TRINITY MAGAZINE - WINTER 2021 - DUTCH

Page 1

TRINIT Y MA GA Z IN E Winter 2021

HOSPITALITY OMARMT CHERRY Pi OM EFFICIËNTIE TE VERBETEREN

DUURZAME GASTVRIJHEID: CO2-VOETAFDRUK VERKLEINEN

MARKTVERSLAG & BELANGRIJKSTE GRONDSTOFFEN PRIJSTRENDS


Beschikbaar voor alle Trinity klanten

Tork Xpressnap Fit® Minder gedoe, meer hygiëne

Tork Xpressnap Fit® is onze laatste innovatie – een servetsysteem ontworpen om hygiëne te promoten en tijd te besparen. Dankzij één-per-keer-dispenseren raken gasten alleen het servet aan dat ze gebruiken. En de volledig gesloten dispenser beschermt servetten tegen vuil en morsen. Zowel het counter- als tabletopmodel hoeven minder vaak bijgevuld te worden wat minder afval geeft - heeft u meer tijd om u te focussen op wat echt belangrijk is: uw gasten. www.torkglobal.com

Tork een merk van Essity

4932662_Tork Xpressnap Fit_annonce_DUTCH.indd 1

MET DANK AAN ONZE PARTNER LEVERANCIERS

2

Trinity Magazine

Uitgave 3

25.11.2021 08.06


Inhoud

IN DEZE UITGAVE Een update van Ierland en het Verenigd Koninkrijk

4

Update van het Europese continent

5

Relationship Manager België

16

Trinity is nu onderdeel van de Avendra Group

6

Regional Relationship Manager Frankrijk, Spanje & Italie

17

Hospitality omarmt Cherry Pi om efficiëntie te verbeteren

8

Credit Controller voor Continental Europa

21

Maak kennis met onze ...

Duurzame gastvrijheid: CO2-voetafdruk verkleinen

12

Business Analist Continental Europe

21

De Trinity Trade Show is weer begonnen!

13

Relationship Manager Frankrijk

29

Regelgeving rond koelapparatuur wordt strenger

18

Trinity in zee met DKV Mobility

20

Controleur (EN): Chris Bown www.linkedin.com/in/chrisbown

Welkom bij het marktrapport

23

Grafisch Ontwerper: Nick Goodyear www.thenickwickpapers.com

Editor: Simona Hardy Senior Marketing Manager, Avendra Group Europe

NIEUWE WEBSITE! We zijn verheugd om de lancering van onze nieuwe website aan te kondigen - deze is nu beschikbaar in zes talen - Engels, Frans, Nederlands, Duits, Italiaans en Spaans! De nieuwe website is modern, dynamisch met verbeterde functionaliteit - waardoor alle bezoekers sneller en gemakkelijker een beter inzicht krijgen in onze oplossingen en systemen. Ontdek niet alleen onze teams, maar leer ook over de nieuwste bedrijfsupdates en branchetrends! Met de nieuwe verbeterde website kunnen onze leden en leveranciers genieten van een informatieve ervaring terwijl we blijven groeien en onze aanwezigheid op de markt uitbreiden.

Neem een kijkje op www.trinitypurchasing.com

Trinity Magazine

Uitgave 3

3


Bedrijfsvoortgang

EEN UPDATE VAN IERLAND EN HET VERENIGD KONINKRIJK Geschreven door Alan Cruite General Manager Trinity Purchasing

lan Cruite, General Manager voor Trinity Purchasing in Ierland en het VK kijkt uit naar de terugkeer van het zakelijk leven na een onderbreking van meer dan 18 maanden.

A

“Ik heb heel veel zin in het komende jaar, na een zware, uitdagende periode voor iedereen die betrokken is bij en verantwoordelijk is voor de ondersteuning van de horeca. We zullen verschillende waardevolle lessen uit de periode trekken, niet in de laatste plaats de nog nauwere partnerschappen die we hebben opgebouwd met onze supply chainpartners, terwijl we de uitdagingen deelden van het effectief uitschakelen en enkele maanden later weer inschakelen van de vraag. Veel Teams- en Zoom-oproepen later, na onze lockdown-periodes van thuiswerken, zijn we opgelucht en oprecht verrast en verheugd over wat we hebben bereikt. Door elkaar te steunen hebben we veel meer bedrijven geholpen om de moeilijkste handelsperiode te overleven die velen van ons waarschijnlijk ooit zullen meemaken. Hoewel videogesprekken zeker hun waarde hebben bewezen, zijn mijn team en ik erg blij om weer op pad te zijn en klanten te ontmoeten en te ondersteunen via persoonlijke ontmoetingen. Door ter plaatse 4

Trinity Magazine

Uitgave 3

Door elkaar te steunen hebben we veel meer bedrijven geholpen om de moeilijkste handelsperiode te overleven die velen van ons waarschijnlijk ooit zullen meemaken. te zijn, kunnen we absoluut meer waarde bieden en betere oplossingen bespreken. Het hele team is enthousiast over de toekomst. En als een van een groep die betrokken is bij het exposeren op Catex in Dublin, ben ik verheugd dat we dit belangrijke Ierse industrieevenement begin november weer op de kalender hebben kunnen krijgen - een evenement dat werd uitgesteld naar februari 2021. Het was geweldig om zoveel van onze klanten te ontmoeten en te praten over hoe we deze geweldige sector weer nieuw leven kunnen inblazen.

Met de steun van onze moederorganisatie ben ik opgelucht te kunnen zeggen dat we ons hele team konden behouden tijdens periodes van lockdown en werkeloosheidssteun. Door de gedeelde werklast kon het team contact houden en hard werken onder soms moeilijke omstandigheden. We willen allemaal graag in beweging komen om de komende uitdagingen op te lossen nu we worden geconfronteerd met een periode van ernstige prijsstijgingen en problemen rond voorraden. We hebben een pandemie overleefd, waardoor we sterker zijn geworden om de uitdagingen die voor ons liggen het hoofd te bieden”.


Bedrijfsvoortgang

UPDATE VAN HET EUROPESE CONTINENT Geschreven door Paula Daenen General Manager Continental Europe e zijn allemaal heel blij om te zien dat de zaken in horecabedrijven, van restaurants tot hotels in heel Europa, aantrekken naarmate de covid-19-beperkingen versoepelen. We blijven natuurlijk hopen dat de ontwikkelinken positief blijven en dat er geen verdere beperkingen nodig zullen zijn, zodat we allemaal door kunnen gaan met ons leven in het nieuwe normaal.

W

Tegelijkertijd moeten we ons voorbereiden op een aantal zakelijke uitdagingen, aangezien de sector de problemen ondervindt onder andere in het vinden van voldoende personeel, het werken met toeleveringsketens die onder druk staan ​​en planning rond stijgende grondstofprijzen. Na een periode van pre-pandemische kalmte, met lage inflatie en stabiele marktomstandigheden, worden we geconfronteerd met woelige wateren. Veel horecagelegenheden, met name die in buiten en kustbestemmingen, hebben een goed zomerseizoen gehad; consumenten vierden immers wederom vakantie dichter bij huis dan dat ze dat deden in de jaren voor Covid. Hotels in het stadscentrum en high-end restaurants hebben nog steeds te kampen met een gebrek aan internationale zakenreizigers, hoewel recentelijk uit tradingupdates

Bij Trinity Purchasing hebben we meer klanten interesse zien tonen, omdat ze de voordelen beseffen van een vertrouwde adviseur die kan helpen de kosten onder controle te houden en de impact van onderbrekingen in de leveringen te minimaliseren. blijkt dat vragen en boekingen van zakelijke gasten in heel Europa langzaam toenemen. Het lijkt erop dat de pandemie, gevolgd door de uitdagingen die ik hierboven heb geschetst, de aandacht heeft gericht op het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de kosten. Bij Trinity Purchasing hebben we meer klanten interesse zien tonen, omdat ze de voordelen beseffen van een vertrouwde adviseur die kan helpen de kosten onder controle te houden en de impact van onderbrekingen in de leveringen te minimaliseren. We zijn ook begonnen met de uitrol van een nieuwe digitale oplossing, Pi, die beantwoordt aan de behoeften van horecamensen om de efficiëntie te verbeteren en meer te doen met minder. Als u nog steeds vertrouwt op handmatige processen binnen uw bedrijf, is Pi het antwoord op tijd- en middelenbesparing. Pi is de afgelopen

jaren ontwikkeld door onze Avendragroepspartners en stelt onze klanten in staat om veel meer processen rond het bestellen van eten, drinken en verbruiksartikelen, factuurbeheer en, op een later tijdstip, voorraad- en menubeheer te automatiseren. Als je de voordelen van Pi verder toegelicht wilt hebben, vraag het dan alsjeblieft! Als u problemen ondervindt met leveringen of uw kosten verder wilt verlagen, vergeet dan niet om onze hulp te vragen - wij zijn er voor u!

Neem contact op met Trinity Purchasing via news@trinitypurchasing. com voor meer informatie, of neem contact op met je Relationship Manager.

Trinity Magazine

Uitgave 3

5


Bedrijfsvoortgang

TRINITY IS NU ONDERDEEL VAN DE AVENDRA GROUP Trinity is onderdeel geworden van de Avendra Group en dit is wat dat voor ons allemaal betekent. Wat is Avendra Groep? Avendra is een overkoepelend merk, dat een internationale groep inkoop- en inkoopbedrijven heeft samengebracht. Dit strategische partnerschap heeft tot doel de klanten voordelen te bieden door middel van collectieve koopkracht en door het delen van best practices over de grenzen heen en tussen verschillende bedrijfssectoren.

