__MAIN_TEXT__

Page 1

M

år i

7

1

9

19

Telemark

AVIS

TEL E

S T Ø R ST E

R TO

S

24

R

K

O

Nr. 2 - Februar 2021

M A

Avis

TELEMARK

- 20

2

MARK BERTEL O. STEEN TELE

A Q E Z N E B S E D E C ELEKTRISKE MER SUV FRA BMW K IS TR EK EL EL H : IA IL B

GUMPENS AUTO S O H .4 ID E Y N V LE OPP

SNU AVISA!

FÅ MED DEG ALLE DE GODE FEBRUARTILBUDENE!


Februar 2021

STEINSPRUT? Skifte eller reparasjon av frontrute utføres av ditt merkeverksted!

Gumpens Auto AUTORISERT VERKSTED FOR TESLA

Raset 69, 3735 Skien, Tlf: 35 91 55 20 www.bilskadesenteret.net

Melkevegen 10, 3919 Porsgrunn • Tlf. 24 03 55 00 www.grenland.volkswagen.no • www.grenland.audi.no

Grønlikroken 3, 3735 Skien, Tlf: 35 69 00 00 www.mobile-skien.no

Vestre Buktenveg 11, 3736 Skien, Tlf: 35 58 35 20, www.solbergbil.no Merdevegen 6, 3676 Notodden, Tlf: 35 02 51 00

Velkommen til oss!

Petit Grafisk AS - Med forbehold om trykkfeil.

2


Årgang 24 - nr 2

3


4

Februar 2021

SOLBERG BIL

UMIDDELBAR SUKSESS Salgsteamet ved Solberg Bil opplever spinnville dager i øyeblikket; det nærmer seg utlevering av de aller første Mustang Mach E, og pågangen er helt fantastisk!

I

følge Eric Lomme så leverer Mustang Mach E klasseledende rekkevidde, og har med en kombinasjon av plass, komfort og et rålekkert design truffet «midt i blinken». - Nå har hele laget av selgere lagt seg i hardtrening, for å være best mulig forberedt på trykket, melder den daglige lederen.

bilen fjerner rett og slett enhver «rekkeviddeangst». Ford er ikke alltid først med alt, men når de først satser så er det ingenting som gjøres halvveis, påpeker Eric.

HEKTISKE DAGER Og legger til i samme åndedrag: Det er nå vi virkelig får testet hvor gode vi er på service og salg, fordi det kommer veldig mange nye kunder, i tillegg til den store andelen av faste Ford-kunder i området. Det er kjempegøy! Så når dagene blir lange og kundene mange, er det viktig at hele teamet er innstilt på både hektiske og veldig morsomme dager. Det er ikke hver dag vi får bursdagsog julegave i ett, slik som tilfellet er med vår nye elektriske SUV!

PLASSVINNER I bagasjerommet er det god plass. I VDA-volum oppgis det å være 402 liter, og da med bunnplaten i det nederste av de to trinnene. Selve gulvflaten i bagasjerommet er bredt og dypt, og skulle ikke dette holde er det bare å legge ned seterygger til du får 1.420 liter å fylle. Ryggene er for øvrig delt 60/40, og det er satt inn en skiluke i tilknytning til midtarmlenet. I tillegg er det et rom foran under panseret, også kalt frunken, hvor det er plass til 100 liter. Her kan du legge for eksempel legge skistøvlene etter å ha vært på tur. Mustang Mach E kan også trekke tilhenger opptil 750 kilo.

INGEN REKKEVIDDEANGST - Spesielt gøy er det at Ford har utstyrt bilen med så store batteripakker at kundene ikke lenger trenger å bekymre seg for rekkevidden. Denne

GODFØLELSE - Lydanlegget i alle versjoner spiller knallbra, og skjermen er jo helt i toppklasse! Ford har lagd bilen slik at selv om det er mye «high-tech»,


Årgang 24 - nr 2

5

FOR FORDS NYE ELBIL! så føles den som en klassisk bil. Det ser vi at mange kjøpere synes er deilig; alle ønsker å kunne følge med på kjørehastighet og annen info – uten å måtte ha en doktorgrad i IT, smiler han. HOLDER HVA DEN LOVER - Vi i salgsteamet har hatt bilen på flere langturer, og vi ser at Ford opererer med utrolig ærlige tall på rekkevidden. Og vi er ikke overrasket over at modellen holder hva den

lover. Ford Mustang Mach E leveres med de største batteripakkene i klassen, kundene kan velge mellom enten 75kw eller 99 kw, alt etter behov. Det at vi selv har fått muligheten til å teste bilen over tid gjør jobben med å overbevise kundene enklere. Det er utrolig deilig når vi ser at vi kan stå inne for alt vi har sagt. - Ring oss for å sette opp en time med prøvekjøring, oppfordrer daglig leder Eric Lomme ved Solberg Bil på Nenset.

FORBEREDER SEG: Salgsteamet ved Solberg Bil forbereder seg i disse dager på storinnrykk av kunder når de første Ford Mustang Mach E snart er klare til utlevering.


6

Februar 2021

GUMPENS AUTO GRENLAND

OPPLEV NYE ID.4 HOS GUMPENS AUTO - Etter suksessen ID.3 har vi nå gleden av å ­kunne vise frem helt nye ID.4. Dette er bilen veldig ­mange har ventet på, sier Odd-Ivar Gundersen ved Gumpens Auto.

I

D.4 er en helelektrisk SUV fra Volkswagen med god rekkevidde, god plass og en meget hyggelig pris. - Dette er rett og slett modellen som passer de fleste! Bilen kommer i første omgang som tohjulstrekk, men allerede til sommeren får vi bilen også med firehjulstrekk, forteller salgssjefen. FØRSTE EL-SUV Volkswagen ID.4 er en SUV som skal trives like godt i byen som i røffere

terreng, og under utfordrende kjøreforhold. Den vil ha selvkjørende egenskaper, og by på fleksibel og god plass. - Dette er en bil som både har tilhengerfeste og mulighet for takstativ, og med firehjulstrekk tror vi dette er bilen som nordmenn vil ha som sin nye favoritt! ULIKE VERSJONER Volkswagen opplyser at første innstegsmodell blir ID.4 Pure City. - Denne utgaven får et batteri på

ID.4 KORT OPPSUMMERT • Pris fra kr 356.860,• Rekkevidde på 343 – 517 km • Levering fra mai/juni 2021 • Hengerfeste inntil 1000 kg (med bremser, og for utgaven med bakhjustrekk) • Bakkeklaring på 16,5 cm • Taklast inntil 75 kg • Drivlinje: Bakhjulstrekk (firehjulstrekk blir tilgjengelig for bestilling våren 2021) • Bagasjeromsvolum: 543 liter (1575 seterygg nede) • Hurtiglading: Inntil 125 kW

52 kWh, noe som gir en rekkevidde på inntil 343 km (WLTP). Motoreffekten er på 125 kW (170 hk), som gir friske ytelser: Akselerasjonen 0-100 km/h går på 9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 160 km/h. ID.4 Pure City blir tilgjengelig i to ferdigspesifiserte utstyrsversjoner: ID.4 City og ID.4 Style, opplyser Gundersen. MYE Å VELGE I Andre innstegsmodell er ID.4 Pro Performance. - Denne versjonen har en batterikapasitet på 77 kWh, og en motor med 150 kW (204 hk) effekt. Rekkevidden her blir på inntil 517 km (WLTP). 0-100 km/h går på bare 8,5 sekunder, mens toppfarten også her er elektronisk begrenset til 160 km/h. Pro Performance leveres i fem ferdigspesifiserte utstyrsversjoner, alle med varmepumpe for oppvarming av kupe og batteri som standard. KAN FORHÅNDSBESTILLES Har du behov for firehjulstrekk? - ID.4 med firehjulstrekk vil åpne for bestilling våren 2021, og vil kunne leveres fra sommeren 2021. Samtidig så kan du allerede nå reservere/forhåndsbestille hvis du ønsker. Forhåndsbestiller du en ID.4 firehjulstrekk vil du få prioritet når det åpnes for bestilling om ikke lenge. Kom innom oss for å høre mer om nye Volkswagen ID.4 – en fullelektrisk familiebil som skapt for norske forhold, oppfordrer Odd-Ivar Gundersen ved Gumpens Auto.

ELEKTRISK FAMILIE-SUV: - Etter suksessen ID.3 har vi nå gleden av å kunne vise frem helt nye ID.4. Dette er bilen veldig mange har ventet på, sier Odd-Ivar Gundersen ved Gumpens Auto.


