Page 1

TRUE EXPERIENCE #31 Introducing our new collection on people living and working in Val d ´Isere, France >>

3


4

TRUE LEGE


Från havet till bergen. Vad skapar en legend? Vi skulle säga själ och hjärta. För utan total hängivenhet når man aldrig de stora framgångarna. Så enkelt är det. Pelle Petterson är en av Sveriges främsta sportsmän genom tiderna. Han har seglat hem OS- och VM-medaljer och dessutom prisats för sin egen produktformgivning. Pelle är också passionerad skidåkare sedan länge och har tävlat i både backhoppning och slalom. Vår senaste kollektion är designad för åkning både i och offpist, med nya tekniska material och genomtänkta detaljer. Inspirerad av kärleken till skidåkning och framtagen i samarbete med åkare på plats i Val d’Isère – möt vårt testteam och OS-medaljören Mathieu Bozzetto som berättar om livet i bergen och vad True Experience betyder för dem.

END #32

5


6


meet mathieu bozzetto

HAKUBA DOWN JACKET PP 1169 SWEATSHIRT PP 5239

Smeknamn: Bombastic eller Bozz Född: I grannbyn Chambery, men har alltid bott i Val d’Isère. Yrke: Professonell snowboardåkare som vunnit flest World Cup titlar för Frankrike och olympisk bronsmedalj i parallell storslalom 2010. Idag arbetar Mathieu med att marknadsföra Val d’Isère, han är expertkommentator för olika sportkanaler och har designsamarbeten med bl a snowboardtillverkare. Bakgrund: Mathieu började som skidåkare, precis som alla andra småkillar i Val d’Isère. Vid 17 års ålder tröttnade han på skidåkningen och började med snowboard som precis blivit en ”innesport”. Familj: Mamma och pappa i Val d’Isère samt syster. Lycklig singel, har en 10-årig son, Camille, som bor i södra Frankrike med sin mamma största delen av året. Hemlig talang: Är duktig på att snickra och bygga. Hemlig dröm: Att bli en ”high-level” surfare. Intressen förutom snowboarding? Kite surfing, mountain hiking, golf, sport i största allmänhet. Vad är bäst med Val d’Isère? Att det finns allt för en sportig livsstil, året runt. Skidåkning, hiking, mountainbiking, swimmingpools, klättring, golf i närheten, fiske etc. Men också att det finns ett bra utbud av shopping, restauranger, barer och nattliv. Bästa backen? Beror på hur man vill åka, systemet i Val d’Isère erbjuder något för alla sorters skidåkare. Bästa offpisten? Svårt att välja, det hänger helt på var snön är bra. Bästa restaurangen? Le Lodge, som är känd för sitt goda kött. Restaurangen ligger på en tvärgata efter första rondellen, i hjärtat av byn. Bästa baren? Bar des Fous i centrum, avslappnat och mysigt med olika live-konserter på helgerna. Bästa minnet från karriären? Utan tvekan bronsmedaljen i OS i Vancouver 2010 och mottagandet vid hemkomsten när 3 000 supporters mötte upp för att fira prestationen. Vad är viktigt med skidkläder? Utvalda tekniska material som fyller rätt funktioner och så snygg design, förstås. Det går inte att bara ha ett plagg utan man måste ha olika plagg för olika sorters skidåkning. Vad betyder True Experience för dig? Att alltid njuta maximalt av livet och göra de rätta valen. Det kan vara att vandra i bergen med min far eller ta en fisketur med min son.

P-LOGO SCARF PP 9134

7


8


W KNITTED CARDIGAN PP 5254 CABLE KNIT SWEATER PP 4281 P-LOGO SCARF PP 9134

9


ATTELAS DOWN JACKET PP 1283 SWEATSHIRT PP 5239 P-LOGO SCARF PP 9134

10


ATTELAS JACKET Avtagbar päls på huvan

Ficka med hållare för smartphone på insidan

Dunfyllning

Formsydda ärmar med mjuk mudd nedtill Vattentäta dragkedjor och tejpade sömmar

11


HAMEAU DOWN JACKET PP 1247 FROST HOODIE PP 5237

12


COL DES MINES 3.0 DOWN JAC KET ATTELAS JAC KET COM BIN JACKET

13


W ELMS SWEATSHIRT PP 4234 KNITTED CARDIGAN PP 5257 RELIANCE TAILOR FIT PP 5281 W KNITTED CARDIGAN PP 5254

14

TRUE EXPERIEN


NCE #33

Welcome to Fall Line Bar Thomas, Josefine och Kajsa i soffan på Fall Line Bar, Route de la Balme efter en lång dag i backen. Baren ligger lite undangömd från centrala Valdi och drivs av ett gäng friåkare. Här finns after-ski häng, mat och musik i en skön blandning. 15