Welke industrie en landen omvat Avendra Group? Avendra Group-bedrijven zijn actief in Europa, Canada, de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Mexico. En ze ondersteunen klanten in hotels, restaurants, pubs, de bredere vrijetijdsindustrie, zorginstellingen, ziekenhuizen en onderwijs.

Wat voor verschil maakt dit als klant van Trinity? Als onderdeel van een breder netwerk kan Trinity gebruikmaken van inkoopexpertise in een breed scala van industrieën en toegang krijgen tot geavanceerde technologie die waarde zal toevoegen aan onze klanten. Door marktkennis, expertise en nieuwste innovaties te delen, zijn we beter in staat om onze klanten te helpen hun volledige potentieel te realiseren. We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst de voordelen van een Avendra-partner met u te delen.

US, Canada, Mexico, Central America & Caribbean Hotels & Clubs

UK Education, Healthcare, Hospitality & Leisure

“Trinity is trots om deel uit te maken van de Avendra Group, een collectief netwerk van supply chain- en inkoopexperts over de hele wereld. Dit strategische partnerschap, dat werkt met een reeks unieke merken, stelt ons in staat om informatie, expertise, best practices, technologie en koopkracht te delen. Het resultaat van deze samenwerking voegt dat extra voordeel toe aan ons service aanbod.” Een gezamenlijke verklaring van:

Paula Daenen,

General Manager, Continental Europa

6

Trinity Magazine

Alan Cruite,

General Manager, VK & Ierland

Uitgave 3

Canada / USA Healthcare, Education, Business & Leisure

Canada Restaurants

UK, Ireland, Holland Belgium, France, Germany & Italy Hotels

USA Healthcare, Higher Education & Restaurants

USA K-12 Education

“Van gezondheidszorg en senioren tot gastvrijheid, vrije tijd en onderwijs: de bedrijvenportfolio van de Avendra Group biedt professionele inkoopoplossingen en zorgvuldig onderhandelde contracten die voldoen aan de behoeften van klanten. Als onderdeel van de Avendra Group zullen Trinity-klanten profiteren van ons netwerk van inkoopspecialisten die in staat zijn om kansen te identificeren, de beste supply chaininitiatieven te bevorderen en organisaties te voorzien van de middelen die ze nodig hebben om te slagen.”

Wolfram Schaefer,

President Avendra Group


BEKIJK DE GROEPSPARTNERS VAN TRINITY: DE AVENDRA COMPANY Hieronder volgt een beetje meer detail van een van de bedrijven van de Avendragroep, de Avendra Company - in feite het moederbedrijf van de Avendra Group.

Wie is de Avendra Company? Avendra is Noord-Amerika's toonaangevende leverancier van inkoopdiensten voor horeca, opgericht in 2001 door enkele van de meest gerespecteerde namen in de horeca. Avendra biedt ‘supply chain management’ om strategische inkoopprocessen, innovatieve technologie en de raad van materiedeskundigen van wereldklasse te stroomlijnen. Het hoofdkantoor van Avendra bevindt zich in Rockville, Maryland en het bedrijf heeft regionale kantoren in heel Noord-Amerika.

Welke klanten ondersteunt de Avendra Company? Avendra werkt samen met enkele van de meest gerespecteerde namen in de horeca: ▶ Marriott International ▶ Four Seasons ▶ Hilton ▶ InterContinental Hotels Group ▶ Hyatt ▶ Choice Hotels Tegenwoordig ondersteunt het bedrijf meer dan 8.500 klanten bij het optimaliseren van hun inkoop- en supply chain-activiteiten in Canada, Mexico en MiddenAmerika, het Caribisch gebied en Hawaï.

Het klantenbestand van Avendra omvat organisaties in markten zoals: ▶ Hotelketens en management companies ▶ Onafhankelijke hotels ▶ Golf-, gezondheids- en businessclubs ▶ Kansspel- en casino-organisaties ▶ Cruise maatschappijen ▶ Restaurants ▶ Reispleinen ▶ Onderwijsinstellingen

www.avendra.com

Wat is er speciaal aan het serviceaanbod van de Avendra Company?

Product- en servicekwaliteit staat voorop Het Avendra-team heeft maatregelen genomen voor kwaliteitsborging en voert audits uit om ervoor te zorgen dat hun klanten een hoog serviceniveau kunnen blijven genieten van al hun leveranciers. De oplossing op maat Bij Avendra gaat het erom klanten te helpen het bedrijfsresultaat te verbeteren, de operationele prestaties te verbeteren en hun klanten beter van dienst te zijn. Avendra werkt

samen met een breed scala aan nationale en lokale leveranciers en dienstverleners in de VS, Canada, Mexico, het Caribisch gebied en Midden-Amerika. Gedreven door innovatie en technologie Om voorop te blijven lopen, streeft Avendra er voortdurend naar om de problemen en beperkingen die in de branche bestaan ​​te begrijpen, om nieuwe denkwijzen en creativiteit te stimuleren en om innovatieve oplossingen en technologie te ontwikkelen om deze op te lossen.

Trinity Magazine

Uitgave 3

7


Ervaringen delen

HOSPITALITY OMARMT CHERRY PI OM EFFICIËNTIE TE VERBETEREN Horecabedrijven in heel Europa zijn op zoek naar manieren om de efficiëntie te verbeteren terwijl ze weer open gaan en herstellen van de pandemie. Problemen met de toeleveringsketen en personeelsuitdagingen betekenen dat bedrijven moeten ontdekken hoe ze meer kunnen doen met minder. Geschreven door Celine Snauwaert. e-procurement-coördinator en van de belangrijkste manieren om de efficiëntie voor horecabedrijven te verbeteren, is het automatiseren van processen die tot nu toe handmatig werden

E

“Voordat ik bij Trinity kwam werken, heb ik bijna 20 jaar in de horeca gewerkt, dus ik begrijp de druk van het werken in een hotel en de tijd die managers en chef-koks aan administratie besteden. Er zijn veel reguliere taken die uren in beslag nemen en het systeem kan daarbij helpen. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest om een ​​bepaalde Pi-module, Cherry Pi genaamd, te demonstreren aan hotelteams in heel Europa die op zoek waren naar een online besteloplossing, en Cherry Pi voldoet heel goed aan hun behoeften.” Met Cherry Pi kan een gebruiker meerdere bestellingen via een enkel systeem verzenden op een zeer tijdbesparende manier, waardoor fouten worden vermeden die normaal zouden optreden wanneer bestellingen telefonisch of handmatig per e-mail worden verzonden. Bestellingen kunnen dan worden gevolgd - en belangrijker nog, in de huidige omgeving kunnen alternatieve producten worden geregeld als artikelen niet op voorraad zijn. Het

8

Trinity Magazine

Uitgave 3

beheerd. En de e-procurementcoördinator van Trinity, Céline Snauwaert, legt uit dat het online softwaresysteem van de groep, genaamd Pi, de oplossing is voor velen in de sector.


systeem is geschikt voor gewone etenswaren en dranken, andere verbruiksartikelen en zelfs grotere artikelen zoals meubels. Cherry Pi bestaat naast een bredere selectie van Pi-modules voor leveringsbeheer, facturering en creditnota's en leveranciersbetalingen - allemaal ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, fouten te verminderen en aanzienlijke tijdbesparingen te realiseren. Deze aanvullende modules zullen in de nabije toekomst door Trinity worden uitgerold in belangrijke Europese markten. De komende maanden zullen we de voordelen van Cherry Pi demonstreren op Trinity-evenementen in heel Europa. Belangrijk is dat Cherry Pi gratis wordt aangeboden aan Trinity-klanten. En voor klanten die serieus de voordelen van het systeem willen benutten, bieden we op maat gemaakte gratis training en doorlopende ondersteuning voor het personeel dat het zal gebruiken als onderdeel van onze service! De Pi-softwaresuite is gedurende meerdere jaren ontwikkeld door de internationale groepspartners van Trinity en is al bewezen in gebruik door honderden horecabedrijven en cateringbedrijven. Dit is wat een van onze leden te zeggen heeft over het overschakelen naar Cherry Pi.

Amy Coyne helpt bij het runnen van de Peacockes-business in Connemara, Ierland. Naast een tankstation, een cadeauwinkel en een supermarkt is er een hotel, restaurant en bar. Peacockes werkt sinds 2018 samen met Trinity Purchasing en besloot in 2021 om de bestelprocessen van hun leveranciers te stroomlijnen en begon het cloudgebaseerde online bestelsysteem van Cherry Pi te gebruiken. Amy zegt: “In de zomer van 2021 was ons grote probleem de personeelsbezetting. Als gevolg hiervan vielen veel van de bestellingen op mij terug - dus ik ben erg blij dat ik Cherry Pi bij de hand heb, het heeft me veel tijd

bespaard. De eerste paar keer dat ik Cherry Pi gebruikte, kon ik niet geloven hoe efficiënt het was, omdat het zo eenvoudig was. Ik vind het gewoonweg briljant, ik voer gewoon mijn bestellingen in op één webpagina en ik kan zien dat de leveranciers het hebben ontvangen. De opzet was echt grondig. Het Trinity-team is erg goed geweest in het verkrijgen van de benodigde informatie en het uploaden ervan in het systeem, wat ons veel handmatig werk heeft bespaard. Het is de bedoeling dat andere leden van het team Cherry Pi ook gaan gebruiken, want ik zie dat het zoveel voordelen met zich meebrengt.”

