Magazine 2 2022

Page 1

S

P

O

R

T

m

a

g

a

z

i

n

e

# 2 - EDITIE 2022 - JAARGANG 44

PAASSTAGE 2022

UITSLAGEN

P. 06

P. 16

PETANQUE FEDERATIE VLAANDEREN


Inhoud Wist je dat

04.

Paasstage 2022

06.

Info clubs

08.

Beach petanque Gent

10.

Petanquereis Kreta - april 2022

12.

Algemene vergadering PFV

14.

Uitslagen kampioenschappen

16.

Provinciaal scheidsrechter worden?

25.

Sportkamp JEUGD 2022

28.

WR 70u petanquen

30.

Zomerkalender 2022

34.

In Memoriam

39.

De titel van dit magazine “Petanque Sportmagazine” is eigendom van de Petanque Federatie Vlaanderen vzw (PFV). De PFV is de landelijke vereniging aangesloten bij:

De PFV groepeert alle aangesloten clubs in de Vlaamse provincies en Vlaams-Brabant, Brussel-Hoofdstad. Zij heeft tot doel de petanque te bevorderen, zowel recreatief als competitief.

• SportAccord; • de CEP (Confédérations Européen de Petanque); • de BPF (Belgische Petanque Federatie) samen met de FBFP; • de FIPJP (Fédération Internationale de Pétanque et jeu Provençal); • Sport Vlaanderen; • het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité); • VIV (Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw).

De PFV behoudt zich het recht teksten in te korten. Elke tekst verschijnt onder de verantwoordelijkheid van de auteur. Overname van teksten, geheel of gedeeltelijk, is slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie. Afbeeldingen, logo’s, … zijn eigendom van de PFV en mogen NIET gescand worden.

Zij is de enige officiële vertegenwoordigster in alle nationale en internationale aangelegenheden voor het Nederlandstalige landsgedeelte.

Redactie: V.U. Reinold Borré Zuiderlaan 13 - 9000 Gent Redactieraad: R. Borré, T. Pennoit

Bondslokaal: Huis van de Sport Zuiderlaan 13 - 9000 Gent Tel. 09 243 11 40 ON: 0418 483 437 RPR Gent @PFVvzw Petanque Federatie Vlaanderen vzw www.pfv.be We zijn voor u beschikboor op: Voorzitter: Reinold Borré - enkel op afspraak Secretariaat: alle dagen van 8u30 tot 12u30 van 13u00 tot 16u30


Voorwoord

voorzitter

Beste petanquevrienden, Wij kunnen met z’n allen blij terugblikken op de afgelopen maanden waar wij opnieuw volop konden petanquen. We kunnen ook uitkijken naar een welverdiende vakantie waar je met volle teugen kan genieten van een leuke activiteit of gewoon languit kan genieten van de zon. Welke vakantie jouw voorkeur ook heeft, geniet er met volle teugen van en laad de batterijen terug op om met optimale energie de komende maanden door te komen. Toch willen wij jullie allen meegeven om voorzichtig te blijven, want de coronapandemie is nog niet voorbij, zo blijkt ook uit de laatste cijfers die niet hoopgevend zijn. Informeer jullie te allen tijde, waar je ook bent, wat de situatie ter plaatse is. Want één zaak is zeker, wij wensen dat iedereen gezond blijft en vooral dat we niet dienen terug te keren naar een situatie zoals in de voorgaande twee jaren. Laten we er daarom met z’n allen voor zorgen dat dit virus onze vrijheid niet terug zal afnemen. Ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen uit die eenzame periode willen geraken en volop in contact willen blijven met onze sport, sportclub en onze vrienden. Een heel belangrijk punt dat wij te vaak aan ons laten voorbijgaan of waar we niet aan denken, is de afwezigheid van clubgenoten of petanquevrienden. Sta eens stil bij wie er al dan niet terug naar de club is gekomen na deze verschrikkelijke periode. Observeer dus jullie omgeving en kijk wie je niet meer gezien of gehoord hebt de laatste tijd. Pleeg een telefoontje of ga eens langs om met hem of

haar af te spreken om zo terug de draad op te pikken. Neem hen mee naar de club om terug de gezelligheid op te snuiven. Wij als federatie zullen er alles aan doen om enerzijds onze petanquefamilie te vergroten en anderzijds onze sport te promoten. In de toekomst is ons doel ook om steden en gemeenten te contacteren en te bezoeken om op die manier hun noden en wensen te kennen in verband met sport in het algemeen en petanque in het bijzonder. Een gezonde levensstijl en bewegen primeert en wij kunnen dan ook met onze ervaringen ondersteuning bieden. Wie kent niet het gezegde: “een gezonde geest, in een gezond lichaam”? Wel, dat zal ook onze leuze en uitdaging zijn voor de nabije toekomst. Dat kunnen wij zeker realiseren door samen met een gezonde en positieve ingesteldheid deze uitdaging aan te gaan. Onze federatie is trouwens meer dan dat. We spelen ook een duidelijke maatschappelijke rol, waaronder het bijeenbrengen van mensen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze reizen die wij organiseren in samenwerking met TUI. Onze reis in de maand september is reeds geruime tijd volzet. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Karin, Willy en Alain te bedanken voor de begeleiding die zij bieden aan de reizigers. Zonder hen zou dit geen succesverhaal zijn zoals we dit nu kennen. Tot slot wens ik namens de federatie alle mensen, die door een ongemak of ziekte getroffen zijn en daardoor niet optimaal kunnen genieten van de komende vakantie, een vlugge beterschap en een vlot herstel toe. Onze zonnige wens aan allen: Blijf altijd hopen; blijf wensen uitspreken Blijf met volle teugen genieten Blijf ter allertijden doorbijten Maar laat jullie niet uit de weg slaan

Reinold Borré voorzitter PFV

3


Wist

je dat

...

…de petanquereis naar La Palma in recordtijd volzet was? Maar liefst 80 petanqueliefhebbers reizen op 14 september af naar La Palma om te genieten van onze sport op een fantastische locatie. Niet getreurd als je er deze keer niet bij bent. We zijn nu reeds in bespreking met onze partner TUI voor de beide reizen in 2023. Wordt dus zeker vervolgd. Hou daarom regelmatig onze website en Facebookpagina in de gaten om snel op de hoogte te zijn.

… je nog kan inschrijven voor het PFV-jeugdsportkamp? Ben je jonger dan 23 jaar en weet je nog niet wat gedaan van 18 tot en met 23 augustus? Twijfel dan niet langer, blader doorheen dit magazine op zoek naar het inschrijvingsformulier en schrijf je in.

… onze federatie ook dit jaar opnieuw deelneemt aan de sportzomer van Sport Vlaanderen? Na onze succesvolle deelname aan de editie vorig jaar staan we dit jaar op twee locaties aan onze Belgische kust. Ben jij in augustus aan de kust? Kom onze stand dan zeker eens bezoeken op 10 augustus te Nieuwpoort of op 16 augustus te Wenduine. Neem je zelf graag deel aan de sportieve activiteiten deze zomer, surf dan snel naar de website van Sport Vlaanderen en schrijf je in.

… je ons kan volgen op verschillende mediakanalen? Hieronder een overzicht. Website: www.pfv.be Facebook: Petanque Federatie Vlaanderen vzw Instagram: Petanquefedvlaanderen Twitter: PFV vzw (@PFVvzw)

… ook in juli en augustus het secretariaat paraat staat voor jou? Tijdens de zomermaanden zullen onze medewerkers naast het nemen van het jaarlijkse verlof ook meehelpen aan externe sportactiviteiten. Dien je dus een bezoek te brengen aan één van onze medewerkers in het Huis v/d Sport, maak dan zeker eerst een afspraak. Zoals steeds kan je ons secretariaat telefonisch bereiken via het nummer 09/243 11 40 of via mail naar secretariaat@pfv.be.

