Page 1

2018 — 19

BICC PEER BROCH URE


Oplage: 3.000 exemplaren Verschijningsdatum: 24 april 2018

colofon

Deze brochure is een uitgave van Stad Peer Samenstelling: Merel Cremers Met dank aan de BICC-baliemedewerkers, -technici en -vrijwilligers www.biccpeer.be Cover: Lieven Geuns www.lievengeuns.com Ontwerp: King Arthur bvba, Rik Mockers & Philip Lodewijckx www.kingarthur.be V.u.: Stad Peer, College van Burgemeester en Schepenen, Zuidervest 2a, 3990 Peer

Š Lieven Geuns

Graaien in cultuur 2


voorwoord

Het mooie aan onze taal is dat ze probleemloos meesurft op het nieuws van de dag. Nieuwe woorden kunnen perfect de vinger aan de pols houden bij wat er vandaag gebeurt. Een nieuwe toevoeging aan je vocabulaire toont meteen ook al een stukje van onze maatschappij. Wordt er bijvoorbeeld te gretig gegrepen naar méér en méér, duikt ‘graaicultuur’ plots in de krantenkolommen op? Gelukkig zijn er voor iedere negatieve trend, genoeg positieve die weerwoord bieden. Het Scandinavische woord ‘hygge’ rolde het afgelopen jaar over vele lippen. Gezelligheid, familie en vrienden, lekker eten, … Kortom, bewust kiezen voor wat jou écht gelukkig maakt. Meer uren doorbrengen met een leuk boek, je favoriete comedian live aanschouwen of een lezing die je na afloop met een andere bril naar het leven doet kijken. Maar ook zelf het heft in handen nemen en iets creëren in één van de vele workshops. Je raadt het al: het BICC is dan dé plek waar je moet zijn. Het nieuwe culturele BICC-seizoen is weer met veel zorg samengesteld en verzekert je nu al van vele mooie momenten. Het is aan de (toekomstige) bezoeker om in dit cultuuraanbod naar hartenlust te … graaien. Een positieve draai geven aan een negatief woord, dat kan natuurlijk ook altijd. Want graaicultuur is toch ook graaien in cultuur.

Lutgarde Ceyssens

Lieve Broekx

Kristel Wyers

Schepen van Cultuur

Voorzitter RvB BICC

Diensthoofd Vrije Tijd

3


Š Lieven Geuns

Zaterdag 5 mei tot en met dinsdag 15 mei 2018

05 – 2018

4


BICC Peer

Vroegboekkorting (50%) Om de start van het nieuwe cultuurseizoen goed in te zetten, voorzien we een vroegboekkorting. Zo kan je ten volle genieten van het aanbod in BICC ’t Poorthuis. Tussen zaterdag 5 mei om 9 uur en dinsdag 15 mei om 23.59 uur kan je onderstaande voorstellingen boeken met een korting van 50%. Ideaal dus om een leuke combinatie aan voorstellingen samen te stellen. Wil je genieten van deze korting, koop dan zeker je tickets binnen deze periode. Wees er snel bij, want vol is vol … Do. 30 augustus 2018 Zo. 28 oktober 2018 Vr. 9 november 2018 Vr. 23 november 2018 Zo. 16 december 2018 Wo. 19 december 2018 Vr. 8 februari 2019 Vr. 22 maart 2019 Wo. 27 maart 2019 Vr. 29 maart 2019

Tom Devaere — Contrabas Joke Emmers — De Kanniballi’s (vanaf 6 jaar) Roel Vanderstukken & De Corsari’s Marie François — Scarlatti, Mozart & Chopin Jahon — Hooggeëerd publiek (voor alle leeftijden) Dalilla Hermans — Brief aan Cooper en de wereld Jens Dendoncker — Bang van Dendoncker Luc Devos — Grieg, Satie & Liszt Riadh Bahri — Fake News Steven Goegebeur — De man van morgen

p. 10 p. 21 p. 26 p. 31 p. 35 p. 36 p. 40 p. 53 p. 55 p. 57

5


Michel Gillain deusterconcert

Flamenco gitaar

Michel Gillain leefde jaren in Andalucia om er gitaar te studeren wat hem tot een authentieke flamencogitarist maakte. Na vele jaren studie van het werk van zijn voorgangers was het tijd om naast de overlevering ook zijn eigen creaties te brengen. De concerten van Michel Gillain zijn dan ook telkens een spectaculaire mix tussen vandaag en het oude Spanje. Zet je schrap voor een concert vol passie, fierheid en vuur.

24 – 05 Donderdag 24 mei 2018 20.30 uur 9 euro | 7 euro (Pieterpas) inclusief drankje Deusterkapel, Deusterstraat

6


culturele uitstap

Voor de eerste keer organiseert het BICC samen met de cultuurdienst van Bocholt en Hechtel-Eksel een uitstap naar de zomeropera in Alden Biesen. Dit jaar staat Giuseppe Verdi’s meesterwerk ‘Il Trovatore’ (De Troubadour) op het programma.

13 – 06 Woensdag 13 juni 2018 55 euro (incl. bus, ticket en drankje) Opstap bus: 18.45 uur aan A. Preud’hommeplein, terug om 23 uur

In dit verhaal begeven we ons in een zigeunermilieu waar liefde, verleiding, misleiding, wraak en chantage hoogtij vieren en het noodlot zich onomkeerbaar voltrekt. Het wordt een niet te missen operabeleving in de buitengewone omgeving van de Landcommanderij Alden Biesen. De zang in het Italiaans, boventiteling in het Nederlands.

Il Trovatore

Zomeropera in Alden Biesen 7


deusterconcert

Clara Evens 21 – 06 Donderdag 21 juni 2018 20.30 uur 9 euro | 7 euro (Pieterpas) inclusief drankje Deusterkapel, Deusterstraat

8

Viool Hindemith en BartĂłk, twee componisten die zich sterk door Bach hebben laten inspireren, gaven met hun composities voor viool solo een nieuwe dimensie aan het vioolrepertoire van de 20ste eeuw. Het concert neemt je mee op de tonen van hun geniale en wondermooie vioolmuziek. De uit Noord-Limburg afkomstige Clara Evens komt uit een muzikale familie waarin haar bijzonder talent zich al snel ontwikkelde. Momenteel is ze een veel gevraagde violiste en actief op vele podia.


Een reis op klarinet doorheen de tijd: van Bach over Stravinsky tot Gershwin, gekruid met ongekende pareltjes uit een rijk repertorium. Het warme, ronde register van de klarinet zorgt er voor dat ze vaak ‘de cello onder de blazers’ als eretitel krijgt. Mocht ze al uitgevonden zijn in zijn tijd, dan zou Bach niet nagelaten hebben er suites voor te componeren. Het repertorium voor soloklarinet is uitgebreid en virtuoos uitdagend en voorzien van een prachtig klankenpallet, of het nu klassiek, hedendaags klassiek, jazz, klezmer, hafabra of folk is.

Klarinet

Kris Vuylsteke

deusterconcert

19 – 07 Donderdag 19 juli 2018 20.30 uur 9 euro | 7 euro (Pieterpas) inclusief drankje Deusterkapel, Deusterstraat

9


deusterconcert

Š Koen Broos

Tom Devaere brengt een bloemlezing over en met de contrabas door de eeuwen heen. Contrabassen met drie, vier, vijf en zes snaren, verschillende soorten en modellen strijkstokken, ze passeren allemaal de revue. Tom bespeelt al deze varianten op onnavolgbare wijze.

30 – 08 Donderdag 30 augustus 2018 20.30 uur 9 euro | 7 euro (Pieterpas) inclusief drankje Deusterkapel, Deusterstraat

10

Wat volgt is een klankendemonstratie van contrabasmuziek uit de verschillende stijlperiodes, met een historische achtergrond van o.a. Bottesini, Dragonetti, Mozart en Segers.

Contrabas

Tom Devaere


Zaterdag 22 september 2018 Vanaf 18.30 uur Gratis Armand Preud’hommeplein

muilpeer

22 – 09

Muilpeer Stadsfestival 4 de editie met Les Truttes

De vierde editie van het Muilpeer Stadsfestival is in aantocht en het vindt ook deze keer op het Armand Preud’hommeplein plaats. De eerste naam van de affiche is alvast een klepper van formaat. Blink je dansschoenen maar op, want Les Truttes zet Muilpeer in vuur en vlam. Het festival heeft nog steeds een duurzaam tintje. Klink samen met de jongeren van Muilpeer met een heerlijke fairtradecocktail in de hand. 11


12


lezing

Eva Daeleman Het jaar van de hond

10 – 10 Woensdag 10 oktober 2018 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) In het kader van de Werelddag Geestelijke Gezondheid

Eva Daeleman leefde jaren op het scherpst van de snee. Tv-programma’s presenteren en radio maken. Presteren was haar gouden woord. Tot het misging. Een onvermijdelijke muur én een burn-out. Ze besloot het als leerschool te zien en het leven anders aan te pakken. Dankzij yoga, meditatie en een aantal opleidingen voelt ze zich meer alive dan ooit. In december 2017 zei ze de radio vaarwel en nu gaat ze volop voor haar project: Studio Stil.