Neem contact op met Céline via hello@trinitypurchasing.com om een demonstratie ​​ van Cherry Pi te boeken, zodat u kunt ontdekken hoeveel tijd u kunt besparen.

Trinity Magazine

Uitgave 3

9


Beschikbaar voor alle Trinity klanten

Maak tijd vrij voor je team! Krijg controle over je bestelsysteem

Topvoordelen die onze klanten zeer waarderen ✔ Plaats bestellingen bij meerdere leveranciers via één enkele website ✔ Geen telefonische bestelling meer – bespaart enorm veel tijd ✔ Totale controle over de producten die besteld kunnen worden ✔ Volledig geautomatiseerd volgen van de status van al uw bestellingen

✔ Performant ordergoedkeurings- en ordernotificatiesysteem ✔ Waarschuwingen voor sluitingstijd en aftelprocedure van bestellingen ✔ Maak op maat gemaakte bestellijsten en deel ze met je team ✔ Bekijk leveringsschema's van leveranciers, minimale bestelwaarden en contactgegevens

Training en ondersteuning Cherry Pi is beschikbaar als onderdeel van het Pisysteem - gratis voor alle Trinity Purchasing-klanten ✔ Er zijn geen extra kosten voor implementatie of configuratie ✔ Geen kosten voor of limiet op het aantal gebruikers ✔ Geen kosten voor online training, hulp of ondersteuning


Kostbare tijd en middelen vrijmaken U hoeft niet langer in te loggen op aparte leverancierswebsites om bestellingen te plaatsen. Met Cherry Pi kun je vanuit hetzelfde webportaal bestellingen naar meerdere leveranciers sturen, wat veel tijd en stress bespaart door al die wachtwoorden te onthouden en in/uit te loggen op verschillende websites. Bovendien is Cherry Pi getest op websites voor supermarktwinkels, dus het is zeer intuïtief en uiterst gebruiksvriendelijk. U en uw personeel zullen er dol op zijn!

Het plaatsen van bestellingen duurt slechts een paar minuten! Het zoeken naar producten is bijvoorbeeld zeer eenvoudig! Zonder dat u weet om welke leverancier het gaat, hoeft u alleen maar te typen en alle beschikbare bijpassende producten worden weergegeven. Nadat u het artikel hebt geselecteerd, identificeert het systeem automatisch van welke leverancier dat product afkomstig is en maakt vervolgens een bestelling voor die gerelateerde leverancier.

Koop de juiste producten voor de juiste prijs Cherry Pi geeft u totale controle - u kunt de leveranciers en producten selecteren die besteld kunnen worden. Zo zijn alleen goedgekeurde producten zichtbaar waarvan de prijs al is onderhandeld en overeengekomen.

Intelligent goedkeuringsproces Wanneer een bestelling is geplaatst, kan deze ter goedkeuring worden doorgestuurd naar een budgethouder binnen uw bedrijf voordat deze naar de leverancier wordt verzonden. Nadat een order is aangemaakt, wordt automatisch een inkoopordernummer gegenereerd. Dit kan, indien nodig, worden opgeheven of verplicht worden gesteld, zodat er geen bestellingen worden verzonden tenzij het PO-nummer is verstrekt. Bovendien kan uw team met één klik op de knop een maandelijks uitgavenrapport bekijken.

Volg je bestelling Zodra uw bestelling naar de leverancier is verzonden, werkt het systeem de status automatisch bij, zodat u erop kunt vertrouwen dat de leverancier uw bestelling heeft ontvangen en verwerkt. Het systeem beschikt ook over een melding voor het afbreken van de bestelling van een leverancier, die aftelt van de tijd die u nog hebt om een ​​bestelling te plaatsen voor de volgende beschikbare leverdatum.

Pi kan nog veel meer doen voor uw organisatie Pi is ontworpen en ontwikkeld om Trinity-klanten een volledig P2P (Purchase-to-Pay) beheer te bieden via één centraal online platform. U kunt bij meerdere leveranciers bestellen, de geleverde bestelling inboeken, de factuur goedkeuren en desgewenst creditnota's opvragen. Bovendien kunnen gegevens worden geëxporteerd naar een accouningpakket om de leveranciersbetaling te doen.

Neem contact met ons op via hello@trinitypurchasing.com voor meer informatie


Ervaringen delen

DUURZAME GASTVRIJHEID: CO2-VOETAFDRUK VERKLEINEN Geschreven door Soizic Guinard Procurement Manager Frankrijk

e recente COP26bijeenkomst in Glasgow zag een hernieuwde wereldwijde focus op duurzaamheid, waarbij regeringen en grote bedrijven toezeggingen deden om hun CO2-voetafdruk de komende jaren te verkleinen.

D

Industriesectoren vinden ook manieren om samen te werken en informatie te delen, zodat grote en kleine organisaties de inzet voor het verminderen van hun impact op de planeet kunnen begrijpen en delen. Voor sommigen zal de focus meer op operations liggen, voor anderen zal het gaan om de efficiëntie van activa zoals onroerend goed; en in toenemende mate zullen toeleveringsketens ook hun milieubeleid en -verplichtingen moeten uitleggen. Naast wetgeving zijn er nog een aantal andere drijfveren voor verandering. Het is duidelijk dat consumenten zich bij aankoopbeslissingen steeds meer zorgen maken over duurzaamheid. Groene financiering wordt ook een gangbare overweging, waarbij banken lagere tarieven bieden voor gecertificeerde groene leningen en hypotheken; deze verplichten de lener om zijn eigendom of activiteiten te verbeteren in overeenstemming met overeengekomen benchmarks, in ruil voor de aangeboden korting.

12

Trinity Magazine

Uitgave 3

Er is genoeg voor elk bedrijf om rekening mee te houden bij het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. Hoe kun je de voortgang meten en rapporteren? Waar moet je beginnen? Wat kun je recyclen, hoe kun je kopen met een grotere verantwoordelijkheid voor het milieu? In de hospitality-sector lopen een aantal initiatieven, waaronder die van de ‘Sustainable Hospitality Alliance’ (SHA), die brede steun heeft vanuit de hele sector met hulp van grote hotelgroepen. De SHA bereidt momenteel een “toolkit” voor die de sector in staat zal stellen een praktische start te maken met het verkleinen van de ecologische voetafdruk van hun organisatie. SHA-voorzitter Wolfgang Neumann, een ervaren hotelier, merkte onlangs op: "We moeten snel handelen en we moeten samenwerken om onze inspanningen te verdubbelen. De

dialoog moet verder gaan dan ‘nul’ impact hebben en kijken naar wat we terug kunnen brengen in de natuurlijke wereld om ervoor te zorgen dat we een blijvende positieve impact hebben op onze planeet en haar mensen.” Trinity ondersteunt horecabedrijven al om hun ecologische voetafdruk te verkleinen op verschillende manieren, waaronder hulp bij het verminderen van afval en het inkopen van milieuvriendelijkere producten. Als u wilt dat wij u helpen op uw reis om meer CO2-neutraal te worden, neem dan vandaag nog contact met ons op, wij zijn er om u te helpen. Contacteer uw Relationship Manager of email news@trinitypurchasing.com


Nieuws

DE TRINITY TRADE SHOW IS WEER BEGONNEN! Geschreven door Virginie Dothée Relationship Manager België

Dieter Schoofs Relationship Manager België

u de beperkingen versoepelen, hervat het Trinity-team in België zijn reeks bijeenkomsten met klanten en leveranciers.

N

MIS HET NIET Let de komende maanden op uw uitnodiging voor een aanstaand Trinity-evenement mis het niet!

De informele bijeenkomsten bieden klanten een geweldige kans om nieuwe hapjes en drankjes van leveranciers te proeven, om hun menukeuzes in de komende maanden te inspireren. Het is een geweldige sfeer om ideeën en tips op te doen om ook uw bedrijf te helpen. Drie keer per jaar worden er evenementen door het hele land gehouden, op locaties en tijden die geschikt zijn voor verschillende leden; soms is het een ontbijtvergadering of een winterbarbecue! Vaak wordt het evenement gehouden bij een Trinityklant - wat alles kan betekenen, van een hotel, restaurant tot een kerk, afhankelijk van de stad. "Het is een geweldige kans om nieuwe producten en diensten te leren kennen in een ontspannen sfeer die heel anders is dan op een beurs", zegt Dieter Schoofs, Trinity Relationship Manager in België. “De evenementen worden bijgewoond door Trinity-leden en potentiële klanten die meer willen weten over de oplossingen die we kunnen bieden.“

Als u meer wilt weten over de volgende geplande evenementen, neem dan contact op met Dieter via dschoofs@trinitypurchasing. com of Virginie via vdothee@ trinitypurchasing.com

“Onze leveranciers bieden proeverijen van nieuwe voedingsmiddelen, dranken en bieren, en we vragen ze altijd om met de laatste innovaties en iets nieuws te komen voor onze leden”, zegt TrinityRelationship Manager Virginie Dothee. “En wanneer we nieuwe leveranciers aan boord halen, bieden deze evenementen de perfecte gelegenheid om hun producten en oplossingen te presenteren. De feedback die we van leveranciers krijgen, is dat ze de mogelijkheid waarderen van een informele omgeving waar ze rechtstreeks met klanten kunnen praten en onmiddellijke feedback op hun producten kunnen krijgen.”

3 februari: Landen/Sint-Truiden Juni 2022: Brugge en Luik (datum nog te bevestigen) September : Turnhout (datum nog te bevestigen)

We zijn ook van plan om deze evenementen in andere landen te organiseren - dus kijk uit voor meer details.