4


2022 21 t/m 26 augustus - PFV sportkamp 3 september - 2e Open PFV jeugdtraining 17 september - PFV-jeugdtornooi

5


Paasstage 2022

Investeren in onze toekomst, zelfs in moeilijke tijden, blijft een cruciaal onderdeel in het beleid van de PFV. En met “onze toekomst” bedoelen we onder andere onze jeugdspelers. Na een lange, té lange periode van relatieve stilstand door de gekende omstandigheden hebben we onze jeugdwerking opnieuw volop gelanceerd.

6

Dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Denk maar aan de fantastische organisatie van het sportkamp in augustus vorig jaar die de herstart van de werking inluidde, de mooie opkomst bij de eerste editie van de “Open PFV jeugdtraining”, de deelname van heel wat enthousiaste jonge leden aan de voorbije Vlaamse en Belgische


jeugdkampioenschappen en noem maar op. Ook op provinciaal niveau zijn de provinciale petanquescholen alles uit de kast aan het halen om de werking zoals voorheen opnieuw op poten te zetten. Een ander project van onze federatie waarbij we verder bouwen aan onze toekomst is de organisatie van de paasstage. Dit is een prachtig initiatief waarvoor enkele jonge talentvolle spelers worden uitgenodigd om gedurende verschillende dagen onder leiding van een internationale toptrainer ondergedompeld te worden in de geheimen van de petanquesport. Ook voor dit initiatief hebben we wat geduld moeten uitoefenen, tot de coronasituatie het dit jaar opnieuw toeliet om op een verantwoorde manier deze stage te laten doorgaan.

Op 11 april werden 13 jonge petanquespelers verwelkomd voor het begin van wat een bijzonder leerrijke stage zou worden. De terreinen van PC De Gulden Kamer te Brugge, waar onze stage opnieuw doorging, werden gretig bespeeld. Onder het toeziende oog van toptrainer, François Grange, en onze eigen PFV-begeleiders werd menig petanquebal gegooid. De ene al wat beter dan de andere, maar iedere bal met een doel voor ogen en petanquekennis rijker. Geloof ons wanneer we zeggen dat de deelnemers als andere, betere spelers naar huis zijn gegaan. Ook voor onze PFV-begeleiders werd het trouwens een leerrijke stage met een onbetaalbare ervaring die ze gretig zullen inzetten in de werking binnen de provinciale petanquescholen. Aan alle PFV-begeleiders en vrijwilligers van PC De Gulden Kamer: een dikke merci. Ook dankzij jullie inzet was het opnieuw een groot succes. En zeker niet te vergeten, bedankt aan alle jonge deelnemers voor de tomeloze inzet en onvermoeibare leergierigheid. De stage voor volgend jaar staat ook opnieuw ingepland. Aan onze jonge talenten om zich te “tonen” en kans te maken geselecteerd te worden voor een unieke ervaring.

7


Info

voor de clubs

Houden algemene vergadering en neerleggen jaarrekening Voor veel vzw’s is juni een belangrijke maand. Vzw’s waarvan het boekjaar gelijk loopt met het kalenderjaar, moeten ten laatste op 30 juni de jaarlijkse algemene vergadering houden. Aansluitend dient ook de jaarrekening neergelegd te worden.

Verplicht elektronisch betalen Vanaf 1 juli 2022 zijn alle ondernemingen verplicht om hun particuliere klanten ten minste één elektronisch betaalmiddel aan te bieden. Betalingen met contant geld blijven echter nog steeds mogelijk. In sommige gevallen geldt deze verplichting ook voor verenigingen, zelfs die zonder winstoogmerk.

Wanneer wel? Als de vereniging een product of dienst verkoopt op terugkerende basis voor economische doeleinden. Wanneer niet? Als een vereniging enkel diensten aan leden verleent in het kader van hun statutaire doel. Een voorbeeld: betalen je leden enkel lidgeld om deel te nemen aan trainingen of andere activiteiten? Dan geldt de verplichting niet. Zorgt je club ook voor de uitbating van een cafetaria? Dan geldt de verplichting wel.

8

De verplichting geldt niet voor éénmalige of occasionele activiteiten zoals eetfestijnen of koekenverkopen. Meer info omtrent deze verplichting kan u hier terugvinden.

Ontdek Goalplanner. De nieuwe gratis planningstool voor sportclubs Veel sportclubs dromen volop van de toekomst, maar zijn deze dromen ook praktisch en financieel haalbaar? Een antwoord op deze vraag is niet altijd eenvoudig. Ook rijst regelmatig de vraag: ‘hebben we daar wel budget voor?’ Wat jouw doel ook is. Met Goalplanner ontdek je in enkele klikken hoe realistisch jouw dromen zijn. En vooral wanneer ze kunnen uitkomen op basis van de inkomsten en uitgaven van jouw club. Goalplanner is GRATIS tot en met 31 december 2022. Geen verdere aankoopverplichtingen. Vanaf 1 januari 2023 betaal je 20 euro per jaar.

Verenigingswerk Het is eindelijk zo ver. De regeling rond verenigingswerk is helemaal rond. De federale overheid lanceerde op 7 april 2022 de applicaties rond het verenigingswerk (artikel 17). Op 21 april 2022 werd dan door de Kamer het fiscale luik goedgekeurd waardoor nu het hele wettelijke kader duidelijk is. Op de website van de Vlaamse Sportfederatie kan je meer info terugvinden.

9


#Smeerem Zonlicht is onmisbaar voor de gezondheid. Ultraviolette straling zorgt immers voor de aanmaak van vitamine D en dus voor de ontwikkeling van een goed beenderstelsel. Maar de huid is gevoelig voor schadelijke UV-stralen. De bedoeling van deze campagne is om sportende personen te beschermen tegen de gevaren van huidkanker door zonnebrand en hen te sensibiliseren om zich te beschermen. Ook tijdens een spelletje petanque kan de zon genadeloos branden. Bescherm jezelf en gebruik voldoende zonnecrème om jouw gezondheid te beschermen.

Oekraïense vluchtelingen in de club? Een antwoord op de meest prangende vragen! Door de crisis in Oekraïne krijg je als sportfederatie od -club misschien vragen over aansluiting en verzekering van vluchtelingen. Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Netwerk Lokaal Sportbeleid en het Agentschap Integratie in Inburgering slaan daarom opnieuw de handen in elkaar om de bestaande informatie (uit 2016) over sport en vluchtelingen te updaten aan de huidige en de specifieke situatie voor Oekraïense vluchtelingen. Meer info vind je hier.

9


BEACH PETANQUE Gent 2022

Na een té lange pauze van 3 jaar was onze federatie begin juni eindelijk opnieuw terug te vinden op het mooie Sint-Pietersplein te Gent. Op 3 juni vond namelijk de 7de editie van ons beach petanque tornooi plaats. Eindelijk, dachten ook de bijna 80 deelnemers van deze editie. Beach petanque is dan wel wat anders dan we gewoon zijn, maar het is plezant anders. Of is het anders plezant? Enfin, dat iedereen zich heeft geamuseerd, daar bestaat geen twijfel over. Het mooie weer was ook opnieuw van de partij net zoals het enthousiasme van onze deelnemers. Na het aanmelden, waar alle deelnemers onder andere enkele nuttige sportproducten meekregen, werd het fluitsignaal van de eerste ronde gegeven door dienstdoende scheidsrechter, Alex Van Steenput. De deelnemers stonden te popelen om hun kaartje in ontvangst te nemen, spoedden zich naar hun toegewezen terrein en gingen vol aan de bak. Voor elk punt strijdend, maar dan wel in een zalig ontspannen en verademend vriendschappelijke sfeer.