13


Vrijdag 19 oktober 2018 20.30 uur (met inleiding) 13 euro | 11 euro (Pieterpas) Nadien ben je van harte welkom op de receptie aangeboden door de Stad Peer.

noorderklanken

19 – 10

Seizoensopening en cd-voorstelling

Liebrecht Vanbeckevoort In het ‘Liszt-jaar 2011’ nam Liebrecht Vanbeckevoort in opdracht van Klara al een bejubelde cd op - in samenwerking met Brussels Philharmonic - van de twee pianoconcerti en de piano solo sonate. Zijn passie en liefde voor de pianomuziek van Liszt enerzijds en zijn waardering en bewondering voor de recent gelanceerde ‘rechtsnarige’ concertvleugel van Chris Maene anderzijds, inspireren Vanbeckevoort tot een nieuwe opname in 2018, gewijd aan deze componist en op dit baanbrekende instrument. Op deze gloednieuwe cd, opgenomen in de voortreffelijke akoestiek van de studio’s van Flagey Brussel, zal je de veelzijdigheid van het oeuvre van deze componist horen, die zowel compositorisch als pianistiek grensverleggend is gebleken. Liebrecht Vanbeckevoort is een grote naam in de klassieke pianowereld. In 2007 werd hij laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij is tot op heden de laatste Belgische pianist die de finale van dit prestigieus concours bereikte.

14


15

Š Thomas van Dalen


Kleine Voorleeshelden Laat je kind kennismaken met de wondere wereld van elfjes, Vincent Van Gogh en knotsgekke beroepen. Hoe kan dit? Door de magie van prentenboeken! Eén keer per maand halen onze vrijwilligers alles uit de kast om jouw kind een bijzondere ochtend te bezorgen. Hierbij zoeken ze de mooiste prentenboeken voor je uit en koppelen deze aan de leukste knutselactiviteiten. Op deze manier kan jouw zoon of dochter zijn creativiteit en fantasie de vrije loop laten. Iedere maand werken we rond een ander thema.

Andere data • Zaterdag 20 oktober 2018: • Zaterdag 17 november 2018: • Zaterdag 15 december 2018: • Zaterdag 26 januari 2019: • Zaterdag 23 februari 2019: • Zaterdag 30 maart 2019: • Zaterdag 27 april 2019:

16

Griezelen Humor Kerstmis Kunst Bouwen Milieu Feest

familie

Laat je verbazen

20 – 10 Zaterdag 20 oktober 2018 9.30 tot 11.30 uur Gratis, inschrijven verplicht Vanaf 3 jaar


© Ellie Vanden Brande

humor

Wil jij ook massa’s vrienden, meer geld verdienen, knapper, slanker en strakker zijn, fluitend naar je werk gaan, een tiptop huishouden? Kortom: je wil graag perfect(er) zijn? Dan heb je vast en zeker al wel eens op het randje gestaan. Niet van een zwembad of zo, maar op het randje van je goesting in nóg meer en nóg beter. De knotsgekke cabaretière Ann Helena Kenis, bekend als finaliste in Belgium’s Got Talent in 2015, brengt haar derde humoristische en muzikale onewomanshow.

20 – 10 Zaterdag 20 oktober 2018 20.30 uur 12 euro | 10 euro (Pieterpas) Locatie: Het Bergsken, Bergskenstraat 2, Peer

De Mondiale Raad Peer en Wereldwinkel Peer zorgen voor een fairtradehapje achteraf.

Op het randje (try-out)

Ann Helena Kenis 17


lezing

Scandinavisch design 24 – 10 Woensdag 24 oktober 2018 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Gratis indien je een ticket hebt voor de culturele uitstap naar Tilburg op 27 oktober 2018.

18

Gilberte Claes (Galleriet, Genk) Op de TriĂŤnnale van Milaan in 1951 spreekt vooral het Deense meubel met zijn sobere en humane stijl tot de verbeelding. Die moderniteit van het Scandinavische meubel is ook vandaag inspirerend. Aandacht voor functionaliteit geeft het Scandinavische meubel een tijdloos karakter. Gilberte Claes van Galleriet vertelt het verhaal van de rijke noordelijke cultuur.


muilpeer

Naast grote broer ‘Stadsfestival’, zetten de jongeren van Muilpeer ook weer in op de clubconcerten. Dan krijgen lokale bands volop podiumkansen. De jongeren achter Muilpeer hebben ook oog voor duurzaamheid. Denk maar aan fairtradedrankjes en herbruikbare bekers. Noteer alvast volgende data in je agenda voor een gezellige clubavond: vrijdag 26 oktober 2018, zaterdag 9 februari, zaterdag 23 maart en vrijdag 26 april 2019 (Lokale Helden).

Niet te missen

Muilpeer Clubconcert

26 – 10 Vrijdag 26 oktober 2018 Zaterdag 9 februari 2019 Zaterdag 23 maart 2019 Vrijdag 26 april 2019 20.30 uur

19


Textielstad

culturele uitstap

Tilburg Tilburg is een stad van makers en doeners met een rijke textielhistorie. In de voormiddag ga je onder leiding van een gids op stap in het centrum en ontdek je de geschiedenis van de stad. Onderweg wordt er even halt gehouden op een terrasje om te genieten van de dynamiek van deze stad. Na de lunch in het textielmuseum word je rondgeleid op de tentoonstelling ‘Simply Scandinavia, Nordic Design’. De populariteit van Scandinavische vormgeving uit de jaren ’50-’70, maar ook van hedendaagse makelij is de afgelopen jaren flink gestegen. Deze tentoonstelling toont een overzicht van het meest iconische, Scandinavische design van meubels, textiel en interieurproducten uit Zweden, Denemarken en Finland van 1945 tot nu gepresenteerd. In het kader van deze culturele uitstap mag je gratis naar de lezing over Scandinavisch design op woensdag 24 oktober 2018 20

27 – 10 Zaterdag 27 oktober 2018 47 euro (incl. bus, gidsen, tickets en lunch) Opstap bus: 7.30 uur aan A. Preud’hommeplein, terug om 18.50 uur


Joke Emmers De Kanniballi’s

familie

In ‘De Kanniballi’s’ schuimt Jejaaa de landkaart af naar de verste plek op de wereld. De Kanniballi’s laten hun oog vallen op Papoea-Nieuw-Guinea, je weet wel, dat gebied waar af en toe eens een mens op het menu stond. Het is een vertelling over kannibalen, het neusje van de zalm, een neergestort vliegtuig en geluksbrengers. En over Salani, een zevenjarig kannibaaltje dat echt geen vlees lust. Gaan die twee het verhaal kunnen uitvertellen of worden ze zelf een smakelijk brokje? Na de voorstelling voorzien we een leuke kinderreceptie!

28 – 10 Zondag 28 oktober 2018 14 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Vanaf 6 jaar 21


Johnny Cash Roadshow Staand concert Afterparty met DJ Tutt

muziek

Exact 15 jaar geleden overleed Johnny Cash, één van de belangrijkste Amerikaanse singer-songwriters van de 20ste eeuw. Vaak geassocieerd met countrymuziek, was het repertoire van Cash veel gevarieerder met invloeden uit de rock-’n’-roll, rockabilly, blues, folk en gospel. Het publiek wordt meegevoerd doorheen het rijke repertoire van Johnny Cash en songs als ‘I Walk The Line’, ‘Folsom Prison Blues’, ‘Ring Of Fire’, ‘A Boy Named Sue’, ‘Jackson’, … ontbreken niet op de setlist. Het legendarische album “Live At Folsom Prison” blaast trouwens dit jaar 50 kaarsjes uit. Een dubbele reden voor een groots eerbetoon.

31 – 10 Woensdag 31 oktober 2018 Vanaf 20.30 uur 14 euro | 12 euro (Pieterpas) Een organisatie van Nonsense vzw i.s.m. BICC

22


1958 exposed

peer populair

Along Comes Mary De Belgische regering organiseerde in 1958 een wereldtentoonstelling op de Heizel. Deze tentoonstelling stond volledig in het teken van het geloof in vrijheid en vooruitgang, dat zo kenmerkend was voor de jaren vijftig en zestig.

06 – 11 Dinsdag 6 november 2018 14 uur 12 euro | 10 euro (Pieterpas) Taart en koffie inbegrepen

Een massaal publiek dat stomverbaasd was door de verschillende paviljoenen, starend naar wat men modern en vooruitstrevend noemde. Dat is alweer 60 jaar geleden. Meer dan voldoende redenen om de herinnering aan dit wereldevent van onder het stof te halen. Weet je nog dat er Expo-brood bestond? En Expo-ijs? En dat er zelfs een Côte-d’Or paviljoen was? En ken je de beroemde Expo-ster nog? En mogelijk weet je ook nog welke muziek ons toen beroerde? Mary en haar muzikanten hebben het alvast voor jou opgezocht en brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven doorheen deze fijne muzikale ode aan Expo 58. Op een manier zoals alleen Along Comes Mary dat kan.