MIDLAYER ZIP PP 4155 W MARTINGY WAX JACKET PP 1234 W WAX DUFFLE JACKET PP 1138

16

ROLL NECK PULLOVER PP 5158


PIERRE WAX JACKET PP 1233 P-LOGO SCARF PP 9134

17


W CABLE KNIT SWEATER PP 4282

18


#34 Jean-Louis Authier ägare av Grizzly Bar i Val Claret. Står hellre vid utomhusgrillen än i skidbacken. Skulpterar i trä och har inrett baren som ett kanadensiskt ”trapper-house”.

HAMEAU DOWN VEST PP 1245

19


TRUE EXPE randonnĂŠ arcelle 21th march

20


ERIENCE #35

21


AGUILLE - SKI STRETCH JACKET PP 1027

#36 22

Namn: Yoann Saintemarie från Millau Säsonger i Valdi: 9 år med jobb som guide, utbildad vid ENSA. Favoritåk: Beror på var snön är bäst… Vad betyder True experience för dig? När jag är med goda vänner i en skön, avkopplande miljö och delar upplevelser med dem. Det kan vara på berget eller när jag forspaddlar.


Vi gick upp tidigt på onsdag morgon för att fixa skidor och stighudar hos Pro Mountain Shop i byn. Än så länge var det lugnt, bara några morgonbesök på bageriet i närheten. Uppe vid Solaise-liften mötte vi Yoann från TopSki som skulle vara vår guide under dagen. Han informerade om väder- och snöförhållanden; ganska lugnt läge, inte mycket vind och bra med snö. Rutten skulle gå över Pont d’Iseran och Arcelle och vidare ner i dalen. Patrik var redo med kamerautrustningen och vi andra hade laddat med vatten och energipåfyllning. Yoann beräknade klättringen till cirka 1 timme och sedan skulle vi få ett riktigt skönt åk ned. Vi började med att ta oss in i Val d’Isère systemet, bort

mot Col-liftarna, sedan hudade vi en lång bit bort mot Arcelle. En svettig och rätt påfrestande stigning, men samtidigt andlöst vacker. Oändliga vita vidder där man känner sig som ett med snön och himlen. Efter micropauser och växlingar mellan öppna och stängda ventilationsdragkedjor nådde vi äntligen toppen och nu skulle hudarna av. Det blåste en iskall vind, men snön var perfekt – precis så torr och lätt som man vill ha den. En ganska skön belöning efter tre timmars (!) fysisk utmaning. För att inte tala om lunchen som väntade på restaurang l’Ouillette.

23


24


W MORZINE - SKI SOFTSHELL JACKET PP 1179 W BLANC SKI TROUSERS PP 2027

25


RASPBERRY

CHARCOAL

ABSINTH

D A R K N AV Y B L U E

POPPY

När du står i backen och det snöar som värst, när solen skiner eller när det blåser och pinar på toppen måste kläderna hålla dig lagom varm. Våra jackor och byxor gör precis det, tack vare funktionsmaterial och genomtänkt konstruktion.

STONE

BLACK

SOFT PINK

GREY MELANGE

C O B A LT

STONEWHITE

DEEP FOREST

SKY BLUE

RACERED

HI :RES SW3L™ MEMBRANE står för High Water Resistance och High Respiratory Functions. SW3L™ betyder att det är ett 3-lagers material med extra saltvattenbeständig och behandlad yta. Detta innebär att Hi:RES SW3L™ är vattentätt och har hög andasförmåga. Det passar till många tuffa sporter, beroende på plaggets design och materialets sammansättning, eftersom det släpper ut transpiration samtidigt som det är vind- och vattentätt. Det är lätt, tåligt och mjukt även vid låga temperaturer. HI :RES™ 2-L MEMBRANE står för High Water Resistance och High Respiratory Functions. Det är ett 2-lagers material med ett hi:res™ membran som är vattentätt och har hög andasförmåga. Det passar till många tuffa sporter, beroende på plaggets design och materialets sammansättning, eftersom det släpper ut transpiration samtidigt som det är vind- och vattentätt. Det är lätt, tåligt och mjukt även vid låga temperaturer. CORDURA® är ett extremt tåligt material från Dupont® som används till förstärkningar på utsatta ställen såsom armbågar, knän och stuss. KEVLAR® är ett extremt slitstarkt material från Dupont®. Materialet är även vatten- och smuts-avvisande och tål temperatur upp till -25°C