Trinity Magazine

Uitgave 3

13


Onze dienstverlening

ONTDEK MEER KOSTENBESPARINGEN OM DE FINANCIËLE GEZONDHEID VAN UW ORGANISATIE TE VERBETEREN NIET ALLEEN VOIDING Bij ons draait het niet alleen om eten - we kunnen aanzienlijke besparingen realiseren voor zowel food als non-food categorieën. In sommige gevallen kunt u zelfs besparen bij bestaande leveranciers. Zo makkelijk is het! Valt een categorie niet onder uw verantwoordelijkheden, geef dan onze gegevens door aan uw collega's, zodat wij uw organisatie kunnen helpen om financieel gezonder te worden.

ONMIDDELLIJKE ECHTE BESPARINGEN Aangezien we het hele jaar door duizenden producten aanbesteden, hebben we op wekelijkse basis een uitstekend zicht op de prijzen. We slaan concurrerende biedingen op in Libra, onze revolutionaire live marktprijs database. We gebruiken Libra om uw huidige prijzen op de markt te vergelijken en te laten zien hoeveel geld u zou kunnen besparen.

VERTROUWDE PARTNER De inkoopanalisten van Trinity volgen een streng benchmarkingproces om u een echt eerlijke, onpartijdige prijsbeoordeling te geven die rekening houdt met de productgrootte, kwaliteit en het volume dat u koopt.

14

Trinity Magazine

Uitgave 3


Organisaties zoeken meer dan ooit naar manieren om hun kosten te verlagen. Besparen is ons vakgebied, dus laat het Trinity Inkoopteam u helpen!

FOOD

NON-FOOD

Een prijscontrole kan ervoor zorgen dat u de beste prijs krijgt van uw huidige leveranciers op alle gebieden waar u uitgaven doet. Bekijk de onderstaande tabel om enkele van de categorieën te ontdekken waarin we u geld kunnen laten besparen.

Apparatuur

Reiniging & hygiëne

Werkkleding & schoeisel

Meubels ​

(Credit)kaartverwerking

Ongediertebestrijding

Was & linnen​

Gas & verlichting

Nutsvoorzieningen

Kantoorbenodigdheden

Verf & doe-het-zelf

Servies en wegwerpartikelen

Marketing & drukwerk

Kamertemperatuur, diepgevroren & gekoeld ​

Gespecialiseerde voeding & delicatessen

Alcohol (bieren/wijnen/sterke dranken) ​

Zuivel

Sandwiches

Frisdranken

Verse vis

Brood & bakkerij

Koffie & warme dranken

Vers vlees

Concepten

Fruit & groenten

Zoetwaren ​

BEGIN VANDAAG MET BESPAREN

Onderhoud van apparatuur​

Als u wilt dat het Trinity inkoop-team een ​​ professionele prijscontrole voor u uitvoert, neem dan contact met ons op via news@trinitypurchasing.com


Profielschets

MAAK KENNIS MET ONZE RELATIONSHIP MANAGER BELGIË Wat is je rol binnen Trinity? Ik ben de Relationship manager voor de regio West-Vlaanderen, België. Beschrijf je carrière pad binnen Trinity. Ik ben gestart bij Trinity op 2 februai 2020 als Relationship manager België. Wat vind je het leukst aan je rol? De combinatie van het contact zowel met onze leden als met onze leveranciers. De job blijft me verbazen over hoe breed de jobinhoud wel is. Iedere dag heb ik de kans om het reilen en het zeilen binnen een hotel te beleven/zien, alsook kennis te maken met de vele producten die onze vele leveranciers te bieden hebben voor onze leden. Iedere dag leer ik wel iets nieuws bij waardoor mijn job enorm dynamisch en interessant is! Wat is het hoogtepunt in je carrière binnen Trinity zover? We hebben een ongelofelijk team bij Trinity Purchasing.

Dus om met het ganse team van Europa samen te komen was dit voor mij zeker een hoogtepunt. We hadden de kans om onze ervaringen te delen alsook enorm veel bij te leren van elkaar! Daarnaast zijn onze events altijd een groot succes dus deze moet ik zeker ook vermelden. Om te zien hoe onze leden met onze leveranciers in contact komen en communiceren dankzij ons, geeft altijd voldoening. Onze leveranciers en leden zijn steeds zeer tevreden, dus wij ook! Waarom ben je trots om voor Trinity te werken? Het grote aantal relaties die Trinity heeft opgebouwd op een vrij korte tijd, is ongelofelijk! Om hier deel van uit te maken en om deze relaties nog meer te helpen opbouwen, maakt mij een zeer trotse medewerker! Vat je persoonlijkheid samen in 5 woorden of minder. Zeer positief, sociaal, leergierig, volhardend en een teamplayer.

Charlotte Lescrauwaet

Relationship Manager

Vroege vogel of nachtuil? Nachtuil, hoewel ik altijd gelukkig ben als ik de dag eens extra vroeg start. Een hond of een kat? Absoluut een kat! Ik hou van hun eigenzinnig karaktertjes. Ik heb al gans mijn leven katten gehad. Momenteel heb ik er 2, Goa & Maui. Favoriete ijssmaak. Citroen!

We hebben gekozen voor een samenwerking met Trinity omdat we graag gebruik willen maken van de kennis en inkoopkracht van een internationale speler. We hebben ons hotel aangekocht, gerenoveerd en opgestart in volle Corona Crisis terwijl we zelf nog in het buitenland woonden en geen actuele kennis hadden op alle vlakken van hospitality spelers op de Nederlandse markt. In een tijd waar leveranciersbezoeken en horecabeurzen niet mogelijk waren heeft Trinity ons geïnformeerd en geïnspireerd waardoor we sterke samenwerkingen hebben kunnen aangaan met partners die onze visie ondersteunen en ons helpen dit te realiseren. Binnen de samenwerking heeft Trinity ons ontzorgd en geïnspireerd, extra fijn in een opstartfase in een bijzondere tijd. De renovatie hebben we gerealiseerd met Sutherland Design en de gasten vinden de sfeer en natuurbelevenis geweldig! Witte Berken Natuurhotel, Nederland Margreet Paauwe, Eigenaar

16

Trinity Magazine

Uitgave 3


Profielschets

MAAK KENNIS MET ONZE REGIONAL RELATIONSHIP MANAGER FRANKRIJK, SPANJE & ITALIE Wat is je rol binnen Trinity? Ik ben de Regional Relationship Manager voor Frankrijk, Spanje en Italie Beschrijf je carrière pad binnen Trinity. Ik ben beginnen werken voor Trinity als free lance in juni 2018, met een focus op Italie. In februari 2019 werd mij gevraagd om het Relationship Managers’ team in Frankrijk te leiden, gezien de geplande groei van Trinity in dat land. Binnenkort gaan we naar de Spaanse markt kijken, en hopelijk nadien ook Italie, waar ik woon! Wat vind je het leukst aan je rol? De kans hebben elke dag iets nieuws te blijven leren, en ook het internationaal aspect van de job, ik zou echt niet zonder kunnen!

Wat is het hoogtepunt in je carrière binnen Trinity zover? Kunnen deel uitmaken van de uitbreiding van de business, en van het team, in Frankrijk, met enorm veel nieuwe uitdagingen en leuke projecten. Waarom ben je trots om voor Trinity te werken? Ik ben trots deel uit te maken van de ontwikkeling van een klein en relatief onbekend bedrijf, tot een belangrijke speler in de markt, die het als een onafhankelijke GPO tegen de belangrijke namen opneemt. En omringd te zijn door enthoesiaste en professionele collega’s in verschillende markten. Vat je persoonlijkheid samen in 5 woorden of minder. Positief, Altruistisch, Denker, en een beetje koppig.

Letizia Mirandola

Regional Relationship Manager

Vroege vogel of nachtuil? Eerder een vroege vogel, maar dat is veranderd, want ik was echt een nachtuil toen ik jonger was. Een hond of een kat? Mijn droom is een grote hond, maar ik ben bang dat het nog wat moet wachten.... Favoriete ijssmaak. Pistache, maar exclusief van de winkel op het plein waar ik woon: ongetwijfeld de beste !

Sinds een tijdje werken we samen met Trinity Purchasing en de samenwerking bevalt ons erg goed! Naast de kostenbesparingen die we al veel hebben gerealiseerd, is Trinity een heel pro-actief bedrijf. Ze helpen actief mee in het vinden van een leverancier of partner die aansluit bij wat wij nodig hebben en zoeken. Bij het oriënteren naar verschillende leveranciers, vragen we Trinity altijd om mee te denken. Binnen no time stuurt Trinity ons hele duidelijke voorstellen waarin we appels met appels kunnen vergelijken. Als we voor een bepaalde partij gekozen hebben, blijft Trinity ook actief betrokken in de relatie die er daarna ontstaat. Trinity begeleidt het traject intensief. Mocht de opstart niet helemaal soepel verlopen, of afspraken worden niet nagekomen, dan speelt Trinity hierin een actieve rol om dit op te lossen. Hierdoor is Trinitity voor ons een hele waardevolle toevoeging voor ons bedrijf! Hotel Noordzee, Nederland Gwen Wijffels, General Manager

Trinity Magazine

Uitgave 3

17


Ervaringen delen

REGELGEVING ROND KOELAPPARATUUR WORDT STRENGER - DIT IS WAT U MOET WETEN Geschreven door

ommerciële koelapparatuur bevat van oudsher koelgassen die nu worden erkend als schadelijk voor het milieu en daarom worden geëlimineerd uit de productie van nieuwe apparatuur.