23


Woensdag 7 november 2018 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas)

07 – 11

24


Ontroerende televisie

lezing

Radio Gaga Radio Gaga zorgde de afgelopen jaren voor ontroerende televisie. De vrienden Joris Hessels en Dominique Van Malder trokken met een mobiele radiostudio in een oude, omgebouwde caravan naar plekken in BelgiĂŤ waar mooie en beklijvende verhalen te rapen waren. Naast het aanvragen van liedjes, werd de ziel van de plek blootgelegd. Joris en Dominique vertellen je de verhalen van achter de schermen en nemen je opnieuw mee naar bijzondere plaatsen waar kwetsbare mensen centraal stonden.

25


Zet je schrap voor een flinke portie nostalgie met Roel Vanderstukken en Sarah De Koster. De Corsari’s vormen een zeskoppige liveband die de swingende 50’s en 60’s nieuw leven inblaast. Met opgefriste hits van Ritchie Valens, The Monkees, Elvis Presley, The Beatles, The Hollies, Jackie Wilson, Paul Anka en Roy Orbison waant het publiek zich in het midden een glorieuze spiegeltent. Net zoals op de betere trouwpartijen herontdek je de liedjes die je bijna was vergeten. De Corsari’s met Roel Vanderstukken en Sarah zijn je glamoureuze gidsen doorheen de wervelende sfeer van weleer!

26

muziek

Roel Vanderstukken & De Corsari’s

09 – 11 Vrijdag 9 november 2018 20.30 uur 15 euro | 13 euro (Pieterpas)


27


familie Heb jij ook weer zoveel zin in het Sinterklaasfeest? Als de herfst zijn intrede doet en de chocolade en mandarijntjes weer in de schappen van de winkel liggen, krijg je vast weer zin in de komst van de Sint. Ook dit jaar slaat Sinterklaas Peer niet over. Sint en zijn Pieten komen om 13.30 uur aan in Peer-centrum. Jij staat dan zeker klaar met je leuke tekeningen. Daarna kan je de de Sintshow ‘De Pepernotengriep’, Sintkaraoke en de workshops volgen in het BICC.

11 – 11 Zondag 11 november 2018 13.30 uur Voorstelling: 1 euro Een organisatie van SCAP Vanaf 2 jaar

28

Sintintrede in Peer-centrum: 13.30 uur Voorstelling van De Gouden Staf: 14.45 uur, 16 uur en 17.15 uur Sintkaraoke: 14.45 uur, 16 uur en 17.15 uur Workshops: 14 - 17 uur

Sint — happening


muziek

Frank Vander linden Een nieuw jaar, een nieuwe Frank Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij in 2009 en 2010 met zijn zeer succesvol solodebuut en de bijbehorende tournee van vijftig optredens. Dat bewijst hij begin 2018 nogmaals met een nieuw, voldragen soloalbum. De teksten krijgen nog meer aandacht en het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk komt nog uitdrukkelijker op de voorgrond. Een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

16 – 11 Vrijdag 16 november 2018 20.30 uur 15 euro | 13 euro (Pieterpas)

29


humor

Henk Rijckaert Maker (try-out)

17 – 11 Zaterdag 17 november 2018 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Jeugdhuis De Styx, Venkelstraat 10, Peer 30

Comedy-avond in JH De Styx Wanneer was de laatste keer dat je iets gemaakt hebt? Het moet niet eens een wasmachine of een auto zijn. Gewoon een gat in een sok of de zool van jouw schoen. Kunnen we dat nog? Alle tijd die je verliest aan repareren kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan. Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt hij opnieuw het podium op en vertelt hij je wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over bijna jouw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen. Zet jouw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar je moet kloppen als er een storing is.


Vrijdag 23 november 2018 20.30 uur (met inleiding) 13 euro | 11 euro (Pieterpas) Sint-Trudokerk, Peer centrum

noorderklanken

23 – 11 Marie François Scarlatti, Mozart & Chopin Het werk van Scarlatti is erg technisch en was bedoeld voor klavecimbel, maar klinkt ook bijzonder goed op piano. Daarna is het aan Mozart, de koning van de melodie met een van zijn bekendste en werkelijk weergaloze sonates. Tijdens het tweede deel van het concert krijgt de meester van de preludes Chopin, de volle focus. Zijn ingenieuze en romantische composities zijn briljant en doen sterk denken aan de iconische preludes van Bach. De Noord-Limburgse Marie François bespeelde haar eerste pianotoetsen toen ze amper vijf jaar oud was. Dit jaar vervolmaakt ze zich in Antwerpen bij Polina Leschenko en in Wenen bij Lilya Zilberstein. Ze was ook één van ‘deZES’, het jongerenpanel van Canvas en Klara bij de Koningin Elisabethwedstrijd. 31


familie

Een film van Paul King (Verenigd Koninkrijk, 2017, 103’)

Paddington 2 28 – 11 Woensdag 28 november 2018 14 uur 4 euro | 2 euro (Pieterpas) Vanaf 5 jaar

32

Paddington woont bij de familie Brown en is een graag geziene figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Maar zijn verrassing wordt gestolen! Paddington krijgt hiervan de schuld en belandt in de gevangenis. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om de boef te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.


August Pullman is geboren met een vervormd gezicht. Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school. Dit is de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden. Maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is. Met zijn humor, doorzettingsvermogen en de steun van zijn familie slaagt hij erin om de mensen rond zich te verenigen. Het is moeilijk om je te verbergen wanneer je geboren bent om eruit te springen. Deze film heeft een topcast met onder andere Julia Roberts en Owen Wilson.

Wonder Een film van Steph Chbosky (Verenigde Staten, 2017, 113‘)

film

03 – 12 Maandag 3 december 2018 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Een organisatie van SAVIPH i.s.m. BICC Internationale dag voor mensen met een beperking 33


peer populair

Barbara Dex Dex tot de tweede macht

11 – 12 Dinsdag 11 december 2018 14 uur 12 euro | 10 euro (Pieterpas) Koffie en taart inbegrepen

34

In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader. Dat Marc haar grote held en voorbeeld is, mag iedereen weten. Van hem heeft ze zoveel geleerd. Met hem heeft ze zoveel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd. Zijn eerlijkheid en heerlijkheid hebben haar als mens gevormd. Het muzikale heeft ze van hem geĂŤrfd. Met deze voorstelling wil ze Marc Dex NU, en niet later, in de bloemetjes zetten. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van haar vader. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, staat vast. Een muzikaal cadeau voor Marc, haar held, haar vader, haar clown.


Als de artiest de piste uitstapt, gaat hij naar zijn woonplaats. Als het publiek in deze woonplaats zit, ontstaat er een bijzondere setting. De goochelaar woont in een kleine circustent vol oude spullen. Spullen waarmee hij de gekste goocheltrucs verzint en de klassiekers van de goochelkunst uitvoert. Welkom in de meest betoverende tent van het circus, de mysterieuze tent van de goochelaar.

Jahon HooggeĂŤerd publiek!

familie

16 – 12 Zondag 16 december 2018 14 uur en 15 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Op de Markt tijdens de Kersthappening, voor alle leeftijden

35


lezing

Woensdag 19 december 2018 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas)

19 – 12 Dalilla Hermans Brief aan Cooper en de wereld

Dalilla Hermans is geboren in Rwanda en geadopteerd. Ze groeide op in de Kempen, maar woont intussen, samen met haar man en hun drie kinderen, in Berchem. Dalilla heeft er haar missie van gemaakt om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken en aan te pakken. Haar discours is er één dat polarisatie overstijgt en terug op zoek gaat naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine, om ze zo dichter bij elkaar te brengen. Ze schreef al verschillende stukken over dit thema voor Charlie, maakt de interviewreeks ‘The Race Files’ en schreef een boek over haar levenspad dat in mei 2017 uitkwam. ‘Brief aan Cooper en de wereld’ is een autobiografisch boek met een scherp maatschappijkritisch randje.

36


© dq Photography

lezing

Een zondagochtendkoffieklets met Mauro Pawlowski. Een dag kan niet beter beginnen. Mauro is vooral bekend als muzikant van Evil Superstars en dEUS. Momenteel gaat hij door het leven als Maurits Pauwels. Wat velen echter niet weten, is dat hij in 2008 de dichtbundel ‘Tonelen van kalme waan’ schreef. In 2011 was hij ook stadsdichter van Genk. Mauro krijgt voor deze zondagochtend carte blanche. Laat je verrassen na een (h)eerlijk ontbijt, aangeboden door Oxfam Wereldwinkel Peer en Voedselteam Peer!

Toast Literair

Mauro Pawlowski

20 – 01 Zondag 20 januari 2019 9.30 uur: fairtradeontbijt 10.30 uur: Mauro Pawlowski 12 euro | 10 euro (Pieterpas)

37


Kapitein Winokio De winter van Kapitein Winokio

familie

Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen nemen je mee op hun muzikale tocht door de dikke sneeuw. Ze ontmoeten Felix de ijsbeer, zingen over dwarrelende sneeuwvlokjes en dansen samen met jou als pinguĂŻns! Dimitri Leue sprenkelt als regisseur een extra warme wintergloed over de show. Heerlijke muziek, humor en ontroering beleef je samen met de zotte bende van de Kapitein en dat in een prachtig winterdecor! Haal de slee uit de kelder, laat het rendier in je los en kom lekker meedoen! In de verte kan je de belletjes al horen rinkelen. Na de voorstelling knutselen de kinderen een leuke ijsbeer.