10

Na 3 ronden spelplezier en vlekkeloos opvolgwerk aan de wedstrijdtafel door, Bo Baudoncq, was ook voor deze editie het verdict gevallen. Zorg dat je er volgend jaar ook bij bent!


De winnende ploeg met vlnr: Roland Butzen, Naïm Hirat en Alain De Cock van Oostendse PC

De uitslag zag er als volgt uit: Voornaam Alain 1 Naïm Roland Jean-Claude 2 Dennie Jari Dimitri 3 Enzio Kim Pascal 4 Hilda Frederik Carine 5 Dany Jonathan Guy 6 Thierry Chantal Nikolaas 7 Frederik Pascal Marc 8 Kevin Alex Julien 9 Luc Sonia Henry 10 Marc Laurent Jarno 11 Keanu Yana Jan 12 Bart Jurgen Philippe 13 Natascha Robbe

Naam De Cock Khirat Butzen Verkerke Verkerke Haegeman Jacobs Jacobs De Vylder Verhulst De Winter Verhulst Van de Velde Saerens Van der Eeken Van Lancker Claeys Van Haesenbrouck Temmerman Callebert Augé Haegeman Haegeman Haegeman Andries Geeraerts Jacques Beyens De Ketelaere Stroobants Nieuwinckel Nielandt Busschots Tits Parmentier Geeraerts Catry Vanlangendonck Debeuf

naam ploeg

De Betekoppen

De witte kapoenen De Rodenbach jongens De vellekes

Arosa

The Originals

Fred 14 Guido Pierre Daniël 15 Olivier Dirk Luc 16 Willy Jean-Pierre Rudi 17 Patrick Michel Liesbeth 18 Tineke Steve Alex 19 Magda Hilde Pedro 20 Fabrice Barbara Romain 21 Carine Willy Jeroen 22 Frederic Lennart Philip 23 Erwin Michel Valérie 24 Jean Hubert Bjorn 25 Aïssa Anna Heidi 26 Mariska Luc

Beynaerts Pire De Corte Belon Baclet Van der Borght Chevalier Van Laethem Van Der Elst Vansnick Minnaert Gadeyne Struyven Lammens Van Es Hantson Mol De Cock Clauws Clauws De Vlieger Van Hoecke Nopens Cornelis Roobrouck Boery Steensels Vandamme Jonkheijm Salvatorem Roetynck Verhaeghen Verstichele Mané Van Acker Hoozee De Poorter Diddens Van Geijstelen

de Rakkers

PC De Jachthoorn PFV OVL De lustige petanquespelers De dolle panda's

De Donkys

Flamingo Gent

Team Alpha

Schietgerief

Tria

Team Buro PFV

11


Petanquereis Kreta september 2022 Beste petanquevrienden, In 2011 organiseerde onze federatie voor het eerst een petanquereis, sindsdien doen we dat twee keer per jaar. Onze reizen brachten ons in het verleden al naar Ozdere, Antalya en Belek in Turkije, naar Bulgarije aan de zwarte zee, maar ook op Malta, Mallorca, Cos, Corfu en Kreta. Op deze laatste bestemming zijn we over de laatste jaren heen reeds drie keer geweest vanwege het grote succes. Het is een fantastisch hotel, lekker eten, een leuke tuin en een groot petanqueterrein met zicht op de Kretenzische Zee..., kortom het echte vakantiegevoel!

12


Volgende afspraak op La Palma; de reis is wel reeds volzet! Dit eiland is zeer zeker een toplocatie. Ondertussen lopen de onderhandelingen voor april 2023; wie weet waar de reis ons dan zal brengen... Meer nieuws volgt... Groetjes en tot weerziens, Karin

Dit jaar waren er 80 deelnemers, meer kunnen we helaas niet meenemen vanwege de beperking van het aantal terreinen. Iedereen speelt tegen iedereen, geen onderscheid tussen recreanten, competitiespelers of mensen die voor het eerst kennis maken met onze sport! Het was weer een hele leuke groep! Er kwamen gemiddeld meer dan 70 spelers per ronde deelnemen en er werd weer heel wat afgelachen. Tussendoor werden er ook mooie uitstappen gemaakt en verschillende van onze dames gingen shoppen in Heraklion. Alles is mogelijk tijdens onze petanquereizen en niets “moet”, een ideale formule! Onze reis eindigde ,voor velen te snel, met een leuke avond in het Italiaans restaurant van het hotel, dat alleen voor ons gereserveerd was. Onder het eten werden de matchen nog eens over gedaan en de tactieken uitvoerig besproken. Daarna volgde het klassement én ontving iedereen een leuk Grieks aandenken.

13


Algemene

vergadering pfv

Eind vorig jaar, begin dit jaar heerste er nog behoorlijk wat onzekerheid omtrent de te verwachten coronasituatie in februari, de maand waarin traditioneel onze algemene vergadering doorgaat.

en VIV-secretariaat. Omwille van het succesvol verloop van de algemene vergadering vorig jaar konden de medewerkers beroep doen op hun vergaarde kennis en het materiaal van vorig jaar. Hier-

Omwille van die onzekerheid, maar zeker ook omdat zowat alle geschikte locaties reeds bezet waren door allerlei uitgestelde feesten, werd beslist om de algemene vergadering editie 2022 opnieuw digitaal te laten doorgaan.

door kon alvast de intensieve voorbereidingsperiode van vorig jaar behoorlijk wat worden ingeperkt. Uiteraard betekende dit niet dat de medewerkers alles aan het toeval zouden overlaten. Van A tot Z werden de nodige zaken tot in de kleinste details uitgewerkt.

Het voordeel ten opzichte van vorig jaar was dat we met z’n allen ondertussen al behoorlijk wat meer ervaring hebben met de digitale wereld, zo ook de medewerkers van het PFV-

14

Op 24 mei was het zover. Vanaf ’s ochtends waren de medewerkers druk in de weer om alles in gereedheid te


brengen om ’s avonds live te gaan en onze clubbestuurders duidelijk en vlot te bereiken tot in hun huiskamer. Ook de leden van het PFV-dagelijks bestuur waren paraat. De laatste details werden onderling overlopen en om 19u30 kon de vergadering zoals gepland van start gaan. Voor de bestuurders die een woordje richtten naar de aanwezigen was het toch opnieuw wat wennen. Spreken met uitsluitende een camera voor de neus in plaats van een aanwezig publiek, het blijft een vreemde gewaarwording. Interactie en de gezellige aanwezigheid van genodigden wordt toch wel gemist bij deze werkwijze.

Maar een leuk weetje, volgend jaar zal onze algemene vergadering opnieuw “fysiek” doorgaan in de traditionele maand februari. Uiteraard zal hierover nog tijdig gecommuniceerd worden naar alle betrokkenen.

Tot dan.

