissions.

Hyundai Ioniq Electric med kort leveringstid. Ta turen innom for prøvekjøring av bilen Hyundai Ioniq Electric er omtalt som markedets For mer informasjon kontakt Morten Straume 906 81 093. IONIQ electric fra kr 291 000,-* besteemotions. elbilkjøp.Kontakt for mer informasjon! More Lessoss emissions. Ring Morten Straume......... 906 81 093 Terje Nesse ............... 941 85 084

Med teknikkpakke og vinterhjul!

Les mer på hyundai.no / 200 000 KM Les merÅRpå hyundai.no

BATTERI GARANTI

*Veil. inkl.lev.omkostn. lev.omkostn. Årsavgift kommer i tillegg. 5 års kommer garantiimed ubegr. kjørelengde: For vilkår og bet. se hyundai.no. *Veil.lev. lev. Skien Skien inkl. Årsavg., met. lakk og evt annet utstyrstilvalg tillegg. Avbildet modell avvike fra standard utstyrsnivå. Det tas forbehold om trykkfeil 5 års garanti medkan ubegr. kjørelengde: For vilkår og bet. se hyundai.no. Avbildet modell kan avvikeog fraprisendringer. standard utstyrsnivå. Det tas forbehold om trykkfeil.


6

November 2020

BILSKADESENTERET TELEMARK AS

SATSER PÅ JENTENE: - Flere jenter bør komme inn i bilbransjen. Vi opplever at det er bra for arbeidsmiljøet å ha dem med på laget, skryter Stian Johansen. På bildet ser vi f.v. Marte (oppretterlærling), Kajsa (lakkerer med fagbrev) og Hilde (kontorsjef).

UTVIDER OG SATSER PÅ JENTENE Stor pågang har gitt Bilskadesenteret Telemark ­behov for større plass. Nå er en omfattende utbygging i gang, og flere medarbeidere er hyret inn.

M

ed det nye tilbygget vil Bilskadesenteret får drøye 400 ekstra kvadratmeter å rutte med. Det vil gjøre verkstedet mindre avhengig av andre, noe som i siste ende vil slå positivt ut for kundene. - Det vil spare dem for både tid og penger ved at alt nå blir samlet hos oss, understreker Stian Johansen.

MER FLEKSIBILITET Nybygget, som skal taes i bruk i januar/februar, vil romme en rekke fasiliteter som de ansatte har ønsket seg i lang tid. - Nede vil det bli en kalibreringshall, en hjulstillings-kontroll og en taksthall. I tillegg får vi et nytt og større lager. Ovenpå kommer det nye garderober. Når den nye delen er på plass vil bli i stand til å utføre arbeider vil tidligere har måttet sette bort, samtidig som vi får en langt enklere

og mer fleksibel arbeidshverdag, forklarer han. SATSER PÅ JENTENE De siste årene har Bilskadesenteret Telemark tatt inn flere jenter på verkstedet. Det er et helt bevisst grep fra ledelsens side. - Vi mener bestemt at flere jenter bør komme inn i bilbransjen. Vi opplever at det er bra for arbeidsmiljøet å ha dem med på laget. Vi har i flere år hatt en jente på kontoret, og i det siste har vi vært så heldige å få med oss to stykker i produksjonen. Så langt har vi en på lakk og en oppretter-­ lærling som vi også kurser mot Tesla. Jentene gjør en kjempegod jobb, og vi vil garantert hente inn flere i framtida, slår Stian fast. FLERE MEDARBEIDERE I et år hvor mange små og store