03 – 02 Zondag 3 februari 2019 14 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Vanaf 3 jaar

38


lezing

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari coacht al 20 jaar mensen naar een gezondere levensstijl. Ze is auteur van de boeken ‘Gezond en Slank’, ‘Topchefs koken gezond’ en van de bestsellerreeks ‘Nooit meer diëten’. Ze is uiteraard ook gekend van haar dagelijks programma ‘Open Keuken’ op VTM.

07 – 02 Donderdag 7 februari 2019 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas)

In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode. Dat is een zevenstappenplan dat je gezonde gewoontes aanleert. De focus ligt op kleine aanpassingen die zorgen voor grote veranderingen. Het resultaat? Een gezonder, slanker en energieker leven. En diëten wordt overbodig!

Nooit meer diëten

Sandra Bekkari 39


humor

Bang van Dendoncker

Jens Dendoncker 08 – 02 Vrijdag 8 februari 2019 20.30 uur 15 euro | 13 euro (Pieterpas) Voorprogramma: Jeroen Verdick

40

Met maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te bestormen. De winnaar van Humo’s Comedy Cup 2016 en presentator van het VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen’ is helemaal klaar voor zijn eerste soloprogramma. Soms met een kinderlijke naïviteit, dan weer met de allure van een echte ‘angry young man’ wordt in ‘Bang van Dendoncker’ een persoonlijk verhaal verteld. Een verhaal over het schijnbaar eindeloos geklungel dat jongvolwassenheid met zich meebrengt en de bijhorende nostalgie naar een vervlogen jeugd. Dat alles doorspekt met een hoop grappen én met genoeg aanknopingspunten voor het grote publiek, dat deze jongeling weldra collectief in de armen zal sluiten.


Met dit wondermooi recital koppelt Veronika Iltchenko werk van Debussy, die onbekende horizonten en speeltechnieken verkent, aan virtuoze en lyrisch sterke stukken van Prokofiev. Veronika Iltchenko trok de aandacht met vertolkingen van romantische werken en van meesterwerken uit de Russische pianoliteratuur. Ze studeerde bij Reznikov aan het Mussorgsky State Conservatory in Rusland en vervolmaakte zich bij Jan Michiels in Brussel en bij Rian de Waal in Den Haag. In 2000 vestigde Veronika zich in Brussel, dat de uitvalsbasis werd voor haar talloze recitals in binnen- en buitenland.

Veronika Iltchenko Debussy & Prokofiev

noorderklanken

15 – 02 Vrijdag 15 februari 2019 20.30 uur (met inleiding) 13 euro | 11 euro (Pieterpas)

41


peer populair

Moppen aan de toog 19 – 02 Dinsdag 19 februari 2019 14 uur 12 euro | 10 euro (Pieterpas) Koffie en taart inbegrepen

42

Een Tony Bell Tribute met Sven De Ridder Sven De Ridder, Brik Van Dyck en Fokke Van Der Meulen dompelen je onder in de wereld van Tony Bell, de koning van het moppentappen. Je mag je verwachten aan leuke weetjes over de man en over de kunst van moppen tappen in het algemeen. Sappige anekdotes, sketches en een interview met Tony Bell-kenner en persoonlijke vriend Sven De Ridder zullen niet ontbreken. Heerlijk moppentappen op het podium of in cafĂŠ setting, alsof Tony zelf er weer bij is.


Zaterdag 23 februari 2019 20.30 uur 15 euro | 13 euro (Pieterpas)

23 – 02

humor

Content

Sven de Leijer Sven de Leijer is content. Om allerlei redenen. Oké, hij zit nog altijd met een klein hoestje en die aannemer belt maar niet terug, maar hij mag niet klagen. Sterker nog: Sven wil niet klagen, want hij is ook dankbaar. En omdat hij erop staat dat het niet alleen zijn avond wordt, maar ook en vooral die van de toeschouwers, is hij zeer benieuwd waarover het publiek het graag wil hebben. Als DJ kent hij namelijk het belang van verzoeknummers. Dus stuur maar door! Naar: info@simpletone.be. Sven de Leijer werd in De Laatste Show bekend als de beroemdste publieksopwarmer van het land. Hij presenteerde Achter De Rug op VIER, is één van de presentatoren van Hotel Römantiek (VIER), en is ook te zien als politiek verslaggever in De Ideale Wereld op Canvas.

43


familie

Robinson Crusoe 27 – 02 Woensdag 27 februari 2019 14 uur 4 euro | 2 euro (Pieterpas) Vanaf 5 jaar

44

Een film van Vincent Kesteloot (België, 2016, 91’) Papegaai Dinsdag woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland waar het hen aan niks ontbreekt. Toch droomt hij ervan om de rest van de wereld te ontdekken. Na een hevige storm spoelt een merkwaardig wezen aan op het eiland: Robinson Crusoe. Dinsdag is dolblij met de nieuwkomer, wie weet is dit zijn kans om van het eiland af te komen en nieuwe plekken te ontdekken. Langzaam maar zeker leren Robinson en de dieren met elkaar te leven tot op een dag twee gemene katten het eiland willen overnemen. Er ontstaat een spannende strijd waarin Robinson en zijn vrienden zullen ontdekken hoe groot de kracht van vriendschap is.


film

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder materiële bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

Into the Wild Een film van Sean Penn (VS, 2009, 140’)

27 – 02 Woensdag 27 februari 2019 20.30 uur 6 euro | 4 euro (Pieterpas) Een organisatie van Mondiale Raad Peer

45


Zaterdag 9 maart 2019 Deuren: 20.30 uur Aanvang: 21.30 uur The dancing experience Staand concert & Afterparty 15 euro | 13 euro (Pieterpas)

muziek

09 – 03

Celebrating 50 Years of Legacy

The Woodstock ‘69 Revue Woodstock 1969 is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis, en tegelijk ook een onbetwistbaar ijkpunt. Het muzikale feest wordt met reden bestempeld als de moeder der festivals en vormde hét hoogtepunt van de ‘peace and love’beweging. Zelfs na 50 jaar spreekt het festival nog altijd tot ieders verbeelding. The Woodstock ‘69 Revue is een éénmalig project met leden van onder meer Rusty Roots, The Sore Losers, The Scabs, Jacle Bow, Meuris, Mad About Mountains,... Deze topline-up brengt op gepaste en authentieke wijze een hommage aan de grootste en mooiste hoogtepunten van het legendarische Woodstock-festival. Joe Cocker, CCR, Jimi Hendrix, Janis Joplin en vele anderen zullen de revue passeren op deze nu al legendarische avond, inclusief origineel beeldmateriaal en aangepaste decors. Een niet te missen avond vol peace, love and music!

46


Zondag 10 maart 2019 Deuren: 14 uur Aanvang: 15 uur Sit down and listen Zittend concert 15 euro | 13 euro (Pieterpas)

10 – 03

47


48


muziek

Scala Meisjesnamen

15 – 03 Vrijdag 15 maart 2019 20.30 uur 15 euro | 13 euro (Pieterpas)

Je kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Ze wijken af van het traditionele parcours en banen zich al jarenlang een weg doorheen het muzieklandschap met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen. Anne. Irene. Louise. Marijke, … Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Annabelle, Danielle, Margrietje, Marjolijn en vele anderen in Scala’s nieuwe theatertournee? Dat Scala kan en zal verbazen, moeten we je dus niet vertellen. Dat ook deze voorstelling zal staan als een huis, daar mag je op rekenen. Scala. Geliefd van in Duitsland tot in China. Maar nu, met ‘Meisjesnamen’ terug in de Vlaamse theaters. En voor het eerst helemaal in het Nederlands.

49


Lampionaio — Een magische interactieve circustheatervoorstelling De avond daalt neer over de stad. Het is tijd. Is iedereen klaar? Dan kunnen we beginnen. Luister naar het verhaal van Marco die later ‘lampionaio’, lantaarnaansteker, wil worden. Dan zal hij bij zonsondergang de nacht aansteken en haar net voor zonsopgang weer uitdoven. Hij zal licht in de straten brengen en dicht bij de lantaarns blijven. Hij zal licht kunnen veranderen in donker en donker in licht. Want hij is niet bang meer voor het donker en droomt met de ogen open. En jij, wat wil jij later worden? Lampionaio? Lampionaio is een lichtvoetige interactieve voorstelling, spannend en kleurrijk met verrassende circusnummers, bewegende objecten en poppen. Na de voorstelling kunnen de kinderen knutselen met lichtjes.