Årgang 24 - nr 2

7

Transporter 6.1 Kjøp firehjulstrekk, betal for tohjulstrekk

Gumpen Edition Transporter

Transporter er oppgradert, og den har mange flere nyheter enn de du ser.

Avtale: 3 år/45.000 km. Termingebyr 85 / etabl.gebyr 4.240. Innskudd 50.000,-. Alle priser er eks mva.

På innsiden har Transporter gjennomgått en liten revolusjon. En rekke nye infotainment– og førerassistentsystemer sørger for nye tilkoblingsmuligheter og ekstra sikkerhet og hjelp på veien. Førermiljøet har fått et betydelig løft med blant annet nytt dashbord og ratt, og med Digital Cockpit har du full oversikt. Smarte transportløsninger som gjennomlastningsluke i skilleveggen bidrar til å gjøre arbeidshverdagen enda enklere. Selvfølgelig tilbys Transporter 6.1 som alltid med 4MOTION firehjulstrekk, DSG automatgir og endeløse muligheter for skreddersøm.

Med DSG og 4MOTON kr 0,-

Tohulstrekk og DSG

3.990,-

3.990,-

Spar 31.972

pr mnd eks mva

pr mnd eks mva

Leasingprisen inkluderer bl.a. Anton Bjørk Selger Nyttekjøretøy

Jan-Øivind Hansen Selger Nyttekjøretøy

anton.bjork @gumpen.no

jan.oivind.hansen @gumpen.no

tlf. 46 93 03 03

tlf. 90 91 33 50

Service- og vedlikeholdsavtale, tilhengerfeste, multifunksjonsratt i skinn med adaptiv cruisekontroll, armlene på førersete, to skyvedører med vindu i høyre, parkeringsvarmer med fjernkontroll, vinterhjul, LED lys, ryggekamera, utvidet komfort vegg, kledd varerom med mer.

Volkswagen Nyttekjøretøy. Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul. Alle priser er eks mva. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik. Drivstofforbruk nye Transporter 6.1 varebil blandet kjøring 5,9-7,3 l /100 km, CO2-utslipp 158-203 g/km etter WLTP-standarden. Avbildet modell har ekstrautstyr utover standard.

Gumpens Auto Grenland AS Melkevegen 10, 3919 Porsgrunn. Tlf. 24 03 55 00 E-post: gumpen.grenland@gumpen.no. grenland.volkswagen.no


8

Februar 2021

Kia CV. Alle foto: Kia

STAR BIL

BREDT SPEKTER

AV ELEKTRIFISERTE MODELLER KOMMER SNART: Nye Kia Sorento plug in-hybrid er rett rundt hjørnet. - Og snart kommer også den splitter nye elbilen Kia CV. Vi går en spennende tid i møte, og gleder oss stort, sier Håkon Hem hos Star Bil.

For å markere at Kia er en av markedets ledende tilbydere av ­elektrifiserte bilmodeller lanseres nå en landsdekkende kampanje.

F

or kundene betyr det muligheten til å spare store summer ved kjøp av nybil. - Med salgssuksesser som E-Soul og E-Niro har Kia inntatt en sentral posisjon i markedet for elektrifiserte biler. Og utviklingen fortsetter å gå i samme retning; om kort tid lanserer de enda en modell med delelektrisk drivlinje, forteller Håkon Hem ved Star Bil på Rødmyr. LADBAR 7-SETER Allerede i neste måned kommer nemlig Kia Sorento til Norge. Dette er merkets flaggskip, som vil bli tilgjengelig i en helt ny ladbar utgave og hele 7-seter. - Sorento er en stor og flott familie-SUV, en utstyrsbombe allerede fra innstegsmodellen, som er særdeles gunstig priset sammenlignet med sine nærmeste konkurrenter.

Demobilene kommer til oss allerede i løpet av mars, noe som betyr at årets Norgesferie kan nytes i en av markedets flotteste og mest komfortable SUV-er, smiler han. VELUTSTYRT Håkon forteller at plug in-versjonen får en startpris rett i overkant av 600 000 kroner, levert Skien. Modellen har det utstyret som de aller fleste nordmenn ser etter i en nybil. - Blant høydepunktene er ryggekamera, smart cruise control, stor berøringsskjerm med navigasjon, og UVO Connect app med 7 års fri bruk av data. Bilen har for øvrig fått toppscore og 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstest, og byr på fleksible interiørløsninger og stort bagasjerom. Med elektrisk rekkevidde på hele 57 kilometer kan man kjøre

veldig mye helelektrisk i hverdagen, påpeker han. INN I FRAMTIDA Som nevnt; Kia jobber kontinuerlig med å utvikle nye, elektrifiserte bilmodeller. Et tydelig signal om hva som kommer fikk bilverdenen for en tid tilbake, da deres nye konseptmodell – foreløpig kalt CV – ble vist for første gang. - Dette er en spenstig crossover som vil få en rekkevidde på over 500 kilometer. Bilen bygges på Kias nye dedikerte elbilplattform E-GMP, med markedsledende 800 volt system. Dette gjør at man kan lade bilen med 100 km på ca. 5 minutter, eller 350 km på ca. 18 minutter, forteller Håkon. OGSÅ 4X4 Kias nye plattform gjør det mulig å produsere biler med både

NY ELBIL: Kias ny elbil CV stilles det høye forhåpninger til.

forhjuls- og firehjulsdrift. - Vi ser at stadig flere kunder velger elbil som sin bil nummer én. Med det øker også etterspørselen etter elbiler med firehjulstrekk. I så måte har Kia virkelig tatt pulsen på markedet, og satt seg i en posisjon som muliggjør å kunne

levere det kundene ønsker. Kia CV vil ha en helt ny designretning, og vil være den første modellen med Kias nye logo. Vi går en spennende tid i møte, og gleder oss over å være blant de ledende merkene i utviklingen, avslutter Håkon Hem ved Star Bil.

Kia Sorento.


Årgang 24 - nr 2

9

Kia e-Niro

Inkludert vinterdekk!

• Rekkevidde på inntil 455 km • Romslig bil med mye utstyr • Har de mest fornøyde elbileierne (Norsk Elbilforenings Elbilisten 2020) • Tilhengerfeste godkjent for 300 kg

EXCLUSIVE UTSTYRSNIVÅ: Skinnpakke, vinterdekk og metallic lakk

429.000,-

ÅPNINGSTIDER Man-fre: 08.00-17.00 Tors: 08.00-19.00 Lør: 10.00-15.00

Trommedalsveien 239, Skien

tlf: 35 90 04 90


10

Februar 2021

AUTOSTRADA

Range Rover Evoque.

NYHETER PÅ REKKE OG RAD Autostradas nye daglige leder, Bjørn Brun-Hansen, gleder seg over nylanseringer på løpende bånd utover våren.

I

første rekke snakker vi om Jaguar og Land Rover, som nå kommer med plug in-hybrider av alle sine mest populære modeller. I løpet av første halvår lanseres hele åtte ulike bilmodeller fra den britiske produsenten. Det er nesten så du kan skrive at Autostrada blir grønn, smiler han. LADEHYBRIDER Den blide trønderen, som har sittet i lederstolen siden årsskiftet, ramser opp de kommende modellene, og slår samtidig et slag for det øvrige utvalget av ladehybrider som fins på huset. - I år blir det store ­elektriske året. Range Rover og Range Rover Sport ble lansert som ladbare hybrider i 2017. Nå kommer også ­modellene Range Rover Velar og Evoque i ladbar versjon. I tillegg leveres nå også Land Rover Defender og Discovery Sport med ladbar drivlinje, forteller han.

som er blitt både større og bedre, og som elbil har en rekkevidde på inntil 320 kilometer. - Nye Fiat 500 elektrisk er den perfekte bybilen. Modellen er bygget ny fra bunnen av, og er blitt en moderne designperle! Nå får du et begrenset antall Fiat 500 Icon i lekker hvit til ekstra gunstig pris hos Autostrada. Det er bare å komme innom oss for et pristilbud, understreker han. TATT GREP Brun-Hansen er tydelig på at konsernet er godt forberedt for å møte den store publikumsinteressen som er ventet i forbindelse med nylanseringene dette halvåret. - Etter et fantastisk 2019 med tanke på salget av Jaguar I-Pace, så kom vi litt ned på jorden i 2020, mye grunnet koronasituasjonen. Med produksjonsstopp og derav manglende tilgang på bil, ble 2020 et veldig annerledes år for Autostrada sin del. Det har vi lært av, og vi har tatt noen grep

GLEDER SEG: Autostradas nye daglige leder, Bjørn Brun-Hansen, og brand manager Magnus H. Pettersen, gleder seg over nylanseringer på løpende bånd utover våren.

for at vi ikke skal havne i samme situasjon igjen. LEVERINGSKLARE BILER - Nå har vi sørget for å fylle opp lageret med biler som vi vet at mar-

kedet vil ha. Det betyr at vi har et meget godt utvalg av leveringsklare modeller. Det betyr også at vi har sikret oss tilgang til et stort antall av de bilene som blir lansert i månedene som kommer, slik at våre

kunder kan forvente å få bil så fort de kommer til landet. Da er det ikke rart at vi gleder oss til våren, avslutter Bjørn Brun-Hansen ved Autostrada i Skien.