bedrifter har slitt med oppdragsmengden, har Bilskadesenteret opplevd en økning. Den store pågangen har ikke bare ført til behov for mer plass. - Å styrke staben for å kunne opprettholde effektiviteten, har vært viktig for oss. Derfor ansetter vi fra januar av en ny mann som skal ha ansvaret for delelageret. Forhåpentlig vil det være nok til å ta unna trykket, hvis ikke må vi vurdere om vi skal ta inn enda flere folk. ALLE BILMERKER Stian minner om at Bilskadesenteret er et godkjent Tesla-verksted, men at de tar i mot alle bilmerker. - Våre mekanikere har spesialisert seg på de ulike merkene, og vi lakkerer og retter opp alt av person- og varebiler. Hos oss er alle bilmerker hjertelig velkommen! Vi reparerer alle biler etter fabrikantenes reparasjonsveiledninger og retningslinjer – slik at kunden alltid kan føle seg trygg på at garantiene gjelder. Velkommen til Bilskadesenteret Telemark, ønsker Stian Johansen.

BYGGER UT: Bilskadesenteret Telemark bygger i disse dager ut verksteddelen sin. - Her kommer det et bygg på drøye 400 kvadratmeter som skal gjøre oss mindre avhengig av andre, sier Stian Johansen.


Årgang 23 - nr 9

7

Skade på bilen? Vi tar jobben!

Dokumentasjon for utført arbeid Høy kvalitet i arbeidet gir deg trygghet for en sikker bil, reparert i henhold til bil­ fabrikantens høyeste krav. En garanti for god gjenkjøpsverdi den dagen bilen skal byttes.

AUTORISERT VERKSTED FOR TESLA

Booking: Bestill time selv på www.bilskadesenteret.net Hos oss møter du en engasjert stab av med­arbeidere som kan sitt fag og er stolte av jobben de gjør. God samhandling er viktig. Vi stiller høye krav til oss selv og har innsett at det er kun sammen vi kan skape gode resultater. • Oppretting og lakkering av alle typer personbiler og varebiler

• Vi bruker også kun det beste av lakk og grunningsmateriell

• Vi reparerer etter bilfabrikkens reparasjons- • Våre nye leiebiler står tilgjengelig for våre kunder til enhver tid. Også varebiler med veiledninger og retningslinjer firehjulstrekk!

Telemarks mest moderne karosseri- og lakkverksted! Vi tar oss av både store og små skader på både personbiler og varebiler, små og store! Har du sjekket bilen før vinter­sesongen? Småskader repareres hurtig og rimelig med vårt nye tilbud Spot repair. Be om tilbud!

Egen avdeling for nyttekjøretøy!

Vi er klar over at du som er håndverker / næringsdrivende er helt avhengig av å få utført din jobb. Derfor stiller vi til disposisjon varebiler til utlån, mens din bil står inne til reparasjon. Snakk med oss - vi stiller med varebil av typen Mercedes-Benz Vito 4x4, Citroën Jumpy 4x4 og Citroën Berlingo (Alle med hengerfeste!).

650 x 300 mm

Raset industriområde Raset 69, 3735 Skien

Kvalitet i arbeid!

Tlf.: 35 91 55 20 E-post: firmapost@bilskadesenteret.net www.bilskadesenteret.net


8

November 2020

STAR BIL

Alle foto: Per-Åge Eriksen

ISUZU: LANSERER HELT NY D-MAX Åtte år er gått siden Isuzu D-MAX ble lansert, og en ny standard for pickup-segmentet ble satt. Nå kommer modellen i en oppgradert versjon; enda råere og mer komfortabel enn før!

N

år tredje generasjon lanseres denne måneden, er Norge det første landet i Europa som får bilen. - Modellen beholder sin identitet; D-Max skal være førstevalget når vi snakker om biler som tåler røff behandling. Når det er sagt så kommer nyheten med nytt karosseri og chassis, en oppgradert motor og helt nytt interiør, forteller salgssjefen.