50

familie

Sprookjes enzo

17 – 03 Zondag 17 maart 2019 14 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas) Vanaf 3 tot 5 jaar


51

© Rudi Schuerewegen


peer populair

Een film van Erik Van Looy (België, 2016, 113’)

De Premier 21 – 03 Donderdag 21 maart 2019 14 uur 8 euro | 6 euro (Pieterpas) Koffie en taart inbegrepen

52

De Belgische eerste minister wordt op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan ... de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen. Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.


Luc Devos Grieg, Satie & Liszt

noorderklanken

Een pianoprogramma dat mooi schetst hoe romantische zielen hun waarnemingen vertalen in tijdloze muziek. Edvard Grieg haalde veelal zijn inspiratie in een visueel fenomeen. Bij de composities van Erik Satie is het zelfs nog evidenter: hij laat soms een tekst drukken zoals bijvoorbeeld ‘Il va gaiement à son bureau’. En Liszt was één van de personen die - buiten opera’s - graag een romantische naam gaf aan zijn solostukken. Luc Devos won reeds diverse muziekconcoursen en prijzen. Naast zijn optreden als solist, vertolkt hij ook vaak kamermuziek. Luc Devos is ook bekend voor zijn televisiecommentaar bij de Koningin Elisabethwedstrijd.

22 – 03 Vrijdag 22 maart 2019 20.30 uur (met inleiding) 13 euro | 11 euro (Pieterpas)

53


Zaterdag 23 maart 2019 50 euro (incl. bus, gidsen, tickets en lunch) Opstap bus om 7.30 uur aan A. Preud’hommeplein, terug om 19 uur

23 – 03

culturele uitstap

Historische stad

54

Mechelen Één van de meest onderschatte historische steden in Vlaanderen is Mechelen, met de opmerkelijkste kathedraal van België als blikvanger. Bovendien maakt een nieuwe golf jonge, ondernemende mensen de stad tot wat ze vandaag is. In de voormiddag bezoek je het Speelgoedmuseum. De tijd vliegt er voorbij op de 7.000 vierkante meter vol spelletjes, poppen, teddyberen en ander speelgoed. Na de lunch ontdek je het stadscentrum met een gids. Veel historische gebouwen getuigen van de belangrijke politieke en economische rol van Mechelen in de Bourgondische periode. Hou je vast, want de lijst is lang: de Sint-Romboutskathedraal, de voormalige paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, het paleis van de Grote Raad, … Kortom, de gids toont je het 16de-eeuwse Mechelen.


“You are Fake News!” Het zijn intussen bijna legendarische woorden van de op dat moment pas verkozen Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van de nieuwszender CNN. Maar wat is Fake News? Waar komt het vandaan? Hoe wapenen we ons daartegen? Van Brexit tot Trump, van Macron tot Obama. Van de aanslagen in ons land tot een diner in de Eiffeltoren in Parijs. Wat hebben al deze dingen gemeen? Riadh Bahri levert een uniek inzicht in de wereld van Fake News, propaganda en gewoon ‘slechte journalistiek’. Na afloop zal geen enkel televisiejournaal, krantenartikel of online-bericht nog hetzelfde zijn.

Riadh Bahri Fake News

lezing

27 – 03 Woensdag 27 maart 2019 20.30 uur 7 euro | 5 euro (Pieterpas)

55


lezing

Frederik Imbo 28 – 03 Donderdag 28 maart 2019 20.30 uur 5 euro Een organisatie van PLOK i.s.m. BICC

56

Rond Punt, verbinding als het vierkant draait Bij een conflict flap je er de gekste dingen uit. Zo bots je frontaal met je gesprekspartner en doe je meer kwaad dan goed. Door verwijten en oordelen te uiten, door gelijk te willen halen en te eisen, krijg je kortsluiting met je gesprekspartner. Het gevolg is vaak een verzuurde (werk)relatie die moeilijk te herstellen is. Dankzij ‘Rond Punt’ leer je verbinding te maken als het vierkant draait. Hoe? Door te uiten wat er in je leeft en open te staan voor wat de ander nodig heeft.


Vrijdag 29 maart 2019 20.30 uur 15 euro | 13 euro (Pieterpas)

29 – 03

humor

De Man Van Morgen

Steven Goegebeur Op een dag is het genoeg. Op die dag beslist de komiek Steven Goegebeur om het helemaal anders te doen. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De man van morgen is geboren. En je zal het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken. Zal gloedvol betogen hoe ook jij jouw leven kan veranderen en verbeteren. In zijn derde zaalshow brengt Steven Goegebeur op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht heeft gezien. In een wervelende vertelling over hoe om te gaan met ‘de toekomst’. Komt de toekomst ons toe? Moeten we alles plannen of leven we van dag tot dag? En vooral, kunnen we de toekomst veranderen? Tijdens de voorstelling wordt jouw toekomst bepaald. In het BICC in Peer.

57


Š Athos Burez

Vrijdag 5 april 2019 20.30 uur (met inleiding) 13 euro | 11 euro (Pieterpas)

05 – 04

58


noorderklanken

Fauré & Respighi

Julien Libeer In deze vol-romantische recital start pianist Julien Libeer met een fikse ode aan de Franse componist Fauré. Zijn negen preludes zijn prachtige maar tragisch-melancholische pianowerken die het uiterste vergen van de pianist. Daarna horen we drie preludes van de Italiaan Respighi. Julien Libeer zat op zesjarige leeftijd voor het eerst achter een piano. Het instrument werd snel een loyale ‘compagnon de route’, een expressiemiddel voor een jonge muzikant die zijn inspiratie net zo goed haalde uit de opera, de kamermuziek en het symfonische repertoire als uit de grote werken voor het instrument. Ondertussen is hij een gevierd musicus die op alle grote podia wereldwijd te gast is. ‘De complete muzikant, die op elk muzikaal moment getuigt van een diep begrip van het werk, een solide intellect en een onfeilbaar instinct voor het onvatbare’.

59


© Lieven Geuns

2018 — 19

Te Gast 60


Een hart voor het Zuiden

te gast

Vele Perenaren zijn begaan met het Zuiden. Ze zetten zich vrijwillig in om activiteiten te organiseren die de mensen in het Zuiden kunnen ondersteunen. Aan de hand van kleurrijke foto’s vertellen ze vol enthousiasme over hun project. Verwacht je aan leuke beelden, een interessante toelichting en een heerlijk mondiaal hapje. Iedereen is welkom!

11 – 09 Dinsdag 11 september 2018 20 uur Gratis Een organisatie van Mondiale Raad Peer i.s.m. BICC

61


tentoonstelling

Tentoonstelling — Mixed Art

Simonne Simons, Diane Bloemen en Jean-Pierre Peeters

27 – 10 Zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018 12 tot 18 uur Bruegelhuis, Markt 15, Peer

62

Drie hedendaagse kunstenaars stellen hun artistiek werk tentoon. Simonne werkt vooral met acryl en pasta’s. Schilderen is voor haar spelen met tegenstellingen, jongleren met contrasten. Diane werkt met verschillende soorten klei maar het liefst met een grove soort. Oxides hebben bij haar de voorkeur omdat ze meer neigen naar het natuurlijke. Nochtans speelt ze ook graag met kleuren door verschillende glazuren en raku. Jean-Pierre werkt met een snelle en losse schilderstijl op meestal bestaande schilderijen als oncontroleerbare ondergrond. Acrylverf gecombineerd met krijt en inkt, gewaagde dikke en ongecontroleerde fijne penseelstroken, de worp op het doek creëren zijn basisschilderij. Een simpel, uniek en vooral plezant gevecht met het doek.


tentoonstelling

De creatieve familie Sijbers uit Peer slaat de handen in elkaar en stelt haar werk tentoon tijdens ‘Vè Voila’. De tentoonstelling laat uiteenlopende kunstvaardigheden zien, want elk gezinslid is bezig met andere materialen. Van keramiek en textielkunst tot beeldhouwwerk en schilderkunst. Uniek, divers en af en toe een hoekje eraf, ‘da zijn vè, Voila!’. Jok, Clara, Leen, Marie, Lies, Krijn, Tuur en Kamiel heten jou van harte welkom.

Familie Sijbers Tentoonstelling — Vè Voila

10 – 11 Zaterdag 10, zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18 november 2018 Bruegelhuis, Markt 15, Peer

63


Couleur Foyer (H)eerlijk Zoet

te gast

De Mondiale Raad Peer tovert de foyer om tot een kleurrijke Zuiderse beleving. De Peerse 4de pijlers vertellen je in geuren en kleuren over hun projecten in Afrika en AziĂŤ. Prikkel je smaakpapillen en kom tijdens dit Zuiders weekend proeven van mondiale hapjes, (h)eerlijke chocolade en ander lekkers. Aan de hand van toffe workshops, Afrikaanse dans, infostandjes, kinderanimatie en wereldmuziek proberen ze jou op een aangename manier te sensibiliseren voor het Zuiden. In de Grote zaal vindt de geschenkenbeurs van de Oxfam wereldwinkel plaats.