15


Uitslagen

kampioenschappen

Vlaams kampioenschap jeugd Het Vlaams kampioenschap voor de jeugd ging door op 18 april op de terreinen van PC Boekt (Limburg). De podiumplaatsen zagen er als volgt uit: Miniemen Kampioen: Jules Vermassen - Kynji De Groote 2de plaats: Kendra Quentin - Stan Celis Cadetten Kampioen: Iano Engelbert - Enzio Jacobs Stephanie Willaert 2de plaats: Ferre Beeckmans - Alejandro Dierkens - Kiara Quetin

Beloften Kampioen: Leander De Maertelaere - Emile Den Tandt - Ebbe Vanden Eynde 2de plaats: Keano Vandekerkhove - Joppe Deschamps - Gregory Thysbaert 3de plaats: Jarno Nieuwinckel - Siemen Claes - Nick Thomas

Junioren Kampioen: Yarno Wulgaert - Marten De Vos Yana Busschots 2de plaats: Mauro Ceuppens - Yorben Carlier - Mats Vanden Eynde 3de plaats: Aurélie Geerts - Noa Van De Steen - Louis Maton

16


Vlaams kampioenschap doublet Het Vlaams kampioenschap gemengd doublet vond plaats op 8 mei op de terreinen van PC Dilbeek (Vlaams-Brabant). Bij de dames pakte het duo Suzy Kallenbach & Inge Grootjans de felbegeerde titel en bij de heren ging de gouden plak naar Fabien Plouchard & Ricky Ryckbosch. De eerste 12 ploegen bij de dames plaatsten zich voor het Belgisch kampioenschap dat gepland stond op 29 mei te PC Reynaert. Bij de heren gold dit voor de eerste 24 ploegen. Dames Kampioen: Suzy Kallenbach - Inge Grootjans 2e: Dries Emily - Mertens Reini 3e: Verelst Britt - Merket Sandra Gijsegom Kiana - Neve Emily

Heren Kampioen: Fabien Plouchard - Ricky Ryckbosch 2e: De Meyer Jordi - Van Der Meulen Christiaan 3e: Debouge Daniël - Kockx Nicky Kockx Davy - Verhulst Pascal

5e: Leroy Stracy - Strooband Santana Leffelaer Carina - Van Bogaert Shirley Smolderen Laila - De Meyer Shauni Uyttenhove Eveline - De Vroe Nathalie

5e: Van Lent Kevin - Vleminckx Jerry Jabé Didier - Linet Claude Jorissen Jonathan - Borré Renaat Kucma Christophe - Van De Woestyne Dominique

9e: Beeldens Sandra - Heyrman Petra Simoens Delphine - Mouret Mélissa Meynaert Vanessa - Jeandriens Anastasia Kazmierczak Natachsa - Thevissen Jolien

9e: Steylemans Bjorn - Steylemans Wesley Tits Danny - Smets Jean Pierre Everaerts Eddy - De Maeyer Jeroen Vranckx Jonathan - Meyskens Ken Mariën Tim - Cami Wesley Gruwier Christophe - Liagre Eric De Neve Nicholas - De Neve Simon Vranken Kristof - Lamine Dries 17e: Scheerens Kevin - Van Hecke Jorne Vangeenberghe Dietrich - Hennion Kenneth Claes Brecht - Pugliari Bruno Coen Philippe - Denis Guy Daspremont Joeri - Van Meerbeek Patrick Aerts Michel - Jacobs Geert Kausse Gregorey - Kausse Geoffrey 24e: Baelen André - Cuypers Pim

17


Uitslagen

kampioenschappen

Vlaams kampioenschap triplet Op 15 mei was het verzamelen geblazen op de terreinen van PC De Gulden Kamer te Brugge voor het Vlaams kampioenschap triplet. Bij de dames ging de titel naar het trio Smolderen - De Meyer - Bailleul. Bij de heren stond het trio Plouchard - Kockx - Keulemans op het hoogste schavotje. De eerste 12 damesploegen en de eerste 24 herenploegen mochten hun kansen gaan verdedigen op het Belgisch kampioenschap dat gepland stond op 6 juni te RPUC (Waals-Brabant). Dames Kampioen: Smolderen Laila - De Meyer Shauni - Bailleul Joelle 2e: Vermeulen Daisy - Steylemans Tanya Van Gansbeke Lynn 3e: Ketelaers Christiane - Ramirez Cathy Vancuyck Melissa Luchie Elianne Julma - Knockaert Aline Laforce Christine 5e: Smet Shana - Neuts Leana - Willaert Stephanie Nemedi Nancy - Bulens Carine - Van Heck Miranda De Caluwé Yentl - Smet Nathalie - De Geyter Evy Giraldo Maithé - Doom Melissa - Tratsaert Ilse 9e: Claeys Myriam - Uyttenhove Eveline - De Vroe Nathalie Van Rossen Evi - Michiels Sarah - Elskens Raymonda Morrens Chantal - Lorthior Sonia - Rosiers Martine Van Kets Sabine - Strooband Santana Wulgaert Kelly

18

Heren Kampioen: Plouchard Fabien - Kockx Nicky Keulemans Dimitri 2e: Saegerman Almoed - Thienpont Jean-Pierre - Xaji Bone Hassan 3e: Van De Putte Raphaël - Gyselinck Daniel Van Lent Kevin Van De Woestyne Filip - Eechaut Wesley Backaert Jeannot 5e: Charlier Gaëtan - Wagener Fabien Wagener Romain Ielegems Renzo - Everaerts Eddy Peeters Bram Van Damme Geoffrey - Vranckx Jonathan Meyskens Ken Vancauwenberghe Tibo - Hennion Kenneth Callebert Yves 9e: Rosseeuw Kristof - De Neve Nicholas De Neve Simon De Waegenaere Frank - Deleu Hervé Gruwier Christophe De Wae Patrick - Dessein Yves - Viceroy Steve Christiaens Ronny - Ryckbosch Ricky De Meyer Jordi Kausse Geoffrey - Bleux Kristof Van Mossevelde Dirk Kockx Davy - Haeck Michael - Verhulst Pascal Celis Rob - Rotprakon Wanna - Smets Jean-Pierre De Groote Nick - Uyttenhove Steven Van Geenberghe Dietrich 17e: Van Der Eecken Gino -Kempeneers Alex Khabouchi Hassine Ronny Delvaux - Patrick Suy - Du Lion Petra Haesaerts Alain - Moeyersoons Luc Rampelbergh Francis Bracke Ludwig - Mingolla Serge - Willems Franky Cools Koen - Cools Jens - De Bondt Sandra Charlier Gerald - Kausse Stefaan - Gorreux Laurent Kazmierczak François - Menegon Gianfranco - Kazmierczak Steven Claes Ivo - Van Der Veer Tom - Thysbaert Gregory

V


Van vlnr: Fabien Plouchard, Nicky Kockx, Dimitri Keulemans

Belgisch kampioenschap doublet & triplet Op 29 mei keken de beste doubletten van België elkaar in de ogen om te strijden voor de felbegeerde Belgische titel. Ook de gekwalificeerde PFV-ploegen gingen vol aan de bak.

Uitslag dames Kampioen: Handschoewerker Sharon - Moiny Stephanie 2e: Dries Emily - Deschouwer Kiany 3e: Vogeleer Cateline - Dauphin Lamia 3e: Vanderbemden Sabine - De Block Muriel

Uitslag heren Kampioen: Pilliaire Gaëtan - Feront Didier 2e: Despontin Jean-Claude - Dubois Frédéric 3e: Lorenzino Guiseppe - Barbier Cédric 3e: Gruwier Christophe - Liagre Eric Een week na het BKD, op 6 juni, was het de beurt aan de gekwalificeerde PFV- en FBFP-tripletten om uit te maken wie er dit jaar de titel van beste Belgisch triplet aan zijn/haar palmares mocht toevoegen. Schouwtoneel voor dit kampioenschap waren de terreinen van RPUC te Ukkel.