C

Daarnaast is er een voortdurende drang om de energie-efficiëntie van commerciële keukenapparatuur te verbeteren, in een poging om de uitstoot van broeikasgassen en de bedrijfskosten te verminderen. Deze veranderingen worden over het algemeen gedreven door wetswijzigingen, die een weg banen voor de verwijdering van schadelijke gassen uit nieuwe apparatuur, en ook de eis stellen dat nieuwe machines moeten voldoen aan steeds strengere normen voor energieefficiëntie. Sommige hiervan worden op nationaal niveau beheerd, terwijl er een reeks Europese normen wordt geïmplementeerd. Nieuwe regelgeving De F-gassenverordening schetst een weg voor het geleidelijk uitbannen van schadelijke gassen uit koel- en

18

Trinity Magazine

Uitgave 3

koelapparatuur. Reeds in 2020 mocht een voorheen veel gebruikt koelmiddel, R404A, niet meer worden gebruikt in nieuwe apparatuur die te koop werd aangeboden. In januari 2022 mag een ander koelmiddel, R134a, niet meer in nieuwe koelers worden gebruikt.

koelkasten en wasmachines voor huishoudelijk gebruik, maar wordt nu gebruikt op meer commerciële apparatuur, waardoor kopers worden gewaarschuwd voor de impact van hun aankoop op het milieu en op de bedrijfskosten.

In 2021 werd ook het algemeen erkende etiketteringssysteem voor energie-efficiëntie breder toegepast, met zijn kleurrijke systeem voor het beoordelen van nieuwe apparatuur. Het werd al veelvuldig gebruikt in

Tijd om te upgraden? Als u een commerciële keuken runt, is dit een goed moment om een ​​inventaris op te maken van uw apparatuur, met name hoe oud deze is en hoeveel


energie ze verbruikt tijdens het gebruik. De wetswijzigingen hebben fabrikanten gedwongen veel efficiëntere apparatuur te ontwikkelen - en u kunt beter investeren in nieuwe apparatuur en meer verantwoordelijkheid voor het milieu aan de dag leggen. Uitgewerkte voorbeelden van de Europese Commissie laten bijvoorbeeld zien dat een tien jaar oude koeler met glazen deur 202 euro per jaar kost, terwijl de moderne vervanging slechts 75 euro aan elektriciteit verbruikt. Als je foodservice-diepvrieskasten van hetzelfde formaat vergelijkt, is het verschil nog groter: 605 euro per jaar om de oude unit te koelen, tegen slechts 174 euro voor de vervanging.

Als u een commerciële keuken runt, is dit een goed moment om een ​​inventaris op te maken van uw apparatuur, met name hoe oud deze is en hoeveel energie ze verbruikt tijdens het gebruik.

Als u denkt dat dit het juiste moment is om vermoeide, dure koelapparatuur te vervangen, neem dan contact op met uw Relationship Manager of e-mail news@trinitypurchasing.com

Trinity Magazine

Uitgave 3

19


Beschikbaar in Benelux, Frankrijk, Duitsland

Advertorial

TRINITY IN ZEE MET DKV MOBILITY V

anaf nu kunnen alle Trinity leden bij DKV Mobility terecht voor de DKV CARD.

Die tankkaart biedt elk lid de mogelijkheid om altijd en overal te tanken, onder goede voorwaarden, en bovendien is de DKV CARD superhandig om ook tol af te rekenen. De handige DKV CARD Met de DKV CARD rekent iedereen brandstof en service cashfree af. Leentje Huygebaert: “DKV Mobility biedt een unieke waaier aan Fleet Cards voor wagenparkklanten, met zelfs een versie voor CO2neutraal tanken en laden in één kaart. De Fleet Card is een zogenaamde full service kaart, de gebruiker heeft dus ook toegang tot het uitgebreide DKV pakket aan producten en diensten. Zo gaan we bij DKV Mobility tot het uiterste om onze klanten te ontzorgen op vlak van mobiliteit. “You drive, we care” is meer dan ooit onze slogan waardoor onze partners nog meer kunnen inzetten op hun core business.” Het duurzame partnership Dankzij het partnership krijgen Trinity leden de toegang tot ruim 200.000 oplaadpunten door heel Europa. Daarnaast is er toegang tot 160.000 acceptatiepunten in Europa. Best

20

Trinity Magazine

Uitgave 3

wel handig, want dankzij de DKV CARD +CHARGE kunnen Trinity leden gemakkelijk tanken en opladen met slechts één kaart. Daarnaast profiteren ze van de beste prijzen en via de DKV APP of de online stationfinder vinden ze heel snel en gemakkelijk het dichtstbijzijnde station. Het online dashboard, de DKV Cockpit, geeft accuraat inzicht in het verbruik en de facturen wat de administratie een stuk eenvoudiger maakt. Tenslotte maakt DKV het mogelijk om de CO2-uitstoot te compenseren wanneer klanten voor de DKV Card Climate kiezen.

Paula Daenen, General Manager Continental Europe, becommentarieert de keuze voor DKV: “Met DKV Mobility hebben we een uiterst betrouwbare partner gevonden die ons laat tanken en laden in Europa’s grootste merkonafhankelijke netwerk. Het feit dat we bij slechts één partner terechtkunnen voor een duurzame totaaloplossing op vlak van mobiliteit, zorgt ervoor dat we ons nog meer kunnen focussen op onze core business. Het uitgebreide netwerk, de scherpe condities en het gebruiksgemak overtuigden ons om voor DKV Mobility te kiezen.”

Wilt u meer weten over wat DKV Mobility voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via news@trinitypurchasing.com of neem contact op met uw Relationship Manager.


Profielschets

MAAK KENNIS MET ONZE CREDIT CONTROLLER VOOR CONTINENTAL EUROPA Wat is je rol binnen Trinity? Ik ben de Credit Controller voor Continental Europa.

afgesproken tijdspanne terwijl ik goede relaties opbouw met klanten en leveranciers.

Beschrijf je carrière pad binnen Trinity. Sinds 2019 ben ik begonnen bij Trinity Purchasing als Credit Controller en ik ben verantwoordelijk voor het verwerken van de inkoopfacturen en het opstellen van de verkoopfacturen / creditnota's aan onze leden & leveranciers voor al onze entiteiten in Continentaal Europa. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het tijdig verzamelen van de statistieken bij onze leveranciers.

Wat is het hoogtepunt in je carrière binnen Trinity zover? Het bijwonen van onze succesvolle jaarlijkse Trinity Events & Team Building om onze leveranciers/leden & collega's in het echt te ontmoeten.

Wat vind je het leukst aan je rol? Ik verzamel graag op een professionele manier, onbetaalde saldi binnen de

Vat je persoonlijkheid samen in 5 woorden of minder. Sociaal, Empathisch, Prater, Gedetailleerd.

Waarom ben je trots om voor Trinity te werken? Deel uitmaken van de Trinity-familie en deel uitmaken van deze ontwikkeling en groei maakt me erg trots.

Joery Verstrepen

Credit Controller

Vroege vogel of nachtuil? Ik ben een nachtuil. Een hond of een kat? Ik ben een kat persoon. Favoriete ijssmaak. Chocoladeschilferkoekjesdeeg.

MAAK KENNIS MET ONZE BUSINESS ANALIST CONTINENTAL EUROPE Wat is je rol binnen Trinity? Business Analist, voornamelijk ter ondersteuning van de Procurement Director, Continental Europe en zijn team. Beschrijf je carrière pad binnen Trinity. Ik ben op 16 april 2016 begonnen als projectanalist om de verkoop- en inkoopteams te ondersteunen bij grotere projecten en klantaccounts. Na deze tijdelijke korte termijn opdracht werd ik gevraagd om de International Procurement Manager te assisteren in haar taken. In de loop van de tijd evolueerde dit tot de Director Procurement of International Procurement tot wat het nu is. Wat vind je het leukst aan je rol? De veelzijdigheid van het werk in alle opzichten. De product en of service categorieën variëren voortdurend, evenals de

inhoud van het werk. Hoewel het analyseren van gegevens het meest relevant is, word ik uitgenodigd om leveranciersvergaderingen bij te wonen voer ik administratieve taken uit. Daarnaast werk ik samen met verschillende teamleden aan verschillende projecten. Wat is het hoogtepunt in je carrière binnen Trinity zover? De overname van Trinity Purchasing door de Avendra Group. Waarom ben je trots om voor Trinity te werken? Wij zijn een jong, maar snelgroeiend bedrijf dat bekend en erkend is in hospitality in West-Europa, en daarbuiten. Vat je persoonlijkheid samen in 5 woorden of minder. Geduldig, nauwkeurig, positief, gereserveerd.

Pascal Leruth Business Analist

Vroege vogel of nachtuil? Vroege vogel, in tegenstelling tot 20 jaar geleden. Een hond of een kat? Meer hond dan kat, maar eigenlijk allebei. Favoriete ijssmaak. Pistache en Gezouten Karamel. Trinity Magazine

Uitgave 3

21


Beschikbaar voor alle Trinity klanten

WELKOM BIJ DE NIEUWE BENTLEY BEZOEK ONZE GLOEDNIEUWE WEBSITE WWW.BENTLEYEUROPE.COM

COMBINATIEDEAL

10% korting op de Swirl+ ironing center

Swirl+ board - verstelbaar in hoogte - strijkoppervlakte 112 x 37 cm ARTIKELNUMMER

Steam iron - 2000 W, keramische zoolplaat - veilige automatische afsluitfunctie ARTIKELNUMMER

Alle Trinity leden krijgen 10% korting

3518N

3556N

op hun bestelling als deze geplaatst is

Organiser at top

in het eerste kwartaal van 2022.

