Trinity Magazine - Lente/zomer 2024 - NL

Page 1

Toptrends in de hotelsector Tips om kosten te besparen Aankomende evenementen Trinity Magazine. Lente/zomer 2024 www.trinitypurchasing.com De nieuwste informatie voor hotelhouders, horecaprofessionals en ondernemers in de zorg OPLOSSINGEN DIE UW ACTIVITEITEN NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN Innovatieve duurzaamheidsoplossingen
Beschikbaarheid: continentaal Europa

INHOUD LENTE/ZOMER 2024

Welkom bij de lente-/zomereditie van het Trinity Magazine. Dit nummer staat in het teken van nieuwe oplossingen en bevat waardevolle, nieuwe marktkennis.

8 WELKOM

Laten we eens kijken wat er in deze uitgave staat

10

14

10

20 ONTMOET HET TEAM

Ian Murphy, Senior Vice President of Supply Chain & GPOs

INHOUD
INKOOPMETHODES IN DE HORECA
OP NAAR DUURZAMERE
HOE TRINITY PURCHASING BUSWELLS HOTEL HIELP OM 120.000 EURO TE BESPAREN
NETWERKAVOND: DE HOOGTEPUNTEN
DE CONCURRENTIE STEEDS EEN STAP VOOR: 6 TOPTRENDS IN DE HOTELSECTOR 26 14 Lente/zomer 2024 3
24 TRINITY PURCHASING
26

30 CESANO

Verander het verblijf van gasten met Cesano’s milieuvriendelijke fietsverhuur

32 DUURZAAMHEID IN DE KIJKER

Partners die gemeenschappen in nood vooruithelpen

36 LANTMÄNNEN UNIBAKE

Bakken voor een betere wereld met Lantmännen Unibake

40 SAMEN NAAR EEN BETERE HOTELWERKING

42 ONTMOET HET TEAM

Charlotte Spanjersberg, Relationship Manager, Netherlands

INHOUD 40 36
30
4 Lente/zomer 2024

44 NURISHH

Ontdek de culinaire specialiteiten van de toekomst

46 EEN VOORPROEFJE VAN DE 4 TOPTRENDS IN DE DRANKENSECTOR IN 2024

52 FLEXFURN

Revolutioneer uw ruimte met Flexfurn’s flexibele meubeloplossingen

58 5 TIPS VOOR EEN ZOMER ZONDER ONGEDIERTE

64 ALPHATRONICS

Verhoog het comfort en de veiligheid van uw gasten met een goed ingerichte parkeerfaciliteit

INHOUD 44 52 64
58 46 Lente/zomer 2024 5

Verhef uw hotel met Guest Supply, een vertrouwde internationale partner voor eersteklas hotelproducten. Wij leveren producten en oplossingen die de ervaring van uw gasten verbeteren, alles verpakt in een service die net zo uitstekend is als de producten die wij leveren.

Wij hebben exclusieve samenwerkingen opgebouwd met gevestigde merken, waaronder Acca Kappa, bekend om zijn geuren en wellnessproducten geïnspireerd door Italiaanse tuinen, en English Spa by Gilchrist & Soames, die de essentie van luxe en Brits erfgoed belichamen.

Acca Kappa, opgericht door de familie Krüll in 1869, belichaamt de essentie van Italiaanse smaak en elegantie, geworteld in het erfgoed van Treviso. Hun tijdloze producten, geïnspireerd door bloemen en planten uit Italiaanse tuinen, weerspiegelen vier generaties vakmanschap en bieden een delicate combinatie van fijne ingrediënten die doen denken aan de essentie van de schoonheid en cultuur van Italië.

De English Spa Collection by Gilchrist & Soames belichaamt het erfgoed van het merk en mengt Engelse botanicals zoals havermout, aloë vera, citroengras en zeekelp voor tijdloze remedies. De collectie is ontworpen om speciale herinneringen en emoties op te roepen en moedigt aan tot genieten van eenvoudige luxe. Ook biedt het een verfijnde maar heerlijke ervaring met zijn prachtige geur van zeegras, citroen en lelietje-van-dalen.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar: news@trinitypurchasing.com www.guestsupply.co.uk

full-spectrum solutions
Beschikbaarheid: continentaal Europa

68 ONTMOET HET TEAM

Marc America, Relationship Manager, Netherlands

70 AFVAL VERMINDEREN EN BEHEREN IN NEDERLAND EN BELGIË

74 QUADIT

Breng je kwaliteitscontrole naar een hoger niveau met Quadit

70 Dank aan onze ondersteunende leveranciers

LAAT ONS “LINKEN” EN SAMEN GROEIEN.

Sluit je aan bij onze LinkedIn-gemeenschap voor de horecabranche om voorop te blijven lopen.

Om onze leden op de hoogte te houden, delen we onze nieuwste inzichten voor horecaexploitanten, die je kunnen helpen je doelen te bereiken.

Blijf op de hoogte, laat je inspireren en neem deel aan het gesprek!

Klik eenvoudig op de onderstaande knop of zoek op LindedIn naar ‘Trinity Purchasing - An Avendra Group Company’. Promoot je bedrijf.

Als je mijlpalen hebt bereikt, prijzen hebt gewonnen of succesverhalen wilt delen, stuur dan een e-mail naar news@trinitypurchasing.com Volg ons op LinkedIn

INHOUD
Lente/zomer 2024 7

AUTEUR

IAN HOLLIDAY VP GROWTH AND RETENTION AVENDRA INTERNATIONAL EUROPE

WELKOM BIJ DE NIEUWSTE UITGAVE

WELKOM
VAN HET TRINITY MAGAZINE!
8 Lente/zomer 2024

Terwijl het economische landschap blijft verschuiven, staan onze experts klaar om je te helpen kosten te besparen, de operationele efficiëntie te verbeteren en je duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Laten we eens kijken wat er in deze uitgave staat.

Duurzaamheidsoplossingen

We zijn er trots op dat we deel uitmaken van de Hospitality Alliance for Responsible Procurement (HARP) in samenwerking met EcoVadis, de grootste vertrouwde leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen. Daardoor kunnen we je bedrijf helpen met duurzame inkooppraktijken en bij het verminderen van scope 3 koolstofemissies.

Aankomende wetgeving

Blijf op de hoogte van recente wijzigingen in de afvalwetgeving in Nederland en België die van invloed kunnen zijn op je bedrijfsvoering, en van onze oplossingen om je te helpen navigeren door deze veranderingen.

Trends in de sector

Blijf de trends een stapje voor met de inzichten van

onze inkoopexperts, die je helpen je menu’s strategisch te herzien om je winst gezond te houden. Duik in de nieuwste dranktrends die de voorkeur van de consument bepalen en verken hoteltrends en innovaties.

Inzicht van uw collega’s Ontdek hoe ze bij Buswells Hotel hun uitdagingen hebben overwonnen, besparingen hebben gerealiseerd en de faciliteiten voor hun gasten hebben verbeterd.

Aankomende evenementen

We blijven evenementen organiseren in België om onze leden te informeren over de nieuwste innovatieve oplossingen, nieuwe producten en diensten in de horeca. De sfeer op deze evenementen is gewoonweg geweldig - ideaal om te netwerken en tips op te doen zodat jouw bedrijf voorop kan blijven lopen. Kijk uit naar onze aankomende evenementen!

We hopen dat je de informatie in deze editie nuttig vindt om je te helpen bij het navigeren door het steeds veranderende landschap. Blijf op de hoogte voor meer spannende updates in de volgende editie!

WELKOM
Lente/zomer 2024 9

OP NAAR DUURZAMERE INKOOPMETHODES IN DE HORECA met

10 Lente/zomer 2024
CULTUUR

We doen er alles aan om de visie van de horeca voor een duurzame toekomst te helpen waarmaken.

DOOR

HAMZAH ABU-RAGHEB

SUSTAINABLE SOURCING DIRECTOR

EN

NATILY SANTOS

VP RESPONSIBLE SOURCING

GLOBAL SUPPLY CHAIN AND GPO

ARAMARK & AVENDRA GROUP

Trinity Purchasing, een bedrijf van de Avendra Group, is er trots op deel uit te maken van de Hospitality Alliance for Responsible Procurement (HARP).

Als een van de oprichters van HARP zetten we ons in om de positieve impact in de hele sector te versnellen door de toeleveringsketen nog duurzamer te maken en initiatieven op ecologisch, menselijk en ethisch vlak op de lange termijn te versterken.

Ons doel binnen HARP is om horecabedrijven over de hele wereld te helpen op een duurzame manier in te kopen, onder meer door hun koolstofemissies in het kader van

CULTUUR

EEN BETROUWBAAR ASSORTIMENT TOEGEWIJD AAN HET PLANEET

LAAT UW MERK DE TOEKOMST SCHRIJVEN!

Personaliseer uw favoriete schrijfwaren. 100%

EN

Onze Ecolutions collective is gemaakt van recycled and natuurlijk materiaal zoals:

Gemaakt met Rilsan olie en andere i ngrediënten van plantaardige oorsprong **

Think BIC www.bicgraphic.com @bicgraphic BIC GRAPHIC BIC® ECOLUTIONS® *Het percentage is berekend op basis van het totale gewicht van de houder . Voor BIC® Ecolutions ® grafietpotloden wordt het percentage berekend op basis van het totale gewicht van het product. **Houder en clip.
HERNIEUWBARE ELEKTRICITEIT
IN EUROPE DUURZAME BEDRUKKING 70 %* Rietsuiker 60%* Gerecyclede koelkasten en yoghurtpotjes 78 %* Afval van fruit en groentetrays 94%* Afval van fruit en groentetrays
MADE
Beschikbaarheid
GEPRODUCEERD
BEDRUKT IN BIC FABRIEKEN Voor meer informatie, scannen

scope 3 (gekochte goederen en diensten) terug te dringen.

HARP is opgericht in samenwerking met EcoVadis, een onafhankelijk wereldwijd bureau voor duurzaamheidsbeoordelingen, met als doel de duurzaamheidsprestaties binnen de toeleveringsketen van de horeca te meten en te verbeteren.

De duurzaamheidsprestaties van leveranciers spelen een cruciale rol in de ecologische, sociale en CO2voetafdruk van de horeca.

Via HARP zullen we de beproefde methodologieën van EcoVadis inzetten om de duurzaamheidsprestaties van de toeleveringsketen te evalueren en te verbeteren. Gezamenlijke verbeteringen in de wereldwijde toeleveringsketen van de horeca bevorderen is een speerpunt van die aanpak.

▶ Trots stichtend lid van de HARP

▶ Samen met EcoVadis de duurzaamheidsprestaties van de toeleveringsketen meten en verbeteren

▶ Klanten helpen duurzaam in te kopen

▶ Klanten helpen hun koolstofemissies in het kader van scope 3 (gekochte goederen en diensten) terug te dringen

▶ De gegevens en methodologieën van EcoVadis inzetten om de wereldwijde toeleveringsketen van de horeca te verbeteren, via samenwerking

Lees het persbericht: bit.ly/harprelease

We zijn er voor u.