Uitslag dames Kampioen: Duliban Annick - Defossez Aurélie Vandaele Allison 2e: Champion Severine - Cambier Rose-Marie Ursmer Cathy 3e: Minette Cassandra - Preaux Jessie - Franceschini Priscillia 3e: De Caluwe Yentl - Smet Nathalie - De Geyter Evy

Uitslag heren Kampioen: Steennot Ugo - Maréchal David De Cock Nathan 2e: Jorissen Jonathan - Keulemans Dimitri Kockx Nicky 3e: Thienpondt Andy - Dobbelaere Cedric Vandekerkhove Diego 3e: Alexandre Dylan - Lambert Michaël Randriamiarisoa Zo Nirina

Van vlnr: Joëlle Bailleul, Shauni De Meyer, Laila Smolderen

19


Uitslagen

kampioenschappen

Belgisch kampioenschap jeugd Het BKJ vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag. Voor de editie 2022 betekende dit voor onze jeugd dat donderdag 26 mei als belangrijke dag in de agenda stond aangestipt. De “place to be” was PC Lessines. Hieronder de ploegen die zich op het poduim wisten te knokken. Meer info en foto’s vind je terug op onze website en Facebookpagina.

Miniemen Kampioen: Jules Vermassen - Kynji De Groote 2de plaats: Amaury Verset - Mathis Gustin 3de plaats: Nathan Fisset - Thibaut Fisset Kampioen meisjes: Zoé Neuts - Maude Neuts

20

Cadetten meisjes Kampioen: Kiara Quetin - Lana Claes 2de plaats: Anais Delandsheere - Clémence Gilsoul 3de plaats: Hermionne Lavennes - Cloe Quoniou

Cadetten jongens Kampioen: Jess Verset - Ryan Lavennes - Aaron Daubersy 2de plaats: Arthur Gossens - Noah Steenbergen Remi Poitoux 3de plaats: Iano Engelbert - Enzio Jacobs Louis Maton


Junioren meisjes Kampioen: Elisa David - Lucie David 2de plaats: Leana Bertrand - Noa Van De Steen 3de plaats: Yana Busschots - Aurélie Geerts

Junioren jongens Kampioen: Thomas Colinet - Maxence Lapere Félicien Lapere 2de plaats: Zylan Zielenski - Lucas Duterne Fabio Bartolini 3de plaats: Yarno Wulgaert - Keanu Nielandt Marten De Vos

Beloften dames Kampioen: Madison Vleminckx - Sarah Dubois 2de plaats: Amandine Pastoret - Lamia Dauphin 3de plaats: Maddy De Saedeleer Femke Renneboog 3de plaats: Margaux Troch - Stephanie Willaert

Beloften heren Kampioen: Corentin Lesoye - Nathan Decock Esthebane Petit 2de plaats: Tristan Alexandre - Theo Lecompt Nicky Kockx 3de plaats: Thomas Stormacq - Maxime Houf Sylvester Lefevre 3de plaats: Andy Malcorps - Ugo Steennot Marvyn Andries

21


Uitslagen

kampioenschappen

Vlaamse Interclubbeker veteranen De Vlaamse interclubbeker, een kampioenschap waarbij de clubs zich aan elkaar meten, zorgt traditiegetrouw voor mooie en spannende partijen. Op woensdag 15 juni stond de VIB veteranen op het programma op de terreinen van PC Donkmeer (Oost-Vlaanderen). Check hieronder hoe jouw favoriete club heeft gepresteerd.

DAMES Rang Club 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

22

PC LIER PC GENENBOS PC HEMELHOF PC VERBROEDERING KPC SCHORPIOEN SPEM NIEUWPOORTSE PC PC REYNAERT PC DE BERK PC DILBEEK PC ESSEGHEM PC DE BOUCHON PK DE EVERS PC DE BEVERS PC CHAPOO PC GENK

HEREN Overwinningen

Rang

11 10 9 9 8 8 8 8 8 7 7 7 6 6 4 4

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Club KPC SCHORPIOEN PC LIER PC ZIG ZAG NIEUWPOORTSE PC PC DILBEEK KP MISTRAL PC ESSEGHEM PC REYNAERT PC WEMMEL PC GULLEGEM PC OKAPI PC GENENBOS PC SINT-TRUIDEN PC ZELZATE WIJNEGEM PC PK DE EVERS

Overwinningen 15 14 10 10 9 8 7 7 7 6 6 6 6 5 2 2


België in het buitenland

Herinner je nog die eerste editie van het WK singles, doubles & doubles mixed? Dat was in 2017 te Gent, fantastisch georganiseerd door de PFV en de vele vrijwilligers. Dit jaar werd voor dit kampioenschap afgereisd naar Karlslunde te Denemarken. De Belgische delegatie die er ging strijden om de felbegeerde titels bestond uit Jessica Meskens, Nancy Barzin, Joël Marchandise en André Lozano. Het doubles kampioenschap verliep zowel bij de dames als bij de heren niet zoals gehoopt. Na de 4 voorronden eindigden de dames op een 24e plaats, onvoldoende om door te stoten naar de 1/8-finales. De heren deden het ietwat beter en bereikten dankzij een 14e plaats na de voorronden wel de 1/8-finales. Hierin keken ze Frankrijk in de ogen en werd helaas verloren met 2 - 13.

bereikt. Hierin kwamen we tegen het immer sterke Thailand uit; een verlies van 4 - 13 betekende het eindpunt. Bij de heren slaagde ook André Lozano er in zich te plaatsen voor de 1/8-finales. Daarin begon hij heel sterk en won overtuigend met 13 - 1 tegen Engeland. In de daaropvolgende 1/4-finale zette hij zijn zegereeks verder en won tegen zijn Tunesische tegenstander (13 - 8). De bronzen medaille was een feit. In de 1/2-finale stond de beresterke Italiaan, Diego Rizzi, tegenover onze landgenoot. André weerde zich dapper, maar moest het onderspit delven. 7 - 13 was het verdict. In het doublet mixed (Nancy Barzin & Joël Marchandise) bereikten we de finalefase van het kampioenschap niet. Tweemaal winst en tweemaal verlies volstond niet om bij de beste 16 te eindigen.

Op het singles kampioenschap werd algemeen beter gepresteerd. Bij de dames, waar Jessica onze kleuren verdedigde, werden de 1/8-finales

23


België

in het buitenland

Drie weken na het WK te Denemarken konden we enkele landgenoten opnieuw aanmoedigen op een internationaal kampioenschap. Van 2 tot en met 5 juni vond namelijk het EK dames plaats te Torrelavega, Spanje. Onze Belgische selectie bestond uit Jessica Meskens, Kiany Deschouwer, Nancy Barzin en Jordane Parker. Jessica Meskens vertegenwoordigde ons land op het kampioenschap precisieschieten. In het triplettenkampioenschap startten de dames met een valse noot; een verlies van 11- 13 tegen Engeland in de 1e ronde. Ze herpakten zich in de 2e ronde en haalden met een 13 - 1 overwinning stevig uit tegen Hongarije. Helaas konden ze er geen overwinningsreeksje van maken, want in de derde ronde werd opnieuw verloren (6 - 13 tegen Denemarken). Winst in ronden 4 en 5 waren nodig om door te stoten naar de finalefase. Zo gezegd, zo gedaan. Ronde 4 werd gewonnen met 13 - 6 tegen Zweden en ronde 5 met 13 - 4 tegen Litouwen. Met een 3 op 5 en een 11e plaatst tot gevolg waren de dames gekwalificeerd voor de 1/8-finales. In deze 1/8-finale kwamen onze dames uit tegen de Tsjechishe Republiek. Op papier zeker een haalbare kaart en de dames losten de verwachtingen in (13 - 5). In de daaropvolgende 1/4-finales was het andere koek... Monaco. Nooit een gemakkelijke tegenstander en zo bleek ook deze keer. 13 - 9 verlies en einde kampioenschap.