- sterk, duurzaam en

Plaats uw bestelling via

- ruimtebesparend

customerservice@bentleyeurope.com

- makkelijk te installeren

met de referentie “TRINPROMO2022”.

ARTIKELNUMMERS

hittebestendig materiaal

EU 3402H / UK 3403H

Bentley Europe BV Wethouder Venteweg 92 D, 2805 JR Gouda, Nederland info@bentleyeurope.com, T +31 (0)182 58 14 42 VOLG ONS OP LINKEDIN

JAAR GARANTIE


Ervaringen delen

WELKOM BIJ HET MARKTRAPPORT Dit rapport is bedoeld om u informatie te geven over wat er op de markt gebeurt en over de belangrijkste factoren die van invloed zijn op het aanbod en de productbeschikbaarheid. We kijken naar de belangrijkste trends in de grondstofprijzen en doen aanbevelingen over manieren om prijsstijgingen te beperken. En we geven inzicht in wat er in het seizoen is, en begeleiden u naar wat nu het beste is. We hopen dat dit rapport nuttig voor u is. Geschreven door Olivier Bertrand Procurement Director Avendra Continental Europe e hebben eerder gerapporteerd over de algemene beschikbaarheidsproblemen met producten, het verkleinen van het bereik en het beperken van de keuze. We zien dit in de supermarkten en we staan ​​ voor dezelfde uitdagingen in de foodservice, dus bestel op tijd.

W

Varkensvlees komt steeds meer beschikbaar en de prijs blijft redelijk, hoewel vooraf voorbereide lijnen, zoals de seizoensfavoriet saucijzebroodjes, schaars kunnen zijn vanwege de gestegen productiekosten. Dus het kan een jaar worden met uitdagingen

WAT ZIJN DE SEIZOENSPRODUCTEN?

Graham Coles Procurement Director Avendra Northern Europe voor sommige doe-het-zelfgerechten, en menu's. Overweeg wat in het seizoen is en kijk naar wildopties met hertenvlees, fazant en patrijs. Met de seizoenswisseling en de verschuiving van zomerse salades en bessen, zien we dat er meer stevige en robuuste groenten in het seizoen komen, dus het zou een goed moment zijn om pastinaak, spruitjes en paddenstoelen toe te voegen, aangezien deze direct beschikbaar zouden moeten zijn. Vanwege hun populariteit is het raadzaam om aardappelen in te slaan, zowel vers als diepgevroren, om dekking te garanderen.

VLEES : Kalkoen, gans, fazant, korhoen, konijn, eend, wild VIS : Makreel, koolvis, krab, mosselen, coquilles, kokkels FRUIT GROENTEN : Rode biet, knolselderij, pompoen, bloemkool, prei, pastinaak, aardappelen, appels, peren, clementine, waterkers, bospaddestoelen

Trinity Magazine

Uitgave 3

23


VERZENDING Verzend- en transportkosten vertonen geen tekenen van afname tijdens de winterperiode en het zijn niet alleen de stijgende financiële kosten van het verzenden van goederen naar het buitenland, maar ook de verminderde beschikbaarheid van containers om de goederen in te vervoeren. Door de daling van de vraag tijdens de pandemie werden de reguliere leverings- en verzendpatronen verstoord, waarbij containers in havens werden achtergelaten. Nu de wereld weer opengaat en de vraag stijgt tot het niveau van vóór de pandemie, vertrouwen we opnieuw op een evenwichtige toeleveringsketen om goederen over de hele wereld te vervoeren. Helaas zijn er in de hele toeleveringsketen aanhoudende transportproblemen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke kostenstijgingen; de kosten van het verzenden van een container van China naar Europa zijn sinds oktober 2020 vertienvoudigd voor dezelfde reis. De gemiddelde vertraging van containerschepen die vanuit NoordEuropa in China aankomen, is gestegen tot 18 dagen, omdat vervoerders overbelaste havens aan beide uiteinden van de handel overslaan. Alphaliner bestudeerde de huidige reisduur van schepen op 17 verschillende lussen die in week 41 in Azië aankomen voor hun volgende

westwaartse afvaart. Uit de vergelijking met de pro forma dienstregelingen van de vervoerders bleek dat de schepen tot 54 dagen extra nodig hadden om een rondreis ​​ te maken, met een vertraging van gemiddeld 18 dagen. Ook zijn de kosten verbonden aan het vervoer via vrachtwagens gestegen, en dit blijft de prijzen en de beschikbaarheid van producten beïnvloeden. De tarieven voor zowel binnenlands als Europees transport stijgen, zowel om vraag- als aanbodredenen. De pandemie heeft geleid tot een stijging van het vrachtvolume als gevolg van een combinatie van factoren waar de industrie niet over de infrastructuur en capaciteit beschikt om het hoofd te bieden, waaronder het opheffen van lockdown-beperkingen en veranderende koopgewoonten van consumenten. Het aanbod wordt beperkt door een tekort van ongeveer 76.000 vrachtwagenchauffeurs in de branche als gevolg van de migratie van EUchauffeurs als gevolg van de Brexit, het verlies van ervaren chauffeurs die met pensioen gaan of geen hoge kwalificatie- en opleidingskosten willen betalen, en de branche wordt als onaantrekkelijk beschouwd voor nieuwkomers en een vertraging van 21.000 rijexamens voor vrachtwagens als gevolg van de pandemie.

PALLETPRIJSVERHOGINGEN De palletprijzen zijn het afgelopen jaar gestegen als gevolg van de gecombineerde effecten van een tekort aan hout voor fabricage, prijsstijgingen van hout als gevolg van een toegenomen vraag uit andere gebieden zoals omheiningen en vlonders, en een vermindering van de productiecapaciteit, terwijl de vraag zich herstelde. Brexit leidde ertoe dat er meer goederen op pallets op voorraad werden gehouden, waardoor het aantal in omloop daalde; terwijl oudere pallets verloren gingen aan gerecycled hout.

WERK Veranderingen in het afgelopen jaar zijn vaak de grootste kostenpost voor elk bedrijf en leggen meer druk op de verwerkers en leveranciers die arbeidsintensieve procedures hebben. De Covid-beperkingen die voor fabrieken van kracht waren, hebben ertoe geleid dat zelfs als een leverancier hetzelfde personeelsbestand heeft, ze niet allemaal tegelijkertijd ter plaatse kunnen zijn en aan het werk kunnen. Dit betekende dat de doorvoer en opbrengsten van fabrieken lager waren zonder duidelijke manier om prepandemische output te bereiken. Bovendien hebben verwerkers in het VK moeite om dezelfde arbeid te krijgen waarop ze vóór de Brexit vertrouwden. Een groot deel van het beschikbare personeel heeft het land verlaten en we hebben gezien welke impact dit heeft gehad op zaken als vrachtwagenchauffeurs, maar binnen de sector zien we ook enorme gaten in de werkgelegenheid voor vlees- en productverwerkers.

ENERGIE De energiekosten zijn op de Europese en Aziatische markten aanzienlijk gestegen naarmate de vraag naar stroom toeneemt, maar het aanbod niet. Aardgas wordt gezien als de tijdelijke brandstof, terwijl de EU haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert en ernaar streeft de bijdrage van hernieuwbare energiebronnen te vergroten. Dit betekent dat veel Europese markten die hun energieverbruik gewoonlijk ondersteunen met steenkool, nu zijn


overgestapt op gas en deze sterke vraag, in een tijd waarin Azië probeert zijn postpandemische economieën te stimuleren en zichzelf weer open te stellen voor de wereld, heeft geleid tot een vraagoverschot en een tekort aan aanbod, met prijsstijgingen tot gevolg.

HET WEER Hevige regenval leidde tot overstromingen in delen van Duitsland, België en Nederland waardoor snelwegen en spoorwegen werden beschadigd die regelmatig worden gebruikt voor de distributie van goederen. Deze extreme overstromingen deden zich ook voor in China en veroorzaakten verstoringen voor grote producenten en exporteurs van goederen. Extreme hitte en bosbranden werden waargenomen aan de westkust van Amerika, Turkije en Griekenland, waardoor de aanvoerroutes verder werden verstoord en de plant- en groeicycli werden beschadigd voor landen als Canada, die een grote exporteur zijn van canola (olie), linzen en sojabonen, allemaal producten waarvan de vraag is toegenomen naarmate de voedingsbehoeften van de consument veranderen.