Wilt u graag uw milieu-impact verminderen en hebt u daar hulp bij nodig? Neem contact met ons op via news@trinitypurchasing.com.

We helpen u met plezier uw doelen te bereiken.

CULTUUR

120.000 euro te besparen

Een gesprek met:

CASESTUDY
Hoe Trinity Purchasing Buswells Hotel hielp om
14 Lente/zomer 2024

ACHTERGROND

Buswells Hotel maakt deel uit van Original Irish Hotels. Dit prestigieuze, onafhankelijke hotel met 67 kamers ligt op een toplocatie in Ierland: in het hart van de hoofdstad Dublin, naast de universiteit Trinity College en op een steenworp afstand van het park St. Stephen’s Green.

Het kent een lange traditie van uitmuntendheid en is sinds jaar en dag vermaard om zijn uitzonderlijke gastvrijheid. Een boetiekhotel dat gasten uiterst hartelijk ontvangt en een ongeëvenaarde service biedt.

Paul Gallagher leidt het hotel al 27 jaar met een duidelijke visie: streven naar een superieure klantenservice. Naast General Manager van Buswells Hotel is Paul Non-Executive Director van het iconische Convention Centre Dublin, Chair Central Marketing Partnership bij Tourism Ireland, en Vice Chair Board of Directors van Original Irish Hotels, een groep met ruim 50 hotels waaronder Buswells.

Paul heeft altijd in de hospitalitysector gewerkt – onder meer bij hotels in Engeland, Wales, Zwitserland en Amsterdam – en weet dus maar al te

EEN PARTNER IN INKOOP

Het management was vastbesloten om de financiële efficiëntie te verbeteren en de activiteiten te stroomlijnen. En zo werd de crediteurenadministratie van Buswells Hotel grondig doorgelicht. Het voornaamste doel: manieren zoeken om de kosten te verlagen,

goed wat er allemaal nodig is om een hotel zo efficiënt mogelijk te runnen. Hij legt uit:

“Sinds ik aan de slag ben bij Buswells, zijn er heel wat dingen veranderd. Ik herinner me bijvoorbeeld nog de tijd dat reserveringen gebeurden per telex en fax. Mensen verwachten nog steeds dezelfde service als vroeger, maar het reserveringsproces en de manier van werken in het algemeen zijn wél geëvolueerd. Technologie speelt een almaar belangrijkere rol in de ervaring van gasten en het hele beheer van een hotel is intussen uiteraard veel meer gedigitaliseerd. We merken ook dat uitgaven voor de algemene werking onder druk komen te staan door de inflatie. We moeten dat nauwlettend in de gaten gehouden en – belangrijker nog – mogelijkheden creëren om deel te nemen aan groepsinkopen.

de samenwerking met leveranciers te optimaliseren, en de huidige prijsstrategieën van het hotel te benchmarken.

Paul bevestigt: “Na enkele gesprekken met Original Irish Hotels – we delen een centrale marketingafdeling – zagen

CASESTUDY Lente/zomer 2024 15

we in dat het voordelen opleverde om samen middelen in te brengen. We waren ons ervan bewust dat we besparingen konden realiseren als we dat zouden doen voor onze inkopen. We kenden Trinity Purchasing, dat deel uitmaakt van de Avendra Group, en wisten dat het bedrijf gespecialiseerd is in inkoopoplossingen voor hotels. En dus namen we contact op.

Ik nodigde het team van Trinity uit om onder de motorkap van onze activiteiten te duiken en inzicht te verwerven in onze supplychain, onze chef-kok te ontmoeten, onze inkooppatronen te doorgronden en onze totale uitgaven te evalueren omzo na te gaan waar we efficiënter konden handelen en besparingen mogelijk waren. Er zijn tal van externe factoren die prijsverhogingen in de hand werken. Daarom voel je je soms machteloos en denk je dat financiële besparingen onmogelijk zijn. Ik wist echter dat we best konden beginnen met grote uitgavenposten, zoals de inkoop van voedingsmiddelen en dranken, energie, telecomdiensten, verzekeringen en wasdiensten. Daarmee gingen we aan de slag.”

Uitgaven en partnerschappen met leveranciers onder de loep Eerst verzamelden en analyseerden we rapporten over de crediteurenadministratie en facturen van leveranciers. Het team van Trinity evalueerde tevens de kwaliteit van de producten, het prijsconcurrentievermogen en de

servicelevering van verkopers. Uit een onderzoek van de uitgavenpatronen konden tendensen en potentiële besparingsposten afgeleid worden. De kosten werden in categorieën onderverdeeld, de factureringscycli werden grondig bestudeerd, en de contractvoorwaarden werden gecontroleerd op nauwkeurigheid. Verder werd de samenwerking met leveranciers uitvoerig geanalyseerd om inzicht te krijgen in de bestaande communicatie, responsiviteit en probleemoplossing. De afdelingshoofden en medewerkers, waaronder Executive Chef Niall Whelan, werden hier nauw bij betrokken. Zij gaven allemaal heel waardevolle informatie en dat was echt bevorderlijk voor het evaluatieproces.

Sterk inzetten op energiebesparing De experts van Trinity voerden de energieanalyse uit in samenwerking met Radius Energy. Zowel het elektriciteitsals het gasverbruik van Buswells Hotel werd onder de loep genomen. Deze beoordeling benadrukte het belang van een nauwkeurige monitoring van het verbruik bij stijgende prijzen op de energiemarkt.

“Om de energiekosten te beheren, is het zeer moeilijk om cijfers van verschillende periodes met elkaar te vergelijken, omdat de prijzen van dag tot dag lijken te verschillen. Daar is iedereen met wie ik praat in de sector het wel over eens. Het kan een mijnenveld zijn.” Zo verklaart Paul. “Kostprijsberekeningen

CASESTUDY 16 Lente/zomer 2024

voor energie zijn zeer complex en kostenvoorspellingen zijn heel erg lastig. We stelden de hulp van Trinity vanaf dag één en van zijn partner, energiespecialist Radius Energy, dan ook enorm op prijs.

Ze zorgden er onmiddellijk voor dat we minder moesten betalen door voor ons te onderhandelen op de markt. Dat leverde ons een besparing op van zowat 75.000 euro per jaaren dat is een gigantisch bedrag voor een hotel van onze omvang. Ik vertrouw het team en kon me vinden in de aanbevelingen. En ik ben zeer blij dat we zo’n aanzienlijke besparing konden realiseren. Dat komt de financiële duurzaamheid van het hotel echt ten goede.”

Kunnen we er door de sterke supplychain van op aan dat de producten en servicelevering van uitstekende kwaliteit zijn, en besparen we steeds meer en meer.

CASESTUDY Lente/zomer 2024 17

Voedingsmiddelen, dranken en non-food

In de volgende fase werden onze kosten voor de inkoop van voedingsmiddelen, dranken en nonfoodproducten vergeleken met de prijzen van Trinity’s groepsinkopen.

Paul bevestigt: “Uit Trinity’s prijsanalyse bleek dat we jaarlijks nog eens 45.000 euro extra konden besparen op die kosten als we alle aanbevelingen opvolgden. Fantastisch! Want we kunnen gewoon blijven samenwerken met onze bestaande leveranciers of kiezen voor een alternatieve oplossing. Onze chef-kok heeft veel vertrouwen in het team van Trinity. Iedereen zoekt samen met ons naar oplossingen en wil echt weten waar onze behoeften liggen. Bovendien kunnen we er door de sterke supplychain van op aan dat de producten en servicelevering van uitstekende kwaliteit zijn, en besparen we steeds meer en meer.

Naar de toekomst toe zal Trinity indien nodig opnieuw onderhandelen over contracten, om competitieve prijzen te garanderen in overeenstemming met de markttarieven van het moment. We zullen ook profiteren van een gecentraliseerd inkoopsysteem om ons leveranciersbeheer zoveel mogelijk te stroomlijnen.”

Trinity heeft ons geholpen aanzienlijk te besparen en efficiënter te werken in ons hotel. Dankzij alle besparingen is onze nettowinst toegenomen. En dat klinkt alle hotelhouders als muziek in de oren, daar ben ik zeker van.

CASESTUDY 18 Lente/zomer 2024

CONCLUSIE

Over het partnerschap met Trinity zegt Paul: “De samenwerking met Trinity heeft belangrijke besparingen opgeleverd voor ons hotel, en zorgde ervoor dat onze activiteiten veel efficiënter verlopen. Voor grote uitgavenposten in zee gaan met Trinity heeft écht een groot verschil gemaakt. Alle besparingen hebben ook betrekking op onze nettowinst. Door de moeilijke marktomstandigheden willen alle hotelhouders daar wel van profiteren. Daar ben ik zeker van.”

Tot nu toe hebben alle inspanningen voor het hotel geleid tot een besparing van naar schatting 7 procent. Dat komt overeen met ruim 120.000 euro. Het partnerschap resulteerde in praktische en nuttige aanbevelingen om de samenwerking met leveranciers te versterken, tot gunstige voorwaarden te komen en de algemene gang van zaken te verbeteren.

Paul voegt daar tot slot nog aan toe: “Ik beschouwde onze prijzen vroeger als onklopbaar en dacht dat onze partnerschappen helemaal goed zaten. Maar als andere hoteliers me vragen waarom ze de handen ineen moeten slaan met Trinity, dan zou ik hen antwoorden dat de besparingen die we realiseerden door samen te werken met Trinity voor zich spreken.

Hotelhouders worden geconfronteerd met grote uitdagingen – we hebben over het algemeen een gebrek aan tijd en worden getroffen

door inflatie en almaar stijgende kosten. Ondersteuning krijgen van professionals die aan jouw kant staan, maakt écht het verschil. Waarom zou je toelaten dat te hoge leveranciersprijzen knagen aan je marge? Kijk eens naar je voornaamste uitgavenposten – ook al is dat om te beginnen alleen het energieverbruik. Je zult versteld staan hoeveel je daarop kunt besparen. En dat bedrag kan volledig geherinvesteerd worden. Zo kun je de buitengewone gastvrijheid en service bieden die je gasten verwachten.”

We zijn er voor u. Wilt u graag geld besparen op energie, voedingsmiddelen, dranken en nonfoodproducten? Bij ons bent u aan het juiste adres. Laat van u horen via news@trinitypurchasing.com

CASESTUDY Lente/zomer 2024 19

IAN MURPHY

Senior Vice President of Supply Chain & GPOs

Ian Murphy vervoegde het Trinity Purchasing team in april 2023. Als Senior Vice President of Supply Chain & GPO’s is hij erop gebrand om onze klanten in Europa uitmuntende inkoop- en supplychainoplossingen te bieden.