STERK PORTEFØLJE Og legger hurtig til: - Fra før av har Jaguar kommet med tilsvarende utgaver av både F- og E-Pace, hvilket gjør at Autostrada har en meget sterk portefølje av ladehybrider. For ikke å glemme helelektriske modeller som Jaguar I-Pace, vår aller største salgssuksess de seneste årene, eller den splitter nye Fiat 500 – en småbil som det er knyttet store forventninger til. FORNYET IKON Her har vi en legendarisk bilmodell

Jaguar F-Pace.

Fiat 500 Elektrisk.


Årgang 24 - nr 2

11

JAGUAR PACE-FAMILIEN

ELEKTRISKE. ENERGISKE. EKSKLUSIVE.

PACE-FAMILIEN ER ELEKTRIFISERT Nå kan du velge selv hvor grønt du vil kjøre. Velg 100% elektrisk med I-PACE, velg mellom en romslig eller kompakt SUV med F-PACE og E-PACE – plug-in hybrid. Like luksuriøs, energisk og komfortabel som før, men nå med god samvittighet. Utforsk PACE-familien og la deg begeistre av neste generasjons teknologi.

AUTOSTRADA AS Lyngbakkvegen 1, Skien 35 58 70 70 autostrada.com

Privatleie I-PACE fra 4.990,-* pr måned Privatleie E-PACE fra 5.490,-** pr måned Privatleie F-PACE fra 6.197,-*** pr måned

* Gjelder I-PACE 320hk AWD Elektrisk S PRIME: Forskudd 100.000, Månedsleie 4.990 og totalpris 279.640. Forbruk opp til 21,2 kWh/100km. CO2 utslipp 0 g/km. Garantien på høyspent batteriet er begrenset til 8 år eller 160 000 km (det som kommer først) og gjelder hvis batteriet faller under 70 % av maks. kapasitet. Elektrisk rekkevidde opptil 470 km. **Gjelder E-PACE 1.5P 300hk PHEV AWD Auto R-Dynamic S : Forskudd 115.000. Månedsleie: kr 5.490 og totalpris kr 316.908. Forbruk blandet kjøring: 2.0 l/100 km, CO2-utslipp 44 g/km. Elektrisk rekkevidde opptil 55 km.*** Gjelder F-PACE 2.0 PHEV 404HK AWD Auto R-Dynamic S: Forskudd 150.000 og totalpris 373.092. Forbruk blandet kjøring 2,2-2,5 l/100 km, CO2-utslipp fra 49-57 g/km. Elektrisk rekkevidde opptil 53 km. Alle totalpriser vil variere med rentenivået, har 3 års bindingstid og kjørelengde: 45000 km. Avbildet bil kan ha ekstrautstyr utover standard. Forbehold om trykkfeil. JAGUAR CARE: 3 års gratis service/100.000km (gjelder ikke taxi).


12

Februar 2021

BERTEL O. STEEN

Foto: Mercedes-Benz

NY EL-SUV FRA MERCEDES-BENZ I april kommer tyskernes nye elektriske SUV til Norge. Den lokale forhandleren tror på en ny ­suksesshistorie.

N

ye Mercedes-Benz EQA er en helelektrisk bil i den svært populære størrelsen kompakt-SUV. - Modellen får lang rekkevidde, mulighet for både hengerfeste og takstativ samt et svært attraktivt design. Prisen starter på 417.000,-. Med andre ord er dette en modell som skapt for det norske markedet, sier Kim Taraldlien ved Bertel O. Steen i Skien. FLERE VERSJONER EQA er tyskernes første helelektriske modell i dette segmentet. - Bilen lanseres med betegnelsen EQA 250, og vil ha en elektrisk rekkevidde på hele 426 kilometer målt etter WLTP-metoden. Etter hvert vil mod­ ellen også lanseres i versjoner med 4MATIC-firehjulstrekk, kraftigere motor og en større batteripakke som

sørger for mer enn 500 kilometers rekkevidde, opplyser markedssjefen. NY TEKNIKK Nye EQA leveres med særdeles mye utstyr som standard. Den ­solide utstyrslisten inkluderer blant annet LED hovedlys med adaptive fjernlys, elektronisk styrt bakluke, 18-tommer lettmetallfelger, svært gode seter med fire-veis justerbar korsryggstøtte, ryggekamera og multifunksjonsratt i skinn. - I tillegg kommer modellen med varmepumpe; et nyutviklet system som gjør at overskuddsvarme fra den elektriske drivlinjen brukes til å varme kupéen. På kalde dager vil derfor klimaanlegget trekke betydelig mindre strøm, og du får lengre tilgjengelig elektrisk rekkevidde, forklarer Glenn Josephsen.

KOMPAKT SUV: QA er tyskernes første helelektriske modell i dette segmentet. - Bilen lanseres med betegnelsen EQA 250, og vil ha en elektrisk rekkevidde på hele 426 kilometer målt etter WLTP-metoden.

STEMMESTYRING Nyeste versjon av multimediesystemet Mercedes-Benz User Experience (MBUX) er også på plass. - Dette er et intuitivt og intelligent system som blant annet lar deg operere en rekke av bilens funksjoner ved hjelp av stemmen din. MBUX vil

SATSER PÅ SUKSESS: I april kommer Mercedes-Benz´ nye elektriske SUV til Norge. - Vi håper at nye EQA sammen med EQC vil fortsette den gode trenden for Mercedes-Benz´elektriske modeller, sier Glenn Josephsen og Kim Taraldlien ved Bertel O. Steen i Skien.

kunne lære seg musikken du liker, eller hvilken vei du foretrekker å kjøre til og fra jobb. Er det kø der du vanligvis kjører, vil systemet kunne vise deg en raskere vei hjem! ELEKTRISK SUKSESS Fra før har Mercedes-Benz en fullblods elektrisk SUV i modellen EQC. Denne har vært en suksess fra første øyeblikk, og interessen er fortsatt stor. - Dette er selve flaggskipet blant våre elbiler. EQC er en stor

familie-SUV som virkelig har slått an her hjemme. Denne bilen har alt det som våre kunder ønsker av en familiefrakter; masse plass, høy komfort og meget gode kjøreegenskaper. Legger man til at designet får bilen til å skinne som et smykke, skjønner man hvorfor den har blitt så populær. Er du lysten på å se hvorfor så mange har falt for EQC så er det bare å ta turen innom oss, avslutter Kim Taraldlien ved Bertel O. Steen i Skien.

Mercedes-BenzEQC


Årgang 24 - nr 2

13

Vi utvider EQ-familien EQA EQA 250 250 Fra Fra kr kr

417.900,-

Nå Nå kan kan du du endelig endelig bestille bestille EQA, EQA, vår vår aller aller første første helelektriske helelektriske kompakt-SUV. kompakt-SUV. Rekkevidde Rekkevidde inntil inntil 426 426 km km (WLTP). (WLTP).

Pris inkl. frakt og levering Oslo. Alle priser inkl. mva. Årsavgift kommer i tillegg. EQA 250: Rekkevidde inntil 426 km. Gjennomsnittlig elektrisk energiforbruk: 17,7 kWh/100 km. CO2-utslipp: 0 g/km. Pris inkl. frakt og levering Oslo. Alle priser inkl. mva. Årsavgift kommer i tillegg. EQA 250: Rekkevidde inntil 426 km. Gjennomsnittlig elektrisk energiforbruk: 17,7 kWh/100 km. CO2-utslipp: 0 g/km. Elektrisk energiforbruk og rekkevidde er fastsatt i henhold til målemetoden WLTP. De angitte verdiene er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer WLTP. Vi tar forbehold om trykkfeil. Elektrisk energiforbruk og rekkevidde er fastsatt i henhold til målemetoden WLTP. De angitte verdiene er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer WLTP. Vi tar forbehold om trykkfeil. Avbildet modell kan avvike fra tilbud. Importør: Bertel O. Steen AS. Tilbudet er gyldig til 30. april 2021. Les mer på kampanje.mercedes-benz.no. Avbildet modell kan avvike fra tilbud. Importør: Bertel O. Steen AS. Tilbudet er gyldig til 30. april 2021. Les mer på kampanje.mercedes-benz.no.