24

Jessica en het precisieschieten... het bleek opnieuw een goede combinatie. Via de “repêchage”, waarin ze oppermachtig was, verzekerde ze zich voor een plaatsje bij de beste 8. De volgende horde richting podium was in de vorm van de Italiaanse, Monica Scalise. Jessica startte goed en nam meteen een voorsprong die ze niet meer uit handen zou geven. Een medaille was hierdoor een zekerheid, enkel de kleur lag nog niet vast. Brons...Na verlies in de 1/2-finale tegen de Zwitserse (34 - 41) werd het kleur brons. Proficiat Jessica.


PROVINCIAAL SCHEIDSRECHTER Hoe scheidsrechter worden?

2022

Onder voorbehoud van coronamaatregelen

Voorwaarden tot deelname: •

Lid zijn van de PFV

Kandidatuur stellen zoals voorgeschreven en binnen de voorziene tijd

Tenminste 18 jaar oud zijn op de dag van het examen

Een wachttijd naleven van 3 jaar vanaf het verstrijken van een (eventuele) sanctie

Slagen in de opgelegde proeven en in totaal minstens 80% behalen

Een nieuw lid kan hetzelfde jaar van zijn/haar aansluiting reeds deelnemen

De voorbereiding op het examen zal op Vlaams niveau gebeuren. De datum en de locatie van deze voorbereiding en de locatie van het examen zullen later vastgelegd worden. Dit in functie van het aantal inschrijvingen per provincie.

Meten is weten voor jou?

Heb jij graag de touwtjes in handen? Ben jij een perfectionist op vlak van reglementen? Kan jij goed omgaan met mensen?

Antwerpen: Luc Van Regenmortel - luc.vanregenmortel@skynet.be - 0479/98 98 31 Limburg: Ludo Daniels - pfvlimburg@skynet.be - 0496/28 42 55 Oost-Vlaanderen: Gino Segers - segers.gino@skynet.be - 0475/38 53 91 VB&BH: Marc Nolmans - marc.nolmans@skynet.be - 0475/32 17 31

DATUM (n.t.b.) september 2022 Quotering

West-Vlaanderen: Geert Vanderhaeghe - vdhgeert@telenet.be - 0486/86 71 64

Schriftelijk: 40p Mondeling: 30p Technisch: 30p

Mee te nemen op het examen: recente pasfoto en licentie

Inschrijvingsformulier Naam: ......................................................................................................................... Het Voornaam: ................................................................................................................. Geboortedatum: ........................................................................................................

examen omvat:

1. OPR

Licentienummer: .......................................................................................................  Rol van de scheids

Club: ...........................................................................................................................

rechter

Adres: ......................................................................................................................... 3. Rol van de jury Telefoon/GSM: ........................................................................................................... E-mail: ........................................................................................................................

 Rol van de federaal afgevaardigde

Kledijmaat (polo): ...................................................................................................... 5. Provinciale Dit formulier overmaken aan de provinciale scheidsrechters-

kampioenschappen

verantwoordelijke voor 15 augustus 2022.

25


Info - Pubs P.C.HemelHof 12 binnenbanen 15 buitenbanen

70 buitenpleinen en in 2014 uitbreiding van 7 naar 11 binnenpleinen !

Meli - Melo

elke dinsdagnamiddag om 13u30 en elke vrijdag om 19u30

Iedereen welkom! Blauwkasteelweg 28A * 8310 Sint-Kruis Brugge Tel. 050/37 02 01 * guldenkamer@hotmail.com

Tel: 03 / 651 50 59 Mail: p.c.hemelhof@skynet.be Web: pchemelhof.be Adres: Hemeldreef 5, 2930 Brasschaat Di: Wo: Do: Do: Za: Zo:

Openingsuren: 12:30 tot 18:00 mêlée 12:30 tot 18:00 competitie 12:30 tot 18:00 vrij spel 19:00 tot 23:00 vrij spel 12:30 tot 18:00 competitie/mêlée 12:30 tot 18:00 competitie/mêlée

Club open Dinsdag- en vrijdagavond 19:30 u Donderdagmiddag 13:30 u 9 binnenpleinen en 54 buitenpleinen Oude Bruglaan 49, 9160 Lokeren pcreynaert.be

26


Info - Pubs

Steenweg op Brussel, 113 1780 Wemmel 02/461.30.30

PC ZELZATE : club open op donderdag en zaterdag vanaf 14u00

Open : alle dagen van 13 tot 19 uur Behalve op vrijdag 10 binnenbanen – 18 buitenpleinen

7 binnenpleinen 42 buitenpleinen Adres : Burgemeester Camille Leynlaan 2 9060 Zelzate

Website : www.petanque-wemmel.be

E-mail : pczelzate@gmail.com Tel. Nr. : 09/345 62 84

27


Sportkamp 2022

SPORTKAMP PETANQUE

2022

6 dagen petanque, sport en plezier 21 tot en met 26 augustus 2022

28


Sportkamp 2022 WAAR :

SPORTA-centrum te Tongerlo adres: Geneinde 2, 2260 Westerlo

INSCHRIJVINGSFORMULIER Ja, ik wil graag deelnemen aan het sportkamp!

PRIJS:

Leden PFV: 235 euro Niet-leden PFV: 255 euro Gezinnen: vanaf het 2de kind - 10 euro korting vanaf het 3de kind - 25 euro korting

Ik ben: Naam: Voornaam: Geboren op: Categorie: O miniem / O cadet / O junior / O belofte

In de prijs inbegrepen: 5 overnachtingen, Ik woon te: 3 maaltijden per dag, dagelijks 4-uurtje en Straat + nr: alle activiteiten. Postcode: Gemeente:

INSCHRIJVEN:

Via het inschrijvingsformulier dat u hiernaast kan terugvinden. Meer info vindt u terug onderaan het inschrijvingsstrookje.

MEER INFO: PFV vzw Tim Pennoit Tel: 09/243.11.41 Website: www.pfv.be

tim-pennoit@pfv.be @PFVvzw Petanque Federatie Vlaanderen vzw

Contactgegevens: GSM: GSM ouder(s): E-mail: Ik zou graag slapen op de kamer bij: Kledijmaat T-shirt: Handtekening ouder(s):

Ik stort eerstdaags 100,00 euro op het rekeningnummer van de PFV IBAN: BE97 4469 7072 8149 / BIC: KREDBEBB met vermelding van naam en “Sportkamp 2022 voorschot”. !!!! Bij annulering wordt het voorschot NIET terugbetaald. !!!! Bij annulering minder dan een week voor aanvang van het sportkamp wordt de totale verblijfskost aangerekend. Vraag een formulier aan bij uw mutualiteit voor gedeeltelijke terugbetaling. Meer info bij uw mutualiteit. Het inschrijvingsformulier dient, voor 1 augustus, ingevuld terug bezorgd te worden aan het secretariaat van de PFV.