CULTUUR
20 Lente/zomer 2024
ONTMOET HET TEAM

In dit interview komen we te weten hoe zijn loopbaan in de sector er tot nu toe uitzag, waarom hij bij Trinity Purchasing aan de slag is gegaan, en welke ambities hij heeft met het bedrijf.

Kun je iets meer vertellen over je achtergrond in de sector? Ik was 10 jaar in dienst bij een concurrerend bedrijf, waar ik verschillende functies had. De uitgebreide kennis en expertise die ik daar opgedaan heb, onder meer als Category & Sourcing Director en Chief Procurement Officer, kan ik nu inzetten bij Trinity Purchasing.

Wat trok je aan tot een carrière in de inkoopsector? Ik maakte kennis met de inkoopsector tijdens mijn stage als universiteitsstudent. Een jaar lang draaide ik mee op de inkoopafdeling van British Nuclear Fuel. Fantastisch vond ik het. Daarna schreef ik een thesis over procurement. En de rest is geschiedenis, zou je kunnen zeggen. Elk aspect van de sector boeit me enorm. Een functie in die branche is me bovendien op het lijf geschreven. Ik zou het geweldig vinden als meer studenten aan de universiteit zouden kiezen voor een carrière in procurement.

Waarom ben je aan de slag gaan bij Trinity? Ik ben bij Trinity Purchasing aan de slag gegaan omdat het bedrijf een sterk groeipotentieel heeft in Europa. Dat vind ik zeer interessant. Ik

was heel erg onder de druk van de medewerkers die ik ontmoette tijdens het sollicitatiegesprek – van hun warme persoonlijkheid, en alles wat ze doen om ervoor te zorgen dat de onderneming dag na dag uitmuntend presteert voor Trinity leden.

Waar ben je het meest trots op bij Trinity Purchasing? Ik ben trots op onze medewerkers, en dan met name op hoe de inkoopteams zich inzetten om meer waarde te creëren voor onze klanten. Maar ik ben vooral trots op alle inspanningen die we leveren voor de sector. Het doel van onze hele organisatie is tot het uiterste gaan om de allerbeste technologie, de allerbeste innovaties en bovenal de allerbeste klantgerichte oplossingen op de markt te bieden.

Wat vind je tot nog toe het leukst?

Ik vind het vooral leuk om tijd door te brengen in het bedrijf met onze teams, contact te hebben met onze klanten, en mezelf onder te dompelen in de verschillende culturen waar we actief zijn. Op dit moment bevind ik me trouwens op 12 kilometer hoogte. Ik ga op zakenreis naar Canada om daar beste praktijken te delen met een ander bedrijf van de Avendra Group.

Wat doe je graag buiten het werk?

Ik heb twee jonge dochters (van 8 en 5). Mijn vrije tijd gaat vooral naar mijn gezin. Daarnaast houd ik van golf en kijk ik graag naar sport.

CULTUUR
Lente/zomer 2024 21

CROISSANT

/Vandemoortele Professional www.vandemoorteleprofessional.com (*) Haystack marktonderzoek (Frankrijk) uitgevoerd voor Vandemoortele - 104 Franse consumenten van viennoiserie januari 2023 - blinde smaaktest - drie premium diepgevroren voorgerezen croissants van A-merken op de Franse markt DÉ FAVORIET BIJ CONSUMENTEN* Goudkleurige korst Extra v l kna erige laagjes 23% r mboter Met zuurdesem v r n extra vo e smaak MINI SPECIALTIES Mini-salted caramel plait MINI CLASSICS Mixed boxmetmini-viennoiserie(s) boter ontdooien niet nodig!NIEUW CROISSANT PREMIUM NIEUW
Beschikbaarheid
PRE M IUM: LOOKS FABULOUS, TASTES EVEN BETTER

VERBETER JE ONTBIJT BUFFET

Zeg vaarwel tegen single used plastics.

De enige dispenseroplossing die het complete assortiment aan producten voor je ontbijtbuffet aanbiedt: verschillende jams van de zorgboerderij, 100% acacia honing en verschillende noten pasta’s om je vingers bij af te likken. En daarnaast:

• Geen schoonmaak, geen onhandig binnenwerk en een anti-lek.

• Eén strakke lijn om je buffet te pimpen voor al het smeerbare broodbeleg

• Hufterproof, hygiënisch en heel gebruiksvriendelijk

• Duurzaam, functioneel, luxe en betaalbaar.

in heel Europa. Beschikbaarheid
Vertrouwd door meer dan 1.000 hotels

Trinity Purchasing netwerkavond: de hoogtepunten

In december organiseerden we een netwerkavond in de Skylounge van het Lindner Hotel in Antwerpen. Meteen ook het laatste Trinity Purchasing event van 2023. We blikken terug op enkele hoogtepunten van het evenement:

Leest u dit magazine op papier?

Ga naar bit.ly/trinitynee en bekijk het filmpje op YouTube!

CULTUUR 24 Lente/zomer 2024

Meer dan 100 ondernemers en leveranciers uit de hospitalitysector kwamen samen om duurzame connecties aan te knopen, inzichten te delen, successen te vieren en ... te genieten van het adembenemende uitzicht.

Waardevolle netwerkmomenten

Het event was voor horecaondernemers een uniek moment om contacten te leggen en beste praktijken uit te wisselen, met een hapje en een drankje erbij. De aanwezigen kregen de kans om praktische inzichten te weten te komen van collega’s, het team van Trinity Purchasing en van leveranciers.

Inzichten van experts

Experts Glenn Middelhof, oprichter van Tlant, en Olivier Minne, partner bij Food Service Alliance, onthulden innovatieve manieren voor hotelhouders om hun kosten te verlagen, hun CO2-voetafdruk te verminderen, en de ervaring voor gasten te optimaliseren.

De aanwezigen stelden deze praktische tips enorm op prijs. Ze konden de oplossingen onmiddellijk inzetten in hun hotels.

Dirk Vandebosch, Executive Chef bij Crowne Plaza Brugge: “Het event was een fantastische gelegenheid om waardevolle inzichten te verwerven, en nieuwe populaire producten te ontdekken.”

Aanstaande evenementen Geweldig nieuws! Ook in 2024 hebben we heel wat fantastische events gepland, een uitstekende mogelijkheid voor horecaondernemers om te netwerken met collega’s en experts uit de sector, en kennis te maken met de nieuwste baanbrekende oplossingen.

SAVE THE DATES

4 juli

3 oktober

Wij zijn er om u van dienst te kunnen zijn. Onze events voor 2023 gemist? Geen probleem! Ook dit jaar zijn we er voor u. Ontdek hoe wij kunnen helpen om uw bedrijfskosten te verlagen, innovatieve oplossingen door te voeren en uw CO2-voetafdruk te verminderen. Neem contact op met ons via news@trinitypurchasing.com

CULTUUR Lente/zomer 2024 25

De concurrentie steeds een stap voor: 6 toptrends in de hotelsector

De hotelsector evolueert voortdurend. Voor hotels die nieuwe gasten willen aantrekken en ze aan hun merk willen binden, is het cruciaal dat ze steeds de nieuwste trends volgen.

DOOR

TONY DIERCKENS

SENIOR RELATIONSHIP MANAGER

BELGIË

EXPERTISE 26 Lente/zomer 2024

Moderne reizigers willen namelijk meer dan gewoon een bed om in te slapen. Ze zijn op zoek naar een unieke, persoonlijke ervaring en hechten veel waarde aan duurzaamheid en welzijn. Tony Dierckens, Senior Relationship Manager België, vertelt op welke manieren je je hotel laat opvallen, hoe je de tevredenheid van je klanten verhoogt en hoe je succes boekt in het steeds veranderende hotellandschap.

1. AANDACHT VOOR WELZIJN

Nu vakantiehuizen steeds populairder worden, kunnen hotels zich onderscheiden door meer aandacht te besteden aan het welzijn van hun gasten. Met een eigen wellnesscentrum, yogasessies, een gezonde menukaart en slaapbevorderende voorzieningen creëer je een oase waar gasten kunnen ontspannen en hun batterijen opladen. Perfect voor wie op zoek is naar een totaalbeleving.

2. DUURZAAMHEID IN DE HOOFDROL

Milieubewuste reizigers hechten veel waarde aan duurzaamheid. Hotels maken steeds meer gebruik van ‘groene technologie’ zoals slimme thermostaten en ledverlichting om hun milieu-impact te verkleinen en milieubewuste gasten aan te trekken. Met sociale duurzaamheidsinitiatieven, zoals samenwerken met lokale leveranciers, verkleint de CO2-voetafdruk van je hotel nog meer én schep je een waardevolle band met je gasten. Dankzij labels

Met sociale duurzaamheidsinitiatieven, zoals samenwerken met lokale leveranciers, verkleint de CO2-voetafdruk van je hotel nog meer én schep je een waardevolle band met je gasten.

EXPERTISE Lente/zomer 2024 27

Een interessante trend is de opkomst van de ‘restobar’, waar gasten kunnen genieten van luxedrankjes, cocktails en een selectie heerlijke gerechten en snacks.

als Green Tourism en Green Key laat je bovendien duidelijk zien dat je duurzaam te werk gaat.

3. IETS VOOR ELKE GENERATIE

Volgens Olivier Minne van Foodservice Alliance zijn generatie Z en de millennials de motor achter de groei van de hotelsector. Gasten uit die groepen geven de voorkeur aan een premiumervaring en bezoeken vaker hotels, zowel in hun vrije tijd als voor zakenreizen. Voor hen is ‘gemak’ het sleutelwoord.

Olivier legt uit: “In België zien we dat lifestylehotels die zowel voor reizigers als voor locals iets te bieden hebben, enorm in de lift zitten. Deze hotels bieden ook services zoals coworkingplekken, waardoor het dan weer cruciaal is dat er van vroeg ‘s

ochtends tot laat ‘s avonds dranken en voedsel verkrijgbaar zijn. Een interessante trend is de opkomst van de ‘restobar’, waar gasten kunnen genieten van luxedrankjes, cocktails en een selectie heerlijke gerechten en snacks.”

Steeds meer hotels kiezen voor digitale kiosken en contactloos inchecken (met een mobiele sleutel of QR-code) om gestroomlijnder en efficiënter te werken. Zo heeft het personeel niet alleen meer tijd om persoonlijk met de gasten om te gaan, maar kunnen gasten ook snel inchecken wanneer het hen het best past. Daardoor voelt de hele incheckervaring vloeiender en aangenamer aan.

EXPERTISE
28 Lente/zomer 2024

5. EEN PERSOONLIJKE AANPAK

In de horecawereld van vandaag is er weinig dat de gasten meer waarderen dan een écht persoonlijke ervaring. Om op die verwachting in te spelen, maken hotels gebruik van gegevensanalyse: ze analyseren bijvoorbeeld de voorkeuren van hun gasten om een service op maat te bieden, van aanpassingen in de kamer tot gepersonaliseerde menuopties. Die strategie zorgt er niet alleen voor dat gasten in de toekomst met plezier terugkomen, maar ook dat ze meer uitgeven tijdens hun verblijf.