NY MOTOR Som legger til at dette definitivt er den beste utgaven som er laget av den velkjente arbeidshesten. - Da D-Max i sin tid ble presentert satte den en helt ny standard i sitt segment. Denne gangen har

Isuzu hevet lista enda litt. Den nye modellen kommer med med en oppgradert dieselmotor på 163 hestekrefter, med både diffsperre og lavgir. Isuzu lover både lavere forbruk og utslipp – uten at det går ut over hengervekten. Den er fortsatt på hele 3,5 tonn. I tillegg har man muligheten til å laste ett tonn på planet, understreker han. PERSONBILKOMFORT Noe av det som i sin tid skilte D-MAX fra sine nærmeste konkurrenter var følelsen av personbilkomfort i kupeen. Denne er hevet ytterligere i den nye utgaven, som blant annet byr på et oppgradert infotainmentsystem. - En ni tommer

SNART HER: Nye Isuzu D-MAX er rett rundt hjørnet. - De første utleveringene skjer i november, sier Håkon Næs ved Star Bil på Rødmyr.

skjerm dominerer midtkonsollen, og både materialevalg og generelt utstyrsnivå er betydelig oppgradert. Legger man til moderne assistentsystemer og forbedret kjørekomfort, er man fullt på høyde med det man finner i dagens personbiler, smiler Håkon. VIL GJENEROBRE TRONEN Da modellen kom på markedet ble den raskt en favoritt i sitt segment, noe som gjorde Isuzu til markedsleder blant pickupene i Norge. I følge egne tall har Isuzu i perioder hatt en markedsandel på hele 25 prosent her til lands. Med den nye utgaven er målet å gjenerobre tronen. - Isuzu Norge har vært tydelig på at målsettin-

gen for 2021 er å bli markedsleder igjen. Og med de forbedringene som er gjort på bilen har vi stor tro på at dette skal lykkes, understreker salgssjefen. RETT RUNDT HJØRNET Forhåndssalget har vært i gang en god stund, og det har ikke manglet på bestillinger. De første eksemplarene er på vei til forhandleren, og vil kunne leveres i løpet av november. - Går alt etter planen så starter vi leveransene i ukene som kommer. Ønsker du å være blant de første som får den oppgraderte Isuzu D-MAX anbefaler vi at du legger turen innom oss umiddelbart, avslutter Håkon Næs ved Star Bil på Rødmyr.


Årgang 23 - nr 9

9

NYHET!

ISUZU PICK-UP Fra kr

459.000,-

Black Edition Automat 4 dørs 3,5 tonn hengervekt Lavt utslipp og forbruk

Leasing: 3.999,- * mnd. Innskudd 40.000,- * 3 år/45.000km

KONGEN AV PICK-UP HAR BLITT HELT NY!

Adaptive cruise control, regnsensor, automatisk fjern og nærlys, BI-LED automatiske nær og fjernlys, elektronisk differensialsperre, 9- tommers multimediaspiller med Apple CarPlay og Android, ryggekamera, 8-veis elektrisk setejustering, skinnratt, skinnseter ekstra komfort, kollisjonsvarsling (FCW), nødbrems (AEB), trafikkskilt gjenkjenning (TSR), intelligent fartsbegrenser (ISL), filholder (LKAS), filskiftevarslingsystem (LDWS), opptil 8 høyttalere og mye mer. *eks mva Tinglysning og etablering kommer i tillegg Forbehold om feil i annonsen

ÅPNINGSTIDER Man-fre: 08.00-17.00 Tors: 08.00-19.00 Lør: 10.00-15.00

Trommedalsveien 239, Skien

tlf: 35 90 04 90


10

November 2020

AUTOSTRADA

FØRSTE HELELEKTRISKE FRA VOLVO Volvos første helelektriske SUV er som skapt for norske veier: Høy bakkeklaring, firehjulstrekk, mulighet for hengerfeste.