Bertel Bertel O. O. Steen Steen Telemark, Telemark, Bedriftsveien Bedriftsveien 120, 120, 3735 3735 Skien, Skien, 35 35 50 50 90 90 00, 00, www.bos.no/telemark www.bos.no/telemark

EQC AMG Edition. EQC 400 AMG Edition Nå kr

699.000,-

Spar 30.900,-

Utstyr inkludert i standardversjon: 4MATIC firehjulstrekk MBUX inkl. touchpad MULTIBEAM LED lys 110 kw Hurtiglader CCS Ladekabel for vanlig stikkontakt Ladekabel for wallbox Easy-pack elektrisk bakluke Keyless-GO pakke Oppbevaringspakke: 12V uttak i bagasjerom, 2 USB-

uttak i baksetet, oppbevaringsrom i bagasjerom Mørke ruter bak Setekomfortpakke; Forseter elektrisk justerbare høyde og rygg, 4-veis korsryggstøtte EQ Remote- og navigasjonstjenester Multifunksjonsratt i skinn ISOFIX barnesetefester i ytre bakseter EQ komfortunderstell Med mer.

Pris inkl. frakt og levering Oslo. Alle priser inkl. mva. Årsavgift kommer i tillegg. EQC 400 AMG Edition: Rekkevidde inntil 414 km. Gjennomsnittlig elektrisk energiforbruk: 22.3 - 25.0 kWh/100 km. CO2-utslipp: 0 g/km. Elektrisk energiforbruk og rekkevidde er fastsatt i henhold til målemetoden WLTP. De angitte verdiene er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer WLTP. Vi tar forbehold om trykkfeil. Avbildet modell kan avvike fra tilbud. Importør: Bertel O. Steen AS. Tilbudet er gyldig til 30. april 2021. Les mer på kampanje.mercedes-benz.no.

Bertel O. Steen Telemark, Bedriftsveien 120, 3735 Skien, 35 50 90 00, www.bos.no/telemark


14

Februar 2021

FUNNEMARK

NYE VAREBILER FRA TOYOTA

VAREBILNYHETER: Toyota har lansert flere varebilnyheter den siste tiden, og har nå et mer komplett utvalg enn noen gang. - Du finner alle modellene hos Funnemark i Porsgrunn, sier Arne Malerød.

Toyota har lansert flere varebilnyheter den siste tiden, og har nå et mer komplett utvalg enn noen gang.

A

ldri har det vært lettere å finne den varianten, størrelsen og motortypen som passer best til akkurat ditt behov! Nylig kom Hilux med splitter ny 2,8-liters motor, en motorisering som mange av våre kunder har sett fram til, sier Arne Malerød ved Funnemark i Porsgrunn. ENDA TØFFERE Hilux´ renommé for å takle og overvinne alle mulige slags hindre er legendarisk. Nå er den tøffe pickup-en fra 1968 blitt enda tøffere! - Nye Hilux er testet til det ekstreme for å sikre at også denne utgaven svarer til forventningene. Og den lever så absolutt opp til kravene; ved siden av å ha den råeste motoren noensinne, så gir den også en bedre og mer komfortabel kjøreopplevelse, forteller selgeren. FLYTTER DET MESTE Den nye dieselmotoren utvikler 204

HK (DIN), og leverer dreiemoment opp til 500 Nm. Med akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 10 sekunder blank, er det den mest kraftfulle Hiluxen hittil. - Den sterke og særdeles effektive motoren, i kombinasjon med lastevekt på 1 tonn og hengervekt på opp til 3,5 tonn, gir bilen kapasitet til å flytte det meste. Nye Hilux får du fra rett i overkant av 480 000 kroner, opplyser Malerød. LUKSURIØS ARBEIDSHEST En annen modell med lang fartstid og et legendarisk omdømme, er Toyota Land Cruiser. Også denne bilen ble for kort tid siden lansert i ny versjon. - Med en historie på mer enn 65 år bak seg, fremstår nye Land Cruiser med en enestående kvalitet, slitestyrke og pålitelighet. Den er kjent for å kombinere evnen til å ta seg frem overalt, med

komfort og luksus som vesentlige tilleggsmomenter, sier selgeren. KONTINUERLIG 4X4 Og fortsetter: - Om du må krysse elvefar, forsere de bratteste kneiker eller klatre ned langs steinete, glatte spor, vil du verdsette Land Cruisers evne til å ta deg trygt og sikkert både frem og tilbake.

Kontinuerlig firehjulsdrift og tilhørende MTMS (Multi-Terrain Management System) sørger for at bilen kan bevege seg – praktisk talt overalt. BEDRE FREMKOMMELIGHET I den nye Land Cruiser har Toyota i tillegg utviklet et system som varierer kraftfordelingen mellom for- og bakhjul etter forholdene. - Bilen

har enda bedre fremkommelighet, takket være valg mellom tre forskjellige bakre differensialer; åpen, differensialsperre eller en ny Torsen Limited Slip Differensial (LSD), som øker stabiliteten i svingene ved at kraften på de ytre og indre hjulene fordeles ulikt. Kom innom oss for en prøvetur, oppfordrer Arne Malerød ved Funnemark i Porsgrunn.


Årgang 24 - nr 2

15


16

Februar 2021

BILIA

BMWS FØRSTE EL-SUV ER KOMMET! De siste årene har BMW satset hardt på å elektri­ fisere modellporteføljen, med vesentlige opp­ graderinger av eksisterende biler samt noen helt nye modeller. Blant disse er deres første hel­ elektriske SUV, BMW iX3.

B

MW iX3 innleder en ny epoke innen utslippsfri kjøreglede. Nå kan du for første gang oppleve en helelektrisk BMW-SUV, som kombinerer det beste fra to verdener: Her er kjøredynamikk og premiumkvalitet som X3 er blitt så kjent for, paret med økt ytelse og effektiviteten til femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Dette er modellen som veldig mange av våre kunder har lengtet etter i lang tid, forteller Ruben Kaasa ved Bilia på Nenset. NY STANDARD Tradisjonen tro har BMW satt seg mål om å ta utviklingen til et nytt nivå. I følge plassjefen har de lykkes. Nå gjenstår det å se hvordan markedet vil respondere, og så langt

ser det meget bra ut. - Som sagt så er dette en etterlengtet modellutvikling, og vi merker at det er veldig stor interesse rundt bilen om dagen. Avtaleboken for prøvekjøring er så godt som full, og demobilen er nesten bare innom oss når den skal lades. Me d en rekkevidde på opptil 459 km og strømforbruk fra 18,5 kWh/100 km, setter iX3 nye standarder – til stor glede for nye og gamle BMW-kunder, opplyser Ruben. INGEN SMÅKAR Det er altså første gang i historien at BMW lanserer sin X3 i en helelektrisk versjon. - Den elektriske motoren har en effekt på hele 286 hk og utvikler et dreiemoment på opptil 400 Nm. Det gir en topphas-

STOR INTERESSE: Den helelektriske BMW iX3 kombinerer en robust karakter og dynamiske kjøreegenskaper med elektrisk drivlinje, xDrive firehjulstrekk og mulighet for tilhengerfeste. - Denne komboen har skapt stor interesse blant både nye og gamle BMW-kunder, forteller salgsteamet hos Bilia i Skien.

tighet på 180 kilometer i timen, og en akselerasjon som tar deg fra 0-100 på småpene 6,8 sekunder. Den elektriske utgaven av X3 går altså bra unna – dette er langt fra noen doven familiefrakter, smiler plassjefen. RASK LADING I den nye iX3 sitter et litiumionbatteri med kapasitet på 80 kWh. - Det

betyr at du på hurtigladestasjoner unngår lange ventetider, og kan lade bilen med 150 kW opp til 80% på rundt 34 minutter. Dersom du har dårlig tid, eller kanskje ikke har så langt igjen av kjøreturen, kan du lade ca. 100 kilometers rekkevidde på bare 10 minutter, legger han til. ROMSLIG Med sin bagasjeplass på 510 liter og

muligheten til innfellbart tilhengerfeste for opp til 750 kg last, er BMW iX3 en romslig bil for hele familien. Samtidig er det et bærekraftig og godt valg for fremtiden. - Her får man all den plass, komfort og kjøreglede man kan tenke seg. Den nye BMW iX3 er rett og slett blitt den bilen vi hadde håpet på – og litt til, avslutter Ruben Kaasa ved Bilia på Nenset.


Årgang 24 - nr 2

17

BMW iX3.

HELELEKTRISK SUV.