6. BETERE SERVICE & LOKALE SAMENWERKING

Net zoals luchtvaartmaatschappijen worden hotels steeds meer allesomvattende reishubs die extra services aanbieden: pendeldiensten, autoverhuur en zelfs een aanbod aan dingen om te doen in de buurt.

Dankzij dit soort samenwerkingen met lokale bezienswaardigheden en bedrijven bieden hotels hun gasten unieke activiteiten die ze niet snel zullen vergeten én geven ze de lokale economie een boost. Een win-winsituatie voor het hotel en de omringende gemeenschap dus!

We zijn er voor je. Wil je weten hoe onze leveranciers je kunnen helpen om steeds mee te zijn met de nieuwste trends? Geef ons een seintje via news@trinitypurchasing.com.

Er is weinig dat de gasten meer waarderen dan een écht persoonlijke ervaring ... Die strategie zorgt er niet alleen voor dat gasten in de toekomst met plezier terugkomen, maar ook dat ze meer uitgeven tijdens hun verblijf.

EXPERTISE
Lente/zomer 2024 29

Verander het verblijf van gasten met Cesano’s milieuvriendelijke fietsverhuur

Hotels kunnen gasten een unieke en milieuvriendelijke ervaring bieden door de fietsverhuur van Cesano in hun aanbod op te nemen.

ADVERTORIAL 30 Lente/zomer 2024 Beschikbaarheid: continentaal Europa

VOORDELEN VAN FIETSVERHUUR VOOR HOTELS

1

Ecologisch verantwoord

Fietsen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele transportmiddelen. Hotels die fietsen aanbieden dragen actief bij aan duurzaam toerisme en verminderen hun ecologische voetafdruk.

2

Inkomstenpotentieel

Fietsverhuur opent nieuwe inkomstenbronnen voor hotels. Gasten zijn bereid extra te betalen voor de mogelijkheid om de omgeving op een ontspannen manier te verkennen.

3

Meer gasten en langer verblijf

Fietsfaciliteiten trekken een breed scala aan gasten aan, van avontuurlijke reizigers tot gezinnen die op zoek zijn naar een gezonde en leuke vakantie-ervaring. Deze gasten hebben ook de neiging om hun verblijf te verlengen en te profiteren van de mogelijkheid om de omgeving op hun eigen tempo te verkennen.

Als hotel dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, zijn we blij met de ecologische impact van de Cesano e-bikes. Onze gasten waarderen de groene optie en kiezen vaak voor een langer verblijf om meer van de omgeving te ontdekken. Bregt Pillen, General Manager Martin’s Hotel Paterhof

Het aanbieden van Cesano e-bikes heeft onze gastenervaring duidelijk verrijkt. Cesano neemt alle zorgen weg met hun uitgebreide dienstenaanbod. Onze gasten zijn blij dat ze met de e-bikes de prachtige omgeving kunnen verkennen.

Nils Picqueur, Hotel Manager Green Park Hotel Brugge

CESANO: UW PARTNER IN FIETSVERHUUR

Cesano biedt hotels een uitgebreid pakket aan voordelen, waaronder:

Fietsen van topkwaliteit.

Cesano biedt alleen de allerbeste elektrische fietsen aan, zorgvuldig geselecteerd op comfort en prestaties, ongeacht het terrein.

Zorgeloze ervaring.

Van onderhoud en reparaties tot hulp langs de weg, Cesano zorgt ervoor dat gasten zorgeloos kunnen genieten van hun fietservaring.

Diefstalverzekering.

Cesano biedt een diefstalverzekering aan, zodat hotels met een gerust hart fietsen kunnen verhuren.

Contact opnemen. Wil je meer weten over de fietsverhuuroplossingen van Cesano? Neem dan contact op met je Relationship Manager of stuur een e-mail naar news@trinitypurchasing.com.

ADVERTORIAL Lente/zomer 2024 31

DUURZAAMHEID IN DE KIJKER

Partners die gemeenschappen in nood vooruithelpen

Bij Trinity Purchasing helpen we onze klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Daarvoor werken we samen met erkende organisaties en bedrijven die net als wij veel waarde hechten aan kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

AUTEUR DAGMAR SCHOONHOVEN PROCUREMENT MANAGER NETHERLANDS

Dagmar Schoonhoven, Procurement Manager in Nederland, licht twee van onze partners uit die hoteliers milieuvriendelijke oplossingen aanreiken én daarnaast goed doen voor gemeenschappen in nood en de planeet.

We zijn er voor je. Wil je je CO2-voetafdruk verkleinen en heb je advies of hulp nodig bij het inkopen van duurzame producten? Neem contact op met ons team via news@trinitypurchasing.com.

EXPERTISE 32 Lente/zomer 2024

We zijn een trotse partner van de Made Blue Foundation, een stichting die mensen overal ter wereld toegang wil geven tot schoon drinkwater.

Made Blue werkt nauw samen met hotels en moedigt gasten aan om minder water te verbruiken door bijvoorbeeld korter te douchen. Dat is een echte win-winsituatie: de onkosten voor het hotel dalen én de organisatie schenkt de uitgespaarde liters water aan gezinnen in nood.

Dankzij onze samenwerking wordt er voor elk Trinity-hotel dat lid wordt van de Made Blue Foundation 1 miljoen liter schoon drinkwater geschonken aan ontwikkelingslanden. Daardoor worden per hotel minstens veertien mensen geholpen!

En dat is nog niet alles: Made Blue biedt herbruikbare, milieuvriendelijke waterflessen aan die je gasten zelf kunnen vullen in de hotellobby. Zo verbruiken we met z’n allen minder plastic en promoot je milieubewustzijn in je hotel.

Meer informatie vind je op: https://madeblue.org/

THE GOOD ROLL

Maak kennis met The Good Roll, een bedrijf dat 100 % boomvriendelijk toiletpapier maakt van Europees gerecycleerd papier en bamboe. Het papier bevat geen chloor, kleurstoffen of geurstoffen, waardoor het aangenaam aanvoelt én goed is voor het milieu.

Wat The Good Roll pas echt uniek maakt, is hun inzet voor de maatschappij: 50 % van hun nettowinst gaat naar de bouw van toiletten in Afrika. Naast hun duurzame samenstelling hebben deze rollen nog een groot voordeel: ze bevatten dubbel zoveel wc-papier. Daardoor zijn ze een uitstekende keuze voor hotels die kiezen voor kwaliteit en sociale impact.

Meer informatie vind je op: https://thegoodroll.com/nl-nl

EXPERTISE
MADE BLUE

Familieholding met een missie

Q-group is een familieholding actief in de voedingsindustrie.

We bouwen aan een Q-familie van gelijkgestemden en maken ambassadeurs van al onze medewerkers en partners teneinde samen te groeien en de toekomst vorm te geven.

Onze vestigingen

• Het hoofdkantoor van Q-group is gevestigd in Lokeren.

• 4 productievestigingen en logistieke platformen: Lokeren, Neder-Over-Heembeek, Chimay en Neufchâteau

• Kwekerij van eigen runderen (Q-Beef) Dendermonde

• 15.000 m2 aan productiefaciliteiten

• 52 bestel- en vrachtwagens dagelijks op ronde

Multi Meat

Rund

Service

Varken

Kalf

Lam

Paard

Kip

Kalkoen

Halal

Wenst u ondersteuning met/in uw productie? Wij helpen u graag met advies, verkoop, bestellingen, grotere orders door uw klanten, ...

- Altijd op de eerste rij om nieuwe trends aan uw klanten aan te bieden.

- Maak ons uw specifieke wensen en noden kenbaar, en wij leveren maatwerk!

Diversiteit

Van het uitbenen, over portioneren, bereiden, garen van vers vlees, verpakken van charcuterie, tot vege-tarische-, kanten-klare en themaproducten: wij hebben het allemaal, voor de meest veeleisende klanten!

In samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners bieden we u complementaire vers producten die u samen met onze dagverse vleesproducten kunt bestellen.

- Wij leveren u al uw grote bestellingen voor BBQ, Buffet en feest!

- Wees slim en stem uw product en kwaliteit af aan uw exacte verkoopsbehoeften.

Beenhouwerij

Vlees van topkwaliteit, in België geteeld/gekweekt en verwerkt.

Verkoopreferenties

Q-food: 4000 / De Bruycker: 7850 / Q-food Ardenne: 50 / Vegabites: 300 / Salaisons du Hainaut: 250

12.450
5-98-100-0 CMYK0-0-0-100
Q- og stics Q-logistics Q-logistics

Uw kwaliteitsvolle, innovatieve, solide partner in de slagerij/traiteur

• Duurzame, integrale visie op voeding | mens | ecologie - food safety

Regionale

• Sterkste en meest innoverende speler in de sector

• Dynamische en ervaren medewerkers, stevige klantenrelaties

• Correct prijsevenwicht

• Q = bedrijfshygiene, leverbetrouwheid, stiptheid en constante kwaliteit

• Real time, permanente, automatische monitoring van de temperatuur tijdens transport!

• Localisatie via GPS

CHIMAY TRADITION SALAISONS DU HAINAUT

BROODBELEG & SALADES

KANT-EN-KLAAR SERVICEARTIKELEN

THEMAPRODUCTEN

VOLLEDIG DIER

TECHNISCH DEELSTUK

VERS VLEES GEPORTIONEERD

GEHAKT & VLEESBEREIDINGEN

VOORGEGAARD

• Real time data transmissie

levering

factuur

1 • bestelmoment
gamma gamma gamma gamma gamma 3 2 1 4 5
Voor meer informatie, neem contact op via news@trinitypurchasing.com Verstandige keuze! Laat u ontzorgen door onze specialisten! www.q-food.be
en
producten Beschikbaarheid
lokale

Bakken voor een betere wereld met Lantmännen Unibake

AUTEUR MASSIMO RAGATUSO KEY ACCOUNT MANAGER, LANTMÄNNEN UNIBAKE

ADVERTORIAL 36 Lente/zomer 2024 Beschikbaarheid

Bij Lantmännen Unibake zit onze toewijding aan duurzaamheid ingebakken in alles wat we doen. Onze wereldwijde strategie “Baking for a Better World” bestaat uit drie kernpijlers: Klimaat, Gezondheid en Mensen.

Door deze holistische benadering willen we onze negatieve impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd de gezondheid en gelijkheid binnen onze gemeenschappen bevorderen.

NAAR EEN NET ZERO TOEKOMST IN 2050

Ons ambitieuze doel is om in 2050 NET ZERO emissies te hebben, in lijn met onze visie op een duurzame toekomst. Centraal in deze visie staan onze doelstellingen voor het jaar 2030, die onze inspanningen op verschillende fronten sturen.

Klimaat

We hebben rigoureuze doelen gesteld om onze ecologische voetafdruk te verkleinen: we willen de Scope 1 & 2 emissies met 50% verminderen en de Scope 3 emissies met 30%.