24 – 11 Zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 13 tot 18 uur Gratis Een organistatie van Mondiale raad

64


26 – 11 Als twee ouders uit elkaar gaan, is dat voor alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, een heftige gebeurtenis die hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop zet. Het goede nieuws is dat je als ouder heel wat kunt doen om de veerkracht van je kind te helpen herstellen. Claire Wiewauters vertrekt vanuit de ervaring van kinderen en geeft ouders een beter inzicht in wat een scheidingsproces met kinderen doet. Ze zoekt naar antwoorden op wat kinderen bij scheiding écht nodig hebben.

Lezing

Kinderen en echtscheiding Maandag 26 november 2018 20 uur 5 euro | 3 euro (leden Gezinsbond) Een organisatie van Gezinsbond Peer

02 – 02 Tentoonstelling

Janien Nouwen & Veronique Croymans Tijdens deze tentoonstelling kan je zien hoe Veronique Croymans en Janien Nouwen het thema ‘Layers’ op een kunstzinnige manier hebben verwerkt. Beiden hebben ze vrije grafiek gevolgd aan de academie en zijn geschoold als leerkracht plastische kunsten. Buiten druktechnieken creëren ze ook werken met andere beeldende kunstdisciplines zoals tekenen, mixed media, land art, ... Benieuwd? Kom dan een kijkje nemen in het Bruegelhuis.

Zaterdag 2, zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019 13 tot 18 uur Bruegelhuis, Markt 15, Peer

65


© Lieven Geuns

Vorm — ing 66

2018 — 19


06 – 09 Elke week wordt er een nieuwe compositie opgebouwd met belichting. Zowel beginners als gevorderden kunnen op elk ogenblik aansluiten bij deze boeiende en leerrijke cursus. Vrijblijvend een les komen volgen is altijd mogelijk. Je moet wel even op voorhand reserveren.

Cursus tekenen en schilderen Vanaf donderdag 6 september 2018 19.30 tot 22 uur Iedere donderdag tot en met 27 juni 2019 40 euro voor 5 lessen Inschrijven en betalen via Catharina Neelen (catharinaneelen@skynet.be, 0497 83 86 24) Bruegelhuis, Markt 15, Peer

18 – 09 Afrikaans dansen Met veel passie, energie en enthousiasme geeft Alou Ndiaye les. Je danst op ritmes van West-Afrika, live gespeeld op djembé. Begeleiding: Alou Ndiaye Reeks 1: Start dinsdag 18 september 2018 Reeks 2: Start dinsdag 15 januari 2019 Reeks 3: Start dinsdag 23 april 2019

Vanaf dinsdag 18 september 2018 20.30 tot 22 uur Iedere donderdag tot en met 27 juni 2019 80 euro voor 10 lessen per reeks

67


27 – 09

04 – 10

Workshops digitale thema’s Steeds op donderdag van 9 tot 12 uur. In samenwerking met Digidak biedt het BICC workshops aan over verschillende digitale thema’s. Inschrijven is niet nodig. 27 sept. 2018 • Betalen via het internet 4 okt. 2018 • Sociale netwerken 18 okt. 2018 • Digitale agenda 25 okt. 2018 • Uitwisselen van foto’s tussen pc en laptop/ smartphone 8, 15 en 22 nov. 2018 • iPad (3 lessen) 29 nov. 2018 • Werken met Youtube – zelf filmpjes posten 6 dec. 2018 • Instellen van je browser: favorieten, geschiedenis, cookies 7 feb. 2019 • Privacy op het internet 14 feb. 2019 • Kopen en verkopen op het internet 21, 28 feb. en • Tablet Android 7 maart 2019 (3 lessen) 14 maart 2019 • Paswoorden / Accounts / Veiligheid 21 maart 2019 • Communicatie via Messenger / Skype / WhatsApp 28 maart 2019 • Dagelijkse toepassingen op het internet 18 april 2019 • Op reis met je smartphone en tablet 25 april 2019 • Openvragendag

68

Vanuit de eigen leeservaring vormen vijf beklijvende boeken een ideaal aanknopingspunt voor evenveel boeiende gesprekken. Meningen en beoordelingen worden uitgewisseld. Elk boek wordt deskundig geanalyseerd en in de juiste context geplaatst. Do 4 oktober 2018 Ilja Leonard Pfeijffer – La Superba Do 8 november 2018 Margot Vanderstraeten – Mazzel tov Do 24 januari 2019 P.F. Thomése – De onderwaterzwemmer Do 28 februari 2019 Joke Van Leeuwen – Feest van het begin Do 25 april 2019 Paolo Cognetti – De acht bergen

Leesclub Vanaf 4 oktober 2018 20 uur 9 euro per avond Begeleiding: Marie-Jeanne Snoeks (Leesweb) i.s.m. Markant


16 – 10 Workshop Keramiek Huisjes van licht

De winterperiode breekt aan. Ideaal om je huis te verlichten met mooie kaarsen om dat Deense hygge-gevoel van gezelligheid te creëren. Tijdens deze workshop maken we samen drie theelichthouders, verscholen achter een mooie authentieke gevel van een huisje. Het glazuren en verven van de huisjes gebeurt op de tweede avond.

Dinsdag 16 en 23 oktober 2018 19.30 tot 22 uur 30 euro Meenemen: oude kledij of een schort Begeleiding: Dorine Schreurs Bruegelhuis, Markt 15, Peer

19 – 10

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen en ze mediawijs te maken. Digitale evoluties gaan razendsnel met innovatie en creativiteit als gevolg. Digitalisering is niet alleen een verhaal van mogelijke gevaren, maar biedt bovenal veel kansen aan mensen om zelf te creëren en te genieten van digitale cultuur. Tijdens deze Digitale Week zetten we in op programmeren, robotjes bouwen met Lego, social media, … Het programma maken we binnenkort bekend. Hou zeker onze website en Facebookpagina in de gaten.

Digitale Week Van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 4 november 2018

69


29 – 10 Je kent ze wel, die leuke witte katoenen zakken, oftewel tote bags. Ideaal om mee naar school te nemen. Ontwerp op deze tote bags je eigen creatie met textielstiften en ga zo naar huis met een unieke draagzak.

30 – 10 Slijm maken Workshop voor kinderen (6-9 jaar)

Workshop voor tieners (12-15 jaar)

Tote bags pimpen Maandag 29 oktober 2018 13.30 tot 16.30 uur 5 euro Begeleiding: Evita Lolita Bruegelhuis, Markt 15, Peer i.s.m. Huis van het Kind

70

We maken slijm in zowat alle mogelijke kleuren en maken ook galaxyslijm en een variant met glow in the dark. Doe geen nette kledij aan, je zou wel eens in een slijmmonster kunnen veranderen.

Dinsdag 30 oktober 2018 13.30 5 euro Begeleiding: Rita Huysmans Meenemen: oude kledij of schort, 6-tal potjes (glas of plastiek) met goed sluitend deksel voor je creaties en vieruurtje Bruegelhuis, Markt 15, Peer


20 – 11

05 – 12 Workshop

Hou jij ook van bloemen en planten, van botanische motieven, en volg je die hippe plantentrend van dichtbij? Tijdens deze workshop gaan we met tekenmateriaal in de ene hand en allerlei bloemen/planten in de andere hand, aan de slag. We bekijken eerst hoe je tot een ideale compositie komt. Na het schetsen volgt de uitwerking met aquarelverf, aquarelkleurpotloden en/of fineliners.

Workshop

Planten en bloemen schilderen met aquarel en fineliner

Dinsdag 20 november 2018 19 uur 30 euro Begeleiding: Snow & Rose

Alternatieve aandachtstrekkers Hoe zet je jouw vereniging op een efficiĂŤnte manier in de kijker? Je evenement op een goedkope of speciale manier promoten? Het kan! In deze workshop maak je op een interactieve en leuke manier kennis met begrippen als flyeren, free publicity, social media en guerilla marketing.

Woensdag 5 december 2018 19.30 uur 5 euro | gratis voor Peerse verenigingen Begeleiding: Hans Put (Vormingplus)

71


vorming

Kerstkrans met prachtig wintergroen 11 – 12

Dinsdag 11 december 2018 20 tot 22 uur 35 euro Begeleiding: Karolien Vanoppen Bruegelhuis, Markt 15, Peer

72

Workshop

Wat een heerlijke tijd, die kerstdagen. Alle huizen zijn mooi versierd en verlicht. Een eigen creatie maakt jouw huis helemaal af. Waarom eens niet met een zelfgemaakte kerstkrans? Eenvoudig, aromatisch, vers én met stevige bloemen. Of je hem nu aan je voordeur hangt of als tafeldecoratie gebruikt, er zál over gepraat worden.


12 – 02 Workshop

Smartphone fotografie Waarom zien jouw smartphonefoto’s er nooit zo uit als op Instagram? In deze inspirerende workshop leer je hoe je jouw smartphone kan gebruiken, zoals een echt fototoestel. We leren de basiselementen van smartphonefotografie én we maken onze eigen DIY filters om zelf mee aan de slag te gaan.