D

essuten får du masse avansert teknologi utviklet i samarbeid med Google, sier Per-Rune Christoffersen ved Autostrada Volvo i Porsgrunn. NY ÆRA - XC40 Recharge er en modell som det er knyttet enorme forventninger til. Dette er bilen som vil ta Volvo inn i ny æra; vår første helelektriske bil setter en helt ny standard på flere områder, smiler salgssjefen. PÅ VEI Han legger til at det er mange som har ventet lenge på elutgaven av den populære familie-SUVen. - Salget har vært meget bra så langt, og interessen er helt fantastisk. Det har vært lenge å vente for mange, og derfor er det ekstra morsomt å kunne melde at bilen nå er rett rundt hjørnet. De første kommer til oss i løpet av måneden, og blir levert ut fortløpende, understreker han. IDENTISK Utvendig er elbilen identisk med den konvensjonelle XC40-modellen, med målene 4,43 meter i lengden, 2,03 meter i bredden og 1,65 meter i høyden. Volvo XC40 er utstyrt med et batteri på 75 kilowattimer, noe som gir et meget pent rekkeviddetall. - Bilen er foreløpig ikke typegodkjent i henhold til WLTP, men Volvo estimerer en offisiell rekke­ vidde på over 400 kilometer etter

den europeiske standarden som nå benyttes, forklarer Christoffersen. MYE KREFTER Nyheten leveres med to elmotorer på 150 kilowatt hver, noe som gir en total systemeffekt på hele 300 kW/408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Og det kombinert med Volvos anerkjente AWD firehjulsdrift. - 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 4,9 sekunder og toppfarten er 180 kilometer i timen. XC40 vil videre leveres med AC-lading inntil 11 kW og hurtiglading inntil 150 kW, som åpner for å lade fra 0 til 80 prosent på rundt 40 minutter, opplyser salgssjefen. GODT UTSTYRT Komplett utstyrt Volvo XC40 Recharge helelektrisk får du til 579.000,-(inkl.

vinterhjul) levert Porsgrunn. For denne prisen får du et utstyrs­nivå som tilsvarer det Volvo ellers kaller «R-­ Design». Hvilket betyr at den kommer godt spekket. - Sportsseter, parkerings-

PÅ VEI: Nye Volvo XC40 Recharge kommer til Autostrada Volvo i løpet av november.

sensorer, takrails, oppgradert lydanlegg og adaptiv cruisekontroll følger med som standard. Blant tilleggsutstyret finner vi en ting som garantert vil glede mange norske kunder: ­hengerfeste

med tillatt hengervekt på 1500 kilo. Kom innom oss for å høre mer om den nært forestående XC40 Recharge, oppfordrer Per-Rune Christoffersen ved Autostrada Volvo.


Årgang 23 - nr 9

11

100% elektrisk

MØT NYE XC40 RECHARGE NÅ ANKOMMET BUTIKKEN! FIREHJULSTREKK, Brennkvikk akselerasjon, LYNKJAPP HURTIGLADING og høy bakkeklaring. Over 400km rekkevidde og 408hk. Hva mer kan du ønske deg? Møt nye elektriske XC40! Kommer i 8 eksteriørfarger. Fås også med hengerfeste som kan dra 1500 kg.

KOMPLETT BIL MED MYE UTSTYR!

kr

579 000,*Inkludert vinterhjul

*

LADING OG BATTERI - 78kWh batteri - Lading opptil 11kw og DC-lading opptil 150kw som standard - 80 prosent kapasitet på 40 minutter med hurtiglader - Leveres med Type 2-ladekabler

Vallermyrvegen 36, Porsgrunn

autostrada.com

Tlf 35 50 50 00


12

November 2020

GUMPENS AUTO GRENLAND

NY TIGUAN KLAR FOR NORSKE VINTERVEIER VW Tiguan er en den mestselgende SUV-en i Europa, og klatrer også høyt på listen over de mest solgte SUV-ene på verdensbasis. Nå er den kommet til landet i en helt ny drakt.

E

tter fire år på markedet er det nemlig tid for en omfattende midtlivsoppdatering. - Volkswagen gjør nå flere grep, blant annet ved å gjøre nye Tiguan mer tilkoplet, digitalisert og – etter hvert – som ladbar hybrid. Dette vil bidra til å gjøre den kompakte folke-SUV-en enda bedre tilpasset tidens krav til en moderne bil, sier Tomas Flaatin ved Gumpens Auto.