Onze initiatieven omvatten het gebruik van hernieuwbare energie, het implementeren van energie-efficiënte technologieën en het optimaliseren van onze productieprocessen om afval en uitstoot te minimaliseren.

ADVERTORIAL Lente/zomer 2024 37

Gezondheid

We geven prioriteit aan voedingskwaliteit en streven naar voldoende vezels in alle brood- en fastfoodproducten voor een betere spijsvertering. Een aanzienlijk deel van ons brood zal meer vezels bevatten. We verminderen het zoutgehalte en verhogen het gehalte aan volle granen in ons hele assortiment. Daarnaast zullen veel van onze zoetwaren minder calorieën per portie bevatten voor gezonder snacken.

Mensen

Onze toewijding aan gelijkheid en inclusiviteit is duidelijk zichtbaar in onze mensgerichte doelen: gelijke beloning, het stimuleren van diversiteit, het bevorderen van gendergelijkheid in het management, het aanbieden van flexibele regelingen voor senioren en het prioriteit geven aan groene certificeringen in al onze vestigingen.

Concrete stappen naar duurzaamheid

Hoewel we vooruitgang hebben geboekt in het terugdringen van Scope 1 & 2 emissies via zonnepanelen, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, is het grootste deel van onze emissies afkomstig van Scope 3 bronnen. In 2023 zijn we begonnen met ons eerste Scope 3-project voor meel, waarbij we samenwerken met lokale boeren voor duurzame praktijken. Ons doel: de CO2-uitstoot van de meelproductie met 30% verminderen tegen 2030, in lijn met ons Climate & Nature-programma voor groenere toeleveringsketens.

Vooruitblik

Op onze reis naar duurzaamheid stappen we over op elektrische voertuigen, onderzoeken we opties voor ovens met een lage CO2-uitstoot, stimuleren we ingrediënten op plantaardige basis en verdiepen we onze partnerschappen met leveranciers. Bij Lantmännen Unibake draagt elk brood bij aan het tegengaan van klimaatverandering en het creëren van een betere wereld. Samen bakken we voor een betere wereld, één brood per keer. Zo maken we een blijvende impact voor toekomstige generaties.

Neem contact op.

Als je meer wilt weten over de oplossingen van Lantmännen Unibake, neem dan contact op met je accountmanager of stuur een e-mail naar news@trinitypurchasing.com

ADVERTORIAL 38 Lente/zomer 2024

plantaardig

Houd me koel. Ik werk het best gekoeld. schud me goed voor gebruik.

Stoom me tot maximaal 65°C. (Niet opnieuw stomen.)

voor m lkLiefhebbers

100% Europese haver

Gemaakt voor en door barista’s

Bron van calcium

100% plantaardig

Mochaccino

INGREDIËNTEN

— Dubbele espresso

Perfecte micro-schuim & Ideaal voor l*tte art

van nature lactose-vrij

220 ml Alpro This Is Not M*LK Barista

12 g vegan m*lk chocoladedruppels

bereiding

1. Doe de chocoladedruppels in een voorverwarmde tas.

2. Voeg de dubbele espresso toe.

3. Stoom de Alpro This Is Not M*lk barista tot l*tte dikte.

4. Voeg een beetje ervan toe aan de chocolade en roer tot het uniform is.

5. Voeg de rest van de Alpro This Is Not M*lk Barista toe aan de tas.

6. Gebruik extra chocoladedruppels ter garnering.

65°
Ca
V.U. : Danone Belux NV, Werkhuizenkaai
Beschikbaarheid
160, 1000 Brussel

Samen naar een betere hotelwerking

DOOR

DIETER SCHOOFS RELATIONSHIP MANAGER

Deze associatie is het centrale aanspreekpunt voor de Antwerpse hotels en vertegenwoordigt zo goed als alle hotels in de stad. AHA streeft ernaar om Antwerpen nog sterker op de kaart te zetten door de hotelbezetting te verbeteren, partnerships te stimuleren en de stad als topbestemming te promoten.

CULTUUR

Trinity Purchasing is een trotse partner van de Antwerp Hotel Association (AHA).

WAAROM WE SAMENWERKEN

Dankzij onze samenwerking met AHA blijven we op de hoogte van het steeds evoluerende landschap van de Belgische hotelsector en kunnen we snel op elke verandering inspelen. Zo verzekeren we dat onze oplossingen steeds aanslui-

ONZE INKOOPOPLOSSINGEN

Wij begeleiden je bij elke stap van je traject.

Wij begeleiden je bij elke stap van je traject. Wil je je budget optimaliseren, meer kwaliteit en een betere service bieden, de restaurantbeleving in je hotel naar een hoger niveau tillen, inspanningen leveren om duurzaam in te kopen en de afvalberg te verkleinen, in orde zijn met de nieuwste wetgeving of van je naam een begrip in de sector maken? Welke plannen je ook hebt, wij staan aan je zijde.

De kostbare tijd en middelen die je met onze hulp vrijmaakt, kun je besteden aan wat écht telt: je gasten een onvergetelijk verblijf in je hotel bezorgen.

ten bij de behoeften van de hotels.

Van onze kant bieden wij AHA onze expertise, innovatieve oplossingen en best-practices uit de hele sector. Wij helpen individuele hotelbedrijven om hun doelen te bereiken en optimaler te werken.

MAAK KENNIS MET ONS

Op 14 juni 2024 organiseert

AHA een Networking Meeting en wij zijn dan ook van de partij.

Jij ook? Kom zeker even kennismaken! Zo ontdek je hoe wij je kunnen helpen om de onkosten van je hotel terug te dringen, je efficiëntie op te krikken en je koolstofvoetafdruk te minimaliseren.

We zijn er voor je. Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor je hotel? Geef ons een seintje via news@trinitypurchasing.com

CULTUUR Lente/zomer 2024 41

CHARLOTTE SPANJERSBERG

CULTUUR ONTMOET HET
TEAM
42 Lente/zomer 2024

Wat is jouw functie binnen Trinity?

Ik ben de nieuwe Relationship Manager voor West-Nederland binnen Trinity. Mijn belangrijkste taak is het ondersteunen van onze leden bij het verlagen van hun kosten, het verhogen van de operationele efficiëntie en het verbeteren van de ervaringen van hun gasten en klanten.

Wat heb je gedaan voordat je bij Trinity kwam werken?

Ik heb 15 jaar onschatbare ervaring opgedaan in de dynamische horeca. Ik begon als stagiaire bij Van der Valk Exclusief Vianen, een gerenommeerd hotel in het hart van Nederland. Ik werd F&B Manager en later stapte ik over naar de functie Sales Executive. Ik leerde er de fijne kneepjes van de hotelsector kennen terwijl ik professioneel kon blijven groeien. Na 13 jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt, voelde ik dat het tijd was om een nieuw hoofdstuk te beginnen, met nieuwe uitdagingen en kansen.

Waar ben je het meest enthousiast over in je nieuwe functie bij Trinity? Ik kijk ernaar uit om meer te leren over onze services, nieuwe trends en inzichten, zodat ik onze leden kan helpen met geavanceerde oplossingen om hun activiteiten te verbeteren. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik sta te popelen om sterke samenwerkingen aan te gaan met onze leden, om Trinity’s reputatie van vriendelijke en behulpzame service hoog te houden.

Kun je een leuk weetje over jezelf vertellen?

Ik heb een grote passie voor muziek, vooral rock, en ik geniet met volle teugen van het bijwonen van concerten, vooral het hardere genre. Dit komt meestal als een verrassing voor mensen!

Beschrijf je persoonlijkheid in maximaal vijf woorden.

Sociaal, creatief, leergierig, teamspeler, sportief.

Wat is je droombestemming?

Mijn man en ik vinden het heerlijk om Europa te verkennen in ons busje. Maar als het gaat om een droombestemming als Madagaskar, moet je overzee gaan en het busje achterlaten.

Ik heb ooit de ongelofelijke ervaring gehad om samen met vrienden een reis te maken met een zeilboot en dat smaakt zeker naar meer. Een reis met de boot naar Madagaskar zou absoluut geweldig zijn.

Ben je een katten- of een hondenmens?

Toen ik 25 werd en mijn kat Pip kreeg, ontdekte ik mijn liefde voor katten en voor hun persoonlijkheid. Katten hebben hun eigen unieke manieren en karakter. Pip is bijvoorbeeld een echte diva die duidelijk overbrengt wat ze leuk en niet leuk vindt door kenmerkend te miauwen.

CULTUUR
Lente/zomer 2024 43

Ontdek de culinaire specialiteiten van de toekomst

Wist u dat 31 procent van de Belgen flexitariër is?1 Deze fijnproevers eten minder vlees en maken een weloverwogen keuze voor plantaardige alternatieven.

AUTEUR NOÉMIE BARANT

TRADE MARKETING MANAGER OUT OF HOME (BEL BELGIUM)

Nurishh® wil die ecologische transitie volop ondersteunen met aanpasbare plantaardige producten voor iedereen. Zo speelt het label in op de verschillende voedingsbehoeften en dieetwensen van de bewuste consumenten van vandaag.

ADVERTORIAL 44 Lente/zomer 2024 Beschikbaarheid

DE PLANTAARDIGE REVOLUTIE

Bouwen aan een betere toekomst gaat samen met een nieuwe manier van eten. Dit bewustzijn heeft geleid tot een grotere vraag2 naar vegetarische producten en andere voedingsvoorkeuren, vooral bij jongere generaties. Een trend die ook in ons

100 % VEGAN EN HEERLIJK

De missie van ons label is chef-koks helpen plantaardige gerechten te creëren die niet alleen geweldig lekker zijn, maar ook een minimale impact hebben op het milieu. We verbeteren voortdurend de eigenschappen en voedingswaarde van onze producten. Zo optimaliseren we bijvoorbeeld de smeltbaarheid en textuur, en verrijken we ze met essentiële voedingsstoffen als calcium en vitamine B12.

ONTDEK ONS NIEUWE RECEPT!

We verfijnen onze recepten steeds verder om uiterst hoogwaardige producten te garanderen. Nurishh® geraspt met Mozzarella-Smaak is nu nog beter, natuurlijker en gezonder door de toevoeging van natuurlijk zetmeel. Ook de geoptimaliseerde smaak en textuur lijken nu nog meer op die van klassieke mozzarella. Onze Nurishh® geraspt met Mozzarella-Smaak kaasalternatief smelt zalig en maakt plantaardige bereidingen nog hemelser.

Meer inzichten en inspiratie voor een plantaardige menu? Neem e-mail naar news@trinitypurchasing.com.

land doorzet, want 16 procent van de Belgen3 eet minstens drie keer per week vegetarisch. Nurishh® staat voor verrukkelijke duurzame producten waar iedereen samen van geniet. Onze visie bestaat uit drie pijlers: toegankelijkheid, smaak en natuurlijkheid.