Dinsdag 12 februari 2019 19.30 tot 22 uur 20 euro Meenemen: Je smartphone en oplader Begeleiding: Tine Van Kerkhoven (www.koffiebijtine.be) Bruegelhuis, Markt 15, Peer

26 – 02 Heb je regelmatig vergaderingen? Mogen die wel een stukje interessanter, of misschien zelfs amusanter? Dan is deze workshop iets voor jou! Met de tips en tricks van Content’ment breng je leven in de brouwerij. Na deze interactieve workshop kan je meteen aan de slag, om meer vuur te brengen in je vergadercultuur.

Workshop

Creatieve vergadertechnieken: met vuur in je vergadercultuur

Dinsdag 26 februari 2019 19.30 uur 5 euro | gratis voor Peerse verenigingen Begeleiding: Jan Masereel (Content’ment)

73


05 – 03 Maak je eigen prentenboek met toffe druktechnieken Workshop voor kinderen (6-9 jaar) We steken een paar eenvoudige druktechnieken in een hedendaags jasje.

74

07 – 03 Je eigen beats produceren op een laptop? Opnemen, bewerken, wegschrijven en je eerste eigen muziek is een feit! Er wordt eerst een compositie uitgewerkt op de computer. Wie meedoet volgt zijn eigen smaak en goesting. Met behulp van muzieksoftware experimenteert de groep met verschillende klanken en geluiden. Al doende leer je welke geluiden je goed met elkaar kunt combineren en krijg je ook inzicht in digitale geluidsbewerking en de creatieve mogelijkheden ervan.

Workshop voor tieners (12-15 jaar)

We bedenken een leuk verhaal en maken er tekeningen bij. Deze tekeningen krassen we uit in isomo, zetten ze vervolgens in de verf en plaatsen ze dan in een boekje. Zo kan je je eigen prentenboek maken.

Producen – Elektronische muziek

Dinsdag 5 maart 2019 13.30-16.30 uur 5 euro Meenemen: vieruurtje Begeleiding: Frokkies Bruegelhuis, Markt 15, Peer

Donderdag 7 maart 2019 13.30 - 16.30 uur 5 euro Meenemen: vieruurtje Begeleiding: Villa Basta Bruegelhuis, Markt 15, Peer i.s.m. Huis van het Kind


vorming

12 – 03 Dinsdag 12 maart 2019 19.30 uur 17 euro Begeleiding: Creatief Schrijven Bruegelhuis, Markt 15, Peer

Creatief schrijven Workshop Lukt het bij het schrijven maar niet om geĂŻnspireerd te raken? Wees gerust, in deze workshop leer je hoe je gemakkelijk af kunt stemmen op je eigen creatiekracht en daarmee inspiratie moeiteloos kunt transformeren tot een verhaal.

75


vorming

Lezing en rondleiding

Bruegel in de kijker 19 – 03 Dinsdag 19 en 26 maart 2019 19.30 uur 12 euro voor twee avonden Begeleiding: Vormingplus Bruegelhuis, Markt 15, Peer

76

In 2019 is het 450 jaar geleden dat de schilder Pieter Bruegel de Oude stierf. We vieren dat met een groots Bruegeljaar. Wie was die Bruegel eigenlijk? De schilder van boerenkermissen en kinderspelen? De toeschouwer die de leefwereld van de mensen om zich heen in kaart brengt? Wat is er vandaag nog zo boeiend aan deze oude meester? Op al deze vragen gaan we dieper in tijdens twee sessies. De eerste avond neemt kunsthistorica Prisca Valkeneers jou mee in de wereld van Bruegel. Op de tweede avond brengen we een geleid bezoek aan het Bruegelmuseum in Peer, waar we reproducties op ware grootte zien van alle bewaarde doeken van Bruegel.


09 – 04 Workshop voor kinderen (8-12 jaar)

Radio maken FM Goud stelt zijn deuren open voor kinderen die geïnteresseerd zijn in radio maken. Kijk mee achter de schermen bij ons lokaal radiostation. Hoe neem je een radio-interview af? Welke vraag zou jij aan een artiest stellen? En wat voor muziek draai je dan? Dit leer je allemaal tijdens deze workshop. Samen met de radiopresentator maak je een echt radioprogramma, waarbij jij zelf achter de knoppen zit.

Dinsdag 9 april 2019 13.30 tot 15.30 uur 5 euro Begeleiding: Michel Vanderfeesten (FM Goud) Bruegelhuis, Markt 15, Peer

10 – 04 Iedereen kan tegenwoordig foto’s maken met zijn smartphone, maar hoe zit het met de technische en de kunstzinnige kant van dit verhaal? Hoe leg je dat ene beeld perfect vast voor Instagram? Deze workshop fotografie gaat uit van jouw creativiteit en heeft een kunstzinnige, beeldende invalshoek. Zo leer je niet alleen de technische aspecten van het fotograferen of vormgeven, maar ontwikkel je ook kleur- en vormgevoel, ontdek je wat een foto tot een bijzondere foto, of een ontwerp tot een goed ontwerp maakt. En vooral hoe je dit zelf kunt bereiken.

Workshop voor tieners (12-15 jaar)

Instagram fotografie Woensdag 10 april 2019 13.30 tot 16.30 uur 5 euro Meenemen: vieruurtje Begeleiding: Villa Basta Een organisatie van Huis van het Kind

77


Praktische info Info en ticketverkoop Online via: www.biccpeer.be BICC-balie: Zuidervest 2a, 3990 Peer Tel: 011 610 720 E-mail: bicc@peer.be Openingsuren BICC • Dinsdag tot donderdag van 9-12 uur en van 14-19 uur, zaterdag van 9-12 uur • Telkens 30 minuten voor aanvang van de activiteit • Gesloten op wettelijke feestdagen Start ticketverkoop – BICC Boekt De ticketverkoop start op zaterdag 5 mei 2018 om 9 uur. Het BICC stelt zijn deuren open voor ‘BICC Boekt’. Die dag kan je tot 16 uur tickets kopen aan de balie, tweedehands boeken kopen en deelnemen aan verschillende workshops. Sla je slag bij de piñata en win verschillende BICC-kortingen. Ook de vroegboekkorting gaat van start en loopt tot dinsdag 15 mei om 23.59 uur. Ticket kopen Je kan online of via de BICC-balie tickets aankopen. Het online aankopen van tickets heeft enkele voordelen, zoals een snelle afhandeling, waardoor je zeker bent van goede plaatsen. Indien je niet wegwijs geraakt uit de online verkoopmodule, dan helpen we je graag verder in het BICC. We staan voor je klaar om samen het bestelproces online te doorlopen. 78

De aankoop online verloopt in 4 stappen: 1. Surf naar onze website www.biccpeer.be en kies voor ‘Koop Tickets’ 2. Kies je voorstellingen 3. Meld je aan (of registreer je bij een eerste online aankoop) 4. Betaal (online of via overschrijving). Je ontvangt je tickets via pdf in je mailbox van Antigone Tickets. Bij de voorstelling breng je een print van je ticket mee. Betaling Tickets gekocht aan de balie kan je contant betalen of met bancontact. Telefonisch gereserveerde tickets betaal je per overschrijving of via de betaallink op het rekeningnummer (IBAN: BE44 3631 2341 3645, BIC: BBRUBEBB) met vermelding van naam en activiteit. De betaling dient in orde te zijn binnen 14 dagen na reservatie. Na ontvangst van de storting kan je de tickets terugvinden in je mailbox van Antigone Tickets. Annulatie Mits betaling van 2 euro annulatiekosten per ticket is een terugname mogelijk m.u.v. de dag van de voorstelling. Kortingen • Vroegboekkorting: 50% korting op een selectie van voorstellingen van zaterdag 5 mei 2018 vanaf 9 uur tot en met dinsdag 15 mei 2018 om 23.59 uur. • Pieterpas: 2 euro korting voor Perenaren op aangeduide activiteiten. De Pieterpas kost 2 euro en is 2 jaar geldig. Je kan hem aanvragen aan de BICC-balie of rechtstreeks afhalen bij Toerisme Peer. • Min 26 jaar: 50% korting op een selectie van voorstellingen • Groepen vanaf 10 personen: 50% korting op een selectie van voorstellingen. • Leerlingen muziekonderwijs en Kunst & Musea: 50% korting op de Noorderklankenconcerten Gelieve de BICC website te raadplegen voor de actuele kortingen of eventuele wijzigingen.