BELANGRIJKSTE PRODUCTUPDATES VLEES Kip heeft een moeilijk jaar achter de rug en heeft voor het grootste deel van 2021 gestage prijsstijgingen gekend; een stijging van +4% ten opzichte van het laatste kwartaal en een stijging

van +15% op jaarbasis. Dit wordt toegeschreven aan een aantal factoren, met name de vogelgriep die in het begin van het jaar over Polen raasde, waardoor maar liefst 11 miljoen vogels werden geruimd, waardoor het aanbod van product op de markt drastisch werd verminderd. Dit stimuleerde de waarde van kippen in de EU en de stijgingen zijn doorgegeven via de toeleveringsketen. Bovendien was er minder vraag naar de vogel, zoals we zagen bij andere vleesproducten vanwege de veelzijdigheid en het gebruik in de afhaalmarkten, waardoor de vraag hoog bleef. Stijgingen van de voerkosten, arbeidskosten om de vogels te verwerken en transport, alle gemiddelde kosten zullen hoog blijven. Er is een vermindering van de hoeveelheid voorbewerkte en voorverpakte bezuinigingen die beschikbaar zijn, met de problemen rond arbeid, de verwerkers richten zich op minder intensieve en minder vakkundige stukken vlees om ze door het proces en naar de consument te krijgen. Na veel verstoring van de ZuidAmerikaanse markten is het aanbod van kwaliteitsrundvlees afgenomen, waarbij de export lager was dan vorig jaar vanwege de moeilijkheden bij de verzending vanuit het zuidelijk halfrond, aangezien de transportkosten +35% hoger zijn dan in het vierde kwartaal van 2020. Als gevolg hiervan verwachten we dat de beschikbaarheid van rundvlees tot het einde van het jaar zal afnemen. Brazilië heeft een uitbraak van BSE meegemaakt en daarom is de export verminderd en Argentinië heeft een exportverbod ingesteld voor bepaalde goederen, waaronder rundvlees, nadat inflatieprijzen binnenlandse problemen veroorzaakten. Uruguay en Paraguay hebben een deel van dit tekort kunnen opvangen, maar de kwaliteit is lager en de verzendproblemen spelen nog steeds een rol. Wanneer de voorraad in Europa aangekomt zijn er problemen geweest om deze op de markt te krijgen vanwege het gebrek aan beschikbaar personeel. En nogmaals, er zijn minder specialistische bezuinigingen, en dit kan voor uitdagingen zorgen als we de feestdagen ingaan.

Tijdens de eerste helft van dit jaar zag lamsvlees een aantal sterke prijsstijgingen tot een hoogtepunt in april. Sindsdien hebben we gestage prijsdalingen gezien die doorgaans -5% lager zijn dan in het derde kwartaal. Een punt van zorg met lam is de verminderde beschikbaarheid van het assortiment, we zien dat er slechts kleine hoeveelheden lamsrack en koteletten op voorraad worden gehouden en daarom is het de moeite waard om rekening te houden met deze korte voorraden wanneer lam op menu's wordt opgenomen. Het is onwaarschijnlijk dat er een onmiddellijke verbetering zal zijn in het aanbod of de kosten van lamsvlees, omdat we de verwerking van karkassen met -8% op jaarbasis zien dalen als gevolg van tekorten aan arbeidskrachten en een grotere binnenlandse vraag uit Australië en Nieuw-Zeeland, wat betekent dat ze minder exporteren dieren. Dus nogmaals, er kunnen uitdagingen zijn met het aanbod voor de feestdagen. Het is een turbulent jaar geweest voor varkensvlees. Varkensstapels worden vaak niet verwerkt om het vlees op de markt te krijgen vanwege een tekort aan arbeidskrachten. De dieren konden niet in dezelfde volumes verwerkt worden als voorgaande jaren, dit komt door Covid-beperkingen voor fabrieken, maar ook door het niveau van beschikbare werknemers. Deze knelpunten in het aanbod zorgden ervoor dat de prijzen in 2021 een opwaartse trend vertoonden en in juli een hoogtepunt bereikten per kg, maar sindsdien zijn gedaald en nu zien we een beweging van

Trinity Magazine

Uitgave 3

25


-10% ten opzichte van vorig kwartaal en -6% op jaarbasis. Ondanks de aanvoerproblemen hebben we gezien dat het verschil in volumes wordt opgevuld door het zwaardere gewicht van de varkens die door de verwerking gaan, waardoor het verwachte tekort lager is en de prijzen zijn gedaald. Bij het overwegen van vleeseiwitten voor uw menu's, is er grote bezorgdheid over een goede bouillon van rund- en lamsvlees, vooral bepaalde deelstukken, tegen een marktconforme prijs. Het is misschien beter om naar kip, kalkoen of varkensvlees te kijken. Of denk aan seizoensvlees zoals wild. En met de aanhoudende toename van mensen die overstappen op plantaardige diëten, zou je kunnen kijken naar alternatieve vleesgerechten.

VIS Kabeljauw heeft dit jaar turbulente prijzen gezien die voornamelijk naar boven evolueerden, maar we zien dat het nu is gedaald. Met de hogere prognoses voor de visserijopbrengst is de indicatie dat we in de komende maanden verdere prijsverlagingen en een grotere beschikbaarheid kunnen gaan zien. Noorwegen heeft een stijging van +30% gemeld ten opzichte van de kabeljauwexport van vorig jaar en dus is de hoop dat deze toename van het aanbod ervoor zal zorgen dat de prijzen stabiel blijven.

Schelvis heeft ook onstabiele prijzen gezien. Echter, net als kabeljauw, is de prijsstelling momenteel aan het dalen en met vangstquota's die met +5% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, zien we een sterke prijsdaling op jaarbasis. De hoop is dat, net als bij kabeljauw, het grotere aanbod zal leiden tot prijsstabiliteit. Onze aanbeveling is om naar de prijzen van zowel schelvis als kabeljauw te kijken en waar mogelijk de beste prijs te gebruiken. Nadat we begin 2021 een aantal aanzienlijke prijsstijgingen voor zalm hebben gezien, hebben we het hele jaar door gestage dalingen gezien en de prijs van zalm per kilo is gedaald tot de laagste prijs voor 2021 tot nu toe. De verwachtingen zijn dat we, net als de hierboven genoemde witvis, aanhoudende prijsdalingen zullen zien als gevolg van hogere opbrengsten en goede diepgevroren voorraden. Momenteel kijken we naar een prijsdaling van -15% ten opzichte van kwartaal 3. Traditioneel ziet zalm rond de kerstperiode de vraag toenemen, wat de prijzen kan opdrijven, dus sla vroeg in. Het is misschien een goed moment om meer visopties op menu's te introduceren, aangezien we een trend zien in de categorie van hogere visopbrengsten, betere beschikbaarheid en goede bevroren bestanden van vorig jaar. Dit kan worden gecombineerd met het gebruik van een "vangst van de dag"-optie, of "vistaart" en "zeevruchtenpaella's",

die u meer flexibiliteit geven met de ingrediënten terwijl u een volledig menu behoudt.

ZUIVEL Melk heeft een slecht jaar achter de rug in termen van prijsprestaties en totale opbrengsten in 2021, in totaal 1,1 miljard liter minder dan vorig jaar. Sinds mei hebben we gestage en consistente prijsstijgingen gezien tot waar het nu +29% is ten opzichte van het laatste kwartaal en +44% ten opzichte van deze tijd vorig jaar. Het aanbod is afgenomen en de melkveestapel is afgenomen en deze trend zal zich naar verwachting in het begin van 2022 voortzetten. Ook werd algemeen bekend dat melkveehouders voorraden moesten verspillen vanwege het tekort aan chauffeurs waardoor het aanbod daalde. De problemen met de melkaanvoer hebben een domino-effect gehad op de prijsstelling en beschikbaarheid van kazen, met name voor Britse cheddar en mozzarella. Beide typen hebben het hele jaar door prijsstijgingen doorgemaakt. De Cheddar-prijzen stijgen actief met een stijging van +14% ten opzichte van het laatste kwartaal, waarbij mozzarella vergelijkbare stijgingen zag. De reden voor deze prijsstijgingen heeft grotendeels te maken met de waarde van melk en de hogere verwerkingskosten. Elders zijn de Europese kaasprijzen over het algemeen stabiel, dus deze kunnen worden overwogen voor die kaasplanken en soortgelijke items op


het menu. Het kan de moeite waard zijn om deze menu's te bouwen als "een selectie van kazen" om jezelf opties toe te staan. De eierprijzen blijven dit jaar stijgen, +14% op kwartaalbasis en +7% op jaarbasis. Dit komt omdat de inputkosten van de productie volledig bestaan ​​uit voer, energie, verpakking, arbeid, transport en brandstof, die allemaal aanzienlijk stijgen.

FRUIT GROENTEN De aanvoer van wintergroenten is over het algemeen goed gezien de marktomstandigheden. De grootste uitdaging was het tekort aan arbeidskrachten, met een tekort aan plukkers en verwerkers, berichten zijn dat in veel gevallen gewassen op de velden zijn gaan rotten. Geprepareerde groenten worden ernstig aangetast en leveranciers willen de specificaties wijzigen. Zo kunnen aardappelen een dikkere schil en ogen hebben om een ​​hoger productniveau te kunnen verwerken en leveren. Aardappelen hebben dit jaar te maken gehad met moeilijke omstandigheden en hebben te maken met een onzekere markt, dus de prijzen stijgen op jaarbasis. Spaanse producten zoals broccoli, paprika en komkommer zullen worden geïntroduceerd en de gewassen zien er goed uit. Bloemkolen uit Frankrijk zorgen voor blijvende beschikbaarheid. We hebben eerder gerapporteerd over de bredere problemen met

logistiek en bevoorrading, dus het is de moeite waard om te overwegen om wat vriesruimte aan deze items te besteden, en nogmaals, we raden aan om je kerstmenu's op te bouwen rond een "selectie van seizoensgroenten".

OLIËN (EETBAAR) De olieprijzen zijn aanzienlijk gestegen; olijfolie van eerste persing is +44% jaar op jaar, zonnebloemolie +31% en koolzaadolie +84%. De prijsstijgingen van zonnebloemolie kunnen worden toegeschreven aan het aanhouden van voorraden door telers en verkopers. Ook vanuit de biodieselsector was er veel vraag.