Begrenset antall BMW iX3 Fully Charged til kampanjepris: BILPRIS NÅ

639.000,-

• Maks effekt 286 hk • Elektrisk rekkevidde 450–459 km (WLTP) • Elektrisk forbruk 1,89–1,90 kWt/mil Kjøpspris inkluderer vinterhjul og serviceavtale. Utstyr inkludert: Skinn seter, soltak, adaptiv cruisekontroll, 360° kamera, LED-lys med fjernlysbetjening, nøkkelfri inn- og utgang med mer. Bestill i løpet av februar og få gratis ladeboks og montering!

3,49 % flytende rente i 3 år v/lån inntil 330.000,- o/5 år, minst 35 % kontant. Eksempel: Bilpris 639.000,-, kontant 115.465,-, lån 218.925,- , eff . rente 3,84 %, pr. mnd. 3.927,-, kostnad 16.695,-, totalt 346.595,-. Månedsbeløp og totalpris varierer med rentenivået. llustrasjonsfoto. Vi tar forbehold om trykkfeil. Kampanjeperiode t.o.m. 31.03.2021. Illustrasjonsfoto. Avbildet modell kan avvike fra standard. Vi tar forbehold om trykkfeil.

Alt som gjelder BMW. Og litt til. Ring oss på telefon 915 08555, chat med oss på bilia.no og følg oss på facebook.com/bilianorgebmw

Oslo/Viken: Drammen, Follo, Gol, Hønefoss, Skøyen Innlandet: Kongsvinger Vestfold og Telemark: Skien, Tønsberg

bilia.no/bmw


18

Februar 2021

SKIEN AUTOSENTER AS TLF. 35 59 91 90 / WWW.SKIEN-AUTOSENTER.NO

Vi reparerer alle bilmerker og bobiler opptil 3,5 tonn

Kundemottaker/ delelagersjef Jostein Rød N ­ ilsen ønsker deg velkommen til EU-kontroll - Vi reparer alle bilmerker!

V

SPESIALVERKSTED FOR

DKJENT A GO

Isuzu, Jeep, Chysler, Fiat, Alfa Romeo og Dodge • EU-Kontroll - Drop-in! • Reparasjon og service • Lakkering • Bilglass • Taksering av skader • Dekk og felg • Nysalg Isuzu • Gratis lånebil ved behov Facebook “f ” Logo

Innkjøring fra Bjørntvedtvegen: Hagebyvn. 38, 3734 Skien

CMYK / .ai


Årgang 24 - nr 2

19

MOBILE

BREDT TILBUD: Skadeavdelingen ved Mobile Skien er godkjent merkeverksted for Opel, Hyundai, Nissan og Citroën. Men de tar også på seg jobber med alle andre bilmerker.

MOBILE SKIEN:

ET SKADEVERKSTED FOR ALLE

dbar hybrid-SUV

- Våre bilskadereparatører har spesialisert seg på de ulike bilmerkene, og vi sørger for oppretting av alt av person- og varebiler, sier Tord Støhlmacher ved Mobile Skien sitt skadeverksted.

RANDLAND X YBRID4 A vdelingslederen understreker at skadeverkstedet er mer enn bare et verksted for egne merker. - Vi er autorisert merkeverksted for Opel, Hyundai, Nissan og Citroën, men hos oss er alle bilmerker hjertelig velkommen!

spesifikasjoner. Vi bruker kun det siste innen moderne teknologi, og tar alt fra småjobber til de mest krevende opprettingene. Vi bruker kun det beste av deler og materialer, og sørger til enhver tid for å ha leiebiler tilgjengelige for våre kunder, understreker han.

km elektrisk rekkevidde

ALT AV JOBBER 0 hestekrefter

Skadeavdelingen ved Mobile Skien har avtale med de fleste forsikringsselskapene i Norge, og sørger for å følge alle retningslinjer når de utfører jobbene. - Her repareres alle merker etter fabrikantenes og forsikringsselskapenes krav og

ehjulstrekk

kr

SPRE BUDSKAPET Siden de ble til Mobile Skien har verkstedet opplevd stor tilvekst av kunder. Men langt fra alle vet om tilbudet som fins på Kjørbekk. - Mange kunder blir overrasket når de får høre at vi har en

524.900,-

nfo se opel.no. FOR ALLE: Hos skadeavdelingen ved Mobile Skien er alle bilmerker velkommen!

HØY KVALITET: Skadeavdelingen ved Mobile Skien har drevet med oppretting i en årrekke. - Våre bilskadereparatører har lang erfaring, noe som sikrer høy kvalitet på arbeidet de utfører, understreker Tord Støhlmacher.

skade­avdeling som også tar på seg reparasjoner av andre merker enn våre egne. Hos oss kan man for eksempel få reparert steinsprutskader og byttet ruter. For oss er det derfor viktig å spre budskapet om at vi er et verksted for alle, forteller Tord. KVALITETSSTEMPEL Han påpeker viktigheten av å bruke et godkjent verksted når bilen må inn til reparasjon. - Både ved

når man skal reparere dem. Våre tre opprettere har alle fagbrev, og i tillegg har vi en lærling som er i ferd med å ta det. Når det gjelder oppretting har vi som nevnt alt det nødvendige utstyret, noe som bidrar til at vi får jobbene gjort både raskt og riktig. Uansett hva slags bil du har, så er du hjertelig FREMTIDEN TILHØRER ALLE velkommen til skadeavdelingen ved Mobile Skien, avslutter Tord Støhlmacher.

reparasjoner og steinsprutskader er det absolutt å anbefale å bruke et godkjent verksted. Våre bilskade­ reparatører er spesialister, som kjenner de ulike bilmodellene ned til minste detalj. At vi er et godkjent skadeverksted gir kunden en ekstra trygghet, og er et kvalitetsstempel. RASKT OG RIKTIG - Det kreves mye detaljkunnskap om de forskjellige bilmodellene

Følg oss på:

Mobile Skien AS, Grønnlikroken 3, 3735 SKIEN 35 69 00 30, skien@mobile.no, www.opel.no

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Mobile Skien MobileSkade


20

Februar 2021

NENSET DEKKSENTER

ÅPNER SNART: I månedsskiftet mars/april åpner Nenset Dekksenter dørene i det gamle Formo-bygget på Nenset. Her møter du dekkeksperter som Christopher Aas og Morten Gran.

SOLBERG BIL: ÅPNER NYTT DEKKSENTER I månedsskiftet mars/april åpner Nenset Dekksenter dørene i det gamle Formo-bygget på Nenset.

A

vdelingsleder Morten Gran forteller at dette blir et tilbud til alle kunder, uavhengig av bilmerket de kjører. - Hos oss er alle merker hjertelig velkommen! Våre tjenester gjelder personbiler og større varebiler opp til 7,5 tonn. Vårt mål med å satse på en egen dekkbutikk er å tilby et enda bredere utvalg i Grenland, og med et unikt utgangspunkt i at hos oss på Nenset så finner du alt fra A-Å. I tillegg til å kunne kjøpe bil som før, så har vi nå faktisk et komplett tilbud til hele Grenland med dekkbutikk, felgreparasjoner,

bilshine og med mulighetene for å gjøre alt på et sted! One Stop Shop er veien å gå i fremtiden, og vi synes det er utrolig spennende å være pionerer her, forteller han. SUPERTEAM - Vi har lykkes å sikre oss et team som virkelig kan dekk, og har lang bransjeerfaring! Mer positive og løsningsorienterte fyrer enn Christopher og Morten skal man lete lenge etter, og brikkene falt virkelig på plass da vi sikret oss Morten Gran som har lang erfaring i å drive dekkbutikk. Vi skal yte den person-

lige servicen, og være på fornavn med våre kunder. Dekk og felg går hånd i hånd med bilforretningene på Nenset, og nå kan hele Grenland snart besøke Nenset Dekksenter for å gjøre sitt neste dekk og felgkjøp! Vi gleder oss stort, smiler daglig leder Eric Lomme hos Solberg Bil. MER BEKVEMT Blant det omfattende tilbudet er dekkhotell. I de nyoppussede lokalene vil man ha kapasitet på opp til 1400 biler, med mulighet for utvidelse. - Vi har allerede en hel del kunder på hotellet, men har absolutt plass til å ta i mot flere. De som har dekkhotell hos oss kan nå bestille time til dekkskift over nett, det vil si at de slipper å stå i tele-

NY BUTIKK: 3D skisse av den nye butikken i Formos gamle lokaler.