S I LV E R

CHARCOAL MELANGE

WHITE

WINDGUARD™ är ett membran som används för att göra materialet vindtätt. MICROPROTECH™ MICROFLEECE Perfekt som mellanlager, absorberar inte fukt utan transporterar istället bort fukten från kroppen.

OLD ROSE

POLARTEC® Polartec® Thermal Pro med DWR vattenavstötande behandling. Fleeceplaggen håller dig varm och transporterar bort fukten från kroppen.

PEARL

BRONZE

S A I LW H I T E

IMPERIAL BLUE

26 GLACIER

GREY


W COMBIN JACKET PP 1121 COMBIN JACKET PP 1120

27


AGUILLE JACKET PP 1027 NENDAZ TROUSERS PP 2281

#37

Namn: Michael Engell Frederiksen från Köpenhamn Säsonger i Valdi: 3, tidigare i Sestriere Favoritåk: The secret spot i Fornet Vad betyder True Experience för dig? De där dagarna med massa snö när man går på randonnée och får känslan av att man har berget helt för sig själv.


29


MEDRAN DOWN JACKET PP 1263

30


#38

Namn: Pontus Lindberg från Stockholm Säsonger i Valdi: Första här och så en säsong i Whistler. Favoritåk: Le Pisteur för det är både krävande och belönande, jag gillar att åka mellan alla klippor. Vad betyder True experience för dig? De där gångerna när man får de där linjerna som ingen annan får. När man ”droppar in” i fältåket – det är en grymt härlig upplevelse. 31


32


#39 Namn: Kajsa Regnér från Göteborg. Friåkartjej som satsar på skidåkningen och sponsras av Pelle P. En elfte plats på NM i Riksgränsen är bästa meriten, men nästa gång går hon för pallplats. Säsonger i Valdi: 3 Favoritåk: Le Pisteur, precis när man åkt upp med Olympique-liften. Vad betyder True experience för dig? När man får upplevelser som ger kickar, t ex ett riktigt bra offpist åk.

W COMBIN JACKET PP 1121

33


BLACK 2L PADDED JACKET Avtagbar huva, anpassad för hjälm.

2-L nylonstretchmaterial för optimal vattenresistens och andasfunktion. Vattentäta dragkedjor.

Liftkortsficka samt Recco® Rescue System.

Mjuka muddar nedtill

BLACK SKI JACKET PP 1291

34


MORZINE JACKET SOFTSHELL PP 1178 BLACK SKI TROUSERS PP 2283

35


#40

36

Namn: Johan Ögren från Göteborg Säsonger i Valdi: 8 och 3 i Österrike Favoritåk: Mickey’s ears, vid toppen av Tovière ut mot Tignes. Vad betyder True experience för dig? Att först kämpa och sedan få ett åk man förtjänar tillsammans med någon man gärna vill åka med.


HAKUBA DOWN JACKET PP 1169 AVORIAZ 3-L TROUSERS PP 2178

37


TRUE EXPER

38


ERIENCE #41

39


#42

Namn: Andreas Hahn från Göteborg Ålder: 22 Säsonger i Valdi: 1 Favoritåk: Ett orört Grand Motte efter dump. Vad betyder True experience för dig? Något man gör med skräckblandad förtjusning, en blandning mellan adrenalin och svett. I naturen på ett högt berg eller öppet hav.

MIDLAYER ZIP PP 4143 MIDLAYER TIGHTS PP 4154 P-LOGO HAT PP 9133

40


PPY PRODUCTION AB. KUNGSPORTEN 1C, SE-427 50 BILLDAL. TEL +46 31 708 47 80, FAX +46 31 708 47 40. INFO@PELLEPETTERSON.SE, WWW.PELLEPETTERSON.COM 41


FOR MORE EXPERIENCE VISIT PELLEPETTERSON.COM

42

Pelle P - AW12-13 (svensk version)  

Katalog för AW12-13

Pelle P - AW12-13 (svensk version)  

Katalog för AW12-13

Advertisement