VERPAKKING

PAPIER De vraag naar Europees druk- en briefpapier zal naar verwachting afnemen door meer gebruik van internet en e-commerce bedrijfsmodellen; en met een grotere inzet voor duurzaamheid. Fabrikanten vinden alternatieven voor op aardolie gebaseerde producten en voegen biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke opties toe. 2022 zal verdere gevolgen hebben van toegenomen e-commerce en online verkoop, het handhaven of vergroten van de vraag naar verpakkingsproducten, waaraan de industrie over de hele wereld zich zal moeten aanpassen.

De kosten van verpakkingen zijn gestegen voor plastic, papier en metalen artikelen met een stijging van +60% op jaarbasis. Deze worden grotendeels aangedreven door de Amerikaanse en Aziatische markt, met een tekort aan LDPE- en HPDEkunststoffen, maar er is hoop op een verbeterend beeld in de hele EU.

Lichtgewicht verpakkingen zullen steeds populairder worden omdat het de CO2-uitstoot kan verminderen en de verzendkosten kan verlagen. Ook recyclebare producten zullen voor sommige consumenten belangrijker worden, waardoor de vraag toeneemt. Als gevolg hiervan worden producten met waterdichte coatings opnieuw geformuleerd om ze recyclebaar te maken.

Aluminium is met +121% gestegen in vergelijking met vorig jaar, grotendeels als gevolg van het lage aanbod in combinatie met de hoge vraag. Dit materiaal zal waarschijnlijk duur blijven omdat China zijn productieniveaus heeft verlaagd en Rusland een exportbelasting van +15% heeft geheven op het metaal, waardoor de leveringen verder worden beperkt.

Andere groeigebieden uit de pandemie zijn verpakkingen voor hygiënische producten, zoals toiletpapier, doekjes, tissues en papieren handdoeken, om er maar een paar te noemen. En de explosie van externe leveranciers van voedselbezorgdiensten, zoals GrubHub en UberEats, heeft geleid tot een behoefte aan thermische verpakkingen die naar verwachting zal groeien.

Trinity Magazine

Uitgave 3

27


Verpakkingen voor voedsel blijven constant in ontwikkeling, terwijl er voortdurend wordt gewerkt aan het verminderen of elimineren van het gebruik van plastic voor verpakkingen.

TEXTIEL India - Textielfabrikanten in India hebben te maken gehad met een plotselinge stijging van de garenprijzen, die tussen december 2020 en juni 2021 met 50% zijn gestegen. Sterke stijgingen van de vrachttarieven en energiekosten hebben ook de garenprijzen beïnvloed. Deze ontwikkeling dreigt het herstel van de industrie na de vertraging van de pandemie te doen ontsporen. Pakistan - Grondstofprijzen zijn gestegen. Het ruwe katoen is sinds het derde kwartaal van 2020 met 40% gestegen, een trend die zich in het derde kwartaal van 2021 voortzet. De onrust in de logistiek heeft ook bijgedragen aan de stijging van de kosten van de Pakistaanse productie. De kosten van vrachtvervoer over land en over zee zijn tot ongekende hoogte gestegen, een situatie die naar verwachting tot het einde van dit jaar zal aanhouden. De Pakistaanse regering heeft ook een nieuw nationaal minimumloon ingevoerd vanwege de druk op de kosten van levensonderhoud - een stijging van 22% ten opzichte van vorig jaar, toegepast vanaf juli 2021. China - Verschillende interne

Chinese factoren stuwen de prijs van natuurlijke donsveren naar recordhoogtes. Om sterke prijsstijgingen het hoofd te bieden, heeft de Chinese binnenlandse markt zijn specificaties verlaagd om een ​​ inferieur product te leveren tegen dezelfde prijs - dit heeft op zijn beurt de traditionele patronen van vraag en aanbod verstoord. In de afgelopen jaren is de productie van eenden- en ganzenveren toegenomen, waardoor er wereldwijd meer dons en veren beschikbaar zijn, waardoor een groot aantal bedrijven die betrokken zijn bij de productie van dekbedden, beddengoed, kleding, kussens, enz. Vraag naar deze producten voor meubilair in zowel de residentiële als de commerciële sector neemt ook toe. Textiel is doorgaans omvangrijk en van lage waarde, wat tot uiting komt in aanzienlijke stijgingen van de verzendkosten. Door de groei van de vraag en de congestie in havens zullen de vrachttarieven waarschijnlijk tot het einde van het jaar blijven stijgen.

ELEKTRONISCHE ONDERDELEN Elektronicafabrikanten leden tijdens de pandemie als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen en tekorten aan onderdelen, wat leidde tot stijgende prijzen. Naarmate de vraag naar elektronische onderdelen opnieuw toenam, namen de voorraden af ​​en stegen de kosten. Het huidige chiptekort zal naar verwachting tot ver in 2022 aanhouden, aangezien de fabricage van onderdelen tussen de 16 en 18 weken duurt. Voor Trinity-klanten kan dit gevolgen hebben voor producten zoals deursloten, kluizen, sleutelkaarten, enz. of iPads zoals gebruikt door onze leverancier "SuitePad". Onze leverancier "PLI" raadt elke hotelier ten zeerste aan om hun uiterste best te doen om de sleutelkaarten van elke gast terug te krijgen, nu meer dan ooit. De beschikbaarheid van de keycards is schaars en de prijzen stijgen. Dit kan ook een goed moment zijn om met keyless-technologie te gaan als u nog niet bent overgestapt.

Neem contact met ons op voor meer inzicht in marktprijsontwikkelingen en informatie. Neem contact op met uw Relationship Manager of stuur een e-mail naar news@trinitypurchasing.com


Profielschets

MAAK KENNIS MET ONZE RELATIONSHIP MANAGER FRANKRIJK Wat is je rol binnen Trinity? Ik ben Relationship Manager voor Frankrijk. Beschrijf je carrière pad binnen Trinity. Ik ben in februari 2019 bij Trinity begonnen als salesmanager voor Frankrijk. Mijn klantenportefeuille bevond zich toen voornamelijk in Parijs, maar kort nadien ben ik ook verantwoordelijk geworden voor Noord-Frankrijk. Wat vind je het leukst aan je rol? Het leukste vind ik het ondersteunen van de Hoteliers met wie ik dagelijks samenwerk; voor hen de oplossing vinden, het product, de dienst, de leverancier die ze nodig hebben. Wat is het hoogtepunt in je carrière binnen Trinity zover? Ik zou zeggen dat het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe het doormaken van deze Covid 19-crisis is. Erin geslaagd te

zijn de hoteliers met wie ik dagelijks samenwerk te ondersteunen, hetzij via onze diensten, onze leveranciers of gewoon door aanwezig te zijn om te discussiëren en te luisteren beschouw ik als een succes. Waarom ben je trots om voor Trinity te werken? Ik ben er trots op voor Trinity Purchasing te werken, want het is een bedrijf op mensenmaat, zelfs al is het Europees. Ze zijn erin geslaagd om teams samen te brengen, allemaal met verschillende talenten, achtergronden en persoonlijkheden, in een warme sfeer die ik bijna zou omschrijven als familiaal. Vat je persoonlijkheid samen in 5 woorden of minder. Glimlachend, positief, genereus, behulpzaam, vrolijk. Vroege vogel of nachtuil? Beide, afhankelijk van mijn stemming.

Rogatien Le Nail Relationship Manager

Een hond of een kat? Een kat natuurlijk, want ik heb er een. Maar een hond ook, die ik later trouwens zeker zou willen hebben. Favoriete ijssmaak. Koffie ! Maar niet eender welke!! die met chocoladeschilfers erin!

We werken sinds 2 jaar met Trinity Purchasing en door deel uit te maken van deze aankoopcentrale hebben we toegang tot interessantere prijzen voor al onze aankopen, of dit nu producten zijn voor het ontbijt of het onderhoud. Ik wil in het bijzonder Laurine bedanken die heel beschikbaar is en ons ook helpt met prijsvergelijkingen tussen 2 of meer bedrijven. Quality Hôtel Toulouse Centre  Jérémie Bergon General Manager

Trinity Magazine

Uitgave 3

29


Beschikbaar voor alle Trinity klanten

Een bekroonde, cloud-based purchase-to-pay oplossing

Pi is volledig configureerbaar en is ontworpen om aan uw eisen te voldoen, van basisbestelling van leveranciers en elektronisch factuurbeheer volledig geïntegreerd hulpmiddel tool voor bedrijfsbeheer met menubeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Bestellen bij leveranciers Het krachtige online bestelsysteem stelt gebruikers in staat om via één webportaal bij meerdere leveranciers te bestellen. Leveranciersleveringen registreren Door de leveranciersorder als template te gebruiken, kunnen leveringen binnen enkele seconden in het systeem worden geregistreerd. Factuurbeheer Het hart van het P2Pproces. Leveranciersfacturen worden automatisch verwerkt zodra ze digitaal binnenkomen, rechtstreeks van leveranciers. Aankoopcodering Het systeem reduceert onnodige administratie omdat het de mogelijkheid biedt om ‘aankoopcodering’-regels te configureren. Managementrapportage U kunt ‘realtime’ gedetailleerde managementinformatie bekijken in een reeks dynamische aanpasbare tabellen, grafieken en diagrammen.

Wilt u meer weten over hoe het Pi syteem uw organisatie kan helpen om administratie verminderen en efficiëntie verhogen? Contacteer ons via hello@trinitypurchasing.com