fonkø om morgenen når de trenger å bytte. For mange kunder vil dette være både tidsbesparende og langt mer bekvemt, forteller han. REVOLUSJONERENDE Når det nye dekksenteret åpner vil det være med avansert teknologi tilgjengelig. - Vi har investert i en revolusjonerende hjulvasker som det hittil kun fins én av i Norge. Denne bidrar til å gjøre jobben mer effektivt. Men enda viktigere er det at den sørger for et enda bedre resultat; maskinen gir skinnende rene hjul hver eneste gang – og det er ikke bare overfladisk, men grundig rengjøring i alle kriker og kroker, smiler Morten. KONKURRANSEDYKTIGE PRISER Han legger til at de fører et meget bredt utvalg av både dekk og felg,

KJØP DEKK OG FELG ALLEREDE NÅ: Dekk og felgkjøpet kan gjennomføres allerede i dag hos Solberg Bil. Dekkhotellet er allerede oppe og går. Christopher Aas og Eric Lomme gleder seg til å ta imot gamle og nye kunder.

og at de stort sett kan levere på dagen eller innen 24 timer. - Og det til meget konkurransedyktige priser! Våre samarbeidspartnere er blant de største på import av dekk i Norge, og det er med på å sikre oss rask levering, høy kvalitet og til meget hyggelige priser. Vi fører merker som bl.a. FORD, OZ Racing, TSW, MSW, Sparco og Vertini. JA-FOKUS - Trenger bilen din nye dekk, eller er du på jakt etter nye felger? Om du skulle ønske et bytte fordi de gamle er slitt, eller om du bare ønsker å “freshe” opp bilen, så har vi garantert en løsning til deg. Våre ansatte har ja-fokus, er serviceinnstilt og alltid opptatt av å serve våre kunder på best mulig vis. Velkommen innom vårt splitter nye dekksenter som åpner i slutten av første kvartal, avslutter Morten Gran ved Nenset Dekksenter.


Årgang 24 - nr 2

21


22

Februar 2021

MOBILE

VINTERKAMPANJE: I februar og mars kan du gjøre et knallkjøp på Opel Corsa-e. - Dette er modellen som ble kåret til årets bilkjøp i Europa i fjor, sier Robin Madsen ved Mobile Skien.

VINTERKAMPANJE PÅ FJORÅRETS BIL I februar og mars kan du gjøre et knallkjøp på modellen som ble kåret til årets bil i 2020; Opel Corsa-e.

D

et var biljournalister fra mer enn 30 land som i fjor på denne tiden kåret den snertne elbilen til årets beste bilkjøp i Europa. Den gang omtalte juryen modellen som både dynamisk og praktisk, og de var skjønt enige om at nye Opel Corsa-e er «den elektriske bilen for alle». BRED APPELL I dag viser det seg at ekspertene fikk rett; Corsa-e har solgt meget bra siden den kom til landet, og har plassert seg blant Opels desiderte bestselgere. Det gjelder også lokalt i Grenland. - Interessen for modellen har vært strålende, og ser ikke ut til å avta med det første. Dette er en modell som appellerer til mange; våre Corsa-e-kunder er alt fra unge enslige, til par god oppi åra, sier Robin Madsen ved Mobile Skien.

OPTIMALISERT REKKEVIDDE Med en rekkevidde på 330 kilometer er nye Opel Corsa-e perfekt for å fylle daglige transportbehov, skal vi tro selgeren. Han legger til at den nye elbilen er testet i tråd med prosedyrene i det nye og mer realistiske testregimet WLTP. Føreren kan påvirke rekkevidden ved å velge mellom tre ulike kjøremoduser; Normal, Eco og Sport. Sistnevnte sørger for økt respons og mer sportslig dynamikk, mens Eco sørger for optimalisert rekkevidde, forklarer han. GØY Å KJØRE Den helektriske utgaven kommer med et 50 kWh batteri, og en hurtiglader som gir deg så mye som 260 kilometers rekkevidde på en halv time. Elmotoren på 100 kW tilsvarer 136 hk, og har et maks mo-

ment på 260 Nm. - Det betyr at nye Corsa-e kun bruker 2,8 sekunder fra 0-50, og 8,1 sekunder fra 0-100. Med andre ord er dette en modell som byr på en dynamisk og morsom kjøreopplevelse, smiler Robin.

PENGER Å SPARE Ut måneden og i hele mars får du fantastiske tilbud på Corsa-e hos din lokale forhandler. - Her er det store penger å spare, understreker Robin, og presiserer at det er to

meget velutstyrte utgaver som er på tilbud. - Uansett hvilken av de to modellene du velger så får du en bil som byr på det man trenger, og vel så det. Her kan du lese mer om hva som skiller dem:

e-EDITION

e-ELEGANCE

Kjøp fra kr. 289 000,- ferdig levert, eller lease fra kr. 1990,- pr. mnd (innskudd: 29 900,-/36 mnd./36 000 km) Tilbudet inkluderer: • Vinter-, sikkerhets-, og komfortpakke • Sikt- og lyspakke • Multimedia 7” Touchscreen • Opel Connect • Apple CarPlay™ og Android Auto™ • LED nær- og fjernlys • Park and Go Light

Kjøp fra kr. 309 000,- ferdig levert, eller lease fra kr. 2490,- pr. mnd (innskudd: 29 900,-/36 mnd./36 000 km) I tillegg til utstyret ved siden av får du: • 16” lettmetallfelger • Kromlister nedre del av vinduer • Stemningslys innvendig, LED • LED tåkelys • Park and Go Light • Komfortseter i delskinn • Oppgradert midtkonsoll • Elektriske vinduer bak

• 16’’ sommer- og vinterhjul


Årgang 24 - nr 2

23

FRA KR

Pris er inkl. frakt og leveringsomkostninger levert Skien. Lokale frakt og leveringspåslag kan forekomme. Bildet er illustrasjonsfoto og utstyr kan avvike. Forbehold om trykkfeil. For mer info citroen.no.

Mobile Skien AS, Grønnlikroken 3, 3735 SKIEN 35 69 00 00, skien@mobile.no, www.opel.no

e-EDITION Kun 1.990,– /mnd* Tilbudet inkluderer: • Vinterpakke • Sikkerhetspakke • Sikt- og lyspakke • Multimedia 7” Touchscreen • Opel Connect • Apple CarPlay™ og Android Auto™ • LED nær- og fjernlys

Mobile Skien Grønlikroken 3, 3735 Skien • Telefon: 35 69 00 00 • skien@mobile.no • www.mobile.no *Privatleie: 1.990,– pr. måned inkl. termingebyr. Startleie/etableringsgebyr: 33.690,–. 36 mnd/36.000 km. Totalpris: 105.330,– vil variere med rentenivået. Alle priser er inkl. frakt Drammen. Lokal frakt kan tilkomme. Avbildede modeller kan avvike tilbud. Forbehold om feil.


24

Februar 2021 Foto: Audi

GUMPENS AUTO GRENLAND

E-TRON GT: AUDIS FØRSTE ELEKTRISKE SPORTSBIL For et par uker siden lanserte Audi sin nyeste elbil, e-tron GT; et helelektrisk fartsvidunder!

B

ilen, som er bygd på samme plattform som Porsche Taycan, er intet mindre enn en real sportsbil. - I motsetning til SUV-en e-tron er dette en firedørs sedan, som kommer i en vanlig utgave og en enda friskere RS-versjon. Dette er modeller for dem med passion for bil, smiler Erik Strangstadstuen ved Gumpens Auto.

KRAFT OG YTELSE I utviklingen av de nye modellene har Audi sørget for at aerodynamiske former er blitt til funksjonelle detaljer – fra de smarte luftinntakene foran, til hjulhusene med luftgjennomstrømming og den markante diffusoren bak. - Med proporsjonene til en Gran Turismo – bredt og lavt karosseri og lang akselavstand – er bilen både sportslig og godt egnet for hverdagskjøring. Karosseriets design signaliserer kraft og ytelse, forteller salgssjefen.

OPPFYLLER DRØMMER Aerodynamikken i e-tron GT kan tilpasses aktivt etter kjøresituasjonen. - Dette er en modell som er skapt for å leke seg! Her er alle forhold lagt til rette for at føreren skal få oppfylt drømmene sine, både de rent visuelle og – ikke minst – de som handler om selve kjøringen, understreker Strangstadstuen. NYUTVIKLET QUATTRO Firehjulstrekk besørget av to motorer er selvsagt også på plass. - I e-tron GT har Audi utviklet en helt ny versjon av sitt velkjente quattro 4x4-system. Kombinert med det elektriske drivsystemet sørger nå helvariabel quattro firehjulsdrift for en intelligent kraftfordeling mellom hjulene. Har bilen godt veigrep, overføres kraften primært til for­ akselen, forklarer han. GÅR UNNA Audi e-tron GT har en samlet motoreffekt på 350 kilowatt (476

LANSERT: Audis splitter nye e-tron GT er merkets aller første helelektriske sportsbil. Den hadde verdenslansering for et par uker siden.

hk), og et moment på 630 newtonmeter. I såkalt «boost-modus» økes effekten til 390 kilowatt (530 hk). Null til hundre går unna på 4,1 sekunder. - Velger man RS-utgaven så får man en bil som leverer 440 kilowatt (598 hk), og et moment på 830 Nm. I «boost-modus» økes effekten til hele 475 kW (646 hk). RS e-tron GT gjør null til hundre på 3,3 sekunder.