Laat u inspireren door ons gevarieerde assortiment plantaardige kaasvervangers. Overheerlijk bij pizza, pasta, risotto en burgers, en ideaal voor salades. Het doel van Nurishh® is menukaarten nog gevarieerder te maken met tal van duurzame, alternatieve ingrediënten. Zo helpen we een voortreffelijke culinaire ervaring te bieden aan klanten met de meest diverse wensen en voorkeuren.

SCAN DE QR-CODE VOOR

HET VOLLEDIGE RECEPT

1 L’echo.be, EVA. 2 Prométhée. 3 UFS Insights estimations with Accenture, 2019 ADVERTORIAL Lente/zomer 2024 45

EEN VOORPROEFJE VAN DE 4 TOPTRENDS IN DE DRANKENSECTOR IN 2024

In 2024 is de keuze aan dranken weer enorm uitgebreid en divers. Dit jaar ligt de focus sterk op welzijn, het milieu en fascinerende nieuwe smaken. Consumenten kunnen zich dus opmaken voor een heel aparte zintuiglijke beleving.

EXPERTISE 46 Lente/zomer 2024

AUTEUR:

SENIOR

Voor horecabedrijven is het van het allergrootste belang om steeds voorop te blijven lopen. Zo kunnen ze garanderen dat hun aanbod de laatste trends weerspiegelt, en inhaken op de veranderende voorkeuren van klanten. Dit zijn in 2024 de vier toptrends in de drankensector:

FUNCTIONELE DRANKEN

Dit jaar draait alles om zelfzorg. Consumenten van elke leeftijd zijn dan ook op zoek naar dranken die bevorderlijk zijn voor hun gezondheid en welzijn. Functionele dranken, die ingrediënten als kruiden, elektrolyten, vitamines, mineralen en probiotica kunnen bevatten, worden steeds populairder. Ze zouden concrete voordelige effecten opleveren – van meer energie tot een betere darmgezondheid – en zo’n belofte spreekt duidelijk aan.

Speel in op die vraag en bied innovatieve dranken aan. Bijvoorbeeld:

▶ Gefermenteerde dranken als kefir en kombucha zijn erg in trek bij consumenten die een goede darmgezondheid heel belangrijk vinden.

▶ Koffie met minder cafeïne is ideaal voor wie zich zorgen maakt om de impact van cafeïne op zijn nachtrust. Lattes met kurkuma vallen dan weer in de smaak omwille van de ontstekingsremmende werking en de antioxidanten die ze bevatten.

▶ Dranken met CBD (cannabidiol) zijn heel gegeerd bij consumenten door hun gezondheidsvoordelen, meer bepaald hun ontstekingsremmende eigenschappen.

EXPERTISE

ALCOHOLVRIJE EN ALCOHOLARME PRODUCTEN

Heel wat mensen streven naar een gezondere levensstijl. Alcoholvrije en -arme dranken blijven dan ook aan populariteit winnen. Het alcoholverbruik neemt duidelijk af in alle leeftijdsgroepen. Volgens onderzoeks- en adviesbureau KAM dronken in 2023 in het Verenigd Koninkrijk 5,2 miljoen minder volwassenen wekelijks alcohol in vergelijking met 2021.

Om op die ontwikkeling te anticiperen, moeten horeca-uitbaters hun assortiment alcoholvrije dranken en mocktails uitbreiden. Merken als Peroni, met dranken die 0,0 % alcohol bevatten, zetten de toon in een groeiende markt. Deze labels geven met hun alcoholvrije alternatieven perfect aan dat dergelijke producten bijzonder lekker en van uitstekende kwaliteit kunnen zijn.

Verrassende mocktails kunnen klanten aantrekken die hun alcoholgebruik willen matigen. Van een alcoholvrije hazelnoot-espresso-martini tot een Virgin Mary – de creatieve combinaties zijn eindeloos.

PLANTAARDIGE DRANKEN

Consumenten kiezen steeds vaker voor plantaardige alternatieven en zuivelvrije producten om gezondheidsredenen, omwille van het milieu, en om ethische overwegingen.

Richt u op deze groeiende markt met een interessant aanbod van plantaardige dranken.

Een paar ideeën:

▶ Notenmelk, zoals amandel- en cashewmelk, havermelk en trendy opties als hennep- en lijnzaadmelk kunnen toegevoegd worden aan koffie, thee en smoothies.

▶ Kruiden- en bloementhee geeft elke theepauze een speciaal tintje. Er zijn tal van unieke blends verkrijgbaar met lokaal ingekochte kruiden, bloemen en vruchten.

▶ Seizoensgebonden plantaardige mocktails met verse sappen, kruiden, specerijen en spuitwater. Voeg smaakjes toe die populair zijn in desserts, zoals vlierbloesem en rabarber.

▶ Functionele drankjes met vruchtensappen en energiedrankjes met natuurlijke cafeïne uit maté, groene thee en ginseng.

EXPERTISE

DRANKEN UIT ALLE WINDSTREKEN

Culturele ontdekkingen en culinaire diversiteit doen de vraag naar dranken van overal ter wereld stijgen. Door mee te gaan met deze trend kunnen horecabedrijven hun aanbod een bijzondere en intrigerende toets geven. Rokerige cocktails met mezcal of verkwikkende mocktails op basis van yuzu zijn ongetwijfeld een voltreffer op elke drankenkaart. De toenemende populariteit van Aziatische alcoholische dranken, zoals Koreaanse soju en Japanse shochu, is voor horecaondernemers een ideale gelegenheid om klassieke brouwsels een unieke twist te geven.

Bronnen: KAM Insights, Dataessentials, Mintel

Wilt u ook uw drankenkaart uitbreiden met innovatieve en aanlokkelijke producten die klanten zullen overtuigen? Neem dan contact op met onze experts via news@trinitypurchasing.com

Wij zijn er om u van dienst te kunnen zijn.

EXPERTISE Lente/zomer 2024 49
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid

Revolutioneer uw ruimte met Flexfurn’s flexibele meubeloplossingen

In de snel veranderende wereld van de horeca en evenementenbeheer is aanpassingsvermogen essentieel. Flexfurn is gespecialiseerd in evenementen-, horeca- en contractmeubilair, met een ambitieuze missie om de wereld te inspireren met hoogwaardige meubeloplossingen.

AUTEURE INGE GEUËNS SALES DIRECTOR FLEXFURN

ADVERTORIAL 52 Lente/zomer 2024
continentaal Europa
Beschikbaarheid:

Van grootschalige evenementen tot knusse cafés en drukke kantoren, Flexfurn biedt innovatieve en stijlvolle meubels die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van elk project.

AMBITIEUZE INNOVATIE

Flexfurn levert niet alleen meubels; ze herdefiniëren ruimtes met hun innovatieve aanpak.

Wat hen onderscheidt, is hun ambitie - om functionaliteit te combineren met speelsheid, stapelbaarheid met stijl, comfortabele klasse te bieden aan inklapbare stoelen en modulaire ontwerpen modern te maken.

Onze reis van praktische materialen naar exclusief designmeubilair weerspiegelt hun toewijding aan evolutie en excellentie. We hebben alles samengebracht in onze eigen unieke, luxueuze en duurzame productlijn. Een 100% Belgische onderneming met een passie voor innovatie en design.

FLEXFURN OPLOSSINGEN:

AANGEPAST AAN

UW VISIE

Bij Flexfurn begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden we een scala aan meubeloplossingen die snel kunnen worden aangepast om elke ruimte te transformeren. Of het nu gaat om een strak zakelijk evenement of een knus caféhoekje, Flexfurn heeft het perfecte meubilair om uw visie tot leven te brengen. Ons toegewijde team van experts staat klaar om te helpen bij het selecteren van meubels

ADVERTORIAL Lente/zomer 2024 53

HERDEFINIEER UW RUIMTE

Flexfurn valt op door onze innovatie en stijl in een wereld waar flexibiliteit van het grootste belang is. Met onze unieke mix van praktisch, stijlvol en duurzaam bieden we een visie voor de toekomst van horeca- en evenementenbeheer.

die niet alleen aansluiten bij uw esthetiek, maar ook functionaliteit en duurzaamheid bevorderen.

ELK PROJECT IS UNIEK

De benadering van Flexfurn draait om maatwerk en snelheid. Met een toegewijd team van experts, lokale partnerschappen en een toewijding aan efficiëntie bieden wij op maat gemaakte oplossingen die ruimte en opslag optimaliseren, waarbij wordt ingespeeld op de dringende behoeften van moderne bedrijven. Ons doel is om uw vestiging een ware weerspiegeling van uw stijl te maken, terwijl we gezamenlijk streven naar duurzaamheid en efficiëntie.

Neem contact op.

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Flexfurn, neem dan contact op met news@trinitypurchasing.com of bezoek hun website www.flexfurn.com.

ADVERTORIAL 54 Lente/zomer 2024
Beschikbaarheid

PROFESSIONNEL

SCAN DE QR-CODE VOOR MEER INFORMATIE

TIJD BESPAREN, MAAR WEL

HEERLIJKE DESSERTS SERVEREN?

Maak kennis met Alsa Jars; serveerklare desserts in een mooi glazen potje.

Met Alsa Jars zet je binnen no-time een visuele eyecatcher op tafel of op je buffet. Een paar uurtjes laten ontdooien en serveren maar! Dat is een potje makkelijk!

Crème Brûlée Mousse • Mokka Mousse • Karamel Mousse

Yoghurt Mousse • Cheesecake mousse • Mango Mousse

PROFESSIONNEL
Jars
ONTDEK ALLE 6 VERRUKKELIJKE SMAKEN
Snel,
Beschikbaarheid
www.oetker-professional.be
simpel en smakelijk

Kaas! Een vrolijk ontbijt voor jou!

Beschikbaarheid

5 tips voor een zomer zonder ongedierte

De zomer staat voor de deur, en dus ook het toeristische piekseizoen. Dit is dé periode waarin hotels zo veel mogelijk gasten kunnen aantrekken voor een onvergetelijke vakantie.

EXPERTISE 58 Lente/zomer 2024

Maar het warme weer brengt ook ongewenste gasten met zich mee, want insecten en knaagdieren vinden die warmte geweldig. Zelfs de meest smetteloze hotels kunnen te maken krijgen met een ongedierteplaag. En dat is slecht nieuws voor hun reputatie én hun portemonnee.

Gelukkig hebben wij een aantal tips waarmee je zulke problemen voorkomt en onder controle houdt, zodat je hotel gegarandeerd een ongediertevrije zomer tegemoet gaat.

1Hou alles schoon en hygiënisch. Regelmatig en grondig poetsen is de eerste verdedigingslinie tegen ongedierte. Stel een strikt poetsschema op en zorg ervoor dat gevoelige ruimtes tot in de kleinste hoekjes worden schoongemaakt. Denk maar aan keukens, eetzalen, voorraadkamers en afvallokalen.