LÅNER FRA STOREBROR Fronten på nye Tiguan er helt fornyet, med linjer som minner om den større Touareg. - Panseret er blitt høyere, og grillen med LED-lykter bredere. Sentrert i front finner vi den nye Volkswagen-logoen, over støtfangere som også er nydesignet. I hekken er Tiguan-navnet godt synlig under Volkswagen logoen. Til og med 4MOTION-bokstavene på 4x4-modellene er fornyet, forteller selgeren.

MER TEKNOLOGI I følge Flaatin har den nye Tiguan en romslig kupé med flere nyskapende løsninger. - Førerplassen har fått intuitive betjeningselementer som gjør det enkelt å konsentrere seg om kjøringen, og en digital cockpit med 10,25-tommers skjerm inngår i standardutstyret til Tiguan Elegance og Tiguan R-Line. Fra og med utstyrsversjonen Life får man svært behagelige komfortseter i front. I tillegg er innvendig LED-belysning og ambientebelysning med på å gjøre atmosfæren innbydende. RENERE MOTORER Nye Tiguan kommer med nye TDI-motorer som er blant de reneste som er utviklet i verden. - Begge motorene er 2-litere med henholdsvis 150 og 200 hester, som er paret med en 7-trinns DSG-automatgirkasse. 4MOTION-­ firehjulstrekk fordeler motorkraften på de fire hjulene etter behov, slik at

bilen ligger godt på veien også når underlaget er vått, isete og ujevnt. Hjulspinn forhindres og bilen har godt veigrep på så å si alle underlag. 4MOTION Active Control med elektronisk valg av kjøreprofil hjelper deg å hente enda mer ut av den permanente firehjulsdriften, forklarer Flaatin. INTROKAMPANJE Akkurat nå kan du spare betydelige summer ved kjøp av nye VW Tiguan. - I øyeblikket har vi 1,99% rente fra Volkswagen Financial Services. Finansierings-tilbudet inkluderer Volkswagen Forsikring i en måned. Introkampanjen gjelder hele november, det vil si avtaler om bilkjøp som er inngått i løpet av måneden. Kom innom oss for å høre mer om gjeld­ ende betingelser, avslutter Tomas Flaatin ved Gumpens Auto.

4MOTION: - VWs velkjente 4x4-system fordeler motorkraften på alle hjulene etter behov, slik at din Tiguan ligger godt på veien også når underlaget er vått, isete og ujevnt, sier Tomas Flaatin ved Gumpens Auto.


Årgang 23 - nr 9

13

Den nye Tiguan Klar for prøvekjøring

Den nye Volkswagen Tiguan kombinerer dynamikk med tidløs eleganse Mer attraktiv, ikonisk og autentisk med rene linjer. Den nye Volkswagen Tiguan er en SUV som byr på 4MOTION firehjulstrekk, mer kraft, høyere komfort og flere nettbaserte funksjoner enn tidligere. Intelligent teknologi gir Tiguan unike egenskaper, og som dynamisk SUV går den nye veier. Kupeen er romslig full av nyskapende løsninger og byr på et bagasjerom på hele 615 liter. Førerplassen har intuitive betjeningselementer som gjør det enkelt å konsentrere seg om kjøringen, blant annet multifunksjonsratt i skinn. Og ikke nok med det - den er snart tilgjengelig som R-versjon med 320 hk, samt ladbar hybrid med inntil 50 km rekkevidde. Ta kontakt med oss for mer informasjon om den nye Tiguan.

Den nye Tiguan fra 557.300,-* * Pris er veiledende levert forhandler. Frakt og leveringsomkostninger kommer i tillegg. Ekstrautstyr kan påvirke tekniske data og avgift. Drivstofforbruk kombinert kjøring fra 6,3 l/100 km. CO2-utslipp: 164 g/km. Avbildet modell kan avvike. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer.