29


70-uren wereldrecord petanque WR70 is het geesteskindje van Wim Dumont. Wim is 47 en woont al 3 jaar in Middelkerke. Hij trouwde 6 jaar geleden met zijn man Philippe en werkt als chauffeur (bus en tram) bij De Lijn in Oostende. Philippe werkt als zorgkundige in Middelkerke. Samen zijn ze pleegouders bij Pleegzorg West-Vlaanderen. 30


VANWAAR KOMT HET IDEE OM 70U TE PETANQUEN? In 1994 zat Wim met 3 vrienden aan de toog en zeiden ze tegen elkaar, “Waarom zouden we niet eens 60u petanquen?” Zo gezegd zo gedaan en werd er begonnen met trainen op spel en slaap. Na een paar maanden waren ze er klaar voor en werd eraan begonnen om die 60u te volbrengen. De poging werd ondernomen in Steenhuffel en werd ook tot een goed einde gebracht. Helaas werd er nooit een homologatie door het Guinness Book of Records gedaan waardoor er nooit een officiële registratie gebeurde. Het huidige geregistreerde wereldrecord staat op 53u gespeeld door 12 man te Pepinister. Het is voor Wim altijd al een kinderdroom geweest om in het Guinness Book te kunnen staan en nu is het dus de grote kans om deze droom te realiseren. Wim is er klaar voor, nu is het aan jullie om Wim massaal te komen steunen en daar wordt op gerekend!

3. Door een storting te doen op BE87 7370 4627 4194 met vermelding “Wereldrecord Petanquen” + naam en adres. Hoe klein het bedrag ook is, alle beetjes helpen. Vanaf 40 euro wordt er een fiscaal attest afgeleverd door Pleegzorg.

WAAROM PLEEGZORG ALS GOED DOEL? Sinds mei 2020 zijn Wim en zijn man Philippe pleegouders geworden van een meisje dat op 1 april 2020 geboren werd. Wegens beroepsgeheim mogen we jammer genoeg de naam van hun pleegdochter niet vermelden. Ze doet het heel goed bij hun en heeft een normaal leven gekregen. Stabiliteit, genegenheid, structuur, liefde en opvoeding worden haar dagelijks gegeven. Website : www.wr70.be

HOE KUNNEN JULLIE WIM STEUNEN? 1. Door je hier in te schrijven om met of tegen Wim te komen spelen mits een kleine bijdrage van 5 euro/uur. Je kan je uiteraard voor meerdere uren inschrijven. Er kunnen maximaal 5 spelers inschrijven per uur. Uiteraard gaat de opbrengst van de inschrijvingen integraal naar Pleegzorg West-Vlaanderen. 2. Door naar het evenement te komen om te supporteren, iets te komen drinken of een frietje of hamburger te komen eten. Ook een deel van deze opbrengsten gaan naar het goede doel.

bron: www.wr70.be

31


Info - Pubs PC VERBROEDERING Ovenveldstraat 9, 9090 Melle tel:09/252 41 42 e-mail: pcverbroedering@skynet.be

open iedere dinsdag- en vrijdagnamiddag van 14h00 tot 19h00 Iedereen welkom 9 binnenterreinen en 19 buitenterreinen

Hier had uw advertentie kunnen staan... Meer info via tim-pennoit@pfv.be

32


33


ZOMER 2022 ju li vr

01 jul

11u00

PC Genenbos

Masters Lummen 50+

za.

02 jul

9u00

PC Genenbos

Masters Lummen doublet H/HG & dames (10u)

poules

10u30

PC Kortrijk

tornooi doublet

4R + finale

14u00

PC Haeseveld

Memorial Bambust-De Vetter-Baeyens - doublet

4 ronden poules

zo.

03 jul

9u00

PC Genenbos

Masters Lummen triplet H/HG & dames (10u)

zo.

03 jul

10u00

PC De Zeemeermin

sextettentornooi min. 2 dames all. Cat.

14u00

PC Zelzate

tornooi triplet H/HG (recrea.)

4 ronden

13u30

PC Niel

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

14u00

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

13u30

PC Zig-Zag

trofee 50+ speeldag 5

3 ronden

14u00

PC Gent

zomercircuit 50+ - 4 (recrea.)

14u00

PC De Vuurtoren

circuit 50+ doublet

3 ronden

14u00

PC Esseghem

zomercircuit 50+

3 ronden

10u30

PC Gullegem

zomertornooi doublet H/HG en dames

4 ronden

13u30

PC Oetervallei

tornooi doublet 1D + 1H

4 ronden

14u00

PC Stekene

Dag van de dames PFV OVL (o.v.)

13u30

PC Zig-Zag

tornooi triplet H/HG

4 ronden

14u00

KP Mistral

tornooi doublet H/HG

4 ronden

di. wo. do. za.

zo.

34

05 jul 06 jul 07 jul 09 jul

10 jul

di.

12 jul

14u00

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

wo.

13 jul

10u00

Bocholter Petanque

sextet 50+ speeldag 1

6 ronden

do.

14 jul

14u00

Oostendse PC

circuit 50+ doublet

3 ronden

14u00

PC Wemmel

zomercircuit 50+

3 ronden

vr.

15 jul

15u00

PC Zelzate

tornooi triplet dames

3 ronden

za.

16 jul

10u00

PC Reynaert

sextet 2 dames verplicht

6 ronden

13u30

PC Hasselt

tornooi doublet H/HG & 50+

4 ronden


ZOMER 2022

zo.

di. wo. do.

17 jul

19 jul 20 jul 21 jul

13u30

Oostendse PC

Grote prijs Oostende 2H + 1D

4 ronden

13u30

PC Sparrendal

tornooi doublet 1D + 1H

4 ronden

14u00

PC Gent

50+ doublet H/HG

4 ronden

14u00

PC Gent

doublet dames

4 ronden

13u30

PC De Lindepet

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

14u00

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

14u00

PC Zelzate

zomercircuit 50+ - 5

13u30

PC Hasselt

trofee 50+ speeldag 6

3 ronden

14u00

KP Mistral

Open Gentse Feestentornooi - doublet H/HG

4 ronden

14u00

KP Mistral

Open Gentse Feestentornooi - doublet dames

4 ronden

vr.

22 jul

11u00

PC Boekt

tornooi kwintet H/HG

5 ronden

za.

23 jul

13u00

PC De Zeemeermin

Grote prijs Middelkerke 2H + 1D

4 ronden

13u30

Bocholter Petanque

tornooi doublet H/HG & 50+

4 ronden

14u00

PC Reynaert

tornooi doublet H/HG

4 ronden

14u00

PC Reynaert

tornooi doublet dames

4 ronden

10u00

PC Chapoo

sextet tornooi

poules

13u30

Bocholter Petanque

tornooi doublet 1D + 1H

4 ronden

zo.

24 jul

di.

26 jul

14u00

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

wo.

27 jul

13u30

PC Hemelhof

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

14u00

PC Verbroedering

zomercircuit 50+ - 6

14u00

PC Den Akker

circuit 50+ doublet

3 ronden

14u00

PC Singel

zomercircuit 50+

3 ronden

9u00

PC Den Akker

zomertornooi doublet H/HG en dames

5 ronden

13u30

PC Tongeren

tornooi doublet H/HG

4 ronden

14u00

KP Mistral

zomertornooi doublet dames

4 ronden

do. zo.

28 jul 31 jul

35


ZOMER 2022 a u g u st u s di.

02 aug 14u00

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

wo.