Ruim voedselresten, gemorste vlekken en afval zo snel mogelijk op en verwijder ze op een gepaste manier. Ongedierte is er namelijk dol op.

Wijs je personeel erop hoe belangrijk het is ongedierte te voorkomen en te bestrijden. Geef hen bijvoorbeeld een opleiding over de best practices op het vlak van hygiëne en afvalverwerking. En zeg dat ze elk spoortje dat op de aanwezigheid van ongedierte wijst moeten melden.

2

Werk doeltreffende afvalprocedures uit.

Efficiënt met afval omgaan is cruciaal om je hotel minder aantrekkelijk

te maken voor ongedierte. Maak vuilnisbakken regelmatig leeg en reinig ze om te voorkomen dat ze geurtjes verspreiden waar ongedierte op afkomt. Stel een gedetailleerd afvalbeheerplan op met vaste ophalingen door erkende afvalverwerkers om het risico op een plaag tot een minimum te beperken.

3

Maak toegangspunten dicht. Inspecteer je gebouw grondig op openingen, spleten of gaatjes in muren, vloeren, deuren en ramen. Vind je een opening? Sluit ze dan af met kit of een geschikt afdichtmiddel.

Let extra op in de buurt van buizen, nutsleidingen, en ventilatieschachten, want daar vinden beestjes vaak een weg naar binnen.

EXPERTISE
Beschikbaarheid: continentaal Europa

4

Voer regelmatig inspecties uit. Regelmatige inspecties zijn essentieel om ongedierteproblemen op te sporen en te verhelpen voordat ze uit de hand lopen. Controleer elk hoekje van je hotel, ook in de voorraadkamers en bergruimtes, op sporen van ongedierte. Denk aan keutels, knaagsporen, nesten of dode insecten. Merk je zo’n spoor op? Kom meteen in actie en neem contact op met een professionele ongediertebestrijder.

ONZE OPLOSSINGEN

Onze leveranciers bieden oplossingen die je helpen om ongedierte in je hotel te voorkomen en te bestrijden:

Bescherm je matrassen tegen bedwantsen, stofmijten en allergenen met de matrasbeschermers van CleanBrands.

Die zijn gemaakt van een ademende, waterdichte stof en zo ontworpen dat ze de hele matras omsluiten. Zo kunnen bedwantsen je gasten niet bijten en zich niet in de matras verstoppen. De beschermers zijn gemakkelijk te wassen en te onderhouden. Voor extra gemoedsrust krijg je er bovendien tien jaar garantie bij.

5

Schakel een professionele ongediertebestrijdingsdienst in. Werk samen met een erkende expert een ongedierteplan op maat van je hotel uit. Die stuurt regelmatig een ervaren technicus langs die je helpt mogelijke ongedierteproblemen snel op te sporen en te elimineren.

Bovendien kun je rekenen op deskundige begeleiding, een allesomvattende behandeling en doorlopende opvolging om je gebouw ongediertevrij te houden.

Norm kan stalen kluisjes ontwerpen met specifieke kenmerken om bedwantsen te voorkomen.

Dit omvat naadloze constructies zonder gaten of spleten waar bedwantsen zich kunnen verstoppen. Deze kluisjes zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren, waardoor het moeilijker wordt voor bedwantsen om zich te vestigen.

Naast de ontwikkeling van kluisjes, kan NORM NV ook helpen bij het ontwerpen van stalen bedframes. Deze frames zijn duurzaam en gaan erg lang mee, waardoor het risico op bedwantsen wordt geminimaliseerd door frequente vervangingen te vermijden. Ze zijn ontworpen met gladde oppervlakken en minimale verborgen hoeken, waardoor de kans op bedwantsen die zich verstoppen, wordt verminderd.

EXPERTISE Lente/zomer 2024 61

UW PARTNER IN HOTELSCHOONMAAK

Heroes for Heroes

Kwaliteit en continuïteit van het personeel is één van de belangrijkste draagvlakken voor een succesvolle dienstverlening. Onze onmisbare medewerkers zijn dan ook de échte heroes. De wijze waarop onze medewerkers hun werk uitvoeren en de grote mate van hospitality die zij tonen, dragen bij aan het realiseren van een positieve beleving bij uw gasten. Want niet enkel onze medewerkers zijn van cruciaal belang, maar ook u en uw bezoekers zijn helden. Kortom, Group-f dat zijn Heroes for Heroes!

Hospitality Academy

Group-f focust met haar Hospitality Academy op het trainen van vakbekwame, enthousiaste schoonmaakhelden met een hart voor gastvrijheid. Dit landelijke programma biedt een mix van praktijktraining en stage onder leiding van housekeeping experts, met nadruk op kwalitatieve, efficiënte schoonmaak en ergonomisch werken.

Elke geslaagde deelnemer krijgt een ontwikkelingsplan, afgestemd op zijn/haar vaardigheden en ambities, om zo de perfecte match met uw hotelomgevingen te verzekeren. Ons doel? Het creëren van gedreven professionals die met hun schoonmaakdienstverlening de gastervaring in uw hotel naar een hoger niveau tillen.

Group-f in cijfers

2.600+ vaste medewerkers

Actief in heel België

3+ miljoen hotelkamers per jaar schoongemaakt

Vertrouwd door 150+ hotels

Group-f Hotel
Beschikbaarheid
Services

Rentokil biedt een complete ongedierteservice voor hotels, van de bestrijding van insecten en knaagdieren tot vogelwerende ingrepen, vliegenbestrijding en bewustmakingstrainingen over ongedierte.

Hun goed opgeleide en gecertificeerde technici maken met de nieuwste technologie en methodes korte metten met elke vorm van ongedierte. Bovendien helpen ze je te voldoen aan de nalevings- en kwaliteitsnormen, dankzij regelmatige rapporten en audits.

Proactieve maatregelen tegen ongedierte zijn cruciaal om je hotel vrij van beestjes te houden. Onze leveranciers helpen je graag een handje met hun degelijke service en innovatieve oplossingen.

We zijn er voor je. Wil je meer weten? Geef ons een seintje via news@trinitypurchasing.com.

EXPERTISE Lente/zomer 2024 63

Verhoog het comfort en de

veiligheid van uw gasten met een goed ingerichte parkeerfaciliteit

Uw focus op het bieden van comfort en veiligheid aan hotelgasten is van essentieel belang. Vaak wordt de invloed van een goed ontworpen parkeerfaciliteit op de klanttevredenheid onderschat.

AUTEUR

VANVOOREN

ADVERTORIAL 64 Lente/zomer 2024 Beschikbaarheid

Uw parkeergelegenheid fungeert namelijk als het visitekaartje van uw hotel en vormt vaak de eerste kennismaking voor gasten.

INNOVATIEVE PARKING TECHNOLOGIE

Dankzij moderne technologieën zoals nummerplaatherkenning, contactloze betalingen en integratie met reserveringsplatformen kunnen uw gasten nu moeiteloos in- en uitrijden. Deze technologieën bieden niet alleen gemak voor uw gasten, maar stellen u ook in staat om de parkeergelegenheid efficiënt te beheren door verschillende tarieven aan te bieden die passen bij het beleid van uw hotel en bij diverse gastprofielen.

PARKEREN VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Met de opkomst van elektrische voertuigen ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor hotels. Het aantal elektrische auto’s is bijna verdubbeld in een jaar tijd, waardoor het steeds belangrijker wordt om ook gasten met elektrische auto’s te kunnen verwelkomen. Investeringen in laadinfrastructuur kunnen geleidelijk worden uitgevoerd, in lijn met de vraag van uw gasten.

Een geavanceerd parkeersysteem speelt in op de behoeften van al uw gasten, ongeacht het type voertuig dat ze besturen.

Het doel van deze technologie is absoluut om uw gasten een gebruiksvriendelijke en stressvrije ervaring te bezorgen van bij de aankomst.

ADVERTORIAL

ALPHATRONICS OPLOSSINGEN

Met een state-of-the-art oplossing kunt u vanaf dag één profiteren, waarbij de investering kan worden gespreid afhankelijk van de opbrengsten uit uw parkeergelegenheid. Er zijn exploitatiemodellen beschikbaar waarbij u de infrastructuur niet hoeft aan te kopen en waarbij u wordt ondersteund bij het realiseren van een rendabele parkeervoorziening.

Alphatronics is gespecialiseerd in de totaalinrichting van parkeerfaciliteiten en staat klaar om samen met u de mogelijkheden te bespreken.

Bezoek onze website voor meer informatie: https://www.alphatronics.be/nl/home

Een aantrekkelijke parkeergelegenheid is haalbaar voor elk hotel, ook voor het uwe.

Neem contact op. Wilt u meer weten over Alphatronic’s parkeeroplossingen voor uw horecabedrijf? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder of news@trinitypurchasing.com

ADVERTORIAL 66 Lente/zomer 2024

We designen en stylen interieurs voor hotels, B&B’s en restaurants

4 Meer dan 250 merken, allemaal onder één dak.

4 Een uitgebreide selectie van meubels, woondecoratie, gordijnen en verlichting.

4 Inhouse logistiek en vakbekwame monteurs bieden een zorgeloze ervaring van aankoop tot montage.

Met meer dan 115 jaar ervaring in interieurontwerp, is Morres gespecialiseerd in het inrichten en transformeren van ruimtes, gaande van B&B’s en hotels tot restaurants en vakantiehuizen. Vertrouw op Morres om voor u uitnodigende en functionele leef- en slaapruimtes te creëren.

Klaar om uw ruimte aan te pakken?

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen uw project tot leven brengen.

Voor meer informatie of een afspraak, mail naar: news@trinitypurchasing.com

INDUSTRIEWEG
WWW.MORRES.NL
2 HULST -
Beschikbaarheid: continentaal Europa

ONTMOET HET TEAM

MARC AMERICA

CULTUUR 68 Lente/zomer 2024

Wat is jouw functie binnen Trinity?

Ik ben Relationship Manager in Nederland, en focus me specifiek op de activiteiten in het zuidoosten van het land.

Wat heb je zoal gedaan voordat je bij

Trinity kwam werken?

Voordat ik bij Trinity begon, had ik vooral jobs in de horecasector. Als student had ik een baantje in een restaurant in het zuiden van Nederland en in 2008 ging ik voltijds aan de slag in het hotel van mijn familie. Daarna was ik medewerker bij Roltex, een fabrikant van horecaproducten, en werkte ik bij een lokale brouwerij.

Wat vind je het leukste aan je job bij Trinity?

Als Relationship Manager help ik hotels en andere bedrijven in de hospitalitybranche inzicht te krijgen in hun unieke behoeften en leveranciers te vinden die daarop inspelen. Ik vind het vooral leuk om alle leden zo goed mogelijk te ondersteunen en te voorzien in hun specifieke noden. Ik wil er in de eerste plaats voor zorgen dat alle Trinity leden de service en ondersteuning op maat krijgen die ze nodig hebben om te groeien en succesvol te zijn.