Facebook Breng zeker eens een bezoek aan onze Facebookpagina ‘BICC Bibliotheek en Cultuurcentrum Peer’. Zo ben je steeds op de hoogte van onze activiteiten. Cadeaubonnen Geen inspiratie voor een geschenk? Aan de balie kan je één of meer cadeaubonnen van het BICC kopen. De cadeaubon heeft een waarde van 5,00 euro. De cadeaubon is één jaar geldig en kan ingeruild worden voor een voorstelling naar keuze. Op een cadeaubon wordt niet teruggegeven. Ook de Peerse geschenkbon is geldig in het BICC. Deze geschenkbon is verkrijgbaar bij Toerisme Peer. Foto-, film- en geluidsopnames Fotograferen en/of het maken van film- of geluidsopnamen is niet toegestaan tenzij daarvoor vooraf toestemming is verkregen, zowel van de artiesten als van het BICC. Laatkomers De aanvangstijden van de voorstellingen zijn vermeld in de brochure. Laatkomers worden slechts toegelaten indien dit mogelijk is of tijdens de eerste onderbreking. Kaarten van laatkomers worden niet terugbetaald. Vestiaire Uit veiligheidsoverwegingen vragen we jouw jas niet mee te nemen in de zaal, maar gebruik te maken van de gratis bewaakte vestiaire. Je kan jouw jas afhalen tot 30 minuten na de voorstelling. Foyer Café Het cafetaria is iedere werkdag geopend vanaf 19 uur, tijdens geplande activiteiten en tijdens de maandagmarkt van 10 uur tot 14 uur. Het cafetaria biedt een assortiment van dranken en versnaperingen aan. Fairtradeproducten als koffie, wijnen, fruitsappen, chips en chocolade hebben een eigen plaats in het aanbod.

Voorzieningen Het BICC is toegankelijk voor andersvaliden. Er zijn aangepaste toiletten en speciale parkeerplaatsen in de nabijheid van het gebouw. Voor rolstoelgebruikers worden in de Grote zaal plaatsen voorbehouden. Geef een seintje bij het reserveren van je kaarten en wij doen het nodige. Een begeleider van andersvaliden (in het bezit van de begeleiderpas) kan de activiteiten gratis bijwonen. Een begeleiderpas kan je aanvragen bij de Provincie Limburg (011 23 73 96). Ringleiding De Grote zaal is uitgerust met een ringleiding. Gebruikers van een hoorapparaat kunnen hun toestel zo instellen dat zij enkel het signaal horen dat door de ringleiding gaat waardoor zij ook een optimaal geluid hebben. Internet Het BICC voorziet gratis wifi. Zaalreservaties Het BICC verhuurt meerdere zalen met een capaciteit van 25 tot 800 personen voor het organiseren van podiumactiviteiten, vergaderingen, voordrachten, workshops … Het tariefreglement en de specifieke reglementen vind je op de BICC website. Wijzigingen Hoewel deze brochure met de grootst mogelijke zorg werd samengesteld, zijn fouten en wijzigingen in de voorstellingsgegevens niet uitgesloten. Voor alle info in deze brochure geldt: wijzigingen voorbehouden. De meest actuele informatie vind je steeds op onze website. Meer weten? Je twijfelt, kan niet goed kiezen of wenst meer informatie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, wij geven graag een woordje uitleg. BICC ’t Poorthuis, Zuidervest 2a, 3990 Peer T. +32 (0)11 610 720 — bicc@peer.be www.biccpeer.be 79


© Lieven Geuns

2018 — 19

Kal — ender 80


Deusterconcert Do. 24 mei 2018 Do. 21 juni 2018 Do. 19 juli 2018 Do. 30 augustus 2018

Michel Gillain – Flamenco gitaar Clara Evens – Viool Kris Vuylsteke – Klarinet Tom Devaere – Contrabas

Muziek Wo. 31 oktober 2018 Vr. 9 november 2018 Vr. 16 november 2018 Za. 9 en zo. 10 maart 2019 Vr. 15 maart 2019

Johnny Cash Roadshow Roel Vanderstukken & De Corsari’s Frank Vander linden – Een nieuw jaar, een nieuwe Frank The Woodstock ’69 Revue Scala - Meisjesnamen

Humor Za. 20 oktober 2018 Za. 17 november 2018 Vr. 8 februari 2019 Za. 23 februari 2019 Vr. 29 maart 2019

Ann Helena Kenis – Op het randje Comedy-avond in JH De Styx met Henk Rijckaert Jens Dendoncker – Bang van Dendoncker Sven De Leijer – Content Steven Goegebeur – De Man Van Morgen

Familie Za. 20 oktober 2018 Zo. 28 oktober 2018 Zo. 11 november 2018 Za. 17 november 2018 Wo. 28 november 2018 Za. 15 december 2018 Zo. 16 december 2018 Za. 26 januari 2019 Zo. 3 februari 2019 Za. 23 februari 2019 Wo. 27 februari 2019 Zo. 17 maart 2019 Za. 30 maart 2019 Za. 27 april 2019

Kleine Voorleeshelden (3+) Joke Emmers – De Kanniballi’s (6+) Sinthappening (2+) Kleine Voorleeshelden (3+) Film Paddington 2 (5+) Kleine Voorleeshelden (3+) Jahon – Hooggeëerd publiek (alle leeftijden) Kleine Voorleeshelden (3+) Kapitein Winokio (3+) Kleine Voorleeshelden (3+) Film Robinson Crusoe (5+) Sprookjes enzo – Lampionaio (3+) Kleine Voorleeshelden (3+) Kleine Voorleeshelden (3+)

81


Muilpeer Za. 22 september 2018 Vr. 26 oktober 2018 Za. 9 februari 2019 Za. 23 maart 2019 Vr. 26 april 2019

Muilpeer Stadsfestival met Les Truttes Muilpeer Clubconcert Muilpeer Clubconcert Muilpeer Clubconcert Lokale Helden

Lezing Wo. 10 oktober 2018 Wo. 24 oktober 2018 Wo. 7 november 2018 Wo. 19 december 2018 Zo. 20 januari 2019 Do. 7 februari 2019 Wo. 27 maart 2019 Do. 28 maart 2019

Eva Daeleman – Het jaar van de hond Scandinavisch design Radio Gaga Dalilla Hermans – Brief aan Cooper en de wereld Toast Literair met Mauro Pawlowski Sandra Bekkari – Nooit meer diëten Riadh Bahri – Fake News Frederik Imbo – Rond Punt

Noorderklanken — Klassieke muziek Vr. 19 oktober 2018 Vr. 23 november 2018 Vr. 15 februari 2019 Vr. 22 maart 2019 Vr. 5 april 2019

Liebrecht Vanbeckevoort – Franz Liszt (Seizoensopening) Marie François – Scarlatti, Mozart en Chopin Veronika lltchenko – Debussy & Prokofiev Luc Devos – Grieg, Satie & Liszt Julien Libeer – Fauré & Respighi

Peer Populair — Matinee Di. 6 november 2018 Di. 11 december 2018 Di. 19 februari 2019 Do. 21 maart 2019

Along Comes Mary – 1958 Exposed Barbara Dex – Dex tot de tweede macht Moppen aan de toog met Sven De Ridder (over Tony Bell) Film De Premier

Culturele uitstap Wo. 13 juni 2018 Za. 27 oktober 2018 Za. 23 maart 2019

82

Zomeropera in Alden Biesen Tilburg – Textielstad Mechelen – Historische stad


Film Ma. 3 december 2018 Wo. 27 februari 2019

Wonder Into the Wild

Te gast Di. 11 september 2018 Een hart voor het Zuiden Za. 24 en zo. 25 november 2018 Couleur Foyer – (H)eerlijk zoet Ma. 26 november 2018 Lezing Claire Wiewauters – Kinderen en echtscheiding

Tentoonstelling Za. 27 en zo. 28 oktober 2018 Za. 10, zo. 11, za. 17 en zo. 18 november 2018 Za. 2, zo. 3, za. 9 en zo. 10 februari 2019

Simonne Simons, Diane Bloemen en Jean-Pierre Peeters – Mixed Art Familie Sijbers – Vè Voila Janien Nouwen & Veronique Croymans

Cursussen en workshops voor volwassenen Vanaf do. 6 september 2018 Vanaf di. 18 september 2018 Vanaf do. 4 oktober 2018 Di. 16 en 23 oktober 2018 Di. 20 november 2018 Wo. 5 december 2018 Di. 11 december 2018 Vanaf di. 15 januari 2019 Di. 12 februari 2019 Di. 26 februari 2019 Di. 12 maart 2019 Di. 19 en 26 maart 2019 Vanaf di. 23 april 2019

Tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden Reeks 1 Afrikaans dansen Leesclub (5 keer/jaar) Keramiek Planten en bloemen schilderen met aquarel en fineliner Alternatieve aandachtstrekkers Kerstkrans met prachtig wintergroen Reeks 2 Afrikaans dansen Smartphonefotografie Creatieve vergadertechnieken Creatief schrijven Bruegel in de kijker Reeks 3 Afrikaans dansen

Workshops voor kinderen Ma. 29 oktober 2018 Di. 30 oktober 2018 Di. 5 maart 2019 Do. 7 maart 2019 Di. 9 april 2019 Wo. 10 april 2019

Tote bags pimpen (12-15 jaar) Slijm maken (6-9 jaar) Maak je eigen prentenboek met toffe druktechnieken (6-9 jaar) Producen – Elektronische muziek (12-15 jaar) Radio maken (6-9 jaar) Instagramfotografie (12-15 jaar)

83


BICC PEER Bibliotheek Cultuurcentrum BICC ‘t Poorthuis Zuidervest 2a, 3990 Peer 011 61 07 20 bicc@peer.be www.biccpeer.be

Profile for Stad Peer

Bicc brochure 2018-2019  

Bicc brochure 2018-2019  

Profile for peer25
Advertisement