BEKYMRINGSFRI KJØRING Litiumionbatteriet på 800 volt, som er integrert i understellet, har en usedvanlig høy ytelse, både når det gjelder lading og kjøring. Med rekuperasjonssystem gir det en rekkevidde på inntil 488 km i henhold til målemetoden WLTP. - Med nye e-tron GT gjør Audi elektrisk langdistansekjøring til en realitet. Grunnen er avansert teknologi som gir en unik ladekurve.

RS-UTGAVE: Audi e-tron GT kommer også i en enda friskere RS-utgave.

Det gjør at den maksimale ladeeffekt­ en på 270 kW er tilgjengelig lenger, slik at ladestopp på langtur faktisk fungerer. Dessuten tar det mindre enn 23 minutter å lade fra 5% til 80% under optimale forhold. Med smarte løsninger for lading både hjemme og når du er på farten, har det blitt bekymringsfritt å kjøre elbil, avslutter Erik Strangstadstuen ved Gumpens Auto.


Årgang 24 - nr 2

25 Audi vorsprung durch technik

Nye Audi e-tron GT quattro

Audi e-tron GT quattro Plus

Audi e-tron GT quattro Pro

Inkluderer følgende utstyr utover standard: • • • • •

Matrix LED Assistentpakke tur Ryggekamera Ambientebelysning, flerfarget 3-eket multifunksjonsratt med flat bunn, oppvarmet

Inkluderer følgende utstyr utover standard:

• Komfortnøkkel med alarm • Adaptiv kjøreassistent med nødstoppassistent • Avblendbare innklappbare utvendige speil

0–100 km/t.

4,1 s.

Ytelse

530 hk

Dreiemoment

630 Nm

Ladesystem

800 volt

Markedssjef Erik Strangstadstuen Tlf: 95 81 58 38 erik.strangstadstuen@gumpen.no

• Matrix LED • Assistentpakke tur • Omgivelseskamera med parkeringsassistent • Ambientebelysning • Komfortnøkkel med alarm

• 3-eket multifunksjonsratt med flat bunn, oppvarmet • Adaptiv kjøreassistent med nødstoppassistent • Avblendbare innklappbare utvendige speil

• Bang & Olufsen høyttalersystem • Head-Up display • Audi phone box • Adaptiv luftfjæring • Varmeseter bak

Sportslige linjer og progressiv luksus. Med proporsjonene til en Gran Turismo, bredt og lavt karosseri og lang akselavstand, er bilen både sportslig og godt egnet for hverdagskjøring. Karosseriets design signaliserer kraft og ytelse og kombinert med det elektriske drivsystemet sørger helvariabel quattro firehjulsdrift for en intelligent kraftfordeling og godt veigrep, uansett forhold. Se audi.no eller kontakt oss for nærmere informasjon.

Audi e-tron GT quattro Audi e-tron GT quattro Plus Audi e-tron GT quattro Pro

Salgskonsulent Thomas Lunde Gulliksen Tlf: 97 08 20 45 thomas.lunde.gulliksen@gumpen.no

fra 899.900,-1 fra 946.900,-1 fra 999.900,-1

Salgskonsulent Stian Forberg Tlf: 95 99 98 52 stian.forberg@gumpen.no

Gumpens Auto Grenland AS Melkeveien 10, 3919 Porsgrunn. Tlf. 24 03 55 00 Åpningstider: man-fre 08.30-16.30, tors 08.30-19.00, lør 11.00-15.00.

www.grenland.audi.no


26

Februar 2021

STAR BIL

STAR BIL: NORGES STØRSTE ISUZU-FORHANDLER I sitt aller første år som Isuzu-forhandler klarte Star Bil kunststykket å gå helt til topps blant samtlige av merkets forhandlere i Norge. Det er en prestasjon verdt å feire, noe som gjøres i disse dager!

Å

være den største Isuzu-forhandleren i landet i 2020 er noe vi setter utrolig høyt. Dette er et mål som vi har jobbet hardt for å nå! Men vi har naturligvis ikke klart dette på egenhånd; uten topp produkter, godt samarbeid med importør og gode kunder i distriktet som vil ha det beste, ville vi ikke vært der vi er i dag. Derfor ønsker vi å dele fortjenesten med dem, og feirer nå med å gi kjempepriser på leasing, sier Håkon Hem ved Star Bil. - STIKK INNOM! Han skynder seg å legge til at det også er penger å spare for dem som ønsker å kjøpe nybil. - Vi har ikke glemt noen, smiler han, og forteller at alle som kjøper ny Isuzu i disse dager får med vinterdekk og metallic lakk på kjøpet. Salgssjefen oppfordrer alle som går i tanker om å skaffe seg en ny Isuzu til å stikke innom den lokale forhandleren på Rødmyr

for å få et konkret pristilbud – enten det dreier seg om leie eller kjøp. NÆRT SAMARBEID Helt siden de fikk Isuzu i porteføljen har Star Bil hatt et tett samarbeid med Arctic Trucks i Drammen. - Dette er et firma som har spesialisert seg på ombygging av pickup-er og store SUV-er, typiske arbeidshester slik som Isuzu D-Max. Arctic Trucks leverer ulike ombyggingspakker etter kundenes ønsker og behov, og kan således gjøre din pickup til akkurat den bilen du ønsker! PICKUPFEST Næs forteller at Arctic Trucks ombyggingspakker bestilles samtidig med at man inngår en kjøpsavtale. - Vi sender bilen til Drammen, der den blir satt opp etter kundenes spesifikasjoner, og så kommer den til oss når den er klar for utlevering. For å vise litt av hva Arctic Trucks

har å by på arrangerer vi en skikkelig pickupfest så snart situasjonen med Covid-19 har roet seg. Da vil alle interesserte få et innblikk i hvilke muligheter som fins for spesialtilpasninger. Forhåpentlig kan vi invitere til dette arrangementet allerede i løpet av våren! NY UTGAVE Isuzu D-Max er for øvrig kommet i en splitter ny utgave, som er utstyrt med en forbedret egenutviklet motor. I følge salgssjefen er det snakk om klassens mest effektive. Arbeidsjernet kan leveres i en ­rekke ulike utgaver, alt avhengig av kunde­nes behov. - Innstegsmodellen, D-MAX Pickup 4x4, leveres med ny 6-trinns automatgirkasse, og nytt bakhjulsoppheng for bedre sikkerhet ved tung last. Den er i likhet med de øvrige modellene blitt raskere og sterkere – både med og uten last, avslutter Håkon Hem ved Star Bil.

BEST I NORGE: I sitt første år som Isuzu-forhandler gikk Star Bil helt til topps på salgslist­ ene. - Det ønsker vi å feire med kundene våre, og vi gir i disse dager store prisavslag på både leasing og nybilkjøp, sier Håkon Hem.


Årgang 24 - nr 2

27

– DIN ISUZU-FORHANDLER I GRENLAND - PÅ TOPPEN AV RØDMYR!

NYHET!

2 eller 4 dører Manuell eller automat Differensialsperre 4x4 med lavserie

HELT NYE ISUZU PICK-UP

3,5 tonn hengervekt 9" informasjonsskjerm ADAS: nivå 2 selvkjøring Lavt utslipp og forbruk

Leasing fra

Ekstremt høyt utstyrsnivå

Sterke

1.990,-

Klasseledende sikkerhet

KONGEN AV PICK-UP HAR BLITT HELT

99.000,- innskudd. Etablerings- og termingebyr VELG MELLOM tilkommer. NY! Black Edition

OMFATTENDE UTSTYRSPAKKE Adaptive cruise control, regnsensor, automatiske fjern og nærlys, BI-LED automatiske nær og fjernlys, elektronisk differensialsperre, 9 tommers multimediaspiller med Apple CarPlay og Android, ryggekamera, 8-veis elektrisk setejustering, skinnratt, høyttalere og mye mer.