Ik wil er in de eerste plaats voor zorgen dat alle Trinity leden de service en ondersteuning op maat krijgen die ze nodig hebben om te groeien en succesvol te zijn.

Kun je een leuk weetje over jezelf vertellen?

Elk jaar help ik de carnavalsfeesten in het zuiden van Nederland mee op touw te zetten. Die vinden plaats in februari.

Beschrijf je persoonlijkheid in maximaal vijf woorden. Oprecht, behulpzaam, grappig, sportief en praktisch.

Wat is je droombestemming?

Zoals mijn naam al aangeeft, zou ik dolgraag de Verenigde Staten gaan ontdekken als mijn kinderen wat groter zijn.

Ben je een katten- of een hondenmens?

Absoluut een hondenmens! Onze viervoeter maakt intussen al elf jaar deel uit van ons gezin.

Wat is uw lievelingssmaak in roomijs? Ik hou van mokka.

CULTUUR Lente/zomer 2024 69

AUTEUR RENÉ BEERDA CATEGORY & PROCUREMENT MANAGER

Afval verminderen en beheren in Nederland en België

Afvalmanagement wordt steeds crucialer voor een duurzaam milieu. Overheden voeren dan ook innovatieve maatregelen door om afval doeltreffend te verminderen, sorteren en beheren.

EXPERTISE
70 Lente/zomer 2024

René Beerda deelt de nieuwste wijzigingen in de wetgeving en recente initiatieven rond afvalmanagement in België en Nederland, en licht toe hoe Trinity u kan ondersteunen om afval efficiënt te beheren.

BELGIË

Sorteerverplichting

De Belgische overheid heeft een belangrijke stap gezet om voedselafval te verminderen door de invoering van een sorteerverplichting. Sinds 1 januari 2024 moeten alle bedrijven in het land keukenafval en etensresten scheiden

NEDERLAND

Statiegeld op plastic flessen en blikjes

Jaarlijks belanden in Nederland 150 miljoen blikjes bij het zwerfafval. Daarom heeft de overheid een statiegeldsysteem ingevoerd voor plastic flessen en blikjes. Het statiegeld bedraagt 0,15 euro voor kleine plastic flessen en blikjes en 0,25 euro voor grote plastic flessen. Consumenten worden op die manier aangemoedigd om lege blikjes en flessen in te leveren bij erkende inzamelpunten of statiegeldautomaten. Het doel van dit initiatief is om het aantal zwerfblikjes en -flesjes met 70 tot 90 procent te verminderen.

Verplicht logo op bepaalde plastic producten

Op tabaksproducten, drinkbekers, voedselverpakkingen, textielproducten,

van andere afvalstromen. Dit initiatief vloeit voort uit een bredere doelstelling om voedselverspilling met 50 procent te verminderen tegen 2030.

Bedrijven die hun afval niet scheiden, krijgen vanaf januari 2025 boetes opgelegd.

EXPERTISE

tasjes, wikkels, ballonnen en vochtige doekjes moet nu een logo staan met de vermelding dat ze plastic bevatten, en schadelijk zijn voor het milieu als je ze niet op de juiste manier weggooit. Deze maatregel is bedoeld om het bewustzijn te vergroten en verantwoorde afvalverwerking in de hand te werken. Op het logo staat ook hoe consumenten het product op de juiste manier weggooien.

Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid Producenten moeten nu mee betalen voor het inzamelen van afval en het opruimen van zwerfafval. Daarnaast moeten ze consumenten bewuster maken. Het is de bedoeling om zo een circulaire en duurzame economie in de hand te werken. Producenten betalen een bijdrage per kilogram plastic verpakkingsmateriaal, en staan in voor de kosten van de inzameling en recycling. Ze moeten zich ook aansluiten bij een collectieve organisatie, zoals de Plastic Soup Foundation, en inspanningen doen om zwerfafval te voorkomen. Producenten geven consumenten informatie over de milieu-impact van plastic afval en de voordelen van het verminderen, hergebruiken en recyclen daarvan.

Verbod op gratis plastic wegwerpbekers en -bakjes voor meeneemdranken en -maaltijden

Op 1 juli 2023 werd het verbod op gratis plastic wegwerpbekers en -bakjes voor meeneemdranken en -maaltijden van kracht. Eten of drinken klanten iets ter plekke? Dan mag dat sinds 1 januari 2024 niet meer in wegwerpbekers en -bakjes met plastic geserveerd worden. Dat algemene verbod geldt onder andere voor cafés, restaurants en stadions. Zij moeten nu herbruikbare of biologisch afbreekbare alternatieven aanbieden.

Aanpassing van de afvalstroom

De afvalstroom PBD (plastic, blik en drankkartons) is veranderd in PD (plastic en drankkartons).

Die aanpassing kwam er door de invoering van statiegeld op blikjes, een van de inspanningen om plasticafval te verminderen. Plastic en drankkartons worden nu gescheiden van blik. Dat maakt sorteren makkelijker voor consumenten en inzamelaars. PD-afval wordt getransporteerd naar speciale recyclingfabrieken. Zo is er minder vervuiling en lekkage, wordt er meer plastic gerecycled, en verbetert de kwaliteit van het gerecyclede plastic.

EXPERTISE 72 Lente/zomer 2024

ONZE OPLOSSING

Trinity werkt samen met Renewi, een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat voornamelijk actief is in Europa, en dan met name in de Benelux. Renewi verwijdert afval niet gewoon, maar focust op het verkrijgen van waarde uit afval door recycling en hergebruik (voor energieherwinning). Renewi biedt Trinity leden:

Containeroplossingen op maat voor efficiënte afvalsortering

Een divers assortiment containers voor verschillende afvalstromen –papier, plastic, glas, metaal, hout en organisch afval

Onlinetools en klantenservice voor eenvoudig containerbeheer

Renewi zet zich in voor een schoner milieu, voorkomt dat afval op stortplaatsen terechtkomt, vermindert de uitstoot van broeikasgassen, en behoudt natuurlijke hulpbronnen. Van ruim 65 procent van het afval dat het bedrijf ophaalt, worden waardevolle producten of energie gemaakt, zoals glazen flessen, papier, compost, biogas en meststoffen. Verder ondersteunt Renewi lokale gemeenschappen en initiatieven die het milieubewustzijn vergroten en duurzaamheid stimuleren.

Wij zijn er om u van dienst te kunnen zijn. Meer weten over de oplossingen van Trinity voor afvalmanagement? Graag advies over de toepassing van de nieuwste regelgeving en extra toelichting bij de veranderingen in de wetgeving? Neem dan gerust contact op via news@trinitypurchasing.com

EXPERTISE
Lente/zomer 2024 73

Breng je kwaliteitscontrole naar een hoger niveau met Quadit

De belangrijkste factor in de tevredenheidsscore van hotelgasten? U raadt het al: hygiëne. Een belangrijk aspect om te verbeteren dus, maar ook een van de moeilijkste om consequent resultaten mee te boeken.

GESCHREVEN DOOR PABLO VOS CREATIVE DIRECTOR OUT OF SITE

ADVERTORIAL 74 Lente/zomer 2024 Beschikbaarheid

Eén hulpmiddel dat het alvast gemakkelijker voor u maakt, is Quadit: een handige app voor kwaliteitscontrole.

Research van Tripadvisor1 toont aan dat hygiëne en netheid de eerste zaken zijn die prospectieve gasten

opzoeken in reviews van uw zaak. Als u de ratings van uw hotel wilt verbeteren, is hygiëne dan ook best het eerste punt dat u bekijkt. Door frequente personeelswissels en een gebrek aan objectieve standaarden is dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

KRIJG GRIP OP UW PRESTATIES

De oplossing? Quadit, een product van Out of Site. Deze app stelt hotelmanagement en schoonmaakbedrijven in staat om hun eigen checklists te creëren om kamers, gedeelde ruimtes, keukens, restaurants, … eenvoudig te controleren op de gewenste punten. Al wandelend door de ruimte kunt u de gekozen aspecten afvinken, waardoor kwaliteitscontrole snel, moeiteloos, en

bovenal objectief wordt.

Het handige Quadit-dashboard geeft managers ook inzicht in de prestaties van personeel, waardoor gerichte training mogelijk wordt. Gebruikers kunnen data filteren per personeelslid en ook externe reviews met interne kwaliteitsbeoordelingen vergelijken, zodat eventuele discrepanties snel aangepakt kunnen worden.

OP WEG NAAR BETERE SCORES

Inzicht krijgen in deze gegevens loont. Quadit-gebruikers zien de tevredenheidsscores van klanten gestaag omhooggaan doorheen de tijd, met significante verschillen op termijn.

Quadit-klant HotelPartner Housekeeping & Cleaning gebruikt de app voor kwaliteitscontrole op 50 locaties. Een goede investering, vertelt operationeel directeur Kim de Ligt: “Met Quadit heeft HotelPartner de

kwaliteitsstandaarden naar een hoger niveau getild. Echt een aanrader!”

Net als andere klanten gebruikt het bedrijf Quadit zelfs voor een vriendschappelijke competitie tussen verschillende locaties: de ultieme motivatie voor kwaliteitsverbetering.

Klaar om uw kwaliteitscontrole naar een hoger niveau te tillen? Schrijf u in voor een demo en probeer Quadit gratis voor 30 dagen: www.quadit.eu

Neem contact op. Wilt u meer weten over Quadit en de oplossingen voor uw bedrijf, neem dan contact op via news@trinitypurchasing.com

1
https://www.tripadvisor.com/powerofreviews.pdf
ADVERTORIAL Lente/zomer 2024 75

CONCEPT

Purezza™ is een end-to-end oplossing voor bruisend en plat water die toegang biedt tot de voordelen van de snelgroeiende consumententrend van vers gedistribueerd water van topkwaliteit op locatie.

Purezza wordt exclusief aangeboden aan de HoReCa en biedt een aanzienlijke winstkans in een handig, milieuvriendelijk en zeer veelzijdig pakket.

PROFIT OPPORTUNITY PREMIUM WATER SYSTEMS & SERVICE ENVIRONMENT HANDLING & LOGISTICS

PROFIT OPPORTUNITY PREMIUM WATER SYSTEMS & SERVICE ENVIRONMENT HANDLING & LOGISTICS

AANZIENLIJKE WINSTMARGE PREMIUM WATER SYSTEMEN EN DIENSTEN BEHEER EN LOGISTIEK MILIEU

PREMIUM WATER SYSTEMS & SERVICE ENVIRONMENT HANDLING & LOGISTICS ENVIRONMENT HANDLING & LOGISTICS

UNDER COUNTER OPLOSSINGEN

PROFIT OPPORTUNITY PREMIUM WATER SYSTEMS & SERVICE ENVIRONMENT HANDLING & LOGISTICS

TABLETOP OPLOSSINGEN FESSEN & ACCESSOIRES

► Verhoog uw omzet met bruisende dranken

NIEUW!
Beschikbaarheid

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.