03 aug 10u00

PC Hasselt

PKD 50+ LIM

5 ronden

14u00

PC Apollo

zomercircuit 50+ - 7

04 aug 14u00

Oostendse PC

circuit 50+ doublet

3 ronden

14u00

PC Vilvoorde

zomercircuit 50+

3 ronden

05 aug 13u00

KPC Alosta

tornooi 50+ doublet H/HG

4 ronden

19u00

PC Zelzate

Jupiler tornooi doublet H/HG

4 ronden

8u00

PC Oetervallei

12h Oetervallei - doublet H/HG

8 ronden

10u00

PK De Evers

sextetten min. 1 dame verplicht

14u00

KPC Schorpioen

tornooi triplet H/HG

4 ronden

14u00

KPC Schorpioen

tornooi doublet dames

4 ronden

KPC Alosta

tornooi doublet H/HG

4 ronden

14u00

PC Verbroedering

tornooi doublet dames

4 ronden

09 aug 13u30

PC De Rode Loop

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

14u00

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

Interlommel Petanque

sextet 50+ speeldag 2

6 ronden

KPC Alosta

zomercircuit 50+ - 8

Nieuwpoortse PC

circuit 50+ doublet

3 ronden

PC Esseghem

zomercircuit 50+

3 ronden

13 aug 10u00

PC De Lindepet

doubletten H/HG

5 ronden

10u00

PC De Blockskes

sextet - minstens 2 dames

6 ronden

14u00

PC Verbroedering

tornooi doublet H/HG

4 ronden

14 aug 10u00

Nieuwpoortse PC

NZ Gouw H/G +50 en -50 trplet, D doublet

5 ronden

Pelter PC

tornooi doublet H/HG & dames

4 ronden

PC Chapoo

tornooi triplet H/HG

poules

13u30

PC De Vuurtoren

2H+1D of 2D+1H

4 ronden

13u30

Pelter PC

tornooi doublet H/HG & 50+

4 ronden

do. vr. za.

zo. di. wo.

06 aug

07 aug 13u00

10 aug 10u00 14u00

do.

11 aug 14u00 14u00

za.

zo.

13u30 ma.

36

15 aug 10u00


ZOMER 2022

di.

16 aug 13u30

PC Bernardus

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

PC De Zeemeermin

sextettentornooi 50+ min. 2 dames

13u30

PC Genk

trofee 50+ speeldag 7

14u00

PC Haeseveld

zomercircuit 50+ - 9

PC Singel

zomercircuit 50+

3 ronden

PC De Vuurtoren

circuit 50+ doublet

3 ronden

14u00 wo.

do.

17 aug 10u00

18 aug 13u00 14u00

3 ronden

vr.

19 aug 15u00

PC Zelzate

tornooi triplet dames

3 ronden

za.

20 aug 10u00

PC Haeseveld

Open sextet - 1 dame verplicht

6 ronden

13u00

PC Affligem

tornooi triplet H/HG

4 ronden

13u30

PC Genk

tornooi doublet H/HG

4 ronden

PC Oetervallei

tornooi doublet H/HG

4 ronden

KP Mistral

tornooi doublet 1D + 1H

4 ronden

zo.

21 aug 13u30 14u00

ma.

22 aug 13u30

Interlommel Petanque

promotietornooi doublet H/HG

4 ronden

di.

23 aug 13u30

PC Lint

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

14u00 wo.

24 aug 14u00

PC Reynaert

zomercircuit 50+ - 10 (recrea.)

do.

25 aug 14u00

PC De Gulden Kamer

circuit 50+ doublet

3 ronden

PC De Blockskes

zomercircuit 50+

3 ronden

PC Lint

kleurentornooi triplet

4 ronden

13u00

KPC Alosta

tornooi triplet H/HG

4 ronden

13u30

PC Wemmel

palmtornooi triplet H/HG

4 ronden

13u30

PC Boekt

tornooi doublet H/HG & dames

4 ronden

9u30

PC Verbroedering

sextet all. cat.

13u30

PC Boekt

tornooi doublet 1D + 1H

4 ronden

PC Kontich

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

Nieuwpoortse PC

vaste doubletten

3 ronden

PC Boekt

trofee 50+ speeldag 8

3 ronden

PC Stekene

zomercircuit 50+ - 11

14u00 za.

zo. di.

27 aug 13u00

28 aug

30 aug 13u30 14u00

wo.

31 aug 13u30 14u00

37


ZOMER 2022 se p t e m b e r za.

PFV VBBH

DAG V AN DE B E S T UR E N

4 ronden

13u30

PC De Vuurtoren

Grote Prijs Knokke-Heist H/HG doublet

4 ronden

14u00

PC Donkmeer

tornooi doublet dames

4 ronden

14u00

PC Reynaert

Open Edelimmo tornooi - doublet H/HG

3 ronden

9u00

PC Genenbos

VIB

5 ronden

14u00

PC Gent

Open tornooi burgemeester Gent - triplet H/HG

3 ronden

di.

06 sep 13u30

PC Lier

50+ circuit doublet - H/HG en dames

3 ronden

wo.

07 sep 13u30

PC Sparrendal

trofee 50+ speeldag 9

3 ronden

KP Mistral

zomercircuit 50+ - 12

PC De Zeemeermin

memorial - triplet

4 ronden

13u30

PC Olympia

tornooi doublet H/HG

4 ronden

11 sep 10u00

KP Mistral

tornooi kwartet

6 ronden

13u00

PC De Blockskes

Open tornooi triplet H/HG - D

4 ronden

13u30

PC Olympia

tornooi doublet 1D + 1H

4 ronden

14 sep 10u00

PC Olympia

sextet 50+ speeldag 3

6 ronden

14u00

PC Reynaert

zomercircuit 50+ - finale

9u30

PC Verbroedering

sextet 50+

zo.

03 sep

04 sep

14u00 za. zo.

wo. do.

15 sep

vr.

16 sep 15u00

PC Zelzate

tornooi triplet dames

za.

17 sep 10u00

PFV

JEUGDtornooi doublet

10u00

PC Haeseveld

dames & heren Cup doublet

13u30

PC De Berk

tornooi doublet H/HG

4 ronden

14u00

PC Reynaert

tornooi 50+ doublet H/HG

4 ronden

14u00

PC Reynaert

tornooi 50+ doublet dames

4 ronden

9u00

Oostendse PC

BIB

PC De Berk

trofee 50+ speeldag 10

3 ronden

14u00

PC Haeseveld

heren doublet & dames doublet - 50+

4 ronden

24 sep 13u00

Oostendse PC

memorial Patrick Dhondt doublet H/G

4 ronden

zo.

18 sep

wo.

21 sep 13u30

za.

38

10 sep 13u00

3 ronden


In Memoriam Het Bestuursorgaan en alle leden van de Petanque Federatie Vlaanderen bieden de bedroefde families hun oprechte deelneming aan. Wij wensen de families veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Met diepe droefenis melden wij u het overlijden van de heer Paul ‘Polle’ Vlamir, echtgenoot van mevrouw Rita Van Huffel. Paul werd geboren te Leuven op 21 juni 1953 en is ingeslapen in Vitaz Sint-Niklaas op 26 april 2022. We wensen zijn echtgenote, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Het bestuur en de leden van PC Actief Beveren melden u diep bedroefd het overlijden van de heer Armand Tilleman, weduwnaar van mevrouw Maria Van Puym-

broeck. Armand werd geboren te Verrebroek op 7 maart 1923 en is godvruchtig overleden in het WZC De Notelaar te Beveren op 27 april 2022, gesterkt door zijn geloof. We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe.

PC Meerosa meldt u met grote droefenis het overlijden van mevrouw Jeannine Coninckx, echtgenote van de heer Paul Serrien. Jeannine werd geboren te Merksem op 26 november 1948 en is van ons heengegaan te Antwerpen in het ZNA Stuivenberg op 12 mei 2022. We wensen haar echtgenoot, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

39