Eks mva

Trooper Magnum

ÅPNINGSTIDER Arctic Truck Man-fre: 08.00-17.00 Tors: 08.00-19.00 Lør: 10.00-15.00

Trommedalsveien 239, Skien Tøffest i klassen • isuzu.no tlf: 35 90 04 90


28

Februar 2021

FRA NULL TIL 100...

Nyheter fra Nissan Qashqai blir første Nissan i Europa som skal tilbys med e-Power, et hybridsystem Nissan foreløpig er alene om, men som har vist seg meget populært i Japan. E-Power skiller seg ut ved å benytte en elmotor tilsvarende den som sitter i modellen Nissan Leaf for å drive hjulene, men i stedet for en batteri-

pakke på hundrevis av kilo benytter Nissan en liten forbrenningsmotor som genererer strøm til et kompakt batteri som i sin tur driver elmotoren. I Qashqai leveres e-Power med drift på forhjulene og en effekt på 140 kW (190 hk), samt maks dreiemoment på 330 Newtonmeter. Interiøret blir også

nytt der infotainment-systemet har en skjerm på ni tommer og er kompatibel med Android Auto og Apple CarPlay. Sistnevnte med trådløs oppkobling. Et Bose Premium Sound-system med 10 høyttalere sørger for underholdningen. Nye Qashqai skal være klar for Norge til sommeren.

Mot slutten av 2021 lanseres det også en ny elektrisk crossover fra Nissan. Ariya kan fort bli Nissans nye bestselger sammen med Qahsqai.

Har du hørt om kinesiske IM? Bak IM Motors står de tre gigantene SAIC Motor, Shanghai Pudong New Area og Alibaba Group. Mange nordmenn kjører allerede rundt i MG og Maxus biler som er produsert av SAIC Motor, Kinas største bilprodusent. Shanghai Pudong New Area har du kanskje ikke hørt om, men det er en teknologipark hvor 100.000 mennesker jobber. Og nettgiganten Alibaba har mange nordmenn bestilt

Ikon vekkes til live: Renault 5 Nyheten blir selvsagt elektrisk og Renault kaller konseptbilen Prototyp 5. Den franske giganten, med hovedkvarter i Boulogne-Billancourt i Frankrike, skal lansere syv nye, elektriske biler innen 2025. Prototyp 5 er en konseptmodell som er tydelig inspirert av modellen Renault 5, som ble produsert mellom 1972 og 1996. Foreløpig er det ikke sluppet informasjon om motor eller batterier/rekkevidde, men det skal

kun være snakk om en elektrisk versjon. Akkurat som originalen, er den en kort og kompakt bil som fungerer godt i urbane miljøer. Renault planlegger også en slankeoperasjon av gruppens seks ulike bilplattformer. Dette skal reduseres til tre. Antall drivlinjer skal reduseres fra dagens åtte til fire i fremtiden. Alle nye Renault-modeller skal tilbys som elbil eller hybrid.

varer fra. Disse tre enorme firmaene står altså bak Zhiji Motor og har store ambisjoner i bilverdenen og først ut er elektriske IM EV. Batteripakker fra hele 93 kWh til 115 kWh med en rekkevidde på nesten 1.000 km blir lovet. Trådløs lading og kameraer på 150 millioner pixler kan nevnes. Bilen blir presentert på Shanghai Motor Show og kan forhåndsbestilles allerede i april.


Årgang 24 - nr 2

29

BMW X1.

LEASINGTILBUD MED 0,- I INNSKUDD.

Leasing/privatleie på BMW X1 Plug-in Hybrid xDrive 25e eDrive Edition: NÅ

4.099,- PR. MÅNED

• Innskudd 0,• Etablering 5.488,• Totalkostnad 202.240,• Bindingstid 4 år/40.000 km Månedspris inkluderer vinterhjul og serviceavtale. Utstyr inkludert: Stor navigasjon, LED-lys, sportsseter, ryggekamera, parkeringssensorer, DAB+-radio, blåtann, cruisekontroll med mer.

Leasing/privatleie 4 års bindingstid/40.000 km. Startleie/etableringsgebyr kr 5.488,-. Månedsleie kr 4.099,- og totalpris kr 202.240,- vil variere med rentenivået. Forbruk blandet kjøring 0,18-0,19 l/mil, CO2-utslipp 41-43 g/km. Kampanjeperiode t.o.m. 31.03.2021. Illustrasjonsfoto. Avbildet modell kan avvike fra standard. Vi tar forbehold om trykkfeil.

Alt som gjelder BMW. Og litt til. Ring oss på telefon 915 08555, chat med oss på bilia.no og følg oss på facebook.com/bilianorgebmw

Oslo/Viken: Drammen, Follo, Gol, Hønefoss, Skøyen Innlandet: Kongsvinger Vestfold og Telemark: Skien, Tønsberg

bilia.no/bmw


30

Februar 2021

Ekstra gode

leasingtilbud

hos Gumpens Auto Grenland ID.3 1ST Plus

inkl. vinterhjul og Service- og Vedlikeholdsavtale

(kun noen få biler igjen)

kr 3.489*

pr mnd

Totalt kr 207.864

** Priseks. privatleasing. Termingebyr kr 85 og etableringsgebyr kr 4.240 kommer i tillegg. Startleie/etabl.gebyr kr 75.000. Avtale: 3 år/30.000 km.

T-roc Sport Exclusive 150HK 4MOTION DSG inkl. vinterhjul og Service- og Vedlikeholdsavtale

Passat GTE Exclusive inkl. Transportpakke, Exclusivepakke, mørkt taktrekk, vinterhjul og Service- og Vedlikeholdsavtale

Golf GTE eHybrid 204HK DSG inkl. vinterhjul og Service- og Vedlikeholdsavtale

Leasing pr mnd

Leasing pr mnd

Leasing pr mnd

kr 3.448* Totalt kr 208.251

** Priseks. privatleasing. Termingebyr kr 107 og etableringsgebyr k r 5.300 kommer i tillegg. Startleie/etabl.gebyr kr 75.000. Avtale: 3 år/30.000 km.

kr 4.343* Totalt kr 240.462

** Priseks. privatleasing. Termingebyr kr 107 og etableringsgebyr kr 5.300 kommer i tillegg. Startleie/etabl.gebyr kr 75.000. Avtale: 3 år/30.000 km.

Alle tilbud gjelder til 31.03.2021. Drivstofforbruk blandet kjøring: T-Roc fra 5,6 l/100km. CO2-utslipp fra 146 g/km. Golf GTE eHybrid fra 1,5 l/100 km. Strømforbruk kombinert kjøring: 14,6 kWh/100km. CO2-utslipp: 26 g/km. Passat GTE fra fra 1,2 l/100km og CO2-utslipp fra 28 g/km. Strømforbruk blandet kjøring fra 15,5 kWt/100km. ID.3 1ST: Strømforbruk kombinert kjøring: 15,6 kWh/100km. CO2-utslipp: 0 g/km. Verdiene vil endres etter valgt utstyr. Avbildet modell kan avvike fra standard. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik.

Gumpens Auto Grenland AS Melkevegen 10, 3919 Porsgrunn. Tlf. 24 03 55 00 E-post: gumpen.grenland@gumpen.no. grenland.volkswagen.no

kr 2.575* Totalt kr 176.814

** Priseks. privatleasing. Termingebyr kr 107 og etableringsgebyr kr 5.300 kommer i tillegg. Startleie/etabl.gebyr kr 75.000. Avtale: 3 år/30.000 km.


Årgang 24 - nr 2

31

FORD EXPLORER LADBAR HYBRID

FORD EXPLORER LADBAR HYBRID FRA 5.990,- /MND med 0,99% rente

Fullverdig 7-seter med hele 457hk og alt av utstyr som standard.

Prisen er inkludert frakt og levering. CO2-utslipp 71 g/km (3.0l 457HK ladbar hybrid). Blandet drivstofforbruk 0,31 (3.0l 457HK ladbar hybrid). Tilbudet kan ikke kombineres med andre rabatter. Startleie/etabl.gebyr: kr 105 988,-. Månedsleie: kr 5 990,-. Totalpris: kr 321 614,- vil variere med rentenivået. Avtaletid: 3 års bindingstid. Total kjørelengde: 45 000 km. Forutsetter kredittgodkjenning av Ford Credit. Forbehold om prisendringer og trykkfeil.

SOLBERG BIL SKIEN 3736 Vestre Buktenvei 11 Tel. 35 58 35 20 www.solbergbil.no

SOLBERG BIL NOTODDEN NOTODDEN 3676 Merdevegen 6 Tel. 35025100 www.solbergbil.no

Profile for Stefan Strøm

Telemark Motoravis 2-2021  

Telemarks største motoravis!

Telemark Motoravis 2-2021  

Telemarks største motoravis!

Advertisement