Ta kontakt med en av våre Volkswagen selgere: Selger

Selger

Bjørn Østervold bjorn.ostervold@gumpen.no 91 13 33 06

Jøran Sigurdsen joran.sigurdsen@gumpen.no 47 87 60 79

Selger

Selger

Selger

Selger

Kai Marius Østvold kai.marius.ostvold@gumpen.no 415 27 975

Gisle Winther gisle.winther@gumpen.no 92 22 93 55

Salgssjef

Gumpens Auto Grenland Melkevegen 10, 3919 Porsgrunn Tlf. 24 03 55 00. grenland.volkswagen.no

Tomas Seljestad Flaatin Hans Hvoslef tomas.seljestad.flaatin@gumpen.no hans.hvoslef@gumpen.no 91 85 47 36 97 05 85 56

Tommy Nikolaisen tommy.nikolaisen@gumpen.no 90 95 00 28


14

November 2020

BERTEL O. STEEN

Foto: Mercedes-Benz

PÅ BESØK: I forrige måned var den kommende ladehybriden GLA, og de helelekriske modellene EQV og e-Expert på besøk hos Bertel O. Steen i Skien. Om kort tid blir de å finne i salgshallen. Her presenter ved selger Glenn Josephsen

ELEKTRISKE NYHETER I VENTE På tampen av året vil Mercedes-Benz lansere to nye elektrifiserte bilmodeller; GLA som ladbar hybrid og den helelektriske EQV. I tillegg kommer Peugeot med en helelektrisk varevogn, e-Expert. Her får du stifte nærmere bekjentskap med alle tre.

V

i starter med den nye GLA – en av de mest populære personbilene fra Mercedes-Benz – som om kort tid blir å finne som ladbar hybrid. - Denne modellen er perfekt når du ønsker å kjøre utslippsfritt i nærmiljøet, men samtidig ha muligheten for å cruise bekymringsløst langs landeveien, smiler Glenn Josephsen. KLASSELEDENDE Salgssjefen forteller at batteriet i den nye modellen har en kapasitet som gir den klasseledende elektrisk rekkevidde; inntil 61 kilometer (WLTP). - Batteriet kan lades fra 10-80% på rundt 25 minutter ved bruk av hurtiglader. Den elektriske motoren er sømløst integrert i drivlinjen, og vil sammen med forbrenningsmotoren gi en systemeffekt på hele 218 hestekrefter.

en helelektrisk flerbruksbil. - Bilen har en rekkevidde på opptil 357 km (WLTP), og kommer i to størrelser; 5,1 og 5,4 meter. Den kan leveres med enten frittstående seter eller setebenker, som til sammen gir enten seks, syv eller åtte seter fordelt på tre seterader. I tillegg kommer stor bagasjeplass, så her får du plass til alt du trenger og litt til, forteller Mercedes-Benz nyttekjøretøy­ ansvarlig Tron Taalesen. BREDT BRUKSOMRÅDE Han legger til at bilen et perfekt alternativ for familien, men at modellen har et enda bredere bruksområde. - EQV kan også være et flott alternativ for bedrifter som ønsker å kombinere plass og persontransport med utslippsfri kjøring. EQV

ELEKTRISK: - Nå lanserer snart Peugeot den helelekriske e-Expert med like stort lastevolum som originalen med fossil drivlinje, forteller selger av Peugeot nyttekjøretøyThomas Myrtvedt.

har forhjulsdrift og en toppfart på 140 km/t. Hurtigladekapasiteten er veldig bra, du kan gå fra 10 til 80 prosent på rundt 45 minutter. ELEKTRISK VAREVOGN Også Peugeot lanserer snart en helelektrisk varebil; e-Expert. Modellen er identisk med bilen som har

fossil drivlinje. Men med helelektrisk kjøring vil du få en helt ny kjøreopplevelse, uten at du trenger å fire på kravene. - Bilen har samme lastevolum og nyttelast som originalversjonen, og kan leveres i tre lengder og med mange muligheter for tilpasninger. Den byr på rask ­akselerasjon takket være umiddel-

STØRRE PLASS Nye GLA har blitt både bredere og høyere sammenlignet med forgjengeren. - Ti centimeter bedre takhøyde kombinert med mer generøs benplass i baksetet, sikrer optimal komfort for både fører og passasjerer. For å gjøre bagasjerommet så stort som mulig, har eksosanlegget blitt redesignet, og batteriet blitt plassert under baksetet. Dette gir optimal utnyttelse av all tilgjengelig plass, og et helt flatt og svært praktisk bagasjeromsgulv, forklarer Josephsen. HELELEKTRISK FLERBRUKSBIL Med den splitter nye EQV lanserer Mercedes-Benz for første gang

NOK AV PLASS: - Helelektriske Mercedes-Benz EQV kan tilby opptil 8 seter og en rekkevidde på 357 km (WLTP), forteller selger Tron Taalesen hos Bertel O. Steen Telemark på Kjørbekk i Skien.

bart dreiemoment, en stillegående motor og høy kjørekomfort med mindre vibrasjoner. Dette er bilen som passer perfekt for håndverkeren; alt fra små enmannsforetak til større bedrifter vil ha glede av den elektriske e-Expert, avslutter selger av Peugeot nyttekjøretøy Thomas Myrtvedt.


Årgang 23 - nr 9

15

ELEKTRISK ARBEIDSKRAFT NYE PEUGEOT e-EXPERT • 330 km rekkevidde • 1275 kg nyttelast • 80 % lading på 30 min

Pris fra

379.900,Ekskl. mva.

Ønsk en ny, helelektrisk arbeidshverdag velkommen. 330 km rekkevidde, 100 kW hurtiglading og 1275 kg nyttelast er signaturen på at elektrisk arbeidskraft er kommet for å bli. Det er med andre ord på tide å bytte til batteri, igjen. Les mer om Peugeot e-Expert på elvarebil.com/peugeot

Frakt- og leveringsomkostninger forhandler tilkommer. Modellen er illustrasjonsfoto og utstyr og farge kan avvike Vi tar forbehold om skrivefeil. Importør Bertel O. Steen.

Bertel O. Steen Telemark, Bedriftsveien 120, 3735 Skien, 35 50 90 00, www.bos.no/telemark


16

November 2020

Julegavetips til både vinter og neste MC-sesong. Vi ønsker dere en flott førjulstid! Hilsen fra oss i MTR MTR presenterer tur/vintersko og støvler SPAR 400,-

Dette er en merkevare som lager produkter på øverste hylle. Brukes av kvalitetsbevisste folk over hele kloden. Detaljer, kvalitet og brukervennlighet er virkelig satt i høysetet. Alt fra de mest ekstreme ekspedisjonsstøvler, til suverene produkter til daglig bruk. Dette er et nytt segment for oss, og vi tar inn 2 modeller som burde passe mange, og er en utmerket julepresang.

Introduksjonspris

1799.-

Baffin er ikke representert i distriktet før nå. Det er mange modeller som også kan bestilles. De to vi tar inn, ligger i nettbutikken under: fritidsklær og tilbehør- sko.

Forma Urban Elite

1495.Begr. antall

• Overdel i ekte lær • Antiskli oljebestandig såle • Drytex vanntett pustende • Ekstra myk innvendig (Godkjent kjøresko)

Veil. pris 2075,-

SPAR 250,-

Julegave til den som (tror) han har alt.

Introduksjonspris

1249.-

449.-

Givi Seatlock til tankveske

Ikke glem Fleinsopp sine flotte fritidsjakker! Vi lager din ønskeliste!

TA EN TUR OG SE VÅRT RIKHOLDIGE UTVALG TIL FRITID- OG KJØREUTSTYR PRISER FRA 149.NB! GODT UTVALG I KEVLAR JEANS!

Profile for Stefan Strøm

Telemark Motoravis 9-2020  

Telemarks største motoravis!

Telemark Motoravis 9-2020  

Telemarks største motoravis!

Advertisement